24 noiembrie 2009

Un câmpinean a câştigat Premiul I la „Naţionala de Rock“


Sâmbătă, 21 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti s-a desfăşurat ediţia a IV-a a concursului de chitară „Naţionala de Rock“, Au susţinut recitaluri Propaganda, Metrock, Adi Manolovici Syndikate, Timpuri Noi, invitat special fiind Laurenţiu Cazan. La ediţia din acest an am fost reprezentaţi cu cinste de câmpineanul Mihai Cosăreanu, în vârstă de numai 17 ani, elev al Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu“, care a obţinut atât Premiul I, cât şi Premiul de Virtuozitate. El a câştigat o chitară electrică Grosmann în valoare de 800 de euro, cu care îi dorim să facă performanţă în continuare.

O noapte agitată, aglomeraţie şi apoi linişte...

Primul tur al alegerilor prezidenţiale şi referendumul au avut la Câmpina aproape de toate. Mai întâi, sâmbătă spre duminică a fost o noapte extrem de agitată, cu preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare treziţi din somn şi aduşi de acasă pentru că au fost încurcate ştampilele. În cele din urmă a început procesul de votare, care s-a derulat fără probleme majore, poate cel mai important aspect fiind aglomeraţia înregistrată la orele prânzului în mai multe secţii de votare.Momentul închiderii urnelor a avut semnificaţii diferite pentru principalele partide reprezentate la Câmpina, după care, abia târziu în noapte s-au finalizat procesele verbale la fiecare secţie de votare.

Noaptea premergătoare primului tur al alegerilor prezidenţiale nu a fost deloc una liniştită. Şi totul din pricina neglijenţei - sau nu! - a unui funcţionar din Prefectură, care a încurcat ştampilele alocate fiecărei secţii de votare. Pentru prima dată, ştampilele cu menţiunea “votat” au conţinut, pe lângă indicativul judeţului, şi numărul secţiei de votare. Ştampilele s-au distribuit, însă, de-a valma, astfel că toată noaptea a existat undu-te-vino continuu între Câmpina şi Ploieşti.“Vineri am primit materialele pentru fiecare secţie. Sâmbătă, când le-am predat preşedinţilor de comisii, cineva a observat că nu corespund ştampilele, nu erau cele pentru Câmpina. Noi am sesizat Prefectura, care ne-a chemat la Ploieşti pentru a ridica ştampilele corespunzătoare. Sâmbătă noaptea, am luat legătura cu toţi preşedinţii, au venit la secţii, am luat toate ştampilele şi am plecat la Prefectură. Pe la ora 2.00 noaptea a fost sunat şi domnul primar, pentru a veni la Ploieşti să ridice ştampilele. În fine, abia în jurul orei 6.00 am ajuns la Câmpina cu ştampilele bune. Din fericire, am ajuns în timp util, majoritatea secţiilor s-au deschis la timp, doar la trei dintre ele au fost mici întârzieri, de numai câteva minute. Personal, nu cred că a fost ceva intenţionat, ci doar o eroare din partea persoanei care s-a ocupat de împărţirea ştampilelor”, ne-a declarat secretarul Primăriei Câmpina,Paul Moldoveanu.
“Cer autosesizarea Parchetului!”
Primarul Horia Tiseanu a fost mult mai nuanţat şi a vorbit chiar despre un posibil boicot: “Eu consider că acest incident neplăcut, dar şi foarte grav, privind împărţirea greşită a ştampilelor, poate fi interpretat ca un boicot politic menit să perturbe procesul de votare. Cer autosesizarea Parchetului, pentru că nu e normal ceea ce s-a întâmplat şi cineva trebuie să răspundă. Personal, cred că aici e implicat un vechi angajat al Prefecturii, care lucrează în aceeaşi clădire cu mai multe persoane de… culoare roşie!” Trebuie menţionat că această situaţie a afectat localităţile din tot judeţul, în unele dintre ele deschiderea secţiilor de votare fiind întârziată cu zeci de minute.

Firma Cord, amendată pentru o cursă ilegală de transport

Un autobuz aparţinând firmei Cord a fost oprit de poliţişti în zona secţiei speciale 182, de la Casa Tineretului. În autobuz se aflau peste 20 de tineri care le-au spus poliţiştilor că au autorizaţie să realizeze exit-pool-uri la secţiile din Câmpina. Cum conducătorul auto nu avea documentele necesare pentru transport de persoane, au fost chemaţi şi inspectorii ARR. După îndelungi discuţii contradictorii, inspectorii Autorităţii Rutiere şi poliţiştii câmpineni au descoperit unele nereguli. Firma Cord a fost amendată pentru că efectua transport de persoane fără documentele legale necesare. Şoferul a fost şi el sancţionat contravenţional deoarece nu avea asupra lui atestatul de transport persoane. Incidentul a făcut vâlvă pe plan local, cunoscut fiind faptul că Ovidiu Cord este consilier judeţean şi unul dintre liderii PD-L Câmpina, iar soţia acestuia, Viorica Cord, este membru marcant al PSD Câmpina…

Cozi ca pe vremuri la secţia specială de la Casa Tineretului

Până după orele prânzului, la secţia specială de la Casa Tineretului - singura de acest gen din Câmpina - au fost cozi ca-n vremurile dinainte de ‘89. Sute de oameni, în special din localităţile din jur, dar şi din Bucureşti, s-au înghesuit să-şi exercite dreptul la vot. Numai până la ora 11.00, la această secţie votaseră deja 130 de persoane, după cum ne-a declarat preşedintele secţiei, Oana Neacşu: “Am avut aşa o aglomeraţie, încât nici noi, membrii comisiei, nu am apucat să votăm. E bine că vine lumea la vot şi că, din fericire, nu avem incidente neplăcute!” Mai spre după-amiază, membrii comisiei nu au mai permis accesul tuturor celor care doreau să voteze în incinta secţiei, ci le-au cerut să aştepte afară, astfel încât s-a accentuat percepţia de aglomeraţie la această secţie. Secţia specială a fost supravegheată pe parcursul întregii zile. Atât de un echipaj al Poliţiei, format din elevi de la Şcoala de Poliţie, dar şi de... civili, de la formaţiunile politice principale. În zonă au staţionat mai multe maşini, şoferii acestora fiind foarte atenţi la persoanele care intră şi ies din Casa Tineretului.

