14 septembrie 2010

„Meteor 40 de ani, atmosferă ca la 20...“

Într-un cadru select, ideal pentru o mare sărbătoare, vineri, 10 septembrie 2010, la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza“, formaţia METEOR a oferit câmpinenilor un excelent program muzical cu prilejul aniversării celor 40 de ani de la primul lor spectacol.
Activitatea a fost onorată de reprezentanţi ai Consiliului Local: col.(r) Marian Dulă, preşedintele Comisiei de Cultură, consilierii Luminiţa Dumitrescu, Florin Marcu, Daniel Telegescu, Gheorghe Tudor şi Dragomir Enache, de Florin Buda, directorul Casei Tineretului, Jenica Tabacu, directoarea Muzeului B.P. Hasdeu şi mulţi, foarte mulţi melomani.

... Lămpile se sting. Scena este luminată feeric şi primele acorduri ne aduc în inimi... Meteorul. Prezentatorii Adrian şi Dan Dochia trec în revistă principalele etape evolutive ale orechestrei.
Programul bogat şi variat, ales cu grijă, a cuprins atât piese româneşti („Hai acasă“, „Soţia prietenului meu“ ş.a.), cât şi piese străine de largă circulaţie - a avut o plajă de 100 de minute şi a fost răsplătit cu numeroase aplauze.
Plin de farmec, cu o pălărie de cowboy, poetul, bateristul şi solistul Alexandru Ştefan Saşa a interpretat, cu mult talent, câteva piese internaţionale. „Toată viaţa am stat în spate... A venit momentul să vin în faţă... iar în spate, la tobe, mă acompaniază... Saşa Junior“ (aplauze prelungite).
Cei doi prezentatori, Adrian şi Dan Dochia, printr-un „moment poetic“, catrene, „momente vesele“, sketchuri, au asigurat, de asemenea, savoarea şi cursivitatea spectacolului. Coristele au acompaniat cu eleganţă şi discreţie melodiile, iar proiecţiile au dat un plus de savoare întregului program.
Ultimele acorduri ale renumitei formaţii au încheiat o superbă serată muzicală.
         Theodor MARINESCU

Cuvântul care înţeapă

Inventarul proştilor (I)

Aveţi idee câţi proşti sunt în ţara asta? Unii mi-au sugerat că ar fi fără număr, însă eu m-am încăpăţânat să le fac inventarul. Convins fiind că voi avea mult de lucru, am împărţit, de la bun început, povestea proştilor în mai multe capitole (I, II, III), în ideea în care, într-o bună zi voi strânge destul material pentru o antologie.
Sincer, nu m-am hotărât cu ce categorie să încep şi asta pentru că mi-a fost dat să întâlnesc o mulţime de proşti pe care cu greu aş putea să-i categorisesc. Voi încerca, însă, o clasificare, fără a avea pretenţia că este cea mai corectă.
Cei mai periculoşi sunt proştii cu legitimaţie de partid, pe care îi găseşti în orice localitate din ţărişoara asta, inclusiv în Câmpina, renumit „intelectuală“. De exemplu, la noi sunt aceia care l-au arătat cu degetul pe Adrian Dochia, prezentatorul spectacolului „Meteor - 40 de ani“, pentru că a îndrăznit să spună, pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza“, în faţa a sute de oameni, adevărul despre administraţia locală şi anume faptul că nu a ajutat cu nimic la realizarea momentului aniversar al celei mai titrate trupe de muzicieni care a fost vreodată la Câmpina, Meteor. După un spectacol magnific, pus în scenă cu eforturi umane şi materiale ale membrilor trupei şi ale prietenilor acestora, s-au găsit câţiva proşti cu legitimaţie de partid (din arcul puterii!!!) care să înfiereze cu mânie proletară „impertinenţa“ lui Adrian Dochia de a fi pus într-o lumină proastă conducerea oraşului. Sunt aceiaşi atârnători politici care nu au avut bunul simţ ca măcar în acest an aniversar al muzicii câmpinene, să arate un semn al recunoştinţei, invitând formaţia Meteor la serbările organizate de ziua oraşului. Legat de acest subiect, nu pot să nu remarc şi o altă categorie de proşti, puţin mai răsăriţi, a celor care au lipit afişe în diferite campanii electorale şi au primit în schimb câte un loc în picioare în administraţia locală şi la uşa stăpânilor. Ăştia, după ce au încercat să umilească trupa Meteor, condiţionând finanţarea de la bugetul public a concertului aniversar de 40 de ani, cu intervenţii politice pe scenă în timpul spectacolului, au vrut să dreagă busuiocul fluturând nişte diplome în faţa unor maeştrii aplaudaţi îndelung la scenă deschisă la finalul unui concert absolut impresionant. ULTERIOR, ARTIŞTII AVEAU SĂ AFLE CĂ DIPLOMELE SEMNATE DE MAI MARII ADMINISTRAŢIEI LOCALE ERAU, DE FAPT, ÎN ALB... NECOMPLETATE. 
Şi pentru că tot am vorbit de diplome, am să închei prin a vă enumera o altă categorie, şi anume a proştilor cu diplomă, care îşi freacă mâinile de bucurie la vestea că senatorul Georgică Severin se va înscrie în PSD şi le va ridica partidul până la cer, ca şi cel mai tare manager. Pe ăştia, sincer, îi compătimesc, pentru că încă nu îşi dau seama că omul este, de fapt, sub un contract de „leasing politic“ pentru care cineva a plătit, dar are pretenţia să îl ruleze până la final.


