19 februarie 2008

Lacul Curiacului a devenit... groapă de gunoi

Lacul Curiacului este situat pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, între Fabrica de Ciorapi “Elca” şi terenurile de tenis “Fibec”. Terenul pe care se află lacul este despărţit de trotuar cu un gard cu sârmă ghimpată. Cu toate acestea, starea de curăţenie lasă mult de dorit... Atât de mult încât poate reprezenta chiar un focar de infecţie, periculos pentru sănătatea oamenilor. “Toate terenurile administrate de noi arată jalnic”, spunea Elvis Arghir la o şedinţă a Consiliului Local, cu referire la un alt spaţiu. Din păcate, spusele sale se adeveresc şi în privinţa Lacului Curiacului...L-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu cine administrează terenul cu pricina. “Terenul este administrat de Consiliul Local, cu excepţia laturii dinspre societatea Elca, aceasta fiind administratorul acelei zone”, a fost răspunsul primarului Tiseanu.Indiferent cine e responsabilul direct al acestui teren, administraţia locală are partea ei de vină pentru felul în care arată ceea ce era odată mândria câmpinenilor. Acum, caii pasc în voie, oamenii caută prin molozul şi gunoaiele depozitate prin zonă, iar luciul apei tinde să fie... înecat de gunoaie, sticle de plastic şi tot felul de alte mizerii.Nu dorim să tragem concluzii, nu vrem să stabilim vinovaţi, însă cei care sunt responsabili pentru acest lac şi terenul aferent ar trebui să facă ceva... Măcar pentru obrazul lor şi în amintirea vremurilor de altădată.

La ultima vizită în Câmpina, Britanicii au donat Biblioteca Engleză administraţiei locale

La împlinirea a zece ani de la inaugurarea secţiei engleze a Bibliotecii Municipale “Dr. C. Istrati”, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire între reprezentanţii municipalităţii şi fondatoarea acestei secţii, Wendy Pratt, preşedintele Fundaţiei “East European Trust”, devenită între timp “English Outreach”, ceea ce într-o traducere literară ar însemna “Englezii întind mâna”.La acest moment au fost prezenţi Wendy Pratt, soţul ei, unul dintre directorii Fundaţiei, Constanţa Coman, cea care a făcut posibilă crearea acestei secţii la Câmpina şi reprezentantele Bibliotecii Municipale “Dr. C. Istrati”, în frunte cu Petra Briciu. De partea cealaltă s-au aflat primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Gheorghe Tudor şi purtătorul de cuvânt Mariana Pătraşca. De asemenea, au fost invitaţi fostul primar Romul Remus Micu şi consilierii din cadrul Comisiei de Cultură, dar au venit numai Ion Mircea, Viorel Bondoc şi Lucian Cercel. În decursul celor zece ani de la înfiinţarea Bibliotecii Engleze, Wendy Pratt a venit de mai multe ori în vizită la Câmpina şi niciodată nu a venit cu mâna goală. Aşa se face că toate donaţiile în cărţi, numărând peste 10.000 volume, au fost făcute de această fundaţie britanică. Volumele acoperă o arie largă de interes, din foarte multe domenii de activitate, printre abonaţii acestei secţii numărându-se elevi, studenţi, dar şi îndrăgostiţi de literatura engleză.

“Noi ne schimbăm, biblioteca rămâne!”
Primarul Horia Tiseanu a urat bun venit oaspeţilor şi le-a mulţumit pentru contribuţia adusă la dezvoltarea secţiei engleze a bibliotecii: “Noi ne schimbăm, biblioteca rămâne!” - a afirmat primarul Tiseanu.

“Câmpina este foarte specială în inimile noastre”
La rândul său, Wendy Pratt a declarat: “Câmpina este foarte specială în inimile noastre pentru că proiectul nostru a funcţionat foarte bine aici de la bun început şi n-am avut nici un fel de problemă din punct de vedere administrativ. Acum, România este un stat european, iar noi ne vom înceta activitatea... Am venit şi cu un contract în acest sens... Este trist că ne încetăm colaborarea, dar este bine pentru că toate bunurile din Biblioteca Engleză rămân în proprietatea administraţiei locale”.

“Speram să continuăm...”
În vreme ce primarul Horia Tiseanu citea contractul pus la dispoziţie de partea britanică, a rostit câteva cuvinte şi fostul primar Romul Remus Micu, cel de numele căruia se leagă apariţia acestei biblioteci engleze: “Începutul acestei colaborări a fost frumos, mai ales că eram cu zece ani mai tânăr, mai entuziast. M-a întristat că veţi înceta colaborarea... Faptul că suntem în Uniunea Europeană speram să ne ajute să continuăm şi chiar să extindem colaborarea noastră. Chiar, la un moment dat, existase varianta creării unor burse pentru elevi şi a unor schimburi culturale de experienţă între elevii din Marea Britanie şi elevii din Câmpina”.Întâlnirea s-a încheiat cu o fotografie de grup, dar şi cu promisiunea oaspeţilor britanici de a reveni la Câmpina.

Micu a venit cu ghiocei
Extrem de emoţionat de revederea cu Wendy Pratt s-a dovedit a fi fostul primar Romul Remus Micu. Acesta a venit cu un bucheţel de ghiocei pe care i l-a dăruit englezoaicei, iar cei doi au discutat minute întregi ca doi prieteni, care nu s-au mai văzut de multă vreme.

Cadou - operele complete Shakespeare pe DVD
Wendy Pratt a surprins asistenţa în momentul în care a dorit să mai ofere un cadou Bibliotecii Engleze. Ea i-a înmânat primarului Tiseanu un pachet conţinând 37 de DVD-uri cu operele complete ale lui William Shakespeare în interpretări de excepţie. Filmele şi piesele de teatru sunt o producţie BBC şi vor putea fi vizionate la Biblioteca Municipală “C. Istrati”.

