30 martie 2010

Alin Moldoveanu se pregăteşte să preia postul de city-manager

Cu puţin timp înaintea începerii şedinţei Consiliului Local, pe masa fiecărui consilier a mai apărut un proiect de hotărâre. Titulatura sa nu spunea mai nimic: „Aprobarea modificării şi completării anexelor 1 şi 2 la HCL 104 din 24 iulie 2008”. Când l-au luat la răsfoit, consilierii sosiţi ceva mai devreme au întrebat dacă nu cumva e o glumă, apoi au  început să se revolte, să comenteze vehement. Şi asta în timp ce iniţiatorul proiectului, Adrian Piţigoi, afişa calmul şi superioritatea omului care ştie că „are spatele asigurat”. Dar despre ce proiect era vorba? Unul prin care se aprobau criteriile pe care trebuie să le îndeplinească administratorul public, acel city-manager, post care îi fusese pregătit în iulie 2008 Jenicăi Tabacu, potrivit înţelegerii electorale dintre cele două tururi de scrutin de la alegerile locale, făcute între PD-L, PSD şi PIN tocmai împotriva lui... Alin Moldoveanu! „C-aşa-i în politică!”, spunea atunci Jenica Tabacu. Astăzi, acelaşi răspuns se potriveşte perfect...
Văzând despre ce este vorba, mulţi consilieri au afirmat fără să se ferească de presă sau colegi că nu vor fi de acord cu introducerea proiectului pe ordinea de zi. Dar le-a trecut repede. Revolta lor a durat până au venit trei oameni – Horia Tiseanu, Ion Dragomir şi Alin Moldoveanu – care şi-au convins colegii să „e bine aşa”!
Cu capetele plecate şi fără multe discuţii, consilierii au fost de acord că viitorul city-manager nu mai are nevoie de studii postuniversitare sau masterate, ci doar de studii medii; că nu este nevoie să ştie să lucreze la computer la stadiul avansat, ci mediu; că o  limbă străină nu trebuie aprofundată, astfel încât toate criteriile care atunci erau făcute pentru Jenica Tabacu, au fost transformate după chipul şi asemănarea lui Alin Moldoveanu. Singura diferenţă – dacă pentru Jenica Tabacu, contractul de city-manger era de un an, cu posibilitate de prelungire, pentru Alin Moldoveanu contractul va fi pe 3 ani! Şi mai este o diferenţă – dacă Jenica Tabacu s-ar fi ocupat, ca administrator public, de coordonarea activităţilor culturale, Alin Moldoveanu se va ocupa de organizarea şi coordonarea activităţii de curăţenie şi salubrizare. Cel puţin la momentul şedinţei Consiliului Local, Alin Moldoveanu nu a confirmat că ar fi interesat de acest post decât dacă... „îmi impune cineva”.

Abţinerea lui Marcu şi tupeul lui Piţigoi
Florin Marcu a făcut notă discordantă faţă de fostul său şef de partid, Alin Moldoveanu. Marcu l-a întrebat pertinent pe Piţigoi în ce constă urgenţa acestui proiect. Răspunsul acestuia din urmă a fost poate unul dintre cele mai obraznice din istoria Consiliului Local: „Eram eu prin Primărie, nu dumneavoastră, şi fiind acest proiect de făcut, am acceptat să-l fac eu!” Şi nimeni nu i-a putut spune nimic... Dar Florin Marcu a fost, până la urmă, singurul care s-a abţinut la votul pentru acest proiect. Cât despre Piţigoi, ce coincidenţă să fie doar el prin Primărie la momentul oportun, în condiţiile în care lucrează la Bucureşti şi este destul de rar văzut prin Câmpina.

Senatorul Severin trage o concluzie
Şedinţa CL a avut loc joi seară. Vineri dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de senatorul PD-L Georgică Severin, printre altele, s-a „atins” şi subiectul privind administratorul public – al treilea om din fruntea administraţiei locale. Afirmaţia lui Severin nu mai necesită nici un comentariu: „Regret că municipiul Câmpina a fost degradat la nivelul unui oraş care poate fi condus şi de o persoană cu studii medii!”

Războiul din jurul Spitalului Municipal continuă...

