11 martie 2008

Modernizarea străzilor Toma Ionescu şi Dunării - CAM praf!

În Câmpina se derulează tot felul de lucrări, edilul-şef punând mare preţ pe modernizarea unor străzi, care reprezintă - alături de crearea locurilor de joacă pentru copii - unul dintre punctele îndeplinite din proiectul electoral de acum patru ani. Lucrările au fost finalizate, recepţionate, dar... calitatea lor lasă mult de dorit.La numai câteva luni de la recepţia a două dintre aceste lucrări şi după o iarnă care nu a fost foarte aspră, bordurile de pe două străzi au început să se... fărâme. Adică, se CAM fac praf! Concret, este vorba despre străzile Toma Ionescu şi Dunării. În cazul străzii Toma Ionescu, licitaţie pentru lucrarea de modernizare împreună cu realizarea canalizării şi modernizării străzii Avram Iancu a fost câştigată de SC Fibec. Aceasta a executat partea cu canalizarea, apoi a subcontractat modernizarea firmei câmpinene CAM. Primarul Tiseanu a inspectat în mai multe rânduri stadiul acestei lucrări. Dar, cu ce folos? Lucrarea a fost recepţionată la data de 8 noiembrie 2007 şi, în ciuda garanţiei de 24 de luni, bordurile au început să se sfărâme. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că pe asfaltul proaspăt modernizat bălteşte apa, lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple pe o stradă reabilitată recent. O situaţie aproape similară se regăseşte pe strada Dunării. Lucrarea a fost recepţionată pe 19 septembrie 2007 şi are o garanţie tot de 24 de luni.Numitorul comun al celor două lucrări - au fost realizate de societăţile CAM şi Hamirt, aparţinând aceluiaşi patron - care beneficiază din plin de lucrările finanţate de la bugetul local! Aşteptăm reacţia autorităţilor.

8 miliarde!
Societăţile familiei Mihart au încasat, de la bugetul local, pentru cele două lucrări peste 8 miliarde lei vechi. Este vorba de 3.539.346.000 lei vechi pentru străzile Toma Ionescu şi Avram Iancu şi 4.581.504.200 lei vechi pentru strada Dunării.

Avem vot uninominal!

Ce facem cu el?

La mijlocul săptămânii trecute, Parlamentul României a adoptat Legea privind introducerea votului uninominal pentru alegerile parlamentare pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean. După numai o zi, unele articole din această lege au şi fost contestate la Curtea Constituţională de către reprezentanţii PRM şi PC. Unii au spus că este foarte bine, alţii că vom avea un Parlamenent de manelişti şi baroni locali... Dacă este bine sau nu, dacă acest lucru va schimba cu ceva strategiile electorale ale principalelor formaţiuni politice, am încercat să aflăm de la reprezentanţii partidelor locale.
Victor Bercăroiu, PSD: “Va creşte interactivitatea dintre alegător şi parlamentar”
“După o perioadă foarte lungă, cred că este bine că s-a adoptat această lege, care va schimba mentalitatea politicianului român. Personal, cred că va creşte interactivitatea dintre alegător şi parlamentarul care-l reprezintă, acesta din urmă trebuind să înţeleagă faptul că activitatea sa nu se rezumă numai la cele cinci zile petrecute în Parlament sau la şedinţele pe comisie, ci şi la activităţile din circumscripţia sa electorală. Nu sunt de acord că vor intra în Parlament numai oameni cu bani, pentru că, oricum, ei vor fi sub sigla unui partid, dar, este adevărat, aportul lor va fi mai semnificativ. Eu cred că o treime din viitorii parlamentari vor fi independenţi. În privinţa preşedinţiei Consiliului Judeţean, aici este un mare semn de întrebare, pentru că această prevedere s-ar putea să fie declarată neconstituţională. Dacă nu, concurenţa va fi acerbă, fără doar şi poate...
”Horia Tiseanu, PD-L: “Varianta preşedintelui Băsescu era mult mai adevărată ”
“Când ai nevoie de majoritate pentru a accede în Parlament, eu cred că va fi foarte greu pentru cineva să întrunească această condiţie, astfel încât cele mai multe voturi se vor duce tot către partide. Cred că varianta preşedintelui Traian Băsescu, de vot uninominal după modelul alegerii primarului, era mult mai adevărată. Pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean nu cred că este oportun votul uninominal şi nu cred că era o prioritate, dar, probabil, presiunile baronilor locali au fost atât de puternice. Preşedintele Consiliului Judeţean poate fi legat de mâini, dacă majoritatea consilierilor nu sunt din aceeaşi formaţiune politică sau nu-l susţin”.
Dragomir Enache, PNL: “Electoratul vrea să voteze omul, nu lista!”
”“Electoratul vrea să voteze omul, nu lista! Votul uninominal vine în întâmpinarea celor care vor candida socotind că au calităţile necesare, dar există şi posibilitatea sancţionării directe a celor care vor confirma. De asemenea, se asigură conlucrarea permanentă între ales şi alegătorii săi, fiind necesară prezenţa periodică a alesului în colegiul său electoral. În privinţa preşedintelui Consiliului Judeţean, acesta va deveni un fel de primar al judeţului. Cea mai profundă reacţie a votului uninominal se va simţi în interiorul partidelor, unde ierarhiile vor depinde în mod direct de valoarea şi calitatea membrilor de partid”.
Traian Drăguşin, PNG-CD: “Vor mai exista confuzii”
“Pentru mine ar fi un avantaj votul uninominal, dar trebuie să ne gândim la ceea ce au dorit oamenii. Aceasta a fost voinţa a 70% dintre cei 26% dintre românii care s-au prezentat la referendumul privind votul uninominal. Cred că până se va desluşi exact modul de aplicare, sistemul de vot, vor mai exista confuzii... În privinţa modului de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean, cred că este foarte bine ca alegătorii să poată vota un om în mod direct”.

Aleşii locali nu s-au îmbogăţit...

…dar, nici rău n-o duc!

