07 septembrie 2009

Pro şi contra relantisoarelor

Moda relantisoarelor a generat atât de multe discuţii încât problemele au ajuns să coboare în stradă, la propriu...Apărute ca o necesitate pentru a stopa tentaţia vitezelor excesive pe şoselele modernizate (ca să nu spunem cursele ilegale), relantisoarele au devenit un subiect... preferat de multă lume şi s-a ajuns la situaţia ca aproape pentru fiecare intersecţie să se solicite... măcar un relantisor. S-a căzut dintr-o extremă în altă, în cel mai pur stil românesc. Numai la ultima şedinţă a Consiliului Local s-au cerut relantisoare pentru mai multe intersecţii - Plevnei cu Vasile Alecsandri (Dragomir Enache), dar şi pentru intersecţia BP Hasdeu cu Mihail Kogălniceanu, această din urmă solicitare venind din partea consilierului Gheorghe Sandu. Răspunsul pentru propunerile celor doi consilieri a venit din partea viceprimarului Ion Dragomir: “Relantisoarele sunt recomandate pentru trecerile de pietoni de la intrările în şcoli. Din păcate, relantisoarele sunt mai incomode pentru maşini decât gropile care erau înainte şi avem unele semnale de la cetăţeni că nu mai doresc astfel de relantisoare pe străzile Câmpinei”.Ion Dragomir s-a referit la un fapt fără precedent consemnat pe Strada IH Rădulescu, la intersecţia cu Strada Bucegi. Acolo era un relantisor, care pur şi simplu a dispărut, apărând în schimb, pe zidul casei din apropiere, un mesaj cât se poate de elocvent: “Nouă ne pasă de roţi... Poate prea mult...” Dincolo de sursa evidentă de inspiraţie a autorului - anonim încă - al acestei maxime, ea vorbeşte despre un adevăr dureros pentru şoferii din Câmpina, care acuză la unison că aceste relantisoare sunt fie prea înalte, fie prea dure, fie puse acolo unde nu se justifică. Mai mult, la trecerea de pietoni din apropierea Lacului Bisericii spre Şcoala Generală nr. 8, relantisoarele nu au dispărut, încă, dar a apărut un mesaj foarte scurt şi clar, probabil în strânsă legătură cu cel dintâi - “Va urma!”

Bugetul Câmpinei a fost suplimentat cu 103.000 lei

Administraţia câmpineană rectifică bugetul local aproape în fiecare lună. De această dată, a fost vorba de o suplimentare cu 103.000 lei, valoarea totală a bugetul local ajungând astfel la 71.701.000 lei (adică 717 miliarde lei vechi). Ca la orice rectificare, nu au lipsit amendamentele şi chiar unele proiecte separate pentru cheltuirea banilor pe diverse acţiuni.
Această nouă rectificare a bugetului local a fost impusă - conform spuselor primarului Horia Tiseanu - “de necesitatea realocării sumei de 1,3 milioane rămasă disponibilă ca urmare a licitării lucrării de alimentare cu apă în zona de nord a localităţii sub valoarea estimată prin proiect”. De asemenea, s-au aprobat mai multe modificări ale unor sume în cadrul diferitelor capitole ale bugetului local. Una dintre sursele de disponibilitate a fost şi dobânda bancară la creditele accesate, în valoare totală de 250.000 lei. Ar mai fi de remarcat că, pentru închiderea vechii rampe de gunoi, a fost suplimentată suma iniţială cu 600.000 lei, bani proveniţi din creditul BCR.
150.000 lei pentru... încetarea contractului păgubos al Spitalului Municipal cu Esco Energy. Viceprimarul Ion Dragomir a propus alocarea sumei de 150.000 lei pentru “înlăturarea definitivă a firmei Esco Energy de la Spitalul Municipal şi echiparea cu utilaje din centralele dezafectate, astfel încât spitalul să-şi poată asigura singur agentul termic. Esco Energy a trimis o ofertă de 200.000 lei, cam chiria pe trei luni, pentru a prelua noi toate instalaţiile. Vă propun să aprobăm suma de 150.000 lei şi eu am solicitat deja conducerii Spitalului Municipal să propună firmei din Iaşi acceptarea acestei sume”, a spus viceprimarul Ion Dragomir.
150.000 lei pentru realizarea sensului giratoriu la intersecţia Carol I cu Oituz. După ce s-a realizat un studiu privind oportunitatea realizării unui sens giratoriu la intersecţia Bulevardului Carol I cu străzile Oituz şi Pictor Grigorescu, consilierii au aprobat, la iniţiativa viceprimarului Ion Dragomir, alocarea sumei de 150.000 lei pentru realizarea proiectului tehnic şi a lucrării efective. S-a precizat că un sens giratoriu în această intersecţie ar conduce la fluidizarea traficului pe întreaga arteră centrală a Câmpinei.
Ieşire spre DN1 pe la podul Poiana. Un alt amendament important la proiectul de rectificare a bugetului locala venit tot din partea viceprimarului Ion Dragomir. Acesta a propus alocarea sumei de 20.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind crearea accesului din Câmpina spre DN1, în zona podului care face legătura cu comuna Poiana Câmpina. Cel mai probabil, această ieşire din Câmpina spre DN1 se va putea asigura doar spre sensul Ploieşti - Braşov, pe celălalt sens fiind aproape imposibil de stabilit un acces fără realizarea unei formule mult mai costisitoare cu “bretele” sau poduri suspendate.
Bani de la Muzeul “Hasdeu” pentru locuri de joacă. Consilierul local Daniel Telegescu a propus colegilor săi alocarea sumei de 15.000 lei pentru realizarea unui loc de joacă pentru copii în Parcul Trandafirilor, din zona notariatelor. “Nu e nici un parc de joacă pentru numeroşii copii din această zonă”, a justificat Telegescu cererea sa. În schimb, a surprins şi a creat rumoare în sală când a indicat sursa de finanţare: cei 15.000 lei alocaţi suplimentar pentru Muzeul “Hasdeu”! În absenţa Jenicăi Tabacu (aflată în concediu medical), primarul Tiseanu a susţinut cauza acestei instituţii: “Suma respectivă este necesară pentru realizarea unei rampe de acces a persoanelor cu handicap”. Până la urmă s-a aprobat să se facă rampa, iar directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, să stabilească exact de unde vor fi luaţi cei 15.000 lei din capitolul rezervat Muzeului “Hasdeu”, pentru parc.
Bani pentru renovarea capelei din Cimitirul Bobâlna. “Am participat recent la o înmormântare în Cimitirul Bobâlna şi nu m-am simţit prea bine (n.r. - ar fi fost chiar culmea?!) pentru felul în care arăta capela. Ştiu că a existat o idee privind renovarea acestei capele, dar a fost abandonată. Vă propun alocarea sumei de 15.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind renovarea capelei din Cimitirul Bobâlna”, a spus - cu o doză de umor involuntar - consilierul Gheorghe Tudor.Beneficiind şi de susţinerea primarului Horia Tiseanu, amendamentul lui Gheorghe Tudor a fost aprobat de Consiliul Local.

