24 noiembrie 2008

Alegeţi-vă parlamentarii!

Duminică, 30 noiembrie, alegătorii din România sunt chemaţi la urne pentru a stabili componenţa noului Parlament. Pentru prima dată, scrutinul are loc pe baza votului uninominal. O fi bun, o fi rău... vom vedea! La nivelul municipiului Câmpina, pe listele electorale permanente sunt înscrişi 34.345 alegători.În privinţa pregătirii alegerilor, secretarul Paul Moldoveanu a declarat că “totul este în grafic şi nu sunt probleme”.Pe 15 noiembrie, a avut loc, la Biroul Electoral Judeţean, tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor pentru fiecare secţie de votare, iar până la 20 noiembrie s-a stabilit componenţa a fiecărui birou de secţie, care numără câte nouă persoane. Chestionat asupra situaţiei privind respectarea prevederilor legale în legătură cu afişajul electoral, Paul Moldoveanu ne-a precizat: “La Câmpina nu există nici o instituţie care să aibă atribuţii în acest sens. Orice eventuală reclamaţie se poate depune doar la Biroul Electoral Judeţean, tot ei având competenţa de a sancţiona acolo unde apar unele încălcări ale acestei legi”. În privinţa candidaţilor, câmpinenii au de ales pentru Colegiul 1 Senat şi Colegiul 2 Deputaţi dintre şase, respectiv, 24 de candidaţi, listele integrale fiind prezentate alăturat, exact în ordinea înscrierii candidaţilor pe buletinele de vot.


Candidaţii pentru Senat
1. Liviu Ilaşi - PNL 2. Andrei Pusok - UDMR 3. Georgică Diaconu - PSD 4. Georgică Severin - PD-L 5. Tatiana Grigorescu - PRM 6. Cătălin Mihalache - PNG-CD


Candidaţii pentru Camera Deputaţilor
1. Ioan Simion - PNL 2. Aron Csaba Jakab - UDMR 3. Horaţiu Teodor Zăgan - PSD 4. Florin Serghei Anghel - PD-L 5. Nicolae Ion Băiuţă - PRM 6. Adrian Nicolae Ţintea - PNG-CD 7. Iusein Ibram - minoritatea turcă 8. Nicolae Păun -minoritatea romă 9. Dragoş Gabriel Zisopol - minoritatea elenă 10. Adrian Miroslav Merka - minoritatea cehă 11. Miron Ignat - minoritatea ruşilor lipoveni 12. Aurel Vainer - minoritatea evreilor 13. Mircea Grosaru - minoritatea italiană 14. Mihai Radan - minoritatea croată 15. Ştefan Buciuta - minoritatea ucraineană 16. Duşan Popov - minoritatea sârbă 17. Varujan Zambuccian - minoritatea armenă 18. Gheorghe Firczak - minoritatea rutenilor 19. Niculae Mircovici - minoritatea bulgară 20. Aledin Amet - minoritatea tătară 21. Ovidiu Victor Ganţ - minoritatea germană 22. Ghervezan Langher - minoritatea polonă 23. Liana Dumitrescu - minoritatea macedoneană 24. Oana Manolescu - minoritatea albaneză

Praful, efectul deszăpezirii?

