09 februarie 2010

Editorial

ABUZUL MAJOR

Orice justificări ar aduce domnul Adrian Streinu Cercel, testarea vaccinului pe copii mi se pare un abuz strigător la cer. Aşteptam reacţii din partea ANPDC (autoritatea naţională pentru apărarea drepturilor copilului), a unor ONG-uri care să pună în discuţie această acţiune. Nimic. M-am revoltat mai ales cînd am auzit sumele care se plătesc. Este un îndemn nici măcar voalat la vînzarea de copii. Tare aş vrea să văd cîţi copii de medici, avocaţi, şefi de întreprinderi, politicieni sunt pe lista celor testaţi. Pariez că sunt numai amărăşteni. Atunci totul se reduce la o negustorie cu copii făcută de către stat. Nu sunt nici medic, nici specialist epidemiolog, dar toată această campanie are ceva extraordinar de murdar. Ar fi trebui să se facă publice criteriile după care s-au ales copiii-cobai, numele fiind fireşte secrete. M-ar fi interesat condiţia socială a părinţilor. Nu fac nici o incriminare medicilor, unii chiar sunt nişlte eroi, dar toată această campanie susţinută cu minimum de neuroni împotriva fast-foudurilor, pentru vaccinări şamd tinde să ascundă faptul că spitalele româneşti omoară anual mult mai mulţi oameni decât gripa porcină. Nu există o dezbatere publică asupra sistemului de sănătate, se iau decizii discreţionare, drepturile individuale sunt ignorate nonşalant. Dar nimic nu m-a indignat mai tare decât această folosire a copiilor. Nu ştiu cum se procedează în alte părţi (şi nici dl. Cercel nu a spus) dar ştiu de mari scnadaluri în care au fost antrenate companii farmaceutice ce au testat nu ştiu ce vaccinuri prin Africa. Una din două: or vaccinul este sigur şi atunci nu mai este nevoie de testare, or nu este sigur şi atunci este o crimă să-l testezi pe copii. Apoi, efectele nu sunt numai pe termen scurt, cine îmi garantează că efecte secundare nu apar peste 5 ani sau, pe cale genetică, la urmaşii copiilor cobai de azi? Cumva Ministerul Sănătăţii? Chestiunea aceasta mi se pare mult mai importantă decât toate scremetele politice ale nu ştiu cărui făţos cu pretenţii de lider. Suntem în faţa unui abuz de putere indiscutabil. Colac peste pupăză, ca o dovadă suplimentară de care chiar nu mai era nevoie, a mai apărut şi ştirea unui vaccin anti-tuberculoză care a expirat, dar continuă să fie administrat bebeluşilor din maternităţi.... nu e dăunător dar s-ar putea să nu mai fie eficient,declară senin un medic. Nu spun vorbă mare, dar ceea ce se întîmplă în sănătate este un adevărat genocid. Propun ca ministerul de resort să se numească Ministerul Mengelităţii, e mai aproape de modul în care acţionează făcînd experimente pe noi. Mă uimeşte şi lipsa de reacţie a presei, a societăţii civile, faţă de ceea ce se întîmplă cu copiii noştri. E un atac de fapt concentrat la adresa viitorului, pe de o parte sănătatea, pe de altă parte învăţămîntul, adică două domenii pentru care nu există niciodată bani şi care s-au degradat cel mai mult în ultimii 20 de ani. Dle. Cercel, v-aţi da copilul să fie testat un vaccin pe el? (Christian CRĂCIUN)

Ce nu e bun pentru Ploieşti, e foarte bun pentru Câmpina!

Carmen Gheorghe, schimbată cu scandal de la conducerea Poliţiei Comunitare Ploieşti, va fi noul director al Poliţiei Comunitare Câmpina

