16 martie 2009

"Băsescu nu a avut timp de noi"

Timp de două zile, sindicaliştii de la Rafinăria “Steaua Română” au pichetat Palatul Cotroceni, după ce, în urmă cu o săptămână, făcuseră acelaşi lucru şi la sediul Guvernului. Nici la Cotroceni, însă, sindicaliştii câmpineni nu au avut prea mult succes. “Nu avem nici un semnal de rezolvare... Doar am colindat pe la instituţiile care ar putea avea un rol în rezolvarea situaţiei noastre. Preşedintele Băsescu nu a avut timp de noi, dar ne-am întâlnit cu doi consilieri - Chiriţoiu şi Brâncuşi. Ei ne-au propus o întâlnire, pentru săptămâna viitoare, cu Ionuţ Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc. Am avut o întâlnire şi la Comisia Economică a Senatului, dar din câte am auzit şi noi, din semnalele pe care le avem, ANAF a demarat deja realizarea unor compensări, ceea ce nu ne avantajează deloc. Mai mult, în procesul nostru cu ANAF, următorul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este tocmai pe 26 mai, iar prin tot felul de proceduri judiciare şmechereşti,s-ar putea prelungi foarte mult... Deocamdată, aşteptăm să vedem ce se întâmplă, dar sunt slabe speranţe...”, ne-a a declarat liderul sindicaliştilor de la “Steaua Română”, Gheorghe Sandu.

“Sunt dezamăgit că nu mai suntem oameni!”

Prezent la ultima şedinţă a Consiliului Local, fostul primar al Câmpinei din perioada 1996-2000, Romul Remus Micu, a rămas acelaşi fin analist al vieţii socio-politico-economice. “Ce mai faceţi, domnule Micu?”, l-am întrebat, întâlnindu-l pe stradă. “Sunt dezamăgit că nu mai suntem oameni”, mi-a răspuns fostul primar. Şi de la această ideea început dialogul de faţă...
Ce mai faceţi, domnule Micu?
Ce să fac?! Sunt dezamăgit că nu mai suntem oameni!
Cum aşa?
Sunt atâtea probleme... De la povestea rampei de gunoi, la umflarea organigramei Primăriei, la Poliţia Comunitară, dar şi numeroase cazuri sociale pentru care municipalitatea nu face nimic...
“Rampa de la Băneşti trebuiasă cuprindă patru alveoleşi avea o durată de viaţă până în 2020”
Să le luăm pe rând...
Sigur. Problema rampei cred că merită dezbătută. Ideea ei a apărut la solicitarea cetăţenilor din cartierul Slobozia şi a autorităţilor de mediu. În anul 1997 s-a hotărât să se găsească un alt loc pentru rampa de gunoi, care polua cartierul şi apele râului Doftana. În perimetrul Câmpinei nu s-a găsit un loc care să corespundă cerinţelor autorităţilor de mediu. S-a căutat în comunele limitrofe şi s-a găsit un teren la Băneşti, situat între calea ferată şi platoul agricol, care a fost obţinut cu multă greutate de la Consiliul Local Băneşti. S-a format o comisie pentru realizarea acestei rampe, la care au participat reprezentanţi ai localităţilor Cornu, Breaza, Băneşti, Comarnic şi Câmpina. Toate localităţile trebuiau să contribuie cu bani, în funcţie de numărul de locuitori, cu excepţia Băneştiului care venea în această asociere cu terenul. Consiliul Local Câmpina a aprobat realizarea acestui obiectiv la Băneşti, iar între anii 1998-1999 s-au obţinut 27 de avize de proiectantul Consproiect. Cel mai greu de obţinut a fost avizul de CFR, care susţinea că pe aici va trece în culoar paneuropean. Cu ajutorul unui consilier de la cabinetul premierului de atunci, am obţinut şi acest aviz. Apoi, s-a trecut la realizarea studiului de fezabilitate de către Consproiect, numai acesta costând 24 miliarde lei vechi, la nivelul anului 1999. Construcţia trebuia să cuprindă patru alveole şi avea o durată de viaţă până în anul 2020. În bugetul pentru anul 2000 s-a prevăzut suma de 6 miliarde lei vechi pentru construcţia primei alveole şi anexelor aferente, la care trebuiau să contribuie şi celelalte localităţi. În anul 2000, Consiliul Judeţean, condus la acel moment de Mircea Cosma, a preluat iniţiativa, a declarat rampa ca fiind una zonală şi a realizat un alt contract de asociere cu participarea firmei Apasco Măneciu, chiar dacă noi contribuisem deja cu o sumă de 15-17 miliarde lei vechi.
A fost momentul în care lucrurile au început să se înrăutăţească perntru câmpineni?
Da. În anul 2001, Consiliul Local a fost nevoit să accepte situaţia propusă de Consiliul Judeţean. Odată cu acest moment s-a început aducerea în rampă a deşeurilor şi din alte localităţi, fără respectarea tehnologiei stabilite iniţial, care presupunea o balotizare a gunoiului, o anumită aşezare în straturi. În acest fel, în scurt timp, singura alveolă construită s-a umplut şi acum suntem în situaţia de a nu mai avea unde depozita gunoiul. În concluzie, gunoiul va trebui transportat la rampa de la Boldeşti, la preţuri mult mai mari pentru cetăţeanul câmpinean. Şi atunci, cred că se pune firesc întrebarea, de ce trebuie să plătească cetăţeanul câmpinean aceste efecte?
Şi de ce?
Se poate spune că iniţiativa Consiliului Judeţean de a transforma rampa de la Băneşti într-o rampă zonală nu a fost cea mai eficientă pentru câmpineni.
“Parcă sunt cam multe maşini la Primărie”
Cum aţi caracteriza activitatea actualului Executiv, având în vedere că-i cunoaşteţi foarte bine şi aveţi atâta experienţă în administraţie?
Nu aş vrea să fac eu o astfel de caracterizare. Pot, în schimb, să vă spun că am văzut că Guvernul vorbeşte în permanenţă de criză şi se referă la două priorităţi: reducerea cheltuielilor şi realizarea cât mai multor lucrări de infrastructură, de dezvoltare. Consider că bugetul pentru acest an trebuie să ţină cont de priorităţile Guvernului şi să analizeze modul cum se cheltuiesc banii publici pentru salariaţi. Şi aş da şi un exemplu - la Poliţia Comunitară, unde sunt deja doi directori, se vrea angajarea unui şef serviciu, la cei aproximativ 70 de angajaţi. Sunt societăţi cu mii de oameni care nu au atâţia şefi, mai ales că cei de la Poliţia Comunitară au şi salarii cumulate. Economii se pot face şi la materiale, la carburanţi, chiar la maşini... Că parcă sunt cam multe... Asta ca să nu mai spun că preşedintele Băsescu a făcut un apel la achiziţionarea de produse româneşti. Nici una dintre ultimele maşini achiziţionate de Primărie nu este măcar de producţie autohtonă.
Ce măsuri credeţi că ar mai trebui să ia administraţia locală?
Din punctul meu de vedere, ponderea fondurilor din bugetul local alocată pentru capital, investiţii, trebuie să atingă 20%. Cred că trebuie analizate şi normate cheltuielile de întreţinere la unităţile de învăţământ - gaze, lumină - astfel încât imobilele se fie păstrate într-o stare cât mai bună pentru a se realiza lucrări de reparaţii şi igienizare cât mai mici.
“Este o ruşine pentru localitate dacă nu se îngrijeşte de oamenii săi”
Care ar fi cea mai mare problemă a actualei administraţii?
Mi se pare că nu sunt la nivelul pe care eu îl doresc grija faţă de oameni şi asistenţa socială, pe care administraţia trebuie s-o acorde persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi. S-a format, încă din anul 1998, un serviciu social, care atunci era obligat să aibă o listă a tuturor acestor persoane şi să treacă periodic pe la casele lor. Nici un cetăţean al Câmpinei nu trebuie să moară părăsit în locuinţa sa. Este o ruşine pentru localitate dacă nu se îngrijeşte de oamenii săi, pentru că nici un ales nu pleacă decât cu ce a venit pe lume. Şi se pot da şi exemple...
Vă rog...
Am constatat pe Aleea Pescăruşi o persoană cu dizabilităţi. Are casa plină de gunoaie. Este un pericol şi de incendiu, dar şi un adevărat focar de infecţie. Am înţeles că Primăria a mai scos de câteva ori gunoiul de aici, dar acest lucru trebuie făcut permanent cu astfel de persoane. Un alt exemplu, care ar fi trebuit să fie în atenţia Primăriei, este o femeie pe nume Filip, de 85 de ani, care trăieşte într-un apartament foarte bine întreţinut, într-un bloc de pe Strada 1 Mai. Această femeie este aproape nevăzătoare. Am intervenit pentru ea la domnul Virgil Guran s-o ajute din punct de vedere financiar şi cu transportul pentru a-şi putea efectua o operaţie de cristalin. Domnul Guran a înţeles situaţia, a luat legătura cu Spitalul Militar, a trimis-o la Bucureşti, unde i s-a făcut un control, iar pe 3 martie, trebuia să meargă la operaţie. Din păcate, femeia care o însoţea s-a îmbolnăvit de gripă şi nu a mai avut cine să meargă cu această femeie la operaţie. Acum, acest om a ajuns în situaţia de a merge de-a buşilea prin casă, iar de această situaţie ar trebui să ştie şi să ia măsuri asistenţa socială din cadrul Primăriei. Sunt foarte multe astfel de cazuri; acestea sunt numai câteva pe care le cunosc eu direct. Sunt foarte bune şi iniţiativele culturale sau de altă natură, dar cel mai important trebuie să rămână omul şi grija faţă de el. Consider că Dumnezeu ne-a creat şi ne-a îndemat întotdeauna să avem grijă de aproapele nostru, iar Dumnezeu veghează, dar şi loveşte pe cei care se cred pe pământ atotstăpânitori.

