13 aprilie 2010

Corupţie la Şcoala de Poliţie!

Profesorul Costel Enache a dat unei eleve
subiectele pentru examenul de absolvire!

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Costel Enache, profesor I (instructor principal de poliţie) în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul DNA, profesorul este acuzat că a permis accesul unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
După cum reiese din comunicatul DNA, în cursul lunii mai 2009, Costel Enache, în calitate de profesor şi de şef al comisiei metodice al promoţiei 2009 din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, a întocmit subiectele necesare evaluării elevilor la una din disciplinele de studiu, evaluare ce urma a fi susţinută de către toţi elevii din anul terminal la data de 8 mai 2009. Nota la acest examen avea o pondere în media generală de absolvire a şcolii, în funcţie de această medie efectuându-se şi repartiţia finală. La data de 7 mai 2009, inculpatul a pus la dispoziţia uneia dintre eleve aceste subiecte, cât şi rezolvarea lor, comunicând astfel informaţii nedestinate publicităţii. Subiectele au ajuns în posesia mai multor elevi, astfel că o clasă întreagă a obţinut nota 10 la examenul respectiv.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie. Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Câmpina.

Concursul pentru city-manager-ul Câmpinei va avea loc pe 22 aprilie

Primăria a anunţat, pe site-ul propriu, scoaterea la concurs a postului aprobat la ultima şedinţă a Consiliului Local, cel de administrator public. Conform hotărârii Consiliului Local, viitorul city-manager pe probleme de salubritate va trebui să aibă cel puţin studii medii, o vechime în muncă de minimum 5 ani, să cunoască cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, să aibă cunoştinţe medii de operare PC, să aibă o stare medicală corespunzătoare atestată printr-o adeverinţă de la medicul de familie, să aibă capacitate deplină de exerciţiu atestată printr-o testare psihologică şi să nu aibă antecedente penale atestate de cazierul judiciar.
Examenul va avea loc joi, 22 aprilie, de la ora 10.00, la sediul Primăriei Câmpina, iar dosarele potenţialilor candidaţi se depun până marţi, 20 aprilie.

Rata şomajului se menţine la 4,6%

La finele lunii martie, rata şomajului în municipiul Câmpina era de 4,6%, adică acelaşi procent cu cel din luna februarie. „Este o stagnare, dar cu toate acestea vin în fiecare zi persoane noi care doresc să se înscrie în rândurile şomerilor. Însă, cam acelaşi număr de persoane îşi încheie stagiul de indemnizat, astfel încât, din punct de vedere statistic, la Câmpina rata şomajului nu s-a schimbat faţă de luna precedentă”, ne-a explicat Liliana Vasile, şefa Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Câmpina.
O rată a şomajului de 4,6% înseamnă un număr de 1.002 şomeri indemnizaţi. Dintre aceştia, 462 sunt femei. Numărul şomerilor neindemnizaţi este 188, din care 93 sunt femei. Faţă de nivelul ratei şomajului de la nivelul judeţului (9,5%) sau chiar nivelul  agenţiei de la Câmpina (5,4%), care gestionează activitatea de la Filipeşti până la Azuga, în Câmpina, nivelul şomajului este mai scăzut. 

În localităţile limitrofe Câmpinei, rata şomajului se prezintă astfel:
Breaza - 5%; Băneşti - 5,6%; Brebu - 6,2%; Cornu - 3,8%; Floreşti - 5,6%;
Poiana Câmpina - 5,4%; Proviţa de Jos - 5,8%; Proviţa de Sus - 4,7%;
Şotrile - 10,7%; Telega - 5,7%; Valea Doftanei - 5,8%

23 Aprilie, Bursa Generală a Locurilor de Muncă
Vineri, 23 aprilie, cu începere de la ora 10.00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina va avea loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă. „În momentul de faţă nu ştim exact pe ce angajatori putem miza că vor putea participa, în condiţiile în care tot mai mulţi dintre aceştia îşi restrâng activitatea. Totuşi, noi îi aşteptăm pe toţi cei 5.927 de şomeri indemnizaţi, dar şi pe cei 1.528 de şomeri neindemnizaţi, aflaţi în evidenţele agenţiei noastre, care au posibilitatea la această bursă să-şi găsească un loc de muncă. Vă spun sincer, chiar sunt foarte interesată să văd câţi dintre aceşti şomeri vor fi interesaţi realmente să-şi caute un loc de muncă prin intermediul acestei burse, organizată tradiţional în această perioadă a anului, la nivelul întregii ţări”, ne-a mai precizat şefa ALOFM Câmpina, Liliana Vasile.

