29 septembrie 2008

Spitalul Municipal, într-o situaţie limită. Din nou...

Iarnă fără gaze!
Poate cea mai gravă problemă discutată la ultima şedinţă a Consiliului Local şi cu cel mai mare impact social a apărut la capitolul “diverse”, atunci când viceprimarul Ion Dragomir a spus cu o voce gravă: “Vreau să trag un serios semnal de alarmă. Nu se rezolvă problema încălzirii la spital pentru această iarnă!” Şi în sală s-a făcut linişte...Într-adevăr, toţi consilierii au sesizat gravitatea problemei, mai ales că ei cunosc tenacitatea viceprimarului Ion Dragomir atunci când e de vorba de rezolvarea unei probleme. Iar Dragomir a continuat: “Ne-am întâlnit cu firma respectivă, am încheiat şi un protocol, ne-am adresat la Distrigaz să ni se predea contractul pentru spital, dar nu este posibil acest lucru până nu se plătesc datoriile. Am solicitat o decalare a datoriilor, dar suma este destul de mare, 3,5 miliarde lei vechi, iar o eşalonare de 100 milioane lei lunar, de exemplu, ar duce la achitarea datoriei în trei ani. Nu va accepta nimeni aşa ceva! Deşi am semnat un protocol cu firma din Iaşi, prin care se angajează că, dacă noi preluăm datoria, ei asigură apa caldă şi încălzirea spitalului, firma ieşeană nu mai are în acest moment nici un angajat! Nu putem face nimic pentru că nu există cadrul legal ca noi sau spitalul să plătim datoriile în contul acestei firme, iar orice control financiar ar veni ar amenda această eventuală plată a noastră. De fapt, singura cale legală este acţionarea firmei în judecată şi recuperarea datoriilor prin executor judecătoresc, dar asta durează foarte mult, aşa că iarna asta nu cred că Spitalul Municipal va avea gaze!”Viceprimarul Ion Dragomir a mai insistat asupra unui aspect: “Este deosebit de grav că s-au plătit facturile către firma din Iaşi ştiindu-se că aceasta nu achită obligaţiile sale către Distrigaz! Eu vreau să ştiu cine este persoana responsabilă de achitarea acelor facturi şi cine trebuia să urmărească dacă firma le achită mai departe către Distrigaz!” Deşi a fost susţinut foarte puternic de Gheorghe Tudor, dar şi de alţi consilieri, Dragomir nu a primit răspuns la întrebare, pentru că nimeni nu este dispus să se declare vinovat de această situaţie foarte delicată. Primarul Horia Tiseanu nu a avut decât o intervenţie, deşi, poate, ar fi trebuit să spună mai multe lucruri: “O să preiau eu de la viceprimar problema, o s-o duc mai departe şi o s-o rezolv!” Iar viceprimarul Dragomir dădea neîncrezător din cap... Este prima dată în acest mandat când cei doi manifestă public păreri diferite. Să fie probleme în Paradis?! În tot acest timp, conducerea spitalului este mai preocupată să pună “botniţă” medicilor nemulţumiţi...

După 12 ani de administraţie locală, Horaţiu Zăgan atacă Parlamentul

“Sunt născut şi crescut în Câmpina. Am 44 de ani, sunt căsătorit şi am un băiat. Am absolvit Institutul Politehnic, Facultatea de Transporturi şi sunt inginer autovehicule rutiere. Sunt simplu salariat şi liber de orice obligaţii care ţin de mediul de afaceri, de interese de grup mai mult sau mai puţin oneste”.Aceasta este prezentarea succintă pe care şi-a făcut-o Horaţiu Zăgan, candidatul PSD la Camera Deputaţilor - în Colegiul Uninominal nr. 2, din care fac parte localităţile Câmpina, Valea Doftanei, Şotrile, Secăria, Brebu, Băneşti, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos şi Poiana Câmpina. Ar mai trebui precizat că Horaţiu Zăgan este consilier local, aflându-se la cel de-al patrulea mandat consecutiv.


Domnule Horaţiu Zăgan, de ce candidaţi pentru un mandat de parlamentar? În definitiv, sunteţi consilier local. Lupta uninominală din noiembrie nu va fi deloc uşoară...
Totul s-a petrecut foarte repede. Chiar joi, ziua ultimei şedinţe a Consiliului Local, am fost întrebat dacă doresc să candidez. Au fost mai mulţi factori care m-au determinat să accept această propunere. În primul rând, am acceptat provocarea pentru că am considerat că, după 12 ani de activitate politică şi în administraţia locală, în prezent eu fiind consilier local la al patrulea mandat, am suficientă experienţă astfel încât să intru în această luptă şi pot încerca să conving electoratul că-i pot reprezenta cu cinste interesele în Parlament. Un alt motiv ar fi acela că, personal, cred că este timpul - şi electoratul aşteaptă acest lucru - pentru oameni care să facă politică într-un alt mod decât s-a făcut până acum. Nu doresc să ajung în Parlament pentru a vota cu două - trei cartele, pentru a dormi în fotoliile comode ale Parlamentului sau pentru a lectura presa în loc să particip la dezbateri şi exemplele ar putea continua. Este nevoie de oameni tineri, activi, al căror interes să coincidă cu cel al cetăţeanului, nicidecum cu interesele personale sau de grup. Nu vă ascund faptul că unii dintre cunoscuţii mei, cu care am vorbit ulterior acceptării acestei candidaturi, mi-au spus că şansele mele sunt minime. I-am întrebat de ce? Răspunsul unanim a fost acela al... banilor pe care contracandidaţii mei ar fi dispuşi să-i cheltuiască în campania electorală. Desigur că o campanie electorală nu se poate face fără bani, dar după ultimele două campanii - pentru europarlamentare şi alegerile locale - electoratul nu va mai putea fi cumpărat cu cozonaci, ulei, bere şi mititei. Eu cred că a venit momentul pentru o campanie bazată pe un mesaj clar, concis şi care să răspundă la multitudinea de probleme cu care alegătorii se confruntă în fiecare zi.
Apropo de contracandidaţi. Sunt nume grele. Cum vedeţi cursa în care v-aţi înscris alături de ei?
În cazul candidatului PD-L, e ciudat, chiar şi presa a semnalat, că, până mai acum o săptămână, două, domnul Mărgărit Muşat era candidatul Alianţei PSD-PC pentru postul de deputat. Nu vreau să comentez motivele obiective, subiective, personale, care l-au determinat să renunţe la a candida sub culorile Alianţei PSD-PC, dar nu pot să nu mă întreb cum, în decurs de numai câteva zile, domnia sa s-a hotărât să treacă de la o candidatură ce presupunea un mesaj de stânga, la alta care presupune un discurs de dreapta. Până la urmă, cărui electorat se adresează domnul Muşat? În ceea ce priveşte PNL, am aflat că domnul Florin Anghel ar candida pentru acest colegiu. Şi în legătură cu domnia sa, mă întreb - şi pe bună dreptate cred că se întreabă şi electoratul - ce motivaţie, ce resorturi interne îl determină să fie atât de perseverent în a încerca să obţină o demnitate publică, schimbându-şi frecvent apartenenţa politică şi, implicit, opţiunile politice. Sunt curios să văd cu ce mesaj va veni în faţa electoratului, fiind convins că acest mesaj nu va fi fundamentat pe doctrine, programe politice, dacă ţinem cont de traseul sinuos pe care l-a avut şi îl are în viaţa politică la toate nivelurile.
Vorbeaţi despre campania electorală... Există motive să fiţi atacat în această campanie? Cu alte cuvinte, au cu ce să vă atace unii sau alţii?
Nu există motive, dar experienţa mi-a arătat că motivele pot fi fabricate. În momentul în care am acceptat să candidez, am acceptat şi posibilitatea de a fi atacat, fie şi fără motiv, numai din dorinţa de a fi discreditat.
După luptele din campaniile pentru europarlamentare şi locale, consideraţi că acum, la alegerile parlamentare, miza este mai mare?
La această întrebare se poate răspunde din două puncte de vedere. Din perspectiva alegătorului, miza este foarte importantă, pentru că prin vot alegătorul îşi poate desemna persoana care să-l reprezinte în Parlament, patru ani. În condiţiile votului uninominal, a nu participa la vot, dar a fi nemulţumit - pe bună dreptate - de ceea ce se întâmplă în Parlament, înseamnă a accepta în mod tacit actuala stare de fapt. De aceea îmi doresc ca participarea la vot să fie cât mai mare, normal. Din punctul de vedere al contracandidaţilor mei, cred că miza este foarte importantă. Dar din alte motive, având în vedere fie şi faptul că unul dintre ei a tot încercat în mod constant să acceadă la tot felul de funcţii, sub diverse umbrele politice, iar un altul, aşa cum am mai spus, în mai puţin de o săptămână a trecut din stânga în dreapta pe eşichierul politic, aşa cum ai trece de pe un trotuar pe celălalt.


