26 aprilie 2010

INCREDIBIL!

Se desfiinţează 
Spitalul de Boli Infecţioase!


Ceea ce în campania electorală pentru alegerile locale păreau a fi doar sloganuri, iată că încep să devină realitate. „Apăraţi Câmpina!”, „Salvaţi Câmpina!” – iată numai câteva dintre aceste îndemnuri care încep să prindă contur. Astfel, s-a reuşit în aceste zile eliminarea din Câmpina a „bolilor infecţioase”. Dincolo de ironie, precizăm că nu este vorba de un rău în sine, ci de secţia Spitalului Municipal. Decizia s-a luat la Ploieşti, în cadrul unei vizite a secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel. La întâlnirea respectivă au participat şi mai mulţi primari şi parlamentari din judeţul Prahova, pe lângă reprezentanţii Prefecturii şi cei ai DSP Prahova. Cu acest prilej s-a decis ca de la 1 iulie să se facă... reformă sanitară şi la Câmpina şi să fie stârpit răul de la rădăcină. Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Câmpina va fi desfiinţată, întreaga activitate, cu medici şi pacienţi cu tot, fiind transferată la Ploieşti!
În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Câmpina erau 30 de paturi şi 20 de cadre medicale, din care doi medici. Personalul secţiei va fi nevoit să facă naveta la Ploieşti, acolo unde vor fi 80 de paturi pentru întreaga populaţie a judeţului Prahova! Şi pacienţii, din Câmpina, localităţile vecine plus toată Valea Prahovei, vor fi obligaţi să facă naveta, adică să meargă la Ploieşti atunci când au probleme legate de... boli infecţioase.Ce se va întâmpla cu spaţiul?
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Local Câmpina, Marian Dulă, ne-a confirmat situaţia şi a adăugat că în imobilul de pe Strada Vasile Alecsandri, care găzduia Secţia de Boli Infecţioase, vor fi mutate alte secţii, care funcţionează în prezent la Poiana Câmpina. Este vorba de secţiile de oftalmologie, ORL, recuperare medicală şi boli interne. Astfel, atât la nivelul administraţiei locale, cât şi al conducerii Spitalului Municipal se doreşte să nu mai existe nicio implicare în activitatea secţiei de la Poiana Câmpina, aflată în administrarea Consiliului Local Poiana Câmpina. 
La rândul său, primarul comunei Poiana Câmpina, Aurel Duţă, ne-a declarat: “Vreau să ştiţi că am făcut tot ceea ce a depins de mine pentru clădirea secţiei exterioare a Spitalului Municipal. Nici nouă nu ne place cum arată, dar nici nu putem interveni, în condiţiile date. Le-am trimis numeroase adrese tuturor conducerilor care s-au succedat în fruntea Spitalului Municipal Câmpina, dar nu am primit nici un răspuns. Aştept şi eu să vedem ce se doreşte din partea lor. Dacă erau de acord cu un parteneriat pentru ocuparea spaţiului nefolosit, un parteneriat eventual cu o firmă de profil medical, acum am fi fost în alt stadiu cu această clădire. Altfel, ea rămâne folosită doar la nivelul a două treimi, restul nefiind încă finalizat. Eu, totuşi, încă mai aştept un răspuns de la conducerea Spitalului Municipal”.