Expoziţia de flori, la a doua ediţie

Duminică, 25 aprilie, pe platoul din faţa Casei Tineretului şi în foaierul acestei instituţii, va avea loc cea de-a doua ediţie a Expoziţiei cu vânzare de plante şi flori de grădină şi apartament. Pot participa la această expoziţie producători şi firme specializate în decoraţiuni de grădini, arhitectură peisagistică, în producţia şi comercializarea florilor de grădină şi apartament. 
Prima ediţie a acestei expoziţii a avut loc anul trecut, în deschiderea mult contestatului concurs „Balcon înflorit”, iniţiat de Jenica Tabacu, transformat şi rebotezat anul acesta în „Concurs de estetică edilitară”. Acum, rămâne de văzut, dacă a doua ediţie se va bucura de un mai mare succes decât prima.

Câmpina virtuală este mai tare decât Câmpina... reală!

Cine ar trebui să actualizeze site-ul oficial al administraţiei câmpinene? Şi de ce n-o face?


Internetul este, fără îndoială, cea mai eficientă modalitate de colaborare şi comunicare la acest început de mileniu al treilea... Dacă la un moment dat, fiecare administraţie locală a fost obligată să-şi creeze propria pagină virtuală, cele mai multe dintre primăriile prahovene au bifat realizarea ei şi... gata! Iar printre exemplele negative se numără, din păcate, şi administraţia câmpineană!
Am mai dat în paginile acestei publicaţii numeroase exemple, nefiind prima dată când atragem atenţia asupra administrării – cel puţin – întârziate a site-ului oficial al Primăriei şi Consiliului Local. De această dată, vom face câteva referiri la capitolul dedicat „Vieţii sportive”, aşa cum ne este el înfăţişat pe site-ul www.primariacampina.ro.


Aici scrie negru pe alb că „Pista de motocros de pe dealul Muscel este naturală în proporţie de 90% şi utilizată încă din anii ’60. Unică în Prahova, ea este cea mai mare din întrega ţară (1.500 m lungime). Aici se organizează campionate naţionale şi internaţionale de motocros, pista fiind omologată de Federaţia Naţională de Motociclism”. Asta, poate, doar în Câmpina virtuală, pentru că, în cea reală, lucrurile stau cu totul altfel...
Şi se continuă... „Astăzi, viaţa sportivă este susţinută de cluburile: F.C.M. Câmpina (fotbal), AIKO (arte marţiale, box, aerobic), KAMIKAZE (karate), FITNESS (fitness), LIDO şi BRITMAR (motocros), GRUPUL ŞCOLAR SPORTIV PETROL (atletism şi badminton), ENERGY PCC STEROM (lupte, şah), CORUNA şi MIDA (fotbal), SILVA (volei), PETROL (planorism)”. FCM Câmpina nu mai există din vara anului 2008, Mida se numeşte acum Unirea Câmpina, iar despre CSM Câmpina, nu se scrie nimic...
Poate ar mai trebui adăugat că ultima modificare a acestui capitol de pe site-ul oficial al administraţiei câmpinene datează din 20 mai 2009! În curând se face anul...
Oricum, trebuie apreciat faptul că, în plan virtual, Câmpina sportivă arată mult mai bine decât în realitate...

Agenda locală 21 nemodificată...

Pentru a vedea reacţia celor care administrează site-ul, vă reamintim că, în cursul anului trecut, am mai scris despre necesitatea reactualizării planului de dezvoltare durabilă al Câmpinei, afişat cu mândrie pe site-ul oficial al administraţiei locale. Nu s-a întâmplat nimic...
Oricine accesează acest site şi nu cunoaşte nimic despre Câmpina află că primar este Gheorghe Tudor, viceprimar - Horia Tiseanu, directorul Spitalului Municipal este Florin Dragomirescu, că Liviu Şoldan conduce CPGC, că Marian Nistor lucrează la Biroul Local Agenda 21, că Emilia Rotaru, care între timp a decedat, conduce un grup de lucru, şi exemplele ar putea continua... 

Licitaţie cu... strigături şi intervenţia Poliţiei

Ieri dimineaţă, în sala în care au loc de obicei şedinţele Consiliului Local, s-a desfăşurat licitaţia publică pentru adjudecarea celor 35 de amplasamente din Piaţa Centrală. Pentru fiecare dintre aceste amplasamente, licitaţia a început de la preţul de 6,6 lei/ mp/ zi, fără TVA, preţ identic cu cel pe care „tarabagiii“ din piaţă îl plăteau şi până acum. 
La licitaţie au fost prezenţi peste 80 de oameni, iar comisia condusă de secretarul Primăriei, Paul Moldoveanu, a avut destul de mult de furcă de-a lungul celor mai bine de 60 de minute ale licitaţiei. Preţurile de adjudecare au diferit de la un sector la altul. Au fost destule amplasamente care s-au închiriat după numai un pas de licitaţie. În schimb, altele au ajuns la sume destul de mari, ceea ce a generat dispute aprinse  între licitatori. De altfel, una dintre aceste dispute - în sectorul floral - a necesitat intervenţia Poliţiei, după ce doi dintre licitatori s-au luat la ceartă perturbând bunul mers al licitaţiei şi determinându-l pe preşedintele comisiei să-i evacueze din sală.