La fiecare început de an, aleşii locali au obligaţia de a-şi depune declaraţiile de avere şi de interese, precum şi raportul de activitate pe anul anterior. Consilierii câmpineni nu s-au prea înghesuit să respecte această prevedere legală. Aşa se face că – potrivit site-ului oficial al Primăriei Câmpina – până la închiderea ediţiei noastre depuseseră declaraţii de avere şi interese numai şase consilieri, primarul şi viceprimarul. „Corigenţii” sunt: Elvis Arghir, Valentin Chiriacopol, Marian Constandache, Ion Dragomir, Traian Drăguşin, Bogdan Ene, Gheorghe Iatan, Mihaela Neagu Petrovici, Aurel Oprea, Mihail Şerbănoiu, Costel Ştefanovici, Horaţiu Zăgan.
Unii n-au obţinut mai nimic, în 2007…
Parcurgând declaraţiile de avere care au fost depuse, se poate observa că unii dintre aleşi locali nu au realizat mai nimic pentru propria lor avere în anul trecut. Este vorba despre consilierii Lucian Cercel (PD-L), Ion Mircea (PSD), Mihai Stănescu (PNL) şi viceprimarul Gheorghe Tudor (PSD). Comparând declaraţiile lor actuale cu cele din anul precedent, doar veniturile au fost altele…Lucian Cercel (declaraţie depusă la 13 februarie 2008) – un apartament (1990); un autoturism Opel Vectra, an de fabricaţie 2003; debit la BCR din 2006, până în 2010, în valoare de 200 milioane lei vechi; venituri: 260 milioane lei (pensie MApN), 50 milioane lei (indemnizaţie consilier), 139 milioane lei (salariu soţiei, învăţătoare la Telega).Ion Mircea (declaraţie depusă la 28 ianuarie 2008) – un apartament (2006); venituri: 240 milioane lei vechi (şef Serviciu Resurse Umane IRA), 50 milioane lei (indemnizaţie consilier), 64 milioane lei (pensia soţiei).Mihai Stănescu (declaraţie depusă la 11 februarie 2008) – o casă (1998), un autoturism Dacia Logan, an de fabricaţie 2005; venituri: 150 milioane lei vechi (pensie), 50 milioane lei (indemnizaţie consilier), 100 milioane lei (salariul soţiei administrator la Grup Şcolar Forestier).Gheorghe Tudor (declaraţie depusă la 31 ianuarie 2008) – două terenuri fâneaţă la Buştenari 1 hectar (2002), 0,24 hectare (2004); o casă la Buştenari (2002), o casă la Câmpina (1993,2005); un autoturism Dacia 1310, an de fabricaţie 1983; un autoturism Skoda Fabia (2003); venituri: 318,24 milioane lei vechi (salarii SBA Câmpina şi Primărie), 147,5 milioane (pensie).
Familia Nistor lucrează la mai multe firme
Consilierul PD-L Marian Nistor şi-a depus declaraţia de avere la 27 februarie 2008. Singurul lucru rămas din anii trecuţi este autoturismul Daewoo Tico, an de fabricaţie 1996. Soţii Nistor (Marian, consilier local şi director al Serviciului Public de Administrare a Pieţei Centrale; Irina, consilier personal al primarului Tiseanu) au o casă din anul 2007, din acelaşi an având un debit la BCR, scadent în 2032, în valoare de 55.000 euro. În schimb, capitolul venituri, oferă „surpriza” - fiecare este angajat şi la alte societăţi comerciale. Astfel, Marian Nistor a câştigat, în 2007, 208,84 milioane lei vechi (ca şef al Pieţei), 44,9 milioane lei (indemnizaţie consilier), 33,6 milioane lei (contract la SC Cash Grup Bucureşti). Soţia sa, Irina Nistor, consilier personal al primarului Tiseanu, a realizat, anul trecut, următoarele venituri: 140 milioane lei vechi (salariul de la Primăria Câmpina), 24 milioane lei (contract SC Cash Grup Bucureşti), 27 milioane lei (contract part-time SC RSR Câmpina).
Bondoc s-a împrumutat 2,6 miliarde!?
Mult mai activ decât unii dintre colegii săi s-a dovedit a fi Viorel Bondoc, conform declaraţiei depuse la 29 ianuarie 2008. În afara unui teren de 1.172 mp în Câmpina (2002), o casă în Câmpina din acelaşi an şi un autoturism Dacia 1310, an de fabricaţie 1990, Bondoc a avut următoarele venituri: 156 milioane lei vechi (pensie MApN), 51,6 milioane lei (indemnizaţie consilier), 90 milioane lei (salariul soţiei), 54 milioane lei (veniturile copilului). În cursul anului trecut, pe 8 august 2007, Bondoc a vândut un teren în valoare de 14.500 euro. La toate acestea se adaugă un debit la BancPost, contractat în 2008, scadent în 2018, în valoare de 262.000 RON, după cum scrie Bondoc cu mâna lui în declaraţia de avere. Adică, 2,62 miliarde lei vechi! Pentru ce o avea nevoie un de atâţia bani?! Poate plăti ratele aferente din veniturile pe care le-a declarat?! Sau poate că a greşit numărul de zerouri câns a scris care e valoarea creditului.
Jenica Tabacu – trei apartamente şi o casă
Conform propriei declaraţii de avere, depusă la 29 ianuarie 2008, Jenica Tabacu este consilierul local cu cea mai bună situaţie imobiliară. Doamna Tabacu deţine trei apartamente în Câmpina, achiziţionate în 2004 (două) şi 2008, precum şi o casă în Băneşti (2001). Tot în Băneşti deţine două terenuri în suprafaţă de 425 mp (2000) şi 445 mp (2001). Are un autoturism Citroen, an de fabricaţie 2005. Din 2007, are debite la două instituţii financiare – 45.990 euro la Raiffeisen, scadent în 2034; 9.836 euro la Motoractive IFN, scadent în 2009. Veniturile familiei Tabacu înseamnă 226,92 milioane lei vechi (salariu director Muzeul „Hasdeu”), 54,48 milioane lei (indemnizaţie consilier), 92,88 milioane (salariu soţ, director la SC Rafitext Băneşti).
Horia Tiseanu a cheltuitcam mult, anul trecut...
Primarul Horia Tiseanu şi-a completat declaraţia de avere pe 24 februarie 2008. Duminica! În declaraţia sa apar – două terenuri, 433 mp la Urleta (1997), 1.651 mp la Câmpina (2007); două case la Urleta (1997) şi Câmpina (2007) – toate acestea dobândite prin succesiune; un autoturism Opel, an de fabricaţie 2003. În schimb, Tiseanu a vândut, în cursul anului 2007, un autoturism cu 4.000 euro şi un teren cu 7.300 euro. Veniturile familiei Tiseanu au fost: 483,51 milioane lei vechi (indemnizaţia de primar); 454,7 milioane lei (soţia, analist piaţă la Petrom Service). Lista activelor financiare ale familiei Tiseanu este lungă: 60 milioane (depozit la Raiffeisen, din 2005), 55 milioane (depozit la BRD, din 2005), 60 milioane (depozit la BancPost, din 2006), 10 milioane (fiind de investiţii la BancPost, din 2006), 100 milioane (depozit la BCR, din 2006). Interesant este faptul că, spre deosebire de ultima sa declaraţie de avere, din ianuarie 2007, Horia Tiseanu şi-a schimbat maşina, trecând de la Cielo la Opel. Parimarul pare a fi avut cheltuieli foarte mari, din moment ce - în pofida veniturilor considerabile - în noua sa declaraţie de avere nu mai apar trei conturi: 2.000 dolari (BCR, deschis în 2003), 1.000 euro (BCR, 2003), 70 milioane lei vechi (BCR, 2006), 30 milioane (BancPost, 2006). Asta ca să nu mai vorbim de cei 11.300 euro pe care i-a dobândit din vânzarea unui autoturism şi a unui teren...

