17 august 2010

Suspiciuni de fraudă la... castel

Directorul Muzeului „Hasdeu”, Jenica Tabacu, aduce acuzaţii destul de grave uneia dintre subordonatele sale. Cazul este cercetat de o comisie specială a Primăriei, condusă de şeful Biroului Juridic.

De curând, directorul Muzeului Memorial „B.P. Hasdeu”, Jenica Tabacu, a depus la Primăria Câmpina o sesizare în care aduce mai multe acuzaţii la adresa unei subordonate, Letiţia Axinte. Jenica Tabacu a sesizat conducerea Primăriei Câmpina că subordonata sa nu se înţelege cu ceilalţi colegi din cadrul muzeului şi, cel mai grav, că există suspiciuni de fraudă la vânzarea biletelor. În urma acestei reclamaţii, Letiţia Axinte făcând parte din categoria personalului contractual, nu s-a putut întâlni Comisia de Disciplină a Primăriei şi s-a constituit o comisie de cercetare prealabilă, condusă de şeful Biroului Juridic, Iulian Anton. Surse din cadrul Primăriei ne-au precizat că, în faţa comisiei, Letiţia Axinte a negat orice acuzaţie, iar respectiva comisie va avea o misiune destul de ingrată în stabilirea adevărului. Este o situaţie destul de delicată, cu care juriştii Primăriei nu s-au mai întâlnit până acum.

Cuvântul care înţeapă

Despre decăderea senatorului Severin

Trebuie să recunosc că săptămâna asta am ales cu greu subiectul rubricii de faţă. Primul impuls a fost acela de a comenta măscăreala legată de mult trâmbiţatul proiect „modernizarea Căii Dacia“ (adică realizarea unor „bretele“ pentru accesul în DN1 la ieşirea din Câmpina înspre Băneşti), pe care administraţia locală s-a lăudat că îl va definitiva în câteva luni şi care a eşuat în cel mai pur stil românesc. Oficial se zice că ar fi o neînţelegere între proiectatul şi executantul lucrărilor, însă neoficial se pare că băieţii nu s-au înţeles cum să împartă „caşcavalul“ şi aşteaptă directive de mai sus.
Un alt subiect care ar fi meritat comentat este raportul întocmit de Curtea de Conturi la Spitalul Municipal, care în sfârşit a fost dat publicităţii în presa locală, cu toate ilegalităţile care s-au făcut acolo în ultimii ani, fără ca nimeni să fie tras la răspundere. Aici recunosc că iţele sunt destul de încurcate în jurul gâtului unor personaje grele cum ar fi Ţiţei, Matei, Piţigoi şi mi-ar fi luat ceva vreme să înţeleg mecanismul „incompetenţei“ în gestionarea banului public, aşa cum autorităţilor statului le este la fel de greu să instrumenteze acest dosar cu evidente implicaţii politice.
Aş mai fi putut aşeza pe hârtie şi povestea unui cetăţean care într-o noapte a fost nevoit să ajungă cu o rudă apropiată la Spitalul Municipal şi a dat peste doctorul Mihai, medic de gardă, care ar fi mirosit puternic a „parfum“ (cel puţin aşa povesteşte cu tărie, dar fără probe, cetăţeanul Opaţchi).
Am capitulat, însă, în faţa acestor reale probleme când, într-o dimineaţă toridă, i-am văzut faţa lui Georgică, senatorul, care cobora tacticos din scara blocului, îmbrăcat lejer, deschizând cu telecomanda, de la distanţă, portiera limuzinei negre parcată ostentativ între barierele proprietăţii lui Dan Chiţu. Atunci mi-au explodat în minte sute de imagini publice cu acest personaj, începând cu anii ‘80, când eu eram în bancă şi el era la catedră, apoi în ‘89, când a constituit, în sediul Primăriei, celula locală a FSN alături de alţi „dizidenţi“, printre care la faţa locului se afla şi notoriul Capone, pentru ca în zorii democraţiei să se lase mângâiat de muza privatizării, a cărei baghetă fermecată i-ar fi adus destule „ajutoare“, de la naivii occidentali, pe care antreprenorul nostru le-ar fi „donat“ din magazinaşele pe a căror firmă exista şi terminaţia numelui său.
Stăteam acolo, în centru, la cafenea şi mă năpădeau amintirile cu senatorul nostru, care prin anii ‘90, asociat cu renumitul comerciant Milu, vindea berică, ciocolată şi bonibon în draci, de nu puteai să-i mai ajungi cu „ajutoarele“ pe la nas. Mai târziu, pentru că lumea nu putea să-l mai încapă, a vrut să fie formator de opinie, adică ziarist şi a pus ochii pe Anghel, atunci mare şef la Romtelcom, personaj cu bani şi influenţă. Şi uite-aşa a crescut „trustul“ de presă, care avea să-l servească pe senator până în zilele noastre. Părăsit cu regularitate de cei alături de care a plecat la drum, senatorul a înţeles că trebuie să se facă senator şi a intrat în politică, încercând la toate uşile dinspre partea dreaptă a eşicherului. Într-un final, cineva i-a deschis şi i-a pus pe masă o tolbă cu miliarde. Se închidea cercul. Fostul activist al PCR devenea senator PDL, cred eu momentul împlinirii, dar şi al decăderii lui Severin. Căzut în dizgraţia celor care l-au împins în prim-plan, astăzi Severin îşi caută o altă gaură, de data asta, din câte se pare, în duşumeaua liberală. E greu de crezut că o va găsi, cel puţin la Câmpina, pentru simplul motiv că după atâta vreme nu a înţeles că imnul naţional nu va cânta niciodată pentru unul ca el. 
Florin FRĂŢILĂ