Senatorul Georgică Severin îi răspunde 
actualului manager, Alexandru Matei

Spitalul Municipal naşte în continuare lungi şi aprinse controverse generate – în special – de o serie de contracte extrem de dubioase care au inflamat spiritele. Aşa se face că este pe cale să apară o adevărată odisee în jurul acestui spital, iar după ce Alexandru Matei i-a transmis o scrisoare senatorului Severin, acesta s-a simţit dator să reacţioneze. La rândul său, fostul manager Călin Tiu a reacţionat la acuzele aduse de consilierul local Alin Moldoveanu. Din toate acestea, singurul lucru bun este că începe să se spună unor lucruri pe nume, singura cale de a afla adevărul privind cheltuirea banului public la Spitalul Muinicipal. Asta până va apărea raportul Curţii de Conturi...

Severin contraatacă dur

Senatorul Georgică Severin a prezentat presei o scrisoare pe care a primit-o din partea managerului Spitalului Municipal, dr. Alexandru Matei, scrisoare pe care am prezentat-o într-una dintre ediţiile noastre trecute. „Scrisoarea care îmi este adresată în calitate de senator nu este ştampilată, nu are un număr de înregistrare şi mi-a fost lăsată la cabinet de consilierul Alin Moldoveanu, ceea ce mă face să mă întreb dacă este o scrisoare politică sau este un dialog între instituţii. Eu îmi menţin afirmaţiile făcute şi voi prezenta noi date din documente oficiale”.
Severin a continuat: „La nivelul conducerii Primăriei este un curent de opinie care m-a lăsat... mirat. Am o adresă a Primăriei din 4 septembrie 2009 către conducerea Spitalului Municipal, reprezentată la acel moment de Călin Tiu, prin care se solicită îndeplinirea recomandărilor din raportului de audit. Şi, conform acestei adrese, este vorba despre recuperarea sumei de 3.850,43 lei de la Asociaţia de Proprietari nr. 924, achitată în mod nejustificat în perioada în care aveaţi în administrare Creşa nr. 1. De asemenea, s-a constatat că aţi achitat în cursul anului 2007 către Esco Energy, în mod eronat, suma de 340.992,93 lei, reprezentând facturi cu diferenţe de consumuri a energia termică şi apa caldă menajeră, calculate fără acoperire în realitate, 307.268,85 lei, şi penalităţi la aceste facturi – 33.724,08 lei. Se mai afirmă în adresă că firma Esco Energy a recunoscut că au existat calcule incorecte la stabilirea consumurilor de energie termică. De asemenea, nu s-a recuperat chiria datorată de Esco Energy către spital pentru spaţiul ocupat de centrala termică, valoarea acesteia fiind calculată până la data încheierii auditului la suma de 44.530,04 lei”.
Numai din prezentarea acestei adrese a Primăriei rezultă un prejudiciu în valoare de 389.373,40 lei, adică aproape 4 miliarde lei vechi.
Dar cifrele prezentate de senatorul Severin nu s-au oprit aici: „La 14 martie 2008, prin ordin al ministrului, Alexandru Matei era revocat din funcţia de manager pentru nerealizarea indicatorilor de performanţă. Matei a dat în judecată spitalul, pe care acum îl conduce, şi ministerul, care între timp l-a repus în funcţie. Până la 21 decembrie 2009, când a fost renumit manager, nu avea câştigat nici un proces, toate sentinţele pronunţate până acum fiindu-i defavorabile. Ministerul nu ştia ce face? Cum este posibil să-l renumeşti director în aceste condiţii? Doctorul Matei a vorbit în scrisoarea pe care mi-a adresat-o şi despre nivelul datoriilor. Nivelul acestora a fluctuat astfel: 13 miliarde, în 2004, 8,5 miliarde, în 2005 (valoare la care se raportează Matei), 21 miliarde, în 2006, 33 miliarde, în 2007, 55 miliarde, în mai 2008, când a fost înlocuit Matei, 88 miliarde, în decembrie 2008, şi 97 miliarde, la finalul anului 2009. Nu voi judeca politica de cadre a managerului Matei, dar în cei doi ani în care a condus spitalul au fost angajate 75 de persoane, din care foarte puţine cadre medicale, ceea ce a împovărat fondul de salarii cu două miliarde lei vechi lunar. De asemenea, spitalul a fost implicat în relaţii contractuale oneroase, exemplele Romgermed, Nidal şi Esco Energy fiind doar cele mai cunoscute dintre acestea. Mai mult, constat că s-a împărţit piaţa locală, pe zone de afaceri, între Spitalul Municipal şi Spitalul Voila. E trist că s-a ajuns aici...”

