25 august 2009

Nedreptăţile unei post-retrocedări

Oameni ameninţaţi cu executarea silită pentru a-şi plăti cu mii de euro accesul în propria casă!
La doi paşi de sediul Primăriei Câmpina, în spatele fostei clădiri a BNR, se consumă o poveste cu aspectede-a dreptul dramatice, pe care numai o legislaţie şchioapă, interpretabilă şi posibile influenţe de altă natură din partea celor care vor să dea un tun imobiliar au contribuit la transformarea ei într-o cruntă realitate pentru cei implicaţi.
Imobilul de pe Strada Griviţei, de la nr. 71, reprezentând 1.344,9mp şi mai multe corpuri de casă, i-a aparţinut lui Victor Rădulescu, fost primar al Câmpinei între anii 1926 şi 1928. Proprietatea sa a fost confiscată de regimul comunist în primii ani de după cel de-al doilea război mondial.Ulterior, în ani diferiţi, în funcţie de actele normative existente la momentul respectiv,mai multe familii au cumpărat părţi din corpurile de clădire. În acelaşi timp, o parte din teren a fost dat efectiv Băncii Naţionale. Potrivit legilor în vigoare, la momentul cumpărării caselor, oamenii de aici au devenit şi proprietarii trenurilor de sub casă, restul curţii rămânând în indiviziune. Şi a venit anul 2002, atunci când, prin dispoziţia nr. 1.079 din 7 noiembrie 2002, a primarului Câmpinei, a fost restituit în natură terenul în suprafaţă de 1.019,2mp, indiviziune din 1.344,9mp. “Nimeni nu ne-a întrebat nimic. Nimeni nu ne-a cerut vreo părere asupra vecinătăţilor, asupra căilor de acces. Nimic... Ne-am trezit puşi în faţa unui fapt împlinit”, susţin la unison locatarii imobilului - Elena şi Ion Stoican, Florica Bucur şi Mariana Preda. Beneficiarii retrocedării au fost: Ruxandra Ana Fotino, Ruxandra Marcela Rotaru, Constantin Alexandru Bellu, Ana Manuela Wiess, toţi din Bucureşti, Rodica Venera Gheorghiu, din Câmpina, şi Vlad Fitts, domiciliat în Birmingham - Statele Unite ale Americii. În anul 2006, beneficiarii retrocedării vând propietatea firmei câmpinene SC Forera SRL, administrată de
Adriana Alexiu. De aici au început adevăratele necazuri ale oamenilor din imobil. La puţin timp, societatea cu pricina i-a acţionat în judecată pe ceilalţi proprietari, solicitând ieşirea din indiviziune. Elena şi Ion Stoican, Florica Bucur şi Mariana Preda susţin că au fost încălcate mai multe norme, cel puţin din punct de vedere procedural, una dintre acestea fiind că familia Stoican, citată în proces, a fost introdusă în această cauză doar în februarie 2008, deşi procesul începuse din anul 2006! Această familie locuia aici în baza unui contract de comodat cu Graţiela Dudaman, căsătorită Popovici, adevăratul proprietar, dar care locuieşte în Canada şi care a vândut în cele din urmă spaţiul respectiv familiei Stoican abia pe 26 noiembrie 2007. Ori necitarea unuia dintre proprietarii implicaţi este un viciu de procedură grav, care poate atrage inclusiv nulitatea actului. În cele din urmă, practic, în instanţă au fost prezente doar familiile Mariana Preda şi Florica Bucur. Problema esenţială pe care instanţa a avut-o de rezolvat a fost cea a asigurării căii de acces pentru toate familiile de pe această proprietate, precum şi asigurarea unei răscumpărări faţă de noul proprietar. Pe întreaga durată a procesului au fost realizate nu mai puţinde patru variante de rezolvare a ieşirii din indiviziune.În vreme ce proprietari daţi în judecată solicitau o cale de acces cât mai largă, la un preţ minimal, preţul la care firma cumpărase terenul, în schimb, firma care solicita ieşirea din indiviziune dorea o suprafaţă cât mai mare de teren, iar preţul pentru terenul lăsat celorlalţi proprietari să fie practic vândut la preţul pieţei.Concret, era vorba de un preţ de la 13,9 euro/mp, la care firma Forera a cumpărat terenul de la beneficiarii retrocedării, sau de un preţ de 90 euro/mp, preţ stabilit ca valoare a terenului la acel moment, pe piaţa liberă.