25 februarie 2008

Principele Radu vine la Câmpina


În cadrul proiectului “Oraşele României”, Principele Radu de Hohenzollern se va afla astăzi, marţi, 26 februarie, la Câmpina. Principele Radu şi-a realizat singur programul, pe care l-a adus la cunoştinţa autorităţilor locale. Principele Radu vine în calitate de reprezentant al Casei Regale şi de reprezentant special al Guvernului României. principalul scop al acestor deplasări prin ţară fiind identificarea potenţialului de dezvoltare a oraşelor mici.Programul Principelui Radu în vizita de la Câmpina arată astfel: 9.00 - întâlnire la Primărie cu primarul Horia Tiseanu, reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai oamenilor de afaceri; 10.00 - vizită la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” şi întâlnire cu profesorii şi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a; 11.30 - întâlnire cu părintele protopop Costică Dumitru, la sediul Protoieriei; 12.15 - vizitarea unui obiectiv cultural sau economic, al propunerea Primăriei, Principele Radu fiind invitat să viziteze Castelul “Julia Hasdeu”. Un amplu reportaj de la această vizită, în ediţia viitoare.

Dulă a câştigat procesul cu Poliţia

În urma campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, Marian Dulă, membru PD, a fost sancţionat de Poliţie pentru încălcarea legii privind desfăşurarea campaniei electorale, cu o amendă de 5 milioane lei vechi. După ce iureşul acelei campanii a trecut, bine sfătuit - probabil - Marian Dulă a atacat în instanţă sancţiunea şi a solicitat anularea procesului verbal de contravenţie. La primul termen, procesul a fost amânat, aşa cum se întâmplă în buna tradiţie a justiţiei din România. Ulterior, dosarul nr. 14/204/2008 a avut o nouă înfăţişare la 20 februarie, prilej cu care instanţa a admis să se facă administrarea probelor, singura probă invocate de Marian Dulă fiind aducerea unor martori, care să dovedească instanţei că nu se face vinovat de încălcarea legii privind desfăşurarea campaniei electorale.Chiar dacă nu a fost depusă o listă la dosarul cauzei înaintea termenului de judecată, aşa cum o cere procedura în materie, totuşi, la 20 februarie, instanţa a audiat martorii. Mai mult, ulterior, instanţa a admis plângerea formulată de Marian Dulă împotriva Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi a dispus anularea procesului verbal prin care Dulă este amendat contravenţional cu suma de 5 milioane lei vechi.Singura problemă, care se regăseşte, însă, în toate procesele în care este implicat Inspectoratul Judeţean de Poliţie, este că nimeni nu reprezintă această parte. De altfel, aceasta este una dintre “portiţele” prin care scapă de diverse sancţiuni contravenţionale oricine are de-a face, la un anumit moment dat, cu Poliţia. Şi asta pentru că, această instituţie nu este niciodată reprezentată în faţa instanţelor de judecată. Şi nu numai la Câmpina...

Liberalii atacă Primăria cu Arghir


Pentru campania electorală şi alegerile locale care bat la uşă, liberalii au avut mari bătăi de cap. Poate cele mai mari... Nu au găsit nici o variantă ideală pentru funcţia de primar în interiorul partidului, au purtat negocieri cu Jenica Tabacu, ajungând, în cele din urmă, la Elvis Arghir. Actualul consilier local nu a venit cu mâna goală, ci la “pachet” cu colegul şi prietenul său Valentin Chiriacopol, care a demisionat din PD-L cu exact o zi înainte de a se înscrie în PNL. “Este cea mai bună alegere pe care am făcut-o”, a declarat convins preşedintele liberalilor câmpineni, Dragomir Enache.


