08 decembrie 2008

Victimă a indiferenţei autorităţilor,

Nea Tănase, omul care doarme sub cerul liber
Vă informam în ediţia trecută de existenţa unui cuplu - un bărbat şi o femeie - care îşi petrec nopţile între nişte cartoane care le ţin loc de casă, în spatele unor blocuri din zona centrală. Într-una dintre serile trecute, cu sprijinul unei cititoare fidele, Cristina Săvulescu, i-am făcut o vizită omului care doarme între cartoane. A rămas singur, de câteva nopţi, pentru că femeia a dispărut, pur şi simplu, fără să ştie nimeni nimic de soarta ei.Îl cheamă “nea Tănase”. Ştie că este născut în anul 1950 şi este din Curtea de Argeş. Pe femeia cu care a tot stat atâtea nopţi ştie că o cheamă Veronica. Într-una dintre nopţile trecute au fost vizitaţi de o ceată de ţigani, care nu au avut, însă, ce să le fure. Pentru că nu au găsit nimic important, i-au luat bastonul în care-şi sprijinea existenţa. Nu numai că i l-au luat, dar bastonul s-a transformat în arma lor, cu care l-au bătut pe nea Tănase. Acum, îi este greu fără baston.Nu vine decât seara la locul în care doarme. În restul zilei este prin piaţă, acolo unde îi ajută pe comercianţi. Mai cară un sac de cartofi pentru doi mici sau o bucată de pâine, mai şi cerşeşte...Iarna trecută a stat, împreună cu Veronica, în spatele cofetăriei “Clarion” de pe artera principală. Acum, şi-au mutat “sediul general” în spatele blocurilor care au la parter un magazin al companiei de telefonie mobilă “Vodafone” şi două bănci.Seara, când ajunge la “dormitor” sau dis-de-dimineaţă mai beneficiază de bunătatea unor oameni care locuiesc în zonă şi care îi mai duc câte o cafea caldă sau chiar şi o mâncare caldă.Nea Tănase doarme de cinci ani sub cerul liber al Câmpinei, iar toată viaţa sa se află în două plase de care nu se desparte niciodată.Am încercat să aflăm de la autorităţi care este soarta acestui om.De la biroul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Câmpina am aflat că se cunoaşte situaţia lui şi, conform legii, ar trebui să fie ridicat de Poliţia Comunitară şi dus la Ploieşti, acolo unde există un centru pentru oamenii fără adăpost, pentru că în Câmpina nu există un astfel de centru. Şi, totuşi, de cinci ani, acest om doarme sub cerul liber, iar autorităţile nu au avut nici o reacţie.Nea Tănase este foarte trist. Probabil că nici nu-şi mai aduce aminte când a zâmbit ultima oară. Trăieşte într-o altă lume. O lume din care lipsesc noţiuni precum fericire, linişte, bunăstare...Pentru nea Tănase nu au existat alegeri. Pentru oameni de genul lui nu contează cine este primar, cine este consilier local, senator sau deputat. Nici chiar preşedintele ţării nu contează cine este! De ce? Pentru că sistemul din care se înfruptă toţi este astfel conceput încât nu ţine cont de viaţa unui asemenea om. Este trecut automat la pierderi!Şi atunci, la ce bun toate dacă în Câmpina anului 2008 sunt oameni care dorm sub cerul liber!

“Voi realiza tot ce am promis că fac indiferent de rezultat!”

- a declarat Ioan Simion, surpriza plăcutăa parlamentarelor din 30 noiembrie -
Chiar dacă l-a învins pe Florin Anghel atât în Câmpina, cât şi în comuna Poiana Câmpina, Ioan Simion a trebuit să se recunoască învins în lupta pentru un loc de deputat. Deloc afectat de rezultat, a avut amabilitatea să ne acorde următorul interviu.
Cum a fost pentru dvs. experienţa acestei campanii electorale?

A fost o experienţă interesantă, iar pentru mine personal, aş putea spune chiar o experienţă utilă, pentru că era un domeniu nou pentru mine, total diferit de tot ceea ce am făcut până acum. A fost o experienţă interesantă pentru că am aflat că, într-un asemenea tip de activitate, nu ştii de fapt cum să te adresezi oamenilor, prin prisma reacţiei lor. Pe mine m-a mirat, totuşi, faptul că oamenii au părut a nu fi conştienţi de avantajele acestui vot unoniminal. Deşi am accentuat în toate întâlnirile mele diferenţa dintre alegerile pe liste şi cele pe baza votului uninominal, rezultatele dovedesc faptul că oamenii nu au înţeles toate aceste avantaje.
Ce părere aveţi de rezultatele finale?
Faptul că am câştigat în Câmpina, chiar dacă la o diferenţă mică, insuficientă pentru ansamblul colegiului, rezultatul final fiind răsturnat de votul din comune, demonstrează că - din păcate - în continuare oamenii din mediul rural pot fi mai uşor... influenţaţi. Metodele prin care au fost influenţaţi se cunosc, le-am văzut chiar eu în ziua alegerilor, dar nu le comentez.
La ce vă referiţi concret?
Eu am tot evitat să intru în astfel de polemici, dar în duminica votului, indiferent de oră, erau prea multe pungi pe stradă cu PD-L şi prea multe maşini cu numere de înmatriculare de la o anume societate, care se fâţâiau de colo-colo. Sunt câteva categorii de oamenii care, probabil, au fost mai uşor de influenţat şi mă refer aici la romii din Drăgăneasa, la cei din Şotrile, chiar şi la cei din Câmpina, pentru că, la una dintre secţiile la care erau arondaţi aceştia, până pe seară veniseră numai doi oameni la vot, iar dintr-o dată a venit toată comunitatea... Cam mare coincidenţă, dacă de coincidenţă a fost vorba...
A fost ceva care v-a dezamăgit în această perioadă?
Nu, nu se pune problema să mă fi dezamăgit ceva... Poate doar atitudinea unor primari, care în loc să fie echidistanţi faţă de candidaţi şi să încerce să le ofere tuturor aceleaşi şanse, ei au fost părtinitori şi nu cred că este corect. Şi m-a mai enervat faptul că, direct sau indirect, contracandidaţii mei mi-au adus tot felul de acuze. Au profitat de faptul că mi-am propus şi am anunţat că am să duc o campanie electorală decentă, fără să răspund acestui gen de atacuri. Iar eu m-am ţinut de cuvânt... Acum, după încheierea campaniei, pot spune că nimic, dar absolut nimic nu a fost adevărat din tot ce s-a spus despre mine. Aceste tertipuri mi-au dovedit mie slăbiciunile contracandidaţilor, care, în loc să se ocupe de prezentarea angajamentelor lor electorale, preferau să arunce cu noroi într-unul dintre competitorii electorali. Într-un fel, vă rog să mă credeţi, că-mi pare bine că nu am câştigat, pentru că îmi pusesem în cârcă foarte multe lucruri de făcut. Acum să le facă aceia care au câştigat!
Apropo de acest lucru. Aţi făcut o serie de promisiuni. Le veţi mai duce la îndeplinire?
Eu sunt şi voi rămâne un om de cuvânt. Am spus de fiecare dată ce voi face dacă voi ieşi deputat şi ce voi face indiferent de rezultat. La această din urmă categorie se înscriu policlinica din Câmpina, acolo unde a funcţionat Sanepidul, un pod la Proviţa de Jos, voi introduce şi alimentarea cu apă în satul Vistieru - toate acestea le voi realiza pentru că aşa le-am promis oamenilor şi eu mă ţin de cuvânt.
Aţi repeta această experienţă politică?
Nu. Nu m-a deranjat această experienţă, dar m-am întors deja la activitatea mea de bază, la producţie. Am încheiat activitatea politică! Dacă oamenii au preferat, în locul unor proiecte pe termen lung şi ale unor lucruri durabile, ceea ce au primit într-o plasă, o să stea patru ani să se uite la televizor şi să-i înjure pe politicieni cu gândul la ce au mâncat într-o seară din plasa pe care au primit-o!

