21 aprilie 2008


Lumina Învierii să vă aducă pace în suflete, bucurie în casă şi împliniri alături de cei dragi.

Sărbători Fericite!

Redacţia


Următoarea ediţie a publicaţiei noastre va apărea miercuri, 30 aprilie.

Sute de câmpineni s-au călcat în picioare la Bursa locurilor de muncă
Vineri, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă a organizat bursa generală a locurilor de muncă. Au fost contactaţi 30 de agenţi economici, din care doar 14 au răspuns prezent. Cei 14 agenţi economici au oferit 141 de locuri de muncă, în cele mai diverse domenii de activitate, cele mai frecvente fiind cele care nu necesitau nici o calificare. Totuşi, au existat şi oferte pentru job-uri de înaltă calificare.În schimb, solicitările au depăşit orice aşteptări din partea oamenilor aflaţi în căutarea unui (nou) loc de muncă. Sute de oameni au luat cu asalt Casa de Cultură, aşa cum se mai întâmpla doar în vremurile bune la spectacolele de mare atracţie. În prezent, la ALOFM Câmpina, conform datelor puse la dispoziţie de directorul instituţiei, Liliana Vasile, sunt înregistraţi 351 de şomeri, din care 199 femei. Din aceştia, 186 (122 femei) sunt indemnizaţi, iar 165 (77 femei) sunt neindemnizaţi. Conform acestor date, rata şomajului la nivelul municipiului Câmpina este de 0,9%.

Candidatul liberal a fost lansat oficial: Arghir se bazează pe câmpineni pentru a ajunge primar


Prima lansare oficială a unui candidat pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina, într-un cadru festiv, a aparţinut liberalilor. Joi seara, pe scena Casei Tineretului, în prezenţa Graţielei Gavrilescu (candidatul PNL la funcţia de primar al Ploieştiului) şi a fostului prefect Nicolae Alexandri (candidat PNL pentru funcţia de preşedinte al
Consiliului Judeţean), s-a derulat lansarea oficială a candidaţilor din această zonă a judeţului.Prezentaţi de preşedintele filialei locale, Dragomir Enache, rând pe rând au urcat pe scenă candidaţii PNL Câmpina pentru un mandat de consilier local. Apoi, au fost prezentaţi candidaţii la funcţia de primar din Câmpina, Poiana Câmpina, Brebu, Telega, Băneşti, Şotrile, Cornu, Proviţa de Sus şi Proviţa de Jos. Punctul culminant l-a constituit discursul candidatului PNL la Primăria Câmpina, Elvis Arghir. Aşa cum a fost campionul consilierilor în actualul mandat, fiind alesul local cu numărul cel mai mare de proiecte iniţiate, Arghir s-a dovedit a fi primul şi la lansarea oficială în cadrul festiv. „A venit vremea ca părerea fiecăruia dintre dumneavoastră să conteze. Am nevoie de sprijinul dvs. pentru a deveni primar şi pentru a transforma Câmpina într-un oraş cu adevărat european. Sunt singurul consilier local din acest mandat care nu am fost plecat în străinătate pe banii contribuabilului. Am fost, în schimb, pe banii mei, iar ceea ce am văzut acolo vreau să aduc şi la Câmpina. Vreau să avem străzi europene, motiv pentru care Câmpina trebuie asfaltată de la un cap la celălalt, fără a mai umbla cu peticeli, şi vreau să avem trotuare pavate, la fel ca în Europa. Pentru a fi un bun primar trebuie să-ţi doreşti, să dovedeşti că poţi şi să ai experienţa administrativă necesară. Eu îndeplinesc toate aceste condiţii, iar cu sprijinul dumneavoastră voi fi primarul Câmpinei!” – a spus Elvis Arghir în faţa unei săli pline.Reprezentanţii organizaţiei judeţene a PNL, Graţiela Gavrilescu şi Nicolae Alexandri, au avut şi eu un cuvânt de adresat celor prezenţi.Graţiela Gavrilescu s-a mulţumit cu un compliment: „Câmpina va fi de invidiat pentru ploieşteni cu Elvis Arghir primar şi cu îndeplinirea tuturor proiectelor sale”. În schimb, Nicolae Alexandri şi-a continuat războiul cu Mircea Cosma, contracandidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean: „Nu Cosma a fost cel care a făcut ceva pentru Prahova, aşa cum se laudă peste tot, ci Guvernul liberal este cel care făcut cu adevărat ceva pentru judeţul nostru. Vedeţi mai ales prin comune, ceea ce a realizat Guvernul, în privinţa şcolilor, a drumurilor… Peste tot Guvernul a făcut ceva, deşi contracandidaţii mei susţină că ei ştiu, ei vor, ei fac, dar de făcut a demonstrat că a făcut ceva numai Guvernul liberal. Noi am dus România în UE, dar nu vrem s-o lăsăm acolo, ci să o ducem mai departe! Aşa că vorbiţi oamenilor despre faptele noastre şi vom câştiga!”

