15 iunie 2010

Florin Anghel l-a invitat pe Georgică Severin să-şi dea pantalonii jos... în plen

Moţiunea de cenzură care se discută astăzi în Parlament a iscat o controversă între cei doi parlamentari democrat-liberali câmpineni – deputatul Florin Anghel şi senatorul Georgică Severin. Invitat să comenteze anunţul public al lui Severin că va vota în favoarea moţiunii „cu bilele la vedere”, Anghel a declarat: „Nu mi se pare o atitudine corectă faţă de partid, în condiţiile în care ştim cum a ajuns el senator. Dacă a declarat că va vota cu bilele la vedere, îl invit în plenul Parlamentului, când va vota, să-şi dea pantalonii jos... pentru a fi cu bilele la vedere”.

Consens politic

Pentru prima oară după foarte mult timp, toţi liderii partidelor politice reprezentate în administraţia locală au ajuns la un consens. Scopul este unul măreţ - reabilitarea centrului municipiului.
Într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri la sediul Primăriei, la care au participat Horia Tiseanu - preşedinte PDL şi primar, Ion Dragomir - preşedinte PSD şi viceprimar, Virgil Guran - preşedinte PNL, Luminiţa Dumitrescu - vicepreşedinte PIN şi consilier local, dar şi deputatul PDL Florin Anghel, s-au prezentat detaliile „celui mai important proiect pentru viitorul Câmpinei“, după cum a precizat Horia Tiseanu.


Modernizarea centrului se doreşte o investiţie de o mai mare anvergură, nu doar o reasfaltare a carosabilului şi montarea de borduri. În acest sens, s-a iniţiat un concurs de arhitectură şi există o colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România, fiind discutate mai multe variante: închiderea completă a traficului auto între străzile Srg. Mj. Grigore Nicolae şi Toma Ionescu; sens unic pe Bulevardul Carol între aceste străzi, pe direcţia Sinaia - Ploieşti; eliminarea circulaţiei auto între străzile Kogălniceanu şi Calea Doftanei. S-a efectuat un studiu de trafic, s-a discutat şi cu Poliţia Rutieră, apoi a avut loc o întâlnire cu toţi liderii partidelor reprezentate în Consiliul Local, iar soluţia finală a fost prezentată de Florin Anghel: „Ideea este că într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, centrul trebuie să devină o zonă pietonală. Conform studiului de trafic, sensul unic nu ar fi o variantă foarte bună, pentru că străzile laterale nu ar putea prelua, în condiţii optime, traficul rutier. De aceea, singura soluţie este un pasaj subteran, pe sub actualul bulevard Carol I, între străzile Toma Ionescu şi Srg.Mj. Grigore Nicolae. Este o soluţie mult mai scumpă, care va fi realizată greu, dar va rezolva problema“.
În vreme ce reprezentanţii fiecărui partid prezent şi-au declarat susţinerea faţă de acest proiect, primarul Horia Tiseanu a mai spus că vor trebui găsite noi spaţii pentru locuri de parcare, două dintre variantele avute în vedere fiind o parcare supraterană, etajată, pe locul actualului bazar, precum şi o parcare subterană, aproximativ în zona parcului Milia, în această din urmă parcare accesul urmând a fi realizat din pasajul subteran.
Proiectul va fi unul de durată, cea mai mare problemă fiind cea a asigurării finanţării, care poate fi din fonduri europene, din parteneriate public-privat şi din emiterea de obligaţiuni municipale. Până atunci, lucrările premergătoare, cum ar fi mutarea reţelelor existente în zonă, se vor face cu bani din bugetul local.
Concursul de arhitectură va alege mai multe soluţii, dintre care prima va fi premiată cu 70.000 lei, dar verdictul definitiv va fi dat printr-o largă consultare populară.