Candidaţii PSD pentru Câmpina: Georgică Diaconu şi Horaţiu Zăgan
Odată cu apropierea termenului limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare programate la 30 noiembrie, se “ascute” nu numai lupta politică, dar şi bursa zvonurilor. Pentru cele două colegii uninominale (Senat şi Camera Deputaţilor) care includ şi Câmpina, din partea PSD s-a vehiculat o mulţime de nume de posibili candidaţi. Astfel, la Senat, iniţial a fost anunţat avocatul Mircea Grigore. Acesta, însă, a preferat alt colegiu, în joc fiind aruncat apoi poetul Adrian Păunescu. Înaintea oricărei confirmări oficiale, potenţialii adversari au şi început să arunce cu noroi, dezgropând fapte petrecute pe vremea lui Ceauşescu. În cele din urmă, deşi era “în cărţi” pentru un alt colegiu, fostul prefect Georgică Diaconu a acceptat să candideze la Senat în colegiul ce include municipiul Câmpina şi Valea Prahovei.La Camera Deputaţilor lucrurile au fost şi mai complicate. În baza înţelegerii existente între PSD şi PC, primul nume vehiculat pentru colegiul Câmpina a fost cel al lui Mărgărit Muşat. Peste noapte, conservatorii au scos din joben un alt nume - Corneliu Pascu. Cum acesta a refuzat candidatura, cele două partide au convenit ca locul pentru acest colegiu să revină unui reprezentant al social-democraţilor. Şi au început căutările... Primul nume apărut a fost cel al fostului primar Gheorghe Tudor. “A fost o discuţie mai veche, dar acum, mai de curând, nu mi-a mai spus nimeni nimic”, ne-a declarat Tudor. Iar varianta finală a PSD este consilierul local câmpinean Horaţiu Zăgan, care va avea de înfruntat adversari grei - Florin Anghel (PNL) şi Mărgărit Muşat (PD-L). Confirmarea oficială a intrării în cursă a celor doi reprezentanţi ai PSD - Diaconu şi Zăgan - a venit sâmbătă, la Bucureşti, la prezentarea oficială a candidaţilor PSD din toată ţara.