Un dispensar... jalnic

A fost nevoie de intervenţia unui cetăţean, pe numele său, Radu Dragomir, prezent la ultima şedinţă a Consiliului Local, pentru ca membrii administraţiei să afle despre starea jalnică a uneia dintre clădirile aflate în proprietatea municipalităţii.“Există o construcţie - a spus Radu Dragomir - care arată jalnic. Este vorba de actualul dispensar din cartierul Voila, care îşi desfăşoară activitatea în lăcaşul vechii şcoli din zonă. Este o clădire veche, din câte ştiu eu, din anul 1929, şi cred că ar trebui să fie inclusă în patrimoniul localităţii noastre. Nu ştiu,
trebuie dată medicilor care-şi desfăşoară activitatea aici sau trebuie făcut altceva, pentru că - mai ales la exterior - clădirea arată jalnic...”Imediat după intervenţia lui Radu Dragomir, în plenul Consiliului Local s-a făcut linişte... Singurul care a avut un punct de vedere a fost secretarul municipiului Câmpina, Paul Moldoveanu: “În privinţa acordării spre administrare a spaţiilor în care-şi desfăşoară activitatea cabinete medicale individuale, deocamdată, Ordonanţa Guvernului, care reglementa această activitate, este suspendată, după ce a fost declarată neconstituţională. La nivelul municipiului Câmpina, am oprit în ultimul moment aplicarea acestei ordonanţe. Probabil, soluţia va veni după ce se va stabili modalitatea în care vor fi acordate spaţiile acestor cabinete către medici. Atunci, responsabilitatea privind felul în care arată clădirea va aparţine medicilor care au cabinete în aceste imobile. Până atunci...”Până atunci, viaţa se derulează în continuare, oamenii din acest cartier mergând la medic într-o clădire îngrozitoare şi care reprezintă un adevărat pericol public.

Bugetul pe 2008 a fost votat în unanimitate


De foarte mulţi ani nu a mai fost atâta linişte la votarea bugetului local. Şi asta, în condiţiile în care 2008 este un an electoral. O fi bine, o fi rău? Unii spun că este bine, alţii, dimpotrivă, susţin contrariul. Probabil, aşa cum se întâmplă de obicei, adevărul e undeva la mijloc.Oricum, cel mai probabil, fie cele două tabere principale s-au înţeles dinainte asupra tuturor detaliilor acestui buget, fie au fost suficienţi bani pentru a satisface toate pretenţiile reprezentanţilor partidelor politice. Sau şi una şi alta...Faţă de sumele incluse iniţial în proiectul bugetului local - care a fost prezentat pe larg în ediţia noastră precedentă - de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a venit precizarea exactă a sumelor, rezultând o creştere de 18,85 miliarde lei vechi, sumă care, după cum au convenit primarul şi consilierii, a fost trecută în fondul de rezervă. De aici s-au tot alocat bani pentru propunerile venite în timpul şedinţei de la consilierii locali.

Amendamente...
A fost un şir foarte lung de amendamente, cu o singură excepţie, toate celelalte fiind votate în unanimitate. Vă prezentăm aceste amendamente şi iniţiatorii lor:Horia Tiseanu:- SF pentru construirea unui atelier şcoală la Grupul Forestier - 250 milioane lei vechi;- Expertiză seismică pentru clădirile Grupurilor Şcolare Petrol şi Construcţii de Maşini - 2 miliarde;- Studiu de management al traficului rutier - 300 milioane;Lucian Cercel:- SF modernizare str. Garoafelor - 100 milioane;- SF modernizare str. Lacului şi Aleea Stânjeneilor - 150 milioane;- SF modernizare str. Ion Creangă - 100 milioane;- SF modernizare căi acces cartierul Voila - 250 milioane;- SF modernizare Aleea Văii şi Aleea Arinului - 100 milioane;- SF modernizare str. Plaiului - 100 milioane;SF modernizare str. Fabricii - 100 milioane;Ion Mircea:- SF modernizare str. Andrei Mureşanu - 150 milioane;- Realizare fântână arteziană în zona Milia - 1 miliard;Elvis Arghir:- SF consolidare şi refacere str. Siret - 100 milioane;- SF amenajare spaţii verzi şi parcuri str. Schelelor şi Energiei - 100 milioane;- SF modernizare str. Lt. Oprescu Adrian - 100 milioane;Gheorghe Tudor:- Acţiuni la Casa Tineretului - târg apicol (1-2 martie) - 250 milioane;- Realizare alveola a doua Rampa Ecologică Băneşti - 2 miliarde;Bogdan Ene:- SF modernizare str. Luceafărului - 100 milioane;Costel Ştefanovici:- SF modernizare str. Alunului - 100 milioane;Horaţiu Zăgan:- Proiect şi realizarea lucrării canalizare pluvială str. B.P. Hasdeu - 3 miliarde;Valentin Chiriacopol:- Modernizare str. Panduri - 1 miliard.În legătură cu acest amendament, Chiriacopol a propus iniţial un studiu de fezabilitate. Chiar înainte de vot, consilierii au aflat de la reprezentanţii Primăriei că SF-ul există deja, astfel că s-a prins în buget lucrarea propriu-zisă.Sensurile giratorii vor înlocui semafoarele
A fost, poate, cel mai discutat subiect din cadrul dezbaterilor pe tema bugetului local. Deşi s-au făcut mai multe studii, stabilindu-se că una dintre variantele ideale pentru fluidizarea circulaţiei în zona centrală este înlocuirea actualelor semafoare cu unele noi, corelate, care să asigure o “undă verde” pentru circulaţia autoturismelor. În acest sens, în proiectul de buget a figurat lucrarea de modernizare şi fluidizare a circulaţiei rutiere în intersecţiile Peco, ABC, BRD, la o valoare de 6,9 miliarde lei vechi. În cele din urmă, după ce Aurel Oprea i-a trimis pe colegii săi la Târgovişte să vadă cum funcţionează sistemul cu sensuri giratorii, Costel Ştefanovici a avut un amendament prin care s-a rezolvat situaţia. Deocamdată, se va realiza doar semaforizarea intersecţiei de la Peco, unde nu se pretează folosirea sistemului cu sens giratoriu, pentru o valoare de 1,7 miliarde. Între timp, se realizează studiul de management al traficului rutier, în funcţiile şi de concluziile acestuia, putându-se opta pentru sensuri giratorii în intersecţiile de la ABC şi BRD. “Aşa cum era şi într-o broşură electorală de prin 2004”, a subliniat, cu subînţeles, Elvis Arghir uitându-se către Tiseanu, care s-a mulţumit doar să zâmbească.Iar după ce Aurel Oprea şi Mihai Stănescu s-au contrat, intrând în detalii tehnice privind inclusiv priorităţile dintr-un sens giratoriu, consilierii au fost de acord cu varianta propusă de Costel Ştefanovici şi întărită de Ion Dragomir.
Rămâne, însă, o întrebare: la ce au mai folosit studiile care au stat la baza proiectului privind înlocuirea actualelor semafoare cu altele noi şi moderne, mai ales că, pentru acele studii s-au cheltuit câteva sute de milioane de lei vechi?Arghir l-a ironizat pe Stănescu
Din şedinţă au lipsit momentele comice, care pigmentau altădată din belşug întrunirile aleşilor locali. De această dată, doar Elvis Arghir a părut a avea detaşarea necesară unei astfel de situaţii. Pentru că la un moment dat, Marian Nistor, preşedintele şedinţei, a vrut să le dea cuvântul în acelaşi timp lui Mihai Stănescu şi lui Elvis Arghir, primul a dorit să facă un gest nobil şi să-i permită mai tânărului său coleg să vorbească. Replica lui Arghir a fost acidă şi oarecum deplasată: “Eu mai am timp şi în următorul mandat”, aluzie evidentă la faptul că Mihai Stănescu nu pare a mai prinde un loc eligibil pe listele liberalilor. Stănescu a preferat să-şi înghită replica.