Administraţia locală, la jumătatea mandatului

Cum văd primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir prima jumătate a acestui mandat

La 15 iunie 2008 avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Horia Tiseanu (PDL) îl învingea categoric pe Alin Moldoveanu (pe atunci membru PNDC, între timp a trecut la PDL). Ulterior, la şedinţa de constituire a Consiliului Local, se stabilea structura completă a Executivului, viceprimar fiind ales social-democratul Ion Dragomir.
Au trecut doi ani de la al doilea tur al alegerilor locale, ceea ce înseamnă că suntem, practic, exact la jumătatea acestui mandat. Cum a fost această perioadă, cu bune şi cu rele, aflăm de la primarul şi viceprimarul municipiului Câmpina.

Suntem la jumătatea mandatului. Consideraţi că sunteţi în grafic faţă de promisiunile pe care le-aţi făcut oamenilor în campania electorală?
Horia Tiseanu: Da. Este destul de dificil în acest moment să facem o trecere în revistă a tuturor realizărilor administraţiei locale din aceşti doi ani, dar am convingerea că oamenii au văzut şi văd în fiecare zi că se asfaltează şi se modernizează străzi, aceste lucrări reprezentând, de altfel, principalul punct al ofertei noastre electorale de guvernare locală.
Ion Dragomir: Nu. Chiar dacă începutul a fost unul bun şi promiţător, o serie de înţelegeri făcute la nivelul municipiului Câmpina şi faptul că PSD nu mai face parte din majoritatea locală au făcut ca, în ultima vreme, să nu mai pot realiza tot ceea ce mi-am propus. Ar fi necesară şi o mai bună comunicare la nivelul Executivului, pentru că nu este admisibil ca eu să aflu din presă lucruri pe care le hotărăsc alţi membri ai Executivului! Din punctul meu de vedere şi aşa cum înţeleg eu că ar trebui să funcţioneze administraţia locală, dacă vin cu o propunere sau iau o decizie, contestabilă de o parte a locuitorilor Câmpinei, iar ceilalţi membri ai Executivului nu mă susţin, atunci aceasta nu consider că este o colaborare… Şi atunci prefer să stau în banca mea şi să nu mă mai pronunţ în anumite probleme.

Ion Dragomir a fost ales preşedintele social-democraţilor câmpineni

- după aproape doi ani de interimat -

PSD Câmpina şi-a ales sâmbătă noua structură de conducere. Chiar dacă au amânat cu aproximativ o săptămână Conferinţa Municipală, liderii locali nu au avut prilejul să primească oaspeţi de seamă din cadrul conducerii naţionale a partidului, în condiţiile în care atât Victor Ponta, cât şi Adrian Năstase şi Liviu Dragnea (care intenţionau să vină la Câmpina) au fost mai prinşi cu pregătirea votului pentru moţiunea de cenzură.
În aceste condiţii, singurii oaspeţi ai social-democraţilor câmpineni au fost senatorul Daniel Savu şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD şi al Consiliului Judeţean, Mircea Cosma. De asemenea, au mai fost prezenţi, la începutul conferinţei, Virgil Guran, preşedinte PNL, Traian Drăguşin, preşedinte PC, Adrian Piţigoi, vicepreşedinte PIN, precum şi liderii sindicali Dan Bujor şi Emanuel Chejnoiu. În schimb, în ciuda confirmării, nu a venit nimeni de la PD-L, aşa cum, poate, era firesc, normal şi civilizat.
Desfăşurată după un... stil clasic, Conferinţa Municipală a PSD nu a adus prea mari surprize, cu atât mai mult cu cât singura candidatură pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei era cea a... interimarului Ion Dragomir, care nu a avut nici o emoţie în a fi ales. În schimb, au fost câteva lucruri interesante subliniate în rapoartele prezentate sau în luările de cuvânt ale social-democraţilor prezenţi.