Încep lucrările la primul sens giratoriu din Câmpina...

De ani buni, administraţia locală tot tatonează terenul pentru realizarea unui sens giratoriu, aceasta fiind soluţia agreată de autorităţi pentru fluidizarea circulaţiei pe artera principală a localităţii. S-a renunţat la această idee de foarte multe ori şi s-a revenit la ea de încă şi mai multe ori... În cele din urmă, după licitaţia desfăşurată în această primăvară, administraţia locală a emis ordinul de începere a lucrărilor la sensul giratoriu de la intersecţia B-dului Carol I cu străzile Oituz şi Pictor Nicolae Grigorescu.
Lucrarea va fi executată de firma Matero Ama, care s-a angajat să o realizeze în termen de trei luni şi pentru o sumă de 3,5 miliarde lei vechi, faţă de cele 8 miliarde prevăzute în bugetul local la începutul anului pentru acest sens giratoriu.
... Şi amenajarea Lacului Bisericii
Concomitent cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor la sensul giratoriu de la intersecţia B-dului Carol I cu străzile Oituz şi Pictor Nicolae Grigorescu, administraţia locală a emis şi ordinul de începere a lucrărilor de consolidare şi amenajare a malurilor Lacului Bisericii şi a zonei adiacente. Pentru această investiţie, de la bugetul local a fost alocată suma de 3 miliarde lei vechi, iar primarul Horia Tiseanu a declarat că „am convingerea că va ieşi ceva foarte frumos, cu pavarea malurilor, cu iluminarea zonei adiacente, astfel încât Lacul Bisericii să poată redeveni cu adevărat o zonă de recreere pentru câmpineni şi nu numai”.

De ieri, se parchează alternativ pe bulevardul central. Teoretic...

