03 noiembrie 2008

Au sluţit natura!

Fostul primar Gheorghe Tudor a fost extrem de vehement la ultima şedinţă a Consiliului Local. A avut reacţii acide la adresa primarului Horia Tiseanu, pe tema rectificării bugetului local, a atacat-o pe Jenica Tabacu pentru unul dintre proiectele sale, iar la “diverse” l-a luat în vizorul pe viceprimarul Ion Dragomir. Pentru moment, ne vom referi doar această ultimă parte a războiului purtat de Gheorghe Tudor cu colegii săi: “Cine îşi permite să facă doar ce vrea pe domeniul public?! În apropierea Lacului Bisericii, chiar lângă şipot, există patru brazi de o frumuseţe rară, care au fost pur şi simplu batjocoriţi, nu ştiu de cine. Au fost tunşi, li s-a mai lăsat doar un moţ în vârf... Nu ştiu, poate încurcau vizibilitatea sau luminozitatea celor care locuiesc în apropiere, dar nu se poate ca pe domeniul public să se producă aşa ceva fără ştirea Primăriei!” Viceprimarul Dragomir a promis că se va interesa asupra acestui subiect, despre care a recunoscut deschis - “nu ştiu nimic”.Gheorghe Tudor nu s-a oprit aici şi a continuat: “Cine a dat aprobare să se facă o alee către o proprietate privată pe strada Kogălniceanu, pe un loc unde era un parc, un spaţiu verde?” După ce s-au contrat pe tema dacă era sau nu şi înainte cale de acces spre acea proprietate, Ion Dragomir a spus ferm: “Eu am dat aprobare. Din spaţiu verde nu am făcut alee, dar din alee o alee mai frumoasă, da! E un spaţiu al lui Vasile Joiţa, care mi-a cerut voie să monteze nişte pavele pe acea alee şi i-am dat voie”.

Bugetul local a ajuns la 670,8 miliarde lei vechi

Numeroase şi aprinse au fost discuţiile pe marginea rectificării bugetului local propusă de primarul Horia Tiseanu. Multe lucruri utile pentru comunitate, dar şi câteva “năzbâtii”, care au trecut doar prin... vot politic. În cele din urmă, rectificarea bugetului local a fost aprobată, acesta ajungând la valoarea de 670.816.600.000 lei vechi.
Alin Moldoveanu a obţinut covoare asfaltice, nu peticiri
Unul dintre subiectele discutate a fost cel privind reparaţiile mai multor străzi. “Am propus cu curaj suma de 30 miliarde lei vechi pentru reparaţii străzi, dacă ne va permite şi vremea...”, a deschis subiectul primarul Tiseanu. Chiar dacă Alin Moldoveanu a propus suplimentarea acestei sume cu banii alocaţi pentru achiziţionarea celor două autoturisme Dacia Logan destinate Poliţiei Comunitare, iar Monica Clinciu a solicitat ca miliardul alocat pentru un autoturism, pe care urmează să-l achiziţioneze Primăria, să fie îndreptat tot pentru repararea străzilor, ambele amendamente au fost respinse, printr-un vot politic destul de greu de explicat. Totuşi, Alin Moldoveanu a reuşit să impună Executivului un lucru important: “Insist să fie vorba de covoare asfaltice, nu de peticiri”.
Strategie la... strategie
Surprinzătoare a fost dorinţa - votată cu ochii închişi de aleşii urbei - a consilierului Jenica Tabacu. Printre altele, aceasta a propus alocarea sumei de 350 milioane lei vechi pentru realizarea strategiei locale de dezvoltare. Numai că, aceasta nu are nici o valoare atâta vreme cât Câmpina nu are un Plan Urbanistic General, astfel încât - conform specialiştilor din Primărie - în momentul în care PUG-ul va fi gata, strategia locală va trebui refăcută. Mai mult, încă de la începutul anului există o asemenea prevedere bugetară, care nu a fost îndeplinită tocmai pentru că se aşteaptă elaborarea PUG-ului. Dar este greu cu partea de documente, lucru de care se plânge şi primarul Tiseanu: “Ni se cer atâtea hârtii pentru PUG, încât sper să nu obosim făcându-le. Parcă am realiza un plan strategic pentru un război cu extratereştrii”!
Ce va face administraţia localăcu un autoturism de un miliard?
Monica Clinciu a fost cea care a atras atenţia asupra achiziţionării unui autoturism în valoare de un miliard lei vechi! “Pentru susţinerea activităţilor social- cultural-educative”, a sunat explicaţia oficială. “Leganza e trasă pe dreapta, pentru că are un consum de 18-25 litri la suta de kilometri”, a mai adăugat primarul Tiseanu. Iar consilierii au votat achiziţionarea unui asemenea autoturism! Chiar dacă maşina a fost solicitată de Casa de Cultură, se aude că va fi utilizată şi de viitorul city-manager. Sau poate pentru acesta va mai fi cumpărat un autoturism...

“Ne-am propus să modificăm centrul Câmpinei în acest mandat!”

Această afirmaţie aparţine viceprimarului Ion Dragomir şi a fost făcută în cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local, ca argument la o propunere înaintată de consilierul Jenica Tabacu. Aceasta solicitase un acord de principiu pentru a demara discuţiile cu Ordinul Arhitecţilor în vederea organizării unui concurs pentru centrul localităţii, “pentru o nouă imagine a Câmpinei”. Cum nimeni nu părea entuziasmat de propunere, Jenica Tabacu a plusat: “Chiar de mâine aş putea demara discuţiile cu Ordinul Arhitecţilor”. “Staţi doamnă - a spus preşedintele şedinţei, Dragomir Enache - că asta nu e o chestie pentru mâine”... Totuşi, consilierii şi-au dat acordul de principiu, poate şi datorită intervenţiei ferme a viceprimarului. “Doar după stabilirea soluţiei pentru centru vom asfalta şi vom trece la repararea trotuarelor”, a mai spus Ion Dragomir.