Administraţia ploieşteană a fost zguduită, la finele anului trecut, de un imens scandal. Totul a izbucnit în momentul în care a ieşit la iveală că şefa Poliţiei Comunitare Ploieşti, Carmen Gheorghe, îşi acorda, încă de la începutul anului, prime de peste 1.000 lei lunar. Salariul de încadrare al şefului Poliţiei Comunitare Ploieşti era de 1.600 lei. La care se adăugau - 50% indemnizaţie de conducere, 20% spor de relaţii cu publicul, 15% spor de ecran, 25% spor de stres, 10% spor de antenă, 15% spor de vechime. Pe lângă acestea, Carmen Gheorghe mai beneficia de telefon de serviciu, maşină de serviciu, cu şofer, şi locuinţă de serviciu. La toate acestea se adăugau sporuri lunare de peste 1.000 lei, ajungându-se chiar şi la 1.600 lei lunar. Astfel, Carmen Gheorghe a avut luni, în cursul anului 2009, când a încasat şi 5.160 lei! Adică, mai mult decât câştigă primarul Câmpinei, Horia Tiseanu! Dar credeţi că şeful Poliţiei Comunitare Ploieşti este o persoană fără importanţă? În nici un caz! Carmen Gheorghe a fost desemnată doi ani consecutiv poliţistul local al anului, iar în ianuarie 2009, la Căciulata, a devenit preşedintele Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali. Anul acesta, la Predeal, a fost reconfirmată în funcţie, deşi la momentul respectiv nu mai lucra în Poliţia Comunitară!În urma imensului scandal creat, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a fost nevoit s-o demită! Ulterior, s-a încercat transferarea acesteia la un alt compartiment din cadrul Primăriei Ploieşti, fiind nici mai mult nici mai puţin decât şefa Direcţiei de Relaţii Externe a Primăriei Ploieşti! Atenţie, chiar dacă nu cunoaşte nici o limbă străină!În cele din urmă, Volosevici a reuşit să se spele pe mâine de fostul şef al Poliţiei Comunitare Ploieşti. Concomitent, Carmen Gheorghe a fost transferată, urmând a fi instalată miercuri, 10 februarie, şef al Poliţiei Comunitare Câmpina!Pe parcursul ultimei săptămâni, primarul Horia Tiseanu a evitat subiectul, impresia fiind că încearcă să tragă de timp… Sau că a fost obligat să accepte această variantă, fiind pus, practic, în faţa faptului împlinit. Toate acestea nu ar face decât să alimenteze suspiciunile că Roberta Anastase este „umbrela” care o protejează pe Carmen Gheorghe. Şi cum atât Volosevici, cât şi Tiseanu, îi sunt subordonaţi din punct de vedere politic Robertei Anastase, nici unul dintre ei nu i-a putut refuza transferul fostei şefe a Poliţiei Comunitare Ploieşti, Carmen Gheorghe, la Câmpina.„Voi fi, din data de 10 februarie, directorul Poliţiei Comunitare Câmpina. Încă nu am apucat să iau contact cu oamenii de aici, am discutat doar cu primarul şi cu şefa de la Resurse Umane. Am fost întâmpinată foarte frumos şi sper să am o activitate cât mai bună. Aici nu este o instituţie de sine stătătoare, cum e cazul în Ploieşti, este o direcţie în structura Primăriei Câmpina, direct subordonată primarului. De altfel, el a fost cel care a solicitat transferul meu”, a declarat Carmen Gheorghe în presa judeţeană.

Inspectorii Curţii de Conturi şi-au prelungit perioada controlului la Spitalul Municipal

V-am informat că, încă din prima săptămână de lucru a acestui an, la Spitalul Municipal Câmpina a început un control al inspectorilor de la Curtea de Conturi. Nu este vorba de controlul periodic al oricărei instituţii bugetare, ci de un control solicitat încă din luna august a anului trecut de fostul manager Călin Tiu.Interesant este că inspectorii Curţii de Conturi au ajuns la spitalul câmpinean după ce Tiu nu mai era manager, iar principala lor misiune – solicitată din vara anului trecut – a fost de verificare a contractului dintre Spitalul Municipal şi Romgermed Bucureşti. În mod obişnuit, controlul ar fi trebuit să se încheie pe 18 februarie, dar inspectorii Curţii de Conturi au anunţat conducerea spitalului că-şi prelungesc cu două săptămâni perioada verificărilor. Să fie acestea un semn că nu va fi muşamalizat scandalul din jurul contractului cu Romgermed?!

Firma Soceram vrea să concesioneze platoul Muscel pentru a realiza un parc „ca-n Occident”

