01 decembrie 2009

Câmpina s-a trezit implicată în scandalul în care Traian Băsescu este acuzat că loveşte un copil

La finele săptămânii trecute, concomitent cu începerea campaniei electoral pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, a izbucnit un scandal uriaş, în care s-a menţionat de mai multe ori numele Câmpinei. Este vorba de apariţia pe site-ul ziarului “Gardianul” a unui filmuleţ în care candidatul de atuncial Alianţei DA, Traian Băsescu, este surprins în timp ce loveşte un copil cu dosul palmei!Imediat au apărut şi reacţii... Omul de afaceri Dinu Patriciu şi preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, au vorbit despre filmuleţul cu pricina ca provenind de la o televiziune din Câmpina, care aparţinea actualului senator Georgică Severin. Apoi, fiecare dintre părţile implicate a ieşit cu tot felul de declaraţii, în funcţie de interesul politic, fiecare având propria versiune asupra acestui scandal. Traian Băsescu nu a avut cea mai fericită explicaţie, iniţial cerând timp să vadă cu atenţie caseta, admiţând apoi că acel copil poate a vorbit urât(!), pentru ca ulterior să nege că ar fi lovit vreodată în viaţa sa vreun copil. Martorii incidentului au afirmat că pe scena pe care se afla Traian Băsescu mai erau, printre alţii, şi doi politicieni câmpineni - Florin Anghel şi Georgică Severin, amândoi făcând parte, la momentul respectiv, din PNL.Nici unul dintre participanţii - din presa câmpineană - la acel miting electoral de la Ploieşti, din noiembrie 2004, nu îşi aduc aminte să fi existat un astfel de incident, greu de ţinut “la secret”.

În 2004, Georgică Severin şi Adrian Semcu (foto) erau colegi de partid. Acum, Semcu îl atacă pe Severin, iar acesta răspunde printr-un comunicat de presă: “Am aflat cu stupoare de declaraţia domnului Adrian Semcu, consilier judeţean PNL şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Prahova, care leagă provenienţa filmării de la mitingul din Ploieşti din 2004 de persoana mea şi de o instituţie pe care am condus-o anterior alegerii mele în demnitatea de senator al României. Înţelegând interesele de partid şi electorale din acest moment ale domnului Adrian Semcu, care-l fac să afirme o serie îÎntreagă de minciuni, luându-şi totodată rezervele pentru a evita procesul de calomnie pe care îl merită, doresc să fac următoarele precizări: 1. Nu am deţinut niciodată imaginile de la mitingul electoral din Ploieşti din 2004 prezentate în ziua de 26 noiembrie 2009 pe site-ul Gardianul şi preluate de o serie de televiziuni centrale; 2. În filmările efectuate de Prima TV Câmpina la respectivul miting nu a apărut scena respectivă; 3. Nu am nici o legătură cu apariţia în media a imaginilor menţionate anterior; 4. Îmi rezerv dreptul de a acţiona în judecată pentru calomnie pe orice persoană sau instituţie media, care va mai face conexiuni între mine şi situaţiile menţionate la punctele 1, 2 şi 3 din prezentul comunicat de presă. Senator PD-L, Georgică Severin”.

Ioana Andreea Dumitran trebuie să aibă dreptul la viaţă!

Cine se poate opune dreptului la viaţă al unui copil? Cine poate spune NU atunci când în joc este viaţa unui copil? Ioana Andreea Dumitran are 8 ani. Este elevă în clasa a II-a la Şcoala Generală “Ion Câmpineanu” din Câmpina. Cu puţin timp în urmă a fost diagnosticată cu o “formaţiune tumorală infiltrativă bulbo-protuberenţială”, mai pe scurt – tumoare la creier. O tumoare care nu este operabilă, dar care necesită un tratament cu protoni şi ioni de carbon. Tratamentul poate fi făcut în Germania, Rusia sau Elveţia şi costă între 20.000 şi 35.000 euro. Ioana Andreea are nevoie disperată de aceşti bani. Situaţia nu este numai gravă, ci şi foarte urgentă, pentru că, dacă fetiţa nu începe tratamentul în maximum două săptămâni, riscul de stop cardiac este foarte mare. Pentru a o ajuta pe Ioana Andreea, un grup de elevi de la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” au demarat o campanie de strângere de fonduri. Sunt copii voluntari, care aleargă din firmă în firmă şi care încearcă să-i sensibilizeze pe oameni în legătură cu situaţia fetiţei. Din păcate, până acum, puţini au fost cei care au răspuns pozitiv la acest demers. Elevii de la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” au realizat tot felul de materiale (fluturaşi, afişe), iar pe 2 decembrie, la Casa Tineretului, vor organiza un spectacol caritabil. Totul pentru salvarea Ioanei Andreea Dumitran, o fetiţă care are nevoie de noi toţi.

Am decis să vă prezentăm povestea acestei fetiţe, o poveste care poate fi a oricui, pentru că boala nu are simpatii şi antipatii, pentru că boala nu ţine cont de nimeni şi de nimic.Andreea este o fetiţă în vârstă de numai 8 ani şi 4 luni şi este elevă în clasa a II-a la Şcoala Generală Nr. 1 “Ion Câmpineanu” din Câmpina.Este născută pe data de 28 iulie 2001, îi place foarte mult pictura şi adoră vacanţele la mare.În urmă cu puţin timp, Andreea a fost diagnosticată cu FORMAŢIUNE TUMORALĂ INFILTRATIVĂ BULBO-PROTUBERENŢIALĂ.Andreea are nevoie de 20.000 - 35.000 euro pentru tratament cu protoni şi ioni de carbon în Rusia, Germania sau Elveţia.De fiecare dintre noi depinde dacă îi dăm o şansă la viaţă. Merită să încercăm! Faceţi un gest nobil pentru ea, pentru familia ei, care doreşte să o aibă alături cât mai mult timp şi chiar pentru fiecare dintre noi. Nu uitaţi că suntem în preajma sărbătorilor de iarnă. De fiecare dintre noi depinde ca aceste sărbători să însemne pentru familia Ioanei Andreea Dumitran măcar un dram de speranţă. Este speranţa pentru viaţă! E nedrept ca viaţa unui om, mai mult, a unui copil, să depindă de o sumă de bani. Cu siguranţă că fiecare dintre dumneavoastră va putea privi altfel la bilanţul propriu al anului 2009 ştiind că a contribuit - după posibilităţile sale - la salvarea unei vieţi de copil.Viaţa o supune pe Ioana Andreea Dumitran la o încercare mult prea greu de trecut pentru vârsta ei, dar noi putem face ceva. Haideţi să nu lăsăm birocraţia şi banii să stea în calea unui copil care nu a greşit cu nimic. DAR DIN DAR SE FACE RAI. Să dăm dovadă de generozitate, chiar umanitate. ÎMPREUNĂ VOM REUŞI! (sursă - dumitranioanaandreea.blogspot.com).

Consiliul Local a alocat 10.000 lei de la buget pentru Ioana Andreea
În faţa valului de simpatie creat de colegii şi prietenii Andreei, Consiliul Local - la iniţiativa primarului Horia Tiseanu - a adoptat o hotărâre prin care alocă suma de 10.000 lei pentru acest caz cutremurător. După ce, în urmă cu aproximativ două luni, consilierii acordaseră cu maximă largheţe 2.000 lei pentru viceprimarul unei comune din judeţul Giurgiu, care suferea de o boală similară, gestul de acum al consilierilor câmpineni nu a mai venit ca unul spectaculos... Dar, totuşi, este pentru prima dată când administraţia locală dă bani pentru o persoană din Câmpina.

Pentru ajutorarea Ioanei Andreea Dumitran
Conturile sunt deschise la Banca Transilvania.
Titular cont: Steliana Dumitran
Lei: RO21BTRL05901201U40273XX
Euro: RO93BTRL05904201U40273XX
ING - Bank: RO53INGB0000999901726848
Titularul contului: Steliana Dumitran
BCR: Titularul contului: Alexandru Adrian Dumitran
Euro: RO46RNCB0208010223220005
SWIFT: RNCBROBU
Lei: RO19RNCB0208010223220006
Telefon: 0745088061 - Gabriel Dumitran; 0745074749 - Sânziana Dumitran

Spectacol umanitar
Colegii Andreei au pregătit un spectacol umanitar prin care se încearcă strângerea de noi fonduri pentru salvarea vieţii fetiţei de numai opt ani. La spectacol sunt invitaţi să participe cât mai mulţi câmpineni, pentru a contribui astfel la salvarea Andreei.