Concurenţă neloială între taximetrişti şi firma locală de transport

La Gara Câmpina, acolo unde este capătul de linie al cursei de transport în comun Gară – Băneşti, se petrece aproape în fiecare zi un fenomen interesant, care ar merita să atragă atenţia celor care se ocupă de concurenţa neloială şi de reglementarea activităţii de taximetrie. 
În Gara Câmpina este şi staţie de taximetre, iar mai mulţi dintre cei care îşi fac veacul pe aici au un obicei bizar – înainte cu unu – două minute de plecarea cursei de maxi-taxi, un taximetru demarează în trombă (cel surprins de noi în mai multe rânduri avea numărul de înmatriculare PH-36-CDC) şi se opreşte în următoarea staţie, care se află la Stadionul „Poiana”. Se opreşte şi îi invită pe călătorii care aşteaptă microbuzul să meargă în Câmpina pentru aceeaşi sumă pe care ar plăti-o şi la maxi-taxi – 2 lei! De fiecare dată se găsesc muşterii care să accepte oferta taximetristului, pe care l-am văzut apoi şi în staţia de microbuz din apropierea Policlinicii uzând de aceeaşi practică.

După ce Severin i-a pus o vorbă bună, Horia Tiseanu este aşteptat de ministrul Vasile Blaga

După ce la ultima conferinţă de presă a PDL, primarul şi preşedintele filialei locale a acestei formaţiuni politice, Horia Tiseanu, s-a declarat total nemulţumit de hotărârea Guvernului prin care se alocau 7 hectare din terenul aparţinând Şcolii de Poliţie pentru construirea de locuinţe pentru angajaţii ministerului de resort, singurul care a reacţionat până acum a fost senatorul Georgică Severin. Acesta a mers la ministrul Vasile Blaga şi s-a întors cu veşti bune.
„Marţi, 23 martie, la ora 9 dimineaţa am fost la ministrul Vasile Balga, căruia i-am explicat situaţia celor 14 hectare ale Şcolii de Poliţie. A fost mirat, pentru că nu ştia nimic de nici o solicitare din partea administraţiei locale pentru cele 14 hectare, iar în acest context hotărârea Guvernului apare ca logică. Mi-a spus că nimeni nu a intervenit pentru acel teren. În aceste condiţii, ministrul Vasile Blaga m-a împuternicit să afirm public că primarul Horia Tiseanu este invitat să facă demersurile necesare pentru ca diferenţa de aproximativ 7 hectare să treacă în patrimoniul administraţiei locale”, a spus senatorul Severin.

Liberalii continuă lupta surdă, specifică opoziţiei

Liberalii câmpineni au avut prima lor conferinţă de presă în care preşedintele Virgil Guran a fost încadrat de consilierii locali ai acestei formaţiuni politice – Elvis Arghir şi Dragomir Enache. Explicaţia a venit ca un răspuns la îndemnul transmis de primarul Horia Tiseanu de a se adresa consilierilor PNL cu orice problemă privind administraţia locală. „Suntem ascultători şi dacă aşa ne-a recomandat primarul aşa încercăm să facem, dar vom continua să avem o legătură strânsă cu cetăţenii şi să prezentăm problemele lor în faţa administraţiei. La primele două solicitări adresate Executivului nu am primit nici un răspuns, aşa că ne-am gândit să schimbăm strategia – adresele noastre vor fi înmânate de consilierii noştri locali, în plenul şedinţelor de Consiliu, domnului primar, care poate aşa va binevoi să ne răspundă”, a afirmat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran.

„Cred – a mai spus Guran – că putem îngropa securea războiului şi suntem deschişi la o colaborare, dar de când sunt în fruntea liberalilor câmpineni l-am sunat de două ori pe primar şi nu mi-a răspuns la telefon”.
După această introducere, liberalii au prezentat un şir destul de lung de probleme pe care câmpinenii le-au semnalat. Nu au lipsit cele privind repararea carosabilului pe B-dul Carol I şi pe Strada IH Rădulescu, canalele colectoare din zonele Muscel şi Câmpiniţa, câinii comunitari, asigurarea unui minim de căldură în sala de sport de la Căminul Petrol, schimbarea unor becuri din sistemul public de iluminat la numai câteva luni după ce fuseseră montate unele noi, asfaltarea şi – nu în ultimul rând – banii alocaţi pentru manifestările cultural-artistice.