Alin Moldoveanu a ridicat problema materialelor cu care se va face deszăpezirea, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local. „De ce nu folosim o soluţie de genul celei folosite pe DN1, care să nu mai afecteze covorul asfaltic?“ Răspunsul Executivului a fost destul de puţin concludent, esenţial rămânând faptul că firma de salubritate din Câmpina - care se ocupă şi de deszăpezire - a achiziţionat deja nisipul şi sarea necesare înlăturării efectelor ninsorii. Coincidenţă sau nu, la numai câteva zile, Câmpina s-a confruntat cu prima ninsoare. Angajaţii Floricon au ieşit la deszăpezire cu nisip şi sare. A doua zi, mai mulţi cititori ne-au semnalat că pe o mare parte a străzilor din Câmpina este un praf greu de suportat, acuzând firma de salubritate că a împrăştiat „pământ, nu nisip“. Şi, într-adevăr, pe străzi precum Mihai Eminescu, Pictor Grigorescu sau Carol I se ridica praful la fiecare trecere a unui vehicul. Despre această situaţie am solicitat un punct de vedere şi patronului firmei de salubritate, Florin Constantinescu (foto), care ne-a declarat: „Sunt doar răutăţi ale unor oameni. Oricine poate vedea în curtea Floricon nisipul şi sarea folosite pentru deszăpezire. Cu astfel de materiale am lucrat în ultimii patru ani şi nimeni nu s-a plâns până acum“. Cu toate acestea, efectul primei deszăpeziri din această iarnă pare a fi... praful!

Ioan Simion aduce formaţia “Holograf” la Câmpina

În cursul zilei de miercuri, primarul Horia Tiseanu a refuzat să aprobe organizarea unui spectacol în centrul municipiului Câmpina, spectacol programat pentru seara zilei de 27 noiembrie şi oferit câmpinenilor de candidatul PNL la Colegiul 2 Deputaţi, Ioan Simion. După mai puţin de 24 de ore, edilul-şef a aprobat, totuşi, solicitarea patronului Confind. “Se respectă principiul primului venit” - a spus Tiseanu, explicând decizia iniţială de a nu aproba acţiunea solicitată de Simion. Şi a adăugat: “o să se interpreteze că am fost împotrivă din cauza apartenenţei mele politice, dar nu are nici o legătură acest lucru”. Va fi interesat de aflat motivele care l-au determinat pe Tiseanu să nu mai respecte principiul primului venit. Dar cine era primul venit? PD-L solicitase aprobarea pentru desfăşurarea unor acţiuni în zilele de 26, 27, 28 şi 29 noiembrie! Dacă pentru primele trei zile se poate accepta că ne-am fi aşteptat la un adevărat festival al acestei formaţiuni politice, în schimb, ar fi foarte interesant de aflat ce acţiuni pregăteşte PD-L pentru ziua de 29 noiembrie, atunci când campania electorală este încheiată! Dar, poate, o fi fost doar graba prea mare de a ocupa poziţia... primului venit... Cert este că joi, 27 noiembrie, de la ora 18.00, Ioan Simion îi invită pe toţi locuitorii municipiului Câmpina(şi nu numai) la un megaconcert al formaţiei “Holograf”, una dintre cele mai iubite trupe autohtone. Spectacol se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

De ce au fost consilierii locali atât de... cuminţi?!

Consilierii locali au fost convocaţi să se întâlnească joi, 20 noiembrie, într-o şedinţă extraordinară cu numai două puncte pe ordinea de zi. A fost vorba despre aprobarea a două proiecte de hotărâre privind cofinanţarea şi implementarea proiectelor “Strategia de Dezvoltare Locală a municipiului Câmpina” şi “Îmbunătăţirea serviciilor Primăriei municipiului Câmpina către cetăţeni, prin crearea unui Sistem Informatic Integrat”.Urgenţa proiectelor a constat în faptul că întreaga documentaţie trebuie depusă la Ministerul Internelor şi Reformei Administrarive, respectiv Ministerul Comunicaţiilor, până vineri, 28 noiembrie. Ambele proiecte au fost aprobate în unanimitate şi fără prea multe discuţii. Cea mai “colorată” intervenţie a fost cea a lui Gheorghe Tudor: “Faceţi domne’ ceva cu telefonul ăla de la Primărie! Când suni, îţi răspunde un robot, până spune tot ce are de spus... durează totul mult prea mult. Poate nu ar fi rău dacă s-ar găsi o altă soluţie”.Şi pentru că li s-a părut aleşilor locali că au terminat şedinţa prea repede, s-au gândit la probleme... diverse. A fost prilejul cu care primarul Tiseanu le-a spus consilierilor că în viitoarea Casă a Căsătoriilor va fi şi o sală de şedinţe, unde se vor ţine întâlnirile Consiliului Local, iar în proiect vor fi prevăzute sisteme de sonorizare, de înregistrare şi chiar laptopuri pentru fiecare ales local. Aproape fiecare consilier a avut ceva de spus, unii doar de dragul de a se auzi vorbind... Dincolo de toate acestea, şedinţa Consiliului Local s-a detaşat faţă de altele prin starea de linişte a consilierilor, care nu s-au atacat, şi-au vorbit frumos, au glumit, totul într-o atmosferă calmă. Deşi era campania electorală.