În a doua parte a săptămânii trecute, pe Bulevardul Carol I din Câmpina s-au montat plăcuţele indicatoare pentru intrarea în vigoare a unei hotărâri a Consiliului Local prin care se prevede ca, în fiecare săptămână, de luni de la ora 7.00 până a doua zi, marţi, la ora 7.00, parcarea pe artera principală a localităţii să se realizeze pe partea stângă în sensul de mers Ploieşti – Sinaia.
Parcarea autovehiculelor nu se va mai face oblic, ci paralel cu trotuarul, ceea ce va duce invariabil la o scădere a numărului – şi aşa insuficient – de locuri de parcare.
Principala motivaţie a administraţiei locale pentru parcarea alternativă a fost că astfel se dă posibilitatea operatorului de salubritate să realizeze curăţenia – iar pe perioada iernii, deszăpezirea – pe această parte a bulevardului principal al Câmpinei.
Această modificare se aplică pe Bulevardul Carol I, doar de la intersecţia din dreptul staţiei Petrom OMV şi până la calea ferată. Teoretic, hotărârea cu pricina ar fi trebuit să se aplice de ieri, dar până aproape de orele prânzului nu se întâmplase nimic...

Primarul Horia Tiseanu nu ştie când vor începe lucrările la Calea Dacia, dar speră...

V-am informat în ediţia noastră precedentă despre impasul în care a intrat lucrarea „de suflet” a primarului Horia Tiseanu – modernizarea Căii Dacia, care de fapt înseamnă realizarea unui pasaj suprateran de acces în DN1. Vă reamintim că, deşi contractul de finanţare s-a semnat în prezenţa Robertei Anastase, a secretarului de stat Răzvan Murgeanu şi a deputatului Florin Anghel, iar în această primăvară a avut loc licitaţia, câştigată după îndelungi contestări de firma Cast Băneşti, nici până la acest moment nu s-a eliberat ordinul de începere a lucrărilor. De ce? A încercat să ne explice chiar primarul Horia Tiseanu: „Este o chestiune tehnică destul de delicată, în care nici nu aş vrea să intru foarte mult. Practic, este vorba de o interpretare a ceea ce înseamnă lucrări eligibile în înţelesul Ordonanţei 34. Încă de la desfăşurarea licitaţiei, reprezentantul Direcţiei de Finanţe a apreciat că acest gen de achiziţie publică nu este eligibilă pentru fonduri europene, deşi noi considerăm că se încadrează în temeiul legal. În momentul de faţă, aşteptăm puncte de vedere clare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, ANRMAP şi Ministerul de Finanţe şi trebuie să ajungem la o soluţie pentru deblocarea finanţării, ceea ce echivalează cu posibilitatea demarării lucrărilor propriu-zise. În cel mai rău caz se poate ajunge până la anularea licitaţiei, caz în care din câte am înţeles şi câştigătorul iniţial al licitaţiei ar putea acţiona în instanţă această decizie, astfel încât lucrurile s-ar putea prelungi mult prea mult. Totuşi, eu sper să se găsească cât mai rapid o soluţie prin care să poată fi deblocată finanţarea şi să poată fi demarate lucrările. Trebuie găsită o soluţie, pentru că nimeni nu-şi doreşte ca, peste câţiva ani, la un eventual control, întreaga sumă să fie pusă în sarcina bugetului local”.
Reamintim că firma care a câştigat licitaţia din această primăvară, SC Cast Băneşti, se angajase să finalizeze investiţia în patru luni.

Chiar vin banii prin HidroPrahova?!

Se pare că da, zonei Câmpina – Băneşti fiindu-i alocată suma de 15 milioane de euro pentru o staţie de epurare modernă.

Secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu, care este şi reprezentantul administraţiei locale în Adunarea Generală a Acţionarilor de la HidroPrahova, a anunţat la ultima conferinţă de presă de la „Casa cu Grifoni” că „la şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni, pe ordinea de zi va fi introdus un proiect de hotărâre care reprezintă unul dintre primii paşi pentru începerea investiţiei HidroPrahova la Câmpina. Este vorba de un studiu de fezabilitate pentru proiectul de amploare al HidroPrahova şi am promisiunea că lucrările vor fi demarate cu aglomeraţia urbană Câmpina-Băneşti. Cum, însă, lucrările propriu-zise de la Băneşti sunt destul de mici, cea mai mare parte a investiţiei de 15 milioane euro va avea loc la Câmpina. Se intenţionează începerea lucrărilor chiar în acest an, iar cele mai importante investiţii vor fi în staţia de epurare”.
La rândul său, primarul Horia Tiseanu a ţinut să adauge: „Este o veste foarte bună, pentru că eram obligaţi să modernizăm staţia de epurare, altminteri riscam amenzi drastice. În plus, aceasta devine cea mai importantă investiţie care se realizează în Câmpina, având o valoare de aproape 15 milioane euro, devansând astfel lucrarea de modernizare a Căii Dacia, o lucrare de 6 milioane euro”.
Cel mai probabil, va fi vorba despre o staţie comună de epurare pentru Câmpina şi Băneşti, care va fi amplasată în apropierea podului peste râul Doftana şi va asigura epurarea apelor din întreaga zonă.

