12 mai 2008

Aglomeraţie electorală la... cimitir

Ziua de 9 Mai a prilejuit o triplă sărbătoare – Ziua Independenţei, Ziua Victoriei şi Ziua Europei. În cinstea acestor evenimente, Primăria Câmpina a organizat, la Cimitirul Eroilor de pe strada Bobâlna, un scurt ceremonial, urmat de depunerea de coroane la monumentul din incinta cimitirului.Ceea ce s-a întâmplat la această ceremonie a depăşit, însă, orice închipuire. A fost o aglomeraţie de nedescris, candidaţii la diverse funcţii călcându-se efectiv în picioare. Oameni pe care nu i-a văzut nimeni niciodată la un astfel de ceremonial, dar care acum candidează, au venit cu mic cu mare, numai din dorinţa meschină de a fi văzuţi… Tripla sărbătoare a mai cuprins o prelegere susţinută de prof. Gheorghe Râncu la Biblioteca Municipală „Dr. CI Istrati” şi un spectacol de muzică şi dans susţinut de copii şi elevi de la Clubul Copiilor şi de la unităţile de învăţământ din localitate.

Horia Tiseanu, lansat oficial în cursa pentru Primărie8 mai 2008. Această zi a reprezentat lansarea candidaţilor Partidului Democrat - Liberal la alegerile locale din Câmpina. Baloane, eşarfe portocalii, lume multă – acesta a fost decorul din sala de spectacole a Casei Tineretului, care a găzduit lansarea. Pe scenă au urcat Roberta Anastase, preşedintele PD-L Prahova, Horia Tiseanu, candidatul la funcţia de primar, Gheorghe Nastasia, candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, precum şi toţi candidaţii la Consiliul Local.
Bineînţeles, s-au ţinut discursuri. Roberta Anastase a fost destul de succintă, atacându-i direct pe principalii contracandidaţi ai lui Nastasia şi lăudându-l pe Tiseanu. Discursul lui George Nastasia a fost dominat de emoţii evidente şi... cam atât.
În schimb, discursul lui Horia Tiseanu a fost, nu numai cel mai lung, dar şi cel mai aspru la adresa contracandidaţilor săi. Printre prezentări ale „colegilor din echipa portocalie”, dar şi ale proiectelor pentru mandatul următor, Tiseanu i-a atacat direct pe contracandidaţii săi: „o primăriţă care plimbă ursul prin oraş, după ce ani întregi nu scotea nasul din cărţile de spiritism. Un alt contracandidat este cercetat de DIICOT pentru o fraudă de 78 miliarde lei vechi. Altul ar trebui să se mai gândească o dată înainte de a dori să fie primar după ce a profanat crucea lipind-o pe coşul de gunoi, iar un alt candidat s-a îmbogăţit administrând piaţa, pe care a lăsat-o într-o stare jalnică şi a fost nevoie să venim noi să facem o piaţă nouă”.
Pentru conformitate, atacurile lui Tiseanu i-au vizat, în ordine, pe Jenica Tabacu, Elvis Arghir, Alin Moldoveanu şi Victor Bercăroiu.
De asemenea, Horia Tiseanu a prezentat realizările actualului mandat, precum şi proiectele pentru mandatul 2008 - 2012. Momentul politic a fost urmat de cel artistic. Nico a susţinut un recital cu care a entuziasmat asistenţa, în vreme ce Margareta Clipa a oferit un frumos moment de muzică populară.

Aleea Parcului – un exemplu al dezinteresului administraţiei locale faţă de câmpineni


Mai ales în campaniile electorale, fiecare candidat îşi aduce aminte de toate cartierele din urbea sa, de toate străzile şi de toţi oamenii. Candidaţii se întrec în promisiuni pentru fiecare cartier în parte, pentru fiecare stradă, dacă ar putea, pentru fiecare om. Doar-doar vor obţine voturi! Câmpina nu face excepţie… Totuşi, în cel de-al doilea municipiu al judeţului, există şi locuri care par uitatede lume, oaze de linişte şi verdeaţă, dar pe unde nu a mai trecutde ani întregi nici un reprezentant al administraţiei locale. Un astfel de loc din Câmpina este Aleea Parcului.


