28 septembrie 2009

Echitaţia, noua pasiune a câmpinenilor

Cele trei zile ale concursului de echitatie organizat de Sport Horse Câmpina la baza hipica de pe dealul Muscel s-au încheiat. Si se poate spune ca a fost o reusita, un succes total, din toate punctele de vedere.Toti cei prezenti au apreciat excelenta organizare pe parcursul tuturor celor trei zile, "vinovat" de acest aspect fiind initiatorul concursului Serban Fratila.Au fost întreceri pentru toate categoriile de vârsta, de la copii - Irina Mateescu, la 9 ani împliniti chiar în ziua de concurs (duminica), fiind cea mai mica dintre concurenti - pâna la juniori, tineret si seniori.Punctul culminant al celor trei zile a fost Marele Premiu al Câmpinei, derulat duminica dupa-amiaza. Dupa întreceri spectaculoase si un baraj care i-a tinut cu sufletul la gura pe spectatori, câstigator a fost declarat Claudiu Gheorghe, de la Clubul Picadilly din Bucuresti.O mentiune aparte se cuvine si pentru singura prezenta câmpineana la Marele Premiu, Daniela Bândila, cea care a câstigat concursul open parcurs american, poate cea mai spectaculoasa dintre întrecerile organizate în cele trei zile de concurs. Tânara sportiva din Câmpina a participat în aproape toate competitiile, uneori chiar si cu mai multi cai, o practica des uzitata în echitatia din tara noastra.Mai trebuie spus ca pe parcursul celor trei zile de echitatie, câteva mii de câmpineni au urcat dealul Muscel, pentru a asista la acest spectacol inedit pentru urbea noastra.Ar fi câteva lucruri demne de menţionat la această primă competiţie de echitaţie găzduită de Câmpina. Zona în care se află baza hipică i-a impresionat în mod plăcut mai ales pe cei din afara localităţii, care nu-şi ascundeau uimirea faţă de frumuseţea peisajului. Un alt lucru demn de semnalat ar fi deschiderea părinţilor şi bucuria copiilor care au putut vedea de aproape aceste nobile animale care sunt caii şi chiar au avut posibilitatea de a merge în zona boxelor, de a-i mângâia şi a le oferi o mână de iarbă.Nu în ultimul rând, cele trei zile de concurs au fost şi un adevărat eveniment monden. În afara Mariei Băsescu, preşedintele de onoare al concursului, dar şi al federaţiei de specialitate, la baza hipică Muscel au mai fost deputatul Florin Anghel, deputatul Ionuţ Stroe cu soţia sa, Bogdana Ţiţei, primarul Horia Tiseanu, dar şi o parte dintre consilierii locali - Elvis Arghir, Gheorghe Tudor, Dan Telegescu, Lucian Cercel ş.a. -, care, în general, nu au ratat prilejul de a-şi scoate şi soţiile la plimbare.

Buldozerele au distrus pista de motocros Muscel...

...definitiv!
După ce Prefectura a renunţat să mai atace în instanţa de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Câmpina prin care se decidea crearea unui drum de acces către Mănăstirea Sf. Rita, autorităţile locale au mai lăsat să treacă puţin timp, să se aştearnă uitarea... Şi apoi s-au apucat de lucru, discret, pentru a nu-i deranja pe angajaţii firmei Neptun, cu care Primăria Câmpina se află în proces...Aşa se face că, zilele trecute, fostul trase de motocros de pe Dealul Muscel a fost transformat în... şantier! Buldozere şi tot felul de utilaje grele au nivelat o porţiune a traseului şi au... “aşternut” un drum de toate frumuseţea spre lăcaşul de cult din spatele sediului firmei Neptun. Acum, unii au vehiculat ideea că firma constructoare a umblat “în vârful degetelor” pe fostul traseu de motocros, tocmaipentru a nu-i deranjape salariaţii Neptunul, ferindu-se astfel de un eventual proces. Poate de aceea şi rugăciunile măicuţelor din Ordinul Augustinienelor se vor desfăşura într-o linişte desăvârşită...Cert este doar că s-a mai bifat o “bilă neagră” în contul actualei administraţii, iar Câmpina pierde la capitolul imagine. Şi asta doar pentru... liniştea unora.

Primăria Poiana Câmpina impune cetăţenilor firme “apropiate” pentru realizarea unor branşamente?!

