08 aprilie 2008

Vicii şi suspiciuni la pregătirealicitaţiei pentru transportul public

Consiliul Judeţean a dezbătut, la finele săptămânii trecute, o serie de aspecte referitoare la pregătirea licitaţiei pentru serviciul public de transport persoane. Prezent, în calitatea sa de consilier judeţean, la această şedinţă, Dragomir Enache ne-a precizat: “Au fost deja trei runde de discuţii pentru rezolvarea problemelor serviciului public de transport persoane. Până acum nu a avut importanţa pe care o merită şi trebuie să devină un serviciu european. În caietele de sarcini se vor prevede puncte speciale legate de confortul pasagerilor, punctarea microbuzelor ţinând cont dacă acestea provin din maşini de marfă sau au fost create special pentru pasageri. Acolo unde drumurile sunt deplorabile şi mijloacele de transport sunt foarte proaste, ceea ce nu asigură un confort al pasagerilor la nivelul impus. Au fost remarcate, însă, şi unele posibile vicii care ţin de acest program de transport public la nivelul judeţului Prahova. Şi am să vă dau un singur exemplu: primarii pot solicita Consiliului Judeţean acoperirea unor nevoi de transport ale locuitorilor din fiecare zonă. Aceasta se face de comun acord cu transportatorii şi este foarte uşor ca un transportator să meargă la un primar pentru a stabili anumite trasee reciproc avantajoase, ceea ce deschide mari oportunităţi pentru corupţie. Există suspiciunea că mijloacele de transport public vor putea fi folosite şi în alte scopuri decât satisfacerea nevoilor pentru fluxurile de călători, pentru că nu peste tot este foarte «curată» problema transportului. Va fi, poate, cea mai grea misiune a Consiliului Judeţean din această primăvară”.
Participanţi “politici” la licitaţie
Ceea ce s-a ferit să spună consilierul judeţean e legat de interesele foarte mari, cel puţin din punct de vedere economic, care există în jurul acestei licitaţii. Astfel, printre societăţile puternice care vor participa la această licitaţie se numără şi firma unuia dintre vicepreşedinţii filialei Câmpina a PNL, Rodica Papuc. La fel de adevărat este că printre competitoare se va număra şi o altă firmă din Câmpina, aparţinând unei familii, unde soţia este membru PSD, iar soţul este în PD-L, fiind unul dintre candidaţii acestei formaţiuni politice pentru un loc de consilier judeţean. Semn că şi în acest domeniu, ca în multe altele, interferenţa politicului este extrem de puternică.

Locurile de parcare, parte a unui cerc vicios

Maşini prea multe sau parcări prea puţine?

Nu este o problemă numai la Câmpina, dar lipsa locurilor de parcare începe să se resimtă din ce în ce mai acut în cea de-a doua urbe a judeţului. Chiar dacă nu se poate compara cu Bucureştiul şi nici măcar cu Ploieştiul, totuşi, Câmpina demonstrează din ce în ce mai des că limitele traficului său rutier sunt forţate zilnic, aglomeraţia determinând o stare de nervozitate accentuată a conducătorilor auto şi nu numai…Unii spun că în Câmpina a crescut numărul maşinilor. Şi au dreptate. Alţii susţin că numărul locurilor de parcare este prea mic. Şi aceştia au dreptate. De aici rezultă un haos de nedescris, o aglomeraţie supărătoare şi impresia unui babilon. Câmpina suferă la capitolul locurilor de parcare. Aproape că nu a existat şedinţă a Consiliului Local în care măcar să nu fie amintită această problemă. În acest mandat s-a creat o parcare importantă în zona Pieţei Centrale şi mai multe parcări ceva mai mici în cartiere, printre blocuri. Acestea nu rezolvă nici pe departe problema. Bine, în privinţa parcării din piaţă, aceasta s-a dovedit a fi foarte… profitabilă. Dar chiar şi cu parcare mare, în zonă tot se mai găsesc maşini parcate neregulamentar, şoferii lor zgârcindu-se să dea câţiva bani pentru a-şi parca maşina în condiţii civilizate. Administraţia locală a acceptat, în ideea descongestionării traficului, să înfiinţeze un serviciu de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, serviciu care a fost încredinţat unei societăţi ploieştene. Firma montează „caracatiţe”, care blochează maşinile parcate neregulamentar, dar până să se lămurească dacă acest gen de „sancţiune” este legală sau nu, ea nu rezolvă problema. Mai mult, sunt situaţii de-a dreptul hilare în care conducători auto cu foarte mult tupeu – ca să nu-i spunem altfel, deşi, poate, ar merita – îşi parchează maşinile pe trotuar, chiar sub semnul de parcare interzisă, care indică şi existenţa serviciului de blocare şi ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, cu numărul de telefon aferent.Conducătorii auto susţin că parchează neregulamentar pentru că nu au locuri de parcare. Autorităţile invocă respectarea legii şi lipsa spaţiilor care să poată fi transformate în parcare. Este un cerc vicios, iar problema locurilor de parcare reprezintă numai o porţiune a acestui cerc. Iar până vom avea parcări supraetajate sau subterane, mai durează… Până atunci, se descurcă fiecare cum poate.