7,5 miliarde lei vechi pentru reparaţiile în unităţile de învăţământ câmpinene

Perioada vacanţei de vară a elevilor coincide cu desfăşurarea lucrărilor de reparaţii în unităţile de învăţământ. În acest an, de la bugetul local a fost alocată pentru aceste reparaţii suma de 750.000 lei, adică 7,5 miliarde lei vechi.
Concret, se realizează următoarele lucrări:
Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” – reparaţii faţadă – executant SC Rhodos Construct – valoarea: 61.011,49 lei;
Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” – amenajare cabinete medicale; reparaţii instalaţie de încălzire (de la fosta cantină) – executant SC Tumag – 70.000 lei;
Grup Şcolar Construcţii de Maşini – reparaţii faţadă corp A şi schimbat uşi la sălile de clasă – executant SC Zori de Zi SRL – 46.760 lei;
Grup Şcolar Energetic – reparaţii grupuri sanitare corp A şi B – executant SC Gebo Construct – 48.186,31 lei;
Grup Şcolar Forestier – izolaţie perete, zugrăvit faţadă şi vopsitorie – executant SC Rhodos Construct – 49.968 lei;
Şcoala „Ion Câmpineanu” – refacere hidroizolaţie – executant SC Berconst – 74.000 lei;
Şcoala „BP Hasdeu” – placare gresie grup sanitar şi înlocuit tâmplărie – regie proprie
Şcoala Generală nr. 8 – înlocuit tâmplărie PVC etajul al treilea – executant SC Kaphone – 18.000 lei; amenajare spaţiu parter pentru grădiniţă, igienizări săli de clasă şi grup sanitar – executant SC Construct Consulting – 66.000 lei;
Grădiniţa nr. 10 – placaje gresie şi reparaţii hidroizolaţie – executant SC Ecoli Services – 13.490 lei;
Grădiniţa nr. 8 – amenajare cameră pătuţuri – executant SC Gercom Bissnis – 3.499,49 lei;
Grădiniţa nr. 7 – amenajare sală de mese – executant SC Gercom Bissnis – 18.079 lei; igienizări şi reparaţii – executant SC Gercom Bissnis – 14.987 lei;
Grădiniţa nr. 5 şi Grădiniţa nr. 10 – igienizări bloc alimentar – executant SC Ecoli Services – 5.000 lei.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca, ne-a precizat că „în perioada următoare vor fi efectuate şi alte lucrări la unităţile de învăţământ, în funcţie de finalizarea procedurilor de achiziţie publică şi în funcţie de fondurile disponibile din totalul aflat la dispoziţie pentru aceste lucrări”.

Rata şomajului a ajuns la 5,4%, cea mai mare cotă din ultimii 10 ani!