Poiana Câmpina a devenit un adevărat şantier, realizându-se una dintre cele mai ample lcurări de investiţii din ultimii ani - canalizarea în zona centrală a localităţii şi pe Strada Proviţei.Lucrarea, care este realizată de firma câmpineană Confind, a debutat pe 16 iulie şi are ca termen de finalizare 16 mai 2010. Întreaga investiţie costă aproximativ 540.000 lei. Conform autorităţilor locale, lucrarea se întinde din centrul localităţii (de la monument), pe Strada Uzinei, până la biserică şi pe toată Strada Proviţei.Dincolo de inconvenientele specifice unei asemenea lucrări - disfuncţionalităţi ale traficului, mizerie etc - a mai apărut o problemă. Una gravă şi delicată... Oamenii care au deja în dreptul casei lor canalizarea finalizată au început demersurile pentru realizarea branşamentelor. Şi aici au apărut surprizele... Mai mulţi oameni serioşi şi responsabili - a căror identitate o păstrăm deocamdată, pentru a nu le crea probleme suplimentare - ne-au precizat că de la Primăria Poiana Câmpina li s-a impus ca branşamentul să-l realizeze cu o anumită firmă!Este vorba de firma Berconst, condusă de Iulian Berechet. Întâmplător sau nu, este vorba de una şi aceeaşi firmă care a sponsorizat generos ultima ediţie a “Serbărilor localităţii”, acolo unde a şi fost realizată fotografia. Culmea, există şi alte firme interesate să execute aceste branşamente, la preţuri mult mai mici. Cu toate acestea, oamenii susţin că nu primesc autorizaţii pentru branşamente de la Primărie decât dacă lucrează cu... Berconst!
Primarul Aurel Duţă infirmă categoric...
L-am contactat, cum era firesc, şi pe primarul comunei Poiana Câmpina, Aurel Duţă, care ne-a declarat: “Astea nu mai sunt de acum prostii, ci sunt chiar răutăţi... Nu am impus nimănui nimic! Noi nu avem nici o legătură cu asta... Nici nu am avea cum... Ba chiar unii oameni mi-au solicitat să le aducem noi firmă pentru branşamente. Am evitat să ne implicăm, tocmai pentru ca fiecare să se descurce. Responsabilitatea noastră este doar pe domeniul public”.

Unele alveole pentru copacii de pe Strada Griviţei au fost... asfaltate!

Lucrarea de modernizare a Străzii Griviţei se apropie de finalizare. O lucrare amplă, costisitoare, importantă, care a presupus turnarea de covor asfaltic pe întreg carosabilul, refacerea trotuarelor şi realizarea de alveole pentru copaci. Aceste alveole au fost delimitate cu borduri, în cele mai multe dintre cazuri aşteptându-se momentul optim pentru sădirea unor copaci sau arbuşti. Dar sunt şi excepţii... Chiar în faţa fostului sediu al Bancpost, o astfel de alveolă a fost... asfaltată! Cu temeinicie şi cu simţ de răspundere!De ce? - este întrebarea firească. Am aflat de la oficiali ai Primăriei Câmpina că aceasta a fost solicitarea cetăţenilor de la blocurile din zonă, pentru că... parcarea a devenit neîncăpătoare! Astfel, administraţia acceptă nu numai mai puţină verdeaţă, ci şi parcarea unor autoturisme pe trotuare!

Ecouri la ediţia a II-a a “Serbărilor Toamnei”