Primăria i-a închiriat un teren lui Mihart fără acordul Consiliului Local

Alin Moldoveanu a reuşit să facă linişte atunci când a prezentat în plenul Consiliului Local contractul de închiriere nr. 23.065 din 5 decembrie 2007. Ce prevede contractul cu pricina, prezentat în facsimil? Primăria îi închiriază lui Florin Cătălin Mihart, un apropiat al administraţiei locale, terenul în suprafaţă de 21.623 mp, situat pe strada Voila, în incinta Spitalului de Psihiatrie (fostele grajduri), la preţul de 0,25 lei/ mp/an.De asemenea, consilierul Alin Moldoveanu a prezentat şi mai multe adrese ale conducerii Spitalului Voila către administraţia locală, prin care se cer lămuriri asupra statutului juridic al terenului în cauză, dar şi al celor patru clădiri aflate pe acel teren şi care sunt exploatate de chiriaşul terenului. Deşi adresele sosite de la Spitalul Voila datează din ianuarie, respectiv martie 2008, nimeni până acum nu a dat vreun răspuns la respectivele scrisori. După ce a prezentat aceste documente, Alin Moldoveanu a adresat câteva întrebări Executivului: “Solicit un răspuns din partea primarului şi a secretarului dacă a existat o hotărâre a Consiliului Local care să stea la baza acestui contract? De asemenea, vă întreb care este situaţia juridică a celor patru clădiri, care nu sunt prinse în acest contract, dar pe care domnul Mihart a recunoscut, practic, că le are închiriate achitând utilităţile aferente lor?”Aşteptarea răspunsului a fost grea, apăsătoare, dovedind că lucrurile nu sunt în perfectă ordine. Totuşi, primarul Horia Tiseanu a răspuns, în cele din urmă: “Vom da un răspuns în şedinţa viitoare. Nu-mi aduc aminte de acest contract, dar dacă dl. secretar îşi aminteşte ceva, îl rog s-o spună”.Secretarul Paul Moldoveanu a fost mult mai dur în răspunsul său, chiar nejustificat de dur: “Ca şi la precedenta şedinţă, căutaţi să ne puneţi cu orice preţ în situaţii imposibile. Ne trec zilnic sute, poate mii de acte prin mână, nu ne puteţi cere să ne aducem aminte aşa deodată de un contract din 1900 toamna. Vom căuta să vedem despre ce este vorba şi vă vom răspunde la şedinţa viitoare”. Între noi fie vorba, contractul nu e chiar atât de vechi...A fost momentul în care a intervenit preşedintele şedinţei, Monica Clinciu: “La şedinţa anterioară am atras atenţia asupra proiectului de majorare a tarifului de închiriere a peste 67 hectare de păşune, culmea către acelaşi beneficiar. Am înaintat o adresă Executivului în care prezentam argumentele pentru care consider că proiectul era ilegal. Am primit un răspuns care m-a uluit. Nu mă aşteptam la un răspuns atât de laconic. A fost un răspuns de genul «vom analiza argumentele dvs. prin compartimentele de specialitate şi vă vom comunica măsurile care trebuie întreprinse». Din punctul meu de vedere, actul respectiv este lovit de nulitate absolută, iar cine l-a semnat, trebuie să-l anuleze”.Lucrurile au rămas să fie rezolvate la următoarea şedinţă a Consiliului Local, dar rămân semne de întrebare, la care aşteptăm cu interes răspunsurile autorităţilor: cum de nimeni din Primărie nu-şi aduce aminte de un astfel de contract? În condiţiile în care Mihart este unul dintre apropiaţii primarului Tiseanu, nu cumva, în realitate, nu vrea nimeni să-şi amintească? Dacă acest contract este la fel ca oricare altul, să însemne că toate celelalte sunt încheiate la fel? Dacă pentru acest contract nu a fost nevoie de o hotărâre anterioară a Consiliului Local, de ce se mai discută alte contracte de închiriere în Consiliul, pentru suprafeţe mult mai mici? De ce nu a răspuns nimeni la repetatele adrese venite din partea Spitalului de Psihiatrie “Voila”? În ce bază s-a acceptat plata utilităţilor de către Mihart pentru clădirile de pe acest teren, dacă în contract nu este prevăzută decât închirierea terenului?
La finalul şedinţei Consiliului Local, am stat de vorbă cu Alin Moldoveanu, care ne-a declarat: “Am promis că voi demasca ilegalităţile comise de administraţia locală în ultimii 12 ani. Acesta este doar un pas prin care dovedesc că mă ţin de cuvânt. Vor urma şi alţi paşi, pentru că sunt numeroase documente care atestă implicarea Executivului în tot felul de acte de corupţie, care după părerea mea nu pot fi decât de competenţa DNA. Voi solicita şi un răspuns scris din partea Executivului pe marginea acestui subiect, iar întreaga documentaţie o voi trimite instituţiilor în drept, care sunt convins că vor face lumină în tot ceea ce înseamnă administraţia câmpineană în ultimii 12 ani”.

Căruţele nu vor mai avea acces în Câmpina


La ultima şedinţă a Consiliului Local, viceprimarul Ion Dragomir şi-a anunţat colegii asupra unora dintre măsurile pe care le va lua în cel mai scurt timp. Una dintre aceste măsuri se referă la Interzicerea accesului căruţelor în Câmpina! “Am dispus achiziţionarea a 50 de indicatoare privind accesul interzis al căruţelor. Există o lege în acest sens, conform căreia nici un fel de atelaj hipo nu are voie pe străzile unui municipiu. Trebuie să ne conformăm şi noi şi nu voi ezita să iau chiar măsuri extreme - confiscarea căruţelor, aşa cum şi Băsescu, atunci când era primar general al Capitalei, a ridicat chioşcurile amplasate ilegal pe domeniul public”, a spus Ion Dragomir.

Elvis Arghir a câştigat procesul cu Consiliul Local


A fost un mare scandal la vremea respectivă. Elvis Arghir şi-a dat demisia din PD, dar primarul Horia Tiseanu şi Consiliul Local nu l-au putut îndepărta din legislativul local, Arghir obţinând suspendarea hotărârii privind încetarea mandatului său. Între timp, procesul intentat Consiliului Local s-a derulat şi i-a dat câştig de cauză lui Arghir! Acum, s-a discutat în Consiliu oportunitatea atacării deciziei Tribunalului Prahova, dar cum Arghir a obţinut între timp un nou mandat de consilier local, toţi colegii săi au fost de acord că procesul trebuie să se încheie. Fie şi cu victoria lui Elvis Arghir!

Ce se întâmplă cu bordurile înlocuite?

Înlocuirea bordurilor a devenit, de la Adriean Videanu, încoace o mare afacere. Aproape concomitent cu “borduriada” din Bucureşti, şi la Câmpina s-a declanşat un “fenomen” similar, despre care am tot scris. Problema bordurilor a început să-i intrereseze şi pe unii dintre aleşii locali. Astfel, la ultima şedinţă a Consiliului Local, Elvis Arghir a declarat: “Pe B-dul Carol I, în cartierul Câmpiniţa se înlocuiesc bordurile. Este foarte bine că se face acest lucru, dar apar câteva probleme. Mai întâi, bordurile scoase sunt lăsate pe trotuar, punând serioase dificultăţi pietonilor, iar dacă mai eşti şi cu un cărucior, atunci eşti nevoit să te abaţi pe carosabil pentru a le evita. Nu în ultimul rând, se constată că starea noilor borduri, nu numai la această lucrare, este jalnică. Nu se poate ca bordurile vechi de 30-40 de ani să arate mai bine şi să fie mai aspectuoase decât cele puse acum câteva luni!” Lucruri similare ne-au fost semnalate şi de cititori din cartierul Câmpiniţa, care au adăugat o altă întrebare: ce se întâmplă cu bordurile vechi, care sunt din granit şi care ar mai putea fi folosite? Răspunsul l-am primit de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca: “Bordurile scoase de pe B-dul Carol I, din zona cartierului Câmpiniţa, sunt transportate şi depozitate în incinta Grupului Şcolar Construcţii de Maşini şi vor fi folosite la alte lucrări”.În privinţa situaţiei altor borduri montate în urmă cu numai câteva luni şi care sunt deja departe de normele minime impuse, ce să mai spunem?! În afara unei situaţii de-a dreptul stupide, petrecute pe strada Luminii, acolo unde firma care realiza covorul asfaltic a atins cu utilajele sale bordurile şi le-a deteriorat, mai mulţi consilieri au prezentat alte exemple. Viceprimarul Ion Dragomir şi-a însuşit observaţiile şi a promis că la primul transport de borduri va fi cerută o contraverificare a calităţii bordurilor. Numai că, dacă acest lucru a fost făcut public, va mai avea vreun efect?