Ziua Naţională, aniversată anticipat la bibliotecă

Cu numai câteva zile înainte de1 Decembrie, la Biblioteca Municipală “Dr. CI Istrati” a avut loc un simpozion dedicat aniversării Zilei Naţionale a României. Momentul nu a fost ales întâmplător, potrivit gazdei, Liliana Oiştie, directorul bibliotecii, vineri, 27 noiembrie, (când a avut loc simpozionul) împlinindu-se 69 de ani de la moartea savantului Nicolae Iorga, unul dintre cei care s-au dedicat momentului1 Decembrie 1918 din istoria românilor. În faţa unui public destul de restrâns au fost susţinute prelegeri de către profesorul Gheorghe Râncu - despre importanţa istorică a momentului de la 1 Decembrie 1918, şi de către col (r) Marian Dulă - despre acelaşi moment din punct de vedere militar. De asemenea, s-a adresat publicului şi primarul Horia Tiseanu, care s-a referit mai mult la momentul actual şi necesitatea de a se crea şi acum un val de unitate naţională similar cu cel de o mare însmenătate istorică de la 1 Decembrie 1918. La evenimentul găzduit de Biblioteca Municipală “Dr. CI Istrati” au fost prezenţi mai mulţi ofiţeri în rezervă şi în retragere, consilierii locali Viorel Bondoc şi Florin Marcu şi alţi câţiva iubitori ai istoriei şi evenimentelor de acest gen.Pe 1 Decembrie, în parcul de la Soldat au loc şi clasicele depuneri de coroane,la care se adaugăun scurt ceremonial religios şi defilarea Gărzii de Onoare. Manifestările începla ora 11.00.

Primarul Horia Tiseanu este total nemulţumit de colaborarea cu HidroPrahova şi ameninţă cu ieşirea Câmpinei din această asociere

Întreaga discuţie, care a reprezentat cel mai important moment al ultimei şedinţe a Consiliului Local, a fost generată de consilierul Marian Nistor. “Vreau să critic în mod public atitudinea pe care a adoptat-o HidroPrahova faţă de Câmpina, mai ales pentru că nu se fac investiţii din cota de dezvoltare, cotă pe care noi am fost de acord să le-o punem practic la dispoziţie pentru derularea unor lucrări de investiţii în reţele”, a spus Marian Nistor. Atacul a fost preluat imediat de primarul Horia Tiseanu, care s-a dezlănţuit, enervându-se de-a dreptul, aşa cum foarte rar a făcut-o în cei 13 ani de când se află în administraţia publică locală. Mai mult, după ce s-a referit la toate nemulţumirile pe care i le-a pricinuit colaborarea cu HidroPrahova, Horia Tiseanu a mai precizat: “Chiar în cursul zilei de ieri (n.r. - miercuri), cei de la HidroPrahova au avut tupeul să-mi trimită o scrisoare prin care se solicita ca la şedinţa Consiliului Local de astăzi (n.r. - joi) să modificăm preţul la apă şi canal! Mi s-a părut incredibil! Ei chiar nu ştiu că astfel de lucruri nu se pot face de la o zi la alta... Trebuie verificat modul în care au calculat preţul, este o întreagă procedură, care nu se poate face de azi pe mâine doar pentru că aşa vor cei de la HidroPrahova!”În cadrul discuţiilor destul de aprinse pe marginea acestui subiect, primarul Horia Tiseanu a mai adăugat: “Chiar în cursul săptămânii trecute, i-am amendat pe cei de la HidroPrahova pentru faptul că au început lucrări pe străzile Narciselor şi Nicolae Bălcescu şi le-au lăsat zile la rând într-o totală delăsare. Nu sunt adeptul unor astfel de măsuri, dar cu HidroPrahova nu mai aveam nici o altă variantă”. Pentru cele două situaţii, HidroPrahova a fost amendată cu suma de 4.000 lei. Consilierul Alin Moldoveanu le-a reamintit colegilor săi că s-a discutat în urmă cu mai multe luni ca reprezentanţi ai HidroPrahova să vină în faţa celui mai important acţionar al societăţii - Câmpina - pentru a prezenta o situaţie completă a investiţiilor realizate în urbea noastră. Cât despre numirea reprezentantului Câmpinei în Consiliul de Administraţie al acestei societăţi, lucrurile au rămas tot neclarificate. Foarte curând Câmpina s-ar putea retrage din HidroPrahova şi atunci se pune întrebarea de ce s-a mai desfiinţat CPGC?


“Sunt foarte nemulţumit de activitatea HidroPrahova la Câmpina! Ne tratează cu indiferenţă, fac lucrări superficiale şi de fiecare dată când solicităm informaţii de la ei le primim doar verbal. Poate cel mai mult mă deranjeză că, deşi sunt întrebaţi dacă este nevoie să execute vreo lucrare pe străzile pe care le modernizăm, abia după ce terminăm asfaltarea se trezesc şi ei că trebuie să mai spargă strada pentru cine ştie ce intervenţie. Iar atunci când o fac, reparaţiile sunt foarte proaste, ca şi acum 13 ani, când am venit eu în Primărie. Apa curge cu dărnicie pe străzi, ceea ce nu mi se pare deloc normal, mai ales în condiţiile în care am alocat foarte multe fonduri pentru ei şi i-am susţinut, inclusiv personal. Sunt total nemulţumit şi vă spun foarte clar că, din punctul meu de vedere, îi paşte pericolul să ieşim din asociere! Probabil că vom provoca un adevărat cataclism pentru HidroPrahova, pentru că, dacă ieşim noi din această asociere, este posibil să nu mai poate accesa fonduri europene, pentru că nu ar mai îndeplini o condiţie fundamentală - cea a numărului de locuitori care beneficiază de serviciile lor. Din punctul meu de vedere, ori aducem HidroPrahova la nivelul la care este normal ori ieşim din această asociere, care - până acum - nu ne-a adus nici un avantaj”, a spus primarul Horia Tiseanu, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local.

“Noi investim, iar ei beneficiază!”
Consilierul Alin Moldoveanu s-a arătat şi el deranjat de “tratamentul” aplicat de HidroPrahova localităţii şi cetăţenilor săi. “Trebuie să luăm măsuri, pentru că facem acest lucru în interesul câmpinenilor. Noi investim în continuare fonduri importante în reţeaua de canalizare, iar ei beneficiază atât de aceste investiţii, cât şi de banii pe care îi încasează direct de la câmpineni!”

”Fac eu un proiect să ieşim din HidroPrahova!”
“Nu vreau să spun că v-am avertizat asupra ajungerii într-o astfel de situaţie în relaţia cu HidroPrahova, dar, din păcate pentru Câmpina, am avut din nou dreptate! Voi lua eu o iniţiativă şi pentru următoarea şedinţă a Consiliului Local voi realiza un proiect de hotărâre privind ieşirea Câmpinei din HidroPrahova! Şi sunt convins că veţi susţine acest proiect!”, a spus, imediat după discursul lui Tiseanu, consilierul Elvis Arghir.

Bătălie grea pentru câştigarea licitaţiei privind modernizarea Căii Dacia


La mijlocul săptămânii trecute a expirat termenul pentru depunerea ofertelor privind câştigarea lucrării de modernizare a Căii Dacia. La Primăria Câmpina s-au primit trei oferte, dar reprezentanţii administraţiei locale au solicitat o serie de precizări suplimentare din partea ofertanţilor, ceea ce a dus la o amânare a verdictului pentru mijlocul acestei săptămâni. Totuşi, vă prezentăm ofertele, aşa cum au fost ele depuse iniţial, cu menţiunea că vom reveni cu aunţarea câştigătorului, a condiţiilor pe care acesta şi le-a asumat, dându-vă astfel posibilitatea să judecaţi dacă alegerea administraţiei locale estecea mai justă.

Cele trei oferte - în ordinea desfacerii plicurilor - sunt:

1. SC Arcada Company SA Galaţi - 15.208.026,14 lei fără TVA, durata de execuţie 11 luni, garanţie 10 ani;

2. SCT SA Bucureşti, în asociere cu SC Matero Ama SRL Câmpina - 15.096.992,87 lei fără TVA, durata de execuţie 7 luni, garanţie 10 ani;

3. CAST SRL, în asociere cu CARENA SPA IMPRESA DI CONSTRUCTIONI - 18.827.946,05 lei fără TVA, durata de execuţie 4 luni, garanţie 25 ani.