Cea mai mare pensulă din lume, expusă în curtea Primăriei
Câmpina a intrat în Cartea Recordurilor cu un lucru inedit - ceamai lungă pensulă din lume, o pensulă care şi-a demonstratfuncţionabilitatea, pictorul Mihai Boroiu realizând litera “C” -“Dela Câmpina”, după cum mărturisea artistul. După ce Câmpinaa intrat în Cartea Recordurilor s-a pus problema ce se va întâmplacu cea mai mare pensulă din lume. Unii au fost de părere călocul său ar fi în faţa Casei Tineretului, alţii că ar fi mai potrivită chiar în curtea Primăriei Câmpina, iar adepţii acestei din urmăidei au avut - finalmente - câştig de cauză. Aşa se face că pensula de 4,34 metria fost expusă în curtea Primăriei, undeva pe un spaţiu verde,chiar pe latura dinspre Poliţia Municipală. Destul de puţinpusă în valoare, deşi este totuşi recordul mondial în materie,cea mai mare pensulă din lume pare mai degrabă... rătăcită princurtea Primăriei. Mai mulţi specialişti în arhitectură şi peisagisticăne-au precizat că pensula ar fi fost mult mai bine pusă în valoare în faţaCasei Tineretului, acolo unde spaţiul mult mai larg nu ar fi “sufocat”obiectul expus printre clădiri mari, impunătoare, aşa cum suntCasa cu Grifoni (sediul Primăriei) şi clădirea care adăposteşte sediulPoliţiei Municipale.
Site-ul Primăriei, o parodie!
Nici înaintea festivalului, nici după, site-ul oficial al Primăriei Câmpina nu a suflat nici o vorbănici despre festival şi nici despre intrarea Câmpinei în Cartea Recordurilor. Aici nu puteai găsi nici programul festivalului şi nici o altă informaţielegată de acest eveniment, poate cel mai important din istoria recentă a urbei.Iar dacă nici când intrăm în Cartea Recordurilor nu reuşeşte nimeni din administraţia localăsă anunţe acest lucru şi pe site-ul oficial al Primăriei, ce pretenţii am mai putea avea atunci când este vorba despre alte evenimente?
Ce facem cu Casa Cărţii?
În mod tradiţional, spectacolele şi manifestările artistice găzduite de Câmpinase derulează pe o scenă amplasată în intersecţia de la Casa Cărţii.Mulţi dintre cei care au fost prezenţi la cele două zile de festival,ne-au atras atenţia asupra stării jalnice în care se găseştefosta “Casă a Cărţii”. Geamuri murdare, mizerie în cel mai pur şi propriuînţeles al cuvântului, un peisaj jalnic... Cu siguranţă, reprezentanţiiadministraţiei locale vor putea spune că este o proprietateprivată, ceea ce este corect. Numai că, aici apar două problemeîn care se regăseşte şi administraţia locală. Una dintre acesteaar fi că nimeni din partea Primăriei sau a Consiliului Local Câmpinanu a întreprins nici măcar un demers pentru ca acest edificiuemblematic pentru cultura Câmpinei să revină în patrimoniul urbei.O altă problemă ar fi că scuza cu proprietatea privată nu prea mai ţine...Chiar şi în aceste condiţii, dacă este vorba de o proprietate privată,nu poate sta în centrul Câmpinei cu geamurile mâzgălitedoar în numele dreptului suprem al proprietăţii! Măcar pentrurespectul care se cuvine acordat celorlalţi câmpineni...Şi asta ca să nu mai vorbim că locuitorii din blocurile din zona centralănu au înţeles ca măcar în zilele de festival să nu-şi mai atârne desuurile, ciorapiişi alte obiecte de vestimentaţie - mai mult sau mai puţin intime -la balcoane, în văzul tuturor... E prea mult?
O iluzie
De o bună bucată de vreme, am luat hotărârea de a nu mai reacţiona la modul în care administraţia locală îşi manifestă respectul faţă de istoria şi trecutul acestei urbe. Am sperat, ca pasionat de istorie campineană, să văd o manifestare careîn mod real te-ar putea face pe tine, cetăţean al municipiului Câmpina, să retrăieşti atmosfera de altă dată. Nimic mai fals. Această acţiune (Serbările Toamnei) făcută pe bani publici, în urma unui sondaj fulger (aşa cum l-a denumit întâi stătătorul acestei aşezări) executat de neprofesionişti, a arătat totuşi că taberele sunt cât de cât împărţite. Numitorul comun se pare că îl constituia cheltuirea unor fonduri rezonabile, într-o perioadă mai puţin fastă. Mă aşteptam ca în locul produselor de parfumerie, obiectelor de cult şi a altor zorzoane, să văd pe tarabele improvizate halviţă, susan, acadele, bragă. La o astfel de manifestare, invitarea unor anticari, fie ei şi din Ploieşti, ar fi dat o altă patină în reconstituirea unui timp definitiv pierdut. Cu câteva elemente de butaforie s-ar fi putut reface o atmosferă apropiată anilor interbelici, anii cei mai frumoşi ai localităţii noastre. De-a lungul bulevardului central puteau să-şi găsească locul un lustragiu, un flaşnetar, un tocilar, vestiţii vânzători cu bilete trase de papagali, un vânzător de geamuri, florărese, fotografi de epocă, câteva trăsuri inscripţionate cu traseele de altă dată din Câmpina, personaje îmbrăcate cu veşminte de epocă (elevi, ofiţeri şi emblematicii sergenţi de stradă) etc, etc. Dacă acele corturi cu mici şi bere au fost din abundenţă, ca să nu zic în exces, mă gândeam la meniurile din zilele de târg ale Câmpinei de altă dată, care evident pe lângă mici aveau şi patricieni, tiri (hamsii proaspete pe scobitoare), momiţe şi măduvioare, babic, ghiudem, plăcinte, covrigi şi gogoşi, toate stropite cu vin de Urlaţi sau Valea Călugărească, în acordurile melodiilor cântate de Zavaidoc, Cristian Vasile şi Jean Moscopol. O organizare minuţioasă, dar mai ales documentată, ar fi creat, zic eu, premisele unei manifestări reuşite. Nu fac referire în acest demers la evenimentele pentru cei mici, la cele două spectacole care au fost, se pare, un succes sau la grupul restrâns, dar vizibil, de artişti plastici, ci la speranţa pe care alături de alţi câmpineni mi-am pus-o să retrăiesc farmecul de altă dată al unei localităţi cândva pitorească şi boemă. Am încercat - şi sincer nu am reuşit - sa găsesc acele locuri de poveste, mult trâmbiţate în pliantele distribuite cu conştiinciozitate de Poliţia Comunitară. Am căutat un stand (o aşa zisă Librărie Crăciun improvizată) unde cetăţeanul putea găsi cărţile şi lucrările (nu puţine la număr) scrise de-a lungul anilor de câmpineni despre Câmpina. Doar o firavă măsuţă cu 4-5 titluri. De ce doar atât? Din păcate, invitaţia distribuită cetăţenilor dea retrăi atmosfera de altă dată nu a specificat şi ce perioadă anume, pentru că aproape tot ce am văzut face partedin prezentul pe care îl trăim toţi, aflat inevitabil sub umbra prahoveanului Caragiale. (Acest ultim material ne-a fost transmis de Şerban BĂLEANU)

O şedinţă liniştită...

