09 februarie 2009

Administraţia Tiseanu a realizat anul trecut câţiva kilometri de străduţe şi alei...


Pe când străzile importante?
În total, în cifre, anul 2008 a însemnat pentru administraţia Tiseanu 15 străzi şi alei, adică 12.406 mp, 888 metri liniari şi 850 metri de canalizare. Pentru toate acestea s-au cheltuit de la bugetul local 4.320.718 lei, adică peste 43,2 miliarde lei vechi. Interesant este că, spre exemplu, doar aleile Iasomiei şi Pescăruşi, de câteva sute de metri amândouă, fac parte din zona A de impozitare. Restul lucrărilor de investiţii s-au derulat în alte zone, unele dintre ele chiar mărginaşe şi care deservesc numai câteva familii, cum este cazul Aleii Macului din cartierul Slobozia. Sunt destul de multe probleme în legătură cu aceste străzi. Ar fi foarte interesant de aflat cum şi cine stabileşte priorităţile... Asta dacă nu cumva este apanajul exclusiv al unui singur om. Acestea sunt cifrele, acestea sunt imaginile de pe aproape fiecare stradă sau alee în discuţie, iar dacă toate acestea merită o scrisoare de laudă, apreciaţi dvs! Cât despre beneficiarii celor 43,2 miliarde, într-o ediţie viitoare... (Alexandru NECULAI)

Primăria şi-a mai luat o limuzină

Zilele trecute, parcul auto al Primăriei Câmpina s-a îmbogăţit cu o nouă limuzină. În vreme ce Guvernul, condus de şeful de partid al edilului câmpinean, clamează strângerea curelei, ce se întâmplă la Câmpina? Se cumpără un autoturism de lux. Este vorba de ultimul model de Volkswagen Golf VI, o adevărată bijuterie din punct de vedere al designului. Dar, de asta ducea lipsă administraţia locală? S-au rezolvat toate problemele din Câmpina şi numai asta rămăsese nerezolvată!E adevărat, cumpărarea maşinii a fost aprobată de Consiliul Local la rectificarea din 30 octombrie 2008, atunci când economia “duduia”! Limuzina a fost achiziţionată la solicitarea Casei de Cultură. Ce nevoie avea această instituţie de o asemenea investiţie?! “Pentru susţinerea activităţilor social-cultural-educative”, a fost explicaţia oficială. Dar există, cumva, şi o explicaţie morală? (A.NECULAI)

Soluţie pentru "pata neagră" a urbei!?Viceprimarul Ion Dragomir le-a cerut colegilor săi din Consiliul Local un acord de principiu pentru angajarea unui avocat de renume pentru a găsi soluţia juridică de rezolvarea a unuia dintre cele mai controversate cazuri cu care se confruntă administraţia locală. Este vorba despre construcţia hidoasă de la intersecţia Străzii 1 Decembrie 1918 cu B-dul Carol I. Aceasta este de ani întregi una dintre “petele negre” de pe obrazul Câmpinei, nimeni nereuşind să găsească o soluţie pentru turnul în cauză.Pe scurt, această construcţie a fost ridicată de o firmă câmpineană, care intenţiona să realizeze o clădire pentru birouri. Firma cu pricina nu a respectat proiectul, a supraînălţat imobilul, iar acesta a început să se încline. Nu foarte mult, nu cât Turnul din Pisa, dar cât să nu mai poată deveni un imobil funcţional. În acest context, firma respectivă a renunţat, pur şi simplu, la investiţie, "şantierul" devenind o adevărată groapă de gunoi, foarte aproape de centrul localităţii. Administraţia ar fi putut prelua clădirea, dar în anii anteriori, când s-a pus această problemă, s-a apreciat că valoarea costurilor demolării sale este prea mare, iar o altă destinaţie ar fi greu de găsit, pentru că imobilul nu numai că s-a înclinat, dar se şi afundă încet-încet. Consilierii au fost de acord cu angajarea unui avocat, fiind vorba de Constantin Pănoiu, cu toţii aşteptând de la el să se rezolve această problemă deloc uşoară.
Pănoiu nu e la prima colaborare cu administraţia locală
În discuţiile purtate în Consiliul Local pe această temă, viceprimarul Ion Dragomir a dezvăluit că a purtat discuţii cu avocatul Constantin Pănoiu. Acesta ar putea avea soluţia în acest caz, Constantin Pănoiu nefiind la prima colaborare cu administraţia locală. Cel mai răsunător dintre procesele în care Pănoiu a reprezentat administraţia locală a fost cel privind menţinerea Castelului “Julia Hasdeu” în patrimoniul local şi în administrarea Consiliului Local. De urmărit!
(Alexandru NECULAI)

