27 iulie 2009

Droguri, la liber!

În vreme de criză economică din ce în ce mai acută, în toiul unor scandaluri în care este implicat sistemul de educaţie din România, Câmpina a fost împânzită de nişte afişe, destul de mici ca dimensiune, al căror conţinut este... incredibil.Nimeni nu ştie cine a lipit aceste afişe, deşi avem patrule de agenţi ai Poliţiei Comunitare, avem Poliţie Municipală şi reprezentanţi ai multor firme de pază, de care te loveşti la toate colţurile şi pe toate drumurile...Cert este doar că - în special - tinerii sunt invitaţi să... “guste” din deliciile fumatului unor droguri aşa-zis uşoare...Preţurile variază de la 300.000 lei la 1,5 milioane lei vechi pentru 3 sau 4 grame de... drog uşor.Pe afişele cu pricina sunt prezentate mai multe produse, o adevărată listă de preţuri, cu date de contact - un număr de telefon mobil, un site - şi cu anunţul generos de “livrare gratuită la domiciliu”, totul doar pentru a-i “prinde” pe tineri în mrejele drogurilor uşoare. Iar odată creată depedenţa, de la aceste droguri uşoare până la drogurile adevărate este doar un singur pas. Pe care, fie “educaţia”, fie lipsa de reacţie a autorităţilor şi a părinţilor, îl fac mult mai... mic!Şi mai acum un an, administraţia locală cheltuia nişte bani buni pentru o campanie antidrog... Chiar nu o fi văzut nimeni afişele acelea?!

Administraţia locală îşi umileşte proprii angajaţi?!

Nu mai departe decât în ediţia noastră trecută vă prezentam situaţia în care se complace administraţia locală prin realizarea unui al patrulea studiu de trafic pentru centrul Câmpinei. Reamintim că acest al patrulea studiu este realizat de o firmă bucureşteană - Search Corporation, care va încasa de la bugetul local 1,5 miliarde lei vechi pentru această... “amplă operaţiune”. În afara faptului că rezultatele acestui nou studiu vor avea, probabil, aceeaşi soartă cu a celorlalte trei - adică, bune de aruncat - un fapt incredibil l-am constatat pe străzile localităţii. Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Câmpina, ai Casei de Cultură şi ai Casei Tineretului au fost detaşaţi... în stradă pentru a număra maşinile!!! Adică, să facă treaba pentru care încasează 1,5 miliarde lei vechi firma bucureşteană! Practic, toţi aceşti oameni au fost umiliţi, o umilinţă fără precedent la care au fost supuşi chiar din partea şefilor lor. Şi de ce toate acestea? Pentru ca firma bucureşteană să încaseze mai uşor cei 1,5 miliarde lei vechi? Toate aceste persoane detaşate... în stradă pot fi văzute prin toate zonele mai intens circulate, la intrările din localitate, funcţionari publici devenind astfel şi ţinta ironiilor cunoscuţilor. Mai mult, toţi aceşti angajaţi au fost scoşi în stradă şi în zilele în care Câmpina s-a aflat sub incidenţa codului galben de caniculă. Am primit chiar şi mesaje din partea cititirorilor pe această temă. Unul dintre ele, semnat de George Popescu, spune astfel: “I-am văzut şi eu pe amarâţii aceia care numărau maşini. Bine, eu eram în maşina mea, am avut mai multe drumuri de făcut la Băneşti şi înapoi şi i-am văzut vineri după masă, în intersecţia de la Slobozia. Eram la mine în maşină, cu clima pornită, şi tot mi-era cald, dar amarâţii ăia stăteau afară, în drum, în tot cuptorul ăla. La ceas, în centru arăta 40 de grade, vineri după ora 16, iar oamenii ăia din Primărie stăteau şi numărau maşini. Nu pot să nu mă solidarizez cu ei şi să întreb: unde era oare domnul primar Tiseanu la acea oră? Îl interesa cumva pe domnul primar că salariaţii dânsului, în plin cod galben de caniculă, stăteau în soare şi numărau maşini, când, termometrul arăta 40 de grade?”Sunt întrebări legitime la care aşteptăm răspuns...

Va continua ofensiva anti-Tabacu?

