01 iunie 2010

Dosar penal pentru o „inginerie” cu sistemul de alarmare

Poliţişti cu atribuţii în domeniul sistemelor de securitate din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au desfăşurat ieri, 31 mai, un control la o societate comercială din municipiu pentru a verifica modalitatea de respectare a prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor. În urma verificărilor efectuate a rezultat că societatea comercială respectivă este protejată împotriva efracţiei cu un sistem tehnic de alarmare, compus din centrală de alarmare, senzori de prezenţă şi hupă. Ulterior, poliţiştii au constatat că sistemul a fost proiectat de către D. Emil, de 40 de ani, din Câmpina, administratorul societăţii, iar componentele sistemului au fost instalate tot de către acesta, deşi nu poseda atestat sau licenţă pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi. Administratorului societăţii i-a fost întocmit dosar penal.

Cum se simte criza la Câmpina?

De la 1 iunie, falimentul va bate la uşa multora sub forma „Boc, Boc, Boc”! Dar criza nu se simte la fel pentru toţi câmpinenii. În vreme ce unele societăţi dau afară angajaţi cu sutele, care îngroaşă numărul şi aşa ridicat al şomerilor, alţii prosperă la adăpostul... aceleiaşi crize! În rândurile de faţă am ales doar două exemple, dar – din păcate, pentru unii şi din fericire, pentru alţii – nu sunt singulare.


300 de salariaţi de la Fabrica de Ciorapi sunt disponiblizaţi!
Fabrica de Ciorapi din Câmpina, situată pe Strada Pictor Grigorescu, şi-a schimbat de mai multe ori structura acţionariatului în ultimii ani. La început a fost Elca. Apoi, a devenit o filială a societăţii franceze Olympia, unul dintre cei mai mari producători de ciorapi din Europa. Societatea-mamă a avut, anul trecut, probleme financiare importante şi chiar a fost condamnată de Curtea de Apel din Reims-Franţa să plătească 2,5 milioane de euro pentru că a concediat 47 de angajaţi francezi fără să le ofere alternativa de a munci la filialele pe care le deţinea în alte ţări. La sfârşitul anului trecut, Olympia a intrat în reorganizare judiciară, iar la începutul acestui an a vândut fabrica din Câmpina.
Acum, noul proprietar reorganizează activitatea. Iar una dintre cele mai drastice decizii a fost reducerea personalului cu 300 de angajaţi, astfel că, din totalul de 430 de salariaţi, vor mai rămâne... 130! Cei în cauză au fost deja înştiinţaţi că de la 1 iulie vor trebui să-şi caute de lucru... Măsura îi loveşte de două ori pe cei 300 de salariaţi disponibilizaţi. Pe de o parte, intră în vigoare măsurile impuse de Guvern, astfel încât nu mai pot primi plăţi compensatorii, iar pe de altă parte, cei care vor alege şomajul vor „beneficia” de reducerea de 15% a acestuia...
 
Contracte pe bani publici de 3,5 milioane euro pentru firmele lui Florin Anghel!
Presa centrală este plină, în aceste zile, de exemple cu parlamentari ai puterii (PDL, UNPR şi UDMR), care desfăşoară afaceri cu banul public prin intermediul propriilor firme. Printre „campionii” acestor contracte se numără şi deputatul PDL, câmpineanul Florin Anghel. Potrivit presei centrale, firma Fibec SA (unde Anghel deţine, conform propriei sale declaraţii de avere, 44,2% din acţiuni, iar soţia sa - 33,4%) a câştigat contracte pentru lucrări publice care cumulează 14.406.480 de lei. Astfel, societatea a câştigat o licitaţie pentru executare de reţele de canalizare şi staţie de epurare precum şi modernizare drumuri locale de la Primăria comunei I.L. Caragiale, judeţul Dâmboviţa, în valoare de 4.525.525 de lei. Cu Primăria Urziceni, societatea deţinută în mare parte de deputatul PDL a obţinut un contract pentru realizarea de lucrări de construcţii de conducte de apă şi de canalizare a apelor reziduale în valoare de 3.240.884 de lei. Tot în 2009, Fibec SA a câştigat o licitaţie organizată de Primăria comunei Topolog, judeţul Tulcea, pentru execuţie de lucrări pentru proiectul integrat "Dezvoltarea Comunei Topolog prin Sistem de Canalizare şi Modernizare Reţele Stradale" pentru 6.640.071 de lei.
Aceeaşi firmă a avut, în 2008, contracte cu Primăria municipiului Câmpina în valoare de 320.468 de lei pentru lucrări de canalizare, dar şi cu Primăria Floreşti în valoare de 299.997 lei, precum şi cu Primăria comunei Teişani pentru 548.012 lei.