Parcul Istrati - uitat de autorităţi, sufocat de gunoaie

Câţi câmpineni ştiu că în urbea noastră există parcul “Dr. Constantin Istrati”? Probabil, foarte puţini... Acest parc, un cadru natural absolut superb, se află pe strada Pictor Nicolae Grigorescu şi este, practic, o pădurice care se întinde de la strada amintită, până la gardul Şcolii de Poliţie şi până în apropiere de DN1.Mulţi copaci, multă verdeaţă, un spaţiu care, cu puţină atenţie şi îngrijire din partea autorităţilor, ar putea deveni parcul după care Câmpina, încă, tânjeşte... Conform prevederilor UE privind mediul înconjurător, fiecărui locuitor al unei aşezări trebuie să-i corespundă 19 mp de spaţiu verde. Nici măcar pe hârtie lucrurile nu stau aşa... Pentru că spaţiu verde este plin de gunoaie, mizerie şi nimic nu te îndeamnă la contemplare şi la petrecerea unor clipe plăcute într-un cadru natural.Mai mult, în mijlocul acestui parc, încă de pe vremea lui Ceauşescu, se montaseră două porţi de fotbal, astfel încât copii din cartier, dar şi din alte zone, să aibă unde încinge o miuţă... Ei bine, la doi paşi de gardul Şcolii de Poliţie, porţile din metal au fost furate şi duse, cel mai probabil, la fier vechi.Dacă ştiaţi că acest cadru natural reprezintă un parc, administrat şi întreţinut de autorităţile locale, treceţi într-o zi pe aici... Din păcate, imaginile care vă vor fi oferite indică un loc pustiu, părăsit, în paragină, un loc despre care în nici un caz nu ai putea spune că este un parc. Aşa cum figurează el în toate documentele administraţiei publice locale.

Băncile nu au avut cui prezenta oferta pentru ANL


Administraţia locală a organizat, la mijlocul săptămânii trecute, o întâlnire între reprezentanţii băncilor agreate de Agenţia Naţională a Locuinţei şi câmpinenii interesaţi de achiziţionarea, prin credit ipotecar, a unei locuinţe ANL. La Casa Tineretului, într-o sală improprie pentru o astfel de întâlnire, cu scaune şi mese de care nu-ţi venea nici să te atingi, reprezentanţii BCR, Raiffeisen şi Băncii Transilvania şi au aşteptat minute bune să vină cineva…După aproximativ un sfert de oră au apărut primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Gheorghe Tudor şi directorul de investiţii al Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. De partea cealaltă, doar patru câmpineni s-au arătat interesaţi de oferta unităţilor bancare. După o discuţie liberă de mai puţin de o jumătate de oră, „întâlnirea” s-a încheiat.
Nu mai sunt apartamente!În cadrul discuţiilor, reprezentantul ANL a precizat că s-au înscris 36 de persoane, dintre care numai trei s-au întors, de la instituţiile bancare agreate, cu certificatul de solvabilitate. Cert este că, pentru cele 24 de apartamente s-au înscris tot atâtea familii din Câmpina, în vreme ce pentru garsoniere doar „vreo şapte-opt persoane s-au trecut pe listă, dar nici nu ştiu ce pierd, pentru că sunt garsoniere mari, cu balcoane, cu bucătării şi băi”, după cum a spus reprezentantul ANL.

Rate mari

Una dintre instituţiile bancare a prezentat un caz concret. Astfel, în cazul unui apartament de 55.000 euro, solicitantul trebuie să contribuie cu un avans de minim 15%, iar pentru o perioadă de creditare de 30 de ani, rata lunară este de… 16,74 milioane lei vechi. Este clar că şi veniturile familiei respective trebuie să fie consistente pentru a putea acoperi o asemenea rată.

