02 martie 2009

Rafinăria, pe butuci!

Toţi cei 409 salariaţi au primit notificări, din partea conducerii, privind încetarea contractelorde muncă
Rafinăria are de primit peste 408 miliarde lei vechi de la ANAF
Săptămâna trecută, toţi cei 409 angajaţi ai Rafinăriei “Steaua Română” din Câmpina au primit notificări scrise din partea conducerii pentru încetarea contractelor de muncă. Măsura a fost determinată de intrarea societăţii în incapacitate de plată.“Concedierea colectivă a fost generată de lipsa materiei prime. Rafinăria a fost oprită şi nu mai funcţionează din data de 1 ianuarie 2009, deoarece Petrom a sistat livrările de ţiţei şi a reziliat, pe 17 februarie 2009, contractul de vânzare-cumpărare aferent acestui an. Această situaţie a fost generată de neplata la timp a ţiţeiului din cauza lipsei lichidităţilor băneşti, ca urmare a nerambursării, de către ANAF, a sumei de 40.810.082 lei, reprezentând TVA aferentă perioadei august 2007 - decembrie 2008. Totodată, societatea are de încasat creanţe în valoare de 9.126.255 lei, reprezentând contravaloarea păcurii livrate în anul 2008 la Electrocentrale Oradea şi CET Iaşi”, se arată într-un comunicat al sindicatului din Rafinăria “Steaua Română”, semnat de liderul Gheorghe Sandu.Tocmai din cauza acestor probleme grave, în zilele de 2, 3 şi 4 martie, sindicaliştii vor picheta sediul Guvernului, atrăgând astfel atenţia că tergiversarea lucrurilor duce la închiderea Rafinăriei “Steaua Română”.Deşi la un moment dat afirmase că încearcă găsirea unor soluţii pentru salvarea Rafinăriei, senatorul Georgică Severin nu mai este la fel de optimist: “Problema e mai complicată decât ne-a fost ea prezentată iniţial. Nu ni s-a spus că rafinăria a deschis un proces împotriva ANAF, proces care este încă pe rol. Cât timp nu există o sentinţă definitivă, nu se poate face nimic... Închiderea rafinăriei va fi o dramă, dar, din păcate, nu văd nici o rezolvare în acest moment”.

Ioan Simion a devenit preşedinte de onoare al PNL Câmpina

Liberalii îşi vor alege noile structuri de conducere pe 3 aprilie
Filiala locală a Partidului Naţional Liberal s-a întâlnit vineri seară într-o Adunare Generală Extraorinară. În prezenţa preşedintelui organizaţiei judeţene, Adrian Semcu, a parlamentarului Cristian Burlacu, a foştilor candidaţi ai acestei formaţiuni politice pentru funcţiile de senator şi deputat la alegerile din 30 noiembrie 2008, Liviu Ilaşi şi Ioan Simion, a altor lideri locali, preşedintele interimar al PNL Câmpina, Virgil Guran, a trecut în revistă rezultatele înregistrate de PNL la ultimele alegeri.
La alegerile parlamentare, PNL a obţinut în colegiile care au inclus şi municipiul Câmpina, rezultate peste media partidului la alte scrutinuri. Cu toate acestea, nici Liviu Ilaşi - candidat pentru Senat - şi nici Ioan Simion - candidat pentru Camera Deputaţilor - nu au reuşit să acceadă în Parlamentul României. În schimb, tocmai ca o recunoaştere a rezultatelor bune de la alegeri şi a creşterii semnificative a procentului electoral al acestei formaţiuni politice, Ioan Simion a fost investit ca preşedinte de onoare al filialei Câmpina a PNL, primind diploma care îi atestă această calitate chiar din mâna preşedintelui organizaţiei judeţene, Adrian Semcu.
Preşedintele interimar al PNL, Virgil Guran, a făcut o analiză pertinentă şi la obiect a activităţii acestui partid în ultima jumătate de an. S-a spus lucrurilor pe nume, s-a vorbit fără ocolişuri, reliefându-se atât lucrurile bune, cât - mai ales - lucrurile mai puţin bune, care odată îndreptate pot readuce organizaţia locală a PNL în centrul vieţii politice câmpinene.
De altfel, în Consiliul Local Câmpina, prin cei doi aleşi locali ai PNL, Dragomir Enache şi Elvis Arghir, acesta din urmă şi fost candidat al partidului pentru funcţia de primar la alegerile locale din vara anului trecut, sunt într-o evidentă şi incomodă opoziţie. Şi spunem acest lucru având în vedere coaliţia formată din PDL, PSD şi PIN, în care a fost înglobat şi PNDC, această alianţă conjuncturală numărând nu mai puţin de 17 consilieri locali.
De asemenea, Adunarea Generală Extraordinară a PNL a stabilit data la care vor avea loc alegerile pentru noile funcţii de conducere din filiala locală. Aceste alegeri vor avea loc în data de 3 aprilie, la ora 17,00, în sala mică a Casei Tineretului. Pentru principala funcţie de conducere în partid, cea de preşedinte, singura candidatură anunţată a fost cea a actualului preşedinte interimar, Virgil Guran. Lupta pare a fi mai acerbă pentru celelalte funcţii de conducere din interiorul filialei locale.
Chiar dacă, poate, există funcţii care îi încântă pe unii politicieni, viitoarea echipă de conducere a PNL Câmpina va avea serios de lucru. În primul rând va trebui să se manifeste tot mai puternic şi să devină o adevărată opoziţie şi în plan local, chiar dacă forţa dată de cei doi consilieri este destul de redusă. Sunt multe lucruri în politica şi adminstraţia câmpineană pe care o opoziţie puternică le-ar putea fortifica. Nu în ultimul rând, anul acesta vor fi două campanii electorale, pentru europarlamentare şi pentru prezidenţiale, iar implicarea PNL-ului în acestea va fi dificilă, în condiţiile întăririi semnificative a partidului prezidenţial.