Minerva Stanciu a învins un sistem


Tribunalul Prahova, Secţia de Contencios Administrativ a dat sentinţa în procesul intentat de dr. Minerva Stanciu Spitalului Municipal Câmpina. Reamintim că medicul pediatru acţionase în instanţă instituţia sanitară câmpineană după ce fusese sancţionată cu un avertisment, escaladarea ulterioară a conflictului soldându-se cu demisia Minervei Stanciu.Ei bine, instanţa i-a dat dreptate medicului Minerva Stanciu, prin această sentinţă anulându-se nu numai sancţiunea împotriva dr. Mineva Stanciu, dar şi procesul verbal de constatare, care conţinea numeroase inadvertenţe. Imediat după aflarea sentinţei, Minerva Stanciu ne-a declarat: “Sunt foarte bucuroasă, pentru că în această luptă am fost singură împotriva unui sistem. Nu am avut de partea mea decât presa şi ţin să vă mulţumesc pentru întregul sprijin acordat”. Juriştii Spitalului Municipal pot ataca această sentinţă.

Întâlnire cu artistul, regizorul şi scriitorul Dan Puric

Într-un cadru ideal, cu o organizare impecabilă, sâmbătă, 1 noiembrie a.c., în sala mare a Casei de Cultură „Geo Bogza“, a avut loc întâlnirea câmpinenilor cu scriitorul Dan Puric, autorul cărţii „Cine suntem“.Activitatea - onorată de reprezentanţi ai Administraţiei şi Consiliului Local, ai Casei de Cultură şi Bibliotecii Municipale, ai muzeelor câmpinene, de preoţi, profesori, lideri sindicali, medici, ingineri, critici literari, învăţători, scriitori, ziarişti, iubitori de artă şi cultură - a fost deschisă de părintele Nicolae Radu de la Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ - Voila, care a comunicat programul întâlnirii: „conferinţa“ artistului Dan Puric, lansarea cărţii „Cine suntem“, interacţiunea întrebări-răspunsuri, sesiunea de autografe.„Am nişte emoţii fireşti - şi-a început, cu eleganţă, dizertaţia Dan Puric - dar, şi nişte emoţii, care vin din trecut, de acum 27 de ani... când eram în Câmpina. Cartea «Cine suntem», fără semnul întrebării - a continuat autorul - a ieşit dintr-un resort intim, de a lămuri situaţia de umilinţă, de derută, în care ne aflăm de mai mulţi ani...“Ea este structurată dintr-o prefaţă semnată de părintele Iustin Pârvu şi Dan Ciachir, de o comunicare, o conferinţă, o cuvântare, o prelegere, o predică, cinci interviuri şi o postfaţă, semnată de Gheorghe Ceauşu.Cu o remarcabilă cursivitate, cu o „putere de a fascina, de a te face să-l urmezi“, autorul îmbină excelent notele grave ale discursului „inima are raţiuni pe care raţiunea n-o cunoaşte“, cu note umoristice olteneşti „las-o încurcată...“ sau dialogul: Inspectorul - „Maică, ce-i gripa aviară?“ Baba - „Doi oameni înalţi care-mi omoară găinile...“În partea a doua a întâlnirii au curs zeci de întrebări cu răspunsuri pline de înţelepciune şi har, din care am selectat: „Sunteţi unul dintre puţinii oameni de cultură care aţi vorbit despre demnitatea şi soarta poporului nostru. Puteţi să dezvoltaţi?“ „Demnitatea creştină este cea pe care o trăim noi în această stare de criză“; sau „Dacă România ar fi avut un alt trecut? „Eu nu eram aici...“; ori „De ce-am ajuns să ne placă manelele?“ „Dacă aţi ajuns să vă placă este treaba dvs...“Ropotele de aplauze care au urmărit permanent expunerea artistului Dan Puric, ovaţiile finale şi, mai ales, „coada“ interminabilă a publicului câmpinean, care a umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură pentru obţinerea mult doritului autograf, sunt mărturii elocvente ale unei seri de vis, care ne-a arătat... „Cine suntem“.

