05 octombrie 2009

Primarul Horia Tiseanu a semnat contractul de finanţare pentru cea mai importantă investiţie europeană din Prahova

Cel mai important proiect de infrastructră cu finanţare europeană din Prahova se va realiza la Câmpina, printre ultimii, dar şi cei mai importanţi paşi făcuţi în acest sens fiind semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea Căii Dacia. Autorităţile câmpinene au motivede bucurie, putându-se considera că au dat lovitura după ce au obţinut o finanţare de aproape şase milioane euro pentru acest obiectiv. Lucrarea propriu-zisă presupune construirea unui pasaj suprateran la ieşirea din Câmpina spre DN1, mai exact, la intersecţia Bulevardului Calea Daciei cu drumul naţional. Lucrările vor începe după organizarea licitaţiei pentru alegerea firmei executante şi trebuie să se finalizeze în 30 de luni, adică doi ani şi jumătate. Sau mai bine spus prin 2012, cam la vremea campaniilor electorale...Proiectul depus de autorităţile câmpinene încă din luna august a anului trecut a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional REGIO 2007-2013,Axa prioritară – îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport. Valoarea totală a proiectului este de 25,47 milioane lei (peste 250 miliarde lei vechi), din care, contribuţia bugetului local va fi de aproximativ 415.000 lei (4,15 miliarde lei vechi).La ceremonia care a avut loc miercuri după-amiază la sediul Primăriei Câmpina au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, directorul în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Gabriel Friptu, deputatul Florin Anghel, consilierii locali Gena Preda, Alin Moldoveanu, Marian Nistor, Lucian Cercel, Marian Dulă, funcţionari din cadrul Primăriei Câmpina.În cadrul discuţiilor premergătoare semnării propriu-zise a contractului s-a vorbit despre realizarea tehnică a acestui proiect, autorităţile cu responsabilităţi în domeniu afirmând că se va încerca realizarea pilonilor necesari pasajului suprateran fără a încurca prea mult circulaţia atât pe DN1, cât şi la ieşirea din Câmpina. Totuşi, atât primarul Horia Tiseanu, cât şi reprezentanţii Guvernului au făcut un apel la populaţie să înţeleagă şi să accepte aceste inconveniente pe perioada derulării lucrării. În final, însă,va ieşi o lucrare nu numai foarte importantă, ci şi una deosebită din punct de vedere estetic, dar mai ales de mare utilitate practică, asigurând ieşirea din Câmpina spre Ploieşti şi intrarea dinspre Braşov în Câmpina.
Ion Dragomir, singur printre pedelişti
Viceprimarul Ion Dragomir a părut un adevărat intrus la ceremonia de semnare a contractului de finanţare pentru lucrarea de modernizare a Căii Dacia. Nu a stat alături de primarul Horia Tiseanu, aşa cum ar fi fost normal, şi nuşi-a găsit alt loc decât undeva între spatele unui consilier şi lângă panoul pe care s-au proiectat o serie de imagini şi informaţii privind derularea investiţiei pentru care s-a semnat contractul de finanţare.Mare diferenţă pentru viceprimarul Ion Dragomir. Nu au trecut decât un an şi câteva luni de când se prezenta la şedinţa de constituire a Consiliului Local Câmpina alături de Corneliu Anastase, tatăl actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ceea ce i-a asigurat atunci, în mare măsură, alegerea în funcţia de viceprimar. Acum a ales - sau, mai degrabă, a fost nevoit să aleagă - unul dintre cele mai îndepărtate locuri faţă de prezidiul la cares-au aflat numai pedelişti - Roberta Anastase, Răzvan Murgeanu, Florin Anghel, Horia Tiseanu... Mai mult, Ion Dragomir a fost singurul dintre oficialităţile prezente care era membru al altei formaţiuni politice decât PD-L...
Campanie electorală pe bani europeni?
Ceremonia de semnare a contractului de finanţare pentru modernizarea Căii Dacia a avut un puternic iz politic. Şi nu ne referim aici strict la discursul rostit de preşedintele PD-L Prahova şi al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, nici la faptul că în sala respectivă au fost prezenţi - cu excepţia viceprimarului Dragomir - doar consilieri locali ai aceleiaşi formaţiuni politice. Ne vom referi la invitaţia care a fost adresată reprezentanţilor mass-media. În vreme ce, la nivelul Câmpinei, invitaţia adresată puţinilor jurnalişti locali a venit din partea unor funcţionari ai Primăriei, în toate redacţiile instituţiilor media de la nivel judeţean a ajuns un comunicat de presă din partea PD-L, semnat de Biroul de presă al filialei judeţene a acestei formaţiuni poltiice. În comunicatul cu pricina se spunea negru pe alb că: “PD-L vă invită la sediul Primăriei Câmpina, unde va avea loc semnarea contractului de finanţare a lucrării de modernizare a Căii Dacia în prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi a secretarului de stat din Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu”.Mare păcat că un astfel de eveniment a fost politizat! Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem, obţinerea fondurilor europene depinde, de multe ori, de culoarea politică a Guvernului şi de cea a primarului unei localităţi...
Declaraţii
Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor: “Este un moment foarte important pentru câmpineni, pentru că onorăm o promisiune făcută în campania electorală şi care nu va rămâne la acest stadiu, ci va fi transpusă în practică. Este o dovadă că promisiunile primarilor PD-L devin realitate, iar după Câmpina, probabil că şi Breaza va beneficia de fonduri europene. Acest lucru este foarte important pentru PD-L, care demonstrează astfel că primarii săi îşi duc la îndeplinire promisiunile electorale. Una dintre soluţiile pentru ieşire din criza economică este absorbţia fondurilor europene, urmată de investiţii în infrastructură. Practic, aici, la Câmpina, s-a semnat astăzi contractul de finanţare pentru cel mai important proiect cu fonduri europene din Prahova”.
Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina: “Este cel mai valoros proiect de până acum, din acest mandat. Este o lucrare foarte importantă pentru întreaga comunitate, pentru Câmpina şi pentru comunele limitrofe, dar şi pentru toţi cei din alte locuri, care au case în zona noastră. Nu este numai o lucrare deosebit de valoroasă, dar este şi o lucrare frumoasă, care ne aminteşte de pasarelele supraterane de la autostrăzile din străinătate”.
Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei: “Este un proiect foarte important, iar statul român trebuie să facă orice pentru a depăşi criza, printre soluţii numărându-se investiţiile în infrastructură şi turism. Greul de abia acum începe pentru autorităţile din Câmpina, deoarece proiectul trebuie implementat rapid. La noi, la minister, veţi găsi mereu uşa deschisă pentru consultanţă, expertiză şi sprijin. Ministerul prefinanţează cu 30% astfel de proiecte pentru ca ele să nu fie o povară prea mare pentru bugetele locale. Infrastructura şi turismul sunt soluţiile pentru ieşirea din criză, iar acest proiect contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii din zonă. Mai ales după ce am stat mai mult de o oră pe Centura de Vest a Ploieştiului”.

