03 iunie 2008

Turul al doilea


Câmpinenii, dezinteresaţi de viitorul urbei lor

În urmă cu 4 ani, la alegerile locale în care Horia Tiseanu îl învingea pe Gheorghe Tudor, câmpinenii s-au prezentat la urne în proporţie de peste 53%. De această dată, locuitorii urbei noastre au părut a da un vot de blam clasei politice, sancţionând prin absenteism prestaţiile acesteia în mandatul recent încheiat. Aşa se face că, după 14 ore de posibilitate de a-şi exercita dreptul constituţional de a vota, doar 40,06% au trecut prin faţa urnelor, ceea ce în cifre absolute înseamnă 13.779.Începutul a fost timid, astfel încât până la ora 10,00, nu votaseră decât 1764 de oameni, reprezentând 5,12%. Ritmul s-a menţinut constant până după-amiază, când ploaia i-a ţinut pe oameni mai mult prin casă. Cu trei ore înainte de încheierea scrutinului se prezentaseră la vot 10.919 cetăţeni, adică 31,74%, dar finalul zilei a adus cozi la majoritatea secţiilor de votare şi creşterea procentului de prezenţă la vot la puţin peste 40%.În secţiile de votare, alegătorii s-au confruntat cu o singură problemă mai importantă - tuşierele erau de proastă calitate, astfel încât mulţi dintre alegători s-au plâns că tuşul nu a ajuns pentru toate cele patru buletine de vot, iar unii nu s-au sfiit chiar să iasă din cabina de vot pentru a-şi mai înmuia o dată ştampila în tuşieră.Totuşi, la nivelul municipiului Câmpina, nu se poate spune că s-au înregistrat nereguli majore, procesul electoral derulându-se normal, cu mici şi inerente sincope, care nu puteau influenţa rezultatul final.Clasei politice locale ar trebui să-i dea serios de gândit avertismentul transmis de cetăţenii cărora, o dată la patru ani, le cer votul.

Noul Consiliu Local

În urma rezultatelor înregistrate la 1 iunie, Consiliul Local Câmpina va avea următoarea componenţă:
PDL (6 mandate): Horia Tiseanu, Marian Nistor, Bogdana Ţiţei, Ovidiu Cord, Gheorghe Sandu, Elena Albu
PNDC (5 mandate): Florin Anghel, Alin Moldoveanu, Monica Clinciu, Florin Marcu, Dan Telegescu
PSD (4 mandate): Gheorghe Tudor, Horaţiu Zăgan, Ion Dragomir, Mihaela Petrovici
PNL (2 mandate): Elvis Arghir, Dragomir Enache
PIN (2 mandate): Jenica Tabacu, Adrian Piţigoi
Această componenţă a Consiliului Local Câmpina pentru legislatura 2008 - 2012 va suferi, cu siguranţă, modificări. Şi asta numai dacă ne referim la faptul că pe lista de consilieri se află cei doi candidaţi rămaşi în cursă pentru fotoliul de primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu şi Alin Moldoveanu.În actuala structură, de la PD-L au mai fost consilieri locali Marian Nistor şi Gheorghe Sandu, Horia Tiseanu având experienţă de 8 ani ca viceprimar şi 4 ani ca primar. Este foarte posibil însă ca Bogdana Ţiţei şi Ovidiu Cord, aflaţi pe locuri eligibile şi pentru Consiliul Judeţean, să opteze pentru un mandat în acest din urmă organism, situaţie în care locul lor în Consiliul Local ar reveni lui Lucian Cercel şi Viorel Bondoc. În situaţia fericită pentru democrat-liberali în care Horia Tiseanu devine primar, locul acestuia în Consiliu ar putea fi preluat de Marian Dulă.În privinţa PNDC, toţi cei cinci noi consilieri locali nu au nici un fel de experienţă în administraţia locală, ca ales local. Cu excepţia lui Florin Anghel, cel care a îndeplinit în perioada 2004 - 2008 funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. În situaţia în care Florin Anghel va alege mandatul de consilier judeţean, locul său ar putea fi preluat de Gena Preda, în vreme ce o eventuală victorie a lui Alin Moldoveanu în turul doi, ar oferi prilejul unei alte reveniri în Consiliul Local - Marian Constandache.Contingentul PSD este singurul format în exclusivitate din oameni care au activat în Consiliul local şi în legislatura precedentă. În ceea ce priveşte PNL, Elvis Arghir a fost de asemenea consilier local în perioada 2004-2008, în vreme ce Dragomir Enache - preşedintele filialei locale a partidului - a încheiat un al doilea mandat de consilier judeţean. În fine, dar nu în cele din urmă, Jenica Tabacu revine în Consiliul Local de pe primul loc al listei Partidul Iniţiativa Naţională. Cel de-al doilea loc este ocupat de Adrian Piţigoi, fiul medicului Leonida Piţigoi, un debutant în administraţia locală.