Disponibilizări la societăţi câmpinene

Efectele crizei mondiale despre care se tot vorbeşte încep să se facă simţite şi la Câmpina. Totuşi, spre deosebire de ceea ce se întâmplă la nivel naţional sau chiar la nivel judeţean, la Câmpina efectele sunt încă minime.Primul val de disponibilizări cauzat de criza economică s-a resimţit deja la două dintre societăţile câmpinene. Astfel, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, societatea Rhodos Construct SRL îşi trimite toţi cei 37 de angajaţi acasă chiar înaintea sărbătorilor de iarnă, în vreme ce la societatea Ascon sunt disponibilizaţi 40 din cei 65 de angajaţi. În ambele situaţii, la nivelul declaraţiilor este vorba de disponibilizarea unor persoane intrate în şomaj tehnic. Dar până în luna martie a anului viitor, atunci când ar trebui să înceteze şomajul tehnic, este atât de mult timp şi nimeni nu poate aprecia cu exactitate ce efecte va mai produce criza mondială.Cei 77 disponibilizaţi de la cele două societăţi câmpinene îngroaşă numărul disponibilizaţilor la nivelul întregului judeţ. Aici, conform datelor furnizate de aceeaşi sursă, numărul persoanelor disponibilizate se apropie de 1.700, din care peste 700 provin numai de la Uzina Mecanică Plopeni.

Balul Bobocilor la Şcoala AMUS

Cantina societăţii Confind a găzduit vineri, 5 decembrie, Balul Bobocilor de la Şcoala Postliceală AMUS.La eveniment au luat parte numeroase personalităţi ale localităţii. Printre alţii au fost prezenţi primarul Horia Tiseanu, fostul edil-şef Romul Remus Micu, actuali şi foşti consilieri locali, alţi oameni care de-a lungul timpului au contribuit într-un fel sau altul la buna funcţionare a Şcolii Postliceale Sanitare AMUS.Elena Murariu, directorul Şcolii, a mulţumit tuturor celor prezenţi, dar a ţinut să sublinieze contribuţia deosebită la desfăşurarea acestui eveniment avută de Ioan Simion, patronul Confind, cel care a promis în urmă cu mai multe săptămâni că va găzdui acest bal şi a făcut-o ca la carte.Şi aşa cum îi stă bine unui bal nu au lipsit buna dispoziţie, concursurile şi voia bună. Totul bine asezonat cu un meniu variat, astfel încât invitaţii au avut toate motivele să se imtă bine.Aşa cum este tradiţia s-a organizat şi un concurs Miss Boboc, concurentele având de trecut mai multe probe dificile, dar care au sporit starea de bună dispoziţie.În concluzie, un eveniment reuşit şi o nouă promisiune îndeplinită pentru Ioan Simion, gazda balului.

Cum s-au câştigat şi cum s-au pierdut alegerile din 30 noiembrie...

