09 martie 2009

Expiră ultimatumul

La 15 martie expiră termenul acordat de autorităţile locale pentru ca toţi cetăţenii care au locuinţe ilegale pe domeniul public din Câmpina să intre în legalitate. Acest termen a fost stabilit de comun acord între reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai mai multor asociaţii de romi - principalii vizaţi de această măsură - după ce, iniţial, se stabilise ca termenul să fie 15 octombrie 2008. Romii de pe străzile Oborului, Cărămidari şi din alte zone s-au plâns că nu au unde se duce în pragul iernii, termenul acordat fiind prea mic. Li s-au lăsat şase luni la dispoziţie. Ce s-a întâmplat în acest răstimp? Nimic, absolut nimic! Aşa cum se mai întâmplase şi în alte situaţii, în care autorităţile locale manifestaseră clemenţă faţă de aceşti cetăţeni, care nu au nici un fel de respect faţă de lege, faţă de autorităţi şi faţă de ceilalţi câmpineni.Ce vor face autorităţile locale la 15 martie, atunci când va expira noul termen acordat? Punem pariu că nu se va întâmpla nimic? Cine se încumetă să parieze?!

De 8 Martie, concurs de frumuseţe şi un spectacol de 1,52 miliarde lei vechi

A fost 8 Martie... Ziua Femeii... Dincolo de simbolul acestei zile, administraţia locală a organizat pentru prima oară un şir întreg de acţiuni, care au costat nici mai mult niuci mai puţind ecât 1,52 miliarde lei vechi. Cel puţin la prima mână!Ce a intrat în aceşti bani? Un spectacol la Casa de Cultură, în care principalul moment a fost un concurs de frumuseţe. Dincolo de ideea ca la Ziua Femeii să organizezi un concurs cu... femei, pe scenă au urcat zece tinere care au parcurs trei probe - ţinuta de zi, costumul de baie şi rochia de seară, împănate cu întrebări, care au oferit unele răspunsuri hilare, dar şi altele interesante. Cel ami interesant a fost că tinerele au fost întrebate ce ar mai trebui Câmpinei, răspunsurile urmând a se găsi - probabil - în viitorul buget local.În cele din urmă, juriul condus de primarul Tiseanu a oferit marele premiu aceleiaşi tinere, care a câştigat şi premiul de popularitate în rândul publicului - Ioana Andrada Drăghiceanu. Spectacolul, prezentat de Claudiu Bleonţ, a mai cuprins pe Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Adrian Ciucă, dar şi formaţia The Sixteens. Cei care nu au beneficiat de favorul administraţiei locale de a avea invitaţie la spectacolul din sală - şi au fost destui nemulţumiţi - au ales spectacolul în aer liber. În tradiţionalul loc de spectacole în aer liber, intersecţia de la Casa Cărţii, câteva mii de persoane au asistat la un concert susţinut de Nico, Direcţia V şi Voltaj, încheiat cu un spectaculos foc de artificii.Totul a costat, repetă, 1,52 miliarde lei vechi! Dacă se putea face şi altceva cu aceşti bani, dacă nu ar fi fost mai bine ca întâi Câmpina să arate la propriu la nivelul unui asemenea spectacol - străzi, trotuare, curăţenie - vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciaţi.

Cine şi de ce vrea “moartea” rafinăriei câmpinene?