Incidente la sectiile de votare

S-au cărat oameni la vot
Încă de la primele ore ale zilei de duminică, la mai multe secţii de votare s-au înregistrat unele situaţii tensionate. Despre ce a fost vorba? Reprezentanţii PSD au remarcat la secţia de la Şcoala Generală nr. 3 de pe strada Voila mai multe autoturisme care duceau şi aduceau oamenii la şi de la vot. Reprezentanţii partidului menţionat l-au interpelat pe conducătorul unui autoturism Dacia 1310 de culoare verde, cu nr. de înmatriculare PH-03-MOG. I-au atras atenţia acestuia că fapta sa are conotaţii penale, însă omul a susţinut că nu face decât să-şi transporte ba un unchi, ba o mătuşă... În aceeaşi situaţie şi la aceeaşi secţie, reprezentanţii PSD au mai identificat un autoturism Dawoo Matiz, al cărui conducător auto efectua acelaşi gen de „manevre“. Conform liderilor PSD Mihail Şerbănoiu şi Horaţiu Zăgan, cei care au depistat şi relatat acest incident, oamenii aduşi de aceste maşini, atunci când ieşeau de la vot, criticau sistemul electoral şi poziţiile partidelor pe listele electorale, spunând cu năduf: „Am stat mai mult, că nu-i găseam pe liste... Primarul era la poziţia patru, partidul la poziţia cinci, până i-am găsit...“.Întâmplător sau nu, la poziţiile menţionate se află candidaţii PD-L, astfel încât Şerbănoiu şi Zăgan au încercat să inducă opinia că acest partid ar uzita de astfel de practici.


S-au supravegheat secţiile
Un alt incident s-a petrecut la secţia de căminul Grupului Şcolar Petrol. În momentul în care s-a prezentat pentru a-şi exercita dreptul la vot, preşedintele PSD Câmpina, Mihail Şerbănoiu, însoţit de colegii săi, Victor Bercăroiu, Horaţiu Zăgan, Ion Mircea, Florin Constantinescu şi alţii, au surprins o femeie care stătea în zona intrării în secţia de votare şi supraveghea discret persoanele care intră şi ies. La vederea grupului de lideri PSD, femeia a dat să plece. Horaţiu Zăgan a insistat ca aceasta să revină şi i-a atras atenţia că nu este legal să supravegheze o secţie de votare dacă nu are acreditare în acest sens şi nici să desfăşoare activităţi de natură politică în preajma secţiilor. Destul de speriată, femeia le-a arătat PSD-iştilor lista pe care o întocmise şi le-a precizat că „PNDC mi-a cerut să stau în această zonă şi să bifez persoanele de pe această listă care se prezintă la vot“.„Incredibil“ - a spus Mihail Şerbănoiu, care l-a atenţionat pe jandarmul care asigura ordinea în respectiva secţie de votare asupra acestui incident. „Doamna nu ne-a deranjat cu nimic“ - s-a apărat jandarmul. „Vă cred, dar este ilegal ceea ce face“ - a continuat Şerbănoiu. În cele din urmă, jandarmul a solicitat un echipaj de la brigada mobilă, iar conflictul a fost aplanat fără a se lua alte măsuri.