„Înţepăturile” lui Dragomir
Discursul lui Ion Dragomir privind activitatea desfăşurată până în prezent a inclus numeroase „săgeţi” spre ceilalţi actori ai scenei politico-administrative a Câmpinei. Astfel, după ce a subliniat că rezultatele obţinute la alegerile parlamentare, dar mai ales prezidenţiale „au fost mult sub aşteptări şi sub munca depusă”, Dragomir a vorbit despre traseismul politic, prilej cu care a declarat: „traseismul politic ar trebui combătut, poate chiar prin lege, ca să nu mai poată exista situaţii de genul celei de la noi, unde penedeciştii au trecut acum la PDL şi, foarte probabil, vor ajunge la... UNPR”. În fine, Dragomir a stabilit şi ţinta pentru 2012: „câştigarea funcţiei de primar al Câmpinei şi minimum şase mandate de consilier local”.

„Nu ne văd umblând din uşă în uşă să dăm o pilotă, o geacă sau bani!”
Dincolo de materiale prezentate, extrem de interesante au fost intervenţiile celor care au dorit să ia cuvântul din rândurile „poporului PSD”. Astfel, Victor Bercăroiu a afirmat: „Este esenţial să recâştigăm Primăria! Actuala administraţie s-a lăudat că aduce programe europene, dar nu se pot ridica la nivelul din anii 2000-2004, când noi am adus zeci de miliarde pentru Câmpina, în lucrări concrete care se văd, inclusiv în sediul actual al Primăriei. În plus, ideea modernizării străzilor este tot a noastră, mai precis a lui Tudor şi Dragomir, dar Tiseanu a preluat-o şi şi-a însuşit-o, anunţând la televiziune că este ideea lui. Tocmai de aceea este foarte important să recâştigăm Primăria, dar nu ne văd umblând din uşă în uşă să dăm oamenilor o pilotă, o geacă sau bani, aşa cum au făcut alţii!”

Pesediştii - mulţi au fost, puţini au rămas...
O situaţie interesantă prezentată delegaţilor la conferinţă a fost cea a efectivelor „poporului PSD” din Câmpina. Astfel, s-a precizat că din cei 450 de membri cotizanţi câţi erau în 2005, în 2010 au mai rămas doar 160! Senatorul Daniel Savu a precizat că şi la nivelul municipiului Ploieşti este o situaţie asemănătoare, inclusiv ca proproţie, din cei 4.500 de membri din anul 2005, acum mai sunt în jur de 1.600.

Dragomir, ales preşedinte în unanimitate!
Celor 84 de delegaţi la conferinţă li s-au mai alăturat alţi patru membri ai partidului care au dorit să participe, chiar dacă nu fuseseră nominalizaţi. Astfel, cei 41 de membri ai Consiliului Local al PSD, din care 25 membri ai Biroului Executiv, precum şi preşedintele organizaţiei au fost aleşi de 88 de delegaţi, adică mai mult de jumătate din totalul social-democraţilor câmpineni. Preşedintele Ion Dragomir a fost ales în unanimitate. Vicepreşedinţi au fost desemnaţi: Gheorghe Tudor, George Petre, Horaţiu Zăgan, Mihaela Neagu Petrovici, Vladimir Schaeffer, Gheorghe Paraschiv, Marius Rânciog, Mihaela Voicilă şi Liviu Corcodel.

Florea Radu l-a criticat pe Ponta
Una dintre cele mai apreciate intervenţii a fost cea a unui fost preşedinte al PSD Câmpina, Florea Radu. Acesta a vorbit de relaţia PSD cu sindicatele, dar a adus şi unele critici conducerii centrale a partidului: „Nu am încredere în colaborarea cu sindicatele, după ce PSD a fost refuzat să participe la mitinguri de amploare alături de sindicalişti. La nivelul partidului, organizaţiile locale au fost folosite mai mult pentru campaniile electorale şi mai puţin a fost ascultată vocea lor. Apoi, personal, am fost dezamăgit de Victor Ponta, care i-a răspuns lui Boc cu acelaşi limbaj, făcându-l nesimţit, un limbaj care nu este propriu poporului român. Dacă la Băsescu, lumea s-a obişnuit că e vaporean şi atâta îl duce capul, de la oamenii de anvergură din fruntea partidului nostru aşteptăm altfel de reacţii şi să nu se coboare la acest nivel”. „Şi eu am vorbit cu Victor Ponta şi mi-a spus că regretă ieşirea avută”, a adăugat senatorul Daniel Savu.