În cele din urmă, instanţa a decis să împace şi capra şi varza, dând ca verdict suprafaţa de teren pentru cale de acces pe care au dorit-o majoritatea proprietarilor, dar fixând ca preţ valoarea de 90 euro/mp. Prin această hotărâre a instanţei, practic, firma Forera îşi recuperază întreaga investiţie în terenul de pe Strada Griviţei numai din răscumpărarea primită pentru asigurarea servituţii de trecere pentru familiile care locuiesc în imobilele de aici. Ba, mai mult, are şi un beneficiu de aproximativ 5.000 euro!!! Incredibil!Oamenii au atacat hotărârea primei instanţei, dar Curtea de Apel a menţinut hotărârea iniţială. Mai mult, a apărut o somaţie din partea executorului judecătoresc pentru suma de 7.038 euro şi 4.838,33 lei, doar pentru Mariana Preda. Termenul este 1 septembrie, în caz contrar, Mariana Preda şi ceilalţi proprietari putându-se trezi cu casele scoase la licitaţie!
Mariana Preda (foto) este unul dintre proprietarii caselor de aici. Fost director al actualului Colegiu Naţional “Nicolae Grigorescu”, Mariana Preda este pensionară şi în locul unei bătrâneţi liniştite, pe care o merita după o viaţă dedicată şcolii câmpinene, este nevoită să se lupte prin tribunale pentru a-şi câştiga dreptatea. “Am cumpărat această casă în anul 1974, în baza unei legi din anul 1973. Cum se făcea la vremea respectivă, am făcut împrumut la stat şi am plătit ani întregi rate şi dobânzi. Nu am avut şi nu am nimic împotriva retrocedărilor, dar consider că, în cazul nostru, lucrurile s-au făcut undeva, poate, la limita legii sau chiar dincolo de ea. Nimeni de la Primărie nu ne-a întrebat nimic, nu nis-a lăsat cale de acces, iar totul s-a făcut pe grabă şi pe furiş, ceea ce mă face să cred că au fost şi lucruri necurate, care au dus la această grabă din partea lor. A mai fost şi avocatul Chiriacopol, care era consilier local la acea vreme şi care a venit în mai multe rânduri pe aici prezentându-se ca avocatul proprietarilor şi care cred că s-a folosit de influenţa sa şi de faptul că îi cunoştea mult mai bine decât noi pe angajaţii Primăriei, pentru realizarea unor documente. Nici avocatul pe care l-am avut noi la început, domnul Pănoiu, nu a fost chiar aşa cum mi-aş fi dorit eu, astfel încât acum, după atâţia ani de muncă, având şi eu pretenţia că sunt totuşi o persoană cunoscută în Câmpina, am ajuns să fiu ameninţată cu executarea silită. Încercăm toate căile posibile de atac, dar nimeni din rândurile autorităţilor nu ne ajută cu absolut nimic! Am constatat foarte multă răutate... Mai întâi, cei de la Primărie, când ne-am dus prima dată, nu aveau nici măcar dosarul complet. Lipsea şi decizia de retrocedare şi planul. M-am înscris în audienţă la primarul Tiseanu şi, după ce am avut o discuţie mai dură cu el, în trei zile a apărut dosarul complet. Am solicitat în scris unele documente, dar ne-au trimis un plan din care lipseau mai multe elemente, inclusiv menţiunile în ceea ce mă priveşte. A fost nevoie de o nouă dispută pentru ca lucrurilre să intre pe un făgaş mai aproape de normalitate. Apoi, alte anomalii... Au stabilit ei că eu am în plus sub casă vreo cinci metri pătraţi, pe care trebuie să-i plătesc acum. De ce? Şi de ce firmei Forera, n-am înţeles... Iar culmea culmilor a fost că mi-au cerut să plătesc şi terenul pe care se află scara de acces în clădire, scară construită odată cu imobilul! E ceva de nedescris ceea ce a ajuns să se întâmple în ţara asta!”, ne-a declarat Mariana Preda.
Cine este Forera?
Firma Forera SRL din Câmpina îşi are sediul pe B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 16. Are un unic asociat, care este şi administratorul societăţii, Adriana Alexiu, iar conform ultimelor raportări oficiale, din anul 2007, a reuşit o performanţă impresionantă: o cifră de afaceri de 1,962 miliarde lei vechi, un profit de 158,48 milioane lei vechi, toate acestea cu... un singur angajat. Înfiinţată în anul 2000, firma câmpineană oferă o gamă largă de utilaje de ambalare şi consumabile, fiind unic distribuitor în România al firmei poloneze Wega Elektronik, unul dintre cei mai importanţi producători de ambalaje din Europa.