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpina, din luna septembrie, ar putea intra în istorie ca una dintre cele mai liniştite. O linşte aproape nefirească şi greu de explicat...Chiar dacă nu au fost decât zece proiecte pe ordinea de zi, întreaga dezbatere a durat o oră şi cinci minute, în condiţiile în care preşedintele şedinţei, Lucian Cercel, nu este chiar cel mai... “rapid” dintre aleşii locali.După acordarea titlului de cetăţean de onoare post mortem pentru Vasile Cojocaru şi rectificarea bugetului local, celelalte proiecte au trecut foarte uşor, aproape fără nici un fel de discuţie şi - în orice caz - în unanimitate! Ceea ce nu se întâmplă chiar în fiecare zi...Nici măcar la “Diverse”, moment în care mai existau răbufniri, puncte de vedere personale, uneori chiar mici “înţepături”, nici măcar aici nu a existat vreo discuţie în contradictoriu. S-au ridicat unele probleme de mică importanţă, s-au expus câteva păreri, primarul Horia Tiseanu a dat câteva răspunsuri şi... gata!Să fi fost de vină starea indusă de la început de evocarea personalităţii lui Vasile Cojocaru. Să fi contat atât de mult absenţa Jenicăi Tabacu? Sau poate faptul că nu s-a mai televizat şedinţa?!
...şi un scaun gol
Jenica Tabacu nu a fost la şedinţa Consiliului Local. “Şi nici nu va mai veni!”, după cum a spus preşedintele de şedinţă, Lucian Cercel, amintindu-le colegilor săi de ordinul de la Prefectură. Până la sosirea unei adrese din partea PIN Prahova privind următorul consilier local, scaunul Jenicăi Tabacu va rămâne gol... Spre uşurarea lui Adrian Piţigoi, mult mai relaxat şi destins în absenţa şefei sale de partid şi spre amuzamentul lui Dan Telegescu.

Biblioteca Municipală a împlinit 60 de ani

Biblioteca Municipală “Dr. CI Istrati” din Câmpina a aniversat,la mijlocul săptămânii trecute, împlinirea a şase decenii de existenţă. Funcţionând într-o clădire reprezentativă din punct de vedere arhitectonic pentru Câmpina, situată în zona de promenadă, pe bulevard, Biblioteca Municipală “Dr. CI Istrati” are câteva zeci de mii de volume, numeroşi cititori şi o secţie de limba engleză.La momentul aniversar au fost prezenţi Aurelia Perşinaru, directorul adjunct al Bibliotecii Naţionale a României, şi primarul Horia Tiseanu, ambii ţinând scurte alocuţiuni. Cu acelaşi prilej, directorul bilibotecii, Liliana Oiştie, a lansat site-ul instituţiei – http://www.bmcampina.ro/ – iar bibliotecarul Lenuţa Leotescu a prezentat prelegerea “Câteva date despre Dr. CI Istrati”. De asemenea, a fost lansat volumul de poezie “Spânzurat de un fir de iarbă”, scris de Vasile Ioan Ciutacu şi prezentat de dr. Constantin Trandafir. Au mai fost prezentate alte volume, s-a putut vizita o expoziţie cu cele mai recente achiziţii ale bilbiotecii şi a mai fost un recital de poezie susţinut de elevi de la Grupul Şcolar Energetic, coordonaţi de prof. Livia Petrescu.

Câmpina are un campion mondial la pescuit păstrăv de mare

Fernando Mihăilescu este cel mai recent câştigător al unui titlu de campion mondial pentru Câmpina. El a participat la Campionatul Mondial de pescuit păstrăv de mare, competiţie care a avut loc în Norvegia. Da, există şi o astfel de competiţie... Şi nici nu prea simplă... S-a derulat pe parcursul a trei zile, aliniindu-se la start 37 de concurenţi, fiind două manşe de noapte, de câte patru ore, şi o manşă de zi, de cinci ore. În cadrul acestui concurs, Fernando Mihăilescu a prins opt păstrăvi de mare, care au cântărit în total aproximativ şase kilograme, cel mai mare dintre ei având 1,5 kg. Fernando Mihăilescu, care este triplu campion naţional, îşi doreşte să poată participa şi anul viitor la o nouă ediţie a Campionatului Mondial de păstrăvi de mare, care va avea loc în Polonia. Costul participării la o asemenea competiţie se ridică la aproximativ 1.500 euro, fără a mai socoti contravaloarea foarte scumpelor echipamente necesare.

Bursa locurilor de muncă, afectată de... criză!