A trecut deja mai bine de o săptămâna de la alegerile din 30 noiembrie, iar rezultatele sunt cunoscute.Acum este vremea comentariilor şi a statisticilor locale. De ce a câştigat PD-L alegerile? De ce au pierdut candidaţii celorlalte formaţiuni politice? Cât a contat uninominalul? Unde s-au dus voturile PNDC? Cum au votat câmpinenii acum faţă de alegerile locale din vară? Acestea au fost numai o parte a întrebărilor la care am căutat răspuns prin materialul de faţă.Primul subiect abordat este cel al prezenţei la vot. Comparativ cu alegerile locale din această vară, la parlamentarele din 30 noiembrie s-a prezentat mai multă lume decât la primul tur, dar ceva mai puţină decât la turul al doilea pentru primar, atunci când mobilizarea a fost deosebită. Care ar putea fi concluzia din acest punct de vedere? Candidaţii au reuşit să mobilizeze ceva mai mulţi alegători decât la primul tur, adică puţin peste electoratul fidel fiecărui partid.Acum încercăm să analizăm şi cum s-au împărţit voturile, dacă ţinem cont că diferenţa dintre scrutinul din vară, cu cele două tururi ale sale, şi scrutinul din noiembrie este, totuşi, foarte mică. Şi reamintim că este vorba strict de Câmpina, nu de colegiile electorale. Ar fi fost de aşteptat ca Florin Anghel şi Georgică Severin, candidaţii PD-L, să fi adunat la parlamentare voturile acumulate la alegerile locale de PD-L şi PNDC, ai căror lideri s-au duelat şi în turul al doilea pentru funcţia de primar. Şi aceasta după ce liderul naţional al PNDC, Florin Anghel, a trecut în tabăra PD-L. Plecând de la această premiză, candidaţii PD-L ar fi trebuit să strângă aproximativ 8.000 de voturi, atât cât au adunat Horia Tiseanu şi Alin Moldoveanu în primul tur, sau măcar în jur de 7.000 de voturi, atât cât au acumulat cele două formaţiuni politice - PD-L şi PNDC. Cu toate acestea, Severin a strâns puţin peste 6.100 de voturi, iar Anghel ceva mai mult de 5.300 de voturi. De ce? Unde s-a dus diferenţa de voturi? Să însemne că diferenţa a fost atrasă de alţi candidaţi? Un răspuns favorabil ar însemna că există cel puţin câteva sute de câmpineni care au votat în vară cu Horia Tiseanu sau Alin Moldoveanu, iar în toamnă, după numai câteva luni, nu le-au mai acordat votul lor lui Florin Anghel sau Georgică Severin. Şi asta în condiţiile în care Tiseanu a apărut pe mai multe bannere clamând sprijinul său pentru Georgică Severin. Pentru Florin Anghel, însă, nu a existat nici un banner asemănător. Dacă ar fi existat, chiar că se cădea în penibil, având în vedere relaţia tot mai distantă dintre primar şi fostul preşedinte al CJ. Totuşi, este clar că, deşi în plan politic sunt din nou împreună, Anghel, Tiseanu şi Severin nu vor mai forma niciodată acel trio formidabil de până în 2004! Se vede şi se simte acest lucru. Este la fel de evident ca şi compromisul moral pe care a trebuit să-l facă Florin Anghel odată cu venirea în PD-L, pentru a candida la deputăţie.Este evident că în PD-L Câmpina există două tabere. Una, condusă de Tiseanu, care l-a sprijinit doar pe Severin, iar o alta, mult mai puţin semnificativă, care l-a sprijinit şi pe Anghel. Iar o dovadă în acest sens este faptul că Florin Anghel a strâns în Câmpina, la alegerile din 30 noiembrie, un număr sensibil egal de voturi cu cel pe care l-a avut în vară, la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Şi atunci, în ce a constat avantajul apartenenţei la PD-L? În faptul că i-a asigurat locul de parlamentar prin redistribuire, în vreme ce o eventuală candidatură din partea PNDC sau chiar şi a altui partid i-ar fi dat, în mod cert, mult mai multe emoţii lui Anghel. Emoţii oricum a avut, cu Ioan Simion în ceafă....În aceste condiţii, e clar că sprijinul cel mai important pentru Anghel a venit din partea PNDC. În mod automat, acest sprijin a ajuns şi în numărul de voturi obţinut de Severin. Şi uite aşa, PNDC-ul lui Alin Moldoveanu a contribuit, mai mult sau mai puţin, nici nu mai contează, la obţinerea mandatului de senator de către Georgică Severin. Că doar nu a contat doar apartenenţa candidatului la meleagurile câmpinene! În privinţa rezultatelor înregistrate de PSD, sunt câteva comentarii de făcut. În linii mari, valorile voturilor înregistrate de Bercăroiu şi PSD la alegerile locale, şi Zăgan, la alegerile parlamentare, sunt sensibil egale. Ar fi interesant de aflat dacă cele 3.6774 voturi strânse de Georgică Diaconu, candidatul PSD pentru Senat, provin numai din puterea acestuia de a convinge electoratul sau şi din votul negativ la adresa celorlalţi candidaţi. În schimb, diferenţa este evidentă pentru PNL şi candidaţii săi. În vreme ce la alegerile locale, PNL nu a adunat decât 1.063 voturi, la alegerile parlamentare cooptarea lui Ioan Simion s-a dovedit a fi o adevărată lovitură, acesta fiind la un pas - a se citi puţin peste 1.600 de voturi pe colegiu - de obţinerea unui mandat de parlamentar. Ceea ce ar fi putut constitui o adevărată surpriză, având în vedere că vorbim despre un debuntant în politică, un om despre care nu se ştiau prea multe lucruri. Oricum,în cifre absolute, numai Ioan Simion a adus de cinci ori mai multe voturi decât întregul PNL la alegerile locale. În privinţa voturilor neaşteptat de multe ale lui Liviu Ilaşi, cei mai mulţi sunt de acord că acestea se datorează aproape exclusiv campaniei duse de Simion.Cât a contat votul uninominal în stabilirea rezultatelor? Probabil că undeva în jur de 30% din ponderea finală revine doar omului care a candidat. Procentul este mult mai mare în cazul lui Simion. În rest, partidul are în continuare un cuvânt greu de spus, dovadă fiind faptul că, atât în cazul PSD, dar şi în cel al PD-L şi PNDC, disciplina de partid şi-a spus cuvântul. Alegerile au trecut, acum important este ca viaţa alegătorilor să fie mai bună, nu numai a aleşilor!
Repartizarea finală a mandatelor în judeţul Prahova
Senat1. Georgică Severin (PD-L) - 38,90% (25.352 voturi), locul 1 în colegiul său2. Iulian Bădescu (PD-L) - 42,61% (19.901), locul 13. Teodor Viorel Meleşcanu (PNL) - 34,61% (17.069), locul 14. Sorin Chivu (PSD) - 45,25% (18.610), locul 15. Daniel Savu (PSD) - 28,11% (12.289), locul 2
Camera Deputaţilor1. Cristian Ion Burlacu (PNL) - 27,67% (5.571), locul 22. Florin Serghei Anghel (PD-L) - 41,64% (10.878), locul 13. Graţiela Leocadia Gavrilescu (PNL) - 34,81% (6.638), locul 14. Marian Florian Săniuţă (PSD) - 48,29% (10.038), locul 15. Mihai Apostolache (PSD) - 31,73% (5.867), locul 16. Răzvan Ţurea (PSD) - 36,65% (5.682) locul 17. Adriana Săftoiu (PNL) - 39,46% (6.043), locul 18. Adrian Năstase (PSD) - 60,99% (13.717), locul 19. George Ionescu (PD-L) - 47,46% (9.237), locul 1 10. Sever Voinescu (PD-L) - 40,34% (9.137), locul 1 11. Roberta Alma Anastase (PD-L) - 53,57% (11.355), locul 1 12. Andrei Sava (PD-L) - 43,54% (11,356), locul 1

Parlamentarii prahoveni şi-au primit ieri mandatele
Ieri, începând cu ora 10.00, la Prefectura Prahova a avut loc ceremonia prin care cei 17 parlamentari prahoveni (12 deputaţi şi 5 senatori) şi-au primit certificatele. A fost o ceremonie destul de scurtă, condusă de preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Ionela Alina Anton. Nu ne rămâne decât să sperăm că noii parlamentari nu-şi vor uita promisiunile făcute când erau... simpli candidaţi!

