09 iunie 2008

Coaliţie anti Moldoveanu
Politica la Câmpina - arta compromisului în interesul... cui?


La numai o zi după ce declaraseră că nu este momentul pentru vreo precizare legată de turul al doilea, liderii PD-L, PSD şi PIN au participat la o conferinţă de presă comună, în sediul PD-L. În ciuda faptului că nu s-a simţit în largul lor, iar asta se vedea cu ochiul liber (Jenica Tabacu revenind în sediul de unde nu are amintiri prea plăcute, iar liderii PSD intrând pentru prima oară în fieful PD-L), Tiseanu, Tabacu, Şerbănoiu, Bercăroiu şi Tudor au vorbit despre interesul cetăţeanului şi despre necesitatea coalizării celor trei formaţiuni politice “pentru a nu izola Câmpina”!
Protocoale de dragul cetăţeanului sau al puterii?
Conferinţa a fost prilejuită de anunţarea semnării unor protocoale de colaborare între PD-L şi PSD, dar şi între PD-L şi PIN. Scopul declarat al acestora - susţinerea lui Horia Tiseanu în turul al doilea, dar şi crearea unei majorităţi în Consiliul Local.
PSD încalcă directivele de la centru
Reprezentanţii celor trei partide au transmis anumite mesaje, poate cel mai interesant fiind al PSD, care, prin acest protocol, a încălcat linia trasată de Mircea Geoană şi Ion Iliescu de “izolare a candidaţilor PD-L aflaţi în turul al doilea”. Ei bine, în pofida acestei directive, Mihail Şerbănoiu a precizat: “Pentru PSD, protocolul este mult mai important decât vă puteţi imagina, pentru că noi am pus mai presus de linia partidului interesul cetăţeanului”!


“Aşa-i în politică!”
La rândul ei, Jenica Tabacu a fost întrebată cum se împacă această postură de susţinătoare ferventă a lui Horia Tiseanu, după ce întreaga campanie s-au acuzat reciproc. De altfel, reprezentanta PIN a fost cel mai dur critic al actualului primar. Răspunsul sintetizat: “Aşa-i în politică!”Punctul pe “I” al strategiei acestei coaliţii de conjunctură, care nu are ca scop decât obţinerea puterii, a fost pus de Mihail Şerbănoiu: “Vom folosi toate metodele legale de a aduce lumea la vot şi de a-i convinge să voteze cu Horia Tiseanu”!
Cine sunt cetăţenii în interesul cărora va lucra administraţia?
Conferinţa s-a încheiat repede, politicienii fiind destul de trişti şi apăsaţi de penibilul situaţiei în care se aflau, dar convinşi că nici un compromis nu este prea mare. Bineînţeles, în interesul cetăţeanului! Care cetăţean? Ar fi câteva nume de cetăţeni - în mod sigur - în interesul cărora va lucra viitoarea administraţie locală în componenţa Horia Tiseanu primar, Gheorghe Tudor viceprimar şi Jenica Tabacu city manager, dar ce se întâmplă cu restul cetăţenilor? Cei mulţi... Crede cineva că le pasă acestor oameni de cei mulţi?! Indiferent de motivele invocate de liderii celor trei partide, cum îi mai poate crede cineva de vreme ce una spuneau acum două-trei săptămâni şi alta susţin acum?!

Liderii PD-L, PSD şi PIN se pupă după ce s-au scuipat vârtos

Coaliţia recent încheiată între PD-L, PSD şi PIN vine după o campanie dură, în care inclusiv reprezentanţii acestor partide nu au pregetat să arunce cu noroi unii asupra altora. Pentru că politicienii uită uşor, ne-am propus să le aducem aminte ceea ce au spus unii despre alţii numai în cursul acestui an. Ce poate face un politician de dragul puterii? Să-i îndemne pe cei care l-au votat să-l aleagă acum pe cel pe care l-au înjurat! “Aşa-i în politică!” - a fost răspunsul... Cât despre faptul că un candidat îşi permite să le ceară celor care l-au ales să voteze pe altcineva, parcă am fi în sclavagism. Dar, nu aşa îi tratează aceşti oameni pe alegători tot timpul, între campanii?
Horaţiu Zăgan despre...
Jenica Tabacu: “Suntem forţaţi să votăm proiectele Jenicăi Tabacu din motive strict electorale. Noi suntem în favoarea acestor proiecte, în principiu, dar nu sub forma asta şi nu acum! Proiectele sunt făcute diabolic! Iar ne vom trezi nominalizaţi prin tot felul de scrisori şi arătaţi cu degetul că noi nu vrem nu ştiu ce lucru…”

Mihail Şerbănoiu despre...
Jenica Tabacu: “Aştept următoarea scrisoare a dvs. în care să mă regăsesc la rubrica indisciplinaţi!” ; “Sunt oameni care nu vor să accepte că, într-o variantă democratică, pot fi înfrânţi. Doamna Jenica Tabacu a reacţionat cum a crezut de cuviinţă, nemulţumită de decizia majorităţii. Trebuia să luăm nişte măsuri în ceea ce o priveşte, pentru că ne-a creat destule probleme. Avem zeci de membri care ar merita să fie înaintea ei pe orice listă”.
PIN: “Probabil că ceea ce se aude este adevărat, cum că în spatele echipei lui Guşă se află Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii comuniste. Probabil că a venit cu întregul sistem şi cu tot arsenalul care ţine de servicii speciale...”
Horia Tiseanu: “După un mandat de primar, să-ţi încapă toate realizările pe o pagină A4 este foarte puţin”; “S-au pierdut 16 miliarde lei pentru că administraţia Tiseanu a uitat să preia aceste fonduri de la administraţia Tudor pentru sala de sport”; “Nu şi-a făcut treaba nici în administraţia Tudor, când era viceprimar”; “Horia Tiseanu susţine că a finalizat piaţa. Cum să te lauzi cu o realizare proiectată în 2004 de Tudor, la care ai depăşit cotele alocate, termenul de execuţie şi la care ai fost împins mereu de la spate? Podul de la Lunca Cornului s-a făcut într-un an, pentru că şase luni domnul Tiseanu a căutat vinovaţii în administraţia Tudor. A fost o lucrare impusă de inundaţii, iar fondurile au venit, într-o proporţie însemnată, de la judeţ”; “În trei ani şi jumătate s-au cheltuit patru bugete şi jumătate, iar Câmpina s-a îndatorat pentru multă vreme. Au fost bani cheltuiţi ineficient. S-au cheltuit, dar nu a rămas mai nimic în urmă! Tiseanu se laudă cu terenul sintetic de la Casa Tineretului. Mulţumim domnilor Mircea Sandu şi Dan Chiţu pentru existenţa acestui teren în Câmpina!” ; “O să înaintăm Prefecturii Prahova scrisoarea lui Horia Tiseanu către câmpineni pentru a ne preciza dacă este una specifică pentru campanie electorală. Eu cred că este tipică unei campanii electorale ascunse. Să faci campanie electorală pe bani publici nu este un lucru moral şi fair-play”; “A devenit o modă la Câmpina, dacă proiectul nu-ţi aparţine sau n-ai avut puterea să-l finalizezi, să vii ulterior şi să ţi-l asumi atacându-i pe cei care l-au realizat. Reacţia lor a fost de genul nu-i proiectul nostru, nu-l votăm, dar, ulterior, îi revendică paternitatea”; “A fost inadmisibil modul în care s-a organizat repartizarea invitaţiilor la spectacolul organizat de administraţia în 8 ianuarie. Din acest punct de vedere am înţeles reacţia lui Florin Anghel şi cred că spectacolul organizat de ei a fost modul perfect de sărbătorire a Zilei Câmpinei. Mai mult, primarul s-a pus într-o situaţie ridicolă cu acel coş cu flori, oferindu-l la sfârşit, atunci când pe scenă nu mai era decât trupa de balet. Dacă ar fi avut minima cultură a unui astfel de spectacol ar fi evitat acest moment. Nu este vina sa, ci a consilierului său personal pe probleme de cultură! Oricum, noi reproşăm Executivului că nu a reuşit să creeze o atmosferă de colaborare şi poate ar fi fost mult mai bine dacă toată lumea participa la ambele evenimente pentru că avem de sărbătorit o singură Câmpină!”