Judecătoria se mută la Casa Tineretului?

De mai mulţi ani Judecătoria Câmpina se străduieşte să intre în reparaţii capitale. Reparaţii absolut necesare, pentru că actualul imobil nu a mai fost nici măcar zugrăvit de zeci de ani. Acum,s-a primit vestea cea mare, aceea că Judecătoria Câmpina va beneficia de un program de reabilitare finanţat prin Bănca Mondială. Există, însă, şi o mare problemă. “Cel mai probabil, Judecătoria se va muta în Casa Tineretului, fiind singura clădire care poate oferi, la ora actuală, spaţii generoase spre închiriere. Lucrările de consolidare ale sediului Judecătoriei vor începe, în cel mai fericit caz, în septembrie 2009 şi vor dura cel puţin doi ani. Probabil, în timpul vacanţei judecătoreşti din lunile iulie, august, ne vom putea muta arhiva şi amenaja noul spaţiu conform cerinţelor”, a declarat Mariana Petre, preşedintele Judecătoriei.Am încercat să aflăm ce părere are directorul Casei Tineretului, Florin Buda, despre posibilitatea de a găzdui Judecătoria. “Este prima oară când aud o asemenea propunere. Cu mine nu a vorbit nimeni nimic în acest sens. personal, nu cred că noi avem spaţiile necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a unei asemenea activităţi”, ne-a declarat Florin Buda, directorul Casei Tineretului.

Şapte medalii pentru aruncătorii de la CSŞ GŞI Petrol Câmpina

La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat la Bucureşti, pe stadionul "Iolanda Balaş Sotter", etapa finală a Campionatului Naţional de Aruncări Lungi, competiţie organizată de Federaţia Română de Atletism.În compania celor mai buni atleţi din ţară, câmpineni şi-au arătat clasa şi de această dată, cucerind nu mai puţin de şapte medalii - două de aur, trei de argint şi două de bronz, astfel:Alexandru Călinoiu - aruncarea suliţei/juniori I - 65,60m/record personal/locul 1 - elev la GŞI Petrol;Ştefan Moise - aruncarea suliţei/juniori III/ 57,91m/record personal/locul 1 - elev la CNNG Câmpina, clasa de excelenţă;Ionuţ Iorga - aruncarea suliţei/juniori II/60,41m/ record personal/locul 2 - elev la GŞI Petrol;Răzvan Ciobanu - aruncarea discului/ juniori I/45,03m/record personal/locul 2 - elev la CNNG Câmpina;Eliza Toader - aruncarea suliţei/juniori I/46,08m/locul 2 - elevă la GŞI Petrol;Cristina Movileanu - aruncarea suliţei/juniori I/45,43m/locul 3 - elevă la GŞI Petrol;Eliza Toader - aruncarea suliţei/tineret/ 44,37m/locul 3 - elevă la GŞI Petrol.O comportare bună au avut-o şi tinerii aruncători intraţi în grupa de elită a profesorului Nicolae Pavel - Monica Badea - suliţă/ juniori III/locul 6 şi Alexandru Albulescu - disc/juniori III/locul 8. Tot finalişti au mai fost Constantin Gaiţă - suliţă/ juniori II/48,68m/ record personal/locul 7 şi Alexandru Deaş - disc/ juniori I/41,33m/locul 7.Sportivul Ionuţ Iorga a realizat baremul pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din acest an, de la Tampere -Finlanda, iar Alexandru Călinoiu a fost din nou în apropierea baremului (la numai 40 cm) stabilit de EAA - pentru Campionatele Europene de juniori I din 2009 din Serbia, de la Novi-Sad.
Atac la aleşii locali
Profesorul Nicolae Pavel, coordonatorul secţiei de sport de la Grupul Şcolar Petrol, ne-a declarat: "Nu putem să nu ne arătăm nemulţumirea faţă de conducerea municipiului Câmpina, care continuă să trateze cu indiferenţă totală sportul de performanţă şcolar, ţinându-ne şi în acest an, al doilea consecutiv, fără încălzire în spaţiile de lucru şi birouri. Nu mai vorbim de vestiare şi grupuri sanitare, care nici în cele mai uitate colţuri ale ţării nu sunt aşa. Sportivii şi părinţii mă întreabă de fiecare dată - de ce aceste condiţii la aceste rezultate? Pentru că, cei aleşi nu-şi merită locul dacă sfidează de atâta timp sănătatea elevilor. Este un contrast enorm între condiţiile celor din ţară, pe care îi întrecem şi condiţiile de mizerie în care comunitatea locală continuă să ne ţină, fără autorizaţie sanitară, fără cel mai decent confort. Atleţii clubului, cotat al doilea din ţară, de acest fel, în 2008, se pregătesc în cele mai mizere condiţii. Totuşi, este şi un lucru bun, pe care vreau să-l subliniez, dar care nu are legătură cu autorităţile locale. Mulţumim d-nei profesoare Simona Pavel de la Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu, care ne-a sprijinit voluntar la acţiunile de selecţie şi de pregătire ale atleţilor clubului".

