31 august 2009

Liberalii solicită “responsabilitate” şi “bun simţ” în cheltuirea banului public

A doua zi după ce primarul şi viceprimarul au prezentat, într-o conferinţă de presă, rezultatele sondajului realizat în rândul câmpinenilor pentrua se stabili dacă se organizează în acest an Festivalul “Serbările Toamnei”, filiala locală a PNL a organizat, la rândul său, o conferinţă de presă. În faţa reprezentanţilormass-media s-au aflat preşedintele PNL Virgil Guran, vicepreşedinţii Bogdan Cord şi Liviu Briciu, preşedintele Organizaţiei de Tineret - Alina Filipidi.Subiectul de bază l-a constituit prezentarea unor date dintr-un sondaj de opinie realizat de PNL Câmpina, având aceeaşi temă principală ca şi sondajul de opinie realizat de administraţia locală prin intermediul agenţiilor Poliţiei Comunitare, şi anume oportunitatea organizării în acest an a ediţiei a douaa Festivalului “Serbările Toamnei”. Preşedintele Virgil Guran a precizat: “Am realizat şi noi un sondaj de opinie în rândul a 300 de câmpineni, nu 700 cum a făcut Primăria, dar noi nu am folosit agenţii Poliţiei Comunitare. Conform datelor acestui sondaj, 290 din 300 de câmpineni vor să se organizeze «Serbările Toamnei», dar pe bani mult mai puţini. În acest context, credem că o politică de bun simţ ar presupune ca, pe timp de criză, când se estimează trimiterea în concediu fără plată inclusiv a angajaţilor din Primărie, cheltuirea cu mai multă responsabilitate şi cu mai mult bun simţ a banului public ar fi fost benefică tuturor”.Mai mult, Virgil Guran a oferit şi o soluţie: “Cred că o sumă de 500 milioane lei vechi ar fi fost suficientă pentru un spectacol în care să oferim o şansă la afirmare şi artiştilor locali, copiilor talentaţi din Câmpina, la care să mai invităm şi formaţia «Alessis», care cred că ar fi acceptat cu bucurie să participe, şi un artist precum Ştefan Bănică Jr, pe care îl puteam aduce cu aproximativ 10.000 euro. Astfel, am fi asigurat un spectacol chiar frumos, de ţinută, la care lumea cred căs-ar fi bucurat şi s-ar fi simţit bine, iar cu ceilalţi bani am fi putut să îndreptăm situaţia de la Spitalul Municipal, să-i alocăm şcolilor, bazelor sportive şi multor altor domenii care aşteaptă finanţarea de la bugetul local. Să nu mai alimentăm doar artiştii din Bucureşti, unii de o calitate îndoielnică şi să oferim o şansă şi tinerilor din Câmpina!”
290 din 300 de câmpineni vor “Serbările Toamnei”, dar pe bani mai puţini!
Liderii PNL Câmpina au prezentat un sondaj de opinie realizat în paralel cu cel al administraţiei locale, rezultatul acestuia fiind că “290 din 300 de câmpineni vor organizarea acestui festival de la mijlocul lunii septembrie, dar pe bani mai puţini”, după cum a precizat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran.
“Nu avem dialog cu primarul Tiseanu!”
“Sunt preşedintele singurului partid de opoziţie din Câmpina şi nu reuşesc să am un dialog cu primarul Horia Tiseanu. De două ori l-am sunat în ultimele luni şi pur şi simplu nu mi-a răspuns la telefon... Nu ştiu cum aş putea lua legătura cu el, dar îl invit oficial să respecte un partid de opoziţie şi să ne consulte şi pe noi în privinţa cheltuirii banului public”, a afirmat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran.
“Mă simt sfidat de autorităţile locale!”
“În afara activităţii politice, eu sunt şi om de afaceri. Din această calitate, ca plătitor de taxe şi impozite către bugetul local cu sume consistente, mă simt sfidat de autorităţile locale ori de câte ori se organizează o acţiune gen «pâine şi circ». Se vede că astfel de acţiuni sunt organizate de oameni care nu au semnat în viaţa lor ordine de plată pentru achitarea CAS-ului, a impozitelor şi care nu asigură locuri de muncă. Eu am dările plătite la zi şi văd cu câtă uşurinţă alţii aruncă efectiv miliarde pentru... «pâine şi circ»”, a spus vicepreşedintele PNL Câmpina, Bogdan Cord.
“Un om pentru oraş”
“PNL Câmpina iniţiază o campanie, pe care noi am intitulat-o «Un om pentru oraş». Vrem să stimulăm oamenii care au cevade spus în acest oraş. Poate fi un profesor care s-a chinuit o viaţă cu generaţii întregi de copii, un medic care poate a salvat zeci de vieţi, politicieni, indiferent de partid, care şi-au pus amprenta asupra dezvoltării acestei localităţi. Potsă vă ofer şi câteva exemple, profesorii Cristian Spulber sau Luca Henegaru, medicii Mihaela Neagu Petrovici sau Călin Tiu, foştii primari Gheorghe Tudor şi Romul Remus Micu şi cu siguranţă lista ar mai putea continua. Vrem să-i aducem pe aceşti oameni în faţa opiniei publice şi să le fie recunoscute meritele. Vrem să creăm o altă atitudine socială şi încercăm astfel să unim oamenii. Cel mai important, în momente de criză şi în situaţii dificile, este ca membrii aceleiaşi comunităţi să fie uniţi!”, a spus preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, prezentând trofeul care va fi oferit personalităţilor din municipiu, care să merite titlul de “Un om pentru oraş”.