După ultima şedinţă a Consiliului Local, în cadrul căreia, printre altele, s-a aprobat şi un proiect privind concesionarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 85.778 mp, adică întreg platoul Muscel, firma Soceram a dorit să-şi facă publice intenţiile.În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de preşedintele Consiliului de Administraţie al Soceram, Roxana Gheorghe, la care a participat şi Elena Albu, membru în acelaşi organism, dar şi consilier local, a fost prezentat proiectul gândit de conducerea acestei societăţi comerciale.„De mai multă vreme – a precizat Roxana Gheorghe – intenţionăm să amenajăm un parc în Câmpina, localitatea din care provin acţionarii principali ai acestei societăţi. În Câmpina, spaţiul verde a scăzut constant în ultimii ani, ajungând în prezent la aproximativ 12 mp per locuitor, chiar dacă prevederile europene impun 26 mp pentru un locuitor. Sperăm să câştigăm licitaţia şi să realizăm un parc în care suntem dispuşi să investim două milioane euro. În afara acestei investiţii, bugetul local va mai avea de câştigat de pe urma taxelor de autorizare, de pe urma impozitelor, dar şi a redevenţei, care va fi în final de aproximativ 1,5 milioane euro. Investiţia noastră va aduce nu numai un parc ca-n Occident, aşa cum sunt convinsă că ne-am dorit toţi când am văzut în străinătate astfel de spaţii amenajate, dar şi aproximativ 30 locuri de muncă, pe perioada amenajării parcului şi în jur de 15 persoane pe perioada administrării şi întreţinerii sale. De asemenea, acest parc ar putea deveni o adevărată atracţie turistică, un punct pentru dezvoltarea turistică viitoare a zonei şi poate chiar un pol urban. Am convingerea că în maxim cinci ani parcul va arăta aşa cum îl gândim noi, fiind necesar un astfel de timp pentru a creşte florile şi copacii până la un nivel acceptabil. Nu în ultimul rând, pentru că am auzit tot felul de lucruri, vreau să vă asigur că acest parc va fi realizat, iar intrarea va fi gratuită”.Conform proiectului prezentat de conducerea firmei Soceram, care a fost prezentat şi în plenul Consiliului Local, viitorul parc va avea terenuri de baschet, volei, tenis şi minifotbal, precum şi un patinoar, unde se va intra contra unei taxe. De asemenea, vor exista centre de închiriere pentru echipamentul necesar folosirii acestor terenuri, precum şi tot felul de chioşcuri. Nu vor lipsi zonele pentru picnic, mesele de şah şi tenis şi multe alte amenajări. Vor exista alei pietonale şi generoase spaţii verzi. Proiectul în sine sună promiţător şi nu rămâne decât să aşteptăm punerea lui în aplicare…

Elena Albu a avut păreri diferite faţă de ceea ce a votat în Consiliul Local!
„Eu nu aş fi fost de acord cu proiectul în formula adoptată de Consiliul Local. Din punctul meu de vedere, de pe umerii administraţiei locale se ia o sarcină importantă şi grea, o societate privată asumându-şi realizarea unui parc. În loc să se aplice o serie de facilităţi, chiar un parteneriat între administraţie şi această societate, s-a preferat varianta ca viitorul câştigător al licitaţiei să plătească aproximativ 1,5 milioane euro pentru a face ceea ce avea de făcut administraţia locală!” În momentul în care a fost întrebată de ce nu a spus toate aceste lucruri la şedinţa Consiliului Local, Elena Albu a dat un răspuns foarte interesant: „Am propus această variantă în întâlnirea noastră de la partid, dinaintea oricărei şedinţe, dar am fost în minoritate. Aşa că…”În schimb, Elena Albu a ţinut să mai precizeze: „Sunt sigură 100% că se va realiza acest parc, pentru că altfel societatea Soceram pierde inutil nişte bani”.Nu în ultimul rând, Elena Albu a mai vorbit despre ideea de „parc public”, susţinută de unii dintre colegii săi, chiar de partid nu numai din Consiliul Local, şi s-a arătat de-a dreptul indignată că oameni care trebuie să decidă pentru soarta unei localităţi nu înţeleg că un „parc public” nu se poate realiza cu bani… privaţi!

De ce Soceram a ales Câmpina...
Societatea Soceram îşi are sediul central la Bucureşti, fabrici la Bucov, Doiceşti şi Urziceni, la Câmpina funcţionând doar Departamentul Comercial. De ce a ales Soceram să facă parcul în Câmpina? „Pentru că acţionarii majoritari sunt din Câmpina, noi trăim în acest oraş şi vrem să facem ceva pentru comunitate. Avem peste 300 de angajaţi şi nu suntem la prima campanie ecologică, având o experienţă de câţiva ani buni în protejarea mediului înconjurător prin derularea unor campanii de împădurire”, ne-a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al Soceram, Roxana Gheorghe.

