25 martie 2008

Câmpina portocalie?!


O plimbare la pas prin Câmpina ar putea determina pe oricine să creadă că municipiul Câmpina este... portocaliu! Cum altfel se poate explica faptul că aproape toate clădirile noi sau renovate sunt vopsite în portocaliu sau diverse combinaţii, dar care includ, obligatoriu, această culoare. Fie că este vorba de Şcoala Centrală, de Grupul Şcolar Forestier sau de sala de sport a Grupului Şcolar Energetic - numitorul comun este culoarea portocalie. Ba unii şi-au vopsit şi casele în portocaliu. Cât despre faptul că şi coşurile de gunoi au această culoare, va fi foarte greu oricui să demonstreze că este doar o întâmplare. A, şi mai uitam pe cineva care este portocaliu - primarul... Dar nu, primarul Tiseanu n-are nici o legătură cu această situaţie. Poate la şcoli...

Ruşii care deschid cazinou în Câmpina caută personal

Firma Ritzio Entertainment Group din Rusia a postat, pe un site specializat în oferte pentru locuri de muncă, mai multe anunţuri pentru angajarea de personal la un cazinou. Nimic neobişnuit, poate. Numai că, este vorba despre cazinoul care va fi deschis la Câmpina, la parterul unui bloc, subiect care a iscat deja multă vâlvă pe plan local. Reamintim că reprezentanţii Primăriei Câmpina au discutat subiectul, e adevărat, fără a avea vreo solicitare scrisă şi au declarat că nu se pot opune unei asemenea iniţiative „pentru că este vorba de un spaţiu privat”.
Postate la 4 martie 2008, anunţurile de pe site-ul de profil vizează un post de manager, precum şi altele de slot attendat şi cash slot. Pentru postul de manager, cerinţele ruşilor sunt: domiciliul stabil în Câmpina, absolvent de studii superioare, carnet de conducere şi autoturism de preferat pentru deplasarea la locul de muncă în situaţii de urgenţe, cunoştinţe de lucru cu oamenii în subordine, capacităţi de control şi organizare, atenţie distributivă, limba engleză fluent, cunoştinţe PC, minimum un an de experienţă. Pentru celelalte posturi, conform anunţului de pe site „candida ideală trebuie să cunoască obligatoriu limba engleză, să aibă disponibilitate la program flexibil, aptitudini aritmetice şi de calcul numeric, structură logică, persoană disciplinată, dedicată, responsabilă, bune abilităţi de comunicare cu oamenii, calm şi stăpânire de sine, bune abilităţi de organizare”. Firma asigură training, salarizare deosebită, bonuri de masă, spor de noapte şi de week-end, bonus lunar în funcţie de profit.Pentru funcţia de manager şi-au depus CV-urile, până la 17 martie, 48 de candidaţi, în vreme ce pentru celelalte posturi numărul a fost ceva mai mare - 61 de candidaţi, până la aceeaşi dată.
Cine sunt angajatorii?
Compania care efectuează aceste angajări se prezintă, pe site-ul cu oferte de locuri de muncă, astfel: „Compania are o poziţie solidă în Rusia, Ucraina, Kazahstan, ţările baltice şi în România. Din 2006, grupul a intrat pe piaţa Americii Latine – Bolivia, Peru, Mexic. Grupul dezvoltă proiecte în toate segmentele de entertainment şi jocuri de noroc cu multe lanţuri de săli de joc, casinouri, baruri, cluburi de noapte, restaurante şi parcuri de distracţie”.Grupul Ritzio funcţionează în România prin societatea Ritzio BU SRL, înfiinţată în februarie 2005 la Bucureşti şi la care sunt asociate două firme off shore din Cipru: Ritzio Entertainment Group Limited şi Ritzio CIS Limited, iar ca administrator figurează A. Guinsburg, născut în 1967, la Moscova.Ritzio deţinea, anul trecut, 22 de cazinouri în ţară. Operează sub brandul „Million” în Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Rm. Vâlcea, Galaţi, Vaslui, Bistriţa, Cluj-Napoca. Pe plan mondial, firma deţine 12 cazinouri, peste 900 de cluburi, trei centre de recreere, are peste 25.000 de angajaţi şi îşi desfăşoară activitatea în 15 ţări. Conform celebrei publicaţii „Forbes”, Ritzio este pe locul 37 între companiile din Rusia. Este al doilea jucător pe piaţa românească a cluburilor de jocuri de noroc, fiind devansată numai de Astra. Ritzio deţine afaceri în domeniul restaurantelor şi al managementului proprietăţilor, încasările holdingului, în 2006, cifrându-se la 1,2 miliarde dolari.
Cine se află în spatele firmei Ritzio?
În mediile de afaceri este de notorietate că în spatele grupului rusesc Ritzio se află doi multi-miliardari din fosta Uniune Sovietică. Este vorba despre Oleg Boiko (foto sus) (locul 45 în Top 100 din Rusia şi om de casă al ex-preşedintelui Rusiei, Boris Elţin) şi Boris Belotserkovsky, ambii deţinând la un moment dat peste 10% din industria jocurilor de noroc din Rusia. După venirea la putere a lui Putin, Ritzio a intrat în vizorul Kremlinului, care a cerut o lege prin care să se reducă şi chiar să fie eliminate cazinourile din Moscova şi celelalte mari oraşe ale Rusiei. După foarte puţin timp, ruşii de la Ritzio au intrat brusc pe piaţa Americii Latine, alimentând astfel suspiciunile că Boiko ar fi spălat bani pentru cartelurile sud-americane.
Un consilier local, administratorul cazinoului... la Roman!
La Roman, în judeţul Neamţ, s-a deschis, la finele anului trecut, un cazinou, tot la parterul unui bloc. Interesant este că administratorul acestui cazinou este un… consilier local. Iar după ce însuşi primarul municipiului Roman a ridicat obiecţii privind amplasarea acestui cazinou, consilierul administrator a spus liniştit că nu vor exista probleme… Să se înscrie şi vreun consilier câmpinean în cursa pentru funcţia de manager al cazinoului? Rămâne de văzut ce părere vor avea oamenii care locuiesc în blocul cu pricina.
Deputatul PD-L Cristian Boureanu, partenerul de afaceri al ruşilor
Căutând în istoria afacerilor firmei ruse în România, oricine poate descoperi legăturile dintre Ritzio şi una din firmele deputatului PD-L Cristian Boureanu. Societatea Bar Operator SRL, unde Boureanu deţinea 20%, a semnat un contract cu Ritzio, prin care asigura cateringul şi băuturile în 14 dintre cazinourile dechise din România. După un an, firma lui Boureanu a intrat în faliment, parlamentarul dând de înţeles că a fost „ţepuit cu peste un miliard lei vechi”.

