30 noiembrie 2008

Dragomir Enache şi uninominalul

Ora 15.30. Secţia de votare de la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu". Liderul local liberal Dragomir Enache şi soţia sa s-au prezentat la vot. Foarte relaxat şi cu zâmbetul pe buze, gata oricând să spună o poantă, Dragomir Enache ne-a declarat: "Avem obligaţia să dăm Câmpine şi Colegiului 2 Deputaţi o şansă, pentru ca faptele pe care un om a putut să le demonstreze până astăzi să devină comune pentru întreaga zonă, spre binele oamenilor. Este singura dată când avem ocazia să-l luăm de guler pe deputatul pe care l-am ales şi să-l întrebăm: «Ce-ai făcut, mă, cu votul meu?»"

Alin Moldoveanu şi-a declarat deschis opţiunile de vot


La ora 14.30, la secţia de la Grupul Şcolar Energetic s-a prezentat la vot şi liderul local al PNDC, formaţiunea politicdă de la care Florin Anghel a venit la PD-L, Alin Moldoveanu. Actualul consilier local a venit împreună cu soţia sa şi a lăsat acasă ţinuta protocolară pe care o abordase la alegerile locale, atunci când a fost principalul contracandidat al lui... Horia Tiseanu. La ieşirea din secţia de votare, Alin Moldoveanu a declarat: "Şi astăzi este o sărbătoare naţională, motiv pentru care urez tuturor celor aniversează Sf. Andrei un sincer «La mulţi ani!». În privinţa votului, eu unul m votat cu Florin Anghel, la Camera Deputaţilor, şi cu Georgică Severin, pentru Senat, şi aştept de la ei o lume mai bună şi o clasă politică mai consecventă".

Liviu Ilaşi a ţinut să voteze la "Grigorescu"


Ora 11.30. La una dintre secţiile de votare de la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" s-a prezentat pentru a-şi exercita dreptul la vot şi candidatul PNL pentru Colegiul 1 Senat, Liviu Ilaşi. Greu s-au lămurit şi aici preşedintele şi ceilalţi oameni din secţia de votare, dar, în cele din urmă, i-au permis lui Ilaşi să-şi exercite dreptul constituţional. "Am ţinut să-mi exercit dreptul la vot în capitala Colegiului 1 Senat, Câmpina. Am ales ceea cecu toţii ne dorim şi sper să trimitem în Parlament oamenii care să ne reprezinte cu adevărat", a spus Liviu Ilaşi imediat după ieşirea din secţia de votare.

Florin Anghel a votat la şcoala din cartierul Voila


Ora 11.00. La Şcoala Generală nr. 3 din cartierul Voila a votat Florin Anghel, candidatul PD-L pentru Colegiul 2 Deputaţi. Alături de Anghel s-au ai aflat soţia şi fiul său, dar şi mai mulţi colegi din echipa de conducere a PD-L, în frunte cu însuşi preşedintele Tiseanu. Imediat după ce a votat, Florin Anghel a declarat: "Îi rog pe toţi să se prezinte la vot. Dacă ar fi după simpatii am convingerea că altfel ar arăta clasa politică, dar contează numai votul".

Severin a votat cu gândul la Senat


La aceeaşi oră cu Horaţiu Zăgan, dar la una dintre secţiile de la Grupul Şcolar Forestier, la numai doi paşi de propria locuinţă a votat şi Georgică Severin, candidatul PD-L la Colegiul 1 Senat. Severin a venit la vot alături de soţia sa, dar şi de un grup numeros de lideri locali ai formaţiunii politice pe care o reprezintă, în frunte cu însuşi preşedintele Tiseanu. La ieşirea de la urne, Severin a declarat: "Am votat cu gândul că România are nevoie de un guvern responsabil, iar acest colegiu are nevoie de un om care să cunoască problemele locului. Am convingerea că oamenii de aici vor pentru prima dată să aibă un senator din Câmpina, ales direct de ei".

Horaţiu Zăgan a votat în aceeaşi secţie cu Simion


Ora 10.00. La aceeaşi secţie la care în urmă cu o oră votase Ioan Simion şi-a exprimat dreptul la vot un alt candidat pentru Colegiul 2 Deputaţi, este vorba de Horaţiu Zăgan, de la PSD. Alături de soţia sa, Zăgan a votat fără a a vea mari emoţii, dar cu speranţa că alegătorii din acest colegiu vor avea încredere într-un candidat tânăr, dinamic, un om care poate reprezenta o astfel de alegere pentru un parlamentar.

Georgică Diaconu a votat la Cornu


Ora 9.30. La şcoala din centrul comunei Cornu a votat candidatul PSD pentru Colegiul 1 Senat, Georgică Diaconu. Alături de familie şi câţiva colegi de partid, Diaconu a votat în unul dintre cele mai puternice fief-uri ale PSD, comuna Cornu, localitatea în care Diaconu îşi are domiciliul de ani buni. Fostul prefect al judeţului Prahova ne-a declarat că nu are nici un fel de emoţii şi că este convins că alegătorii din acest coilegiu vor veni în număr cât mai mare la vot, iar PSD se afla la guvernare după 1 decembrie 2008.

Ioan Simion, primul candidat care a votat la Câmpina


Ora 9.00, din dimineaţa zilei alegerilor. Ioan Simion, candidatul PNL la Colegiul 2 Deputaţi, este primul dintre candidaţi care se prezintă la vot, însoţit de şeful său de campanie, liderul local liberal Virgil Guran. Şi apare şi prima problemă. Preşedintele secţiei respective nu ştia de derogarea, conform căreia un candidat poate vota în orice secţie a colegiului în care candidează, indiferent dacă are sau nu domiciliul pe raza acelui colegiu. În cele din urmă, lucrurile s-au lămurit, iar Ioan Simion a votat. Imediat după exercitarea dreptului său constituţional, Simion a declarat: "Sper să vină cât mai multă lume la vot, pentru ca astfel să nu mai aibă motive să stea alţi patru ani în care se uite la televizor şi să-i înjure pe politicieni. Avem şansa ca astăzi să fie o zi cu soare şi sper ca un număr cât mai mare de oameni să vină la vot".