Scrisoare deschisă adresată Consiliului Local

Pe adresa Consiliului Local, dar şi a mai multor publicaţii locale a fost expediată o scrisoare deschisă, foarte interesantă. Documentul este semnat de Sevastian Zăvoianu, unul dintre acţionarii firmei de transport local Eliro şi administrator al acesteia la momentul semnării contractului pentru traseul Pram – Voila. Iată conţinutul scrisorii deschise:

„Subsemnatul Sevastian Ion Zăvoianu, în calitate de asociat al SC Eliro, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

SC Eliro a obţinut, prin contractul încheiat cu Consiliul Local Câmpina la data de 27 ianuarie 2008, delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate. Părţile au avut în vedere şi indicatorii de performanţă pentru executarea transportului public local de persoane prin curse regulate, precum şi tarifele de transport şi graficele de circulaţie. Anexe la contract, care sunt parte integrantă a acestuia. Prin acest contract de delegare a gestiunii, firma şi-a luat obligaţia asigurării transportului de persoane prin curse regulate pe traseul Câmpina – Voila cu un număr de 6 autovehicule pentru care s-au emis licenţe de traseu însoţite de caietul de sarcini, cu respectarea obligaţiilor ce-i revin din Legea nr. 9272007. De asemenea, a mai încheiat contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public persoane şi pe traseul Slobozia – Muscel cu un singur autovehicul, autobuz ISUZU, cu număr de înmatriculare B-82-DJK, pentru care s-a eliberat licenţa de traseu însoţită de caietul de sarcini.

Pe traseul judeţean numărul de cod 097, Poiana Câmpina – Gară - Câmpina – Băneşti, firma a licitat cu 8 autovehicule pentru care s-au emis licenţe de traseu însoţite de caietele de sarcini. Din totalul de 8 autovehicule care figurează pe acest traseu, administratorul actual al firmei a vândut un autobuz ISUZU cu numărul de înmatriculare B-79-LBS, fără a avea acordul tuturor acţionarilor firmei. Pentru a nu pierde acest traseu, nemaiavând numărul necesar de mijloace de transport (8 autovehicule), acelaşi administrator a considerat de cuviinţă, fără a avea acordul tuturor acţionarilor, să mute autobuzul B-82-DJK de pe traseul Slobozia – Muscel pe traseul Poiana Câmpina – Gară - Câmpina – Băneşti.
Din momentul trecerii autovehiculului pe traseul Poiana Câmpina – Gară – Câmpina – Băneşti, contractul de delegare a gestiunii se reziliază de drept! Articolul 6 din Contractul de delegare a gestiunii prevede rezilierea de drept a contractului în cazul nerespectării clauzelor acestuia şi îndeosebi a celor din articolul 4 referitor la drepturile şi obligaţiile părţilor prevăzute în Legea 92/ 2007. Articolul 13 din contract prevede expres că modificarea clauzelor acestuia poate fi făcută cu acordul părţilor, conform legii, acord care nu a fost cerut şi Primăriei în legătură cu modificările făcute.
Amintesc că atribuirea licenţei de traseu s-a făcut pe baza unor criterii comensurabile prin puncte ce se acordă fiecărui criteriu. Criteriile în baza cărora s-au atribuit puncte şi metodologia de punctare nu mai sunt îndeplinite.
Condiţia de bază materială prin dovada că firma nu mai deţine mijlocul de transport nu mai este îndeplinită. Condiţia de probitate morală a persoanei desemnate, care conduce activitatea de transport, nu mai este îndeplinită. Menţionez că la semnarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport local prin curse regulate s-au avut în vedere şi indicatorii de performanţă, precum şi tarifele de transport anexe la contract.
Condiţiile asigurării graficului de circulaţie pe traseul Slobozia – Muscel: zilele în care aveam obligaţia să lucrăm: de luni până duminică, intervalul de succedere fiind de 30 minute, între orele 4.45 şi 23.30. Zilele în care se lucrează: de luni până vineri, intervalul de succedere fiind de 30 minute, între orele 6.00 şi 17.00. Concluzia: autovehiculul nu a lucrat niciodată sâmbăta şi duminica, nu a asigurat transportul între orele 4.45 şi 6.00, respectiv 17.00 – 23.30. Din totalul de 589 curse planificate lunar, s-au realizat 176. Menţionez că transportul s-a făcut cu diverse autovehicule.
Condiţiile asigurării graficului de circulaţie pe traseul Câmpina – Voila: 6 mijloace de transport, intervalul de succedere - 5 minute, respectiv 10 minute. În realitate: 5 mijloace de transport, intervalul de succedere – 10, respectiv 15 minute, sâmbătă – 20 minute, duminica – 30 minute. Menţionez că un autovehicul care trebuia să ruleze pe ruta Câmpina – Voila lucrează pe traseul judeţean Câmpina – Băicoi. Nemaiavând numărul de autovehicule de 6, graficul de circulaţie nu se mai poate respecta.
Referitor la tariful de transport – preţul biletelor de călătorie este unic, 2 lei, indiferent de numărul de kilometri, în loc să fie diferenţiat. Indiferent că mergi o staţie sau de la un capăt la altul al traseului, plăteşti aceeaşi sumă, iar tariful nu se calculează în lei per călător înmulţit cu numărul de kilometri.
Am ţinut să aduc la cunoştinţa consilierilor locali şi a publicului larg toate aceste aspecte, pentru ca, în momentul în care va trebui să luaţi o decizie, domnilor consilieri, să fiţi în deplină cunoştinţă de cauză. Sevastian Zăvoianu.