Administraţia locală a încheiat contractul cu Direcţia pentru Protecţia Copilului

După ce, în cadrul precedentei şedinţe a Consiliului Local, s-a aprobat darea în administrarea Direcţiei pentru Protecţia Copilului a unui teren de 2.204,69mp, pe Strada Sălaj, primarul Horia Tiseanu le-a prezentat consilierilor un alt proiect privind aprobarea contractului de administrare între cele două părţi. Vă reamintim că aici urmează să se construiască patru case de tip familial pentru copiii aflaţi în dificultate, care până acum erau “cazaţi” la Breaza. În contractul de administrare sunt stabilite toate detaliile acestei asocieri, practic, singura implicare a administraţiei locale fiind punerea la dispoziţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului a terenului situat pe Strada Sălaj.

Dezinteres general faţă de dezbaterea publică privind viitorul Plan Urbanistic General

Dezbaterea publică privind viitorul Plan Urbanistic General al Câmpinei nu s-a bucurat de succes. Practic, nici o persoană nu a fost interesată cu adevărat de noutăţile pe care le aduce acest nou PUG.A fost o dezbatere pe care administraţia locală era obligată de lege să o susţină, ea având loc miercuri după-amiază, în sala mică a Casei Tineretului. Reprezentanţii Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei nu au avut cui să dea prea multe explicaţii referitoare la PUG, deoarece la această dezbatere au venit doar doi câmpineni. Aceştia erau interesaţi, de fapt, de situaţia unui teren pe care îl deţin pe Strada Castanilor şi pentru a cărui limită de hotar se luptă în instanţă cu vecinii. Dincolo de dezinteresul cetăţenilor faţă de dezbaterea publică, trebuie precizat faptul că PUG-ul este foarte important pentru o localitate. “Este păcat că nici un câmpinean nu s-a arătat interesat de viitorul Plan Urbanistic General al municipiului, cu atât mai mult cu cât el aduce mai multe noutăţi şi modificări pentru cei care doresc să construiască pe raza Câmpinei. Acest PUG va avea putere de lege locală şi toate construcţiile viitoare vor trebui să corespundă cerinţelor sale. De exemplu, cetăţenii ar trebui să ştie că s-au înmulţit zonele cu risc ridicat privind alunecările de teren şi inundaţiile. Mai mult, există o falie creată pe traseul lacurilor din Câmpina (de la Lacul Peştelui, la Vlădoaia, Lacul Bisericii şi pânăla Lacul Curiacului)sub care se află un munte de sare ce favorizează alunecările de teren”, ne-a declarat Didona Căliman, şefa Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei Câmpina.Zonele cele mai aglomerate şi care prezintă risc de alunecare de teren se află pe Strada Pictor Grigorescu, partea dinspre Şcoala de Poliţie şi zona intersecţiei Străzii Voila cu Drumul Taberei.Planul Urbanistic General al municipiului Câmpina urmează să fie aprobat în Consiliul Local. Reamintim că,pe 19 decembrie, se împlinesc zece ani de la adoptarea precedentului PUG aflat acum, încă, în vigoare.

Poliţiştii comunitari, cadrele didactice şi spitalele, beneficiarii ultimei rectificări a bugetului local

Sănătatea, învăţământul, serviciile şi ordinea publică au primit bani în plus pentru diverse cheltuieli, la ultima rectificare a bugetului local. Acesta a fost suplimentat şi cu banii alocaţi municipiului Câmpina de Guvern, Consiliul Judeţean si Direcţia Generală a Finanţelor Publice, dar s-au produs şi modificări în structura alocării fondurilor deja existente în bugetul local. De la autorităţile centrale şi judeţene s-au primit 69.000 lei reprezentând cota de 20% din impozitul pe venit şi cota de 80% din sumele defalcate din TVA, procente ce revin Câmpinei potrivit legii.
Binocluri cu infraroşu pentru poliţiştii comunitari
Prin redistribuirea banilor pe capitole bugetare, printre beneficiari s-au numărat şi politiştii comunitari, care au primit 44.500 lei pentru completarea ţinutei obligatorii de iarnă şi pentru achiziţionarea de… binocluri cu infraroşu.
Tichete cadou pentru cadrele didactice
Sub atenta observaţie a liderilor sindicali de la mai multe unităţi de învăţământ, consilierii au aprobat alocarea sumei de 320.000 lei pentru acordarea câte unui tichet cadou în valoare de 500 lei pentru fiecare cadru didactic, cu ocazia zilei de... 1 Decembrie! Banii au provenit de la redistribuirea fondurilor la lucrarea de alimentare cu apă în zona de nord, care a fost prelungită pânăîn anul 2010. Câmpina este, astfel, printre puţinele localităţi, unde se acordă tichete cadou pentru cadrele didactice cu prilejul Zilei Naţionale.De asemenea, au fost alocate fondurile necesare pentru derularea proiectului tehnic pentru extinderea Grădiniţei nr. 8.
Fonduri consistente pentru spitale
Spitalului Municipal Câmpina i s-au repartizat 70.000 lei pentru noua instalaţie de încălzire de la Secţia de Boli Infecţioase şi 25.000 lei pentru achiziţionarea unui calandru electric necesar reducerii costurilor de întreţinere şi funcţionare. De asemenea, Spitalul Voila a primit 200.000 lei, sumă necesara pentru acoperirea parţială a costurilor cu utilităţile atât pentru unitatea spitalicească, cât şi pentru şcoala sanatorială. Astfel, spitalul va avea bani pentru acordarea drepturilor salariale ale angajaţilor. Prezent la şedinţă, alături de colegii săi din conducerea spitalului, dr. Călin Tiu le-a mulţumit consilierilor şi primarului pentru sprijin şi i-a invitat la Balul Halatelor Albe, care va avea loc pe 12 decembrie.Au mai fost alocaţi bani pentru finalizarea unor lucrări la platformele de gunoi, iluminat public şi evaluarea domeniului public (150.000 lei) şi salubritate (200.000 lei). În cadrul discuţiilor privind rectificarea bugetului local, Alin Moldoveanu a ţinut să precizeze: “Anul 2009a fost unul foarte bunîn privinţa lucrărilor de modernizare a străzilor din Câmpina. O să-mi menţin şi în 2010 această doleanţă şi mai rog Executivul ca la proiecţia bugetului pentru anul viitor să mai reducem din sumele alocate pentru manifestările culturaleşi să le îndreptăm spre Spitalul Municipal, care are într-adevăr mare nevoie de ajutorul nostru”.

Din culisele primului tural alegerilor prezidenţiale

Cele 14 ore în care s-a derulat procesul electoral de duminica trecută au avut şi câteva faţete mai puţin cunoscute publicului larg. Întâmplări mărunte de prin zona secţiilor de votare sau de prin preajma unor partide, dar şi din zilele premergătoare scrutinului din 22 noiembrie. Vă prezentăm astăzi numai câteva dintre acestea.

Unde e PC?

În mod oficial, PC face parte dintr-o alianţă cu PSD. Conduşi la Câmpina de Traian Drăguşin, conservatorii nu s-au prea văzut... Explicaţia – unii dintre membrii PC le-au cerut bani pesediştilor pentru a participa la campania electorală, ba chiar şi pentru afişarea unui banner cu Mircea Geoană într-un balcon. Cererea le-a fost refuzată…

“Blonda de la Alpha”...

Iată cum a fost păcălită Gena Preda, consilierul local PD-L, care căra oamenii la vot în cartierul Voila. Ea a fost nevoită să tragă “pe dreapta” câteva ore pentru că era filmată permanent de “o blondă de la Alpha TV. Numai că, blonda respectivă nu era jurnalistă ci... fiica viceprimarului Ion Dragomir. Iar scopul a fost atins. A oprit-o, fie numai pentru câteva ore, pe Gena Preda.

Cum mai decontez benzina?

La sediul unei formaţiuni politice a venit un tânăr. “Iese lumea la vot?” a fost întrebat. “Da”, a răspuns el timid. “Tu ţi-ai scos oamenii la vot?”, a continuat tirul. “Da, dar e o problemă”, a spus tânărul. “Oamenii refuză să-i duc cu maşina, vor să meargă pe jos că e vreme frumoasă”, adaugă tânărul. “E ok”, spune boss-ul partidului. “Da’ eu cum mai decontez benzina?! - a întrebat tânărul.

Doar microbuzele...