Dr. Florin Dragomirescu: 
„Se doreşte de mai mult timp decimarea Secţiei de Boli Infecţioase...”
Şeful Secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Municipal este chiar unul dintre foştii directori ai celei de-a doua unităţi sanitare prahovene, dr. Florin Dragomirescu. Extrem de supărat pe această situaţie creată, dr. Florin Dragomirescu ne-a declarat: “S-a acceptat cu mult prea mare largheţe ideea ca activitatea medicală a Secţiei de Boli Infecţioase să nu se mai desfăşoare la Câmpina. Sunt contrariat, pentru că la întâlnirea de la Ploieşti, cu secretarul de stat Adrian Streinu Cercel, din câte ştiu eu, au participat şi primarul, dar şi parlamentarii din zona Câmpinei, precum şi conducerea Spitalului Municipal. Iar ei toţi au acceptat transferul acestei secţii la Ploieşti. Mă miră asta, pentru că, în campania electorală, promiteau grija faţă de cetăţean. Dar iată că tocmai cetăţeanul este cel mai văduvit de această decizie. După ce că sistemul medical este aşa cum este, acum oamenii vor fi nevoiţi ca, de la Câmpina sau Azuga, să bată drumul până la Ploieşti pentru o muşcătură de câine, pentru o rujeolă, hepatită sau o gripă mai puternică. Mai mult, am înţeles că secretarul de stat a întrebat conducerea spitalului dacă doreşte păstrarea unui număr de 20 paturi pentru Secţia de Boli Infecţioase de la Câmpina, dar s-a refuzat această variantă. Motivul refuzului e incredibil - că din cauza sistemului pavilionar al secţiei, aceasta este costisitoare! Cum e posibil aşa ceva, atâta vreme cât aici vor veni secţiile de la Poiana? Pentru acele secţii nu vor fi aceleaşi cheltuieli? Din păcate, se doreşte de mai mult timp decimarea Secţiei de Boli Infecţioase, în care nu s-a mai investit de pe vremea în care eram eu director, cu excepţia introducerii, în această iarnă, a unei centrale termice. Este inacceptabil! Nu cred că este o răfuială personală a directorului Alexandru Matei, dar sunt tot mai multe voci care susţin că nimic nu este întâmplător, iar anumite persoane aflate în spatele doctorului Matei ar fi pus ochii pe clădirea de la Poiana”.

Senatorul Georgică Severin precizează...
Pentru că s-a vehiculat ideea că la întâlnirea de la Ploieşti ar fi participat şi cei doi parlamentari care reprezintă Câmpina, senatorul Georgică Severin, într-o postare pe blogul său personal, a încercat să lămurească lucrurile: „Câmpina a fost reprezentată de deputatul Florin Anghel şi de primarul Horia Tiseanu. Eu, deşi senator al Colegiului 1 Valea Prahovei, nu am fost invitat la respectiva întâlnire şi nici nu am fost informat de conţinutul discuţiilor şi deciziilor luate. Probabil pentru că aş fi cerut mai multe argumente privind renunţarea la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal sau pentru preluarea Spitalului Voila la Consiliul Local Câmpina. Probabil, deranjez diverse interese....”

Senatorul Severin nu-l vrea pe Moldoveanu city-manager

Cu mai mult tam-tam decât şi-ar fi dorit, probabil, cei implicaţi, joi era aşteptat concursul pentru ocuparea postului de administrator public în cadrul Primăriei Câmpina. Practic, câştigătorul – „croit” de Consiliul Local după chipul şi asemănarea lui Alin Moldoveanu – ar fi devenit al treilea om din administraţia locală.

La concurs s-au înscris doi candidaţi – Alin Moldoveanu şi Ioana Pavel, o tânără din Câmpina, care nu este o figură publică. Toate bune şi frumoase, numai că... surpriză! Concursul nu a mai avut loc! Oficial, el a fost amânat pentru data de 4 mai. Motivele sunt diferite. Unele surse din Primărie susţin că nu ar fi fost dosarele complete, altele - că nu s-ar fi prezentat toţi membrii comisiei de examinare. Cert este că administraţia locală a picat la examenul de comunicare în privinţa organizării şi desfăşurării concursului pentru cea de-a treia funcţie pe plan local.