Consiliul Local adoptă hotărâri în baza unor acte... dubioase!

Consilierul Marian Nistor a introdus din nou pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local proiectul privind concesionarea prin licitaţie publică a fostei CT 2 şi terenului aferent de pe Strada Energiei, pentru realizarea unei săli de sport. Proiectul se baza pe solicitarea mai veche a clubului Intersport DC Eisenache, condus de Auraş Tănase (foto). În plenul Consiliului Local, iniţiatorul Marian Nistor a prezentat o consultare publică, pe care clubul ar fi făcut-o. Numai că, o privire mai atentă asupra documentelor acestei “consultări” arată câteva lucruri extrem de interesante. De exemplu, cei consultaţi aveau următoarele variante de răspuns: “Sunt de acord nu” şi “Nu sunt de acord”! Elvis Arghir a semnalat că mulţi dintre cei care au fost consultaţi nu au nici o legătură cu zona respectivă, iar unii chiar sunt din afara localităţii! Dragomir Enache a fost şi mai vehement: “Am constatat cu stupoare cum un consilier încearcă să ne manipuleze prezentându-ne astfel de hârtii... Acelaşi om, care a realizat această aşa zisă consultare, a mai încercat şi pe la unele partide, cu adeziuni false...” Şi viceprimarul Ion Dragomir a avut nişte dezvăluiri de făcut: “Au fost presiuni asupra mea ca, după ce aprobăm acest proiect, să-l ajutăm să ia o sală şi la Brebu, chiar dacă de opt ani eu nu l-am văzut făcând nimic concret pe acest om”. Horaţiu Zăgan a punctat: “Dacă am ajuns să acceptăm asemenea hârtii în Consiliul Local este foarte grav. Eu sunt de acord - nu!” Totuşi, la un preţ de pornire a licitaţiei de 80.00 euro, proiectul a fost aprobat cu 13 voturi “pentru”, votând “împotrivă” Arghir, Enache, Petrovici, Tudor, Dragomir şi Zăgan. S-a mizat, probabil, că Auraş Tănase nu va reuşi să facă rost de suma mare stabilită pentru licitaţie.

Temutul Serghei Gribenco a fost amendat şi la Câmpina!