În cazul “Tabacu” se aşteaptă... prezidenţialele?

La finalul şedinţei din luna iunie a Consiliului Local, consilierul Alin Moldoveanu a solicitat secretarului Paul Moldoveanu şi consilierului juridic al CL, Laurenţiu Olăraşu, un punct de vedere privind o posibilă incompatibilitate între statutul de angajat în Primăria Câmpina şi funcţia de consilier local, situaţia în care se află Jenica Tabacu. Răspunsul a venit la finalul lunii următoare, juriştii administraţiei locale apreciind că Jenica Tabacu se află în stare de incompatibilitate. Numai că, apoi, cel puţin la nivel public, s-a aşternut o tăcere adâncă şi... suspectă. Totuşi, Jenicăi Tabacu i s-a adus la cunoştinţă că se află în incompatibilitate, ceea ce ar putea explica şi... tăcerea ei din ultima perioadă. Mai mult, Jenica Tabacu a avut de ales între statutul de angajat şi funcţia de consilier local, dar nu a făcut nimic... După expirarea termenului legal, în mod normal, Prefectura trebuia să emită un ordin prin care se constata încetarea de drept a mandatului de consilier local al Jenicăi Tabacu şi trebuiau demarate formalităţile pentru vacantarea postului şi ocuparea acestuia de către următorul candidat de pe lista PIN. Deşi a trecut şi termenul în care Prefectura trebuia să se pronunţe, nici la Primăria Câmpina, nici la Consiliul Local, nu a sosit nici o adresă în acest sens din partea reprezentanţilor Guvernului în teritoriu. Situaţia convine tuturor celor implicaţi: Jenica Tabacu îşi menţine o poziţie călduţă, în vreme ce adversarii ei au obţinut, cel puţin pentru moment, tăcerea liderului PIN. Până când? Probabil până la alegerile prezidenţiale, pentru că nici una dintre formaţiunile politice puternice la nivel judeţean - PD-L şi PSD - nu au nici un interes de a genera un scandal în plină campanie electorală, vitală pentru soarta celor două partide. Şi, probabil, se tem de eventuale atacuri din partea Jenicăi Tabacu, mai ales că aceasta nu ar mai avea nimic de pierdut...

Irina Loghin se tratează la Băile Telega

Cunoscuta şi îndrăgita interpretă de muzică populară, Irina Loghin, este o prezenţă obişnuită a Băilor Telega. Chiar şi zilele trecute, cunoscuta interpretă de muzică populară - originară de pe meleaguri prahovene - a putut fi văzută alături de alţi numeroşi oameni, la Băile Telega. Irina Loghin a împlinit 70 de ani pe 19 februarie şi se mândreşte cu o formă fizică de invidiat, pe care şi-o menţine atât cu exerciţii fizice (poate fi văzută destul de des alergând într-un trening, în parcul Herăstrău din Bucureşti), cât şi printr-un regim alimentar sănătos (fiind o vegetariană convinsă), dar - mai ales - prin prezenţe periodice la Băile Telega. Irina Loghin a concertat de multe ori la Câmpina, fiind o prezenţă obişnuită a spectacolelor din zonă. Singură sau alături de Fuego, dar mai ales împreună cu prietenii ei de la formaţia Alesis din Câmpina, Irina Loghin a răspuns de fiecare dată cu plăcere oricărei invitaţii venite din această zonă.

Elena Albu şi Ion Dragomir s-au certat pe tema... Floricon!