Magistraţii nu s-au înghesuit în fruntea circumscripţiilor electorale

În vreme ce candidaţii îşi ascut săbiile pentru lupta din campania electorală, instituţiile statului au intrat şi ele în linie dreaptă pentru a pregăti scrutinul din iunie. Una dintre formalităţi a reprezentat-o alegerea prin tragerea la sorţi a preşedinţilor de circumscripţii electorale. Deşi legea prevede obligativitatea ca în aceste funcţii să fie aleşi numai magistraţi (judecători şi procurori), totuşi, din cauza numărului mare de localităţi la nivelul judeţului Prahova şi a lipsei de interes manifestată de magistraţi faţă de această activitate, au mai fost acceptaţi şi alţi jurişti în postul de preşedinte al unei circumscripţii electorale. La nivelul municipiului Câmpina, v-am informat că preşedinte a fost desemnat judecătorul Alina Marilena Şerbănescu, vicepreşedinte fiind secretarul Paul Moldoveanu.Iată, însă, numele preşedinţilor de circumscripţii electorale din localităţile limitrofe Câmpinei.
Breaza – Anabell Olimpia Măntoiu
Comarnic – Adriana Hagiu
Adunaţi – Roxana Simulescu
Băneşti – Cristina Zamfir
Brebu – Victoriţa Oprea
Cornu – Victor Iancu
Măgureni – Mihaela Georgeta Safta
Poiana Câmpina – Constantin Poponi
Proviţa de Jos – Georgeta Iuliana Cojocaru
Proviţa de Sus – Iuliana Iustina Dragomir Vâlcea
Secăria – Gheorghe Oprică
Şotrile – Liliana Luchiana Jianu
Talea – Laurenţiu Pascu
Telega – Emil Geangu
Valea Doftanei – Vasile Piele

Transportatorii se pregătesc de licitarea traseelor


La 30 iunie 2008 expiră actualul contract încheiat cu operatorii de transport public de persoane pentru traseele de nivel judeţean. În aceste condiţii, la Consiliul Judeţean s-au pus la punct toate detaliile organizării unei noi licitaţii. De altfel, în perioada 15 – 20 aprilie, operatorii au depus solicitările în format electronic, pe 30 aprilie urmând a se desfăşura procedura propriu-zisă de licitare a traseelor.Până atunci, Consiliul Judeţean a stabilit – prin întâlniri succesive – programul judeţean de transport persoane prin curse regulate, efectuate cu autobuze în perioada 1 iulie 2008 – 30 iunie 2011. Din punct de vedere tehnic s-au stabilit toate detaliile pentru fiecare cursă dintre localităţile judeţului Prahova. Pe 63 de pagini sunt minuţios reglementate cele 60 de curse Câmpina – Ploieşti, dar şi alte trasee printre care Ploieşti – Câmpina – Azuga; Ploieşti – Câmpina – Breaza; Băneşti – Poiana Câmpina şi multe altele.La licitaţia în care vor fi atribuite traseele vor participa şi mai multe firme din Câmpina sau din localităţile limitrofe şi e vorba de Autogara Com, Cord Impex, Diana PA, Eliro, Erbu Trans, Ferny, Geamilla Impex, Irna Com, Malorim Impex, Rosabi Com, Valea Prahovei.