Dar şirul surprizelor a continuat. Cea mai bună comunicare şi cea mai clară explicaţie pe marginea acestui subiect au venit de acolo de unde ne aşteptam mai puţin – din partea senatorului PD-L Georgică Severin. Pe blogul său personal, acesta dezvăluie că a stat la baza anulării concursului pentru postul de city-manager, după ce a informat-o pe Roberta Anastase, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PD-L Prahova, despre intenţiile administraţiei locale. Într-o postare intitulată „Mulţumesc, Roberta!”, senatorul Severin scrie: „Cum foarte mulţi câmpineni cunosc, ieri (n.r. – joi) trebuia să aibă loc concursul pentru ocuparea  postului de city manager al municipiului Câmpina. Un concurs cu dedicaţie, foarte probabil pentru consilierul local Alin Moldoveanu, date fiind cerinţele minimale. Am fost extrem de deranjat de modul în care consilierii locali au votat noile condiţii de studii cerute celui ce şi-ar fi dorit să ocupe funcţia de city manager. Dacă acum 2 ani doctoratul era o condiţie necesară (exagerat şi atunci, recunosc) acum, Câmpina, conform celor ce trag sforile, ar putea fi condusă şi de o persoană doar cu studii medii. O reală retrogradare a municipiului nostru... Decis să adresez o interpelare pe acest subiect ministrului Vasile Blaga şi să iau şi alte măsuri mai radicale dacă situaţia jenantă de la conducerea Câmpinei s-ar fi materializat, am hotărât să port iniţial o discuţie cu doamna Roberta Anastase, cea care, politic, îi conduce şi pe cei ce au luat penibila decizie. Am fost plăcut surprins să aflu că Roberta Anastase nu numai că nu ştia nimic, dar a luat imediat toate măsurile necesare pentru a stopa o situaţie ridicolă. De aceea, spun cu plăcere: Mulţumesc, Roberta!”
Acum, lucrurile sunt deja mult mai clare în privinţa concursului care n-a mai avut loc. Iar unii dintre consilierii PD-L, care au votat cu strângere de inimă proiectul privind funcţia de city manager, respiră uşuraţi. 

Consiliul Local se... pricopseşte cu două spitale

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii se află postat un proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale. Este vorba despre preluarea spitalelor de către consiliile locale sau judeţene, proces pe care Ministerul Sănătăţii doreşte să-l finalizeze la 1 iulie 2010. În ceea ce priveşte Câmpina, proiectul de act normativ prevede preluarea de către Consiliul Local a ambelor spitale – Municipal şi Voila – chiar dacă, într-o primă fază, se vorbea doar despre transferul Spitalului Municipal. 
La nivel naţional, vor fi transferate autorităţior locale peste 85% dintre unităţile sanitare aflate în sistemul public. Astfel, din cele 435 de unităţi sanitare publice, se propune transferul a 373 de unităţi. Vor rămâne în reţeaua Ministerului Sănătăţii 62 de unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judeţene de urgenţă (cele din centrele universitare importante), spitalele cu profil de psihiatrie. Nu este cazul Spitalului de Psihiatrie Voila, care figurează pe lista unităţilor care trec în administrarea autorităţilor locale. Prin urmare, Consiliul Local Câmpina va prelua ambele spitale, cu toate cheltuielile care decurg de aici. În comunicatul de presă care însoţeşte hotărârea de Guvern se precizează că “prin acest proiect  se urmăreşte responsabilizarea administraţiei publice locale faţă de nevoile reale de sănătate ale populaţiei din unitatea administrativ-teritorială, prin implicarea acesteia în administrarea şi managementul unităţilor sanitare publice. Astfel, autorităţile locale vor avea în administrare logistică, financiară şi umană tot ce înseamnă unitate sanitară publică. Descentralizarea înseamnă şi că managerul din aceste unităţi va încheia contractul de management cu conducerea administraţiei locale şi nu cu ministrul Sănătăţii, cum se întâmplă în prezent. După descentralizare, concursurile pentru ocuparea funcţiilor de manager vor fi organizate pe plan local. Procesul de descentralizare nu creează probleme financiare suplimentare autorităţilor locale. Conform actelor normative în discuţie se transferă dreptul de supraveghere asupra contractelor cu casele de asigurări de sănătate. Procesul de descentralizare nu va duce la disponibilizări în cadrul personalului medical – şi aşa insuficient”.
Autorităţile locale câmpinene vor fi nevoite să accepte cele două spitale, ca şi cheltuielile care decurg de aici. La nivelul Primăriei se vorbeşte despre atragerea consiliilor locale din localităţile vecine pentru sprijinirea financiară a Spitalului Muncipal, având în vedere că unitatea deserveşte întreaga zonă, nu doar municipiul. Cât despre Spitalul Voila, aici pe cine să mai atragi? Acest spital a fost declarat de interes regional, însă vin pacienţi din toată ţara.