La secţia specială de la gară au votat 267 persoane

O secţie specială de votare a fost amenajată şi la Gara Câmpina, aflată pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Câmpina. Nu s-au semnalat incidente şi nici perioade de mare aglomeraţie, decât la prima oară, atunci când au venit aproape 20 de muncitori de la firma care efectuează lucrări la calea ferată.Opţiunile alegătorilor care au votat la această secţie s-au îndreptat spre Traian Băsescu (93 voturi - 34,83%, Crin Antonescu (70 voturi - 26,22%) şi Mircea Geoană (59 voturi - 22,10%).

Câmpinenii au votat

Georgică Severin, senator PD-L A votat la ora 10.00, împreună cu soţia sa, la una dintre secţiile de la Grupul Şcolar Forestier şi a fost foarte lapidar în declaraţiile ulterioare exercitării votului: “Este primul meu vot la alegeri prezidenţiale în calitate de cetăţean european. Îi îndemn pe toţi câmpinenii, pe toţi românii să vină la vot şi să voteze conform propriei conştiinţe!”
Elvis Arghir, consilier local PNL S-a prezentat la ora 10.15 la una dintre secţiile de la Grupul Şcolar Energetic şi a venit singur. La ieşirea din secţia de votare ne-a declarat: “Am votat doar pentru preşedinte şi cred că e lesne de înţeles pe cine am votat. În ceea ce priveşte referendumul, aici nu mi-am exercitat votul deoarece consider că e un referendum imoral, propus de unul dintre candidaţii la Preşedinţie. De altfel, acest candidat s-a şi folosit de referendum în campania electorală, ceea ce, iarăşi, nu e deloc moral. Cum aş putea să votez pentru un parlament unicameral?! Aşa ceva era în vremea dictaturii ceauşiste. Eu nu mai vreau să trăiesc în dictatură! Nu vreau ca şi copii mei să cunoască dictatura!”
Victor Bercăroiu, fost deputat PSD La ora 10.30, la secţia de la Şcoala Generală nr. 8a votat şi fostul deputat, social-democratul Victor Bercăroiu. Acesta ne-a declarat: “Am votat pentru consolidarea democraţiei şi pentru liniştea noastră, a tuturor, în următorii ani. Îmi doresc să nu mai avem scandaluri, să nu mai avem interpretări personale ale Constituţiei. Da, asta vreau, linişte pentru noi toţi!”
Gheorghe Tudor, consilier local PSD La aceeaşi secţie cu Victor Bercăroiu şi tot în jurul orei 10.30 şi-a exercitat dreptul la vot şi fostul primar, actual consilier local Gheorghe Tudor. “Am votat pentru un preşedinte care să mă reprezinte şi care să ducă lucrurile în aşa fel încât să nu mai fim pe ultimul loc în aproape orice clasament. Nu am votat şi pentru referendum, pentru că eu am considerat că acesta nu este suficient de bine pregătit şi nu este nici o urgenţă să-l aprobăm sau nu acum”, a declarat Gheorghe Tudor.
Horia Tiseanu, primar PD-L La ora 11, la secţia de votare de la fosta Şcoală Generală nr. 5 din cartierul Slobozia a votat şi primarul Horia Tiseanu. Alături de întreaga familie, Tiseanu a fost destul de jovial după o noapte nedormită, iar la ieşirea din secţia de votare ne-a declarat: “Am votat pentru un preşedinte jucător, un preşedinte care să continue reformele începute în mandatul anterior. Aceste reforme trebuie continuate pentru că, iată, se împlinesc 20 de ani de la căderea comunismului şi noi am condamnat comunismul abia în mandatul care se încheie luna aceasta. Reformele trebuie să înceapă cu clasa politică, deci cu reducerea numărului de parlamentari şi a numărului de camere parlamentare. E un prim pas foarte important!”
Daniel Telegescu, consilier local PD-L La ora 14.30, împreună cu soţia şi fiica, la una dintre secţiile de votare de la Colegiul “Grigorescu” şi-a exercitat acest drept şi consilierul local Daniel Telegescu. După un vot cu zâmbetul pe buze, ne-a declarat: “Am votat pentru continuarea reformelor din România, reforme absolut necesare şi care am convingerea că încep deja să se vadă şi la nivelul localităţii noastre. Îi îndemn pe câmpineni să vină în număr cât mai mare la vot, mai ales că este şi o vreme frumoasă!”.

La finalul zilei...

Imediat după închiderea urnelor la primul tur, şefii principalelor partide din Câmpina se gândeau deja la strategia de abordare a turului al doilea.

Horia Tiseanu, PD-L: “Un rezultat previzibil...”

La sediul PD-L era forfotă mare. Multă lume, de la deputatul Florin Anghel şi primarul Horia Tiseanu, la consilieri locali, dar şi oameni simpli, care au ajutat în campania electorală, cu toţii savurau rezultatele exit-pool-urilor naţionale. Alţii, în faţa laptopurilor şi cu telefonul la ureche, centralizau deja primele date din teritoriu. Horia Tiseanu, preşedintele PD-L Câmpina, ne-a declarat: “Era un rezultat previzibil, Traian Băsescu fiind pe primul loc şi, de departe, cel mai bun politician al momentului. Acum, ne dorim o campanie electorală civilizată pentru turul al doilea şi sunt convins că electoratul preferă ideile de dreapta având în vedere că, după cum reiese din exit-poll-uri, peste 50% dintre români au votat PD-L şi PNL. Acest lucru ne determină să credem că în turul al doilea vom avea sprijinul liberalilor, cu un program de dreapta pentru ieşirea din criză”.

Ion Dragomir, PSD: “Aceasta este voinţa electoratului”

Aglomeraţie şi la sediul PSD, acolo unde se ascultau cu mare atenţie declaraţiile televizate ale candidaţilor, încercându-se să se găsească deja soluţiile pentru turul al doilea. Preşedintele PSD Câmpina, Ion Dragomir, ne-a declarat: “Este un rezultat foarte bun pentru noi mai ales că a fost obţinut cu arme diferite faţă de cele ale adversarilor pe care-i vom avea în turul al doilea. Aceasta este voinţa electoratului, fără ca noi să le impunem ceva oamenilor, să-i obligăm sau să-i determinăm prin tot felul de metode, poate chiar împotriva propriei voinţe. Sunt convins că sunt mulţi români de bună credinţă, care doresc schimbare şi trebuie să facem ceva pentru ca România să meargă într-o direcţie bună. Sunt convins că, pe 6 decembrie, românii vor vota pentru schimbare şi ne vom bucura împreună. Inclusiv la Câmpina mizăm pe voturile oamenilor care vor schimbare şi normalitate”.