Serghei Gribenco, principalul suspect în cazul jafului şi dublului asasinat de la Braşov,a fost prezentat de ministrul Dan Nica drept un periculos infractor, specialist în contrainformaţii, dar care, până la urmă, a fost prins în casa unei vrăjitoare. De ce nu i-o fi prezis aceasta că vine Poliţia, nu ştie nimeni! Aşa de periculos şi specializat este Gribenco, încât principalul obiect care îl incriminează, încărcătorul armei, a fost găsit de poliţişti în... ciorba concubinei sale! Ei bine, Serghei Gribenco a trecut astă-vară pe la... Câmpina. Nu numai că a trecut, dar a fost chiar amendat de Poliţia Câmpina, la data de 11 iulie 2008, pentru încălcarea Codului Rutier. Mai exact, la ora 20.30, atunci când a fost surprins conducând pe DN1, la km 93, în dreptul localităţii Câmpina, fără a avea luminile de poziţie aprinse. A fost amendat cu 50 de lei şi sancţionat cu două puncte penalizare. Poliţiştii câmpineni nu sunt singurii în această situaţie penibilă. Şi colegii lor din Braşovau trecut prin aceeaşi poveste, amendându-l pe Gribenco tot din motive de încălcare a regulilor rutiere. Asta în condiţiile în care Serghei Gribenco era dat în urmărire generală încă din anul 2004. Atât Poliţia Câmpina, cât şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova evită să dea detalii despre incidentul din 11 iulie 2008. Nimeni nu vrea să spună despre ce poliţist este vorba, existând tot felul de variante care circulă... Oricum, surse din interiorul Poliţiei susţin că este vorba de un poliţist câmpinean care - culmea - a fost implicat în accidentul din 23 ianuarie de pe Calea Dacia, atunci când un om şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în care a fost implicată şi maşina Poliţiei, dar a fost şi unul dintre cei suspectaţi că ar fi umblat la... bagajele baschetbalistului Toni Alexe, de la Asesoft Ploieşti, care şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident în apropiere de Sinaia, în data de 21 ianuarie 2007. Ori omul are ghinion curat, ori...

Radu Oprea, noul prefect

Ceea ce am anunţat de mai multă vreme s-a adeverit la mijlocul săptămânii trecute, atunci când Radu Oprea (PSD) a fost numit oficial prefect al judeţului Prahova. Oprea are 38 de ani, este inginer şi a fost administratorul unei societăţi de construcţii civile şi industriale - Urban. Este unul dintre cei doi fii ai lui Nicolae Oprea, fost viceprimar al Ploieştiului, în prezent consilier judeţean. Este căsătorit şi are un copil. Subprefecţi sunt Adrian Dobre (PD-L), fost consilier local la Ploieşti, şi Gabriel Hornoiu, fost consilier judeţean din partea PD-L.

Georgică Severin şi-a deschis cabinet parlamentar

Vineri, 27 februarie, senatorul Georgică Severin şi-a inaugurat cabinetul parlamentar, situat în interiorul sediului PD-L. Cu acelaşi prilej şi-a prezentat şefa de cabinet - Evelina Gheorghiu, precum şi câteva dintre activităţile şi proiectele de început. Poate cel mai important lucru a fost prezentarea amendamentelor aduse de senatorul Severin la bugetul de stat. “Fiecare parlamentar, indiferent că este deputat sau senator, a avut negociate amendamente de 2,8 miliarde lei vechi. Singurul obiectiv din Câmpina este Şcoala Generală nr. 8, care a primit pentru reparaţii 80.000 lei”.

S-a închis rampa Băneşti, s-a scumpit gunoiul!

Închiderea rampei ecologice de la Băneşti la data de 1 martie a produs deja primele efecte. De la aceeaşi dată, la Câmpina s-a scumpit gunoiul. Pentru că, de acum înainte, până va fi construită a doua alveolă la Băneşti, gunoiul va fi transportat la rampa Boldeşti, ceea ce înseamnă un consum de combustibil de cinci ori mai mare faţă de transportul deşeurilor al Băneşti. cesta este motivul pentru care Floricon Salub a solicitat creşterea tarifului. Noul tarif ar fi urmat să crească de la 5,83 lei/ persoană/lună la 7,3 lei/ persoană/lună. La propunerea consilierului Daniel Telegescu, după refacerea unor calcule, a fost aprobată creşterea tarfiului până la 7,21 lei/persoană/ lună. La aceeaşi şedinţă, consilierii au mai aprobat organizarea unei licitaţii pentru închirierea unui teren de 2.297 mp, pe Strada Petrolistului, pentru amenajarea unei rampe de transfer pentru selectarea gunoiului menajer. Practic, aici va fi compactat gunoiul, care va fi transportat la rampa Boldeşti.

Adio capelă la spital?!

“Unde medicul îşi dă mâna cu Dumnezeu se întâmplă minuni! Nu le luaţi medicilor şi bolnavilor de la Spitalul Municipal posibilitatea de a se ruga pentru sănătatea lor! Ca să nu mai vorbim de discriminarea la care este supus Spitalul Municipal, după ce pentru Spitalul Voila aţi fost de acord să dăm un teren pentru o capelă. Este clar că la Spitalul Municipal nu se vrea!”, le-a spus Mihaela Neagu Petrovici celorlalţi consilieri locali. Şi asta după ce Consiliul Local a luat în discuţie proiectul iniţial de Tabacu, Dragomir şi Cercel privind reamenajarea parcului din incinta Spitalului Municipal. De ce a fost nevoie de un asemenea proiect, când s-au mai făcut reamenajări de parcuri fără hotărâri de Consiliu, nu a putut nimeni să explice...Cert este că astfel, prin acest proiect, deşi locul este sfinţit, nu se va mai putea construi... Nici măcar o capelă.Discuţiile au fost aprige, dar, în ciuda tuturor argumentelor în favoarea realizării aici a unei capele, unul dintre iniţiatori, Jenica Tabacu, s-a abţinut cu mare greutate să nu răspundă... Şi asta numai la privirile insistente, dar pline de subînţeles, venite de la viceprimarul Ion Dragomir, la rândul său, unul dintre iniţiatorii acestui proiect. În cele din urmă, s-a aprobat reamenajarea parcului, fără capelă, împotrivă votând Petrovici, Preda, Zăgan Tudor, Enache, Arghir.