Timp de trei zile, la începutul săptămânii trecute, sindicaliştii de la Rafinăria “Steaua Română” au protestat în faţa Guvernului. Reacţia autorităţilor faţă de problemele celor 409 salariaţi spune multe despre faptul că soarta rafinăriei a fost pecetluită în alte cercuri.
Ziua I
Sindicaliştii de la Rafinăria “Steaua Română” nu au mai fost primiţi de premierul Emil Boc, aşa cum li se promisese. În schimb, ei au reuşit să ajungă la unul dintre consilierii ministrului Muncii, căruia i-au înmânat o listă cu problemele financiare pe care le are societatea. Sindicaliştii susţin că modul în care ANAF tratează situaţia rafinăriei câmpinene reprezintă un abuz şi solicită deblocarea în regim de urgenţă a celor peste 400 miliarde lei vechi, pe care Ministerul de Finanţe îi datorează societăţii. Vă reamintim că această sumă reprezintă taxa pe valoarea adăugată aferentă perioadei august 2007-decembrie 2008, taxă pe care ANAF o datorează Rafinăriei “Steaua Română”. De altfel, societatea şi-a încetat producţia încă din prima zi a acestui an, odată cu sistarea livrărilor de ţiţei. Relaţia cu furnizorii este extrem de tensionată, datoriile rafinăriei acumulându-se de la o lună la alta. Instituţiile statului nu reacţionează din cauza procesului intentat Guvernului de conducerea rafinăriei. “Steaua Română” mai are de recuperat încă 90 miliarde lei vechi de la Electrocentrale Oradea şi CET Iaşi pentru păcura livrată anul trecut. Potrivit directorului Nicolae Bucur, oprirea activităţii rafinăriei are consecinţe sociale şi economice deosebit de grave. Sociale - pentru că peste 400 de oameni rămân pe drumuri, iar economice - pentru că influenţele la bugetul local şi la cel de stat vor fi negative, rafinăria fiind unul dintre cei mai mari contribuabili.Toţi cei peste 400 de salariaţi ai Rafinăriei “Steaua Română”, unii dintre ei cu tot cu familii, au pichetat câteva ore sediul Guvernului. Totul după ce aceştia au primit notificare de concediere colectivă, din cauză că societatea a intrat în incapacitate de plată zilele Rafinăriei fiind, practic, numărate.
Ziua a II-a
Toţi cei peste 400 de salariaţi ai Rafinăriei “Steaua Română” au pichetat din nou sediul Guvernului. Totul după ce, la finalul săptămânii trecute, aceştia au primit notificare de concediere colectivă, din cauză că societatea a intrat în incapacitate de plată. Faţă de prima zi de proteste în Piaţa Victoriei, în a doua zi nimeni nu i-a mai băgat în seamă pe sindicaliştii de la rafinăria câmpineană. Absolut nimeni, ceea ce nu face cinste noilor autorităţi.
Ziua a III-a
La protestul din a treia zi au participat - la fel ca şi în primele două zile - aproape toţi salariaţii disponibilizaţi ai Rafinăriei. Viceliderul de sindicat de la “Steaua Română”, Dan Telegescu susţine că va urma un miting de amploare la Cotroceni pe 10 sau 11 martie. Dan Telegescu aşteaptă acordul pentru a se organiza un astfel de miting. Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, şi preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-au întâlnit în a treia zi a protestelor cu directorul şi liderii de sindicat de la Rafinăria “Steaua Română” pentru a discuta cererile acestora referitoare la rambusararea TVA de către stat. La finalul discuţiilor, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat că statul va achita eşalonat obligaţiile către “Steaua Română”, numai dacă justiţia va da câştig de cauză rafinăriei în procesul cu ANAF. Societatea câmpineană a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru recuperarea celor 10 milioane de euro. Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză rafinăriei, dar sentinţa nu poate fi pusă în aplicare, deocamdată, pentru că nu e definitivă. ANAF a formulat recurs împotriva acestei sentinţe, iar acum se aşteaptă judecarea acestuia şi pronunţarea sentinţei finale. Nu se ştie cât va dura, iar aceasta este marea problemă a salariaţilor rafinăriei, dar şi a conducerii. În ceea ce priveşte debitele pe care CET Iaşi şi Electrocentrale Oradea le au către “Steaua Română”, ministrul Gheorghe Pogea a spus că va face toate demersurile pentru ca facturile restante să fie achitate. Numai că pentru rafinărie timpul nu mai are răbdare...
Gheorghe Sandu, într-o situaţie delicată
Liderul Sindicatului “Rafinorul” din “Steaua Română” este într-o situaţie delicată. Şi asta pentru că el este şi lider local al PD-L, ba chiar a fost şi preşedinte al filialei locale, atunci când Tiseanu dezertase în favoarea altor formaţiuni politice. Sandu este şi consilier local al PD-L, dar în calitatea sa de sindiclaist s-a văzut nevoit să protesteze împotriva Guvernului Boc, adică a şefului său de partid! Şi nu se poate spune că a găsit înţelegere la şeful său de partid. Ba dimpotrivă, mai ales că Boc nici măcar nu a dorit să dea ochii cu sindicaliştii de la rafinărie.
Cine beneficiază de închiderea Rafinăriei?
Sunt tot mai multe voci care susţin că întregul scandal declanşat în jurul Rafinăriei ascunde nişte aranjamente. Faptul că Rafinăria Câmpina este singura producătoare de parafină din România pare să fi fost decisiv în luarea acestei decizii. Pentru că se zvoneşte tot mai insistent că un important om de afaceri “portocaliu” va deveni unicul importator de parafină din România. Când lucrurile vor deveni oficiale, toată lumea va şti cine este vinovatul pentru închiderea Rafinăriei!