Deputatul Adrian Semcu, preşedintele PNL Prahova, a ţinut să fie prezent la lansarea candidaturii lui Elvis Arghir la funcţia de primar al Câmpinei din partea liberalilor. În acelaşi timp, a fost prezentat şi Valentin Chiriacopol, care a semnat adeziunea la noua sa formaţiune politică imediat după conferinţa de presă. De asemenea, la lansarea candidatului PNL pentru Casa cu Grifoni au mai participat şi alţi liberali, candidaţi la funcţiile de consilier local sau de primar în localităţile vecine. Liderul local al liberalilor, Dragomir Enache, a recunoscut că “am mai purtat negocieri, acestea fiind un semn al activităţii politice. Jenica Tabacu a venit cu un semiprogram şi condiţii... simpatice, care, însă, erau foarte greu de acceptat, iar doamna Tabacu nici nu s-a încadrat în profilul dorit de noi pentru candidatul la funcţia de primar”.În aceste condiţii, a fost acceptată varianta Arghir, cu atât mai mult cu cât “nu au fost condiţii imperios puse”, după cum a precizat acelaşi Enache. La rândul său, Arghir a precizat: “Liberalismul este o stare de spirit şi mai sunt foarte mulţi dintre cei din PD-L care ar dori să vină în rândurile PNL. Este un grup care a dus greul PD-ului şi nu a plecat când acest partid a căzut, aşa cum a făcut Horia Tiseanu, care s-a întors atunci când PD a fost readus de această echipă la o cotă acceptabilă”.


Se redeschid dosarelelui Arghir?

În precedenta campanie electorală, atunci când Arghir a candidat la Primărie din partea PD, unii dintre adversarii săi au scos la iveală o serie întreagă de dosare. “În patru ani - ne-a precizat Arghir - nu am aflat nimic despre acele dosare. Au fost simple poveşti vânătoreşti, dar eu am fost pus la zid de parcă vândusem flota României... De altfel, un alt motiv pentru care am ales PNL este acela că în anul 1946, înaintaşul actualului PD-L, Partidul Muncitoresc Român, devenit ulterior Partidul Comunist - PCR, folosea exact aceeaşi tactică . Atunci, foloseau dosarele împotriva oponenţilor politici, Maniu, Brătianu, dar şi alţi oameni incomozi”.În aceste condiţii, este clar că următoarea campanie electorală va fi foarte dură, poate fără precedent.


Obiective îndrăzneţe

“Vrem să câştigăm alegerile!”, a decretat Elvis Arghir, care a adăugat: “Ţintim funcţia de primar şi un număr cât mai mare de consilieri. Eu cred că PNL poate avea şapte consilieri locali”.


“Pe Tiseanu, l-am tăvălit...”

Candidatul liberalilor la funcţia de primar, Elvis Arghir, a vorbit şi despre ceilalţi contracandidaţi la funcţia de primar. “Pe Tiseanu l-am tăvălit prin Consiliul Local în lupta de idei. Nu-l consider un adversar serios... În opinia mea, este jenant să ai un astfel de primar într-un municipiu cum este Câmpina. Bercăroiu este o mână moartă la jocul ăsta şi cred că, de fapt, face jocul altcuiva... Mai serioşi îmi par alţi candidaţi, printre care şi Jenica Tabacu, dar care nu reprezintă un pericol pentru mine. Am intrat în posesia unui sondaj, în care Horia Tiseanu este la jumătatea procentului cu care a câştigat acum patru ani, Bercăroiu are foarte puţin... Mai multe opţiuni au adunat nişte «necunoscuţi» în politica locală, printre care Alin Moldoveanu. În schimb, pentru mine, creşterea este semnificativă faţă de alegerile din 2004, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred că aveţi în faţa dvs. pe viitorul primar al Câmpinei”, a afirmat Arghir, foarte sigur pe el .


Adrian Semcu, preşedinte PNL Prahova:“Avem mari speranţe pentru Câmpina!”
Prezent la lansarea candidaturii lui Elvis Arghir pentru Primăria Câmpina, liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, a declarat: “Este prima lansare a unei candidaturi pe care partidul nostru o face. Şi am ţinut ca aceasta să fie la Câmpina, pentru că avem mari speranţe aici. Vrem primar liberal pentru Câmpina!”