De două luni, la fiecare şedinţă a Consiliului Local se discută despre... Jenica Tabacu. Este, probabil, semnalul că unii dintre consilieri nu mai sunt dispuşi să înghită toate “ifosele” - după cum le-a denumit Daniel Telegescu - colegei lor, Jenica Tabacu. Mai întâi a fost Monica Clinciu... În urmă cu două luni, după “Câmpina, în stil dulce”, Monica Clinciu s-a arătat extrem de deranjată de felul în care a decurs acea manifestare şi, mai ales, de faptul că nicăieri nu a fost amintit şi Consiliul Local, cel care a asigurat finanţarea - pe bani grei - a acestui eveniment dorit de Jenica Tabacu. Mai mult, totul s-a transformat atunci într-un “laudatio” pentru “domnişoara” Tabacu, după cum a denumit-o Horia Brenciu, adus - şi el pe bani grei - să cânte, dar care s-a mărginit doar să prezinte evenimentul. La şedinţa respectivă a absentat, însă, chiar Jenica Tabacu, dar Monica Clinciu a promis că la prima întâlnire cu preşedinta Comisiei de Cultură îi va repeta toate acuzele în faţă. Tocmai profitând de absenţa Jenicăi Tabacu, alţi consilieri şi însuşi primarul Horia Tiseanu au atacat-o pe Jenica Tabacu, edilul-şef părând a-şi aduce aminte că în campania electorală spunea despre Jenica Tabacu: „o primăriţă care plimbă ursul prin oraş, după ce ani întregi nu scotea nasul din cărţile de spiritism”.La şedinţa de luna trecută, întâmplarea a făcut ca Monica Clinciu să nu fie prezentă, fiind în concediu de odihnă. În schimb, Jenica Tabacu a fost atacată virulent de Daniel Telegescu, acesta ameninţând chiar că... nu se va opri aici. Acum, la şedinţa de joi, se anunţă a fi prezenţi toţi cei implicaţi... Dacă îşi vor ţine cuvântul, Monica Clinciu şi Daniel Telegescu vor avea din nou ceva de spus la adresa Jenicăi Tabacu. Mai mult, consilierii ar trebui să primească şi un răspuns din partea secretarului Paul Moldoveanu privind existenţa sau nu a stării de incompatibilitate pentru Jenica Tabacu, angajat al Primăriei ca director al muzeului “Hasdeu” şi consilier local. În mod cert, se anunţă o şedinţă furtunoasă. Cu atât mai mult cu cât şi alţi consilieri locali par a aştepta doar un semnal pentru a “o pune la respect” pe Jenica Tabacu, cea despre care unii colegi din CL spun că “şi-a cam bătut joc de noi, cel puţin în ultima jumătate de an”!

“Nu e caniculă!”, susţine administraţia locală

Centrul municipiului Câmpina... Caniculă! Termometrul de la Ceas alternează între 36 şi 37 de grade Celsius. La orele prânzului, străzile au fost mult mai puţin populate... Totuşi, oamenii - mai ales cei mai în vârstă - nevoiţi să iasă din casă se înghesuiau sub un petic de umbră, asigurat de puţinii copaci din zona centrală... Alţii, se înghesuiau la magazinele care vindeau băuturi răcoritoare...Pe acest fond, în ciuda faptului că inclusiv municipiul Câmpina s-a aflat mai multe zile, în a doua parte a săptămânii trecute, sub ameninţarea unui cod galben de caniculă, administraţia locală nu a luat nici o măsură!Celebrul cort, care a apărut în verile trecute, atunci când au fost temperaturi comparabile cu cele din ultimele zile, de această dată a lipsit... La fel cum au lipsit şi ţâşnitorile cu apă, care fuseseră amenajate în anii anteriori în faţa sediului Romtelecom sau în minusculul spaţiu verde situat în faţa Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu”, la intersecţia Străzii Mihai Eminescu cu Calea Doftanei. La fel cum a lipsit orice măsură de protecţie din partea autorităţilor locale faţă de cetăţean.De ce toate acestea?Poate pentru că aleşilor locali le este indiferentă soarta concitadinilor, mai ales când circuli cu o limuzină cu aer condiţionat - plătită din banii contribuabililor care îndură canicula - sau stai în biroul cochet din Casa cu Grifoni, unde aerul este condiţionat este plătit... tot din banii contribuabilului. Şi atunci, care caniculă?!

Nu se simte criza?

Ritm bun de încasarea taxelor şi impozitelor locale
După intrarea în a doua jumătate a acestui an, odată şi cu acutizarea efectelor crizei economice, toţi factorii de decizie de la nivelul administraţiei locale - şi nu numai - au fost interesaţi să vadă care este ritmul de încasare a taxelor şi impozitelor locale. La nivelul judeţului Prahova, nivelul de încasare a taxelor şi impozitelor este în creştere cu 6,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce situează judeţul nostru în primele trei locuri din România.Şi în Câmpina situaţia pare mult mai bună decât ar fi fost de aşteptat. Potrivit directorului Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, taxele şi impozitele locale au fost colectate în proporţie de 66% de la persoanele fizice şi 51% de la persoanele juridice, ceea ce face să se confirme îndeplinirea unui buget optimist pentru administraţia locală.