P.S. La sfâşitul săptămânii trecute am fost în deplasare cu fotbaliştii de la CSM Câmpina undeva la Cocorăşti Colţ alături de alţi aproximativ 50 de suporteri. Înainte de începerea meciului, am observat un om care stătea pe iarbă şi se uita intens la trei nuci verzi aşezate pe o scândură. M-am apropiat fără să-l deranjez şi am observat surprins că era nea Ilie, fostul „spintecător de burţi“ de la morga Spitalului Municipal. În primul moment am crezut că se află într-o stare de meditaţie transcedentală şi că se pregăteşte pentru o nouă „disecţie“. Mi-am revenit însă când, dintr-o dată, a ridicat capul şi a zis tăios: „Măi băiete, azi câştigăm!“ Omul dădea în bobi. M-am întors pe călcâie şi am plecat repejor, fără să-i răspund. După 90 de minute, profeţia avea să se împlinească.
Florin FRĂŢILĂ

A început şcoala!

Cel mai frumos moment din viaţa oricărui elev, vacanţă, s-a terminat, iar de ieri a început un nou an şcolar. În prima zi a acestei săptămâni, la toate unităţile de învăţământ din Câmpina au avut loc ceremonii care au marcat începerea noului an şcolar.
În Câmpina există două colegii, dintre care unul tehnic, trei grupuri şcolare, şapte şcoli generale şi mai multe grădiniţe.

Şcoala Generală nr. 8
a primit numele „Alexandru Ioan Cuza”

Poate cea mai amplă festivitate a avut loc la Şcoala Generală nr. 8, acolo unde s-a desfăşurat şi ceremonia de atribuire a numelui domnitorului Alexandru Ioan Cuza acestei unităţi de învăţământ. Ceremonia a avut loc de la ora 12.30, iar directorul instituţiei, prof. Felicia Turosu, a avut oaspeţi atât din cadrul administraţiei locale, cât şi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. În faţa elevilor s-au aflat senatorul Georgică Severin, primarul Horia Tiseanu, consilierii locali Marian Dulă şi Viorel Bondoc, precum şi inspectorul general adjunct Iustinian Nica, alături de cadre didactice de ieri şi de azi ale acestei şcoli. 