Premierul Tăriceanu a fost cucerit de firma Confind şi de Ioan Simion

Câmpina s-a bucurat, pentru prima dată în acest mandat, de vizita premierului Călin Popescu Tăriceanu.În cadrul unei deplasărimai ample în judeţul Prahova, care a mai cuprins vizite la Bărcăneşti, pentru inspectarea stadiului lucrărilor la viitoarea autostradă, în Ploieşti şi la Urlaţi, la Câmpina, Tăriceanu a ales să viziteze doar societatea Confind. Premierul a fost însoţit de ministrul Apărării Naţionale, Teodor Meleşcanu,dar şi de alţi lideri ai liberalilor prahoveni, printre care s-au numărat deputatul Graţiela Gavrilescu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Semcu. Nu au lipsit nici prefectul judeţului Prahova, Doru Marius Nechiti şi unii primari din zonă - Cătălin Stătescu - Băicoi şi Eugen David - Floreşti.Tăriceanu a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului de Administraţie al Confind, Ioan Simion, care este şi candidatul PNL în Colegiul 2 - Deputaţi. De altfel, au fost prezenţi şi ceilalţi candidaţi ai PNL în zonă - Cristian Burlacu (Colegiul 1 Deputaţi)şi Liviu Ilaşi (Colegiul 1 Senat). Chiar dacă programul iniţial al vizitei presupunea prezenţa premierului doar pentru 15-20 minute, în celedin urmă, Tăriceanu a poposit în curtea Confind mai bine de o oră. Sătul, probabil, de luptele politice de la nivel central, premierul a fost cucerit de povestea de succes a lui Ioan Simion şi a societăţii sale. Jovial, amabil, surprins în mod plăcut de rezultatele economice şi de dezvoltarea Confind, Tăriceanu nu s-a dat înapoi de la gesturi cu tentă electorală - a discutat cu oamenii din secţia vizitată, s-a dus să dea mâna cu o parte dintre muncitorii din alte secţii, care ieşiseră să-l vadă, s-a fotografiat alături de candidaţii PNL din zona etc. De altfel, Tăriceanu a pozat foarte relaxat, întâmplarea făcând ca “scena” şedinţei foto să fie în faţa unei sonde la scară redusă. “Nu mai vindem sonda asta, o păstrăm pentru că în faţa ei s-a fotografiat premierul Tăriceanu”, i-a spuscu umor unul dintre muncitorii de la Confind patronului său, Ioan Simion. Călin Popescu Tăriceanu le-a vorbit oamenilor, iar de la ei a aflat a aflat că procentul ultimei creşteri salariale a fost de 35%, iar Confind este a doua societate din Câmpina în ceea ce priveşte nivelul mare al salariilor. Premierul a abordat şi problemele de actualitate, referindu-se la situaţia salariilor din sistemul bugetar şi la grevele care se tot anunţă.După încheierea vizitei premierului Tăriceanu la Confind Câmpina, Ioan Simion ne-a declarat: “Sunt bucuros şi cred că este normal să fie aşa, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi ca o societatea totuşi mică, aşa cum este a noastră, să fie vizitată de un înalt demnitar al statului, cum este prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu.I-am prezentat activitatea societăţii,dar şi problemele pe care le întâmpinămşi mi s-a părut că a fost plăcut impresionat detot ceea ce a văzut la Confind Câmpina”.Ulterior, unii dintre aleşii locali, inclusiv primarul Tiseanu, s-au arătat nemulţumiţi de faptul că la această vizită nu a fost invitat nici un reprezentant al administraţiei locale. Conştienţi probabil şi de capitalul electoral pe care-l aduce candidaţilor PNL o vizită a premierului Tăriceanu, aleşii au vorbit chiar la şedinţa Consiliului Local despre acest subiect.Să amintim că la una dintre ultimele viziteale unui ministru la Câmpina, Cristian David, la Şcoala de Poliţie, nici unul dintre aleşii locali nu a onorat invitaţia pe care le-au făcut-o gazdele?! Şi nu se vizita atuncio firmă privată...

Prima zi de campanie, prima lansare: Ioan Simion, deputat

“Mă enervează că trebuie să-mi pun figura peste tot, pe stâlpi, pe panouri...Dar nu am ce face altceva, pentru că altfel nu mă identifică lumea, nu ştie despre cine este vorba şi cheltuiesc banii degeaba! Aşa că vă rog să vă duceţi la vot şi să daţi votul dumneavoastră celui care consideraţi că merită cel mai mult!” - Ioan Simion
Prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a coincis, la Câmpina, cu prima lansare a unor candidaţi. Este vorba despre liberali, ei fiind cei care şi-au prezentat candidaţii chiar în debutul campaniei.Sala de spectacole a Casei Tineretului a fost arhiplină, atât cu membri şi simpatizanţi ai PNL din Câmpina, dar şi din localităţile limitrofe, care formează, împreună cu municipiul Câmpina, Colegiul 2 Deputaţi. Aşadar sala a fost plină, dar şi pe scenă a fost... aglomeraţie. Amfitrionul lansării, preşedintele interimar al PNL Câmpina, Virgil Guran,i-a prezentat pe Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al PNL, Graţiela Gavrilescu, deputat, Adrian Semcu, preşedintele PNL Prahova şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Dragomir Enache, consilier local, alţi lideri locali şi judeţeni ai acestei formaţiuni politice. După prezentările de rigoare au urmat discursurile celor doi candidaţi ai PNL în colegiile care includ municipiul Câmpina - Ioan Simion (Colegiul 2 Deputaţi) şi Liviu Ilaşi (Colegiul 1 Senat).Ioan Simion şi-a surprins colegii de partid şi asistenţa cu un discurs nonconformist, în care a spus de multe ori lucrurilor pe nume, uneori chiar spre uimirea celor prezenţi. Oamenii din sală au apreciat discursul, poate chiar mai mult decât politicienii de pe scenă, şi unii, şi ceilalţi aplaudându-l frenetic pe Ioan Simion. De ce? Pentru că au descoperit un om simplu, dar de bun simţ, pragmatic, foarte calculat, un om care s-a ferit de ipostaze teatrale şi a spus ce şi cum a gândit. Oamenii au descoperit că Ioan Simion nu minte, iar bunul simţ este acela al unui om onest, care a muncit din greu pentru tot ceea ce a reuşit să aibă în această viaţă.Unul dintre politicienii care a lăudat discursul şi prestaţia politică a lui Ioan Simion a fost preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus. Cu mult umor, venerabilul Quintus a atras atenţia celor prezenţi că au în faţa lor pe cel mai vechi, dar şi cel mai nou membru PNL. Pentru că, dacă Mircea Ionescu Quintus este în PNL din anul 1936, Ioan Simion este de doar două săptămâni membru al PNL. De fapt, de doar două săptămâni este în politică. De asemenea, Mircea Ionescu Quintus a recunoscut că “în ciuda faptului că sunt de atâta amar de vreme în politică şi am auzit sute, poate mii de discursuri, nu mi-a fost dat să aud până acum un discurs asemenea celui al domnului Simion. De o simplitate şi onestitate dezarmante, cuvinte sale ar putea rivaliza doar cu cele din discursul ţinut de celebrul personaj din piesa «Titanic vals», care a fost interpretat magistral de Grigore Vasiliu Birlic. Acoloera teatru, dar aicieste realitate!”Lansarea candidaţilor PNL pentru Senat şi Camera Deputaţilor s-a încheiat cu un spectacol susţinut de cunoscută solistă de muzică populară Irina Loghin şi de formaţia Alesis, lumea aplaudându-i pe artişti minute în şir.