Dosarul Spitalului Municipal va ajunge, până la urmă, la DNA?

Procurorii au pus punct contractului cu Romgermed
 
De la începutul săptămânii trecute, la solicitarea expresă a procurorilor care se ocupă de dosarul Spitalului Municipal Câmpina, s-a suspendat contractul dintre această unitate medicală şi firma bucureşteană Romgermed, un contract extrem de păgubos pentru spitalul câmpinean. La plecare, reprezentanţii clinicii au lăsat în urmă jaf, distrugând o parte importantă a aparaturii de analiză medicală. Cel puţin aşa susţin mai multe surse din cadrul spitalului.
Deşi unele autorităţi au declarat public că au văzut raportul Curţii de Conturi şi că lucrurile prezentate acolo nu ar fi atât de grave, realitatea pare a fi alta din prisma procurorilor. Cu atât mai mult cu cât tot mai multe surse susţin că nu este vorba de procurorii de la Câmpina sau Ploieşti, ci de... DNA!
Informaţiile despre acest dosar se obţin foarte greu, de parcă ar fi intrat pe fir oameni din serviciile secrete, care au o serie de interese în această zonă. Totuşi, ceea ce reuşeşte să răzbată din spatele uşilor închise, unde se cercetează şi se analizează acest dosar, pare a fi extrem de grav, mai ales în privinţa unora. Şi nu este vorba de cei care au la activ nişte kilometri buni şi greu de justificat făcuţi cu maşinile spitalului, ci de cei care au semnat derularea contractelor cu Romgermed, cu Esco Energy şi alte firme. Din sursele noastre, procurorii instrumentează cu maximă atenţie şi rigoare acest caz, strângând probe suficiente, dar probabil că se aşteaptă şi un moment politic favorabil pentru ca adevăraţii vinovaţi de jaful de la Spitalul Municipal să apară în faţa instanţei şi să răspundă pentru faptele lor.

Scandal în administraţia locală de la Băneşti

În urmă cu mai multe săptămâni, la Primăria Băneşti a apărut o echipă de inspectori de la Curtea de Conturi. Mirarea angajaţilor administraţiei locale din Băneşti a fost mare, pentru că un astfel de control fusese făcut chiar anul trecut. În cele din urmă s-a aflat că acesta se datorează unei reclamaţii... Echipa de control s-a apucat de treabă, iar zilele trecute s-a încheiat controlul, după care primarul comunei, Petre Ion Costache, a avut o întâlnire cu salariaţii din Primărie. Veştile anunţate acolo au fost de-a dreptul cutremurătoare pentru cei mai mulţi dintre angajaţi. Astfel, fiecare salariat va avea de returnat către bugetul local aproximativ 60 milioane lei vechi, reprezentând sporuri încasate nejustificat în ultima perioadă! Sunt şi voci care spun că salariaţii au primit în preajma sărbătorilor pascale câte 18 milioane lei vechi, în plină criză, dar nimeni nu s-a întrebat dacă aceşti bani sunt sau nu justificaţi.
Contactat telefonic, primarul comunei Băneşti, Petre Ion Costache, a confirmat parţial rezultatele controlului: „Da, a fost un control de la Curtea de Conturi, iar concluziile sale cer fiecărui salariat să înapoieze o sumă, pe care nu o ştiu în acest moment cu exactitate, o sumă care reprezintă contravalorea unor sporuri. Din câte îmi aduc aminte este vorba de sporul de hrană, cred că şi de sporul pentru îmbrăcăminte... Oricum, noi vom demara o acţiune în instanţă pentru a anula concluziile acestui raport”.
Această adevărată lovitură pentru salariaţii Primăriei din Băneşti vine în acelaşi timp cu intrarea în vigoare a măsurilor Guvernului Boc privind diminuarea veniturilor bugetarilor cu 25%. În condiţiile în care salariaţilor din Primărie li se va reduce salariul cu 25% şi li se vor opri bani în contul celor aproximativ 60 milioane lei vechi, pe care fiecare îi are de returnat, mulţi se tem că vor fi nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a se putea prezenta la serviciu.