Bugetul FCM-ului, aprobat de două ori!
Al doilea proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a fost cel privind aprobarea actului adiţional de prelungire a contractului de asociere cu FCM Câmpina. Practic, era vorba de susţinerea financiară a clubului fanion al Câmpinei şi pentru anul 2008. Numai că, la discuţiile pe tema bugetului, Costel Ştefanovici a avut un amendament conform căruia să nu se mai aloce nici un leu pentru FCM, cele şase miliarde alocate urmând a fi redirecţionate către reparaţiile unităţilor de învăţământ, reparaţii la terenurile de sport ale şcolilor şi către Spitalul Municipal.Horaţiu Zăgan a fost cel care luat apărarea clubului: “E o problemă delicată şi ţine de respectarea cuvântului dat. În plus, clubul este într-o situaţie grea şi să punem şi noi umărul la destabilizarea sa, poate nu este bine. Să-i sprijinim măcar până în vară. Nu-i momentul să le închidem tocmai noi robinetul!” La rândul său, la discuţia proiectului privind prelungirea contractului de asociere, Ion Dragomir a precizat: “În Liga a II-a de fotbal sunt echipe cu un buget de două milioane de euro. FCM se află la limita subzistenţei, probabil, d-aia e şi în situaţia în care e! Dacă ar fi bani mai mulţi, s-ar aduce şi jucători mai buni, s-ar găsi şi antrenori...” În final, consilierii au fost de acord să fie alocată suma de 4,5 miliarde pentru primul semestru şi 1,5 miliarde pentru a doua jumătate a acestui an. De fiecare dată, scorul votului a fost 13 - 4. Iar de fiecare dată, cei patru care s-au opus au fost Elvis Arghir, Valentin Chiriacopol, Marian Constandache şi Costel Ştefanovici. Suma de şase miliarde pentru FCM a fost discutată şi aprobată de două ori - atât în bugetul propriu-zis, cât şi la prelungirea contractului.

Apasco a acţionat în instanţă Primăria Câmpina

Obiectul litigiului -
40 miliarde lei
pentru “investiţia”
de la Băneşti

“Primăria a fost acţionată în instanţă de societatea Apasco Măneciu pentru a returna suma de 33 miliarde lei vechi, la care se adaugă alte 7 miliarde lei vechi, deci, un total de 40 miliarde lei vechi care ar reprezenta contribuţia acestei societăţi la realizarea primei alveole a rampei ecologice de la Băneşti, precum şi costurile unor reparaţii efectuate prin anul 2005”, a anunţat primarul Horia Tiseanu la şedinţa extraordinară a Consiliului Local. Disputa dintre administraţia câmpineană şi Apasco Măneciu datează din anii 2005 - 2006, atunci când firma din Măneciu a început să anunţe că vrea să iasă din asocierea cu Consiliul Judeţean Prahova şi consiliile locale din Câmpina şi Băneşti. În schimb, conducerea Apasco cerea 16 miliarde lei vechi cu care considera că a intrat în asociere în anul 2001. De altfel, Apasco a exploatat rampa în perioada 2001 - 2007, raportând - cu excepţia unui singur an - profit zero. “Sunt multe lucruri care ar trebui lămurite în acest contract”, a spus primarul Horia Tiseanu.Primul termen de judecată a fost fixat pentru 20 februarie.

Se apelează, din nou, la Pănoiu
Mai mult, primarul Horia Tiseanu a solicitat din partea consilierilor un acord de principiu pentru angajarea avocatului Constantin Pănoiu, cel care reprezintă administraţia locală şi în alte cazuri. “Eu propun - a spus Horia Tiseanu - ca pe lângă juriştii Primăriei şi ai Consiliului Local, să fiţi de acord şi cu angajarea avocatului Constantin Pănoiu, fiind necesară o experienţă şi în drept comercial. Cu atât mai mult cu cât firma Apasco şi-a angajat deja o casă de avocatură din Bucureşti”. Consilierii au fost de acord în unanimitate cu propunerea primarului.
Horia Tiseanu:“Nu cred că trebuie să le dăm nici un leu!”
“Consider că suma de 40 miliarde lei vechi nu trebuie să le-o returnăm noi, pentru că aceasta a fost contribuţia lor la o asociere în care au venit din proprie iniţiativă, iar reparaţiile efectuate nu au fost făcute la comanda noastră. După părerea mea, nu cred că trebuie să le dăm nici un leu!”
“Taxa de timbru este usturătoare”
Consilierul Aurel Oprea a ridicat o problemă (aproape) tehnică: “La o asemenea sumă, de 40 de miliarde, taxa de timbru este usturătoare. Mă îndoiesc că firma în cauză a plătit integral această taxă. De aceea, eu le propun reprezentanţilor Oficiului Juridic să verifice achitarea integrală a acestei taxe şi doar apoi să angajăm un avocat. Neachitarea taxei înseamnă respingerea acţiunii”.
“Trebuie să ştim întreaga relaţie cu Apasco”
La rândul său, consilierul Costel Ştefanovici a afirmat: “Trebuie să ştim întreaga relaţie cu firma Apasco, de la nivelul tarifelor practicate de firmă, la modul de operare şi multe altele...” Spre deosebire de replica lui Oprea, Ştefanovici a primit un răspuns din partea primarului Tiseanu: “Noi ieşim în faţă pentru că am fost ordonatori de credite. Şi ceilalţi acţionari au fost daţi în judecată, dar aceştia «fără să vrea» - şi ghilimelele le puneţi dvs. - împing în faţă Consiliul Local Câmpina”.
Conciliere fără rezultat
Valentin Chiriacopol a vrut să ştie dacă a existat o conciliere între administraţia locală şi firma Apasco. Răspunsul a venit din partea primarului Horia Tiseanu, care a precizat: “A venit o asemenea solicitare din partea firmei Apasco, dar aceasta era chiar pentru data de 8 ianuarie, atunci când sărbătorim Ziua Câmpinei. Juriştii nu au putut participa la această conciliere, dar am transmis un răspuns scris că nu suntem dispuşi să plătim nici un leu”.
S-au realizat două expertize
Lăsând impresia că este foarte bine informat, consilierul Marian Constandache a ridicat un semn de întrebare referitor la expertizele efectuate de municipalitate: “Ştiu că am plătit două expertize pentru această rampă. Nu cumva, prin aceste expertize se recunoaşte datoria pe care o avem către Apasco?” Răspunsul a avenit din partea secretarului Paul Moldoveanu: “Din punct de vedere juridic, cele două expertize nu ne implică în nici un fel. Ele s-au realizat pentru a constata lipsa prejudiciului, pentru că exista suspiciunea că Apasco exploatează rampa printr-o firmă paralelă, că îşi închiriază utilajele la tarife foarte scumpe... Deci, prin expertizele de care vorbiţi, noi nu recunoaştem - din punct de vedere juridic - nici un fel de datorie către Apasco Măneciu”.