Consultare publică pentru îmbunătăţirea proiectului
Chiar dacă, încă, nu a câştigat licitaţia pentru concesionarea platoului Muscel, totuşi, firma Soceram a demarat o campanie de consultare a cetăţenilor din Câmpina şi nu numai pentru îmbunătăţirea proiectului. „Dorim să popularizăm proiectul nostru şi orice idee, orice sugestie va fi binevenită pentru a îmbunătăţi proiectul nostru şi pentru ca finalmente acest parc să arate aşa cum ne dorim cu toţii”, a mai adăugat Roxana Gheorghe.

Aleşii locali şi unii angajaţi ai Primăriei s-au plimbat în 2009 de... peste 80.000 lei

Deplasările externe ale administraţiei locale au reprezentat mai mereu un subiect delicat. Şi nu neapărat din pricina banilor cheltuiţi, cât din cauza faptului că pentru aproape toţi aleşii locali sau angajaţi ai Primăriei, care au participat la aceste deplasări, ele par a fi mai degrabă... modalităţi de recompensare. De ce? Foarte simplu! În ultimele patru mandate nu am auzit şi nu am văzut nici o măsură luată sau aplicată de administraţia locală după un model văzut într-o astfel de deplasare. Câmpina trebuie să fie reprezentată la aceste reuniuni internaţionale, dar dacă nu există şi un efect concret pentru cei care le plătesc – contribuabilii câmpineni – atunci rămân doar nişte excursii frumoase, de care aleşii locali şi angajaţii Primăriei se bucură cu sinceritate. Şi pentru care, uneori, se ceartă cu aprindere…Spre deosebire de anii anteriori, în 2009 nu s-a mai plecat decât în trei deplasări, dintre care două în Turcia şi una în Franţa. Ar mai fi fost o deplasare în Grecia, pentru care chiar se stabilise componenţa delegaţiei, dar seminarul respectiv a fost anulat în ultimul moment, precum şi deplasarea tradiţională la Silivri, în Turcia, dar schimbarea primarului de acolo pare să fi îngheţat relaţiile dintre Câmpina şi Silivri. Chiar dacă numărul deplasărilor a scăzut – de la 5-6, chiar 7, până la 3 – totuşi, nu se menţine aceeaşi proporţie şi în privinţa cheltuielilor. În anul 2009, pentru cele trei deplasări s-au cheltuit de la bugetul local 81.695 lei, adică peste 800 milioane lei vechi. La fel ca şi în ceilalţi ani, s-a urmărit o rotaţie a consilierilor, astfel încât fiecare să aibă parte de un scurt „concediu” pe bani publici. Totuşi, Elvis Arghir, care în întreg mandatul precedent nu a fost în nici o delegaţie, de această dată pare hotărât „să-şi scoată pârleala”, bifând două dintre cele trei deplasări. Din rândul aleşilor locali au mai fost plecaţi Ion Dragomir, Horaţiu Zăgan, Elena Albu, Gena Preda, Gheorghe Sandu, Viorel Bondoc, Marian Dulă, Lucian Cercel, Daniel Telegescu, Gheorghe Tudor, Mihaela Neagu Petrovici şi Marian Nistor. Nu au bifat nici o deplasare externă primarul Horia Tiseanu şi consilierii Dragomir Enache, Alin Moldoveanu, Adrian Piţigoi, Jenica Tabacu (înlocuită cu Luminiţa Dumitrescu), Florin Marcu şi Monica Clinciu.
1. Seminarul “Dezvoltarea şi modernizarea serviciilor publice locale” – Izmir, Turcia, 26 iunie – 5 iulie 2009. Viceprimarul Ion Dragomir, consilierii Horaţiu Zăgan şi Elvis Arghir, reprezentanţii Primăriei – Gheorghe Ecaterinescu şi Gheorghe Creţu. Costurile deplasării – 20.690 lei.
2. Seminarul “Practici, experienţă în dezvoltarea locală” – Strasbourg, Franţa, 22-30 august 2009. Consilierii Elena Albu, Gena Preda, Elvis Arghir şi Gheorghe Sandu, reprezentanta Primăriei – Gabriela Barbu. Valoarea deplasării – 25.165 lei.
3. Vizită profesională şi schimb de experienţă la seminarul “Nevoia abordării strategiei de dezvoltare locală” – Antalya, Turcia, 5-12 septembrie. Au participat consilierii locali Viorel Bondoc, Marian Dulă, Lucian Cercel, Daniel Telegescu, Gheorghe Tudor, Mihaela Neagu Petrovici şi Marian Nistor, reprezentanta Primăriei – Eliza Oprescu. Costuri – 35.840 lei.