Administraţia locală a câştigat un proiect de 1,7 milioane euro


Marţi, primarul Horia Tiseanu s-a aflat la Călăraşi, la Agenţia Regională de Dezvoltare, unde a semnat contractul privind finanţarea alimentării cu apă pentru zona de nord a municipiului Câmpina. Investiţia are o valoare de 1,7 milioane euro, din care un milion din fonduri europene Phare, iar 700.000 va fi contribuţia Consiliului Local. Este proiectul cu cea mai mare valoare de fonduri europene adjudecat de Primăria Câmpina. Acest proiect a mai fost respins de două ori la Agenţia Regională, aprobarea lui acum, în plină campanie electorală, bucurându-l nespus pe primarul Tiseanu. „Sper că nu vor mai fi probleme în alimentarea cu apă pentru zona de nord, după realizarea acestui contract“ - a spus Horia Tiseanu.

Florin Anghel, “spoit” pe faţă sub nasul Poliţiei Comunitare Băneşti

Pe DN1, chiar în centrul localităţii Băneşti şi chiar într-unul din cele mai vizibile puncte de afişaj de pe această arteră, panoul candidatului PD-L la Colegiul 2 - Deputaţi, Florin Anghel, a fost împroşcat cu vopsea. Incidentul s-a petrecut la începutul săptămânii trecute, noaptea, în jurul orei 23,30,iar “spoitorul” de ocazie a rămas deocamdată neidentificat. În schimb, imaginea sa a fost reţinută pe camerele video de supraveghere. Despre acest incident, primarul Petre Ion Costache ne-a declarat: “Pe înregistrările camerelor de supraveghere se observă că fapta a fost comisă de un bărbat de vârstă mijlocie, îmbrăcat într-un trening. Înregistrarea este în posesia poliţiştilor, care se lucrează la identificarea făptuitorului”. După câteva zile de la incident, Florin Anghel şi-a schimbat panoul.