Virgil Guran, PNL: “Crin Antonescu a demonstrat...”

La sediul PNL era aceeaşi forfotă, dar absenta preşedintele Virgil Guran, coordonatorul campaniei electorale la nivel judeţean. Totuşi, acesta ne-a declarat telefonic: “Crin Antonescu a demonstrat că este un om de valoare, că partidul pe care-l conduce poate creşte şi că tot mai mulţi români cred în corectitudine şi într-o clasă politică nouă. Regret faptul că preşedintele Crin Antonescu nu a intrat în turul al doilea, pentru că merita să conducă România. Sper din tot sufletul să nu avem încă cinci ani de dezamăgiri”.

Cum au votat câmpinenii faţă de precedentele alegeri...

În ultimii doi ani, câmpinenii au fost chemaţi de patru ori în faţa urnelor pentru a-şi alege primarul, consilierii locali şi consilierii judeţeni, la alegerile locale din 1 şi 15 iunie 2008, parlamentarii la alegerile din 30 noiembrie 2008, europarlamentarii la alegerile din 7 iunie 2009 şi, acum, pe 22 noiembrie, a fost primul tur al alegerilor prezidenţiale, dublat de un referendum „decretat“ de preşedintele Băsescu.
Ei bine, la alegerile de duminică s-a înregistrat cea mai importantă prezenţă la vot, cu o valoare net superioară chiar şi celei de la alegerile locale din vara anului trecut. Este vorba de o diferenţă de la 58,65% (22 noiembrie 2009) la 40,18% (1 iunie 2008). Să fie interesul câmpinenilor mai mare în alegerea preşedintelui decât a primarului?
În privinţa alegerilor prezidenţiale de duminică, la toate cele 24 de secţii de votare de pe raza municipiului Câmpina a câştigat candidatul susţinut de Partidul Democrat Liberal, Traian Băsescu. Cea mai mare diferenţă faţă de al doilea clasat s-a înregistrat la secţia nr. 176 din cartierul Turnătorie, unde Traian Băsescu a avut 44,53% faţă de cel de-al doilea clasat în această secţie, Crin Antonescu, cu 20,42%. Cea mai mică diferenţă s-a înregistrat la secţia specială din incinta Casei Tineretului, unde Traian Băsescu a câştigat cu 33,62%, în vreme ce al doilea clasat în această secţie, culmea, tot Crin Antonescu, a avut un procent de 29,02%.
În privinţa bătăliei pentru obţinerea locului secund şi la Câmpina, candidatul Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, l-a devansat pe candidatul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, obţinând victoria în 19 secţii de votare. În celelalte cinci (secţiile nr. 160, 161, 164, 176 şi specală), liberalul devansându-l pe Geoană.
Partidul Democrat Liberal, chiar dacă a câştigat acest prim tur al alegerilor prezidenţiale, pare a se afla într-un uşor regres, după ce a obţinut 37,43% din voturi, faţă de 41,89% (la alegerile pentru Senat, în cadrul „parlamentarelor“ din 30 noiembrie 2008) şi faţă de 43,72%, cât ar însemna suma procentelor obţinute de PD-L şi Elena Băsescu la alegerile europarlamentare din această vară. În aceste condiţii, unii analişti susţin că democrat-liberalii câmpineni nu au fost favorizaţi de prezenţa masivă la urne a câmpinenilor. Şi asta - nota bene - în condiţiile în care au câştigat primul tur la o diferenţă apreciabilă.
Partidul Social Democrat a înregistrat şi el un uşor regres, părând a fi la fel de defavorizat de prezenţa masivă la vot. Mircea Geoană a reuşit să adune la Câmpina 25,19% din voturi, valoare inferioară cu mai bine de trei procente faţă de europarlamentarele din iunie (28,22%).
Partidul Naţional Liberal a beneficiat, la fel ca şi la alegerile parlamentare de acum un an, de candidatura unor oameni cu priză la electoratul câmpinean. Crin Antonescu a obţinut 21,45%, cel mai bun procentaj al liberalilor la alegerile prezidenţiale din ultimii 20 de ani. Cu toate acestea, procentul este inferior „vârfului“ atins la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor, unde candidatul PNL a adunat 36,71% din voturi.
Toate aceste scurte consideraţii se referă doar la procentele obţinute de formaţiunile politice. Prezenţa masivă la scrutinul de duminică, dacă ţinem cont de valoarea nominală a voturilor, s-ar putea traduce şi altfel. Spre exemplu, în cazul liberalilor, numărul efectiv de voturi strânse la alegerile pentru Consiliul Local şi primar, în vara anului trecut, şi europarlamentare în această vară, însumate, de abia trec de jumătatea numărului de voturi obţinute de Crin Antonescu duminică.
Cu siguranţă s-ar mai putea face multe comentarii pe marginea rezultatelor de la primul tur al alegerilor prezidenţiale, mai ales dacă le comparăm cu precedentele scrutinuri. Însă, acum, atenţia se îndreaptă spre turul al doilea, acolo unde se va negocia intens - inclusiv la Câmpina - fiecare vot care ar putea trece din tabăra liberalilor în cea a social-democraţilor sau a democrat-liberalilor.

Se lucrează în forţă pe Strada Tudor Vladimirescu


Reabilitarea şi modernizarea străzilor din Câmpina a fost unul dintre capitolele la care, în acest an, administraţia Tiseanu s-a evidenţiat. Următoarea lucrare în planul administraţiei locale era Strada Tudor Vladimirescu şi pentru că vremea permite, autorităţile locale câmpinene au luat decizia să demareze lucrările de modernizare pe această stradă. Potrivit primarului Horia Tiseanu, pe Strada Tudor Vladimirescu se va interveni puternic, carosabilul va fi ranforsat, iar trotuarele vor fi îngustate pe ambele părţi şi se va suplimenta numărul locurilor de parcare. Costurile lucrării se apropie de 360.000 lei. Pentru ca termenul de execuţie, stabilit la zece zile, să poată fi respectat, primarul a făcut apel la cetăţenii care locuiesc în această zonă ca, pe perioada lucrărilor, să-şi mute temporar maşinile pe alte străzi, astfel încât să fie posibilă intervenţia utilajelor, în condiţiile în care strada este destul de îngustă. În ceea ce priveşte celelalte două străzi pentru reasfaltarea cărora au fost alocate fonduri în acest an (Ana Ipătescu şi Sondei), la mijlocul săptămânii trecute a expirat termenul pentru depunea ofertelor în vederea executării lucrărilor. Reprezentanţii administraţiei locale au mai avut, însă, de solicitat unele lămuriri suplimentare şi clarificări din partea ofertanţilor, astfel încât decizia finală a fost amânată pentru jumătatea acestei săptămâni.