S-a găsit soluţia pentru plata datoriilor Companiei

După ce a fost intens dezbătută, la ultima şedinţă a Consiliului Local, problema datoriilor Companiei Publice a intrat în atenţia specialiştilor în domeniul finanţelor şi juridic. La finele săptămânii trecute, aceştia au găsit soluţia, astfel încât ieri se discuta despre convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local pentru joi, 12 februarie, astfel încât decizia să poată fi aprobată. Astfel, s-ar elimina acumularea unor noi penalităţi şi s-ar diminua considerabil riscul ca furnizorii să solicite falimentul CPGC, ceea ce ar însemna că întregul efort al administraţiei de a prelua patrimoniul Companiei s-ar duce pe apa Sâmbetei. Reamintim că datoria acumulată de CPGC este de 1,876 miliarde lei vechi, din care 747 milioane lei vechi numai către furnizori. (Al. NECULAI)

Bustul lui Iuliu Maniu, dezvelit la sediul PNŢ-CD

Eveniment important în viaţa PNŢ-CD Câmpina, miercuri, 4 februarie, pe la orele prânzului... În prezenţa preşedintelui acestei formaţiuni politice, Marian Petre Miluţ, a multor invitaţi, dar şi în prezenţa puţinilor membri ai acestui partid istoric, a fost dezvelit un bust al marelui om politic Iuliu Maniu, de la a cărui moarte s-au comemorat joi, 5 februarie, 56 de ani. Preşedintele organizaţiei locale, dr. Dan Gavrilescu, a fost primul care a vorbit auditoriului, amintind faptul că se foloseşte de acest prilej pentru a face şi o (re)inaugurare a sediului, care a fost modernizat şi care arată mult mai bine decât sediile unor partide mult mai importante. În afara membrilor de partid - în Câmpina mai sunt aproximativ 20-25 de ţărănişti - la eveniment au luat parte primarul Horia Tiseanu, liderul liberal Virgil Guran, fostul candidat la funcţia de primar din partea PRM, Răzvan Petricică, fostul primar - ţărănist, o perioadă - Romul Remus Micu, medicii Alexandru Matei şi Manuela Zaharia, precum şi reprezentanţi ai conducerii judeţene a ţărăniştilor. Fără a fi maliţioşi, nu putem să nu ne întrebăm dacă mai exista vreo acţiune în rândurile ţărăniştilor locali până la viitoarele alegeri locale. (Alexandru NECULAI)

Cei cinci consilieri PNDC se alătură echipei lui Tiseanu

V-am prezentat în ediţia precedentă situaţia destul de delicată a celor cinci consilieri din fostul PNDC: Alin Moldoveanu, Monica Clinciu, Gena Preda, Florin Marcu şi Dan Telegescu. Reamintim că aceştia au rămas fără partid, după ce instanţa a decis desfiinţarea şi, implicit, radierea acestei formaţiuni politice din registrul partidelor. La nivelul judeţului Prahova, cea mai mare parte a aleşilor locali din fostul PNDC au trecut la PD-L. Este vorba de 12 din cei 13 primari, patru din cei cinci consilieri judeţeni şi aproximativ 80% dintre consilierii locali. Excepţiile sunt primarul Emil Proşcanu de la Mizil, consilierul judeţean Victor Petrescu, rămas deocamdată independent, dar şi mai mulţi consilieri locali. Printre ei şi cei cinci consilieri câmpineni. Aceştia, însă, vor trece cât de curând la PD-L, urmându-l pe Florin Anghel. Poate au şi trecut, însă, deocamdată, nu a fost făcut un anunţ oficial în acest sens, Trecând în PD-L, se ajunge la situaţia ca Alin Moldoveanu şi echipa lui să intre sub bagheta lui Horia Tiseanu, omul pe care l-au pus mai mereu la zid şi pe care l-au tot ameninţat cu DNA mai ales în perioada premergătoare alegerilor locale! (A.NECULAI)