Cea mai modernă policlinică din zonă va fi realizată la Câmpina de Ioan Simion

“Am ambiţia de a realiza în Câmpina una dintre cele mai moderne şi mai bine echipate policlinici din această zonă”, a declarat Ioan Simion la conferinţa de presă a PNL.De altfel, în acest sens, Ioan Simion a cumpărat clădirea în care s-a aflat Sanepidul de la cei care au revendicat-o şi câştigat-o în instanţă. Deja, aspectul clădirii s-a schimbat considerabil, a fost realizat un gărduleţ în faţa spaţiului verde.“Voi face aici - a spus Ioan Simion - una dintre cele mai performante policlinici. Şi asta pentru că vreau ca oamenii din această zonă să nu mai fie nevoiţi să bată drumul până la Ploieşti sau chiar până la Bucureşti numai pentru un consult medical. Vom aduce specialişti de prestigiu, aparatură modernă de ultimă generaţie. Nu mă pricep prea bine să vă spun tot ce va conţine această policlinică, dar ştiu că vom aduce un aparat tomograf şi va exista şi un cabinet pentru diabetici, pentru că am înţeles că există o serioasă problemă cu această categorie de bolnavi. Studiez inclusiv posibilitatea de a avea preţuri mai scăzute sau chiar gratuitate pentru pensionarii cu venituri mici sau pentru anumite categorii de bolnavi. Aceasta va fi doar în prima fază. Apoi, dacă serviciile oferite de această policlinică vor fi apreciate şi căutate, am în vedere chiar extinderea spaţiilor medicale. Cred că va fi posibilă construirea unui alt corp de clădire, în spatele celei existente, nu ştiu, probabil pe mai multe etaje, astfel încât activitatea din policlinică să poată fi dublată cu internarea anumitor cazuri. Poate vom avea în vedere şi un parteneriat public-privat cu unităţi medicale din localitate, sunt mai multe idei, dar prioritatea din acest domeniu, în acest moment, este realizarea unei policlinici cu un număr cât mai mare de cabinete, dar, mai ales, cu o aparatură performantă, ultramodernă, care să asigure necesarul pentru întreaga zonă”.Poate ar mai trebui adăugat faptul că Ioan Simion a achiziţionat această clădire şi a avut ideea creării unei policlinici private ultramoderne cu mult înainte de ivirea posibilităţii de a candida la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat. Mai mult, Ioan Simion a adăugat: “Nu există nici o legătură între acest proiect şi candidatura mea. De altfel, policlinică modernă şi cu aparatură performantă voi face la Câmpina indiferent dacă voi fi sau nu ales parlamentar”.

Democrat-liberalii sunt optimişti

Candidaţii PD-L la alegerile din 30 noiembrie, Georgică Severin, pentru Senat, şi Florin Anghel, pentru Camera Deputaţilor, au susţinut o conferinţă de presă în care au prezentat ultimele acţiuni şi concluzii din campania electorală.“Este o campanie ostentativ de bogată din partea unor contracandidaţi. În plus, la Măgureni, spre exemplu, asistăm la o repetiţie a coaliţiei de guvernare PSD-PNL, zona de aici fiind ocupată de primarul Iarca, omul care a inoculat frica în ceilalţi locuitori”.După ce şi-au exprimat optimismul, mai ales că “oracolul” lor, fostul senator Traian Mocuţa, le-a spus că vor câştiga, candidaţii PD-L au lansat o nouă temă prin Florin Anghel: “Avem prima şansă în acest colegiu, care este un colegiu portocaliu, în care din nouă localităţi în şapte, inclusiv Câmpina, avem primari, în multe avem şi viceprimari, iar în mare parte dintre ele avem şi majoritatea în consiliile locale”. Totuşi, Anghel a remarcat în această campanie că “oamenii simt nevoia să se adreseze unui parlamentar, pe care-l percep ca un for superior primarului, tocmai pentru că la primar nu găsesc întotdeauna uşa deschisă sau nu găsesc înţelegere”.


Sosit ceva mai târziu alături de colegii săi politici, Horia Tiseanu a declarat: “Pentru că vor exista discuţii venite dinspre PNL vreau să clarific un lucru. PD-L a făcut o solicitare, încă din 11 noiembrie, pentru acţiuni electorale în centrul Câmpinei în zilele de 26, 27 şi 28 noiembrie. PNL a făcut o solicitare similară pentru 27 noiembrie, abia pe 17 noiembrie, aşa că, respectând dreptul primului venit, am aprobat numai acţiunea PD-L”. A doua zi, “dreptul primului venit” nu a mai contat şi au fost aprobate ambele acţiuni, cum era firesc.

Ovidiu Cord, pe făraş?
“Am solicitat conducerii judeţene de partid retragerea sprijinului politic pentru Ovidiu Cord, pentru că pe microbuzele societăţii sale este afişat unul dintre contracandidaţii mei, Georgică Diaconu, cu care Ovidiu Cord este şi asociat într-o firmă. Este vorba numai de o legătură de afaceri, dar mie nu mi se pare corect”, a spus Georgică Severin. Da, aşa e, dar să nu uităm că doamna Cord este, totuşi, membru PSD...