Trotuarele, lăsate în voia sorţii...

De 18 ani încoace, toate administraţiile care s-au succedat la conducerea Câmpinei au avut pe agenda lor rezolvarea problemei străzilor. S-au asfaltat străzi mai multe sau mai puţine, dar nimeni nu şi-a pus problema trotuarelor. Iar pietonii sunt cu mult mai mulţi decât conducătorii auto. Singurele situaţii în care s-a lucrat la trotuare au fost cele în care acestea au fost afectate de diverse lucrări, de obicei, de înlocuire a unor conducte. Atunci, după terminarea lucrărilor, trotuarele sunt refăcute, însă, fără finisaje deosebite „că doar n-o fi carosabil să se strice maşinile”!Pentru că municipiul Câmpina nu este foarte întins, o plimbare la pas poate prilejui o trecere în revistă a celor mai multe dintre străzile (cu trotuarele aferente) ale localităţii. Începem, cu b-dul Carol I, artera principală a localităţii. Chiar dacă are trotuare mai îngrijite decât alte străzi, totuşi, pentru o arteră principală a unei localităţi de prestigiul Câmpinei, este departe de pretenţiile (auto)impuse. Sunt porţiuni întregi unde trotuarul este vizibil deteriorat, unde s-au format gropi şi bălteşte apa sau unde lucrările de refacere a trotuarelor au fost – cel mult – lucrări de mântuială, dar pentru care administraţia a băgat adânc mâna în buzunarul tuturor pentru a le achita.Pe strada Schelelor situaţia este la fel de penibilă. Însă, conform legilor lui Murphy, întotdeauna se poate şi mai rău… Şi sunt trotuare pe unele străzi care dovedesc acest lucru. Am ajuns pe strada Orizontului. Aici, trotuarul este foarte îngust, aproape la acelaşi nivel cu carosabilul, iar pe multe porţiuni este acoperit cu pământ şi nămol adus de apele pluviale. Imaginea de aici se transformă într-una terifiantă atunci când plouă. Pentru că în afara noroiului pe care nu ai pe unde să-l ocoleşti, te mai poţi trezi şi stropit de maşinile care trezesc în viteză pe această stradă. O situaţie similară se regăseşte şi pe strada Pictor Nicolae Grigorescu. Este, poate, strada cu cel mai jalnic asfalt, iar în privinţa trotuarului nu avea cum să iasă în evidenţă – asfaltul lipseşte pe multe porţiuni, pământul adus de apele pluviale s-au uscat şi mai este „reactivat” doar de alte ploi, una peste alta un dezastru pentru pietoni.Acestea nu sunt singurele exemple… Un caz aparte găsim pe strada Mihail Kogălniceanu. Aici, copacii de pe marginea trotuarului s-au revoltat şi ei la adresa tuturor, iar rădăcinile lor au crăpat asfaltul de pe trotuare şi l-au ridicat în mai multe porţiuni.Una peste alta, plimbarea noastră pe trotuarele din Câmpina s-a sfârşit… Pentru că, la cum arată trotuarele din Câmpina este foarte greu să faci faţă stării lor, probabil că majoritatea câmpinenilor ar trebui să apeleze la soluţia oferită de aleşii lor, care se plimbă prin oraş numai cu maşina şi nu pot constata că trotuarele sunt complet ignorate şi lăsate în voia sorţii…