Într-o şedinţă a Consiliului Local mai liniştită decât se preconiza, scandalul a venit de unde se aştepta oricine mai puţin. Elena Albu şi Ion Dragomir s-au certat pe tema activităţii operatorului de salubritate, Floricon Salub. “E absurd ce se întâmplă la Câmpina, iar dacă cineva deţine monopolul salubrităţii, nu trebuie să-şi bată joc de noi! Eu sunt în situaţia de plăti gunoiul pentru cinci persoane, deşi locuiesc doar eu şi soţul meu, copiii având contracte de închiriere la Bucureşti. Am făcut demersuri şi am depus acte notariale, dar nu mi-au fost luate în considerare”, a spus consilierul Elena Albu.Foarte surprins de acest atac neaşteptat, viceprimarul Ion Dragomir a reacţionat dur: “Mă îngrijorează poziţia d-nei Albu. Executivul şi ADPP au responsabilitatea de a ajunge la 95% de abonaţi din totalul populaţiei. Am plecat de la 52%, iar acum avem 64-65%. Dacă nu ajungem la 95%, riscăm să nu beneficiem de banii - 140 milioane de euro la nivelul judeţului - care vin pe baza masterplanului de gestionare a deşeurilor. Dacă v-aş prezenta o situaţie, aţi fi miraţi de cine se află pe lista celor care nu au contract cu societatea de salubritate, oameni cu mare potenţă financiară”. Surpriza vine din faptul că din verificările ulterioare de la Floricon Salub reiese că Elena Albu plăteşte factura de salubritate pentru... două persoane! Şi atunci, de ce tot acest scandal?!

Indicatorii demografici, în limite normale

Până la 31 august, în primele opt luni ale acestui an, la Biroul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Câmpina s-au înregistrat 928 de naşteri, 137 căsătorii şi 326 decese. Fiecare dintre aceşti indicatori demografici se situează în limite normale, comparativ cu lunile anterioare, poate singura observaţie care s-ar putea face ar fi aceea că, în septembrie, vom consemna naşterea cu numărul 1.000 din anul 2009, de la Câmpina.
Lună/Indicator Naşteri Căsătorii Decese
Ianuarie 90 7 61
Februarie 130 13 46
Martie 85 5 40
Aprilie 139 10 39
Mai 85 11 47
Iunie 131 20 47
Iulie 131 36 46
August 137 35 39
Total 928 137 326

Consilieri câmpineni, la Strasbourg

În perioada 22 - 31 august, o delegaţie din România, care a inclus şi patru consilieri locali câmpineni, a participat la o reuniune în regiunea Alsacia, la invitaţia Federaţiei Patronatelor Serviciilor Publice. Din partea Consiliului Local Câmpina au participat Elena Albu, Gena Preda, Elvis Arghir şi Gheorghe Sandu.În cadrul acestei vizite, apreciată la unison de cei patru consilieri ca fiind utilă, s-a vizitat Viena, regiunea Baden-Baden din Germania şi regiunea Alsacia din Franţa, cel mai cunoscut oraş al acestei ultime regiuni fiind Strasbourg. “Deplasarea s-a realizat cu autocarul, iar în regiunea Alsacia ne-am întâlnit cu reprezentanţi ai acestei comunităţi, responsabili cu atragerea de fonduri europene. Şi la ei este o birocraţie la fel de mare, spre exemplu, în cadrul euroregiunii din care fac ei parte şi care mai cuprinde un teritoriu din Germania şi unul din nordul Elveţiei, existând destule dificultăţi în găsirea unui numitor comun între reprezentanţii celor trei ţări. Dar au fost multe lucruri interesante pe care le-am văzut”, a concluzionat Gheorghe Sandu. La rândul său, chiar în cadrul şedinţei Consiliului Local, Elena Albu a vorbit despre “soluţia crematoriului pentru arderea gunoiului menajer, ceea ce reprezintă pentru cetăţean un cost de numai 150-170 euro per tona de gunoi, în condiţiile în care o familie «produce» cam jumătate de tonă de gunoi într-un an”. În schimb, Gheorghe Tudor i-a replicat că “sunt costuri imense pentru realizarea unui astfel de incinerator şi nu a reuşit nimeni în România aşa ceva”, în vreme ce Dragomir Enache a făcut o precizare tehnică: “Gunoiul din România nu are puterea calorică necesară pentru incinerare”.

CNA la... Teatru!

Consiliul Naţional al Audiovizualului a trimis o adresă Casei de Cultură “Geo Bogza”, prin care solicită un spaţiu pentru “activităţi de monitorizare şi consultanţă - inspecţie” a unităţii teritoriale Prahova. În solicitarea semnată de preşedintele CNA, Răsvan Popescu, se mai spune că “în prezent, unitatea teritorială CNA Prahova nu beneficiază de un spaţiu corespunzător, iar activitatea acesteia nu se poate desfăşura în condiţii optime”. De asemenea, se mai precizează că instituţia audiovizualului “va achita cheltuielile generate de consumul de utilităţi şi o chirie modică”.Consilierii au aprobat închirierea prin licitaţie publică a unei camere (în suprafaţă de 9,75mp) din incinta Casei de Cultură, preţul de pornire a licitaţiei fiind stabilit la 5 euro/mp.