Liberalii se pregătesc de congres

Liberalii se vor reuni într-un congres extraordinar în zilele de 20 şi 21 martie. Decizia a fost luată de Biroul Politic Central şi aprobată de Delegaţia Permanentă, la propunerea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu. Au fost 21 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi două “abţineri”, împotrivindu-se congresului Radu Câmpeanu şi abţinându-se de la vot Ludovic Orban şi Smaranda Enache. Congresul extraordinar va stabili noua conducere a partidului, putând fi luată în discuţie şi posibilitatea stabilirii viitorului candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, cea mai importantă miză politică a anului 2009. În cel mai scurt timp, la nivelul Organizaţiei Judeţene a PNL se va stabili componenţa delegaţiei pentru congres. (A.NECULAI)

Pe scurt...

Patru benzi spre Valea Doftanei. Judeţul Prahova se va asocia cu comuna Valea Doftanei pentru reabilitarea drumuluice leagă Câmpina de Braşov. Mai mult, acest drum va fi lărgit de la două benzi de circulaţie la patru, pe anumite porţiuni. Aceste detalii au fost aprobate prin hotărâri ale Consiliului Judeţean. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, a susţinut că investiţia va duce la descongestionarea traficului pe Drumul Naţional 1, dar şi la sprijinirea transportului de marfă şi de persoane, precum şi la susţinerea dezvoltării zonei.
Disponibilizări. Numărul disponibilizaţilor la nivelul judeţului Prahova pentru primele trei luni ale acestui an a ajuns la 3.165. Câmpina nu putea fi ocolită de acest fenomen. Conform AJOFM, pe lista firmelor care au anunţat disponibilizări pentru această perioadă se numără şi Consint Câmpina, care va disponibiliza 420 de salariaţi. Alte societăţi din zonă au recurs la alte metode. Astfel, Diavist Product îi obligă pe toţi cei peste o sută de salariaţi la cinci zile de concediu fără plată pentru luna februarie.

Peste 10 miliarde pentru asistenţa socială. Adina Dumitru, şeful Biroului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, a prezentat consilierilor obişnuitul raport privind activitatea semestrială. Din datele prezentate am reţinut că în Câmpina există 140 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav angajaţi cu contract de muncă, din care 27 pentru copii şi 113 pentru adulţi. De asemenea, mai sunt 141 de indemnizaţii cuvenite părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului cu handicap grav, precum şi adultului cu handicap grav sau reprezentantului său legal, din care 18 pentru copii şi 123 pentru adulţi. În semestrul al doilea al anului 2008 s-a cheltuit pentru toate acestea suma de 10,4 miliarde lei vechi, care a fost suportată în propoţie de 89% de la bugetul de stat şi 11% de la bugetul local.
Asociere pentru rampa Băneşti. Pe ultima sută de metri a fost introdus pe ordinea de zi şi un proiect privind asocierea municipiului Câmpina cu alte unităţi administrativ-teritoriale în vederea realizării alveolei a doua a rampei ecologice de la Băneşti. Reprezentanţii Executivului câmpinean au apreciat că “lucrarea s-ar putea realiza în jumătate de an”. Toţi consilierii au votat în favoarea acestui proiect, singura obiecţie venind din partea liberalului Dragomir Enache, care a precizat că “atât în cazul rampei de la Băneşti, cât şi în cazul rampei similare de la Vălenii de Munte, alveolele s-au umplut în aproximativ jumătate din timpul estimat, aşa că ar trebui, poate, să avem în vedere şi o soluţie pe termen lung”.