Horia Tiseanu despre...
Jenica Tabacu: “Nu spun că proiectul Jenicăi Tabacu nu este bun, dar propunerea lui acum este nepermisă, după ce patru ani n-aţi făcut acest lucru. Iar asta cu acord de principiu este… Cum am cere un acord de principiu să facem Disneyland pe Piţigaia! Aşa şi?!”; “Plimbă ursul prin oraş, după ce ani întregi nu scotea nasul din cărţile de spiritism”; “Sunt de-a dreptul indignat de atitudinea Jenicăi Tabacu. În pliantul pe care l-a împărţit este trecut un punct referitor la modernizarea drumului secundar DN1 – Ploieşti. Practic, este vorba despre lucrarea de pe Calea Dacia. Este un proiect de suflet al meu, pe care l-am ales pentru finanţare dintre trei proiecte. Nu înţeleg ce a făcut Jenica Tabacu pentru acest proiect, în afară de a ridica mâna la fel ca toţi ceilalţi consilieri. Nu este iniţiativa ei şi nu a făcut nimic pentru acest proiect, aşa că nu înţeleg de ce îşi arogă ea meritele”.
Victor Bercăroiu: “S-a îmbogăţit administrând piaţa, pe care a lăsat-o într-o stare jalnică şi a fost nevoie să venim noi să facem o piaţă nouă”.
Victor Bercăroiu despre...
Jenica Tabacu: “Luni (n.r. - 12 mai), pe la ora 15, am fost sunat de Jenica Tabacu. Mi-a reproşat că am comandat un control de la Inspectoratul Teritorial de Muncă la firma soţului ei. Pe mine nu mă interesează dacă la firma soţului ei lucrează oameni la negru sau nu. După ce m-a implorat să opresc controlul, a trecut la ameninţări la adresa mea şi a partidului. De altfel, este un scenariu periculos, ea însăşi spunându-mi că mă monitorizează pe mine şi organizaţia. Şi cred că aşa este după ce în mod suspect o serie de acţiuni ale noastre au fost... monitorizate”; “Doamna Tabacu s-a supărat, dar nu ştiu pe cine… Pentru mine a fost o surpriză. Nu neg calităţile ei profesionale, dar nu se poate accepta că te consideri din start cel mai bun şi să nu accepţi nici o altă variantă, jignind un întreg organism de conducere a filialei locale a PSD”.
Horia Tiseanu: “Câţi bani s-au adus în Câmpina, în actualul mandat? Câte proiecte importante s-au pus în practică? Administraţia Tiseanu ce a adus?”; “Vreau să-l critic pe dl. primar pentru decizia care a luat-o în legătură cu echipa de fotbal. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar gestul său nu e potrivit pentru un primar. Comandantul de onoare părăseşte corabia şi o lasă să se scufunde. Este ori un gest de laşitate, ori o lipsă de profesionalism. Motivele invocate de primar mi se par puerile”.

Jenica Tabacu despre...
Victor Bercăroiu: “Acest personaj cu aparenţă de domn, reactivat de vreo şase luni după o perioadă de trei ani şi jumătate de absenţă în sediul grupării politice respective, are năluciri. Declaraţiile lui cum că l-am implorat şi l-am ameninţat în legătură cu un nu ştiu ce control, sunt pur şi simplu născociri. Îi sugerez că ar fi mai bine să explice cetăţenilor Câmpinei, la viitoarea conferinţă de presă, cum s-a ocupat Victor Bercăroiu de gestionarea pieţei oraşului lor”.
Horia Tiseanu: “Conduita lui Horia Tiseanu s-a schimbat radical de când a devenit primar şi nu spun numai eu asta. O văd mulţi, o spun mulţi. Constat că are lucruri mai importante de făcut decât să vadă starea reală a Câmpinei. Nu mai are importanţă pentru el faptul că străzile nu sunt măturate, că habele de gunoi zac îngropate în… gunoaie. Când era viceprimar, dădea mai multă atenţie acestor lucruri"; “De când a aflat că doresc să candidez la Primărie, dl. Tiseanu a luat foc. A mers de la un limbaj blând, până la ameninţări. Mi-a spus tot felul de lucruri. Ultima ispravă - a angajat la muzeu o persoană care să-mi spioneze activitatea. Se poate spune despre el ca este un primar dictator”; “De când a ajuns primar, nu a venit niciodată să se intereseze de activităţile muzeului. Până la urmă, această instituţie e simbolul Câmpinei, aici vin toţi oaspeţii, vin turişti, numai primarul nu vine niciodată”.

Gheorghe Tudor despre...
Horia Tiseanu: “A demarat tot felul de lucrări pompieristice, în scopuri pur electorale”; “În ultimul mandat nu s-a realizat nimic important. E neputinţă? E răutate?”
Jenica Tabacu: “Mă deranjează faptul că, după ce şi-a făcut plinul la muzeu, şi-a amintit de programe pentru cetăţeni, de problemele din cartierul Câmpiniţa şi tot aşa. Şi primarul a greşit, trebuia să fie mai autoritar! Dar, de fapt, între cei doi nu mai există prietenia de pe vremea când doamna Tabacu şi domnul Tiseanu erau colegi în PD”; “În viaţă mai trebuie şi puţină moderaţie. Îi cunosc activitatea doamnei Tabacu de prin ‘96. În toată această perioadă, cu bunăvoinţa consilierilor, dar şi a mea, aţi obţinut din banii publici sume importante pentru muzeu. Aţi obţinut cam tot ce-aţi vrut şi de la PNŢ, şi de la PSD, şi de la PD... Dacă facem o comparaţie între fondurile acordate în această perioadă Muzeului “Hasdeu” şi, spre exemplu, cartierului Câmpiniţa, nu ştiu cum ne-am putea uita în ochii oamenilor de acolo, care sunt şi ei contribuabili...” ; “M-a surprins şi pe mine reacţia ei… Nu mă aşteptam. Trebuie să înţeleagă, însă, că într-o formaţiune politică trebuie să te supui unor reguli democratice. Iar reacţii asemenea celei pe care-a avut-o Jenica Tabacu nu prea au ce căuta în viaţa nici unui partid”.