Prefectura a decis să rezolve singură

Cazul “Tabacu”
Jenica Tabacu a devenit, oficial, ceea ce toată lumea ştia de ani buni - incompatibilă!Şefa PIN Câmpina a avut de ales între funcţia de director al Muzeului “Hasdeu” şi funcţia de consilier local. Jenica Tabacu a avut la dispoziţie 15 zile pentru a se decide. Nu a făcut-o, bazându-se... cine ştie pe ce! În schimb, Prefectura a decis să rezolve singură situaţia.
Da, ceea ce şi-a dorit (aproape) întotdeauna Jenica Tabacu - să fie în centrul atenţiei, să conducă, să fie acolo unde se iau deciziile importante ale Câmpinei - au transformat-o într-un caz. Aşa a apărut “Cazul Tabacu”. Să ne reamintim, pe scurt. În vara anului trecut, Jenica Tabacu - alături de liderii PSD şi cei ai PD-L - stabilea cum să se împartă conducerea administraţiei locale.I s-a oferit şi a acceptat cu plăcere un post important. Chiar dacă nu este oficial city-manager, e coordonatorul programelor culturale din Primăria Câmpina, păstrându-şi şi funcţia de director al Muzeului “Hasdeu”. A început să vrea din ce în ce mai mult. Şi a obţinut aproape tot - maşină de un miliard de lei vechi, organizarea unor acţiuni aşa-zis culturale, totul culminând cu concursul de gastronomie “Câmpina, în stil dulce”, unde Horia Brenciu a încasat 1.000 de euro doar pentru a-i aduce laude şi mulţumiri celei pe care a numit-o “domnişoara” Jenica Tabacu, fără a se aminti vreun cuvânt despre Consiliul Local. De aici a început scandalul, pornit mai ales de foştii consilieri PNDC. La şedinţa de la finalul lunii iunie, Alin Moldoveanu a solicitat un punct de vedere privind starea de incompatibilitate a Jenicăi Tabacu. L-a primit, dar nu l-a făcut public, probabil doar din motive politicianiste. Răspunsul juriştilor a fost fără echivoc: Jenica Tabacu este în incompatibilitate. I s-a adus la cunoştinţă şi a avut 15 zile pentru a-şi alege opţiunea. Nu a făcut-o, astfel încât Prefectura a fost nevoită să emită un ordin prin care - practic - o destituie pe Jenica Tabacu din funcţia în care a fost aleasă, cea de consilier local. Dacă se va merge până la capăt, ar fi doar un mic pas spre normalitate. Cum s-a mai întâmplat, un singur telefon ar putea rezolva situaţia... Dar să recunoaştem că situaţia a ajuns mult prea departe. Incompatibilitatea Jenicăi Tabacu e foarte bine cunoscută. A fost în aceeaşi situaţie în mandatul 2004-2008. A candidat la Primărie, a devenit apoi consilier local, deci a câştigat încă un mandat de consilier, într-un fel în ilegalitate, pentru că nu a renunţat niciodată la funcţia de director al Muzeului Hasdeu, funcţie pentru care se află pe statul de plată al Primăriei Câmpina. Deci angajat al Primăriei şi consilier local, în acelaşi timp. Şi aproape şase ani, nimeni nu a spus nimic, sau, dacă a spus, a făcut-o doar pe la colţuri ori pe la... partid, indiferent care ar fi fost acela. Jenica Tabacu a greşit, dar la fel de mult au greşit şi cei care au tolerat atâţia ani această situaţie şi care se laudă cu respectarea legii ori de câte ori au ocazia să o facă.
A avut de ales...
Încolţită din unele direcţii, chiar de cei care i-au permis să obţină şi să păstreze funcţiile pe care le deţine în prezent, Jenica Tabacu a avut în faţă două soluţii pentru intrarea în legalitate.Una ar fi fost să renunţe la funcţia de director al Muzeului “Hasdeu”. Ar fi însemnat să lase deoparte o muncă făcută cu multă pasiune şi să părăsească locul de mare încărcătură afectivă pe care l-a transformat în ceea ce e azi şi în care a demonstrat că se simte foarte bine. Nu în ultimul rând, ar fi însemnat să renunţe la activitatea sa de cercetare, dar şi la... numeroasele facilităţi financiare pe care le obţine din ocuparea acestei funcţii - un salariu măricel, sporuri, toate aducându-i lunar venituri comparabile cu cele ale primarului, dacă nu chiar mai mari! A doua soluţie ar fi fost să renunţe la funcţia de consilier local, ceea ce ar fi presupus îndepărtarea de locul unde se iau deciziile. Intervenţia Prefecturii o îndepărtează - cel puţin teoretic - pe Jenica Tabacu de la masa unde se iau deciziile importante, chiar dacă va rămâne coordonatorul programelor culturale al administraţiei locale. Trăim în România, un stat de drept, iar Jenica Tabacu va apela, aproape sigur, la atacarea în instanţă a deciziei Prefecturii. Ceea ce ar putea însemna dacă nu ani, măcar luni de amânări şi tergiversări. Şi toate astea pentru ce?
PIN exclude din partid un membru plecat de câteva luni la PNL
În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, Organizaţia PIN Câmpina ne-a remis un comunicat de presă pe care îl redăm integral. “În cadrul Adunării Generale locale din data de 21 august 2009, în baza articolului 10, al. 8 şi articolului 15 din Statutul PIN, conducerea locală a Organizaţiei a hotărât excluderea doamnei Ene Elena din cadrul PIN, conform articolului 16, alin. 1.”Nu se oferă alte precizări suplimentare. Pe de altă parte, trebuie precizat faptul că persoana exclusă acum din PIN, Elena Ene, a părăsit partidul în urmă cu aproape şase luni, devenind membru PNL. Din luna mai a acestui an se ocupă de Clubul Seniorilor din cadrul Organizaţiei PNL Câmpina. În aceste condiţii, de ce să fie exclusă din PIN o persoană care a plecat din această formaţiune politică de luni bune? În plus, în conformitate cu Statutul PIN, o persoană îşi pierde calitatea de membru al acestui partid, printre altele, dacă se înscrie în altă formaţiune politică, iar Elena Ene este membru PNL, cu acte în regulă, încă din primăvară.Decizia luată de PIN pare, mai degrabă, o măsură de precauţie care-i aparţine preşedintelui acestei formaţiuni politice, Jenica Tabacu, în eventualitatea în care aceasta îşi pierde postul din Consiliul Local, dar doreşte să lase în locul său o persoană de încredere.La alegerile locale din vara anului trecut, Elena Ene s-a aflat pe poziţia a treia pe lista PIN pentru Consiliul Local. În prezent, PIN Câmpina are doi consilieri - Jenica Tabacu şi Adrian Piţigoi. Dacă Jenica Tabacu pleacă, în Consiliul Local intră următorul de pe listă. Cum Elena Ene este şi plecată la alt partid, dar şi... exclusă, al patrulea pe lista PIN este Adi Berger. Aşa cum spuneam, Elena Ene (foto) a părăsit Organizaţia PIN în primăvara acestui an. În scurt timp, s-a înscris în PNL Câmpina. La momentul respectiv, Elena Ene ne-a declarat: “Eu am fost membru la PIN, pe relaţia copiilor mei, care se cunosc cu Jenica Tabacu. I-am dat o mână de ajutor în campanie, dar nu se mai putea lucra cu ea. Că aşa e omul când ajunge într-o funcţie... S-a schimbat foarte mult şi a început cu minciuni, cu intrigi, chiar în familia mea, ceea ce m-a deranjat foarte mult. Când am văzut toate aceste lucruri murdare, dezamăgită, am plecat. Am analizat partidele, inclusiv pe plan local, şi am decis că PNL este cea mai bună alegere.”