Mircea Cosma a devenit noul preşedinte al PSD Prahova şi cu sprijinul... organizaţiei din Câmpina

Joi, 27 august, la Ploieşti,în prezenţa vicepremierului Dan Nica,a vicepreşedintelui Victor Ponta şi a preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, deputatul Adrian Năstase, Organizaţia Judeţeană şi-a ales noul preşedinte - Mircea Cosma. Acesta îl înlocuieşte, astfel, pe Marian Săniuţă. Actualul preşedinteal Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost, de altfel, singurul candidat, obţinând 202 voturi “pentru” din cele 205 valabil exprimate. Organizaţia Câmpina a fost masiv reprezentată la această acţiune, preşedintele filialei locale a PSD, Ion Dragomir, răspunzând întrebărilor noastre pe tema alegerilor şi nu numai.
Domnule Dragomir, cine a reprezentat Câmpina la alegerile pentru conducerea Organizaţiei Judeţeane a PSD?
Am fost o delegaţie destul de numeroasă, care i-a mai inclus, în afara mea, pe vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Florin Constantinescu, pe Ştefana Vasiliu şi Horaţiu Zăgan, care sunt în Comitetul de Conducere, Petre Dinescu, membru al Comisiei de Integritate, dar şi Veronica Deaconu şi Victor Bercăroiu.
Este oportună pentru PSD această schimbare?
Da, cu siguranţă. Este nevoie de unitate în partid la nivel judeţean, pentru că se simţeau diferite grupuri... Şi asta nu era bine pentru partid. Nu prea exista compatibilitate nici între conducerea Organizaţiei Judeţene şi organizaţia din Ploieşti şi asta era cel mai grav, pentru că o treime din electoratul PSD la nivel judeţean este reprezentat de Ploieşti. Şi dacă nu acorzi atenţia cuvenită Ploieştiului şi pierzi alegerile aici, degeaba ai câştigat o comună cu maximum 600 de votanţi!
Organizaţia PSD Câmpina a fost printre cele care l-au susţinut pe Mircea Cosma de la bun început. De ce?
Nu numai noi, ci întregul colegiu care cuprinde şi Câmpina! În Organizaţia Judeţeană, înainte de aceste alegeri, a existat o tentativă de sondare a opiniei, dar noi nici măcar nu am fost întrebaţi, pentru că se ştia că îl susţinem pe Mircea Cosma. Mă întrebaţi de ce... Pentru că fostul preşedinte Marian Săniuţă ştia că am fost nemulţumiţi când a fost nominalizat un alt director pentru Spitalul Municipal Câmpina decât cel propus de mine.
Este vorba de dr. Călin Tiu?
Da.
Dar, totuşi, dr. Călin Tiu a ajuns directorul Spitalului Municipal Câmpina...
Da, dar... peste capul preşedintelui Organizaţiei Judeţene de la acel moment, ceea ce a ascuţit animozităţile existente deja între noi. Apoi, am fost printre primii care i-am transmis un mesaj clar lui Mircea Cosma că trebuie să candideze.
De ce este Mircea Cosma un preşedinte mai bun pentru PSD Prahova decât a fost Marian Săniuţă?
Pentru că este un om cu un caracter puternic, iar noi de aşa ceva avem nevoie acum. Mircea Cosma e un om puternic şi a demonstrat-o, inclusiv la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ştie să mobilizeze oamenii şi sunt convins că, la alegerile prezidenţiale din noiembrie, vom avea la nivelul judeţului rezultate mult mai bune decât am avut la alegerile pentru Parlamentul European.
Va conta pentru Câmpina alegerea lui Mircea Cosma în fruntea PSD Prahova? Va ţine cont Mircea Cosma de sprijinul pe care i l-a oferit filiala locală?
Sunt convins că vom fi sprijiniţi mult mai bine în campania electorală, pentru a scoate şi la Câmpina un rezultat cât mai bun. În privinţa schimbării, sper ca aceasta să se fi produs la Câmpina odată cu venirea mea în fruntea organizaţiei locale. Cred că este important să se ştie că relaţiile noastre cu Mircea Cosma au fost şi sunt extraordinar de bune. Ne-a fost aprobată suma de 10 miliarde lei vechi pentru modernizarea drumurilor, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria post-decembristă. Apoi a mai fost implicarea în susţinerea proiectelor cu finanţare europeană şi aici mă refer atât la realizarea ieşirii în DN1 prin Calea Dacia, câtşi la lucrarea de îmbunătăţire a alimentării cu apă în zona de nord a localităţii. Sunt ferm convins că n-ar trebui atribuite unei formaţiuni politice, ci este important că ele se realizează şi la ele a contribuit fiecare în măsura posibilităţilor. Totuşi - şi asta este una dintre mâhnirile mele - sunt localităţi unde a funcţionat mult mai bine compartimentul de integrare europeană şi unde s-au obţinut finanţări pentru proiecte mult mai consistente decât a obţinut Câmpina. La noi sunt prea puţine proiecte faţă de potenţialul existent. Ideea este să mergem toţi în aceeaşi direcţie, fără discordie. Iar Mircea Cosma ştie să asculte, să creeze o atmosferă bună şi nu este adeptul principiului “cine nu e cu noi, e împotriva noastră”! Mircea Cosma este poate mai apropiat ca niciodată de Câmpina şi sunt convins că ne va ajuta enorm.
Aţi amintit şi de alegerile din noiembrie. V-aţi stabilit un scor anume pe care să-l obţineţi?
Câmpina nu este neapărat un fief al PSD. Trebuie să fim realişti şi să pornim de la acest adevăr. Personal, îmi propun ca diferenţa faţă de principalul contracandidat să fie cât mai mică şi să obţinem un rezultat cât mai bun, pentru că altfel trebuie să muncească alţii din celelalte localităţi ale judeţului pentru a compensa ceea ce am pierde noi aici, la Câmpina.