A votat în tricoul portocaliu
Spre după-amiază, atunci când prezenţa la vot nu era cine ştie ce, la secţia de votare de la Şcoala Generală nr. 3 de pe strada Voila a mai avut loc un incident. Un tânăr a venit să-şi exercite dreptul la vot îmbrăcat într-un tricou portocaliu şi cu sigla PD-L pe piept. Membrii comisiei de votare au fost surprinşi de îndrăzneala tânărului, iar la solicitarea reprezentanţilor celorlalte formaţiuni politice, preşedintele secţiei l-a obligat pe tânăr să renunţe la acel tricou.

Greu cu procesele verbale
Pentru Biroul Electoral Municipal, noaptea de după alegeri a fost una foarte lungă. Chiar dacă secţiile de votare s-au închis la ora 21,00, timp de aproximativ trei ore, niciuna dintre comisiile de votare nu a reuşit să termine numărarea voturilor înainte de ora 24,00. Asta într-un caz fericit, pentru că la alte secţii, numărătoarea nu se încheiase nici la ora 4. Cea mai „întârziată“ comisie a fost cea de la secţia de votare de la Grădiniţa nr. 4 din cartierul Câmpiniţa, procesul verbal - care cuprinde prezenţa la vot, numărul alegătorilor prezenţi, numărul voturilor valabil exprimate şi situaţia pentru fiecare candidat în parte - a sosit în jurul orei 5,15! Adică, atunci când deja cerul se lumina şi cocoşii cântau.

Şi-a băgat necuratul coada?
Lecturarea rezultatelor înregistrate în alegerile locale de la Câmpina pentru stabilirea noului primar şi a noii componenţe a Consiliului Local, oferă câteva surprize neaşteptate.În condiţiile în care prezenţa finală la vot a fost de 40,06%, extremele au fost înregistrate la secţia de votare de la Şcoala „B.P. Hasdeu“, cu un procent de 34,28%, respectiv la Şcoala Generală nr. 5 din cartierul Slobozia, unde s-a înregistrat un procent de 50,95%. De altfel, este singura secţie din Câmpina unde s-a depăşit bariera de 50%.În cifre absolute, cea mai mică prezenţă la vot a fost consemnată la secţia de la Grupul Şcolar Energetic - 411 alegători, în vreme ce numărul cel mai ridicat s-a înregistrat la Grădiniţa nr. 4 din cartierul Câmpiniţa, 721 alegători.Şi ar fi şi o curiozitate. La două secţii - Liceul Petrol şi cantina Grupul Şcolar de Construcţii de Maşini - s-a înregistrat o prezenţă la vot de... 666 alegători. Ptiu drace! Uite unde şi-a băgat necuratul coada! Poate ar trebui să spunem că alegerile pentru funcţia de primar au fost câştigate la cele două secţii de Horia Tiseanu şi de Alin Moldoveanu.

Povestea „fluturaşilor“
Scandal şi la secţia de la Şcoala Generală nr. 5 unde a votat Horia Tiseanu. Chiar cu puţin timp înaintea sosirii acestuia, pe masa comisiei au apărut nişte fluturaşi cu însemnele electorale ale PD-L. Această poveste are două variante: - varianta PSD: de la deschiderea secţiei, un teanc de fluturaşi inscripţionaţi „Votaţi Tiseanu“ au stat pe masa comisiei,l ceea ce ar fi putut duce la influenţarea opţiunii alegătorilor. Când reprezentatul PSD ar fi observat şi ar fi atras atenţia, preşedintele secţiei ar fi spus că „e o făcătură“;- varianta PD-L: reprezentantul unui anumit partid a adus un fluturaş al PD-L pe care l-a lăsat intenţionat pe masă şi apoi tot el a reclamat existenţa acelui fluturaş.De partea cui este adevărul vă lăsăm pe dvs. să decideţi.

În aşteptarea rezultatelor...

Duminică, 1 iunie, ora 21,00. Cele 23 de secţii de votare de pe raza municipiului Câmpina s-au închis. În fiecare secţie s-a trecut la desigilarea urnelor şi s-a început numărarea voturilor. În vreme ce comisiile de votare efectuau aceste operaţiuni, am întreprins un raid pe la sediile principalelor partide din localitate.