“Serbările Toamnei” cu... Skepsis

De la lumea lui Caragiale, la un lanţ de flori pentru... “Guiness Book”
La începutul săptămânii trecute, la Casa Tineretului, o comisie a administraţiei locale a avut de analizat ofertele depuse de şase firme pentru organizarea ediţiei a II-a a Festivalului “Serbările Toamnei”.După ce, în prima zi,s-a dezbătut intens aproape cinci ore, s-a decis amânarea verdictului pentru 24 de ore şi chemarea pentru lămuriri suplimentare a reprezentanţilor a trei dintre firme. Nici a doua zi lucrurile nu aveau să dureze prea puţin, după ore întregi de dezbateri şi discuţii extrem de aprinse - aproape fiecare membru al comisiei susţinând, din diferite motive, o altă firmă - a fost declarată câştigătoare firma SC Skepsis Advertising SRL Bucureşti. Programul firmei câştigătoare, evaluat la 2,18 miliarde lei vechi, faţă de 2,3 miliarde lei vechi, maximul impus de administraţia locală, cuprinde o serie de momente inedite. Conform acestui program, Câmpina va deveni, în zilele de 19 şi 20 septembrie, “Oraşul Artelor”. În zona centrală a localităţii vor fi amenajate sectoare dedicate fiecărei arte - teatru (clovni, personaje pe catalige, păpuşi uriaşe, fachiri, mimi), arte vizuale (sculptură - olărit, iconografie, mozaic, pictură - de la desene pe asfalt la face-painting). Cea mai importantă manifestare dedicată artelor vizuale va fi reprezentaţia celui mai inventiv artist francez al ultimilor ani - Jerome Murrat (foto mic, dreapta), care este creatorul faimosului personaj cu două capete. La capitolul “Muzică şi dans”, pe scena principală, amenajată în centrul Câmpinei, vor urca numeroşi artişti, cele mai cunoscute nume fiind Compact şi Direcţia V, plus alte patru nume sonore dintr-o listă mult mai mare, pe care administraţia locală o are la dispoziţie. De asemenea, sâmbătă seară, un DJ va anima o mare discotecă în aer liber. Pentru “Literatură”, principalul punct de atracţie va fi “Cartea Oraşului”, o carte de mari dimensiuni, frumos legată, în care vizitatorii îşi vor putea scrie impresiile, iar cartea să fie expusă ulterior într-un loc aparte în sediul Primăriei.Nu lipseşte nici capitolul dedicat “Artei culinare”. Chiar dacă nu va fi o reeditare a acţiunii “Câmpina, în stil dulce”, într-un sector aparte, comercianţii locali vor putea oferi publicului gustări, must, siropuri, plăcinte, mici şi nelipsita bere.Punctul culiminant ar trebui să fie “Bătaia cu flori”, pe care reprezentanţii “Skepsis” au descoperit-o undeva, în istoria Câmpinei. Atmosfera retro a acţiunii va fi dată de personaje îmbrăcate în costume de epocă, acestea urmând a circula în automobile de epocă, maşini decapotabile, din care trecătorii vor fi bombardaţi cu flori. De asemenea, organizatorii vor să invite un reprezentant de la Guiness World of Records, care să asiste la intrarea Câmpinei în “Cartea Recordurilor” pentru cel mai lung lanţ alcătuit din flori”.Ediţia a II-a a “Serbărilor Toamnei”se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.
Cine e Skepsis?
Skepsis Advertising a fost înfiinţată în anul 2004 şi are, la ultima raportare, un număr de 20 de angajaţi. A organizat mai multe evenimente, printre care şi Târgul de Alimentaţie al Metro. Conform ultimelor raportări oficiale ale acestei companii, în anul 2007 a avut o cifră de afaceri de 94,442 miliarde lei vechi şi un profit brut de 1,340 miliarde lei vechi.
Un sondaj inedit
După dezbaterile îndelungate din cadrul comisiei administraţiei locale (alcătuită din Horia Tiseanu, Ion Dragomir, Mihaela Neagu Petrovici, Jenica Tabacu, Alin Moldoveanu, Daniel Telegescu, Elvis Arghir, Florin Buda şi Radu Hoitan) s-a decis realizarea unui lucru inedit pentru Câmpina - un sondaj la care câmpinenii să răspundă, printre altele, la întrebarea “Consideraţi că este o iniţiativă bună organizarea celei de-a doua ediţii a Festivalului «Serbările Toamnei»?”. Singurele variante de răspuns sunt “Da” sau “Nu”. Profitând de ideea acestui sondaj, administraţia locală a mai stabilit alte două întrebări pentru câmpineni: “Care sunt principalele trei probleme ale municipiului Câmpina?” şi “Cum calificaţi activitatea Primăriei Câmpina?”, la aceasta din urmă existând variantele de răspuns: foarte bună, bună, satisfăcătoare, slabă şi foarte slabă. Operatorii acestui sondaj ad-hoc au fost agenţii Poliţiei Comunitare, care au chestionat 700 de persoane, criteriile de alegere a respondenţilor fiind undeva - mai degrabă - la aprecierea agenţilor Poliţiei Comunitare. Chestionarele au fost centralizate de consilierul personal al primarului Tiseanu, Mihaela Baroianu, rezultatele acestui sondaj fiind următoarele:
Primăria Câmpina urmează să organizeze ediţia a II-a a Festivalului „Serbările Toamnei“. Consideraţi că este o iniţiativă bună?
DA - 64% (448 persoane)
NU - 36% (252 persoane)
Cum apreciaţi activitatea Primăriei Câmpina?
Foarte mulţumit - 4,4% (31 persoane)
Mulţumit - 78,5% (550 persoane)
Nemulţumit - 15,6% (109 persoane)
Foarte nemulţumit - 1,5% (10 persoane)
Sondajul a mai cuprins o întrebare referitoare la nominalizarea celor trei probleme ale urbei. Rezultatele la această întrebare nu au fost încă centralizate, primarul Tiseanu nominalizând câteva dintre răspunsuri: „Câinii comunitari, cursele de maşini, curăţenia, fluidizarea traficului şi altele“.În privinţa realizării sondajului după derularea concursului de oferte, Tiseanu a precizat: „Am văzut că la nivel naţional, mai ales după scandalurile de la Ministerul Tineretului şi Ministerul Turismului, opinia publică nu prea ar agrea astfel de festivaluri în vreme de criză. Am vrut să avem acceptul câmpinenilor pentru această manifestare şi acum îl avem“.