Salariaţii Primăriei Câmpina sunt în grevă

Adunarea Generală a Sindicatului Liber din cadrul Primăriei Câmpina s-a întrunit săptămâna trecută pentru a stabili dacă membrii de sindicat intră sau nu în grevă. Conform liderului de sindicat din Primăria Câmpina, Iulian Anton, cu 151 de voturi pentru şi 12 împotrivă, s-a votat în favoarea grevei generale. Sindicatul Liber este afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, organizaţie care, la rândul său, a decis intrarea în grevă generală începând cu 31 mai, pe perioadă nedeterminată. Astfel, ieri, luni, în Primăria Câmpina şi la direcţiile acesteia nu s-a lucrat cu publicul, iar prelungirea grevei poate duce la paralizarea multor domenii de activitate, care sunt în strânsă legătură cu activitatea primăriilor.

Alin Moldoveanu a demisionat din Consiliul Local

În ultima zi dintre cele 15 pe care le-a avut la dispoziţie pentru a demisiona din Consiliul Local, Alin Moldoveanu a făcut acest lucru. Astfel, fostul contracandidat al primarului Horia Tiseanu de la ultimele alegeri locale a ales să fie consilier personal al primarului, funcţie din care – probabil – crede că va putea să-i reprezinte mai bine pe cei care l-au votat, decât din postura de consilier local.
Consilierii au aprobat fără probleme hotărârea prin care luau act de vacantarea postului deţinut până acum de Alin Moldoveanu. Doar Elvis Arghir s-a dovedit ceva mai şugubăţ şi le-a spus colegilor săi: „Eu sunt împotrivă!”
Au fost mai multe glume făcute pe seama gestului lui Alin Moldoveanu, totul poate şi pentru că şedinţa era prea liniştită. Astfel, unii s-au întrebat dacă cei îmbrăcaţi în negru ţin doliu după plecarea lui Alin, în vreme ce acelaşi Arghir s-a arătat „dezamăgit că distinsul nostru coleg, Alin Moldoveanu, a ales să demisioneze din Consiliul Local, preferând să lucreze în Primărie”.

Nu se mai face staţie de taxiuri lângă parcarea de la piaţă

Consilierul Daniel Telegescu iniţiase un proiect de hotărâre prin care se înfiinţa o staţie pentru taxiuri în zona trotuarului de lângă parcarea din zona pieţei. Conform proiectului, trotuarele urmau să fie îngustate, iar din spaţiul astfel câştigat ar fi rezultat o bandă pentru amenajarea unei staţii de taxiuri.
Proiectul a fost, însă, retras de iniţiator chiar în debutul şedinţei Consiliului Local. Iar Daniel Telegescu nu a oferit nicio explicaţie. Şi nici nu l-a întrebat nimeni. Explicaţia este, totuşi, destul de simplă. Pe adresa Consiliului Local a sosit o întâmpinare din partea societăţii Paltinu, care deţine majoritatea spaţiilor comerciale din zonă şi care ar fi fost afectată de aceste noi modificări. Practic, societatea în cauză se declară deranjată de această eventuală modificare şi aminteşte că este unul dintre contribuabilii importanţi la bugetul local. Telegescu a preferat să meargă pe mâna „contribuabilului” şi nu a celui plătit pentru acest lucru, raportul de specialitate semnat de Ion Bărbulescu fiind nu numai favorabil proiectului iniţial, dar apreciind şi că ar duce la fluidizarea circulaţiei rutiere, reducerea riscului de producere de accidente, realizarea unui transport taxi civilizat şi eliminarea jocurilor de noroc practicate în zonă! Astfel, consilierii locali au aflat că jocurile de noroc nu pot fi eliminate decât prin mutarea unei staţii de taxiuri! Dar ei nu au ţinut cont de... părerea specialistului!