Viorel Bondoc despre...
Jenica Tabacu: “Şi-a abandonat lucrările de cercetare pentru 80 de zile, un concediu legal, şi bântuie din poartă în poartă cu promisiuni populiste, încălcând în mod evident prevederile legii electorale”.
Concluzia nu poate fi decât una singură: interesele unora sunt prea mari încât aceşti oamenii politici să se mai uite în urmă. Nu contează nimic decât să ajungă la putere! Nu mai contează ce au spus ieri atâta vreme cât azi se încheie un protocol prin care puterea poate fi împărţită între ei. Nicicând nu a existat la Câmpina o situaţie mai penibilă precum cea la care asistăm astăzi. Chiar aşa, să fi ajuns liderii unor partide mari precum PD-L şi PSD să se teamă de Alin Moldoveanu?! Păi atunci, ruşinos ar trebui să fie în primul rând pentru ei...

PSD a simţit nevoia unor precizări


La numai două zile după conferinţa de presă comună, liderii PSD au simţit nevoia să se întâlnească din nou cu jurnaliştii. Poate tocmai pentru că nu s-au simţit în largul lor la sediul PD-L...Primul a vorbit Victor Bercăroiu, care a spus: “Mulţumesc câmpinenilor care mi-au dat votul. Ne însuşim rezultatele şi vom trage învăţămintele necesare după al doilea tur de scrutin”.


Tudor: “Tiseanu s-a trezit!”

La rândul său, Gheorghe Tudor a adăugat că “vom continua campania electorală şi-l vom sprijini pe Horia Tiseanu. Am fost impresionat, când am fost împreună prin cartiere, că oamenii parcă s-au trezit şi au conştientizat pericolul care ne pândeşte”. Întrebat dacă Tiseanu s-a trezit după ce acelaşi Tudor îl acuzase că “a dormit opt ani la Primărie”, actualul viceprimar - în evidentă încurcătură - a spus “Tiseanu s-a trezit... Ne-am trezit cu toţii, s-a trezit întregul oraş!”

Şerbănoiu recunoaşte, indirect, că Mircea Cosmava dirija preferenţial fondurile judeţene

Preşedintele PSD a fost cel mai acid. “Mircea Cosma este preşedintele Consiliului Judeţean. De aici orientarea actualei coaliţii, pentru că nu putem izola Câmpina. Alegerea lui Alin Moldoveanu, care se prezintă drept viitorul fericit şi neprihănit al Câmpinei, va izola localitatea din punct de vedere economic, politic şi al fondurilor, atât cele care vor veni de la Consiliul Judeţean, cât europene. Florin Anghel şi Alin Moldoveanu fac politică de vreo 12 ani schimbând partide şi reuşind, prin rezultate minuscule, să ajungă la putere, la pârghii prin care au putut să-şi dezvolte afacerile. La Câmpina nu am creat o «monstruoasă coaliţie», ci o coaliţiei bazată pe programe şi proiecte. Chiar dacă au mai existat divergenţe între noi ca persoane, trebuie să ne unim pentru proiectele importante ale Câmpinei”.

Liderii politici câmpineni comentează rezultatele alegerilor

După trecerea a aproximativ 48 de ore de la închiderea secţiilor de votare, le-am solicitat principalilor lideri politici locali un comentariu asupra rezultatelor alegerilor locale. Declaraţiile lor le puteţi citi în continuare, cu precizarea că – după numai o zi – unii dintre ei aveau să-şi definitiveze planurile pentru turul al doilea. Totuşi, pentru conformitate, iată declaraţiile liderilor politici, aşa cum ne-au fost ele prezentate în cursul zilei de marţi, 3 iunie.
Horia Tiseanu, preşedinte PD-L, candidat la funcţia de primar, locul 1 cu 33,83% din voturile alegătorilor: „În primul rând, ţin să mulţumesc tuturor celor care au venit la vot şi mi-au acordat încrederea lor. În privinţa rezultatului, cred că este unul oarecum aşteptat în urma campaniei electorale. Cred că se poate vorbi doar despre două surprize: apariţia PNDC şi PIN, care nu au existat până acum, precum şi dispariţia PRM şi PNG-CD din preferinţele alegătorilor. Rezultatul PD-L este unul bun, dar n-aş spune foarte bun, deşi am ocupat primul loc. Putem spune că am câştigat Consiliul Local chiar dacă nu avem majoritatea… Poate rezultatele erau mai bune dacă PNDC n-ar fi dus o campanie negativă şi n-ar fi îndepărtat alegătorii de noi. În privinţa prezenţei la vot, eu mă aşteptam să depăşim 50%, dar, oricum, faţă de alte localităţi, a fost o prezenţă bună. PNDC se pare că a avut o maşinărie de vot şi a adus oamenii la vot pe bază de liste, denaturând rezultatul alegerilor. Au fost aduşi oamenii cu maşini, poate au fost şi stimulaţi, aşa cum vorbeşte lumea, ceea ce a dus la o denaturare a votului. A fost o mobilizare militară din partea unui partid care vrea cu orice preţ să câştige alegerile. Tocmai din acest motiv, pentru a demonta această maşinărie de vot, îi rog pe câmpineni să se prezinte la vot, în turul al doilea de scrutin, pentru a-şi desemna primarul”.
Alin Moldoveanu, preşedinte PNDC, candidat la funcţia de primar, locul 2 cu 24,23%: „La Câmpina, sunt foarte mulţumit de rezultatele alegerilor şi s-a văzut în mod clar că locuitorii municipiului doresc schimbarea, după ce Horia Tiseanu a obţinut mai puţine voturi decât în 2004. Ţin să le mulţumesc tuturor câmpinenilor care au ieşit la vot şi îi îndemn să iasă şi în turul doi, să-l schimbăm pe cel care s-a instalat de 12 ani la conducerea urbei. Cetăţenii trebuie să aibă încredere în mine, le voi reda Primăria. Nu voi face nici o negociere cu cei care au fost 12 ani la conducerea Primăriei, dar mă bazez şi pe membrii şi simpatizanţii partidelor ai căror reprezentanţi au fost la Primărie, pentru că voi fi primarul tuturor câmpinenilor. Prezenţa scăzută la vot a fost cauzată, probabil, de minciunile aruncate în această campanie, dar pentru turul al doilea este ocazia ca oamenii să vină la vot, deoarece a venit cu adevărat momentul schimbării. Nu-mi voi schimba stilul de campanie, pentru că eu am fost cel mai corect şi am avut campanie cea mai decentă”.
Mihail Şerbănoiu, preşedinte PSD, candidat la funcţia de consilier local pe locul 6 al listei partidului (17,69% - patru mandate în CL):„Pentru noi a fost un rezultat sub aşteptări şi ne dezamăgeşte pentru că oferta noastră a fost una realistă, iar echipa propusă de noi a fost, de departe, cea mai valoroasă. Ne-a dezamăgit şi lipsa de interes a populaţiei faţă de oferta noatră şi de modul nostru de a ne prezenta în faţa câmpinenilor, ceea ce dovedeşte că populaţia nu mai crede în promisiuni, dar şi că noi am avut probleme de organizare. Prezenţa la vot a fost dezamăgitoare şi dezavantajoasă pentru noi, fiind sigur că, în condiţiile în care lumea ar fi ieşit la urne în proporţie de peste 50%, noi am fi fost cei câştigaţi. Deocamdată, nu am luat nici o hotărâre dacă şi pe cine vom susţine în turul secund şi nici nu se pune problema acum a unor negocieri pentru diverse funcţii în administraţia publică locală”.
Jenica Tabacu, preşedinte PIN, candidat la funcţia de primar, locul 4 cu 12,64%: „Sunt mulţumită de rezultatele obţinute, mai ales pentru că este vorba de un partid nou pentru Câmpina. Atât eu, în lupta pentru funcţia de primar, cât şi partidul, care a obţinut două mandate de consilieri, suntem mulţumiţi de aceste rezultate. Din păcate, prezenţa la vot a fost slabă, dar – pentru moment – nu am nici o explicaţie a absenteismului şi mi-e greu mie să spun care a fost motivul acestei prezenţe slabe la urne. Nu pot să fac nici un comentariu asupra candidatului pe care PIN îl va susţine în turul al doilea pentru Primărie”.
Elvis Arghir, vicepreşedinte PNL, candidat la funcţia de primar, locul 5 cu 6,91%: „Sunt dezamăgit nu atât de rezultat, cât de tot ceea ce s-a întâmplat... Am constatat că eu personal nu sunt făcut din punct de vedere emoţional pentru campanii de genul celor care s-au practicat la Câmpina şi nu numai... Şi mă refer la faptul că s-au cumpărat voturi. Ştiu acest lucru, e evident, dar nu am nici o probă şi este foarte greu de demonstrat. Nu acuz pe nimeni, dar cred că cele mai crecte campanii au fost ale PNL şi PSD. De aici şi rezultatele... Ale noastre, sub ceea ce trebuia să fie, ale celorlalţi, umflate... Oamenii au dat dovadă de un dezinteres total şi mă refer nu numai la faptul că au absentat în număr foarte mare, dar şi pentru că şi-au vândut votul. Asta a trecut, însă, acum trebuie să ne îndreptăm privirea înainte şi să vedem ce putem face din postura în care suntem pentru a sprijini interesele cetăţenilor şi ale Câmpinei. Nu putem spune pe cine vom sprijini în turul al doilea, dar cert este că vom sprijini pe acela care va promova interesele Câmpinei”.