Apel la preşedinţii de partide

“Fac un apel la preşedinţii de partide pentru lămurirea apartenenţei politice a unor consilieri, care nu mai aparţin partidelor pentru care există declaraţii”, a spus secretarul municipiului, Paul Moldoveanu, la finalul ultimei şedinţe a Consiliului Local. “În mod normal - a precizat primarul Horia Tiseanu, câteva zile mai târziu - preşedinţii partidelor trebuie să solicite iniţierea unei hotărâri pentru revocarea mandatului consilierului în cauză. În ceea ce mă priveşte, ca preşedinte al PD-L, nu ştiu dacă voi solicita acest lucru, deoarece, aşa cum s-a văut în cazul lui Arghir, durează atât de mult, încât se încheie mandatul şi nu mai contează. Ar fi pierdere de vreme!”În această situaţie se află consilierii Jenica Tabacu, Bogdan Ene şi Valentin Chiriacopol, care au trecut la alte partide anul acesta. Este foarte probabil ca nici unul dintre cei trei să nu-şi piardă mandatul de consilier înainte de încheierea de facto a actualului mandat... Pentru liniştea tuturor.

Au dispărut bulinele de pe blocuri!


La intrarea în mai multe blocuri de pe străzile Mihai Eminescu, Orizontului şi Schelelor, blocuri care se încadrează în prima clasă de risc seismic, au fost montate panouri cu buline roşii. Acestea au rolul de a avertiza cetăţenii din bloc, dar şi din zonă, asupra riscului la care se expun. Numai că, la unele blocuri, bulinele au dispărut, pur şi simplu...“Ce să le facem? Să montăm în fiecare zi câte o astfel de bulină?! Să fie sănătoşi! Noi avem procese verbale, care atestă că am montat aceste panouri de avertizare!” - a afirmat viceprimarul Gheorghe Tudor.Cel mai probabil, panourile cu bulină roşie au dispărut chiar cu ajutorul locatarilor din blocurile respective. Unii dintre ei vor să-şi vândă să-şi vândă apartamentele, iar preţul, în cazul blocurilor “îmbulinate”, scade semnificativ.

Administraţia locală a vândut 20.000 mp pentru 70.000 euro

Din 27 de licitaţii, în cinci cazuri, terenurile au fost revândute

Despre dărnicia cu care administraţia locală a scos la vânzare numeroase terenuri în actualul mandat s-a scris şi s-a vorbit foarte mult. Asupra acestui subiect a atras atenţia inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean, câmpineanul Florin Anghel, pe la începutul acestui mandat, atunci când lucrurile luaseră o amploare din ce în ce mai mare. Chiar şi inspectorii Curţii de Conturi au ridicat în mai multe rânduri problema preţurilor la care sunt scoase la vânzare aceste terenuri. Cum actualul mandat este pe sfârşite, am decis să vă prezentăm o situaţie exactă a vânzării terenurilor aparţinând Consiliului Local, în ultimii patru ani.În perioada iulie 2004 - noiembrie 2007, s-au organizat 29 de licitaţii, în urma unor hotărâri ale Consiliului Local pentru vânzarea unor terenuri. În două cazuri, după ce licitaţia a fost câştigată la preţuri de 130,2 euro/mp, respectiv, 50 euro/mp, câştigătorul nu s-a mai prezentat pentru încheierea contractului, iar licitaţiile au fost reluate, fiind ulterior adjudecate la preţuri de 2,2 euro. De tot râsul!
De asemenea, există alte patru situaţii în care câştigătorul licitaţiei nu a declarat, la Direcţia Economică din cadrul Primăriei Câmpina, terenul pe care l-a achiziţionat.Suprafeţele scoase la vânzare sunt între 6,31 mp şi 5.836 mp, fiind situate în cele mai diverse zone ale Câmpinei. Prin cele 27 de licitaţii organizate, administraţia locală a vândut 19.154,61 mp la o valoarea totală de 70.222,86 euro, ceea ce înseamnă o medie de numai 3,66 euro/mp. Extrem de important este faptul că, în cinci cazuri, câştigătorii licitaţiilor au (re)vândut terenurile, numai într-un singur caz - pe care vi l-am prezentat într-o ediţie anterioară - un teren de pe strada Fabricii a generat un câştig de aproape 100.000 euro. Într-un singur caz! Şi ar mai fi un amănunt. Dintre cele 27 de licitaţii, în 13 cazuri câştigătoare au fost desemnate persoane juridice.Dacă este mult sau puţin, dacă este bine sau nu, vă lăsăm pe dvs să apreciaţi. Pe 1 iunie!

“Onoarea” lui Blanck mai are de aşteptat

În cadrul şedinţei de la finele lunii ianuarie, Consiliul Local a decis acordarea titlului de “Cetăţean de Onoare” al municipiului Câmpina profesorului Alexandru Maxim Blanck. Timpul a trecut, a trecut şi următoarea şedinţă a Consiliului Local şi nu s-a întâmplat nimic. Cum Executivul trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu cum stau lucrurile în acest caz. “Secretarul a propus să înaintăm documentele aferente Comisiei de Cultură, de unde a venit şi propunerea, pentru găsirea unei soluţii de a oferi acest titlu într-un cadru festiv”, a răspuns primarul. Acest lucru s-ar putea întâmpla la proxima şedinţă a Consiliului Local, dacă Alexandru Blanck va accepta să devină consilier în locul lui Iatan, fie şi pentru numai trei luni. La depunerea jurământului, ar putea primi şi titlul.

Direcţia Economică se mută la CPGC

De mai multă vreme, administraţia locală pune la punct detaliile necesare mutării Direcţiei Economice la primul etaj al sediului administrativ al Companiei Publice. “Era un spaţiu excedentar pentru ceea ce a mai rămas din Compania Publică, iar angajaţii Direcţiei Economice se îngrămădeau în birourile din clădirea aflată în spatele Primăriei. Am discutat cu ei şi sunt convins că am găsit cea mai bună soluţie”, ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Tudor. Tocmai pentru realizarea transferurilor necesare, activitatea Direcţiei Economice va fi întreruptă vineri, 14 martie, iar de luni, 17 martie, taxele şi impozitele locale se vor achita la sediul din Calea Doftanei.