Topul politicienilor câmpineni în 2008
1. Georgică Severin (6.154)2. Ioan Simion (5.393)3. Florin Anghel (5.335)4. Horia Tiseanu (4.662)5. Alin Moldoveanu (3.339)

Câmpinenii nu s-au arătat interesaţi de taxele şi impozitele locale

La mijlocul acestei săptămâni, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, printre alte subiecte, va fi discutat un proiect privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2009. Cum la dezbaterile publice, pe care administraţia locală este obligată de lege să le organizeze pentru anumite proiecte de interes public, practica a dovedit că aproape nimeni nu este interesat să se implice într-o astfel de activitate, reprezentanţii Primăriei au recurs la o altă metodă. Pe site-ul oficial au postat un anunţ prin care orice persoană interesată putea afla propunerile pentru taxele şi impozitele pe anul viitor, fiind aşteptate şi propuneri din partea cetăţenilor. Termenul până la care acestea puteau fi expediate pe adresa Primăriei a expirat la 28 noiembrie. Ei bine, o singură persoană a venit cu o propunere privind proiectul de stabilire a taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2009. Este vorba de Nicolae Stănică, iar propunerile sale le redăm ca atare, lăsându-le consilierilor locali plăcerea de a le comenta: identificarea garajelor de pe domeniul public şi impozitarea lor; eliminarea TVA de la chiria pentru terenuri; delimitarea strictă a terenurilor închiriate, având în vedere că unii chiriaşi s-au extins în mod abuziv pe terenuri aparţinând domeniului public.

Bolidul de Formula 1 al lui Fernando Alonso a poposit la Câmpina

Marţi, 2 decembrie şi miercuri, 3 decembrie, în holul principal al Casei Tineretului a putut fi admirat un superb exemplar de maşină de curse de Formula 1. Aparţinând firmei Renault şi având o valoare de 800.000 euro, bolidul a poposit la Câmpina în cadrul unei campanii de imagine a ING Bank. Este cea de-a 28-a localitate în care poposeşte bolidul lui Alonso, dar Câmpina este prima localitate vizitată de caravana ING şi care nu este reşedinţă de judeţ, acest gen de acţiune fiind o premieră pentru oraşul nostru. În cadrul campaniei de promovare a imaginii ING Bank, organizatorii au pregătit şi o tombolă cu premii deosebit de atractive. Tragerea la sorţi pentru acordarea premiilor a avut loc în fiecare dintre serile acţiunii, la ora închiderii standului. De asemenea, organizatorii ne-au asigurat că este o maşină originală, pe care a condus-o pilotul Fernando Alonso şi cu care chiar a şi câştigat una dintre etapele Campionatului de Formula 1. Aşa că, toţi cei pasionaţi de automobilism au avut ocazia să vadă la Câmpina un bolid real de Formula 1. Şi nu se ştie când mai ai ocazia să fii atât de aproape de o asemenea maşină şi chiar să te poţi fotografia lângă ea.

Cătălin Stroe, antrenor în “Il Calcio”

Cătălin Stroe a fost antrenor al mai multor formaţii de fotbal din această zonă, amintind acum numai de Tricolorul Breaza şi Coruna Câmpina. De aproape trei ani, Cătălin Stroe a plecat în Italia, în localitatea Santa Tereza di Galura, acolo unde are contract de antrenor cu formaţia locală, care activează în echivalentul Diviziei D de la noi.Santa Tereza di Galura este o localitate micuţă din nordul Sardiniei. Este o adevărată staţiune care freamătă de turişti din aprilie până în octombrie. Staţiunea are aproape 4.000 locuitori, din care aproximativ 400 sunt români. Cătălin Stroe se află în Italia împreună cu soţia sa, iar despre activitatea sa şi zona unde locuieşte ne-a declarat: “Este o zonă foarte frumoasă, cu un peisaj superb, cu oameni calzi, dincolo de toate problemele care au fost în Italia cu românii. Zona este superbă, iar în multe zile din port se zăreşte Corsica. E ceva de vis...”În plan strict sportiv, Cătălin Stroe ne-a dezvăluit obiectul contractului său în Italia. “Am plecat acum aproape trei ani, iar după ce am ajuns, unul dintre primele drumuri le-am făcut la stadion. Echipa locală dispune de o bază sportivă de invidiat, în ciuda faptului că localitatea este destul de micuţă. Au un teren gazonat, un altul de antrenament, negazonat, dar ambele au nocturnă, poate şi pentru faptul că vara, în cursul zilei, căldura este foarte greu de suportat. Echipa este suţinută în mare parte de municipalitate, dar şi de câţiva sponsori, unul dintre aceştia fiind şi preşedintele clubului. În afara echipei de seniori, care activează într-un campionat regional, echivalentul Diviziei D de la noi, şi au statut de semiprofesionişti, clubul are numeroase grupe de juniori. M-am împrietenit rapid cu tehnicienii de la acest club şi, finalmente, am semnat un contract. Mă ocup de două formaţii de juniori, cei cu vârsta de 16-17 ani, dar şi cei mai mici de 8-9 ani, iar în primele două sezoane am fost şi antrenorul portarilor la prima echipă. Eu sunt foarte mulţumit atât de condiţiile de acolo, cât şi de viaţa de zi cu zi din Santa Tereza din Galura”, ne-a dezvăluit Cătălin Stroe.Chiar dacă Italia nu este foarte departe este destul de greu de ajuns până la Santa Tereza di Galura. Cătălin Stroe ne-a mărturisit că un drum de la Câmpina la Santa Tereza di Galura înseamnă avion de la Bucureşti la Roma, un tren câteva staţii până într-un port de la lângă Roma, apoi cu vaporul până la Olbia, o localiatte la 60 km de destinaţia finală, până la care se ajunge apoi cu un autobuz. O adevărată piatră de încercare... Pe care Cătălin Stroe a trecut-o cu bine.