Altă comisie?! Jenica Tabacu şi-a uluit colegii atunci când a propus - la “Diverse” - înfiinţarea unei comisii. “Vă propun înfiinţarea unei comisii formată din Elena Albu, Alin Moldoveanu, Ion Dragomir, Elvis Arghir şi Jenica Tabacu, pentru analiza disfuncţionalităţilor din două instituţii de cultură - Casa de Cultură şi Casa Tineretului”, a spus Jenica Tabacu. “Trebuie o hotărâre”, au afirmat la unison mai mulţi consilieri, aprobaţi de secretarul Paul Moldoveanu. “Nu se suprapune peste comisia noastră?” - a întrebat Viorel Bondoc, membru al Comisiei de Cultură, condusă chiar de Jenica Tabacu. “Nu”, a venit răspunsul ferm al acesteia. Marian Nistor a solicitat să fie stabilite clar competenţele, iar Dragomir Enache a propus ca în locul înfiinţării unei alte comisii să fie reunite Comisia de cultură şi Comisia economică pentru a verifica cele două instituţii. “Nu am nimic împotrivă”, a fost reacţia Jenicăi Tabacu. Gheorghe Tudor s-a arătat ostil ideii: “Se creează un precedent şi, apoi, de ce să nu verificăm şi Muzeul Hasdeu?!” “Precedentul a fost deja creat prin comisia care a verificat activitatea Serviciului de la Piaţă”, a reacţionat imediat Marian Nistor. În cele din urmă, s-a aprobat posibilitatea reunirii comisiilor de cultură şi economică pentru a verifica “disfuncţionalităţile” din Casa de Cultură şi Casa Tineretului, dar din toată discuţia a rămas doar întrebarea moromeţiană a lui Horaţiu Zăgan: “La ce bun o astfel de comisie?” Nu i-a răspuns nimeni...De asemenea, poate ar mai fi trebuit precizate de iniţiatorul demersului motivele care au stat la baza acestei solicitări. Pentru că Jenica Tabacu n-ar fi cerut o asemenea verificare dacă nu ar fi avut unele informaţii. (A.NECULAI)

În ianuarie, s-au emis 29 de autorizaţii de construire

Lunile decembrie şi ianuarie sunt cele cu o activitate relativ scăzută din punct de vedere al eliberării de certificate de urbanism şi autorizaţii de construire. În plus, criza economică, resimţită tot mai acut şi la Câmpina, în special prin numărul tot mai mare de disponibilizaţi, ar fi trebuit să ducă la o scădere şi mai drastică a acestui tip de solicitări adresate Primăriei Câmpina.Astfel, în ianuarie 2009, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, s-au eliberat 29 de autorizaţii de construire, faţă de 31 în ianuarie 2008, precum şi 40 de certificate de urbanism, faţă de 53 în prima lună a anului trecut. O parcurgere a autorizaţiilor de construire emise în ianuarie 2009 arată că, în general, cele mai multe dintre acestea sunt pentru branşamente la diverse reţele edilitare. Atrage atenţie o singură autorizaţie, emisă chiar pentru Primăria Câmpina - lucrarea de îmbunătăţire alimentare cu apă potabilă a zonei de nord, care se va realiza pe străzile Avram Iancu, 22 Decembrie, În Luncă, Ion Câmpineanu, Victor Babeş şi Cărămidari. Numai că, dintre aceste străzi, nici una nu se află în zona de nord a localităţii! Iar costurile estimate sunt de... 6.984.755.760 lei noi, adică peste 1,5 miliarde euro! Probabil că, în această poveste, cineva din Primărie s-a cam încurcat în cifre. Nu de alta, dar e o sumă... incredibilă. Printre certificatele de urbanism luate în discuţie de Biroul de Urbanism din cadrul Primăriei Câmpina se numără şi amplasarea unei firme luminoase pe faţada clădirii unde se află cazinoul din centrul localităţii, dar avizul a fost negativ. Cu toate acestea, firma a fost aplasată fără nici o problemă, în dispreţul cetăţenilor şi al administraţiei locale.Dacă şi altele se aplică la fel...(Al. NECULAI)