Viceprimarul Ion Dragomir, ameninţat de proprietarii de căruţe


La audienţele de săptămâna trecută au venit doi cetăţeni, proprietari de căruţe, care am înţeles de la ei că au fost îndrumaţi spre mine, ceea ce nu este deloc în regulă. A fost iniţiativa mea, dar Consiliul Local a aprobat-o în unanimitate. Cei doi m-au ameninţat cu un miting la care se vor strânge vreo 150 de proprietari de căruţe. Le-am spus şi lor că din punctul meu de vedere eu sunt de acord cu acest miting, pentru că astfel nu vom mai alerga după căruţe, ci le vom avea toate într-un loc şi ne va fi mai uşor să le strângem”, a declarat recent viceprimarul Ion Dragomir. În ciuda tuturor problemelor, Dragomir a mai precizat că va rezolva definitiv această problemă pentru câmpineni.

Locomotivă în flăcări

Miercuri dimineaţă, după ce a trecut de Gara Câmpina, la km 88+300, locomotiva trenului internaţional Budapesta - Bucureşti a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Câmpina au intervenit cu promptitudine şi au reuşit să stingă incendiul. Din primele cercetări a rezultat că declanşarea focului a fost cauzată de creşterea bruscă a temperaturii uleiului de la transformatoarele motorului locomotivei. Circulaţia feroviară între Floreşti şi Câmpina a fost oprită pe ambele sensuri timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Gunoi sau... noroi?


După ce la ultima şedinţă a Consiliului Local, consilierul Daniel Telegescu a atras atenţia asupra noroiului care s-a strâns pe bulevardul central lângă bordură, ajungând de multe ori să concureze înălţimea acestuia, zilele trecute, angajaţii Floriconului au trecut la treabă. Grămăjoarele strânse pe marginea carosabilului semănau mai mult a noroi, decât a gunoi, ceea ce alimentează o mai veche supărare a câmpinenilor, mulţi dintre aceştia susţinând că deszăpezirea se face cu pământ, nu cu nisip şi sare, ceea ce provoacă şi acest... noroi. Sau gunoi?

Motocros la Câmpina. Campina Grande...

Site-ul http://www.campina.romportal.ro/ informează că în localitatea Campina Grande are loc o competiţie de motocros, iar de aici şi până la asemănarea între numele acestei localităţi din Brazilia şi municipiul Câmpina, mai ales din perspectiva motocrosului, nu este decât un pas. Şi când te gândeşti că şi la Câmpina, pe traseul de pe dealul Muscel au avut loc numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de motocros, Cupa Prieteniei, de pe vremea... ţărilor socialiste, fiind una dintre cele mai apreciate competiţii pentru împătimiţii acestui sport. Care acum vorbesc doar din amintiri... De ce? Pentru că aşa au vrut autorităţile locale, care nu au avut altă grijă decât să transforme o parte a acestui traseu de motocros, omolgat pe plan internaţional, într-un drum betonat către un lăcaş de cult...Campina Grande (foto, o imagine panoramică a oraşului brazilian) este al doilea oraş din statul Paraiba, situat în nordul Braziliei. Are o populaţie de 376.132 locuitori, la ultimul recensământ din anul 2005. Campina Grande are propriul aeroport şi o universitate de prestigiu în America de Sud. În privinţa motocrosului, între Campina Grande şi Câmpina, nu mai există nici o similitudine...