Efectele “gripei aviare”

Şefii DSV, trimişi în judecată
Au trecut mai bine de doi ani de la una dintre poveştile care unora le-au dat fiori, dar care - iată - se dovedeşte una dintre cele mai mari cacealmale din istoria recentă a României - gripa aviară. S-a vorbit mult de atunci încoace despre acest episod, odată cu trecerea timpului conturându-se tot mai clar că nu a fost decât o... megaafacere. Că doar suntem în România!Argumentul suprem a venit chiar zilele trecute, atunci când Direcţia Naţională Anticorupţie Prahova a trimis Judecătoriei Ploieşti un dosar penal în care îi acuză pe Marius Tăut, directorul executiv de atunci al Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, şi Mioara Radu, directorul executiv adjunct economic al aceleiaşi instituţii, pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la uz de fals. De asemenea, odată cu cei doi şefi ai DSV a fost trimis în faţa instanţei şi Ioan Bogdan Ciufu, administratorul societăţii Vricomed Group SRL Băicoi, pe care l-au acuzat de complicitate la abuz în serviciu.Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Ploieşti, în luna mai 2006, Marius Tăut şi Mioara Radu au atribuit un contract de furnizare de produse necesare combaterii gripei aviare către societatea Vricomed Group din Băicoi, cu încălcarea prevederilor legale care reglementează achiziţiile publice. Pentru a crea aparenţa că procedura de achiziţie publică s-a desfăşurat în mod real, Mioara Radu l-a determinat pe consilierul juridic al instituţiei să întocmească, în fals, documentele necesare achiziţiei pe care să le ataşeze la dosarul de achiziţie. Totodată, cei doi şefi din cadrul DSV Prahova au acceptat plata unor echipamente şi produse la preţuri supraevaluate. Prejudiciul total adus Direcţiei Sanitar Veterinare a fost stabilit de expertizele comandate de procurorii DNA la 73.135,76 RON, adică peste 731 milioane lei vechi.În privinţa faptului că tot mai multe voci au susţinut că substanţele dezinfectante furnizate de societatea din Băicoi nu au fost decât un amestec bazat mai mult pe apă, procurorii nu s-au pronunţat. Este, însă, foarte greu de dovedit, pentru că toţi cei care ar fi putut divulga secretul sunt mână în mână cu cei cercetaţi inclusiv în acest caz. Cât despre implicarea la nivel naţional a acestei megaescrocherii, lucrurile sunt departe de a fi elucidate, mai ales pentru că la mijloc este vorba de nume cu mare greutate din politica actuală, un exemplu fiind Gheorghe Flutur.

Gunoaie lăsate pe strada Hasdeu


La finele săptămânii trecute, pe strada B.P. Hasdeu, chiar în apropierea blocurilor de la intersecţia cu strada 1 Mai, pe trotuar trona ditamai grămadă de gunoi. Mare parte a acestei grămezi părea a fi constituită din moloz şi resturi de materiale de construcţie, dar cei care au lăsat acolo acele gunoaie şi cei care se ocupă din partea administraţiei de curăţenia urbei merită o singură apreciere - ruşinică!

Canalizarea refulează la cel mai mare bloc din Câmpina

Mirosul este insuportabil, iar rezistenţa blocului, în care locuiesc 264 familii, şubrezeşte, după ce canalizarea menajeră refulează de două-trei ori pe săptămână. Locatarii de pe o singură scară au dat câteva milioane bune pentru curăţenie şi nici nu se cunoaşte!
Mai mulţi cititori ne-au semnalat existenţa unei situaţii delicate la blocul cu zece etaje de pe strada Tudor Vladimirescu. Acesta este cu siguranţă cel mai mare bloc din Câmpina, având şase scări a câte 44 de apartamente, adică nu mai puţin de 264 de familii care locuiesc aici.Problema semnalată se referă la mirosul insuportabil şi mizeria care domneşte într-unul dintre subsolurile blocului. Am ajuns la scara C1, acolo unde ne era semnalată problema. Dincolo de faptul că pe holul de intrare bătea vântul - la propriu! - geamurile fiind sparte, chiar şi în aceste condiţii de... aerisire forţată, mirosul era greu de suportat. Intrarea la subsol se face printr-o trapă, care este mereu închisă, iar singura cheie se află la şeful de scară, care a refuzat să deschidă calea de acces spre subsol fără acordul administratorului! În faţa acestui refuz ferm, i-am întrebat pe oameni ce părere au de mirosul şi mizeria din subsol.“Acum e bine - ne spune o bătrână ieşită dintr-un apartament de la parter - dar până s-a făcut curăţenie era dezastru. E drept că nici acum nu se prea simte că s-a făcut curăţenie, dar... asta e! Tot subsolul este plin de apă de ploaie şi fecale, atât canalizarea menajeră, cât şi cea pluvială deversându-se, practic, în subsolul nostru. Nu mai ştim ce să mai facem. Acum câteva luni, am decis să facem curăţenie. Am strâns mai mult de o sută de milioane de pe întreaga scară şi s-a făcut curăţenie. În câteva zile, subsolul a fost inundat la loc”.“Ne este ruşine să chemăm pe cineva în vizită la noi acasă, pentru că toată lumea ne întreabă ce miroase aşa urât?! A intrat mirosul şi în pereţi, până şi în case miroase, la etajele inferioare. Am făcut numeroase reclamaţii şi sesizări la toate forurile competente. Numai lui Băsescu nu i-am scris! Nici un rezultat. Stăm aşa, pentru că nu avem încotro”, ne spune o altă locatară ieşită dintr-un apartament de la primul etaj.“E bătaie de joc, domne’, ce să mai vorbim! Administratorul ne-a cerut câte trei milioane de apartament pentru a se face curăţenie. S-a făcut, nu s-a făcut, nu ştiu, cert este că mirosul este acelaşi, iar mizeria este parcă şi mai mare. De atâţia ani, subsolul este plin de apă şi de tot felul de reziduuri, ca să nu spun mai urât, dar mai adevărat. Sunt convinsă că şi structura de rezistenţă a blocului s-a şubrezit, dar nu-i pasă nimănui. Nu avem cui să ne mai plângem”, ne spune o altă locatară.Întâmplarea a făcut ca exact în acelaşi timp să-şi facă apariţia şi echipajul de la vidanjă. “La două-trei zile trebuie să venim aici, pentru că refulează canalizarea din toată zona”, ne spune unul dintre muncitori.
“Canalizarea la nivelul întregului oraş este sub orice critică, iar conducerea Primăriei ştie acest lucru. Nu avem ce face! La câteva zile, canalizarea întregii zone refulează şi izbucneşte în subsolul de la scara C1. Chemăm vidanja, curăţăm, dar peste câteva zile trebuie s-o luăm de la capăt. Am făcut curăţenie acum aproximativ o lună, degeaba! Situaţia nu este, din păcate, singulară. Şi pe Erupţiei şi pe Hasdeu sunt locuri unde se produce acelaşi fenomen, iar până nu va fi refăcut întreagul sistem de canalizare nu se va rezolva problema”, ne-a spus administratorul Gheorghe Paraschiv.