Zeci de maşini încărcate cu alegători treceau pe lângă poliţiştii puşi să păzească secţiile de votare pentru a preîntâmpina turismul electoral. Toate partidele importante au transportat oameni la vot, cu autoturismele. Dar poliţiştii nu au avut consemn să oprească decât microbuzele...

Bani pentru a fi membru în secţia de votare?

Răspunsul la această întrebare ar fi foarte simplu - da! Nu a fost în toate cazurile, dar membrilor Partidului România Mare din Câmpina li s-au cerut bani de către liderii judeţeni ai PRM pentru a face parte din secţiile de votare din Câmpina, unde această formaţiune politică urma să aibă reprezentanţi. Detalii despre această situaţie incredibilă ne-au fost furnizate de preşedintele PRM Câmpina, Tănase Satnoianu (foto): “În joia de dinaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, atunci când am vorbit cu liderii Organizaţiei Judeţene a PRM, mi-au cerut suma de 20 lei pentru fiecare dintre membrii PRM care urmau să fie prezenţi în secţiile de votare. Trebuie spus că, în conformitate cu tragerea la sorţi efectuată la Biroul Electoral Judeţean, la Câmpina PRM ar fi trebuit să aibă reprezentanţi în 11 secţii de votare. Am crezut că este o glumă din partea celor de la Ploieşti, dar a doua zi, vineri, când m-am dus la sediul Organizaţiei Judeţene să ridic delegaţiile membrilor noştri pentru secţiile de votare mi s-a cerut suma de 220 lei, câte 20 lei pentru fiecare din cei 11 reprezentanţi. Am refuzat să le dau aceşti bani şi atunci, prin intermediul reprezentantului PRMîn Biroul Electoral Judeţean, oamenii noştri din Câmpina au fost înlocuiţi în secţiile de votare cu oameni din Ploieşti, unii care nici măcar nu sunt membri ai PRM!”Paradoxal sau nu, adepţii din Câmpina ai lui Vadim Tudor nu au mai avut nici o reacţie, au lăsat să se deruleze primul tur al alegerilor prezidenţiale, după care au luat legătura cu sediul central al PRM, cerând o întrevedere cu Corneliu Vadim Tudor. Au fost programaţi într-o primire la preşedintele PRM pentru ziua de miercuri, 25 noiembrie.Ce s-a întâmplat la Bucureşti ne-a relatat tot Tănase Satnoianu, care a făcut parte din delegaţia câmpineană, alături de alţi trei lideri locali. “Din păcate, nu am putut fi primiţi de preşedintele Vadim Tudor, dar am discutat cu unul dintre consilierii săi. I-am prezentat situaţia, iar acesta a rămas fără replică, spunând că aşa ceva nu a mai auzit niciodată!I-am lăsat un dosar întreg cu toată documentanţia cazului respectiv, inclusiv cu numele şi prenumele celor care i-au înlocuit pe oamenii noştri din secţiile de votare şi despre care mi s-a spus că ar fi persoane apropiate de Organizaţia Judeţeană a PD-L. Omul care ne-a primit ne-a dat toate asigurările că întreaga documentaţie va fi prezentată preşedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor şi că dacă se vor demonstra lucruri necurate, se vor lua măsuri exemplare”,ne-a mai precizat preşedintele PRM Câmpina, Tănase Satnoianu.Acum se aşteaptă o decizie de la nivelul central al partidului, în funcţie de care, pe plan local, se vor putea lua unele măsuri. Practic, ceea ce cere Satnoianu este să se facă dreptate, pentru că “eu şi oamenii mei ne-am simţit umiliţi de cei de la Ploieşti”.

Tiseanu s-a supărat pe consilierii din partidul său

Finalul ultimei şedinţe a Consiliului Local l-a găsit destul de supărat pe primarul Horia Tiseanu. Iar la această stare a edilului-şef pare să fi contribuit inclusiv consilierii din partidul său! Ce s-a întâmplat? La ultimul punct al şedinţei - diverse - mai mulţi consilieri, mai ales de la PD-L au pus o serie întreagă de întrebări despre derularea activităţii administraţiei locale, în general, sau chiar a Executivului, în special. Mai mult, unii consilieri chiar au insistat să primească un răspuns rapid din partea reprezentanţilor Primăriei. Replica primarului Horia Tiseanu a fost dură, tăioasă, aproape fără precedent, pentru o şedinţă a Consiliului Local: “Sunt foarte impresionat de colegii mei, mai ales de cei din partidul pe care îl conduc, care pun nişte întrebări de parcă nu ne-am mai fi văzut de foarte mult timp. Poate că ar trebui să-mi pun şi eu nişte întrebări în privinţa activităţii unora dintre ei... Dar n-o fac!” - a spus destul de iritat primarul Horia Tiseanu, care - practic - nu a mai răspuns nici unei întrebări puse de vreun consilier local, singurul subiect dezbătut fiind cel despre relaţia cu HidroPrahova. Oare a vrut Horia Tiseanu să-i “arate pisica” vreunui consilier? De urmărit...

Membrii Comisiei de Sport s-au întâlnit cu reprezentanţii cluburilor sportive


n Câmpina va găzdui şase competiţii de echitaţie, printre care şi o etapă a Campionatului Mondial n S-a găsit o nouă locaţie pentru amenajarea unei piste de motocros


După discuţiile cu profesorii de educaţie fizică, membrii Comisiei de Cultură, Sănătate, Învăţământ şi Sport a Consiliului Local au decis să aibă o întâlnire informală şi cu reprezentanţii asociaţiilor sportive din municipiu. Au răspuns invitaţiei reprezentanţi ai cluburilor CSM Câmpina, Sport Horse, MC Britmar şi… Clubul Pescarilor. În general s-a vorbit despre starea bazelor sportive din Câmpina, foarte puţine la numărşi cu destule probleme. Dar au existat şi două subiecte speciale, considerate veşti bune pentru iubitorii sportului. Prima veste – Câmpina va găzdui, anul viitor, o etapă a Campionatului Mondial de Echitaţie. A doua – cluburile de motocros au găsit… o nouă pistă. Aşadar, după cum a declarat Şerban Frăţilă, proprietarul Clubului Sport Horse şi recent numit în funcţia de director de marketing al Federaţiei Ecvestre Române, municipiul Câmpina va găzdui, în 2010, şase competiţii de echitaţie. Prima va avea loc în perioada 15-18 aprilie, dar cea mai importantă va fi în week-end-ul 10-12 septembrie, când pe baza hipică de pe Dealul Muscel se va organiza o etapă a Campionatului Mondial de Echitaţie. “La astfel de etape, pentru a beneficia de competitori valoroşi, este nevoie de premii de peste 100.000 euro, dar să nu vă faceţi probleme, că nu vom cere administraţiei locale această sumă”, a spus Şerban Frăţilă.A doua veste bună a venit din partea lui Duşan Marianov (MC Britmar), care i-a anunţat pe consilierii locali că a găsit o locaţie ce poate deveni pistă de motocros. Este vorba despre versantul dinspre cartierul Voila al Dealului Muscel (de la biserică în jos). Rămâne ca reprezentanţii ADPP să analizeze statutul terenului respectiv şi apoi să se întocmească un proiect de hotarâre care să fie supus aprobării plenului Consiliului Local. De asemenea, trebuie verificat dacă o eventuală amenajare a unei piste de motocros în zona respectivă nu va deranja pe nimeni...