Consilierii Elena Albu şi Alin Moldoveanu şi-au depus declaraţiile de avere

Pe site-ul oficial al Primăriei Câmpina au apărut şi declaraţiile de avere ale ultimilor doi aleşi locali care nu-şi îndepliniseră această obligaţie prevăzută de lege. Este vorba de Elena Albu (PD-L)şi Alin Moldoveanu (PNDC).
Elena Albu deţine - conform declaraţiei depuse la data de 8 august 2008, dar publicată zilele trecute - un teren de 205 mp în Câmpina, dobândit în “tranşe” în anii 1992 şi 2005, un teren de 5.000 mp, din 1995, în Şotrile, un teren fâneaţă de 8.000 mp şi un altul forestier - de 3.300 mp, din acelaşi an, tot în Şotrile, precum şi un teren agricol de 1.000 mp, la Murighiol - Tulcea, dobândit în anul 2007; două case - una în Câmpina, de 75 mp, dobândită în anii 1992 şi 2005, alta la Şotrile, de 60 mp, din anul 1995; două carduri bancare - 83,4 milioane lei vechi, la BCR, din anul 2003 şi 32 milioane lei vechi, din anul 2006, la BancPost; deţine 5,57% din acţionariatul societăţii Maie Exim SRL Câmpina; are un credit la ABN Amro Bank Ploieşti, contractat pentru perioada 2007-2015 în valoare de 14.000 euro; iar la capitolul venituri lista este destul de lungă şi arată astfel: 264 milioane lei vechi - salariu Neptun Trading; 48 milioane lei - contract Elsid Titu; 100,08 milioane lei - indemnizaţie Consiliul de Administraţie SC Socceram SA Bucureşti; 100,12 milioane - indemnizaţie CA Electrocarbon Slatina; 40,03 milioane lei - indemnizaţie CA Ceres Ploieşti; soţul - 140 milioane lei - contract SC Maie Exim; 45,24 milioane lei vechi pensie invaliditate; fiica - 27 milioane lei vechi bursa studii ASE; 2.800 euro bursa Erasmus.
Alin Moldoveanu a depus declaraţia de avere la 20 august. Deţine 10,5 hectare teren forestier la Tărtăşeşti din anul 2006; 6 hectare teren intravilan la Tărtăşeşti din anul 2006; 450 mp teren intravilan la Valea Doftanei din anul 2008; 359,66 mp teren intravilan la Bălteni de Sus - Beştepe din anul 2006; 32,25 mp şi 672 mp teren intravilan la Bălteni de Jos -Beştepe din anul 2005; casă în Câmpina, 74 mp, din anul 2008; case la Beştepe de 37,68 mp şi 52 mp din anul 2006; deţine un autoturism Mercedes, an de fabricaţie 2006 şi un Daewoo Cielo, an de fabricaţie 1997; deţine bijuterii din aur dobândite în perioada 1992-2008, în valoare de 15.000 euro; tablouri dobândite în anul 2007 în valoare de 20.000 euro; a vândut în anul 2007 un teren intravilan cu 230.000 euro; credit la BCR, perioada 2007-2017, pentru suma de 10.000 euro; venituri - 46,32 milioane lei vechi, antrenor CS Aiko.

Primarul Tiseanu nu are mână bună la... copaci!
Nu a trecut un an de la ceremonia de recepţie finală a celui mai important obiectiv de investiţii din Câmpina ultimilor ani - Şcoala Generală nr. 2, care poartă de atunci (5 octombrie 2007) denumirea de Şcoala Centrală. S-a vorbit mult despre această şcoală. Şi bune şi rele... La ceremonia de anul trecut, primarul Horia Tiseanu - nu se ştie la iniţaitiva cui - a sădit un pom, undeva în apropierea uneia dintre intrările în noua şi moderna clădire. Momentul de atunci a stârnit multe zâmbete... De la directorul şcolii, Nicolae Necula, până la tot felul de binevoitori, toţi s-au îngrămădit în jurul primarului Horia Tiseanu pentru a-l ajuta în măreaţa-i lucrare.Timpul a trecut, mâine-poimâine se împlineşte un an de la acel moment... Am avut curiozitatea de a vedea în ce stadiu se mai află “falnicul” brad sădit de primarul Horia Tiseanu. Surpriză! Dacă iarba a mai răsărit cât de cât, în schimb, bradul lui Tiseanu a dispărut pur şi simplu. Să se fi uscat? Să-l fi luat cineva, poate vreun subordonat dornic să păstreze o amintire de la şeful său? Oricum, această situaţie arată că primarul Horia Tiseanu nu prea are mână bună la... copaci!

Consiliul Local a majorat capitalul social al societăţii pe care o va... lichida

Explicaţia: administraţia locală poate vinde astfel patrimoniul CPGC.
Despre Compania Publică s-a tot scris, iar prea mult nu se va mai scrie... de acum înainte. La 21 octombrie, AGA, formată din Consiliul Local, în calitate de unic acţionar, va aproba lichidarea CPGC.Până atunci, însă, primarul Horia Tiseanu a propus consilierilor un proiect privind majorarea capitalului social al Companiei. De ce să măreşti capitalul social al unei societăţi pe care vrei s-o lichidezi?! E foarte simplu: în acest fel întregul patrimoniu al Companiei Publice - clădiri, dar mai ales terenuri - va intra în administrarea Consiliului Local. Cu alte cuvinte, administraţia locală va putea revinde ulterior terenurile şi clădirile respective încasând şi comisioanele aferente! Altfel, toate activele CPGC ar fi valorificate de creditori. Cheltuind numai bani de la bugetul local, administraţia îşi va asuma rolul de a vinde terenurile şi va putea da adevărate tunuri imobilare pentru cercurile de interese în jurul cărora gravitează. Sigur, e doar o supoziţie... Ei bine, explicaţia oficială a iniţiatorului proiectului de hotărâre sună astfel: “această decizie protejează patrimoniul cu care Compania a fost dotată la înfiinţarea sa de eventualele valorificări obligatorii inţiate de creditorii săi”.Discuţiile din Consiliul Local au fost aprige, mai ales că era vorba de o sumă de aproape nouă miliarde lei vechi. Consilierul Alin Moldoveanu a întrebat dacă este legal demersul şi dacă este de competenţa AGA sau a Consiliului
Local să majoreze capitalul social al CPGC. Secretarul Paul Moldoveanu l-a “fentat”, solicitând o explicaţie de la consilierul Elena Albu. Gheorghe Sandu a fost cel care a pus degetul pe rană: “Eu am fost pentru găsirea unei soluţii de redresare. Se vrea ca patrimoniul CPGC să nu ajungă pe alte căi în posesia... nu ştiu cui! Dl. primar Tiseanu a convocat specialişti în economie, drept, lichidări şi ideea a fost ca patrimoniul să nu fie scos la licitaţie de bănci. Aşa s-a ajuns la această soluţie, în care administraţia locală poate valorifica oricând acest patrimoniu”. Dragomir Enache s-a arătat nemulţumit că se încalcă o atribuţie a AGA: “Doar AGA poate majora capitalul social, că altfel suntem de competenţa DNA!” De altfel, cu o abţinere (Dragomir Enache), proiectul a fost aprobat.