Primăria Câmpina a mai câştigat un proiect european

277.819 lei pentru responsabilizarea angajaţilor
şi obţinerea certificatelor de calitate


Administraţia câmpineană a mai câştigat în acest an un proiect cu finanţare europeană, proiect care se referă la „Servicii de calitate pentru locuitorii municipiului Câmpina”. Este un proiect destul de abstract, după cum spunea chiar primarul Horia Tiseanu, în care noţiunile principale sunt explicate într-un limbaj destul de tehnic. Totuşi, concret, proiectul presupune instruirea a 40 de salariaţi ai Primăriei şi obţinerea a două certificate de calitate. Chiar dacă beneficiul câmpineanului de rând este mai degrabă unul indirect, implementarea acestui sistem va duce – conform reprezentanţilor administraţiei lcoale – la o responsabilizare a salariaţilor din Primărie, o mai bună urmărire a circuitului documentelor şi, finalmente, un timp de răspuns mai scurt la solicitările cetăţenilor.
Proiectul se va derula pe parcursul a 12 luni, iar cei 40 de angajaţi, care au funcţii cheie în administraţia locală, vor fi instruiţi în domeniile managementul calităţii, dezvoltare durabilă, egalitate de şanse, audit intern şi protecţia mediului. Ulterior, Primăria va putea obţine cele două certificări europene de calitate – ISO 9001 şi ISO 14001. Valoarea totală a proiectului este de 277.819 lei, din care 236.147 lei provin din Fondul Social European, 36.116 lei – finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat şi 5.556 lei reprezintă contribuţia de la bugetul local.

„Poate n-ar fi rău să reîncepem să zâmbim în relaţia cu cetăţenul”
Primarul Horia Tiseanu: “Este unul dintre proiectele cu finanţare europeană pe care am reuşit să le accesăm în această perioadă de criză. Dacă veniturile proprii nu cresc şi am putea avea probleme, iată că, în schimb, putem economisi nişte bani accesând astfel de fonduri. Poate pare un proiect mai… abstract, dar asigurarea calităţii vine să stabilească nişte reguli clare după care se desfăşoară unele activităţi, iar aceste reglementări vor contribui la servicii de o mai bună calitate faţă de cetăţeni. Sper ca, odată cu instituirea acestui sistem de certificare, să se schimbe şi atitudinea unora dintre angajaţii din Primărie. Ştiu că este o situaţie delicată, că avem oameni cu venituri alarmant de mici, oameni care pleacă acasă cu 2-3 lei (la Poliţia Comunitară) sau cu 300-400 de lei (din Primărie), dar poate n-ar fi rău să reîncepem să zâmbim în relaţia cu cetăţenul”.

„Salariaţii nu vor mai putea să-şi paseze unii altora responsabilitatea”
Viceprimarul Ion Dragomir - “Printre primele lucruri de care m-am interesat când am venit în Primărie a fost dacă există un sistem de calitate ISO. Eu vin din mediul privat şi societatea pe care am condus-o a fost una din primele certificate calitativ din Câmpina. Certificarea de calitate este un lucru teribil de bun mai ales pentru o instituţie publică, deoarece salariaţii nu vor mai putea să-şi paseze unii altora responsabilitatea”.

„E un sistem greoi, care implică destul de multă birocraţie, dar care va responsabiliza angajaţii”
Gabriela Barbu, manager de proiect – “Credem că este utilă implementarea unui astfel de sistem de calitate pentru că, în momentul de faţă, există deficienţe în aducerea la standarde calitative a unor probleme curente. Se înregistrează întârzieri în răspunderea la soluţionarea unor cereri, există o percepţie negativă în rândul populaţiei în privinţa activităţii Primăriei. Chiar dacă este un sistem greoi, care implică destul de multă birocraţie, va duce la o responsabilizare a angajaţilor din Primărie în raport cu solicitările cetăţenilor”. 

La sfârşitul acestei săptămâni, „Câmpina citeşte” din nou!