PDL-ista Bogdana Ţiţei s-a căsătorit cu deputatul liberal Ionuţ Stroe

Cu inerentele emoţii, Bogdana Ţiţei şi Ionuţ Stroe au rostit numele fostei Alianţe DA în faţa ofiţerului Stării Civile de la Primăria din Craiova. Şi nu este deloc întâmplătoare asocierea evenimentului cu alianţa politică, pentru că, iată, cei doi tineri s-au cunoscut tocmai în cadrul acelei alianţe.Bogdana Ţiţei are 28 de ani şi a urcat treaptă cu treaptă în ierarhia politică. Aleasă consilier local al municipiului Câmpina din partea PD-L în vara anului trecut, a devenit consilier judeţean după ce George Ionescu a fost ales în Parlamentul României. În paralel, a ajuns din funcţia de director al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Prahova, în cea de director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului. De asemenea, este fiica fostului director al Spitalului Municipal Câmpina, Constanţa Ţiţei.Alesul inimii sale este deputatul liberal Ionuţ Stroe. Are 30 de ani, este de profesie inginer şi a câştigat, la alegerile generale din noiembrie, anul trecut, mandatul de deputat pentru Colegiul 3 Craiova, chiar dacă a ieşit doar pe locul al treilea în colegiul său. A beneficiat de avantajele sistemului electoral folosit la alegerile din toamna anului trecut şi a intrat în cel mai important for legislativ al României. La fel ca şi Bogdana Ţiţei, Ionuţ Stroe are în CV un mandat de consilier local, dar obţinut în anul 2004.La nunta de la Craiova au fost invitate numeroase nume grele din conducerea politică a celor două formaţiuni politice din care fac parte mirii.De asemenea, a fost prezent şi primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, în calitate de.. naş al celor doi tineri, dar şi alţi numeroşi invitaţi ai celor două familii.“Casă de piatră” şi din partea noastră şi o alianţa cât mai trainică în plan familial!

Scandalul “Eliro” a ajuns pe masa Prefecturii

Aprobarea Hotarârii nr. 94, din 25 iunie 2009, a Consiliului Local Câmpina a generat un adevărat scandal. Care a şi fost mediatizat, în special în paginile acestei publicaţii, reprezentând una dintre ocaziile în care Consiliul Local a încălcat legea şi a făcut-o cu bună ştiinţă. Reamintim, Consiliul Local a aprobat majorarea tarifelor pentru traseul Slobozia - Voila, asigurat de firma “Eliro”, deşi a existat un aviz nefavorabil din punct de vedere al legalităţii din partea secretarului Paul Moldoveanu. Practic, hotatârea în cauză prevede creşterea preţului unui bilet de călătorie de la 0,9 la 2 lei. La momentul respectiv am publicat inclusiv conotaţiile politice ale acestui caz, prezentând lista acţionariatului societăţii “Eliro”, acolo unde se regăsesc, cu sume totale investite de aproximativ 35.000 euro, fiica şi fratele fostului deputat PSD Victor Bercăroiu. În momentul de faţă, o altă societate comercială de profil din Câmpina - SC Geamilla - considerându-se nedreptăţită după ce “Eliro” a câştigat acest traseu tocmai din cauza preţului, modificat acum ilegal, prin voinţa consilierilor, încearcă să găsească o soluţie pentru revocarea Hotărârii 94 a Consiliului Local Câmpina. Mai întâi, reprezentantul societăţii Geamilla a solicitat chiar Consiliului Local revocarea HCL 94, dar în şedinţa din 30 iulie, plenul Legislativului local şi-a menţinut punctul de vedere. În paralel, societatea Geamilla, prin Asociaţia Patronală a Transportatorilor Rutieri Muntenia Trans, a înaintat o adresă Prefecturii Prahova, prin care solicită revocarea amintitei hotarâri, precizându-se în detaliu toate argumentele juridice necesare unei astfel de măsuri. Ceva e putred, însă, la Prefectura Prahova şi acest lucru poate avea legătură chiar cu... politica, aşa cum se face ea în această ţară. Pentru că, deşi adresa către Prefectură a fost înregistrată la această instituţie în data de 6 iulie 2009, nici până la acest moment nu s-a primit un răspuns. Şi atunci par fireşti întrebările reprezentanţilor de la Geamilla: “Ce are de ascuns Prefectura? Pe cine acoperă instituţia care ar trebui să vegheze la asigurarea legalităţii în întreaga administraţie din acest judeţ?”