Cu 48 de ore înaintea expirarea termenului legal, Doar două partide şi doi independenţi şi-au depus candidaturile

În vreme ce partidele şi candidaţii câmpineni îşi cam „dau la gioale”, din punct de vedere tehnic, pregătirile de alegeri se derulează normal. Vicepreşedintele Biroului Electoral Municipal, secretarul municipiului Paul Moldoveanu, a făcut o serie de precizări legate de aceste pregătiri.„Până vineri la prânz, şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar numai Victor Bercăroiu (PSD) şi Horia Tiseanu (PD-L), în vreme ce pentru Consiliul Local au depus liste complete PSD şi PD-L, înregistrându-se şi două candidaturi independente – Mihai Stănescu şi Iosif Stratulat. Remintim că ultimul termen pentru depunerea candidaturilor este ziua de marţi, 22 aprilie, ora 24”.De asemenea, prin dispoziţie a primarului s-au stabilit numerotarea şi delimitarea secţiilor de votare, în număr de 23, administraţia intrând şi în posesia listelor electorale permanente, potrivit cărora sunt aşteptaţi la urne 34.350 de câmpineni cu drept de vot. Copii ale listelor electorale permanente pot fi puse la dispoziţia partidelor contra sumei de patru milioane. În acelaşi timp, au fost inventariate panourile electorale. „Nu mai sunt toate cum le ştiam”, a spus Paul Moldoveanu, care a vorbit şi despre necesitatea recondiţionării şi numerotării locurilor de pe aceste panouri. De altfel, până la 1 mai se vor stabili toate detaliile privind afişajul electoral.La fel ca şi în alte ocazii Paul Moldoveanu s-a arătat dezamăgit de „întocmirea deficitară a legii electorale. De altfel, Biroul Electoral Central a fost nevoit ca până acum să emită 34 de hotărâri prin care să lămurească anumite aspecte neclare în lege, ceea ce spune totul despre calitatea acestei legi”.Nu în ultimul rând, Paul Moldoveanu a mai ţinut să facă o precizare de culoare: „Am văzut şi auzit tot felul de speculaţii şi vreau să fac o precizare. Alin Moldoveanu nu este băiatul meu, nu am nici un fel de grad de rudenie cu acesta, este doar o coincidenţă de nume”.

Administraţia locală pregăteşte Paştele cu... Poliţia

Recent, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai Poliţiei Municipale şi ai Poliţiei Comunitare, principalul scop fiind asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică în perioada Sărbătorilor Pascale. S-au stabilit o serie de detalii privind asigurarea liniştii în perioada următoare şi, mai ales, în Noaptea de Înviere. Printre altele, s-a stabilit că toate echipajele Poliţiei Municipale vor colabora cu Poliţia Comunitară pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice în zonele celor patru cimitire şi a celor şase biserici din Municipiul Câmpina.De asemenea, s-a discutat cu reprezentanţi ai operatorului de salubritate – Floricon Salub – pentru asigurarea curăţeniei în zonele de acces către biserici şi cimitire, dar şi în zonele de agrement, atât în perioada Sărbătorilor Pascale, dar şi de 1 mai.

Două miliarde pentru finanţări nerambursabile

Administraţia locală a definitivat analiza proiectelor depuse pentru a obţine finanţare nerambursabilă în baza Legii nr. 350/ 2005 privind regimul finanţării nerambursabile din fonduri publice locale acordate pentru activităţi de interes general. Fiecare câştigător al unui astfel de proiect trebuie să asigure o cofinanţare de 10%.Pentru anul 2008, în bugetul local a fost prevăzută suma de două miliarde lei vechi pentru finanţarea unor astfel de proiecte, banii care vor fi acordaţi pe mai multe categorii de proiecte.Astfel, pentru domeniul cultural – educaţie s-au acordat: 499,5 milioane Fundaţiei „Zamolxes” pentru „Caravana artelor” (formarea a 50 de tineri în muzică, teatru de stradă şi dans şi organizarea împreună cu aceştia a trei spectacole de dans, muzică şi teatru), 450 milioane Asociaţiei „Inima Sfântă a Lui Isus” pentru proiectul „Şanse egale pentru toţi” (organizarea de cursuri de scriere, abilităţi practice, cursuri de informatică şi excursii pentru copii proveniţi din familii defavorizate). Pentru domeniul sport, programul „Sportul pentru toţi”, s-au acordat 198 milioane Fundaţiei „Zamolxes” pentru proiectul „Săptămâna sportului pentru toţi” (organizarea de concursuri de volei, fotbal, baschet, role, biciclete, împreună cu elevii din şcoli şi licee), iar pentru programul „Promovarea sportului de performanţă” s-au acordat 383,5 milioane Asociaţiei Sportive Unirea pentru proiectul „Promovarea sportului şi educaţia prin sport”, 262,5 milioane Asociaţiei Club Sportiv HM Junior pentru proiectul „Promovarea sportului de performanţă şi asigurarea reprezentării pe plan local şi naţional”, 206,5 milioane Asociaţiei Club Sportiv Coruna pentru proiectul „Pregătirea şi promovarea tinerelor talente câmpinene din fotbal într-un cadru competiţional II”.