Pe 28 iulie a avut loc o primă acţiune extrem de interesantă din programul „Lecturi urbane”, în pasajul de la ceas, acolo unde mai multe persoane, în special tinere, au demonstrat că nu a fost uitată... cartea legată. Practic, a fost prima etapă a acţiunii   „Câmpina citeşte”. Proiectul, susţinut de câţiva tineri inimoş, va continua la finele acestei săptămâni, atunci când vor avea loc noi acţiuni de citire a unor cărţi în spaţii publice – sâmbătă, 17 septembrie, a fost ales parcul Milia, pentru ca duminică, 18 septembrie, în cadrul Cofetăriei „Delice” să se desfăşoare o acţiune similară, la care a fost invitată şi Alice Năstase, redactorul şef al revistei „Tango”.
Trei dintre tinerii care coordonează această activitate în Câmpina – Bianca Gheorghici, Corina Barbu şi Cosmin Cernica – au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-au prezentat acţiunile. Programul „Lecturi urbane” va continua, tinerii intenţionând ca în preajma sărbătorilor de iarnă să poată face o vizită la centrele de copii din zonă şi să le ofere acestora cărţi. De altfel, rolul programului lansat de Fundaţia Civika este de a readuce cartea în atenţia oamenilor, de a-i face să redescopere plăcerea lecturării unor cărţi de calitate.

Protest spontan la Petroutilaj Poiana Câmpina

Aproximativ 100 de salariaţi au ieşit vineri în curtea societăţii într-o încercare aproape disperată de a-l convinge pe directorul Andrei Hortopan să le dea banii. Ultimul salariu primit a fost avansul aferent lunii iulie. De atunci nu au mai încasat nimic. Şi luni începea şcoala – acesta fiind unul dintre motivele invocate de mulţi dintre protestatari, pe lângă facturi, datorii, mâncare. 
Petroutilaj Poiana Câmpina are de mai multă vreme probleme financiare. În 2006, din cauza unor datorii de peste 610 miliarde lei vechi, Fiscul a pus sechestru pe bunurile societăţii, inclusiv pe stadion. Conducerea Petroutilaj a dat statul român în judecată şi a câştigat procesul, la prima instanţă, reuşind astfel să ridice sechestrul şi să blocheze licitaţiile pentru vânzarea bunurilor. La patru ani de la declanşare, procesul nu s-a terminat, însă. Între timp, pentru obţinerea de lichidităţi, Petroutilaj a vândut fier vechi, inclusiv pasarela pe care, odinioară, salariaţii urcau la cantină, la ora mesei. Au mai fost obţinute şi unele contracte, în special prin intermediul Confind, pentru ca societatea să se menţină pe linia de plutire. În acest an, Petroutilaj a reuşit să obţină câteva contracte bune, printre care şi cel cu CFR Călători. Societatea câmpineană a  câştigat o licitaţie organizată de compania feroviară pentru repararea automotoarelor diesel, contract în valoare de 16,4 milioane lei fără TVA. Cu toate acestea, nu s-a putut reveni cu plata la zi a salariilor. Petroutilaj mai are aproximativ 450 de angajaţi. 

Un ofiţer al Şcolii de Poliţie a fost arestat de DNA

Aproape de finalul sesiunii de examene de admitere pentru acest an la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, o echipă de procurori de la DNA a descins în instituţie, arestându-l pe subcomisarul Gabriel Munteanu. Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina ofiţerului câmpinean, fost multiplu campion la judo, că în sesiunea august-septembrie 2010, ca membru în comisia de examinare la probele de aptitudini fizice, “a pretins, a acceptat promisiuni, nu a respins promisiuni şi a primit sume de bani de la unii dintre candidaţi (până la 600 euro pentru un candidat) sau alte foloase materiale, pentru a-i ajuta la promovarea probelor sportive, în virtutea propriilor atribuţii de serviciu ori prin traficarea influenţei asupra altor colegi, membri în comisiile de examinare la probele sportive”. Gabriel Munteanu a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, iar în aceeaşi zi, o instanţă a Tribunalului Bucureşti a hotărât arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. El este cercetat pentru trafic de influenţă în formă continuată. 