Breaza, un loc unde opinia se pedepseşte!

Consilierul local Cătălin Mihalache, ameninţat şi lovit de “Şomeru’”, pentru că se opune construirii unei benzinării într-un parc!
“Dacă nu era inspectorul de poliţie Cătălin Bunea, acum eram în spital”, susţine Mihalache
“Oglinda” a fost prima publicaţie care v-a informat că în Breaza, într-un parc din vecinătatea Colegiului Militar “Dimitrie Cantemir”, autorităţile locale au aprobat construirea unei benzinării. Au fost şi oameni care s-au opus acestei “isprăvi”, chiar în rândul Consiliului Local, fiind vorba de consilierul Cătălin Mihalache. Probabil că a deranjat foarte mult “structurile de conducere locale”, atâta vreme cât “beneficiarul” mărinimiei autorităţilor locale, Constantin Vlad, zis “Şomeru’”, un cunoscut personaj local, l-a atacat în plină stradă pe Mihalache, ameninţându-l şi lovindu-l. Urmarea? “Investitorul” s-a ales cu un dosar penal.Mihalache a adus la cunoştinţa Consiliului Local ceea ce s-a întâmplat: “După încheierea lucrărilor comisiei de specialitate - pe parcursul căreia am adus la cunoştinţa membrilor acesteia posibilitatea unei agresiuni asupra mea în legătură cu poziţia critică faţă de violarea spaţiului public - după ce am predat cheia poliţistului comunitar de serviciu, am ieşit în faţa instituţiei împrună cud-ra Ioana Anghel.Între timp, soseşte şi prietenul acesteia cu maşina. La scurt timp apare în trombă un autoturism Skoda Octavia, având numărul de înmatriculare PH-73-BTC, care lasă impresia că, neglijent condus, vrea să dea peste mine! Coboară nervos conducătorul autoturismului, nimeni altul decât Constantin Vlad, zis «Şomeru’», care începe să mă insulte, ameninţe şi care încearcă să mă lovească. Între noi se interpune o persoană, dar agresorul nu se retrage, ci împingându-l pe acesta mă loveşte cu piciorul în abdomen, după care se duce la maşină de unde se întoarce înarmat cu un cuţit (de cca 25 cm!!!) şi mă atacă! Mă retrag, mă adăpostesc după cealaltă maşină, vine după mine, iar eu sunt nevoit să mă îndepărtez de agresor. Acesta se urcă în maşină, întoarce lângă restaurant şi vine în viteză cu autoturismul spre mine cu intenţia clară de a mă lovi! Doar apropierea de cealaltă maşină i-a încurcat planurile criminale (rămân urmele de frânare violentă pe asfaltul din faţa instituţiei). Sun la Poliţie, agresorul pleacă şi astfel se încheie încă un atac din partea celor nemulţumiţi de poziţia nefavorabilă a unui consilier faţă de unele interese personale ale unor anumiţi indivizi. Poate pe unii îi bucură, poate altora le dă de gândit! Oricum, astfel de fapte condamnabile (în cazul de faţă petrecute chiar în faţa instituţiei, la lumina zilei) trebuie să dea de gândit! Poate nu o să mor de bătrâneţe, dar - atenţie - oricărui consilier, care nu votează după cum vor unii, i se poate întâmpla aşa ceva! Atitudinea pasivă a autorităţilor poate zdruncina încrederea în protecţia legilor asupra aleşilor locali şi poate vicia procesul luării deciziilor”.
“Nimeni din Primărie nu încalcă legea de dragul lui «Şomeru’»...”
Despre acest atac asupra sa, Cătălin Mihalache ne-a mai precizat: “După ce am ajuns la Poliţie, după comiterea atacului, «Şomeru’» a venit însoţit de Sima, ceea ce mi-a întărit ideea că ei erau împreună şi aşteptau doar un semn pentru a mă ataca. Probabil că cineva chiar din comisie i-a transmis momentul în care se termină şedinţa. Toate acestea denotă premeditarea atacului. Este evident că mă ştia şi ştia exact ceea ce face! A coborât din maşină şi mi-a strigat: «Bă, ţi-am zis să nu mai faci reclamaţii?!» Reclamaţiile sunt de fapt cereri de chemare în judecată pentru că acolo unde vor să facă o benzinărie este un parc. Eu nu mă lupt cu «Şomeru’» şi cu Sima, ci cu autortiăţile publice locale, care au emis hotărârile ilegale de care profită cei doi. Nimeni din primărie nu încalcă legea de dragul lui «Şomeru’», ci doar dacă a luat şpagă sau se face vinovat de alte acte de corupţie. La Breaza, spaţiile verzi au fost sistematic violate, pentru că nu spaţiile verzi dau oxigenul necesar vieţii, ci acesta este asigurat pentru autorităţile publice locale de şpagă. Dar, în ţara românească atâta vreme cât în meniu va fi ciorba de burtă şi ciolanul cu fasole, nu va fi dreptate. Chiar şi fostul ministru de interne, Gavril Dejeu, spunea public, recent, că «Să fie clar pentru toţi un lucru, toţi cei care vin la putere vin de fapt la furat!»