Scrisoare deschisă

Am primit la redacţie o scrisoare extrem de interesantă, atât prin situaţia în sine, cât şi prin întrebările - absolut pertinente - pe care cele două familii de câmpineni, semnatari ai scrisorii, le adresează autorităţilor locale.“Vă rugăm să publicaţi această scrisoare deschisă în ziarul dumneavoastră pentru a face cunoscut tuturor cititorilor, dar şi întregii opinii publice modul în care am fost trataţi de “organe” în această vară. De asemenea, aşteptăm răspuns public la întrebările puse de noi.Vă mulţumim.Suntem două familii de pensionari din Câmpina, Cornelia C., de 55 ani, şi Marian B., de 61 de ani, care de mai mult de zece ani ne petrecem, în fiecare vară, două-trei săptămâni, cu cortul, pe malul râului Prahova. Anul acesta am avut o mare şi neplăcută surpriză, fiind obligaţi să părăsim spaţiul de campare de pe marginea râului Prahova. Iată cum s-au petrecut faptele:În ziua de 4 august, cele două familii, fiecare cu cortul său, ne-am campat în locul nostru obişnuit, acolo unde ne petrecem concediul de atâţia ani. Locul este situat la aproximativ 5 metri de râul Prahova, 100-150 metri de DN1 şi aproximativ 600 metri de localul «Casa Bucur». Cu o zi înainte de a ne aşeza aici, am fost în acelaşi loc şi am făcut o minimă igienizare - am strâns sticle goale de plastic, pungi de plastic, hârtii de tot felul şi tot felul de alte gunoaie, astfel încât să ne asigurăm un loc cât mai propice pentru cele câteva zile de concediu pe care doream să le petrecem în acel loc. De remarcat faptul că nu suntem singurii care ne aşezăm aici, deoarece existau vetre de cărbuni mai vechi de la alte vizite anterioare ocazionale. Am stat liniştiţi în acel loc din4 până pe 12 august, atunci când am fost somaţi de Poliţie să evacuăm urgent locul pe motiv că - atenţie, e incredibil! - «stricăm imaginea ţării»!!! Premergător acestei zile, pe 6 august, un echipaj de Poliţie s-a oprit la locul nostru de campare şi în mod absolut civilizat ne-a întrebat dacă au avut loc incidente, dacă ne simţim în siguranţă şi dacă avem probleme deosebite. Firesc, am răspuns că nu sunt probleme.Spre surprinderea noastră, şicanele au continuat, chiar dacă s-a dorit inducerea unei note de «legalitate», pentru a nu putea noi să facem nici un fel de contestare. În ziua de 10 august, s-a oprit în apropierea noastră un cetăţean care - fără să se recomande - ne-a somat ca până în seara aceleiaşi zile să părăsim locul pentru că este proprietatea lui!I-am răspuns civilizat că venim în acest loc de 10-12 ani şi că nimeni nu ne-a făcut cunoscut că este vorba de o proprietate privată. Dacă am fi ştiut, am fi căutat un alt loc. În plus, nu exista nici o plăcuţă cu inscripţia «proprietate privată», iar locul nu arăta a fi unul îngrijit, împrejmuit, ci, din contră, era plin numai stufăriş, răchită şi sălcii. Întrucât era o oră destul de târzie, i-am promis persoanei în cauză că a doua zi vom evacua locul. A doua zi, «frecuşul» a continuat şi mai şi... La faţa locului a venit un echipaj de la Poliţia Câmpina şi patroana de la «Casa Bucur», care nu am înţeles ce căuta, reamintindu-vă că acest restaurant se află la aproximativ 600 metri de locul în care ne aflam noi. «Individa» le-a indicatul poliţiştilor locul în care ne aflam şi a plecat. Echipajul de poliţie, condus de un domn comisar căruia nu i-am reţinut numele, însoţit de o poliţistă, ne-a cerut actele. Poliţistul ne-a spus că trebuie să plecăm de acolo pentru că «facem ţara de râs» (!!!) şi că mai binene-am duce cu cortul pe dealul Muscel!Iată şi considerentele noastre. Suntem familii cu venit (pensie), locuim la bloc, nu suntem oameni fără căpătâi, care să umblăm cu cortul prin ţară. Nu avem posibilităţi financiare să plecăm în alte ţări să ne facem concediile şi nu înţelegem cum ne facem ţara de râs?! Corturile noastre sunt de fabricaţie recentă, în faţa lor aveam o măsuţă unde mâncam sau dezlegam integrame, fiecare dintre noi aveam costume de baie, de jur împrejurul corturilor am făcut noi curăţenie şi atunci... unde era problema? De-a lungul râului Prahova, până la Azuga, sunt corturi amplasate chiar la o distanţă mică de şosea şi nimeni nu se ia de ei. Ce interese ascunse i-au determinat pe unii să ne oblige să evacuăm locul?! Spre cunoştinţa domnilor de la poliţie (dacă nu ştiau) pe lungimea şoselei naţionale, chiar în apropierea noastră, se află acele «pipiţe». Pe ele nu le evacuează nimeni! Ele nu ne fac ţara de râs?! Când eram salariaţi la societăţile câmpinene şi lucram de ziua până noaptea, fără să ne plângem, nu ne făceam ţara de râs; acum, în capitalism, trebuie să ai vile, maşini luxoase, conturi în bancă, pentru că altfel, îţi faci ţara de râs! Aşteptăm răspunsurile “organelor” în legătură cu ceea ce ni s-a întâmplat în această vară”.
20 august 2009, Cornelia C. şi Marian B.

Florin Anghel, cercetat de DNA

În urma plângerilor formulate de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, pe numele fostului preşedinte al acestei instituţii, câmpineanul Florin Anghel, dar şi pe numele finului acestuia, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ionescu, DNA a deschis două dosare penale. Principalele acuze la adresa celor doi foşti oficiali ai Consiliului Judeţean se referă la folosirea necorespunzătoare a unor fonduri în valoare de multe milioane de euro. Problema este că Florin Anghel a devenit, din noiembrie 2008, parlamentar, iar mandatul său de deputat îi asigură - printre altele - şi imunitate în faţa legii. Că doar, după cum susţin unii politicieni locali şi nu numai, acesta este unul dintre motivele pentru care Anghel a ales să candideze din partea partidului prezidenţial PD-L...

PD-L Prahova are de strâns un milion de euro pentru campania lui Băsescu

Preşedintele PD-L Prahova, Roberta Anastase,a intrat în priză după ce a primit sarcină de partid să strângă rapid suma de un milion de euro pentru campania electorală a lui Traian Băsescu. Surse din PD-L spun că a existat chiar şi o întrevedere între Roberta Anastase şi Emil Boc, în care preşedintele Camerei Deputaţilor s-a plâns şefului ei de partid că suma e cam mare, dar premierul a invitat-o să se apuce de strâns banii. Aşa că Roberta Anastase a apelat la “prietenii” partidului - Liviu Luca, Florin Anghel, Emanoil Savin - şi va avea serios de lucru pentru a strânge o sumă, totuşi, considerabilă. Să vedem apoi, când va veni... decontul!

Şedinţa Consiliului Local a fost amânată

Deşi ar fi trebuit să se desfăşoare în ultima zi de joi a acestei luni, aşa după cum s-a stabilit anterior, de această dată şedinţa ordinară a Consiliului Local pentru luna august va fi amânată. Motivul? O delegaţie destul de numeroasă din partea Consiliului Local se află plecată în delegaţie în străinătate, astfel încât este imposibilă realizarea cvorumului necesar, cu atât mai mult cu cât pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte care necesitau votul a două treimi din totalul consilierilor. Secretarul Paul Moldoveanu a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că şedinţa ordinară a Consiliului Local va avea loc pe 3 septembrie.

A început nebunia!

De câteva zile şi până pe 4 septembrie, Câmpina este un infern... Practic, populaţia localităţii s-a dublat, din cauza examenului de admitere la Şcoala de Poliţie „Vasiler Lascăr“. Sunt aproximativ 10.000 de candidaţi, iar dacă fiecare a a mai venit măcar cu încă doi membri ai familiei sale sau prieteni, ajungem la un total de peste 30.000 de oameni. Traficul a devenit un calvar, nu mai ai loc să arunci un ac în nici o parcare, comercianţii au urcat instantaneu majoritatea preţurilor, speculând la maximum această oportunitate. În concluzie, o perioadă în care ar fi mai bine să nu te afli în Câmpina!

Taxe şi impozite locale mai mari cu 20%?

Un act normativ aprobat de Guvernul Boc permite administraţiilor locale ca, pentru anul 2010, să poată creşte taxele şi impozitele locale cu un procent de până la 20%. Acest procent ar reprezenta valoarea inflaţiei cumulată pe ultimii trei ani. E şi acesta un semn că veniturile la buget sunt din ce în ce mai... ”subţiri”.

Spitalul nu va mai fi... executat!