Luna iulie a acestui an a adus o creştere explozivă a numărului de şomeri înregistraţi la Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă. Odată cu sporirea numărului de disponibilizaţi de la societăţile Elca şi Rafinăria „Steaua Română”, dar şi cu finalizarea cursurilor unei noi promoţii de absolvenţi de liceu, numărul şomerilor din Câmpina a ajuns la 1.375 persoane, ceea ce înseamnă un procent de 5,4%. Cel mai mare din ultimii 10 ani şi cu 0,7% mai mare faţă de cel din luna anterioară!
Din totalul celor 1.375 de şomeri înregistraţi în Câmpina, 868 sunt indemnizaţi (450 femei – 418 bărbaţi) şi 507 sunt neindemnizaţi (226 femei – 281 bărbaţi).
La nivelul întregii zone deservite de Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă din Câmpina, de la Azuga până la Filipeşti, sunt înregistraţi 8.221 de şomeri, ceea ce înseamnă un procent de 6%.
În localităţile din jurul Câmpinei, situaţia este la fel de grea: Breaza – 5,2%, Băneşti – 5,7%, Brebu – 7,2%, Cornu – 3,8%, Măgureni – 5%, Poiana Câmpina – 6%, Proviţa de Jos - 7,2%, Proviţa de Sus – 5,5%, Şotrile – 10,5%, Telega -  6,7%, Valea Doftanei - 6,5%.
Din păcate, pentru luna august se anunţă o creştere a numărului de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind anunţate deja concedieri colective, în zona deservită de ALOFM Câmpina, de ordinul a aproape 200 de persoane, la care se mai adaugă şi alte disponiblizări.

Restructurări la ALOFM şi Casa Locală de Pensii

Restructurările de personal impuse prin hotărâri ale Guvernului României au afectat numeroase instituţii publice care au sucursale şi în Câmpina. La Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă erau 11 salariaţi, inclusiv directorul Liliana Vasile.
Filiala locală a AJOFM a fost nevoită să renunţe la trei salariaţi, după ce iniţial se pusese problema să se renunţe chiar la cinci. În condiţiile în care vin zilnic zeci dosare noi ale unor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, angajaţii rămaşi se vor descurca foarte greu.
De la Casa Locală de Pensii va pleca un singur angajat, de fapt este vorba despre o persoană din Ploieşti detaşată temporar la Câmpina. Şi salariaţii de aici sunt destul de îngrijoraţi în privinţa volumului mare de muncă, mai ales că unii dintre ei sunt trimişi pe teren pentru a-i verifica pe pensionarii cu pensie de invaliditate.

Fonduri europene pentru cursuri profesionale

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă ne obişnuise, aproape lunar, cu anunţarea deschiderii unor noi cursuri de calificare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Cel puţin anul acesta, nu vor mai fi astfel de anunţuri, pentru că... s-au terminat banii alocaţi de la bugetul de stat pentru aceste cursuri de calificare profesională.
În aceste condiţii, directorul ALOFM Câmpina, Liliana Vasile (foto), a demarat o serie de discuţii cu conducerile primăriilor din Câmpina, Breaza şi Sinaia, pentru realizarea unui parteneriat în vederea accesării unor programe de finanţare europeană pentru organizarea de cursuri de calificare şi formare profesională.
Suma maximă care poate fi accesată în baza unui astfel de program este de 500.000 euro, iar pentru Câmpina ar fi un al doilea astfel de proiect privind formarea profesională după cel realizat în urmă cu mai mulţi ani şi care s-a concretizat prin crearea unei cărămidării pentru romi la marginea sud-estică a Câmpinei.

Finanţele cer sistarea investiţiilor!