“Dosarul a fost prezentat Parchetului şi este în lucru”
Comandantul Poliţiei Breaza, comisar şef Costel Cremeneanu (foto), ne-a declarat despre evoluţia acestui dosar: “Sunt de aproape două luni şeful Poliţiei Breaza şi chiar am căutat să asigur un climat de siguranţă. În legătură cu acest incident, am venit personal la sediul Poliţiei pentru a discuta cu cei implicaţi. În momentul de faţă, dosarul a fost prezentat Parchetului, care a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi lovire. Practic, s-a început urmărirea penală împotriva lui Constantin Vlad, iar în cursul săptămânii acesteia vom audia din nou părţile implicate şi martorii. Ţin să-i asigur pe toţi cei implicaţi că nu vrem decât aflarea adevărului”.
Cătălin Mihalache a demisionat din fruntea Comisiei de Urbanism
Prin prezenta vă rog să luaţi act de demisia mea din funcţia de preşedinte al comisiei de specialitate (Comisia de Amenajarea Teritoriului, Urbanism, Sistematizare, Turism, Ecologie şi Protecţia Mediului), calitate dobândită urmare a votului politic exprimat de membrii actualului Consiliu Local şi consfinţită prin HCL nr.56/03.07.2008.Motivele acestei demisii sunt atât de ordin politic, cât şi de ordin personal. Principalul motiv de ordin politic îl constituie nerespectarea Protocolului de Colaborare încheiat între partide (PD-L; PNG-CD; PNDC şi PRM) ce au format majoritatea în actualul deliberativ, protocol ce a funcţionat doar 2-3 luni! Trebuie menţionat faptul că la negocierile condiţiilor respectivului protocol a participat şi actualul primar, care l-a şi avizat (“de acord” primar). Din evoluţia politică a evenimentelor ulterioare a rezultat o apropiere între liderii partidelor de guvernământ, existând chiar propunerea instalării pe postul de viceprimar a preşedintelui organizaţiei locale PSD, Vasile Tănasă, precum şi a împărţirii conducerii comisiilor. Încă de acum 8-9 luni am sesizat şi reproşat factorilor de conducere din PD-L, nerespectarea promisiunilor făcute formaţiunii politice din care fac parte, iar motivaţia acestora a fost legată de inflexibilitatea poziţiei primarului în funcţie. Momentan sunt conştient de pierderea sprijinului politic din partea semnatarilor protocolului, situaţie existentă şi în alte zone ale ţării şi chiar ale lumii! Nu “politica e curvă”, ci depravarea este generată de “caracterul indivizilor ce fac politica”!Dintre motivele de ordin personal aş enumera: relaţia cu primarul este mai mult decât critică; valorile personale sunt opuse celor existente la majoritatea membrilor comisiei; comportamentul majorităţii membrilor comisiei nu este unul etic şi profesional; sunt în imposibilitatea de a obţine randament maxim când majoritatea membrilor comisiei îmi stau în cale (există evidente devieri de la legislaţia construcţiilor, de la respectarea PUG şi RLU, există favoritisme flagrante şi cronice). Nu pot menţiona şi diferenţele de viziune asupra dezvoltării localităţii: eu pledând pentru un oraş turistic, iar alţii pentru un oraş industrial!Încercând să fiu totuşi obiectiv, trebuie să recunosc faptul că în actualul consiliu există un nucleu progresist şi care, fără îndoială, va sta la baza noii construcţii edilitare, economice şi sociale a oraşului Breaza de mâine! Din acest grup fac parte cele trei colege consiliere cât şi, încă tânărul, Ciprian Chiţoi! Ziua de mâine va confirma previziunile personale.Prefer să rămân simplu consilier în slujba celor care au avut încredere în mine şi mi-au acordat votul, decât să mă complac într-o postură nedemnă şi să ocup o funcţie strict decorativă ce poate să satisfacă doar minuscule orgolii.Atâta timp cât se introduc până la delir proiecte defavorabile comunităţii, atâta timp cât decizia votului nu trece prin filtrul raţiunii ci este dictată de debitul glandelor salivare, îmi interzic să mai ocup o funcţie de pionier în organizaţia condusă de cel mai “frumos şi deştept primar” şi îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al comisiei de specialitate a Consiliului Local Breaza.Nu ştiu dacă a mai existat de-a lungul timpului, pe aceste meleaguri, vreo exprimare a demnităţii umane a vreunui consilier dezgustat de stilul dictatorial, persiflant şi sfidător al unor indivizi subjugaţi obscurantismului dar, cred că gestul va fi reţinut de cei care votează cu mintea şi nu cu … burta! Cu stimă, cpt. (r) Cătălin Mihalache, 23 iulie 2009