Administraţia Tiseanu s-a pus pe reparat şi modernizat străzi

În anul 2009, s-au cheltuit aproape 29 milioane lei, de peste şase ori mai mult decât în anul precedent!

Municipalitatea câmpineană a părut foarte hotărâtă ca în anul 2009 să realizeze un record în privinţa reparaţiilor şi modernizărilor de străzi. Împreună cu membrii Consiliului Local, care au înţeles şi chiar au insistat pentru ca repararea străzilor să devină o prioritate, edilul-şef şi-a pus semnătura pe cheltuirea, în anul 2009, a sumei de 28.981.235,27 lei, adică aproape 290 miliarde lei vechi. Valoarea este net superioară celei din anul precedent, atunci când aceeaşi administraţie cheltuise pentru repararea şi modernizarea străzilor doar în jur de 4,3 milioane lei, adică 43 miliarde lei vechi!În anul 2009 s-au modernizat sau reparat 37 de străzi şi alei, unele mai mari, altele mai mici, unele situate n zona centrală, altele chiar la periferie.În sumele prevăzute sunt incluse atât costurile execuţiei lucrărilor, dar şi ale taxelor pentru Inspectoratul de Stat în Construcţii, sau costurile de dirigenţie de şantier şi asistenţă tehnică.

Modernizări străzi
Strada Carpaţi – 137.670 lei – executant Cast SRL
Străzile Târnava Mare şi Târnava Mică – 441.620 lei – Cast SRL
Strada Alunului – 21.780 lei – Ascon SRL
Străzile Sălaj şi În Luncă – 1.069.601 lei – Drumuri şi Poduri SA
Drumuri acces şi reţele edilitare cartier Erupţiei – 1.053.855 lei – Petrom Service SA
Strada Păcuri – 707.882 lei – Cast SRL
Strada Cărămidari – 53.547 lei – Hamirt SRL
Strada Fântânii – 169.867 lei – Matero Ama SRL
Strada Rezervoarelor – 427.150 lei – Cast SRL
Străzile Podului şi Grindului – 296.640 lei – ICIM Construct SA
Strada Islaz – 385.505 lei – Cast SRL
Strada Petre Oncioiu – 137.030 lei – Cast SRL
Străzile Înfrăţirii şi Licurici – 321.476 lei – Cast SRL
Strada Grădinii – 185.314 lei – Cast SRL
Strada Geo Bogza – 183.685 lei – Cast SRL
Strada Garoafelor – 130.846 lei – Cast SRL
Străzile Fermei, Teilor şi Văii – 814.921 lei – Cast SRL
Reparaţii străzi
Amenajare şi punere în siguranţă drum de acces Asociaţia Augustienelor – 408.804 lei – Cast SRL
Strada Tudor Vladimirescu, reasfaltare carosabil şi trotuare – 325.562,76 lei – Cast SRL
Strada Gheorghe Doja, refacerea infrastructurii – 52.168,12 lei – Matero Ama SRL
Strada Griviţei, reasfaltare carosabil şi trotuare – 1.208.450 lei – Cast SRL
Străzile Mihail Kogălniceanu, Constantin Stere, Zorilor, Pictor Grigorescu, reabilitarea carosabilului – 1.890.675 lei – Delta ACM ‘93 SRL
Străzile Schelelor şi Plevnei, reabilitarea carosabilului – 1.011.017 lei – Cast SRL
Strada Livezi, refacerea infrastructurii – 59.759 lei – Hamirt SRL
Străzile Câmpului şi Mioriţei – 611.440 lei – Matero Ama SRL
Strada Ghiocei, reamenajarea infrastructurii – 42.575,39 lei – Matero Ama SRL.
Cine sunt principalii beneficiari ai reparării şi modernizării străzilor?
„Câmpinenii”, ar putea răspunde reprezentanţii administraţiei locale. Dar nu la ei vrem să facem referire în rândurile următoare. Ci la firmele care au beneficiat de pe urma acestor lucrări.Grosul lucrărilor în anul 2009 a fost adjudecat de firma Cast, înregistrată la Băneşti şi care aparţine omului de afaceri câmpinean Ioan „Jimmy” Palada. Acesta a revenit recent la sentimente mai bune faţă de administraţia câmpineană, după ce s-a judecat ani întregi cu Primăria şi Consiliul Local Câmpina. Totul a plecat din mandatul primarului Mihai Stănescu, atunci când firma de la acea vreme a lui „Jimmy” Palada a realizat lucrarea de amenajare a Parcului Trandafirilor, cel din zona notariatelor. Stănescu a refuzat să achite firmei în cauză o factură mult mai mare faţă de înţelegerea iniţială între cele două părţi, totul ajungând în justiţie şi durând ani întregi. În cele din urmă, procesul s-a finalizat, administraţia locală a achitat sumele cuvenite omului de afaceri, inclusiv penalităţile, iar relaţia contractuală dintre cele două părţi s-a reluat. Acum, responsabilii Primăriei pe probleme de reparaţii şi modernizări străzi ne-au mărturisit că sunt foarte mulţumiţi de modul în care lucrează firma din Băneşti, principiul „repede şi bine” părând a sta la baza noii filosofii de afaceri a firmei Cast.