Printr-un memorandum trimis primăriilor din ţară, Ministerul de Finanţe cere administraţiilor locale să oprească investiţiile. Concret, primăriilor li se solicită să sisteze orice procedură de achiziţie publică pentru investiţiile programate, dar şi pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate şi să conserve lucrările deja începute. Pe lângă oprirea lucrărilor, primarilor li se mai cere să întocmească urgent o situaţie cu toate investiţiile care se derulează pe domeniul public, o nouă listă cu investiţiile, din care să fie eliminate cele care nu sunt prioritare şi sumele rezultate din economia făcută astfel la buget, o situaţie cu sumele ce urmează să intre în fondul de rezervă al Consiliului Local ca urmare a reducerii cu 25% a salariilor funcţionarilor publici, un raport referitor la economiile care se fac prin reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile. La finalul documentului se precizează că orice derogare de la prevederile menţionate în memorandum se aprobă doar prin decizie a premierului.
Câmpina are cu ce-şi plăti investiţiile
La Câmpina, în prezent se derulează mai multe lucrări de investiţii, în general fiind vorba despre asfaltarea unor străzi şi introducerea de canalizări. Potrivit primarului Horia Tiseanu, “deciziile pe care trebuie să le luăm în baza solicitărilor Ministerului de Finanţe sunt foarte importante şi până nu suntem edificaţi pe deplin asupra lor nu vom stabili nimic, nu vom lua nici o hotărâre. Noi avem bani la bugetul local pentru a plăti facturile firmelor care execută investiţii pe domeniul public. Sincer, nu am mai auzit de o solicitare. Oricum, nu este o hotărâre a Guvernului sau un alt gen de dispoziţie cu caracter ferm!”
Va achita Guvernul lucrările din Câmpina?
În cazul Câmpinei, ar putea apărea, însă, unele probleme create tot de Guvern. Există lucrări finanţate integral de la bugetul de stat sau cofinanţate prin diferite programe. De exemplu, reabilitarea Grupului Şcolar Energetic, instituţie inclusă în Programul guvernamental “Campusuri şcolare”. Investiţia se derulează din 2007, pe parcursul mai multor ani, iar banii trebuie să vină de la bugetul de stat. Cum bugetul de stat are mari probleme, există riscul ca Guvernul să nu mai poată plăti unele lucrări. Şi mai sunt şi alte exemple...

Primăria Câmpina se judecă cu Prefectura pentru suplimentele salariale

La sfârşitul lunii iunie, prefectul judeţului, Adrian Dobre, anunţa că va ataca în instanţa de contencios administrativ hotărârile aprobate de consiliile locale, prin care se stabileau suplimentele salariale acordate funcţionarilor publici. Şi prefectul s-a ţinut de cuvânt, printre primăriile chemate în faţa instanţei numărându-se şi cea din Câmpina. Citaţia a ajuns la administraţia locală, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru... aprilie 2011. Acordarea suplimentelor salariale a fost suspendată şi aşa va rămâne până la finalul procesului. În cazul în care instanţa va da câştig de cauză autorităţilor câmpinene, funcţionarii publici vor primi banii din urmă, în caz contrar...
Reamintim că, în luna iunie, Consiliul Local Câmpina a aprobat o hotărâre prin care se acordau suplimente salariale de 7% pentru angajaţii din Primărie şi unele instituţii subordonate. Oamenii au apucat să încaseze într-o singură lună aceşti bani. Acum, acordarea lor a fost suspendată. Este ultimul tip de venit care le mai putea fi luat funcţionarilor publici după reducerea cu 25% a salariilor şi eliminarea unor sporuri, inclusiv a sporului de dispozitiv care reprezenta, de asemenea, 25% din salariul de bază. Şi astfel s-a ajuns ca unii angajaţi din sistem să plece acasă cu aproximativ 400 de lei pe lună...

Proiect european la Câmpina

 În perioada 3 – 10 august, în Câmpina, Asociatia Together Romania a derulat un proiect european intitulat „Lupta împotriva sărăciei prin artă”. Proiectul a fost finanţat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Acţiune”, program comunitar ce asigură cadrul legal pentru susţinerea activităţilor de învăţare non-formală pentru tineri. Printre obiectivele programului se numără promovarea cetăţeniei active in rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de toleranţă şi solidaritate, susţinerea activităţilor de tineret şi a capacităţii organizaţiilor de tineret, precum şi promovarea cooperării europene în domeniul tineretului.