Guran despre...
  • ... maşina pentru Jenica Tabacu, subiect de referinţă în raportul Curţii de Conturi: “Constat că nivelul de cultură din Câmpina creşte direct proporţional cu maşinile de lux cumpărate de Primărie. Dacă ajungem noi să avem puterea locală, vom cumpăra la Primărie un X7, că sigur apare până atunci. Şi astfel gradul de cultură din Câmpina va atinge un nivel record”.
  • ... concursul pentru un nou monument: “De ce se organizează un nou concurs pentru monumentul din centrul Câmpinei? Asta înseamnă altă cheltuială. Dacă tot am intrat în Cartea Recordurilor cu pensula uriaşă, ar fi bine să profităm de asta şi să economisim nişte bani. Aşa că propun ca pensula să fie adusă şi amplasată pe soclul din centru, de lângă soldat”.
  • ... raportul de activitate al lui Arghir: “Am văzut şi eu raportul de activitate al domnului Elvis Arghir. Poate că un dram de sinceritate nu strică, nu e rău, dar nici chiar în halul ăsta! Eu nu pot să cred că Arghir n-a făcut chiar nimic în calitate de consilier local. Măcar pentru el şi tot a făcut ceva…”
Arghir solicită sprijinul câmpinenilor pentru rezonificare

Deşi „se laudă” că nu a putut face nimic fiind în opoziţie, Elvis Arghir a depus recent un proiect privind rezonificarea municipiului Câmpina. „Am înaintat un astfel de proiect, dar am solicitat amânarea lui cu încă o lună, pentru că am descoperit destule situaţii în care împărţirea zonelor de impozitare nu este una corectă. Avem deja câteva cazuri concrete, dar sunt convins că mai sunt şi alte situaţii. Vrem să îndreptăm lucrurile şi tocmai din acest motiv îi invit pe câmpineni să se adreseze fie Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei, fie Consiliului Local, în cazul în care au cunoştinţă despre terenuri vecine aflate nejustificat în zone diferite de impozitare. Inclusiv eu, personal, am o asemenea situaţie şi solicit sprijinul câmpinenilor pentru a îndrepta cât mai multe dintre greşelile făcute la ultima împăţrire în zone de impozitare a localităţii”.

Consilierul liberal Dragomir Enache despre România de ieri şi de astăzi, Câmpina de astăzi şi de mâine şi... Ziua Naţională a României

Sunteţi foarte supărat... Ce se întâmplă în România de astăzi de vă supără atât de rău?
În România de astăzi, în fiecare zi guvernează „Guvernul Boc”, cauza din care se întâmplă câte ceva. În economie, în viaţa socială, cultură şi viaţa „de zi cu zi” nu se prea ştie ce se întâmplă, pentru că nu există un program definit care să ne îndrepte către ceva. Singurul program aplicat în România timp de 20 de ani şi cu precădere astăzi este cel conform zicalei „Câte bordeie atâtea obiceie”, adică fiecare guvern şi-a făcut propria reformă ce nu s-a terminat vreodată. Vom ajunge un popor de... reformaţi! În politică, însă, în România de astăzi se întâmplă ce s-a întâmplat şi... ieri, pentru că marea majoritate a guvernanţilor de astăzi este formată din conducătorii de... ieri sau „prelungiri” ale acestora.
Acum, după 20 de ani de la momentul 1989, mai vorbiţi despre astfel de lucruri?
Da, pentru că este vorba de cauzalitate şi efect. România este singura ţară din lume în care comunismul a învins de două ori, în 1944 şi 1989, şi aşa arată capitalismul făcut – şi nu născut – de „specialiştii” formaţi de comunism! Aşa a fost posibil ca din România... „multilateral dezvoltată” a anului 1989 să apară  România „subdezvoltată multilateral” a anului 2010, Românie sufocată de gunoi şi de miliardari „gunoieri” şi fără drumuri, dar cu miliardari din drumuri... Mai grav este că atât profesorii cât şi pensionarii sunt trataţi ca şi... „gunoaie”, pe când tot mai mulţi şomeri ajung pe... drumuri!
Sunteţi foarte înverşunat. Unde este Câmpina în acest tablou?
Câmpina are marele noroc că este un oraş care se menţine prin structura cetăţenilor şi prin inteligenţa lor... Singurul pericol ce pândeşte Câmpina acum este că un proiect de hotărâre, chiar dacă nu mulţumeşte majoritatea câmpinenilor, poate deveni hotărâre datorită unei maşini de vot, raportul de voturi între putere şi opoziţie fiind 13-6, şi atunci opoziţia rămâne doar „o poziţie”...
Pentru că aţi vorbit de Consiliul Local, care vi s-a părut cel mai sensibil subiect al ultimei şedinţe a Consiliului Local?
Aş dori să mă opresc în special la minfestările culturale, pe care le-a propus comisia de specialitate, şi să remarc faptul că în acest an, faţă de 2009, sumele propuse pentru fiecare activitate sunt mai mici, chiar rezonabile, dar mă nemulţumeşte modul de repartizare a sumelor. Pentru a fi mai explicit, vă dau câteva exemple şi vă rog să fiţi atent la sume: concurs de estetică edilitară, fostul „Balcon înflorit”, pentru care s-au alocat 15.000 lei; competiţie ecvestră pentru care se alocă 100.000 lei, fără ca administraţia să fie partener al clubului respectiv; concurs pentru monumentul oraşului pentru care se alocă 20.000 şi – atenţie! – Ziua Naţională a României pentru care se alocă... 300 lei!Dacă ne uităm la aceste sume, ar trebui să nu mai fac nici un comentariu observând că matematic dragostea de ţară este mai mică de 333 de ori decât dragostea de cai. Sau de stăpânii cailor... Eu nu sunt supărat pe cai şi e bine să ne ocupăm de lucruri frumoase, dar cu ţara cum rămâne... Un mic comentariu tot merită să mai adaug pentru o aşa mare inepţie, cu atât mai mult cu cât la fel se întâmplă şi la nivel naţional. Nu uitaţi că în numitul – de ei – „ţinut secuiesc”, cu puţin timp în urmă, ungurii din ţara noastră ne-au demonstrat cu... steaguri şi uniforme cum sărbătoresc ei ziua naţională (15 martie) pentru ţara lor, Ungaria. Să fim uniţi ca... ungurii şi să ne întâlnim pe 1 Decembrie... Poate n-am avut dreptate!