Apel pentru... cărţile de alegător


Administraţia locală desfăşoară o serie de acţiuni premergătoare alegerilor locale. Aşa cum v-am informat şi cu alte ocazii, secretarul Primăriei, Paul Moldoveanu, a atras atenţia că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, anul acesta se va putea vota doar cu cartea de alegător.“Cetăţenii trebuie să verifice înscrierea pe listele permanente, acestea putând fi oricând consultate la Biroul de Stare Civilă din Primărie. Lista este actualizată din zece în zece zile, la nivelul întregului judeţ. În acelaşi timp, au fost deja demarate acţiuni, mai ales în zonele cu populaţie preponderent de origină romă, pentru a se verifica, printre altele, existenţa actelor de identitate. Acţiuni de acelaşi gen vor continua şi în perioada următoare, astfel încât, cât mai multă lume să ştie că la alegeri se poate vota numai cu cartea de alegător, iar oamenii trebuie să-şi ridice din timp actele necesare scrutinului electoral”, a afirmat Paul Moldoveanu.

“Câteva sute de oameni sunt plecaţi din ţară”
La începutul acestui an, Paul Moldovenau preciza că “administraţia va trimite scrisori celor care au împlinit 18 ani şi nu şi-au ridicat actele de identitate şi celor care au carte de identitate, dar nu şi-au ridicat şi cărţile de alegător, pentru a venit să-şi lămurească situaţia actelor”. Acum, Paul Moldoveanu a adăugat: “Am trimis aproape 500 de scrisori celor care au acte expirate sau care urmează să împlinească 18 ani, dar jumătate dintre scrisorile trimise s-au întors cu motivarea că tinerii sau oamenii aflaţi în această situaţie sunt plecaţi în străinătate la muncă. Probabil, câteva sute de oameni sunt plecaţi din ţară, iar procentul de prezenţă la vot va fi serios influenţat de aceşti cetăţeni. Mai ales că nu există o situaţie foarte clară a acestora la nivelul ambasadelor. De asemenea, am trimis o adresă tuturor unităţilor bancare prin care le solicităm să nu mai accepte, la tranzacţiile desfăşurate, ca oamenii să prezinte documente de identitate expirate, încercând, astfel, să-i determinăm pe cetăţenii respectivi să-şi reînnoiască actele de identitate”.

Tabacu şi Arghir, la raport!

Primii doi aleşi locali care şi-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2007 sunt Jenica Tabacu şi Elvis Arghir. Indiferent dacă există vreo legătură între “graba” lor şi vehiculatele candidaturi ale celor doi pentru funcţia de primar, vă prezentăm succint rapoartele aşa cum sunt ele prezentate pe site-ul oficial al Primăriei.Jenica Tabacu a expus în raport cele opt hotărâri iniţiate şi aprobate în 2007, a informat că a participat la acţiunile Consiliului Local discuţiile avute cu cetăţenii. De asemenea, Jenica Tabacu a... raportat prezenţa sa în capitalele culturale europene ale anului trecut - Sibiu şi Luxemburg - ocazii cu care a fost demarat un proiect de cooperare culturală intercomunitară (Italia, România, Polonia, Lituania). În acelaşi timp, Jenica Tabacu a prezentat public obţinerea acordului de principiu din partea Consiliului Local pentru amenajarea, în incinta Căminului Petrol, a unui bazin de înot. Ultimul proiect al anului trecut, iniţiat de Jenica Tabacu, a fost cel privind aprobarea unor reglementări în domeniul urbanistic pentru cartierele Câmpiniţa şi Muscel.Consilierul independent Elvis Arghir a depus un raport mult mai succint, în care s-a referit numai la proiectele iniţiate şi aprobate. A iniţiat 26 de proiecte în cursul anului trecut, fiind aprobate numai 15. Surprinzător, în condiţiile în care nu este anunţat nicăieri un program în acest sens, Arghir a acordat 108 audienţe, adică una la aproape trei zile, la biroul personal din strada 1 Mai, nr. 10, acolo unde se află sediul administrativ al firmei sale. În schimb, Arghir ia faţa tuturor cu precizarea: “Am rămas consecvent promisiunilor făcute în campanie, votând împotriva intrării în HidroPrahova şi împotriva risipirii banului public. Din aceste cauze am fost obligat să demisionez din PD, partid care, pe plan local nu şi-a respectat promisiunile electorale”. Numai că - spre exemplu - decizia privind HidroPrahova a fost luată la câteva luni după... demisia sa din Partidul Democrat .

Rampa ecologică, în sarcina Băneştiului

Licitaţia pentru a doua alveolă nu poate fi organizată decât
de Consiliul Local din comuna vecină
Chiar dacă autorităţile municipiului Câmpina au prevăzut în bugetul local pentru anul în curs suma de două miliarde lei vechi pentru realizarea celei de-a doua alveole la rampa ecologică de la Băneşti, lucrurile sunt departe de a fi lămurite. Reamintim că asociaţii rampei de la Băneşti sunt Consiliul Judeţean, Consiliul Local Câmpina şi Consiliul Local Băneşti, acesta din urmă ocupându-se şi de administrarea obiectivului printr-o firmă proprie.Administraţia câmpineană a adresat Consiliului Judeţean o solicitare prin care dorea să afle dacă administraţia judeţeană are de gând să se apuce de lucrările la cea de-a doua alveolă din rampa de la Băneşti. “Am întrebat una şi ni s-a răspuns alta!”, a concluzionat primarul Horia Tiseanu, care ştia că se primise răspuns de la Consiliul Judeţean, spre deosebire de viceprimarul Gheorghe Tudor, care nu ştia de existenţa acestui răspuns. Tiseanu a detaliat: “Ni s-a răspuns că numai Consiliul Local Băneşti va fi cel care va scoate la licitaţie execuţia celei de-a doua alveole din rampa ecologică de la Băneşti”.Situaţia acestei rampe, precum şi a localităţilor care depun gunoiul menajer aici, este din ce în ce mai dificilă. Şi asta pentru că prima alveolă este aproape plină, estimându-se că doar până în vară se va mai putea depune gunoiul în acest loc. Iar construirea celei de-a doua alveole durează... Mai mult, este greu de găsit o altă soluţie, în condiţiile în care în judeţul Prahova există deja patru rampe ecologice, iar normele europene în domeniu nu mai permit crearea unei noi rampe ecologice.În acest timp, operatorul de salubritate din municipiul Câmpina - firma Floricon Salub - se pregăteşte intens pentru transportul gunoiului la rampa ecologică de la Vălenii de Munte, în caz de... necesitate. Operatorul de salubritate şi-a achiziţionat câteva maşini de tonaj mai mare, care să permită un transport în condiţii cât mai bune pe distanţa destul de mare care leagă municipiul Câmpina de Vălenii de Munte.