Două firme se bat pentru a realiza primul sens giratoriu din Câmpina

La mijlocul săptămânii trecute a avut loc selecţia de oferte pentru realizarea primului sens giratoriu din Câmpina, care ar urma să fie amenajat la intersecţia Bulevardului Carol I cu străzile Oituz şi Pictor Grigorescu. Pentru această procedură de achiziţie au depus oferte trei firme, dar una dintre ele a fost deja respinsă, pentru că dosarul era incomplet. Celelate două firme rămase în cursă se bat pentru cei 800.000 lei alocaţi de la bugetul local pentru realizarea acestei lucrări. Administraţia locală a dat deja un verdict privind câştigătoarea selecţiei de oferte, dar până la trecerea termenelor legale de contestaţie, numele firmei câştigătoare nu va fi făcut public. Oricum, lucrarea ar trebui finalizată în trei luni, astfel încât există toate şansele ca în această toamnă, în Câmpina, să intre în funcţiune primul sens giratoriu.

ZIUA VETERANIOR DE RĂZBOI

Joi, 29 aprile, de la ora 12.00, în Centrul Civic (la Soldat) va fi sărbătorită, pentru a treia oară în Câmpina, ZIUA VETERANOR DE RĂZBOI. Veteranii de război, văduvele de război şi văduvele de veterani de război vor primi flori şi diplome din partea primarului şi a Consiliului Local Câmpina.  
Va urma un spectacol în aer liber susţinut de Fanfara Palatului Culturii Ploieşti, ansamblul folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultura "Geo Bogza" şi Alexandra Capitanu. Câmpinenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare să fie alături de cei sărbătoriţi.

Sute de oameni au venit la Bursa Locurilor de Muncă

Câteva sute de câmpineni s-au înghesuit în zi de sărbătoare – de Sf. Gheorghe – la Casa de Cultură, acolo unde a avut loc prima bursă a locurilor de muncă din acest an. În urma demersurilor întreprinse de conducerea ALOFM Câmpina, la bursă au fost prezenţi 28 de nagajatori, care au oferit 128 de locuri de muncă, majoritatea fiind în domenii necalificate – confecţii, tricotaje sau confecţii – sau de calificare medie.
Un loc aparte l-a avut Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, căreia i s-a oferit un stand unde şi-a putut prezenta oferta educaţională pentru viitorul an de învăţământ.
Persoanele interesate de un loc de muncă şi care au ales să se prezinte la Bursa Locurilor de Muncă pot fi împărţite în trei categorii. Din prima categorie fac parte cei care doreau cu adevărat un loc de muncă şi au făcut tot posibilul să-l obţină. A doua categorie – şomerii (indemnizaţi sau nu) care au venit mai mult de curiozitate şi care s-au declarat nemulţumiţi de oferta angajatorilor. Din a treia categorie fac parte şomerii (indemnizaţi) care au participat la bursă doar la insistenţele reprezentanţilor ALOFM. 
Reamintim că în municipiul Câmpina sunt 1.002 şomeri indemnizaţi şi 188 neindemnizaţi, rata şomajului fiind de 4,6%. În evidenţele ALOFM Câmpina, care centralizează datele din mai multe localităţi ale judeţului, de la Floreşti până la Azuga, figurează 5.927 de şomeri indemnizaţi şi 1.528 de şomeri neindemnizaţi.

Senatorul Severin revine în blogosferă şi... atacă!