Construcţia „bretelelor” va începe în mai puţin de o lună

„Modernizarea Căii Dacia este cel mai frumos proiect pe care vrem să-l realizăm în acest mandat”, a spus primarul Horia Tiseanu la conferinţa de presă prilejuită de lansarea oficială a acestui proiect. Este, de altfel, cel mai important proiect care va fi realizat în judeţul Prahova cu fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 25,477 milioane lei, din care aproximativ 18 milioane lei reprezintă fonduri europene, 2,4 milioane lei  – contribuţia bugetului naţional, iar 414.460 lei – contribuţia bugetului local. Din punct de vedere tehnic, lucrările constau în două „bretele” pentru asigurarea legăturii între Câmpina şi DN 1, cea pe sensul Câmpina – Bucureşti având 880 m, iar cealaltă, pe sensul Braşov – Câmpina, 840 m.
 
Odată realizat acest proiect va creşte viteza de deplasare a celor peste 23.000 de autovehicule care trec zilnic prin  zonă, de la 30 hm/h la 90 km/h, iar timpul de aşteptare  pentru încadrarea pe cele două direcţii importante va scădea de la 536 secunde la 29 secunde.
Tot în cursul săptămânii trecute a fost semnat şi contractul de execuţie cu firma Cast Băneşti, care s-a asociat pentru această lucrare cu o importantă firmă din Italia. „Am semnat contractul de execuţie cu SC Cast, care a efectuat lucrări de foarte bună calitate la Câmpina, chiar în timp record şi sperăm să poată finaliza lucrarea în cele patru luni pe care şi le-a propus”, a spus primarul Horia Tiseanu. În mod normal, undeva la finalul lunii aprilie ar trebui să înceapă lucrările propriu-zise, astfel încât în septembrie ar trebui să putem asista la inaugurarea pasajului suprateran.
La conferinţa de presă prilejuită de lansarea acestui proiect au luat parte şi câţiva consilieri locali, şefi ai Poliţiei Câmpina, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi prefectul Adrian Dobre, acesta declarând: „Este o zonă cu un grad ridicat de risc de producere a accidentelor, iar acest proiect, odată finalizat, va duce la o scădere semnificativă a numărului de accidnete în zonă. În plus, va asigura accesul mai facil în şi spre Câmpina, dar şi pentru întreaga zonă a comunelor limitrofe celui de-al doilea municipiu al judeţului”.

