17 august 2009

Câmpina intră în circuitul Campionatului Naţional de Echitaţie

18-20 septembrie, etapă de Campionat Naţional la Baza Hipică Sport Horse -Muscel (“La Observator”)
În perioada 18-20 septembrie, la Baza Hipică Sport Horse - Muscel (“La Observator”) este programată una dintre etapele Campionatului Naţional de Echitaţie. Va fi un eveniment deosebit pentru urbea noastră, fiind organizat în acelaşi weekend în care se desfăşoară şi a doua ediţie a “Serbărilor Toamnei” de către Clubul Sportiv Sport Horse Câmpina în colaborare cu Consiliul Local.Marele Premiu al Municipiului Câmpina, ediţia I, se doreşte a fi un concurs anual de sărituri peste obstacole, care să devină un eveniment de referinţă pe harta competiţiilor de gen, organizate în România. La Marele Premiu al municipiului Câmpina au confirmat deja participarea numeroşi sportivi de la cele mai importante cluburi din ţară. Clubul nostru câmpinean, deja prezent cu rezultate notabile în Campionatul Naţional de Sărituri peste Obstacole, va participa cu un număr de 4 sportivi şi 8 cai.Programul etapei de echitaţie arată astfel:
vineri,18 septembrie
- ora 9.00, concurs de amatori, cai tineri, călăreţi debutanţi, înălţimea obstacolelor 0,80m;
- ora 11.00, proba de nivel E, înălţimea obstacolelor 1,00m, cu baraj la 1,10m, şi juniori 14 ani;
- ora 15.00, derby, probă open, cursă cu şase obstacole normale şi şase obstacole pe teren variat;
- ora 17.00, proba nivel C, înălţimea obstacolelor 1,20m, cu baraj la 1,30m, şi juniori 18 ani;
sâmbătă,19 septembrie
- ora 9.00, concurs amatori, nivel F, înălţimea obstacolelor 0,90 m, cu baraj la 1,00m;
- ora 11.00, proba nivel D, înălţimea obstacolelor 1,10m, cu baraj la 1,20m, şi juniori 16 ani;
- ora 15.00, proba open “parcurs american“ un concurs de mare spectacol, în care fiecare obstacol are un punctaj, iar concurentul poate sări ce obstacole vrea şi în ce ordine doreşte, acumulând astfel puncte;
- ora 17.00, proba nivel B, cea mai mare probă din concursul de la Câmpina, înălţimea obstacolelor 1,30m, cu baraj la 1,40m;
duminică,20 septembrie
- ora 10.00, proba demonstrativă pentru copii sub 14 ani;
- ora 12.00, proba nivel tineret, sub 21 de ani, înălţimea obstacolelor 1,25m, baraj la 1,35m;
- ora 15.00, Marele Premiu al Câmpinei, concurs open, un traseu cu obstacole de 1,20m, cu două baraje succesive la 1,30m şi 1,40m.- ora 16,30, festivitatea de premiere, atribuirea cupei Marele Premiu al Câmpinei şi Cupa Sport Horse.

Şase oferte pentru cheltuirea celor 2,3 miliarde lei vechi la “Serbările Toamnei”

Miercuri, 12 august, a expirat termenul limită pentru depunerea ofertelor privind organizarea ediţiei a II-a a “Serbărilor Toamnei”, manifestare iniţiată de Primăria şi Consiliul Local Câmpina şi care va avea loc în zilele de 19 şi 20 septembrie. Tema impusă de autorităţile locale a fost “Câmpina de altădată”, o temă similară celei de anul trecut, în care primarul, viceprimarul şi celelalte personalităţi din fruntea urbei s-au îmbrăcat în costume care aminteau de epoca lui Caragiale. Pentru ediţia din anul 2009, Consiliul Local a aprobat un buget de 2,3 miliarde lei vechi pentru ediţia a II-a a “Serbărilor Toamnei”, sumă în care a trebuit să se încadreze fiecare dintre ofertele depuse la Casa Tineretului. În final, s-au primit şase oferte, de la diverse firme, luni, 17 august, având loc desfacerea plicurilor şi alegerea celei mai bune oferte.
Ultima oră: Luni, timp de aproape cinci ore, o comisie a dministraţiei locale a analizat cele şase oferte, decizând o amânare a verdictului pentru 24 de ore. Sunt chemaţi trei dintre ofertanţi (doi din Bucureşti şi unul din Ploieşti) pentru lămuriri suplimentare, dintre cele trei urmând a se alege câştigătorul acestei soluţii de oferte.