Etajul sediului Ambulanţei sau acuze cu iz electoral


Chiar înaintea începerii ultimei şedinţe a Consiliului Local, Mihaela Petrovici a solicitat introducereape ordinea de zi a unui proiect nou privind darea în administrarea Direcţiei de Sănătate Publică a etajului imobilului din Strada Simion Bărnuţiu, nr. 12, acolo unde funcţionează, la parter, Serviciul de Ambulanţă.Mihaela Petrovici a explicat pe scurt situaţia: “Spaţiul este în prezent nefolosit, în stare de degradare, iar inspectorii Direcţiei de Control din DSP, pe care, practic, i-am dat afară din spaţiul situat în Secţia Contagioase a Spitalului Municipal, au nevoie de acest spaţiu. Urgenţa proiectului este dată de faptul că Direcţia de Sănătate Publică dispune de nişte fonduri pentru amenajarea spaţiului respectiv, dar trebuie începute lucrările în cursul acestui an. În caz contrar, DSP pierde aceşti bani, iar cum spaţiul respectiv este degradat, cred că ar fi utilă adoptarea proiectului”.Discuţiile consilierilor au adus, însă, o surpriză. Marian Dulă a spus că “am fost la faţa locului şi cred că ar fi bine ca spaţiul respectiv să rămână al Consiliului Local”. “Ţi-am spus eu!” - a venit replica viceprimarului Ion Dragomir către Mihaela Petrovici. Şi a continuat: “Nu ne aşteptam! Deci, lucrăm electoral... Retrage proiectul!” Iar Mihaela Petrovici a cerut retragerea proiectului...Pus în faţa unei situaţii inedite, primarul Horia Tiseanu a intervenit: “Nu am apucat să discut cu membrii Comisiei de sănătate, pentru că proiectul a fost introdus în regim de urgenţă. Într-adevăr, Sanepidul are nevoie de acest spaţiu şi nu cred că este cazul să facem referiri la campania electorală, pentru că noi lucrăm aici numai în interesul câmpineanului, fără să conteze formaţiunea politică din care provenim sau din care provine iniţiatorul unui proiect”.“Atunci, lasă-l, să vedem!”, a revenit Ion Dragomir către Mihaela Petrovici.Lucrurile au reintrat în normal şi, după foarte puţine discuţii, proiectul respectiv a fost aprobat, doar Marian Dulă - pus într-o situaţie destul de delicată, dacă nu penibilă - a simţit nevoia să se abţină de la vot.

Centrala termică de pe Victoriei va deveni sală de sport

Consilierul Gheorghe Sandu a propus colegilor săi un proiect privind concesionarea prin licitaţie publică a fostei centrale termice nr. 3, de pe Strada Victoriei. Proiectul a fost impus de o solicitare din partea clubului Energy PCC Sterom Câmpina, solicitare nulă de drept - după cum aprecia corect Adrian Piţigoi - pentru că solicitarea este neştampilată şi nu are date de identificare ale solicitantului. Cu toate acestea, şi chiar dacă Dragomir Enache a readus în discuţie posibilitatea fostelor centrale termice în locuinţe, consilierii au aprobat licitaţia, cu preţ de pornire de 270.000 lei.

Cronica neagră

Din Telega, la Băicoi.

Miercuri, 25 noiembrie, Mihaela P., de 37 de ani, din comuna Telega, conducea un autoturism pe DN 1. Ajungând la intersecţia cu D.J. 215, în afara oraşului Băicoi, conducătoarea auto nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării manevrei de schimbare a direcţiei de mers la stânga şi nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism intrând în coliziune cu acesta. Din impact, autoturismul condus de Mihaela P. a fost proiectat într-un alt autovehicul care oprise la intersecţie pentru a acorda prioritate autoturismelor ce aveau acest drept. În urma incidentului a rezultat accidentarea uşoară a conducătoarei auto care a provocat accidentul.

A ars până la temelii...

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.15, la o locuinţă din comuna Valea Doftanei, sat Teşila, a izbucnit un incendiu. Primele verificări ale pompierilor au stabilit faptul că foculs-a produs ca urmare a neizolării termice corespunzătoare a unui coş de fum faţă de elementele combustibile din jur. Imobilul, construit din lemn şi amplasat într-o zonă greu accesibilă, a ars în întregime, până la temelii, prejudiciul fiind de aproximativ 25.000 lei. Nu au fost înregistrate victime omeneşti.

Accident pe DN1.

În ziua de 26 noiembrie, în jurul orei 19.45, Francisc C., de 67 ani, din Miercurea Ciuc, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 1, ajuns la km. 97, în apropierea municipiului Câmpina, din cauza neatenţiei l-a acroşat şi accidentat grav pe Marcel D., de 57 ani, din Făgăraş, care se deplasa pe partea asfaltică cuprinsă între prima bandă şi parcarea auto.

Prinşi la furat... de cărbuni.

Joi, 26 noiembrie, între orele 9-13, poliţiştii din Măgureni au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea sustragerilor de cărbuni. În timpul acţiunii, poliţiştii i-au depistat în incinta carierei de cărbuni pe Silviu U., de 24 ani, şi Adrian R., de 35 ani, ambii din Floreşti, în timp ce sustrăgeau 150 kg cărbuni. Prejudicul a fost recuperat în totalitate. Bărbaţilor le-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Cu maşina în clădire


În noaptea de sâmbătă spre duminică, un conducător auto imprudent a reuşit performanţa ca venind de pe strada Griviţei spre strada Schelelor, să facă o cascadorie şi să se oprească în clădirea Institutului de Cercetări în Petrol. Maşina aparţine fostului primar al comunei Telega, omul de afaceri Alexandru Chirobocea, iar la volan se afla fiul său, care a fost rănit destul de grav.

Stâlp rupt în două de un camion


Miercuri seara, pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu, chiar în zona Fabricii de ciorapi, un camion a intrat într-un stâlp de iluminat public, pe care l-a “fracturat” în două locuri.Din primele cercetări şi declaraţiile martorilor, şoferul camionului cu numărul de înmatriculare PH 09 UWF a încercat să efectueze o manevră de mers cu spatele, iar în momentul în care a încercat să evite autoturismele care mergeau regulamentar prin zonă, a tras brusc de volan şi a intrat într-un stâlp de iluminat public. Din cauza vitezei reduse, nu s-au produs pagube materiale importante, cel mai mult având de suferit... stâlpul. De altfel, acesta a şi fost înlocuit a doua zi de lucrătorii de la Electrica. După incident, la faţa locului au sosit echipaje ale societăţii Electrica şi Poliţiei Comunitare.

Cornel Brătilă - un muzician ce locuieşte în Paradis

Cornel Brătilă este unul dintre puţinii câmpineni pentru care muzica bună şi bine făcută înseamnă enorm. Fost profesor de limba română, acesta s-a retras din învaţământ pentru a se ocupa în totalitate de muzică. Nu a uitat însă, îndeletnicirile de dascăl, fiind în momentul de faţă profesor de chitară. Pregătirea profesională a făcut-o în Cluj la Universitatea Babeş –Bolyai, dar atracţia faţă de latura artistică a venit încă din liceu.

Mama-pictoriţă, bunica- profesoară de pian
În momentul în care a descoperit chitara clasică, a ştiut că acesta este ţelul său în viaţă. Acest lucru se întâmpla în anul 1985, moment în care se sărbătoreau 300 de ani de la naşterea a trei mari compozitori (J.S. Bach, D.Scarlatti, G.F. Händel), iar posturile radio difuzau muzică preclasică. Acest lucru cât şi gena artistică moştenită de la mama şi bunica sa (nr. mama era pictoriţă, iar bunica, profesoară de pian) au contribuit într-un mod spectaculos la setea de muzică bună ce se dezvolta din ce în ce mai mult în Cornel Brătilă.
Consilierii culturali - oameni care nu au nicio legătură cu muzica
După ce a trecut prin “febra” admiterii la facultate, Cornel Brătilă avea să cunoască una din cele mai mari emoţii din viaţa sa: întâlnirea cu oraşul cultural Cluj. “În Cluj m-am realizat cultural, Câmpinei nu datorez nimic, în afară de soarele frumos care mă inspiră dimineaţa. Câmpina nu are nicio treabă pe plan cultural. Oamenii care sunt plătiţi să ajute fenomenul cultural, nu fac nimic (nr. Consilierii culturali), şi asta pentru că nu au nicio legătură cu latura artistică.”
“Vrem, nu vrem, muzica ne pătrunde pe fiecare dintre noi”
Pentru Cornel, muzica este un fel de viaţă, un fel de a gândi, un fel de a trăi şi cel mai important un fel de hrană. “Vrem, nu vrem, muzica ne pătrunde pe fiecare dintre noi. Omul modern este pătruns, influenţat şi format de muzică. Şi muzica diferenţiază mai mult ca oricând categoriile sociale. De exemplu, manelele. Au apărut după anul 2000, profitând de un vid de valoare în muzica modernă românească. Maneaua în sine, nu este o muzică urâtă, tocmai aici fiind păcăleala. Urât este mesajul ei, care este unul primitiv, anticultural şi antisocial, fiind de cele mai multe ori expresia lumii interlope”, declară acesta.
În ultimii ani s-a simţit un regres în rândul copiilor în ceea ce priveşte chitara
Predă chitara de la vârsta de 19 ani, iar de-a lungul anilor a avut atât elevi buni cât şi mai slabi. Cornel Brătilă spune că în ultimii ani a simţit un regres în rândul copiilor pentru instrument, iar acest lucru se datorează atitudinii. Cu toate astea, el crede că lucrurile se vor îndrepta.
Pentru un muzician Paradisul este un studio
„Dacă Borges spunea că îşi imaginează Paradisul sub forma unei biblioteci, pentru un muzician Paradisul este un studio”, spune Cornel. Dacă aşa stau lucrurile, atunci putem spune despre Cornel că locuieşte în Paradis. De ce? Pentru că şi-a făcut în propria casă, un studio. Şi nu unul orecare, ci unul foarte aproape de ceea ce presupune unul profesional. „Construirea acestui studio a presupus foarte multă muncă. În general, eu fac muzică pentru copii, dar de-a lungul timpului am realizat şi materiale deosebite – un album de colinde, foarte reuşit, în colaborare cu părintele Virgil Grigore, un album de muzică progresivă al lui Sever Dascălu, muzica spectacolului «Alice în ţara minunilor» (pentru Teatrul Naţional Râmnicu Vâlcea) şi bineînţeles foarte multe piese din toate genurile muzicale.”
Va realiza un album propriu
Întrebat de un proiect de viitor Cornel Brătilă spune: „Vreau să realizez un album propriu , care va suna electronic, dar nefiind muzică electronică. În acest album voi arăta ce pot eu atât cu chitara, cât şi cu vocea. Albumul, probabil se va numi „Inspiration”, pentru că va conţine piese preluate şi reorchestrate, dar şi piese proprii.”