De aproape un an şi jumătate de când este parlamentar, Georgică Severin a renunţat la a mai scrie pe blog. Zilele trecute, exact când a împlinit 50 de ani, şi-a făcut cadou o revenire spectaculoasă în blogosferă!
Prima postare a senatorului Georgică Severin a fost extrem de interesantă, chiar dacă i-ar putea atrage unele probleme în partidul pe care îl reprezintă şi în care pare a nu se mai regăsi. Senatorul Severin recunoaşte că şi-a reprezentat „prea discret” alegătorii în Senat şi... critică nu numai Guvernul, pe cele două legi mult discutate în aceste zile, dar şi o anumită stare de spirit din partidul de guvernământ. Iar pentru cine vrea şi poate să citească şi printre rânduri, postarea senatorului PD-L devine şi mai interesantă: „Speranţele mele că, după terminarea lanţului de alegeri din 2008 şi 2009, se va ajunge la o atmosferă politică în care să domine bunul simţ, că preocupările puterii actuale, din care teoretic fac parte şi eu, se vor îndrepta spre întărirea democraţiei, aplicarea unor politici de dreapta în zona economicului şi mai ales abandonarea populismului, s-au dovedit simple iluzii fără fundament. Ce voi scrie aici, în bucăţica mea de spaţiu virtual, am spus de multe ori, în ultimele luni, în interiorul Grupului Parlamentar PD-L din Senatul României. Mulţi colegi mi-au dat dreptate, dar prea puţini în plenul grupului. De aceea cred că, indiferent de riscuri, trebuie să-mi expun părererile şi în spaţiul public. În fond nu am fost ales doar ca să votez cum decid alţii, indiferent cine ar fi... De ce acum? Parcă niciodată nu am fost, ca acum, sub asediul unor texte de lege situate atât de departe de modul meu de a gândi, de ceea ce am susţinut până am devenit parlamentar. Este evident, pentru cine mă cunoaşte, că nu voi vota niciodată pentru „Legea Educaţiei” sau „Legea pensiilor” în variantele ce ne-au fost propuse de Guvern. Nu mai vorbesc de proiectul de modificare a Constituţiei redactat de Guvern, care întăreşte mult regimul prezidenţial, total opus concepţiei mele că  republica parlamentară este varianta de care are nevoie România. Dar despre fiecare subiect în parte vor fi suficiente ocazii...” Aşteptăm cu interes continuările pentru fiecare subiect în parte.

În învăţământ, grevă şi nu prea

Joi, 22 aprilie, ar fi trebuit să se desfăşoare o nouă probă în cadrul examenului de bacalaureat – cea de competenţe digitale. În aceeaşi zi, sindicatele din învăţământ au organizat o grevă generală, nemulţumirile dascălilor fiind legate de nerespectarea de către Guvern a legii privind salarizarea, subfinanţarea sistemului de învăţământ, noua lege a educaţiei şi altele. Greva cadrelor didactice a afectat într-o oarecare măsură bunul mers al bacalaureatului. Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” şi Grupul Şcolar Energetic din Câmpina sunt centrele în care nu s-a susţinut bacalaureatul, examenul fiind reprogramat pentru 26 aprilie. Cât priveşte celelalte unităţi de învăţământ, din totalul de 765 existente la nivelul judeţului, în 450 dintre acestea nu s-a învaţat deloc, iar în alte 63 a fost grevă parţială, unii profesori ţinându-şi cursurile. Orele pierdute nu vor fi recuperate în week-end, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Fiecare profesor va trebui să îşi reorganizeze orele în aşa fel încât materia pierdută în ziua cu greva să fie predată în timpul săptămânii.

Cerere mare, ofertă mică la biletele de tratament pentru pensionari

De la începutul anului şi până în prezent, aproximativ 8.500 de pensionari prahoveni au depus cereri pentru obţinerea unui bilet într-o staţiune balneo-climaterică. Cei mai mulţi sunt din municipiile Ploieşti şi Câmpina. Cereri se depun aproape în fiecare zi, dar numărul norocoşilor va fi cu mult sub cel înregistrat în anii precedenţi. Până acum, doar 900 de pensionari din judeţ au reuşit să obţină biletele pentru a pleca în staţiune în această primăvară. Oamenii speră ca măcar pentru toamnă să prindă un bilet, având în vedere faptul că, potrivit noilor reglemetări legislative, din acest an nu se mai distribuie bilete pentru lunile de vară.

Sărbătoare la bibliotecă

Dublă sărbătoare la Biblioteca Municipală „Dr CI Istrati”, acolo unde vineri, 23 aprilie, s-au marcat Ziua Cărţii şi Ziua Bibiliotecarului. Manifestarea a cuprins câteva momente artistice prezentate de elevi de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” şi de la Şcoala Generală nr. 8, ambele din Câmpina, precum şi o expunere a directorului Bibiliotecii Municipale, Liliana Oiştie, care a vorbit despre importanţa celor două sărbători.