Greva bugetarilor...

... şi nu prea!
Guvernul Boc a încercat să ia o serie de măsuri pe care le-a denumit soluţii anticriză. Toate au provocat, însă, o reacţie negativă în rândul sindicaliştilor, mai ales a celor din sistemul bugetar. Aşa se face că aproape toate sindicatele din sistemul bugetars-au coalizat şi au organizat luni, 5 octombrie, o grevă generală.La nivel naţional, sindicatele au anunţat că peste 800.000 de angajaţi din sănătate, învăţământ şi administraţie publicăau participat la acţiunile de protest.Bugetarii sunt nemulţumiţi de prevederile Legii salarizării unice, de concediul fără plată impus de Guvern şi de disponibilizările colective din sectorul bugetar. Şi la Câmpina, bugetarii au protestat. Nu toţi şi nu peste tot.
La spital, doar urgenţele
În sistemul sanitar, la nivelul judeţului Prahova, potrivit datelor furnizate de Sanitas, 4.000 de cadre medicale afiliate la acest sindicat au fost în grevă. Şi este vorba despre medici, asistentele medicale şi personalul auxiliar. “Am asigurat urgenţele în toate spitalele. Deci am respectat legislaţia în vigoare, care prevede că în sistemul sanitar, în astfel de situaţii, o treime din angajaţi să lucreze. Am făcut tot posibilul ca pacienţii să nu aibă de suferit din cauza acestor proteste. 95% din membrii noştri au fost de acord cu această grevă”, a declarat Luminiţa Gologan, liderul Sanitas Prahova. Miercuri, 7 octombrie, reprezentanţi ai Sanitas vor participa la mitingul bugetarilor, de la Bucureşti, iar ulterior Consiliul Naţional al Sanitas va decide sub ce formă vor continua protestele.La Câmpina, nu s-a simţit că ar fi grevă. Nici un afiş, aceeaşi aglomeraţie dintotdeauna... „Noi nu avem timp de grevă, nu vedeţi câtă lume aşteaptă la consultaţii“, ne-a spus unul dintre medici.
Şcoli pustii
În sistemul de educaţie, profesorii au anunţat că nu vor veni la ore, astfel încât părinţii au fost sfătuiţi să nu-şi trimită copiii la şcoală. Potrivit preşedintelui FSLI Prahova, Gheorghe Giurumescu, peste 9.200 de cadre didactice din judeţ s-au aflat luni în grevă: “Peste 90% din membrii noştri de sindicat au protestat luni. Au fost şi cozi de topor, desigur, profesori care sunt, probabil, mulţumiţi de salariu şi s-au prezentat la ore”. Giurumescu a mai precizat ca miercuri, la Bucureşti, merg doar câţiva membri de sindicat, iar în învăţământ va fi o zi normală de lucru.La nivelul Câmpinei, în cele şapte şcoli generale, două colegii şi trei grupuri şcolare a fost (aproape) pustiu... „În proporţie de peste 97% cadrele didactice din Câmpina s-au raliat la grevă, iar la Breaza sau prin alte localităţi, şcolile chiar au fost închise“, ne-a precizat liderul sindical Dan Ioan Bujor.
La Primărie s-a lucrat...
La aceste proteste au participat şi funcţionarii din primării, dar numai cei afiliaţi la Sindicatul “Sed Lex”. Cei din Primăria Câmpina sunt afiliaţi la Sindicatul Liber al Funcţionarilor Publici, astfel că aici s-a lucrat normal. “Toti funcţionarii publici care fac parte din Sed Lex au fost în grevă, în total 1.500 de persoane la nivelul judeţului nostru”, a precizat Aurel Fănică, preşedintele Sed Lex Prahova.La Câmpina ar mai fi trebuit să fie închise ghişeele Administraţiei Financiare, ale Agenţiei Locale de Ocupare şi Formare Profesională, ale Casei de Pensii şi ale Inspectoratului Teritorial de Muncă.La Casa de Pensii, însă, surpriză, se lucra. Dorectorul Casei de Pensii Câmpina, Sorin Coman, ne-a declarat: „Noi la Câmpina am decis să nu facem grevă, pentru că volumul de muncă este mult prea mare, iar fiecare zi pentru noi contează. Susţinem revendicările sindicatului nostru, dar avem prea mult de muncă, pentru a ne putea permite să facem grevă!
Poliţiştii (n)-au purtat banderole albe
Poliţiştii reprezintă una dintre categoriile profesionale care nu au dreptul să facă grevă. Totuşi, ei s-au solidarizat cu protestul celorlalţi bugetari, purtând banderole albe pe braţ. În schimb, după cum a anunţat Florian Ioniţă, liderul de sindicat al poliţiştilor din Prahova, pe 7 octombrie, 1.500 de membri de sindicat vor participa la mitingul din Capitală. La ultimul miting, cel din vară, au mers doar vreo şapte.La Poliţia Câmpina, nici un semn de grevă... Nici măcar banderolele albe... „Nu ne-a dat nimeni nici o banderolă...“, a fost explicaţia unuia dintre poliţiştii câmpineni.