Ioan Simion susţine măsurile anticriză ale Guvernului

Preşedintele interimar al PNL Câmpina, Virgil Guran, şi candidatul acestei formaţiuni politice pentru Colegiul 2 Deputaţi, Ioan Simion, au susţinut o conferinţă de presă în care au prezentat inclusiv măsurile anticriză iniţiate de Guvernul României.“Este un set de măsuri bun, dar care poate era bine să vină ceva mai devreme, înainte de începerea crizei”, a afirmat Virgil Guran.În privinţa lui Ioan Simion, acesta a precizat: “Sunt câteva măsuri extrem de interesante şi tentante în acest program. M-aş referi doar la câteva dintre ele. Este vorba de reducerea impozitului cu 5% pentru cei care îşi achită obligaţiile fiscale la termen. Firma Confind se încadrează între societăţile care-şi plătesc cu regularitate obligaţiile fiscale la termen, iar acest stimulent sunt convins că va determina o creştere a nivelului achitării acestor impozite la timp. O altă măsură bună a programului iniţiat de Guvern consider că este scăderea contribuţiei la fondurile CAS cu 10%, ceea ce înseamnă implicit că venitul propriu-zis al fiecărui salariat va creşte. De asemenea, dividendele care vor fi reinvestite sau investite în noi firme vor fi scutite de impozitare. După cum ştiţi, în momentul de faţă, cota unică de impozitare este de 16% impozit pe profit şi tot 16% pe dividende. Impozitele pe dividende de 16% nu se vor mai plăti în cazul în care dividendele se vor reinvesti în aceeaşi firmă sau într-o firmă nouă. Guvernul a acordat o atenţie deosebită creării de noi locuri de muncă. Astfel, pentru fiecare loc de muncă nou creat întreprinderile vor primi o mie de euro în cazul în care vor angaja persoane care şi-au pierdut slujba de mai mult de trei luni. Această măsură cred că va stopa flagelul lipsei locurilor de muncă, flagel existent în pofida creşterii economice din ultimii ani. Ţineţi cont de faptul că în Câmpina existau 40.000 de salariaţi la aproximativ 38.000 locuitori. Unde sunt acum toţi aceşti oameni, în condiţiile în care toate marile societăţi şi-au redus considerabil numărul de salariaţi? S-au mai deschis unele firme, dar nu cred că acestea au putut absorbi toată această forţă de muncă. Numai la firma Confind, eu am în fiecare zi pe birou în jur de 50 de noi cereri de angajare. De aceea, consider că poate această măsură a acordării unor facilităţi pentru crearea de locuri de muncă este cea mai importantă decizie în contextul apropiatei crizei mondiale care va lovi în mod categoric şi ţara noastră”, a încheiat Ioan Simion.
“Firma Confind nu a beneficiat în 18 ani decât o singură dată de 30.000 euro în cadrul unui program de dotare cu aparatură a unor laboratoare. Nu ştiu alţii cum reuşesc să obţină atâtea facilităţi, dar Confind nu se încadrează în această categorie. Noi nu am avut niciodată datorii la bugetul de stat sau la bugetul local, astfel contribuind la derularea unor programe publice. Şi spun asta pentru că firma Confind achită impozite şi taxe anuale către stat şi bugetul local în valoare de peste 350 miliarde lei vechi” - a spus Ioan Simion.