Câinii Jandarmeriei ştiu să găsească victimele avalanşelor

În perioada 3-5 martie, la Centrul Montan al Jandameriei Române de la Siania a avut loc convocarea echipelor chinologice care au urmat “Stagiul de pregătire în domeniul căutării victimelor în avalanşă” în februarie 2008, organizat de Jandarmeria Română, acţiune înscrisă în cel de-al patrulea proiect de înfrăţire instituţională PHARE, încheiat între Jandarmeria Română şi Jandarmeria Naţională Franceză. Au participat mai multe echipaje ale Jandarmeriei Române din diverse judeţe, fiecare prezentând anumite teme din ceea ce înseamnă activitatea practică de pregătire pentru găsirea victimelor unor avalanşe. Chiar s-au desfăşurat şi unele simulări, câinii Jandarmeriei dovedind capacitate rapidă de reacţie şi calităţi deosebite pentru găsirea victimelor unor avalanşe, îngropate sub straturi groase de zăpadă.

S-a găsit o utilitate pentru “cuşca” de pe Bucea - fermă de struţi!

Printr-o scrisoare deschisă trimisă redacţiei noastre, Grigore Ioan Băiatu ne semnalează că a găsit o utilitate pentru “cuşca” de pe strada Bucea. “M-am gândit să aduc un venit suplimentar Primăriei, măcar pentru benzina consumată. Le-am trimis o adresă la data de 17 decembrie 2008, la care nu am primit încă răspuns, pentru închirierea cuştii de pe strada Bucea. Am făcut un proiect de accesare a fondurilor europene pentru o microfermă de struţi şi pentru acest proiect am solicitat închirierea cuştii. Struţii se cresc foarte uşor, au multă carne fără colesterol, din ouăle lor mari ies nişte omlete minunate, penele sunt cerute pentru recuzită la teatre, air fulgii mici de pe gât se folosesc pentru crerea de mărţişoare sau alte obiecte artizanale, foarte apreciate de străini. Struţii sunt foarte atrăgători, se pot vizita şi pot deveni un adevărat punct de atracţie pentru Câmpina,a ducându-se astfel venituri considerabile la Pirmăria Câmpina. M-am adresat presei, pentru că de la Primărie nu am primit nici un răspuns, dar poate în acest fel se sesizează vreunul dintre cei plătiţi din banii noştri şi ia în calcul propunerea mea”, se arată în scrisoarea lui Grigore Ioan Băiatu.

Pensionarii petrolişti câmpineni: tradiţie şi actualitate

La mijlocul săptămânii trecute, la Casa Tineretului a avut loc adunarea generală a Asociaţiei Pensionarilor Petrolişti, fosta Ligă a Pensionarilor Petrolişti. Membrii Asociaţiei au dezbătut pe marginea bugetului pentru anul 2009 şi şi-au ales noul comitet de conducere, la eveniment participând şi Vasile Dinu, vicepreşedinte APPR Ploieşti.
Raportul de activitate prezentat de preşedintele filialei Câmpina, ing. Gheorghe Bazgan, a scos în evidenţă utilitatea acestei organizaţii, care cuprinde 1.141 membri, din care 730 cotizanţi. Din cotizaţii şi sponsorizări, membrii Asociaţiei beneficiază de bonuri valorice pentru alimente, ajutoare băneşti, dar şi alimentare la diverse sărbători. Printre sponsorii Asociaţiei se numără Turnătoria Orion, Confind, FAV Floreşti, dar şi APPR Ploieşti. Discuţiile în plen au scos în evidenţă necesitatea creşterii numărului de sponsori şi atragerea de noi fonduri.
Totodată, se preconizează organizarea unor activităţi cultural-artistice, inclusiv excursii şi manifestări sportive. La sediul din Câmpina, de pe strada Schelelor, funcţionează un magazin propriu pentru alimente de bază, beneficiari fiind membrii cotizanţi ai Asociaţiei. Magazinul este deservit fără nici o retribuţie de Florea Voicu, membru al Asociaţiei.
Noul comitet de conducere ales este format din: preşedinte ing. Gheorghe Bazgan, vicepreşedinte Florea Voicu, secretar ing. Victor Dumitru, iar comisia de cenzori are ca preşedinte pe Elena Răcişanu.