Telegescu şi problemele (urbei) sale...

La “Diverse”, consilierul Daniel Telegescu a ridicat mai multe probleme, despre care a spus că a aflat la audienţele pe care le oferă. Nu a precizat la ce partid oferă audienţe... dar asta este deja o altă problemă.“În apropiere de Casa Cărţii, chiar lângă trotuar, pe prima bandă, noroiul este aproape de înălţimea bordurii... Şi este noroi, chiar dacă se susţine că se dă numai cu nisip şi sare...”Daniel Telegescu a mai menţionat alte două situaţii. “Cetăţenii mi-au mai solicitat să aduc la cunoştinţa Executivului că se impune amenajarea zonei verzi de la intersecţia străzilor Orizontului şi Sălaj, precum şi amenajarea unui parc de joacă pentru copii în zona notariatelor”.Primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir şi-au notat problemele şi rămâne de urmărit când se vor şi rezolva...

Salariaţii CPGC au acţionat în instanţă administraţia locală

Consilierul juridic al Consiliului Local, Laurenţiu Olăraşu, le-a adus la cunoştinţa aleşilor locali că administraţia publică este acţionată în instanţă de foştii salariaţi ai Companiei Publice. Obiectul procesului îl reprezintă recuperarea celor zece salarii compensatorii, aprobate de AGA, care are aceeaşi componenţă cu Consiliul Local (ca acţionar unic).Primul termen al acestui proces este pe 24 martie, dar cei mai mulţi dintre consilieri au ignorat informaţia oferită de consilierul lor juridic, iar unii chiar au spus că nu este problema lor, ci a fostei conduceri a CPGC. Aşa să fie?!

De ce nu sunt inscripţionate toate maşinile Primăriei?

Primăria Câmpina are destule maşini, iar parcul său auto s-a înnoit recent cu o nouă achiziţie, despre care am scris la momentul respectiv. Un cititor fidel ne-a semnalat, însă, o problemă, care este îndreptăţită. Unele dintre maşinile Primăriei Câmpina şi ale Poliţiei Comunitare sunt inscripţionate, altele nu. De ce? Culmea este că, intenţionat sau nu, sunt inscripţionate maşinile mai... modeste, cum este cazul Daciei Break din imagine. În schimb, limuzinele destinate primarului, viceprimarului şi coordonatorului instituţiilor culturale, nici vorbă. Ba mai mult, nici măcar nu au numerele de înmatriculare cu iniţialele PMC. Probabil că aceasta este o chestiune minoră, dar răspunsul ar fi interesant, credem noi.