Columbofilia, o artă mai puţin cunoscută, dar foarte apreciată

Destul de puţină lume din Câmpina - şi nu numai - cunoaşte activitatea laborioasă şi pasionată a columbofililor. Câţi dintre dumneavoastră, spre exemplu, ştiţi că în Câmpina există un club al columbofililor, Clubul Dove, care are peste 200 de membri? Nu este o pasiune ieftină, ci necesită pe lângă plăcerea pentru porumbei şi o stare financiară care să permită cumpărarea, creşterea, îngrijirea porumbeilor, dar şi participarea la concursuri naţionale şi chiar internaţionale.Printre cei peste 200 de membri ai clubului columbofil Dove din Câmpina se numără şi două persoane mai cunoscute din localitate, este vorba de consilierii locali Elvis Arghir şi Lucian Cercel. Mai mult, acesta din urmă este chiar preşedintele filialei judeţene a Uniuni Naţionale a Columbofililor din România.Membrii clubului columbofil Dove din Câmpina participă periodic la concursuri naţionale în diferite colţuriale ţării. Mai mult, Elvis Arghir a câştigat recent mai multepremii (dintre care chiar premiul I) la competiţia de profil organizată de clubul Balkanic Fair Play, la singurul columbodrom de nivel internaţional din România, situat lângă Târgovişte.“Este o pasiune mai veche a mea, îmi plac foarte mult porumbeii şi suntem din ce în ce mai mulţi, inclusiv în Câmpina, care îndrăgim această adevărată artă. Pentru că este nevoie de multă atenţie în a creşte şi îngriji porumbeii de mare valoare. În plus, participăm aproape săptămânal la competiţii columbofile în diverse colţuri ale ţării şi pot spune că am avut şi numeroase satisfacţii cu această pasiune. Recent, la un concurs de profil organizat de clubul Balkanic Fair Play din Târgovişte, chiar la columbodromul din apropierea acestei localităţi, am câştigat un premiu în valoare de 300 euro. Dar nu banii sunt importanţi aici, pentru că am cheltuit mult mai mult decât am câştigat, ci pasiunea şi bucuria pe care ţi-o oferă câştigarea unui astfel de premiu”, ne-a declarat Elvis Arghir.La rândul său, Lucian Cercel ne-a precizat despre acelaşi subiect: “Îndrăgesc de mult timp porumbeii şi chiar dacă nu am posibilităţile financiare ale altor colegi, în măsura posibilităţilor mele, am încercat să cresc o serie de specii interesante şi de mare valoare sportivă. În plus, ajutdin punct de vedere administrativ şi organizatoric ori de câte ori avem diverse competiţii sau când membri ai cluburilor columbofile din judeţul Prahova, afiliate la Uniunea Naţională a Columbofililor, participă la competiţii naţionale sau chiar internaţionale. Din păcate, nu este o activitate prea cunoscută şi sunt destul de puţini cei care intră în contact cu frumuseţea acestei adevărate arte”.

Comemorarea lui Aurel Vlaicu

Duminică, 13 septembrie, la monumentul lui Aurel Vlaicu de la intrarea în Băneşti, va avea loc comemorarea celebrului aviator, căzut pe aceste locuri în urmă cu 96 de ani, în temerara sa încercare de a traversa Munţii Carpaţi.Organizatorii au invitat la această comemorare pe şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, pe preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, prefectului judeţului, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, dar şi ai administraţiilor publice locale din Băneşti şi Câmpina.De asemenea, programul acţiunilor de duminică, 13 septembrie, se derulează între orele 10.00 şi 12.00 şi cuprinde o serie de acţiuni interesante.Astfel, pe lângă momentele obişnuite - onorul, salutul Gărzii de Onoare, intonarea Imnului de Stat, oficierea serviciului religios, depunerea coroanelor şi jerbelor de flori şi alocuţiunile primarului comunei Băneşti şi ale şefului Statului Major al Forţelor Aeriene - cele mai aşteptate momente ale comemorării vor fi survolul elicopterelor şi avioanelor militare, dar şi un adevărat spectacol aerian, din care nu vor lipsi acrobaţiile aeriene şi lansarea paraşutiştilor.

Concurenţă redusă la admiterea la Şcoala de Poliţie

Vineri, 4 septembrie, a avut loc examenul scris din cadrul sesiunii de admitere pentru un nou an şcolar la Şcoala de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina. Deşi, iniţial, s-au înscris peste 10.000 de candidaţi, probele eliminatorii au cernut puternic sita candidaţilor, astfel încât, la examenul scris, au mai intrat doar 4.285 candidaţi pentru 1.485 locuri, la care se adaugă alţi 39 de candidaţi, pentru cele 20 locuri rezervate candidaţilor de etnie romă. Sâmbătă seară, pe site-ul oficial al Şcolii de Poliţie au apărut rezultatele: cea mai mare medie - 80 puncte, cea mai mică medie cu care s-a intrat - 42 puncte (la locurile pentru romi). Marţi, 8 septembrie, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii, până la ora 15.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în termen de 24 de ore, astfel încât miercuri, 9 septembrie, până la ora 15.00, vor fi afişate rezultatele finale.

Jandarmeria şi-a deschis porţile la o nouă sărbătoare

La 1 septembrie se aniversează în fiecare an “Ziua Jandarmeriei Rurale”, prima “versiune” a acestei arme, al cărui principal scop a fost şi este să asigure ordinea şi liniştea publică.Cu acest prilej, la Centrul de Perfecţionare al Jandarmeriei din Câmpina au avut loc mai multe acţiuni. Una dintre cele mai interesante a fost, fără îndoială, “Ziua porţilor deschise”, prilej cu care mai mulţi elevi câmpineni - aproximativ 20 - au fost prezenţi în unitate. Au ascultat cu interes explicaţiile privind istoria acestei arme, a unităţii, au vizitat diverse spaţii din unitate, unii dintre ei chiar arătându-se interesaţi de posibilitatea de a deveni jandarm. Precizăm faptul că, în judeţul Prahova, Jandarmeria Rurală şi-a desfăşurat activitatea conform legii din 1893, în 21 de localităţi rurale, prin Compania Prahova - formată din 51 de jandarmi.