Dincolo de “Thanksgiving”

Joi, 26 noiembrie, la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” din Câmpina, s-a desfăşurat un eveniment dedicat Zilei Recunoştinţei (Thanksgiving). “Despre Ziua Recunoştinţei, sărbătorită de americani în ultima joi din noiembrie, românii ştiu că e un eveniment la care se mânâncă friptură de curcan şi plăcintă. Însă, dincolo de acest aspect, este alt substrat: recunoştinţa”, ne-a declarat Nicolae Geantă, promotorul acţiunii, care a explicat că a hotărât să promoveze acest eveniment deoarece în România “societatea este din ce în ce mai nemulţumită, mai nerecunoscătoare” trăind în “chip cât mai egoist”. “Este al doilea an când promovez evenimentul printre tineri, nu pentru că e o formă, ci pentru că are un fond bun. Nu vrem să popularizăm o sărbătoare, ci un principiu. În urbea noastră şi nu numai, se promovează tot felul de evenimente degradante, gen Valentine's Day ori Halloween, care nu au nici pe departe tangenţă cu emanciparea umană. Apoi ne mirăm de ce tinerii sunt nerecunoscători şi nemulţumiţi”, ne-a mai declarat profesorul Geantă, care este mulţumit de felul în care tinerii de 16-20 ani au recepţionat această sărbătoare.

Dinamica urbană a Câmpinei


- volum lansat la Târgul de carte “Gaudeamus” -


Cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Carte “Gaudeamus”, desfăşurat zilele trecute la Bucureşti, nu a fost pentru câmpineni numai un excelent prilej pentru achiziţionarea de noi volume, ci şi un eveniment pentru lansarea de carte. Astfel, prof. dr. Nicolae Geantă şi-a lansat, la standul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, cea de-a treia carte despre Câmpina. “«Dinamica urbană a municipiului Câmpina şi impactul ei asupra arealului adiacent» este un volum de 150 pagini, care a văzut lumina tiparului pe 26 noiembrie la Editura TopForm Bucureşti şi completează ciclul studiilor ce le-am realizat pentru municipiului nostru” ne-a declarat autorul, care a trecut prin mai multe clipe de suspans înaintea lansării. “Volumul face referire la evoluţia structurii urbane, la infrastructură, la spaţii cu risc de construcţie, precum şi la oportunităţile de dezvoltare ulterioară sau ameninţările acestora", ne-a mai declarat Nicolae Geantă, care consideră că, în următorii ani, când industria va înceta să mai fie factor polarizator, ori va fi delocalizată integral, singura şansă a municipiului rămâne turismul, coridorul IV pan-european şi apropierea de staţiunile montane ori capitală - acestea fiind atuurile care vor propulsa Câmpina.“Dinamica urbană a municipiului Câmpina şi impactul ei asupra arealului adiacent” va fi lansată şi în localitatea noastră, cel mai probabil de Ziua municipiului, pe 8 ianuarie.

Un american la... Câmpina

Şeful Misiunii Economice din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Blair Labarge, s-a aflat la mijlocul săptămânii trecute în judeţul Prahova. Oficialul american a vizitat mai multe companii cu capital american, printre acestea numărându-se şi Cameron Câmpina.În afara vizitei de la compania americană din Câmpina, Blair Labarge a mai fost prezent la Timken şi Coca Cola, ambele din Ploieşti, şi a avut întâlniri cu prefectul Adrian Dobre, cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, în frunte cu preşedintele acesteia, Aurelian Gogulescu. Concluzia oficialului american după vizita în Prahova a fost că “judeţul Prahova reprezintă o destinaţie interesantă pentru atragerea investiţiilor străine, datorită facilităţilor oferite, dar şi a bunei funcţionări a instituţiilor administraţiei publice, care sprijină activitatea şi dezvoltarea mediului de afaceri local”.Dupa cum a confirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, cu acest prilej s-a discutat despre oportunitatea creşterii exporturilor prahovene către SUA, atragerea de noi investiţii americane, în afara celor mai recente şi care însumează aproximativ 180 milioane de euro: Fabrica de utilaj petrolier a SC Cameron, fabricile Procter & Gamble şi Plastipak, ambele de la Urlaţi. De asemenea, poate este interesant de ştiut că, la finele lunii iulie 2009, volumul schimburilor comerciale dintre SUA şi România s-a ridicat la 652,21 milioane dolari, nivel care are toate şansele că crească semnificativ în anul următor, în ciuda crizei economice mondiale.

Virgil GURAN: „Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi“


Considerat de mulţi cel mai bun conducător din fotbalul câmpinean în ultimii 20 de ani, Virgil Guran a revenit în forţă la începutul acestui sezon. Practic, alături de mai mulţi oameni de afaceri, strânşi cu toţii sub culorile C.S.M.-ului, a reuşit într-un timp foarte scurt să capaciteze din nou atenţia iubitorilor de fotbal câmpineni.

- După ce în ultimii ani aţi fost mai puţin prezent în fotbalul "mare" prahovean, iată că înaintea acestui sezon aţi revenit. Ce v-a determinat să faceţi acest pas?

- Se poate spune, în primul rând, că am revenit la Câmpina, dar sub un alt nume, după ce anul trecut am jucat la Proviţa. Chiar dacă activăm într-un campionat de seniori, această echipă înscrisă în Liga C Prahova are în componenţa sa foarte mulţi juniori. Pe mine m-a bucurat foarte mult faptul că am găsit înţelegere din partea unor prieteni. Nu neapărat pe latura financiară, pentru că în general m-am descurcat singur, dar faptul că tot timpul nu am fost sprijinit de factorii locali în ceea ce am făcut, m-a determinat să stau mai retras. In momentul în care aceşti prieteni au venit lângă mine, am avut un nou imbold şi am simţit că merită să facem ceva frumos, mai ales că aceştia sunt oameni de caracter.

- Cum aţi reuşit să strângeţi în jurul dvs. un grup mare de investitori?

- A fost foarte uşor într-un fel. Faptul că toţi iubim fotbalul şi vrem să facem ceva pentru societatea în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea, ne-a unit. De asemenea, ne-a unit dorinţa de a lăsa ceva în urma noastră, de a sprijini copiii din zona Câmpinei.

- În opinia dvs., ce reprezintă la această oră în sportul prahovean gruparea pe care o conduceţi?

- Consider că reprezintă un filon de viitori sportivi. Este o grupare care va creşte sigur copii de calitate, o idee care va putea prinde contur nu numai în Câmpina şi în tot judetul, pentru că nu exagerez cu nimic, aşa s-a născut şi Bayern Munchen sau F.C. Barcelona. Mai întâi a fost un grup de entuziaşti şi mai apoi s-a ajuns la un număr impresionant de susţinători.

- Cum caracterizaţi parcursul echipei la finalul acestui tur?

- Copiii au jucat bine acasă, dovadă că nu au pierdut niciun meci, dar fiind totuşi nepregătiţi pentru a face faţă durităţilor din fotbal, nu am dat satisfacţie la unele partide din deplasare. Acum eu cred că lotul s-a întărit prin valoare dar şi omogenitate şi sper într-un parcurs mult mai bun.