Când e vorba de obligaţii, aleşii se lasă greu...

Atunci când este vorba să-şi depună declaraţiile de avere, de interese sau rapoartele de activitate pentru anul anterior, aleşii locali se lasă greu... convinşi. Departe de a fi lista încheiată, ultimii care şi-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2007 au fost consilierii PD-L Viorel Bondoc, Lucian Cercel şi Marian Nistor.Viorel Bondoc susţine, în raportul său, că a participat la toate şedinţele şi acţiunile organizate de Primărie şi Consiliul Local, precum şi faptul că a făcut parte din numeroase comisii ale Consiliului Local. Bondoc mai scrie că, în urma vizitelor din Franţa şi Turcia “am promovat cunoştinţele dobândite”, precum şi ca din cele 12 proiecte iniţiate, au fost aprobate 10. Lucian Cercel a prezentat, în raportul său, că din 16 proiecte iniţiate s-au aprobat 12 şi că a participat la o serie întreagă de acţiuni, precum şi la şedinţe ale Consiliului, dar şi ale comisiilor din care face parte.Marian Nistor prezintă, de asemenea, activitatea din Consiliul Local, dar şi din comisiile din care face parte, amintind de prezenţa sa la o serie întreagă de evenimente desfăşurate sub egida Primăriei şi a Consiliului Local.Fără excepţie, toţi cei trei consilieri ai PD-L susţin că au avut program de audienţe la sediul partidului, iar unii dintre ei afirmă că s-au deplasat şi în cartiere pentru întâlniri cu cetăţenii.

Mircea a fost repus pe liste... ...pentru audienţe

În urmă cu două săptămâni vă informam că PSD a afişat la sediul său programul audienţelor consilierilor locali, de pe listă lipsind consilierul Ion Mircea. La început, motivaţia a fost puerilă: “sunt şase consilieri şi numai cinci zile lucrătoare, în care să ţinem audienţele”. Astfel au explicat liderii PSD absenţa lui Ion Mircea din program. Conducerea locală a social-democraţilor a susţinut că nu există nici o legătură între faptul că Ion Mircea nu se mai regăseşte pe listele pentru Consiliul Local şi absenţa sa de pe lista cu audienţe.Nu a trecut prea mult timp şi programul de audienţe a fost modificat, făcându-i-se loc şi consilierului Ion Mircea. Şi nu oricum, ci în aceeaşi zi cu preşedintele Mihail Şerbănoiu.Să însemne aceasta revenirea la sentimente mai bune faţă de Ion Mircea sau doar îndreptarea unei greşeli? Consilierul repus în... drepturi, Ion Mircea, ne-a declarat: “Nu a putut să-mi spună nimeni, cine a hotărât includerea mea pe această listă de audienţe, la fel cum nu m-a întrebat nimeni nici atunci când nu am fost inclus”. Să fie doar o formalitate?

Virgil Guran: “Nu vreau nici o funcţie, nici o candidatură, vreau doar să se realizeze, în sfârşit, ceva şi pentru oameni!”

Poate cea mai neaşteptată mutare politică din ultima vreme l-a avut în prim-plan pe omul de afaceri Virgil Guran, care a părăsit PSD în favoarea Partidului Naţional Democrat Creştin (PNCD), formaţiunea revitalizată de Florin Anghel. S-a scris şi s-a vorbit destul de mult, fiecare şi-a dat cu părerea... Spre deosebire de cei mai mulţi dintre oamenii politici, Guran a surprins, încă o dată, cu anunţul că nu a venit la o nouă formaţiune politică din dorinţa de a accede la vreo funcţie. Şi explică pe larg gestul său, dar şi intenţiile de viitor.
- De ce aţi ales să plecaţi din PSD?
- E destul de simplu... Pentru că la PSD nu am reuşit să mă fac înţeles, ideile mele n-au fost considerate benefice pentru organizaţie şi pentru Câmpina, iar eu simt că trebuie să fac ceva pentru această comunitate, nu numai afaceri, care contribuie - direct şi indirect - la bunăstarea localităţii. S-a vehiculat că aş fi plecat pentru că n-am primit o funcţie sau o candidatură... Nu este adevărat, pentru că am afirmat foarte clar şi afirm în continuare că nu am vrut să candidez pentru nici o funcţie din partea PSD. N-am cerut nimic şi nu văd cum mi s-ar fi putut da... Eu am şi o teorie proprie în această privinţă: pentru o funcţie trebuie să te aleagă lumea, nu să fi numit de un lider. Asta nu este democraţie, este feudalism!
- Totuşi, s-au făcut destule speculaţii pe marginea trecerii dvs. la PNDC...
- Da şi tocmai din acest motiv susţin că afirmaţiile conform cărora aş fi trecut la PNDC pentru că mi-a promis Florin Anghel o funcţie de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean sunt nişte aberaţii. Şi asta din cel puţin două motive. Nu am venit la PNDC nici pentru funcţie, nici pentru a candida, pentru că eu cred că oamenii ar trebui să mă aleagă, nu să mă numească un lider. În al doilea rând, am discutat mult cu Florin Anghel, cu echipa sa şi am venit ca un partener, nu ca un vasal, cum se întâmplă la alte partide. Eu sunt tipul de om care acceptă numai parteneriate.
- Revenind la plecarea dvs. din PSD, aţi avut şi alte oferte? De fapt, când v-aţi decis să plecaţi din PSD?
- De aproximativ o lună am simţit că locul meu nu mai este la PSD şi m-am decis să plec. Am avut foarte multe alte oferte, de la partide sonore în Câmpina, dar eu cred mai mult în oameni decât în partide şi acesta este principalul motiv pentru care am acceptat să vin lângă Florin Anghel.
- Şi, totuşi, de ce PNDC?
- Sincer vă spun că în tot acest timp am fost convins de echipa de la Câmpina a formaţiunii politice conduse de Florin Anghel. Şi am fost convins, în primul rând, prin acţiunile lor. De altfel, şi dorinţa mea este să mergem pe lucruri concrete, proiecte concrete, pe care oamenii să le poată vedea finalizate. Pe oameni nu-i interesează nici doctrinele, nici dacă eşti de stânga, de dreapta sau de centru, ci să faci ceva concret pentru ei şi pentru comunitate.
- Ce urmează, din punctul dvs. de vedere, în PNDC?
- Eu consider că sunt un bun organizator şi cred că pot pune fundamentul unui partid puternic la nivel judeţean. Mulţi nu înţeleg ceea ce vreau eu şi sunt contrariaţi că nu vreau nici o funcţie şi nici o candidatură. Da, nu vreau nici o funcţie, nici o candidatură, vreau doar să se realizeze, în sfârşit, ceva pentru oameni. Cea mai mare satisfacţie a mea va fi dacă vom găsi oameni competenţi, serioşi, care să candideze şi care să fie aleşi de oameni, iar, ulterior, unele dintre ideile mele privind dezvoltarea economico-socială a fiecărei localităţi, dar şi a judeţului, să poată fi puse în practică, în folosul oamenilor, de către cei pe care ei i-au ales.