Vă informam în ediţia precedentă că Spitalul Municipal Câmpina risca executarea silită, conform unei sentinţe obţinute de firma bucureşteană Romgermed. Totul pentru o datorie de peste 12 miliarde lei vechi, care a fost tratată cel puţin cu indiferenţă de conducerea anterioară a Spitalului Municipal. Acum s-a dovedit că spitalul este o instituţie publică (!) şi s-a obţinut o amânare până în luna februarie a anului viitor a achitării acestei datorii către firma Romgermed. Poate ar trebui să achite această datorie cei care au... contribuit la producerea ei.

Concedieri la Consiliul Judeţean, linişte la Primăria Câmpina

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a anunţat că, de la 1 octombrie, funcţionarii publici din subordinea sa vor “beneficia” de concediu fără plată, prin rotaţie, câte două săptămâni. Cosma a precizat că nu exclude nici unele disponibilizări din aparatul propriu al Consiliului Judeţean, dar cel mai probabil de la 1 ianuarie 2010. De asemenea, s-a mai stabilit renunţarea la unele sporuri, printre care sporul de zâmbet si cel pentru ecran (acesta din urmă fiind acordat funcţionarilor care îşi desfăşoară activitatea la computer). La Câmpina nu se pune problema concediului fără plată sau a vreunei posibile reduceri de personal. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mariana Pătraşca, a precizat că se aşteaptă mai întâi apariţia unui act normativ clar înainte de a se stabili vreo măsură.

“Răni curate, răni murdare”

Sâmbătă 22 august, profesorul Nicolae Geantă şi Grupul “Emanuel” din Câmpina, au organizat o conferinţă pentru tineret, intitulată “Răni curate, Răni murdare”. Evenimentul, care s-a desfăşurat în imobilul Bisericii Penticostale “Betel” din localitate, a reunit peste 200 de tineri şi a avut ca invitat special pe pastorul Florin Ianovici, unul dintre cei mai apreciaţi lideri creştini de tineret din România. Acesta, avocat de meserie, a prezentat situaţii inedite din viaţa tinerilor “răniţi de plăceri şi pofte de-o clipă”, dar cu consecinţe pentru o viaţă. El a îndemnat tinerii să trăiască o viaţă “limpede ca izvorul” şi cu conştiinţa curată. “Nu putem trăi după lumea simţurilor. Asta e egoism. Nu ne ghidăm viaţa după corabia visurilor. Pentru că acest Titanic va lua apă. Şi se va scufunda. Iar rănile nu vor putea fi vindecate”, a transmis acesta tinerilor, mulţi cu ochii înlăcrimaţi.“Am ales această tematică, deoarece tineri noştrii sunt «răniţi». La o vârstă încă fragedă, această generaţie a emoticoanelor şi touch screen-urilor se confruntă cu foarte multe probleme: prostituţie, orgii sexuale, concubinaje, avort, alcool, droguri, rock, violenţă, tatuaje, impoliteţe, plictiseală, lehamite pentru societate... Spun asta deoarece de 14 ani îmi desfăşor viaţa numai printre elevi şi studenţi, am ajuns să îi cunosc şi să sufăr cu ei. Florin Ianovici are o experienţă şi mai vastă, deoarece, după Revoluţie, a coordonat activitatea unor orfelinate din Bucureşti. Acum, în 2009, sunt puţini adulţi care înţeleg aceast contingent al blogărilor şi dependenţilor de mp3-uri, majoritatea acuzându-i că sunt irecuperabili. Majoritatea celor de vârsta mea sau cei bătrâni îmi spun, mai ales la liceu, că «tineriinu-şi vor reveni decât dacă vor fi ciomăgiţi bine!». Exclus! Oricare ar fi rănile lor, noi încercăm nu să le răsucim cuţitul în ele, ci să le-ntindem o mână de ajutor şi să le deschidem ochii pentru transformare”, ne-a precizat Nicolae Geantă, care a mai declarat că astfel de conferinţe vor mai avea loc în viitor atât la Câmpina, cel mai probabil la Casa Tineretului, dar şi la Ploieşti.

Un câmpinean... pro Basarabia

Preşedintele filialei Câmpina a Asociaţiei Culturale pro Basarabia şi Bucovina, Tiberiu Stanciu, a fost invitat în week-end-ul trecut la Bacău, acolo unde a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor Asociaţiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţei. Evenimentul s-a desfăşurat la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” şi aici s-a discutat despre posibile acţiuni, în special culturale, privind apropierea dintre România şi provinciile vremelnic despărţite de patria mamă.

Cronica neagră

Au furat un cadru metalic. Poliţiştii din Filipeştii de Pădure i-au depistat pe George C., de 34 de ani, Valentin T., de 26 de ani, Ioan C., de 22 de ani, toţi din localitate, şi Constantin A., de 29 de ani, din Câmpina, care sustrăseseră un cadru metalic. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Accident mortal la Nistoreşti. Gheorghe G., de 74 de ani, din Breaza, s-a aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit, ceea ce avea să-i aducă moartea. El a fost acroşat şi accidentat mortal de autoturismul condus de Ionuţ P., de 24 de ani, din Comarnic. Acesta, încercând să evite prin partea dreaptă un autoturism care se încadrase pentru un viraj la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a ieşit pe acostamentul drumului unde l-a accidentat mortal pe Gheorghe G.
S-a răsturnat în şanţ. Maria D., în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Carol I, în direcţia Câmpina - Cornu şi ajungând într-o curbă periculoasă la dreapta, drum în pantă, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a derapat, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, într-un şanţ. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a Mariei D.
Motoscuter nărăvaş. Iulian D. se deplasa cu un motoscuter pe un drum din comuna Valea Doftanei, iar la un moment dat a pătruns pe o zonă cu griblură, situată lângă acostamentul din partea dreaptă şi încercând să frâneze a derapat şi s-a autoaccidentat uşor, lovindu-se de parapetul din afara părţii carosabile.
Câmpinean, rănit grav la Brazi. Marţi, 18 august, în jurul orei 17.15, în timp ce Marius M., de 33 ani, din Ploieşti, conducea un autoturism pe D.J. 140, în comuna Brazi, satul Negoieşti, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de către Virgil T., de 28 ani, din Câmpina. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto câmpinean.
Razie. Joi, 20 august, între orele 12 - 14, lucrători din cadrul Biroului de Poliţie Rurală Câmpina au organizat şi executat o acţiune rutieră pe raza comunelor Poiana Câmpina, Cornu şi Telega. Cu această ocazie, au controlat 27 autovehicule şi au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, toate pentru abateri rutiere, în valoare de 1.200 lei.
Accident de muncă? Gheorghe I., de 56 de ani, din Câmpina, lucra la tăierea copacilor de pe Strada Griviţei, în cadrul lucrărilor de modernizare a acestei artere. La un moment dat, a pătruns brusc pe carosabil, unde a fost accidentat de un autoturism condus de Dorina R., de 50 de ani, din localitate.
Accident cu un moped. Gheorghe G., de 76 de ani, din Breaza, circula pe Str. Oituz din Câmpina şi nu a acordat prioritate unui autoturism, condus de Vasile L., 41 ani, din Comarnic. Din accident a rezultat rănirea uşoară a brezeanului.
Şi-a înjunghiat fratele! Joi, 20 august, în jurul orei 19.30, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că într-o familie din Băneşti a avut loc un conflict, în urma căruia o persoană a fost înjunghiată.La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat că agresiunea a fost comisă între doi fraţi, identificaţi ca fiind Marian I. (de 37 de ani) şi Vasile I. (de 41 de ani). În timp ce se aflau amândoi la domiciliul comun, în urma unui conflict spontan provocat de fratele cel mare, pe fondul consumului de alcool, Marian l-a înjunghiat pe acesta cu un cuţit în zona inghinală şi în zona coapsei stângi.Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţe, unde i s-a stabilit diagnosticul “plagă prin înjunghiere regiunea femurală stânga cu secţiune incompletă de venă femurală la origine şi penetrare a vezicii urinare, anemie secundară, hematomie macroscopică, plagă prin înjunghiere hernie proximală coapsă stânga”, rămânând internată. În urma diagnosticului preliminar, medicul legist din cadrul S.M.L Prahova a concluzionat că viaţa bărbatului a fost pusă în pericol. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, cu autorul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de omor calificat.