Fosta fabrică de pâine a lui Iatan, scoasă la vânzare pentru 1,48 milioane euro!

Fosta fabrică de pâine, secţia de producţie şi moara, plus alte mijloace fixe aferente activităţii de morărit şi panificaţie, care au aparţinut societăţii Iatan Company, condusă de fostul consilier local Gheorghe Iatan, au fost scoase la licitaţie de executorul judecătoresc Viorica Petcu din Ploieşti. Toate bunurile amintite sunt situate pe B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 1, împreună cu ele fiind scos la licitaţie şi terenul aferent, de aproximativ 5.200 mp. Licitaţia are loc pe 5 noiembrie, la Ploieşti. Preţul de pornire a licitaţiei – 1,48 milioane de euro! Iatan Company se află în proces de lichidare judiciară, datoriile firmei fiind de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi. Iar lista creditorilor este lungă...

Ce are criza cu... Prefectura? Multe...

Prefectul de Prahova al PSD a fost schimbat cu unul de la PD-L!
Criza de la nivel guvernamental, din cursul săptămânii trecute, a avut efecte şi în teritoriu. Aproape concomitent cu semnarea, de către preşedintele Băsescu, a decretului de remaniere din funcţia de vicepremier şi ministru de Interne a lui Dan Nica, Guvernul aproba mai multe hotărâri privind eliberarea şi numirea în funcţie a unor prefecţi. Adierea remanierii a ajuns şi în Prahova, acolo unde prefectul Radu Oprea, provenit din rândurile PSD, a fost rapid schimbat cu fostul subprefect, Adrian Dobre, care se bucură de susţinerea PD-L. La nivel naţional, ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a precizat că motivaţia demersului guvernamental este aceea că “prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, iar Guvernul are o nouă componenţă politică”.Noul prefect al judeţului Prahova, Adrian Dobre, are 33 de ani, este licenţiat al Academiei de Studii Economice şi a fost, din anul 2004, membru al Partidului Democrat, până în momentul în care a devenit subprefect, calitate care nu i-a permis să-şi menţină... carnetul de partid. La alegerile locale din vara anului trecut a obţinut un mandat de consilier local al municipiului Ploieşti candidând pe listele PD-L, dar a fost nevoit să renunţe la acest mandat după alegerile generale din noiembrie anul trecut, în urma cărora a fost desemnat subprefect, după un “stagiu” de câteva zile şi la Ministerul Turismului. Potrivit unor apropiaţi ai noului prefect, Adrian Dobre este căsătorit, nu are copii, conduce un autoturism Renault Megane (an de fabricaţie 2004), iar anterior a mai lucrat la societăţile Feroemail şi Fimplast Impex, ambele din Ploieşti, dar şi MFA Mizil. Potrivit propriei declaraţii de avere de pe site-ul oficial al Prefecturii Prahova, declaraţie datată 3 aprilie, Adrian Dobre nu are... nimic, singura rubrică pe care acesta a completat-o fiind cea a veniturilor.Adrian Dobre a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Prahova în cadrul unei ceremonii desfăşurate vineri la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti, la acest moment participând şi Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi ministru interimar al IMM-urilor.Această primă modificare în rândurile şefilor diferitelor organisme judeţene va fi urmată cu siguranţă şi de altele... Toţi cei care au ajuns la conducerea unor direcţii judeţene cu sprijinul PSD vor fi înlocuiţi rapid de reprezentanţi sau apropiaţi ai PD-L, următorul nume important vizat părând a fi cel al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Iulian Bach.

Pretextul declanşării crizei guvernamentale era menţionat la Câmpina încă din luna mai!

Una dintre motivaţiile premierului Emil Boc pentru remanierea ministrului de Interne, Dan Nica, a fost cea privind declaraţiile ministrului referitoare la pregătirile de... turism electoral. “Am informat în Coaliţie, încă din jurul datei de 15 august, asupra informaţiilor preliminare privind turismul electoral şi faptul că, pentru perioada 22 noiembrie - 6 decembrie, nu mai sunt autocare disponibile pentru închiriat”, a afirmat fostul ministru de Interne, Dan Nica. O afirmaţie destul de surprinzătoare a lui Dan Nica, având în vedere calitatea lui, dar şi lipsa unor probe prin care să-şi justifice cuvintele. Dar o informaţie deloc nouă... Actualul europarlamentar PSD, Rovana Plumb, vorbise despre acest subiect chiar la Câmpina, încă din luna mai, în plină campanie electorală a alegerilor pentru Parlamentul European. Atunci, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PSD Câmpina, în prezenţa preşedintelui de atunci al Organizaţiei Judeţene, Marian Săniuţă, şi a unor lideri locali, Rovana Plumb anunţa că “deja de la această dată, pentru perioada la care se preconizează organizarea alegerilor prezidenţiale, nu mai sunt disponibile pentru închiriere nici un fel de autobuze, autocare sau microbuze”. Care ar putea fi concluzia? Că Rovana Plumb ştia din luna mai ceea ce ministrul de Interne, Dan Nica, avea să afle doar în august? Că era un “text” dinainte pregătit şi care, la un moment anume, să constituie doar un argument forte? Se pot face multe speculaţii pe această temă, mai ales că nimeni nu a demostrat până acum respectiva afirmaţie.