Pro şi contra parcării alternative în centru

Mulţi au privit-o ca pe o idee năstruşnică, dar vor trebui să se obişnuiască să parcheze alternativ pe bulevardul central al Câmpinei. La iniţiativa lui Daniel Telegescu, în Consiliul Local s-a aprobat un proiect care prevede ca în fiecare zi de luni, începând cu ora 7.00, până a doua zi la ora 7.00, să se interzică parcarea autoturismelor pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre staţia Petrom spre calea ferată, în acest interval parcarea fiind permisă pe cealaltă parte a bulevardului central.
Explicaţia pare simplă – astfel se vor crea condiţiile minime   necesare operatorului de salubritate pentru salubrizarea zonei, dar şi pentru deszăpezire. „Domnule primar, dar până acum nu s-a făcut curăţenie niciodată în zona respectivă? Nu s-a făcut deszăpezirea astă iarnă?”, a întrebat fostul primar Gheorghe Tudor. Nu i-a răspuns nimeni...
Iniţiatorul nu a precizat dacă este ideea sa personală sau este efectul activităţii noului consilier personal al primarului, care are printre atribuţii şi salubritatea. Până la urmă nici nu contează. Important este că niciun consilier nu a luat în considerare raportul de specialitate, întocmit de şeful ADPP, Felicia Olteanu. În raportul respectiv se precizau variante alternative găsite în urma discuţiilor cu Poliţia Rutieră, apreciindu-se că acest proiect nu este oportun. Mai mult, se preciza chiar şi un program zilnic, între orele 21.00 şi 22.00, pe porţiuni ale acestei zone, unde ar urma să se facă acţiunile specifice de salubritate sau deszăpezire. Astfel, oamenii nu ar mai fi umpluţi de praf de prea zeloşii lucrători ai firmei de salubritate, chiar în miezul zilei. Din păcate, consilierii au ignorat acest raport şi au decis de capul lor. Să vedem cum se va aplica această hotărâre, mai ales că şi Poliţia Rutieră este destul de sceptică.

De ce au ajuns preţurile terenurilor din Câmpina la mâna consilierilor locali?

Poate cea mai delicată problemă care se discută la fiecare şedinţă a Consiliului Local este stabilirea preţului pentru terenurile pe care legislativul local le înstrăinează sub diverse firme. Fiecare încearcă să folosească tot felul de argumente, în funcţie de interesele personale, de grup sau de... partid. Apoi, argumentele care au fost susţinute într-o şedinţă sunt combătute vehement la următoarea întâlnire, doar pentru că proiectul aparţine unui adversar politic. Iar argumentele celor mai mulţi dintre consilieri ţin doar de culoarea politică sau de intersele proprii.
Nici ultima şedinţă a Consiliului Local nu putea face excepţie de la această regulă. Astfel, trei proiecte succesive, toate făcând referire la terenuri din Câmpina, au fost aprobate cu preţuri total diferite. După ce s-a aprobat suma de 45.000 euro ca preţ de pornire a licitaţiei pentru clădirea fostei centrale termice de pe Aleea Energiei, pentru un teren de pe Strada Târnava Mare preţul terenului a fost de 15 euro/ mp, pentru ca la proiectul imediat următor, preţul unui alt teren de pe Strada Muncii să fie stabilit la numai 3 euro/ mp!
Situaţia a fost observată şi de unii consilieri, cel mai vehement dovedindu-se a fi Horaţiu Zăgan. La început, consilierul social-democrat a reamintit un of mai vechi al său: „La oamenii care vroiau să-şi cumpere bucăţica de teren de lângă propria casă le-am cerut preţul pieţei, câte 100 euro pentru metrul pătrat! Acum, se vine cu tot felul de argumente pentru preţuri cât mai mici. Vrea unul să-şi facă o casă, noi îi dăm terenul cu 15 euro!” Apoi, l-a convins pe Gheorghe Sandu, cel care iniţiase proiectul pentru terenul de pe Strada Târnava Mare, că acel drum este asfaltat şi are cele mai multe dintre utilităţi, nu aşa cum prezentase iniţiatorul. La ultimul proiect, iniţiat de Viorel Bondoc, Zăgan a trecut de la atac vehement la ironie... În momentul în care iniţiatorul a propus ca preţ de pornire a licitaţiei valoarea de... 3 euro, Zăgan a întrebat ironic: „În câte rate?” „În mai puţine rate decât terenul de 54.000 mp vândut cu 0,59 euro în aceeaşi zonă!”, a replicat iniţiatorul. Reacţia lui Bondoc a fost una disproporţionată şi dovedeşte exact că argumentele sunt bune doar când pot fi folosite în favoarea ta, atunci când aceleaşi argumente sunt folosite de adversarii politici, ele nu mai sunt bune. Pe principiul: „Ei cu ei, noi cu noi şi cu ai noştri”.
Cum s-ar putea rezolva această situaţie? Consilierul Dragomir Enache a propus, încă de la primele şedinţe din acest mandat, ca preţurile de pornire a licitaţiilor să nu mai fie stabilite de consilieri, ci să existe un evaluator, care să propună preţul corect. Acum, dacă va fi sau nu acelaşi evaluator care a stabilit suma de peste 100.000 euro pentru sediul PNL, nu a mai precizat Enache. În schimb, consilierii nu au niciun interes să dea din mână această „cloşcă cu pui de aur”, care produce mulţi „arginţi”, pentru că astfel ar pierde unul dintre cele mai importante lucruri pe care le stabilesc ei - preţul!