Scandal la Spitalul Municipal Câmpina


Singurul medic ortoped din Câmpina i-a întors
spatele unui copil cu piciorul rupt


Că sistemul sanitar este şchiop, o ştie oricine a avut de-a face cu acest “sănătatea”. În urmă cu mai bine de o săptămână, un nou caz a pus pe jar opinia publică din Câmpina şi nu numai.Fiul antrenorului de fotbal Mircea Hagianu a suferit, vineri seara, un accident, fiind suspect de fractură de tibie. Imediat, Hagianu s-a deplasat la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Câmpina, iar de aici a început întreaga nebunie.

„Îmi venea să-l strâng de gât pe acest individ, că medic nu poate fi!”
„Vineri seara – ne-a spus Mircea Hagianu – m-am dus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal cu fiul meu în spinare, după ce şi-a rupt piciorul. «N-avem medic ortoped», mi s-a spus, în situaţia în care eu eram disperat, iar copilul suferea groaznic şi se umfla piciorul odată cu trecerea timpului. «N-aveţi decât să vă duceţi la Ploieşti!», mi s-a mai spus în momentul în care am început să fac scandal şi să întreb «Cum este posibilă această bătaie de joc la adresa unui copil?!» În cele din urmă, prin intervenţii, o asistentă s-a înduplecat şi a făcut o radiografie, i-a aplicat un bandaj şi mi-a spus să vin luni. Timp de trei zile, copilul meu a zăcut, piciorul i s-a făcut butuc... În fine, luni dimineaţă, la prima oră, m-am întors la spital. Şi a venit doctorul Papahagi. M-am dus la el şi l-am rugat să se uite la piciorul copilului meu. Cu dispreţ, mi-a aruncat peste umăr să vin după-amiază! Şi mi-a întors spatele şi-a plecat! Îmi venea să-l strâng de gât pe acest individ, că medic nu poate fi! Cum se poate ca un medic să aibă un asemenea comportament faţă de un copil?! Este ceva strigător la cer”, a încheiat extrem de revoltat Mircea Hagianu.

„Este nevoie de o schimbare de mentalitate şi, poate, o mai bună adresabilitate”
Am încercat să obţinem şi o poziţie oficială din partea conducerii Spitalului Municipal Câmpina. „Lăsaţi-mă o zi să mă documentez”, au fost primele cuvinte ale directorului de îngrijiri medicaleEmilia Rotaru. Iar a doua zi ne-a oferit următorul punct de vedere: „Într-adevăr, domnul Hagianu s-a prezentat cu un copil vineri seara, în jurul orei 22.00, la Camera Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. I s-a făcut o radiografie de control, i s-a pus o atelă şi i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă necesară. I s-a recomandat să se prezinte luni la medicul specialist ortoped din policlinică. La Spitalul Municipal Câmpina există un singur medic ortoped. În situaţii de urgenţă majoră, avem un contract să acordăm primele îngrijiri şi apoi să trimitem pacientul la Spitalul Judeţean. Atunci când nu sunt situaţii de urgenţă majoră, i se recomandă pacientului să se prezinte la medicul nostru ortoped pentru consultaţie. În acest caz a fost o situaţie nefericită. Medicul Dorin Papahagi, în principiu, luni dimineaţă este în spital şi în sala de operaţii şi după-amiaza în policlinică. Acum, eu pot fi de acord că şi în cazul unora dintre cadrele noastre medicale este nevoie de o schimbare de mentalitate şi, poate, că o mai bună adresabilitate a medicului către tatăl pacientului ar fi detensionat această situaţie. Aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, adevărul este pe undeva, pe la mijloc...”
Până una-alta, copilul în cauză a stat aproape patru zile fără a fi consultat de un medic specialist... Până la urmă, problema s-a rezolvat, dar nu la Spitalul Municipal Câmpina, ci la Spitalul din Azuga.

„Tunuri imobiliare ale băieţilor deştepţi din PSD şi PD-L pe ultima sută de metri!“


Apariţia ordinii de zi a şedinţei Consiliului Local de joi, 27 martie - pe care v-o prezentăm integral alăturat - a declanşat o reacţie dură din partea liderilor PNDC. Motiv pentru care Alin Moldoveanu, Costel Ştefanovici şi Monica Clinciu au organizat o conferinţă de presă.