La PD-L
LINIŞTE

Primul sediu în raidul nostru a fost cel al Partidului Democrat Liberal. Aici, linişte apăsătoare. Candidatul partidului pentru funcţia de primar, Horia Tiseanu, lipsea, în vreme ce majoritatea candidaţilor de pe lista pentru Consiliul Local se aflau prin secţiile de votare, acolo unde supravegheau procesul de numărare a voturilor. Aşa se face că la sediul PD-L erau doar câţiva oameni. Marian Nistor era preocupat de un calculator unde urmau să centralizeze rezultatele, în vreme ce Traian Mocuţa sau Ovidiu Cord păreau mai interesaţi de exit-poll-urile transmise de principalele televiziuni de ştiri naţionale.


La PSD
TRISTEŢE
Tristeţe amestecată cu încordare şi o stare de tensiune care se simţea în atmosferă - aceasta era imaginea pe care o oferea sediul PSD-ului la câteva zeci de minute după închiderea urnelor. După o zi grea şi tensionată, cu multă alergătură, pe fondul oboselii acumulate, liderii PSD păreau resemnaţi şi trişti, anticipând parcă insuccesul care avea să vină. Pentru că despre un insucces total este vorba în condiţiile în care la Câmpina, candidatul PSD la funcţia de primar nu a intrat în turul doi, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean s-a clasat pe locul al treilea, iar la Consilul Local, PSD a obţinut doar două treimi din numărul de consilieri pe care şi-l propusese.

La PNL
CHEF
În ciuda rezultatului sub aşteptări înregistrat de liberali, de departe aici era cea mai destinsă şi mai înfierbântată atmosferă. Avându-l ca „maestru de ceremonii“ pe Doru Trifan, liberalii au scos în curtea sediului un grătar imens şi s-au pus pe chef. Mai cu o bere, mai cu un mic, mai cu o friptură, liberalii au părut că încearcă să treacă astfel peste amărăciunea rezultatului înregistrat atât în bătălia pentru funcţia de primar, cât şi pentru Consiliul Local. Singurul îngândurat era candidatul la funcţia de primar, Elvis Arghir, care nu reuşea să înţeleagă care au fost resorturile mentale şi psihologice ale alegătorilor câmpineni, care au determinat clasarea sa abia pe locul al cincilea. „Nu mai fi dom’ne trist! Ia o bere şi hai să ne simţim bine!“ - l-au îndemnat liderii liberali pe Arghir, dar acesta a refuzat, preferând să încerce să găsească explicaţiile insuccesului său.

La PNDC
EUFORIE
Sediul Partidului Naţional Democrat Creştin era aproape plin de tineri, dar şi bătrâni, de femei, de bărbaţi, cu toţii aşteptând cu sufletul la gură roadele muncii lor de campanie electorală de aproximativ o lună. În vreme ce Virgil Guran ţinea legătura cu organizaţia judeţeană şi naţională a partidului, dar şi cu reprezentanţii PNDC din zonă, candidatul acestei formaţiuni politice la funcţia de primar, Alin Moldoveanu, se agita ca un leu în cuşcă. Odată cu începerea sosirii primelor rezultate, euforia s-a instalat în rândurile tuturor membrilor PNDC. Treptat, treptat, Alin Moldoveanu a avut certitudinea că va intra în turul al doilea, împreună cu Horia Tiseanu. Sărbătoarea a fost însă destul de scurtă, după centralizarea rezultatelor, în jurul orei 5,30, la sediul PNDC având loc o întâlnire între Florin Anghel, Virgil Guran şi Alin Moldoveanu. Anghel a lăsat să se înţeleagă că nu exclude posibilitatea de a onora mandatul de consilier local, postură din care îl va putea sprijini pe primarul Alin Moldoveanu, pentru care Anghel pare dispus să garanteze.

Scandal cu afişe... contrafăcute?