Strada Păcuri, lăsată de izbelişte

Anul trecut, s-au cheltuit 300 milioane lei vechi de la bugetul local pentru realizarea proiectului de canalizare pluvială pe strada Păcuri. Anul acesta, pentru modernizarea aceleiaşi străzi, s-a alocat suma de 10 miliarde lei vechi. S-a organizat o licitaţie, care a fost câştigată de firma D Construcţii Investiţii Import-Export Câmpina, s-au demarat lucrările, iar după ce întreaga stradă a fost transformată într-un adevărat şantier, lucrările s-au oprit. Oamenii din zonă sunt revoltaţi, iar starea lor de nervozitate creşte proporţional cu adâncimea noroiului în care se afundă pe strada lor de fiecare dată când ies din casă. Ce se întâmplă, de fapt? Iată răspunsul primarului Horia Tiseanu: “Pe strada Păcuri, lucrările nu continuă... Deja am trimis somaţii executantului, dar, probabil, vom fi nevoiţi să reziliem contractul, pentru că, pur şi simplu, acolo nu se mai lucrează. Este o lipsă de activitate neaşteptată şi nici măcar o situaţie de lucrări nu ne-a fost prezentată, astfel că, pentru această lucrare nu s-a făcut nici o plată. Noi putem face doar ceea ce ne permite cadrul legal. Putem să aplicăm penalităţi şi să mergem până la rezilierea contractului. Din păcate, această situaţie va genera un disconfort locuitorilor din zonă, pentru că, din cauza neseriozităţii aceste firme, va trebui să refacem licitaţia... Ceea ce durează şi se pierde timp preţios, dar nu avem altă soluţie”.

Arghir vrea să-l aducă pe Tăriceanu la Câmpina


Liberali câmpineni au organizat o nouă conferinţă de presă, la care au participat preşedintele filialei locale, Dragomir Enache, liderul Organizaţiei de Femei, Rodica Papuc, dar şi candidatul la funcţia de primar, Elvis Arghir, proaspăt vicepreşedinte al Organizaţiei Câmpina a PNL.
Vicepreşedinte numit...
Preşedintele Dragomir Enache l-a prezentat pe Arghir ca fiind noul vicepreşedinte, motivaţia acestei funcţii fiind extrem de simplă “pentru că s-a făcut loc, am decis ca fiecare să aibă parte de funcţii pe măsura implicării în viaţa partidului”. Ironia sorţii face ca Elvis Arghir să ocupe exact funcţia din care a demisionat, cu numai câteva zile înainte, consilierul Mihai Stănescu, cel care s-a opus (aproape) făţiş primirii în partid şi candidaturii lui Elvis Arghir la funcţia de primar. Dar, aşa-i în... politică!
Contingent de la PD-L, aterizat direct în PNL
Liderii liberali au prezentat trei dintre cei cinci noi membri ai PNL, “veniţi de la PD-L”, după cum a ţinut să sublinieze Elvis Arghir. Este vorba despre Mihai Cazacu, Florin Postolache şi Cristian Duţă, cărora li se adaugă Daniel Ivanov şi Petre Creţu. “Au făcut parte din echipa PD, în 2004, iar unii dintre ei chiar s-au aflat pe lista pentru Consiliul Local”, a mai adăugat, în cunoştinţă de cauză, Arghir. “În afara celor cinci, probabil, alţi 30 de oameni vor mai intra în PNL în perioada imediat următoare, cei mai mulţi provenind tot de la PD. Şi poate va fi şi un preşedinte de la un alt partid local”, a adăugat, enigmatic, candidatul liberalilor la funcţia de primar. În privinţa motivelor prezentate de cei trei foşti democraţi privind “înrolarea” lor în rândurile PNL, părerile par a fi împărţite. “Gestul meu are legătură cu venirea lui Arghir la PNL. În 2004, am fost şeful campaniei sale la funcţia de primar. Am plecat din PD din cauza atmosferei interne. Am fost, practic, eliminat din orice structură, mai ales după plecarea lui Elvis Arghir. Ca să nu mai vorbim că am fost eliminat şi din Consiliul de Administraţie al CPGC, pe aceleaşi considerente politice”, a spus Mihai Cazacu. “Eu am găsit aici locul unde să mă simt bine, să mă simt ca acasă, să fiu apreciat, iar gestul meu nu are nici o legătură cu venirea la PNL a domnului Arghir”, a precizat Florin Postolache.
Să vină Tăriceanu!
Cea mai importantă informaţie din conferinţa de presă a fost furnizată de Elvis Arghir: “Am făcut diligenţele necesare pe lângă persoane importante de la Bucureşti pentru ca, în precampanie sau chiar în campania electorală, să avem, la Câmpina, vizita primului ministru, Călin Popescu Tăriceanu”. Întrebat dacă este vorba despre o vizită a premierului Tăriceanu sau a... preşedintelui PNL, Arghir a precizat: “Eu am făcut aceste discuţii, la Bucureşti, în calitate de consilier local”! Arghir a mai spus că Tăriceanu a promis că va veni la Câmpina, data exactă şi programul urmând a fi stabilite ulterior.
Gânduri mari
Liderii liberali au mai prezentat programul unor acţiuni viitoare, estimând că în două săptămâni va putea fi prezentată “într-o formă cât mai aproape de cea finală” lista pentru Consiliul Local. Elvis Arghir a mai vorbit despre “problemele practice din Consiliul Local, unde PSD şi PD-L îşi protejează oamenii”, în vreme ce posibilitatea unei candidaturi a lui Mihai Stănescu pentru orice funcţie publică, în calitate de independent, a fost, practic, decretată ca imposibilă, “atâta vreme cât rămâne membru PNL”. De asemenea, preşedintele Dragomir Enache a ţinut să prezinte o scurtă situaţie şi din comunele învecinate, fiind convins că “din cele zece localităţi din jurul nostru, în proporţie de 70%, în trei dintre ele vom avea primari liberali”.

Liderii PSD fac praf administraţia Tiseanu...