„Lucrează la comandă şi sunt disperaţi să obţină bani“

„Pe ultima sută de metri a acestui mandat - a spus Ştefanovici - apar o serie de proiecte privind vânzarea unor terenuri, care nu reprezintă altceva decât nişte tunuri imobiliare. Este vorba de mii de metri pătraţi... Eu înţeleg că băieţii deştepţi sunt disperaţi. Lucrează la comandă şi sunt disperaţi să obţină, probabil, bani pentru campania electorală. Este vorba de aproximativ 6.000 mp în zona Autogării, iar lucrurile nu sunt bine fundamentate. Nu ştim nimic despre cei care solicită, dar Viorel Bondoc a găsit investitorii strategici - o firmă care se ocupă cu copiatoare, care are vreo zece angajaţi, dar vrea 2.000 mp. Pentru proiectul privind dealul Muscel cred că ar trebui organizată o dezbatere publică. Asta ca să nu mai vorbim că planurile prezentate sunt puţin lizibile şi există mult prea multe neconcordanţe la o suprafaţă atât de mare de teren.Nu mi se pare în regulă nici traiectoria documentelor. O firmă solicită un teren, iar Primăria comandă şi plăteşte o expertiză, fără nici un fel de acord din partea Consiliului Local. Probleme sunt şi la un proiect privind alocarea unei suprafeţe de 8.000 mp pentru microhidrocentrale. Este mult prea mult şi nu sunt prezentate date concrete privind felul în care vor arăta aceste zone ulterior. Sunt dezamăgit de colegii mei din Consiliu şi-mi dau seama că aceşti oameni îşi arată adevărata faţă acum pe final de mandat când monstruoasa colaiţie PSD - PD-L poate asigura două treimi şi să vândă roice teren şi în orice condiţii. Probabil, la mijloc sunt interese financiare extraordinar de mari...“

„Vine DNA-ul!“

La rândul său, Alin Moldoveanu a transmis câteva mesaje cu conotaţii politice: „Vreau să transmit un mesaj membrilor simpli din PSD şi PD-L care nu ştiu ce fac liderii lor. Cangrena PSD-PD-L mănâncă din acest oraş fără scrupule într-un mod inadmisibil. Nu se mmai satură... Iar celor care fac astfel de proiecte şi le susţin, le transmit un singur lucru. Vine DNA-ul, aşa cum a mai venit şi cum i-a luat la întrebări pe mulţi dintre ei! În privinţa celor peste 18 hectare de pe dealul Muscel, în jur de şase hectare nu se justifică pentru proiectul prezentat. Practic, asistăm la tunuri imobiliare ale băieţilor deştepţi din PSD şi PD-L pe ultima sută de metri a acestui mandat. Nu se poate aşa ceva!“
Concluzia voluntară sau nu a venit din partea lui Costel Ştefanovici: „Aceste proiecte nu sunt o urgenţă, ele ar trebui supuse unei dezbateri publice pentru că eu m-am săturat ca numai unii consilieri să iniţieze astfel de proiecte, dovedind că sunt oameni care au învăţat să facă bani din politică!“

PD-L are subiecte tabu

Nu ştim ce sfătuitori au PD-L-ul şi preşedintele Horia Tiseanu. Dar credem că ar fi un mare succes pentru ei, pentru viitorul relaţiei lor cu mass-media locală, să-şi recunoască şi să-şi asume greşeala pe care au făcut-o. Nu de alta, dar nefiind o publicaţie aservită acestei formaţiuni politice, pe viitor ne vom asuma dreptul de a nu mai da curs acţiunilor PD-L, în condiţiile în care, în cadrul acestor conferinţe de presă, există subiecte care nu pot fi abordate. Dacă asta înseamnă componenta “democrată” a doctrinei PD-L, să fie sănătoşi cu doctrina lor cu tot... S-ar putea, însă, să aibă surpriza să constate că unele dintre subiectele lor nu sunt de interes pentru cititorii noştri. Şi atunci nu ştim cine va avea de pierdut...


Investiţii în învăţământ, ca să nu le-o ia alţii înainte
În cadrul ultimei conferinţe de presă, preşedintele PD-L, Horia Tiseanu, a vorbit despre promovarea unor proiecte de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare. „Pe 29 februarie 2008 – a spus Tiseanu – a fost lansată licitaţia deschisă de proiecte pentru acest domeniu, Regiunea Sud Muntenia având alocată suma de 40,54 milioane euro pentru astfel de proiecte”. Câmpina va promova, pentru accesarea de fonduri din această sursă, şapte proiecte: reabilitarea bazei sportive a Grupului Şcolar Petrol, realizarea unei săli de sport pentru Şcoala „Hasdeu”, consolidarea clădirii Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, realizarea unui atelier-şcoală la Grupul Şcolar Forestier, extinderea clădirii Grădiniţei nr. 1, extinderea clădirii Grădiniţei nr. 8 şi amenajarea Grădiniţei nr. 4. Extrem de interesantă a fost argumentaţia pe care Tiseanu a simţit nevoia s-o facă: „Am făcut aceste precizări şi am prezentat aceste proiecte pentru că, în precampania electorală, unii candidaţi îşi propun lucruri pe care, de fapt, altcineva le promovează şi le realizează”.

Nici o pierdere că au plecat... 30 de membri
Primul luat în vizor de pedelişti a fost Elvis Arghir, fostul lor coleg, cel care le-a făcut multe zile fripte oamenilor lui Tiseanu. Liderii PD-L au recunoscut că mai mulţi membri ai partidului au plecat la PNL, după Arghir, dar… asta nu e nici o pierdere. „După conferinţa PNL, presa ne căinează că am fost părăsiţi de 30 de membri. Erau oamenii lui Elvis Arghir, care le plătea şi cotizaţia, dar nu le-o mai plătise de mai bine de un an. Mihai Cazacu şi-a urmat şeful, iar pe Florin Postolache, sincer, nici nu l-am văzut vreodată pe la partid. Prin plecarea lor, noi ne-am întărit, deoarece cu ei eram ca şi singuri, sau chiar mai rău”, a afirmat consilierul Viorel Bondoc. Este destul de greu de înţeles cum un partid se poate întări atunci când este părăsit de un grup de membri dintr-o dată. Totuşi, pedeliştii au dreptate că se bucură, cei care au plecat nu l-au agreat niciodată pe Tiseanu şi pe oamenii din jurul acestuia.