Spaţiul verde din jurul Casei Tineretului, altă pată pe obrazul Câmpinei

Spaţiul verde din jurul Casei Tineretului ar trebui să fie întotdeauna un etalon al curăţeniei din municipiul Câmpina. Aşezat “strategic”, practic, la intrarea în Câmpina dinspre Capitală, spaţiul cu pricina s-a transformat - uneori, chiar cu sprijinul larg al administraţiei locale - într-o tristă şi întunecată pată pe obrazul urbei noastre. Şi vă vom oferi în ediţia de faţă numai două exemple.
Un... schelet
Pe latura dinspre Strada Orizontului a acestui spaţiu verde, administraţia locală şi-a dat acordul pentru un panou publicitar. Aşa a apărut scheletul din imaginea alăturată, pe care a stat multă vreme un banner al unei cunoscute companii de telefonie mobilă. A mai picat pe la o vijelie, l-a mai zburat vântul, în fine... Acum, a rămas doar... scheletul, structura metalică. Imaginea este deplorabilă. Din partea reprezentanţilor administraţiei locale am aflat că această structură metalică va fi ridicată până la data de 1 aprilie 2009 de firma Outdoor Media Ploieşti, cea care a avut concesionat terenul cu pricina, contractul reziliindu-se la dorinţa agentului economic ploieştean.
Mizerie lângă sonda-simbol
În aceeaşi zonă a fost amenajată o sondă, care are un rol pur decorativ, fiind una dintre emblemele Câmpinei. O emblemă care este sufocată de gunoaie, tot felul de resturi, mai mult sau mai puţin menajare. Edilii Câmpinei trec zilnic, cel puţin de două ori, prin această zonă, în drumul lor spre şi de la Primărie. Chiar nu vede nimeni mizeria, că e tot mai mare?!

Romii au fost păsuiţi încă două săptămâni

Tiseanu sau Dragomir? Cine se va încumeta să se apuce, în sfârşit, de o treabă delicată?
După cum vă informam săptămâna trecută, pe 15 martie a expirat termenul acordat câmpinenilor de etnie romă, care au case pe domeniul public, fără a avea, însă, nici un fel de autorizaţie.Există informaţia - nerecunoscută oficial - că “aducerea noastră aminte” a provocat valuri la vârful administraţiei locale. În buna tradiţie balcanică, s-a pus “batista pe ţambal”, obţinându-se un răgaz de două săptămâni, mai puţin pentru romii în cauză, şi mai mult pentru administraţia locală, care nu ştie cum să rezolve această problemă destul de delicată. Şi asta după ce viceprimarul Ion Dragomir a părut a nu mai fi la fel de pornit în aplicarea legii, discreţia sa părând a fi direct proporţională cu scăderea forţei politice a PSD în Consiliul Local. De partea cealaltă, Horia Tiseanu nu este persoana care să acţioneze decisiv, evitând să aibă probleme sociale, mai ales cu această categorie de câmpineni, care astă-toamnă l-au acuzat pe primar căi-a păcălit, le-a cerut votul, i-a amăgit că le face acte, iar apoi a vrut să-i de afară. Probabil, Tiseanu nu va acţiona decisiv, pentru că nu vrea să rişte un val de antipatie sau eventuale convulsii sociale într-un an (tot) electoral. Deci, până la urmă, cine se va încumeta să se apuce de o treabă delicată şi să instaureze legea, Tiseanu sau Dragomir?Probabil că nici unul. Probabil se vor găsi din nou motive - că încă e frig, că a plouat sau nins alaltăieri, că este... criză mondială! În astfel de situaţii ne putem da seama cât de mult contează pentru politicieni o mână de voturi.

Medi’s deschide cabinet de pediatrie


În aceste zile, Fundaţia Medi’s aşteaptă comisia de acreditare de la Casa de Asigurări de Sănătate în vederea încheierii unui contract pentru cabinetul de pediatrie. Acesta va funcţiona ca un serviciu gratuit pentru copii - primul şi singurul de acest fel într-o clinică privată. Va fi o mare realizare pentru Câmpina, pentru întreaga zonă, meritul exclusiv fiind al medicului Călin Tiu, preşedintele Fundaţiei Medi’s. Cu atât mai mult cu cât acesta a reuşit deja aducerea unuia dintre cei mai buni medici pediatru din zonă, Minerva Stanciu (foto).

Avem hărţi stradale!


Ceea ce s-a tot propus în ultima vreme şi se poate vedea în orice urbe civilizată, iată că s-a realizat şi la Câmpina. Este vorba de o investiţie minimală a administraţiei locale, dar care reprezintă, în acelaşi timp, un gest de civilizaţie, prin care Câmpina intră în rândul localităţilor cu adevărat europene. În patru locuri din municipiu au fost montate hărţi ale localităţii, cu un index al străzilor, astfel încât orice vizitator să poată găsi cu uşurinţă orice stradă din cea de-a doua urbe a judeţului. Prima hartă de acest gen a fost montată în zona centrală, în faţa Casei de Pensii. Am criticat de atâtea ori administraţia locală, dar de această dată trebuie salutată iniţiativa aleşilor locali.