Vineri, 25 septembrie, ora 9.00, Casa de Cultură “Geo Bogza”. Deşi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă anunţase pentru această oră deschiderea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, uşile instituţiei amintite erau ferecate. Pe trepte, zeci de tineri aşteptau... Ora 9.30 - nu se întâmplă nimic... Ora 9.40 - apare un angajat al Casei de Cultură, care deschide uşa, dar nu permite accesul celor care doreau să intre la bursă.Ora 10.00 - în sfârşit începe şi bursa...Spre deosebire de alţi ani, numărul angajatorilor este mai mic şi sunt mai puţine locuri de muncă, în ciuda faptului că numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă este din ce în ce mai mare.

Metaleuroest Câmpina garantează credite de 72 milioane euro!

Consiliul de Administraţie al Electrocarbon Slatina a convocat pentru luna viitoare Adunarea Generală a Acţionarilor în vederea aprobării garantării creditului în valoare de 72,2 milioane euro, angajat de Elsid Titu. Creditul va fi garantat printr-o ipotecă imobiliară asupra clădirii şi terenului care compun capacitatea de producţie de electrozi siderurgici, precum şi printr-o garanţie asupra conturilor deschise la bănci. Electrocarbon este deţinută în proporţie de 48,7% de firma Vivaio Câmpina (cu sediul la fosta Electroutilaj), în vreme ce Metaleuroest Câmpina deţine 21,44% din companie, iar SIF Oltenia (SIF5) controlează un pachet de 18,32% din capital. Metaleuroest şi Vivaio sunt controlate de aceleaşi persoane, care deţin şi acţionariatul majoritar la Elsid Titu.

Pe scurt

Program mai scurt la Consiliul Judeţean. Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a găsit soluţia pentru a nu-i trimite pe salariaţii instituţiei în concediu fără plată. Funcţionarii publici de la Consiliul Judeţean vor lucra după un program redus cu… două ore. Concret, oamenii vor munci, timp de două luni, câte şase ore pe zi în loc de opt, iar astfel se “asigură” reducerea fondurilor destinate salariilor. O reducere aproape egală cu cea care ar fi rezultat din trimiterea salariaţilor Consiliului Judeţean în concediu fără plată, câte zece zile. De asemenea, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a dat asigurări că nu vor fi probleme în privinţa fondului de salarii, iar angajaţii instituţiei îşi vor primi lefurile la timp în lunile rămase până la sfârşitul anului.
Vasile Cojocaru, cetăţean de onoare post-mortem. Primul proiect al şedinţei de joi a Consiliului Local a fost cel privind acordarea post-mortem a titlului de cetăţean de onoare al Câmpinei fostului consilier local Vasile Cojocaru. Unul dintre cei mai apreciaţi consilieri din istoria recentă a Câmpinei, fost preşedinte al PD Câmpina, fost director al Oficiului Prefectoral Câmpina, Vasile Cojocaru a încetat din viaţă pe 8 septembrie. Consilierul Gheorghe Sandu şi primarul Horia Tiseanu au evocat, pe rând, memoria fostului lor coleg. Şi Gheorghe Tudor a vorbit frumos despre Vasile Cojocaru, dar s-a arătat deranjat că acest proiect a fost iniţiat doar de consilierii din PD-L şi PNDC. “Cred că la acest proiect întregul Consiliu Local trebuia trecut ca iniţiator. Măcar după moartea unui coleg să dispară dezbinarea. Nu e elegant...”, a spus fostul primar Gheorghe Tudor.
Termen prelungit pentru aşezământul social de pe Dealul Muscel. În octombrie 2007, Consiliul Local Câmpina emitea o hotărâre prin care se aproba darea în administrarea Parohiei Naşterea Maicii Domnului a unui teren de 11.375 mp pentru realizarea unui cămin pentru bătrâni. Cu acelaşi prilej s-a impus un termen de doi ani pentru obţinerea avizelor necesare edificării construcţiei. Termenul este acum aproape de expirare Şi pentru că vina aparţine în principal municipalităţii - pentru că nu a fost aprobat până acum Planul Urbanistic General, care permite acordarea avizelor necesare construcţiei - s-a decis prelungirea cu încă doi ani a termenului iniţial. Proiectul propus de Lucian Cercel a fost aprobat în unanimitate.
Concesionare pentru un balcon. La propunerea lui Gheorghe Tudor, Consiliul Local a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat şi concesionarea fără licitaţie publică a unui teren de 2,64mp de pe Strada Toma Ionescu. Solicitarea a fost făcută de Petroniu Bogdan Chirică, cel care doreşte să-şi construiască un balcon şi care va trebui să plătească o sută de euro pentru fiecare metru pătrat de teren concesionat, în două redevenţe.
CNA la Teatru, dar... moca! La şedinţa precedentă a Consiliului Local se aprobase scoaterea la licitaţie pentru închiriere a unei camere de la etajul Casei de Cultură “Geo Bogza”. Licitaţia era pregătită pentru CNA, care avea nevoie de un spaţiu în localitatea noastră pentru derularea activităţilor specifice de monitorizare. Consilierii au aprobat, dar, la următoarea şedinţă a Consiliului Local, au fost nevoiţi să aprobe un alt proiect, prin care atribuie în folosinţă gratuită acelaşi spaţiu, tot pentru CNA. “CNA nu poate participa la licitaţii, dar plata utilităţilor se va face în aşa fel încât să se acopere şi chiria”, a explicat iniţiatorul celor două proiecte, Marian Nistor. Dar nu se ştia acest lucru şi înaintea precedentei şedinţe? S-ar fi evitat o situaţie (aproape) penibilă...
Bugetul Câmpinei, mărit cu 640.000 lei. Un proiect extrem de important a fost cel privind rectificarea bugetului local. Iniţiat de primarul Horia Tiseanu, proiectul a cuprins retragerea sumei de 530.000 lei, provenită din cotele defalcate din bugetul de stat (TVA) şi alocată pentru învăţământ, dar Tiseanu a ţinut să precizeze că nu vor fi afectate cheltuielile cu salariile, ci doar reparaţiile şi cheltuielile de investiţii. În schimb, din sumele primite tot de la bugetul de stat, din cotele defalcate din impozitul pe venit, 200.000 lei au fost îndreptaţi pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor, 170.000 lei pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat public (20.000 pentru studiul de fezabilitate şi 150.000 lei pentru lucrarea propriu-zisă), iar 800.000 lei pentru alte lucrări de reparaţii curente la străzi.
Alin Moldoveanu a solicitat asfaltarea străzilor Ion Heliate Rădulescu, Bobâlna şi Calea Doftanei. În cadrul discuţiilor pe marginea aprobării proiectului de rectificare a bugetului local, Alin Moldoveanu a avut o intervenţie în cadrul căreia a făcut o solicitare către primarul urbei: “Este foarte bine că s-a putut suplimenta suma alocată pentru reparaţiile unor străzi, dar mai sunt câteva străzi foarte importante şi foarte circulate în Câmpina, care trebuie modernizate. Este vorba de străzile Ion Heliade Rădulescu, Bobâlna şi Calea Doftanei, pe care v-aş ruga să aveţi în vedere să le introduceţi în planul de lucrări la următoarea rectificare a bugetului local”. La solicitarea lui Alin Moldoveanu s-a alăturat şi Gena Preda, care a solicitat introducerea Străzii Voila în planul de lucrări pentru perioada următoare. Toate aceste propuneri au părut a fi însuşite de primarul Horia Tiseanu, care şi le-a notat sârguincios în agendă.