Ioan Simion, singurul candidat care nu a mai făcut politică
Candidatul PNL în Colegiul 2 Deputaţi, Ioan Simion, este singurul dintre candidaţi care nu a mai fost implicat până acum în viaţa politică. Întrebat de ce nu a mai făcut politică până acum, Ioan Simion a declarat: “Pentru că politicienii mă enervează, mai ales cei care apar la televizor, care doar se ceartă şi pe care lumea îi înjură, cu foarte puţine excepţii. După 1989 mi-am zis că mi-a ajuns un partid, pentru că aşa fuseseră vremurile şi nu puteam face altfel, şi m-am hotărât să nu intru în politică. Ceea ce am şi făcut timp de 18 ani. Totuşi, în toată această perioadă m-am gândit către ce doctrină am eu înclinaţii şi am ajuns la concluzia că ideile liberale mi se potrivesc cel mai bine. La primele alegeri pe baza votului uninominal, am fost ofertat de PNL şi după ce am chibzuit îndelung am acceptat. Dacă nu ar fi fost votul uninominal, n-aş fi acceptat nici o ofertă, de la nici un partid. Iar dacă voi ajunge în Parlament, pentru că 40 de ani am muncit şi m-am ocupat numai de industrie şi producţie, nu-mi văd locul în altă partedecât într-o comisie economică, unde sămă ocup de aspectele de legislaţie în economie şi nu de politică”.


Ioan Simion, un om care-şi ajută semenii
Prin intermediul firmei Confind, pe care o conduce, Ioan Simion a ajutat foarte multă lume. Refuză, însă, să vorbească despre acest lucru. “Este suferinţa oamenilor, iar gestul meu nu ar mai avea nici o valoare dacă m-aş folosi acum de el”, a declarat Ioan Simion, care a cheltuit peste 10 miliarde lei vechi pentru astfel de gesturi caritabile.Totuşi, are un proiect de inimă.“Mi-am propus de mai mult timp să fac o biserică. Anul trecut, am aflat că la Spitalul Voila există numai o capelă modestă, iar aici sunt internaţi simultan 500 de bolnavi. În toamna anului 2007, după obţinerea aprobărilor necesare,a început turnarea fundaţiei viitoarei biserici. În acest moment se lucrează la construcţia propriu-zisă a bisericii şi aş vrea, atunci când va fi gata să fie o biserică zveltă, albă, frumos pictată în interior, în care bolnavii de la Spitalul Voila să-şi găsească liniştea sufletească de care au atâta nevoie”, ne-a declarat Ioan Simion.

„Cunosc foarte bine problemele acestei zone şi pot să contribui la rezolvarea lor”