Cupa "Sport Horse" la echitaţie, pe dealul Muscel

La finele săptămânii trecute, la baza hipică Muscel din Câmpina a avut loc ediţia a II-a a Cupei "Sport Horse" la echitaţie, competiţie care se constituie în etapă a Campionatului Naţional de Sărituri peste Obstacole.
Concursul s-a desfăşurat după următorul program:
Vineri, 11 iunie
ora 10.00 - amatori, debutanţi
ora 12.00 - nivel E, copii
ora 15.00 - nivel D, juniori 16 ani
ora 17.00 - tineret
Sâmbătă, 12 iunie
ora 10.00 - amatori, debutanţi
ora 12.00 - nivel E, copii
ora 15.00 - nivel C, tineret
ora 16.00 - demonstraţie de dresaj cabalin
ora 17.00 - nivel D, probă în două faze
ora 18.00 - festivitate de premiere
ora 21.00 - karaoke
Duminică, 13 iunie
ora 10.00 - nivel E, copii
ora 12.00 - nivel C
ora 14.00 - nivel D, alegeţi traseul!
ora 15.00 - demonstraţie de dresaj cabalin
ora 16.00 - nivel C
ora 17.00 - festivitate de premiere


La competiţie au participat peste 70 de cai, iar fondul de premiere a fost de 20.000 lei.
La fel ca şi la precedentele ediţii ale concursurilor de sărituri peste obstacole, intrarea a fost liberă, în plus, fiind amenajate mai multe locuri cu ecrane mari, unde puteau fi vizionate partidele de fotbal de la Cupa Mondială din Africa de Sud.
În ciuda caniculei, care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei atât a cailor, cât şi a jocheilor, mai ales pentru cei mici, competiţia a fost foarte atractivă, orgoliile, dar şi premiile importante puse în joc sporind dorinţa concurenţilor de a se clasa pe primele locuri.