Harta politicii din Senat

V-am prezentat în ediţia trecută o idee şi o statistică excepţionale realizate de al doilea român de la google, Octavian Costache. După ce săptămâna tercută v-am prezentat datele referitoare la Camera Deputaţilor, în ediţia de faţă reproducem integral “Harta politicii” pentru Senatul României.
“Week-end-ul ăsta am lucrat din nou la Harta Politicii, de data asta am adăugat datele de la Senat, mult mult mai interesante decât cele de la Camera Deputaţilor.Senatul a început să voteze electronic din septembrie 2007. Asta înseamnă că statisticile pe care le-am făcut sunt doar pentru ultimul an. Chiar şi aşa mi se par foarte relevante, un an este un sfert de mandat. Senat.ro s-a dovedit a fi mult mai puţin prietenos pentru procesare automată. Nu ştiam la ce să mă aştept aşa că atunci când am văzut media de prezenţă, am rămas cu gura căscată şi m-am dus la propriu să iau o gură de aer. Prezenţa medie în Senatul României, în ultimul an, a fost de 44%. Meditaţi bine la numărul ăsta şi întoarceţi-l pe toate părţile. În medie, senatorii au fost prezenţi mai puţin de jumătate la votat legi. În medie, senatorii români lucrează part-time! Peste jumătate din senatori au forst prezenţi la mai puţin de jumătate din voturi. Comparativ, prezenţa medie în Senatul american este de 94.8%. Şi ei sunt la fel de ocupaţi şi importanţi ca şi senatorii noştri, au familii, sunt preşedinţi de partide etc.Eu sper ca în primul rând aceste date să ofere un pic de context celor care îl caută. E foarte simplu de aflat din documente ca cel de aici că în total au fost 703 de proiecte înregistrate în Senat între septembrie 2007 şi iunie 2008. Din acestea, 623 au fost votate electronic, iar asta înseamnă aproape 90% din voturi. Un ziarist ar trebui să le numere de mână aici, dar acum ştim. Acum putem spune sigur şi dovedibil că ceea ce până acum doar bănuiam: Vadim este unul dintre senatorii cu cea mai scăzută prezenţă la vot, 3.8%. În ultimul an, practic, Vadim nu a trecut prin Senat să voteze aproape nici o lege. Cred că în ultimele zile realizez de fapt cât de important este să nu credem că toată clasa politică este toată o apă şi un pământ. Asta este ceea ce politicienii corupţi şi leneşi îşi doresc, pentru că în momentul în care i-ai clasificat pe toţi ca hoţi, orice politician cât de cât mai bun apare va fi aruncat în aceeaşi oală şi ales pe picior de egalitate cu ceilalţi. În acel moment devine ceva normal să nu se ducă să îşi facă datoria, devine normal să fure, şi noi toţi dăm din umeri, indiferenţi în faţa unui inevitabil imaginar.Informaţi-vă. Alegeţi cu cap, uitaţi-vă la cei de acum care n-au făcut nimic în Senat şi gândiţi-vă dacă vreţi din nou să alegeţi oameni care să nu treacă pe acolo. Duceţi-vă la vot şi încercaţi să alegeţi cum puteţi mai bine pe aceia pentru care există speranţa că ar putea fi buni”.

Administraţia aprinde luminile de sărbători înaintea... alegerilor


Viceprimarul Ion Dragomir a anunţat vineri, 21 noiembrie, în cadrul conferinţei de presă a Primăriei, că “astăzi a început montarea echipamentelor de iluminat ornamental pentru perioada sărbătorilor de iarnă, iar peste o săptămână, vineri, 28 noiembrie, cu mai puţin de 48 de ore înaintea alegerilor, se va face şi pornirea instalaţiei de iluminat. Procedurile de achiziţie nu ne-au permis să putem avea tot ce ne-am propus în materie de instalaţii ornamentale de iluminat pentru sărbătorile de iarnă, dar, în orice caz, cred că va fi cel mai frumos iluminat de sărbători de la Câmpina, din ultimii ani”. Întâmplător sau nu, dar probabil că nu, aprinderea instalaţiilor de Crăciun are loc exact în seara în care PD-L, al cărui lider local e chiar primarul Tiseanu, organizează un spectacol electoral. De ce nu se aprind de 1 Decembrie, de exemplu, că este Ziua Naţională?!