Paul Tumanian acuză Poliţia Comunitară că nu-şi face treaba


Nici primarul nu a scăpat de acuzaţiile bucureşteanului aflat în conflict cu un vecin
Paul Sergiu Tumanian locuieşte la Bucureşti, dar şi-a cumpărat o căsuţă şi la Câmpina, pe Strada Bucegi. A cumpărat-o pentru a veni aici să se relaxeze şi să aibă linişte, dar...Tocmai asta acuză Paul Tumanian. “De mai bine de doi ani de când am cumpărat această locuinţă, nu am linişte niciodată când vin aici. Împreună cu soţia mea şi uneori chiar cu alţi invitaţi ai mei de la Bucureşti, suntem nevoiţi să suportăm în fiecare week-end manifestările de grosolănie ale vecinului Petre Cosmoiu. Aflat - sau nu - în stare de ebrietate, posibil bolnav psihic, acesta strigă prin peretele comun, loveşte în acest perete, trânteşte uşile ostentativ, ne aruncă injurii dintre cele mai grosolane, are manifestări de xenofobie, făcându-mă «evreu împuţit», deşi în realitate eu sunt de origine armeană, face gesturi obscene, dă televizorul la nivelul maxim de sunet la ore total nepotrivite... Şi câte şi mai câte. M-am adresat Poliţiei Comunitare, dar nu am fost mulţumit de atitudinea directorului acestei instituţii, Alexandru Lefter, motiv pentru care l-am reclamat la primarul Horia Tiseanu, dar mi-a fost evident că şi acesta îi ţine partea directorului Lefter. Nu se mai poate aşa ceva! În prezent, există şi la Poliţia Municipală un dosar, în urma reclamaţiilor mele la adresa vecinului Petre Cosmoiu. Nu vreau nimic altceva decât să am linişte atunci când vin aici. Că dacă ştiam...”Paul Tumanian pune posibilele atacuri ale vecinului său şi pe seama faptului că a cumpărat actuala sa locuinţă de la unul dintre fraţii vecinului său. “Nu mă interesează problemele lor din familie, să mă lase în pace!”Aşa cum era şi firesc am încercat să aflăm şi părerea directorului Poliţiei Comunitare, Alexandru Lefter, despre acest caz: “Noi am răspuns de fiecare dată sesizărilor oricărui cetăţean, inclusiv ale domnului Tumanian. Personal, nu am nimic a-mi reproşa şi chiar am fost deranjat de faptul că, după atâţia ani de activitate, am fost reclamat, fiind prima oară când mi se întâmplă aşa ceva. Eu Chiar nu am nimic a-mi reproşa în acest caz. I-am explicat şi d-lui Tumanian că nu avem pârghiile necesare pentru a demonstra şi proba afirmaţiile sale. Nu au fost constatate încălcări ale ordinii publice, în accepţiunea legii. Din punctul meu de vedere, este un conflict care se poate prelungi la infinit numai din cauza d-lui Tumanian”.(Al. NECULAI)

Trandafiri sau mărăcini, în centrul Câmpinei?

În zona ultracentrală a Câmpinei, pe unul dintre puţinele spaţii verzi, au fost odată nişte trandafiri. Deşi prin această zonă trec mii de oameni zilnic, nimeni din rândurile autorităţilor locale nu a observat că trandafirii s-au transformat în... mărăcini. Un peisaj dezolant, trist, chiar în zona în care se parchează dricurile, care îi deranjează pe unii dintre consilierii locali. Dar acest peisaj nu i-o fi deranjat? Mai ales că, în cadrul Primăriei există şi un atelier de sere şi îngrijire spaţii verzi... Nu se vede! Şi ar fi atât de uşor de amenajat puţinele spaţii verzi pe care le mai are Câmpina în zona centrală... (A. NECULAI)

Investiţii de 37 miliarde lei până la aprobarea bugetului

Primarul Horia Tiseanu a solicitat consilierilor locali aprobarea ca fondul de rulment să fie folosit pentru unele lucrări de investiţii până la aprobarea bugetului anului 2009. Este vorba de o sumă de 37,29 miliarde lei vechi, bani care vor fi folosiţi atât pentru decontarea unor lucrări executate în anul 2008, cât şi pentru continuarea lucrărilor, începerea altora şi pregătirea documentaţiilor pentru o altă categorie. Cu foarte puţine discuţii, consilierii au fost de acord cu propunerea edilului-şef. Astfel, aceşti bani vor fi folosiţi pentru lucrări la Şcoala Centrală (1,16 miliarde lei vechi), începerea extinderii rampei ecologice de la Băneşti (500 milioane), realizarea unui studiu de fezabilitate pentru reabilitarea, consolidarea şi extinderea Şcolii Hasdeu (200 milioane), continuarea lucrărilorde îmbunătăţire a alimentării cu apă în zona de nord (600 milioane), modernizarea Străzii Rezervoarelor (4,5 miliarde), modernizarea străzilor Podului, Grindului, Privighetorii (3,2 miliarde), modernizarea Străzii Islaz (4,1 miliarde), modernizarea străzilor Sălaj şi În Luncă (2 miliarde), modernizarea Străzii Păcuri (2 miliarde), modernizarea Căii dacia (4 miliarde), modernizarea Străzii Grădinii (2,3 miliarde), modernizarea Străzii Geo Bogza (2,05 miliarde), începerea modernizării drumurilor de acces şi a reţelelor edilitare în cartierul Erupţiei (5,68 miliarde), începerea modernizării străzilor Fermei, Teilor şi a Aleii Văii (5 miliarde lei vechi).Acum, edililor nu le rămâne de cât să se apuce de treabă! (A.NECULAI)

Parcul de pe Schelelor, invadat de gunoaie!