La Căminul Petrol, printre buruieni şi pe un teren (aproape) părăsit, va „răsări” un bazin de înot de 6 miliarde lei vechi

A fost ideea Jenicăi Tabacu. O idee excelentă pentru un municipiu care se respectă. S-a aprobat în Consiliul Local, s-au derulat o serie întreagă de etape birocratice, iar acum proiectul de realizare a unui bazin didactic de înot în curtea Căminului Petrol pare a fi intrat în linie dreaptă. Cel puţin din punct de vedere al hârtiilor.Sunt numeroase voci care susţin că locaţia aleasă nu este cea mai bună cu putinţă... Bazinul urmează a fi amplasat pe fostul teren de handbal, chiar gard în gard cu Unitatea de Jandarmi. De foarte mulţi ani, terenul cu pricina este năpădit de buruieni şi arată de parcă ar fi părăsit. Din acest punct de vedere este bine că se găseşte o întrebuinţare acestui loc. Totuşi, există infrastructura necesară pentru amplasarea aici a unui bazin de înot, fie el şi didactic, ceea ce presupune imensiuni mai reduse – 25 m lungime şi 12,5 m lăţime? Este nevoie de o canalizare nouă, mult mai mare, iar infrastructura va trebui îmbunătăţită. În plus, bazinul riscă să fie ca un diamant într-o groapă de gunoi, pentru că întreaga zonă a Căminului Petrol arată deplorabil. Tocmai din acest motiv, poate că s-ar fi impus un proiect mai amplu, eventual chiar cu fonduri europene, pentru crearea aici a unei adevărate baze sportive, care să cuprindă, pe lângă un bazin de înot, refacerea şi modernizarea terenului de fotbal, dar şi amenajarea unor spaţii pentru atletism, un of mai vechi al conducerii secţiei de specialitate de aici condusă de Nicolae Pavel. Întregul complex ar fi avut şansa să devină un etalon în domeniu!

Primarul Horia Tiseanu a supervizat lucrările de reparaţii pe B-dul Carol I

În a doua parte a săptămânii trecute s-au finalizat lucrările de reparaţii pe B-dul Carol I. Aproape în fiecare zi, la derularea reparaţiilor a asistat şi primarul Horia Tiseanu, care s-a interesat de ritmul de lcuru, de stadiul acestor reparaţii şi a solicitat angajaţilor administraţiei locale, direct răspunzători de această lucrare, să verifice şi calitatea „plombelor”. Într-una dintre zilele în care l-am surpins pe primarul Horia Tiseanu la supervizarea lucrărilor de reparaţii, acesta a fost... reperat şi de o femeie care trecea prin zonă şi care a dorit neapărat să-i spună edilului-şef al Câmpinei care sunt problemele sale. Acesta a ascultat-o, a dat din mâini, a părut că o invită să se înscrie la audienţe şi mai trăgea cu ochiul şi la derularea lucrărilor de reparaţii, pentru care, de fapt, venise.

Mai vine Florin Constantinescu la şedinţa Consiliului Local?

La ultima şedinţă a Consiliului Local, consilierii PD-L s-au arătat foarte fermi în privinţa atitudinii faţă de Florin Constantinescu, pe care – nici mai mult, nici mai puţin – l-au chemat la raport, la viitoarea şedinţă a Consiliului Local, pentru a le prezenta situaţia cheltuirii banului public pe curăţenie, a cheltuielilor cu dezăpezirea şi multe altele.
Numai că, de la ultima şedinţă a Consiliului Local s-a „întâmplat” ca Florin Constantinescu să demisioneze din PSD, ceea ce pe mulţi i-a făcut să aprecieze că adevăratul scop al nemulţumirii consilierilor PD-L a fost atins. În aceste condiţii, va fi foarte interesant de urmărit, la viitoarea şedinţă a Consiliului Local, dacă Florin Constantinescu va mai veni în faţa aleşilor locali. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, totuşi, va fi interesant de urmărit dacă tonul „contestatarilor” săi va fi ceva mai blând,  după ce şi-au atins scopul, Florin Constantinescu demisionând din PSD. 