Din cancelaria profesorilor

De pe vremea când eram elevă şi mulţi ani mai târziu, expresia “cancelaria profesorilor” îmi impunea mult respect şi chiar teamă. În ultimul timp, însă, în ciuda problemelor sociale majore în care se zbat profesorii, piedestalul pe care îi creasem a început să se clatine. De ce? Pentru că tot ceea ce credeam despre cei care stau în acest templu al intelectualităţii nu se dovedeşte a fi, în unele situaţii, decât un mare balon de săpun. Datorită unei anume conjuncturi am putut asista la discuţii între profesorii ce comentau relaţia lor cu elevii. Mi-a fost greu să cred că nişte persoane pe care le consideri, prin statutul lor, că beneficiază de instruire deosebită şi educaţie pe măsura pregătirii lor, pot vorbi despre copii folosind cuvinte jignitoare. Aceleaşi cuvinte dure le sunt adresate chiar copiilor, după cum povestesc cu aplomb chiar dascălii lor. De exemplu, se intră în pauza de rigoare în cancelarie şi se manifestă cu mândrie: “Ce le-am făcut ăstora de la clasa cutare! Din tâmpiţi, proşti şi cretini nu i-am scos! Nu pot să fac nimic cu ei! Sunt sub orice critică, dragă!”. Stau şi mă gândesc cum aş reacţiona dacă ar veni copilul meu acasă şi mi-ar spune că un profesor l-a jignit în acest mod. Nu sunt o persoană violentă, dar într-o astfel de situaţie, ceva îmi spune că aş sări peste anumite etape civilizate de genul unei reclamaţii la director, la inspectorat sau chiar minister şi aş rezolva problema mult mai, să zicem, tranşant. Ca să mă exprim elegant. Consider că nici un copil nu se naşte prost, ci cu dizabilităţi. Aceşti copii sunt educaţi în şcoli speciale, pentru a se putea integra cumva în societate. Ceilalţi copii, cu un intelect obişnuit sau super dotaţi, sunt trimişi la şcoli obişnuite ca să înveţe ceea ce nu ştiu, ieşind din ignoranţă. Ca să înveţe de la aceşti profesori care, la rândul lor, au fost copii neştiutori. Numai că, mulţi dintre ei îşi închipuie că s-au născut profesori, iar copiii sunt consideraţi nişte entităţi de pe alte planete. Cine are vocaţie de profesor, sau măcar îşi dă silinţasă-şi facă datoria cu profesionalism, nu poate desconsidera elevii într-atât încât să li se adreseze cu vorbe grele. Dacă ştie cum să ajungă la sufletul copilului, o să-l înveţe, nu doar materia pe care o predă, dar îi va acoperi şi carenţele din educaţia primită acasă. Şi dacă cineva îşi închipuie că nu mai pot exista şi alte aspecte degradante din partea unor profesori, se înşeală. Cu ocazia zilei de 1 Martie şi a Zilei Femeii, s-au putut auzi în cancelarie ofuscări de genul: „Sunt şocată de ce au putut să-mi dea ăştia cadou! Cum să duc acasă porcăria asta! O las dracului aici că nu-mi trebuie aşa ceva în casă! Da’ ăştia chiar sunt nesimţiţi!”. Cadoul sau cadourile „şocante” erau nişte lucruşoare banale, fără mare valoare materială. Cu toate acestea, căpătau valoare (pentru cine are bun simţ!) prin gestul în sine de a fi oferite cu ocazia unei tradiţii. Ce ar dori unele doamne să primească de la nişte copii trimişi la şcoală cu 5 lei sau mai puţin în buzunar, bani căpătaţi, în general, de la părinţi cu reale probleme materiale?! Vor bijuterii de aur? Să le cumpere familia sau prietenii. Îmi este greu să înţeleg criteriile pe baza cărora unele cadre didactice, cu bluze pătate şi miros de transpiraţie, ridică astfel de pretenţii aristocratice. Nu sunt de ajuns pretenţiile unora de a medita copiii la materia lor, contra cost şi note mari?! Ar mai fi multe de spus, dar mă tem ca nu cumva să împroşc cu noroi adevăraţii dascăli. Şi sunt cu mult mai mulţi decât aceste persoane ce scapă de sub control proprii hormoni. Adevăraţii profesori, în drum spre şcoală, se gândesc la lucrurile pe care le vor da elevilor din înţelepciunea lor şi nicidecum la ce visează unii că ar trebui să primească din buzunarul acestora.

O ocazie pierdută

O mătuşă de-a mea, care (încă) citeşte câteva ceasuri bune pe zi, a venit acasă val-vârtej de la “serbarea de 8 Martie” unde s-a dus să-şi vadă nepoţii la şcoala de la ţară. “Ce atitudine iei băiete faţă de degradarea morală care se promovează de Ziua Mamei? Nu existau de făcut alte scenete decât cele cu copii deghizaţi în zlătăriţe, care la 10 ani dansează din buric? În faţa mămicilor şi bunicilor!”, mi-a reproşat ofuscată septuagenara. La liceul meu, de Ziua Femeii, elevii au cântat muzică rock. În engleză. Şi au dansat deghizaţi în ţigani pe ritm de manele! Colegele mele, care au asistat la spectacol, n-au auzit niciodată cuvântul mamă. Sau femeie. Şi asta de ziua dumnealor!!! De 8 Martie, pe la prânz, deschizând întâmplător OTV, am fost şocat de DDD şi invitaţii-i exclusivi: Sexy Brăileanca, Naomi şi Alexandra. Cum cine sunt? O prostituată şi doi travestiţi. Sau travestite, că nu ştim ce mai sunt, femei sau bărbaţi? Da, da, de Ziua Femeii, televizorul a elogiat prostituatele şi travestiţii! De asemeni, în preajma «Zilei Femeii», Arena Nesimţirii (cum e numit Parlamentul în ghidul despre neobrăzaţi al lui Radu Paraschivescu) a promovat o lege prin care nu liberalizează prostituţia, dar dă liber... incestului! Şi, ca să râmână în tipare, un proiect al unei câmpinence a adus urbei noastre, de 8 Martie, un concurs de miss(!) şi un spectacol în strada plouată. Şi, evident, o gaură aferentă în PIB-ul localităţii. Echivalentă cu 1,52 miliarde lei vechi! Acum, în plină criză!Atitudini care ne fac să ne-ntrebăm: au pierdut românii esenţa zilei de 8 Martie? Nu mai pot să aprecieze femeia? Nu mai ştiu să onoreze cel mai scump nume de sub soare: mama? Atunci, ne mai mirăm de ce copiii, tinerii nu au respect faţă de părinţi, de bunici, de profesori, de cei în vârstă? De unde să acceseze modele? Din manelele promovate prin şcoli? Din deghizările în ţigani? De la travestiţi? De la concursurile de Miss, unde umblă fetele-n chiloţi în faţa părinţilor? Apoi ne mirăm de ce sunt acte de incest? Şi ca să nu ne mai şocheze, le casăm probitatea imorală, declarându-le normale prin legi umane, trecând peste legile divinităţii care promovează bunul simţ? Sunt atâtea femei de elogiat în România, în Câmpina. Sunt mame care au crescut 10-12 copii, sau peste 15, sunt bătrâne care şi-au pierdut soţii pe front şi au dus greul vieţii cu o liotă de orfani. Sunt mămici care şi-au donat un rinichi sau un plămân odraslelor iubite. Sunt mame care-au stat ore-ntregi în genunchi la căpătâiul pruncilor când aveau febră, cărora le-au amorţit mâinile în spital leganându-i, care s-au culcat nemâncate, numai să fie odorul sătul. Sunt mame care fac sacrificii uriaşe, care trag de ele obosite la serviciu. Ca să-şi ţină copiii prin facultăţi, să-i îmbrace bine. Sunt văduve care au renunţat deliberat la plăcerile vieţii, pentru binele copiilor. Şi ei au ajuns oameni mari şi importanţi în societate. Sunt mamele noastre, care ne-au purtat în pântece, ne-au dat viaţă. Suntem aici datorită lor. Sunt femei care fac jertfe pentru noi bărbaţii, care trec peste «atâtea flori promise», peste cuvintele dure primite, care accceptă slăbiciunile noastre. Sunt soţiile noastre care ne iubesc, cărora le zdrobim inima, le-nlăcrimăm prea des şi ne-ntrebăm de ce plâng. Ne iartă, ne acceptă, şi-o iau de la-nceput, după ce au şters totul! Waw, şi sunt atât de multe!Ele trebuie elogiate. Dacă dansează copiii deghizaţi în ţigani, ce onoruri aduc ei mămicilor lor? Dacă de 8 Martie sunt promovaţi nişte travestiţi în apartament la OTV, ce-au câştigat femeile din România? Dacă s-au investit vreo 152.000 lei pentru un spectacol, c-o rundă-n circuit închis şi alta-n plină stradă umedă, ce-a câştigat femeia câmpineancă? Ce-a câştigat bunica, mama, soţia mea şi-a dumneata? Până şi fetele ce-au participat la Miss au plecat cu inima zdrobită. Şi chiar s-au plâns de nedreptate!Ziua de 8 Martie a fost o ocazie bună pentru a omagia o mamă care face sacrificii, o femeie care este un model. De a le arăta tinerilor (şi numai lor) că există tipare. Ocazia a fost, dar s-a irosit. Şi, dacă nu ne cinstim mama cât e în viaţă (şi ne-aşteaptă s-o vizităm), după aceea nu regretăm? PS: Nu mă interesează ce egoism exacerbat a generat risipă de miliarde urbei (adică peste 36.000 de euro, peste 2 euro/femeie din oraş!). Şi nici nu încerc să dau lecţii de eficienţă managerială. Am scris, pentru că am un sentiment de recunoştinţă pentru toate cele care ne sunt mame, soţii. A fost o obligaţie morală pentru conştiinţa mea, pentru a detesta urâtul şi a scoate în evidenţă frumosul. Care, vorba lui Dan Puric, e încă din belşug în România!