Liverpool, o deplasare ratată

Cel puţin patru consilieri locali au primit invitaţii nominale pentru a participa la una dintre primele acţiuni organizate de Asociaţia Culturală “Les Rencontres” în acest an. Sesiunea va avea loc în perioada 28 februarie - 2 martie, la Liverpool, în Marea Britanie, tema principală fiind “Necesitatea accesului gratuit la muzee şi monumente în oraşele Europei”. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Asociaţiei Culturale “Les Rencontres”, dar şi ai administraţiilor publice din numeroase localităţi de renume ale Europei. Dintre consilierii câmpineni, au primit invitaţii Jenica Tabacu, Ion Mircea, Mihail Şerbănoiu şi Lucian Cercel. Până la momentul închiderii ediţiei noastre, nici unul dintre aceştia nu părea intersat să onoreze această invitaţie.

Selecţii de oferte

Birourile de specialitate din cadrul Primăriei Câmpina au finalizat caietele de sarcini pentru mai multe selecţii de oferte. Pe 26 februarie vor avea loc selecţii de oferte pentru: amenajare parcare pe str. C. Istrati şi str. Toma Ionescu; lucrări de reparaţii asfaltice; achiziţii materiale de construcţii şi reparaţii drumuri pietruite; contract de evaluare a terenurilor aparţinând domeniului privat. Lucrările care se vor executa în zona blocurilor de pe str. C. Istrati constau în realizarea unei parcări în suprafaţă de 960 mp, a unor alei pietonale, a unui loc de joacă pentru copii şi amenajarea unui spaţiu verde în suprafaţă de 259 mp. Valoarea totală a acestei lucrări este de un miliard lei vechi. Tot în această zonă va fi amenajată o platformă pentru colectarea deşeurilor şi vor fi amplasate patru eurocontainere. Pe strada Toma Ionescu vor fi realizate o parcare în suprafaţă de 262 mp, un loc de joacă şi o platformă betonată cu patru eurocontainere, valoarea totală a acestei lucrări fiind de 260 milioane lei vechi.Pe 4 martie vor avea loc selecţii de oferte pentru: prestări servicii cu utilaje şi mijloace de transport; achiziţii de betoane; lucrări de marcaje rutiere; achiziţii de materiale electrice; servicii de tăiere şi toaletare arbori.

Aceleaşi amplasamente...

Aceleaşi mărţişoare...
De vineri, 15 februarie, administraţia locală a permis amplasarea tarabelor pentru comercializarea produselor tradiţionale de Mărţişor. Primăria a anunţat că va asigura 53 de amplasamente, 47 dintre acestea fiind ocupate încă din prima zi. Amplasamentele au o suprafaţă de 2 mp, chiria percepută fiind de 13.000 lei vechi/mp/zi, conform HCL nr. 124/2007. Administraţia locală a anunţat că se mai primesc cereri pentru completarea celor 53 de amplasamente, putând opta pentru închirierea acestor spaţii numai persoanele fizice autorizate, asociaţiile familiale sau societăţile comerciale. Zonele care găzduiesc aceste amplasamente până la 8 Martie sunt pasajul pietonal de la Ceas şi trotuarul de lângă parcarea centrală, adică locaţiile destinate în mod tradiţional vânzării unor produse de sezon. Din păcate pentru cei interesaţi, cei mai mulţi comercianţi sunt complet lipsiţi de inspiraţie şi de gust. Pe tarabe - cam aceleaşi kitschuri de anii trecuţi, la care comercianţii au schimbat anul pe felicitarea care însoţeşte simbolul primăverii. Inimioare, coşari, zodiace, potcoave, pene şi flori de toate felurile, în toate culorile şi de toate mărimile. Poate oferta se va mai diversifica...

Va curge mierea!

La propunerea viceprimarului Gheorghe Tudor, Consiliul Local a alocat suma de 250 milioane lei pentru un târg apicol în perioada 1-2 martie. “Poate devenim mai dulci în faţa câmpinenilor...”, a adăugat zâmbind Tudor.Pentru că era la concurenţă cu expoziţia păsărilor de rasă şi a animalelor mici, care se desfăşoară la Casa Tineretului, târgul apicol a fost mutat şi amânat cu o săptămână...“Târgul mierii” va avea loc în perioada 8-9 martie, în Centrul Civic. În săptămâna anterioară acestui eveniment, în şcolile cu clasele I-IV vor fi distribuite pliante cu prezentarea efectelor benefice pentru sănătate ale produselor apicole, însoţite de monstre cu miere. În ziua de 8 martie, de la ora 11.00, programul va cuprinde o expoziţie de produse apicole, un concurs de degustare a diferitelor sortimente de miere, un concurs interşcolar pe teme apicole şi alte surprize. A doua zi, de la aceeaşi oră, la Casa Tineretului vor avea loc conferinţe tematice, în vreme ce în Parcul de la Soldat va putea fi văzută o expoziţie de utilaje şi echipamente apicole. “Târgul mierii” este organizat de Primăria Câmpina şi Asociaţia Apicolă Valea Prahovei, edilii dorindu-şi ca acest eveniment să devină o tradiţie.

Cine câştigă Primăria?

Cel mai probabil, alegerile locale vor avea loc la 25 mai, după cum a anunţat premierul Tăriceanu. Pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina se anunţă o bătălie interesantă şi foarte dură. PSD a prezentat deja persoana nominalizată pentru Primărie, Victor Bercăroiu. Actualul primar, Horia Tiseanu, va candida şi el din partea PD-L. Deocamdată, acestea sunt singurele certitudini, dar şi cele mai puternice candidaturi. Alături cei doi, s-ar mai putea înscrie în cursă şi Alin Moldoveanu, în prezent preşedinte al PC Câmpina, însă candidatura lui va fi direct influenţată de viitorul politic al lui Florin Anghel. Celelalte partide par a nu conta în această bătălie, dar nu se ştie niciodată de unde poate sări preferatul alegătorilor. Interesant de urmărit vor fi şi campaniile electorale pe care le vor desfăşura candidaţii.