Patru terenuri... tentante, scoase la licitaţie

Oficialii Primăriei Câmpina au anunţat că joi, 25 februarie, cu începere de la ora 9.00, organizează licitaţie publică pentru vânzarea, concesionarea sau închirierea a patru terenuri, în suprafaţă totală de aproximativ 150.000 mp.Este vorba de 1.092 mp pe Strada Păcuri (preţ de pornire a licitaţiei 30 euro/mp, fără TVA), 33.850 mp pe Drumul Taberei (2,75 euro), 85.778 mp pe platoul Muscel (12,5 euro) şi 21.623 mp în incinta Spitalului Voila (0,25 lei).

Primăria a demarat procedurile pentru reasfaltarea străzilor Cuza şi Henri Coandă

Prin intermediul site-ului de achiziţii publice, Primăria Câmpina a demarat procedurile pentru lucrarea de reasfaltare a carosabilului şi a trotuarelor pe străzile Cuza şi Henri Coandă. Data limită pentru depunerea ofertelor este vineri, 12 februarie, ora 9.00, o oră mai târziu fiind programată deschiderea ofertelor, urmând a avea câştig de cauză oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Şcoala Generală nr. 8 îşi aşteaptă boboceii

Este vremea înscrierilor în clasele I pentru viitorul an şcolar. Am vrut să vedem cum se derulează acest proces în una dintre unităţile de învăţământ câmpinene, este vorba de Şcoala Generală nr. 8, din apropierea Muzeului „Grigorescu”. Pentru anul şcolar 2010-2011, la această şcoală au fost aprobate două clase I, mai mult de jumătate din locuri fiind deja ocupate.„Instituţia noastră de învăţământ funcţionează într-un singur schimb, dimineaţa, pentru toate clasele, întrucât spaţiul clădirii permite acest lucru. Astfel, se respectă ritmul biologic de muncă al elevului, care beneficiază de lumină naturală şi de un orar adecvat vârstei. Clasele sunt amenajate corespunzător, există laboratoare moderne, bine dotate şi alte facilităţi. Precizăm că în anul şcolar trecut s-au făcut importante investiţii în reabilitarea localului şcolii, atât cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local, cât şi din fonduri guvernamentale. Şcoala noastră are personalitate juridică în prezent şi va avea şi în perspectivă, întrucât Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a admis în structura şcolii noastre şi Grădiniţa cu program normal nr. 4. Încadrarea şcolii este foarte bună, având cadre didactice calificate, cu experienţă bogată, cu grade didactice, rezultate la concursuri şi olimpiade, fapt dovedit şi de admiterea elevilor noştri la liceu. În ciclul primar avem învăţătoare cu studii superioare şi master. Toate învăţătoarele au gradul didactic I, vechime în învăţământ, perfecţionări la zi. Anul şcolar viitor, una dintre clasele a I-a va fi preluată de învăţătoarea Florica Iarca, cea care aşteaptă cu nerăbdare să-şi întâmpine boboceii şi să le călăuzească paşii, în următorii patru ani. Are gradul didactic I şi o vechime de 36 de ani, numai în şcoala noastră. A obţinut rezultate deosebite cu fiecare promoţie (locul III, pe judeţ, la olimpiada interdisciplinară cu seria trecută). Actualii elevi ai clasei a IV-a au participat la Concursul judeţean de cultură generală şi au obţinut rezultate meritorii. Toţi cei cinci participanţi au obţinut premii şi menţiuni. Astfel, Mădălin Vasilescu a obţinut cu 85 puncte premiul al II-lea. Primele menţiuni au fost obţinute de Sandra Şerban şi Diandra Radu, cu câte 75 puncte. Sperăm să obţină rezultate deosebite la concursul interdisciplinar şi celelalte concursuri pe discipline, care urmează să se desfăşoare în semestrul al II-lea. De fiecare dată, învăţătoarea Iarca participă cu elevii la diferite activităţi extracurriculare, care contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor copiilor despre frumuseţile ţării, la educarea dragostei, respectului pentru frumosul din natură, artă, cultură. Părinţii care solicită program prelungit pentru copiii lor înscrişi în clasa I, vor beneficia şi de această facilitate pe care şcoala noastră o oferă”, ne-a declarat directorul Şcolii Generale nr. 8 Câmpina, prof. Felicia Turosu.