„N-a mai trecut nimeni p-aici de pe vremea lui Tudor!”
Pe Aleea Parcului locuiesc 16 familii, printre care şi cea a fostului prim-secretar Petre Câmpeanu, ultimul conducător al Câmpinei din perioada comunistă. Vremuri apuse, pentru că un raid prin această zonă te lămureşte că nu s-a mai investit nimic de ani buni. Iar oameni sunt foarte supăraţi. Unul dintre ei este Ioan Vasiloiu, care locuieşte în zonă şi care este teribil de dezamăgit de lipsa de interes a autorităţilor: „Domne’ pe noi, aic, nu ne mai bagă nimeni în seamă… N-a mai trecut nimeni de la Primărie de pe vremea lui Tudor! Şi avem foarte multe probleme. Suntem o comunitate mică, de numai 16 familii, dar cred că merităm şi noi un minimum de respect şi condiţii civilizate de trai”.


Pământ, mizerie şi dezinteres total

În câteva cuvinte, cam aceasta ar fi caracterizarea zonei. „Numai noi am făcut amenajări aici. Nimeni nu ne-a întrebat nimeni nimic! Există o porţiune din această stradă care, pur şi simplu, nu este asfaltată, este cu pământ, ca pe timpurile străvechi. Câmpina are, totuşi, pretenţii de municipiu! În acea porţiune, terenul este şi mai lăsat, se strânge apă şi ne intră în curţi sau chiar în case. Fiecare ne-am mai înălţat terenul din curte pentru a împiedica intrarea apei, dar există o gură de canalizare, pe care folosit-o Institutul din apropiere, situată chiar în poligonul auto. Nu se vrea, pentru că ar fi nevoie numai de o investiţie minimă pentru a ne asigura şi nouă condiţii bune. Pe spaţiul verde din jurul aleii, până în parcul de pe strada Schelelor, era o mizerie de nedescris, o adevărată şerpărie că-ţi era şi frică să intri pe acolo. Tot noi, mai mulţi vecini, am încercat să facem curăţenie, dar trebuie să se implice şi administraţia locală. Tot în această zonă există şi o habă de gunoi, care se află pe o platformă betonată, dar ar trebui înconjurată, îngrădită şi protejată pentru ca vântul să nu mai zboare toate mizeriile din ea. De asemenea, ar trebui realizat un sifon pentru a se putea asigura scurgerea apelor şi pentru a se putea spăla periodic această platformă, conform normelor europene”, a mai spus Ioan Vasiloiu.


„Nici apă în curte nu vor să mai avem!”

Oamenii de pe Aleea Parcului sunt supăraţi nu numai pe Primăria Câmpina, ci şi pe operatorul de apă – HidroPrahova. „Acum vreun an, cam pe vremea asta, ne-au oprit apa în curte. Pentru că aşa au fost construite casele, noi avem apă în casă printr-o ţeavă care vine prin pivniţă, iar pentru pompa din curte este o ţeavă de apă separată. Alimentarea se face din sursa Siliştea, nu de la Paltinu, aşa că, în mod normal, Compania Publică sau cine se ocupă de serviciul acesta, n-are nici o treabă… Deşi ne opriseră apa, câteva luni tot ne-au mai taxat în sistem pauşal! Le-am dat telefon şi ne-au oprit apa de tot. Noi avem apometre pentru apa din casă, dar ei vor să facem altă instalaţie pentru pompa din curte. Eu sunt de acord să punem apometre, dar nu să spargem noi ziduri, să săpăm prin toată curtea, că cine ştie pe unde o fi conducta?! Noi nu vrem decât să avem apă şi la pompa din curte pentru a ne putea întreţine spaţiul verde, dar ei nici apă în curte nu vor să mai avem!” – a încheiat extrem de supărat Ioan Vasiloiu.Dorind să lămurim lucrurile am discutat cu Simona Neagu, coordonator tehnic la Serviciul de Distribuţie Apă din cadrul HidroPrahova, care a declarat: „Fiecare proprietate trebuie să aibă un singur branşament. Nu ştiu ce li se pare atât de greu să realizeze racordarea pompelor din curte la reţeaua publică, în condiţiile în care noi nu avem nimic împotrivă să aibă câte pompe vor, dar pe conductele cu alimentare din sursa Siliştea nu le putem garanta furnizarea apei 100%. Asta e toată problema!”