Candidaţi interesanţi, orgolii uriaşe, un echilibru aproape fără precedent şi o campanie care se anunţă tumultoasă. Toate acestea au o singură miză - Primăria. Deşi, mai corect ar fi să spunem că miza este chiar Câmpina. Cetăţenii vor decide, dar de condus, va conduce unul singur.


Horia Tiseanu
Timp de aproape patru ani a lucrat intens la clădirea unei imagini potrivite pentru a putea obţine un nou mandat. Actualul număr 1 de la Casa cu Grifoni, Horia Tiseanu, are cele mai mari şanse pentru a câştiga încă o dată Primăria. Cel puţin, aşa consideră mulţi dintre oamenii politici locali. Are de partea sa experienţa, prietenii, iar alipirea PLD la partidul pe care-l conduce pe plan local nu a schimbat cu nimic datele problemei privind viitoarea candidatură. Ba, dimpotrivă, s-ar putea spune că Tiseanu a ieşit întărit din această asociere, având în echipa sa câţiva oameni valoroşi, care-l susţin.

Victor Bercăroiu

Un alt candidat cu nume greu este fostul deputat Victor Bercăroiu, din partea PSD. După ce a câştigat un sondaj intern în faţa preşedintelui Şerbănoiu, a lui Horaţiu Zăgan şi a Jenicăi Tabacu, Bercăroiu a întrunit şi cele mai multe dintre aprecierile câmpinenilor într-un sondaj telefonic realizat pe aproximativ 200 de subiecţi. Experienţa sa managerială, politică şi - nu în ultimul rând - administrativă, pot constitui o ameninţare pentru actualul edil-şef al Câmpinei. Pe de altă parte, însă, Bercăroiu a lipsit în ultimii ani de pe scena vieţii politice locale şi pare mai vulnerabil decât alţi candidaţi. Totuşi, rămâne unul dintre numele de greutate ale politicii câmpinene. Va conta mult echipa echipa pe care şi-o va crea, dar şi platforma cu care va încerca să câştige Primăria Câmpina.

Alin Moldoveanu

Privit la început cu detaşare şi neîncredere, Alin Moldoveanu a început să se impună tot mai mult şi să devină un adversar din ce în ce mai redutabil pentru “vulpile bătrâne” din politica locală. Cu destul de mare priză la tineri, evidenţiindu-se prin organizarea mai multor spectacole în aer liber, unde a reuşit să aducă nume grele ale muzicii româneşti, Alin Moldoveanu a lucrat atent la propria imagine. A câştigat de mai multe ori la loterie, dar a întors mare parte din aceşti bani comunităţii, fiind cel care a organizat - şi, uneori, sponsorizat - o serie de acţiuni sociale. Problema lui e dată de apartenenţa la gruparea Anghel, iar orice mişcare politică a acestuia se răsfrânge şi asupra lui Moldoveanu, pe plan local. Totuşi, este puţin probabil, ca Florin Anghel să nu găsească o altă variantă (dacă nu cumva a şi găsit-o) şi să coboare din aerul tare al politicii naţionale, iar după ce s-a confruntat cu Voiculescu să candideze la Primăria Câmpina.Aceştia ar fi cei trei candidaţi, cei mai siguri pe nominalizarea lor finală în bătălia pentru funcţia de primar. Stiluri diferite, caractere diferite, viziuni diferite, dar acelaşi electorat.

Outsaiderii...

În afara celor trei candidaţi, alte personalităţi de mai mică sau mai mare anvergură tind să intre în lupta electorală. Este vorba de Jenica Tabacu, directorul Muzeului “B.P. Hasdeu”, actual consilier local din partea (încă) PSD. A avut negocieri - se pare, eşuate - cu PNL şi îşi doreşte foarte mult să devină prima femeie care ocupă funcţia de primar al Câmpinei. Are, însă, nevoie de susţinerea unui partid, pe care, deocamdată, se pare că nu l-a găsit.Un alt consilier local, rămas fără de partid, Elvis Arghir, pare şi el tentat să reintre în cursa electorală, după ce a candidat şi la scrutinul din 2004. Şi el a negociat cu mai multe partide, inclusiv cu PNL, dar şansele cele mai mari le are să candideze ca... independent. Mai ales că, spre deosebire de alţii, dispune de forţa financiară necesară. Ceva mai complicată este situaţia celorlalte formaţiuni politice. Iar cea mai delicată situaţie se înregistrează la PNL, acolo unde încă nu este stabilit un candidat care să corespundă profilului ideal. După ce nu au găsit în propria ogradă, liberalii au avut tatonări cu Elvis Arghir şi cu Jenica Tabacu, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat. Dintre celelalte formaţiuni politice, PNŢ-CD nu dă nici un semn de viaţă, în vreme ce PRM pare dispus să arunce în luptă un “lup tânăr”. Potrivit preşedintelui Tănase Satnoianu “avem de ales între Răzvan Pietricică şi Andrei Istrate, doi tineri cu reale calităţi”. Dar necunoscuţi, am zice noi.Mult mai interesantă va fi opţiunea PNG-CD. Deşi se vehiculează varianta că preşedintele Traian Drăguşin va fi candidatul partidului, nu este exclus ca acesta să renunţe în favoarea unui coleg, despre care se crede că ar avea mai multe şanse de câştig. Câştig neînsemnând neapărat funcţia de primar, ci cât mai multe voturi pentru obţinerea mai multor mandate de consilieri locali.
Va fi, cu siguranţă, o primăvară fierbinte. Chiar dacă, aproape fără excepţie, toţi potenţialii candidaţi au anunţat că-şi doresc o campanie electorală civilizată, ne reamintim doar ce s-a întâmplat la europarlamentare şi ne îndoim că se vor putea ţine de cuvânt. Atunci, miza era mult mai mică şi tot au existat tensiuni. Dar acum, când se decide cine va sta în fruntea urbei în următorii patru ani şi va împărţi “caşcavalul”, cine poate crede că va fi o campanie liniştită?!

Un teren părăsit?


Nu, este chiar terenul de sport al unei şcoli din municipiul Câmpina...

Despre starea precară a terenurilor de sport ale unităţilor de învăţământ din Câmpina s-a vorbit de foarte multe ori... S-a vorbit, pentru că de făcut nu s-a făcut aproape nimic...Este şi cazul terenului de sport al Şcolii Generale nr. 3 de pe strada Voila. Chiar dacă arată ca un teren părăsit, destul de mizerabil, unde zăpada şi noroiul stau la umbra plopilor, totuşi, este vorba de un teren de sport. S-a pus, la un moment dat, problema includerii a cât mai multor terenuri de sport ale unor instituţii de învăţământ într-un program de finanţare. Deocamdată, nu s-a realizat mai nimic, pentru că, dintr-un total de peste 20 miliarde lei vechi, solicitaţi de instituţiile de învăţământ, de la buget au fost repartizate puţin peste 10 miliarde. Iar prioritate vor avea, din nou, clădirile şcolilor...