“Ni se punea pistolul la tâmplă”
Consilierul local Valentin Chiriacopol a recunoscut că a demisionat din PD-L joi, 21 februarie. “Din Consiliu, mai vedem...” - a spus enigmatic Chiriacopol, care pare decis să urmeze exemplul “Arghir” în această situaţie. “La PD-L ni se punea pistolul la tâmplă, faci aşa, dacă nu...”, a explicat Chiriacopol motivul plecării din partidul lui Tiseanu. La solicitarea noastră, Chiriacopol a nominalizat şi... “pistolarii”: “Coloneii, cei ştiuţi şi mai puţin ştiuţi Iar eu, oricum, eram soldat neinstruit...”

Jenica Tabacu s-a înscris oficial în cursa pentru Casa cu Grifoni


În prezenţa vicepreşedintelui Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Lavinia Şandru, a fost lansată oficial candidatura Jenicăi Tabacu la funcţia de primar al municipiului Câmpina. De asemenea, a fost prezentată şi noua structură de conducere a filialei locale a acestei formaţiuni politice, filială care nu exista şi care a fost închegată abia cu o săptămână înainte de anunţarea candidatului la fotoliul de primar. Jenica Tabacu este şi preşedintele organizaţiei locale a PIN. “Mă bucur când o femeie este aleasă pentru o funcţie de conducere”, a spus Lavinia Şandru, care s-a dovedit a fi destul de “alunecoasă” atunci când a fost vorba să dea unele răspunsuri tranşante. Chiar a recunoscut că ea a fost cea care a insistat pe lângă Jenica Tabacu să nu iasă cu declaraţii în această perioadă în care scandalul cu PSd a ţinut capul de afiş în politica locală.


“Un suflu nou, în spirit european”

Lavinia Şandru a avut numai cuvinte de laudă la adresa Jenicăi Tabacu “prietena şi colega noastră”: “Jenica Tabacu este un profesionist. Are avantajul că vine cu un suflu nou, în spirit european”.În vreme ce Jenica Tabacu era vădit emoţionată de această prezentare, Lavinia Şandru a dezvăluit că “am discutat de mai multă vreme cu Jenica, de vreo lună şi jumătate, şi mă bucur că acceptat să vină alături de noi”.Numai că acum o lună şi jumătate, Jenica Tabacu era, încă, unul dintre posibilii candidaţi ai PSD la funcţia de primar sau... consilier local. Dar, despre acest subiect, Jenica Tabacu a evitat să discute, în vreme ce Lavinia Şandru i-a luat în permanenţă apărarea şi a dus discuţiile spre alte subiecte de interes general, fără a se lămuri câteva lucruri concrete.


“Nu vreau să stau deoparte de viaţa politică”

Jenica Tabacu a părut molipsită de acest comportament al Laviniei Şandru. Nu a vrut să vorbească despre scandalul din PSD, despre motivele concrete pentru care a părăsit corabia social - democrată şi nici despre posibilitatea de a-i fi revocat mandatul de consilier: “Ar fi o lipsă totală de respect faţă de foştii mei colegi din PSD să vorbesc acum despre ei. Ceea ce am avut de spus, am spus acolo... Nu am făcut decât să fiu consecventă principiilor şi proiectelor mele şi atunci când proiectele mele nu şi-au mai găsit ecou într-un anumit partid am plecat. Pentru că sunt o luptătoare şi vreau să-mi impun proiectele. Nu vreau să stau deoparte de viaţa politică. Am numeroase proiecte, pe care le consider foarte importante pentru comunitate şi nu sunt dispusă să cedez”.


“La Câmpina, PIN este sub scorul pe care îl are Jenica Tabacu”

Cu greutate, reprezentanţii PIN au acceptat să prezinte conducerea filialei locale. Aceasta numără, conform spuselor preşedintelui organizaţiei judeţene, Răzvan Budileanu, “32,33 de membri, iar la alegeri, în funcţia de lider a fost aleasă Jenica Tabacu, vicelider este Ioan Andrei Piţigoi, Mădălina Botescu este secretar”. La rândul său, Lavinia Şandru a adăugat: “La Câmpina, PIN este sub scorul pe care îl are Jenica Tabacu. Vrem trei-patru locuri de consilier şi Jenica Tabacu să intre în turul doi la alegerile pentru Primărie”. Dacă va fi aşa sau nu, doar rezultatul alegerilor o va demonstra, cert este doar că lupta pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina pare să fie mai aspră ca niciodată.