Pe scurt...

Bugetul local susţine Ziua Persoanelor Vârstnice şi Marele Premiu al Câmpinei la echitaţie. Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 48.900 lei către Casa Tineretului pentru susţinerea financiară a unor manifestări culturale, artistice şi educative. Proiectul iniţiat de Marian Dulă se referă la două acţiuni concrete.Prima dintre aceste acţiuni este competiţia ecvestră de sărituri peste obstacole - Marele Premiu al Câmpinei, care va avea loc în perioada 25-27 septembrie. Pentru această acţiune a fost alocată sumă de 39.000 lei, care va fi folosită în cea mai mare parte la premierea sportivilor (33.000 lei),dar şi pentru taxe către federaţia de specialitate şi pentru arbitraj (6.000 lei). Restul cheltuielilor vor fi asigurate de clubul organizator, CS Sport Horse, şi se ridică la 39.230 lei. Competiţia, găzduită de Baza Hipică Sport Horse Muscel, reprezintă o premieră pentru Câmpina, iar una dintre facilităţile solicitate de organizator administraţiei locale este posibilitatea de a folosi caleaşca clubului pentru acţiuni promoţionale.Au fost ceva discuţii pe marginea acestui concurs, cel mai înverşunat împotriva acestei idei părând a fi Elvis Arghir: “Suntem pe cai mari să cheltuim asemenea sume. Am văzut şi eu activitatea acestui club - vin cinci oameni, inclusiv angajaţi ai Primăriei şi călăresc caii şi se cheamă sport”, a declarat, în plenul Consiliului Local, Elvis Arghir, dar impresia generală a fost că doar a încercat să... glumească!Celălalt proiect,care se va desfăşurala 1 octombrie, atunci când se celebrează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, nu a întrunit nici o opoziţie. Consilieriiau fost de acord cu alocarea sumei de 9.900 lei pentru organizarea unei expoziţii cu lucrări de artă plastică realizate de persoane vârstnice şi a unui spectacol de teatru.
Bani şi teren pentru biserica din cartierul Turnătorie. Una dintre promisiunile electorale din mai multe campanii electorale este pe cale să se îndeplinească. Este vorba despre biserica din cartierul Turnătorie, pentru care consilierii au aprobat nu numai alocarea sumei de 20.000 lei “pentru executarea lucrărilor de construire”, dar şi o suplimentare a terenului acordat iniţial, de 800 mp, cu alţi 586,15mp, pe Strada Bistriţei. Primarul Horia Tiseanu a precizat că acest ultim teren fusese anterior concesionat pentru două familii de tineri, în vederea construirii unor locuinţe, dar cele două familii nu au realizat nici măcar un singur act în decurs de un an, ceea ce a atras rezilierea automată a contractului de concesionare.
Policlinica va fi modernizată. Consilierii au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii economici pentru modernizarea Policlinicii Municipale. Totul va fi realizat în numai 12 luni şi va costa 10.918.062,98 lei, fiind cea mai consistentă investiţie realizată într-o unitate din sistemul sanitar câmpinean. Vor fi modernizate 15 cabinete medicale, se vor face reparaţii şi modernizări şi se va achiziţiona aparatură de specialitate. Pentru finanţarea acestor lucrări se va depune, până la 14 septembrie, un proiect de accesare a unor fonduri europene.

Cronica neagră

Accident cu un scuter pe DN1. La data de 1 septembrie, în jurul orei 12.00, pe DN 1, la km 89+300m, pe podul de peste râul Doftana, în afara localităţii Băneşti, Mihai C., de 28 ani, din Poiana Câmpina, în timp ce conducea un autoturism pe prima bandă, pe sensul de mers Ploieşti-Braşov, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers intrând în coliziune cu un motoscuter condus în acelaşi sens de Vasile N., de 67 ani, din Scorţeni. Din accident a rezultat rănirea uşoară a bărbatului de pe motoscuter.
Agresiune la Şotrile. Zilele trecute, poliţiştii din Şotrile au fost sesizaţi despre faptulcă un bărbat din localitate a fost victima unei agresiuni. În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care, din primele cercetări, a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi în urma unui conflict mai vechi, Constantin V., de 41 ani, din localitate, fiind în stare de ebrietate, l-a lovit pe Mihai B., de 25 ani, din Breaza, care avea în mână un aparat de bărbierit. Întrucât victima s-a dezechilibrat, l-a tăiat, fără intenţie, pe Constantin V., în zona mâinilor, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean Ploieşti unde i s-a stabilit diagnosticul - plăgi prin tăiere pe ambele mâini, cu secţionare tendoane extensoare 2,3,4 mâna dreaptă şi tendon extensor 3 mâna stângă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din Şotrile, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale se va face încadrarea juridică a faptei.