Aglomeraţie de nedescris pe B-dul Bălcescu

În după-amiezile şi serile din a doua parte a săptămânii trecute, Câmpina s-a confruntat cu o reală problemă privind fluenţa circulaţiei în zona Bulevardului Nicolae Bălcescu şi a intersecţiei cu Bulevardul Carol I.Totul a fost generat de lucrările comandate de administraţia locală pentru realizarea sistemului de semaforizare a intersecţiei atât dintreB-dul Nicolae Bălcescu şi Strada Orizontului, cât şi dintre B-dul Carol I şi străzile Schelelor şi Sondei.În cadrul acestor lucrări, în momentele amintite a fost nevoie de realizarea legăturilor pe sub carosabil, astfel încât s-a circulat pe câte o singură bandă pentru fiecare direcţie de mers. În mod automat s-a creat nemulţumire, nervi, haos...Aşa se face că, pentru intrarea în Câmpina coada se întindea de la intersecţia de la Peco până în apropierea troiţei de pe Calea Dacia. Şi spre centrul urbei întregul trafic a fost perturbat, la haos contribuind şi un neinspirat agent de circulaţie, care mai rău a încurcat lucrurile.

Bogdana Ţiţei ar putea ajunge în Consiliul Judeţean

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie au produs modificări în mai multe structuri administrative. Astfel, Roberta Anastase va renunţa la mandatul de europarlamentar, urmând a fi înlocuită de următorul pe listele de candidaţi ale PD-L de la europarlamentare.Nu este singurul caz. Andrei Sava şi George Ionescu, aleşi în Parlament din partea PD-L, vor trebui să renunţe la mandatul de consilier judeţean. Locul lor în forul judeţean ar putea fi luat de Marcela Cornea, care este primarul comunei Surani, dar e greu de crezut că va renunţa la acest post, de Marian Dobre, fost primar al comunei Măgureni, Simona Domniceanu, care este, însă, director în cadrul Primăriei Ploieşti, şi de... Bogdana Ţiţei, actualul director al Taberelor Şcolare. În cazul în care doi dintre candidaţii mai bine clasaţi pe lista PD-L decât actualul consilier local câmpinean vor renunţa la această posibilitate, Bogdana Ţiţei ar putea obţine un mandat de consilier judeţean. În această situaţie, locul ei în Consiliul Local Câmpina ar reveni următorului pe lista partidului - Marian Dulă, care ar deveni al treilea colonel în rezervă din Legislativul local.

Teodor Meleşcanu: “De oameni ca Ioan Simion aveam mare nevoie în noul Parlament”

Singurul senator prahovean al PNL a fost ales Teodor Meleşcanu. Contactat telefonic, acesta ne-a comentat pe scurt rezultatul înregistrat de formaţiunea sa politică: “PNL a realizat în Prahova un procent de peste 23%, ceea ce este foarte bine după patru ani de guvernare grea. Din păcate pentru ceilalţi colegi ai mei, doar eu am intrat în Senat şi consider că voi trebui să reprezint în această cameră parlamentară întregul judeţ Prahova, nu numai colegiul în care am fost ales. Cel mai mare regret al meu, legat de aceste alegeri, este că Ioan Simion, candidatul nostru la Camera Deputaţilor în Colegiul Câmpina, a ratat la foarte puţine voturi accesul în Parlament. Şi spun asta pentru că Ioan Simion este un om valoros, care a dovedit prin tot ceea ce a făcut că merita un loc de deputat. De oameni ca Ioan Simion aveam mare nevoie în noul Parlament. Noi trebuie să tragem, însă, învăţămintele necesare şi să ne pregătim candidaţii cu mult mai mult timp înainte de începerea campaniei electorale”.

Horaţiu Zăgan, unul dintre politicienii cu potenţial

În afara câştigătorilor de drept ai alegerilor din 30 noiembrie, acest scrutin a mai adus la rampă două nume, care se pot considera surprizele acestei campanii. Unul dintre aceste nume este Ioan Simion, care i-a dat serioase emoţii lui Florin Anghel în lupta pentru un loc în Camera Deputaţilor. Cealaltă surpriză a acestor alegeri poate fi considerată a fi Horaţiu Zăpan. Unul dintre liderii locali ai PSD, singurul consilier aflat la al patrulea mandat consecutiv, Horaţiu Zăgan a fost unul dintre numele vehiculate înaintea fiecărei campanii electorale pentru alegerile locale ca posibil candidat la una dintre primele două funcţii din administraţia locală. De fiecare dată a trebuit să cedeze locul altora...De această dată, faptul că la nivelul municipiului Câmpina a obţinut 2.755 de voturi, adică 18,75% din totalul sufragiilor exprimate, îl poate impune cu autoritate ca unul dintre cei mai serioşi candidaţi pentru alegerile locale viitoare. Şi asta pentru că, în primul rând, trebuie ţinut cont de faptul că acest procent a fost obţinut de Horaţiu Zăgan într-o companie selectă, într-o competiţie în care adversarii săi au avut mult mai multe resurse şi umane şi materiale, pe care le-au aruncat în joc.În plus, Horaţiu Zăgan mai are un avantaj - tinereţea. A fost cel mai tânăr dintre cei trei principali candidaţi la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor. Urcând poziţie cu poziţie pe listele partidului pentru Consiliul Local şi având acum această legitimitate dată de cele 18,75% obţinute într-o luptă inegală cu Florin Anghel şi Ioan Simion, Horaţiu Zăgan poate fi candidatul perfect pentru funcţia de primar la alegerile locale din 2012. Pentru acest lucru sunt, însă, necesare câteva condiţii. Una dintre acestea ar fi chiar propria sa dorinţă. Dacă va continua să rămână acelaşi consilier local serios, cu puncte de vedere clare, pertinente şi ironice, atunci când este cazul, Zăgan poate urca în preferinţele electorale ale câmpinenilor. O altă condiţie este determinată de lupta internă care va fi, aproape sigur, în interior PSD-ului pentru viitoarea candidatură la funcţia de primar. În condiţiile în care actualul viceprimar, Ion Dragomir, câştigă tot mai mult teren, având şi avantajul unei vizibilităţi superioare conferite de funcţie, va fi greu pentru Zăgan să lupte împotriva acestuia, dacă actualul viceprimar va dori să candideze pentru poziţia numărul unu de la Casa cu Grifoni. Ar fi probabil singurul adversar redutabil pentru Horaţiu Zăgan în lupta pentru funcţia de primar...S-ar putea spune că prin Horaţiu Zăgan Câmpina a pierdut un deputat, dar poate câştiga un viitor primar? Poate, dar numai viitorul na va oferi răspuns la această întrebare...