A fugit de sub nasul poliţiştilor

Miercurea trecută, în jurul orei 13.50, Ion V., de 15 ani, din Ploieşti, aflat la Poliţia Câmpina, în arest preventiv pentru 15 zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt şi tâlhărie, a solicitat să fie dus de urgenţă la medic din cauza unor probleme de sănătate. Conform procedurii s-a constituit escortă formată din doi poliţişti specializaţi în activitatea de arest, care l-au transportat pe cel în cauză la Spitalul Municipal Câmpina. După ce a fost consultat de medicul pediatru, în drum spre maşina Poliţiei, în curtea spitalului, arestatul, care era încătuşat, l-a împins pe unul din poliţişti şi a escaladat un gard din apropiere reuşind să fugă. Cu toate că a fost urmărit imediat, nu s-a reuşit prinderea arestatului. Întreg efectivul Poliţiei Prahova a fost alarmat, fiind organizate filtre pe drumurile publice şi echipe speciale de căutare în zonele aglomerate. În zona municipiului Câmpina s-au aflat dizlocate 130 forţe de poliţie şi 30 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi. În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să-l prindă pe tânărul ploieştean în jurul orei 21.00, pe DN1, în zona „Paralela 45”.
Conform unui comunicat al IJP Prahova, împotriva acestuia a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare, faptă prevăzută şi pedepsită de art.269, alin.1 şi alin.2 din Codul Penal, fiind încarcerat în arestul din incinta Poliţiei Municipiului Câmpina, în baza mandatului de arestare preventivă emis la data de 7 septembrie 2010 de către Judecătoria Ploieşti pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie şi două înfracţiuni de furt calificat, fapte săvârşite în perioada aprilie - iunie 2010 pe raza municipiului Ploieşti. 
În continuare se desfăşoară cercetări pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a comis infracţiunea de evadare, fiind declanşată o anchetă internă.

O profesie frumoasă - muzeografia.

Portretul vornicului Iordache Drăghici,
străbunicul lui Nicolae Iorga


Profesorul N.I.Simache – Directorul Muzeului de Istorie al Judeţului Prahova, despre care am mai vorbit – dădea uneori recompense surprinzătoare. Posibilităţile sale de informare erau practic nelimitate – mă întreb dacă CIMEC-ul (Centrul de Informare al Ministerului Educaţiei şi Culturii, sau cum se va fi chemând acum, fiindcă mereu îşi schimbă numele) deţinea atâtea informaţii utile câte acumulase Profesorul Simache – dovadă că el ştia, ca să dau numai două exemple, că la Muzeul Regional de Istorie din Bacău se afla Portretul lui B.P.Hasdeu de Nicolae Grigorescu, iar la Muzeul Judeţean „Vasile Pârvan” din Bârlad se afla Portretul vornicului Iordache Drăghici, străbunicul lui Nicolae Iorga.

Asociaţia Together România promovează ecologia

Asociaţia Together România a organizat marţi, 7 septembrie, la Casa Tineretului Câmpina, evenimentul cultural-artstic "Un curcubeu al culturii" - un spectacol de teatru, muzică şi dans. Evenimentul a fost organizat de către tineri din Italia, Bulgaria, România şi Slovenia şi face parte dintr-un proiect european pe care asociaţia l-a derulat în perioada 1 - 8 septembrie. Scopul proiectului a fost să aducă în discuţie şi să pună în prim plan problema poluării mediului înconjurător şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. Pe lângă tema principală a proiectului, protecţia mediului, au fost prevăzute acţiuni care să implice şi alte teme de interes pentru tinerii participanţi din cele patru ţări: acţiuni culturale, promovarea toleranţei, lupta impotriva discriminării, exculuderii sociale etc. La sfârşitul spectacolului, fiecare spectator a primit din partea organizatorilor câte o carte poştală timbrată, realizată de către tinerii participanţi, care conţinea un mesaj care sa ne îndemne către o viaţă cât mai eco. 
Proiectul a fost finanţat de Comisia Europeana prin programul "Tineret in Acţiune", Acţiunea 1.1 - Schimburi de tineret, program comunitar ce asigură cadrul legal pentru susţinerea activităţilor de învăţare non-formală pentru tineri.