Senatorul Georgică Severin: “Cei care sunt împotriva acordului cu FMI au probleme electorale”

“Cei care sunt împotriva acordului cu FMI au probleme electorale, fie pentru că nu vor putea da pomenile electorale cu care s-au obişnuit, fie nu vor putea profita de criză, aşa cum ar fi vrut”, a spus senatorul de Valea Prahovei, Georgică Severin, cu referire la tensiunile existente în coaliţie pe tema intenţiei de acord cu Fondul Monetar Internaţional. A fost numai unul dintre subiectele abordate de parlamentarul democrat-liberal la conferinţa de presă organizată vineri. Printre altele, acesta a mai punctat pe tema acţiunilor de 1 şi 8 Martie, activităţilor din Parlament, audienţelor sau pe tema reactivării site-ului său personal. Severin s-a mai referit şi la conflictul dintre Roberta Anastase şi Adrian Năstase şi - aşa cum era de aşteptat - i-a luat apărarea şefei sale de partid: “Roberta Anastase are dreptul să stea lângă cine vrea, iar tot circul făcut de deputatul de Mizil, Adrian Năstase, nu demonstrează decât că acesta este foarte nervos după ridicarea imunităţii. M-a dezamăgit, însă, pentru că este vorba de doi parlamentari prahoveni”.
Scrisoare de garanţie a statului pentru Rafinăria “Steaua Română”?
Nu putea lipsi subiectul Rafinăriei “Steaua Română”. După ce a vorbit despre sprijinul pe care l-a acordat acestei societăţi şi despre intermedierea mai multor întâlniri cu înalţi funcţionari ai statului, Severin a afirmat: “Cred că singurul lucru care ar putea rezolva situaţia ar fi o scrisoare de garanţie a statului faţă de Petrom pentru reluarea livrărilor de ţiţei către rafinărie. Dar e foarte complicat, pentru că este vorba de o societate privată şi se intră în zona concurenţei, unde regulile europene sunt stricte şi clare”. Sau ar trebui să fie.

Liberalii prahoveni îl susţin pe Crin Antonescu


La finele acestei săptămâni, în zilele de 21 şi 22 martie, va avea loc Congresul PNL, prilej cu care se va stabili noua conducere a partidului. Pentru funcţia de preşedinte la nivel naţional al acestei formaţiuni politice şi-au anunţat candidatura actualul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu (foto). Organizaţia PNL Prahova, condusă de Adrian Semcu, a anunţat că-l va sprijini pe Crin Antonescu la şefia PNL.

Concurs de fotografie al tineretului liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Naţional Liberal, filiala Câmpina, a organizat un concurs de artă fotografică. Tema acestui concurs, mai mult un pretext, a fost “Sentimente de februarie”. S-au primit foarte multe fotografii de la tinerii din Câmpina, care au demonstrat că arta fotografică - actualizată cu ultimele tehnici digitale - este o preocupare a tinerilor din ziua de astăzi. Liberalii au promis că astfel de concursuri vor continua. Jurizarea s-a dovedit dificilă, dar, în cele din urmă, s-a hotărât următorul clasament :1. Ana Petrescu (fotografia câştigătoare) 2. Răzvan Răducan 3. Andrei Oprea

Câinii, favorizaţi în faţa oamenilor


Tot la intersecţia străzilor Sondei cu Bcea există un mic spaţiu verde, cu o alee asfaltată şi un nuc... Numai că, la solicitarea locuitorilor din zonă, spaţiul respectiv a fost închis cu un gard, pe motiv că aici venea lumea cu tot felul de câini şi... făceau mizerie. Acum, a rămas numai mizeria produsă de numeroşii câini maidanezi, care intră fără nici un fel de probeleme prin gardul pus din banii tuturor câmpienilor, în vreme ce oamenii nu mai au acces în acest spaţiu verde. De unde întrebarea - Primăria Câmpina lucrează pentru... câini sau pentru oameni? Că banii ştim sigur că şi iau de la... oameni.

Când “Sondei” se întâlneşte cu... “Bucea”


Când “Sondei” se întâlneşte cu... “Bucea” - fiind vorba de cele două străzi din Câmpina - apare un loc neîngrijit care se află în administrarea Primăriei. Ca multe alte locuri neîngrijite... Aici, terenul a fost propus pentru o licitaţie... De atunci, arată ca un veritabil imens coş de gunoi. La mizeriile - să le spunem - obişnuite, pe care le întâlneşti şi prin alte locuri (hârtii, PET-uri, sticle sparte, alte deşeuri), aici se mai găsesc hoituri de animale şi chiar excremente umane... Halal!