Fundaţia Medi’s a organizat un nou simpozion medical

„Noutăţi în practica 
medicinei de familie”

Casa Tineretului a fost, vineri, gazda medicilor de familie din Câmpina, dar şi din alte localităţi ale judeţului, care au participat la un nou simpozion medical organizat de Fundaţia Medi’s. Promotorul simpozionului a fost medicul pediatru Minerva Stanciu (foto), iar temele prezentate au suscitat interesul medicilor prezenţi.
Astfel, dintre aceste teme amintim „Rinitele alergice” – dr. Isabela Lupu, „Hiperplazia benignă de prostată” – dr. Daniel Ioniţă, „Bine aţi venit într-o lume eliberată de simptome nazale şi oculare” – dr. Dana Matei, „De la ES la SuccES – managementul infecţiilor de căi respiratorii în ambulator” – dr. Minerva Stanciu, „Importanţa medico-socială a scoliozei idiopatice” – Alina Focşeneanu, „Abordarea anxietăţii în psihoterapia analitică” – Ioana Maria Coja, „Infecţiile de tract urinar în practica ambulatorie pediatrică” – dr. Mihaela Sumbasacu, „Primele tulburări de alimentaţie – soluţii şi consecinţe” – dr. Minerva Stanciu, „Fii pregătit! Fii informat! Beneficiile vaccinării anti HPV împotriva cancerului de col uterin” – dr. Cristina Radu, „Rolul medicului de familie în prevenirea depresiei partum” – dr. Roxana Turtureanu.
De asemenea, la manifestare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor firme de profil medical, care au oferit medicilor nu numai materiale promoţionale, ci şi tot felul de idei, soluţii şi sfaturi pe anumite domenii de activitate.

Urmează o săptămână plină de evenimente dedicate Zilei Mediului

Pe 5 iunie se sărbătoreşte Ziua Mediului, anul 2010 fiind considerat anul biodiversităţii ecosistemelor.
Cu acest prilej, Primăria Municipiului Câmpina organizează manifestări pe parcursul a patru zile, de marţi, 1 iunie, până vineri, 4 iunie. Iată şi programul manifestărilor:

1 iunie, ora 10.00 – 12.00 – pe Strada Plevnei – desene pe asfalt, biodiversitatea văzută prin ochii copiilor;
2 iunie, ora 10.00 – 13.00 – salubrizarea zonei „Fântâna cu Cireşi”, dar şi premierea concursului „Cel mai frumos adăpost pentru păsări”;
3 iunie, ora 10.00 – 12.00 – concurs de modă cu haine confecţionate din deşeuri reciclabile, premierea în parcul de la soldat;
4 iunie, ora 10.00 – 12.00 – marş al copiilor, între Casa Tineretului şi Casa Cărţii.

Ziua Copilului, sărbătorită în avans

Autorităţile câmpinene au decis ca în acest an manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Copilului să aibă loc mai devreme cu două zile. Astfel, duminică, 30 mai, în zona centrală a Câmpinei s-au desfăşurat toate acţiunile dedicate acestui eveniment.
În parcul de la Milia a avut loc un spectacol artistic susţinut de elevi şi copii, iar pe artera principală, circulaţia a fost oprită lăsând loc desenelor pe asfalt şi concursurilor de triciclete, biclete, alergări, role, alte jocuri sportive şi distractive. Toate acţiunile au fost organizate de Primăria, Consiliul Local Câmpina şi Casa Tineretului.

„Zâmbet de copil” la Şcoala Generală nr. 8

În a doua parte a săptămânii trecute, Şcoala Generală nr. 8 din Câmpina a fost gazda unui concurs şcoar la care au participat elevi din 24 de judeţe. Este vorba de concursul „Zâmbet de copil”, aflat deja la a doua ediţie. Concursul a fost organizat pe două secţiuni: Creaţie literară (care a constat în redactarea unei scrisori pentru “prietenul meu de pretutindeni”) şi Creaţie plastică şi tehnologică. Această din urmă secţiune a inclus trei teme: “Zâmbet de copil” (lucrări plastice şi felicitări), “Copiii – florile pământului” (lucrări plastice şi colaje), “Eu şi familia mea” (lucrări plastice).