Greu, dar meritat!

Unirea Cocorăşti - C.S.M. Câmpina 2 – 3 ( 2 - 1 )


Luaţi prin surprindere de un “gazon” impropriu pentru fotbal şi contra unei echipe care a beneficiat în prima repriză de avantajul vântului, câmpinenii au început timid, fără a-şi putea desfăşura jocul lor caracteristic de pase. Practic, în zadar s-a încercat un joc combinativ prin cei doi dispeceri de meserie, Ion Burchi şi Budileanu, pentru că pe un teren ca cel din Cocorăşti, noţiunea de fotbal reprezintă numai un vis frumos (atenţie la fotografie unde se află fanionul de colţ). Pe aceste coordonate, localnicii au avut şansa înscrierii a două goluri, prin Balaş (`25) şi Marian Pandele (`33), goluri care la un moment dat păreau decisive. Numai că bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, pentru că doar peste două minute a ieşit la rampă, Adrian Vintilă. La o centrare înaltă, într-un careu supraaglomerat, din 7 metri, acesta a împins cu capul o minge care s-a oprit în “aţele” porţii adverse. A fost un gol de moral, pentru că imediat după pauză, (`46), acelaşi Vintilă a lovit din nou “înţepând” de la 8 metri, un balon care practic a turnat plumb în picioarele jucătorilor adverşi. 
Controlând cu autoritate jocul, elevii lui Ionică Burchi au pus în permanenţă presiune pe adversari şi în câteva rânduri neşansa a făcut ca tabela să nu se modifice. Nu este mai puţin adevărat că şi brigada de arbitri a prins o zi “slabă”. Dacă “centralul” nu avut cartonaşe pentru gazde şi a închis ochii (`73) la un fault în careu asupra lui Negreanu, mutând lovitura liberă la marginea careului, ceilalţi doi asistenţi au indicat eronat câteva poziţii de ofsaid spre nemulţumirea unui număr mare de spectatori câmpineni prezenţi la acest meci. Pentru gazde, inevitabilul s-a produs în minutul 83, atunci când la lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, executată de Ionică Burchi, Ghiţă nu a putut reţine şi din apropiere, Cristache a închis tabela. În linii mari cam acesta a fost filmul meciului de la Cocorăşti, care înseamnă trei puncte preţioase la “adevăr”. În următoarea etapă, programată duminica viitoare, ora 11.00, pe stadionul Poiana va poposi formaţia Gloria Ologeni. 