Dincolo de găsirea (sau nu) a unor soluţii pentru problemele punctuale ridicate de locuitorii de pe Aleea Parcului, această zonă rămâne un exemplu nefericit al dezinteresului administraţiei locale faţă de problemele rale ale cetăţenilor.

Au fost stabiliţi operatorii de transport pentru toate traseele judeţene

De câteva luni bune, Consiliul Judeţean a demarat toate procedurile pentru desfăşurarea licitaţiei privind atribuirea traseelor cuprinse în programul judeţean de transport public pentru perioada 2008-2001. Licitaţia electronică a avut loc pe 30 aprilie, rezultatele sale fiind consfinţite de o comisie paritară, printr-o hotărâre emisă în 5 mai.Faţă de precedentele licitaţii pe aceeaşi temă, de data aceasta nu a mai existat nici un fel de problemă din partea nici unuia dintre operatorii participanţi sau a nici unei alte părţi.Au fost licitate 145 de trasee interurbane pe întregul teritoriu al judeţului Prahova, un singur traseu nefiind alocat şi anume cel de la Sinaia - Buşteni - Azuga, acesta urmând să fie deservit de vechiul operator.La licitaţie au participat şi numeroase firme din Câmpina sau din împrejurimi, care şi-au adjudecat o bună parte dintre traseele licitate, semn că, într-adevăr, Câmpina rămâne un reper important - şi din acest punct de vedere - pentru judeţul Prahova.Cel mai lung dintre trasee (Ploieşti - Câmpina - Azuga) a fost câştigat de o firmă câmpineană - Diana PA.O modificare faţă de precedenta licitaţie este aceea că nu mai sunt permise două firme pe acelaşi traseu - cazul cursei Băneşti - Poiana Câmpina (Gara Câmpina) - acolo unde din două firme a rămas doar una...Efectele acestei licitaţii se vor vedea din data de 1 iulie, deoarece vechile contracte expiră la 30 iunie.

A scăzut numărul naşterilor

Conform datelor înregistrate la Biroul de Stare Civilă din cadrul Primăriei municipiului Câmpina, în luna aprilie - pentru prima dată în acest an - numărul naşterilor a scăzut sub 100. Restul indicatorilor demografici s-au menţinut în limite normale, crescând doar numărul căsătoriilor - faţă de luna trecută - fapt determinat de ieşirea din postul Paştelui.
Lună/Indicator Naşteri Decese Căsătorii
Ianuarie 119 37 5
Februarie 101 38 13
Martie 100 42 3
Aprilie 96 39 11
Total 416 156 32

Liberalii, cu motoarele turate la maximum

La conferinţa de presă organizată de filiala locală a PNL a participat şi deputatul Horia Toma, alături de preşedintele PNL Câmpina, Dragomir Enache, şi de candidatul acestei formaţiuni politice pentru funcţia de primar, Elvis Arghir. Dragomir Enache şi Elvis Arghir au vorbit despre ultimele acţiuni specifice campaniei electorale, dar nu au putut evita o remarcă la adresa lui primarului Tiseanu. “Am văzut programul lui Horia Tiseanu şi am putut constata că ideea mea, pe care a respins-o iniţial, cea privind rezolvarea problemei cailor şi câinilor, acum doreşte s-o rezolve. Dacă n-a făcut-o patru ani, cum crede ne poate păcăli că o va rezolva într-un nou mandat?!”, a afirmat Elvis Arghir.La rândul său, deputatul Horia Toma s-a arătat optimist privind rezultatele PNL în această campanie: “PNL a depus liste în toate cele 104 localităţi şi cred că vom putea avea un procent de aproximativ 20%. Avem candidaţi mai buni decât în 2004. Printre candidaţi sunt şi cei 24 de primari actuali ai PNL. În zece cazuri sunt convins că vom câştiga din primul tur cu aceşti primari, iar în celelalte cazuri vom câştiga din turul al doilea”.Elvis Arghir a ţinut să lămurească şi problema acuzelor lui Tiseanu legate de dosarele pe care candidatul liberal le-ar avea la DIICOT: “E o făcătură de la A la Z. Acuzaţia e în totalitate falsă şi văd că apare la fiecare patru ani, atunci când sunt implicat într-o campanie electorală. Sunt gogoşi care se aduc în atenţia publicului o dată la patru ani!”