Futures pentru începători (IV)

Despre contractele bursiere
După ce am văzut care sunt avantajele tranzacţionării în piaţa futures, vom trece în revistă tipurile de contracte bursiere: spot; forward; futures; options.Contractul spot sau la vedere, este unul de vânzare/ cumpărare în care livrarea/ execuţia se realizează imediat, preţul fiind stabilit în momentul încheierii tranzacţiei. Livrarea/ execuţia se realizează într-un termen cuprins între 24 ore şi 10 zile lucrătoare, presupunând livrarea obligatorie a obiectului contractului. Produsul ce stă la baza contractului trebuie să fie: existent; disponibil (să nu fie grevat de vreo obligaţie); la vedere (într-un depozit agreat de bursă).Contractul forward este acela în care vânzătorul şi cumpărătorul convin asupra unui preţ pentru un bun (marfă, valută, acţiuni etc), care urmează să fie livrat/ executat obligatoriu în viitor, pentru care va fi depusă o marjă sau un gaj (în cazul contractelor forward pe valute realizate cu o bancă nivelul marjei se ridică la circa 20%). De exemplu, aţi hotărât să cumpăraţi un apartament care se află încă în construcţie. Pentru a fi siguri că preţul nu va modificat până la finalizarea lui, decideţi să încheiaţi un contract forward, pentru care veţi avansa un gaj, prin care veţi bloca preţul până la livrarea lui, când veţi achita contravaloarea integrală. În acest mod, veţi fi siguri că nu va trebuia să plătiţi mai mult decât la semnarea contractului.Contractul futures a apărut în urmă cu peste o sută de ani în urmă, fiind în prezent cel mai tranzacţionat produs bursier, el acoperind o gamă diversă de produse de la valute, aur, petrol, acţiuni, cereale până la starea vremii.El este un angajament standardizat prin care unul dintre parteneri vinde, celălat cumpără un anumit activ la un preţ stabilit, depunând o marjă (cont de marjă) care reprezintă între 5 şi 10% din valoarea activului, în momentul încheierii tranzacţiei şi cu executarea contractului la o dată viitoare, numită scadenţă, care la Sibex este la 1, 2, 3, 6, 9 sau 12 luni.Cumpărătorul sau vânzătorul pot să-şi închidă poziţiile printr-o operaţiune inversă, în orice moment al existenţei contractului, adică la un minut de la încheierea lui sau la scadenţă. În cazul în care poziţia va fi închisă la scadenţă, compensarea se va face la Sibex în funcţie de cursurile medii anunţate de BNR, fie la media preţurilor de la BVB din ziua respectivă.După iniţierea tranzacţiei, conturile de marjă sunt debitate şi creditate zilnic, în funcţie de preţurile pieţei, prin care suma din contul clientului fie va creşte, fie acesta va fi obligat să o aducă la zi sau să o lichideze.
Acest articol are rolul unui demers educaţional. Strategiile prezentate nu reprezintă sfaturi de investiţie. Responsabilitatea aplicării acestora aparţine doar investitorilor. Mai multe informaţii puteţi obţine pe
www.sibex.ro.

În condiţii incredibile, şi, totuşi...