HidroPrahova a “spart” Strada Grigorescu!

La mijlocul săptămânii trecute, trei zile la rând, muncitorii de la HidroPrahova au lucrat pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu, în zona restaurantului Club As, spargând carosabilul şi schimbând o conductă, care, spun ei, era deteriorată. Nu este, din păcate, prima dată, când se întâmplă ca pe o strada relativ recent asfaltată să se găsească unul dintre furnizorii de utilităţi că mai este nevoie de o lucrare, de o intervenţie...S-ar putea spune că a fost o lucrare de urgenţă, dar dacă înaintea asfaltării din această vară se realizau toate reparaţiile necesare, poate nu se mai ajungea aici. Conform înţelegerii dintre HidroPrahova şi Primăria Câmpina, problemele de infrastructură la reţeaua de apă şi canal se rezolvă în paralel cu reabilitarea unei străzi. Modernizarea Străzii Pictor Grigorescu s-a făcut în vara acestui an şi a costat câteva sute de mii de lei noi de la bugetul local. Şi atunci lucrările au fost întârziate şi tot din cauza HidroPrahova...

Salariaţii Primăriei, în concediu fără plată

Una dintre măsurile Guvernului Boc de stopare a efectelor crizei economice este şi intrarea bugetarilor, prin rotaţie, în concedii fără plată. “Directiva” se aplică şi la Primăria Câmpina... Patru zile în noiembrie, alte patru în decembrie. Astfel şi-au împărţit cele opt zile de concediu forţat funcţionarii publici din cadrul Primăriei Câmpina. În plus, cei care mai aveau concediu de odihnă neefectuat au fost “sfătuiţi” să-l ia tot acum. Că doar astfel se realizează reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar. Salariaţii Primăriei pleacă prin rotaţie în concediu fără plată, la mica înţelegere cu colegii de birou. Săptămâna trecută, şi primarul Horia Tiseanu s-a aflat în concediu fără plată, dar ne-a declarat că acest lucru nu reprezintă o problemă, pentru că oricum era ocupat cu campania electorală.

Proiectul ordinii de zi a şedinţei ordinarea Consiliului Local din 26 noiembrie

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al municipiului Câmpina pe anul 2009 - iniţiator Horia Tiseanu;
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea listelor cuprinzând solicitanţii îndreptăţiţi să primească o locuinţă cu chirie din fondul locativ de stat - iniţiator Mihaela Neagu Petrovici;
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de administrare încheiat între Municipiul Câmpina şi Consiliul Judeţean - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova - iniţiator Horia Tiseanu;
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de administrare încheiat între Municipiul Câmpina şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova - iniţiator Horia Tiseanu;
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea inventarierii în domeniul privat a unor terenuri - membrii Comisiei Urbanism;
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea concesionjării (fără licitaţie publică) a terenului în suprafaţă de 64 mp, Str. Aurel Vlaicu, f.nr. - iniţiator Horia Tiseanu;
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional referitor la contractul privind constituirea dreptului de superficie nr. 17.241 din 10 august 2009 - iniţiator Adrian Piţigoi;
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat a imobilului (CT3), teren în suprafaţă de 544,98 mp şi construcţie în suprafaţă de 367,57mp, Str. Victoriei, f.nr. şi concesionarea acestuia prin licitaţie publică - iniţiator Gheorghe Sandu;
 9. Întrebări, interpelări, diverse.

Membrii Comisiei de Sport a Consiliului Local s-au întâlnit cu profesorii de educaţie fizică din şcolile câmpinene

La începutul săptămânii trecute, într-o sală a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu”, a avut loco întâlnire între membrii Comisiei de Sport din Consiliul Local şi profesorii de educaţie fizică de la unităţile de învăţământ din localitate. Chiar dacă au fost prezenţi doar opt profesori de educaţie fizică, totuşi, membrii Comisiei de Sport au fost mulţumiţi de discuţiile avute şi de faptul că au putut lua contact cu cei prin intermediul cărora ar trebui să transpună în practică cele mai importante proiecte ale bugetului local în privinţa sportului de masă. La această întâlnire a fost prezent şi Mihai Pascu, referentul sportiv al Câmpinei, care până acum s-a evidenţiat prin... absenţă. Acum, a criticat vechea conducere a acestei comisii, afirmând că “Jenica Tabacu a făcut mai mult rău decât bine” şi că i-a interzis pur şi simplu să desfăşoare vreo activitate pentru promovarea sportului, punct de vedere susţinut şi de unii profesori. Pe modelul deja dovedit viabil al Memorialului “Mihai Pastor” la baschet, s-au mai propus alte trei competiţii - la fotbal, handbal şi atletism - două dintre acestea primind - la solicitarea profesorilor - numele unor dascăli recunoscuţi în Câmpina, dar trecuţi în nefiinţă în urmă cu ceva vreme.Acum, consilierii acestei comisii vor trebui să promoveze aceste competiţii în plenul Consiliului Local, pentru a-şi convinge colegii să finanţeze aceste activităţi, la care se vor mai adăuga un Festival al Copiilor, pe 1 iunie, dar şi o serie de demonstraţii sportive şi întreceri pentru toate categoriile de copii într-una dintre dimineţile zilelor care găzduiesc Festivalul Toamnei.