Nu este pentru prima dată când atragem atenţia asupra mizeriei care domeşte în parcul de pe Strada Schelelor. Ştim că nu aparţine administraţiei locale, dar, totuşi, aceasta nu poate sta indiferentă atunci când un loc public din Câmpina arată aşa cum arată actualmente parcul amintit. Mai mult, nu numai parcul în sine, dar şi spaţiul verde din jurul clădirii care a aparţinut Institutului de Cercetări în Petrol este la fel de sufocat de mizerii. De toate felurile...Chiar nu poate face nimeni nimic?! (A.NECULAI)

Fosta centrală de pe Energiei şi promisiunile...

Consilierul Marian Nistor a readus în discuţie problema fostei centrale termice pe de Strada Energiei, profitând şi de prezenţa la şedinţa Consiliului Local a antrenorului Auraş Tănase, cel care mai solicitase anterior acest spaţiu pentru desfăşurarea activităţii clubului său.Practic, Nistor i-a ridicat - intenţionat sau nu - mingea la fileu lui Horaţiu Zăgan. Pentru că şi la precedenta discuţie pe marginea acestui subiect, în urmă cu aproape jumătate de an, s-a ridicat aceeaşi problemă. “Domnule primar, am cerut o situaţie estimativă a costurilor transformării acestor centrale în spaţii de locuit. Astfel, cu costuri minime am rezolva o serie de probleme locative, unele chiar grave... Nici până acum nu am primit un răspuns, aşa cum ne-aţi promis. Aşa că vom discuta acest subiect numai după ce ne este prezentată situaţia pe care am solicita-o şi care chiar nu-i greu de realizat”, a spus Horaţiu Zăgan. (A. NECULAI)

Cronica neagră

Încă doi morţi pe DN1. Duminică dimineaţă, pe DN1, în dreptul localităţii Nistoreşti, a avut loc un accident deosebit de grav. Un autoturism Ford Mondea, înmatriculat în Bucureşti, care circula în direcţia Predeal - Bucureşti, în care se aflau patru tineri cu vârsdte cuprinse între 23 şi 28 de ani, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autocar înmatriculat în Olanda, care transporta 17 turişti români. În urma impactului deosebit de violent doi dintre ocupanţii auoturismului au murit pe loc, iar alţi doi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Câmpina în stare gravă. Nimeni din autocar nu a fost rănit. Circulaţia în zonă a fost întreruptă timp de 45 minute, ir apoi, alte două ore, s-a circulat cu dificultate.
Patru p-un cireş. Poliţiştii din Câmpina i-au depistat marţi, 3 februarie, pe Gheorghe G., de 46 ani, Cătălin M., de 23 ani, Iulian N., de 19 ani şi Gheorghe M., de 46 ani, toţi din comuna Şotrile, care tăiau cu un fierăstrău mecanic un cireş, aflat în proprietatea Primăriei Câmpina. Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
Minor recuperat din Argeş. La 26 ianuarie, Dumitru B., de 13 ani, din comuna Merişani, judeţul Argeş, care era internat la Şcoala ajutătoare din cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila, a dispărut. Poliţiştii au reuşit să-l depisteze la domiciliul părinţilor săi din judeţul Argeş.
În copac. Ionuţ J., de 22 ani, din Băicoi, se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan în seara zilei de 4 februarie, în jurul orei 21.45, pe B-dul Nicolae Bălcescu din Câmpina. La un moment dat, pentru că nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, a derapat şi s-a lovit de un copac aflat pe marginea drumului. În urma impactului, conducătorul autoturismului a fost accidentat grav. (Grupaj de Al. NECULAI)