Iatan, pe făraş...


Regulamentul propriu de funcţionare a Consiliului Local, coroborat cu Legea nr. 215 a administraţiei publice locale, face referire şi la situaţiile în care un consilier local îşi poate pierde mandatul după absenţe repetate nemotivate.Despre această posibilitate s-a interesat consilierul PSD Ion Dragomir. Acesta l-a întrebat pe secretarul Paul Moldoveanu, care este situaţia clară a absenţelor colegului lor de Consiliu şi fostului său coleg de partid, Gheorghe Iatan, care nu a mai participat la o şedinţă a Consiliului Local din luna august a anului trecut! “Câte absenţe are Gheorghe Iatan?”, a întrebat Ion Dragomir. Răspunsul lui Paul Moldoveanu a fost mai complet decât se preconiza: “Ştiu unde bateţi... Pentru domnul Iatan, aceasta este a treia absenţă nemotivată, însă, Regulamentul de funcţionare a Consiliului Local prevede că un consilier îşi pierde mandatul de drept dacă nu este prezent şi nu aduce motivarea la trei şedinţe ordinare consecutive” Iatan lipseşte din august, darunele absenţe şi le-a motivat prezentând secretarului Primăriei... scutiri medicale.

În cartierul Voila, lucrările nefinalizate provoacă noroi, mizerie şi... nervi


Prezent la şedinţa Consiliului Local, un cetăţean, pe numele său Radu Dragomir, a ridicat câteva semne de întrebare privind activitatea de reparaţii şi investiţi pe mai multe străzi din cartierul Voila. “Termenele la care trebuie finalizate lucrările de canalizare a apelor pluviale de pe străzile Cărămidari şi Fermei nu sunt respectate. Lucrările sunt executate de firma CAM şi, deşi ni s-a promis că vor fi finalizate, încă nu sunt gata. Cât mai avem de aşteptat?” - a întrebat Radu Dragomir. Primarul Horia Tiseanu a încercat să răspundă: “Nu cunosc termenul de finalizare a acestor lucrări!”“Dar cu mizeria care se creează, ce ne facem? La finalizarea lucrărilor, cine va trebui să readucă strada măcar la stadiul iniţial de curăţenie? Strada e plină de noroi, e mizerie. I-am întrebat pe muncitorii de la CAM şi mi-au spus că doar n-o să ne spele ei strada!”, a continuat Dragomir. “Chiar astăzi (marţi, 12 februarie) am discutat cu patronul acestei societăţi şi mi-a promis că va rezolva această problemă. Firma care realizează lucrarea se va ocupa şi de readucerea străzii la un stadiu de curăţenie satisfăcător”, a garantat primarul Tiseanu.

Chiriacopol vrea să vină turcii!


Profitând de includerea capitolului “diverse” pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local, consilierul Valentin Chiriacopol a avut o problemă “importantă” de ridicat. “Ar trebui să întărim legăturile create în străinătate şi cred că ar trebui adresată o invitaţie municipalităţii din Silivri - Turcia, în numele administraţiei câmpinene. Cred că ar fi corect să le întoarcem gestul şi să-i invităm să vină la Câmpina, pentru că şi o delegaţie a administraţiei locale câmpinene a fost la Silivri. Am avut bucuria şi plăcerea de a mă număra şi eu printre cei care au participat atunci la întâlnirea de la Silivri şi mi se pare corect să întoarcem acest gest de curtoazie”. Propunerea lui Valentin Chiriacopol a fost primită cu ridicări de sprâncene şi zâmbete complice... Singurul care s-a învrednicit să dea un răspuns a fost primarul Horia Tiseanu: “Noi i-am invitat, dar, deocamdată, ei n-au venit. Vom reveni cu o solicitare în acest sens...”Discuţia s-a finalizat cu concluzia lui Horaţiu Zăgan: “La câte plecări au fost, ar trebui să chemăm foarte multă lume pe la noi...”

2 miliarde lei pentru proiecte culturale, sportive şi educaţionale

Odată cu bugetul local a fost aprobată suma de două miliarde lei vechi pentru proiecte culturale, sportive şi educaţionale de utilitate şi interes public în anul 2008. Această sumă va fi repartizată în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind finanţările nerambursabile din fonduri publice.Programul anual al acestor finanţări cuprinde două domenii de activitate. Este vorba de domeniul cultură - educaţie, pentru susţinerea acestor activităţi alocându-se suma de 1,1 miliarde lei vechi, precum şi domeniul sport, unde a fost alocată diferenţa de 900 milioane lei vechi. În acest din urmă domeniu există două secţiuni. Este vorba de programul “Promovarea sportului de performanţă”, pentru care a fost alocată suma de 700 milioane lei vechi, şi programul “Sportul pentru toţi”, în cadrul căruia vor fi finanţate activităţi în valoare de 200 milioane lei.Pentru accesarea acestor fonduri pot depune propuneri de proiect asociaţiile şi fundaţiile româneşti cu personalitate juridică, alte organizaţii guvernamentale fără scop lucrativ, structuri sportive de drept privat care organizează programe şi acţiuni de interes public local. Termenul de depunere a acestor proiete este 18 martie 2008, evaluarea şi selecţia lor, în vederea obţinerii finanţării, fiind realizate de o comisie specială a Consiliului Local.Primăria Câmpina a anunţat că persoanele interesate pot obţine detalii de la Biroul de Finanţare Proiecte Internaţionale. În cadrul domeniului cultură - educaţie, deja, mai multe organizaţii şi-au anunţat intenţia de a depune proiecte pentru obţinerea unor finanţări.Pentru celălalt domeniu de finanţare, mai multe asociaţii sportive au demarat realizarea unor proiecte pentru obţinerea finanţării. Printre acestea se numără şi clubul de fotbal Unirea, care activează în Liga A Prahova, dar şi Şcoala de Fotbal Coruna şi Clubul de Fotbal “Hagianu Mircea”, ambele axate pe desfăşurarea unor activităţi de selecţie şi pregătire la nivelul copiilor şi juniorilor.

Cronica neagră

Un câmpinean a accidentat un tânăr, la Ploieşti
Conducătorii auto din Câmpina sunt implicaţi în accidente sau evenimente rutiere nu numai în localitatea de domiciliu sau în împrejurimi, dar şi în alte localităţi. Astfel, miercuri, în ziua de 13 februarie, în jurul orei 14.00, pe B-dul Republicii din Ploieşti s-a produs un accident rutier în care una dintre părţi este din Câmpina. Este vorba despre conducătorul unui autoturism marca „Mercedes”, Tudor D., de 36 ani, din Câmpina, care l-a surprins şi accidentat uşor pe Alexandru T., de 18 ani, din comuna prahoveană Păuleşti. Pietonul se angajase în traversare pe trecerea de pietoni, dar pe culoarea roşie a semaforului.În funcţie de numărul de zile de spitalizare, de care tânărul pieton ar putea avea nevoie, se va stabili vinovăţia fiecărei părţi implicate.