Întâlnire a istoricilor şi fostelor cadre militare

Periodic, istoricii şi fostele cadre militare din Câmpina se întâlnesc pentru diverse sesiuni de comunicări, extrem de interesante pentru cunoscătorii în domeniu. Săptămâna trecută a avut loc o nouă astfel de întâlnire, găzduită de Casa Tineretului. Cu acest prilej, Marian Dulă a prezentat acţiunile unităţilor militare din Bucureşti în zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, iar Gheorghe Modoianu a vorbit despre masonii din istoria României.
Despre prima parte a întâlnirii, Marian Dulă ne-a declarat: „Am arătat ce calitate aveam în acele zile pentru a mări credibilitatea informaţiilor pe care le-am prezentat. Am îndeplinit funcţia de şef de tură operativă (primirea informaţiilor şi transmiterea ordinelor) în comandamentul Armatei 1 din Bucureşti, cea care a acţionat în capitală. Ulterior, am fost numit la comanda UM 01210 Bucureşti, unitate ce acţionase la Intercontinental, Sala Dalles şi sediul Comitetului Central şi am putut culege informaţii de la militarii care participaseră direct şi nemijlocit la acţiuni. Am început intervenţia prin a arăta că ne naştem civili şi murim tot civili, numai o parte din viaţă, 20-40 de ani putem fi şi militari. De aceea am căutat să nu fiu subiectiv şi să iau partea unui militar care a fost pus în situaţii deosebite”.
Cea de-a doua comunicare i-a prilejuit profesorului Modoianu o trecere în revistă a masonilor, de la Constantin Mavrocordat şi până în zilele noastre, neuitându-i pe Ion Câmpineanu sau Hăncescu, masoni din Câmpina. De asemenea, a subliniat rolul masoneriei în istoria modernă a României: Unirea cea mică şi Tratatele de pace de după războiul de reîntregire.

O femeie de 83 de ani se judecă de 26 de ani pentru dreptul de a intra în propria casă!

Maria Geantă are 83 de ani şi o proprietate pe Strada Păcuri din Câmpina. Din anul 1984 se judecă pentru accesul la drumul de servitute. Se simtă umilită şi pare a nu mai avea puterea să se mai lupte. După o viaţă tumultoasă vrea doar un strop de linişte şi un dram de respect.
Iată povestea pe care ne-a relatat-o Maria Geantă:
„În anul 1957, împreună cu soţul meu am cumpărat o grădină situată în Strada Păcuri, nr. 70, de la Petre Dragomir. Vânzătorul, pentru a putea perfecta actele de vânzare-cumpărare, a solicitat Sfatului Popular eliberarea unui certificat, pe care l-a primit cu numărul 4.097 din 22 octombrie 1957, prin care se autorizează vânzarea terenului de 4.640mp, împreună cu un drept de servitute. În anul 1984, imediat după decesul soţului meu, unul dintre cei trei fraţi Giubernea, care au cumpărat restul proprietăţii de la Petre Dragomir, Ion Giubernea, nu mi-a mai permis să folosesc drumul de acces şi a procedat la ararea drumului. Am fost nevoită să-l acţionez în judecată, litigiul fiind pe rolul Judecătoriei Câmpina şi, ulterior, la Tribunalul Prahova, având câştig de cauză prin Decizia nr. 1.674 din 6 august 1984. 
Până în anul 2000 am folosit drumul de servitute fără nici o problemă. În anul 2000 am solicitat Primăriei aprobarea ca acest drum să devină drum public, cu acordul vecinilor, singurul care s-a opus fiind Dumitru Giubernea. În acelaşi timp, am fost anunţată verbal de la Primărie că la dosarul din 1957 nu mai există schiţa de plan a drumului de servitute. În aceste condiţii am renunţat la amenajarea drumului public. În anul 2004, Dumitru Giubernea, după ce a ridicat o construcţie pe terenul său, a blocat drumul de acces, montând o poartă de lemn pe lăţimea căii de acces. L-am acţionat în instanţă, dar am pierdut la Curtea de Apel, unde în sentinţa nr. 396 din 2 martie 2006 se scrie că nu am făcut dovada că sunt titulara unui drept de servitute de trecere pe drumul de acces. Am convingerea că Dumitru Giubernea, cu sprijinul cuiva din Primărie, a făcut să dispară documentul care îmi dădea mie dreptate. Tot umblând să-mi caut dreptatea, în 2009 m-am adresat Primăriei Câmpina, care-mi răspunde scriind negru pe alb că la dosar nu se află schiţa drumului de servitute, fiind urme de extragere din dosar. În aceste condiţii, Dumitru Giubernea şi-a făcut şi cadastrul la acest teren, incluzând şi drumul de acces, de servitute, în proprietatea sa privată. Sunt convinsă că are relaţii mari în Primăria Câmpina, iar eu, la 83 de ani şi cu 350 lei pensie, nu mai am puterea să mă lupt!”