A fost anihilată o reţea care vindea droguri şi la Câmpina

În perioada august - octombrie 2008, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciul Antidrog, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Prahova, au documentat activitatea infracţională a unei reţele profilate pe traficul şi consumul ilicit de droguri (cannabis şi haşiş) pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova. Grupul infracţional era format din Ş.A.G., de 19 ani, T.M.B., de 18 ani, R.Ş.B., de 21 ani,V.B.G., de 17 ani şi alţii.Membrii grupării se aprovizionau cu droguri din Bucureşti şi din străinătate, droguri pe care, ulterior, le comercializau mai multor consumatori, în special din Târgovişte şi Câmpina.În cauză a fost întocmit dosar penal, care a fost declinat la D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Prahova pentru continuarea cercetărilor.La data de 21 octombrie 2008, poliţiştii au organizat, în municipiul Târgovişte, o acţiune în urma căreia a fost prins în flagrant T.M.B., în timp ce comercializa cannabis.Împotriva învinuitului a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 ore. Prin extinderea cercetărilor, la data de 22 octombrie 2008, s-a efectuat o percheziţie la domiciliul învinuitului Ş.A.G., ocazie cu care au fost găsite droguri (cannabis şi haşiş), care erau destinate comercializării.În aceeaşi zi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Prahova, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fapte prevăzute şi pedepsite de articolul 2 şi articolul 4 din Legea nr.143/2000. Ulterior, inculpaţii au fost trimişi în judecată.Faţă de ceilalţi făptuitori cauza a fost disjunsă continuându-se cercetările în vederea tragerii lor la răspundere penală. Pentru infracţiunile comise inculpaţii riscă o pedeapsă de la 3 la 15 ani închisoare. Aceste informaţii ne-au fost furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. (A.NECULAI)

SuperNova în... camion!

Marţi dimineaţă, la ieşirea din Câmpina spre DN1 a avut loc un nou accident de circulaţie, doar un miracol făcând să nu vorbim iar despre morţi pe DN1. Un autoturism Dacia Super Nova a fost grav avariat după ce s-a lovit de un... camion, cu numărul de înmatriculare PH 06 SPU. Şoferul acestuia din urmă, Marius Goran, a declarat că nu a văzut nici o maşină atunci când a trecut de pe o bandă pe cealaltă, în vreme ce conducătorul auto al SuperNovei, Vasile Bedău, a recunoscut că avea ceva viteză, dar camionul i-a apărut brusc în faţă. Poliţiştii au stabilit că vina aparţine şoferului camionului, care nu s-a asigurat temeinic. În urma impactului, Dacia Super Nova, cu numărul de înmatriculare PH 04 EMX, a fost destul de avariată. Din fericire,nici unul dintre cei patru ocupanţi ai Daciei nu a avut de suferit. Totuşi, circulaţia pe DN1, pe sensul Braşov - Ploieşti, s-a desfăşurat cu dificultate, pe o singură bandă, până la finalizarea cercetărilor şi îndepărtarea maşinii avariate de pe carosabil. (A.NECULAI)

Mircea Hagianu:

“Cine se ocupă de sportul câmpinean?”
În afara faptului că este antrenorul secund al echipei naţionale feminine de fotbal a României şi “principalul” de la Cheile Doftanei Brebu, Mircea Hagianu deţine şi un club de juniori, care îi poartă numele. Acest club, care-şi desfăşoară activitatea în Câmpina, se loveşte de numeroase probleme. “Avem mari probleme din cauza bazei sportive de la Căminului Grupului Şcolar Petrol. Nimeni nu ştie şi nici nu ne poate spune care este viitorul acestei baze sportive. Casele de pe terenurile date de Primărie au ajuns cu ferestrele până aproape de limita terenului de fotbal, pe latura dinspre Unitatea de Jandarmi am înţeles că se doreşte construirea unui bazin de înot... Este foarte bine! Dar cu fotbalul ce facem? Am ajuns să facem antrenamente printre atleţii domnului Pavel, ferindu-ne permanent de suliţele aruncate de sportivii de aici. Nimeni nu vrea să înţeleagă că, pentru protejarea terenului de fotbal de la Căminul Petrol, ar fi fost mare nevoie de un alt teren de antrenament, pe care - în acest moment - nu mai avem unde să-l putem face! Nu mai zic de problemele pe care le au copiii cu câinii comunitari... Înţeleg că de oraş nu se ocupă nimeni, dar speram măcar ca de sport să aibă grijă cineva. Sunt de atâţia ani în acest fenomen, dar din 1990 şi până acum pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic în legătură cu dezvoltarea sportului în Câmpina. Şi nici n-a făcut nimeni nimic! Cine se ocupă şi de sportul câmpinean?” - a întrebat - poate nu retoric - Mircea Hagianu. (Al. NECULAI)