“Câmpina poate fi asfaltată integral!”
Elvis Arghir – candidatul PNL la funcţia de primar – a prezentat o parte dintre proiectele sale. Întrebat în ce măsură capitolul de investiţii al bugetului local poate suporta toate proiectele expuse, Arghir a răspuns: „În ciuda tot ceea ce se vehiculează, bugetul de investiţii este de aproximativ 250 miliarde lei vechi anual. În condiţiile în care ne-am mai şi împrumutat 120 miliarde, în cei patru ani au fost cam o mie de miliarde pentru investiţii. Obiectivele majore ale acestui mandat au fost Şcoala Centrală – pentru care s-au cheltuit de la bugetul local 55 miliarde şi piaţa nouă - 24 miliarde. Adică, mai puţin de o sută de miliarde lei în total. Unde este restul? Acela de vreo 900 miliarde lei? Aproximativ 30 miliarde anual s-au cheltuit pentru peticirea străzilor, după ce Tiseanu a fost opt ani viceprimar, răspundea de acest sector şi nu a putut face pasul spre funcţia de primar, rămânând tot la peticiri… Un kilometru de stradă asfaltată costă, la Câmpina, cam cinci miliarde, iar la cei 112 km de străzi, înseamnă că în acest mandat s-ar fi putut asfalta integral străzile din Câmpina de la un capăt la altul”.

PRM speră să dea lovitura

Înaintea oricărui scrutin, orice partid care se înscrie în această dificlă bătălie îşi doreşte să obţină cât mai mult. Este şi cazul Partidului România Mare, care s-a înscris în cursa pentru Primărie cu Răzvan Petricică, fostul şef de cabinet al deputatului Victor Bercăroiu şi fost preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Câmpina. Răzvan Petricică a fost prezentat într-o conferinţă de presă, la care au mai fost prezenţi deputatul Marcu Tudor (fratele „Tribunului”), Adrian Mărăcineanu (preşedintele Organizaţiei Judeţene şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean) şi gazda - Tănase Satnoianu.
Comparaţie Petricică - Medvedev

Foarte emoţionat, Răzvan Petricică şi-a surprins inclusiv şefii şi colegii cu o comparaţie: „Dacă marele Imperiu Rus este condus de un preşedinte, Medvedev, care are numai 42 de ani, de ce să n-aibă şi Câmpina un primar de 41 de ani, în persoana mea?!” Prioritatea sa declarată este „schimbarea mentalităţii”, despre care, însă, a recunoscut cinstit că „este o luptă cu morile de vânt”.Sloganul electoral al PRM este „Aţi votat destul cu hoţii, votaţi şi cu patrioţii!”, iar liderii acestei formaţiuni politice au avut subiecte preferate în corupţia generalizată şi în sărăcie. De altfel, Mărăcineanu a precizat că pentru această campanie au alocat „imensa sumă de 350 milioane lei vechi”, în vreme ce filiala locală are la dispoziţie numai 50 milioane.
„Bondoc a fost cumpărat în viu!”
Atât Marcu Tudor, cât şi Adrian Mărăcineanu, au atacat corupţia. „A venit momentul trezirii! N-am acceptat să fim la guvernare pentru că astfel se dorea să ni se închidă gura!” Treptat, tirul acestora s-a mutat pe plan local. Surprinzător sau nu, liderii PRM au adus acuze grave ultimului ales local al acestei formaţiuni politice. Viorel Bondoc a candidat din partea PRM la funcţia de primar, în anul 2004, iar după plecarea lui Tănase Satnoianu în Parlament, Bondoc a devenit consilier local. După puţin timp, însă, a trecut la PD, actualmente PD-L. Marcu Tudor şi Mărăcineanu l-au atacat violent: „Bondoc a fost cumpărat în viu. Cu serviciu, bani, foloase materiale şi alte avantaje”! Pe lista celor atacaţi de liderii PRM s-au mai aflat Monica Macovei, Franco Frattini şi George W. Bush! Macovei a fost numită de Marcu Tudor “cel mai corupt ministru al Justiţiei din istorie”, Frattini a fost acuzat că este “un mafiot care a apreciat farmecele feminine ale Monicăi Macovei”, în vreme ce preşedintele american a fost acuzat că este “cel mai mare mafiot dintre preşedinţii americani”!