Marian Dulă a fost la Koln, la un seminar NATO

În perioada 14 -18 februarie 2009, a avut loc la Castelul Eichholz (Pădurea Îngheţată), unde funcţionează Academia Politică a Partidului Social Democrat German, în organizarea Confederaţiei Interaliate a Ofiţerilor în Rezervă şi a Fundaţiei “Konrad Adenauer”, seminarul cu tema “O evaluare a trecutului, prezentului şi viitorului NATO”. Seminarul a fost dedicat celei de-a 60-a aniversări a NATO. Au participat 61 de ofiţeri în rezervă, din care 12 generali, din 21 de ţări membre şi partenere NATO. Din partea României au participat generalul de brigadă Constantin Săvoiu şi colonelul câmpinean Marian Dulă. Generalul de brigadă Constantin Săvoiu, care apare în fotografii alături de Marian Dulă, este cetăţean român şi francez, în vârstă de 64 de ani. Iniţiat, cu 32 de ani în urmă, la Paris, Marele Maestru Săvoiu este membru al masoneriei tradiţionaliste franceze. Despre seminarul propriu-zis, colonelul Marian Dulă ne-a mărturisit: “A fost extrem de interesant şi s-au spus multe lucruri concrete. De exemplu, în expunerea «Crearea NATO şi lumea în 1949», dr. Gregory Pedlow, şeful Biroului de Istorie din Sediu Central al Forţelor Aliate din Europa, de la Mons, Belgia, a subliniat contextul în care s-a creat NATO şi care sunt obiectivele alianţei nord-atlantice. Laurie Daykin, directorul Programului de punere în aplicare active militare şi civile în domeniul apărării, în expunearea «Cooperarea militară: trecut, prezent şi viitor - concentrare asupra cooperării miltare la nivelul Comenzii Strategice», a trecut în revistă etapele străbătute de NATO, de la creare şi până în prezent, a subliniat accesul larg în Parteneriatul pentru Pace, relaţiile speciale cu Rusia şi Ucraina, precum şi cu ţările din Dialogul Mediteranean. Au mai fost contactate şi alte ţări pentru lărgirea cooperării militare: Australia, Japonia, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă. S-a subliniat faptul că anul acesta vor intra în NATO Albania şi Croaţia, urmând ca în viitorul apropiat să intre Macedonia, iar într-un viitor mai îndepărtat -Georgia şi Ucraina. Tema «Rusia şi NATO. Punct de vedere rusesc asupra cooperării cu NATO» a fost abordată de adjunctul reprezentantului permanent la Rusiei la Sediul central al NATO de la Bruxelles. Parţial, s-a atins şi problema Georgiei, dar şi cea a furnizării gazelor naturale, în condiţiile economiei de piaţă. Generalul de brigadă Jeffrey Marshall, director în Comandamentul de rezervă pentru Afaceri europene şi Jean-Pierre Perin, corespondent al ziarului Liberation pentru Orientul Mijlociu, au conferenţiat despre «Misiunea în Afganistan - Un test al politicilor interne ale NATO». Echipele operaţionale de legătură ale NATO în Afganistan constituie o cheie a contribuţiei NATO la misiunile ISAF şi dezvoltarea Armatei Nationale Afgane (ANA). Afganistanul are o multitudine de etnii, care folosesc o mulţime de limbi şi de aceea este foarte greu de rezolvat o problemă sau alta. Cu toată bunăvoinţa exprimată de ţările occidentale, atâta timp cât bărbaţii afgani sunt cu Coranul într-o mână şi Kalaşnikovul în cealaltă, evoluţia este departe de o soluţionare favorabilă. Dr. Patrick Keller a prezentat tema: «Impactul potenţial al noii administraţii SUA asupra politicii de apărare şi securitate». Întrebat de oficialii delegaţiei române despre controlul armamentelor din autointitulata Republică Transnistria, ce aparţine Rusiei, dr. Patrick Keller a explicat că programul de control al armamentelor din cele două mari puteri, Rusia şi SUA, se referă numai la armamentul strategic şi se face după propunerile celor două părţi. Summit-ul NATO de la Strasbourg, Kehl şi Baden-Baden a fost o altă temă a seminarului. S-a recunoscut că Summit-ul de la Bucureşti a fost o reuşită din punct de vedere organizatoric, ceea ce personal m-a bucurat foarte mult”, a mai precizat colonelul câmpinean Marian Dulă.

Futures pentru începători (III)

Avantajele tranzacţionării în piaţa futures (II)
Operaţiuni speculative cu costuri mult reduse

Gradul mare de standardizare al contractelor futures le face la fel de uşor transmisibile precum acţiunile. Ţinând cont şi de mişcarea corelată dintre preţurile de la BVB şi cele ale derivatelor pe acţiuni, descoperim motivele care atrag în piaţa Sibex în numeroşi speculatori de pe piaţa de capital.Speculatorul este un investitor "înfometat" după profit rapid şi mai ales după randament. Dacă din punct de vedere al volatilităţii, cele două pieţe generează aproximativ aceleaşi rezultate, în schimb, la capitolul "investiţie necesară" cea futures are un avantaj net. De asemenea, Sibex este singura piaţă unde se poate realiza speculaţia pe scădere de preţ (short selling) iar comisioanele de tranzacţionare sunt foarte reduse. La acestea se adaugă tranzacţionarea "în marjă", care permite unui investitor să "mişte" cu aceeaşi sumă de bani o cantitate de 5 - 6 ori mai mare de acţiuni sau devize decât pe piaţa spot.Se ştie că în activitatea de tranzaţionare, costurile aferente joacă un rol important în determinarea randamentului. La Sibex, comisionul de tranzacţionare perceput de bursă şi Casa de Compensaţie este de 0,6 lei/contract indiferent de valoarea sau scadenţa acestuia. Brokerul va adăuga la cei 0,6 lei un comision care este, în general, de 1 leu/contract. De exemplu, la tranzacţionarea unui contract futures DESIF2, echivalent a 1.000 acţiuni SIF 2 Moldova, cumpărat pentru scadenţa 18 decembrie, la preţul de 0,34 lei/acţiune, un comision de 1,2 lei perceput de Sibex (0,6 la deschiderea poziţiei şi 0,6 la închiderea ei) reprezintă un procent de circa 0,3% din valoarea contractului, comparativ cu costul tranzacţionării aceleiaşi cantităţi de acţiuni pe piaţa spot. La aceasta se adaugă comisionul brokerului, sumă investită rămânând totuşi foarte redusă.
Potenţialde profit pe intervale înguste de preţ