Câţiva metri de gard viu sacrificaţi pentru... bradul portocaliu

De mai bine de trei luni, în plin centru al municipiului Câmpina a fost atacat spaţiul verde, chiar de reprezentanţi ai celor care ar trebui să se îngrijească să nu lipsească nici un fir de iarbă - sau spaţiu verde, în general - din Câmpina. În momentul în care a fost montat bradul portocaliu - ecologic, după unii, pentru că era realizat numai din fier şi material textil - a fost scos gardul viu care împrejmuia spaţiul verde de “La Soldat”. Au fost scoşi câţiva metri buni, iar toată lumea credea că vor fi puşi înapoi după ce se va termina... sezonul brazilor. A trecut această perioadă, a venit primăvară, iar cei câţiva metri de gard viu întârzie să apară... De ce? Poate se pregăteşte deja terenul pentru cine ştie ce alte “minuni” în campania electorală dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 7 iunie...

Futures pentru începători (V)

Accesul în piaţa derivatelor
În momentul în care o persoană fizică este interesată de derivatele financiare şi de tranzacţionarea acestora la Sibex în scopul acoperirii riscurilor valutare sau de portofoliu, fie a obţinerii de profit, trebuie să apeleze la o Societate de Servicii de Investiţii Financiare (SSIF). Lista completă a societăţilor autorizate să realizeze tranzacţii la BMFMS este disponibilă pe site-ul
www.sibex.ro. Alegerea unui SSIF trebuie bazată pe comparaţii între comisioanele practicate, nivelul de marjă reţinut la deschiderea poziţiilor, cel mai important criteriu fiind însă potrivirea cu profilul individual de tranzacţionare. Nu în ultimul rând trebuie acordată o atenţie deosebită şi performanţelor SSIF în cadrul pieţei futures, reliefate în special de nivelul de lichiditate generat şi de constanţa acestuia. De aceea, bursa sibiană dă publicităţii lunar topul celor mai activi intermediari din piaţa la termen, realizat în funcţie de cuantumul contractelor încheiate.Este clar aşadar că brokerul joacă un rol vital pentru succesul tranzacţiilor dumneavoastră. În acest sens, Ioan Aleman, directorul departamentul de dezvoltare şi produse noi din cadrul Sibex afirmă, “clientul trebuie să se asigure că a discutat şi stabilit clar nivelul de suport pe care i-l va oferi brokerul precum şi costurile pe care le implică această activitate astfel încât să cunoacă exact cheltuielile de tranzacţionare”. Totodată este important de ştiut că societatea de brokeraj are sarcina de a pune la dispoziţia oricărui potenţial client o documentaţie prin care să îi fie explicată natura unui contract futures sau options, să îi fie precizată natura obligaţiilor pe care clientul şi le asumă tranzacţionând, să i se menţioneze specificaţtiile tuturor contractelor futures pe care societatea de brokeraj le poate executa în numele său şi să i se detalieze toate riscurile ce pot decurge din tranzacţionarea contractelor derivate. După alegerea unei case de brokeraj, forma concretă de colaborare cu acesta va fi realizată prin semnarea unui contract cont client care reprezintă o înţelegere legală între client şi societatea prin care se stabilesc termenii şi condiţiile în care clientul va tranzacţiona. “Contractul cont client este un document deosebit de important mai ales în cazul unor eventuale neînţelegeri care pot provoca diverse dispute. Acesta are rolul de a stabili toate drepturile şi obligaţiile părţilor”, a precizat Aleman. Înaintea iniţierii propriu-zise a activităţii de tranzacţionare, investitorul trebuie să constituie un depozit la casa de brokeraj al cărei client este, suma necesară variind de la o societate la alta. Numărul de contracte care pot fi tranzacţionate se stabileşte în funcţie de suma depusă dar trebuie ţinut cont şi de costurile tranzacţiei, atât cele pentru iniţierea poziţiilor cât şi cele pentru executarea operaţiunii inverse.Înaintea iniţierii efective a operaţiunilor de tranzacţionate, clientul trebuie să inventarieze toate informaţiile asimilate şi să se asigure încă odată de corectitudinea acestora. Apoi, pornind de la acestea, trebuie dezvoltat un plan de tranzacţionare insistând asupra câtorva repere de bază: valoarea corectă a investiţiei şi condiţiile de intrare şi de ieşire din piaţă. De aceea, în momentul în care vă hotărâţi să folosiţi derivatele ca instrument investiţional, elaboraţi o strategie eficientă de management al riscului şi nu uitaţi că diversificarea este o soluţie utilă pentru limitarea acestuia. Pentru familiarizarea cu mecanismul de funcţionare a pieţei futures şi options bursa sibiană pune în mod gratuit la dispoziţia celor interesaţi, varianta Demo de tranzacţionare virtuală care reproduce cu fidelitate caracteristicile reale ale pieţei.
Decebal N. Todăriţă, purtător de cuvânt Sibex
Mai multe informaţii puteţi obţine pe
www.sibex.ro.

Mai au loc şi fapte bune...

Un comunicat al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor pentru Comunicaţii, Informatică şi Logistică Jandarmi Câmpina prezintă participarea unor cadre ale Centrului la unele intervenţii civice, fiind o dovadă că la Câmpina se mai produc şi fapte bune...“În data de 11 martie, în jurul orei 19.00, plt.adj, Ion Stroe şi plt. maj. Mihail Pestre, aflându-se în serviciu la sediul unităţii, au observat producerea unui accident grav de circulaţie pe B-dul Nicolae Bălcescu, în imediata apropiere a sediului unităţii. Subofiţerii s-au deplasat la locul producerii accidentului, unde au observat că persoana aflată la volanul autoturismului care a provocat accidentul se afla în stare de inconştienţă, prezenta urme de rănire gravă şi era blocată în interiorul maşinii. Aceştia au apelat imediat serviciul de urgenţă 112 solicitând ambulanţa şi echipa de descarcerare, timp în care au acordat şi primul ajutor persoanelor implicate în accident. Pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi pentru modul în care au acţionat, subofiţerilor li s-au adresat felicitări din partea personalului medical sosit la intervenţie şi au fost recompensaţi cu «Mulţumiri prin Ordin de Zi al Unităţii» de către comandantul unităţii. Jandarmii câmpineni nu sunt la prima acţiune de acest gen, deoarece şi în data de 22 februarie 2009, în jurul orei 21.30, plt. Alexandru Catargiu şi serg. maj. Florin Popescu au observat, în timp ce se deplasau către domicliu, o persoană căzută pe partea carosabilă a străzii. Apropiindu-se de aceasta, cei doi subofiţeri au observat că persoana în cauză se afla în stare de inconştienţă şi prezenta urme de violenţă la nivelul feţei. Jandarmii au acordat primul ajutor persoanei, au apelat serviciul de urgenţă 112 solicitând ambulanţa la locul respectiv. Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpina, unde i s-a acordat asistenţă medicală”, se arată în comunicatul semnat de cpt. Mihai Şerbănescu, ofiţer cu relaţiile publice la Unitatea de jandarmi din Câmpina.Nu este pentru prima oară când cadre ale Unităţii de jandarmi din Câmpina se evidenţiază prin realizarea unor fapte civice deosebite. Poate cel mai important caz rămâne cel de acum câţiva ani, în care un subofiţer al acestei instituţii a găşit şi a înapoiat păgubaşului o borsetă în care se aflau aproximativ 100 milioane lei vechi.