35 coşuri de gunoi, vandalizate de trei tineri


În noaptea de duminică spre luni, trei tineri din Câmpina, toţi majori, dar aflaţi în stare de ebrietate, pe drum între două petreceri, au vandalizat coşurile de gunoi de pe B-dul Carol I, între staţia Petrom şi zona Milia. Interesant este că, deşi „acţiunea” lor a durat ceva vreme, nici un picior de poliţist sau agent comunitar nu le-a deranjat... „distracţia”. A fost nevoie de două apeluri la numărul de urgenţă 112, din partea unor oameni care au văzut ceea ce se întâmpla, pentru ca Poliţia să intervină. Cei trei tineri au fost duşi la sediul Poliţiei Municipale şi pot fi acuzaţi de distrugere, care se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.
La prima oră a dimineţii, în parcul de la Milia, acolo unde se vedea cel mai bine proporţia distrugerilor, se afla şi primarul Horia Tiseanu, alături de alţi responsabili din partea Primăriei. „Este regretabil ceea ce s-a întâmplat în noaptea care a trecut, când trei tineri au distrus 35 de coşuri de gunoi de pe artera principală a Câmpinei. Reprezentanţii ADPP vor stabili exact prejudiciul şi ne vom îndrepta împotriva celor trei tineri sau a familiilor acestora pentru recuperarea prejudiciului creat. Până atunci, deja din această dimineaţă s-a început înlocuirea coşurilor de gunoi vandalizate şi ţin să remarc spiritul civic al cetăţenilor care au sunat la 112 pentru a sesiza aceste fapte”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

De Ziua Pământului, la Colegiul Tehnic «Constantin Istrati»

CÂMPINA VERDE

Cea de-a 40-a aniversare a Zilei Pământului (1970-2010), “febră” care a cuprins 184 de state, a  fost sărbătorită şi în municipiul nostru la Colegiul Tehnic Constantin Istrati, unde prof. dr. Nicolae Geantă şi circa 100 de elevi (clasele IX C, IX B, XI C, XI A) au dezbătut timp de 2 ore  probleme legate de “planeta verde”. 
Evenimentul, desfăşurat pe 21 aprilie în amfiteatrul CDI, a debutat cu comunicări pps ale elevilor (Cozi Vlad, Tănase Andrei, Chejnoiu Andrada, Văduva Alexandra, toţi din clasa XI C), urmate de o prezentare-sinteză a situaţiei “globale” susţinută de către Nicolae Geantă („Încălzirea... şi apoi?“) şi un filmuleţ despre “Câmpina Verde” (iniţiat de Grupul de Investiţii în Artă şi Turism, în cadrul campaniei de gestionare corectă a deşeurilor din ambalaje, finaţată din Fondul pentru Mediu). “Pe lângă problemele numeroase, cunoscute de către elevi, din liceu sau din mass media, anul acesta am adus nou popularizarea proiectului “Câmpina - oraş verde”, care face referire la colectarea selectivă a deşurilor din sticlă, carton ori plastic. În cadrul proiectului, elevii au primit materialele publicitare, oferite de Grupul de Investiţii în Artă şi Turism, unde activează o fostă colegă - Steluţa Iordache. Dânsa a adus materiale în liceele Câmpinei” - ne-a precizat Nicolae Geantă, care crede că, deşi bombardată cu evenimente, populaţia nu e informată suficient cu privire la programele “verzi”. “Dacă e informată şi nu o dovedeşte, înseamnă că e rea voinţă”, a subliniat acesta în încheiere.

Expoziţia florală de la Casa Tineretului, o încântare

Platoul din faţa Casei Tineretului a găzduit duminică o expoziţie florală. A fost a doua ediţie a acestei expoziţii la care au fost invitaţi să participe producători din acest domeniu, dar şi firme specializate în peisagistică, decoraţiuni de grădină, producţie şi comercializare de flori şi plante de grădină şi apartament. Chiar dacă numărul expozanţilor nu a fost foarte mare, totuşi, destul de mulţi câmpineni – şi nu numai – au ales o plimbare de duminică până la Casa Tineretului, majoritatea plecând acasă măcar cu o floare.