La Câmpina, rata şomajului a crescut şi în ianuarie 2010

În prima lună a acestui an, la Câmpina, rata şomajului a continuat să crească, de la 4,6% (în decembrie 2009) la 4,7%. În termeni absoluţi, la Câmpina sunt înregistraţi 1.204 şomeri, din care 563 sunt femei, iar din totalul celor înregistraţi 1.012 sunt indemnizaţi, din care 462 femei.La nivelul întregului judeţ, rata şomajului în ianuarie 2010 a fost de 4,8% în mediul urban şi 6,3% în mediul rural. Capitala judeţului, municipiul Ploieşti, are o rată a şomajului de 3,9%, iar în localităţile limitrofe Câmpinei cotele ratei şomajului au ajuns la 4,9% la Breaza, 5,4% la Băneşti, 6,1% la Brebu, 3,4% la Cornu, 5,3% la Poiana Câmpina, 6% la Proviţa de Jos, 4,6% la Proviţa de Sus, 5,8% la Telega.

Municipiul Câmpina nu va fi afectat de disponibilizările din învăţământ

În ultimele zile, liderii de sindicat din educaţie, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, au purtat mai multe discuţii fiind foarte aproape de a definitiva procesul de restructurare impus de Guvern.„La nivelul municipiului Câmpina nu vor fi modificări importante în structura unităţilor de învăţământ pentru viitorul an şcolar. În momentul de faţă, am stabilit ca la Şcoala Generală Ion Câmpineanu să se cumuleze trei clase în două din acelaşi an de învăţământ, aceasta fiind practic singura modificare din Câmpina faţă de acest an şcolar. În localităţile limitrofe, la Drăgăneasa va rămâne numai şcoală cu clasele I-IV, elevii din ciclul gimnazial urmând a fi mutaţi la Şcoala din Proviţa de Jos, fiindu-le asigurat mijlocul de transport, iar la Brebu, Şcoala nr. 2 îşi pierde personalitatea juridică, intrând sub jurisdicţia Şcolii Generale nr. 1. În total, la nivelul întregului judeţ, vor fi disponibilizaţi 440-450 salariaţi din educaţie, însemnând atât cadre didactice, dar şi personal auxiliar. Am încercat să nu fie afectaţi titularii posturilor şi, mai ales, procesul instructiv-educativ să se poată derula în continuare în condiţii cât mai aproape de normalitate”, ne-a precizat liderul Sindicatului Valea Prahovei, afiliat la FSLI, Dan Ioan Bujor.

Cronica neagră

Cu autotractorul pe DN1
Poliţiştii rutieri, în timp ce acţionau DN1, au oprit un autotractor condus de Valentin M., de 32 ani, din Proviţa de Jos, care se deplasa în direcţia Braşov. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că vehiculul este neînmatriculat, fiind radiat din circulaţie încă din data de 2 aprilie 2009, ceea ce i-a atras tânărului proviţean un dosar penal.
Evaziune fiscală la Brebu
În urma activităţilor întreprinse de către poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Câmpina, a fost începută urmărirea penală faţă de Marian T., în vârstă de 34 de ani, şi Iuliana T., în vârstă de 22 de ani, ambii din Brebu. Aceştia sunt învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, respectiv evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia. Concret, în perioada 2008-2009, asociatul a desfăşurat activităţi comerciale în domeniul achiziţiilor de materiale de construcţie, pe care administratorul nu le-a evidenţiat în contabilitate. Valoarea tranzacţiilor astfel încheiate este de 184.000 lei, sumă constatată ca lipsind din patrimoniul societăţii. Totodată, cei doi s-au sustras de la plata impozitelor datorate bugetului de stat cu suma de 1.300 lei. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea stabilirii întregului prejudiciu cauzat şi a luării măsurilor de recuperare a acestuia.
Alunecări de teren la Comarnic
Pe DJ 101 A, în localitatea Comarnic, din cauza unor alunecări de teren, drumul s-a surpat, rezultând o diferenţă de nivel de aproximativ 30 – 40 cm. Zona afectată cuprinde o porţiune de 60 de metri şi se află în punctul „Aneta”, pe Strada Secăriei. Pe sectorul respectiv de drum au apărut şi crăpături în covorul asfaltic, motiv pentru care se circulă cu restricţie de viteză.
La furat de lemne…
Poliţiştii din Filipeştii de Pădure au desfăşurat, zilele trecute, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor de natură silvică. În demersul lor de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de arbori, oamenii legii au fost sprijiniţi de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Câmpina. În urma activităţilor întreprinse, au depistate 3 persoane, toate din Filipeştii de Pădure, care tăiaseră din păduri proprietate privată diferite cantităţi de lemn esenţă stejar, carpen şi jugastru. Cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional.