Cei 25 de tineri participanţi din Italia, Lituania, Slovenia şi România s-au întâlnit la Câmpina pentru ca timp de 7 zile să desfăşoare activităţi interculturale, ateliere de lucru (internet, fotografie, film) şi, în final, să realizeze o expoziţie foto, prezentare unui film de scurt metraj şi un website, toate acestea având aceeaşi temă cu titlul proiectului. Prezentarea finală, realizată aproape ad-hoc, s-a desfăşurat marţi, 9 august, la Casa Tineretului. Cu toate acestea, cei care au fost prezenţi au petrecut, aşa cum se spune, un timp de calitate.
Pentru mai multe informaţii accesaţi  site-ul proiectului www.fapta.wordpress.com.

Se închide Sanepidul?

În cadrul măsurilor luate de Guvernul României pentru a combate criza, s-a stabilit şi închiderea compartimentelor teritoriale ale direcţiilor de sănătate publică. Printre acestea se numără şi Compartimentul Teritorial Câmpina al DSP Prahova, adică Sanepidul. Decizia desfiinţării Sanepidului câmpinean a fost luată ca urmare a intrării în vigoare a Ordinului 1078 al ministrului Sănătăţii, ordin care se referă la reorganizarea direcţiilor de sănătate publică. Noul act normativ a fost publicat în Monitorul Oficial 550/5 august 2010 şi prevede, printre altele, închiderea tuturor compartimentelor teritoriale ale DSP. În aceeaşi situaţie cu Sanepidul de la Câmpina se mai află compartimentele din Sinaia, Mizil şi Vălenii de Munte. Deşi ordinul amintit ar fi trebuit să devină operaţional din 16 august, încă se mai aşteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătăţii, după ce DSP Prahova a solicitat exceptarea de la aplicarea acestui ordin a compartimentelor de la Câmpina şi Sinaia. Deocamdată, până la închiderea ediţiei noastre nu se primise nici un răspuns.

Grădinile suspendate ale... Câmpinei

Aproape orice câmpinean trece prin zona Pieţei Centrale. Mai puţini, însă, sunt cei care văd că li se pregăteşte, probabil, o surpriză. După ce Câmpina a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pensulă, poate se are în vedere şi reinventarea conceptului de grădini suspendate. Cum altfel s-ar putea explica tufele crescute pe clădirea care adăposteşte „Bigul mic”? Dacă aveţi o altă explicaţie...

Canicula din ultimele zile a dat bătăi de cap şi cetăţenilor, dar şi angajaţilor de la Ambulanţă

Temperaturile zilnice de peste 35 de grade înregistrate şi la Câmpin a au dat numeroase bătăi de cap atât cetăţenilor, dar şi... Ambulanţei. În condiţiile în care administraţia locală nu a amenajat nici un cort, unde orice om să poată bea un pahar cu apă şi să-şi tragă sufletul la răcoare, s-au înregistrat zeci de cazuri de persoane – mai tinere şi mai vârstnice – care pur şi simplu au căzut pe stradă. Astfel, numai joi, în jurul prânzului, în zona Pieţei Centrale, Ambulanţa a fost solicitată de câteva ori pentru a ajuta persoane cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii, salvarea ajungând destul de greu printre străduţele întortocheate şi, mai ales, printre maşinile parcate aiurea.

Nicuşor Pohrib iese la pensie

 
Şeful Biroului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Câmpina, Nicuşor Pohrib, optase, la începutul acestui an, când s-a pus problema îndepărtării celor care cumulau pensia cu venitul de la stat, în favoarea slujbei de la stat, adică de la Primăria Câmpina. Între timp, scăderile salariale crunte din sistemul bugetar l-au determinat pe Nicuşor Pohrib să se gândească din nou şi să ia hotărârea de a reveni la pensie. Astfel, de la 1 septembrie, administraţia locală rămâne fără şef al Biroului de Protecţie Civilă, post care a fost deja scos al concurs.

Cantonament de cinci stele pentru juniorii CSM

Sâmbăta trecută, grupa de copii a CSM Câmpina, antrenată de Robert Stoica, s-a aflat într-un stagiu de pregătire centralizat la Valea Doftanei. Buna dispoziţie, condiţiile excepţionale de antrenament şi de cazare, seriozitatea în pregătiri a lotului de 20 de jucători au fost câştigurile juniorilor CSM Câmpina înaintea unui nou start de sezon, care se anunţă dificil.