“Panzerul” câmpinean a fost de neoprit

Voinţa Livadea - C.S.M. Câmpina 1 - 4 (0 – 3)


Temerile că acest joc va fi unul dintre cele mai dificile din acest debut de sezon i-a ambiţionat şi mai mult pe fotbaliştii câmpineni, evoluţia lor fiind şi de această dată pozitivă. De altfel, a contat foarte mult şi inspiraţia antrenorului Ionică Burchi, acesta preferând în linia de atac experienţa lui Stoica în locul tinereţii lui Hromei. În plus, cu două pistoane laterale, Adrian Burchi şi Bej, care în permanenţă au împins jocul înainte de-a lungul primei reprize, “panzerul” câmpinean a fost de neoprit. Chiar în primele secunde, şutul lui Dârstaru, de la 20 de metri, a fost respins cu dificultate de Nicolae, mingea a revenit pe traseul Conac – Necula, ultimul trimiţând puţin pe lângă. În minutul 5 a fost rândul lui Stoica să încerce cu un şut plasat vigilenţa portarului advers, însă nesiguranţa acestuia a fost prompt speculată de Necula, care din apropiere a înscris cu mult calm. Vizibil descumpăniţi după primirea acestui gol, împreună cu un public “vulcanic” redus la tăcere, jucătorii gazdă au făcut de multe ori figuraţie, fiind în permanenţă depăşiţi de jocul elaborat al elevilor lui Burchi. Pe acest fond, în minutul 20, banca câmpineană a “explodat” de bucurie, când o centrare perfectă a “profesorului” Burchi a prilejuit lui Conac o reluare de manual, în “aţele” porţii adverse. Zece minute mai târziu, tabela a consemnat cel de-al treilea gol al oaspeţilor, după ce şutul lui Ionică Burchi a fost respins din nou de acelaşi Nicolae până la Necula, iar pasa acestuia a fost fructificată cu un frumos voleu de către Stoica.

Dacă în primul act toate au fost bune şi frumoase, nu acelaşi lucru s-a putut spune şi despre desfăşurarea mitanului secund. Meciul s-a încins chiar în minutul 47, atunci când fotbaliştii din Livadea au redus din diferenţă. A fost o lovitură liberă de la 35 de metri executată de Bunescu, iar Dumitran a taxat respingerea greşită a lui Cosmineanu. Contrar aşteptărilor, jocul s-a echilibrat şi în minutul 65 spiritele s-au încălzit şi mai tare, “centralul” Bozieru suportând reproşurile întregii asistenţe pentru faptul că nu a acordat “roşu” la un henţ în afara careului, care l-a avut autor pe portarul câmpinean. Sub aceste auspicii, fotbalul şi-a pierdut din spectacol, jocul devenind unul fragmentat, în care gazdele practic au încercat să obţină cât mai multe faze fixe, în speranţa că vor putea întoarce rezultatul. Evident, nu s-a întâmplat aşa ceva, valoarea spunându-şi până la urmă cuvântul. A venit minutul 78, când un stadion întreg a rămas uimit de un eurogol, marca “Burloiu”, şutul acestuia de la 30 de metri fiind unul de senzaţie, exact la “vinclu”. Una peste alta, chiar dacă conducerea şi unii dintre spectatorii gazdelor invocau la final faza din minutul 65, formaţia CSM-ului a demonstrat şi în acest meci că rămâne principala favorită la promovare, într-o serie în care la acest moment lupta se duce în “trei”. 
Şi cum un meci se termină iar altul urmează, acum toate gândurile se îndreaptă spre partida de duminică, când la Câmpina soseşte formaţia Stejarul Goruna.