La Câmpina există şi atletism
La finele lunii trecute atleţii de la Grupul Şcolar Petrol, pregătiţi de Nicolae Pavel, au participat la o serie de competiţii de sală.iată câteva rezultate de la competiţii naţionale care au avut loc cu ceva mai multă vreme în urmă. În finala Campoionatului Naţional de Juniori I la sală, 20-21 februarie, Bucureşti, atleţşii câmpineni au înregistrat următoarele rezultate:Lucian Dan - săritura în lungime, 6,83m, record personal, locul al V-leaDan Alexa - săritura în înălţime, 1,90m, locul al VI-leaRăzvan Ciobanu - aruncarea greutăţii, 14,12m, locul al VI-leaLa Grand Prix-ul pentru juniori III, sală, 21 februarie, BucureştiAniţa Dumitraşcu - săritura în înălţime, 1,55m, locul al II-lea; săritura în lungime, 4,85m, record personal, locul al VI-leaŞtefan Moise - săritua în lungime, 6,04m, locul al II-leaDiana Marcu - săritura în înălţime, 1,45, locul al V-lea Monica Badea - săritura în lungime, 4,70m, locul al X-leaAlexandru Albulescu - aruncarea greutăţii, 11,27m, locul al IX-leaLa Campionatul Naţional de Juniori III (14 - 15 ani), probe combinate, desfăşurat în sală, în zilele de 26 şi 27 februarie, la Bucureşti, două atlete câmpinene au avut evoluţii bune. Este vorba de Monica Badea (elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Energetic), locul al V-lea la pentatlon cu 2.803 puncte, şi Aniţa Dumitraşcu (elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu"), locul al VII-lea la pentatlon cu 2.737 puncte. Ambele atlete şi-au depăşit câteva recorduri personale - Monica Badea şi-a depăşit recorudile personale în patru probe, iar Aniţa Dumitraşcu în două probe. Mai mult, Aniţa Dumitraşcu s-a impus la săritura în înălţime cu o performanţă de excepţie - 1.62m, performanţă pentru podiumul de premiere la probe individule, iar Monica Badea s-a clasat a III-a la aruncarea greutăţii cu 10.70m, de asemenea o performanţă care o poate duce pe podiumul de premiere în Campionatul Naţional de Juniori III din 14 martie.Sâmbătă, 28 februarie, în Capitală, a avut loc Campionatul Municipiului Bucureşti la aruncări lungi. CSS - GSI Petrol Câmpina a participat cu 11 aruncători impunându-se la majoritatea probelor şi categoriilor de vârstă. Cel mai bun rezultat a fost realizat de atletul Alexandru Călinoiu la aruncarea suliţei, cu o performanţă foarte bună - 65.43m câştigând atât la juniori I, cât şi la tineret şi seniori. Performanţa realizată de Călinoiu este foarte aproape de baremul pentru Campionatul European de juniori I (66.50m), la care sportivul câmpinean şi-a propus să participe deşi este în primul an al acestei categorii. De asemenea, Eliza Toader a câştigat proba de aruncarea suliţei la juniori I, cu o aruncare de 47.55m, iar Cristina Movileanu, cu 41,78m a ocupat locul al III-lea. La aruncarea suliţei juniori III băieţi a câştigat tot un câmpinean cu o aruncare de 51,58m -Ştefan Moise, iar la junioare III Monica Badea s-a clasat pe poziţia a II-a cu 24,62m. Şi la juniori II băieţi, câmpinenii s-au impus din nou prin Ionuţ Iorga, care a câştigat proba cu 54,02m. Şi la aruncarea discului, atleţii lui Nicolae Pavel s-au clasat pe podium. Răzvan Ciobanu a câştigat întrecerea de la juniori II cu 40,26m, iar Alexandru Albulescu (jr. III) s-a clasat al treilea.
Antrenamente la 0 grade şi atac la... Primărie!
Toate aceste rezultate l-au bucurat pe Nicolae Pavel, şeful secţiei sport a Grupului Şcolar Petrol. "Considerăm că bilanţul competiţiei a fost bun, având în vedere că peste o săptămână, pe 6 - 8 martie, sportivii câmpineni se vor întrece în etapa finală a Campionatului Naţional de Aruncări Lungi, care se va desfăşura la Bucureşti, pe stadionul «Iolanda Balaş Sotter». Sperăm ca aruncătorii câmpineni să se întoarcă acasă cu cel puţin trei medalii, cât mai strălucitoare. Din păcate, am mai spus-o, condiţiile în care ne pregătim sunt greu de închipuit. Spaţiile de lucru, birourile, cancelaria şi anexele nu au încălzire de doi ani. Primăria a făcut promisiuni, dar angajamentele se lasă încă aşteptate. Ce pot crede aceşti sportivi, care se antrenează zilnic la temperaturi sub 0 grade Celsius, despre edilii oraşului?! Atleţii îşi îndeplinesc obiectivele şi chiar le depăşesc, aleşii comunităţii doar promit..."