Rata şomajului a ajuns în Câmpina la 3,6%

La Câmpina, rata şomajului a crescut constant de la începutul acestui an. La nivelul ultimei luni de referinţă - luna iulie - rata şomajului a ajuns în Câmpina la 3,6%, ceea ce s-ar traduce în cifre absolute în 913 şomeri, din care 739 indemnizaţi (357 femei) şi 174 neindemnizaţi (91 femei). La nivelul aceleiaşi luni - potrivit datelor furnizate de Institutul de Statistică - în Câmpina existau 25.685 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, adică persoanele socotite apte de muncă. Să însemne că toate celelalte 24.772 persoane sunt angajate sub diverse forme?!ALOFM Câmpina are în jurisdicţie 22 de localităţi, cuprinse între Azuga şi Filipeştii de Târg. În total, în evidenţele acestei instituţii figurează 5.571 şomeri, din care 4.149 indemnizaţi şi 1.422 neindemnizaţi.Liliana Vasile, şefa ALOFM Câmpina, a precizat că “în perioada imediat următoare nu se anunţă prea multe disponibilizări colective. Este vorba de Bere Azuga, care a disponibilizat întregul personal, 164 de angajaţi, şi urmează Principal Construct Filipeşti, cu aproape 200 de salariaţi disponibilizaţi”.Cu toate acestea, judeţul Prahova se află în topul disponibilizărilor anunţate pentru perioada următoare, ocupând locul al treilea cu 1.269 disponibilizaţi, primul loc fiind ocupat de Bucureşti - cu 1.489 disponibilizaţi.
“Mă surprinde că absolvenţii din acest an nu au venit să se înscrie în evidenţele noastre. Mulţi dintre ei ne-au spus că nu au ştiut... Au un termen de 60 de zile în care trebuie să se înscrie în evidenţele noastre, în caz contrar pierzându-şi acest drept. Mai mult, statul le oferă posibilitatea de a fi indemnizaţi pentru o perioadă de nouă luni, au posibilitatea unor cursuri gratuite şi, probabil, chiar în luna septembrie vom organiza o Bursă a Locurilor de Muncă pentru absolvenţi. O altă problema care ne este semnalată de oamenii care vin la noi este cea a zonei de nord a Văii Prahovei. Am purtat discuţii cu primarul oraşului Sinaia să ne ofere un spaţiu şi sprijinul administraţiei locale pentru a redeschide punctul de lucru de la Sinaia, care să deservească cele 840 de persoane înscrise în evidenţele noastre în ultima lună din această zona. Dacă nu rezolvăm această situaţie, toţi cei 840 de oameni din Azuga, Buşteni, Sinaia sunt nevoiţi să vină în fiecare lună pâna la Câmpina”, a adăugat Liliana Vasile.
Rata şomajului în localităţile din zona Câmpinei: Şotrile - 8,1%, Filipeştii de Pădure - 7,4%, Cocorăştii Mislii - 6,6%, Proviţa de Jos - 5,5%, Filipeştii de Târg - 5,3%, Floreşti - 5,2%, Poiana Câmpina - 5,0%, Scorţeni - 4,8%, Proviţa de Sus - 4,6%, Talea - 4,3%, Telega - 4,3%, Băicoi - 4,0%, Comarnic - 3,7%, Măgureni - 3,7%, Valea Doftanei - 3,5%, Secăria - 3,4%, Breaza - 3,3%, Azuga - 3,0%, Sinaia - 2,6%, Cornu - 2,4%, Buşteni - 2,2%.
Evoluţia ratei şomajului în Câmpina: ianuarie - 2,1%, februarie - 2,4%, martie - 2,9%, aprilie - 2,9%, mai - 3,1%, iunie - 3,4%, iulie - 3,6%.

Strada Griviţei a intrat în reparaţii

După lucrările de reparaţii capitale şi modernizări de pe străzile Plevnei, Koglăniceanu, Constantin Stere, Pictor Grigorescu şi altele, a venit şi rândul Străzii Griviţei să intre în reparaţii capitale. Chiar dacă selecţia de oferte a avut loc încă de pe 9 iunie, s-a întârziat începerea acestei lucrări din cauza unor contestaţii, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor apreciind, în cele din urmă, că s-a luat decizia corectă şi a permis încheierea contractului cu SC Cast. Sub aceste auspicii a început, în prima parte a săptămânii trecute, realizarea acestei lucrări importante. S-a început de la intersecţia cu Strada Schelelor, blocându-se şi închizându-se circulaţiei sectoarele pe care s-a lucrat. Vor fi executate lucrări de reasfaltare a carosabilului în două straturi, în suprafaţă de 8.500 mp. Pentru a lărgi carosabilul, pe anumite tronsoane, acolo unde este posibil, se vor micşora trotuarele, suprafaţa totală a trotuarelor refăcute fiind estimată la 7.000 mp. De asemenea, lucrările vor mai cuprinde ridicarea la cotă a capacelor de cămin, a capacelor de aerisire gaze şi aşezarea la cotă a gurilor de scurgere.În cele mai multe zone ale acestei străzi, arborii batrâni şi scorburoşi de pe marginea drumului sunt scoşi, în această toamnă, intenţionându-se, plantarea unor arbuşti de tuia.