Alveola II a rampei Băneşti, la stadiul de întrebări fără răspuns

Primarul Tiseanu aşteaptă constituirea Asociaţiei Intercomunitare “Valea Prahovei” pentru a discuta cu primarul din Băneşti problema rampei ecologice

Primăria Câmpina a transmis o scrisoare Consiliului Judeţean pentru a afla când va începe construcţia celei de-a doua alveole a rampei ecologice la de Băneşti. Asta, în condiţiile în care municipalitatea câmpineană a alocat deja 2 miliarde lei vechi pentru respectiva investiţie. „Ni s-a răspuns că numai Consiliul Local Băneşti va scoate la licitaţie lucrarea privind a doua alveolă. Într-un fel, noi am întrebat una şi nu s-a răspuns alta”, a precizat primarul Horia Tiseanu. Este cunoscut faptul că, din momentul în care Apasco Măneciu s-a retras din asocierea cu autorităţile judeţene şi cele locale din Câmpina şi Băneşti, rampa ecologică este administrată de Consiliul Local din comuna vecină, prin intermediul Companiei de Gospodărire. Interesant este faptul că se poartă corespondenţa cu Consiliul Judeţean în locul unei discuţii ferme, mai ales că subiectul rampei… arde. Prima alveolă e aproape plină,iar a doua nu se ştie când va fi construită. Câmpina este principalul beneficiar al acestei rampe, chiar dacă acolo depozitează gunoiul şi alte localităţi din jur. Cât de greu poate fi pentru un reprezentant al Primăriei să se urce în maşină şi să dea o fugă, peste deal, la primarul din Băneşti?! Asta pe lângă faptul că s-au inventat telefoanele. În ultima vreme, nu a existat niciun fel de discuţie între autorităţile din Câmpina şi cele din Băneşti pe tema rampei ecologice de gunoi. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca, ne-a precizat că autorităţile locale aşteaptă mai întâi constituirea oficială a Asociaţiei Intercomunitare „Valea Prahovei”, din care vor face parte ambele localităţi şi care va avea scopul atragerii de fonduri pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă comunităţile locale. Apoi se va discuta, împreună cu administraţia din Băneşti, problema rampei. Proiectul de hotărâre privind acordul Câmpinei pentru intrarea în Asociaţia Intercomunitară va intra pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna aceasta a Consiliului Local.

Expoziţie de păsări

În perioada 29 februarie - 2 martie, la Casa Tineretului, în holul principal, va avea loc o nouă ediţie a tradiţionalei Expoziţii a Păsărilor de Rasă şi Animalelor Mici. Expoziţia este organizată de Asociaţia “Agro-zootehnica” din Breaza, în colaborare cu Casa Tineretului. Pe parcursul celor trei zile, vizitarea expoziţiei este permisă între orele 10.00 şi 18.00.

Interesantă soluţie de... compromis


Primăria apără Şcoala Centrală de... apa de ploaie


Pe frontispiciul Şcolii Centrale a apărut un banner uriaş pe care este trecută denumirea instituţiei, dar şi „Primăria Câmpina”. Normal că acest banner atrage atenţia şi naşte întrebări. În primul rând, pentru că o şcoală funcţionează, în general, sub egida Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean. În al doilea rând, pentru că se face, astfel, o diferenţiere între Şcoala Centrală, mândria autorităţilor locale şi celelalte şase şcoli generale din Câmpina, trecute pe plan secund după inaugurarea de acum celebrei investiţii portocalii. În al treilea rând, după cum au sesizat mai mulţi consilieri locali, pe banner figurează doar Primăria Câmpina, nu şi Consiliul Local, cel care a aprobat alocarea banilor pentru construcţia Şcolii Centrale. Primăria are, însă, o explicaţia la care nu s-a gândit nimeni. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Mariana Pătraşca, bannerul uriaş a fost amplasat pentru diminuarea curenţilor de aer din cauza cărora ploaia şi ninsoarea ajung în… interior. Cu alte cuvinte, plouă în curtea interioară a Şcolii Centrale. Mariana Pătraşca a ţinut să precizeze că amplasarea bannerului nu este decât o soluţie provizorie, până la găsirea soluţiei tehnice prin care să se rezolve problema precipitaţiilor. Cât despre faptul că nu apare pe banner şi Consiliul Local, îi lăsăm pe consilieri să afle motivul direct de la sursă.