Câmpina a găzduit a V-a ediţie a Târgului Mierii

În week-end-ul trecut, la Casa Tineretului a avut loc a V-a ediţie a Târgului Mierii, acţiune organizată de Asociaţia Apicultorilor Valea Prahovei, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Câmpina. Holul principal şi platoul din faţa Casei Tineretului s-au dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea de apicultori şi iubitori de... miere, dornici să asiste la acest târg din domeniul apicol. De la vânzători de miere, aproximativ 15 lei un borcan cu miere, la producători de tot felul de utilaje şi accesorii necesare oricărui apicultor, dar şi la produse derivate, cum ar fi lumânări din ceară de albine, faguri, tot felul de creme pe bază de lăptişor de matcă şi chiar turtă dulce cu miere. Şi au mai fost şi produse care aveau mai puţină legătură – sau chiar deloc – cu mierea: vin, pop corns şi chiar mici şi bere!După deschiderea oficială şi cuvântul primarului Horia Tiseanu, asistat de numeroşi consilieri locali, a urmat concursul „Cel mai bun degustător de miere”, la care au participat inclusiv primarul Tiseanu şi aleşii urbei. Au fost şi momente artistice susţinute de ansambluri de dans şi solişti locali.Această nouă ediţie a Târgului Mierii a fost un adevărat succes, dovadă stând numărul mare de vizitatori care au trecut pragul Casei Tineretului, în ciuda condiţiilor meteo nu foarte favorabile.

Amicale

CSM Câmpina a învins categoric la FC Snagov
FC Snagov - CSM Câmpina 1-6
Săptămâna trecută, fotbaliştii de la CSM Câmpina au trecut de la antrenamentele fizice şi tactice, de acumulare, la jocul cu mingea în două meciuri amicale. Miercuri, 3 februarie, elevii lui Ionică Burchi s-au deplasat la Snagov în vederea susţinerii unui meci de pregătire în compania juniorilor republicani ai FC Snagov. Chiar dacă terenul a fost destul de greu (înzăpezit), câmpinenii au avut o prestaţie de excepţie, staff-ul tehnic apreciind la sfârşitul jocului că CSM a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din ultima vreme. Antrenorul Burchi a introdus în teren pe toţi cei 24 de jucători din lotul deplasat la Snagov, dând astfel posibilitatea fiecăruia dintre ei să-şi arate potenţialul de promovare în unsprezecele de bază cu care CSM Câmpina va începe returul campionatului cu un singur gând - câştigarea seriei şi promovarea în eşalonul superior. Rezultatul final de 6-1 în favoarea CSM Câmpina spune mai mult decât orice altă cronică, chiar dacă realitatea din teren ar fi putut duce la o diferenţă mult mai mare pe tabela de marcaj.Printre marcatori s-au numărat: Burchi, Vintilă, Necula, Mancu şi Hromei. Întrebat la sfârşitul meciului care a fost cheia unei victorii atât de clare în faţa unei echipe valoroase ca FC Snagov, antrenorul a declarat: „Echipa a jucat foarte bine şi deja se vede seriozitatea de care au dat dovadă jucătorii în perioada de pregătire. Azi am avut însă şi câteva deficienţe în jocul individual, pe care trebuie să le înlăturăm. Oricum, cred ca suntem pe drumul cel bun“.
Sâmbătă, 6 februarie, CSM Câmpina a mai disputat un meci amical la Floreşti, în compania clubului sportiv din localitate. După o partidă dificilă, disputată pe un teren îngheţat, CSM Câmpina a învins cu 2-1 prin golurile marcate de Burchi şi Robert.