Competiţii noi propusepentru anul 2010

 • Cupa “Barbu Ştirbei” la fotbal (în jurul datei de 1 Mai, la Şcoala Generală nr. 3)
 • Memorialul “Luca Henegar” la atletism (perioadă şi loc nedesemnate încă)
 • Memorialul “Ştefan Stănescu” la handbal (perioadă nedesemnată, la Sala “Grigorescu”)

Sindicatele prahovene şi Inspectoratul Şcolar, la masa negocierilor

Săptămâna trecută, liderii sindicatelor din învăţământul prahovean („Şcoala Prahovei“, „Valea Prahovei“ şi „I.L Caragiale“) s-au întâlnit la Ploieşti, cu inspectorii generali ai Inspectoratului Şcolar Prahova şi, respectiv, la Câmpina, cu directori ai unor unităţi de învăţământ din localitate, pentru a stabili, de comun acord, variantele posibile de aplicare a Legii 329/ 2009.Întâlnirile, potrivit prof. Dan Ioan Bujor, preşedintele Sindicatului din Învăţământ Valea Prahovei, membru în Colegiul Naţional al liderilor FSLI, au avut un caracter consultativ, vizând elaborarea unor variante de perioade, în care poate fi aplicat art. 10 (1), lit. „a“, „b“, „c“ şi „d“. La întâlnirea de la Ploieşti au fost formulate şase variante de aplicare, majoritatea pledând pentru acordarea a patru zile libere, neretribuite, la sfârşitul lunii noiembrie, iar restul de trei zile, neplătite, în perioada vacanţei de iarnă.În urma dezbaterilor de la Ploieşti, Sindicatul Învăţământului din Valea Prahovei (SIVP) a propus elaborarea unui comunicat comun cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova (ISJPh), în care să se precizeze conţinutul discuţiilor, fără a transmite sugestii de aplicare a acestui act normativ, deoarece în document se menţionează că directorul unităţii este cel care răspunde de aplicarea lui. „Deşi au fost doar sugestii - a ţinut să precizeze Dan Ioan Bujor - ISJPh a respins propunerea sindicatului, afirmând că Legea este explicită şi nu are nevoie de indicaţii suplimentare. Este ciudat că a doua zi, 17 noiembrie, domnul inspector şcolar general, Nicolae Angelescu, a revenit asupra intervenţiei exprimată anterior şi a transmis în teritoriu un tabel, în vederea completării unui număr de trei cerinţe, care nu se regăsesc în Lege (?!)“.Pe data de 18 noiembrie, SIVP a organizat întâlniri consultative cu directorii şi liderii sindicali de pe Valea Prahovei, unde s-a căzut de acord, cu unele excepţii, că Nota nr. 5337/ 17.XI.2009, încalcă flagrant fondul şi spiritul Legii 329/ 2009, discutându-se doar modalităţile concrete de aplicare ale art. 10 din actul normativ amintit.În principiu, s-a stabilit că municipiul Câmpina şi unităţile de învăţământ din zonele limitrofe să trimită personalul în zile libere, fără plată, în 26, 27 şi 30 noiembrie, respectiv 21-24 decembrie.La Centrul Financiar Sinaia şi în şcolile arondate, zilele libere, fără plată, au fost stabilite pe 26, 27 şi 30 noiembrie şi 16, 17 şi 18 decembrie.„Aceste întâlniri - a apreciat dl. Bujor - s-au dovedit a fi deosebit de utile, deoarece ele nu au vizat nerespectarea Legii, ci aplicarea ei într-un mod, pe cât posibil, unitar, deoarece unele cadre didactice au norma de predare în 2, 3 sau chiar 4 şcoli şi s-ar fi creat o disfuncţionalitate dacă zilele libere, fără plată, ar fi fost diferite. Aplicarea acestei legi - a continuat dl. Bujor - a creat o stare de tensiune în rândul personalului din învăţământ, deoarece procesul de învăţământ va suporta anumite disfuncţionalităţi. Vina, însă, trebuie căutată în curtea legiuitorului, care, de regulă, a marginalizat şi persiflat învăţământul, dovadă fiind nu numai această lege, dar şi Legea Educaţiei“. (Theodor MARINESCU)

Zece hectare vor fi defrişate pentru şoseaua spre Braşov, prin Valea Doftanei

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat un proiect de hotarâre care prevede scoaterea definitivă din fondul forestier a unor terenuri aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea Romsilva şi trecerea acestora în proprietatea publică a judeţului Prahova şi în administrarea Consiliului Judeţean Prahova. Scopul acestui demers îl constituie realizarea obiectivului “Reabilitare DJ 102 I Câmpina – Valea Doftanei – limita cu judeţul Braşov”, lucrare care costă 16 milioane de euro. Potrivit expunerii de motive a preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, terenul care va fi defrişat este situat de o parte şi de alta a amprizei actualului drum judeţean care face legătura între Câmpina, Valea Doftanei şi localitatea Săcele din judeţul Braşov. ”Realizarea acestui obiectiv are implicaţii majore în ceea ce priveşte infrastructura de transport atât din punct de vedere al transportului local, dar mai ales în contextul demarării lucrărilor la autostrada Bucureşti-Braşov. Acest drum judeţean va prelua traficul autoturismelor, DN1 căpătând, în perioada execuţiei lucrărilor autostrăzii, caracter de drum de organizare de şantier”, a explicat Mircea Cosma.

Vaccinurile pentru gripa obişnuită şi pojar întârzie...

Gripa nouă continuă să reprezinte principalul subiect de discuţie şi de… alarmare în domeniul sanitar, din cauza numărului mare de cazuri de la nivel naţional. Cu toate acestea, există şi alte probleme cărora, din păcate, nu li se mai acordă atenţia cuvenită. Medicii de familie din Câmpina sunt îngrijoraţi de faptul că, în timp ce toată lumea se lamentează de absenţa unui vaccin împotriva virusului AH1N1, în teritoriu nu a ajuns nici măcar vaccinul pentru gripa clasică, dar nici vaccinurile antirujeolic, antirubeolic şi urlian. Adică vaccinurile care trebuie administrate obligatoriu copiilor de un an şi celor de clasa I. Autoritatea de Sănătate Publică Prahova nu are nici o explicaţie la întrebările medicilor de familie. Şi nici n-ar avea ce să spună de vreme ce, din cele 130.000 de doze de vaccin clasic împotriva gripei, solicitate de ASP, Ministerul Sănătăţii a trimis în Prahova doar 41.000 de doze şi nu se ştie când vor ajunge şi celelalte. Este vorba despre vaccinul care se administrează gratuit unor categorii sociale. Persoanele care doresc sa cumpere vaccinul antigripal o pot face de la farmacii, preţul unei doze fiind cuprins între 28 şi 40 de lei.