Şcoala de fotbal a CSM şi-a dovedit superioritatea la grupa mică

CSM Câmpina - HM Junior Câmpina 2-1

 Sâmbătă după amiază au avut loc două partide de fotbal juvenil. Astfel, la debut de campionat, în prim plan s-au aflat două reprezentatnte ale C.S.M. – ului. În primul joc, la categoria `96 s-au aflat faţă în faţă elevii antrenorului Robert Opatchi cu colegii lor de la A.F.C. Filipeşti. Partida a fost una destul de disputată, având două reprize diametral opuse. După o scurtă perioadă de studiu, oaspeţii au fost mai mult la posesie şi în minutul 20 au deschis scorul prin Băcanu, lăsat liber în careu de o defensivă care mai are mult de lucru la capitolul omogenitate. În schimb, mitanul secund a fost dominat în mare parte de câmpineni care au ratat şi câteva ocazii clare de gol prin Ţiţei, Banu şi Roşca. În acest meci, Opatchi a trimis în teren pe: Iscru - Roşca, Matache, Pâslan, Corniţă, Ţiţei, Voicu, Neacşu, Grigore, Banu, Chivu. Au mai fost folosiţi: Postolache, Apostolescu, Hăbeanu şi Ciocodeică.
Aşteptat cu mare interes a fost şi celălalt joc, la nivel de copii, dintre echipa noastră, condusă de pe margine de Robert Stoica şi cea a clubului H.M. Junior Câmpina, antrenată de Florea Toader. Ambiţiile şi pasiunile părinţilor din tribună s-au transmis şi pe gazon, meciul fiind unul alert, în ciuda faptului că s-au întâlnit două echipe care au evoluat pentru prima oară pe un teren de dimensiuni normale. Mai tehnici în joc, fotbaliştii gazdă au izbutit în minutul 15 să modifice tabela. Râşnoveanu a fost faultat în careu şi cu multă siguranţă, Burchi l-a executat pe portar. Cinci minute mai târziu putea fi 2-0, dar mingea agăţată de Şoldan a fost rezolvată în extremis de portarul advers. Pe final de repriză, la o lovitură liberă de banda dreaptă, nemarcat, Vişan a adus egalarea pentru echipa sa. După pauză, cei care au ieşit mai mult în relief au fost oaspeţii, aceştia fiind mult mai periculoşi în faţa porţii lui Stoica. Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, atunci când nu se mai aştepta nimeni, Logojan a înscris golul victoriei dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. Distribuţia C.S.M. – ului în această partidă a fost următoarea: Stoica – Julan, Banu, Logojan, Burchi, Catrina, Râşnoveanu, Constantin, Şoldan, Iatan, Iosif. Au mai jucat Badea şi Frăţilă.

Competiţie de golf la Breaza

Vineri, 10 septembrie, de la ora 9.00, pe terasa din cadrul restaurantului clubului "Lac de verde" din Breaza a avut loc deschiderea ediţiei a II-a a unei importante competiţii de golf - "Romanian Open Amateurs Championship". Competiţia s-a derulat până duminică, iar la ea au participat peste 40 de jucători din ţară şi străinătate, atribuindu-se nu mai puţin de 54 de cupe. Că doar la cât costă sportul ăsta şi ce nume sunt pe afiş, trebuie fiecare să plece acasă cu ceva...
La ediţia de anul trecut a acestei competiţii, printre numele grele prezente la Breaza s-au numărat actorul Lucian Viziru, jucătorii de tenis Dinu Pescariu şi Florin Segărceanu, preşedintele ING Bank şi fost ministru, Mişu Negriţoiu, preşedintele Henkel Romania, Liviu Sfrija, precum şi omul de afaceri Viorel Cataramă. 

Incidente grave la Măgureni

Arbitrul Valentin Marinică a fost lovit! Din nou!

Miercuri după-amiază, au avut loc mai multe partide din cadrul etapei intermediare a Ligii C Prahova. Printre dispute - şi cea de la Măgureni, dintre Avântul şi CSO Plopeni II. Partida a fost condusă de Valentin Marinică, din Cornu, asistat de câmpinenii Ştefan Călăraşu şi Dragoş Pantilie, observator fiind unul dintre membrii CJA, Constantin Miclea, din Buşteni.
Meciul a fost liniştit şi fără probleme, până prin minutul 60, atunci când la gazde a intrat "arma secretă" Cristian Niţă. Chia dacă martorii oculari spun că în jurul lui mirosea puternic a alcool, Niţă a intrat pe teren şi, la una dintre primele faze, l-a lovit violent cu piciorul pe portarul echipei oaspete. Firesc, arbitrul Valentin Marinică i-a arătat direct cartonaşul roşu, moment în care jucătorul respectiv s-a comportat ca un taur care vede... roşu în faţa ochilor. S-a îndreptat rapid spre arbitru şi a sărit să-l lovească în zona capului cu piciorul! Marinică s-a ferit şi a fost doar şters pe umăr... Coechipierii l-au ţinut pe recalcitrant, iar incidentele s-au oprit aici. În mod firesc, arbitrul ar fi trebuit să pună în acel moment capăt partidei! Mai ales după ultimele sale experienţe, Marinică nu a făcut acest lucru, lipsa pe porţiuni importante a gardului împrejmuitor putând duce la intrarea spectatorilor pe teren şi atunci situaţia ar fi putut degenera.