Campania electorală pentru alegerile din 1 iunie s-a încheiat sâmbătă, la ora 7 dimineaţa, cu 24 de ore înainte de deschiderea secţiilor de votare.Totuşi, persoane rămase neidentificate au desfăşurat acţiuni specifice de campanie şi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Însă, ceea ce s-a întâmplat depăşeşte cu mult orice imaginaţie şi orice limită.Trei blocuri din Câmpina arătau ca şi cum ar fi fost luate cu asalt de un desant specializat în... mizerie. La blocul 38 de pe strada Bucea, parterul şi primele trei etaje erau împânzite de afişe portocalii cu sigla şi sloganul de campanie al Partidului Democrat Liberal. Afişele fuseseră lipite cu aracet, dar la modul grosolan, pe geamuri, uşi, pereţi, scări şi podele, de parcă cineva ar fi vrut să îşi bată joc de oamenii din aceste blocuri. La fel se prezenta situaţia şi pe scara C a blocului A6 de pe strada Schelelor, dar numai între etajele 3 şi 5. De asemenea, un bloc de pe strada Energiei a avut parte de acelaşi „tratament“ integral. Aşa cum se întâmplă de obicei, nimeni nu a văzut nimic! Doar în primul caz, unul dintre locatari susţinea că i-ar fi spus un alt locatar că ar fi văzut un autoturism Tico roşu din care ar fi coborât patru tineri, care au intrat în scara blocului şi au ieşit după numai câteva minute în mare viteză.În schimb, la blocul de pe strada Schelelor, marea majoritate a celor afectaţi de această ispravă sunt pensionari. Unii dintre ei ne-au mărturisit că încă mai plătesc pentru curăţenia de astă toamnă, care a inclus şi zugrăvirea pereţilor de pe casa scării. Alţii se văitau că le-au fost stricate uşile, pe care le-au achiziţionat de curând şi care au costat o grămadă de bani. Un alt locatar din acest bloc a spus cu o tristă ironie că „e şi hârtie bună; manualele pentru copii nu au o asemenea hârtie“! Oamenii afectaţi de acest gen de campanie nu au părut deloc impresionaţi şi au declarat că nu îşi vor schimba opţiunile electorale în urma acestui gest. Asta susţineau cei care urmau să meargă la vot. Ceilalţi, dimpotrivă: „Şi-aşa îmi era scârbă că n-am cu cine să votez! Asta m-a convins să nu mai merg deloc la vot!“ Primii care au sosit la faţa locului au fost lideri ai PD-L, care au venit şi cu afişele lor originale, pretinzând că afişele lipite în aceste blocuri nu le aparţin, sunt contrafăcute şi urmăresc doar să discrediteze formaţiunea politică şi candidaţii săi la alegerile locale. Mai mult, aceiaşi lideri ai PD-L ne-au precizat că filiala locală va depune o sesizare la Poliţie pentru găsirea autorilor acestor fapte. Până atunci, locatarii din aceste blocuri rămân cu mizeria şi cu gustul amar generat de felul în care înţeleg unii să deruleze lupta electorală.

România - Elveţia

Marţi, 3 iunie, după-amiază, de la ora 17.00, pe stadionul “Poiana” va avea loc partida internaţională amicală de fotbal, dintre reprezentativele de juniori sub 17 ani ale României şi Elveţiei. Ambele reprezentative se află în perioada de pregătire a viitorarelor preliminarii pentru Campionatul European. Reprezentativa României, antrenată de Florin Cheran, se află deja de mai multe zile într-un stagiu de pregătire centralizată la Câmpina.Două zile mai târziu, joi, 5 iunie, tot de la ora 17,00 şi tot pe stadionul Poiana va avea loc partida revanşă dintre cele două echipe reprezentative.