Cronica neagră

Imprudent şi... băut! O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Câmpina a oprit, pe B-dul Carol I, un autoturism întrucât conducătorul acestuia nu acordase prioritate de trecere unei alte maşini care se deplasa regulamentar. Cu ocazia controlului, poliţiştii au sesizat faptul că şoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Municipal, conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice. Pentru aceste motive, şoferul imprudent şi băut este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a răsturnat la Cornu. Isabela Antoaneta I., de 33 de ani, din Constanţa, conducea un autoturism pe DN1, în dreptul localităţii Cornu. Pe fondul neatenţiei şi lipsei de experienţă în conducerea autoturismului, în momentul în care a intenţionat schimbarea benzii de deplasare, aceasta a pierdut controlul direcţiei şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se. Din accident a rezultat avarierea în proporţie de 60-70% a autoturismului, nefiind rănită nici o persoană. În schimb, tânăra şoferiţă s-a ales cu o sperietură zdravănă.
Băutura la volan, eterna poveste... Poliţiştii din Breaza l-au oprit în trafic pe Ionuţ H., de 35 de ani, din Bucureşti. Acesta nu a putut prezenta nici un document şi, pentru că emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul bucureştean s-a ales cu dosar penal.
Tânăr ucis pe DN1 de... propria-i neglijenţă. Pe DN1, în zona cartierului Nistoreşti din Breaza, deşi există o pasarelă pietonală, George Vasile B., de 22 ani, din Câmpina, a ignorat-o şi a traversat drumul naţional prin loc nepermis şi fără să se asigure. Tânărul câmpinean a fost surprins şi accidentat mortal de Bogdan Ştefan B. T., de 40 de ani, din Bucureşti, care conducea un autoturism în direcţia de mers Ploieşti - Braşov.
Minor lovit la Brebu. La data de 22 septembrie, în jurul orei 7.45, Nicuşor R., de 54 ani, din Câmpina, în timp ce conducea un autoturism în comuna Brebu, a surprins-o şi accidentat uşor pe minora A.C., de 11 ani, din localitate, care traversa drumul prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Arestat pentru spargeri repetate. Pe numele lui Valentin I., de 41 de ani, din Câmpina, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, învinuitul fiind suspectat de spargerea unui număr de 11 dependinţe pe raza localităţii, cauze rămase iniţial cu autor necunoscut.