“Dublă” amicală feminină pe “Poiana”, România - Belgia

Stadionul “Poiana” a găzduit sâmbătă şi luni două partide amicale între reprezentativele feminine ale echipelor României şi Belgiei, ambele formaţii aflându-se în faza pregătirilor înaintea jocurilor din preliminariile Campionatului Mondial. România face parte din grupa a patra alături de Bosnia, Polonia, Ucraina, Ungaria, primul meci urmând a-l susţine pe 23 septembrie, în faţa Bosniei, în vreme ce Belgia face parte din grupa a opta, alături de Ţara Galilor, Suedia, Cehia, Azerbaidjan şi Suedia, belgiencele urmând a debuta pe 20 septembrie, în deplasare, cu Ţara Galilor.Revenind la “dubla” amicală dintre România şi Belgia, în partida desfăşurată sâmbătă după-amiază, România - Belgia 2-7, un scor... fără comentarii. Partida a fost arbitrată de Radu Danielenco - Ionuţ Borcan şi Adrian Niţă, toţi din Ploieşti.În jocul revanşă, desfăşurat luni de la ora 11.00, cele două echipe au încheiat cu scorul de 4-3 pentru echipa reprezentativă a României, care la un moment dat a condus chiar cu scorul de 4-0. De această dată partida a fost arbitrată de Andrei Antonie (Breaza) - Ciprian Geambazu (Buşteni) şi Robert Nuţu (Ploieşti).

Unirea Câmpina, egalată pe final la Păuleşti

Artsani Păuleşti - Unirea Câmpina 2-2 (0-0)
Unirea Câmpina a fost foarte aproape de a veni din deplasarea de la Păuleşti cu toate cele trei puncte puse în joc. A dominat jocul, a avut o posesie net superioară adversarului, a avut mai multe ocazii de gol, dar a fost egalată pe final şi a fost nevoită să se mulţumească doar cuun punct din această deplasare.Câmpinenii au început mai bine jocul de la Păuleşti, ratând în prima repriză două mari ocazii de gol prin Ungureanu, de fiecare dată scăpat singur cu portarul advers, dar fără a reuşi să găsească soluţiile cele mai bune de a-l învinge pe acesta. Prima dată i-a pasat neinspirat lui Nichifor, care se afla în ofsaid, iar golul marcat de acesta a fost corect anulat, pentru ca la următoarea ocazie să aleagă soluţia unui şut cu latul, plasat, dar portarul formaţiei din Păuleşti s-a evidenţiat.Şi după pauză jocul îşi păstrează tiparul din prima repriză, cu Unirea Câmpina în rol principal. Oaspeţii au reuşit să-şi atragă adversarul din ce în ce mai aproape de buturile lui Păpuşoiu, iar pe contraatac au făcut ravagii, punctând de două ori prin Burlacu (foto). Apoi, câmpinenii au mai ratat alte două mari ocazii de gol, care ar fi putut închide definitiv partida... Şi când toată lumea începuse să fie convinsă că victoria aparţine pe merit formaţiei câmpinene, “nouarul” gazdelor a prins un şut formidabil reducând din diferenţă. “Se poate!”, par să-şi fi spus jucătorii formaţiei din Păuleşti, care au asaltat poarta lui Păpuşoiu. Câmpinenii au ţinut, însă, jocul într-o zonă neutră până spre final, atunci când Cazan a “agăţat” un adversarla limita suprafeţei de pedeapsă, iar arbitrul Ionuţ Neagu a dictat penalty. Lovitura a fost transformată, jocul s-a încheiat, iar ambele echipe au trebuit să se mulţumească cu câte un punct fiecare. Dar impresia generală a fost că Unirea Câmpina a pierdut victoria...Unirea Câmpina a jucat cu formula: Păpuşoiu - Flaider, Cazan, Neagu, Coman - Creţu, Ţigănuş, Gratie, Burlacu - Ungureanu, Nichifor. Au mai jucat. R. Dinu, Dincă. Antrenori: Marius Pălănceanu (principal), Daniel Corcodel (secund). Mai trebuie spus că antrenorul Marius Pălănceanu nu a putut ajunge la Păuleşti, fiind învoit de patronatul echipei, iar Unirea a fost condusă de pe banca tehnică de “secundul” Corcodel.Partida de la Păuleşti a fost arbitrată de Ionuţ Neagu - Marian Iamandi, Louis Oprescu, observator fiind Viorel Badea.Etapa viitoare, sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 11.00, Unirea Câmpina va întâlni pe teren propriu formaţia ASO Slănic, “satelitul” echipei Petrolul Teleajen, din Liga a III-a.

Liga A Prahova

Etapa a V-a
Petrolul ‘95 Ploieşti - Tineretul Tomşani 1-2
CS Băneşti - Cheile Doftanei Brebu 1-0
Intersport Plopeni - Voinţa Bălţeşti 7-0
Podgoria Vadu Săpat - Gloria Vâlcăneşti 5-2
ASO Slănic - Avântul Măneciu 0-3
CS Ceptura - Petrolul Ploieşti 1-2
Victoria Fântânele - CS Brazi 1-1
Artsani Păuleşti - Unirea Câmpina 2-2
Progresul Aluniş - Caraimanul Buşteni 0-3
Clasament
1.Intersport Plopeni 5 5 0 0 27-7 15 (+6)
2.CS Băneşti 5 4 0 1 16-6 12 (+3)
3.Avântul Măneciu 5 4 0 1 15-7 12 (+6)
4.Petrolul Ploieşti 5 4 0 1 9-6 12 (+6)
5.Victoria Fântânele 5 3 1 1 13-3 10 (+1)
6.Unirea Câmpina 5 3 1 1 13-7 10 (+4)
7.ASO Slănic 5 3 0 2 11-8 9 (0)
8.Petrolul ‘95 5 2 1 2 15-7 7 (-2)
9.CS Ceptura 5 2 1 2 11-8 7 (-2)
10.Podgoria V. Săpat 5 2 1 2 10-10 7 (-2)
11.CS Brazi 5 2 1 2 10-11 7 (+1)
12.Caraimanul 5 2 0 3 8-11 6 (0)
13.Tineretul Tomşani 5 2 0 3 5-13 6 (0)
14.Cheile D. Brebu 5 1 1 3 6-8 4 (-2)
15.Artsani Păuleşti 5 1 1 3 9-13 4 (-5)
16.Voinţa Bălţeşti 5 0 2 3 6-22 2 (-4)
17.Gloria Vâlcăneşti 5 0 0 5 6-19 0 (-6)
18.Progresul Aluniş 5 0 0 5 3-30 0 (-9)
Etapa a VI-a
vineri, 11 septembrie, ora 17.00
Petrolul Ploieşti - Intersport Plopeni
sâmbătă, 12 septembrie, ora 11.00
CS Brazi - Podgoria Vadu Săpat
Caraimanul Buşteni - Victoria Fântânele
Unirea Câmpina - ASO Slănic
sâmbătă, 12 septembrie, ora 17.00
Tineretul Tomşani - CS Băneşti
Cheile Doftanei Brebu - CS Ceptura
duminică, 13 septembrie, ora 11.00
Gloria Vâlcăneşti - Artsani Păuleşti
Avântul Măneciu - Petrolul ‘95 Ploieşti
Voinţa Bălţeşti - Progresul Aluniş