Democrat-liberalii şi o scrisoare buclucaşăÎn cursul zilei de duminică, în Câmpina, reprezentanţii PD-L au împărţit scrisori ale primarului Horia Tiseanu. Au fost 12.000 de “răvaşe”, care – potrivit spuselor lui Tiseanu – au fost plătite de colegii săi de partid, din sponsorizări, dar şi le-a asumat… primarul Tiseanu! „Nu este o acţiune electorală, pentru că scrisoarea este adresată câmpinenilor de primarul lor şi nu există nicăieri în cuprinsul scrisorii îndemnul la vot. Mi se pare normal ca pe această scrisoare să existe şi sigla partidului pentru că eu sunt primarul acestei formaţiuni politice”, a precizat preşedintele PD-L, Horia Tiseanu, care, totuşi, a refuzat să precizeze, în numele transparenţei, cât au costat aceste scrisori.


Tiseanu se justifică...
Primarul a ţinut să lămurească motivele care l-au determinat să apeleze la un asemenea gest: „Este o acţiune de conştientizare a poziţiei noastre faţă de viitoarea campanie electorală. Venim în faţa câmpinenilor cu realizări, nu cu promisiuni şi am dorit să dezmint unele zvonuri apărute prin presă sau prin alte medii la adresa mea. Noi nu folosim metode de cumpărare a electoratului cu spectacole sau excursii. Este culmea tupeului să fiu acuzat de tot felul de lucruri de Elvis Arghir, care a avut de-a face cu procurorii. Sunt inventate pretexte pentru a ne denigra pentru că noi nu ne-am făcut decât datoria. Au apărut tot felul de zvonuri la adresa mea, pe care vreau să le dezmint. S-a spus că aş fi cumpărat teren în plantaţia Voila pentru a-mi construi o casă. Nu este adevărat! S-a spus că m-am certat cu domnul director Ecaterinescu şi că acesta ar fi motivul pentru care Direcţia Economică s-a mutat în sediul CPGC. Este pueril! S-a spus că m-am certat cu soţia şi că locuiesc la altcineva. Este pueril! Am lipsit ultima oară de acasă noaptea cam acum un an, când am fost câteva zile plecat într-o delegaţie oficială în China. Sunt folosite metode meschine şi subversive pentru a fi denigrat”.
… acuză…
Treptat, în discursul său, Horia Tiseanu a schimbat tonul şi a pornit la atac. „S-au întâmplat lucruri regretabile şi cred că s-a ajuns prea departe… Un prieten, care are o mică afacere, pentru că nu a vrut să bată palma cu un alt partid şi-a găsit într-o dimineaţă maşina vopsită cu albastru şi portocaliu. Nu vreau să spun mai multe, dar în ritmul acesta, înseamnă că în campania electorală se poate întâmpla să fim aşteptaţi după colţ şi să ni se dea în cap!” – a spus Horia Tiseanu. Chestionat asupra identităţii „prietenului” şi a altor detalii despre acest incident, Tiseanu a refuzat să facă orice alt comentariu
… şi recunoaşte!
Durerea cea mai mare a primarului pare a fi asocierea sa cu DNA. Toţi cei care vorbesc despre acest lucru, fie şi numai dacă-l întreabă de este adevărat sau nu, devin în ochii săi duşmani, oameni care uneltesc împotriva sa. E un fel de a gândi… Totuşi, pe baza propriei scrisori, Horia Tiseanu a recunoscut că are probleme şi că este în atenţia diverselor instituţii ale statului la care a fost reclamat. Că ele se numesc DNA sau numai poliţie, Parchet ori Direcţia de Finanţe, este deja o altă discuţie, important fiind dacă anchetele vreuneia dintre aceste instituţii va avea vreo acuză de adus la adresa primarului Horia Tiseanu.Astfel, primarul susţine că „aşa zişi oameni politici din Câmpina au fabricat acuzaţii la adresa mea, pe care le-au propagat prin presa obedientă şi pe care le-au transmis unor instituţii ale statului”.Firesc, l-am întrebat pe Horia Tiseanu dacă în urma acestor sesizări la adresa sa, instituţiile în cauză nu au solicitat şi punctul de vedere al edilului acuzat: „Ba da!”, a venit replica lui Tiseanu, care a continuat: „Dar nu este vorba de mine personal, ci de instituţia pe care o conduc şi reprezint. Da, au existat solicitări pentru lămurirea unor probleme din partea Direcţiei de Finanţe sau a Poliţiei, ori a Parchetului… Dar, faptul că un poliţist se interesează de unele probleme punctuale, asta nu înseamnă că, imediat, se ajunge la DNA!”Practic, Tiseanu a recunoscut că i s-a cerut, de unele instituţii ale statului, să răspundă la întrebări legate de unele dintre actele de administraţie din mandatul său.
Horia Tiseanu, lansat oficial spre Primărie
Cu prilejul aceleiaşi conferinţe de presă, Horia Tiseanu a fost prezentat oficial drept candidat PD-L Câmpina pentru funcţia de primar. „Pe 1 aprilie, într-o şedinţă a Biroului Permanent Local, s-a aprobat în unanimitate candidatura lui Horia Tiseanu pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina, acesta fiind, de altfel, singurul nominalizat pentru această candidatură”, a spus Marian Nistor. De asemenea, s-au aprobat listele pentru Consiliul Local (deocamdată, în ordine alfabetică) şi propunerile Organizaţiei Câmpina pentru locurile considerate eligibile pentru Consiliul Judeţean, nominalizaţi fiind Bogdana Ţiţei şi Ovidiu Cord.În privinţa listei pentru Consiliul Local, aceasta cuprinde 25 de nume, dintre care nouă provin de la fostul PLD şi restul de la PD. De pe listă nu lipsesc actualii consilieri locali - Bondoc, Cercel şi Nistor. Ordinea şi eventualele modificări care mai pot apărea în această listă vor fi stabilite până la 19 aprilie, dată la care va avea loc lansarea oficială a tuturor candidaţilor acestei formaţiuni politice, în cadrul unei acţiuni organizate la Ploieşti.