Teroare la Ceptura!

CS Ceptura - Unirea Câmpina 1-1 (0-0)
Sunt câteva locuri în Prahova unde este foarte greu de arbitrat dacă nu... te orientezi! Unul dintre aceste locuri este la Ceptura... Dar ceea ce s-a întâmplat duminică este peste puterea oricărui om de a accepta pentru nivelul eşalonului de elită al fotbalului prahovean.Din primul până în ultimul minut, gazdele au înţeles să-şi arate “ospitalitatea” după o “reţetă” aparte, din care nu au lipsit - ba, au fost cam din abundenţă - înjurăturile, ameninţările şi scuipăturile! În ciuda acestei “primiri”, câmpinenii au încercat să-şi vadă de treabă... Au încercat să paseze, să-şi facă jocul de posesie, dar au avut de înfruntat un adversar precoupat doar de coate, pumni şi alte încercări de intimidare, toate bine ţinute în frâu de arbitrajul lui Andrei Antonie.După pauză, continuând în acelaşi “ritm”, gazdele au rămas rapid în inferioritate numerică. Apoi, Burlacu a deschis scorul, marcând în urma unui şut de la distanţă, deviat de unul dintre fundaşii gazdelor. Cu un om în plus şi la avantajul golului de pe tabela de marcaj, câmpinenii nu şi-au putut menţine supremaţia decât două minute, fiind rapid egalaţi. Iar până la finalul partidei nu a mai fost decât încercarea disperată a oaspeţilor de a supravieţui “tratamentelor” incalificabile ale gazdelor, un merit în ducerea jocului la bun sfârşit având şi prestaţia brigăzii de arbitri condusă de Andrei Antonie.Fluierul final a venit ca o izbăvire, dar oaspeţii au avut nevoie de aproape o jumătate de oră pentru a putea pleca fără nici un fel de incident.O situaţie incalificabilă, cepturenii nefiind deloc la prima abatere de acest gen. Conducătorii echipei Unirea Câmpina intenţionează să depună un memoriu asupra tuturor celor întâmplate la Ceptura, un memoriu care nu va face decât să întărească raportul suplimentar pe care îl va depune şi arbitrul Andrei Antonie asupra celor întâmplate pe... tăpşanul dintre viile de la Ceptura...Antrenorii formaţiei câmpinene, Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel, au folosit următoarea formulă: Costache - Gratie, Neagu, Cazan, Basma - Buştiuc, Vane, Dincă, Creţu - Ungureanu, Burlacu. Au mai jucat: R. Dinu, Fl. Stoica, Jantea.

Liga A Prahova

Etapa a IX-a
Petrolul II Ploieşti - Caraimanul Buşteni 5-0
Petrolul ‘95 Ploieşti - CS Brazi 3-0
CS Băneşti - Gloria Vâlcăneşti 4-0
ASO Slănic - Victoria Fântânele 3-1
Intersport Plopeni - Avântul Măneciu 2-2
CS Ceptura - Unirea Câmpina 1-1
Artsani Păuleşti - Podgoria Vadu Săpat 1-1
Unirea Urlaţi - Tineretul Tomşani 3-1
Voinţa Bălţeşti - Cheile Doftanei Brebu 1-0
Clasament
1. Intersport Plopeni 9 8 1 0 35-9 25 (+10)
2. Avântul Măneciu 9 6 1 2 29-14 19 (+7)
3. Victoria Fântânele 9 6 1 2 26-11 19 (+7)
4. CS Băneşti Urleta 9 6 0 3 23-10 18 (+3)
5. Petrolul II Ploieşti 8 6 0 2 23-11 18 (+3)
6. Unirea Câmpina 9 5 3 1 22-12 18 (+6)
7. ASO Slănic 9 6 0 3 25-17 18 (+3)
8. Petrolul ’95 Ploieşti 9 4 2 3 15-16 14 (-1)
9. Caraimanul Buşteni 9 4 0 5 15-20 12 (0)
10. CS Ceptura 9 3 2 4 15-16 11 (-4)
11. Artsani Păuleşti 9 3 2 4 17-19 11 (-4)
12. Cheile Doft. Brebu 9 3 1 5 12-14 10 (-2)
13. CS Brazi 9 3 1 5 16-23 10 (-2)
14. Tineretul Tomşani 9 3 0 6 10-22 9 (-3)
15. Podgoria V. Săpat 9 2 2 5 14-20 8 (-4)
16. Voinţa Bălţeşti 9 2 2 5 12-32 8 (-7)
17. Unirea Urlaţi* 8 1 0 7 4-22 3 (-9)
18. Gloria Vâlcăneşti 9 0 0 9 6-31 0 (-12)
Etapa a X-a
sâmbătă, 3 octombrie, ora 11.00
Unirea Câmpina - Intersport Plopeni
CS Brazi - CS Băneşti
Caraimanul Buşteni - Artsani Păuleşti
sâmbătă, 3 octombrie, ora 15.00
Podgoria Vadu Săpat - ASO Slănic
Tineretul Tomşani - Voinţa Bălţeşti
Cheile Doftanei Brebu - Petrolul II Ploieşti
uminică, 4 octombrie, ora 11.00
Gloria Vâlcăneşti - CS Ceptura
Victoria Fântânele - Petrolul ‘95 Ploieşti
Avântul Măneciu - Unirea Urlaţi
Marţi, 29 septembrie, de la ora 17.00, are loc partida restanţă dintre Unirea Urlaţi şi Petrolul II Ploieşti, care va fi arbitrată de câmpineanul Mihai Amorăriţei, asistat de Ciprian Geambazu şi Daniel Bunea (ambii din Buşteni), observator din partea AJF Prahova fiind delegat Răzvan Frăţilă (Breaza).