Jandarmii au intrat în febra sărbătoririlor

30 martie – Ziua Unităţii de Jandarmi
3 aprilie – Ziua Jandarmeriei

O fericită coincidenţă face ca, la Câmpina, Ziua Jandarmeriei (3 aprilie) să fie sărbătorită foarte aproape de Ziua Unităţii de Jandarmerie din localitate, care la 30 martie aniversează 56 de ani de la înfiinţare. Cu acelaşi prilej al Zilei Unităţii are loc şi o acţiune de cinstire a veteranilor unităţii, într-o îngemănare a generaţiilor.
Şirul de manifestări priljuit de cele două sărbători cuprinde o dublă zi a porţilor deschise. Vineri, 26 martie, unitatea a fost vizitată de aproximativ 30 de elevi de la Şcoala Generală „Ion Câmpineanu”, prilej cu care au vizionat şi un film despre istoria unităţii. Miercuri, 31 martie, sunt aşteptaţi elevi de la liceele din Câmpina.
Marţi, 30 martie, se aniversează Ziua Unităţii şi Ziua Veteranilor Unităţii, şirul acţiunilor urmând a începe la ora 11.00, când este programat un ceremonial militar şi vineri, 2 aprilie, cu ocazia Zilei Jandarmeriei.
De asemenea, pe parcursul acestei întregi perioade s-au desfăşurat competiţii sportive pentru cadrele şi cursanţii din unitate, dar s-au organizat şi expoziţii cu documente şi fotografii despre viaţa unităţii şi a acestei arme a jandarmeriei.

Victorie categorică

CSM Câmpina - Viitorul Ţipăreşti 5-1

Duminică, pe terenul din incinta Căminului Petrol, CSM Câmpina a învins de o manieră categorică formaţia Viitorul Ţipăreşti, în cadrul unei noi runde din Seria "Slănic" a Ligii C Prahova. Chiar dacă s-au văzut conduşi încă din minutul 6, după golul marcat de Moise, câmpinenii au revenit şi au înscris de cinci ori, astfel că, la capătul celor 90 de minute de joc, victoria CSM-ului s-a conturat fără echivoc: 5-1.
Conac, Hromei şi Dârstaru, marcatorii partidei
 
Golurile echipei antrenate de Ion Burchi au fost marcate de Conac (14), Hromei (25, 48, 66) şi Dârstaru (88).
CSM Câmpina a aliniat la startul partidei următoarea distribuţie: Cosmineanu - Gânju, Bej, Burloiu, I. Burchi, Ad. Burchi, Niţă, Dârstaru, Necula, Hromei şi Conac. Au mai jucat: State, Negoiasă, I. Vintilă şi Stan.
Partida a fost arbitrată de Emil Bozieru (Băicoi), asistat de Bogdan Stanciu (Breaza) şi Ştefan Ofrim (Filipeşti), observator fiind Ioan Pavel (Comarnic.

Motocrosul chiar nu mai are niciun viitor la Câmpina?

După desfiinţarea pistei de motocros de pe dealul Muscel, cluburile din Câmpina se află în căutarea unui loc unde să-şi desfăşoare antrenamentele şi să organizeze competiţii.
S-a pus problema găsirii unui alt teren pretabil pentru amenajarea unei piste de motocros competitive. Astă-toamnă, s-a găsit un teren, despre care s-a crezut la momentul respectiv că ar putea fi amenajat pentru o pistă de motocros. Se afla undeva între terenul destinat unui azil de bătrâni şi actuala bază hipică. A venit iarna, o iarnă grea, iar ieşirea din anotimpul rece a adus o altă lovitură pentru iubitorii motocrosului - şi acel teren a fost dat pentru construirea hipodromului.

Săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Sport a Consiliului Local, au fost chemaţi şi reprezentanţii cluburilor de motocros din Câmpina - Duşan Marianov (MC Britmar) şi Cătălin Duţă (MC Lido). Ei au ieşit vizibil dezamăgiţi de la această întâlnire, iar explicaţia a fost oferită chiar de preşedintele Comisiei de Sport a Consiliului Local Câmpina, Marian Dulă: "Nu a fost o discuţie, ci doar un anunţ: nu am mai găsit în partea de nord a municipiului un teren pentru pista de motocros. În luna noiembrie a anului trecut am fost, împreună cu Viorel Bondoc (consilier local, secretarul Comisiei de Sport) şi cei doi preşedinţi de cluburi moto, şi am identificat un teren între aşezământul pentru bătrâni şi locaţia pentru concursuri hipice. Am invitat managerii cluburilor la Primărie ca să facă o schiţă a terenului în vederea stabilirii detaliilor tehnice. Iarna grea i-a impiedicat pe respectivii să marcheze terenul şi să realizeze împreună cu specialişii în domeniu măsurătorile necesare. Între timp a apărut proiectul cu concesionarea terenului de către Horse Club Câmpina. I-am anunţat ca să nu mai aştepte de pe o zi pe alta răspunsul. Dacă se va gasi alt teren, îi vom sprijini cu toată convingerea".
Acum, e destul de greu de înţeles de ce pentru motocros a fost iarna grea şi nu s-au putut face măsurătorile necesare, iar pentru echitaţie şi oamenii care se află în spatele acestui proiect, iarna nu a fost la fel de grea?!