Proiectul ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Câmpina

1. Proiect de hotărâre privind asocierea municipiului Câmpina cu alte unităţi administrativ - teritoriale din judeţul Prahova la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Prahovei - iniţiator Horia Tiseanu;2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici perntru realizarea obiectivului de investiţii „Modernizare Calea Dacia“ - iniţiator Horia Tiseanu;3. Proiect de hotărâre privind cumpărarea de către Consiliul Local a unor terenuri în suprafaţă de 42 mp şi 141 mp, situate pe Calea Dacia în vederea realizării „Modernizare Calea Dacia“ - iniţiator Horia Tiseanu;4. Proiect de hotărâre privind aprobarea inventarierii în domeniul privat a unor terenuri - iniţiator Horia Tiseanu;5. Proiect de hotărâre privind aprobarea inventarierii în domeniul public a unor terenuri - iniţiator Horia Tiseanu;6. Proiect de hotărâre privind unele măsuri referitoare la construcţia de locuinţe cu credit ipotecar edificate prin ANL pe strada Erupţiei - iniţiator Horia Tiseanu;7. Proiect de hotărâre privind numirea reprezentanţilor Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al HidroPrahova - iniţiator Horia Tiseanu;8. Proiect de hotărâre privind alocarea de sume băneşti unor biserici - iniţiator Lucian Cercel;9. Proiect de hotărâre privind alocarea unor sume de bani pentru susţinerea financiară a unor manifestări culturale, artistice şi educative organizate de Consiliul Local - iniţiator Comisia de Cultură;10. Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor la apă potabilă şi canalizare furnizate de HidroPrahova - iniţiator Mihaela Neagu Petrovici;11. Proiect de hotărâre privind ajustarea tarifului parcticat de CPGC pentru producerea şi furnizarea energiei termice pe bază de gaze naturale - iniţiator Gheorghe Tudor;12. Proiect de hotărâre privind aprobarea ajustării tarifului practicat de SC Floricon Salub pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere - iniţiator Mihai Stănescu;13. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a sălii 205 din Casa Tineretului Asociaţiei Romilor Frăţia - iniţiator Horia Tiseanu;14. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei şi a statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului - iniţiator Horia Tiseanu;15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Contractului colectiv de muncă al Casei de Cultură „Geo Bogza“ la nivelul Consiliului Local - iniţiator Ion Mircea;16. Proiect de hotărâre privind stabilirea taxelor speciale de păşunat pentru anul 2008 - iniţiator Lucian Cercel;17. Proiect de hotărâre privind atribuirea în folosinţă gratuită a CT 6 către Floricon Salub în vederea desfăşurării activităţii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice - iniţiator Ion Mircea;18. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a sălii 206 din Casa Tineretului Casei de Asigurări de Sănătate Prahova - iniţiator MIhai Stănescu;19. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare d-lui Constantin Zidaru - iniţiator Aurel Oprea;20. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat a terenului în suprafaţă de 345,13 mp, situat în str. Energiei, f.nr., şi vânzarea prin licitaţie publică a terenului şi construcţiei aferente (CT2) - iniţiator Valentin Chiriacopol;21. Proiect de hotărâre privind aprobarea inventarierii în domeniul privat a unor terenuri - iniţiator Ion Dragomir;22. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 114,07 mp, aparţinând domeniului privat, situat pe str. Târnava Mare, f.nr. - iniţiator Traian Drăguşin:23. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a două loturi aparţinând domeniului public în suprafaţă de 15 mp fiecare, situate pe str. Maramureş, f.nr., în vederea amplasării de garaje - iniţiator Elvis Arghir;24. Proiect de hotărâre privind interzicerea vânzării şi concesionării terenurilor aparţinând domeniului public sau privat, situate în zona centrală - iniţiator Aurel Oprea;25. Întrebări, interpelări, diverse.