Unirea Câmpina are imn!

Unirea Câmpina, prin conducerea executivă şi sponsorii săi, încearcă să aducă această formaţie în prim planul întrecerii de elită din fotbalul judeţean. Unirea Câmpina îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Rafinăriei”, în care s-a investit destul de mult pentru refacerea vestiarelor, are un echipament cum nu găseşti la multe echipe din eşalonul al treilea al fotbalului românesc, are propria siglă. Îi lipsea un imn... Nu-i mai lipseşte! De acum încolo, cel puţin la meciurile de pe teren propriu, intrarea în arenă se va face pe acordurile unui imn special compus de Iulian Cojocaru “Ştruli” (interpret şi compozitor), cu sprijinul substanţial al lui Cornel Brătilă.

Învinşi pe final

Dero Ploieşti - CS Cornu 1-0 (0-0)
Cornenii au pierdut în minutul 88, prin golul înscris de Costache, partida pe care au disputat-o la Brazi-sat, cu formaţia Dero Ploieşti. Astfel, echipa antrenată de Ion Florea se îndepărtează tot mai mult de îndeplinirea obiectivului propus pentru acest sezon - promovarea în eşalonul de elită al fotbalului judeţean.Forma’ia CS Cornu a jucat în această partidă în formula: Herescu - Goran, Boroş, Heroiu, Motoroiu, Mitrea, Şovăială, V. Urdea, A. Ionescu, Popa, Duşescu. Au mai jucat: Mireanu şi A. Urdea.La mijlocul săptămânii viitoare, miercuri, 30 septembrie, de la ora 16.30, CS Cornu va juca în deplasare, la Măgureni, în faţa formaţiei din Liga C, Avântul, în vreme ce în următoarea etapă a campionatului Ligii B Prahova, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 15.00, va întâlni pe teren propriu formaţia Petrolul Băicoi.

Multe ratări şi o contestaţie de trei puncte

Juventus Călineşti – CSM Câmpina 1-1 (0-1)
Pe un “gazon” care nu cu mult timp în urmă reprezenta o cultură de porumb, primele minute de joc au însemnat un motiv de bucurie pentru cei câţiva spectatori câmpineni care au însoţit echipa la Călineşti. Era minutul 7 şi în urma unui corner, Necula a catapultat balonul cu latul din 8 metri, pe lângă un portar uluit de rapiditatea execuţiei. Practic a fost momentul care a declanşat o serie de ratări, spre exasperarea antrenorului Burchi. Şuturi în bară, ocazii monumentale, toate au apărut în contul câmpinenilor...Şi cum o lege nescrisă a fotbalului spune că ocaziile se răzbună, gazdele au reuşit egalarea în minutul 80. A fost o greşeală în lanţ a fundaşilor câmpineni care a scos încă odată în evidenţă acel joc de sacrificiu al echipelor de la “ţară”, desfăşurat sub deviza “luaţi-i pe sus“. La final, diriguitorii câmpinenilor au contestat câţiva jucători ai gazdelor, care ar fi jucat... pe „fals“, astfel că aproape cert cele trei puncte vor intra în zestrea CSM-ului. Chiar şi în aceste condiţii, antrenorul Ionică Burchi s-a declarat nemulţumit, apreciind că “încă odată am demonstrat că mai avem mult de lucru la capitolul finalizare şi este păcat că după ce am avut meciul în mână să nu poţi să-ţi apropii cele trei puncte puse în joc“. În acest meci, CSM Câmpina a avut următoarea distribuţie: Marinică – Nistor, State (cpt), Bej – Dârstaru, Vintilă, Grigoraş, Dudău, Burloiu – Hromei, Necula. Au mai fost folosiţi Burlacu şi Zidaru. Miercuri, ora 16,30, în Cupa României, CSM-ul primeşte vizita formatiei Montana Valea Doftanei, iar duminică, ora 11,00, vor întâlni echipa Voinţa Livadea. Ambele partide se vor disputa pe terenul “Petrol”.