Site-ul Primăriei Câmpina, din nou, sub orice critică!

Internetul ar trebui să reprezinte mijlocul de comunicare al acestui secol. Chiar dacă toate administraţiile locale au fost obligate să-şi creeze site-uri proprii, cel puţin la nivelul municipiului Câmpina, starea acestuia este sub orice critică. Nu este prima dată când în paginile noastre atragem atenţia asupra acestui aspect...De această dată, s-a cam întrecut măsură, în ciuda asigurărilor date de primar şi viceprimar că noul site va fi cu totul şi cu totul altfel. Aşa, e, dar mai... prost!Pe pagina principală, apare un link către o dezbatere publică pe tema studiului de trafic şi două hărţi. Accesând link-ul cu pricina, eşti trimis spre galeria foto de la “Câmpina, în stil dulce”! Adică, la blaturi, creme, prăjituri...Să fie doar o coincidenţă, o neglijenţă sau cineva a vrut să transmită un mesaj?

Jandarmii Centrului Montan Sinaia au alergat la “Marathon 7500” în munţii Bucegi

Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism Braşov a organizat prima ediţie “Marathon 7500”. Competiţia a presupus parcurgerea unui traseu montan marcat integral în Munţii Bucegi pe o diferenţă de nivel de 770 m. Lungimea traseului a măsurat la aproximativ 90 km, iar pentru parcurgerea lui au fost necesare circa 50 de ore.Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia a dat curs invitaţiei clubului, participând cu două echipe ce s-au alăturat altor 59 din ţară. Traseul variat şi dificil a fost parcurs doar de 24 de echipe, iar printre acestea s-a numărat şi cele două echipaje ale Centrului.Echipajele Centrului Montan Jandarmi Sinaia au înregistrat următoarele clasări:Echipa cu nr. 19 - Ionuţ Moja şi Mihail Mihalcea - locul VI - timp parcurs: 33 h 51 min; Echipa cu nr. 18 - Florin Vintilă şi Silviu Stanciu - locul VII - timp parcurs: 37 h 54 min.De menţionat faptul că puţini au fost cei care au trecut linia de sosire, deoarece s-a alergat fără repaus ziua şi noaptea, cu un traseu extrem de complex. Startul maratonului s-a dat la Refugiul Salvamont Peştera. Pe parcursul traseului au fost instalate posturi de control la Cabana Valea Dorului, Poiana Stâna Regală, Cabana Piatra Arsă, Buşteni - intersecţia Jepii Mari cu Jepii Mici, Cabana Babele, Cabana Vârful Omu, Buşteni - Gura Diham, Bran - Poiana Zănoaga, Moeciu - Poiana Guţanului şi Şaua Strunga, iar sosirea a fost la Refugiul Salvamont Peştera.