PD-L şi PSD s-au certat la BEJ

Surpriză de proporţii la Biroul Electoral Judeţean Prahova, în incinta Casei Albe Ploieşti. Reprezentanţii Partidului Democrat Liberal au descoperit că uşile camerelor în care sunt depozitate buletinele de vot din tot judeţul nu sunt sigilate de BEJ, aşa cum prevede legea. Apare o simplă ştampilă, de la registratura Prefecturii. Ca şi cum nu erau suficiente îndoielile privind corectitudinea scrutinului, contestaţiile depuse, certurile dintre reprezentanţii partidelor, iată că a apărut un nou scandal legat de aceste alegeri. Reprezentanţii PD-L şi PSD s-au contrat pe această temă, chiar la BEJ. Explicaţia dată de prefectul judeţului, Doru Marius Nechiti, este destul de lapidară: “Vicepreşedintele BEJ ne-a spus că, în conformitate cu legea, buletinele trebuie doar păzite, nu şi sigilate. Sigiliul l-am pus noi aşa, asigurator, ca să ştim că nu se mişcă nimeni şi nimic pe uşa aceea”.
Roberta Anastase, preşedintele PD-L Prahova: “Singura măsura care se mai poate lua în acest moment este invalidarea alegerilor. Noi am solicitat, la momentul respectiv, renumărarea voturilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că acolo am constatat cele mai multe disfuncţionalităţi. Apoi, pentru că lucrurile se agravau, am cerut reluarea procesului de vot. În momentul de faţă, reprezentanţii BEJ ar trebui să ne spună unde au fost depuse voturile, pe categorii de buletine. Absolut toate camerele unde au fost depuse buletinele de vot au fost nesigilate. Cel mai important lucru pentru noi este să păzim voturile prahovenilor. Noi, PD-L, am câştigat aceste alegeri şi vorbim de pe poziţia de câştigător. Nici măcar nu s-a executat ultima hotărâre a Biroului Electoral Judeţean de renumărare şi verificare a voturilor. Nu se poate aşa ceva! Acum, descoperim că buletinele nici nu au fost sigilate!”
Gheorghe Nastasia, secretar general PD-L Prahova, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean: “Considerăm că nu s-a făcut o numărătoare corectă. Şi susţinem acest lucru mai ales din cauza numărului foarte mare de buletine nule. Noi credem că, în realitate, între aceste buletine sunt multe voturi exprimate corect pentru un candidat sau altul. Şi când colo, iată că buletinele nici măcar nu sunt ţinute în camere sigilate în conformitate cu legea. Aşteptam de aseară să înceapă numărătoarea. Preşedintele BEJ a luat această decizie, să fie numărate din nou voturile nule. Nici până la ora asta nu s-a făcut acest lucru. S-au căutat zeci de motive. Nu cred că este neglijenţă, nici inconştienţă, poate să fie rea-credinţă, rea-voinţă sau, pur şi simplu, poate să fie o fraudă electorală”.
Marian Săniuţă, preşedintele PSD Prahova: “Am asistat la o situaţie inadmisibilă, atât din punct de vedere politic, cât şi juridic. Aici este vorba despre o contestaţie a PD-L, care, din punctul nostru de vedere, nu are temei juridic. Specialiştii se vor pronunţa asupra acestei contestaţii. A apărut acum o situaţie inadmisibilă, în care politicul a intervenit asupra deciziei unor magistraţi şi a încercat să creeze o presiune asupra BEJ prin persoana preşedintelui PD-L Prahova. Acest partid nu ştie să piardă şi doreşte să-şi ascundă insuccesul prin crearea unei ţinte false şi a unui conflict care să pună în imposibilitate constituirea Consiliului Judeţean. A afirma fie că nu a fost pază suficientă, fie că nu şi-a făcut datoria cineva, fie că s-ar fi furat alegerile, nu reprezintă decât un mod nedemn de a spune că PD-L a pierdut în Prahova”.