Triplă lansare de carte la Colegiul „C.Istrati”

În prima parte a săptămânii trecute, în amfiteatrul Colegiului Tehnic „Constantin Istrati” a avut loc un eveniment cultural, o triplă lansare de carte. A fost vorba de volumele „Istoria petrolului în România”, de dr. ing. Gheorghe Ivănuş, prof. Ion Ştefănescu, dr. ing. Ştefan Traian Mocuţa, ing. Ştefan Stirim, dr. ing. Mihai Pascu Coloja; „Industria de petrol şi gaze în România”, de Gheorghe Ivănuş, Ion Ştefan Ştefănescu, Ştefan Traian Mocuţa, Niculae Napoleon Antonescu, Mihai Pascu Coloja; varianta în limba engleză a acestei ultime lucrări, în traducerea Mihaelei Virginia Moşoianu şi Adrianei Duia.
La eveniment au participat dr. ing. Ştefan Traian Mocuţa, prof. Ion Ştefan Ştefănescu, prof. Nicolae Geantă, prof. Gheorghe Stanciu şi ing. Victor Dumitru, întreaga manifestare fiind moderată de Marian Dulă, preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Câmpina.

Au promovat!

Tricolorul Coţofeneşti - C.S.M. Câmpina 1 - 4 (0 – 1)

Penultimul joc din această stagiune a făcut ca “panzerul” câmpinean să lupte pe terenul formaţiei Tricolorul Coţofeneşti. Cu dorinţa de a obţine o nouă victorie, elevii antrenorului Ionică Burchi s-au lovit, ca de altfel şi adversarii lor, de o căldură toridă şi de starea precară a unui gazon care a influenţat în mod negativ capitolul construcţie. Drept urmare, după un început în care jocul combinativ nu a avut rezultatele scontate, câmpinenii au încercat să schimbe partitura, folosind multe mingi lungi îndreptate spre careul gazdelor. Prima ocazie notabilă s-a consumat în minutul 20, atunci când şutul lui Ionică Burchi de la 16 metri a trecut de puţin pe lângă poarta adversă. Cinci minute mai târziu, Dârstaru şi-a imitat profesorul cu un şut puternic de la 25 de metri, dar Chilianu a respins în extremis. Totuşi, gazdele au cedat pentru prima oara (`35), Hromei reuşind să deschidă lista marcatorilor, cu un şut pe jos din interiorul careului mare. Acuzând şocul, la un fault clar în careu asupra lui Adrian Burchi (`36) în urma căruia s-a dictat penalti, localnicii puteau primi un nou gol, dar şutul lui Gânju a fost respins de portarul advers. Finalul reprizei l-a adus în prim plan pe Dârstaru, acesta fiind autorul unui şut frumos de la distanţă urmat de o centrare adresată lui Burloiu, dar reluată imprecis de ultimul.

Debutul mitanului secund s-a dovedit a fi fatal pentru echipa gazdă, care în decurs de 12 minute a încasat două goluri. Mai întâi (`55), Conac a făcut o incursiune pe banda stângă talonat de trei adversari, a centrat pe linia porţii şi venit lansat, Zidaru a împins “obiectul” muncii în “aţe” după care două minute mai târziu, Stan Mancu a transformat cu siguranţă un nou penalti, acordat de această dată la un fault asupra lui Necula. Pe fondul unei relaxări premature, gazdele au redus din diferenţă în minutul 70 prin Andrei Saroş şi puteau relansa jocul un minut mai târziu, dar Pană a executat defectuos o lovitură de pedeapsă, şutul său trecând peste transversala porţii lui Cosmineanu. Treziţi la realitate, fotbaliştii câmpineni au revenit la posesie şi în minutul 85 au închis tabela. Mai în glumă, mai în serios, la cererea conducerii C.S.M. – ului aflată “in corpore” şi la acest meci, Ionică Burchi a trimis o foglia seca de la 20 de metri, îndelung aplaudată de întreaga asistenţă. Una peste alta, a fost o victorie meritată care aduce C.S.M. - ului o promovare mult aşteptată de către toţi iubitorii de fotbal câmpineni. De altfel, aceştia sunt invitaţi duminica viitoare în număr cât mai mare pe stadionul “Petrol” pentru a sărbătorii aşa cum se cuvine o asemenea performanţă. Aşadar, în ultima etapă din acest sezon, Gânju & Co. vor primi vizita formaţiei Flans Mislea.