Cronica neagră

Razie în localurile de noapte. Poliţiştii din Câmpina, împreună cu poliţişti ai Detaşamentului pentru Intervenţie Rapidă Prahova şi reprezentanţi ai A.N.P.C. Prahova, au organizat şi desfăşurat o razie în localitate în vederea prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violenţă în zona localurilor de noapte. În timpul raziei au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale (patru pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată şi una încălcare prevederilor O.G. nr. 12/1991 privind protecţia consumatorilor), valoarea totală a amenzilor fiind de 3.600 lei. De asemenea, au fost constatate trei infracţiuni (la Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe). De exemplu, în urma unui control efectuat la un bar din localitate, poliţiştii au constatat faptul că se difuza muzică ambientală de pe CD-uri care prezentau caracteristicile unor produse piratate şi fără a deţine licenţe. Au fost ridicate 10 CD-uri, care urmează să fie supuse unor expertize.
Ordine şi linişte. În ziua de 22 iulie, poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Ordine Publică - Poliţia Municipiului Câmpina au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru menţinerea ordinii şi lliniştii publice. Astfel, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 240 lei. De asemenea, a fost constatată o infracţiune şi a fost reţinut un permis de conducere.
Accident mortal. Joi, 23 iulie, în jurul orei 14, în timp ce Andrei Ş., de 19 de ani, din Băicoi, conducea un motociclu, pe Bulevardul Carol I din Câmpina, spre centrul municipiului, nu a redus viteza pe un sector de drum în curbă periculoasă, a pătruns pe contrasens şi a acroşat roata stânga spate a unei semiremorci tractate de autotractorul condus regulamentar, din sens opus, de către Daniel B., de 34 de ani, din comuna Vărbilău, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma producerii accidentului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului motociclului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpina, unde a decedat la ora 16.15, în aceeaşi zi.
Flagrant la furat. Poliţiştii din Breaza au prins-o în flagrant pe Alexandrina V., de 57 ani, din Bucureşti, în timp ce încerca să sustragă un plic în care se afla suma de 450 lei. Din primele verificări ale poliţiştilor a rezultat că Alexandrina V., folosind chei potrivite a pătruns în imobilul situat în Breaza, aparţinând lui Vasile T., din Breaza, iar din interior a încercat să sustragă un plic în care se afla suma de 450 lei, moment în care a fost surprinsă de proprietar, care a anunţat Poliţia. Tot din cercetări a rezultat că proprietarul, întrucât, periodic, constata că îi lipsesc diverse sume de bani, a anunţat-o pe Alexandrina V. că părăsesşte locuinţa, însă, la scurt timp, s-a întors şi a prins-o în flagrant. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de furt calificat. Cercetările continuă.

Încă un sport, victima indiferenţei autorităţilor locale:

Singurul câmpinean campion naţional la judo este nevoit să se antreneze la Băneşti şi să concureze pentru Ploieşti
Deşi sportul este mult trâmbiţat în campaniile electorale, fiecare politician încercând să convingă oamenii cât de mult iubeşte el sportul şi cât de mult îl va sprijini, după ce ajung în funcţiile pe care şi le doresc toţi par a uita promisiunile făcute. Aşa se face că, la Câmpina, în acest an, pentru sport s-a alocat fabuloasa sumă de... ZERO lei.Indiferenţa condamnabilă a autorităţilor a dus la apariţia unor situaţii incredibile. Astfel, de mai mulţi ani, la sala de judo de la BAPS se pregăteau mai mulţi copii, sub îndrumarea antrenorului Alexandru Răducan. BAPS-ul s-a vândut, iar autorităţile locale nu au fost în stare să asigure copiilor care se antrenau aici o altă sală de sport. În aceste condiţii, unul dintre elevii lui Alexandru Răducan, Marius Iordache - el însuşi vicecampion naţional şi european la UNIFIGHT, o disciplină specială rezervată echipajelor de intervenţie din forţele de interne - şi-a luat băiatul, alţi câţiva copii şi au plecat în căutarea unei săli. Au găsit înţelegere la Băneşti, acolo unde primarul Petre Ion Costache le-a pus la dispoziţie o sală în şcoala de la Băneşti. Recent, Vlad Iordache a devenit campion naţional la judo, autorităţile câmpinene contribuind la acest paradox: Câmpina are un campion naţional la judo, care se pregăteşte la Băneşti şi concurează pentru un club din Ploieşti.Marius Iordache ne-a declarat: “De un an suntem la Băneşti, după vinderea BAPS şi desfiinţarea sălii de sport de acolo. Aici, am găsit înţelegere, atât oamenii, cât şi autorităţile locale din Băneşti fiind mult mai deschise decât cele din Câmpina. Ne doare sufletul, pentru că noi suntem, totuşi, câmpineni, dar nu avem ce face... Cred că autorităţile din Câmpina nici măcar nu ştiu că există un sportiv din localitatea noastră care este campion naţional la o disciplină olimpică”. Află acum...
“Visez să ajung la Olimpiadă!”
Vlad Iordache: “Am 12 ani, iar de trei ani fac judo, după alţi doi ani în care am făcut karate... Dar îmi place mai mult la judo... Visez să ajung la Olimpiadă!”
Codruţa Lungu: “Am 8 ani şi am venit la judo de numai nouă luni şi-mi place foarte mult. La ultimele campionate naţionale am obţinut locul 5”.