- declară Georgică Diaconu, candidatul PSD la Colegiul 1 Senat Valea Prahovei
“Oamenii ştiu că suntalături de ei”
Domnule Diaconu, a început campania. Care credeţi că ar fi argumentul pentru care populaţia ar trebui să vă voteze pe dvs. pentru a reprezenta zona cuprinsă între Băicoi şi Azugaîn Senatul României?
Nu este un singur argument, sunt mai multe. Oamenii ştiu că sunt alături de ei. Le-am demonstrat-o în perioada în care am fost prefect al judeţului Prahova, dar şi în numeroase alte situaţii în care atât cât mi-a stat în putere am ajutat la rezolvarea multora dintre problemele acestei zone. Este cunoscut faptul că singurul Oficiu Prefectoral deschis în România în afara localităţii de reşedinţăa judeţului este cel de la Câmpina, pe care l-am deschis eu în perioada în care am fost prefectul judeţului. Această iniţiativă a fost gândită tocmai pentru a veni în sprijinul locuitorilor acestei zone,să nu mai fie nevoiţi să bată drumul până la Ploieşti pentru rezolvarea a tot felul de probleme care se ivesc în viaţa fiecăruia. La acest oficiu veneau săptămânal reprezentanţi ai direcţiilor descentralizate de la nivel judeţean, care preluau problemele oamenilor şi le rezolvau. Chiar eu aveam o zi în fiecare lună în care eram prezent la Oficiul Prefectoral Câmpina pentru a afla doleanţele oamenilor. În opinia mea, după ce eu am părăsit funcţia de prefect, activitatea Oficiului a intrat într-un con de umbră, iar una dintre priorităţile mele va fi impulsionarea activităţii în cadrul acestui oficiu.
Ce alte lucruri concrete vă propuneţi în cazul în care veţi deveni senator?
Iniţiativele pe care le voi avea se pot grupa pe mai multe categorii. Am proiecte importante atât în sprijinirea investiţiilor în zonă, în derularea unor proiecte sociale, dar şi în ceea ce priveşte contactul direct cu cetăţenii. În acest sens, la Câmpina – localitatea cea mai mare din acest colegiu – voi deschide un cabinet parlamentar, la care lumea să poată veni pentru a-şi spune problemele, împreună urmând să găsim cele mai bune soluţii pentru rezolvarea lor. De asemenea, mi-am propus să particip la cât mai multe şedinţe ale consiliilor locale, acolo unde voi fi solicitat sau acolo unde ştiu că sunt probleme importante, reale sau se discută proiecte de anvergură, care necesită sprijinul unui parlamentar. În acest fel, pe lângă tot ceea ce cunosc eu despre această zonă, voi avea ocazia să aflu problemele şi proiectele fiecărei comunităţi, iar cum Partidul Social Democrat se va afla la guvernare, sunt ferm convins că vom putea găsi rezolvare pentru cât mai multe dintre aceste probleme şi proiecte. Ştiu că au existat mai multe discuţii pentru realizarea unei asocieri la nivelul mai multor localităţi din această zonă. Deocamdată, nu s-a făcut mare lucru... Tocmai din acest motiv, voi purta discuţii cu fiecare administraţie locală, dar şi cu această asociaţie regională, pentru a găsi cele mai importante proiecte comune, pentru care se vor putea accesa fonduri europene. Punerea de acord a tuturor reprezentanţilor administraţiilor locale pentru demararea măcar a unui proiect de anvergură regională ar însemna un mare câştig pentru toţi locuitorii zonei Câmpina şi Valea Prahovei. Nu va fi singurul demers pe care îl voi realiza pe lângă administraţiile locale. Voi discuta cu fiecare primar şi fiecare Consiliu Local şi mă voi implica în realizarea unor parteneriate care să rezolve problemele dintre administraţiile locale şi instituţiile aparţinând direcţiilor descentralizate din fiecare localitate, iar aici mă refer la unităţi de învăţământ, spitale, chiar şi unităţile de poliţie. Sunt foarte multe modalităţi prin care poate fi sprijinită activitatea acestora, astfel încât toţi oamenii să aibă parte de condiţii mai bune, mai civilizate, iar administraţiile locale nu dispun – în cea mai mare parte a lor – de bugete care să le permită dezvoltarea acestor instituţii, cu un impact social deosebit asupra populaţiei.
“Voi continua proiectele începute ca prefect”
Domnule Diaconu, de ce ar trebui să vă voteze oamenii?
Este foarte simplu – pentru că sunt unul dintre puţinii candidaţi care provin din această zonă, provin din mijlocul acestor oameni şi îmi voi desfăşura activitatea doar în folosul oamenilor, aşa cum am făcut în toată perioada în care am deţinut o demnitate publică. Oamenii mă cunosc şi ştiu că sunt de-al lor. Alţi contracandidaţi nu provin din această zonă, unii nici măcar nu trăiesc aici şi nu au cum să-i reprezinte dacă nu le cunosc problemele, interesele, sensibilităţile. Neavând cum să înţeleagă problemele lor, nici nu-i pot ajuta. În plus, faţă de toţi ceilalţi contracandidaţi, eu sunt cel care cunoaşte cel mai bine marea problematică a întregului judeţ, pentru că, de la plecarea mea din funcţia de prefect al judeţului, nu s-au schimbat prea multe. Dacă oamenii vor avea încredere în mine şi-mi vor da votul lor pentru a-i reprezenta în Parlamentul României, putem reînnoda o serie de activităţi şi de proiecte pe care le-am demarat ca prefect şi putem avea o continuitate în derularea unor proiecte de anvergură. Am de continuat unele proiecte începute ca prefect. Mi se pare extrem de important ca oamenii să iasă la vot, să-şi exprime pentru prima dată opţiunea pe acest vot uninominal şi sunt convins că viitorul lor senator va fi un om dintre oamenii locului, care le cunoaşte foarte bine problemele, le înţelege şi le poate rezolva.

Cheltuieli prea mari cu utilităţile din şcoli

Gheorghe Tudor a atras atenţia în mai multe rânduri asupra cheltuielilor exagerate în privinţa utilităţilor în unităţile de învăţământ din Câmpina. În acest sens, Tudor a prezentat Consiliului Local o situaţie privind consumurile la utilităţi, înregistrate în unităţile de învăţământ din anul 2006 şi până în prezent. Concluzia: ar trebui tras un serios semnal de alarmă, pentru că se cheltuiesc mulţi bani publici complet aiurea!Pentru exemplificare, prezentăm câteva dintre cele mai interesante situaţii: Grup Şcolar Energetic (consum de gaze) - 147.487 mc (2006), 135.012 mc (2007), 173.956 mc (2008, primele nouă luni); Grup Şcolar Construcţii de Maşini (consum energie electrică) - 109.632 kw (2006), 81.646 kw (2007), 87.789 kw (2008, primele nouă luni); Centrul Financiar Hasdeu (apă) - 17.002 mc (2006), 16.087 mc (2007), 19.436 mc (2008, primele nouă luni).