Accident violent pe ploaie

Condiţiile meteo nefavorabile de marţi, 10 martie, cumulate cu o viteză nepotrivită, au dus la producerea unui grav accident rutier, pe Calea Dacia, chiar la intrarea în Câmpina. Un autoturism Dacia Logan, condus de Constantin A., de 23 de ani, din Mizil, intrând în Câmpina, nu a adaptat viteza, a derapat şi a intrat direct într-un autoturism Dacia, condus de Radu I., de 37 ani, din Filipeştii de Târg, care aştepta la coada formată pentru ieşirea din Câmpina spre DN1. Impactul a fost extrem de violent, producând nu numai... distrugerea celor două autoturisme implicate, dar şi rănirea gravă a lui Constantin A. şi a pasagerei sale Mihaela I., de 33 ani, din Filipeştii de Târg. Ambii au fost diagnosticaţi cu fracturi ale coloanei vertebrale şi au fost transferaţi la Ploieşti. Circulaţia s-a derulat cu dificultate mai bine de o oră.

Sunt în siguranţă elevii şcolilor câmpinene?

Se discută tot mai intens despre siguranţa elevilor în şcoli, subiect de care nu au scăpat nici instituţiile de învăţământ din Câmpina. Poliţia susţine că acţionează pentru siguranţa elevilor în şcolile câmpinene, dându-se şi exemple concrete din activitatea din ultima vreme. Astfel, în momentul în care au fost sesizaţi că, în incinta unei unităţi şcolare au apărut persoane din afara instituţiei, poliţiştii au acţionat. În acest mod, i-au depistat pe Gabriel N. şi Cătălin F., ambii de 19 ani, din Băneşti, care au pătruns fără drept în incinta unei şcoli, precum şi A.M. de 17 ani, G.I. de 16 ani, ambii din comuna Măgureni, şi P.C. de 16 ani şi S.S. de 15 ani, ambii din Câmpina, aceştia din urmă pătrunzând pe terenul de sport al şcolii respective. Toţi aceşti tineri au fost sancţionaţi contravenţional. Asta a fost atunci când poliţiştii au fost sesizaţi. Dar câte situaţii sunt în care încălcările legilor nu ajung la urechile poliţiştilor?!

“Louisiana” amendată

Site-ul www.phonline.ro anunţă că inspectorii OJPC Prahova au controlat şi amendat Complexul Louisiana (hotel cu restaurant) de la Trăisteni, Valea Doftanei, cu 30.500 lei, adică aproape 7.000 de euro, la care s-a adăugat suspendarea temporară a activităţii. Motivul? Carne expirată şi ouă de casă în frigider, plus spaţiul pentru fumători mai mare decât cel destinat nefumătorilor. Întâmplător sau nu, aceeaşi sursă precizează că pensiunea este scoasă la vânzare pe un site specializat, pentru suma de 600.000 euro. Închis de OJPC o valora mai puţin?

Sala de sport de la Energetic a fost reinaugurată

Marţi, 10 martie, de la ora 12.00, a avut loc reinaugurarea sălii de sport a Grupului Şcolar Energetic. Închisă timp de mai bine de câteva luni, sala a fost supusă unor ample lucrări de reparaţii şi chiar modernizare. S-a zugrăvit, s-au montat termopane, s-a înlocuit duşumeaua veche cu o suprafaţă de joc modernă, totul costând un miliard lei vechi, bani alocaţi de la bugetul local aferent anului trecut. De altfel, potrivit directorului Grupului Şcolar Energetic, prof. Stan Sârbu, lucrările de reparaţii au fost gata în jurul datei de 1 Decembrie, până astăzi achiziţionându-se şi montându-se o serie de instalaţii sportive moderne, printre care panouri de baschet şi porţi cu plase pentru handbal. Acestea au costat alte 50 milioane lei vechi, bani proveniţi din fondurile proprii ale instituţiei de învăţământ. "Nu avem acum numai o sală de sport modernă, dar prin aceasta sperăm să revigorăm şi sportul şcolar, antecamera sportului de performanţă", a declarat Stan Sârbu.Reinaugurarea sălii de sport a Grupului Şcolar Energetic a însemnat un moment artistic, oferit chiar de elevi ai liceului, dar şi un meci demonstrativ între elevi şi profesori, spre deliciul tuturor celor prezenţi.

Unirea Câmpina a învins Petrolul, chiar la Ploieşti!

Petrolul Ploieşti - Unirea Câmpina 1-2 (0-1)
Într-o partidă disputată vineri după-amiază, contând pentru etapa a XXI-a a Ligii A Prahova, Unirea Câmpina s-a deplasat la Ploieşti, unde a întâlnit fostul lider, Petrolul Ploieşti. Desfăşurată pe stadionul "Vega", partida a avut un serios handicap în terenul greu, plin cu băltoace. Chiar şi în aceste condiţii, câmpinenii s-au mişcat mai cu "talent" şi au deschis scorul prin Motoroiu. Chiar dacă au fost egalaţi pe la jumătatea reprizei secunde, câmpinenii nu au dezarmat. Antrenorul Marius Pălănceanu a mutat inspirat, introducându-l pe Cârstei, ceea ce a determinat urcarea lui Basma în compartimentul median şi tocmai Basma era cel care avea să aducă victoria cu zece minute înainte de finalul jocului. Un rezultat remarcabil, "cel mai bun rezultat de când sunt eu la această echipă", după cum ne mărturisea chiar antrenorul Marius Pălănceanu.Unirea a jucat pe arena "Vega" în formula: Păpuşoiu - Gratie, Brânzea, Neagu, Basma - Coman, Ţigănuş, Ungureanu, Burlacu - Motoroiu, Vane. Au mai jucat: Cârstei, Fl. Stoica, Nichifor, Năstase. Antrenori: Marius Pălănceanu, Daniel Corcodel.

Înfrângere şi un jucător în spital, pentru Coruna

Coruna a jucat duminică la Mislea, cu formaţia locală, în faţa căreia a pierdut cu scorul de 2-0. "Jucătorii Corunei au plătit tribut lipsei de experienţă, primind gol în primul minut al fiecărei reprize. Din păcate, în minutul 15, unul dintre jucătorii noştri de bază, de mare perspectivă, radu,a fost grav accidentat, având o fisură la genunchi, ceea ce a determinat transportarea sa la spital şi punerea piciorului în gips".
Echipele de juniori ale clubului Coruna vor relua la finele acestei săptămâni întrecerile oficiale. Trupa de juniori mari a lui Alin Postolache va juca sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul "Petrol" cuTricolorul Breaza, în vreme ce juniorii mici ai lui Roberto Opaţchi vor juca tot sâmbătă, dar de la ora 15.00, pe terenul "Rafinăriei" cu Petrolul Ariceşti.