Liderii PSD au ieşit la atac folosind “materialul clientului”

Liderii PSD au iniţiat primul atac consistent la adresa contracandidaţilor de la alegerile locale care se apropie cu paşi repezi. Mihail Şerbănoiu, Victor Bercăroiu, Gheorghe Tudor şi Horaţiu Zăgan au vorbit despre o reacţie la ceea ce se întâmplă în Câmpina pe la celelalte partide. “Deocamdată, lucrăm cu materialul clientului”, a spus preşedintele PSD Câmpina, Mihail Şerbănoiu referindu-se la conţinutul scrisorilor împrăştiate prin municipiu de PD-L şi PNDC. Alternativ, Şerbănoiu a trecut în revistă pasaje din cele două scrisori, acuzând în temeni foarte duri pe semnatarii acestora.

“Realizările primarului încap pe o pagină A4”

“După un mandat de primar, să-ţi încapă toate realizările pe o pagină A4 este foarte puţin. Şi trebuie să facem un apel la memorie. Horia Tiseanu se laudă cu Şcoala Centrală. Acum doi ani, după o intervenţie a lui Florin Anghel pe această temă, primarul a spus că nu finalizează această şcoală pentru că nu este printre obiectivele sale electorale. Era momentul în care consilierii PSD au finanţat aproape cu forţa acest proiect. În cealaltă scrisoare, cea a PNDC, se spune că «Şcoala Centrală a costat mai mult decât un hotel de lux din Capitală». E adevărat, dar a fost din cauza întârzierii lucrărilor. S-au pierdut 16 miliarde lei pentru că administraţia Tiseanu a uitat să preia aceste fonduri de la administraţia Tudor pentru sala de sport. Ulterior, aceeaşi sală a costat mult mai mult. Oricum, această şcoală e unică. Arată perfect şi ce e rău că a costat poate mai mult, dacă rezultatul este să ne crească şi să ne înveţe copiii acolo, să devină oameni de valoare?! Cele două partide discută ca extreme ale politicii locale. În scrisoarea PNDC, intitulată «Horia Tiseanu minte» apar nişte neadevăruri. Horia Tiseanu nu a condus Câmpina 12 ani. Că nu şi-a făcut treaba nici în administraţia Tudor, când era viceprimar, poate merită discutat. Dar avem o problemă de memorie“, a spus Mihail Şerbănoiu.