- In ultima perioadă aţi fost "atacat" de mai multe personaje din lumea fotbalului câmpinean. Este adevărat?

- Da. Suntem în România, unde niciodată nu se respectă iniţiativa unui om, nu se respectă lucrurile bune pe care le face un om, dovadă că suntem ultima ţară din Uniunea Europeană pe toate planurile. Eu nu bag în seamă, nu mă cobor la nivelul unora care auncă cu noroi în activitatea celorlalţi. Eu sunt consecvent, împreună cu prietenii mei, cu care vreau să facem ceva deosebit aici, la Câmpina. Nu mă interesează bârfele. Deocamdată, în ultimii 20 de ani, în România vedem doar fotbalişti din Câmpina care au crescut în acest club.

- O întrebare pe care o auzim etapă de etapă. De ce nu joacă C.S.M.-ul pe stadionul "Rafinăria"? Oare nu trăim într-o economie de piaţă?

- Şi acum avem cererea la conducerea S.C. Steaua Română... Doar plăteam, nu ceream nimic gratis. Nu am fost de acord nici cum au procedat cei de la S.C. Petroutilaj din Poiana Câmpina atunci când ne-au cerut 200 milioane pe lună pentru a evolua pe stadionul de lângă gară. Sperăm ca în viitor să înţeleagă toată lumea că, de fapt, la C.S.M. evoluează copiii oraşului şi să sprijine activitatea sportivă. Oricum, prin tot ceea ce facem vom încerca să convingem şi factorii locali. O spun de o mie de ori: îi aşteptăm aproape de noi; dacă primarul vine aproape de noi poate să fie preşedintele C.S.M.-ului fără probleme. Până nu o să înţeleagă acest lucru, nu o să mă opresc.

- Există o frică ascunsă în rândul unor conducători de cluburi, că prin numele pe care îl poartă, adică acela de C.S.M. Câmpina, acesta va capta banii, şi aşa puţini care sunt alocaţi sportului câmpinean. Cum comentaţi?

- Eu spun că tot ce înseamnă sport trebuie dezvoltat. Propunerea mea mai veche a fost acea de a se crea un club municipal cu mai multe secţii, în care să fie strânşi cât mai mulţi oameni care iubesc sportul şi să sprijine şi Primăria. Dacă eu am reuşit să trec peste aceste orgolii şi am venit cu toată munca mea de 17 ani la acest club, cu titlu gratuit, nu văd de ce nu pot să treacă peste aceste orgolii şi alţi conducători de cluburi.

- Există posibilitatea ca anumiţi oameni contestaţi din fotbalul câmpinean, oameni care şi-au urmărit in primul rând interesul propriu, să facă parte pe viitor din structurile acestui club?

- Orice sprijin financiar este bine venit, dar fac precizarea că staff-ul de conducere şi membrii acestui club ţin cont şi de moralitatea celor care vor să ni se alăture. Oamenii care ar putea să vină şi să perturbe liniştea şi bunul mers al clubului nu o să fie niciodată primiţi.

- Ce va urma în această pauză competiţională?

- O să facem pregătirea necesară de iarnă. Intenţionăm să aducem maxim trei jucători pe posturile unde suntem deficitari. Sperăm că odată şi odată o să găsim înţelegere pentru a putea evolua pe stadionul "Rafinăria". La grupele de copii am mai adus un antrenor în persoana lui Robert Stoica şi, bineînţeles, la primavară sperăm să "rulăm" la turaţie maximă.

- Un mesaj pentru iubitorii de fotbal câmpineni?

- Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi mă bucur că la meciurile noastre tribuna este din ce în ce mai populată. In viitor sperăm să avem o altă organizare, să producem acea ambianţă necesară sportului de performanţă. Ţinând cont că ne apropiem de 2010, doresc tuturor un An Nou fericit şi să dea Dumnezeu să trecem mai uşor peste perioada aceasta grea în care ne aflăm toţi românii.

Final în forţă

C.S.M. Câmpina - Tricolor Coţofeneşti 5 - 0 (1 - 0)

Dorinţa câmpinenilor de a încheia conturile cât mai repede a caracterizat începutul acestei partide, ultima din actuala stagiune în faţa propiilor suporteri. Cu clasicul sistem folosit de-a lungul acestui sezon, 1-4-4-2, elevii antrenorului Ion Burchi au ocupat încă din primele minute poziţii avansate de luptă şi chiar în minutul 2 au beneficiat de un penalti. Hromei a fost faultat în careu şi fără ezitare "centralul" a arătat punctul cu var, însă State a trimis la radăcina barei o minge pe care publicul câmpinean o aştepta să "scuture" plasa porţii adverse. Practic, până la finalul primei reprize, senzaţia tuturor celor prezenţi la meci a fost că C.S.M.-ul evoluează cu frâna de mână trasă, jocul fiind unul static, fără valenţe spectaculare. Rând pe rând, câmpinenii s-au întrecut în ratări, campion la acest capitol fiind atacantul Hromei care a reuşit să rateze aproape din orice poziţie. Şi totuşi, inevitabilul s-a produs în minutul 44, atunci când Burloiu a şutat fără speranţe pentru Chileanu. Actul secund s-a desfăşurat sub aceleaşi auspicii, însă procentul la finalizare de această dată a fost mult mai ridicat. In minutul 53, Vintilă execută un corner de pe partea stângă şi venit lansat din spate, cu capul, Burloiu măreşte diferenţa. De bun augur a fost introducerea pe gazon a lui Robert Stoica, acesta marcând în minutul 74 un gol la care portarul oaspeţilor nu a avut timp să schiţeze niciun gest. Pe fondul mai multor oportunităţi de a-şi mări avantajul, gazdele au avut un final de forţă concretizat cu încă două goluri pe tabela de marcaj. Mai întai, în minutul 87 Stoica a expediat un şut respins de portar în bara laterală, pentru ca din 8 metri State să catapulteze balonul în "aţe", iar două minute mai târziu, Dârsataru să închidă tabela cu un şut violent de la 20 de metri. Această confruntare, condusă la centru de ploieşteanul Emil Mateescu, a avut faţă în faţă următoarele distribuţii:C.S.M.: Marinică - Grigoras (`75 Dudău), Bej, Niţă, Dobre, Burloiu, Vintilă (`60 Cosmineanu), State (cpt), Dârstaru, Necula (`46 Stoica), Hromei (`65 R. Popa)Tricolor: Chileanu (cpt) - Anton, Mincu, Mazilu, Iorga, A. Popa, Vislan, Tudosin, Isar, Mazilu, TemelieCu această victorie, C.S.M.-ul încheie un sezon în care principalul câştig a fost apropierea iubitorilor de fotbal câmpineni de o echipă formată numai din tineri aflaţi la vârsta junioratului, tineri care reprezintă cu adevărat un punct de plecare spre fotbalul de performanţă.
Declaraţii după meci: Ion Burchi (antrenor C.S.M. Campina): "Era foarte important să terminăm cu bine şi mă bucur sincer pentru copii, mă bucur că am reuşit să-i mulţumim pe fanii noştri. Sper să înţeleagă toată lumea că această echipă, aşa cum arată acum şi mai ales cu doi, trei jucători în plus, cu siguranţă că la vară va termina pe primul loc în clasament. Sunt convins că datorită sponsorilor care sunt lângă noi, fotbalul din Câmpina se află în plină ascensiune şi în doi ani vom ajunge la nivelul primului eşalon din fotbalul prahovean“.