... după luni bune de tăcere

Tudor, supărat foc pe Tabacu şi Tiseanu
Lista nemulţumirilor PSD a fost deschisă de viceprimarul Gheorghe Tudor. Pe un ton vehement, acesta a criticat în termeni destul de duri disputa dintre primarul Horia Tiseanu şi directorul Muzeului Hasdeu, Jenica Tabacu. “Nu este normală această anarhie. Amândoi sunt salariaţi ai Primăriei, iar doamna Tabacu trebuie să accepte faptul că primarul este şeful ei. Nu se poate să sară în halul ăsta la gâtul lui! Nu poţi arunca în stânga şi în dreapta cu orgolii nemăsurate! Mă deranjează faptul că, după ce şi-a făcut plinul la muzeu, şi-a amintit de programe pentru cetăţeni, de problemele din cartierul Câmpiniţa şi tot aşa. Şi primarul a greşit, trebuia să fie mai autoritar! Dar, de fapt, între cei doi nu mai există prietenia de pe vremea când doamna Tabacu şi domnul Tiseanu erau colegi în PD. Oricum, instituţia Primăriei nu merită târâtă într-o asemenea dispută”, a afirmat Gheorghe Tudor.
“Un mandat în care nu s-a realizat nimic!”
La rândul său, candidatul PSD la Primăria Câmpina, Victor Bercăroiu, a avut reproşuri mult mai concrete şi mult mai dure la adresa administraţiei Tiseanu. “Câţi bani s-au adus în Câmpina, în actualul mandat? Câte proiecte importante s-au pus în practică? Să nu ni se spună că Şcoala 2 şi sala de sport de la Grigorescu, pentru că acelea au început în mandatul anterior, când primar era Gheorghe Tudor. Şi în acel mandat, PSD a adus peste 46 de miliarde de lei fonduri extrabugetare. Administraţia Tiseanu ce a adus?”, a susţinut Bercăroiu, care consideră că nu s-au făcut suficiente demersuri pentru rezolvarea unor probleme concrete cum ar fi preluarea, de către municipalitate, a terenului Şcolii de Poliţie şi a fostei unităţi militare de la Voila. “Nu-ţi dă nimeni nimic dacă nu te lupţi pentru oraşul tău. Dacă vrei să rezolvi o problemă, nu te laşi până nu o rezolvi, nu cedezi, nu ridici din umeri, apelezi la parlamentari, faci lobby oriunde se poate şi mergi până la capăt. Nu stai în baza bugetului local, faci tot posibilul să aduci fonduri europene, guvernamentale”, a mai spus Victor Bercăroiu, care consideră că un primar trebuie să lase la o parte orgoliile şi să cheme liderii principalelor partide locale la discuţii. Ideea a fost continuată de viceprimarul Tudor, care a insistat asupra lipsei unor investiţii majore în actualul mandat, asta, în condiţiile în care PSD a avut, totuşi, o bună bucată de vreme, şapte consilieri locali. “Nu noi trebuie să venim cu proiecte. De câte ori nu a insistat dl. Şerbănoiu asupra necesităţii unei strategii locale de dezvoltare durabile... Abia acum, la final de mandat, s-a prins această propunere în buget. Dar Casa Căsătoriilor n-am fost în stare să facem, n-am mişcat un deget să preluăm tabăra şcolară de pe Voila, ne e lene să ne ducem şi să ne interesăm de terenul Şcolii de Poliţie. Practic, în ultimul mandat nu s-a realizat nimic important. E neputinţă? E răutate?”, a susţinut Gheorghe Tudor.
“Nelegiuirile” PD-L
Un subiect aparte “atins” de reprezentanţii PSD a vizat unele acţiuni ale principalului adversar politic - PD-L. Fără să dezvolte prea mult subiectul, Victor Bercăroiu a afirmat că deţine informaţii potrivit cărora petrecerile organizate de democrat-liberali cu diverse ocazii (8 Martie, Balul Pensionarilor etc) au un sigur scop, pur electoral. “Se pare că, la sfârşitul petrecerilor, oamenilor li se cer unele date personale, printre care şi codul numeric. De ce se întâmplă asta, vă las pe dvs. să concluzionaţi”, a spus Bercăroiu. Fostul deputat a amintit şi despre faptul că partidul primarului funcţionează într-un spaţiu privat, dar pentru care nu se plăteşte un leu.
Ion Mircea n-a mai avut loc pe lista de audienţe
La intrarea în sediul PSD, a fost afişat programul după care consilierii social- democraţi acordă audienţe cetăţenilor din municipiu. Un singur consilier lipseşte din program - Ion Mircea, poate nu întâmplător cel care spunea recent că se simte marginalizat de colegii de partid. Întrebaţi de ce Mircea nu apare pe listă, liderii PSD au afirmat că... n-a mai avut loc, fiind cinci zile lucrătoare şi... şase consilieri, cu tot cu vicele Tudor. “Dar asta nu e o problemă. Când nu poate veni unul dintre consilieri, îl sunăm imediat pe Neluţă Mircea şi acordă el audienţe. Nu e nimic intenţionat aici”, a afirmat Victor Bercăroiu.

Oficiul Prefectoral ar putea fi desfiinţat

Ceea ce la finele campaniei electorale pentru europarlamentare părea a fi o certitudine s-a tot amânat şi se va aplica înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale. Este vorba de desfiinţarea Oficiului Prefectoral de la Câmpina. Reamintim că, la finele lunii noiembrie, după ce s-a vorbit de implicarea directorului Oficiului Prefectoral, Vasile Cojocaru, în acţiunile de campanie ale PD, prefectul Alexandri Nicolae a decis mutarea temporară a acestuia la Ploieşti. De puţin timp, prefectul a găsit de cuviinţă să rezolve această situaţie. În acest sens, a trimis o adresă către conducerea Ministerului Internelor şi Reformei în Administraţie, prin care solicită desfiinţarea oficiului de la Câmpina pe motiv de lipsă de eficienţă, în condiţiile în care directorul este singurul angajat. Un aviz favorabil ar ridica un mare semn de întrebare: ce va face, în continuare, Vasile Cojocaru, care a demisionat din Consiliul Local tocmai pentru a putea fi directorul acestui oficiu.