Rezultatele alegerilor în judeţ

Localităţi în care se organizează al doilea tur
În 61 dintre cele 104 localităţi ale judeţului Prahova se va organiza al doilea tur de scrutin pentru stabilirea primarilor. Printre cele 61 de localităţi se numără şi cele două municipii - Ploieşti şi Câmpina - în care diferenţa nu s-a putut face din primul tur.Cei mai mulţi dintre candidaţii aflaţi în turul al doilea aparţin PD-L şi PSD. În unele localităţi, diferenţa dintre cei doi candidaţi este uriaşă, în raport cu numărul total al celor care şi-au exercitat dreptul la vot, în vreme ce, în alte localităţi, diferenţa între candidaţi, după primul tur, este de numai câteva voturi. În aceste condiţii, pentru cele mai multe dintre cele 61 de localităţi este posibil orice rezultat.
Ploieşti Andrei Volosevici (PD-L) 15.539 - Daniel Savu (PSD) 12.804
Câmpina Horia Tiseanu (PD-L) 4.662 - Alin Moldoveanu (PNDC) 3.339
Azuga Adrian Purcaru (PD-L) 797 - Mihai Gheorghe (PSD) 556
Băicoi Cristinel Toader (PSD) 1.836 - Ciprian Stătescu (PNDC) 1.500
Boldeşti Constantin Bucuroiu (PSD) 1.038 - Vasile Enache (PD-L) 785
Breaza Nicolae Ferăstrăeru (PNL) 1.906 - Ilie Colorian (PSD) 1.474
Plopeni Dragoş Niţă (PNDC) 1.340 - Octavian Zaharia (PD-L) 1.130
Slănic Daneluş Costea (PRM) 1.116 - Ion Muşat (PD-L) 863
Văleni Marian Costovici (PD-L) 1.418 - Mircea Niţu (PSD) 1.348
Albeşti Nicolae Popescu (PNL) 1.250 - Marian Paraschiv (PNG-CD) 525
Ariceşti Rahtivani Alexandru Cristea (PSD) 755 - Vasile Vasile (PD-L) 571
Ariceşti Zeletin Florin Roşu (PNL) 202 - Constantin Dănescu (PD-L) 186
Baba Ana Nicolai Bulete (PSD) 765 - Benone Mihai (PNL) 457
Bălţeşti Ion Radu (PNL) 865 - Ion Purcel (PD-L) 387
Bărcăneşti Gheorghe Dima (PD-L) 1.318 - Paul Trofin (PNL) 964
Bătrâni Gheorghe Necula (PD-L) 537 - Constantin Săndulescu (PSD) 375
Berceni Constantin Bucur (PNL) 1.101 - Constantin Panait (PD-L) 895
Bertea Ion Lupu (PD-L) 505 - Ion Petcu (PSD) 252
Brazi Leonaş Radu (PNL) 944 - Ilie Radu (PD-L) 778
Brebu Cătălin Luca Ionescu (PSD) 846 - Dumitru Comăniţă (PD-L) 773
Cărbuneşti Petre Stan (PD-L) 419 - Dumitru Alexe (PSD) 189
Ceptura Gheorghe Pană (PD-L) 731 - Vasile Iordache (PSD) 321
Cocorăştii Colţ Doru Bardaş (PD-L) 475 - Adrian Călin (PSD) 363
Colceag Marin Enache (PSD) 899 - Gabriel Papainog (PD-L) 420
Cosminele Dumitru Micu (PRM) 300 - Constantin Grigore (PD-L) 192
Filipeşti Târg Gheorghe Tudor (UPSS) 740 - Aurelian Manole (PNG-CD) 571
Gorgota Veronica Ioniţă (PD-L) 966 - Ion Dumitru (PSD) 464
Gornet-Cricov Gheorghe Niţu (PNL) 406 - Grigore Călin (PSD) 205
Gura Vadului Nicolae Sora (PD-L) 282 - Constantin Lungu (PSD) 276
Gura Vitioarei Gheorghe Tirifon (PNL) 1.088 - Constantin Micu (PD-L) 624
Iordăcheanu Constantin Safta (PD-L) 796 - Ioan Poiană (PSD) 782
Jugureni Constantin Marcoceanu (PSD) 196 - Lucica Radu (PNDC) 128
Lapoş Zoica Ivan (PNL) 200 - Ionel Ioniţă (PD-L) 73
Măgureni Gheorghe Iarca (PNL) 1.091 - Marian Dobre (PD-L) 638
Măneciu Ştefan Lupu (PD-L) 1.829 - Vasile Cordoş (PNL) 1.541
Măneşti Nicolae Grigore (PNG-CD) 948 - Constantin Niţoi (PSD) 416
Păuleşti Dumitru Dincă (PNL) 983 - Ion Drăguşin (PSD) 764
Plopu Gheorghe Predoiu (PNL) 429 - Adrian Bălănescu (PNG-CD) 386
Podenii Noi Cătălin Mărgărit (PNDC) 744 - Vasile Oblu (PD-L) 640
Poienarii Burchi Ion Gheorghe (PSD) 845 - Daniel Nedelcu (PNL) 397
Poseşti Emilian Grigore (PNG-CD) 409 - Călin Condrea (PD-L) 381
Predeal-Sărari Dumitru Coman (PSD) 518 - Daniel Iamandi (PD-L) 291
Proviţa de Jos Mihai Dumitrescu (PNDC) 526 - Dumitru Ilie (PD-L) 207
Râfov Paul Cazanciuc (PSD) 1.376 - Mircea Chivu (PD-L) 927
Sălciile Nistor Stan (PD-L) 387 - Alexandru Mitrea (PSD) 278
Sângeru Constantin Băjinaru (PD-L) 608 - Constantin Burduja (PNŢCD) 328
Scorţeni Gheorghe Bazgă (PNDC) 1.198 - Octavian Samoilă (PSD) 567
Starchiojd Cornel Gârbea (PNG-CD) 551 - Pompiliu Matei (PSD) 421
Şirna Ioan Bira (PSD) 417 - Marian Zaharia (PNL) 335
Şotrile Vasile Mănescu (PD-L) 536 - Daniel Davidescu (PSD) 474
Ştefeşti Irinel Istudor (PIN) 272 - Vasile Tăbăraş (PSD) 260
Talea Adrian Vasile (PNDC) 201 - Mihail Toader (PD-L) 184
Tătaru Elena Dobroteanu (PNL) 231 - Iuliana Mareş (PNDC) 114
Tg. Vechi Viorel Popa (PSD) 711 - Nicolae Drăgan (PNŢCD) 541
Teişani Gheorghe Stanciu (PNL) 727 - Eugen Tudoricu (PD-L) 528
Telega Gheorghe Ilie (PSD) 1.018 - Alexandru Chirobocea (PD-L) 958
Tomşani Ilie Potocea (PNDC) 990 - Virgil Banu (PSD) 322
Vl. Călugărească Victor Vişan (PNL) 1.083 - Vasilică Neacşu (PSD) 898
Valea Doftanei Gheorghe Mosor (PD-L) 1.090 - Ion Lungu (PSD) 304
Vărbilău Ion Ioniţă (PSD) 1.298 - Dragoş Anghel (PD-L) 649
Vâlcăneşti Adrian Manole (PD-L) 825 - Aurel Stroe (PNL) 546
Mircea Cosma - preşedintele Consiliului Judeţean
După ce în ediţia trecută v-am prezentat rezultatele înregistrate la cele 23 de secţii de votare din Câmpina, de această dată vă prezentăm rezultatele înregistrate la nivel judeţean, pentru Consiliul Judeţean şi pentru preşedinţia acestuia. Astfel, la primele alegeri prin vot uninominal pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, cele mai multe sufragii le-a întrunit Mircea Cosma, candidatul PSD, cu 77.394 voturi, acesta fiind declarat câştigător. Astfel, primii clasaţi în ierarhia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean au fost:
Mircea Cosma (PSD) - 77.394 voturi
Gheorghe Nastasia (PD-L) - 73.115 voturi
Alexandri Nicolae (PNL) - 54.059 voturi
Florin Anghel (PNDC) - 53.407 voturi
Precizăm că Biroul Electoral Judeţean a admis contestaţia PD-L Prahova prin care se solicită renumărarea voturilor nule înregistrate la alegerea preşedintelui CJ şi consilierilor judeţeni. Numărul mare al voturilor nule (este vorba despre buletinele completate greşit sau neştampilate, introduse în urne şi nu despre cele nefolosite) a fost, la nivelul judeţului, de 72.266, un adevărat record naţional. Din acest total, 22.322 de voturi nule s-au înregistrat la alegerea consilierilor judeţeni, iar 19.745 - la alegerea preşedintelui CJ. Interesant este faptul că nici o oficialitate judeţeană nu-şi explică de ce au existat atât de multe voturi nule, acest lucru alimentând ideea unei posibile fraude în Prahova. Renumărarea voturilor nule nu este posibilă, deocamdată, deoarece trebuie soluţionată mai întâi contestaţia depusă de PSD Prahova la Biroul Electoral Central, contestaţie prin care se solicită tocmai anularea deciziei BEJ de reluare a numărătorii voturilor.