Beton şi asfalt contra... iarbă!

Lucrările de pe Strada Pictor Grigorescu au inclus şi refacerea trotuarelor. În cele mai multe locuri s-a recurs la varianta betonării şi apoi asfaltării. Explicaţia ne-a fost oferită de şefa Biroului ADPP din Primăria Câmpina, Felicia Olteanu: “Pe anumite porţiuni ale trotuarului de pe Strada Pictor Grigorescu, am decis ca înainte de turnarea asfaltului să turnăm şi un strat de beton, pentru a nu mai avea surprize de genul celor de care am mai avut parte - să iasă iarba prin asfalt. Am încercat şi alte variante, dar credem că aceasta este cea mai bună!”

Donaţie importantă pentru campania de vaccinare iniţiată de Medi’s

Fundaţia Medi's din Câmpina a demarat o campanie de vaccinare opţională, începând cu data de 1 iulie, mai ales împotriva unor boli precum meningită, septicemie, otită, pneumonie, varicelă, zona Zoster, cancer de col uterin sau hepatită. Fundaţia din Câmpina are ca partener, în cadrul acestei campanii, firma de produse farmaceutice Sanofi Pasteur Bucureşti, iar în urma rezultatelor excepţionale ale campaniei, Fundaţiei Medi's i s-a mai adăugat un partener. Este vorba de farmacia Seti, din Câmpina, care a donat vaccinul antihepatitic tip B. Medicul Minerva Stanciu, unul dintre coordonatorii campaniei, ne-a declarat despre această donaţie: “Ne-a bucurat foarte mult dorinţa farmaciei Seti de a ni se alătura. Sprijinul lor este extrem de important. De acest vaccin beneficiază gratuit cei care nu au o imunizare completă, care au contact în familie cu persoane cu hepatită de tip B sau care au vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani şi nu au efectuat vaccinul în cadrul campaniei din programul naţional”.

Spitalul Municipal, executat?!

Procesul despre care v-am relatat în ediţia noastră precedentă, în care a fost târât Spitalul Municipal Câmpina, după încheierea unui contract dezavantajos pentru spital cu firma bucureşteană Romgermed, pentru asigurarea unor reactivi pentru laborator, este pe cale să aducă mari neplăceri unităţii medicale. Cu o datorie de peste 12 miliarde pe cap, Spitalul Municipal riscă executarea silită, singura scăpare fiind să dovedească dacă... este instituţie publică! Dacă reuşeşte să dovedească acest lucru, Spitalul Municipal Câmpina ar putea obţine o amânare de şase luni... Dar banii tot vor trebui daţi! Cine va răspunde? Asta este cu totul şi cu totul altă poveste...

Sărbătoare la Poiana Câmpina

A devenit o tradiţie pentru comunca Poiana Câmpina ca în fiecare an, la 15 august, să se celebreze “Zilele localităţii”. Aşa că, înfruntând ploaia, câteva sute bune de localnici şi nu numai s-au aflat în grădina Şcolii “Învăţător Ion Mateescu” din Poiana Câmpina, pentru a asista la un spectacol, în care vedeta a fost incontestabil Florica Jinga, dar şi pentru a mânca un mic şi a bea o bere. Primarul comunei Poiana Câmpina, Aurel Duţă, ne-a declarat că “sunt mulţumit că am reuşit şi în acest an de criză să păstrăm tradiţie acestei manifestări, cu atât mai mult cu cât nu am cheltuit nici un leu de la bugetul local, totul fiind realizat prin sponsorizări”. Un exemplu care ar trebui urmat şi de alţii...