Bugetul local a fost suplimentat cu 7,7 miliarde lei vechi

Consilierii locali au aprobat în unanimitate o nouă rectificare a bugetului local pentru anul în curs, fiind vorba de o suplimentare cu 7,702 miliarde lei vechi. Cu acelaşi prilej au fost revizuite unele prevederi bugetare, atât în privinţa cheltuielilor, cât şi a veniturilor. La acest din urmă capitol, suplimentările provin din cote defalcate din impozitul pe venit, impozite şi taxe pe proprietate, taxe de utilizare bunuri, amenzi şi penalităţi, venituri din vânzarea unor bunuri.
Un miliard în plus pentru căldura din Şcoala Centrală
Numai capitolul pentru învăţământ a fost suplimentat cu 6,88 miliarde lei. Este vorba de 300 milioane lei pentru susţinerea proiectului “Te aşteptăm în şcoala noastră”, 400 milioane lei pentru reparaţii la dispensarul medical al Grupului Şcolar Construcţii de Maşini, 700 de milioane lei vechi pentru reparaţii la Centrul Financiar “Hasdeu” şi Centrul Financiar Grădiniţa nr. 10, 880 milioane pentru dotarea şcolilor cu câte 25 calculatoare, dar şi suplimentarea fondului pentru consumul de gaze, cu un miliard la Şcoala Centrală şi cu sume cuprinse între 300 şi 500 milioane lei la celelalte unităţi. De asemenea, alte aproape două miliarde au mai fost alocate pentru acoperirea unor creşteri la consumul de apă, salubritate, materiale de curăţenie, obiecte inventar, poştă-telefon, material didactic, burse, transport cadre didactice. Aceste din urmă prevederi bugetare au stârnit mânia unora dintre consilieri, cel mai vehement fiind Gheorghe Tudor: “Nu putem lăsa la întâmplare aceste cheltuieli! Trebuie să existe un control al lor! De ce apar aceste creşteri? Ne spălăm mai mult sau vorbim mai mult la telefon? Dăm cât ni se cere, n-avem termen de comparaţie, iar asta nu e bine! Anul trecut se stătea cu geamurile deschise la unele şcoli, iar acum ni se cer miliarde suplimentare numai pentru încălzire. Nu-s banii lor, pe ei nu-i doare, dar noi trebuie să fim foarte atenţi!”
O mie de arbori
S-a mai aprobat alocarea suplimentară a sumei de 500 milioane lei vechi pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a 1.000 de arbori decorativi, care vor fi plantaţi pe domeniul public. Dragomir Enache a avut, însă, o obiecţie: “Pe această temă, doresc să primesc în scris câţi bani s-au cheltuit pentru plantarea arborilor de pe B-dul Culturii şi cine a urmărit această lucrare. Iar dacă şi aceasta va fi la fel, eu propun să n-o mai facem, pentru că mie îmi este ruşine!” Viceprimarul Ion Dragomir a promis că se va ocupa personal şi lucrurile vor sta cu totul altfel. De urmărit.... Nu de alta, dar Enache cam are dreptate.
Florin Marcu, pus la colţ
Destul de tăcut, de cele mai multe ori, consilierul Florin Marcu ar fi dorit să propună şi el un amendament la rectificarea bugetului local. “Propun să se aloce o sumă de bani pentru stoparea alunecărilor de teren de pe strada Muncii”. “Este realizat deja un proiect”, a spus primarul Tiseanu. “Atunci să se aloce bani pentru lucrarea propriu-zisă”, a continuat Marcu. Colega sa de partid şi preşedinte de şedinţă, Monica Clinciu, a încercat să-l ajute: “Domnule Marcu, propuneţi o sumă!” Dragomir Enache a avut replica perfectă pregătită: “N-are el de unde să ştie să propună o sumă”.În cele din urmă, viceprimarul Ion Dragomir i-a explicat că nu mai există timpul fizic în acest an pentru a efectua o asemenea lucrare, iar până la urmă Marcu şi-a retras amendamentul.

Consilierii au purces la deplasări

Au fost la Silivri şi Izmir, în Turcia... urmează Bruxelles - Belgia şi Stavanger - Norvegia
Nici nu a început bine actualul mandat şi aleşii locali - cei vechi, dar şi cei noi, deopotrivă - au şi început balamucul deplasărilor peste hotare. Cu sau fără scopuri bine întemeiate.Prima deplasare a fost la Silivri, în Turcia, la tradiţionalul Festival al Iaurtului, la care au participat Ansamblul “Ciobănaşul” de la Şcoala “Ion Câmpineanu”, condus de prof. Maria Câmpeanu, consilierii Miheala Neagu Petrovici, Marian Nistor, Adrian Piţigoi, dar şi Eliza Oprescu, Dana Hoitan şi Gabriela Boroş, din partea Primăriei. De asemenea, din delegaţie a mai făcut parte Luiza Toboc, de la una dintre publicaţiile locale. Costul deplasării: 107,63 milioane lei vechi.La începutul lunii septembrie, la invitaţia Federaţiei Patronatelor Publice, al cărei membru a devenit şi administraţia câmpineană, s-a plecat la Izmir, tot în Turcia. Delegaţia a fost formată din consilierii Viorel Bondoc, Dragomir Enache, Daniel Telegescu, precum şi Gabriela Iordache, din partea Primăriei, şi Anca Puiu, de la Atelierul Sere. Costul deplasării: 160 milioane lei vechi.În luna octombrie urmează alte două deplasări. În Belgia vor merge Alin Moldoveanu, Gheorghe Tudor, Monica Clinciu, Florin Marcu, Gheorghe Sandu şi Gheorghe Ecaterinescu. Ei sunt invitaţi de Centrul Regional pentru Administraţie Publică din cadrul MIRA la un seminar găzduit de capitala Belgiei în perioada 20-26 octombrie.O altă deplasare este programată la Stavanger, în Norvegia, în perioada 16-19 octombrie, la seminarul “Arta e a amenaja oraşul”, organizat de Asociaţia “Les Rencontres”. Vor merge Ion Dragomir, Jenica Tabacu, Bogdana Ţiţei şi Horaţiu Zăgan.