Cătălin Crişan şi Maria Buză au filmat la Câmpina


Cătălin Crişan şi Maria Buză au luat Câmpina la pas ore bune. Au mers la Primărie, la Confind, în piaţă. Au filmat minute în şir, iar prin centrul urbeii-au făcut pe unii câmpineni să se oprească şi să se întrebe dacă i-a adus vreun partid să participe la vreo acţiune electorală. De fapt, cântăreţul Cătălin Crişan şi actriţa Maria Buză s-au aflat la Câmpina pentru a filma cadre pentru noua lor emisiune, care va fi difuzată de luni, 7 decembrie, pe Antena 1. În periplul lor prin Câmpina au fost însoţiţi de directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, apoi de directorul Pieţei Centrale, Irina Nistor. Grupul lor - din care mai făceau parte cameramani, sunetişti - a atars numeroase priviri, cei mai mulţi recunoscându-l mai degrabă pe Cătălin crişan decât pe Maria Buză. Iar cei mai îndrăzneţi chiar au vorbit cu ei şi au imortalizat momentul.

Energopetrol şi-a sporit afacerile

Energopetrol Câmpina şi-a sporit afacerile în primele trei trimestre ale acestui an cu 35%, ajungând la valoarea de 17,44 milioane lei. Cu toate acestea, profitul net stagnează la un nivel foarte modest, la numai 16.000 lei, faţă de perioada similară a anului trecut. Comparativ, în primele nouă luni ale anului 2008, compania Energopetrol obţinuse un profit de 145.800 lei, la o cifră de afaceri de 12,94 milioane lei.Compania Energopetrol din Câmpina este specializată în lucrări de construcţii montaj, instalaţii de transport şi distribuţie energie electrică, în reţelele aeriene şi subterane, instalaţii de protecţie împotriva descărcărilor atmosferice, proiectare tehnologică, consulting, informatică şi altele.Acţionarul principal al acestei companii este Asociaţia Salariaţilor, care deţine 48,81% din totalul acţiunilor, în vreme ce capitalul social este de 5,06 milioane lei.

Ce se poate întâmpla când schimbi valuta la bancomat?

100 euro contra... nimic!

Ce senzaţie poate avea cineva care munceşte din greu pentru fiecare leuţ câştigat, care a reuşit să strângă nişte bani, pe care i-a transformat în euro, iar la un moment dat are nevoie de lei şi se trezeşte lefter?O astfel de senzaţie a experimentat Simona D., de 29 ani, din Băneşti. Aceasta a încercat să schimbe o bancnotă de 100 euro la un automat de schimb valutar al unei bănci din Câmpina. A introdus bancnota de 100 euro în aparat, a urmat întocmai toate instrucţiunile, iar la finalul tranzacţiei... nu a mai primit nimic!Femeia a anunţat imediat reprezentanţii băncii, care i-au comunicat că automatul de schimb valutar a fost fraudat. În faţa acestei situaţii, femeia s-a adresat poliţiştilor câmpineni. În urma sesizării, poliţiştii au deschis o anchetă, primele investigaţii efectuate conducând către Iulian B., de 31 ani, din Alexandria, judeţul Teleorman, şi Adrian D., de 28 ani, din comuna Poroschia, judeţul Teleorman, ca principali suspecţi.Din cercetări a rezultat faptul că suspecţii montaseră pe automatul de schimb valutar respectiv un dispozitiv mecanic, confecţionat artizanal, care avea rolul de a reţine suma de lei care ar fi trebuit eliberată persoanei care efectua schimbul valutar. Totodată, a fost stabilit faptul că cei doi suspecţi sunt cercetaţi pentru comiterea unei fapte asemănătoare în urmă cu numai câteva zile, la Sinaia.Dosarul va fi declinat către Parchetul Judecătoriei Sinaia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, dar şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Poliţiştii prahoveni se simt abuzaţi...

“Legiferată sau nu, trimiterea oamenilor în concediu fără plată tot abuz se cheamă!” Aceasta este părerea membrilor Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Civil din MAI – Biroul Teritorial Prahova. Potrivit liderului de sindicat, Florian Ioniţă, actul normativ contestat încalcă dreptul oamenilor la muncă şi la remunerarea acesteia. “Noi condamnăm măsura guvernamentală de trimitere a salariaţilor din sistemul bugetar în cele opt zile libere fără plată ca şi modalitate de realizare a economiilor la buget. Prin aplicarea acestei masuri, bugetul de stat va înregistra, nu economii ci, din contra, mari pierderi prin neplata obligaţiilor la stat ce decurg din fondurile de salarii aferente celor opt zile de concediu fără salariu, de pildă impozitul pe venit”, a declarat Florin Ioniţă. Până acum, poliţiştii din Prahova nu au plecat, încă, în concediul forţat şi mai speră să se revină asupra acestei decizii. La nivelul judeţului există şi varianta programului de lucru redus, ca alternativă la concediul fără plată.

Telecabina din Sinaia, neatractivă pentru investitori!

Nici un ofertant nu s-a prezentat la licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov pentru staţiile de telecabină din Sinaia (atât cea dintre Sinaia şi Cota 1400, cât şi cea dintre Cota 1400 şi Cota 2000). O licitaţie care ar fi avut ca preţ de pornire suma de aproximativ 15 milioane de lei fără TVA. Decizia Fiscului de a vinde staţiile din Sinaia are la bază datoriile acumulate de acestea la bugetul de stat şi care în prezent depăşesc 1,4 milioane de lei. La următoarea licitaţie, care va avea loc în termen de 30 de zile, preţul de pornire va scădea cu 25%. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Primăriei Sinaia, turiştii pot sta liniştiţi. Vânzarea celor două staţii nu va afecta activitatea telecabinei. În plus, tronsonul acesteia este dublat de cel al telegondolei pâna la Cota 1400, iar de acolo există noul telescaun, deci turiştii nu vor avea de suferit dacă viitorul cumpărător se va hotărî să modernizeze instalaţia telecabinei, una în care nu s-a mai investit nimic de aproape 40 de ani.

Mesaje anti-Băsescu, pe final de campanie...


În timp ce Ploieştiul este plin de mesh-uri prin care suntem întrebaţi dacă trăim bine, în Câmpina, dar mai ales în localităţile limitrofe au apărut sute de afişe prin intermediul cărora posibilii votanţi sunt atenţionaţi că “Băsescu ne scufundă”. Pe finalul campaniei electorale înaintea primului tur, mesajele anti Traian Băsescu au fost din ce în ce mai puternice în Prahova, iar susţinătorii actualului preşedinte se aşteaptă şi la alte “surprize” pe măsura ce campania electorală va intra în faza premergătoare turului decisiv.