Democrat-liberalii au declanşat un atac generalizat

Conferinţa de presă a democrat-liberalilor câmpineni s-a constituit într-o ocazie pentru a răspunde contracandidaţilor şi a declanşa un atac generalizat la adresa (aproape) tuturor celorlalţi candidaţi importanţi la funcţia pe care şi-o doreşte şi Horia Tiseanu.Înainte de aceste atacuri, Marian Nistor a vorbit despre lansarea la nivel naţional a candidaţilor PD-L pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi primar al municipiilor reşedinţă de judeţ, Gheorghe Sandu a vorbit despre neregulile din relaţia Guvern – Sindicate, iar Marian Dulă despre o acţiune de curăţenie de primăvară pe care membrii PD-L au desfăşurat-o în parcul de la Lacul Bisericii. De asemenea, Liviu Corcodel a fost cel care a prezentat o competiţie sportivă rezervată elevilor şi desfăşurată sub… patronajul PD-L.
Tiseanu a atacat în stânga şi-n dreapta
Tiseanu şi-a luat contracandidaţii la bani mărunţi.În ordinea aleasă de preşedintele PD-L, Elvis Arghir – candidatul PNL la funcţia de primar al Câmpinei – a deschis seria acuzelor: „Elvis Arghir, care şi-a descoperit brusc vocaţia liberală (n.r. - vocaţie pe care şi Tiseanu a avut-o la un moment dat), susţine că primarul e vinovat de producerea accidentului în care a fost implicat un cal. Şi invocă un paragraf din Legea 215. A scăpat, însă, din vedere că, potrivit delegării de sarcini, şi pe vremea lui Milu şi acum, pe vremea lui Tudor, viceprimarul se ocupă de aceste situaţii. Problema este, însă, a lui Arghir, care cu tupeul extraordinar de care a dat dovadă întotdeauna, nu a fost în stare să facă un proiect viabil”.Nici liderii PSD nu au scăpat de tirada primarului, supărat că aceştia afirmaseră că „lucrează cu materialul clientului”, atunci când au spicuit din scrisoarea trimisă de primar câmpinenilor. „Normal că lucrează cu materialul clientului – a spus Tiseanu – pentru că ei nu au material! Propunerile lor au fost firave şi ei nu au cu ce să se laude. Nu le rămâne decât să critice, asta e tot ce pot face!”Tiseanu îşi asumă şi meritele pentru edificarea lăcaşului actualei Şcoli Centrale. „Nu este adevărat cum a spus Zăgan că a trebuit să fiu lămurit pentru a se continua această construcţie. Se poate verifica faptul că încă din 1999 eu am fost cel care a insistat pentru a se realiza această şcoală. Noi am adus în 2006 şi 2007, câte 12, respectiv, 20 miliarde, iar anul acesta 1,5 miliarde pentru dotări”.Continuând tirul asupra PSD, Tiseanu a „atins-o” şi pe Jenica Tabacu: „Mi se pare incredibil efectul campaniei Jenicăi Tabacu asupra PSD. Cum de un partid minuscul şi cu şanse minime, are efecte atât de mari asupra PSD? Probabil că Jenica Tabacu se adresează electoratului PSD”.Punctul culminant al atacurilor lui Tiseanu a fost atins atunci când s-a făcut referire la PNDC şi Alin Moldoveanu. Iar preşedintele PD-L a ţinut să pună o întrebare: „Nu înţeleg de ce Alin Moldoveanu ne anunţă repetat că ei sunt curaţi şi că şi-au scos toţi cazierele. De ce? Sunt candidaţi în PNDC care au avut sau au probleme cu legea? Sau sunt situaţii în care cazierele au fost albite pentru că au trecut termenele de prescriere a unor sancţiuni?”Cu voia primarului putem încerca un răspuns, la care aşteptăm comentariile sale: din acelaşi motiv pentru care la precedenta conferinţă de presă a partidului, primarul a ţinut să sublinieze că el nu a lipsit nici o noapte de acasă, deşi nu l-a întrebat nimeni! E clar, nu?
Un semn de întrebare
În faţa acestor atacuri deosebit de dure la adresa adversarilor politici şi care nu-l caracterizează pe molcomul primar al Câmpinei, a apărut firesc o întrebare: dacă atacă acum în stânga şi în dreapta, fără discriminare, cine îl va mai susţine în turul doi? Pentru că nimeni nu cred că se îndoieşte că la Câmpina va exista un tur doi. În situaţia în care actualul primar va intra în turul doi, va fi posibil să asistăm la o coalizare de conjunctură a tuturor celorlalţi candidaţi, fie şi numai pentru a răspunde astfel atacurilor sale hazardate? Vom vedea…