O ţigară aprinsă şi un balcon incendiat

Vineri, puţin după orele prânzului, două maşini de pompieri se învârteau prin centrul Câmpinei... Destul de greu au găsit pompierii locul unde fuseseră anunţaţi că a izbucnit un incendiu. Era vorba despre un balcon de la primul etaj al blocului 17D de pe B-dul Carol I. Numai că era vorba de un balcon aflat pe latura din spate a blocului, unde intrarea se face din Strada Henri Coandă. Pompierii au avut de înfruntat nu numai barierele şi utilajele care lucrează pe această stradă, dar şi-au făcut destul de greu loc şi în curtea interioară din spatele blocului cu pricina, din cauza numeroaselor maşini parcate în zonă. Ajunşi acolo, pompierii militari câmpineni au stins cu maximă operativitate incendiul. Cauza probabilă a incendiului este o ţigară aruncată aprinsă de la unul dintre etajele superioare, care a fost luată de vânt şi a ajuns pe balconul respectiv. Aici a aterizat, cel mai probabil, pe nişte ziare vechi aflate pe un dulap de lemn, astfel că focul a izbucnit foarte uşor. Din fericire, focul nu a apucat să pătrundă şi în apartamentul care era gol la momentul respectiv, proprietarul (Maria Blănaru, o pensionară) nefiind acasă la momentul respectiv.
“După ce am ajuns cu destulă greutate la locul incendiului am constatat un singur foc deschis la un balcon de la primul etaj. Intervenţia în sine a fost destul de uşoară şi în câteva minute am stins incendiul. Din cercetările preliminare, cauza probabilă a incendiului este o ţigară aruncată neglijent de la unul dintre etajele superioare”, a declarat Florin Poştaru, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Câmpina.

Poliţişti la „vânătoare” de pietoni şi nu numai

Timp de mai multe zile, poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere Câmpina au derulat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea traversărilor neregulamentare. Amplasaţi în puncte strategice, poliţiştii au sancţionat orice pieton care traversa prin loc nepermis sau neregulamentar, în încercarea de a-i conştientiza asupra pericolelor la care se expun.
Numai în prima zi poliţiştii au aplicat 45 de amenzi, dar doar 19 au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. În aceste cazuri, amenda a fost de 60 lei. În plasa întinsă de poliţişti pentru pietoni au picat şi... mai mulţi conducători auto, astfel că cele mai multe amenzi le-au fost date şoferilor, e adevărat că pentru neregulile clasice – lipsa centurii de siguranţă, vorbirea la telefonul mobil sau refuzul de a prezenta actele.

Potopul de sâmbătă a făcut ravagii

Sâmbătă după-amiază, un adevărat potop s-a abătut asupra Prahovei, fiind afectate şi mai multe zone din jurul municipiului Câmpina. A plouat de a rupt pământul şi a inundat drumuri judeţene şi naţionale, traficul fiind blocat pe alocuri. În unele localităţi, ploaia şi grindina au distrus culturile localnicilor, producând pagube importante. Dar cel mai grav lucru, a murit un om...

Un bărbat a fost luat de viitură la Lunca Mare

Singura victimă a potopului de sâmbătă a fost în satul Lunca Mare, care aparţine de comuna Şotrile. Aici, un bărbat a traversat râul Doftana pentru a duce vacile acasă, dar a fost surprins de viitură şi s-a înecat. Avea aproape 48 de ani...

Drumul spre Valea Doftanei, grav afectat
Cam prin aceeaşi zonă, a satului Lunca Mare, dar şi în apropiere de Cheile Brebului, drumul judeţean care face legătura între Câmpina şi comuna Valea Doftanei, trecând pe lângă barajul Paltinu, a fost grav afectat de torenţii care veneau de pe versanţii văii Doftanei. În mai multe porţiuni ale acestui drum, apa a inundat carosabilul, iar aluviunile şi bolovanii antrenaţi de torenţi au creat dificultăţi pe ambele sensuri ale acestui drum.