Voinţa: Nicolae - Stanciu, M. Bratu, Veselu, Frânculescu, Dumitran (`80 E. Stănică), Rotaru (`60 S. Stănică), Bunescu, Muşat, V. Bratu, Iliescu (cpt.). Antrenor: Mircea Niţă
C.S.M.: Cosmineanu – Bej, Gânju (cpt.), Niţă, A. Burchi – Necula (`83 Mancu), I. Burchi, Dârstaru (`65 Vintilă), State (`51 Burloiu) – Stoica (`46 Hromei), Conac. Antrenor: Ionică Burchi.
Arbitri: Emil Bozieru (Băicoi) – Ionuţ Mateoiu (Măgureni), Alexandru Grosu (Mislea)
Observator A.J.F. Prahova: Silviu Pantilimonescu (Ploieşti)

Începe Campionatul Naţional de Sărituri peste Obstacole

Baza Hipică Sport Horse Muscel va găzdui prima competiţie de călărie 
a anului din Câmpina în perioada 30 aprilie - 2 mai

TROFEUL "MEMORIAL OPREA BERECHET", prima competiţie din cele 7 pe care le va găzdui municipiul nostru anul acesta, este un omagiu adus celui care a pus bazele acestui sport în Câmpina şi care ajutat la transformarea clubului de echitaţie agrement deschis la începutul anului 2008, într-unul dintre cele mai importante cluburi sportive de performanţă obstacole din România, în numai 2 ani.
Sportivii clubului câmpinean, Daniela Bindilă, Ionuţ Bucur şi Ioana Rus, sub atenta supraveghere a antrenorului Lt. col. Gheorghe Nicolae, au început în forţă campionatul naţional, prin participarea, săptămana trecută, la prima competiţie a anului -  "Cupa Sfântul Gheorghe", unde s-au clasat pe locul I, la categoria D, cu Ionuţ Bucur pe calul Arnyek, Locul I la categoria Tineret, tot cu multiplul nostru campion naţional şi balcanic Ionuţ Bucur pe calul Pauline. Amazoanele noastre Daniela Bindilă şi Ioana Rus au ocupat  locurile 3, 4 respectiv 8 la categoria E, D şi Copii, cu caii Lizeta, Principesa şi Melinda.

Programul competiţiei Trofeul "Memorial Oprea Berechet":

VINERI, 30 aprilie
10.00 - Proba 1, Amatori, Debutanţi (Nivel F), Mansa A, (h=0.90m)
12.00 - Proba 2 Nivel E, Cai 5 ani, Copii, Mansa A, (h=1.00m)
14.30 - Proba 3 Nivel D, Cai 6 ani (h=1,10), Juniori 16, (h=1.05m), Mansa A
16.30 - Proba 4 Nivel C, Cai 7 ani, Juniori 18, Mansa A, (h=1.20m)

SAMBATA, 1 mai
10.00 - Proba 5 Amatori, Debutanţi (Nivel F), Mansa B, (h=0.90m)
12.00 - Proba 6 Nivel D, Cai 6 ani , (h=1.10m), Juniori 16 (h=1,05m), Mansa B
13.30 - Deschiderea Oficiala 
14.30 - Proba 7 OPEN - Mini-Derby "Sport Horse Campina" (12 obst., h=1,00m)
16.30 - Proba 8 Nivel Tineret, (h=1.25m); Amazoane (h=1,20m)

DUMINICA, 2 mai
10.00 - Proba 9 Nivel E, Cai 5 ani, Copii, Mansa B, (h=1.00m)
12.00 - Proba 10 Nivel C, Cai 7 ani , Juniori 18 Mansa B, (h=1.20m)
14:30 - Proba 11 TROFEUL "Memorial Oprea Berechet" - Echipe - Mansa I + II
16.30 - Festivitatea de Premiere

Următoarele competiţii ecvestre organizate de Primăria Municipiului Câmpina în parteneriat cu Clubul sportiv SPORT HORSE sunt:

14 mai - 16 mai: MARELE PREMIU al MUNICIPIULUI CÂMPINA - Editia a II-a
11 iunie - 13 iunie: CUPA SPORT HORSE la Concurs Complet - Editia I
2 iulie - 4 iulie: CSI Ch/J/Yh - Concurs International Copii, Juniori şi Tineret
30 iulie -1 august: CUPA SPORT HORSE la Sarituri peste Obstacole, Editia a III-a
10 septembrie - 12 septembrie: CSIO3*W Campina Grand Prix, Etapa Cupa Mondiala
15 octombrie - 17 octombrie: FINALA NAŢIONALĂ CAI pe CRITERII de VÂRSTĂ