Ultimii paşi pentru lichidarea Companiei Publice

După şedinţa Consiliului Local a urmat o nouă şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor de la CPGC. Aceasta a fost necesară pentru că mai era nevoie de o serie de măsuri, care nu fuseseră luate la precedenta întâlnire.Astfel, consilierii au însărcinat conducerea executivă a CPGC să înainteze preavizele pentru cei 16 salariaţipe care îi mai are Compania şi au stabilit cineva va acoperi cheltuielile ocazionate de lichidarea voluntarăa societăţii.Au fost din nou discuţii interminabile, s-au reluat aproape toate problemele discutate şi la precedentele şedinţe, cele mai multe rămânând în acelaşi stadiu - nerezolvate!Până să se ajungă la concluzia că acţionarul va suporta cheltuilile de lichidare, consilierii s-au tot ciondănit. În absenţa lichidatorului, care a refuzat să fie prezent, şi cum Adrian Dascălu a refuzat să facă vreo sugestie (“Cum să vă sugerez eu ce e de făcut, când nu e decizia mea!”), consilierii au trebuit să se descurce singuri. Horaţiu Zăgan s-a arătat intrigat de absenţa lichidatorului, iar când a auzit cât e indemnizaţia acestuia a răbufnit: “De banii ăştia putea să ne înveţe şi engleza, nu numai să ne dea un sfat!”

Pe scurt...

Un preşedinte... model
Nu a fost o şedinţă uşoară a Consiliului Local. A existat avantajul că s-a nimerit să fie condusă de un om experimentat şi care a dat dovadă de suficientă maleabilitate pentru a nu tensiona nejustificat atmosfera - este vorba de Dragomir Enache. Mai cu o glumă, mai cu o ironie, mai cu o stângăcie care a generat hohote, Enache a asigurat un climat mai puţin stresant, ceea ce a dus şi la mai multă îngăduinţă din partea consilierilor. A ştiut să intervină în stoparea unor conflicte, fără a fi dur, a avut suficientă putere de convingere asupra unor colegi consilieri să-şi retragă proiectele atunci când se iveau probleme mai deosebite, iar atunci când n-a găsit această înţelegere a avut tăria să retrimită un proiect la comisia de specialitate, chiar dacă puţini sunt consilierii care au curajul să facă un astfel de gest faţă de Jenica Tabacu, cea care iniţiase proiectul cu pricina. “Nu retrag proiectul!”, a spus Jenica Tabacu, răspunzând privirilor insistente ale preşedintelui Enache. “Este dreptul dvs, dar cred că este mai bine ca acest proiect să fie retrimis comisiei de specialitate”, a replicat zâmbind Enache.
PD-L - DC?!
Mai erau câteva minute până la începerea şedinţei Cosniliului Local, iar din rândurile democrat-liberalilor nu era prezent decât Viorel Bondoc. Zăgan l-a luat la ochi, întrebându-l dacă au vreo şedinţă şi acesta e motivul pentru care întârzie colegii săi. “Nu”, a răspuns Bondoc. “Dar ştiţi că se schimbă numele partidului dvs, nu?”, a continuat Zăgan pe un ton foarte serios. “Nu”, a răspuns contrariat Bondoc. “O să vă zică de-acum PD-L - DC!” - i-a servit-o Zăgan, spre amuzamentul general, o aluzie la trecerea lui Florin Anghel, de la PNDC la PD-L.
O închiriere cu bucluc
Cu siguranţă, cel mai fierbinte subiect al şedinţei Consiliului Local a fost proiectul de închiriere a celor 21.633 mp, reprezentând ferma zootehnică Voila. Proiectul a venit în acelaşi timp cu răspunsul primarului Tiseanu la întrebarea lui Alin Moldoveanu, de la şedinţa precedentă, privind legalitatea închirierii acelei suprafeţe către o persoană fizică, nu întâmplător - Cătălin Mihart, un apropiat al primarului Tiseanu. “Nu mă satisface absolut deloc răspunsul primit şi continui să cred că închirierea a fost ilegală”, a spus Alin Moldoveanu. Răspunsurile lui Tiseanu au fost destul de subţiri şi nu au atins puncte importante, printre care şi folosirea de către acelaşi chiriaş a clădirilor, pentru care nu avea nici un drept, dar şi multe altele... În cele din urmă, Ion Dragomir, iniţiatorul proiectului, a decis să-l retragă, promiţând să revină cu un alt proiect în care va ţine cont de toate obiecţiunile ridicate de Moldoveanu.
Drumurile noastre...?!
La fel de tensionată a fost atmosfera şi la un proiect iniţiat de Jenica Tabacu în legătură cu aprobarea creării unui drum de acces către lăcaşul de cult al Asociaţiei Augustinienele Sf. Rita, situat pe dealul Muscel. Gheorghe Tudor a fost primul revoltat: “Conform documentaţiei tehnice în baza căreia au obţinut acorduri şi certificatul de urbanism, au cale de acces pe un teren care le aparţine, din Drumul Taberei”. “Dacă s-a demarat construcţia înseamnă că a existat un drum, măcar pe unde au fost aduse materialele”, a punctat şi Enache. Discuţia s-a aprins treptat poate şi din cauza încăpăţânării iniţiatorului, care a ajuns la un moment dat să susţină că acest drum de acces ar putea coincide cu o parte a pistei de motocros. Ceea ce, în mod clar, ar însemna dispariţia motocrosului din zona Câmpina. Retrimis la comisie de preşedintele Dragomir Enache, proiectul a lăsat unele întrebări: Cine şi de ce doreşte un alt drum de acces la mănăstire? De ce este tocmai Jenica Tabacu apărătorul intereselor asociaţiei? Mai există o supoziţie - poate cei care locuiesc în zonă vor mai multă linişte şi-i deranjează motoarele turate. Iar în zonă locuiesc persoane importante.