Teroare la Valea Doftanei

Doi recidivişti au pus pe jar autorităţile şi locuitorii din Valea Doftanei, după comiterea unor tâlhării şi furturi fără precedent.
Săptămâna trecută, la Valea Doftanei a fost un adevărat calvar. Atât pentru autorităţi, cât şi pentru locuitori, îngroziţi de producerea unor fapte fără precedent prin violenţa lor.Şeful Poliţiei Câmpina, comisar şef Romeo Văsii, şi adjunctul său, comisar Gheorghe Vlăşceanu, au prezentat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, detaliile acestui caz, finalizat cu arestarea celor doi vinovaţi. “Duminica trecută, pe 23 august, în jurul orei 21.30, doi bărbaţi mascaţi, cu fesuri pe cap şi orificii în dreptul ochilor, au pătruns peste o familie de australieni Mark (56 ani) şi Aurelia S. (48 ani) (femeia fiind originară din Valea Doftanei), după ce au escaladat un garaj şi au intrat pe geam în locuinţă. Unul dintre ei l-a lovit pe bărbat de trei ori cu o rangă în cap, iar în urma luptei, bărbatul a reuşit să-i ia fesul unuia dintre agresori. Indivizii au avut şi un pistol, dar pe care nu am reuşit să-l găsim încă. Agresoriile-au cerut bani, primind 2,5 milioane lei vechi, 10 euro, o casetă cu bijuterii şi trei telefoane mobile. Apoi, unul dintre agresori a scos o sticlă cu un lichid inflamabil şi a vrut să le dea foc cu o brichetă membrilor familiei agresate, după care au dispărut. În aceeaşi seară au mai spart alte două locuinţe de vacanţă din aceeaşi zonă a localităţii Valea Doftanei. Din acestea din urmă au strâns mai multe lucruri, pe care le-au lăsat în mijlocul caselor, intenţionând să le ia după ce vor găsi un mijloc de transport. Au revenit pe 26 august, cu un microbuz înmatriculat în Italia, pe care îl închiriaseră, au mai spart alte locuinţe şi au revenit şi la cele două case de vacanţă sparte iniţial, de unde au luat bunurile. În urma unor acţiuni specifice, în ziua de 28 august, după o descindere la Măgureni, au fost depistaţi, reţinuţi şi arestaţi preventiv. Bunurile au fost recuperate în proporţie de 95%, iar cei doi indivizi au fost acuzaţi de tâlhărie, violare de domiciliu, furt calificat şi distrugere. Unul dintre ei, Ion B., este din Măgureni şi are 42 de ani, celălalt, Bronislav Z. este cumnatul său, domiciliază în Medgidia, dar locuia fără forme legale la Măgureni. Ambii au antecedente penale (pentru furturi calificate), mai având încă diverse pedepse de ispăşit. Cei doi lucraseră în construcţii la diverse case de vacanţă din zonă şi filaseră mai multe astfel de locuinţe. De asemenea, trebuie precizat că victimele sunt acum în afara oricărui pericol. Este singurul incident de o asemenea gravitate din zona noastră, dar vrem să tragem un serios semnal de alarmă şi să solicităm proprietarilor de case de vacanţă să monteze sisteme de monitorizare, de alarmă sau să angajeze societăţi de pază”, a declarat şeful Poliţiei Municipale Câmpina, Romeo Văsii.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit cu reprezentanţii învăţământului prahovean

La începutul săptămânii trecute, la Ploieşti, a avut loc o întâlnire între ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi reprezentanţii învăţământului prahovean - de la şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi directori ai unor unităţi de învăţământ, la reprezentanţi ai sindicatelor, ai părinţilor şi elevilor. Tema discuţiilor nu putea fi alta decât codul educaţiei, pe care - cel mai probabil - Guvernul şi-l va asuma în faţa Parlamentului la începutul lunii septembrie. Printre cei prezenţi la acest eveniment s-a aflat şi Dan Ioan Bujor, liderul Sindicatului din Învăţământ “Valea Prahovei”. Despre discuţiile purtate cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, Dan Ioan Bujor ne-a declarat:“A fost o întâlnire interesantă, dar care nu a avut o finalitate propriu-zisă. Bineînţeles că s-a vorbit în mod deosebit despre Codul Educaţiei, dar şi despre descentralizarea învăţământului. Eu chiar am luat cuvântul şimi-am permis să atrag atenţia atât ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, dar şi celorlalţi oficiali prezenţi la Ploieşti, că este deja foarte târziu pentru a mai hotărî ceva în sistemul de învăţământ, în condiţiile în care, la începutul lunii septembrie, atunci când începe, practic, noul an şcolar, să fie stabilite toate detaliile, astfel încât să nu mai fim nevoiţi să modificăm din mers, după începerea anului şcolar, o serie de date privind finalul acestui an şcolar. De asemenea, s-a discutat mult despre ceea ce ar trebui să însemne descentralizarea în sistemul de învăţământ, despre implicarea instituţiilor din administraţia locală în stabilirea directorilor unităţilor şcolare şi multe alte lucruri, ridicate atât de cadrele didcatice, de sindicate, dar şi de reprezentanţii elevilor şi părinţilor. Oricum, este deja foarte târziu pentru o astfel de discuţie, atâta vreme cât anul şcolar bate la uşă”.

Pe scurt...