„Socoteala” lui Bondoc
Următorul taxat a fost candidatul PSD la Primărie, Victor Bercăroiu. Acesta declarase recent că în mandatul lui Horia Tiseanu n-au existat proiecte importante şi nu au fost aduse fonduri extrabugetare. „Bercăroiu zice că a adus Câmpinei 44 miliarde lei în mandatul trecut. Noi am adus 47 de miliarde. Cât despre faptul că la evenimentele noastre am fi cerut unor persoane codul numeric personal, nu este adevărat, n-am cerut nimănui nimic!”, a declarat Bondoc. Cele 47 de miliarde nu prea ies la calcule, dar nu asta contează, ci faptul că o parte din bani au venit de la Guvern pentru că au intervenit unii parlamentari, iar sumele cele mai mari au avut ca destinaţie Şcoala Centrală, investiţie pe care şi-o asumă atât PD-L, cât şi PSD. „Am mai fost acuzaţi de părăsirea corabiei FCM Câmpina de comandantul Tiseanu. Comandantul este Chiţu, iar demisia este un act unilateral în urma unor altercaţii privind modul de funcţionare a clubului”, a mai spus „purtătorul de cuvânt” al lui Tiseanu, Viorel Bondoc.

Jenica Tabacu l-a atins pe Tiseanu la „proiectul de suflet”
Nici candidatul PIN, Jenica Tabacu, nu a scăpat de tirul democrat-liberalilor: „Jenica Tabacu – a citit Bondoc dintr-un material pe care îl avea în faţă – şi-a abandonat lucrările de cercetare pentru 80 de zile, un concediu legal, şi bântuie din poartă în poartă cu promisiuni populiste, încălcând în mod evident prevederile legii electorale”.La rândul său, Horia Tiseanu şi-a prezentat nemulţumirea în legătură cu acţiunile Jenicăi Tabacu: „Sunt de-a dreptul indignat de atitudinea Jenicăi Tabacu. În pliantul pe care l-a împărţit este trecut un punct referitor la modernizarea drumului secundar DN1 – Ploieşti. Practic, este vorba despre lucrarea de pe Calea Dacia. Este un proiect de suflet al meu, pe care l-am ales pentru finanţare dintre trei proiecte. Nu înţeleg ce a făcut Jenica Tabacu pentru acest proiect, în afară de a ridica mâna la fel ca toţi ceilalţi consilieri. Nu este iniţiativa ei şi nu a făcut nimic pentru acest proiect, aşa că nu înţeleg de ce îşi arogă ea meritele”.

Tiseanu are site
Chiar în ziua conferinţei de presă (marţi, 18 martie), Horia Tiseanu şi-a lansat site-ul propriu. De fapt, aşa cum a fost prezentat de Marian Nistor, este vorba de un site al filialei Câmpina a PD-L. La adresa www.horiatiseanu.ro se regăsesc multe informaţii despre filiala locală a PD-L, dar şi date despre primarul Tiseanu, realizările şi proiectele sale. O întrebare rămâne, totuşi: ce se va întâmpla cu site-ul dacă Tiseanu îşi schimbă locul de muncă sau pleacă din PD-L? Sau e numai un site... electoral şi atât? Probabil că după alegeri, indiferent de rezultat, nu va mai avea nimeni timp să-l reactualizeze, aşa cum se întâmplă de multe ori cu site-ul oficial al Primăriei Câmpina.

Nistor răspunde doar la ceea ce vrea...
Conferinţele de presă ale partidelor politice sunt, de obicei, modalitatea cea mai civilizată prin care jurnaliştii au posibilitatea de a le adresa întrebări şi a afla răspunsuri de la oamenii politici locali, în vreme ce aceştia îşi pot transmite mesajele, mai mult sau mai puţin electorale. Trecem peste faptul că majoritatea partidelor cu reprezentare în Câmpina accelerează ritmul conferinţelor de presă în preajma unor alegeri. Trecem şi peste faptul că ni se prezintă o grămadă de subiecte electorale, situaţie normală, până la urmă. Dar ceea ce s-a întâmplat la ultima conferinţă de presă a PD-L a întrecut orice limită. Pur şi simplu, liderii PD-L nu au acceptat să răspundă la nici un alt subiect în afara celor aflate „pe ordinea de zi” a conferinţei, fără să fi anunţat în prealabil acest lucru. „Nu vom răspunde decât la întrebări cu privire la subiectele de pe ordinea de zi”, a afirmat categoric Marian Nistor. Chiar fiind vizat de o întrebare, Nistor a refuzat cu încăpăţânare să răspundă, cu „binecuvântarea” preşedintelui său de partid. Ce ar fi avut de ascuns? Şi pentru o mai bună informare, vă prezentăm şi întrebarea respectivă: „Marian Nistor şi Bogdana Ţiţei au depus la Poliţie o plângere pentru unele evenimente petrecute în campania alegerilor pentru Parlamentul European. De ce s-a recurs la această reclamaţie după atâta vreme de la producerea evenimentelor?” Reamintim, Nistor a refuzat să răspundă la această întrebare, folosind un pretext pueril - „subiectul nu se află pe ordinea de zi a conferinţei noastre de presă!” Păi s-ar putea ca subiectul să nu se afle niciodată pe vreo ordine de zi... Oricum, ar trebui să le explice cineva pedeliştilor ce înseamnă o conferinţă de presă. Că punctele lor de vedere le pot trimite şi printr-un comunicat, nu e nevoie să de deranjeze până la sediu, la o întâlnire cu presa, doar pentru a citi de pe nişte hârtii. E jenant...

PNG-CD dă credit tinereţii

După cum este şi titulatura partidului condus de Gigi Becali, la nivelul judeţului Prahova se pune un mare accent pe includerea reprezentanţilor noi generaţii pe locuri eligibile pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. La nivelul municipiului Câmpina, organizaţia condusă de Traian Drăguşin militează şi ea pentru promovarea tinerilor, lucrurile începând să se mişte la modul concret chiar din aceste zile. Astfel, unul dintre liderii filialei locale, Decebal Geană se va afla pe un loc eligibil pe lista PNG-CD pentru Consiliul Judeţean. “Pentru mine este o bucurie şi sper ca alături de echipa PNG-CD să avem o campanie decentă, bazată pe promovarea propriilor idealuri şi proiecte, fără bălăcăreli, astfel încât cetăţenii să poată vota cei mai buni candidaţi, cu ideile cele mai bune şi nu numai pe cei care ţipă cel mai tare”, ne-a declarat Decebal Geană. În acelaşi context, în structurile de conducere ale filialei Câmpina a PNG-CD a mai fost cooptat un nou membru. Este vorba despre dr. Rodica Dancu, medic generalist la Serviciul de Urgenţă Mediurg. “Am intrat în politică şi am ales PNG-CD pentru că simt că mă pot face utilă comunităţii şi în afara carierei profesionale”, a menţionat Rodica Dancu.