Fundaţia Zamolxes derulează două proiecte pentru tineri

Fundaţia Zamolxes derulează două proiecte destinate în special copiilor şi adolescenţilor. Primul dintre acestea – “Descoperim Europa jucându-ne” – a obţinut finanţare în valoare de 9.000 de euro de la Comisia Europeană. Proiectul se desfăşoară pâna la 1 decembrie şi include multe acţiuni interesante. De exemplu, pe parcursul lunii octombrie, sunt organizate ateliere de lucru: documentare si teatru de păpuşi (3 octombrie), pictură – “Europa prin ochi de copil” (10 octombrie), activităţi sportive (17 octombrie), jocuri din Europa, pe 24 octombrie, atunci când 50 de copii din Brebu, cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, vor lansa 250 de baloane ale prieteniei. Pe 7 noiembrie, la Casa Domnească din Brebu, va avea loc un bal mascat cu şi pentru copii, iar în luna decembrie va fi elaborat un manual de jocuri, autori – 10 liceeni voluntari care sunt, de fapt, coordonatorii proiectului.Cel de-al doilea proiect de care se ocupă Fundaţia Zamolxes se numeşte “Săptămâna sportului pentru toţi” – ediţia a doua şi este finanţat cu 9.900 lei de la bugetul local al municipiului Câmpina, în baza Legii 350. În perioada 12-19 octombrie, la sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu” vor avea loc partide de baschet (fete şi băieţi), iar pe mini-terenul de lângă Casa Tineretului se vor disputa partide de fotbal. Deschiderea oficială a acţiunii va avea loc pe 12 octombrie la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes, în curtea interioară a Bazei Sportive Petrol (Strada Nicolae Bălcescu nr. 45). Toţi participanţii la competiţiile sportive vor primi diplome de participare, iar componenţii echipelor clasate pe primele trei locuri vor fi recompensaţi cu premii constând în echipament sportiv. Cele două proiecte au fost prezentate într-o conferinţă de presă susţinută de Aurelia Frâncu şi Florin Predescu, iar primul atelier de documentare şi teatru de păpuşi din cadrul proiectului “Descoperim Europa jucându-ne” a fost un real succes, copiii fiind deosebit de încântaţi de faptul că au ocazia să facă şi altceva şi să asimileze noţiuni noi într-un mediu foarte prietenos şi cald.

Pe scurt...

Absolvenţii din acest an ai Şcolii de Poliţie vor fi angajaţi de la 1 decembrie
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 101 din 2009 a fost publicată zilele trecute în Monitorul Oficial, intrând astfel în vigoare... oficial. Potrivit acestui act normativ, examenul de absolvire a promoţiei 2009, acordarea gradelor profesionale/militare şi repartizarea absolvenţilor pe unităţi trebuie să se desfăşoare în perioada 16 noiembrie - 1 decembrie. Numirea în funcţie a absolvenţilor repartizaţi la unităţile din structura MAI se realizează începândcu data de 1 decembrie, iar prezentarea acestora la respectivele unităţi este obligatorie la 4 decembrie. Ordonanţa mai prevede că zilele de 2 şi 3 decembrie constituie… concediu de odihnă pentru proaspeţii absolvenţi. Ordonanţa precizează şi motivele pentru care ministerul condus acum de Vasile Blaga a amânat atâtea luni (din mai 2009) încadrarea noilor poliţişti: “adâncirea efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar şi, implicit, imposibilitatea asigurării drepturilor salariale ale categoriilor profesionale plătite din fonduri publice”.Reamintim faptul că, pentru prima dată în istorie, absolvenţii şcolilor de poliţie nu s-au putut angaja imediat după terminarea anului de învăţământ, examenul de absolvire fiind amânat de mai multe ori de către Ministerul de Interne. În această situaţie se află şi cei 700 de elevi ai Şcolii de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina, care şi-au terminat studiile în această vară.
Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită cu... bijuterii muzicale
1 octombrie este Ziua Persoanelor Vârstnice, iar la nivelul municipiului Câmpina au fost organizate câteva acţiuni dedicate acestui eveniment. Este vorba despre vernisajul unei expoziţii de pictură, dar şi despre spectacolul de operă “Bijuterii muzicale” de Offenbach.
Americanii de la Cameron au mai deschis o fabrică la Ploieşti
La mijlocul săptămânii trecute, Cameron Romania, firma care deţine fosta Uzină Mecanică din Câmpina, a deschis o nouă fabrică la Ploieşti, în Parcul Industrial. Este vorba de o fabrică de utilaj petrolier în care s-au investit 80 milioane euro şi în care vor fi angajaţi 300 de oameni. Deocamdată, au fost angajaţi doar 120, iar celilalţi vor fi încadraţi în perioada imediat următoare. Compania americană - care a cumpărat uzina din Câmpina de la o altă firmă din Statele Unite, PCC - mai deţine fabrici similare celei deschise la Ploieşti în Statele Unite ale Americii şi Franţa, numărul totalal salariaţilor companiei fiind de 16.000 persoane.
Primăria Câmpina caută proiectant pentru reabilitarea policlinicii
Pe site-ul de achiziţii publice a fost publicat vineri anunţul Primăriei Câmpina privind licitaţia pentru serviciile de proiectare aferente investiţiei “Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal (policlinica)”. Conform caietului de sarcini, valoarea estimată a proiectării este de 466.400 lei, iar termenul de finalizare – 90 de zile de la data atribuirii contractului. Termenul limită pentru atribuirea contractului este 22 octombrie, la ofertele ce vor fi depuse urmând să conteze preţul (60%), propunerea tehnică (30%) şi durata de execuţie (10%). Reamintim că, la începutul lunii septembrie, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Policlinicii Municipale. Valoarea totală a acestei investiţii este de aproximativ 11 milioane de lei, din care 5,3 milioane lei reprezintă lucrările de reabilitare şi modernizare, iar diferenţa va fi cheltuită doar pentru dotări. Lucrările de reabilitare şi modernizare cuprind reparaţii şi modernizări ale instalaţiilor electrice şi sanitare, modernizarea şi extinderea sistemului de climatizare, asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi, dotări cu mobilier, în total urmând a fi modernizate 15 cabinete de specialitate medicală şi o suprafaţă desfăşurată de 2.952,56mp.
Spitalul Municipal a achiziţionat medicamente de peste 467.000 lei
În urmă cu puţin timp, Spitalul Municipal Câmpina a achiziţionat prin licitaţie electronică medicamente în valoare de peste 467.000 lei. Este vorba de antibiotice în valoare de 328.282 lei (care sunt achiziţionate de la Pharma Iaşi, Romastru Trading Bucureşti, Next Pharma Voluntari, A&A Medical Bucureşti şi Mediplus Exim Mogoşoaia), dar şi de antineoplazice în valoare de 139.000 lei, acestea din urmă fiind achiziţionate prin Actavis şi Farmexpert, ambele din Bucureşti, Mediplus Exim Mogoşoaia, Next Pharma Voluntari şi Polisano Sibiu.
Primim de la cititori...
Pe adresa redacţiei noastre am primit un mesaj de la un câmpinean, căruia nu-i vom da - deocamdată - numele. Mesajul său reflectă o realitate foarte bine cunoscută la nivelul Câmpinei, dar nimeni nu ia nici o măsură. Este vorba de cursele nocturne şi zgomotele insuportabile făcute de ATV-uri care “defilează” noaptea pe artera principală a urbei. Iată mesajul cititorului nostru:“Domnilor, în Câmpina nu se mai păstrează deloc liniştea? Suntem nevoiţi seară de seară, noi, locatarii care locuim pe B-dul Carol I, în zona centrală, de la Peco la Casa Modei, să suportăm exibiţiile unui ATV-ist cu un ATV galben, care scoate un zgomot infernal, rateuri, curse sus/jos repetate, numai cu scopul de a deranja prin zgomotul produs?! Dacă avea ţeava de eşapament refăcută nu mai producea atâtea rateuri intenţionate. Ar fi fost altfel... Nimeni nu are nimic cu el, dar nici aşa! Nu îl deranjează nici poliţiştii de la circulaţie, nici agenţii Poliţiei Comunitare, nimic... Iar când, totuşi, agenţii Poliţiei Comunitare îl văd se intorc cu spatele! De ce? În zona centrală există indicatoare cu limitare de viteză sub 30 km,dar se merge cu 80-100.... Chiar trebuie să apelăm mereu la foruri superioare?! Vă rog pe dvs. să apelaţi la Poliţie şi Primărie, poate vă cred pe dvs, pentru că pe noi, cetăţenii, dacă dăm telefoane, nu ne cred... Aşa nu se mai poate! Cele scrise de mine se pot verifica seară de seară... Sunt curios dacă se iau unele măsuri sau nu.... Mulţumesc anticipat.”Noi nu putem decât să aducem la cunoştinţa opiniei publice şi a autorităţilor punctul de vedere de mai sus. Ar mai fi poate de adăugat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, tot în urma unei curse derulate pe străzile Constantin Stere şi Kogălniceanu, la intersecţia cu B.P. Hasdeu, un BMW s-a făcut... armonică. E singurul gen de pedeapsă pe care îl primesc amatorii de senzaţii tari!