PRM şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile locale

Intrat într-un con de umbră, după ce - odată cu trecerea singurului lor consilier (Viorel Bondoc) la PD – adepţii lui Vadim Tudor au rămas fără reprezentare în administraţia locală, organizaţia locală a PRM pare pusă pe fapte mari. Ei şi-au stabilit candidatul la funcţia de primar şi primele locuri pe lista de consilieri, organizaţia condusă de fostul deputat Tănase Satnoianu intenţionând să depună o listă completă pentru Consiliul Local. PRM a ieşit în lupta pentru Casa cu Grifoni cu Răzvan Petricilă. Acelaşi om se află şi pe lista de consilieri, pe poziţii considerate eligibile aflându-se Andrei Istrate, Emil Apostolescu, Tănase Satnoianu şi Cristian Oprescu.

Candidatul PNŢCD la funcţia de primar vrea să transforme Câmpina în... comună

Preşedintele Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Marian Miluţ, a venit marţi, 15 aprilie, la Ploieşti pentru lansarea oficială a candidaţilor la primăriile din Ploieşti şi Câmpina şi la preşedinţia Consiliului Judeţean. Miluţ a declarat că are convingerea că şi aceste alegeri vor fi cumpărate „cu ajutorul unor acţiuni populiste ori prin minciuni strecurate”. Din partea PNŢCD la preşedinţia Consiliului Judeţean candidează Dumitru Leon, la funcţia de primar al Ploieştiului candidează generalul în rezervă Constantin Chirilă, fost inspector şef al IJP Prahova, iar pentru Primăria Câmpina s-a înscris în cursă medicul Dan Decebal Gavrilescu.
Modelul danez
Medic de familie, om cu carte şi umblat prin alte ţări, Gavrilescu are un singur scop, potrivit propriei declaraţii, acela de a transforma municipiul Câmpina în... comună, că a văzut el „comuna Copenhaga, din Danemarca, unde există grupuri de interese care îşi mobilizează toate energiile pentru a rezolva anumite probleme ale comunităţii”. Problema e că structurile administrativ teritoriale din România diferă cu mult de cele daneze, de exemplu, iar ceea ce la ei înseamnă „comună”, la noi înseamnă cu totul altceva. Iar dacă vor auzi câmpinenii ce intenţii are candidatul ţărănist, s-ar putea să nu le convină deloc...

