21 septembrie 2010

Festivalul Toamnei, pe mâna... „Zebrei”

Săptămâna trecută s-au definitivat procedurile pentru atribuirea organizării ediţiei din acest an a Festivalului „Serbările Toamnei”. Manifestarea va avea loc în primul week-end din luna octombrie, iar pe parcursul celor două zile sunt pregătite numeroase surprize pentru câmpineni, dar şi pentru cei care vor vizita atunci localitatea noastră.

Organizarea evenimentului a fost atribuită firmei Zebra Communications, din Bucureşti, punctele „tari” ale ofertei sale fiind Anda Adam şi Horia Brenciu cu bandul său, care vor concerta în ultima seară a festivalului. Conform dorinţei reprezentanţilor administraţiei locale, în prima seară a festivalului va avea loc un spectacol folcloric, iar în cea de-a doua şi ultima seară – un spectacol de muzică uşoară, pop şi dance, astfel încât cele două seri să acopere aproape toate gusturile muzicale.
Pentru câştigarea organizării ediţiei din acest a Festivalului „Serbările Toamnei” s-au înscris opt firme, iar comisia care a stabilit câştigătoarea nu a avut o misiune deloc uşoară. Comisia a fost formată din primarul Horia Tiseanu, directorul Direcţiei Economice - Gheorghe Ecaterinescu, şefa ADPP din Primăria Câmpina - Felicia Olteanu, preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local - Marian Dulă, directorul Casei Tineretului -  Florin Buda, directorul adjunct şi contabilul aceleiaşi instituţii, Gabriel Budileanu, respectiv Radu Hoitan. Pentru ediţia din acest an a Festivalului Toamnei s-au alocat 1,2 miliarde lei vechi.

Cuvântul care înţeapă

Câinele de pripas

Mă simt oarecum stânjenit faţă de cititorii acestei rubrici, de la care primesc tot mai multe semnale pozitive, pentru faptul că sunt nevoit să vorbesc din nou despre senatorul Georgică Severin, în timpul în care ţara se află într-o profundă criză morală, economică şi financiară. Îmi propusesem să-l las în lumea lui, aceea a demagogilor stupizi care îşi atârnă la rever insigna democraţiei, spintecând orice urmă de moralitate atunci când vine vorba de propriul interes. Numai că acest câine de pripas al politicii, care a ştiut să se gudure întotdeauna la uşa stăpânului cu bani şi putere, a ales să-şi pună cenuşă în cap într-o conferinţă de presă organizată de PSD Prahova cu ocazia înregimentării sale în marea oaste socialistă. După ce a năpârlit ani la rând pe partea dreaptă a politicii româneşti (PD, PNL, PLD, PD-L) şi îşi scuipa în sân când auzea de PSD, PC, Felix (omul despre care editorialistul Severin scria un material devastator în urmă cu ceva ani şi pe care acum îl vizitează aproape zilnic la Antena 1 şi 3), Năstase, Iliescu, azi vine cu pieptul în faţă şi ne spune că a ales cel mai democratic partid din România şi că el era hotărât să facă acest pas încă de anul trecut, din timpul turului doi al alegerilor prezidenţiale, când a văzut el dictatura din PD-L. Să nu-ţi vină să iei un pumn de sibutramină, ca Mutu şi să te autosuspenzi din ţara asta defectă, când îl auzi pe acest „idol al caşcavalului“ (asta pentru că a fost ovaţionat de mulţime la Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei) vorbind despre democraţie şi moralitate?! Oare cât de proşti ne crede acest individ, care azi pozează în victimă, riscând să devină erou naţional, iar pe vremea lui Ceauşescu era gata, gata să se pozeze cu cizmele lui Lenin?! 
Domnule senator, motivul plecării dumneavoastră din PD-L este unul cât se poate de simplu. În urma scandalului „caseta“, în care Băsescu a fost aproape desfiinţat în campania electorală, dumneavoastră aţi ieşit cam şifonat. În PD-L nu mai aveaţi nicio şansă să vă rezolvaţi interesele, aşa că aţi aşteptat momentul în care opoziţia avea nevoie de un vot în plus în Parlament şi aţi trecut la negocieri. Ca să nu vă faceţi de râs, aţi bătut întâi la uşa PNL. Aici aţi găsit înţelegere la centru, dar pe plan local vi s-a întors spatele. Ulterior, aţi ales să vă faceţi de râs, intrând în partidul unde spuneaţi că nu veşi ajunge niciodată. Asta este, pe scurt, povestea „salvării democraţiei“ pe care o aruncaţi în faţa milioanelor de oameni care nu vă cunosc şi care, de bună credinţă, vă privesc ca pe un erou. 
Pentru că m-am plictisit de dumneavoastră, vă voi scrie câteva cuvinte ale unui om deştept: „Pentru a fi folositor în societate, un soldat trebuie să fie disciplinat, iar un om politic trebuie să fie liber“. Aţi înţeles ceva din asta? Nu prea cred, pentru că dumneavoastră sunteţi liber doar atunci când mergeţi la closet şi nici atunci nu sunt sigur că nu vă sună telefonul... 