Alegeri la PSD Prahova

Organizaţia judeţeană a PSD este în fierbere mare... Într-atât de mare, încât a fost nevoie de prezenţa vicepreşedintelui Dan Nica. Sosirea acesteiua a dus şi la găsirea unei soluţii - organizarea de noi alegeri. Practic, este vorba de o dispută între Marian Săniuţă, actualul preşedinte PSD Prahova, şi Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean. În faţa lui Dan Nica, Mircea Cosma a susţinut că rezultatele bune de la alegerile locale, când a obţinut inclusiv funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, i se datorează, în vreme ce rezultatele mai slabe de la alegerile parlamentare şi europarlamentare sunt în... sarcina preşedintelui Organizaţiei Judeţene, Marian Săniuţă. La rândul său, fostul ministru de Interne l-a acuzat pe Cosma că nu s-a mai implicat în viaţa partidului, obţinând rezultate mult sub cele de la alegerile locale în zona de care a răspuns direct la alegerile parlamentare şi europarlamentare.Alegerile pentru stabilirea noului preşedinte al organizaţiei judeţene sunt programate pentru 27 august. În mod normal, şi Organizaţia Câmpina a PSD este direct interesată de aceste alegeri. Oamenii se feresc să spună de partea cui vor fi, dar există o variantă ca în cazul unei victorii a lui Mircea Cosma, un câmpinean să devină vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. De urmărit!

Unirea Câmpina a câştigat cu 3-1 la Vâlcăneşti

În prima etapă a noului sezon din Liga A Prahova, Unirea Câmpina s-a deplasat la Vâlcăneşti, unde a întâlnit formaţia locală Gloria. Dar gloria avea să fie - după 90 de minute de joc - a câmpinenilor, care au învins de o manieră entuziasmantă cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Ungureanu (foto), Brânzea şi Nichifor. După o primă repriză albă, în care a ratat foarte mult, Unirea s-a impus în repriza secundă, pe fondul unei evidente superiorităţi fizice, victoria câmpinenilor fiind dincolo de orice dubiu.Unirea a jucat la Vâlcăneşti cu formula: Păpuşoiu - Gratie, Cazan, Neagu, Coman - Creţu, Ţigănuş, Brânzea, Burlacu - Vane, Ungureanu. Au mai jucat: Nichifor şi Fl. Stoica. Partida a fost arbitrată de Andrei Antonie (Breaza), asistat de Alexandru Chivu şi Gabriel Brăilă (ambii din Ploieşti), în vreme ce observator a fost Marian Deaconu, de asemenea, din Ploieşti.
Chiar dacă nu a putut fi prezent alături de echipa sa la Vâlcăneşti, antrenorul Marius Pălănceanu era foarte fericit, dar şi realist: “Mă bucur enorm că am început campionatul extraordinar, cu o victorie în deplasare cu 3-1 şi mă bucur că s-a văzut încă de la primul joc pregătirea fizică buna pe care am făcut-o şi înaintea acestui sezon. Este o victorie, mai ales pentru moral, de mare importanţă, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să fim conştienţi că ne aşteaptă acasă un joc greu cu CS Brazi, mai ales că ei au luat bătaie în această primă etapă, pe teren propriu, de la Avântul Măneciu”, a declarat antrenorul formaţiei Unirea Câmpina, Marius Pălănceanu.
Liga A Prahova, etapa I
Petrolul '95 Ploieşti - Progresul Aluniş 10-0*
CS Băneşti - Intersport Plopeni 1-4
CS Ceptura - Caraimanul Buşteni 5-0
Gloria Vâlcăneşti - Unirea Câmpina 1-3
Victoria Fântânele - Tineretul Tomşani 5-0
CS Brazi - Avântul Măneciu 2-3
Podgoria Vadu Săpat - Cheile Doftanei Brebu 1-1
Artsani Păuleşti - Petrolul Ploieşti 1-2
ASO Slănic - Vointa Bălţeşti 5-2
*Progresul Aluniş s-a retras de pe teren în minutul 76, dupa ce a rămas cu numai şase jucători; omologabil cu scorul de pe teren din momentul întreruperii jocului.
Etapa a II-a
vineri, 21 august, ora 18.00
Petrolul Ploieşti - ASO Slănic
sâmbătă, 22 august, ora 11.00
Caraimanul Buşteni - Gloria Vâlcăneşti
Unirea Câmpina - CS Brazi
sâmbătă, 22 august, ora 18.00
Intersport Plopeni - CS Ceptura
Tineretul Tomşani - Podgoria Vadu Săpat
Cheile Doftanei Brebu - Artsani Păuleşti
duminică, 23 august, ora 11.00
Progresul Aluniş - CS Băneşti
Avântul Măneciu - Victoria Fântânele
Voinţa Bălţeşti - Petrolul ‘95 Ploieşti