Unirea Câmpina, egala formaţiei secunde a clubului Omonia Nicosia

Eveniment deosebit, joi după-amiază, pe stadionul “Rafinăriei”, acolo unde Unirea Câmpina a întâlnit,într-un joc amical, formaţia secundă a clubului cipriot Omonia Nicosia. Tribune destul de populate, inclusiv cu personalităţi politico-administrative locale, atmosferă frumoasă şi un joc spectaculos, cu multa faze de poartă, chiar dacă s-a încheiat cu o remiză albă, 0-0. Unirea: Păpuşoiu - Gratie, Neagu, Cazan, Flaider, Burlacu, Ţigănuş, Ciobotaru, Brânzea, Vane, Ungureanu. Au mai jucat: Costache - Creţu, Coman, Cârstei, Nichifor, Fl. Stoica, Dinu, Dincă, Basma, Constantinescu.Omonia II: Michalis - Chatzikyriakos, Sofrones, Iordanov, Serdaris, Demetriou, Giorgos, Zachariades, Pehlivanis, Nicolaou, Rusnico. Au mai jucat: Eleftheriou, Yiannoupoulos, Karatzis, Rusen, Achilleos, Socratis.Partida a fost arbitrată de Mihai Amorăriţei - Dragoş Pantilie, Aura Pană (toţi din Câmpina).Marţi, de la ora 17.30, pe acelaşi teren, formaţia cipriotă - aflată în cantonament la Sinaia - va întâlni echipa Petrolul Teleajen.

Victorie clară

Unirea Câmpina - CS Brazi 5-2 (2-1)
După victoria din deplasare, de la Vâlcăneşti, din runda inaugurală, scor 3-1, şi remiza cu formaţia secundă a clubului cipriot Omonia Nicosia, antrenorul Marius Pălănceanu se temea că va avea un meci greu cu CS Brazi, o formaţie care venea, la rândul ei, după o înfrângere pe teren propriu, în faţa formaţiei Avântul Măneciu.Şi părea să aibă dreptate, atunci când oaspeţii au deschis scorul. S-a dovedit a fi, însă, un simplu foc de paie, pentru că, în cele din urmă, câmpinenii au învins cu un clar şi concludent 5-2. Golurile formaţiei câmpinene au fost marcate de Creţu, Vane (2), Burlacu şi Cazan, ultimul din lovitură de pedeapsă.Antrenorii formaţiei câmpinene, Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel, au apelat, pentru prima partidă din noul sezon al Ligii A Prahova pe teren propriu, la următoarea formulă: Păpuşoiu - Gratie, Cazan. Neagu, Coman - Creţu, Ţigănuş, Brânzea, Burlacu - Ungureanu, Vane (foto). Au mai jucat: Fl. Stoica, Basma, Flaider, Nichifor.Partida a fost arbitrată de Adrian Illyeş - Emil Mateescu (ambii Ploieşti) şi Cristian Lefter (Urlaţi), observator fiind unul dintre oficialii AJF Prahova, Radu Vasile.La finalul celui de-al doilea succes consecutiv din această stagiune a Ligii A Prahova, antrenorul Marius Pălănceanu ne-a declarat: “Am avut o săptămână grea, cu trei jocuri, şi am reuşit să nu pierdem nici unul. Ba, mai mult, am câştigat ambele meciuri oficiale. Îi felicit pe jucători, care au răspuns bine la solicitările echipei tehnice. Este, în primul rând, victoria lor, dar trebuie să recunosc că am avut toate condiţiile pentru pregătirea acestui joc şi din partea tuturor celorlalţi factori din cadrul clubului, fiind tot mai aproape de ceea ce înseamnă performanţă adevărată. Trebuie apreciat efortul tuturor jucătorilor care au intrat pe teren şi pentru că a fost foarte cald, o căldură sufocantă, dar ei au reuşit să demonstreze că avem o bună pregătire fizică şi putem face faţă 90 de minute la intensitate maximă. Trebuie să menţinem acest ritm, chiar dacă urmează o nouă săptămână grea, cu etapă intermediară. Întâlnim marţi, în deplasare, pe Victoria Fântânele, iar sâmbătă, pe teren propriu, formaţia Podgoria Vadu Săpat, două formaţii nou-promovate, care se mobilizează altfel în faţa unor adversari ca noi”.