Câmpinenii, invitaţi din nou la Silivri

Între administraţiile din Câmpina şi localitatea turcă Silivri există o strânsă colaborare, care s-a concretizat inclusiv prin vizite reciproce, dar şi prin prezenţa constantă a unor ansambluri folclorice din Câmpina la Festivalul Internaţional de la Silivri. Anul trecut a existat o sincopă, legată – probabil – de schimbarea primarului din localitatea turcă, astfel încât Câmpina nu a fost prezentă la ediţia trecută a acestui festival.

Anul acesta, turcii par să fi revenit la sentimente mai bune faţă de municipiul nostru, trimiţând o invitaţie oficială, pentru o delegaţie din partea administraţiei locale, care să participe la Festivalul Folcloric Internaţional din perioada 15-20 iulie.
Cum răspunsul administraţiei câmpinene trebuie trimis în Turcia până pe 15 aprilie, este de presupus că la viitoarea şedinţă a Consiliului Local, care va avea loc pe 29 aprilie, se va face doar o informare asupra acestei vizite la turci.

Managerul Spitalului Municipal şi doi consilieri locali participă la o conferinţă despre descentralizarea şi reorganizarea spitalelor

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi revista Eu.Ro.Comunitatea medicală organizează, în perioada 14-16 aprilie, la hotelul „Piatra Mare” din Poiana Braşov, conferinţa „Descentralizarea şi reorganizarea spitalelor”. Conform organizatorilor, conferinţa îşi propune o analiză a procesului de reorganizare a sistemului sanitar în prezenţa reprezentaţilor Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, managerilor de spitale, dar şi a reprezentanţilor administraţiilor locale.
În urma invitaţiei adresată Primăriei Câmpina, la ultima şedinţă a Consiliului Local s-a decis ca din partea administraţiei câmpinene să participe preşedintele Comisiei de Sănătate, Marian Dulă, şi Luminiţa Dumitrescu, membru al aceleiaşi comisii. De asemenea, la Poiana Braşov va fi prezent şi managerul Spitalului Municipal, dr. Alexandru Matei.

Şeful Poliţiei Comunitare a uitat de declaraţia de avere?

A trecut ceva vreme de când Poliţia Comunitară din Câmpina are un nou şef – Carmen Gheorghe. După ce a plecat în condiţii nu tocmai amiabile de la şefia Poliţiei Comunitare din Ploieşti, Carmen Gheorghe s-a integrat rapid în colectivul de la Câmpina, şi-a întărit relaţia cu Executivul, a organizat aniversarea Poliţiei Comunitare din Câmpina şi a devenit o figură mult mai populară decât părea înainte de sosirea la Câmpina.
Toate par bune şi frumoase, dar Carmen Gheorghe mai are de îndeplinit câteva formalităţi. Una dintre acestea ar fi depunerea declaraţiei de avere şi a declaraţiei de interese, aşa cum este firesc şi corect şi cum şeful unei structuri de tip poliţienesc ar trebui să dea exemplu.

Fostul economat va fi închiriat

Mulţi ani, administraţia câmpineană a încercat tot felul de variante pentru a deschide un magazin tip economat. Pentru acest lucru a fost închiriat un spaţiu de pe Strada Alexandru Ioan Cuza, dar economatul deschis acolo nu a funcţionat prea mult timp. 
După ce s-a pus lacătul pe afacere, spaţiul respectiv a fost multă vreme nefolosit.
Acum, un întreprinzător din Măgureni a pus ochii pe spaţiul fostului economat. Georgeta Bumbăcea, în calitate de administrator al societăţii Colix Impex Măgureni, a solicitat închirierea prin licitaţie publică a spaţiului respectiv pentru deschiderea unui snack-bar.

O firmă din Câmpina, în topul „ţeparilor”!

Societatea Ambus figurează în evidenţele Centralei Incidentelor de Plăţi cu refuzuri la plată de peste 3,3 miliarde lei vechi

„A da ţeapă” pare a fi în România un sport naţional. 
Câmpina nu putea face excepţie, dovadă în acest sens stând cazurile următoare, 
cu ramificaţii în lumea „oamenilor de afaceri” din Câmpina.