PD-L, cele mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean
Pentru cele 36 de mandate de consilieri judeţeni lupta a fost deosebit de dură, înregistrându-se următorul rezultat: PD-L (80.914 voturi) - 11 mandate;
PSD (72.885 voturi) - 10 mandate;
PNL (54.861 voturi) - 7 mandate;
PNDC (35.897 voturi) - 5 mandate;
PNG-CD (19.870 voturi) - 3 mandate.
Primari care au ieşit din primul tur
Buşteni Emanoil Savin PD-L
Comarnic Dorian Botoacă PD-L
Mizil Emil Proşcan PNDC
Sinaia Vlad Oprea PNL
Urlaţi Marian Machiţescu PNL
Adunaţi Octavian Negotei PSD
Aluniş Iulian Bâgiu PSD
Apostolache Mihail Bratu PD-L
Balta Doamnei Vasile Dascălu PSD
Băneşti Petre Ion Costache PNDC
Blejoi Adrian Dumitru PSD
Boldeşti-Grădiştea Niculae Enescu PD-L
Bucov Ion Savu PNL
Călugăreni Ileana Cârlan PSD
Ceraşu Dumitru Duca PSD
Chiojdeanca Ion Cristea PNDC
Ciorani Marin Voicu PSD
Cocorăştii Mislii Daniel Alexandru PD-L
Cornu Cornel Nanu PSD
Drajna Mihai Gavrilă PNL
Drăgăneşti Ion Dumitrache PD-L
Dumbrava Nicolae Bunea PNL
Dumbrăveşti Valentin State PSD
Fântânele Dumitru Mateiu PSD
Filipeştii de Pădure Costel Morărescu PD-L
Floreşti Eugen David PNL
Fulga Constantin Badea PSD
Gherghiţa Constantin Ciolacu PD-L
Gornet Ion Petrescu PSD
Izvoarele Margareta Dinulescu PNL
Lipăneşti Robert Nica PNDC
Măgurele Constantin Apostolescu PD-L
Olari Milică Voinescu PSD
Păcureţi Grigore Andreescu PD-L
Poiana Câmpina Aurel Duţă PSD
Proviţa de Sus Elena Cosmoiu PNDC
Puchenii Mari Constantin Negoi PD-L
Salcia Dan Boştină PD-L
Secăria Iulian Popa PD-L
Surani Marcela Cornea PD-L
Şoimari Constantin Dragomir PNDC
Tinosu Iulian Andrei PD-L
Vadu Săpat Vasile Zamfirescu PD-L

Comicăriile campaniei electorale


La fiecare campanie electorală, amplasarea afişelor, mai ales a celor în alte locuri decât în cele special amenajate, creează apropieri sau asocieri de-a dreptul comice. Aşa s-a întâmplat şi în această campanie. Considerăm că imaginile sunt atât de sugestive, încât nu mai e nevoie de nici un comentariu.

Se strâng bannerele şi afişele


La numai câteva zile după primul tur de scrutin, o mare parte a bannerelor şi afişelor au început să fie strânse. Vor rămâne, însă, ca şi în anii precedenţi, pentru mai multă vreme, urmele unde au fost lipite ilegal tot felul de afişe. Dar, ce să-i faci? Aşa se întâmplă când amenda este mai mică decât valoarea efectului amplasării acestor afişe pe stâlpi şi prin tot felul de alte locuri!

Ziua Eroilor, între discreţie şi... campanie electorală


La fel cum s-a întâmplat şi cu ocazia zilei de 9 Mai, atunci când s-au sărbătorit Ziua Independenţei, Ziua Victorie şi Ziua Europei, nici la Ziua Eroilor nu au lipsit conotaţiile electorale. Pentru că după ce vreme de patru ani doar pe foarte puţini dintre politicieni îi zăreai la astfel de acţiuni, acum, aflându-ne în preajma alegerilor, toţi şi-au făcut timp şi... loc pentru a fi văzuţi.Cea mai mare aglomeraţie a fost la Cimitirul Eroilor de pe strada Bobâlna, acolo unde politicienii au reprezentat grosul celor prezenţi. S-au depus coroane de flori, s-a oficiat o slujbă religioasă, iar primarul Horia Tiseanu a ţinut un scurt discurs. Mult mai discretă a fost festivitatea desfăşurată la Centrul de Instruire al Jandarmeriei, acolo unde a avut loc un moment comemorativ dedicat eroilor căzuţi la Otopeni, în timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Aici, în afara cadrelor acestui centru, a mai participat doar o delegaţie a Centrului Jandarmeriei Montane din Sinaia. De altfel, jandarmii montani din Sinaia au fost prezenţi şi la momentele solemne de la Monumentul Eroilor din Sinaia şi de la sediul unităţii.

Jandarmii au marcat Ziua Mediului


În cursul săptămânii trecute s-a celebrat Ziua Mediului. Totuşi, nici una dintre autorităţile statului nu a realizat nici măcar o acţiune de cinstire a acestei zile. Singurii care au încercat să arunce mănuşa provocării au fost jandarmii de la Centrul de Instruire din Câmpina. Jandarmii au ieşit la curăţenie în zona de sud a localităţii noastre, dar şi în curtea proprie a centrului. Zeci de jandarmi au strâns mizeriile de pe spaţiile verzi, dar şi de pe domeniul public, sub directa supraveghere a comandantului Centrului, colonel Ion Grecu. De altfel, acesta ne-a declarat: “Într-o lume în care se pune tot mai acut problema protecţiei mediului înconjurător, am considerat că putem şi noi să dăm o mână de ajutor la protejarea mediului. Am considerat că cea mai oportună activitate pe care o putem desfăşura este realizarea unor lucrări de curăţenie în zona de sud a localităţii, dar şi în curtea proprie. Sper ca toate celelalte autorităţi să considere gestul nostru ca pe o provocare, iar Câmpina să fie mai curată!”

Elevii de la “Louis Pasteur” au sărbătorit 1 Iunie


Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, elevii anului I B, profilul Asistenţi Medicali Generalişti, de la Şcoala Postliceală “Louis Pasteur” Câmpina au vrut să le facă o bucurie copiilor mai puţin avantajaţi din punct de vedere social. Astfel, ei au desfăşurat o acţiune caritabilă pentru a aduce un zâmbet pe chipurile câtorva copii de la centrele de plasament familial din cadrul Fundaţiei “Iubiţi Copiii” din Câmpina.Acţiunea s-a desfăşurat luni, 2 iunie, la ora 16.00, în cadrul orelor de laborator tehnologic la disciplina sociologie medicală şi a avut ca deziderat umanitar tema “Fiecare copil are dreptul la copilărie”.Impactul pe care l-a avut acţiunea a fost pozitiv şi a generat în rândul elevilor o atmosferă benefică socializării şi aducerii aminte a perioadei copilăriei, perioadă de care mulţi dintre elevi îşi aduc aminte cu plăcere. Elevii anului I B de la Şcola Postliceală “Louis Pasteur” mulţumesc pe această cale doamnei Eugenia Câmpeanu pentru amabilitatea de a-i primi în casa copiilor pe care îi îngrijeşte cu atâta dragoste.