“Aceiaşi oameni care acum îl critică, îl promovau în 2004 pe Horia Tiseanu”

Liderul PSD a continuat analiza celor două scrisori, dar şi şirul observaţiilor la adresa PD-L şi PNDC: “Aceiaşi oameni care acum îl critică, în urmă cu patru ani îl promovau pe Horia Tiseanu ca fiind singura soluţie pentru înlocuirea lui Tudor. Când au minţit? Atunci sau acum? S-a lansat ideea cangrenei PSD-PD-L. Hai să ne aducem aminte că, în primii trei ani din acest mandat noi ne-am luptat cu o coaliţie formată din PD, PNL şi PC. Fostul PC nu are nici o strângere de inimă când ne acuză că susţinem PD-L? Ei au un proiect extrem de valoros - o troiţă. Ei au doi consilieri şi fără ajutorul nostru nu ar fi putut fi trece acest proiect. Horia Tiseanu susţine că a finalizat piaţa. Cum să te lauzi cu o realizare proiectată în 2004 de Tudor, la care ai depăşit cotele alocate, termenul de execuţie şi la care ai fost împins mereu de la spate? Podul de la Lunca Cornului s-a făcut într-un an, pentru că şase luni domnul Tiseanu a căutat vinovaţii în administraţia Tudor. A fost o lucrare impusă de inundaţii, iar fondurile au venit, într-o proporţie însemnată, de la judeţ”.

“Aceste fiţuici conţin extraordinar de multe lucruri neadevărate”

“Aceste fiţuici conţin extraordinar de multe lucruri neadevărate. În trei ani şi jumătate s-au cheltuit patru bugete şi jumătate, iar Câmpina s-a îndatorat pentru multă vreme. Au fost bani cheltuiţi ineficient. S-au cheltuit, dar nu a rămas mai nimic în urmă! Tiseanu se laudă cu terenul sintetic de la Casa Tineretului. Mulţumim domnilor Mircea Sandu şi Dan Chiţu pentru existenţa acestui teren în Câmpina! PNDC îl acuză pe Tiseanu că nu a adus proiecte europene. Aşa este, dar administraţia Tudor a adus 46 miliarde lei din fonduri guvernamentale. S-a uitat acest lucru. Nu am înţeles, însă, ce i-a separat pe cei doi semnatari ai celor două scrisori, care s-au susţinut reciproc acum patru ani! S-a ales praful, dar vinovaţii trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a adăugat Şerbănoiu.

Arghir, pus la colţ

Nici candidatul PNL la Primărie, Elvis Arghir, nu a scăpat netaxat de social-democraţi şi asta în special din cauza unei afirmaţii potrivit căreia el ar fi blocat unele proiecte “de prădare a domeniului public” iniţiate de “coaliţia PSD - PD-L”.“În privinţa lui Arghir şi el face parte dintre cei care acum patru ani l-au susţinut pe dl. Tiseanu. A iniţiat multe hotărâri privind înstrăinarea unor terenuri, a făcut parte din PD şi a fost unul dintre beneficiarii hotărârilor privind înstrăinarea unor terenuri. Şi vă dau un singur exemplu. A fost un proiect retras, care prevedea vânzarea a trei loturi în suprafaţă totală de vreo 12.000 mp pe strada Câmpului din cartierul Slobozia. Solicitanţii celor trei loturi erau Milu, Ştefanovici şi Arghir! Vă spun ceva numele astea?!” - a întrebat retoric liderul PSD.

Ruptura de la 205

Mihail Şerbănoiu a părut decis să dea cărţile pe faţă şi au spus cu nume, prenume, subiect şi predicat, motivul încetării oricărei colaborări cu foştii conservatori: “Ruptura dintre noi şi conservatori, în Consiliul Local, s-a produs de la discuţiile pe seama acordării sălii 205 din Casa Tineretului pentru ziarul «Monitorul». Eu nu am putut accepta ca, după o discuţie între preşedinţi, oamenilor din echipa mea să li se spună altceva de către preşedintele cu care eu vorbisem! Nu mi s-a părut corect”.

Supărare la Primărie

Viceprimarul Gheorghe Tudor a avut o intervenţie în care a luat apărarea salariaţilor Primăriei. “Primăria a primit din partea unor candidaţi solicitări pentru tot felul de informaţii, unele vechi de opt ani, privind selecţii de oferte, licitaţii şi foarte multe amănunte. Deranjează faptul că unele dintre aceste solicitări vin din partea unor partide care au şi consilieri locali, oameni care au avut permanent acces la toate aceste informaţii. Înseamnă că nu şi-au făcut treaba. Nu poţi să blochezi activitatea dintr-o primărie cu tot felul de cereri. Este o lipsă de fair-play!”