Romii, în festival, la Sinaia. Peste 5.000 de romi din ţară şi străinătate au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia, la “Festivalul de cultură, arte, tradiţii şi meşteşuguri rome - Romani Kultura”. Manifestările s-au desfăşurat în Parcul “Dimitrie Ghica” şi pe Strada Octavian Goga (care a fost blocată traficului rutier pe parcursul week-end-ului, între orele 8.00-20.00). Agenţii Poliţiei Sinaia şi Poliţiei Comunitare au dirijat traficul spre alte artere rutiere. Numărul foarte mare de maşini care a tranzitat zona a atins valori record la finele săptămânii trecute.
Prefectul Radu Oprea a fost în Slovacia. Prefectul judeţului Prahova, Radu Oprea, a participat în Slovacia la aniversarea a 65 de ani de la eliberarea acestei ţări de sub ocupaţia germană. Din delegaţia condusă de Radu Oprea au mai făcut parte veterani de război, care au participat la luptele din munţii Tatra. Vineri, 28 august, Radu Oprea a depus o coroană de flori la cimitirul din localitatea Zvolen, unde sunt înmormântaţi 11.000 de soldaţi şi ofiţeri români căzuţi în luptele pentru eliberarea Slovaciei. Sâmbătă, prefectul a participat la vernisajul unei expoziţii de fotografie intitulată “Eliberarea Slovaciei de către Armata Română”, a avut o întâlnire cu preşedintele Slovaciei şi a participat la o ceremonie în cadrul căreia a dăruit oraşului Zvolen un bust al lui Mihai Viteazul, după cum reiese din comunicatul de presă remis de Prefectura Prahova.
Un copac a căzut pe Calea Dacia. Vineri seară, din senin, un copac bătrân de pe marginea Căii Dacia a căzut, pur şi simplu, oprindu-se în firele de electricitate. Imediat au fost sesizate autorităţile, la faţa locului sosind viceprimarul Ion Dragomir, şefa ADPP, Felicia Olteanu, dar şi reprezentanţi ai Electrica. “Vreau să-l felicit pe acel om care a oprit pur şi simplu traficul şi a anunţat autorităţile, contribuind eficient la rezolvarea situaţiei”, a spus viceprimarul Ion Dragomir.
Bani mai puţini pentru manuale. Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a cheltuit pentru achiziţionarea manualelor, în această perioadă, 361.000 lei. Suma este cu 50% mai mică decât cea alocată anul trecut de aceeaşi instituţie pentru achiziţionarea de manuale şcolare.
Expediţie recompensă pentru elevii de la “Grigorescu”. În perioada 4-6 septembrie, 40 de elevi şi şapte cadre didcatice de la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” din Câmpina participă la o expediţie recompensă în nordul Moldovei. Din rândurile elevilor participă şefii de promoţie, participanţii la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, la alte concursuri şcolare naţionale, echipa de handbal gimnaziu băieţi, care a ocupat loculal II-lea la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, precum şi realizatori ai revistelor acestei instituţii de învăţământ - “Perspective” şi “Academia gogoşarilor”.Elevii vor fi însoţiţi de profesorii Luminiţa Mischie, Cristian Bunea, Roxana Stan, Luiza Dascălu, Simona Pavel, Carmen Angelescu şi Adriana Ioacără.
S-a stabilit structura noului an şcolar. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a stabilit structura anului şcolar 2009-2010. Cursurile vor începe luni, 14 septembrie.
14 septembrie - 1 noiembrie - semestrul I, prima parte;
2 - 9 noiembrie - vacanţă pentru învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar;
10 noiembrie - 18 decembrie - semestrul I, partea a doua;
19 decembrie - 3 ianuarie - vacanţa de iarnă;
4 - 29 ianuarie - semestrul I, partea a treia;
30 ianuarie - 7 februarie - vacanţa intersemestrială;
8 februarie - 2 aprilie - semestrul al II-lea, prima parte;
3 - 11 aprilie - vacanţa de primăvară;
12 aprilie - 11 iunie - semestrul al II-lea, partea a doua;
12 iunie - 12 septembrie - vacanţa de vară.
Acest an şcolar va însuma 35 de săptămâni de şcoală cu 173 de zile lucrătoare. În Câmpina există un colegiu naţional, un colegiu tehnic, trei grupuri şcolare şi şapte şcoli generale.

Cronica neagră

S-a urcat în copac şi a ameninţat că se aruncă! Vineri seara, la ora 21.40, prin 112, Poliţia a fost sesizată de Marian Ciotoiu că fratele său, Remus Ciotoiu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a urcat într-un copac pe Strada Orizontului şi ameninţă că se va arunca în gol. La faţa locului s-au deplasat echipaje al Poliţiei, Pompierilor şi Ambulanţei, în cele din urmă, Remus Ciotoiu, în vârstă de 34 de ani, fiind determinat să coboare. Bărbatul a fost imediat reţinut de poliţiştii câmpineni, audiat, ulterior dispunându-se internarea sa în cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila.
Băut la volan. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.25, poliţiştii câmpineni l-au depistat în trafic pe un conducător auto câmpinean, în vârstă de 35 de ani, care se afla într-o evidentă stare de ebrietate. În prima fază s-a stabilit că tânărul şofer avea o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Municipal pentru recoltarea de probe biologice şi i s-a întocmit dosar penal, urmând a deveni... pieton pentru o bună bucată de vreme.
Alţi şoferi, prieteni cu... alcoolul. Cazul anterior nu este - din păcate - singular. În dimineaţa zilei de miercuri, 26 august, în jurul orei 5.00, peB-dul Carol I, a fost depistat Gabriel C., de 27 ani, din Timişoara, care conducea un autoturism, el fiind sub influenţa alcooolului, aparatul etilotest indicând 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, tânărul avea permisul de conducere deja reţinut, astfel încât s-a ales cu un dosar penal. Cam în aceeaşi situaţie s-a aflat şi Marius B., de 30 ani, din Câmpina, care a fost depistat în aceeaşi zi cu 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales şi el cu un dosar penal şi cu permisul reţinut.
Conducea un autoturism neînmatriculat. Poliţiştii l-au depistat în trafic pe Gheorghe C., de 51 ani, din Bucureşti, care conducea pe o stradă din Câmpina un autoturism neînmatriculat. Această faptă i-a adus un dosar penal.
Fără cuvinte... În seara zilei de 24 august, Daniel D., din Câmpina, a sesizat Poliţia că i-a fost furat autoturismul. Poliţiştii au depistat autoturismul în trafic, pe DN1. Conducătorul acestuia, Alexandru A., 20 de ani, din Poiana Câmpina, a declarat, însă, că împrumutase maşina de la proprietar, pentru 48 de ore, fapt atestat şi printr-o chitanţă de mână încheiată între cei doi. Ulterior, reclamantul a declarat că a fost păcălit de două persoane care îi spuseseră că Alexandru A. i-ar fi adus maşina în timpul zilei, lăsându-i cheia în cutia poştală, după care a revenit şi i-a furat-o. Proprietarul şi-a retras plângerea.
“Fetiţele” de... DN1. Tot mai multe prostituate îşi fac veacul pe DN1, pe raza municipiului Câmpina. Probabil, fetele au descoperit aici o zonă profitabilă pentru munca lor, mai ales ziua în amiaza mare şi în special pe tronsonul de drum naţional din apropierea podului care face legătura între Câmpina şi Poiana Câmpina. Deşi poliţiştii le amendează periodic, cu câte 500 lei pentru fiecare, imediat “fetiţele” reapar la “locul de muncă”.