Se apropie Balul Halatelor Albe

Vineri, 12 decembrie, va avea loc ediţia a VI-a a Balului Halatelor Albe, manifestare având ca principal organizator Fundaţia Medis, condusă de dr. Călin Tiu. Acesta a fost prilejul pentru care am stat de vorbă cu medicul câmpinean.
Domnule Tiu, se apropie Balul Haltelor Albe. Ce noutăţi aveţi la această ediţie?

Balul Halatelor Albe a devenit cunoscut şi apreciat ceea ce nu poate decât să mă bucure. Culoarea albă este invocată atât pentru a face referire la sezonul în care se desfăşoară în mod tradiţional acest eveniment, dar şi cu trimitere la clasicul alb al halatelor din lumea medicală. Balul este organizat în special pentru personalul medical, dar este deschis şi altor doritori, invitaţiile putând fi ridicate de la secretariatul Medis. Spre deosebire de alte ediţii, de această dată s-au implicat în organizare, pe lângă Consiliul Local şi Primăria Câmpina şi Spitalul Municipal, şi Spitalul de Psihiatrie Voila. Pentru întreţinerea atmosferei vor fi prezente formaţiile bucureştene Ralsa, formată din trei fete, Distincto, formată din patru tenori, şi Daniel Lazăr Band. Nu vor lipsi tombolele, concursul de dans şi multe alte surprize.
La fel ca şi la ediţiile anterioare, balul este precedat de un simpozion medical...
Da, este adevărat. În acest an, simpozionul medical este orientat spre imagistică medicală şi se constituie, de fapt, într-un semnal către publicul medical privind lansarea unui produs foarte important la Spitalul Municipal - serviciul de tomografie computerizată. Acest serviciu este pus la punct de o firmă specializată din Bucureşti, în cadrul unui parteneriat public-privat şi va deservi atât pacienţii internaţi, cât şi cei neinternaţi din Câmpina şi împrejurimi. Simpozionul va fi un dialog între medicii din teritoriu şi furnizorul serviciul de tomograf. Simpozionul “Impactul tehnologiei imagistice moderne asupra calităţii medicinei generale” este organizat de Fundaţia Medis ca furnizor de educaţie medicală continuă în colaborare cu Colegiul Medicilor Prahova şi este creditat cu patru ore de educaţie medicală continuă. Simpozionul are loc vineri, 12 decembrie, de la ora 15.00 în sala mică a Casei Tineretului, toţi medicii având intrarea liberă.

Scurt-circuit la locomotiva unui marfar

Circulaţia feroviară a fost întreruptă miercuri, 3 decembrie, la intrarea în Gara Câmpina, din cauza unui scurt-circuit la locomotiva unui marfar. Trei curse feroviare au fost afectate de incident şi au avut întârzieri de zeci de minute. Acestea sunt: personalul 3004 Braşov - Bucureşti Nord, rapidul 827 Bucureşti Nord - Sibiu şi rapidul 832 Braşov - Bucureşti Nord. Cele trei garnituri au tranzitat staţia Câmpina cu locomotive Diesel, ceea ce a condus la întârzierile menţionate. De altfel, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Prahova, Stelian Parepa, a declarat: “Întârzierile s-au produs din cauza faptului că a fost necesar ca mai multe garnituri să fie preluate din staţia Floreşti de locomotive Diesel până în staţia Breaza, de unde şi-au putut continua drumul în mod normal”.Deocamdată nu s-a stabilit cauza producerii scurt-circuitului care a stat la baza acestui incident feroviar, iar circulaţia a fost reluată după numai câteva ore.

Pe scurt...

Enache vrea trotuare luminate
În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local, cea de la finele lunii noiembrie, la punctul “Diverse”, consilierul Dragomir Enache a ridicat o problemă serioasă, la care primarul Tiseanu a răspuns cu o... gafă. “Aş vrea să ridic problema iluminatului pietonal. Administraţia a realizat iluminatul ornamental pentru sărbători, este foarte bine... Sunt, însă, numeroase locuri în care între stâlpii de iluminat, îndreptaţi spre stradă, şi trotuar se mai află câte un copac, astfel încât pietonii nu beneficiază de un iluminat real pe trotuar. Iar cum trotuarele din Câmpina sunt în mare măsură deplorabile, poate ar trebui să avem în vedere şi acest aspect deloc de neglijat”. Tiseanu a răspuns, cu zâmbetul pe buze şi în felul său. Primarul s-a mirat că Enache merge... pe trotuar! De parcă nu acesta ar fi locul pe care trec zilnic, probabil, peste 75% din locuitorii Câmpinei. Dar este greu să constaţi asta dintr-o limuzină de peste 830 milioane lei vechi, achiziţionată din banii publici şi în care te plimbi în fiecare zi!
Poliţia Comunitară, solicitată la Şcoala 3
În cadrul aceloraşi discuţii, consilierul Gena Preda a solicitat Executivului trimiterea unei patrule în zona Şcolii Generale nr. 3. “Mai ales la momentul intrării sau ieşirii elevilor de la cursuri, ar fi necesară o patrulă a agenţilor Poliţiei Comunitare, pentru că acolo au loc frecvent bătăi ale găştilor de copii romi din zonă. De asemenea, în faţa Spitalului de Psihiatrie Voila, aproape în fiecare zi, în jurul orelor 17 - 18, au loc bătăi între diverse găşti de romi, că ţi-e şi frică dacă te nimereşti prin preajmă în acele momente”.
“Bulevardul nu merită beculeţe de sărbători?!”
Aceasta a fost întrebarea pe care consilierul Dragomir Enache a lansat-o primarului Tiseanu şi viceprimarului Dragomir. Şi Enache a continuat: “Bulevardul a fost dintotdeauna locul de promenadă al câmpinenilor. Dacă pe centru s-a reuşit realizarea unui iluminat ornamental deosebit, măcar instalaţiile vechi nu pot fi folosite pentru celelalte zone, inclusiv Bulevardul?”
Cabinetul de expertiză medicală a intrat în legalitate
Cabinetul de expertiză medicală din cadrul Spitalului Municipal a fost multă vreme nodul gordian, mulţi afirmând că inclusiv datorită spaţiului ocupat de acest cabinet s-a declanşat scandalul mutării Cabinetului de pediatrie la subsolul Policlincii, scandal despre care am scris pe larg la momentul respectiv.Ei bine, d-abia acum, la ultima şedinţă a Consiliului Local, Cabinetul de expertiză medicală a intrat în legalitate, după ce Legislativul local a aprobat acordarea unui spaţiu de 34,43 mp în administrarea Casei Judeţene de Pensii Prahova. Spaţiu este situat la parterul Policlinicii, în locul unde a funcţionat şi până acum...
Încă un stâlp înclinat
Nu este prima dată când semnalăm înclinarea ameninţătoare a unui stâlp de iluminat public de pe raza municipiului Câmpina. Au fost semnalate cazuri de acest gen pe străzile Plevnei, Nicolae Bălcescu, pe Bd. Carol I, pe Pictor Grigorescu... Aproape în nici un caz nimeni nu a luat nici o măsură! De ce? Pentru că pe cei care sunt responsabili în acest domeniu îi cam doare în... cot!Mai adăugăm un caz pe această listă - un stâlp situat pe strada Mihail Kogălniceanu, în apropierea intersecţiei cu strada Hasdeu. Sau acest stâlp s-o fi înclinat de la afişele electorale?! Aiurea!