Emilia Rotaru, noul preşedinte al femeilor social-democrate
În structura organizatorică a PSD au intervenit unele modificări, printre care se numără şi desemnarea unui nou preşedinte al Organizaţiei de Femei. Este vorba despre Emilia Rotaru, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Municipal, cea care o înlocuieşte pe Gabriela Dobrescu, aceasta rămânând doar preşedinte al Organizaţiei de Tineret.“Mă onorează şi mă obligă această funcţie şi vreau să fac ceva pentru câmpineni. Am iniţiat şi activez în două fundaţii, în care ajut oamenii, mai ales pe cei singuri şi nevoiaşi, şi mă voi implica în realizarea unui aşezământ social pentru oamenii în vârstă, proiect la care colaborăm cu preotul Nicolae Radu de la Parohia Voila”, a afirmat Emilia Rotaru.

Elvis Arghir: “Nu polemizez cu cineva care-şi încheie mandatul!”

Scrisorile trimise populaţiei de către Horia Tiseanu şi Alin Moldoveanu s-au aflat printre subiectele favorite şi la conferinţa de presă a liberalilor câmpineni.Cel care a expus punctul de vedere al PNL pe seama acestor scrisori a fost candidatul la funcţia de primar, Elvis Arghir. Acesta a a insistat asupra scrisorii primarului, evitând să comenteze prea mult scrisoarea PNDC, poate şi pentru faptul că doar Tiseanu îl atacase direct pe candidatul liberal.
“Aceste scrisori sunt o dovadă de neseriozitate”
“Fiţuicile unor contracandidaţi cuprind tot felul de lucruri. Spre exemplu, unul dintre contracandidaţi îşi asumă acordarea de terenuri şi locuinţe pentru tineri, achiziţionarea parterului Căminului IRUE, modernizarea şcolilor prin montarea de tâmplărie termopan. Toate acestea şi altele şile-a asumat o singură persoană, dar pentru a fi corecţi faţă de opinia publică trebuie să spunem că eu sunt cel care a iniţiat aceste proiecte în Consiliul Local. Sunt acuzat de o poveste cu DIICOT. Este o chestiune de acum patru ani şi nu mi-a trecut prin minte că un om de o anumită ţinută, cum se pretinde a fi unul dintre contracandidaţii mei să se ocupe cu dezgroparea morţilor. Nu e corect ca un om să încerce să se ridice criticându-i pe alţii. Cert este că - după părerea mea - scrisoarea cu pricina întruneşte toate elementele unui manifest comunist, dar sunt convins că cetăţenii nu mai pot fi păcăliţi. Aceste scrisori sunt o dovadă clară de neseriozitate. Personal, nu doresc să polemizez cu cineva care-şi încheie mandatul. Cred că mai important este să ne preocupăm de proiecte concrete, iar noi avem astfel de proiecte. Ne-am propus să realizăm parcări în zona centrală din spatele blocurilor prin conservarea acestor locuri şi împiedicarea înstrăinării lor. De asemenea, vom propune asfaltarea integrală a străzilor Griviţei, Calea Doftanei şi Bobâlna”, a spus Elvis Arghir.
“Suntem în pregătiri”
Preşedintele PNL Câmpina, Dragomir Enache: “Suntem acum în pregătiri pentru definitivarea listelor de candidaţi pentru Consiliul Local, precum şi a propunerilor pentru Consiliul Judeţean. Ne-am creat staff-ul de campanie şi suntem în faza frământărilor specifice acestei perioade”.

“Vreau să fiu mare vedetă!”