Bogdan Mănescu a fost la concertul Madonnei

Miercuri, 26 august, în Parcul Izvor din Bucureşti, mare concert mare. Madonna a venit la Bucureşti. Celebra interpretă de muzică pop, în vârstă de 51 de ani, a concertat în România, în faţa a 70.000 de spectatori, după cum au estimat organizatorii. Părerile asupra concertului au fost împărţite - unii au fost entuziasmaţi, alţii au spus că a fost mai mult un spectacol de aerobic, unii s-au declarat nemulţumiţi de numărul mic de toalete sau de praful existent în parc, în vreme ce alţii au fost de-a dreptul indignaţi de mesajele antidiscriminare transmise de Madonna chiar de pe scenă.Printre zecile de mii de spectatori de la concertul Madonnei s-au aflat şi câmpineni. Unul dintre ei, Bogdan Mănescu (finanţatori al echipei de fotbal Unirea Câmpina). Despre concertul Madonnei, Bogdan Mănescu ne-a declarat: “Am fost împreună cu soţia mea, Cătălina, şi ca să fiu sincer, am fost mai mult pentru ea. Mie nu-mi place în mod deosebit Madonna cum cântă. Eu sunt adeptul mai mult al muzicii şi al concertelor rock. Trebuie să recunosc, însă, că Madonna a făcut un show în adevăratul sens al cuvântului, iar unul dintre lucrurile care m-au impresionat în mod deosebit a fost condiţia ei fizică remarcabilă, mai ales că are, totuşi, 51 de ani. A cântat, a dansat şi s-a mişcat aşa cum mulţi alţii, mult mai tineri, nu sunt în stare să facă. În concluzie, pot spune că a fost un concert reuşit, la care nu îmi pare deloc rău că am fost şi asta în ciuda unor disfuncţionalităţi organizatorice şi a prafului din parcul Izvor”.

Nu a fost deloc uşor...

Unirea Câmpina - Podgoria Vadu Săpat 3-0 (1-0)
Al doilea joc pe teren propriu al formaţiei Unirea Câmpina a însemnat o nouă victorie, dar conturată ceva mai greu decât o arată rezultatul final. Şi asta pentru că - deşi au întâlnit un adversar mult inferior, Podgoria Vadu Săpat - jucătorii formaţiei Unirea nu au părut foarte conectaţi la joc, având o primă repriză destul de slabă. Totuşi, elevii lui Pălănceanu şi Corcodel au intrat în avantaj la cabine, graţie golului marcat în ultimul minut de joc al primei reprize de Neagu. La adăpostul acestui avantaj şi “treziţi” de “muştruluiala” antrenorului, echipierii formaţiei Unirea au avut o a doua repriză mai bună. Au avut o posesie mai bună a balonului, au fost mai prezenţi în treimea adversă de teren, au pus mult mai des în pericol poarta adversă, eforturile lor fiind recompensate cu două goluri, marcate de Brânzea, minutul 60, şi Nichifor, minutul 78, acesta din urmă, cu un şut de senzaţie de la aproape 30 metri.La finalul jocului, bucuria obţinerii celor trei puncte a fost una temperată, inclusiv jucătorii conştientizând că au făcut un joc ceva mai modest, doar adversarul slab şi o repriză secundă superioară din toate punctele de vedere, asigurând cele trei puncte puse în joc. Urmează o deplasare dificilă la Păuleşti, în faţa unei alte formaţii nou promovate, Artsani Păuleşti, şi apoi o partidă pe teren propriu, cu ASO Slănic, formaţie care este “satelitul” echipei Petrolul Teleajen, ce activează în Liga a III-a.Unirea Câmpina a jucat în faţa a aproximativ 200 de spectatori cu: Păpuşoiu - Neagu, Cazan, Ungureanu, Brânzea, Creţu, Coman, Burlacu, Vane, Flaider, Ţigănuş. Au mai jucat: Costache - Hodoiu, Nichifor şi Dinu. Antrenori: Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel.Partida a fost arbitrată de George Frăţilă (Bărăitaru) - Emil Pascu (Măgureni) şi Irinel Georgescu (Ploieşti), observator al AJF fiind un alt ploieştean, fostul arbitru divizionar Constantin Dobre.