Preluată la sfârşitul anului 2009 de Marian Strat, societatea „Refec Impex” a emis instrumente de plată semnate de o persoană care nu avea acest drept
Societatea prahoveană „Refec Impex” (CUI 7539666) a fost înfiinţată în anul 1995, iar din decembrie 2009 „a încăput” pe mâna lui Marian Strat, născut la data de 9 iunie 1976 în oraşul Mizil şi domiciliat în comuna Fântânele. Acest Marian Strat a devenit unic asociat şi administrator, preluând părţile sociale deţinute de Elena Stătescu (din oraşul Băicoi, domiciliată în localitatea natală, str.Republicii nr.289). Simultan cu schimbarea „patronului”, a fost operată şi mutarea sediului social, acesta fiind transferat în localitatea de domiciliu a noului asociat unic (Fântânele). Deşi avea ca obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“, firma  „Refec Impex” a reuşit să tragă pe sfoară şi furnizori din alte domenii de activitate. Astfel, firma lui Marian Strat a închiriat schele metalice pentru construcţii, iar în schimbul acestui serviciu (închiriere, nu cumpărare) a eliberat un bilet la ordin şi un cec. Pe lângă faptul că aceste instrumente au fost semnate de o persoană care nu avea acest drept şi, astfel, nu au putut fi decontate, furnizorul nici nu a putut recupera schelele închiriate, acestea fiind cel mai probabil vândute.
Până la această dată, „Refec Impex” a fost raportată la Centrala Incidentelor de Plăţi cu 4 incidente (unul cu cec şi 3 cu bilete la ordin), toate purtând menţiunea “lipsă de mandat a semnatarului”. Suma totală refuzată la plată se ridică la 147.053,44 lei, dar, ţinând cond de faptul că trei din aceste refuzuri la plată au fost consemnate la sfârşitul lunii martie 2009, este posibil să urmeze şi altele.

La începutul acestui an, Marian Strat şi Ion-Iulian Tocitu au „cumpărat” SC „Retax Press” SRL Boldeşti-Scăeni
Mulţumit de succesul repurtat cu „Refec Impex”, Marian Strat (sau cineva care se foloseste de această persoană) a mai preluat o firmă, la începutul acestui an, de la Costel-Ion Avram. Firma se numeşte „Retax Press” (CUI 18217526) şi are sediul în Boldeşti-Scăeni, localitatea de domiciliu a fostului proprietar (Avram). Pentru că legea nu îi permite să fie unic asociat la două firme, Strat s-a asociat la această tranzacţie cu Ion-Iulian Tocitu, cetăţean român cu domiciliul în Câmpina, Calea Doftanei nr. 85, dar acesta deţine numai 10% din părţile sociale şi nici nu figureaza ca administrator, alături de Marian Strat. Societatea „Retax Press” încă nu figurează cu incidente la CIP, dar ţinând cont de antecedentele lui Marian Strat este de presupus că şi noua achiziţie va fi utilizată în aceleaşi scopuri „neortodoxe”.
În ceea ce îl priveşte pe Ion-Iulian Tocitu, acesta mai figurează ca asociat la societăţile „Calderon” Câmpina (CUI 14674851) şi „Ambus” Câmpina (CUI 11033925), dar demn de remarcat este faptul că societatea „Ambus” a fost achiziţionată de Tocitu şi Aurel-Ionuţ Niţă în octombrie 2009. Mai mult, societatea „Ambus” a marcat şapte incidente de plată în ianuarie 2010 şi figurează la CIP cu refuzuri la plată în valoare totală de 330.943,50 lei.

Câteva mii de euro, preţul vieţii unui copil!

La numai opt ani, Rebeca Andreea Caloianu din Câmpina se luptă cu o boală cumplită, maladia Lobstein, denumită popular „boala oaselor de sticlă”. Este o boală genetică şi, din păcate, incurabilă. Este nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală, pentru care fetiţa are deja programare pe 22 aprilie, la Viena, la clinica doctorului Franz Grill. Această intervenţie chirurgicală este vitală pentru încetinirea evoluţiei bolii şi pentru a nu apărea fracturi ale membrelor inferioare, cu deformări ale oaselor fracturate, precum şi pierderea auzului. Aceste fracturi ar putea-o imobiliza pe Andreea la pat pentru tot restul vieţii şi ar presupune achiziţionarea unor proteze extrem de costisitoare. Un adevărat chin, o adevărată dramă...
Internarea la clinica vieneză, analizele şi intervenţia chirurgicală, fără tratament, costă în jur de 12.000 euro, din care familia Caloianu a reuşit deja să strângă aproximativ 8.000 euro. Andreea este presată şi de timp în strângerea acestei sume, în caz contrar riscând să piardă programarea la intervenţia chirurgicală. 
Nu există tragedie mai mare decât să mori cu zile doar pentru că nu ai bani sau pentru că societatea nu sare în ajutorul tău. Mai ales că, în cazul de faţă, chiar nu este vorba de o sumă mare...
Pentru orice detalii legate de acest caz o puteţi contacta telefonic pe Daniela Caloianu, mama Andreei, la numerele de telefon 0244-331.730 sau 0765-253.611 şi puteţi dona bani în contul RO42RNCB0208061225150001, deschis la BCR Câmpina pe numele Danielei Caloianu.

Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” i-a readus pe câmpineni la biserică

„Izvorul Tămăduirii”, una dintre cele mai importante sărbători creştine, a umplut bisericile din Câmpina. Oamenii au venit într-un număr mare, ca şi la Înviere. Spre deosebire de alţi ani, enoriaşii nu s-au mai călcat în picioare pentru apa tămăduitoare. Cei mai mulţi au aşteptat cu calm să-şi ia agheasma, în diverse sticluţe şi bidonaşe.
În credinţa populară, agheasma te fereşte de boli, fiind folosită şi pentru stropirea caselor, grădinilor şi ogoarelor. 
Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” aminteşte de minunea petrecută în apropierea Constantinopolului, când se spune că Maica Domnului i-a descoperit împaratului Leon cel Mare un izvor cu apă vindecătoare. De asemenea, sărbătoarea închinată Maicii Domnului aminteşte de Vinerea Mare, deoarece se spune că, în această zi, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care a vărsat lacrimi lângă Crucea Mântuitorului, ni se arată acum ca izvor de nădejde şi de vindecare. În toate bisericile se oficiază slujbe de sfinţire a apei, iar înalţii prelaţi susţin că apa sfinţită în Vinerea Luminată este purtătoare de har.

«Acum» şi «Distinto» într-un „Concert de Primăvară“

Vineri, 16 aprilie, Casa de Cultură este gazda unui... „Concert de primăvară“, aşa cum l-au numit organizatorii, în ideea de a întâmpina primăvara cu un regal de muzică de calitate. 


Pe scenă va evolua trupa ACUM, o formaţie de muzică folk foarte apreciată în capitală şi cvartetul DISTINTO, care abordează genul pop-opera, unic pe piaţa românească. 
Concertul este programat să înceapă la ora 18,00, iar intrarea în sală se va face pe bază de invitaţie. 

Examenul de admitere la Şcoala de Poliţie va avea loc în perioada 21 august – 3 septembrie 2010

La 1 aprilie, inspectorul general al Poliţiei Române a emis dispoziţia nr. 14 prin care au fost stabilite detaliile privind examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina. Astfel, cererile de înscriere la concursul de admitere pot fi primite de către structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie până la data de 30.06.2010. Concursul de admitere se organizează şi se desfăşoară în perioada 21 august – 3 septembrie, conform graficului stabilit de către instituţiile de învăţământ. Ca de fiecare dată, candidaţii vor trebui să se prezinte la 21 august la sediul şcolii în vederea înscrierii şi achitării taxei de participare la concurs şi pentru obţinerea legitimaţiei de concurs.
Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor:
- să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere pentru
formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar;
- să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00;
- să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
- să aibă înălţimea de minim 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.
Condiţii legale de recrutare:
- să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
- să cunoască limba română scris şi vorbit;
- să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;
- să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2010;
- să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
- să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
- nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
- au luat la cunoştinţă de condiţia prevăzută de art. 10 alin (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;
- îndeplinesc criteriile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.
Primele probe, cele eliminatorii, se desfăşoară la sediul instituţiei de învăţământ, în perioada 23.08-2.09.2010 şi constau în examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice. La probele eliminatorii nu se admit contestaţii, repetări sau reverificări. Etapa a doua a admiterii (3 septembrie 2010) constă în proba de verificare a cunoştinţelor, sub formă de test-grilă, la limba română şi o limbă străină.
Mai multe detalii despre admitere puteţi afla accesând site-ul oficial al Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – www.scoalapolitie.ro.

S-au stabilit numărul de locuri şi condiţiile de admitere în instituţiile de învăţământ militar

La admiterea din acest an, la instituţiile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru ISU şi poliţie, vor fi scoase la concurs 170 de locuri. 45 dintre acestea sunt la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Pompieri, iar 125 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, judeţul Prahova.
De asemenea, la concursul de admitere, sesiunea 2010, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, vor fi scoase la concurs următoarele locuri:
- Academia Tehnică Militară – Bucureşti – 46 de locuri, bărbaţi şi femei;
- Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 19 locuri, bărbaţi şi femei;
- Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – Braşov- 20 de locuri, bărbaţi şi femei;
- Institutul Medico-Militar – 5 locuri, bărbaţi şi femei;
- Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – 10 locuri, bărbaţi şi femei;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – Piteşti – 18 locuri,  bărbaţi şi femei;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – 10 locuri, bărbaţi şi femei.
Cererile de înscriere la concursul de admitere în învăţământul universitar (academii) vor fi primite până la data de 31 mai iar pentru şcolile postliceale până la data de 30 iunie 2010. Concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti se organizează şi se desfăşoară într-o singură sesiune, în perioada 21.08-03.09.2010, conform graficului ce va fi stabilit de către instituţia de învăţământ şi publicat la adresa www.scoaladepompieri.ro, iar la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” - Facultatea de Pompieri se organizează şi se desfăşoară în  perioada 18 iulie – 1 august 2010. Pentru informaţii privind datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia accesaţi  www.academiapolitie.ro.