Muşat vrea să fie senator

Imediat după adoptarea de către Parlamentul României a Legii privind votul uninominal, în Câmpina a apărut o primă intenţie de candidatură pe baza acestui vot. E vorba despre vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, Mărgărit Muşat, membru PNL, fost consilier local şi fost component al echipei de conducere a acestui partid. Mărgărit Muşat a recunoscut că pare tentat de o candidatură în condiţiile votului uninominal, însă, a afirmat că o decizie o va lua doar după ce va studia prevederile noii legi, în detaliu. Conform noului act normativ, fiecare senator va trebui, practic, să câştige alegerile într-un colegiu, care va număra 160.000 de electori, în vreme ce, pentru deputaţi, un astfel de colegiu are numai 70.000 electori.

Miere şi apă de ploaie...


La sfârşitul săptămânii trecute, Câmpina a fost gazda Târgului Mierii, organizat în colaborare cu Asociaţia Apicolă “Valea Prahovei”.În prima zi, sâmbătă, ploaia le-a cam încurcat socotelile organizatorilor, fiind nevoie ca întreaga “locaţie” să fie mutată la Casa Tineretului. La deschiderea oficială au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, apicultori, programul artistic fiind asigurat de Ansamblul “Ciobănaşul”. Au fost concursuri, degustări, prima zi încheindu-se cu două recitaluri de excepţie - Florica Jinga şi Veta Biriş. Din păcate, prea puţini oameni au mai avut răbdare să asiste la întreaga reprezentaţie, astfel încât Veta Biriş a cântat în faţa a numai câtorva zeci de oameni... Dintre care, cei mai mulţi erau apicultori. Păcat!A doua zi, duminică, tot la Casa Tineretului, a avut loc târgul de utilaje şi echipamente apicole, urmat de un simpozion intitulat “Paşii europeni ai apiculturii româneşti”, la care au participat şi au prezentat lucrări mai mulţi specialişti în acest domeniu din ţară.

Mugurel Dedu, de la Coruna, contra Stelei şi Rapidului

Şcoala de fotbal şi clubul Coruna au fost înfiinţate de omul de afaceri câmpinean Virgil Guran în anul 1994. În anii care au trecut de la acel moment, prin curtea acestui club au trecut mii de copii. Aşa cum în raniţa fiecărui soldat stă bastonul de mareşal, şi în fotbal, oricare dintre copiii care vin periodic la acest club pot ajunge în prima ligă a ţării, se pot confrunta cu echipele de mare tradiţie ale fotbalului românesc şi pot ajunge să joace în “Ghencea”, pe “Ştefan cel Mare” sau în “Giuleşti”.Unul dintre aceste exemple, poate cel mai elocvent, este cel al lui Mugurel Alexandru Dedu (foto). Născut la 1 martie 1985, Dedu a venit la fotbal la vârsta de 11 ani, evoluând rând pe rând la echipele de copii, juniori şi seniori ale clubului Coruna. Remarcat de toţi tehnicienii cu care s-a confruntat, Dedu a fost “ochit” de cluburi importante din România. Şi, imediat a început ascensiunea sa...A ajuns pe mâna lui Ionuţ Chirilă la Precizia Săcele, iar de aici la Dinamo Bucureşti a fost un singur pas. În prezent, Mugurel Dedu este jucătorul formaţiei de prima ligă Pandurii Tg.Jiu, fiind împrumutat din această iarnă la CSM Râmnicu Vîlcea. Mijlocaş central , cu un fizic de invidiat (1,77m şi 64 kg), Dedu este una dintre prezenţele constante în formaţiile pe la care a trecut.Mugurel Dedu a avut următorul parcurs: Coruna (1996-2004), Dinamo Poiana Câmpina (2004-2005), Jiul Petroşani (2005), Precizia Săcele (2005-2006), Pandurii Tg. Jiu (2006-2007), CSM Rm. Vâlcea (2008). Are nouă jocuri în prima ligă, ultimele patru chiar în acest sezon: Pandurii - CFR Cluj (67 min, 6 octombrie, 0-1); Pandurii - Rapid (46 min, 1 noiembrie, 1-3); Steaua - Pandurii (10 min, 12 noiembrie, 0-0), Dacia Mioveni - Pandurii (1 min, 25 noiembrie, 1-1).
Virgil Guran, patronul Şcoliide fotbal şi al Clubului Coruna:
“De Mugurel Dedu mă leagă amintiri deosebite. A fost unul dintre primii jucători care a confirmat. Pentru mine, personal,a fost foarte emoţionant să-l văd debutând în prima divizie la un meci televizat al formaţiei sale de atunci, Jiul Petroşani. Este unul dintre copiii pentru care nu-mi pare rău că am investit în fotbalşi am creat această şcoală”.

“Comandantul de onoare lasă corabia să se scufunde!”

Comandatul este primarul Horia Tiseanu, corabia este FCM Câmpina, iar acuzaţia este adusă de omul de afaceri Victor Bercăroiu, membru al PSD.
Este cunoscut faptul că, la începutul săptămânii trecute, primarul Horia Tiseanu a demisionat din funcţia de preşedinte de onoare al Consiliului Director al FCM Câmpina. Tiseanu a invocat atunci, printre alte motive, faptul că nu a fost consultat în legătură cu luarea unor decizii importante pentru echipă, decizii care, până la urmă, nici n-au mai fost luate. Pe lângă reacţia imediată venită din partea preşedintelui FCM Câmpina, Ştefan Chiţu, zilele trecute a mai apărut una, neaşteptat de dură, din partea fostului deputat Victor Bercăroiu.“Vreau să-l critic pe dl. primar pentru decizia care a luat-o în legătură cu echipa de fotbal. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar gestul său nu e potrivit pentru un primar. Comandantul de onoare părăseşte corabia şi o lasă să se scufunde. Este un moment greu pentru echipă, lupta pentru evitarea retrogradării este destul de dificilă şi tocmai acum preşedintele de onoare al Consiliului Director îşi dă demisia. Eu ştiam că un comandant părăseşte ultimul corabia, nu aşa cum a procedat dl. Tiseanu. Este ori un gest de laşitate, ori o lipsă de profesionalism. Motivele invocate de primar mi se par puerile. Trebuie să fim cu toţii alături de echipă, să o sprijinim, nu să o părăsim la greu”, a declarat caustic Victor Bercăroiu.

