18 iunie 2010

Irina şi Marian, doi tineri politicieni disciplinaţi


Unde-i pune PDL şi Tiseanu, acolo lucrează

În urmă cu o săptămână, se auzea prin mediile politice că Marian Nistor urmează să fie „disponibilizat” din funcţia de director coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, pe motiv de reorganizare a instituţiei, care trebuie să ofere locuri călduţe de muncă şi UNPR-ului, partener la guvernare. Zvonurile îl dădeau pe Nistor „transferat” în funcţia de şef serviciu al Poliţiei Comunitare Câmpina, bineînţeles în urma susţinerii unui concurs organizat la Primărie de şeful său de partid. Despre această mutare şmecherească s-a făcut ceva vorbire şi la ultima conferinţă de presă a PNL-ului local, iar reacţia lui Nistor şi a PDL-iştilor a fost una extrem de vehementă, acuzându-i pe PNL-işti că dezinformează opinia publică cu minciuni rău-voitoare. Nu au trecut decât câteva zile şi... ce aflăm?! Doamna Irina Nistor, soţia lui Marian, a câştigat concursul pentru şef serviciu la Poliţia Comunitară. Măi să fie! Într-adevăr, liberalii au dezinformat. Nu era vorba de soţ, ci de soţie! 
În fapt, calculul familiei Nistor şi al protectorilor de partid a fost unul extrem de simplu: dacă ajungea la Poliţia Comunitară, Marian Nistor pierdea funcţia de consilier local şi influenţa din partid. Aşa, a preferat să se întoarcă la locul păstrat călduţ de soţie, director la Piaţa Centrală, iar pe ea să o împingă acolo unde ar fi vrut să ajungă el iniţial, la Poliţia Comunitară.
Şi uite-aşa, în familia Nistor se găsesc locuri de muncă bine plătite din banul public. Şi asta în condiţiile în care sute de oameni îşi pierd zilnic slujbele, iar premierul Boc nu mai pridideşte să restructureze aparatul administrativ de stat şi local.