AGA de la CPGC Câmpina a bătut un nou record

O şedinţă mai scurtă de un sfert de oră!
Cu mare greutate s-au strâns zece consilieri locali, minimul necesar pentru a se putea derula şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de la Compania Publică de Gospodărie Comunală din Câmpina, societate al cărui unic acţionar este Consiliul Local. Practic, a fost doar o formalitate, aprobându-se închiderea exerciţiului bugetar, bugetul pentru acest an, rapoartele Consiliului de Administraţie şi ale Comisiei de Cenzori. Totul a durat mai puţin de un sfert de oră, semn că nici unul dintre consilierii locali prezenţi n-a avut chef de dezbateri pe această temă.Totuşi, ar fi câteva lucruri interesante de semnalat. Unul dintre acestea ar fi faptul că, în anul 2007, Compania a avut un profit de peste 1,9 miliarde lei vechi, în condiţiile în care asigura şi serviciul de apă şi canalizare preluat de HidroPrahova, de la 1 februarie 2008. De vreme ce, de la 1 aprilie, s-a închis şi ultima centrală termică din Câmpina, practic, potrivit directorului general al CPGC, Adrian Dascălu, „mai avem în obiectul de activitate numai gestionarea fondului locativ şi prestări de servicii”. Cu alte cuvinte, Dascălu a lăsat să se înţeleagă faptul că, în aceste condiţii, Compania nu va mai putea rezista prea mult timp…

A început “Caravana artelor”

Fundaţia Zamolxes a câştigat un nou proiect cu finanţare de la bugetul local în baza Legii nr. 350. Este vorba despre proiectul “Caravana artelor”, care îşi propune creşterea gradului de cultură şi civilizaţie a tinerilor din comunitatea locală prin formarea a 50 de tineri în artele spectacolului. Finalitatea proiectului va fi - potrivit preşedintelui Fundaţiei Zamolxes, Florin Predescu (foto) - “organizarea a trei spectacole stradale în lunile octombrie şi noiembrie, la care să participe nu numai aceşti tineri, dar şi artişti profesionişti”.Valoarea întregului proiect este de 555 milioane lei vechi, din care 499,5 milioane este contribuţia bugetului local.

Municipalul şi-a diminuat şansele de menţinere în liga secundă

Petrolul Ploieşti – FCM Câmpina 1-0 (1-0)

Stad. „Ilie Oană”. Spectatori: circa 500.
1-0, min. 25, BUDESCU – cu latul din 10 metri, din pasa lui Marinescu.
PETROLUL: Panaite – Odoroabă, Bozga, Stoica, Costache – Stana, Rus (37 Mihai Tudor), Budescu (70 Lazăr), Marinescu (cpt), Coţan – Muţiu (81 Ghiţă). Rezerve neutilizate: Soloviev – Dumitru, Ţârlea, Bâră. Antrenor: Eusebiu Tudor.
FCM CÂMPINA: Mindileac – Defta, Floricel, Vodiţă, Cristea (cpt) – Marius Tudor (46 Păştin), Aristan, Ţiclea, Avram (60 Enache) – Lădaru (74 Bica), Ene. Rezerve neutilizate: Plachta – Ekwalla, Marcu, Jecu. Antrenor: Petre Gigiu.
Cartonaşe galbene: Muţiu (35), Stana (65), Lazăr (87)/ Cristea (23).
Arbitri: Marius Bocăneală (Galaţi) – Gabriel Bârjac (Zalău), Lorin Udrea (Tg. Jiu) – Mihai Ianovschi (Piteşti).
Observator FRF: Stelian Ilie (Bucureşti).