Răsturnări spectaculoase şi şapte goluri

CS Cornu - CS Şirna 4-3 (2-1)
Sâmbătă după-amiază, la Cornu, într-un joc contând pentru Liga B Prahova, seria Vest, CS Cornu a întâlnit formaţia CS Şirna. Cei peste 150 de spectatori prezenţi la arenă au avut parte de un meci foarte frumos, cu şapte goluri, cu răsturnări de situaţie, soldat în cele din urmă cu victoria gazdelor, ultimul gol fiind o adevărată încununare a unui spectacol sportiv pe cinste.Cornenii au deschis scorul prin Ionescu (23), fiind egalaţi după numai un minut, prin reuşita lui Peşa. Totuşi, gazdele au intrat la cabine în avantaj după golul marcat de “căpitanul” Şovăială. În repriza secundă, Dima (58) şi Ioniţă (69) i-au adus pe oaspeţi în avantaj pe tabela de marcaj. Gazdele au revenit după numai un minut, egalând prin Urdea (70), pentru ca Heroiu, cu un gol superb, în minutul 80, să aducă toate cele trei puncte în contul cornenilor, spre bucuria numeroşilor săi suporteri, care au umplut marginea terenului de la Cornu.CS Cornu: Tudor - Goran, Popa, Duşescu, Goagă, Mitrea, Urdea, Heroiu, Ionescu, Şovăială (cpt), Hornea. Au mai jucat: Mireanu, Chiţu. Antrenori: Ion Florea (principal), Victor Cârstei (secund).Partida a fost arbitrată de Răzvan Radu - Emil Pascu, Ovidiu Nuţă, observator fiind Ioan Vasiloiu.Etapa viitoare, CS Cornu va întâlni în deplasare formaţia Brădetul Ştefeşti, duminică, de la ora 11.00.

Arbitrii Adrian Illyeş şi Ştefan Călăraşu, agresaţi la Măgurele

Sâmbătă după-amiază, la Măgurele, o localitate aproape de Vălenii de Munte, s-a disputat unul dintre jocurile contând pentru Liga B Prahova între Voinţa Măgurele şi Unirea Urlaţi. Un meci ca oricare altul, chiar dacă se aflau faţă în faţă două echipe care au în palmares şi prezenţe în eşalonul de elită al fotbalului prahovean. Poate tocmai de aceea a fost delegată o brigadă cu valoare şi experienţă, formată din arbitrul Adrian Illyeş, central în lotul Ligii a III-a, asistat de Gabriel Cojanu şi câmpineanul Ştefan Călăraşu, iar observator din partea forului fotbalistic judeţean - ploieşteanul Stelian Achimescu.Cel puţin formaţia gazdă sau măcar unii dintre jucătorii acesteia au demonstrat sâmbătă după-amiază că sunt departe de acele timpuri... De ce?După ce au deschis destul de repede scorul, gazdele s-au văzut egalate în minutul 25, la o fază absolut normală şi care nu ridica nici un semn de întrebare în privinţa respectării regulamentului.Cu toate acestea, unul dintre jucătorii formaţiei gazdă s-a repezit spre asistentul câmpinean Ştefan Călăraşu şi fără prea multe discuţii i-a aplicat un cot în piept. Elanul şi duritatea loviturii au provocat prăbuşirea arbitrului câmpinean.S-a creat un meleu, au continuat discuţiile interminabile, după care - în momentul în care a considerat că spiritele s-au mai potolit - arbitrul Adrian Illyeş l-a chemat pe agresor. Dându-şi seama că riscă o eliminare, coechipierii acestuia l-au înconjurat pe centralul ploieştean... Şi a urmat o nouă rundă de parlamentări... În cele din urmă, Illyeş nu s-a lăsat înduplecat şi a arătat cartonaşul roşu jucătorului care-l lovise pe Călăraşu. Decizia sa a generat o nouă repriză de scandal, totul culminând cu momentul în care jucătorul Cristian V. l-a lovit cu pumnul în cap pe Illyeş. Centralul s-a clătinat, după care a decis să fluiere sfârşitul partidei. Era doar minutul 25...De la stadion, oficialii partidei au plecat la Secţia de Poliţie din Măgurele, iar potrivit comunicatului de presă al IJP Prahova, “victima (n.r. - arbitrul Adrian Illyeş) s-a prezentat la Postul de Poliţie Măgurele unde a depus plângere faţă de Cristian V., pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe”.Din punct de vedere sportiv, incidentele de la Măgurele se vor judeca miercuri de Comisia de Competiţii a AJF Prahova, iar sancţiunea nu poate fi decât excluderea din viaţa sportivă a celor doi agresori. În schimb, ambii arbitri ar trebui să acţioneze în justiţie pe cei doi agresori, pentru că doar o măsură exemplară ar descuraja alte viitoare incidente asemănătoare.