Şcoala de Fotbal Coruna din Câmpina organizează în luna aprilie o competiţie inediată, al cărei principal scop este depistarea de noi talente, care să poată deveni viitorii fotbalişti cu care Câmpina să se mândrească.În acest scop, în zilele de 5, 12 şi 19 aprilie, la sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grgiorescu“ are loc o acţiune de selecţie şi o competiţie în acelaşi timp, la care sunt chemaţi să participe toţii copii născuţi după 1 ianuarie 1995.Sâmbătă, 5 aprilie, a avut loc prima etapă a concursului - selecţie, intitulat „Vreau să fiu mare vedetă“. Au participat 46 de copii, din municipiul Câmpina, dar şi din localităţile limitrofe, printre care Breaza, Cornu, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Telega sau Brebu.În cele din urmă, antrenorul coordonator al Şcolii de Fotbal Coruna şi responsabil al acestei competiţii, Roberto Opanschi a ales un număr de 11 copii, care vor contnua competiţie în următoarele două sâmbete.Atât Roberto Opanschi, cât şi patronul Şcolii de Fotbal Coruna, Virgil Guran, s-au arătat mulţumiţi de numărul destul de mare al copiilor prezenţi şi nu şi-au ascuns speranţa ca dintre aceşti copii să apară un jucător, care să evolueze măcar la nivelul primului eşalon fotbalistic al ţării. „Aceasta ar fi marea noastră satisfacţie şi atunci am putea spune că toate eforturile noastre nu au fost în zadar“, ne-a precizat antrenorul Robertop Opanschi.Competiţia va continua sâmbătă, 12 aprilie, urmând a se încheia o săptămână mai târziu. În afara faptului că sportivii selecţionaţi vor deveni jucători ,legitimaţi la clubul Coruna, Virgil Guran a anunţat că primii trei copii vor fi premiaţi cu sume de bani, de la patru, la trei, respectiv două milioane lei vechi.

Gustul dulce al răzbunării

Inter Gaz Bucureşti - FCM Câmpina 0-1 (0-1)

Stadion: Popeşti - Leordeni. Spectatori: circa 300.0-1, min. 34, JECU - a reluat cu capul din 8 metri o minge revenită din transversală, după un şut al lui Aristan. INTER GAZ: Barbu - Rusu, Bar, Mocanu, I. Dragomir - Oaie (50 Iliescu), Andronic (46 Bucă), Ghirie, Chiriţă - Stere, Verdeş (23 Ciubotariu). Rezerve neutilizate: C. Bogdan - Velicu, N. Bogdan, Borz. Antrenori: Ştefan Nanu (principal), Iulian Mihăilă (secund).FCM CÂMPINA: Mindileac - Marcu, Floricel, Vodiţă, Cristea (cpt) - Avram, Defta, Aristan, Jecu (74 M. Tudor) - D. Ene (81 Enache), Bica (84 Lădaru). Rezerve neutilizate: Plachta - C. Ilie, Căldăroiu, Asaf Pahima. Antrenori: Petre Gigiu (principal), Cristian Dumitru (secund).Cartonaşe galbene: I. Dragomir (10), Rusu (25), Andronic (40), Stere (48), Ghirie (70) / Bica (13), Vodiţă (17), Floricel (30), Cristea (53, 90), D. Ene (62), Jecu (65), Marcu (88), Mindileac (90+2).Cartonaşe roşii: Bucă (71) / Cristea (90).Arbitri: Sebastian Colţescu - Mihai Dragoş Iliescu (ambii din Craiova) şi Sebastian Gheorghe (Suceava) - Claudiu Tomoioagă (Ilfov).Observator FRF: Nicolae Lupescu (Bucureşti).