Un egal care nu ajută pe nimeni

CSM Focşani - FCM Câmpina 0-0
“Mergem la Focşani să câştigăm”, a spus tehnicianul formaţiei câmpinene în preziua partidei din cea de-a doua etapă a returului. Mai mult, Vasile Cosarek a alcătuit o echipă ofensivă, pe care a aşezat-o bine în teren, într-un combativ 3-4-3. Dorinţa de victorie a câmpinenilor s-a văzut în prima parte a partidei de pe stadionul “Milcovul”. Echipierii Municipalului au dominat prima repriză şi chiar au avut câteva posibilităţi de a marca, dar, fie imprecizia atacanţilor lui Cosarek, fie reflexele lui Ivanciu au împiedicat deschiderea scorului. De partea cealaltă, gazdele veneau după un insucces frustrant în deplasarea de la Modelu. Chiar dacă nu şi-a putut folosi toţi stranierii, fostul component al “Generaţiei de Aur”, actualul antrenor al formaţiei de pe Milcov, Gheorghe Mihali, a încercat să aducă liniştea la echipa sa cu o primă victorie în acest an. Cu un jucător de culoare în zi de graţie, Kamel Bettiche, născut în Guineea Bissau, vrâncenii s-au bucurat şi de debutul unui chilian, Ruben Parra Ignacio Alonso, despre care se spune că a evoluat în Cupa Libertadores, corespondentul “Champions League” din America de Sud. Focşănenii au părut surprinşi de replica bună, din prima jumătate a partidei, oferită de câmpineni. După pauză, gazdele au fost ceva mai prezente în jumătatea adversă de teren, dominând partida din punct de vedere al posesiei balonului, dar şi al loviturilor de colţ şi loviturilor libere, care s-au succedat la poarta câmpinenilor. Cea mai mare ocazie a partidei s-a consumat în minutul 53, atunci când Kamel Bettiche, singur de la 14 metri, a trimis puternic la vinclu, dar Bogdan Plachta a avut o primă intervenţie de maximă siguranţă, respingând spectaculos o minge pe care toată lumea o văzuse în poartă. Reflexul lui Plachta a fost cu atât mai important cu cât el de-abia intrase în poarta formaţiei pregătite de Vasile Cosarek, după ce titularul Marius Mindileac a acuzat dureri puternice la spate şi a trebuit să fie înlocuit.În concluzie, a fost un joc de angajament, cu destule durităţi, dovadă stând numeroasele avertismente arătate de arbitrul Voicu, atacurile prin alunecare la limita regulamentului fiind favorizate şi de gazonul umed, chiar alunecos. Două echipe modeste, care nu au etalat un joc foarte plăcut sau spectaculos. Un egal care nu ajută pe nimeni, dar poate fi o gură de oxigen importantă pentru formaţia câmpineană. Cu atât mai mult cu cât urmează un meci foarte greu, pe teren propriu, cu Delta Tulcea, iar fiecare punct se poate dovedi vital pentru atingerea obiectivului propus - menţinerea în eşalonul secund al fotbalului românesc.
Năbădăiosul Băia
Atacantul Andrei Băia a fost introdus de Vasile Cosarek în ultimul sfert de oră al partidei de la Focşani,în vederea revigorării atacului. Chiar dacă nu a beneficiat de prea multe mingi utile în faţa porţii adverse, Băia a fost un ghimpe în coasta adversarului, dar un ghimpe care s-a dovedit destul de... năbădăios. Şi asta pentru că Băia a reuşit contraperformanţa de a încasa două cartonaşe galbene în numai trei minute. Ambele pentru atacuri asupra adversarului, undeva la limita regulamentară. Arbitrul Emil Voicu nu a părut impresionat de ambiţia atacantului formaţiei câmpinene şi l-a trimis cu câteva zeci de secunde mai devreme la cabine, ceea ce-l face automat indisponibil pentru următoarea partidă.
Deşi eliminat etapa trecută, Mihali a stat pe bancă
În etapa precedentă, în deplasarea de la Modelu, antrenorul formaţiei focşănene, Gheorghe Mihali, a fost trimis în tribună, în minutul 54, de către arbitrul Robert Dumitru (Braşov) pentru proteste repetate la deciziile sale. Cu toate acestea, fostul component al “Generaţiei de Aur” a stat pe banca tehnică a formaţiei sale şi în primul joc de pe teren propriu al formaţiei sale.
Mindileac, probleme cu spatele
Portarul FCM-ului a acuzat la puţine minute după începerea reprizei secunde probleme la spate. În urma mai multor contacte cu atacanţii vrânceni, dar şi după accidentări mai vechi la spate, Marius Mindileaca fost nevoit să renunţe la postul său din partea Municipalului câmpinean. Din punct de vedere medical, există speranţe mari ca Mindileac să fie disponibil pentru partida de sâmbătă cu Delta Tulcea. Rămâne de văztu ce va decide antrenorul Vasile Cosarek, având în vedere şi faptul că înlocuitorul său, Bogdan Plachta, s-a achitat excelent de misiunea de a ţine “sub cheie” poarta Municipalului.
“Sunt decepţionat de rezultat”
Gheorghe Mihali (antrenor CSM Focşani): “Sunt decepţionat de rezultat şi de evoluţia echipei. Una vorbim la antrenamente şi alta facem în teren. Am abuzat de mingi lungi şi jucptorii mei au fost emotivi în faţa unei echipe care nu a arătat nimic. Am dominat total, dar nu am avut luciditate. Am convingerea că putem să ne atingem obiectivul impus, salvarea de la retrogradare, chiar dacă ne va fi greu”.
“Nu am contat, mai deloc, în atac”
Vasile Cosarek (antrenor FCM Câmpina): “A fost un joc modest, cu două reprize diferite. În primul act am jucat mai bine, iar în repriza a doua ne-am retras în apărare şi au început şi problemele. Sunt mulţumit că am reuşit să scoatem un punct pe terenul unei contracandidate la retrogradare, chiar dacă nu am contat mai deloc în atac”.