Îţi place fotbalul? Vrei să devii arbitru?

Comisia Judeţeană de Arbitri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova organizează, în perioada 12 octombrie 2009 – 28 februarie 2010, cursurile Şcolii de Arbitri.Dacă ai între 14 şi 30 ani, îţi place fotbalul şi doreşti să devii arbitru, te poţi înscrie la sediul AJF Prahova din Ploieşti, Strada Pielari, nr. 5, până la data de 9 octombrie 2009 (luni-vineri, între orele 9.00 - 15.00) sau poţi trimite un mail la adresele ionut_borcan@yahoo.com sau neculai2000@yahoo.com. Se asigură şcolarizare gratuită, iar lectori vor fi foşti şi actuali arbitri din loturile naţionale. Cursurile se vor desfăşura în fiecare luni, de la ora 18.00, la sediul AJF Prahova. Pentru cei de pe Valea Prahovei cursurile se vor susţine la Câmpina.Pentru alte detalii poţi suna la numerele de telefon:0244-595.742, 0722-244.447, 0723-213.584 (Ploieşti)0723-296.497, 0748-030.y326 (Câmpina)

Arbitrul Valentin Marinică a fost promovat în lotul Ligii A Prahova

Biroul Executiv al Comisiei Judeţene de Arbitri Prahova a decis să promoveze doi arbitri tineri, de mare perspectivă, în lotul Ligii A Prahova. Este vorba de ploieşteanul Andrei Moroiţă (care este jucător activ la Tricolorul Breaza) şi de Valentin Marinică (foto), din Cornu, acesta fiind primul arbitru promovat într-un lot superior de la reînfiinţarea Subcomisiei de Arbitri Câmpina.Acum, rămâne ca Marinică şi Moroiţă să demonstreze pe teren încrederea pe care membrii Biroului Executiv şi preşedintele Cristian Nica le-au acordat-o, ei având şansa ca, în cursul anului viitor, să poată accede în eşalonul al treilea al arbitrajului românesc.

Viitorul Ţipăreşti - CSM Câmpina 2-2 (0-0)

CSM Câmpina a jucat duminică în deplasare la Ţipăreşti, cu echipa locală, Viitorul.Câmpinenii, antrenaţi de Alin Postolache, au început jocul cu: Marinică - Nistor, Bej, State, Grigoraş, Vintilă, Burloiu, Dârstaru, Dobre, Hromei, Necula (cpt), iar pe banca de rezerve s-au aflat: Bucuroiu - Dudău, Cosmineanu, Popa, Burlacu, Stan şi Nicola.La fluierul arbitrului George Frăţilă (Bărăitaru), jocul a început într-o notă de echilibru, după care CSM Câmpina a dominat clar jocul, dar fără să reuşească să-şi concretizeze superioritatea şi pe tabela de marcaj. În minutul 25, Necula şutează periculos, portarul advers este depăşit, dar fundaşul Şoldan scoate miraculos de pe linia porţii. Şi gazdele şi-au trecut în cont prima ocazie importantă în minutul 30, atunci când Marinică a respins greu un şut din 9 metri al lui Geambaşu.Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consemnat în minutul 40 şi a aparţinut câmpinenilor: Burloiu a şutat din interiorul suprafeţei de pedeapsă, portarul advers a respins cu dificultate, apoi Necula a şutat din apropiere, portarul a scăpat mingea, care se îndrepta spre poarta goală, dar... s-a oprit într-o băltoacă!Repriza secundă avea să aducă şi golurile. CSM Câmpina a dechis scorul în minutul 55 prin Burloiu, după o centrare ca la carte de pe partea dreaptă a lui Vintilă, Hromei o aşează cu pieptul pentru şutul din prima, cu piciorul stâng, imparabil al lui Burloiu. Gazdele reuşesc egalarea în minutul 76, atunci când un şut centrare al lui Crăciun, de pe partea dreaptă, l-a păcălit pe Marinică şi s-a oprit în plasă. Mai mult, după numai două minute, după o greşeală a defensivei câmpinene, Bej îl împiedică pe Mocanu în propria suprafaţă de pedeapsă, iar penalty-ul este transformat de Tuţică. Jucătorii de la CSM Câmpina nu cedează, presează puternic la poarta gazdelor şi obţin o binemeritată egalare, în minutul 87, atunci când Hromei a centrat de pe partea stângă, mingea a ajuns la Dobre, care a şutat direct sub transversală de la 16 metri. Mai mult decât atât, în minutele de prelungire ale jocului, formaţia câmpineană ar fi putut obţine chiar victoria, acelaşi Dobre trimiţând cu capul, din numai doi metri, la câţiva milimetri de poarta jucătorilor din Ţipăreşti.Etapa viitoare, CSM Câmpina va întâlni pe teren propriu formaţia Prahoviţa Măgureni.