„Panzerul german“ condus de Guran calcă totul în picioare

Petrolistul Podenii Vechi - C.S.M. Câmpina 0 - 6 (0 - 3)


C.S.M. Câmpina merge ceas - 18 goluri marcate şi 0 primite în ultimele două etape disputate în deplasare. Dacă în urmă cu o săptămână elevii lui I. Burchi marcau 12 goluri la Măgureni, duminică, 10 aprilie, a fost rândul celor de la Podenii Vechi să plece acasă cu o "zestre" de 6 goluri marcate de State - de trei ori, Conac, Hromei şi Tiţa. Disputat pe un teren destul de bun (fie vorba între noi, orice teren este mai bun decât al nostru) la Bălteşti, meciul a început în nota de dominare a C.S.M. - ului, care în primele 20 de minute şi-a creat câteva ocazii clare de gol, dominând adversarul la mijlocul terenului acolo unde I. Burchi a făcut legea prin recuperări importante şi pase decisive. Aşa s-a întâmplat şi în min. 20, când Burchi l-a deschis pe Conac pe partea stângă, de unde acesta a centrat aproape perfect pentru şutul plasat de 1-0 a lui State. Două minute mai târziu, Hromei scoate un penalty în careul advers, iar State transformă lejer pentru 2-0. Între minutele 22 şi 45, câmpinenii s-au jucat cu ocaziile pe fondul jocului dezlânat al adversarului, iar în minutele de prelungire, Conac, până atunci un excelent servant pe banda stângă, a înscris pentru 3-0, un scor mai mult decât confortabil pentru o pauza liniştită. 
Repriza a doua a debutat cu un nou gol marca Hromei, iar în minutul 52, scorul lua proporţii: 4 - 0. Trei minute mai târziu, dispecerul I. Burchi părăseşte terenul, preferând să conducă jocul de pe margine. C.S.M. reduce turaţia motoarelor şi asta se vede în următoarele 15 minute, când jocul se echilibrează, mai ales la mijlocul terenului. Apar şi câteva ocazii în contul celor de la Podenii Vechi, rezolvate însă cu succes de apărarea condusă de Gânju şi portarul Cosmineanu. Cu toate astea, în min. 83, State şutează violent de la 30 de metri şi mingea ajunge în vinclul porţii adverse: 5 - 0. Calvarul celor de la Podenii Vechi nu avea să se termine, însă, aici. În minutul 92, când parcă nimeni nu credea că se mai poate întampla ceva, Tiţa driblează toată apărarea adversă şi înscrie nestingherit pentru 6 - 0. 
Finalul meciului a adus "panzerului german" condus de Guran o victorie clară, muncită pană la ultimul fluier de arbitru.

„Mara” şi-a eliminat echipa din Cupa României

Tricolor Varniţa – Unirea Câmpina 5-4 (0-0, 0-0, 0-0)

În cadrul optimilor fazei judeţene a Cupei României, Unirea Câmpina a reuşit contraperformanţa de a fi eliminată de o formaţie din Liga C Prahova, Tricolorul Varniţa, ocupanta locului secund al seriei Ploieşti Teritoriu.
Dincolo de rezultatul negativ de la loteria loviturilor de departajare, îngrijorătoare au fost nu numai lipsa apetenţei ofensive şi imposibilitatea găsirii unor soluţii de a înscrie în poarta adversă, dar şi faptul că s-a acumulat oboseala celor 120 de minute jucate, ceea ce ar putea conta în partida din campionat.
Unirea s-a prezentat la Varniţa fără mulţi dintre titulari, absenţele având mai multe cauze – obiective şi subiective, deopotrivă. Poate tocmai în aceste condiţii, a (re)apărut în primul unsprezece şi a jucat până la final Mărgărit Ciobotaru, alias „Mara”. Tocmai el avea să contribuie decisiv la... eliminarea echipei sale din Cupa României, „Mara” ratând lovitura de departajare decisivă.
Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel au jucat cu formula: Păpuşoiu – Coman, Neagu, Basma, Flaidăr – Buştuc, Ghindă, Ciobotaru, Stoica – Nichifor, Vrânceanu. Au mai jucat: Andrei Pălănceanu şi Dobroiu.

Agresorii lui Amorăriţei, excluşi din viaţa sportivă!