Câmpinenii, tari în... suliţă!

Mai mulţi atleţi de CSŞ GŞI Petrol Câmpina, antrenor coordonator Nicolae Pavel, au participat la Bucureşti, la un concurs Grand Prix pentru seniori şi tineret. La startul întrecerii s-au aliniat 120 de sportivi, 38 fete şi 82 băieţi, de la 52 de cluburi din ţară.
Câmpinenii au obţinut câteva rezultate notabile, în proba lor favorită - aruncarea suliţei.
George Călinoiu, locul I, 59,07m
Ionuţ Iorga, locul II, 55,10m
Cristina Movileanu, locul II
Eliza Toader, locul III

Brezenii, fără victorie în cantonament

0-0 cu Victoria Adunaţii Copăceni
Tricolorul Breaza a încheiat stagiul de pregătire centralizat desfăşurat la Câmpina. Până acum, nou promovata în liga secundă nu a reuşit vreun succes, pierzând, la limită, meciurile cu Gloria Bistriţa (scor 0-1) şi Dacia Mioveni (scor 1-2) şi remizând, 0-0, miercuri seară, cu echipa de liga a III-a, Adunaţii Copăceni. Acest ultimul joc s-a desfăşurat la Filipeştii de Pădure şi a constituit un test util, formaţia din judeţul Giurgiu fiind una cu multe nume cunoscute, fotbalişti experimentaţi ce au trecut prin liga I, precum fostul petrolist Pancovici, Turcu (atacant ce a trecut pe la Bistriţa şi CFR Cluj), Nofitovici (şi el ex-petrolist). Meciul a fost echilibrat, uşoara superioritate, per-ansamblu, a prahovenilor, neconcretizându-se în vreun fel pe tabelă. În schimb, la Breaza au debutat italianul Mesisca, al doilea jucător din această ţară testat de Stăncioiu, dar şi Ion Cercel, un fotbalist experimentat, cu multe prezenţe în eşalonul secund, la echipe din zona Braşovului. În plus, Stăncioiu l-a testat şi el pe juniorul Nuţescu, de la Şcoala de Fotbal „Euro-Africa” Buşteni, jucător refuzat de Valeriu Răchită, la Petrolul, un alt nume nou, în probe, fiind portarul Stavarache, care vine de la Concordia Chiajna. În amicalul cu Adunaţii Copăceni, Stăncioiu nu a putut utiliza doi dintre jucători, Apostol şi Dascălu, care au unele probleme medicale. În plus, trei dintre jucători, Bumbar, Ciorchină şi Băeşu, deşi erau apţi de joc, nu au bifat nici ei vreun minut, acesta fiind un semn clar că sunt şanse infime pentru ei de a fi păstraţi în lotul cu care Tricolorul Breaza va aborda eşalonul secund.Antrenorii Florin Stăncioiu şi Costin Plăvache au folosit în partida amicală cu Victoria Adunaţii Copăceni pe: Oghinciuc - Al. David, Forika, Ghidia, Raţă - M. Vişan, B. Marinescu, Câţa, Liuba - Cursaru, Vasilescu. Au mai jucat în repriza a doua: Sava, Stavarache - Samson, Petcu, Mesisca, Cercel - Negotei, Turiac, Nuţescu, Olteanu - Cursaru, Antonacci.
0-0 cu Dacia Mioveni
În ultima zi a cantonamentului de la Câmpina, formaţia Tricolorul Breaza a susţinut un joc de verificare pe stadionul “Poiana”, în compania unei colege de eşalon, Dacia Mioveni. Partida a avut loc de la ora 11.00, ceea ce a influenţat în mod negativ calitatea jocului în sine. Aşa se face că la finalul celor 90 de minute de joc, s-a înregistrat o remiză albă. Partida a fost arbitrată de Răzvan Ioana (Poiana Câmpina) - Dragoş Pantilie şi Ştefan Călăraşu (ambii din Câmpina).