Tricolorul: Chilianu – Iosif (cpt), Anghelache, Andrei Saroş, Alex Saroş, Iorga, Pană, Chirilă, Temelie (`78 Isar), Matei (`55 Anton), Popa ; Antrenor: Gheorghe Matei
C.S.M.: Cosmineanu – State (`59 Negoiasă), Zidaru, Gânju (cpt) (`70 Nistor), Bej, A. Burchi, Burloiu (`50 Mancu), Dârstaru, Hromei (`48 Necula), I. Burchi, Conac; Antrenor: Ionică Burchi
Arbitri: Florin Ionescu (Ploieşti) – Ionuţ Stanciu (Ploieşti), Ionuţ State (Ploieşti)
Observator A.J.F. Prahova: Constantin Dobre (Ploieşti)

Marian Conac, singurul câmpinean prezent la finala Cupei Regiunilor

Sâmbătă, la Mogoşoaia, a avut loc finala Cupei Regiunilor la fotbal, în care s-au întâlnit echipele reprezentând AJF Prahova şi AJF Dolj. Prahovenii au reuşit să învingă cu scorul de 2-1, prin „dubla” lui Decebal Nae, de la Dero Ploieşti.
În finala de la Mogoşoaia a jucat un singur câmpinean. Este vorba de Marian Conac, de la CSM Câmpina, care a fost introdus pe teren în minutul 88, înlocuindu-l pe Stroe. Poate că tânărul câmpinean merita mai mult, dar poate se va revanşa în... Ungaria, acolo unde va avea loc Cupa Regiunilor UEFA, între 31 august şi 4 septembrie şi unde echipa câştigătoare se va alătura câştigătoarelor competiţiilor similare din Israel, Armenia şi Ungaria.

Conpet Ploieşti a câştigat campionatul judeţean de juniori B

Sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, pe arena din Strejnic, s-a disputat finala campionatului judeţean al juniorilor B. Faţă în faţă s-au aflat echipele Conpet Ploieşti şi Unirea Teleajen, gazdele impunându-se cu un scor care ne scuteşte de absolut orice comentariu: 11-3 (5-2).
Partida a fost arbitrată de Andrei Antonie (Breaza) - Emil Bozieru (Băicoi) şi Emil Mateescu (Ploieşti), toţi trei făcând parte din lotul republican al Ligii a III-a.

Tricolorul Breaza şi-a terminat odiseea în liga secundă

Odată cu ultima etapă a campionatului Ligii a II-a, s-a încheiat şi odiseea formaţiei Tricolorul Breaza în acest eşalon. Chiar dacă au încheiat campionatul cu o victorie la masa verde, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Cetatea Suceava, care s-a retras după începerea returului, brezenii au acumulat doar 28 puncte, terminând campionatul pe locul 16 din 18 echipe. Acum, pare a se repeta povestea care a dus la dispariţia echipei FCM Câmpina. Autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a nu mai sprijini financiar această activitate, iar Constantin Anghelache (foto) a anunţat că, în aceste condiţii, va vinde locul formaţiei brezene din eşalonul al treilea, cel mai probabil unei echipe din judeţul Ilfov. În aceste condiţii, o altă echipă din Breaza, doar la statutul de amatori şi reluând vechiul nume al echipei - Precizia - se va înscrie în eşaloanele judeţene, cel mai probabil în Liga B Prahova, acolo unde va juca în compania unor formaţii precum cele din Cornu, Bordeni, Valea Doftanei sau... CSM Câmpina.

Atleţii câmpineni s-au evidenţiat la Constanţa

La Constanţa au avut loc finalele Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României, o competiţie ajunsă la cea de-a 55-a ediţie. La acest adevărat eveniment în lumea atletismului românesc au fost prezenţi şi mai mulţi sportivi câmpineni, legitimaţi la secţia de sport a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati", antrenor profesor Nicolae Pavel, cele mai bune performanţe find obţinute în proba de aruncarea suliţei. În această disciplină, George Călinoiu s-a clasat pe locul al patrulea, cu o aruncare de 59,34m, iar colegul său, Ionuţ Iorga, pe locul al cincilea, cu 57,66m.