DN1, afectat în zona Comarnic
Nici DN1 nu a scăpat de furia potopului. În zona localităţii Comarnic, torenţii de pe versanţi au adus pe carosabil pietre şi aluviuni, care au îngreunat traficul. Unul dintre sensurile de mers a fost complet inundat, astfel că zeci de minute circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens

Motocrosiştii de la Lido Câmpina au avut rezultate foarte bune în cursa de la Tg. Jiu

La finele săptămânii trecute, la Târgu Jiu a avut loc etapa a V-a a Campionatului Naţional de Motocros. La startul întrecerilor s-au aliniat şi mai mulţi sportivi câmpineni, legitimaţi la Moto Club Lido, antrenaţi şi supervizaţi de Cătălin Duţă, maestru al sportului la această dificilă disciplină sportivă. Standul echipei câmpinene a atras atenţia tuturor participanţilor, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Iată-le:
- George Manta (4 ani) - locul al III-lea în proba de 50 cmc (locul al III-lea şi în clasamentul general);
- Adrian Nicolau - locul al V-lea la amatori;
- Marcel Vişoiu - locul al VI-lea la amatori;
- Sebastian Strechioiu - locul al III-lea la proba MX1 (locul al III-lea şi în clasamentul general);
- Alexandru Oprescu - locul al V-lea la proba MX1.


Din lotul formaţiei Moto Club Lido Câmpina mai fac parte Adrian Badea (amatori), Narcis Enescu şi Zoltan Fezkaş (la MX2) şi Cătălin Duţă care va (re)debuta după 10 ani de la ultima cursă în campionatul rezervat veteranilor. Acest moment va avea loc în zilele de 19-20 iunie, în cadrul următoarei etape a Campionatului Naţional de Motocros, care se va desfăşura la Moreni.

Victorie importantă cu contracandidata la promovare

C.S. Băneşti II - C.S.M. Câmpina 1 - 3 (1 – 2)

Indiferent de eşalon sau poziţie în clasament, meciurile directe disputate pe axa Câmpina – Băneşti au constituit adevărate derbiuri zonale, aşteptate cu un real interes de către cei pasionaţi de fotbal. Mai mult, duminică s-au întâlnit două echipe dornice de promovare, care ocupau primele poziţii în clasament, câmpinenii fiind la două “lungimi” faţă de adversarii lor. Sub aceste auspicii, debutul a avut un ritm alert, cu un plus de posesie pentru gazde. Totuşi, primii care şi-au arătat colţii au fost câmpinenii (`7), Radu Burloiu expediind un şut de la marginea lui “16”, prins în doi “timpi” de Rusu. A venit însă minutul 15 şi odată cu el primul gol. Găsit perfect la marginea careului mic, Necula a şutat în portar, mingea a revenit la acesta şi cu un şut sec a scuturat plasa porţii adverse. Resimţind şocul, fotbaliştii din Băneşti au suportat un nou scurtcircuit în minutul 25. O minge preluată de la 30 de metri, a fost speculată prompt de Ionică Burchi care cu concursul portarului, a ajuns din nou în plasa gazdelor. Şi aşa cum se spune în fotbal că 2-0 este un scor periculos, zece minute mai târziu partida s-a relansat, Geambaşu reducând din diferenţă. Ultimele secunde ale primei reprize i-au găsit pe câmpineni în atac, însă şutul lui Dârstaru de la 16 metri a trecut peste transversală.

Cu toate că publicul prezent în număr destul de mare la acest meci, aştepta în continuare un meci “încins”, pe gazon lucrurile nu a mai stat chiar aşa. Cu un sentiment de auto mulţumire, ambele formaţii au redus motoarele şi prin urmare calitatea fotbalului a avut mult de suferit. A fost o luptă oarbă la centrul terenului din care au rezultat puţine faze de poartă. Dacă în minutul 62 şutul lui Ionică Burchi a fost deviat în corner, peste şase minute Cosmineanu şi-a arătat clasa cu o paradă de excepţie la şutul lui Botoşneanu. Ultima fază notabilă s-a petrecut în minutul 73, atunci când jucătorii C.S.M.- ului au închis tabela. Conac a făcut o incursiune pe flancul drept, a driblat tot ce i-a stat în cale şi cu mult sânge rece l-a executat pe Rusu, un portar tânăr, aflat la început de carieră. Practic, cam aceasta a fost istoria unui meci care a umplut inima de bucurie iubitorilor de fotbal câmpineni prezenţi în tribuna stadionului din Băneşti. Trecând şi de acest val, la cinci puncte diferenţă faţă de C.S. Băneşti, Gânju & Co. sunt din ce în ce mai aproape de promovare. Duminica viitoare urmează un nou joc, de această dată pe teren propriu în faţa echipei Ştiinţa Homorâciu.