A fugit dintr-un centru pentru copii
Lucrătorii Postului de Poliţie Bucov l-au depistat pe minorul Alexandru V., în vârstă de 10 ani, din localitate, dat în urmărire generală, care la data de 12 februarie a fugit dintr-un centru de copii din municipiul Câmpina. Minorul a fost găsit de poliţişti la numai două zile după ce dispăruse şi a fost readus în centrul de copii din care fugise.


Prins în flagrant
Poliţiştii câmpineni l-au surprins în flagrant pe Viorel N., de 29 ani, din localitate, care i-a sustras din buzunar lui Ion D., de 62 ani, din Breaza, suma de 1,5 milioane lei vechi. Totul s-a petrecut joi, 14 februarie, în jurul orei 17.00, poliţiştii cercetându-l în continuare în stare de libertate pe Viorel N. pentru săvârşirea infracţiunii de furt. După acest caz, poliţiştii câmpineni au precizat că “matorii” unor astfel de chilipiruri se pot aştepta în orice moment să fie filaţi şi prinşi în flagrant, ceea ce le aduce o pedeapsă privativă de libertate de câţiva ani.

Parcarea şi toaletele (publice) îşi scot banii

Autorităţile câmpinene au alocat de la buget aproximativ 3,75 miliarde lei vechi pentru parcarea publică, din zona Pieţei Centrale şi toaletele aferente. Defalcat, suma va fi împărţită astfel: 2,1 miliarde lei pentru cheltuielile de personal (în acest sector îşi desfăşoară activitatea 14 salariaţi), 1,15 miliarde lei pentru bunuri şi servicii (reparaţii şi utilităţi), iar aproximativ 500 milioane lei reprezintă tichetele cadou acordate angajaţilor. Parcarea şi toaletele publice fac parte din categoria serviciilor profitabile ale Câmpinei. Veniturile anuale încasate de aici se ridică la aproape 3 miliarde lei vechi, iar pentru 2008 se estimează chiar o depăşire a acestei sume. Cu alte cuvinte, sectorul „produce” aproape cât cheltuieşte.

Set la zero, pe zăpadă

Unirea Câmpina – Chimia Brazi 0-6 (0-3)
Sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul Rafinăriei „Steaua Română”, în prezenţa a aproximativ 50 de spectatori, Unirea Câmpina, care activează în Liga A Prahova, a întâlnit mai titrata formaţie Chimia Brazi. Diferenţa, nu numai privind stagiul actual al pregătirilor, s-a văzut, elevii lui Cojocaru impunându-se la un scor de tenis, 6-0, pe un teren acoperit cu un strat subţire de zăpadă, după ninsoarea din ajun.Rulându-şi întregul lot de jucători, „chimiştii” au deschis rapid scorul, în minutul 7, prin Moise, care a executat impecabil de la 18 metri, o lovitură liberă, direct sub bara transversală. Chiar dacă au avut o perioadă bună, în care au echilibrat jocul, câmpinenii au cedat teren şi a plătit tribut gafelor impardonabile din defensivă, acolo unde s-a cunoscut absenţa experimentatului Costin Plăvache. Aşa se face că, până la pauză, „chimiştii” au mai înscris de două ori, prin Moise (30) şi Cernea (39). Mitanul secund s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate, Irimescu (52), Nica (58 – 11 m) şi Elisei (71), urcând scorul la un prea sever 6-0.Unirea: T. Ionescu – Moise, G. Vintilă, Popa, Flaidăr, Năstase, Matei, Ţigănuş, Gânju, Jantea, Nichifor. Au mai jucat: Zarzu, Buzilă, Chiuaru, Stanciu, Dumitrescu, Ciobotaru. Antrenori: Marius Pălănceanu (principal), Daniel Corcodel (secund).Chimia: Păsărică – F. Ungureanu, Oprea, Iordache, Zahiu, M. Ungureanu, Cernea, Suditu, Drăgan, Moise, Taban. Au mai intrat: Ionescu, Rădulescu – Matei, Avram, D. Marian, Nica, Ciobanu, Irimescu, Bănuţă, Elisei. Antrenor: Ion Cojocaru.

Prima victorie pentru Cosarek
FCM Câmpina –
FC 1 Decembrie 2-0 (1-0)


Pe stadionul „Minerul” din Filipeşti, FCM Câmpina a disputat primul joc amical din “era Cosarek” în compania formaţiei FC 1 Decembrie, team care activează în Liga a III-a şi care era în drum spre casă după încheierea stagiului de pregătire centralizată de la munte.Formaţia câmpineană a abordat partida ca şi cum în faţa lor se afla Concordia Chiajna. La dorinţa expresă a lui Cosarek, Cristea & Co. au jucat în viteză, cu un presing permanent şi agasant, golurile venind firesc, după faze bine construite. Pe lângă cele două goluri, trupa câmpineană şi-a mai creat alte câteva ocazii, doar imprecizia atacanţilor şi terenul denivelat limitând proporţiile scorului.Prima reuşită a aparţinut lui Avram (foto stânga), care a trimis cu capul din 8 metri peste goal-keeper-ul ilfovean, pentru ca, în minutul 61, Cristea (foto dreapta) să stabilească rezultatul final din pasa francezului Henry, jucător de culoare, în vârstă de 26 de ani, care a jucat în Franţa pentru gruparea Limoges. De altfel, o altă noutate în lotul câmpinenilor este fundaşul Floricel, de la Ceahlăul Piatra Neamţ, un jucător care a acumulat cinci prezenţe în turul actualei ediţii de campionat, pe prima scenă, în tricoul nemţenilor. În schimb, de comun acord. conducerea administrativă şi noul tehnician, Vasile Cosarek, au decis să renunţe la Andronic şi Marciuc.FCM Câmpina a evoluat în formula: Mindileac – Marcu, Vodiţă, Dragomir, Cristea – Ed. Bica, Ţiclea, Păştin, Avram – Baia, Enache. După pauză au mai jucat: D. Mihai – Floricel, M. Tudor, Defta, Lădaru, Jecu, Henry.Antrenorul Vasile Cosarek ne-a precizat că, la finele acestei săptămâni, după jocul amical de sâmbătă cu Petrolul Ploieşti, se va putea edifica asupra lotului şi va stabili toate detaliile ultimei faze de pregătire înaintea reluării campionatului.