Cronica neagră

Şi-a lovit cumnata! În ziua de 1 octombrie, Poliţia Breaza a fost sesizată cu privire la faptul că Maria I., de 61 de ani, din localitate, a fost lovită în picior cu o bucată de lemn, de către cumnatul său. Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit faptul că, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, Gheorghe S., de 61 de ani, din Breaza, s-a certat cu fratele şi cumnata sa, împrejurare în care a lovit-o pe aceasta din urmă cu o bucată de lemn, în zona piciorului. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.
Un hoţ mai puţin obişnuit... Poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi de către lucrătorii unui magazin din localitate despre faptul că un individ a sustras mai multe obiecte vestimentare, după care a fugit. Poliţiştii s-au deplasat cu rapiditate la faţa locului, reuşind să-l depisteze pe Dumitru T., de 53 de ani, din Ploieşti, care, profitând de neatenţia vânzătoarei, a sustrs din incinta magazinului patru geci bărbăteşti, în valoare de 405 lei, după care a fugit. În urma cercetărilor, a fost stabilit faptul că, prin acelaşi mod de operare, suspectul sustrăsese din alt magazin câmpinean trei costume de damă, în valoare de 600 lei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.
A lovit-o cu maşina şi a fugit! Miercuri, 1 octombrie, în jurul orei 14.00, Alexandra Georgiana N., de 16 ani, din Câmpina, traversa neregulamentar Strada Griviţei din localitatea de domiciliu, împrejurare în care a fost acroşată de un autoturism, condus de Aurel Florentin P., de 63 de ani. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fără a anunţa organele de poliţie. Fata a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpina pentru a primi îngrijiri medicale, fiind demarate cercetări de identificare a conducătorului auto. Acesta a fost găsit la domiciliu, fiindu-i întocmit dosar penal pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi pentru vătămare corporală.
Şoferul unui camion plin cu porumb a fost amendat. Poliţiştii din Breaza au oprit pentru control un camion încărcat cu 22,6 t porumb, conducătorul auto neputând face dovada provenienţei încărcăturii. La faţa locului s-au deplasat ofiţeri din cadrul S.I.F Prahova şi comisari ai Gărzii Financiare Prahova, care, în urma cercetării şi a verificării documentelor firmei deţinătoare a camionului, au constatat legalitatea provenienţei porumbului, însă au descoperit nereguli în ceea ce priveşte evidenţierea contabilă a achiziţiei mărfii. Pentru acest motiv, admninistratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Liderul nu a convins la Câmpina!