CS Buftea a promovat în liga secundă, la Câmpina

După cum v-am mai informat, în zilelele de 23, 27 şi 30 mai, pe stadionul “Poiana” Câmpina a avut loc turneul de baraj pentru promovarea în eşalonul secund. La acest turneu au participat ocupantele locurilor secunde în primele trei serii ale Ligii a III-a, adică formaţiile Aerostar Bacău (seria I), Juventus Bucureşti (seria a II-a) şi CS Buftea (seria a III-a).În prima partidă, disputată pe 23 mai, CS Buftea a spulberat pur şi simplu pe Aerostar bacău, cu scorul de 6-3, amănunte despre această partidă fiindu-vă oferite în ediţia noastră precedentă.Marţi, 27 mai, în cea mai echilibrată şi aşteptată partidă a turneului s-au întâlnit Juventus Bucureşti şi CS Buftea. Novac - un jucător de care s-a interesat preşedintele Municipalului câmpinean, Dan Ştefan Chiţu - a deschis repede scorul în minutul 9, dar Bârsan a adus rapid egalarea după un penalty acordat de arbitrul Istvan Kovacs din Carei. Acelaşi Bârsan şi-a adus echipa în avantaj cu numai câteva minute înainte de pauză. În mitanul secund, ilfovenii au egalat prin Negrea, astfel că pentru prima dată în acest turneu s-a apelat la loviturile de departajare. Cei peste două mii de spectatori prezenţi la arena “Poiana” au stat cu sufletul la gură la această... loterie a loviturilor de departajare. Juventus a avut mai mult sânge rece şi a marcat de patru ori prin Raicu, Crăciunescu, Paul Tudor şi Călinţaru. De la Buftea au marcat doar Păun şi Novac, în timp ce Ad. Popa şi D. Badea au ratat. Şi se mai cuvine o precizare la această partidă: tatăl arbitrului Istvan Kovacs a jucat pentru Poiana în anii 1969 - 1970, în vreme ce fiul său s-a aflat pentru prima dată pe arena câmpineană.Ultima partidă a turneului a fost una mai mult a calculelor. Juventus avea nevoie de o victorie la patru goluri, iar băcăuanii s-ar fi putut da la o parte pentru că nu mai aveau nici un interes în acest turneu. Cei care au jcuat de parcă nu ar fi vrut să câştige au fost, însă, bucureştenii! După o primă repriză în care nu s-a înregistrat nici o ocazie de poartă, în mitanul secund, Bârsan a adus Juventus-ul în avantaj, egalarea survenind cu un sfert de oră înaintea finalului, atunci când Petrea a transformat o lovitură de pedeapsă acordată de arbitrul Mugurel Drăgănescu din Breaza.În cele din urmă, după rezultatele înregistrate, CS Buftea, formaţie antrenată de Marin Radu II, a promovat în liga secundă.

Aerostar Bacău - CS Buftea 3-6
Juventus Bucureşti - CS Buftea 2-2
Aerostar Bacău - Juventus Bucureşti 1-1

Un sezon dificil, dar cu happy-end

Municipalul câmpinean a avut parte de un retur, pe care l-a trăit cu sufletul la gură, destule momente părând că echipa fanion a municipiului Câmpina nu va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul... De altfel, într-unul dintre aceste momente delicate, unul dintre cei care ar fi trebuit să ţină stindardul ridicat a decis să capoteze. Este vorba de primarul Horia Tiseanu, cel care a demisionat în prima parte a returului din funcţie de preşedinte de onoare al Comitetului Director al clubului. Totuşi, la ultimul meci pe teren propriu, cel cu CS Otopeni, Tiseanu a fost prezent în tribuna oficială a partidei în ultimele minute...Au fost momente tensionate pe parcursul acestui retur... Totuşi, primele etape cu Petre Gigiu pe banca tehnică au părut a aduce liniştea necesară îndeplinirii obiectivului. Chiar şi “era Gigiu” a avut momentul ei de cumpănă. Este vorba de partida cu Sportul Studenţesc, în care câmpinenii au ratat o victorie care ar fi liniştit apele în ultimul minut al jocului. În cele din urmă, spre satisfacţia tuturor iubitorilor fotbalului din Câmpina, jocul rezultatelor din etapa în care Municipalul a câştigat la Bucureşti, în faţa “satelitului” dinamoviştilor, au detensionat atmosfera în tabăra câmpinenilor, care şi-au îndeplinit obiectivul cu două etape înaintea finalului de campionat.Acum, echipierii Municipalului au trecut pe la casierie, pentru a-şi încasa drepturile contractuale şi primele pentru acest final de sezon, reluarea pregătirilor fiind preconizată pentru data de 24 iunie. Până atunci, va trebui închegat un lot cât mai bun.