Avantajul comisioanelor extrem de mici dublat de pasul de tranzacţionare de 1 leu vechi (0,0001 RON) practicat pentru toate contractele futures face ca până şi o variaţie de 50 - 100 lei vechi să fie potenţial rentabilă pentru un speculator. În aceste condiţii, un randament de 50% al sumei investite, realizabil în câteva luni sau chiar 1 an pe piaţa spot, poate fi obţinut pe piaţa futures în doar câteva zile sau chiar ore (dacă preţul evoluează accelerat în direcţia anticipată de investitor). De asemenea, pentru speculatorii înrăiţi, operaţiunile intra-day (deschidere şi închidere de poziţii în aceeaşi sesiune de tranzacţionare) pot genera randamente cumulate de peste 100 - 200 % pe lună.Dacă acestor argumente îl adăugăm pe cel a lichidităţii în creştere (pe unele contracte chiar mai mare decât la BVB) şi cel al posibilităţii de arbitraj între pieţele spot şi futures, avem tabloul complet al unui teren de manevră perfect pentru un investitor orientat spre operaţiuni speculative.
Decebal N. Todăriţă, purtător de cuvânt Sibex
Acest articol are rolul unui demers educaţional. Strategiile prezentate nu reprezintă sfaturi de investiţie. Responsabilitatea aplicării acestora aparţine doar investitorilor.

Juniorii lui Dinamo au comis-o în cantonamentul de la Şcoala de Poliţie

Juniorii clubului Dinamo Bucureşti s-au aflat în cantonament la Câmpina, la Şcoala de Poliţie. "Pro Sport", citând "Evenimentul zilei", a dezvăluit o serie de incidente în care o parte dintre micii fotbalişti ai "câinilor roşii" au fost implicaţi la Câmpina. Iată materialul integral.Juniorii "câinilor" duc mai departe tradiţia inaugurată la echipa mare. Torje, Ropotan, Goian, Pulhac sau, mai nou, Tamaş sunt exemple demne de urmat pentru tinerii din Ştefan cel Mare. Din păcate, puştii nu se ridică încă la valoarea fotbaliştilor lui Rednic în teren, dar cu siguranţă că, în afara lui, au toate şansele să-şi întreacă predecesorii.EVZ a prezentat în exclusivitate detalii din cantonamentul grupelor de copii de la Dinamo (născuţi în 1991, 1992, 1993).Astfel, în stagiul de pregătire sus menţionat, juniorii au făcut show, fugind de la baza în care erau cantonaţi, au băut alcool şi au făcut "botezul" celor mai mici dintre ei, un ritual care presupune o cruzime maximă.Capii răutăţilor au fost George Prodescu şi Cristian Daia, care, sub privirile îngăduitoare ale antrenorului Marin Dragnea, au instaurat haosul în cantonamentul micilor câini. "Cei mari dintre copii i-au pus pe cei mici să le aducă băutură în cantonament, ameninţându-i cu bătaia dacă nu se conformează. Apoi, tot aceştia au fugit din cantonament fără ştirea antrenorilor. Toate grozăviile au fost încununate cu bătăile aplicate la «botezul» celor mici. Incidentele au ajuns la urechile şefilor de la Bucureşti. Ion Moldovan, Tică Dănilescu şi Petre Buduru au plecat urgent la Câmpina, pentru a analiza situaţia la faţa locului. S-a decis chemarea acasă a copiilor care au iscat scandalul, Prodescu şi Daia. Aici, ca de multe alte ori, s-au primit telefoane «de sus», iar scandalagiii au fost iertaţi. S-a evitat luarea unei decizii radicale, fiindcă ar fi trebuit să fie daţi mai mulţi afară, nu doar cei doi. Faptele sunt de o gravitate fără precedent. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva la Dinamo, la grupele de copii. De obicei, la un asemenea «botez» eşti pus să cânţi, să dansezi, nu eşti bătut cu bestialitate. În loc să-i dea afară, antrenorul Dragnea i-a admonestat puţin pe vinovaţi”, a dezvăluit un angajat al clubului pentru EVZ.Membru în "trupa de elită", aşa cum este poreclită grupa născută în 1991, George Prodescu a confirmat, în mare, varianta, cu o sinceritate vecină cu nebunia."E, asta cam aşa este, eu şi Daia suntem noi mai panarame de felul nostru! (râde). Dar nu s-a întâmplat nimic grav. Cazul s-a rezolvat. Am făcut doar botezul ălora mai mici din echipă. I-am bătut cu prosopul ud. Am tăbărât peste ei în cameră... A durat cam 30 de secunde. Am făcut poarta dracilor!”, a spus jucătorul pentru EVZ. Tânărul fotbalist ştie şi care a fost motivul pentru care acest caz a luat atât de mare amploare: "Unul dintre băieţi ne tot zicea că are dureri la spate şi că să nu-l mai batem. Părintele lui Ghinea l-a sunat pe domnul Ion Moldovan. A început să se plângă. Ce e aici? E golănie? Îmi omorâţi copilul? De-aici a pornit totul." Tradiţia se respectă întotdeauna la Dinamo aşa că, repercusiunile au fost inexistente. Cei care au provocat întregul scandal au fost în cele din urmă iertaţi.