O zonă verde, transformată în rampă de gunoi!

Pentru un oraş european, aşa cum se pretinde Câmpina, transformarea unui spaţiu verde într-un loc de depozitat gunoiare ar trebui să se soldeze cu măsuri exemplare. La noi, din păcate, deşi inclusiv în paginile acestei publicaţii am prezentat în multe rânduri astfel de zone, ele continuă să fie întâlnite tot mai des în peisajul citadin.Consilierul Dan Telegescu a ridicat problema unui astfel de spaţiu, la ultima şedinţă a Consiliului Local: “Pe strada Ion Câmpineanu, în apropierea unei staţii de gaze, este o mizerie de nedescris, pentru că, cel mai probabil, locuitorii din zonă aruncă în spatele acestei staţii saci întregi de gunoaie. Trebuie găsită o soluţie!”Într-adevăr, în jurul respectivei staţii de gaze este o mizerie greu de descris, dublată de mirosuri pe măsură. Întregul spaţiu este înconjurat de buruieni şi bălării cât gardul, iar în spatele acestei construcţii, aleea este practic blocată de saci întregi de gunoaie Asta ca să nu mai vorbim că rişti să calci nu numai în excremente umane şi animale, dar sunt numeroase geamuri sparte, care pot reprezenta un pericol pentru cei care se aventurează prin această zonă. Culmea ironiei, chiar în faţa staţiei de gaze de pe această stradă, pe unul dintre stâlpii de iluminat tronează un ditamai panou - cam ruginit, ce-i drept - pe care scrie “Aruncarea gunoaielor strict interzisă!”.

Un elev câmpinean, premiat de Mircea Cosma la Floreşti


Cosmin Covrig este elev în clasa a VIII-a la Şcoala “B.P. Hasdeu” din Câmpina, iar la ultima Olimpiadă Naţională de Istorie a obţinut o menţiune. Aceasta a fost şi motivaţia pentru care el a fost chemat la Floreşti, acolo unde joi s-au desfăşurat o serie de ceremonii, care au culminat cu dezvelirea bustului domnitorului român Alexandru Ioan Cuza. Onoarea dezvelirii bustului lui Cuza i-a revenit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, cel care este un mare iubitor al istoriei. De altfel, Mircea Cosma l-a premiat şi pe elevul câmpinean Cosmin Covrig cu un laptop în valoare de 1.000 euro. La eveniment au participat oficialităţi locale şi judeţene, printre care Marian Săniuţă şi Graţiela Gavrilescu, cadre militare în rezervă şi în retragere, din Câmpina fiind prezenţi la acest eveniment Victor Bercăroiu, Florin Constantinescu, Florin Buda, Ion Mircea, Marian Dulă, Mihai Stănescu şi alţii.

Interes scăzut la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi


Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă din Câmpina a organizat prima bursă a locurilor de muncă din această toamnă, dedicată în primul rând absolvenţilor din promoţia 2008. Chiar dacă acţiunea, care a avut loc vineri, 26 septembrie, începând cu ora 10.00, la sala mică a Casei de Cultură “Geo Bogza”, nu a fost destinată exclusiv absolvenţilor, fiind primite toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, totuşi, interesul manifestat a fost destul de scăzut. La invitaţia ALOFM Câmpina au răspuns prezent 21 de societăţi, care au oferit 356 locuri de muncă în cele mai diverse meserii.

Spitalul Municipal stă pe un butoi cu pulbere

Conducerea nu face decât să se bucure când scapă de câte un medic incomod...
La începutul săptămânii trecute a avut loc prima înfăţişare în procesul intentat Spitalului Municipal de dr. Minerva Stanciu. Aşa cum se întâmplă în general cu autorităţile de stat, Spitalul nu s-a prezentat la proces. Următorul termen a fost fixat la 14 octombrie. În schimb, dr. Stanciu a primit o întâmpinare de la ASP în care se afirmă că a fost sancţionată deoarece purta “bluză de corp, pantalon mulat, cu vedere la gleznă şi şiret, centură lată de culoare verde”. Aceste afirmaţii contrazic comunicatul în care se preciza că a fost sancţionată ca urmare a constatării.... condiţiilor igienico-sanitare adecvate. În plus, se face o afirmaţie bizară - cum că, la 19 septembrie, ar fi încetat contractul colectiv de muncă!Între timp, dr. Minerva Stanciu a încheiat un contract de sponsorizare cu Spitalul Municipal, prin care lasă tot ceea ce a cumpărat în Cabinetul de Pediatrie, iar la începutul acestei săptămâni va merge la Bucureşti pentru a avea o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Printre altele, dr. Minerva Stanciu ne-a declarat că-l va informa pe ministru despre neregulile din Spitalul Municipal Câmpina. “Cred că merită ca ministrul Nicolăescu să fie curios cum s-au topit două miliarde lei vechi pe câteva uşi de termopan, o instalaţie de baie şi câteva plăci de rigips, sub care se află mucegaiul pe care ASP nu reuşeşte să-l găsească nici măcar după miros, măcar din consideraţie pentru felul în care se cheltuie banul public”. Minerva Stanciu a mai precizat că-i va vorbi ministrului Nicolăescu şi despre un alt caz, cel al medicului Mihaela Sumbasacu, alt pediatru care a demisionat din Spitalul Municipal. “Nu poate fi o simplă coincidenţă că din acelaşi spital pleacă prin demisie doi pediatri, invocând cauze asemănătoare, strict organizatorice şi administrative. Am fost ironizată de dl. director Ţintărescu că merit «condiţii europene». Poate se deranjează cineva să-i aducă la cunoştinţă că acesta este strategia Guvernului în folosul cetăţeanului, nu o revendicare personală absurdă. În versiunea modernă a filmului «Albă ca Zăpada», vrăjitoarea, supărată pe oglinda care reflecta adevărul, a spart-o, împrăştiind în lume mii de cioburi, care, pentru scurt timp, i-au împiedicat pe oameni să vadă realitatea. Nu sunt eu Albă ca Zăpada, dar nici nu mai puteam interpreta la nesfârşit rolul Sfiosului, Somnorosului sau al lui Mutulică. Sunt doar un pitic, domnule ministru, dar dacă am deranjat o întreagă structură, sigur nu este nici vina, nici meritul meu, ci al reprezentanţilor conducerii din teritoriu, pe care chiar nu înţeleg de ce-i acoperiţi cu autoritatea funcţiei dvs!” - a mai spus dr. Minerva Stanciu.Surse din Spitalul Municipal ne-au precizat că există şi alţi medici nemulţumiţi de managementul actual al unităţii. Exemplu Minervei Stanciu pare că va fi urmat, iar Constanţa Ţiţei şi Gabriel Ţintărescu nu vor avea liniştea pe care şi-o doresc atât de mult pentru a-şi conserva şi consolida funcţiile.