Primim de la cititori

“Pentru că văd o campanie minunată în care dl. Florin Anghel ajunge acum la PD-L, iar dl. Severin a uitat instantaneu cum îl ataca pe dl. Florin Anghel în săptămânalul extrem de obiectiv... «Zarva», până acum mai câteva luni, îi invit pe toţi cei interesaţi să studieze arhiva «Zarva» pentru a vedea declaraţiile d-lui Severin referitoare la dl. Florin Anghel.A, şi cei interesaţi pot găsi pe blogul personal al d-lui Severin şi părerea dânsului referitoare la unirea Basarabiei cu ţara. Nu de alta, dar să cunoască mai bine şi restul câmpinenilor ideea că unirea Basarabiei cu ţara ne-ar costa prea scump şi e plină, oricum, de infractori... Gândire tipică anilor ‘50, să îmi fie iertat. Deşi, la o adică, să nu-mi fie iertat, pentru că, de fapt, sunt jignit ca român de atitudinea vădit anti-naţionalistă a unui personaj ce doreşte să fie reprezentatul românilor în Senat... Întai să vă iubiţi ţara şi neamul mai presus de orice, domnule Severin, şi apoi să vă gândiţi la alegeri! Basarabia a fost când luată cu japca de ruşi, când lăsată de izbelişte de România şi asta de prea multe ori. Ar trebui să aveţi mai mult respect pentru românii de acolo şi niciodată un om care îşi iubeşte neamul şi ţara nu ar putea gândi că unificarea cu Basarabia ar costa prea mult. Ca şi cum vieţile şi sufletele celor de acolo se pot cântari în bani...Restul, e zarvă personală....
Cu respect, Ştefan Cristian Ariaşu”

Traficant de droguri, prins la Câmpina

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au reuşit identificarea şi reţinerea unui tânăr de 19 ani, suspectat de trafic şi deţinere de droguri. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti şi procurori, s-a stabilit că, în perioada iunie -octombrie 2008, tânărul a distribuit droguri la diverse persoane din Ploieşti şi Câmpina, în schimbul unor sume cuprinse între 40 şi 50 lei/g. Preţul varia în funcţie de cantitatea ce urma a fi vândută, iar legătura cu respectivii consumatori se realiza direct. Drogurile erau comercializate şi sub formă de ţigări confecţionate artizanal la preţul de 15-20 lei ţigareta. Tânărul deţinea în permanenţă asupra sa cantităţi de cannabis, folosite atât pentru consumul propriu, cât şi în vederea comercializării. Prahoveanul a fost prins de poliţişti în urma organizării unui flagrant, pe raza municipiului Câmpina, în timp ce încerca să comercializeze 20g cannabis. Parchetul a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de trafic şi deţinere de droguri de risc.

Candidaţii PD-L, în pom?!


Cât de disperate trebuie să fie echipele de campanie ale candidaţilor PD-L dacă au ajuns să pună afişele lor şi prin copaci? Dincolo de faptul că nu este legal, au dat şi naştere la interpretări comice...

Şmecheri de Câmpina


B 68 ZPT. O fi având lipici locul ăsta? Cum să parchezi aşa şi... aici?!

Să vină sponsorii!