Liberalii l-au atacat dur pe Horia Tiseanu

“Săgeţile” lui Arghir către Tiseanu:
“Cine e vinovat că s-au stricat bordurile după câteva luni?”
“Cine este vinovat că în asfaltul proaspăt turnat apar gropi?”
“În ce calitate a fost invitat la DNA? Nu cumva e cercetat pentru cheltuirea banilor publici?”


Liberalii au lansat, prin candidatul lor la funcţia de primar al municipiului Câmpia, Elvis Arghir, cel mai dur atac la adresa primarului Horia Tiseanu. A fost un atac fără precedent, semn că lupta electorală va fi extrem de aspră, iar campania electorală este în plină desfăşurare, deşi unii nu vor să recunoască nici în ruptul capului acest lucru.

Arghir îl întreabă pe Tiseanu de borduri, asfaltări şi... DNA

“I-am solicitat lui Horia Tiseanu şi în scris, dar o fac şi public, să răspundă la mai multe întrebări. Cine este vinovat că s-au stricat bordurile după numai câteva luni de la instalarea lor? Cine este vinovat că în asfaltul proaspăt turnat apar gropi, iar exemplul cel mai bun este pe strada Griviţei, pentru care s-au cheltuit miliarde de lei? De asemenea, îi cerem public să lămurească în ce calitate a fost invitat la DNA. Ar fi un gest de curaj să lămurească nu numai calitatea sa la DNA, dar şi motivul pentru care a fost chemat. De asemenea, ar trebui să anunţe dacă va mai candida pentru vreo funcţie publică, dacă este cercetat de DNA, pentru că, la un moment dat, a declarat că persoanele care sunt anchetate de DNA ar trebui să aibă decenţa de a nu mai candida pentru nici o funcţie publică”.

Acuze de (pre)campanie“PD merge la limita legii în atragerea electoratului”; “PIN nu există!”
Primul care a abordat subiectul declanşării (pre)campaniei electorale a fost preşedintele PNL Câmpina, Dragomir Enache: “Este neplăcut că populaţia este agasată de un comportament excesiv, specific de campanie electorală, din partea celorlalte partide, în special PD-L. Latura lor democrată se manifestă agresiv şi ne determină să răspundem. Nu vom face, însă, o campanie de acelaşi gen”. Solicitat să fie ceva mai explicit, preşedintele Enache a mai adăugat: “PD-L merge la limita legii în atragerea electoratului. În cadrul campaniei pentru alegerile la Parlamentul European, democraţii au oferit cadouri - ghiozdane în valoare de şase miliarde şi, totuşi, nu s-a discutat prea mult pe marginea acestui subiect. Acum, am primit în cutiile poştale nişte pliante foarte frumoase, de aceeaşi calitate cu cele pe care le-am văzut pe la mari muzee ale Europei. Nu ştiu dacă sunt făcut prin reţeaua «Costea» sau mai ştiu eu pe ce alte filiere, dar nu este în regulă acest tip de campanie şi bani mult prea mulţi care sunt aruncaţi în joc”.La rândul său, Elvis Arghir a vorbit despre campanie, într-un stil caracteristic: “Sunt doar două partide în campanie, nu precampanie. Este vorba de PD-L şi PNDC. Celelalte partide nu contează, iar PIN nu există. Ursul e încă în pădure!”

Chiriacopol şi proiectele liberalilor în Consiliu...
Consilierul local Valentin Chiriacopol a fost cel desemnat să vorbească despre proiectele liberalilor din legislativul câmpinean, în scurta perioadă care a mai rămas din actualul mandat. “După rezilierea contractului cu Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari, vom iniţia un proiect pentru reglementarea situaţiei privind animalele fără stăpân. Şi aici nu ne referim numai la câini, ci şi la cai sau alte animale, care pot fi văzute prin oraş, păscând prin puţinele spaţii verzi ale Câmpinei. E o problema mai veche şi nu s-a făcut nimic până acum pentru a fi rezolvată. De asemenea, vrem să tragem un semnal de alarmă pentru că se anunţă ploi însemnate cantitativ şi solicităm societăţii care a preluat serviciile de apă şi canalizare desfundarea gaigărelor înfundate de nisipul aruncat peste iarnă, pentru evitarea inundaţiilor”, a spus Valentin Chiriacopol.

...şi în societate
Liderii liberali au prezentat şi unele proiecte în sfera socialului, mai exact, unele acţiuni stabilite pentru perioada imediat următoare. “Am pregătit mai multe ajutoare pentru câteva familii de catolici cu posibilităţi materiale reduse, astfel încât să simtă Paştele, pe care catolicii îl serbează duminică (n.r. - 23 martie). De asemenea, am solicitat unităţilor de învăţământ o situaţie a elevilor din anii terminali, respectiv clasa a VIII-a sau clasa a XII-a, fără posibilităţi materiale, care vor fi propuşi pentru burse şcolare ce vor fi oferite de Fundaţia «Dinu Patriciu»”.

Listele sunt aproape gata
Preşedintele Dragomir Enache, care are atribuţii de conducere şi la nivel judeţean, a prezentat câteva date privind situaţia din teritoriu a întocmirii listelor de candidaţi. “În 80 dintre localităţi sunt definitivate candidaturile, în fiecare dintre acestea având liste complete de candidaţi. Există şi primari ai altor formaţiuni politice care s-au îndreptat către noi, dar nu vă pot da nume concrete. Oricum, avem şanse în multe localităţi să câştigăm alegerile pentru că avem oameni credibili”.

Parcare sau loc de întins rufe pe... un spaţiu verde?