Dovadă de civilizaţie între PSD şi PIN


Campania electorală propriu-zisă nu a început, dar lupta dintre candidaţi este deja deschisă. Printre invective şi acuze reciproce, printre conferinţe de presă în care se schimbă ironii şi miştouri, trebuie să consemnăm o stare de normalitate.Actorii ei sunt liderii PSD şi fostul lor coleg, actualul lider al PIN, Jenica Tabacu. Directorul Muzeului „Hasdeu” a plecat din PSD „trântind uşa”, după cum au recunoscut martorii oculari. La acel moment s-au spus vorbe grele, dar deschis faţă în faţă. După care, din momentul în care a părăsit sediul PSD – şi partidul – Jenica Tabacu nu a mai vrut să discute absolut nimic despre foştii săi colegi de partid. În ciuda insistenţelor, chiar a provocărilor, Jenica Tabacu a spus mereu: „Ceea ce am avut să le spun foştilor mei colegi de partid le-am spus, acea discuţie trebuie să rămână doar acolo, în acel sediu, şi atât…”De partea cealaltă, liderii PSD – Mihail Şerbănoiu, Victor Bercăroiu – au evitat să discute public despre fosta lor colegă, Jenica Tabacu. Şi şi-au păstrat aceeaşi conduită şi după ce Jenica Tabacu şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar. Dincolo de orice alt aspect, conduita politică a liderilor PSD şi PIN merită subliniată, constituind-o într-o rara avis, un semn de normalitate şi de civilizaţie într-o luptă politică din ce în ce mai murdară şi mai urâtă.

Câmpina are o nouă autogară


Câmpina se poate mândri, de la finele săptămânii trecute, cu o nouă autogară. Realizată exclusiv prin resurse private de societatea Ave Diana, patronată de soţii Rodica şi Iulian Papuc, autogara este situată pe strada Sălaj. Într-o clădire ultramodernă, în care sunt cuprinse toate spaţiile necesare pentru buna funcţionare a unei asemenea instituţii, autogara va deservi - pentru început - doar cursele realizate de societatea proprietară, existând posibilitatea ca pe viitor şi alte societăţi de transport să fie interesate de accesul în această autogară.Potrivit soţilor Papuc, realizarea obiectivului a costat aproape nouă miliarde lei vechi, dar este o investiţie care a meritat, Iulian Papuc declarând că “este cadoul pe care mi l-am făcut cu ocazia zilei mele de naştere”.După sfinţirea “noii case”, soţii Rodica şi Iulian Papuc s-au întreţinut cu oaspeţii care le-au fost aproape la acest eveniment, printre ei aflându-se primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Gheorghe Tudor, secretarul Paul Moldoveanu, prieteni, parteneri de afaceri şi colaboratori ai patronilor societăţii Ave Diana.

Accident cumplit pe DN1, lângă Băneşti: Doi oameni au murit carbonizaţi


Şoc şi groază, ieri, pe Drumul Naţional 1, la Băneşti. Cinci autoturisme au fost implicate într-un accident cumplit accident rutier, soldat cu doi morţi şi opt răniţi. Două maşini au ars ca nişte torţe, iar circulaţia pe DN1, în zona respectivă, a fost întreruptă complet mai bine de 20 de minute.Tragicul accident s-a produs în jurul orei 12.30, pe raza localităţii Băneşti. Un autoturism Dacia 1310, cu număr de Prahova, se deplasa pe direcţia Ploieşti - Câmpina. Conducătorul auto a intenţionat să treacă de pe prima bandă pe cea de-a doua pentru ca, ulterior, să vireze la stânga, spre drumul care duce în zona rampei ecologice. A fost lovit puternic din spate de o Skoda Octavia, care se deplasa pe a doua bandă cu viteză destul de mare. Impactul a fost nimicitor, iar instantaneu cele două autoturisme au luat foc. Mai mult, Dacia în flăcări a fost proiectată pe sensul opus de mers, unde a lovit alte trei maşini: un Logan, un Chevrolet şi un Espero, cu numere de înmatriculare de Bucureşti, Teleorman şi Prahova.
Opt persoane rănite şi... şocate

Poliţiştii, pompierii şi medicii sosiţi la faţa locului au găsit o imagine de coşmar: două maşini distruse aproape complet (Dacia 1310 şi Skoda), bucăţi din ele fiind împrăştiate pe o rază de câţiva metri. Două persoane din Dacia 1310 au murit carbonizate, practic, au ars de vii. Alte opt persoane, aflate în celelalte maşini lovite au fost transportate urgent la spitalele din Câmpina şi Ploieşti, unele cu răni mai uşoare, altele mai grave. Din primele cercetări a reieşit faptul că şoferul Daciei nu s-a asigurat atunci când a vrut să treacă pe cea de-a doua bandă şi să vireze la stânga. Oricum, cercetările continuă pentru stabilirea tuturor cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs acest tragic accident, dar şi pentru identificarea victimelor. Circulaţia pe DN1 a fost blocată complet în jur de 20 de minute, apoi s-a circulat pe o singură bandă până la eliberarea carosabilului.