Municipalul câmpinean ar fi avut nevoie ca de aer de măcar un punct, dacă nu chiar toate trei, în deplasarea de la Ploieşti, o palidă umbră a ceea ce ani întregi a însemnat derby-ul Prahovei. În vreme ce Petrolul a părut că este cu gândul deja la vacanţă, FCM Câmpina nu a reuşit să expedieze nici un şut pe spaţiu porţii petroliste până în minutul 90. Ambele echipe au început jocul modest. Totuşi, la prima fază de poartă a jocului, gazdele au deschis scorul prin Budescu. Acesta a profitat de o minge pe tavă oferită de „căpitanul” Marinescu, după o greşeală impardonabilă a lui Floricel. După deschiderea scorului jocul a curs într-un singur sens, spre poarta lui Mindileac. Aşa se face că până la pauză, Coţan, Bozga sau Muţiu au ratat bune posibilităţi de desprindere. În condiţiile în care jucătorii au avut de întâmpinat şi un repriză de vreo zece minute de ploaie torenţială.Repriza secundă s-a jucat la o singură poartă, chiar şi în condiţiile în care Petrolul a luat în multe momente piciorul de pe acceleraţie. Totuşi, Muţiu, Marinescu sau Coţan şi-au exasperat suporterii, cele mai mari ocazii avându-le Muţiu – bară (min. 64) şi ratare incredibilă, singur cu poarta goală a alunecat şi n-a putut împinge mingea în plasă (min. 55). Câmpinenii s-au trezit târziu – dacă s-au trezit – Aristan expediind primul şut pe spaţiul porţii lui Panaite (min. 90), iar în minutele de prelungiri au avut două cornere consecutive, la care inclusiv Mindileac s-a aflat în faţa porţii adverse, dar… degeaba!

FCM Câmpina - Sportul 1-1 (1-0)

Stad. „Poiana”. Spectatori: circa 300.
1-0, min. 23, LĂDARU – şut din 12 metri, după centrarea lui Păştin;
1-1, min. 90, COJOCNEAN - şut din 2 metri, după o respingere a lui Mindileac.
FCM CÂMPINA: Mindileac – Defta, Floricel, Vodiţă, Cristea (cpt) – Păştin (69 Ţiclea), Aristan, Jecu, Lădaru – Ene (75 Avram), Enache (86 M. Tudor). Rezerve neutilizate: Plachta – Ekwalla, Marcu, Bica. Antrenor: Petre Gigiu (principal), Cristian Dumitru (secund).
SPORTUL: Popescu - Irimia, Lung, Dedu (42 Ferfelea), Cazan - Postolache, Patriche, Ghinga (80 Cojocnean), Varga (cpt) - Curelea, Stângă (58 Nicola). Rezerve neutilizate: Ciodar - Cheţan, Truţă, Ciupe. Antrenori: Adrian Falub (principal), Ferenţ Dican (secund).
Cartonaşe galbene: Ferfelea (65, 68).
Cartonaşe roşii: Ferfelea (68).
Arbitri: Eduard Constantinescu (Craiova) – Nicolae Botezatu (Piatra Neamţ), Adrian Lungu (Alexandria) – Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).
Observator FRF: Radu Petrescu (Braşov).

Chiar dacă au început în forţă - Lădaru trimiţând mingea în transversală în minutul 2 - câmpinenii au ratat obţinerea victoriei în chiar ultimul minut. Paradoxal, întregul joc s-a schimbat în minutul 68, odată cu eliminarea lui Ferfelea. Din acel moment, în loc să profite de avantajul omului în plus şi să-şi consolideze avantajul subţire de pe tabela de marcaj, echipa lui Gigiu s-a retras, lăsându-se dominată copios, ceea ce avea să o coste foarte scump. Pentru că este foarte greu de acceptat că aproximativ 25 de minute, cu 1-0 pe tabelă şi om în plus, Municipalul nu a ieşit din propria jumătate de teren!Mai mult, profitând de pasul înapoi al gazdelor, antrenorul oaspeţilor, Falub, a făcut câteva schimbări extrem de inspirate, Cojocnean fiind cel care a risipit speranţele câmpinenilor la o nouă victorie. Remiza are un gust cu atât mai amar pentru Municipalul câmpinean cu cât a venit în ultimul minut, după o centrare de pe partea stângă, reluată cu capul din 6 metri de Postolache, Mindileac a respins în faţă, iar Cojocnean, lăsat nesupravegheat, a înscris fără nici un efort. “Asta a fost retrogradarea noastră!” - au fost primele cuvinte pe care le-a spus în acel moment preşedintele Municipalului, Dan Ştefan Chiţu.