Înfrânţi, dar mulţumiţi

AS Filipeşti - Unirea Câmpina 1-0 (0-0)
Unirea Câmpina a disputat cel de-al doilea joc de verificare al anului, la Filipeşti, în compania unei alte formaţii din Liga a III-a, AS Filipeşti. Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, prin reuşita lui Picior, dar chiar şi înfrânt, antrenorul câmpinenilor, Marius Pălănceanu, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi. “Pentru al doilea joc amical în compania unei formaţii aflată într-un alt stagiu al pregătirilor, eu sunt mulţumit de jocul elevilor mei. Mai avem de lucrat la faza de finalizare, după ce Năstase a ratat două ocazii mari la scorul de 0-0, dar, per ansamblu, pot spune că sunt mulţumit”.Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel i-au folosit la Filipeşti pe: Cosmineanu - Gratie, Cazan, Falidăr, Cârstei - Burlacu, Brânzea, Ungureanu, Năstase - Vane, Jantea. Au mai jucat: Păpuşoiu - Constantinescu, Nichifor, Fl. Stoica şi N. Stoica. Plăvache şi Ţigănuş au fost învoiţi, iar Drăgan şi Basma, uşor accidentaţi, au fost menajaţi.Unirea Câmpina va susţine următorul joc amical duminică, 15 februarie, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu Intersport Plopeni. După acest joc, Pălănceanu îşi va definitiva lotul, iar de luni, 16 februarie, se va intra în cantonament la Casa Tineretului. (A.NECULAI)

Coruna a jucat cu Dinamo


Grupa de juniori mici a clubului Coruna, antrenată de Roberto Opaţchi, s-a deplasat în ultimul week-end la Bucureşti, unde a dat piept cu formaţia similară a clubului Dinamo Bucureşti. Chiar dacă a fost învinsă la limită, cu scorul de 1-0, gruparea câmpineană şi-a atins obiectivul – o partidă amicală în compania unui adversar mult mai omogen.
Despre partida de la Bucureşti, antrenorul Corunei, Roberto Opaţchi, ne-a declarat: „A fost un joc util tinerei noastre echipe, cu un adversar care se pregăteşte împreună de mult mai mult timp. Chiar şi în aceste condiţii, am jucat bine, ne-am creat ocazii de gol, pe care le-am ratat mult prea uşor... Am fost învinşi, dar eu sunt mulţumit de jocul propriu-zis al echipei noastre, joc care mă face să fiu optimist în privinţa viitorului fotbalistic al acestor copii”. (Al. NECULAI)

Cheile Doftanei Brebu şi Unirea Brebu au fuzionat

Ceea ce se vehicula încă de la începutul acestui an a prins contur odată cu decizia celor două cluburi din Brebu, care activează în Liga A Prahova, de a fuziona. Având promisiunea sprijinului din partea primarului comunei Brebu, Dumitru Comăniţă, cele două cluburi au fuzionat, urmând ca noua echipă să preia locul în clasament al formaţiei Cheile Doftanei Brebu şi programul acesteia. De altfel, era poate şi firesc, din moment ce Cheile Doftanei Brebu ocupa, la finalul meciurilor din anul 2008, locul 10, în vreme ce Unirea Brebu se afla pe penultimul loc al clasamentului competiţiei de elită de la nivelul judeţului Prahova. Noua echipă îl va avea la conducerea sa tehnică pe acelaşi Mircea Hagianu, care ne-a mărturisit că are mari probleme în stabilirea lotului. “Sunt foarte mulţi jucători de valoare şi efectiv nu ştiu pe care să-i opresc. Cert este că am decis că voi alcătui un lot de 24 de jucători, astfel încât să am concurenţă pe absolut toate posturile. Am convingerea că vom putea realiza o echipă de temut pentru oricare formaţie din Liga A Prahova”, ne-a declarat antrenorul Mircea Hagianu.În noile condiţii este posibil ca unii dintre jucătorii care nu vor prinde acest lot lărgit să încerce să se transfere la alte echipe din zonă, de la toate eşaloanele judeţene. (A. NECULAI)