13 meciuri reomologate şi ierarhii schimbate la Liga A, după scandalul "cartonaşelor"

Unul dintre capetele de acuzare în scandalul "cartonaşelor" declanşat de fostul statistician al AJF Prahova a fost cel al folosirii unor jucători în stare de suspendare, cu "acoperirea" unor boşi de la nivelul conducerii AJF. După declanşarea scandalului, s-a format o comisie care a reanalizat evidenţa cartonaşelor din Liga A Prahova, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, prof. Octavian Bălteanu, a remis presei următorul comunicat:“Ca urmare a verificării evidenţei avertismentelor primite de unii jucători în timpul meciurilor de campionat din Liga A Prahova, de către comisia desemnată de Biroul Executiv al AJF Prahova, în şedinţa sa din 24 februarie 2009 şi ca urmare a raportului întocmit de aceasta privind constatările din primele 19 etape din actuala ediţie de campionat, forul fotbalului prahovean s-a întrunit în şedinţă operativă şi a decis omologarea rezultatelor unor jocuri, dupa cum urmează:
CS Ceptura - Unirea Câmpina (etapa a XIV-a), pe teren 3-1, omologat 3-0
Unirea Câmpina - CS Floreşti (et. XVIII), pe teren 2-1, omologat 0-3
Avântul Măneciu - Unirea Câmpina (et. IX), pe teren 1-0, omologat 3-0
Avântul Măneciu - Petrolul Ploieşti (et. XVII), pe teren 0-1, omologat 0-3
Gloria Vâlcăneşti - AS Vălenii de Munte (et. XVIII), pe teren 1-2, omologat 0-3
Avântul Măneciu - Gloria Vâlcăneşti ( et. XI), pe teren 6-3, omologat 6-3
Petrolul Teleajen - Petrolul '95 Ploieşti ( et. XIV), pe teren 2-0, omologat 3-0
Progresul Aluniş - CS Floreşti (et. XI), pe teren 1-5, omologat 3-0
Intersport Plopeni - CS Floreşti (et.XV), pe teren 4-1, omologat 4-1
CS Băneşti Urleta - Petrolul Teleajen (et. XVII), pe teren 0-1, omologat 0-3
AS Vălenii de Munte - Caraimanul Buşteni (et. X), pe teren 3-1, omologat 0-3
CS Ceptura - AS Vălenii de Munte (et. XVII), pe teren 3-1, omologat 3-0
Progresul Aluniş - AS Vălenii de Munte (et. IX), pe teren 1-1, omologat 3-0
”Acum, ar trebui să apară şi sancţiunile, atât împotriva echipelor care au dovedit o practică în acest gen de... "greşeli", cât - mai ales - împotriva oficialilor, care nu au reacţionat, deşi era de datoria lor să intervină. Cât despre ce-o fi la ligile B şi C...

Rezultate Liga A Prahova

Etapa a XXI-a
CS Floreşti - AS Văleni 0-1
CS Băneşti - Avântul Măneciu 2-2
Recolta Dumbrava - Petrolul '95 Ploieşti 1-5
Unirea Brebu - Gloria Vâlcăneşti 1-1
Petrolul Ploieşti - Unirea Câmpina 1-2
Voinţa Bălţeşti - CS Ceptura 1-0
Petrolul Teleajen - CS Brazi 4-0
Progresul Aluniş - Cheile Doftanei Brebu 1-0
Caraimanul Buşteni - Intersport Plopeni 1-1
Unirea Brebu îşi va disputa meciurile de pe teren propriu sâmbăta, de la ora oficială 15.00 - pentru luna martie, la Drăgăneşti.
Clasament
1. Intersport Plopeni 21 14 6 1 53-16 48
2. Petrolul Teleajen 21 14 5 2 52-12 47
3. Petrolul Ploieşti 21 14 4 3 37-9 46
4. Avântul Măneciu 21 14 3 4 72-32 45
5. Petrolul '95 Ploieşti 21 11 6 4 49-29 39
6. CS Băneşti Urleta 21 11 3 7 47-34 36
7. Unirea Câmpina 21 9 2 10 37-36 29
8. Caraimanul Buşteni 21 7 6 8 45-48 27
9. CS Brazi 21 7 6 8 37-40 27
10. Voinţa Bălţeşti 21 8 3 10 36-60 27
11. CS Ceptura 21 8 2 11 45-49 26
12. Gloria Vâlcăneşti 21 8 1 12 41-49 25
13. Cheile Doftanei Brebu 21 7 3 11 30-36 24
14. AS Vălenii de Munte 21 6 5 10 20-29 23
15. CS Floreşti 21 5 6 10 34-44 21
16. Unirea Brebu 21 2 8 11 22-42 14
17. Recolta Dumbrava 21 4 2 15 25-62 14
18. Progresul Aluniş 21 4 1 16 24-79 13
Etapa a XXII-a (21-22 martie)
Unirea Câmpina - Petrolul Teleajen (1-4)
CS Brazi - Progresul Aluniş (4-3)
Cheile Doftanei Brebu - Caraimanul Buşteni (0-2)
Recolta Dumbrava - CS Floreşti (2-1)
AS Văleni - Unirea Brebu (0-0)
Gloria Vâlcăneşti - Voinţa Bălţeşti (1-2)
CS Ceptura - Petrolul Ploieşti (0-3)
Petrolul '95 - Avântul Măneciu (1-2)
Intersport Plopeni - CS Băneşti-Urleta (2-1)

O nouă promoţie de arbitri

La începutul lunii martie s-au încheiat cursurile celei de-a doua Şcoli de Arbitri organizată de CJA Prahova, de când la conducerea acesteia se află asistentul FIFA Cristian Nica. Începută în octombrie 2008 şi coordonată de Ionuţ Borcan şi Valentin Dumitru, şcoala a avut, din nou, un număr foarte mare de absolvenţi: 45 (din 68 înscrişi). Astfel, în numai un an de zile (martie 2008 - martie 2009), aceasta a produs peste 100 de tineri arbitri, dublând, practic, efectivul Colegiului Prahova şi dovedind eficienţa măsurilor luate de CJA (gratuitatea cursurilor, scăderea vârstei la 14 ani etc.) în vederea atragerii copiilor către această activitate, frumoasă şi ingrată, în acelaşi timp. Continuând eforturile de îmbunătăţire a activităţii arbitrilor, CJA Prahova se află în tratative foarte avansate cu un posibil sponsor în vederea procurării echipamentului necesar tinerilor absolvenţi.Din cei 45 de noi absolvenţi ai Şcolii de Arbitri, unul singur este din Câmpina - Cătălin Măciucă, în vreme ce alţii sunt din zona apropiată de Câmpina: Silviu Bucuri (Băneşti), Ionuţ Manea (Valea Doftanei), Costin Miclea şi Adrian Duşmănescu (ambii din Buşteni).