Victorie pentru o iarnă mai liniştită

Caraimanul Buşteni - Unirea Câmpina 1-2 (1-1)
După două insuccese consecutive, Unirea Câmpina a avut, în ultima etapă a turului, de urcat până la poalele Caraimanului, la Buşteni. Aici, pe un soare primăvăratic şi un teren excelent, Unirea a reuşit un rezultat foarte bun, care asigură - cel puţin - o iarnă ceva mai liniştită.Spre deosebire de alte partide, tehnicienii formaţiei câmpinene, Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel, au schimbat tactica şi au ales să se apere cât mai bine şi să contraatace periculos ori de câte ori au avut ocazia. Unirea a deplasat la Buşteni un lot destul de subţire, în care trei-patru jucători au fost învoiţi, Neagu era suspendat, astfel încât Pălănceanu a fost nevoit să forţeze doi juniori din propria pepinieră, care au debutat astfel în Liga A Prahova - Popescu şi Dobroiu.Fără experienţa ermetizării propriei defensive, câmpineniis-au văzut conduşi încă din minutul 20, dar după numai zece minute au reuşit să egaleze, prin golul marcat de Coman. După pauză, gazdele au forţat atacul, ajungând la un moment dat să aibă în teren chiar patru vârfuri de atac. Cu toate acestea, cei care au marcat au fost câmpineni, prin Nichifor, pe un contraatac ucigător, iar toate cele trei puncte puse în joc intră în zestrea câmpinenilor.Unirea Câmpina a jucat la Buşteni cu formula: Costache - Gratie, Cazan, Basma, Coman - Fl. Stoica, Ţigănuş, Constantinescu, Burlacu - Nichifor, Ungureanu. Au mai jucat: Creţu, Popescu, Dobroiu.La finele partidei, antrenorul Marius Pălănceanu (foto) ne-a declarat: “Mă bucur foarte mult că am câştigat acest joc, ultimul al turului, mai ales că veneam după două insuccese consecutive, care au fost destul de greu de digerat. Am renunţat pentru această partidă la obişnuitul nostru joc de pase, ne-am apărat cât am putut de bine şi am contraatacat periculos ori de câte ori am avut ocazia. Mă bucur şi pentru că am demonstrat că se poate câştiga şi cu jucători cu mai puţină experienţă şi - sincer vă spun - îmi pare rău că nu se mai joacă măcar vreo două etape din retur, mai ales că şi vremea permite acest lucru”.
Pălănceanu, la şcoală!
Antrenorul principal al formaţiei Unirea Câmpina, Marius Pălănceanu, s-a înscris la cursurile Şcolii de Antrenori pentru Licenţa B. “Costă destul de mult, dar consider că până la urmă ar trebui să merite. Sunt numeroase cursuri şi examene la Şcoala de Antrenori din cadrul FRF, condusă de Mircea Rădulescu, dar sunt multe lucruri de învăţat, pentru că antrenoratul este un domeniu în care înveţi toată viaţa”, ne-a spus Pălănceanu.
Încă o săptămână de pregătire,apoi banchetul şi vacanţa!
După victoria din deplasarea de la Buşteni, jucătorii formaţiei Unirea Câmpina nu au intrat în vacanţă. Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel, de comun acord cu membrii conducerii administrative a clubului, au decis să continue antrenamentele şi pe parcursul acestei săptămâni. Apoi, sâmbătă, pe 28 noiembrie, va avea loc un joc şcoală la care vor participe toţi jucători din lot, precum şi majoritatea jucătorilor de la echipa de juniori a clubului câmpinean. După această partidă va avea loc unul dintre cele mai aşteptate momente pentru orice jucător - banchetul de final de an, prilej cu care se va face şi premierea pentru ultimele etape ale turului.

Mai clar decât arată scorul

Ştiinţa Homorâciu - C.S.M. Câmpina 0 – 2 (0 – 0)

Cu un moral ridicat, după victoria din etapa trecută, C.S.M. – ul a fost de neoprit pe stadionul din Homorâciu, într-un meci în care toate cele trei puncte au luat drumul Câmpinei. Privind jocul în ansamblu, gazdele se pot felicita că au scăpat aşa de ieftin, în condiţiile în care elevii antrenorului Ionică Burchi au condus în mare parte ostilităţile. Dacă până la pauză scorul a fost alb, vina principală aparţine lui Necula şi Popa. Primul a fost foarte aproape de a marca în minutele 35 şi 43, dar loviturile sale cu capul, de pe urma centrărilor lui Popa nu şi-au atins de puţin ţinta. Acelaşi lucru a fost valabil şi în cazul lui Popa, în minutele 40 şi 42, care faţă în faţă cu portarul advers a şutat în acesta. După pauză, oaspeţii au reuşit să facă legea şi în minutul 50 s-a produs primul “scurt circuit“. Popa a avut o execuţie de excepţie, din lovitură liberă lateral dreapta, de la 30 de metri, la care Manole a rămas pur şi simplu spectator. Mai mult, introducerea lui Grigoraş şi Hromei a făcut ca presiunea la poarta fotbaliştilor gazdă să fie din ce în ce mai mare şi rând pe rând, Vintilă, Necula şi Popa au trecut pe lângă majorarea scorului. Totuşi, inevitabilul s-a produs în minutul 80, atunci când Hromei a luat o minge pe cont propriu, a întors un adversar şi din 8 metri a înscris cu sânge rece. Practic a fost golul care a consfinţit un succes pe deplin meritat, spre bucuria întregii delegaţii câmpinene, dar şi a sponsorilor prezenţi “in corpore” la acest meci. Şi de această dată arbitri şi-au făcut datoria, “centralul “ Adrian Calestru conducând următoarele distribuţii:Ştiinţa: Manole – Ene (`70 Nedelcu), Ciurilă, Trandafir (cpt), Georgescu, Mihai, Rizea, Jercan, Andrei (`46 Cojanu), Ilie, DănilăC.S.M.: Marinică – Bej, Antone (`46 Grigoraş), Niţă, Dudău, Burloiu (`60 Vintilă), State, Dârstaru (cpt), Stoica(`46 Hromei), Necula (`85 Negoiasă), PopaCu această victorie, C.S.M.-ul reintră în cărţile promovării. Duminică, începand cu ora 11,00 urmează finalul de stagiune, atunci când pe stadionul Petrol va poposi formaţia Tricolor Coţofeneşti. Pe lângă nelipsitele surprize pregătite de organizatori, este foarte posibil ca în acest meci să “debuteze” în calitate de jucător, antrenorul Ionică Burchi.
ETAPA VIITOARE (29.11.2009 - ultima):
C.S.M. Câmpina – Tricolor Coţofeneşti; Juventus Călineşti –Ştiinţa Homorâciu; Prahoviţa Măgureni – Flans Mislea; Petrolistul Podenii Vechi - Tinereţea Poiana Trestiei; Viitorul Ţipăreşti - Voinţa Gornet; Avântul Bertea - Avântul Măgureni; Stejarul Goruna – Tinereţea Gura Vitioarei; Voinţa Livadea - C.S. Băneşti II

Declaraţii dupa meci
Ion Burchi (antrenor C.S.M. Câmpina): “În sfârşit, am reuşit să spargem gheaţa şi în deplasare. Ne-am creat cel puţin zece ocazii de gol şi consider că am obţinut o victorie mai mult decât meritată. Acum îmi pare şi mai rău pentru multele puncte pierdute în deplasare, dar acesta este fotbalul. Sper ca de acum încolo sa arătăm mai bine de la meci la meci”.