Simulator de 100.000 euro pentru pregătirea poliţiştilor

Conducerea Poliţiei Române a participat, miercuri, la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” de la Câmpina la prima demonstraţie cu simulatorul pentru efectuarea tragerii de pregătire şi antrenament, atât cu laser, cât şi cu glonţ. Potrivit chestorului principal Gheorghe Popa, şeful Poliţiei Române, simulatorul este destinat pentru formarea deprinderilor la tragerile de pregătire şi antrenament ale viitorilor poliţişti, cât şi ale celor în exerciţiu. El a precizat că acest sistem, care a fost achiziţionat la sfârşitul anului 2007 contra sumei de aproximativ de 100.000 euro, va fi extins şi la Şcolile de Poliţie din Cluj-Napoca şi Slatina. Şeful Poliţiei Române a adăugat că sistemul va fi pus la dispoziţia tuturor poliţiştilor din subordine (aproximativ 53.000).Din informaţiile furnizate de comisarul şef Viorel Chiriac, simulatorul este un sistem interactiv de antrenament, în timp real, care oferă o funcţionalitate şi flexibilitate deosebite, permiţând trageri la ţintă, cât mai apropiate de situaţii reale. Cu ajutorul lui se pot executa atât trageri reale cu arme letale, cât şi cu arme dezactivate, cu laser, la ţinte grafice generate de computer, pentru minim patru trăgători simultan. Totodată, sistemul are opţiunea de lucru şi cu dispozitive neletale, respectiv cu spray paralizant, lanterne activate prin laser, dispozitiv cu şocuri electrice şi baston. Simulatorul este compus dintr-o staţie de lucru cu ecran special, cameră video, proiector, monitoare, imprimantă, incinte acustice, precum şi cu un pachet de aproximativ 200 de scenarii (lecţii de pregătire). Totodată, sistemul permite monitorizarea tragerilor executate, afişarea instantanee a rezultatelor tragerilor, precum şi analizarea acestora la sfârşitul antrenamentului, inclusiv verificarea şi măsurarea timpilor de reacţie a trăgătorilor.Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina este prima instituţie de acest gen din România, care include în pregătirea viitorilor agenţi de poliţie un asemenea simulator performant.

Cu sufletul la gură


FCM Câmpina – FCM Bacău 2-1 (2-0)

Stadion: Poiana. Spectatori: circa 400.
1-0, min. 26, FLORICEL – cu capul din plonjon, de la 6 metri, cu poarta goală, după o excelentă centrare a lui Avram;
2-0, min. 43, CRISTEA – şut de la 22 metri, uşor lateral dreapta, pe jos, la colţul scurt;
2-1, min. 62, DEDIU – cap din 8 metri, nemarcat, după o centrare de pe partea stângă.
FCM CÂMPINA: Mindileac – Defta, Floricel, Dragomir – Bica, Jecu, Aristan, Avram, Cristea (cpt) – Păştin (57 Ekwalla), Ene (86 Enache). Rezerve neutilizate: Plachta – Căldăroiu, Asaf Pahima, Marcu, M. Tudor. Antrenori: Petre Gigiu (principal), Cristian Dumitru (secund).
FCM BACĂU: Manea – Dediu, David (cpt), Geamăn, Kelemen – Bosancu, Raimy (68 Cojocaru), Spiridon, Vraciu – Oropeza (55 Liutek), Boghian (74 Petcu). Rezerve neutilizate: Ignătescu – Taban, Dobârceanu, Lunganu. Antrenori: Cristian Popovici (principal), Marius Gireadă (secund).
Cartonaşe galbene: Bica (16, 89)/ Oropeza (21), David (29), Geamăn (51).
Cartonaşe roşii: Bica (89).
Arbitri: Georgian Ionescu (Buzău) – Sebastian Stoianof (Constanţa), Andrei Constantinescu (Bucureşti) – Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).
Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu).