Cronica neagră

I-a explodat butelia în faţă. Poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi telefonic despre faptul că a avut loc o explozie la o locuinţă din localitate. Primele verificări efectuate de echipa operativă sosită la faţa locului au relevat următoarele: Constantin M., de 76 ani, a încercat să aprindă focul în sobă, iar în timp ce se afla în cameră, a descărcat din conţinutul buteliei pentru a scădea presiunea. Ulterior a reîncercat să aprindă focul, însă, din cauza acumulărilor de gaze, a provocat o explozie. În urma acesteia nu a fost necesară intervenţia pompierilor, întrucât nu s-a declanşat niciun incendiu. Constantin M. a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a rămas internat cu arsuri de gradul I-III. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.
Tamponare la... "Răcitor". Vineri, pe la orele prânzului, în intersecţia de la "Răcitor" a avut loc un accident rutier fără urmări grave. Un autoturism marca Peugeot, cu numărul de înmatriculare PH 09 RDF, a tamponat din spate un autoturismul marca Dacia Break, cu numărul de înmatriculare PH 03 JGW, care oprise la semafor. În urma impactului nu au rezultat victime, ci doar "şifonarea" celor două maşini. Poliţia cercetează cazul în continuare.
Cetină de Adunaţi. Miercuri, 3 decembrie, poliţiştii din Adunaţi, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Moreni, i-au depistat, în pădurea de pe raza localităţii, pe Ion I., de 29 ani şi Cosmin B., de 20 ani, ambii din Moreni, care tăiau cetină, în vederea comercializării, fără aprobarea unităţii silvice. Cei doi au fost amendaţi, iar cele peste 200 kg de cetină au fost confiscate.
Fără permis, la Breaza. Vasile M., de 23 ani, din Zalău, circula pe DN1, pe raza localităţii Breaza, cu viteză excesivă, la volanului unei autoutilitare marca “Citroen Jumper”. Acesta a fost şi motivul pentru care l-au oprit poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Nu mică le-a fost mirarea să constate că tânărul conducător auto are permisul suspendat, astfel că în afara sancţiunii pentru viteză excesivă, ei i-au întocmit sălăjeanului şi un dosar penal pentru conducerea autorutismului pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.
Coliziune la Bobolia. Miercuri, 3 decembrie, în jurul orei 17.30, pe DJ 101P s-a produs un accident de circulaţie. Ioan M., de 38 ani, din Câmpina, în timp ce conducea un autoturism marca "Opel Astra", pe raza comunei Poiana Câmpina, în direcţia Bobolia - Poiana Câmpina, a pătruns pe contrasens, fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un autoturism marca "Opel Corsa", condus din sens opus de Dumitru C., de 69 ani, din comuna Măneşti. În urma impactului nu au fost înregistrate victime, ambele autoturisme fiind avariate. Totodată, autoturismul marca "Opel Astra" a luat foc, incendiul fiind localizat şi stins de pompierii din cadrul Detaşamentului I.S.U. Câmpina, sosiţi la faţa locului. Din verificările efectuate de poliţiştii rutieri cu aparatul etilotest, a rezultat că Ioan M., avea o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şmecheri de Câmpina


NEA 951 B - nesimţire sau şmecherie?

Egal de final de an

Unirea Brebu - Unirea Câmpina 0-0
Cea de-a doua etapă a returului şi ultima desfăşurată în acest an calendaristic a prilejuit la Brebu un meci de zile mari între două formaţii omonime, Unirea, una din Brebu, cealaltă din Câmpina.La fel ca şi în partida tur, nici una dintre formaţii nu a reuşit să înscrie, partida terminându-se cu o remiză albă. La finalul partidei, cu fair-play, antrenorul formaţiei câmpinene, Marius Pălănceanu recunoştea: „A fost un meci frumos şi poate ar fi fost nedrept să-l câştigăm noi, pentru că şi jucătorii formaţiei gazdă au avut câteva ocazii importante. Consider că a fost un rezultat echitabil, care pe mine mă mulţumeşte atât pentru că ne-am îmbunătăţit «adevărul», cât şi pentru că jocul s-a ridicat la nivelul a ceea ce eu am pretenţia de la echipa noastră“.Întâlnirea desfăşurată sâmbătă după-amiază pe terenul de la Brebu a fost una echilibrată. Gazdele s-au văzut mai mult în jumătatea adversă, dar nu au reuşit să pună în pericol poarta lui Păpuşoiu decât prin câteva şuturi de la distanţă. De partea cealaltă, elevii lui Pălănceanu şi Corcodel au pasat mai mult, au avut o posesie superioară şi au dominat la capitolul tactic. Şi putea chiar să şi câştige toate cele trei puncte puse în joc, cu numai câteva minute înaintea fluierului final al arbitrului Viorel Căunei. Atunci, Bogdan Mănescu, introdus în minutul 80, a ratat o mare ocazie de gol de la numai câţiva metri de butul advers.Oricum, un punct important realizat de câmpineni, care s-au bucurat apoi la banchetul de final de an.Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel au început ăartida de la Brebu cu formula: Păpuşoiu - Gratie, Cazan, Basma, Cârstei - Năstase, Ungureanu, Ţigănuş, Burlacu - Jantea, Vane. Au mai jucat: Plăvache, Ciobotaru, Chejnoiu, Mănescu.Unirea Câmpina va intra în vacanţă, reluarea pregătirilor urmând a se realiza în prima jumătate a lunii ianuarie.