Câmpina duce o lipsă acută de spaţii. Fie că este vorba de spaţii pentru construcţia de locuinţe, de locuri de parcare, de spaţii verzi sau spaţii pentru marile investiţii, care se lasă greu aşteptate. Pornind de la această lipsă de spaţii, pe strada Victoriei are loc un adevărat război între locatari, conflict la care administraţia locală asistă impasibilă, evitând să intervină decisiv, pentru a nu supăra pe nimeni.Între două dintre blocurile de pe această stradă există un spaţiu verde. Pentru că blocul arondat la Asociaţia de Proprietari nr. 947 nu are nici uscător pentru rufe, iar apartamentele nu au balcoane, de mai mulţi ani, pe spaţiul verde au fost montaţi nişte stâlpi, de care s-au agăţat sârme, astfel încât locuitorii de aici să-şi poată pune rufele la uscat. Numai că, a apărut o problemă: alţi locuitori ai aceluiaşi bloc îşi parchează maşinile pe acelaşi spaţiu verde, chiar sub sârmele cu rufe. Şi asta în condiţiile în care sunt destule parcări în zonă. Bătălia care se duce pentru acest spaţiu a ajuns şi la urechile reprezentanţilor Primăriei Câmpina. „Problema nu prea are rezolvare”, ne-a precizat Otilia Buda, responsabil cu relaţia dintre municipalitate şi asociaţiile de proprietari. Şi a dăugat: „Până ce locatarii nu se pun de comun acord asupra destinaţiei spaţiului respectiv, noi nu putem să intervenim să tranşăm această dispută, pentru că riscăm să fim daţi în judecată de cealaltă parte a locatarilor şi nu am avea câştig de cauză în faţa nici unei instanţe. Aşa că singura soluţie este să se pună de comun acord toţi locatarii şi de-abia ulterior noi putem interveni pentru a amenaja terenul respectiv conform solicitării oamenilor şi asociaţiei”.Terenul cu pricina este în proprietatea administraţiei locale, dar cu toate acestea Primăria ezită să ia o deiczie pentru a nu supăra pe nimeni. Iar în condiţiile în care părţile nu vor ajunge la un numitor comun, problema oamenilor rămâne nerezolvată. Rufele vor trebui să “accepte” vecinătatea maşinilor, iar autoturismele vor trebi să se “obişnuiască” cu ideea că trebuie să împartă spaţiul respectiv, fie el şi verde, cu nişte obiecte agăţătoare.

Un nou termen pentru procesul Clinciu vs. Primăria Câmpina

Din toamna anului trecut se află pe rolul instanţei de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova un dosar prin care Primăria Câmpina era acuzată de Monica Clinciu, unul dintre vicepreşedinţii de la acea dată ai PC, de încălcarea Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public. La 18 martie s-a derulat o nouă înfăţişare a acestui proces, care s-a soldat cu... o nouă amânare, pentru data de 8 aprilie. Motivul? „Monica Clinciu a solicitat un nou termen pentru a lua la cunoştinţă de conţinutul întâmpinării formulate de Primăria Câmpina”, după cum ne-a declarat şeful Biroului Juridic din Primăria Câmpina, Iulian Anton.La rândul său, Monica Clinciu a declarat: „Amânarea procesului a fost necesară după ce reprezentanţii Primăriei au răspuns la solicitarea mea abia cu o zi înaintea procesului. Din acest motiv s-a impus amânarea cauzei”.

Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari ameninţă cu eliberarea câinilor pe străzi

Între Primăria Câmpina şi Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari relaţiile sunt mai tensionate ca niciodată. Ani întregi, cele două părţi s-au judecat, administraţia locală solicitând Fundaţiei eliberarea terenului şi a construcţiilor de pe Calea Doftanei, f. nr., undeva la ieşirea din Câmpina spre Telega. La rândul ei, Fundaţia nici nu vrea să audă de aşa ceva, iar acum ameninţă că va elibera câinii pe străzi. Vreo 300 de patrupede. Şi a început circul. După ce a câştigat, în primă instanţă, procesul, Primăria Câmpina a solicitat, printr-un executor judecătoresc, evacuarea Fundaţiei pentru Protecţia Câinilor Comunitari de pe terenul şi clădirile de pe Calea Doftanei. Acest demers a fost atacat în instanţă, Fundaţia depunând o contestaţie la executarea sentinţei.În acelaşi timp, Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari a depus recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul iniţial prin care Primăria Câmpina a câştigat terenurile şi construcţiile aferente. Termenul fixat de instanţă este 9 aprilie, dată la care juriştii Primăriei speră ca problema să fie definitiv încheiată.În acelaşi timp, Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari a recurs la ameninţări faţă de municipalitate, susţinând, nici mai mult, nici mai puţin, decât că va da drumul prin localitate tuturor câinilor comunitari. La rândul lor, reprezentanţii administraţiei locale cred că a fost doar „o ameninţare la nervi” şi că Fundaţia nu şi-ar permite să rişte o asemenea acţiune, care ar situa-o în afara legii.

Naţionala feminină de fotbal revine la Câmpina

După un cantonament la Mogoşoaia şi o deplasare pentru un joc amical în Elveţia (pierdut cu 3-0), Naţionala feminină a României va fi prezentă pentru un nou stagiu de pregătire centralizată la Câmpina. Ca de fiecare dată în astfel de ocazii, cartierul general este stabilit la hotelul “Muntenia”, antrenamentele urmând a se desfăşura pe stadionul “Rafinăriei”.Naţionala feminină a României se pregăteşte pentru continuarea preliminariilor Europene, România făcând parte dintr-o grupă preliminară alături de Italia, Suedia, Irlanda şi Ungaria. Primele jocuri oficiale ale fetelor tricolore vor avea loc în zilele de 24 şi 28 mai, atunci când fetele antrenate de Maria Delicoiu şi câmpineanul Mircea Hagianu vor întâlni pe teren propriu echipele similare ale Italiei şi Ungariei.Naţionala feminină se va afla pentru un stagiu de pregătire la Câmpina, începând cu data de 28 martie, până marţi, 1 aprilie, când va pleca la un turneu în Bulgaria.

Mai mult nu s-a putut...