La pas...

Unirea Câmpina - Voinţa Bălţeşti 3-0
Prima etapă a anului 2009 în Liga A Prahova a însemnat pentru Unirea Câmpina o partidă pe teren propriu cu Voinţa Bălţeşti. În faţa lor, câmpinenii aveau de luat o revanşă, după insuccesul la limită, 3-4, din tur. În ciuda vremii, mulţi microbişti au venit la arenă şi au avut ce vedea.Unirea a dominat jocul cu autoritate şi a deschis scorul prin Plăvache. A urmat o tresărire de orgoliu a oaspeţilor, care au avut prin “celebrul” Orlando Gheorghe - fost echipier şi al clubului Poiana Câmpina, în anii din urmă - câteva bune ocazii, dar după pauză, câmpinenii s-au detaşat net, marcând de alte două ori prin Coman şi Brânzea şi stabilind un rezultat echitabil.Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel au jucat cu formula: Păpuşoiu - Brânzea, Neagu, Cazan, Basma - Coman, Plăvache, Ţigănuş, Burlacu - Vane, Nichifor şi au mai jucat: Flaidăr, Motoroiu, Ciobotaru şi Mănescu.“A fost un meci bun, iar importante sunt cele trei puncte, chiar dacă la 1-0, oaspeţii ne-au dat ceva emoţii...”, a spus la finalul partidei antrenorul Marius Pălănceanu. Pentru Unirea urmează o deplasare destul de grea, la Ploieşti, în faţa formaţiei Petrolul Ploieşti, liderul de până mai ieri al clasamentului din Liga I Prahova. Marius Pălănceanu ne declara că este optimist în vederea partidei de la Ploieşti, mizând şi pe faptul că elevii săi vor încerca să-şi ia revanşa, după ce în tur ploieştenii s-au impus chiar la Câmpina, cu scorul de 1-0. Partida va avea loc vineri, 13 martie, de la ora 15.00.

Coruna a surclasat pe Ştiinţa Homorâciu cu 9-0

În cadrul primei etape din Liga C Prahova, Coruna Câmpina a jucat la Proviţa de Sus cu formaţia Ştiinţa Homorâciu. Jucătorii antrenaţi de Alin Postolache (foto) s-au impus cu un categoric 9-0. Îmbucurător pentru clubul patronat de Virgil Guran a fost faptul că tinerii Corunei au jucat un fotbal frumos, echipa fiind alcătuită în jurul unui nucleu de opt jucători, născuţi în anii 1992-1993, din care fac parte portarul Marin şi jucătorii Sergiu, Nistor, Beju, State, Ştefan, Bradu şi Sabin. Acesta este nucleul din care mai marii clubului Coruna speră să apară noi jucători care să ajungă până în primele eşaloane ale fotbalului românesc. Acelaşi nucleu se doreşte a fi şi viitorul noii echipe fanion a Câmpinei. Din păcate, “mânjii” Corunei nu pot evolua în Câmpina, din cauza lipsei unei arene. Ba mai mult, de la tehnicienii clubului am aflat că nici măcar antrenamentele nu şi le mai pot desfăşura în Câmpina, pe terenul din incinta Căminului Petrol, acolo unde noroiul este până la glezne, după ultimele ploi. Despre succesul cu 9-0 în faţa formaţiei Ştiinţa Homorâciu, Roberto Opaţchi, antrenor cooronator al clubului Coruna, ne-a spus: “Este un rezultat firesc, pentru că acum încep să se vadă deja roadele pregătirii de iarnă”.