C.S. Băneşti II: Rusu – Tabacu, Rădulescu (`30 Vasilache), Gorgan (`46 Chivu), Horja (`46 Pantilie), I. Dinu, Botoşneanu, Iancu, Filote (`65 Puşcaşu), Geambaşu, Stan; Antrenor: Aurel Covrig
C.S.M.: Cosmineanu – Grigoraş (`46 Bej), Gânju (cpt.), Niţă, State, A. Burchi, Necula, I. Burchi, Dârstaru, Burloiu (`46 Hromei), Conac (`75 Mancu); Antrenor: Ionică Burchi
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni) – Nicolae Dobre (Ceptura), Bogdan Bucur (Ploieşti)

Virgil Guran:
“Suntem foarte aproape de promovare”
Prezent la acest important joc, preşedintele C.S.M. - ului a declarat: “Mă bucur că prin această victorie suntem foarte aproape de promovare. Nu am strălucit ca în alte meciuri, dar este foarte important că am câştigat.”

Ion Burchi:
“În proporţie de 60% suntem câştigătorii seriei”

Marcat de efort dar şi de bucuria datoriei împlinite, antrenorul - jucător, Ionică Burchi a declarat: “În opinia mea a fost un meci mai uşor decât a părut. Îmi pare rău totuşi de evoluţia unor jucători de-ai mei care s-au temut   şi nu au reuşit să intre mai repede în joc. Când spun acest lucru mă gândesc la Burloiu sau la Grigoraş. Rămâne acest rezultat care reprezintă o victorie în deplasare şi în proporţie de 60% suntem câştigătorii seriei. Totuşi, trebuie să tratăm cu multă seriozitate meciurile care au mai rămas de disputat.”

Teodorescu, (re)primit cu căldură de publicul câmpinean

Partida de marţi, din cadrul etapei intermediare a Ligii A Prahova, dintre Unirea Câmpina şi Tineretul Tomşani a născut aprige dispute şi controverse. De la acuzaţii de blat, de noncombat, până la nervi, înjurături...
Dincolo de toate, un lucru care trebuie remarcat a fost revenirea lui Adrian Teodorescu la un meci la Câmpina. Actualmente, în staff-ul de conducere al formaţiei Tineretul Tomşani, „Teo” a fost jucător şi mai apoi conducător al formaţiei Poiana Câmpina. Chiar dacă nu prea le-a venit să creadă să-l regăsească pe „Teo” la o echipă de judeţ, spectatorii l-au primit cu maximă simpatie, scandându-i numele şi aplaudându-l minute în şir.
De altfel, după fluierul final al acestei partide extrem de tensionate, „Teo” ne-a declarat: „M-a bucurat foarte mult reacţia oamenilor care nu au uitat perioada petrecută de mine la Poiana Câmpina, atât ca jucător, cât şi în calitate de conducător. Pentru mine a fost ceva emoţionant să fiu ovaţionat de oameni, toate acestea dovedind că am făcut lucruri bune aici, la Câmpina. De altfel, aceasta a fost pentru mine perioada cea mai frumoasă din cariera mea, în care am colaborat foarte bine cu preşedintele Chiţu şi în care am reuşit să obţinem câteva rezultate extrem de frumoase. Ţin să le mulţumesc tuturor oamenilor care au fost la meciul de astăzi (n.r. – marţi) şi care şi-au arătat simpatia faţă de mine”.

Prahova – Dâmboviţa, pentru un loc în Liga a III-a

Competiţiile judeţene de fotbal sunt pe final, FRF stabilind deja ţintarul pentru meciurile de baraj pentru accederea în Liga a III-a. Astfel, câştigătoarea campionatului judeţean Prahova, CSO Plopeni, va întâlni câştigătoarea judeţului Dâmboviţa, formaţia Gloria Corneşti. Interesant este că această formaţie a mai activat în Liga a III-a, dar şi că, în momentul de faţă, aici activează numeroşi jucători care s-au intersectat în cariera lor cu fotbalul prahovean. Cel mai probabil, meciul de baraj, într-o singură manşă, ar putea avea loc la Mogoşoaia.