Forex Braşov - FCM Câmpina 4-1 (2-1)

Stadion: Tractorul. Spectatori: circa 500.1-0,min. 14, POPA - şut pe jos de la 14 m, după o greşeală colectivă a defensivei câmpinene;2-0, min. 17, BEZA - lovitură de cap, din 6 m, după un corner de pe partea dreaptă;2-1, min. 40, AVRAM - a transformat cu siguranţă o lovitură de pedeapsă, după un henţ al lui Şeran;3-1, min. 69, ŞERAN - a deviat cu capul mingea în palsă, după un corner;4-1, min. 84 - CATANĂ - şut spectaculos din întoarcere, de la 14m.FOREX: Tufişi - Şeran, Soare, Forika - Bâlu (68 Burlacu), Beza (cpt), N. Cristea, Vagner - Neguţ (63 Catană), Roman, Popa (84 Onciu). Antrenori: Alexandru Pelici (principal), Călin Moldovean, Marcel Rusu (secunzi).FCM CÂMPINA: Plachta - Dragomir, Aristan, Vodiţă (66 Asaf Pahima) - Ţiclea (83 Marcu), Ekwalla (46 C. Ilie), Jecu, Al. Cristea (cpt) - Avram, Lădaru - Enache. Antrenori: Vasile Cosarek (principal), Cristian Dumitru (secund).Cartonaşe galbene: Popa (50)/ C. Ilie (67).Arbitri: Marius Bocăneală (Galaţi) - Claudiu Loghin (Paşcani), Liviu Ciubotariu (Galaţi) - Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu).

Municipalul câmpinean a plecat la Braşov cu gândul să obţină măcar un punct, având ascendentul victoriei din meciul tur, dar şi faptul că venea după două meciuri fără înfrângere (egalul de la Focşani şi victoria de pe teren propriu în faţa formaţiei Delta Tulcea).De partea cealaltă, braşovenii au privit partida de sâmbătă cu multă circumspecţia, dorindu-şi o revanşă declarată după eşecul la limită din tur. “Ne aşteaptă un joc dificil, deoarece întâlnim o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării. Întotdeauna astfel de jocuri sunt dificil de câştigat, dar vreau să obţinem toate punctele. Avem de luat o revanşă după meciul din tur”, a declarat înaintea partidei tehnicianul braşovenilor Alexandru Pelici.După obişnuita perioadă de tatonare, gazdele înscriu două goluri în numai trei minute, prin Popa şi Beza (foto medalion), acesta din urmă fost component al formaţiei câmpinene. Elevii lui Vasile Cosarek echilibrează partida, chiar au câteva ocazii de poartă, cea mai periculoasă consemnându-se în minutul 36, atunci când Avram a şutat puternic, dar Tufişi a scos în corner. Portarul braşovenilor nu a mai putut face nimic patru minute mai târziu, atunci când acelaşi Avram a transformat cu siguranţă o lovitură de pedeapsă obţinută după un henţ comis de Şeran. Cu 2-1 pe tabelă pentru gazde, câmpinenii încep să spere, iar imediat după pauză au câteva ocazii mari, prin Ţiclea, Vodiţă şi Avram, dar cei care înscriu sunt braşovenii, în minutul 69, prin Şeran, care a reluat cu capul din apropiere după o lovitură de colţ. Chiar dacă mai erau 20 de minute, câmpinenii au părtu demoralizaţi, astfel încât până la final nu am mai consemnat nici o fază notabilă de poartă, jucându-se la trecerea timpului. Singura excepţie, în minutul 84, când Catană a şutat din întoarcere de la 14 metri, pecetluind scorul final. O diferenţă mult prea mare faţă de jocul din teren...
Absenţe în ambele tabere
Faţă de alte meciuri, ambele conduceri tehnice s-au confruntat cu puţine problemde efectiv. Astfel, de la braşoveni au lipsit Pintea (suspendat) şi Apostol (accidentat), în vreme ce de la câmpineni a absentat Eduard Bica, aflat în Portugalia cu echipa de juniori a României.
Andrei Băia acasă!
Din lotul care a efectuat deplasarea la Braşov a lipsit Andrei Băia. Abia reintrat după suspendarea pricinuită de eliminarea de la Focşani, năbădăiosul atacant oltean a fost nemulţumit de statutul de rezervă pentru această partidă, statut pe care antrenorul Cosarek i l-a anunţat cu o zi înaintea meciului. Foarte supărat, Băia s-a urcat în maşină şi a plecat, cel mai probabil, acasă, la Craiova. Băia va avea de suportat consecinţele gestului său, unul deloc neprofesionist.
Modificări în brigadă
Iniţial, din brigada care a condus partida dintre Forex Braşov şi FCM Câmpina trebuia să facă parte şi asistentul bucureştean Vasile Marinescu. Cu două zile înaintea partidei, Comisia Centrală a decis să modifice brigada de la Braşov, după ce Ionuţ Lupescu a decis să-l delege pe Vasile Marinescu la meciul de prima ligă dintre Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, astfel încât la Braşov a ajuns Claudiu Loghin, din Paşcani.
Fischoff bolnav
Unul dintre absenţii staff-ului tehnic al câmpinenilor a fost recenta achiziţie, italianul Jonathan Fischoff. “A răcit foarte puternic şi a rămas la Câmpina!”, a fost explicaţia oferită de oficialii Municipalului.
Chiţu, nemulţumit
Prezent la partida de la Braşov, preşedintele FCM Câmpina, Dan Ştefan Chiţu nu a fost deloc încântat de evoluţia elevilor lui Vasile Cosarek. “Am avut o prestaţie extrem de modestă, iar unii jucători m-au dezamăgit crunt. Suntem într-o situaţie extrem de grea din care este foarte dificil să putem ieşi”, a spus Chiţu.„Am scăpat cu bine“
Alexandru Pelici , antrenor Forex Braşov, a declarat la finalul partidei: “Sunt foarte bucuros şi mulţumit că am luat cele trei puncte. Este o victorie importantă, care ne menţine pe zero în clasamentul adevărului. Nu ne-a fost însă uşor. La 2-0, am crezut că meciul este rezolvat, deja, şi ne-am relaxat, iar Câmpina a reuşit să ne preseze şi a schimbat scorul. Oaspeţii au avut ceva situaţii de gol şi în repriza a doua, dar am scăpat cu bine şi după aceea a venit desprinderea, pe final. Felicit băieţii pentru victorie şi vrem să i-o dedicăm lui Apostol”.