Victorie în ultimul amical

Precizia Breaza – C.S.M. Câmpina 1-2 (1-1)


Sâmbătă după amiaza, CSM Câmpina s-a oprit timp de două ore pe stadionul din Breaza. Proaspăt apărută în peisajul fotbalului local, acolo unde mai activează şi trupa lui Anghelache, echipa gazdă s-a dovedit a fi un partener util pentru fotbaliştii câmpineni. Fără inerenta perioadă de studiu, ambele formaţii au început în forţă şi după un şut centrare a lui Grigoraş, care a făcut cunoştinţă cu una din barele laterale ale porţii adverse, gazdele au deschis scorul (`3). Treptat, treptat, elevii lui Burchi au ocupat poziţii de luptă avansate şi în minutul 18 inevitabilul s-a produs. La o centrare perfectă a lui Budileanu, din 6 metri Adrian Vintilă a reluat cu capul direct în “aţe”. A fost un gol care a rupt definitiv echilibrul din teren, oaspeţii fiind de departe superiori la toate capitolele. Cu linia de fundaşi la centrul terenului, câmpinenii au supus unui tir continuu poarta adversă şi în nenumărate rânduri, fie barele, fie intervenţiile de ultim moment ale portarului brezean, au făcut ca scorul să nu ia proporţii. Pe acest fond, după o combinaţie rapidă între Negreanu şi Ionică Burchi (`60), ultimul a închis tabela, consemnând încă o victorie a echipei sale în amicalele susţinute în această perioadă de pregătire. Antrenorul Ion Burchi a început cu: C. Cosmineanu - Gânju, Grigoraş, State, A. Burchi, Budileanu, I. Burchi, A. Vintilă, Hromei, Necula, Negreanu. Au mai fost folosiţi: Marinică, L. Cosmineanu, Trascău, Mancu, Bej, Dârstaru, I. Vintilă, Zidaru, Stoica.
La final, cunoscutul antrenor câmpinean a declarat: “Încheiem un ciclu de pregătire aşa cum mi-am dorit. A fost o ultimă partidă de verificare şi pot spune că sunt mulţumit de modul cum jucătorii mei au răspuns la comenzi, dar îi avertizez că greul de abia acum începe. Peste o săptămână începe campionatul şi evident, vom juca pe puncte. Avem un obiectiv clar de realizat şi cu toţii trebuie să tragem în aceeaşi direcţie.“

Scandal la şedinţa delegaţilor din ligile inferioare patronate de Crângaşu

Înaintea începerii oricărei ediţii din campionat, la sediul AJF Prahova are loc o şedinţă cu delegaţii de la fiecare eşalon în parte, unde sunt stabilite detaliile competiţiei. Ei bine, la ultima şedinţă de acest gen cu delegaţii echipelor din ligile B şi C judeţene a ieşit scandal mare. Unul dintre motive l-a reprezentat primirea formaţiei Prahoviţa Măgureni în Liga B Prahova, deşi aceasta a fost ciuca bătăilor în ultimii ani în... Liga C Prahova! Conform programului oficial, pentru ediţia 2010 - 2011, Prahoviţa Măgureni a fost repartizată în aceeaşi serie cu CSM Câmpina, Precizia Breaza şi Carpaţi Sinaia, iar în prima etapă ar urma să joace în deplasare la formaţia CS Şirna. Numai că, aceasta a primit, la rîndul ei, „bonus” de a juca direct în Liga A, aşa că... nu se ştie cu cine va fi completată această serie.
Din păcate, starea terenului de la Măgureni este una jalnică. Astfel că, vestiare pentru echipe ioc, la cocina - pe care ei o numesc pompos cabină - rezervată arbitrilor ar strâmba din nas şi un animal, iar noţiunile de tunel de protecţie şi gard împrejmuitor nu au ajuns încă până la Măgureni. Cine o fi omologat, oare, acest maidan?