Liga A Prahova

Etapa a III-a
Petrolul ‘95 Ploieşti - Petrolul Ploieşti 0-2
CS Băneşti - Voinţa Bălţeşti 6-0
CS Ceptura - Progresul Aluniş 3-0*
Victoria Fântânele - Unirea Câmpina 2-0
CS Brazi - Gloria Vâlcăneşti 4-2
Podgoria Vadu Săpat - Avântul Măneciu 3-2
Artsani Păuleşti - Tineretul Tomşani 4-1
ASO Slănic - Cheile Doftanei Brebu 4-2
Intersport Plopeni - Caraimanul Buşteni 4-2
*Echipa Progresul Aluniş nu s-a prezentat.
Etapa a IV-a
Petrolul Ploieşti - CS Băneşti 2-4
Caraimanul Buşteni - CS Brazi 0-1
Unirea Câmpina - Podgoria Vadu Săpat 3-0
Tineretul Tomşani - ASO Slănic 0-2
Cheile Doftanei Brebu - Petrolul ‘95 Ploieşti 0-1
Gloria Vâlcăneşti - Victoria Fântănele 0-4
Progresul Aluniş - Intersport Plopeni 3-7
Avântul Măneciu - Artsani Păuleşti 5-1
Voinţa Bălţeşti - CS Ceptura 1-1
Clasament
1.Intersport Plopeni 4 4 0 0 20-7 12 (+6)
2.Victoria Fântânele 4 3 0 1 12-2 9 (+3)
3.CS Băneşti 4 3 0 1 15-6 9 (+3)
4-5.Unirea Câmpina 4 3 0 1 11-5 9 (+3)
4-5.ASO Slănic 4 3 0 1 11-5 9 (+3)
6.Avântul Măneciu 4 3 0 1 12-7 9 (+3)
7.Petrolul Ploieşti 4 3 0 1 7-5 9 (+3)
8.Petrolul ‘95 4 2 1 1 14-5 7 (+1)
9.CS Ceptura 4 2 1 1 10-6 7 (+1)
10.CS Brazi 4 2 0 2 9-10 6 (0)
11.Cheile D. Brebu 4 1 1 2 6-7 4 (-2)
12.Podgoria V. Săpat 4 1 1 2 5-8 4 (-2)
13.Artsani Păuleşti 4 1 0 3 7-11 3 (-3)
14.Caraimanul 4 1 0 3 5-11 3 (-3)
15.Tineretul Tomşani 4 1 0 3 3-12 3 (-3)
16.Voinţa Bălţeşti 4 0 2 2 6-15 2 (-4)
17.Gloria Vâlcăneşti 4 0 0 4 4-14 0 (-6)
18.Progresul Aluniş 4 0 0 4 3-27 0 (-6)
Etapa a V-a
sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.00
Petrolul ‘95 Ploieşti - Tineretul Tomşani
CS Băneşti - Cheile Doftanei Brebu
sâmbătă, 5 septembrie, ora 17.00
Intersport Plopeni - Voinţa Bălţeşti
Podgoria Vadu Săpat - Gloria Vâlcăneşti
ASO Slănic - Avântul Măneciu
duminică, 6 septembrie, ora 11.00
CS Ceptura - Petrolul Ploieşti
Victoria Fântânele - CS Brazi
Artsani Păuleşti - Unirea Câmpina
Progresul Aluniş - Caraimanul Buşteni

Victorie pentru CSM Câmpina

CSM Câmpina - Voinţa 2009 Gornet 2-1 (1-0)
Sâmbătă, de la ora 11.00, la concurenţă cu partida din Liga A Prahova dintre Unirea Câmpina şi Podgoria Vadu Săpat, pe terenul din incinta Căminului Petrol a avut loc prima partidă din campionatul Ligii C Prahova a echipei CSM Câmpina.Adversara formaţiei antrenate de Alin Postolache a fost o echipă nou înfiinţată, Voinţa 2009 Gornet. O echipă tânără, la fel ca şi cea câmpineană, ambele team-uri întrecându-se în stângăcii... Totuşi, câmpinenii au deschis scorul în minutul 35, prin Hromei, şi au reuşitsă-şi dubleze avantajul la două minute de la reluarea jocului, în minutul 47, prin Necula. Spre final, jucătorii de la Voinţa 2009 Gornet au reuşit să puncteze, trecându-şi în cont golul de onoare.CSM Câmpina a evoluat cu formula: Marinică - Nistor, Necula (cpt), Burloiu, Vintilă, Hromei, Dobre, Grigoraş, State, Dârstaru, Bej. Rezerve: Bucuroiu, Cosmineanu, Popa, Enescu, Anca, Burlacu, Stan. Antrenor: Alin Postolache.Partida a fost arbitrată de Emil Bozieru (Băicoi) - Vasile Burlacu (Brebu), Mihai Grigore (Câmpina). Observatora fost ploieşteanul Octavian Stănculescu.Etapa viitoare, CSM Câmpina va juca în deplasare, la Viitorul Şipăreşti, duminică, de la ora 11.00.