Unirea Câmpina - Intersport Plopeni 1-2 (1-2)
Ploaia a stricat în mare măsură spectacolul pe care gazdele erau pregătite să-l ofere pentru întâlnirea cu liderul Ligii A Prahova, Intersport Plopeni. Nici publicul nu a fost într-un număr prea mare la teren, doar tribuna acoperită dovedindu-se neîncăpătoare pentru cei 2-300 de spectatori prezenţi la arenă.Pe teren, în ciuda unui angajament fizic aproape total şi a încrâncenării, jocul în sine nu a oferit prea multe valenţe spectaculare deosebite. După obişnuita perioadă de tatonare - liniştea dinaintea furtunii - în minutul 12 are loc prima acţiune importantă la vreuna dintre porţi. Plopenarul Stanciu şutează puternic, la rădăcina barei, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 22 metri lateral dreapta, Costache nu reuşeşte să reţină, mingea ajunge la Basma, care atinge balonul cu piciorul şi apoi îl protejează până ce propriul portar îl prinde în mâini. Lovitura liberă indirectă acordată corect de arbitrul Ovidiu Oprea este transformată de A. Radu, după ce alţi doi coechipieri ai săi şutaseră în blocaj. Tot oaspeţii au o mare ocazie de gol în minutul 18, atunci când I. Bogdan ajunge faţă în faţă cu Costache, dar nu reuşeşte să-l învingă din 14 metri. Treptat, câmpinenii echilibrează disputa de la mijlocul terenului şi încep să se apropie tot mai periculos de poarta lui D. Gheorghe. Suita atacurilor culminează în minutul 25 cu pătrunderea frontală a lui Vane, care este agăţat în suprafaţa de pedeapsă adversă de portarul D. Gheorghe. Lovitura de pedeapsă este transformată de Ţigănuş. Urmează cea mai bună perioadă de joc a câmpinenilor, dar fără a pune în real pericol poarta adversă, superioritatea gazdelor concretizându-se într-o posesie mai bună a balonului, o prezenţă mai aproape de poarta adversă şi un “hei-rupism” venit mai mult din tribună. În schimb, cele mai periculoase ocazii apar tot în contul plopenarilor. Huza şutează puternic din 8 metri, dar Costache respinge incredibil (minutul 29), apoi tot atacantul oaspeţilor are o cursă impetuoasă de la jumătatea terenului, îl “întoarce” pe Basma, dar şutează la o palmă de vinclu (minutul 34), pentru ca în minutul 36, tot Huza să înscrie din apropiere după o fază frumos lucrată pe partea dreaptă a atacului oaspeţilor.După pauză, oaspeţii au făcut un pas înapoi, în vreme ce câmpinenii au forţat o egalare pe care ar fi meritat-o. Dominarea elevilor lui Pălănceanu a fost, însă, una mai degrabă sterilă, fără mari ocazii de poartă, singura situaţie cu adevărat periculoasă fiind consemnată în minutul 65, atunci când la o centrare de pe partea dreaptă, Burlacu reia din interiorul suprafaţei de poartă puţin alături. Pe măsură ce partida se apropia de final, plopenarii au ştiut să taie elanul ofensiv al câmpinenilor, printr-un joc foarte des fragmentat, printr-o mulţime de incorectitudini, atingându-şi în cele din urma scopul - trei puncte la Câmpina!
Stadion: Rafinăriei. Spectatori: circa 300.Unirea: Costache - Gratie (88 Flaidăr), Neagu, Basma, Coman, Creţu (73 Buştiuc), Ţigănuş (cpt), Brânzea, Burlacu (83 Nichifor), Vane, Ungureanu (73 Fl. Stoica). Rezerve neutilizate: Păpuşoiu - Dincă, R. Dinu. Antrenori: Marius Pălănceanu (principal), Daniel Corcodel (secund).Intersport: D. Gheorghe - Chelbea, Boca (cpt) (86 Iordache), Dicu, A. Radu, Stanciu, I. Bogdan, Bunea, Tătaru (69 Oprea), Huza, Puiuleţ (90 Drăgan). Rezerve neutilizate: Anghel - Chirian, Căpraru, Neagu. Antrenori: Nouraş Nicorescu (principal), Marius Voicilă (secund).Cartonaşe galbene: Ungureanu (19), Neagu (76), Ţigănuş (78) / Dicu (82).Cartonaşe roşii: Bunea (88).Arbitri: Ovidiu Oprea - Adrian Niţă, Cătălin Popovici (Ploieşti).Observator: Decu Crângaşu (Ploieşti).
Eliminarea lui Bunea
Era minutul 88, destulă tensiune pe teren şi în tribune, moment în care mijlocaşul formaţiei din Plopeni, Valentin Bunea, face un atac cu ambele picioare asupra unui adversar, undeva chiar la marginea cercului median. Arbitrul Oprea scoate cartonaşul roşu fără nici o ezitare. După câteva momente de uluială, Bunea părăseşte terenul de joc, dar eliminarea sa a generat un adevărat conflict în tribună. Şi asta pentru că soţia mijlocaşului formaţiei din Plopeni i-a bătut obrazul unui apropiat al grupării câmpinene. A urmat o dispută verbală destul de dură între grupul din care făcea parte şi soţia lui Vali Bunea şi cel al apropiaţilor formaţiei gazdă. Din fericire, în teren lucrurile au fost mult mai aproape de ceea ce înseamnă fair-play, chiar Vali Bunea şi antrenorii formaţiei gazdă dându-şi mâna la finalul jocului, la numai câteva minute de la eliminarea celui dintâi. Şi încă o precizare - pentru cine nu ştie, Vali Bunea locuieşte la Poiana Câmpina, este apropiat de fotbaliştii din Câmpina şi este singurul jucător din această zonă campion naţional la fotbal în sală, pe vremea în care Bunea juca în echipa patronată de celebrul Mitică Dragomir.
„Mara“ se retrage din fotbal!
După cele cinci minute suplimentare arătate de arbitrul Oprea, imediat după fluierul final, pe tunelul care duce spre cabine, arbitrul a fost înconjurat de oficiali ai grupării gazdă. Conducătorii formaţiei Unirea i-au reproşat că nu l-a eliminat pe portarul plopenarilor la faza loviturii de pedeapsă din care s-a înscris singurul gol al câmpinenilor. Tonul reproşurilor a fost destul de dur, arbitrul anunţându-i ulterior pe conducătorii formaţiei gazdă că va consemna în raportul său că Mărgărit Ciobotaru “Mara”, unul dintre finanţatorii clubului, a încercat să-l lovească cu piciorul şi că asistentul Cătălin Popovici a fost bruscat de delegatul Nicolae Alexandrescu, delegat care fusese eliminat din incinta terenului de joc în timpul celei de-a doua reprize pentru proteste. La mai mult de 24 de ore după meci, Mărgărit Ciobotaru „Mara“ ne-a declarat că se retrage din fotbal: „Gata! Nu se mai poate! După meciul de sâmbătă am stat toată noaptea şi m-am uitat la caseta jocului cu Plopeni şi am decis să mă retrag din fotbal. Nu se mai poate... Nu mai rezist... Am decis să iau această măsură radicală atât din cauza dificultăţilor financiare, dar şi pentru că nu accept ca munca şi sănătatea mea să fie distruse de un arbitru. Au fost atât de multe greşeli în partida cu Plopeni şi toate împotriva noastră, încât am decis că nu mai are rost să continui. Le-am plătit jucătorilor primele la zi şi i-am anunţat pe ceilalţi acţionari de decizia mea, care este una definitivă!“
Tribună “britanică”
Demnă de apreciere iniţiativa gazdelor, care, de câteva săptămâni, au adus unele modificări la stadion. După modernizarea vestiarelor, acum a fost... înjumătăţit gardul din faţa tribunei acoperite, care a fost transformată într-un fel de tribună oficială. Mai apropiată de ceea ce vedem pe stadioanele din Marea Britanie, tribuna câmpineană a influenţat aplombul jucătorilor formaţiei gazdă, din păcate, fără mari efecte pe tabela de marcaj. Oricum, un lucru frumos, o deschidere spre civilizaţie, dar care trebuie dublată şi de fair - play pe întreaga durată a partidei şi - mai ales - după cele 90 de minute.
Bogdan Mănescu, proaspăt tătic
Pentru Bogdan Mănescu, unul dintre finanţatorii grupării câmpinene, partida cu Intersport Plopeni a fost prima în calitate de... tătic. Soţia sa, Cătălina, a născut cu numai câteva zile înaintea meciului, iar Bogdan era foarte mândru de noua sa ipostază. Din păcate, echipa nu i-a oferit un cadou...
Primarul Plopeniului a fost la meci...
În tribuna “britanică” a arenei câmpinene au luat loc şi mai mulţi apropiaţi ai echipei oaspete. Veniţi la stadion cu propriile maşini, aceştia s-au bucurat de reuşita favoriţilor lor. Printre ei, însuşi primarul oraşului Plopeni, Dragoş Niţă. În aceste condiţii, mulţi câmpineni se întrebau unde este primarul lor?!