P.S. Am fost întrebat de mai mulţi cunoscuţi ce am de împărţit cu acest Severin. Răspunsul este: nimic! Până la un moment dat l-am respectat pentru că mi-a fost profesor şi oarecum model îl adolescenţă. Ulterior, observându-i evoluţia de la activist PCR (şi nu unul de rând, ci unul care ţinea lecţii despre valorile comunismului) la ultrademocrat, formator de opiunie şi în cele din urmă „salvator al democraţiei“, l-am detestat pentru transformarea mincinoasă pe care a încercat să ne-o bage pe gât.
Imaginea dascălului pe care îl priveam cu admiraţie a murit şi nu a rămas nimic în schimb. Atâta tot.
Florin FRĂŢILĂ

Senatorul Georgică Severin, cu o oarecare amărăciune:

„Mă simt traseist politic...”

Senatorul Georgică Severin a susţinut prima sa conferinţă de presă ca membru PSD, la Ploieşti, alături de ceilalţi doi senatori social-democraţi din Prahova – Daniel Savu şi Iulian Bădescu. A fost ocazia pe care Severin a folosit-o pentru a face unele dezvăluiri, pe care nu le-ar fi putut face niciodată din interiorul PDL. Dincolo de toate, am reţinut amărăciunea din glasul senatorului atunci când a recunoscut: „Mă simt traseist politic în momentul de faţă...”, PSD fiind a treia formaţiune politică în care activează Severin după PNL şi PDL, fără a mai pune la socoteală tentativa de înfiinţare a unei platforme liberal-democrate şi nici PCR.

„Puteam obţine dizolvarea Organizaţiei Câmpina a PNL”
Una dintre cele mai interesante afirmaţii s-a referit la discuţiile privind posibilitatea trecerii la PNL. „La nivel central – a spus Severin – s-a dorit foarte mult trecerea mea la PNL şi puteam obţine dizolvarea Organizaţiei Câmpina a PNL, dacă vroiam. Dar nu am vrut aşa ceva! Am avut o discuţie şi cu Virgil Guran, care nu a spus nu, am avut mai multe discuţii şi cu Adrian Semcu, dar am avut senzaţia că nu sunt binevenit. Iar dragoste cu sila nu se poate... În cele din urmă, a fost PSD pentru că aici este o atmosferă mult mai democratică decât în alte partide şi mi s-a oferit şi posibilitatea revenirii în comisiile din care făceam parte, după ce Olguţa Vasilescu mi-a cedat locul său în Comisia de Cultură, iar Miron Mitrea în cea de Politică Externă. De asemenea, s-a discutat şi despre eventualitatea unui viitor mandat, dar în funcţie de cum va arăta viitoarea lege electorală şi schimbările care s-ar putea produce în stabilirea colegiilor”. Conform statutului PSD, Severin – ca parlamentar – a devenit vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. A mai afirmat că „în funcţie de programul parlamentar voi participa la şedinţele şi acţiunile PSD Câmpina”.

Dezvăluiri despre PDL şi nu numai...
Georgică Severin a promis să nu-şi atace foştii colegi, dar, totuşi, a spus câteva lucruri interesante despre viaţa de partid în PDL, precum şi despre decizia sa de a părăsi această formaţiune politică: „Am fost fan Băsescu. Dar, mi-am promis că dacă Băsescu va obţine un al doilea mandat să părăsesc PDL. Nu am putut să fac acest lucru încă din seara celui de-a doilea tur al alegerilor prezidenţiale, pentru că apăruse povestea cu caseta în care Băsescu loveşte un copil, un lider politic lansase zvonul că acea casetă ar fi pornit de la mine, iar o demisie a mea în acel moment ar fi dat apă la moară acelor speculaţii. Momentul votării moţiunii a fost cel mai greu pentru mine şi acolo s-a produs adevărata ruptură. Treptat, relaţia mea cu partidul a devenit tot mai tensionată, pentru că la PDL nimic nu se uită, nimic nu se iartă, totul să răzbună, iar la întâlnirile de la Snagov cu preşedintele Băsescu, fiecare parlamentar intra cu părerea sa şi toţi ieşeau cu părerea lui Băsescu!”