Ultimatumul dat de preşedintele Municipalului câmpinean, Dan Ştefan Chiţu, pare să fi dat rezultate, Municipalul reuşind să se răzbune pe fostul antrenor, Ştefan Nanu.Pentru câmpineni a fost debutul pe banca tehnică a lui Petre Gigiu, care a avut de înfruntat o situaţie dificilă, cu multe absenţe cauzate de suspendări sau accidentări. Tocmai de aceea, Petre Gigiu, care a urmărit jocul Municipalului în ultimele trei etape, a apelat la o serie de jucători care nu apucaseră să bifeze nici un minut oficial.Partida de la Popeşti Leordeni a avut un început favorabil gazdelor, care au pus presiune pe câmpineni în primul sfert de oră. Treptat, iniţiativa a trecut de partea echipierilor FCM Câmpina, care nu şi-au creat mari ocazii de poartă, dar au avut o posesie superioară şi au dominat mijlocul terenului.La finalul primei treimi a partidei, câmpinenii au reuşit să marcheze singurul gol al partidei, ceea ce a turnat plumb în picioarele elevilor lui Nanu. Chiar dacă au în lot câţiva jucători cu multe sezoane în primul eşalon, bucureştenii nu au putut să se impună, formaţia câmpineană dorindu-şi mai mult victoria şi demonstrând că poate câştiga un meci printr-o voinţă extraordinară.
Şerbănică, din ce în ce mai aproape de Municipal
În pregătirea debutului său pe banca tehnică a Municipalului, Petre Gigiu a colaborat foarte mult cu Imilian Şerbănică, tocmai antrenorul care-l înlocuise pe Nanu în toamna anului trecut, dar care a fost nevoit să renunţe la începutul acestui an după ce a suferit un atac de cord. Rămas în organigrama clubului câmpinean, Şerbănică nu a stat degeaba, ci a spionat jocurile Inter Gaz-ului, punând la punct cu Gigiu tactica ideală pentru obţinerea celor trei puncte. De altfel, pe 10 aprilie, Imilian Şerbănică va fi supus unui nou control medical, existând posibilitatea ca, dacă totul decurge normal, să poată reveni în staff-ul tehnic al Municipalului.
Absenţe multe
Antrenorul Petre Gigiu a avut o misiune cu atât mai dificilă cu cât el nu a putut miza pe serviciile a cinci dintre jucătorii FCM Câmpina. Fie că a fost vorba de suspendări sau accidentări, nu au intrat în vederile lui Gigiu pentru partida de la Popeşti Leordeni jucătorii M. Dragomir, Ţiclea, Băia, Păştin, Ekwalla.
Două debuturi
Tocmai numeroasele absenţe l-au determinat pe Petre Gigiu să apeleze la doi jucători care nu au bifat până acum nici un minut oficial în tricoul FCM-ului. Este vorba despre Defta şi Floricel, în vreme ce Marius Tudor a jucat primele sale minute oficiale din acest an.
Arbitraj perfect
Delegarea fostului ecuson FIFA Sebastian Colţescu, pentru a conduce partida Inter Gaz - FCM Câmpina, a fost privită cu suspiciune de mulţi, având în vedere că arbitrul, precum şi unul dintre asistenţii săi, Mihai Dragoş Iliescu, sunt concitadini cu antrenorul Inter Gaz-ului, Ştefan Nanu. “Nu mă tem de arbitraj, pentru că arbitrul Colţescu ştie că a mai greşit şi o eventuală nouă eroare a sa decisivă i-ar putea afecta cariera”, spunea înaintea partidei preşedintele Chiţu.Într-adevăr, Sebastian Colţescu a dat o adevărată lecţie de arbitraj, în ciuda celor 13 cartonaşe galbene şi două cartonaşe roşii. Deci, se poate!
Nanu demis?
După ce a plecat de la cârma Municipalului câmpinean în toamnă, Nanu a ajuns antrenor la Petrolul Ploieşti. Primul său meci pe banca tehnică a “lupilor galbeni” a fost chiar la Câmpina. Şi nu a avut milă, administrând un sec 4-0 foştilor săi elevi. Chiar de Sf. Ştefan, petroliştii l-au demis pe Nanu, care a ajuns, în această iarnă, pe banca Inter Gaz-ului. De această dată, foştii săi elevi de la Câmpina par să se fi răzbunat pe Nanu, nu numai prin obţinerea celor trei puncte puse în joc, dar şi prin faptul că, imediat după fluierul final, oficialii gazdelor l-au băgat pe Nanu într-o şedinţă. Şedinţă care s-ar putea solda în cursul acestei săptămâni cu demiterea tehnicianului.

Ştefan Nanu, antrenor Inter Gaz Bucureşti: “A fost un meci greu. Cu un ochi plâng, cu altul râd, pentru că am trăit o perioadă frumoasă la Câmpina. Asta e viaţa de antrenor! Oricum, aici am găsit o echipă în degringoladă, iar timpul a fost prea scurt pentru a putea să pun lucrurile la punct”.
Petre Gigiu, antrenor FCM Câmpina: “Sunt foarte bucuros pentru această victorie, pentru că am muncit foarte mult în această săptămână. Am avut multe absenţe în lot, dar cred că am reuşti să demonstrăm că acesta este adevărată faţă a Câmpinei, care merită să joace şi în sezonul viitor în liga secundă. Victoria noastră este cu atât mai importantă cu cât ea este obţinută în faţa uneia dintre contracandidatele la retrogradare”.