Podgoria Vadu Săpat - Unirea Câmpina 2-0

Sâmbătă după-amiază, în cadrul rundei din Liga A Prahova, Podgoria Vadu Săpat a învins pe Unirea Câmpina cu scorul de 2-0. Golurile au fost marcate de Lazăr (minutul 14) şi Loga, cu nouă minute înainte de finalul jocului.
Partida a fost arbitrată de ploieşteanul Radu Danielenco.

Gimnaziştii de la Colegiul "Grigorescu" s-au calificat în finala naţională la baschet masculin

Sâmbătă, la Alexandria, a avut loc faza regională a competiţiei şcolare de baschet masculin, rezervată echipelor din şcolile generale. Câştigătoare a fazei judeţene, echipa Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, profesor Ioan Cristea, a făcut o figură frumoasă pe meleaguri teleormănene, reuşind să se impună în finala regională, în faţa gazdelor, reprezentanta Alexandriei, cu scorul de 89-80. "Am condus chiar şi la 20 puncte, dar arbitrajul ne-a fost ostil. Cu toate acestea, am învins şi îi felicit pe băieţi", a spus profesorul Cristea.
Finala naţională a competiţiei şcolare de baschet masculin va avea loc tot la Alexandria, în luna mai, la o dată ce va fi anunţată ulterior

Echipa Colegiului "Caragiale" din Ploieşti a câştigat Cupa Liceelor la baschet masculin

Sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost miercuri gazda fazei judeţene a Cupei Liceelor la baschet masculin pentru echipe de liceu. Competiţia s-a desfăşurat în organizarea Direcţiei Judeţene de Sport Prahova şi a cuprins şase meciuri.
Au fost cinci echipe, repartizate în două grupe, primele două susţinând finalele. Iată rezultatele înregistrate:
  • Colegiul "IL Caragiale" Ploieşti - Liceul "Nicolae Manoilescu" Ploieşti 54 - 31
  • Colegiul Militar Breaza - Colegiul "IL Caragiale" Ploieşti 37 - 55
  • Colegiul "Grigorescu" Câmpina - Liceul "Cuza" Ploieşti 38 - 58
  • Colegiul Militar Breaza - Liceul "Nicolae Manoilescu" Ploieşti 45 - 40
Finala mică
Colegiul Militar Breaza - Colegiul "Grigorescu" Câmpina 38 - 47
Finala
Colegiul "Caragiale" Ploieşti - Liceul "Cuza" Ploieşti 48 - 38

Cupa "EdilConst" la baschet

Zilele trecute, sala de sport a Şcolii Centrale din Câmpina a fost gazda unei competiţii de baschet şcolar. Au participat trei echipe de la instituţii de învăţământ din localitate, premiile - diplome şi cupe - fiind oferite de sponsorul competiţiei, firma câmpineană EdilConst.
Cea mai importantă competiţie sportivă din Câmpina, care este sponsorizată şi poartă numele firmei EdilConst, va avea loc, însă, pe 10 aprilie şi este vorba de Cupa "EdilConst" la tenis de masă, aceasta urmând a se desfăşura tot în sala de sport a Şcolii Centrale, instituţie construită chiar de... EdilConst.

Colegiul "Grigorescu" a câştigat Cupa Liceelor la handbal

Joi, în sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" a avut loc finala Cupei Liceelor la handbal masculin. Înaintea meciurilor a avut loc o reprezentaţie a trupei de majorete, moment mult gustat de publicul - mai ales masculin - din sală. Alături de formaţia colegiului gazdă, s-au mai aliniat la startul finalei echipe reprezentând Colegiul Tehnic "Lazăr Edeleanu" din Ploieşti şi Liceul Teoretic Mizil. S-au înregistrat următoarele rezultate:
  • Colegiul "Edeleanu" Ploieşti - Colegiul "Grigorescu" Câmpina 15-15
  • Colegiul "Grigorescu" Câmpina - Liceul Teoretic Mizil 16-15
  • Liceul Teoretic Mizil - Colegiul "Edeleanu" Ploieşti 12-13
În urma rezultatelor, din cauza golaverajului superior, formaţia Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, profesor Simona Pavel, a câştigat competiţia.