Victorie şi, din nou, speranţe...

CS Cornu - Petrolul Băicoi 1-0 (1-0)
Sâmbătă după-amiază, de la ora 15.00, CS Cornu a întâlnit pe teren propriu formaţia Petrolul Băicoi. A fost un meci echilibrat, dârz pe alocuri, bine ţinut în mână de arbitrul Gabriel Cojanu şi care s-a încheiat cu victoria la limită a formaţiei gazdă cu scorul de 1-0. Singurul punct al partidei a fost marcat de Heroiu, în minutul 18.Formaţia CS Cornu a evoluat în următoarea formulă: Blidaru - Goran, Popa, A. Cârstei, V. Cârstei, Heroiu, Mitrea, Boroş, Şovăială (cpt), Urdea, Duşescu.Au mai jucat: Ionescu şi Vane. Această victorie a reprins speranţele de promovare în tabăra formaţiei CS Cornu, acolo unde unul dintre principalii finanţatori, Gheorghe Vulpe, nu-şi ascunde optimisul. Din păcate pentru formaţia corneană, a câştiga un campionat nu înseamnă numai victorii răzleţe, ci un parcurs de regularitate, în care nu prea ai voie să faci paşi greşiţi pe teren propriu, ba să mai aduci şi puncte din deplasări, mai ales din faţa formaţiilor care contează în această luptă pentru promovarea în eşalonul de elită al fotbalului prahovean.Trebuie spus un cuvânt şi despre observatorul partidei de la Cornu, nimeni altul decât Decu Crângaşu, fost antrenor la Minerul Filipeşti, Poiana Câmpina şi Conpet Ploieşti. Fratele preşedintelui AJF Silviu Crângaşu, Decu Crângaşu a făcut un adevărat tur de forţă după ce dimineaţă a fost observator al derby-ului Ligii A Prahova, de la Câmpina, dintre Unirea şi Intersport Plopeni.

De vorbă cu sponsorii CSM Câmpina

Sergiu Negoiasă: “Sper ca în 2-3 ani să avem o echipă de eşaloane superioare”
Prins cu multe probleme de afaceri,de fiecare dată patronul firmei Royal N îşi face timp să fie alături şi de puştii CSM-ului, mai ales în acest debut de sezon care nu se anunţă a fi deloc uşor.
O postură inedită pentru dumneavoastră, cea de sponsor al unei grupări sportive. Este adevărat?
Da. Este chiar o plăcere să sponsorizezi o echipă tânară, pornită de jos, care îşi propune să reprezinte Câmpina.
Ce înseamnă şi până unde vrea să ajungă CSM Câmpina?
În primul rând, o stare de spirit plecată de la câţiva sufletişti care încearcă să aducă sprijinul Primăriei şi al tuturor celor care iubesc sportul. Sper ca în 2-3 ani să avem o echipă de eşaloane superioare.
Cum vă înţelegeţi cu ceilalţi finanţatori?
Consider că suntem un grup unit. Toţi sunt cu pulsul ridicat în momentul când se apropie meciurile, iar la finalul acestora facem planuri pentru a asigura condiţii materiale dintre cele mai bune acestei echipe. Cu alte cuvinte, dacă pot spune aşa, vrem să punem în fiecare săptămână câte o cărămidă pentru realizarea acestui proiect.
Cum credeţi că privesc câmpinenii apariţia acestui club?
După cum observaţi, numărul spectatorilor este în continuă creştere. Ne bucurăm când vedem că lumea vine cu plăcere la meciurile noastre. De la spectatorul obişnuit până la diferite nume cunoscute din municipiul nostru, cu toţii sunt bine primiţi. Chiar la ultimul meci i-am zărit pe Victor Bercăroiu şi Ion Mircea, doi oameni care iubesc cu adevărat fotbalul. Sperăm ca şi politicul să înţeleagă că noi suntem o echipă care se află numai şi numai în slujba sportului câmpinean.
Un mesaj pentru iubitorii de fotbal câmpineni...
Meci de meci îi aşteptăm la stadion. Pentru aceştia am început o campanie de a acorda premii pe care o vom continua. Cu toţii ne dorim să “respirăm” un fotbal curat, cu fotbalişti 100% câmpineni. Copiii, pentru vârsta lor, chiar fac spectacol.