FCM Câmpina rămâne cel mai bun ambasador pentru imaginea Câmpinei


Totuşi, este nevoie de implicarea administraţiei locale!

FCM Câmpina, echipa fanion a localităţii noastre, a avut parte de un retur de campionat extrem de greu, poate cel mai greu din istoria recentă a clubului. Cu toate acestea, după schimbarea a nu mai puţin de patru tehnicieni şi o serie de şase victorii consecutive incredibile, Municipalul câmpinean a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul – menţinerea în eşalonul secund, cu două etape înainte de final. În ciuda dificultăţilor cu care s-a confruntat şi a faptului că are cel mai mic buget dintre echipele din liga secundă, preşedintele Dan Ştefan Chiţu şi-a trecut în cont o nouă performanţă, pentru că despre performanţă este vorba atunci când te clasezi înaintea unor echipe reprezentând nu numai centre financiare puternice, dar şi fotbalistice – Bacău, Focşani, Galaţi. Despre parcursul din acest retur, problemele, dar şi satisfacţiile avute, precum şi despre Campionatul European, la care participă ca oficial din postura de membru al Comitetului Executiv al FRF, Dan Ştefan Chiţu a acceptat următorul dialog.


Un retur foarte dificil
Domnule Chiţu aţi avut parte de un retur infernal. Cum s-a văzut această a doua parte a campionatului din postura de preşedinte clubului? Returul a fost, într-adevăr, unul foarte dificil, pentru că am plecat destul de greu în pregătirea de iarnă, după ce am avut problemele cunoscute privind conducerea tehnică. După îmbolnăvirea lui Şerbănică am fost obligaţi să găsim soluţii şi a fost destul de greu. După două încercări – Gabi Stan, care a stat zece zile, şi Cosarek, pe care l-am destituit după meciul cu Giurgiu – am ajuns la soluţia Petre Gigiu. A fost un retur greu în ciuda faptului că la începutul acestuia am construit o echipă, atât din punct de vedere numeric, dar şi valoric, cu care am considerat că putem să ne îndeplinim obiectivul. S-a demonstrat că am avut dreptate în momentul în care l-am demis pe Cosarek, pentru că, după acest moment, echipa şi-a recăpătat cadenţa, iar şirul de victorii şi rezultate pozitive au dus în cele din urmă la îndeplinirea obiectivului, chiar cu două etape înaintea finalului de campionat. A fost un retur foarte greu şi pentru că ne-am confruntat cu forţe ale fotbalului, cu echipe din localităţi reşedinţă de judeţ, cu bugete mult peste cel al Municipalului câmpinean. În plus, a fost un an electoral, iar fraţii Sechelariu - la Bacău şi Oprişan - la Focşani au vrut să demonstreze fiecare câte ceva şi s-au implicat puternic în fotbal. Iar din acest punct de vedere, victoria a fost şi mai gustată… Municipalul a demonstrat că rămâne cel mai bun ambasador pentru imaginea Câmpinei atât în ţară, cât şi în străinătate. Multe decenii, alături de Uzina Poiana, Uzina Mecanică şi Rafinărie, echipa de fotbal a fost printre emblemele Câmpinei.


“Sunt un luptător!”
Sincer, aţi avut vreun moment pe parcursul acestui retur sentimentul că totul s-a încheiat şi că nu se mai poate face nimic pentru îndeplinirea obiectivului?Eu sunt un luptător, un om care nu cedează uşor. Tot timpul am crezut în echipă. De altfel şi zodia mea, Capricorn, este una a oamenilor luptători şi am crezut tot timpul în tot ceea ce am realizat. A fost o luptă foarte grea pentru că nu m-am luptat numai cu echipele de pe teren, ci cu un sistem politic, faptul că a fost perioada campaniei electorale însemnând, în multe localităţi, o implicare a unor oameni politici cu mare forţă financiară.


“Gigiu are contract încă un an”
Aţi vorbit despre periplul antrenorilor. Rămâne Petre Gigiu antrenorul echipei?Petre Gigiu are contract cu FCM Câmpina pentru încă un an. Am avut o discuţie cu el, dar toate detaliile sezonului 2008-2009 le vom definitiva după ce mă voi întoarce de la turneul final al Campionatului European din Austria şi Elveţia, unde fac parte din delegaţia oficială, în calitate de membru al Comitetului Executiv al FRF.


“Niciodată n-am avut alocaţi măcar 1.000 de euro pentru achiziţiişi transferuri”
Alcătuirea unui lot cât mai valoros şi omogen a fost mereu o problemă în ultima vreme. Care mai sunt jucătorii aflaţi sub contract cu Municipalul, la acest moment?În acest moment, sub contract cu clubul se află portarii Mindileac, Plachta şi jucătorii de câmp Cristea, Defta, Ţiclea, Octavian Tudor, Bica, Enache, Păştin, Dragomir, Jecu, Marcu şi Ene. Deocamdată, nu se poate vorbi despre achiziţiile pe care le vom face. Marea noastră problemă este lipsa fondurilor. Pentru a alcătui o echipă valoroasă este nevoie de bani. Niciodată n-am avut alocaţi măcar o mie de euro pentru achiziţii şi transferuri. În aceste condiţii, cei mai mulţi jucători care au venit la FCM Câmpina au venit fie pe baza înţelegerilor mele cu ei sau cu conducătorii echipelor la care erau sub contract, fie jucători liberi de contract, care să nu ne coste atât de mult. Astfel, este foarte greu să faci o echipă, dar, totuşi, am avut un retur foarte bun şi ne-am îndeplinit obiectivul în faţa unor formaţii reprezentând reşedinţe de judeţ, oraşe importante pe harta fotbalului românesc – Bacău, Focşani, Galaţi. Cred că este o mare performanţă menţinerea în eşalonul secund în dauna acestor echipe, mai ales că am fost nevoiţi să schimbăm patru antrenori în acest campionat, din motive independente de conducerea administrativă, iar schimbarea a patru antrenori în zece luni s-a simţit la nivelul echipei.