„Asta e democraţia pentru care luptă Severin?!”

Subiectul posibilităţii (re)venirii senatorului Georgică Severin la PNL şi, mai ales, declaraţiile acestuia referitoare la PNL nu puteau trece... necomentate la conferinţa de presă a PNL Câmpina, la care au participat Virgil Guran, Liviu Briciu şi Daniel Ioniţă. „Doar la PCR se putea dizolva organizaţii... Poate acolo a vorbit domnul Severin. Cred că a vorbit gura fără el, pentru că dacă aşa înţelege el să lupte pentru democraţie, dizolvând partide, atunci ar fi trebuit să înceapă cu PDL-ul, că tot zice că acolo lucrurile nu sunt deloc în ordine. E urât ce a spus... Am avut o poziţie elegantă faţă de el, chiar am apreciat unele lucruri bune pe care le-a făcut. Asta e democraţia pentru care luptă Severin?!” – a comentat preşedintele Virgil Guran.

„Noi am administra mai bine bugetul local”
Virgil Guran a mai vorbit despre contextul politic, care afectează mai mult decât ar trebui problemele economice, dar şi despre o serie de probleme concrete ale administraţiei câmpinene: „În cazul lucrării de ieşire în DN1, ne omoară birocraţia şi nu înţeleg de ce primarul, făcând parte din partidul aflat la guvernare, nu poate vorbi pentru deblocarea lucrurilor. Aş fi dezgustat să fie doar un tertip electoral sau – şi mai grav – să pierdem finanţarea pentru acest proiect. În privinţa administrării bugetului local, un bun manager ar fi făcut cu siguranţă mult mai multe lucruri concrete. Noi am demonstrat prin afacerile noastre că ştim să administrăm un buget şi am convingerea că noi am administra mai bine bugetul local. Un exemplu în acest sens este şi Festivalul Toamnei. Este bine că s-a mai redus suma alocată, dar tot se cheltuie mult prea mult. Un astfel de eveniment – care este necesar – sunt convins că s-ar fi făcut prin sponsorizări şi prin invitarea formaţiilor locale. Dau numai două exemple – sunt sigur că formaţiile Meteor şi Alessis sunt foarte apreciate în rândul câmpinenilor şi cred ar fi venit să cânte gratis la un asemenea eveniment. În schimb, pe de o parte, ne împrumutăm, iar pe de altă parte, cheltuim miliarde pentru spectacole de acest gen”, a mai afirmat Virgil Guran. La acest din urmă capitol a fost completat de Liviu Briciu, care a punctat: „Spitalul este în moarte clinică, iar noi cheltuim banii pe asemenea spectacole”.

Arghir nu mai este membru PNL pentru că nu şi-a plătit cotizaţia! 
„Conform statutului, cine nu-şi plăteşte timp de şase luni cotizaţia încetează de drept să mai fie membru al PNL. Chiar de luna aceasta, Elvis Arghir nu mai este membru PNL, pentru că nu şi-a mai plătit cotizaţia după ce i-am retras sprijinul politic”, a spus Virgil Guran. Problema este că sprijinul politic i-a fost retras lui Arghir de-abia în luna mai, după celebra deplasare în Elveţia, ori de atunci nu au trecut şase luni. Sau poate că Arghir era dator deja de câteva luni cu cotizaţia la partid...

Patru proiecte, un singur iniţiator şi nicio discuţie...

Aşa s-ar putea caracteriza şedinţa extraordinară a Consiliului Local, care a avut loc joi, 16 septembrie. Într-un ritm unic până acum pentru administraţia câmpineană, s-au votat în unanimitate proiectele referitoare la aprobarea acordului privind modul de implementare a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în Prahova”, aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici şi a cofinanţării pentru proiectul „Reabilitare sit poluat istoric - Batal de depozitare reziduuri petroliere Lacul Peştelui” şi aprobarea unor documente pregătitoare pentru accesarea de fonduri nerambursabile în programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate.
Poate cele mai interesante lucruri din expunerile de motive prezentate de iniţiatorul celor patru proiecte, primarul Horia Tiseanu, au fost cele legate de batelele de la Lacul Peştelui. Costul acestei lucrări este de 11.728.200 lei, adică peste 117 miliarde lei vechi. „Şi este vorba de un singur batal, celelalte – cred că peste 20 – care aparţin rafinăriei fiind în sarcina acesteia ca până în 2015 să le reabiliteze, dar suma este astronomică”. De asemenea, ar fi interesant de precizat şi faptul că reabilitarea batalului de la Lacul Peştelui – care se întinde pe o suprafaţă de 8.200mp - ar trebui finalizată în 24 de luni.