Arbitrul câmpinean Mihai Amorăriţei a promovat în Liga a III-a


Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat rezultatele examenelor de promovare din a doua parte a lunii trecute. Prahova are motive de mândrie, după ce s-a reuşit promovarea unui arbitru în lotul de centrali din Liga a II-a (Adrian Illyeş), a unui asistent în Liga a II-a (Valentin Dumitru) şi a unui arbitru în Liga a III-a, câmpineanul Mihai Amorăriţei.La examenul pentru promovare în Liga a II-a, arbitri, Adrian Illyeş a fost ultimul pe lista promovaţilor, cu media 9,09, după 9,45 la probele fizice şi 8,55 la testul teoretic. Ceilalţi arbitri prahoveni au obţinut următoarele clasări: Ovidiu Oprea, locul 11, cu 8,92; Andrei Antonie, locul 18, cu 8,74.La examenul de promovare în Liga a III-a, arbitri, Mihai Amorăriţei (foto) s-a clasat pe locul 6, fiind declarat promovat, după 8,60 la probele fizice şi 9,25 la testul teoretic, cu o medie de 8,86, fiind singurul prahovean promovat la acest eşalon. Ceilalţi arbitri prahoveni candidaţi au obţinut următoarele clasări: Răzvan Radu, locul 42, cu 8,26; Răzvan Ioana, locul 48, cu media 8,20; Alin Gheorghe, locul 59, cu 8,10; Ciprian Piciu, locul 63, cu 8,07; George Frăţilă, locul 73, cu 7,92; Marius Petre, locul 74, cu 7,91.La examenul de promovare în Liga I, pentru arbitri asistenţi, nu a promovat nici un prahovean, dar Ionuţ Borcan a obţinut cea mai mare notă la testul teoretic, 9,40, dar a avut numai media 8,91, cu care s-a clasat pe locul 10, doar primii cinci promovând. Celălalt asistent prahovean prezent la această secţiune a examenului, Ciprian Geambazu, s-a clasat pe locul 24, cu media 8,37.La examenul de promovare în Liga a II-a, arbitri asistenţi, ValentinDumitru a promovat, ocupând locul 7, cu media 9,29 (9,08 la probele fizice şi 9,60 la testul teoretic). Ceilalţi prahoveni s-au clasat astfel: Cătălin Popovici, locul 18, cu 9,09; Robert Nuţu, locul 23, cu 8,99; Emil Mateescu, locul 28, cu 8,93; Adrian Niţă, locul 49, cu 8,56; Marius Diaconu, locul 86, cu 7,82.La examenul de promovare în Liga a III-a, arbitri asistenţi, nu a promovat nici un prahovean, aceştia înregistrând următoarele clasări: Mihai Vasile, locul 23, cu 8,60; Louis Oprescu, locul 28, cu 8,51; Ionuţ Gheonea, locul 33, cu 8,47; Alexandru Chivu, locul 78, cu 7,59; Valentin Zanfir, locul 81, cu 7,06; Sorin Nistor nu s-a clasat cu 6,80 la testul teoretic (8,67 la probele fizice); Ionuţ Gheorghe nu s-a clasat cu 5,95 la testul teoretic (8,67 la probele fizice); Stelian Mălăroiu nu s-a clasat cu 6,05 la testul teoretic (8,50 la probele fizice); Ştefan Călăraşu nu s-a clasat cu 6,60 la testul teoretic (9,58 la probele fizice); Bogdan Bucur nu s-a clasat după 5,80 la testul teoretic şi neîndeplinirea baremului la testul fizic MiniCooper (1.970, faţă de limita minimă de 2.000m); Daniel Bunea nu s-a clasat cu 6,35 la testul teoretic (8,50 la probele fizice); Irinel Georgescu nu s-a clasat cu 7,40 la testul teoretic, dar numai 1.980 m la MiniCooper; Bogdan Banu nu s-a clasat după 6,65 la testul teretic, deşi obţinuse nota 10(!!!) la probele fizice.

Proviţa de Sus şi-a făcut echipă de handbal feminin

De aproximativ patru luni, la Proviţa de Sus s-a născut o nouă echipă. Este vorba de o formaţie de handbal feminin, din lot făcând parte jucătoare aflate între clasele a IV-a şi a VIII-a, la şcoala generală din localitate. Ideea a apărut în urma nemulţumirii primarului Elena Cosmoiu şi a unui sufletist iubitor al sportului, Mihai Burlacu, după ce şcoala din Proviţa de Sus nu putea participa la nici o competiţie, nefiind constituită în asociaţie sportivă. Astfel, s-a născut AS Erigil Şcoala Generală Proviţa de Sus, iar elevele lui Mihai Burlacu au început să caute adversari. La prima lor competiţie au câştigat un turneu la Sighişoara, pentru ca, în urmă cu numai câteva săptămâni, să participe la un turneu la Domneşti - Ilfov, prilej cu care formaţia din Proviţa de Sus s-a clasat pe locul al treilea. În urma acestui ultim turneu, s-au păstrat relaţii cordiale cu cei de la Domneşti, care au şi fost invitaţi pentru un meci amical la Câmpina, în condiţiile în care la Proviţa de Sus nu există o sală de sport sau o bază sportivă corespunzătoare. Cel puţin deocamdată...În aceste condiţii, sâmbătă la prânz, în sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu” din Câmpina, echipele din Proviţa de Sus şi Domneşti s-au întâlnit într-un interesant şi util meci amical, sala fiind luată cu asalt de părinţi, rude şi prieteni ai tinerelor jucătoare.