Cupa României

Stejarul Goruna - Unirea Câmpina 0-8 (0-4)
Primul meci oficial al echipei Unirea Câmpina în anul 2009 a adus un succes la un scor mai mult decât concludent. 8-0 pe terenul formaţiei Stejarul Goruna Cocorăştii Mislii. Autorii golurilor acestui adevărat “masacru” au fost: Nichifor (3), Vane (2), Ţigănuş (2) şi Ungureanu. Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel i-au folosit pe: Păpuşoiu - Gratie, Brânzea, Neagu, Cârstei - Coman, Ungureanu, Ţigănuş, Burlacu - Nichifor, Vane. A mai jucat Basma. Pălănceanu s-a declarat mulţumit afirmând: “Este un început bun de an şi sperăm s-o ţinem aşa şi în campionat şi să aducem cât mai multă lume la stadion”. Primul joc din Liga A pentru Unirea va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu formaţia Voinţa Bălţeşti, în faţa căreia echipa lui “Mara” Ciobotaru şi Bogdan Mănescu au de luat o revanşă după înfrângerea la limită, 4-3, din turul campionatului.

Cupa României

În week-end-uil trecut, competiţiile oficiale judeţene au început cu turul al V-lea al Cupei României. Vă prezentăm rezultatele înregistrate, cu precizarea că primele echipe au fost gazde, iar echipele subliniate s-au calificat pentru faza următoarea a competiţiei.
FC Ploieşti II - Petrolul Teleajen 0-10
AS Fox Nedelea - Victoria Floreşti 0-1
Voinţa Vadu Părului - Recolta Dumbrava 2-0
Gloria Plopu - AS Vălenii de Munte 4-0
Rapid Sălciile - Petrolul II Ploieşti 3-4, după prelungiri
Unirea Urlaţi - CS Ceptura 2-1
Gloria Ologeni - CS Brazi 2-1
Stejarul Goruna - Unirea Câmpina 0-8
Unirea Corlăteşti Dâmbu - Petrolul '95 Ploieşti 2-3
Ştiinţa Albeşti - Voinţa Bălţeşti 2-1, după prelungiri
Tinereţea Izvoarele - Avântul Măneciu 4-6
Petrolul Baicoi - Intersport Plopeni 0-2
Brădetul Ştefeşti - Progresul Aluniş 7-8, după lovituri de departajare
Gloria Vâlcăneşti - Cheile Doftanei Brebu 6-8, după lovituri de departajare
Unirea Brebu - CS Băneşti 0-3
Carpaţi Siania - Caraimanul Buşteni 0-3
Jocurile Unirea Brebu - CS Băneşti şi Carpaţi Sinaia - Caraimanul Buşteni nu s-au disputat şi vor fi omologate cu scorul de 3-0 în favoarea echipelor CS Băneşti şi Caraimanul Buşteni, partenerele de joc ale acestora neefectuând în timp regulamentar formalităţile competiţionale pentru anul 2009.Echipele învingătoare în jocurile programate şi omologate ca atare se vor califica în turul al VI-lea judeţean al Cupei României.