Joi după-amiază a avut loc şedinţa Comsiei de Disciplină a AJF Prahova, în care s-au analizat şi incidentele de la partida Voinţa Bălţeşti - CSO Plopeni, soldată - reamintim - cu suspendarea ei după ce arbitrul Mihai Amorăriţei a fost lovit de un jucător şi de un oficial al echipei gazdă.
Primele decizii ale comisiei au fost suspendarea pe viaţă, echivalentă cu excluderea din viaţa sportivă, a jucătorului George Stăncioacă şi a antrenorului secund Sorin Buzoiu, precum şi amendarea fiecăruia cu câte 1.000 lei, ambii fiind vinovaţi de lovirea arbitrului. De asemenea, partida a fost omologată cu 3-0 în favoarea formaţiei CSO Plopeni, iar clubului Voinţa Bălţeşti i s-a ridicat dreptul de a organiza partide la Bălţeşti pentru două etape şi a primit o amendă consistentă, de 1.500 lei. 
Cu excepţia numărului prea mic de etape de suspendare a terenului, în rest, dacă vor rămâne aceste sancţiuni, se poate spune că AJF Prahova pare decisă să ia taurul de coarne în lupta împotriva violenţei pe teren. Cel puţin în prima instanţă.

Încă un huligan şi-a dat în petec pe maidanele Prahovei!

Duminică, la Ţipăreşti, s-a jucat partida din Seria "Slănic" a Ligii C Prahova, dintre Stejarul Goruna Cocorăştii Mislii şi Voinţa 2009 Gornet. Partida a fost arbitrată de arbitrul asistent din lotul Ligii a III-a, Emil Pascu (Măgureni), care a fost asistat de ploieştenii Ionuţ Stanciu şi Adelina Vâlcu, observator fiind fostul asistent de prim eşalon, Marian Deaconu.
Gazdele au deschis scorul încă din minutul 5 dintr-o lovitură de pedeapsă, dar s-au văzut egalate în minutul 44 şi conduse în minutul 88. Din acel moment parcă au luat foc, iar starea de nervozitate a jucătorilor de la Stejarul Goruna a erupt după numai trei minute. Atunci, în primul minut adiţional, Adelina Vâlcu a semnalizat un ofsaid, mai mulţi jucători ai formaţiei gazdă s-au îndreptat ameninţător spre ea, arbitrul Emil Pascu a intervenit, iar unul dintre protestatari i-a aplicat acestuia o lovitură cu capul în plină figură!
În aceste condiţii, Emil Pascu (foto) l-a eliminat pe agresor şi a decis întreruperea definitivă a partidei. La cabine, show-ul a continuat cu injurii şi agresări, Pascu fiind nevoit să mai oprească alte două legitimaţii ale unor jucători peste măsură de recalcitranţi. Acum, cel mai probabil, Stejarul Goruna va pierde jocul la "masa verde", cu 0-3, iar agresorul - pe numele său Iulian Bazargă - ar trebui exclus pe viaţă din activitatea sportivă şi ar trebui să răspundă în faţa instanţei pentru actul său de huliganism.

La sfârşitul acestei săptămâni, se deschide sezonul hipic la Câmpina

Clubul câmpinean de echitaţie "Sport Horse" va organiza prima competiţie din noul sezon hipic, la sfârşitul acestei săptămâni, în intervalul 16-18 aprilie. Pe baza hipică "Muscel" este programat Memorialul "Oprea Berechet", un concurs naţional de sărituri peste obstacole. Sunt prevăzute 11 probe, dintre care una pe echipe, iar valoarea totală a premiilor este de 20.000 lei. În cursul anului 2010, pe baza hipică "Muscel" din Câmpina sunt programate şapte competiţii hipice, printre care şi una internaţională.

Andrei Mostovoi, locul II la „Amatur“

Sala de sport din Băicoi a fost sâmbătă gazda unui concurs naţional „Amatur“ la tenis de masă, la care au participat peste 150 de jucători din întreaga ţară. Pentru prima dată în Prahova, s-a jucat simultan la 16 mese, iar potrivit participanţilor, organizarea a fost una fără cusur. Locul al II-lea al competiţiei a fost ocupat de câmpineanul Andrei Mostovoi, care a fost învins în finală de un junior de 16 ani din Topoloveni (Argeş), membru al lotului naţional. Competiţia a fost destul de obositoare, începând la ora 9, iar finala disputându-se aproape de miezul nopţii, ocupanţii primelor două locuri susţinând în total 19 partide. 

Cupa „EdilConst” la tenis de masă a fost amânată pentru sfârşitul acestei săptămâni

După cum vă informam în ediţia noastră precedentă, sâmbătă, 10 aprilie, era programată în sala de sport a Şcolii Centrale din Câmpina o nouă ediţie a Cupei „EdilConst” la tenis de masă. Ulterior, din motive independente de voinţa organizatorilor, competiţia a fost amânată cu o săptămână. Astfel, sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 10.00, toţi iubitorii acestui sport sunt aşteptaţi la sala de sport a Şcolii Centrale, EdilConst promiţând premii şi diplome pentru câştigători.