Cupa României, turul al treilea, faza judeţeană

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru turul al treilea al fazei judeţene a Cupei României. Printre echipele aflate în competiţie s-au aflat şi câteva formaţii din zona noastră, printre care şi CSM Câmpina şi CS Cornu.
CSM Câmpina - Montana Valea Doftanei 2-0
Pe terenul din incinta Căminului Petrol, CSM Câmpina a primit vizita unei formaţii din eşalonul superior, Liga B Prahova, Montana Valea Doftanei. Pe teren nu s-a văzut, însă, diferenţa de eşaloane dintre cele două competitoare, formaţia câmpineană, antrenată de Ion Burchi, impunându-se cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Vintilă şi Burloiu. CSM Câmpina a început partida de miercuri în următoarea alcătuire: Marinică - Nistor, Bej, State, Grigoraş, Dârstaru, Burloiu, Dobre, Vintilă, Hromei, Necula, în vreme ce rezerve au fost: Zidaru, Dudău, Popa, Enescu, Negoiasă, Burlacu şi Cosmineanu.
Avântul Măgureni - CS Cornu 0-3
Formaţia CS Cornu, care activează în Liga B Prahova, ar fi trebuit să se deplaseze la Măgureni, pentru partida cu Avântul. Numai că, diriguitorii formaţiei din Cornu au fost anunţaţi de oficialii AJF Prahova că echipa din Măgureni a declarat forfait pentru partida din cadrul Cupei României. Invocând criza economică şi dificultăţile financiare cu care se confruntă, echipa din Măgureni a anunţat că nu se va prezenta la joc, astfel încât cornenii au câştigat la “masa verde” cu scorul de 3-0.

Mai clar decât o arată scorul final

CSM Câmpina - Voinţa Livadea 4-1 (3-0)
CSM Câmpina a întâlnit duminică, într-o nouă etapă a Seriei Slănic a Ligii C Prahova, formaţia Voinţa Livadea. Partida a fost dominată cu autoritate de formaţie câmpineană, antrenată de Ion Burchi (foto), iar după cele 90 de minute de joc, CSM-ul s-a impus mult mai categoric decât o arată scorul final.Echipierii CSM-ului au început în forţă partida. În minutul 5, Hromei a deschis scorul, cu un şut plasat din apropiere, după o fază bine lucrată de compartimentul ofensiv al câmpinenilor. Elevii lui Burchi continuă ofensiva şi în minutul 8 Dobre înscrie cu un şut plasat, din vole, uşor lateral stânga. Ofensiva formaţiei gazdă a continuat la fel de intens şi după alte câteva bune oportunităţi de a-şi majora diferenţa. În minutul 18 scorul a devenit 3-0, după ce Vintilă înscrie cel mai frumos gol al partidei: preluare pe piept la marginea suprafeţei de pedeapsă adverse şi şut din vole direct sub transversală.Repriza secundă se desfăşoară pe aceleaşi coordonate, chiar dacă jucătorii formaţiei câmpinene au mai redus turaţie motoarelor. Mai mult, la singura acţiune de atac a oaspeţilor, fundaşul câmpinean Dudău îşi trimite mingea în propria poartă. Apoi, Burloiu înscrie pentru4-1, stabilind rezultatul final.Antrenorul Ion Burchi a utilizat următoarea formulă: Marinică - Nistor, Bej, State, Cosmineanu, Dârstaru, Burloiu, Dobre, Vintilă, Necula, Hromei, iar rezerve au fost Zidaru, Enescu, Dudău, Negoiasă, Burlacu, Şoldan şi Grigoraş.

Juniorii lui Hagianu au făcut instrucţie cu Petrolul Ploieşti

Sâmbătă, pe terenul din incinta Căminului Petrol, dar şi pe stadionul “Rafinăriei” au avut loc mai multe partide de juniori contând pentru campionatul judeţean. La “Petrol”, gazde au fost echipele clubului Hagianu Mircea Juniori, în vreme ce pe arena “Rafinăriei” au jucat copiii de la Unirea Câmpina. De departe cel mai interesant meci a fost cel din cadrul campionatului de juniori C, în care s-au aflat faţă în faţă formaţiile cluburilor Hagianu Mircea Junior şi Petrolul Ploieşti. Chiar dacă terenul a fost destul de greu şi a plouat permanent, puştii lui Hagianu au făcut instrucţie cu mai galonaţii lor adversari, pe care i-au învins cu scorul de 8-2! De altfel, instantaneele prezentate, surprinse la această partidă, vorbesc de la sine despre superioritatea formaţiei câmpinene, dar şi despre condiţiile destul de grele în care s-a disputat partida.În celelalte două întâlniri, Hagianu Mircea Junior II Câmpina - Chimia II Brazi, scor 0-0, la juniori D, şi Unirea Câmpina - Chimia Brazi, scor 1-2, la juniori A.