Golgheterul Avram
FCM Câmpina a înscris în retur 16 goluri, reuşitele fiind bifate de opt jucători. Golgheterul returului a fost Răzvan Avram (7 goluri), urmat la distanţă destul de mare de “vârfurile” Enache şi Ene, fiecare cu câte două goluri. Câte un singur gol au marcat în acest retur Cristea, Aristan, Jecu, Lădaru şi Floricel.

Cinci eliminări
Pe parcursul celor 17 etape ale returului, cinci dintre jucătorii Municipalului câmpinean au văzut cartonaşul roşu. Este vorba despre Cristea, Bica, Băia, Enache şi Ekwalla, ultimii doi chiar în acelaşi meci, remiza eroică de la Braşov din faţa liderului, FC Braşov.

Lotul de jucători
Cristea - 1.439 minute (16 jocuri)
Vodiţă - 1.326 minute (15 jocuri)
Aristan - 1.257 minute (14 jocuri)
Avram - 1.170 minute (16 jocuri)
Mindileac - 1.132 minute (13 jocuri)
Jecu - 1.123 minute (13 jocuri)
Enache - 948 minute (15 jocuri)
Lădaru - 912 minute (14 jocuri)
Păştin - 860 minute (15 jocuri)
Dragomir - 810 minute (9 jocuri)
Ţiclea - 771 minute (10 jocuri)
Ene - 759 minute (12 jocuri)
Floricel - 750 minute (9 jocuri)
Defta - 720 minute (8 jocuri)
Bica - 612 minute (11 jocuri)
Marcu - 589 minute (9 jocuri)
Ekwalla - 400 minute (9 jocuri)
Plachta - 308 minute (4 jocuri)
C. Ilie - 238 minute (4 jocuri)
M. Tudor - 190 minute (7 jocuri)
Asaf Pahima - 148 minute (5 jocuri)
Băia - 99 minute (3 jocuri)
D. Mihai - 90 minute (1 joc)
Mitrovic - 90 minute (1 joc)
Căldăroiu - 24 minute (2 jocuri)

“Acasă”
0-1 cu Concordia Chiajna
1-0 cu Delta Tulcea
0-2 cu Dunărea Giurgiu
2-1 cu Progresul Bucureşti
2-1 cu FCM Bacău
2-0 cu FC Botoşani
1-1 cu Sportul Studenţesc
1-1 cu CS Otopeni

“Afară”
0-0 cu CSM Focşani
1-4 cu Forex Braşov
1-0 cu Inter Gaz Bucureşti
1-0 cu FC Săcele
0-2 cu Prefab Modelu
1-1 cu FC Braşov
0-1 cu Petrolul Ploieşti
2-1 cu Dinamo II Bucureşti
1-2 cu Dunărea Galaţi

De la Şerbănică la Gigiu
După ce a început campionatul cu Ştefan Nanu, pe la mijlocul turului, acesta a fost înlocuit de Imilan Şerbănică, iar lucrurile păreau a se mişca în direcţia dorită, adică - îndeplinirea obiectivului. Primele zile ale lunii ianuarie 2008 au adus o veste şoc - Şerbănică a suferit un infarct, preşedintele Chiţu fiind nevoit să caute un alt antrenor. L-a găsit pe Gabriel Stan, care după două săptămâni din perioada de pregătire a părăsit cantonamentul... Chiţu a apelat la soluţia Vasile Cosarek. După câteva etape din retur, odată cu agravarea situaţiei Municipalului în clasament, cele două părţi au renunţat la colaborare, moment în care s-a ajuns la Petre Gigiu. Cu o serie spectaculoasă de victorii, Gigiu a reuşit redresarea corabiei şi - finalmente - îndeplinirea obiectivului.