Pe scurt...

Recompense pentru demolări. Vicerimarul Ion Dragomir şi-a anunţat colegii din Consiliul că, la următoarea şedinţă ordinară, intenţionează să introducă pe ordinea de zi un proiect privind demolarea tuturor construcţiilor ilegale de pe domeniul public şi obligarea celor care construiesc fără autorizaţie, dar pe terenul lor, să intre în legalitate. De asemenea, Ion Dragomir le-a cerut colegilor săi să se gândească asupra unui cuantum pentru despăgubirea celor ale căror construcţii ilegale de pe domeniul public vor fi demolate, fiind avansată şi o sumă “Să zicem zece milioane lei vechi. Astfel, cu câteva sute de milioane rezolvăm această situaţie”, a conchis Ion Dragomir. Apare, însă, o problemă de abordare a lucrurilor. Mulţi cetăţeni, care plătesc cinstit taxele pentru obţinerea autorizaţiilor de construire, s-ar putea întreba de ce să mai fie şi despăgubit, în loc să fie amendat, unul care a încălcat legea, construind ilegal pe domeniul public?” Poate vor răspunde consilierii, la viitoarea şedinţă, la o asfel de întrebare...

Caii - “confiscaţi” de Primărie. Asta va trebui să se întâmple după ce Consiliul Local a aprobat înfiinţarea şi organizarea, în cadrul Atelierului Spaţii Verzi, a activităţii de confiscare a cailor abandonaţi, izgoniţi pe domeniul public sau supuşi la rele tratamente ori cruzimi. Proprietarii cailor confiscaţi îşi vor putea recupera animalele doar în termen de 30 de zile şi numai după achitarea unei amenzi contravenţionale cuprinsă între 10-15 milioane lei vechi. După acest termen, caii vor fi predaţi cu titlul gratuit Serviciului de protecţie a animalelor de pe lângă Administraţia Parcului Memorial “Constantin Stere” Bucov. Costul unei zile de adăpostire a cailor la Câmpina este de 400.000 lei vechi.

Lavinia şi Ştefan Câlţia, cetăţeni de onoare. Primarul Horia Tiseanu a iniţiat un proiect prin care soţii Lavinia Şi Ştefan Câlţia au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului Câmpina. Meritul lor este acela de a fi realizat partea de arhiectură a Ansamblului Parohial Ortodox “Sf. Nicolae” din cartierul Slobozia. De altfel, proiectul lor a câştigat, la propunerea Ordinului Arhitecţilor, premiul naţional pentru arte, secţiunea arhitectură.
14 hectare de la Guvern. La solicitarea Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, Consiliul Local a fost de acord să solicite Guvernului României trecerea din domeniul public al statului şi din administrarea MIRA, în domeniul public al municipiului Câmpina şi administrarea Consiliului Local a unei suprafeţe de 14 hectare. Este vorba de fosta gospodărie anexă a Şcolii de Poliţie, acolo unde municipalitatea doreşte să construiască un cartier de locuinţe, atât din surse proprii, cât şi prin ANL.

Plata pe card. Consilierii locali s-au... modernizat. Ei au acceptat propunerea directorului Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, privind posibilitatea ca plata indemnizaţiei lunare de consilier local să se facă pe card şi nu cu plicul, ca până acum.

Zilele curăţeniei. Consilierul Jenica Tabacu a venit cu propunerea ca la 11 octombrie şi la Câmpina să se desfăşoare acţiunea privind “Zilele curăţeniei”. Propunerea a fost acceptată, iniţiatorul propunând ca la acţiune să participe elevi din şcolile câmpinene, dar şi voluntari. Poate cu acest prilej vor dispărea şi afişele rămase din campania electorală pentru alegerile locale, inclusiv cele cu îndemnul la... curăţenie!
N-au vrut la Braşov. Pe adresa Consiliului Local Câmpina a sosit o invitaţie pentru participarea la Conferinţa Naţională “Dezvoltare locală prin programe europene”. Consilierii au ciulit urechile aunci când consilierul juridic al CL, Laurenţiu Olăraşu, citea invitaţia. Când au aflat, însă, că este vorba despre o deplasare numai până la Braşov, nimeni nu a mai fost interesat. Şi nu s-a făcut nici o propunere, astfel încât, aproape sigur, Câmpina nu va fi reprezentată la această conferinţă. Poate au şi aleşii locali dreptate: cum să mergi la Braşov, când poţi să mergi în Belgia sau în Norvegia?!

Fără suplimentări pentru navetişti. Consilierul Gena Preda a încercat să solicite o reducere a tarifelor pentru elevii câmpineni navetişti. “Elevii navetişti câmpineni solicită o reducere la abonamente, pentru că, cei mai mulţi dintre ei, în afară de şcoală, mai trebuie să vină şi la meditaţii”, a spus Gena Preda. “Să facă navetă câtă am făcut eu! Şi să mai lase meditaţiile şi să pună mâna să înveţe!”, a reacţionat Ion Dragomir. “Au trecut vremurile alea”, l-a tachinat Dragomir Enache. Iar totul a rămas la stadiul de discuţie.