“Oamenii trebuie să se trezească şi să strângă rândurile pentru a nu ne face de râs!”
Este perioada alegerilor locale. În ce măsura poate influenţa rezultatul votului viitorul echipei de fotbal FCM Câmpina?Am convingerea că Horia Tiseanu va câştiga în turul al doilea, pentru că, în primul rând, este un om cu experienţă în administraţia locală – a fost opt ani viceprimar şi patru ani primar – dar este şi un tip inteligent, cinstit, chiar prea cinstit. Dacă se realizează coaliţia PSD-PD-L-PIN cu Gheorghe Tudor viceprimar, am convingerea că va fi una dintre cele mai competente echipe de conducere la nivelul administraţiei locale, un lucru deosebit de important pentru Câmpina. Tudor a fost primar şi a construit jumătate din oraş, iar Câmpina de astfel de oameni are nevoie. În privinţa contracandidatului său, nici nu vreau să mă gândesc că acest individ ar putea ajunge primar. Câmpina are nevoie de un primar cu valoare şi experienţă, care să fie un bun cunoscător al administraţiei publice locale. Am impresia că unii confundă Primăria Câmpina cu Primăria Telega sau Proviţa, fără a jigni locuitorii comunelor respective. Totuşi, Câmpina este un municipiu cu mare pondere economică, intelectuală şi nu poate fi condusă de un asemenea individ. Din punctul meu de vedere este jenant că s-a ajuns în această situaţie şi nu pot să înţeleg atitudinea intelectualilor şi a oamenilor simpli din Câmpina. Este inadmisibil ca din peste 34.000 de alegători să nu se prezinte la urne decât puţin peste 13.000! Aş vrea să-l întreb pe Florin Anghel dacă se poate uita în ochii câmpinenilor cu acest candidat… Oamenii trebuie să se trezească şi să strângă rândurile pentru a nu ne face de râs! În privinţa activităţii viitorului Consiliu Local, sunt convins că PSD, PD-L şi PIN vor sprijini activitatea sportivă, în general, şi fotbalul, în special.


“Orice punct obţinut de Naţionalăeste o performanţă!”

Duminică, 8 iunie (n.r. – discuţia a avut loc vineri, 6 iunie), urmează să plecaţi în Elveţia pentru a vă alătura delegaţiei oficiale a României la Campionatul European. Ce aşteptaţi de la acest turneu final şi care credeţi că sunt şansele Naţionalei?Da, duminică voi pleca în Elveţia. Trebuia să plec pe 2 iunie, odată cu Naţionala şi restul delegaţiei oficiale, dar nu am putut pleca pentru că am avut foarte multe lucruri de rezolvat la firmă. Voi pleca duminică, la ora 7.00 dimineaţa, de pe Aeroportul Băneasa, cu un avion charter, împreună cu Constantin Anghelache, dar şi cu Jean Garabet şi alţi oameni de fotbal. În Elveţia ne vom alătura delegaţiei oficiale şi vom locui la St.Gallen. Voi rămâne la turneul final al Campionatului European atâta timp cât va rămâne şi echipa României şi, sincer, sper să stăm cât mai mult. Este, însă, o grupă deosebit de grea, cu Italia, Franţa şi Olanda, eu personal având convingerea că din această grupă se va stabili una dintre finaliste sau poate chiar câştigătoarea noului titlu continental. Sunt convins că această generaţie va avea o comportare meritorie, dar în această grupă orice punct obţinut de Naţională este o performanţă.

O victorie şi o înfrângere, rezultatele “dublei” România - Elveţia


La mijlocul săptămânii trecute, stadionul “Poiana” a fost gazda unei “duble” partide de verificare între reprezentativele de juniori sub 15 ani ale României şi Elveţiei.Ambele echipe reprezentative se află înaintea pregătirii unei noi campanii de calificare pentru Campionatul European, “tricolorii” fiind coordonaţi din punct de vedere tehnic de antrenorul Florin Cheran. În prima partidă, chiar dacă au avut o posesie foarte bună a balonului şi chiar dacă au dominat în mai multe momente ale jocului întâlnirea, elveţienii s-au văzut învinşi cu scorul de 3-1. Partida a avut loc marţi şi a fost arbitrată de Mugurel Drăgănescu (Breaza).După 48 de ore, cele două formaţii s-au întâlnit într-o partidă revanşă, care a fost arbitrată de Radu Petrescu (Bucureşti). Cu toate că meciul a semănat izbitor cu prima dispută, totuşi, rezultatul a fost de 3-1, dar pentru formaţia din Ţara Cantoanelor. Şi de această dată, elveţienii au dat dovadă de un joc mai exact, cu pase din două atingeri, mult mai precise, “tricolorii” lui Florin Cheran fiind deficitari mai ales la capitolul prospeţime fizică, acolo unde au fost dominaţi clar de partenerii lor. Ambii antrenorii au apreciat utilitatea “dublei” partide.

Motocrosul a revenit pe dealul Muscel


Pe dealul Muscel s-a desfăşurat ieri Cupa municipiului Câmpina la motocros, competiţie organizată de Moto Club Britmar, cu sprijinul financiar al preşedintelui PNDC, Alin Moldoveanu. Acest concurs a făcut parte din calendarul oficial al Federaţiei Române de Motociclism şi este prima competiţie de acest gen organizată pe dealul Muscel în ultimii doi ani. Reamintim că, la Câmpina, motocrosul reprezenta o tradiţie, însă, din cauza problemelor financiare şi neimplicării administraţiei locale, acest sport trăieşte tot mai mult din amintiri. Anual, aici se desfăşurau câte două etape ale Campionatului Naţional de Motocros, asta ca să nu mai punem la socoteală Cupa Prieteniei, la care participau sportivi din toate ţările est-europene. La Cupa municipiului Câmpina au participat aproximativ 60 de concurenţi de la cluburi din toată ţara, la clasele 50, 65, 85, 125, 250 cmc, open, amatori şi veterani. Ei au fost susţinuţi de un public numeros, câmpinenii neputând uita vremurile de altădată, când motoarele răsunau pe dealul Muscel. S-au acordat câte trei premii pentru fiecare clasă participantă, iar în pauza dintre manşe, preşedinţii Moto Club Lido, Cătălin Duţă şi Moto Club Britmar, Duşan Marianov, au… alergat o tură cu motoarele lor, o ultimă tură înaintea retragerii oficiale din activitatea competiţională. Ei au primit câte o cupă şi câte un premiu în bani din partea lui Alin Moldoveanu. Printre concurenţi s-au aflat şi doi câmpineni – Ciprian Marianov (Britmar) şi Narcis Enescu (Lido). Nu au lipsit nici Florin Pop, cel mai bun motociclist român al momentului şi Ştefania Băncilă, care, la numai 7 ani, a fost vedeta competiţiei.

Unirea Câmpina, în vacanţă până pe 23 iunie

După ce au avut parte de un final tensionat, în care au stat cu sufletul la gură până în ultima etapă, echipierii şi diriguitorii formaţiei Unirea Câmpina au intrat într-o binemeritată vacanţă.Chiar dacă jucătorii sunt în vacanţă, principalii susţinători financiari ai grupării - jucătorii Mărgărit Ciobotaru şi Bogdan Mănescu - împreună cu antrenorul principal al formaţiei, Marius Pălănceanu, au avut mai multe întâlniri pentru a cristaliza formula de abordare a viitoarei ediţii de campionat.Deocamdată nu se poate pune problema unor achiziţii, fiind mai degrabă o perioadă de tatonări, dar atât Pălănceanu, cât şi Ciobotaru şi Mănescu au o întreagă listă cu posibile achiziţii. Cel mai probabil, obiectivul pentru viitorul sezon va fi acela de menţinere în eşalonul de elită al fotbalului prahovean, startul pregătirilor urmând a se da în jurul datei de 23 iunie. După obişnuita perioadă de reacomodare la efort va urma un stagiu de jocuri amicale pentru cristalizarea formulei de bază şi întărirea relaţiilor de joc.