Unirea Câmpina a continuat seria partidelor amicale

Miercuri seara, pe arena “Rafinăriei”, Unirea Câmpina a disputat două jocuri de verificare, iar pentru a face faţă acestei provocări, ambele partide au avut o durată de 60 de minute (două reprize a câte 30 de minute).
3-1 cu Voinţa Bălţeşti
În primul joc, Unirea Câmpina a întâlnit pe Voinţa Bălţeşti, de care a dispus cu scorul de 3-1 (0-1), prin golurile marcate de Brânzea (foto) (32), Nichifor (37), Jantea (53), respectiv V. Vasile (28). S-au aflat faţă în faţă echipele:Unirea: Cosmineanu - Fl. Stoica, Basma, Gânju, Flaidăr, Văduva, Constantinescu, Dincă, Motoroiu, Jantea, Nichifor. Au mai jucat: Hodoiu, Boroş, Adr. Vintilă. Antrenori: Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel.Voinţa: Ghiţă - Simu, Bucur, G. Vintilă, Cr. Ionescu, G. Mihai, L. Ion, V. Alexandru, Postolache, Stângă, V. Vasile. Au mai jucat: R. Mircea, Achim, Bălan, Zahiu, Cordună, Şoldan. Antrenor: Robert Săvulescu.
2-1 cu CS Floreşti
A doua partidă a opus formaţiile Unirea Câmpina şi CS Floreşti. Câmpineniis-au impus la limită, cu scorul de 2-1 (0-0), prin golurile marcate de Burlacu (36), Burchi (55), respectiv Lungu (38). Au jucat următoarele formaţii:Unirea: Păpuşoiu - Brânzea, Cazan, Neagu, Coman, Burlacu, Ţigănuş, Vane, R. Dinu, Ungureanu, Burchi. Antrenori: Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel.CS Floreşti: Ionescu - Vlaicu, Ivan, Cordonaş, Gheorghe, Caliţa, Pană, Dosia, Lungu, Pralea, Baciu. Au mai jucat: Bogdan, Bucianu, Nistor, Băcioiu, Filoti. Antrenor: Bogdan Marcu.Ambele partide au fost arbitrate de Nicolae Iosif (Câmpina).
7-1 cu Coruna Câmpina
Sâmbătă seara, pe stadionul „Rafinăriei“, Unirea a disputat un nou joc amical, de această dată cu formaţia Coruna Câmpina, care a jucat în campionat trecut la Proviţa de Sus. Unirea s-a impus cu scorul de 7-1, prin golurile marcate de Ungureanu (2), Coman (2), Dinu (2) şi Ţigănuş.
Cantonament cu multe meciuri amicale
De ieri, luni, jucătorii formaţiei Uni9rea Câmpina au intrat în cantonament la hotelul de la Casa Tineretului. Antrenorul Marius Pălănceanu ne-a declarat că va pune accent pe pregătirea fizică, dar şi pe cristalizarea relaţiilor de joc în cât mai multe partide amicale, mai ales că va exista obligativitatea unui junior în teren pe tpată durata partidei. Programeul amicalelor din această săptămână:
miercuri, ora 11.00, Filipeşti: Tricolorul Breaza - Unirea Câmpina
joi, ora 18.30, Bordeni, Victoria Bordeni - Unirea Câmpina
sâmbătă, ora 10.30, stad. Rafinăriei: Unirea Câmpina - Petrolul Teleajen

Ce ironie?! Consiliul Local şi Primăria Câmpina sponsorii.... cui?

Am fost la partida amicală dintre Tricolorul Breaza şi Gloria Bistriţa, partidă disputată pe stadionul “Poiana”... Am fost pentru că îmi era dor de un meci de fotbal pe acest stadion, de care mă leagă multe amintiri... Mă uitam la meci şi-mi părea tare rău că, probabil, până la anul, la vreun alt amical, iar nu voi mai vedea nici un meci important pe această cochetă arenă...Când, la un moment dat, privirile mi-au alunecat pe panourile publicitare de pe marginea terenului... Ce ironie?! După cum se poate vedea şi în fotografia alăturată, Consiliul Local şi Primăria Câmpina figurează printre sponsorii oficiali... Ai cui? Ai defunctei FCM Câmpina... Şi când te gândeşti că a trecut practic un an de când administraţia locală a contribuit decisiv la... înmormântarea fotbalului de performanţă în Câmpina... Şi nimeni nu a dat socoteală pentru acest lucru! Şi, probabil, nici nu va da vreodată...

Cupa României, turul al doilea

Miercuri, 29 iulie, de la ora 17.30, echipele prahovene din eşalonul al treilea, rămase în cursă după primul tur al Cupei României, vor continua această competiţie. Programul stabilit de FRF prin tragere la sorţi arată astfel pentru echipele prahovene:
Abatorul Slobozia - Chimia Brazi
Petrolistul Kaproni Boldeşti - Conpet Ploieşti