Unirea Câmpina - Recolta Dumbrava 6-1 (1-1)
În ultima etapă a turului, Unirea Câmpina a dispus categoric, pe teren propriu, de formaţia Recolta Dumbrava. Prin această victorie fără dubii, Unirea Câmpina şi-a îndeplinit obiectivul de clasare la finele primei jumătăţi a campionatului pe locurile 7-8. Partida cu Recolta Dumbrava a fost la discreţia câmpinenilor, care au jucat cu dezinvoltură, chiar dacă la pauză scorul a fost egal, 1-1. Jucătorii antrenaţi de Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel au dominat în cea mai mare parte a timpului de joc, golurile fiind marcate de Vane (2), Ţigănuş, Ciobotaru, Căldăroiu şi Mănescu, ultimii trei fiind jucătorii care au intrat pe parcursul celor 90 de minute. De altfel, Unirea a jucat cu formula: Păpuşoiu - Gratie, Cazan, Basma, Cârstei - Năstase, Ţigănuş, Plăvache, Ungureanu - Vane, Burlacu. Au mai jucat: Ciobotaru, Căldăroiu, Mănescu şi Nichifor.La finele partidei, antrenorul Marius Pălănceanu (foto) ne-a declarat: „Sunt mulţumit de faptul că la finele turului am reuşit să ne îndeplinim obiectivul de clasare în primele opt formaţii ale clasamentului. Sunt convins că dacă am fi avut un buget mai mare ne-am fi putut lupta cu succes pentru un loc chiar în apropierea podiumului, ceea ce consider că ar fi fost o performanţă pentru Câmpina. Acest ultim joc al turului a demonstrat că avem o echipă cu jucători talentaţi, tehnici şi inventivi, iar atunci când ne iese şi jocul suntem aproape invincibili. În fotbal, însă, nu este totul să ai o echipă valoroasă, iar dacă există sponsori dispuşi să ne sprijine am putrea face o mult mai bună promovare a imaginii Câmpinei“. Aşa că... să vină sponsorii!

O comportare modestă, urmată de o victorie la scor


Echipierii formaţiei de tenis de masă a clubului Energia Sterom Câmpina au participat în ultima vreme la alte două competiţii. Mai întâi, a fost vorba despre competiţia naţională „Top Amatur“, o competiţie dur la care au participat peste 120 de competitori din întreaga ţară. Spre deosebire de ediţia anterioară din luna mai 2008, atunci când Andrei Mostovoi a reuşit să se claseze pe locul secund, de această dată comportarea jucătorilor câmpinene a fost una modestă, după cum recunoştea cu fair-play, chiar Andrei Mostovoi.
În săptămâna următoare, însă, câmpinenii şi-au luat revanşa, atunci când au învins cu 6-2 formaţia TC Izvoarele, în cadrul Campionatului Judeţean Masculin.

Se mai joacă două etape din returul Ligii A Prahova


Biroul Executiv al AJF Prahova s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară şi a luat o serie de măsuri privind desfăşurarea competiţiilor la acest final de an 2008. Astfel, printre altele, forul condus de Silviu Crângaşu (foto), a decis programarea primelor două etape ale returului Ligii A Prahova după următorul program: etapa a XVIII-a (29, 30 noiembrie) şi etapa a XIX-a (5-7 decembrie). Tot în ziua de 7 decembrie este programat turul al IV-lea al fazei judeţene a Cupei României, ediţia 2009-2010, tur în care nu este angrenată nici o formaţie din Câmpina sau din împrejurimi. De-abia din turul următor, care va avea loc în primăvară, vor intra în această competiţie şi echipele din Liga A Prahova, inclusiv Unirea Câmpina.Nu în ultimul rând, Biroul Executiv al AJF a decis aprobarea unei perioade de transfer doar pentru echipele din primul eşalon fotbalistic judeţean, în perioada 24-27 noiembrie.

Cupa “Moş Crăciun”

În perioada 20-23 decembrie, AJF Prahova organizează o nouă ediţie a Cupei “Moş Crăciun”, competiţie de minifotbal rezervată jucătorilor născuţi în anul 1996 şi după acest an. La competiţia care va fi găzduită de Sala “Olimpia” din Ploieşti şi-au anunţat participarea, până în acest moment, 25 de echipe. Înscrierile se mai primesc până joi, 4 decembrie, ora 14.00, când la sediul AJF va avea loc şedinţa de tragere la sorţi şi de programare a competiţei.La fel ca şi la precedentele ediţii ale Cupei “Moş Crăciun”, Câmpina va fi reprezentată prin echipe ale cluburilor Coruna şi Hagianu Mircea Junior.