Coruna Câmpina a învins în Cupa României

Coruna Câmpina - Vulturul Poiana Trestieni 4-2 (2-0)
În primul meci oficial al noului sezon, Coruna Câmpina (antrenată de Alin Postolache) a învins formaţia Vulturul Poiana Trestieni, o echipă nou înfiinţată, dintr-un sat aparţinând de comuna Cosminele. Ambele formaţii activează în Liga C Prahova, iar câmpinenii s-au impus cu scorul de 4-2 (2-0), prin golurile marcate de Grigoraş (11 - a pătruns solitar pe partea stânga şi a şutat imparabil), Nicola (25 - a împins în plasă, din doi metri, balonul scăpat de portarul advers), Necula (70 - şut de la 16 metri, lateral stânga, printre picioarele nefericitului Diţă), Dârstaru (76 - şut frumos din interiorul suprafaţei de pedeapsă), respectiv, I. Vlad (46 - “torpilă” de la 18 metri sub transversală) şi A. Mihai (85 - şut frumos cu stângul de pe partea stângă, de la limita suprafeţei de pedeapsă la colţul lung).Nu a fost un joc rău, dar ambele echipe au păcătuit din punct de vedere tehnic, poate şi din cauza stării precare a terenului de joc, partida disputându-se pe terenul din incinta Căminului Petrol.Iată si echipele care s-au înfruntat în faţa a aproximativ 100 de spectatori:
Coruna Câmpina: Bucuroiu - Burlacu, Nicola (65 Negoiasă), Burloiu, Necula (cpt), Nistor, Dobre, Enescu, Hromei (83 Anca), Dârstaru, Grigoraş (46 M. Stan).
Vulturul: Diţă - Pantec, Drăgoi, Irimia (62 Bergescu), Gratian, Oancea, Şerban, Mihăescu (68 Ştir), A. Mihai, Simion (cpt), I. Vlad.
Arbitri: Alexandru Vereu (Filipeştii de Pădure) - Mihai Coman (Buşteni), Mihai Cojocaru (Valea Doftanei). Observator: Marian Iancu (Boldeşti).
Un portar... “criminal”. Portarul formaţiei oaspete, Vasile Diţă, s-a dovedit a fi “clovnul” partidei. A încasat două goluri de tot circul, iar în pauză a oferit o imagine a profesionalismului demnă de “faza zilei” pe orice generic - s-a aşezat, chiar aproape de punctul de pedeapsă şi... a fumat tacticos o ţigară! După ce a luat golul al treilea a cedat locul său din poartă unui coleg din câmp, arătându-se foarte deranjat de faptul că era certat de toata lumea... “Ce mare meci de mă certaţi toţi atâta!” şi apoi i-a adresat un îndemn colegului său care l-a înlocuit în poartă: “Lasă şi tu una...!”

Juniorii lui Roberto Opaţchi s-au săturat de amicale

Grupa de juniori a clubului Coruna, pregatită de Roberto Opaţchi, va relua campionatul abia după începutul lunii septembrie. “Din luna mai, de când am terminat precedenta ediţie de campionat şi până după începutul lunii septembrie nu există nici o competiţie ofiicală pentru aceşti copii. Aşa că, organizăm meciuri amicale... Exceptând vacanţa, în toată această perioadă am jucat câte două partide amicale pe săptămână, astfel încât vom disputa un total de 19 partide. Ultimul joc amical a fost vineri, atunci când am întâlnit, la Ploieşti, grupa de juniori '97 a clubului Petrolul, pe care am învins-o cu scorul de 5-0. Vom mai juca alte două partide: miercuri, de la 8.30, cu Astra Ploieşti, iar vineri, cu Conpet, ambele la categoria noastră de vârstă şi ambele în deplasare, pentru că - din păcate - în Câmpina nu avem terenuri pe care să ne putem desfăşura jocurile amicale”, ne-a spus Roberto Opaţchi.

Startul în Liga a III-a a fost amânat cu o săptămână

Din cauza numeroaselor probleme cu care s-a confruntat FRF la înscrierea echipelor, Liga a III-a a fost amânată cu o săptămână. Mai mult, s-au produs şi unele modificări în componenţa seriilor. Chiar în seria a III-a, în care activează şi formaţiile prahovene, locul echipei ENA Făgăraş a fost luat de Viitorul Toporu. Programul echipelor prahovene pentru prima etapă, care va avea loc vineri, 21 august, de la ora 18.00, a rămas neschimbat:
Argeşul Mihăileşti - Kaproni Boldeşti
Petrolul Teleajen - Electrosid Titu
Conpet Ploiesti - CF Predeal
Viitorul Toporu - Chimia Brazi
Victoria Adunaţii Copăceni - AFC Filipeşti