Florin Anghel a demisionat din Consiliul Judeţean

Cu numai câteva zile înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Florin Anghel a demisionat din Consiliul Judeţean. Practic, actualul candidat al PD-L pentru Camera Deputaţilor era obligat la acest gest, după ce s-a înscris în alt partid decât cel pe listele căruia a candidat şi a intrat în Consiliul Judeţean. Locul lui Florin Anghel în CJ a fost luat de Dănuţ Cornea.

O femeie a fost surprinsă de camerele de supraveghere furând o mapă cu acte!

Trăim într-o ţară în care ne-am obişnuit să nu ne mai mire nimic. Dar absolut nimic! Şi totuşi... Cum să nu te mire prostia şi tupeul unei persoane care fură o mapă cu acte dintr-un magazin în care există peste tot camere video de supraveghere?!Pare incredibil şi, totuşi, aşa ceva s-a întâmplat chiar în Câmpina, la magazinul societăţii “Royal N”, situat în centrul localităţii. Femeia surprinsă pe camerele de supraveghere s-a învârtit ce s-a învârtit prin magazin, până când, profitând de un moment de neatenţie al vânzătorilor, a pus mâna pe o mapă şi a dispărut. Destul de repede, gestionarii au constatat lipsa mapei cu pricina, dar femeia nu mai era de găsit. Mare o fi fost surpriza acesteia când a descoperit că în mapa pe care a sustras-o şi pentru care îşi riscă libertatea nu se aflau decât acte. Acte importante pentru firma în cauză, dar fără nici o valoare pentru persoana care a intrat fraudulos în posesia lor. Patronul societăţii în cauză, Sergiu Negoiasă, a anunţat imediat Poliţia şi a pus la dispoziţia acesteia înregistrările camerelor de supraveghere, care o arată clar pe femeia care a comis acest gest incredibil.

Parcările blocurilor din jurul spitalului sunt supraaglomerate

În jurul Spitalului Municipal Câmpina nu există, practic, nici o parcare amenajată pentru cei care vin în vizită la bolnavii internaţii aici. Doar în faţa intrării de pe strada Erou Grigore Nicolae sunt câteva locuri de parcare, total insuficiente. În aceste condiţii, cei care vin cu treabă la Spitalul Municipal din Câmpina, odată ajunşi pe această stradă, nu găsesc alt loc de parcare decât în spatele blocurilor din zonă. Dar aici, parcarea este şi aşa insuficientă pentru maşinile celor care locuiesc în aceste blocuri. Aşa se face că locatarii care-şi găsesc locurile de parcare ocupate intră foarte des în conflict cu cei care nu au unde să-şi parcheze maşina atunci când vin la spital.Situaţia este tensionată artificial, iar autorităţile ar trebui să intervină şi să găsească o soluţie pentru amenajarea unei parcări în zona spitalului.

Fabrică de produse lactate la Proviţa de Jos

La sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Proviţa de Jos, împreună cu SC Alto Impex SRL Bucureşti, a pus în funcţiune noua fabrică de produse lactate din localitate. Pentru că obiectivul a reprezentat o experienţă pozitivă în atragerea fondurilor europene (care conduc la dezvoltarea economică a localităţilor şi la crearea de locuri de muncă), Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a invitat la inaugurare primari din 21 de localităţi prahovene. Prezent la tăierea panglicii inaugurale, Cosma a afirmat că evenimentul este “un bun prilej al schimbului util de idei cu autorităţile de implementare a PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), în vederea unor proiecte similare”, precizând că judeţul are numai două astfel de fabrici, la Păuleşti şi la Proviţa de Jos. Iar în viitorul apropiat sunt slabe speranţe pentru apariţia unui al treilea astfel de obiectiv.“Investiţia a costat peste 1,8 milioane euro, noua fabrică a domnului Marius Mihailiciuc (fost proprietar al fabricii de caşcaval din Buşteni) având o capacitate de procesare de 7.000 litri/zi”, ne-a declarat primarul Mihai Dumitrescu, încântat că a reuşit să atragă un astfel de procesator în comună. Edilul a mai precizat că “fabrica va procesa lapte din comună, precum şi de la colectorii din arealul adiacent (Proviţa de Sus, Brebu, Comarnic etc), dar şi din judeţul Dâmboviţa, unde are contracte cu câteva ferme zootehnice”. Cu ajutorul tehnologiei moderne, fabrica de la Proviţa va produce caşcaval, unt, iaurt şi diferite brânzeturi. Pentru viitor, Mihailiciuc, care a renunţat la ideea importării laptelui din UE şi va procesa lapte de la Braşov sau Făgăraş, doreşte să-şi construiască propria fermă în localitate sau împrejurimi.

Maşinile scoase la vânzare pe domeniul public, în ţarc!

Consilierul local Dragomir Enache a ridicat câteva probleme la capitolul “Diverse”, unele dintre acestea fiind de maximă actualitate şi interes. Este vorba de parcarea zile la rând a unor autoturisme pe domeniul public, autoturisme care sunt scoase la vânzare, iar singurul scop al parcării lor în zona centrală este asigurarea unei vizibilităţi cât mai bune pentru clienţi. “Pentru vânzarea maşinilor să se folosească locul de depozitare a autovehiculelor ridicate pentru că parchează neregulamentar pe domeniul public, loc încercuit şi situat în spatele Casei Tineretului. Astfel, oricine vrea să cumpere o maşină ştie că poate veni aici şi găseşte!”