Gafele lui Gigiu
O parte din responsabilitatea semieşecului din partida cu Sportul îi revine şi tehnicianului Petre Gigiu. El a dat semnalul de retragere, o tactică falimentară. De asemenea, schimbările sale - spre deosebire de cele ale lui Falub - au fost total neinspirate, ultima punând gaz pe foc, într-o atmosferă şi aşa încinsă. Gigiu l-a înlocuit pe Enache, jucătorul care s-a zbătut cel mai mult în avanposturi şi singurul care a mai contat în ofensivă, cu Marius Tudor, cel care avea să-l scape din marcaj pe Cojocnean la golul egalizator din minutul 90. Conştient de şansa ratată, Gigiu nu a mai trecut pe la cabine, părăsind stadionul imediat după fluierul final, cu o maşină, fiind văzut în zona Cinematografului la numai cinci - zece minute după terminarea partidei!

Cupa Internaţională Câmpina la arte marţiale a ajuns la a patra ediţie

Devenită deja o tradiţie în peisajul sportiv naţional şi nu numai, Cupa Internaţională Câmpina la arte marţiale, organizată de clubul câmpinean AIKO, a ajuns la cea de-a patra ediţie. Găzduită de sala de de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, competiţia desfăşurată la finele săptămânii trecute, a reunit la start peste 400 de sportivi din Italia, Ucraina, Bulgaria, Olanda şi, bineînţeles, România, numai clubul organizator participând cu 55 de sportivi.
Preşedintele clubului AIKO, Alin Moldoveanu, ne-a precizat că „au fost mai multe ţări invitate, dar unii au avut probleme la intrarea în ţară, delegaţiile din India, Azerbaidjan şi Macedonia fiind întoarse de la aeroport”. Chiar şi în aceste condiţii, disputele au fost extrem de pasionante, competitorii – de la cei mai mic la ce mai mari – dorindu-şi cu ardoare să-şi includă în palmares un trofeu al acestei competiţii. De asemenea, se cuvine subliniat şi sprijinul federaţiei de specialitate, prezentă la nivel de vârf la Câmpina.
În cele din urmă, în întrecerea pe naţiuni, clasamentul final a arătat astfel: 1. România, 2. Italia, 3. Bulgaria. De asemenea, amintim şi numele sportivilor de la clubul AIKO din Câmpina, acre s-au clasat pe primul, loc, fiecare la categoria sa: Andra Novitschi, Andreea Ene, Costin Bădiceanu, Antonio Chiriac, Gabriel Mincu, Amalia Angheru, Alexandru Petre.

Stadionul „Poiana”, gazda barajelor pentru liga secundã

Federaţia Românã de Fotbal a stabilit datele şi locurile de desfãşurare ale turneelor de baraj pentru promovarea din Liga a treia în Liga secundã. Unul dintre aceste turnee va avea loc la Câmpina, pe stadionul „Poiana”, în organizarea Asociaþiei Judeþene de Fotbal Prahova. La turneul de la Câmpina vor participa formaþiile clasate pe locurile doi din seriile I, a II-a ºi a III-a în Liga a treia, cele mai mari ºanse avându-le în acest moment formaþiile Aerostar Bacãu, Juventus Bucureºti ºi CS Buftea. Celãlalt turneu de baraj va avea loc la Alba Iulia.Conform calendarului stabilit de FRF, meciurile vor avea loc în zilele de 23, 27 ºi 30 mai, de la ora 17.30, dupã urmãtorul þintar: 1-3, 3-2, 1-2. Nici una dintre partide nu se poate încheia la egalitate, urmând ca în acest caz sã se execute lovituri de departajare. Va promova în Liga secundã formaþia clasatã la finalul turneului pe primul loc.