Liga A Prahova

Rezultate etapa a II-a
Progresul Aluniş - CS Băneşti 0-4
Intersport Plopeni - CS Ceptura 5-1
Caraimanul Buşteni - Gloria Vâlcăneşti 3-1
Unirea Câmpina - CS Brazi 5-2
Tineretul Tomşani - Podgoria Vadu Săpat 2-1
Avântul Măneciu - Victoria Fântânele 2-1
Cheile Doftanei Brebu - Artsani Păuleşti 3-1
Petrolul Ploieşti - ASO Slănic 1-0
Voinţa Bălţeşti - Petrolul ‘95 Ploieşti 3-3
Clasament
1.Intersport Plopeni 2 2 0 0 9-2 6 (+3)
2.Unirea Câmpina 2 2 0 0 8-3 6 (+3)
3.Avântul Măneciu 2 2 0 0 5-3 6 (+3)
4.Petrolul Ploieşti 2 2 0 0 3-1 6 (+3)
5.Petrolul ‘95 2 1 1 0 13-3 4 (+1)
6.Cheile D. Brebu 2 1 1 0 4-2 4 (+1)
7.Victoria Fântânele 2 1 0 1 6-2 3 (0)
8.ASO Slănic 2 1 0 1 5-3 3 (0)
9.CS Ceptura 2 1 0 1 6-5 3 (0)
10.CS Băneşti 2 1 0 1 5-4 3 (0)
11.Caraimanul 2 1 0 1 3-6 3 (0)
12.Tineretul Tomşani 2 1 0 1 2-6 3 (0)
13.Podgoria V. Săpat 2 0 1 1 2-3 1 (-2)
14.Voinţa Bălţeşti 2 0 1 1 5-8 1 (-2)
15.Artsani Păuleşti 2 0 0 2 2-5 0 (-3)
16.CS Brazi 2 0 0 2 4-8 0 (-3)
17.Gloria Vâlcăneşti 2 0 0 2 2-6 0 (-3)
18.Progresul Aluniş 2 0 0 2 0-14 0 (-3)
Etapa a III-a
marţi, 25 august, ora 18.00
Petrolul ‘95 Ploieşti - Petrolul Ploieşti
CS Băneşti - Voinţa Bălţeşti
CS Ceptura - Progresul Aluniş
Victoria Fântănele - Unirea Câmpina
CS Brazi - Gloria Vâlcăneşti
Podgoria Vadu Săpat - Avântul Măneciu
Artsani Păuleşti - Tineretul Tomşani
ASO Slănic - Cheile Doftanei Brebu
Intersport Plopeni - Caraimanul Buşteni
Etapa a IV-a
vineri, 28 august, ora 18.00
Petrolul Ploieşti - CS Băneşti
sâmbătă, 29 august, ora 11.00
Caraimanul Buşteni - CS Brazi
Unirea Câmpina - Podgoria Vadu Săpat
sâmbătă, 29 august, ora 18.00
Tineretul Tomşani - ASO Slănic
Cheile Doftanei Brebu - Petrolul ‘95 Ploieşti
duminică, 30 august, ora 11.00
Gloria Vâlcăneşti - Victoria Fântănele
Progresul Aluniş - Intersport Plopeni
Avântul Măneciu - Artsani Păuleşti
Voinţa Bălţeşti - CS Ceptura

CS Cornu - Voinţa Vărbilău 2-1 (0-0)

Primul meci pe teren propriu, în noua ediţie de campionat, a formaţiei CS Cornu a însemnat un joc dificil cu Voinţa Vărbilău. Chiar dacă veneau cu avantajul egalului dobândit la Drajna, în prima etapă a Ligii B Prahova, cornenii nu au avut deloc un meci uşor. Cu un nou antrenor principal, Ion Florea, fost component al staffului tehnic al formaţiei Tricolorul Breaza în anii din urmă, cornenii s-au văzut conduşi imediat după pauză prin golul marcat de Luncă (min. 47). Având avantajul terenului prorpiu şi al unei galerii inimoase, jucătorii de la CS Cornu au reuşit să întoarcă rezultatul, apropiindu-şi cele trei puncte prin golurile marcate de Şovăială (59) şi Urdea (85). CS Cornu a jucat în formula: Herescu - Popa, Goran, Voinea, Heroiu, Urdea, Duşescu, Hornea, Şovăială, Ionescu, Cârstei. Au mai jucat: Boroş, Mitrea, Catană. Etapa viitoare CS Cornu joacă în deplasare la Filipeştii de Târg, cu Intersport Călineşti.

Flanş Plat Mislea - CSM Câmpina 7-2 (2-2)

Pe un teren greu de calificat, la Mislea, tinerii jucători ai formaţiei CSM Câmpina au avut de înfruntat un adversar tenace, care i-a luat tare, conducând după primul sfert de oră deja cu 2-0. Până la pauză, câmpinenii au egalat prin Vintilă (31) şi Hromei (35), dar după minutul 56 a fost un adevărat dezastru, golurile curgând în poarta CSM până au ajuns la cota 7.Antrenorul Alin Postolache i-a folosit la Mislea pe: Bucuroiu - Enescu, Burlacu, Grigoraş, Nistor, State, Mancu, Dobre, Dudău, Hromei, Necula. Au mai jucat: Vintilă, Nicol, Anca.Etapa viitoare, CSM va întâlni pe teren propriu formaţia Stejarul Goruna Cocorăştii Mislii.

În faţa unui public numeros,

CSM Câmpina şi-a prezentat sportivii
Sala mică a Casei Tineretului s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea de iubitori ai sportului care s-a arătat interesată să participe la prezentarea sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Câmpina.În faţa părinţilor, a rudelor, a prietenilor, dar şi a numeroşilor iubitori ai sportului din Câmpina şi nu numai, conducerea CSM Câmpina, atât cea administrativă, dar şi cea tehnică a prezentat componenţa celor două echipe existente în momentul de faţă în structura acestui club. Astfel, este vorba de echipa de fotbal pregătită de Alin Postolache, care activează în Liga C Prahova şi care este formată în marea ei majoritate din jucători provenind de la Şcoala de Fotbal Coruna, dar şi din cei mai reprezentativi jucători de la clubul „Hagianu Mircea Junior“. De asemenea, a fost prezentată echipa de baschet fete a noului club câmpinean, condusă de Daniel Ioniţă.În afara prezentării celor două loturi s-a vorbit despre necesitatea şi importanţa apariţiei acestui club sportiv în peisajul câmpinean. Unul dintre vorbitori a fost profesorul Dan Ioan Bujor, lider al Sindicatului din Învăţământ „Valea Prahovei“, acesta arătând că „era necesar un astfel de club, care să-i reunească pe toţi copiii şi tinerii din Câmpina, dornici să facă sport, fie de performanţă, fie numai pentru menţinerea unui organism sănătos“.