Câmpinenii au fost la un pas să se convingă pe pielea lor că 2-0 este cel mai periculos scor. Dar, după un final dramatic, mai ales după eliminarea lui Bica, în care câmpinenii au stat cu sufletul la gură, fluierul final a adus cea de-a patra victorie consecutivă. Şi ar fi nevoie de o căutare lungă prin arhive pentru a mai găsi o ispravă similară a echipierilor Municipalului.Dramatismul finalului a fost cu atât mai accentuat cu cât prima repriză a fost dominată de Cristea şi coechipierii săi. În afara celor două goluri, trupa lui Gigiu a desenat frumos, a fost mai prezentă în treimea adversă, dar la 0-0 băcăuanii au ratat o imensă ocazie – la o centrare de pe partea stângă, Dragomir a deviat nefericit, iar din doi metri, Bosancu a reluat cu capul, Mindileac scoţând miraculos de pe linia porţii. Era minutul 17. În repriza secundă, lupta s-a dus mai mult în plan tactic. Popovici a surprins pe toată lumea atunci când l-a înlocuit pe mexicanul Oropeza, care hărţuise defensiva gazdelor, cu cehul Liutek. Gigiu încearcă să conserve avantajul şi scoate un atacant (Păştin) înlocuindu-l cu Ekwalla. Rămasă cu un singur atacant, formaţia câmpineană a părut dezechilibrată, iar cum la mijlocul terenului lucrurile nu se prea legau, moldovenii au pus stăpânire pe joc. După numai câteva minute a venit şi golul lor, prefaţat de o situaţie incredibilă de trei contra doi, pe care câmpinenii au irosit-o nonşalant. În loc de 3-0 s-a făcut 2-1, astfel că preşedintele Dan Chiţu şi toţi spectatorii au stat cu sufletul la gură până la fluierul final izbăvitor.

Delvecchio a fost la Câmpina


Puţini sunt cei care ştiu că, între preparatorul fizic al echipei de fotbal FC Municipal Câmpina, italianul Jonathan Fischoff (foto; în dreapta), şi fostul internaţional italian Marco Delvecchio (foto; în mijloc), există o veche şi puternică relaţie de prietenie.Aşa se face că, marţi, 15 aprilie, pe la orele prânzului, Delvecchio şi-a făcut apariţia la Câmpina, la hotelul „Muntenia”, acolo unde este cazat bunul său amic compatriot. Fostul component al „squadrei azzurra”, acum în vârstă de 35 de ani, doreşte să obţină un angajament în Emiratele Arabe Unite, în Dubai. El a profitat, până atunci, de invitaţia prietenului său, Jonathan, şi a venit într-o scurtă vizită în al doilea municipiu al judeţului Prahova. Iniţial, celebrul jucător intenţiona să urmeze un program de pregătire fizică, la Câmpina, în vederea susţinerii unor probe de joc, în Emirate. Atât impresarul lui Petre Gigiu, din Golf, acolo unde actualul tehnician al Municipalului a antrenat câţiva ani, cât şi Fischoff dorind să-l ajute pe Marco Delvecchio, care vrea să mai prindă un contract de profesionist, la final de carieră. Marco a stat doar o singură zi în oraş şi nu s-a antrenat sub comanda lui Gigiu. Dar starul a luat masa alături de jucătorii de la FCM Câmpina şi de staff-ul echipei locale, fotografiindu-se cu toată lumea. Italianul a încercat să ia legătura cu fostul său coechipier de la Ascoli, Valentin Năstase, dar ex-internaţionalul român se află în Germania, legitimat la o echipă de ligă inferioară, Eintracht Braunschweig.Antrenorul principal al FCM-ului a declarat, ieri, că, „mai în glumă, mai în serios, rămânerea la Câmpina a lui Delvecchio cred că ar fi provocat ceva probleme, în sensul că toată lumea - jucători, antrenori, conducători şi suporteri - nu ar fi avut ochi decât pentru italian. Cred că, dacă se antrena cu noi, nu le-ar fi fost capul băieţilor mei în altă parte, decât la el!” Marco Delvecchio a jucat, în Serie A şi B, la Internazionale Milano, Venezia, Udinese, Brescia, AS Roma, Parma şi Ascoli, el bifând şi 14 selecţii în tricoul „squadrei azzurra”. Ca jucător, Delvecchio a mai fost în România, atunci când Naţionala ţării noastre era antrenată de Ladislau Boloni. Atunci, Italia i-a învins pe tricolori cu 2-0, prin „dubla” lui „Pippo” Inzaghi.