Cornenii au pierdut la Filipeşti

Intersport Călineşti - CS Cornu 3-0 (1-0)
Sâmbătă după-amiază, la Filipeştii de Târg, într-un meci contând pentru seria Vest a Ligii B Prahova, s-au întâlnit Intersport Călineşti şi CS Cornu. Fără antrenorul Ion Florea, suspendat 5 etape şi amendat cu 200 lei, după o dispută cu observatorul partidei din etapa precedentă, cornenii au fost conduşi în această partidă de Alexandru Nanu, fiul primarului comunei, Cornel Nanu, secondat de Iustin Şovăială.A fost un meci destul de tensionat, cu probleme, oaspeţii acuzând violent maniera de arbitraj a “centralului” Marius Petre din Poienarii Apostoli. Gazdele au deschis scorul în minutul 24, atunci când Moise a transformat o lovitură de pedeapsă, la care cornenii au acuzat că mingea nu a intrat în plasă! “Moise a şutat puternic, mingea a lovit bara şi a ieşit în afara terenului. Asistenul de pe acea parte a arătat că jocul trebuie să se reia cu o lovitură de poartă, dar arbitrul a acordat gol, susţinând că era plasa ruptă! Incredibil!” - ne-a declarat, foarte supărat, delegatul echipei CS Cornu, Cristian Aldea. După pauză, jucătorii de la Intersport Călineşti au mai înscris în două rânduri prin Rohat (minutul 58 - şut din lovitură liberă de la 40 metri, iar portarul cornenilor a scăpat mingea printre mâini) şi Bădicu (minutul 80 - din apropiere, după ce a dejucat o ieşire inoportună la ofsaid a defensivei oaspeţilor).CS Cornu a jucat la Filipeştii de Târg în formula: Herescu - Cârstei, Popa, Goran, Voinea, Heroiu, Mitrea, Duşescu, Urdea, Hornea (cpt), Ionescu. Au mai jucat: Tudor, Şerban, Goagă, Boroş. Antrenori: Alexandru Nanu, Iustin Şovăială.Partida a fost arbitrată de Marius Petre (Poienarii Apostoli), asistat de Daniel Avram (Băneşti) şi Ionuţ Necula (Ploieşti), observator din partea AJF Prahova fiind ploieşteanul Silviu Pantilimonescu.Delegatul formaţiei CS Cornu, Cristian Aldea, ne-a mai precizat: “Am fost foarte supăraţi pe prestaţia arbitrilor la acest joc. Vă spun sincer că am intenţionat ca, în semn de protest, nici să nu semnez raportul de arbitraj, dar m-am gândit la eventualele repercursiuni asupra echipei şi la faptul că oricum nu se mai schimbă nimic. Ceeace s-a întâmplat la Filipeştii de Târg este, însă, inadmisibil. Pe lângă acea fază a penalty-ului, când s-a acordat gol fără ca mingea să intre în poartă, un jucător de la Călineşti a primit două «galbene» fără a fi eliminat de pe teren! Şi multe altele... E păcat de munca noastră!”Etapa viitoare, CS Cornu va întâlni pe teren propriu formaţia CS Şirna, într-un joc programat sâmbătă, 5 septembrie, la ora 17.00.

Şi Petrolul Teleajen a remizat cu ciprioţii, care sunt în cantonament la Sinaia

După remiza albă dintre Unirea Câmpina şi formaţia secundă a clubului cipriot Omonia Nicosia, aceasta din urmă a întâlnit marţi după-amiază, la Câmpina, într-un nou joc amical, formaţia Petrolul Teleajen, care activează în Liga a III-a.După un joc frumos, în care elevii lui Vali Negoiţă (câmpinean la origine, fost component al echipelor Poiana Câmpina, Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti) au trimis de trei ori mingea în bară, Petrolul Teleajen şi formaţia secundă a clubului Omonia Nicosia au încheiat la egalitate, scor 0-0.Partida a fost arbitrată de câmpinenii Mihai Amorăriţei - Dragoş Pantilie şi Aura Pană.

BCR Tenis Partener a organizat un nou turneu de tenis de câmp la Câmpina

BCR Tenis Partener a organizat un nou turneu de tenis de câmp la Câmpina, fiind cel de-al treilea astfel de turneu găzduit de arenele de tenis “Fibec”.Trofeul “Partener”, inclus în acest circuit competiţional, s-a desfăşurat în zilele de 28 - 30 august, reunind la Câmpina sportivi din întreaga ţară. După trei zile interesante, cu meciuri spectaculoase, unele chiar de un înalt nivel tehnic şi spectacular, finalele de duminică au reprezentat cel mai aşteptat moment al turneului. Competiţia a fost organizată pe trei niveluri valorice. Astfel, la nivelul 6 în proba de simplu s-au înscris 32 de sportivi, finala disputându-se între Darius Dumitru Meşca (Ploieşti) şi David Dumitra (Târgovişte). La nivelul 7 au fost înscrişi cei mai mulţi participanţi, 45. Finala s-a disputat între Vlad Gorăneanu (Ploieşti) şi Mihai Dochia (Câmpina). În fine, dar nu în cele din urmă, la nivelul 8, unde s-au reunit doar 16 sportivi la startul acestei competiţii, finala s-a disputat între Emil Adrian Magdan (Bucureşti) şi Mihai Pânzaru (Suceava).De asemenea, duminică a avut loc şi o interesantă partidă de dublu, spre deliciul, totuşi, prea puţinilor spectatori care au luat, în cele trei zile de concurs, calea arenele de tenis “Fibec”.Trebuie precizat că la startul acestei comnpetiţii s-au aliniat şi mai mulţi sportivi câmpineni. În afara deja amintitului Mihai Dochia, singurul câmpinean calificat într-o finală, pe tabloul principal de concurs, la diverse niveluri valorice, s-au mai aflat înscrişi Mihnea Grigoriu, Claudiu Bara sau Cătălin Florescu, nume importante în Câmpina, recunoscute (şi) pentru dragostea pe care o poartă “sportului alb”. Înaintea acestei competiţii, în clasamentul sezonului, câmpineanul Mihnea Grigoriu ocupa locul 2 la nivelul 7.BCR şi Tenis Partener au decis să mai organizeze un turneu de tenis de câmp la Câmpina, în perioada 18-20 septembrie, coincidenţă sau nu, exact în perioada în care are loc ediţia a doua a Festivalului “Serbările Toamnei”, dar şi singura etapă de campionat naţional de echitaţie.