Propunerile lui Enache. La “diverse” a avut o intervenţie şi Dragomir Enache, care a solicitat “un raport al pregătirilor de iarnă, o discuţie cu Poliţia Rutieră pentru găsirea unor soluţii pentru fluidizarea circulaţiei, cu sensuri unice, lărgirea carosabilului în zona staţiei de la Răcitor şi un inventar al locurilor degradate. Eventual!”
Biserică în cartierul Turnătoriei. Arhiepiscopia Bucureştiului, prin episcop vicar Varsanufie Prahoveanul, a trimis o adresă către primarul Horia Tiseanu în care se solicita atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 800 mp în cartierul Turnătoriei, pentru edificarea unei biserici. Solicitarea a avut la bază numeroase cereri ale locuitorilor din zonă, mai mulţi candidaţi la funcţia de primar având în programul lor electoral acest deziderat. Consiliul Local a fost de acord în unanimitate cu atribuirea unui teren pe strada Bistriţei.

Spaţiu nefolosit. Articolul prezentat într-una dintre ediţiile noastre anterioare despre spaţiul destinat depozitării maşinilor parcate neregulamentar, spaţiu situat în spatele Casei Tineretului, a avut ecou. Mai întâi, s-a făcut curăţenie. Apoi, consilierul Mihaela Petrovici a prezentat Executivului şi plenului Consiliului Local această problemă. Răspunsul a venit din partea viceprimarului Dragomir: “Spaţiul este destinat depozitării maşinilor ridicate, dar singura dată când au fost ridicate autovehicule au fost duse la sediul Poliţiei Comunitare pentru că erau mai bine păzite (!). Dacă nu este necesar acest teren, vom solicita eliberarea lui”.

SPORT

Unirea Câmpina - CS Băneşti 2-1 (0-0)
În etapa intermediară desfăşurată la începutul săptămânii trecute, pe stadionul „Rafinăriei“ a avut loc un adevărat derby local, o dispută dominată de mari ambiţii şi orgolii, dar care s-a păstrat în limitele sportivităţii.După o repriză albă, câmpinenii au fost cei care au deschis scorul prin Ţigănuş, pentru ca Ungureanu să dubleze avantajul gazdelor, transformând o lovitură de pedeapsă just acordată de arbitrul întâlnirii. Cu puţine minute înainte de final, Florin Cristache a marcat golul de onoare al băneştenilor, care a readus speranţele în tabăra oaspeţilor şi a menţinut viu interesul spectatorilor până la ultimul fluier al arbitrului.Antrenorii formaţiei Unirea Câmpina, Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel, au utilizat următoarea formulă de joc: T. Ionescu - Burlacu, Cazan, Basma, Cârstei - Ungureanu, Plăvache, Ţigănuş, Chejnoiu - Jantea, Vane. Au mai jucat Ciobotaru şi Flaidăr.La finalul partidei, fericit de victoria obţinută, antrenorul Marius Pălănceanu ne-a declarat: „A fost un meci bun, mai ales în repriza secundă şi sunt foarte bucuros că am reuşit să câştigăm acest adevărat derby judeţean, mai ales că ne aşteaptă o serie de partide extrem de dificile“.
Avântul Măneciu - Unirea Câmpina 1-0 (0-0)
Unirea Câmpina a avut parte de o deplasare grea în week-end, la Măneciu. „Am făcut un joc bun, am demonstrat că jucăm fotbal şi că putem pune reale probleme oricărei echipe, inclusiv celor care au ca obiectiv declarat promovarea în Liga a III-a, aşa cum este cazul şi al formaţiei Avântul Măneciu. Ne-am creat destule ocazii, dar le-am ratat prea uşor, în schimb, de această dată, în ciuda golului primit la singura lor fază mai periculoasă de poartă, defensiva şi-a făcut datoria“, spunea după joc antrenorul Marius Pălănceanu.Unirea a evoluat la Măneciu în formula: T. Ionescu - Burlacu, Cazan, Cârstei, Căldăroiu - Ungureanu, Vane, Ţigănuş, Chejnoiu - Jantea, Negreanu, iar singurul jucător care a mai intrat pe parcursul celor 90 de minute a fost Fl. Stoica.
Juniorii Corunei au făcut cel mai bun meci al lor
Viitorul Olteni - Coruna Câmpina 2-1 (0-1)
Echipa de juniori a clubului Coruna Câmpina, pregătită de Roberto Opanschi, a jucat în etapa precedentă la Olteni, o comună situată aproape de Vălenii de Munte. Chiafr dacă au reuşit să deschidă scorul şi să conducă la pauză, prin reuşita lui Vlad Burlacu (şut de senzaţie de la aproape 30 metri), în repriza secundă, gazdele s-au impus fizic, câştigând pe final. În ciuda înfrângerii, antrebnorul Roberto Opanschi era mulţumit de jocul echipei sale şi ne-a declarat: „Aceşti copii au făcut cel mai bun joc al lor de când sunt eu antrenorul lor. Au pierdut pe final, pentru că au cedat din punct de vedere fizic, în faţa unor adversari care erau mai mari decât ei şi ca vârstă, iar la acest nivel se cunoaşte o astfel de diferenţă, dar eu sunt mulţumit de jocul lor, pentru că de la meci la meci sunt în continuă creştere“.Etapa viitoare, juniorii Corunei Câmpina vor juca tot în deplasare, tocmai în comuna Baba Ana, în apropiere de Mizil.
Înscrieri la Coruna
Clubul Coruna a anunţat o nouă perioadă de înscrieri. Astfel, pentru grupa de juniori născuţi între anii 1996-1997, antrenor Roberto Opanschi, înscrierile se fac în zilele de marţi şi joi, la orele 9.00 şi 17.00 la terenul Petrol, în vreme ce pentru grupa de juniori născuţi între anii 1998-2000, înscrierile se vor face după 1 octombrie, în fiecare zi de marţi şi joi, de la ora 18.00 la Sala “Grigorescu”. În ambele cazuri trebuie să se ştie că nu se percep nici un fel de taxe.
Săptămâna sportului pentru toţi
Fundaţia „Zamolxes“ din municpiul Câmpina, împreună cu Primăria şi Consiliul Local, au organizat în perioada 22 - 28 septembrie, un eveniment sportiv intitulat „Săptămâna sportului pentru toţi“.La sălile de sport ale Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu“, Şcolii Centrale, dar şi Grupului Şcolar Forestier, au fost organizate concursuri de baschet, handbal, fotbal, role şi biciclete pentru fete şi băieţi, pe două categorii de vârstă: 11-17 ani şi peste 18 ani.Întrecerile au fost animate, dincolo de numele câştigătorilor, importantă fiind mişcarea şi practicarea sportului.