Şmecheri de Câmpina


PH-07-LPD. Cum să parchezi pe trecerea de pietoni?! De ce nu?!

Era greu de câştigat la Ceptura

CS Ceptura - Unirea Câmpina 3-1
Una dintre cele mai grele deplasări ale oricărei echipe din eşalonul de elită al fotbalului judeţean este la Ceptura. Un teren foarte mic, denivelat, un public total ostil, jucătorii a căror principală tactică este atacul la intimidare - acestea sunt numai câteva dintre „detaliile“ unei deplasări la Ceptura. Nici nu este nevoie să mai precizăm că după ce se face... „strugurelul“, dorinţa oricărui adversar de a câştiga la Ceptura are o piedică suplimentară.În aceste condiţii, echipierii formaţiei Unirea Câmpina au debarcat printre vii şi s-au pus pe fotbal. În ciuda unui echilibru existent la mijlocul terenului, în cele din urmă, gazdele şi-au concretizat ospitalitatea pe tabela de marcaj, acesta fiind doar un fel de a spune, pentru că aşa ceva nu a existat niciodată la Ceptura. Singurul gol al câmpinenilor a fost marcat de Ungureanu la, poate, cea mai frumoasă fază a meciului. Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel au apelat la Ceptura la următoarea formulă de joc: Păpuşoiu - Flaidăr, Plăvache, Cazan, Cârstei - Ungureanu, Ţigănuş, Stoica, Chejnoiu - Vane, Burlacu. Au mai jcuat: Gratie, Căldăroiu, Nichifor.Unirea Câmpina a coborât un loc în clasament şi va avea o partidă foarte grea etapa viitoare, în care va întâlni una dintre formaţiile care se află la numai un punct distanţă, Gloria Vâlcăneşti.

«Am revenit pentru familia „Unirea“»

Domnule Marius Pălănceanu, la un moment dat aţi renunţat la conducerea tehnică a formaţiei Unirea, apoi aţi revenit. De ce?
Da, am avut şi momente mai grele, aşa cum se întâmplă în viaţa oricărei echipe. Am crezut că prin gestul meu de a părăsi banca tehnică pot genera acel deblocaj psihologic, de care am considerat că echipa avea nevoie.
Ulterior, aţi revenit...
Da. În urma discuţiilor avute cu patronii clubului, Mărgărit Ciobotaru şi Bogdan Mănescu, dar şi cu mai mulţi jucători, am decis să revin. Iar bucuria mea a fost cu atât mai mare cu cât am câştigat primul meci acasă de la revenirea mea, cu Petrotrans, un meci foarte greu, dar în care jucătorii şi conducerea mi-au dovedit că suntem o adevărată familie. De altfel, cred că pot spune că am revenit pentru familia „Unirea“.

Turul s-a încheiat, dar

Juniorii Corunei se pregătesc pentru... “Moş Crăciun“
După un parcurs foarte bun în turul actualei ediţii de campionat, juniorii Corunei continuă antrenamentele. Reamintim că trupa de juniori mari (antrenor Alin Postolache) a încheiat turul pe primul loc, în vreme ce juniorii mici (antrenor Roberto Opanschi) pe locul secund.Despre programul în perioada imediat următoare, antrenorul Roberto Opanschi ne-a declarat: „Din păcate, au fost etape foarte puţine în acest tur, numai şapte, pentru că sunt doar opt echipe. Încercăm să suplinim acest lucru printr-un program de jocuri amicale, atât cât ne va permite vremea, dar şi cu antrenamente combinate. Adică, alternăm antrenamentele pe teren mare, cu gazon, pe cele la sală, în fiecare miercuri şi sâmbătă. De altfel, chiar sâmbăta trecută, pentru destindere, am jucat un meci între jucători şi antrenori, iar noi, antrenorii, ne-am lăsat învinşi pentru că juniorii au fost antrenaţi la acest meci de patronul nostru, Virgil Guran, şi nu am vrut să-i stricăm ziua“.În altă ordine de idei, trecând la lucruri ceva mai serioase, Opanschi ne-a mai declarat că „Sunt mulţumit de jocul şi rezultatele înregistrate de aceşti copii, care au fost la primul lor campionat. Acum, ne pregătim pentru o serie de competiţii de sală care vor avea loc în această iarnă, prima fiind Cupa «Moş Crăciun», la care avem ca obiectiv să ajungem pnă în semifinalele competiţiei“.

S-a reluat campionatul judeţean de tenis de masă


Duminică, 2 noiembrie, s-a reluat campionatul judeţean masculin de tenis de masă. Prima etapă a returului a avut loc la sala „Petrolul“ din Ploieşti, iar singura echipă din municipiul Câmpina prezentă în această competiţie - Energy Sterom Câmpina - a debutat cu dreptul, înregistrând o victorie categorică - 6-0 cu Şoimii Dinamo Ploieşti.Pentru Andrei Mostovoi (foto) şi coechipierii săi urmează o perioadă încărcată de competiţii, pentru că după cea de-a doua etapă a returului, atunci când vor întâlni duminică, 9 noiembrie, echipele TC Filipeştii de Târg I şi Tinereţea Izvoarele, jucătorii de tenis de masă din Câmpina vor participa la o competiţie naţională rezervată amatorilor, care va avea loc la Brazi, lângă Ploieşti, sâmbătă, 15 noiembrie.