Începe Liga A Prahova

La sfârşitul acestei săptămâni se reia şi Liga A Prahova. Chiar dacă organizatorul - AJF Prahova - a fost serios zguduit de un scandal provocat de fostul statistician, care a divulgat o serie de fapte murdare, totuşi, campionatul judeţean de elită se va pune în mişcare încet-încet...
Cheile Doftanei Brebu - Petrolul Teleajen (1-6)
Intersport Plopeni - Progresul Aluniş (5-2)
Avântul Măneciu - Caraimanul Buşteni (4-1)
Gloria Vâlcăneşti - CS Floreşti (1-4)
AS Văleni - Recolta Dumbrava (0-2)
Unirea Câmpina - Voinţa Bălţeşti (3-4)
CS Brazi - Petrolul Ploieşti (0-2)
Petrotrans Ploieşti - CS Băneşti (4-0)
CS Ceptura stă.

Amicale... amicale...

Coruna Câmpina - AS Băneşti 0-1 (0-0)
La Proviţa de Sus, pe un teren acoperit cu un strat subţire de zăpadă, echipa de juniori mari a clubului Coruna, pregătită de Alin Postolache, a întâlnit formaţia AS Băneşti, care activează în Liga A Prahova. A fost un meci echilibrat, băneştenii impunându-se în ultimul minut de joc, atunci când Bogdan Iarca a marcat cu o frumoasă lovitură de cap din apropiere. Întâlnirea de la Proviţa a fost arbitrată de Ştefan Călăraşu (Câmpina), Valentin Marinică (Cornu) şi Mihai Grigore (Câmpina).
Coruna Câmpina - Petrolul Ploieşti 1-7 şi 1-2
Miercuri, începând cu ora 13.00, pe stadionul "Rafinăriei" din Câmpina, grupa de juniori mici a clubului Coruna, antrenor Roberto Opaţchi, a întâlnit grupa de juniori născuţi în anul 1995 a clubului Petrolul Ploieşti, formaţie care este campioană naţională la categoria sa de vârstă. Meciul s-a desfăşurat pe un teren destul de greu pentru micuţii fotbalişti, fiind acoperit cu un strat subţire de zăpadă, şi a fost arbitrat de Mihai Amorăriţei, Ştefan Călăraşu şi Mihai Grigore (toţi din Câmpina). S-a jucat, practic, la o singură poartă, câmpinenii având rare incursiuni în faţa porţii ploieştenilor. La final, ploieştenii s-au impus co scorul de 7-1, un scor care ne scuteşte de orice comentarii. În partida revanşă desfăşurată sâmbătă la Ploieşti, elevii lui Opaţchi au fost învinşi la limită, cu 2-1, golul câmpinenilor fiind realizat de Matache.
Goluri multe pentru Coruna
La finele săptămânii trecute, grupa pregătită de Alin Postolache a susţinut alte două jocuri de verificare. Joi, au fost învinşi de Rahova Bucureşti, echipă care activează în campionatul municipal al capitalei, cu scorul de 4-3, iar duminică, la Cornu, de CS-ul din localitate, cu 7-5.

Cupa “EdilConst” la tenis de masă

Sâmbătă, 7 martie, sala de sport a Şcolii Centrale din Câmpina găzduieşte Cupa “EdilConst” la tenis de masă. Este o competiţie deschisă, la care pot participa iubitorii acestui sport din Câmpina, dar şi din împrejurimi. Se va juca la mai multe mese simultan, participarea la competiţie fiind condiţionată de echipamentul adecvat unei săli de sport. Societatea EdilConst va oferi premii substanţiale primilor clasaţi în această competiţie.

Baschet la Sala “Grigorescu”

Vineri dimineaţă, la sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" a avut loc returul fazei locale a olimpiadei şcolare la educaţie fizică, disciplina baschet, pentru echipele de băieţi de la şcolile generale, clasele V-VIII. Au participat echipe reprezentând Şcoala "Ion Câmpineanu", Şcoala Centrală şi Şcoala "Grigorescu", toate din Câmpina, Şcoala "Principesa Maria" şi Şcoala "George Enescu", ambele din Sinaia, precum şi şcolile generale din Brebu, Telega şi Diţeşti. După partidele din tur, echipele Şcolii Centrale şi a Şcolii "Grigorescu" din Câmpina se aflau pe primele locuri, cele care asigură calificarea la faza judeţeană programată pe 5 martie la Ploieşti, la sala Colegiului "Caragiale". De asemenea, pe 6 martie, tot la sala de sport a Colegiului “Caragiale” din Ploieşti va avea loc şi finala judeţeană în competiţia de baschet pentru echipele de băieţi ale liceelor din Prahova. Din această zonă participă formaţii reprezentând Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” şi Colegiul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.