Unirea Câmpina, la jumătatea campionatului

Unirea Câmpina a reuşit să termine prima partea a campionatului în primele şase echipe, obiectivul stabilitînainte de începerea actualei stagiuni. După 17 etape, Unirea a reuşit să adune 27 de puncte, din opt victorii şi trei remize, dar este la 20 de puncte de liderul Intersport Plopeni.Pe teren propriu, Unirea Câmpina a reuşit să se impună în majoritatea partidelor, înscriind 24 de goluri în opt partide, dar acumulând şi două insuccese, tocmai în faţa formaţiilolr clasate pe primele două locuri - Intersport Plopeni şi Avântul Măneciu.În schimb, în deplasare, Unirea Câmpina a reuşit două victorii - 3-1 la Vâlcăneşti, în chiar prima etapă a campionatului, şi 2-1 la Buşteni, în ultima etapă a turului. La aceste victorii se mai adaugă remizele de la Păuleşti, Ceptura şi de la Ploieşti, din faţa formaţiei Petrolul ‘95.Antrenorii formaţiei Unirea Câmpina, Marius Pălănceanu (foto dreapta) şi Daniel Corcodel au reuşit să găsească o formulă care a dat rezultate de cele mai multe ori şi în care s-a îmbinat experienţa unor jucători cu tinereţea, impusă şi de regulament prin folosirea unui junior pe întreaga durată a jocului.Dacă la nivelul lotului au existat o serie întreagă de modificări, permutări şi încercări de a introduce în competiţie cât mai mulţi juniori, în schimb, la nivelul marcatorilor, printre cei mai constanţi jucători, care au marcat, aducând puncte pentru formaţia câmpineană,s-au numărat Burlacu (foto jos) şi Vane. “Căpitanul” Eduard Ţigănuş nu a mai avut parcă aceeaşi constanţă din sezoanele anterioare, dar am putut constata apariţia unor nume noi pe lista marcatorilor, la acest capitol evidenţiindu-se Nichifor. După aceste 17 etape grele, cu multă încărcătură nervoasă, pentru jucătorii şi tehnicienii formaţiei Unirea Câmpina urmează o binemeritată vacanţă. Cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii ianuarie a anului viitor, Pălănceanu şi Corcodel vor suna adunarea pentru a doua parte a campionatului, cu obişnuitul stagiu de pregătire şi cu numeroase partide amicale. Iar în retur se va încerca atât creşterea unor noi jucători, cât şi consolidarea actualei poziţii din clasamentul eşalonului de elită al fotbalului prahovean.


Mara” şi-a anunţat retragerea după înfrângerea de pe teren propriu, din faţa liderului
Poate cel mai greu moment al turului, pentru Unirea Câmpina, a fost partida de pe teren propriu cu liderul Intersport Plopeni. Venită după calvarul de la Ceptura, în care câmpinenii au avut parte de un “tratament” departe de ceea ce ar trebui să însemne un joc de fotbal, înfrângerea cu plopenarii a lăsat urme adânci în gruparea câmpineană. Atunci, la finalul jocului, Mărgărit Ciobotaru “Mara” a avut o ieşire nervoasă la adresa arbitrului Ovidiu Oprea, pe care a şi încercat să-l lovească, pentru ca, la câteva zile după meci, “Mara” să-şi anunţe retragerea din fotbal. „Gata! Nu se mai poate! După meciul de sâmbătă am stat toată noaptea şi m-am uitat la caseta jocului cu Plopeni şi am decis să mă retrag din fotbal. Nu se mai poate... Nu mai rezist... Am decis să iau această măsură radicală atât din cauza dificultăţilor financiare, dar şi pentru că nu accept ca munca şi sănătatea mea să fie distruse de un arbitru. Au fost atât de multe greşeli în partida cu Plopeni şi toate împotriva noastră, încât am decis că nu mai are rost să continui. Le-am plătit jucătorilor primele la zi şi i-am anunţat pe ceilalţi acţionari de decizia mea, care este una definitivă!“ - anunţa “Mara” la două zile după meciul cu Intersport Plopeni.

Sezonul de motocros, la final


Campionatul naţional individual de motocros s-a încheiat odată cu desfăşurarea etapei de la Odorheiu Secuiesc. În cadrul competiţiei naţionale au participat şi sportivi de la cluburile prahovene Lido Câmpina, Britmar B&S Motors Câmpina şi Xtreme Racing Team Câmpina.În etapa de la Odorheiu Secuiesc, la categoria MX1 (motociclete de 125 cmc), au fost prezenţi prahovenii Sebastian Strechioiu şi Alexandru Oprescu, de la Xtreme Racing Team. Aceştia au încheiat prima manşă pe locurile şapte şi opt, iar în manşa secundă au urcat câte o poziţie. Ca urmare a punctelor obţinute în această etapă, Strechioiu şi Oprescu au încheiat la egalitate în ierarhia generală, pe locul 11, ei participând, însă, numai la două etape dintre cele opt programate în campionat.De asemenea, Ciprian Marianov, de la Britmar B&S, care a concurat doar la prima rundă a sezonului, a încheiat, în clasament, pe poziţia a 22-a. La categoria MX2 (motociclete de 250 cmc), reprezentantul Lido Câmpina, Zoltan Fazekaş, a reuşit să ajungă la sosire doar în prima manşă din runda de la Odorhei, fiind la un pas de podium, pe locul patru, în timp ce, în actul secund, acesta a abandonat. Prezenţa lui Zoltan Fazekaş la Odorhei a fost prima din sezonul 2009, el fiind binecunoscut pentru evoluţiile sale excelente din anii anteriori, din campionatul de supermoto.La categoria amatorilor, Zsolt Bocksor, pilotul clubului Lido Câmpina, a încheiat sezonul 2009 pe poziţia a şasea, deşi în ultima jumătate a campionatului nu a mai participat. El a fost urmat de Marcel Vişoiu, de la Xtreme Racing Team Câmpina. În ierarhia generală, din Prahova au mai încheiat în top 15 Adrian Badea (Lido), Ciprian Pană, Irinel Potecă (ambii de la Xtreme Racing Team), pe locurile 10, 11, respectiv 12. La această categorie au fost prezenţi cei mai mulţi participanţi, de-a lungul sezonului luând startul în jur de 80 de piloţi.Totuşi, cea mai bună performanţă dintre sportivii prahoveni în ultima etapă a competiţiei a avut-o Mihai Pascu (Xtreme Racing Team), care s-a impus în ambele manşe ale rundei, la categoria veteranilor. Cu cele 50 de puncte câştigate la Odorhei, Pascu a urcat până pe poziţia a şaptea, după ce a participat la numai trei dintre cele nouă runde ale categoriei sale. Acesta a debutat cu un loc doi, în etapa de la Mediaş, după care, în penultima rundă, de la Sfântu Gheorghe, s-a situat pe locul patru.

Baschetul a fost la putere în sala “Grigorescu”


Timp de două zile, în Câmpina baschetul a fost la putere, după ce la sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu s-au derulat întreceri contând pentru Olimpiada Sportului Şcolar, mai întâi la fete - liceu şi apoi la băieţii din şcolile generale.Joi dimineaţă, la sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc prima manşă a jocurilor contând pentru Olimpiada Sportului Şcolar - baschet feminin, licee. S-au aflat faţă în faţă, rând pe rând, echipele reprezentând Colegiul Naţional “Cantacuzino” din Sinaia şi Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”, Grupul Şcolar Energetic şi Grupul Şcolar Forestier, ultimele trei din Câmpina. Au fost întreceri animate, vii, în care jucătoarele şi-au dorit cu ardoare victoria şi s-au bucurat la fiecare punct înscris. Returul este programat pentru primăvara anului viitor.După ce joi sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu” din Câmpina a găzduit întrecerea rezervată echipelor feminine de liceu la baschet, vineri a fost rândul băieţilor din şcolile generale. Astfel, în seria de la Câmpinas-au întâlnit formaţiile reprezentând Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” şi Şcoala Generală “Ion Câmpineanu”, ambele din Câmpina, şi Şcoala Generală Izvor şi Şcoala Generală “George Enescu”, ambele din Sinaia.

Echipa lui Hagianu a participat la Cupa Municipiului Ploieşti

Alături de alte 11 competitoare, echipa clubului Hagianu Mircea Junior Câmpina a participat la prima ediţie a Cupei Municipiului Ploieşti la fotbal pentru copii, competiţie organizată de Direcţia Judeţeană de Sport şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal.Formaţia lui Hagianu a participat la categoria 13 ani, jucători născuţi în anul 1996, fiind repartizată în prima grupă, alături de echipele Astra Ploieşti şi Galaxy Ploieşti. Din păcate, rezultatele nu au fost spectaculoase, dar Mircea Hagianu ne-a declarat: “Nici nu mizam pe rezultate deosebite, atâta vreme cât pentru cei mai mulţi dintre aceşti copii a fost prima competiţie de acest gen. Nu ne putem compara cu echipele din Ploieşti, care au o bază material net superioară nouă. Totuşi, principalul scop a fost atins, ţelul meu fiind ca jucătorii să acumuleze experienţă competiţională”.

Iată şi rezultatele înregistrate de formaţia câmpineană:

  • Astra Ploieşti - HM Junior Câmpina 2-1
  • HM Junior Câmpina - Galaxy Ploieşti 1-4

Competiţia a fost câştigată de echipele Galaxy Ploieşti (la categoria 12 ani) şi Astra Ploieşti (la categoria 13 ani).