Se împădureşte fosta pistă de motocros!

A trecut neobservat. Cine a înţeles schiţa întortocheată de la dosarul proiectului a tăcut... Cine n-ar fi tăcut, nu a înţeles schiţa... Iar cei care au pus la cale proiectul şi-au frecat mâinile. Auziţi titlu de proiect: „aprobarea fişei perimetrului de ameliorare pentru terenul în suprafaţă de 19,98 ha situat în zona de nord a municipiului Câmpina, Dealul Muscel, în scopul accesării de fonduri nerambursabile în cadrul programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”! Cu siguranţă, este foarte greu chiar şi pentru cineva iniţiat să desluşească despre ce e vorba. Concret, se împădureşte terenul pe care s-a aflat pista de motocros, iar pentru acest lucru se încearcă accesarea unor fonduri guvernametale aflate la dispoziţia Ministerului Mediului.

Comisia specială a Primăriei confirmă neregulile de la Muzeul Hasdeu

Între timp, Letiţia Axinte, angajata asupra căreia planează suspiciunea de fraudă, şi-a dat demisia!

V-am informat la momentul respectiv despre sesizările directorului Muzeului „Hasdeu”, Jenica Tabacu, privind unele nereguli financiare pe care le-ar fi produs una dintre suboedonatele sale, Letiţia Axinte, în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Comisia special constituită la nivelul Primăriei Câmpina şi coordonată de şeful Biroului Juridic, Iulian Anton, şi-a încheiat cercetarea preliminară şi a înaintat propunerile sale primarului Horia Tiseanu. Concret, comisia a stabilit că au existat nereguli în activitatea financiară (tăierea chitanţelor, a biletelor, vânzarea unor cărţi şi suveniruri etc) a Letiţiei Axinte şi s-a propus sesizarea organelor competente pentru stabilirea întregii situaţii de fapt. În acelaşi timp, Letiţia Axinte şi-a înaintat demisia, pe care primarul Horia Tiseanu a şi acceptat-o!
În momentul de faţă, mingea se află la primarul Horia Tiseanu, care ar putea sesiza Poliţia şi Parchetul asupra neregulilor depistate de Jenica Tabacu şi confirmate de comisia Primăriei.  

Pe-afară e vopsit gardu’...

Există o vorbă care începe cu „pe-afară e vopsit gardu’...” Această maximă s-ar aplica perfect şi în cazul unuia dintre blocurile cu zece etaje de pe artera principală a Câmpinei. Acest bloc a fost supus, în ultimele zile, unei ample campanii de reabilitare... termică. A fost „învelit” în zăpadă artificială, i s-a tras o vopsea nouă, iar cine vine pentru prima dată în Câmpina ar putea jura că este un bloc nou. Din păcate, nu este deloc aşa. Aceste blocuri cu zece etaje sunt destul de şubrede, din punct de vedere al rezistenţei, iar celebrul A6 are chiar... „bulină roşie”. 
Probabil că, la iarnă, lucrările executate le vor ţine de cald celor care locuiesc în acest bloc. Dar dacă vine un cutremur? Poate era mai înţelept ca întâi locatarii saă accepte  consolidarea rezistenţei blocului şi abia apoi să se execute lucrarea de izolare termică, foarte necesară, altminteri.

Centrul Câmpinei, vizitat de arhitecţii care-l vor... schimba

La mijlocul săptămânii trecute, mai mulţi arhitecţi din întreaga ţară au vizitat zona centrală a Câmpinei. Ei au dorit să vadă amplasamentul pentru care trebuie să găsească soluţii de modernizare, în cadrul concursului organizat în noiembrie de Primăria Câmpina. Reamintim că acest concurs are ca scop declarat modernizarea Bulevardului Carol I, pe segmentul cuprins între intersecţiile cu străzile Maramureş şi Henri Coandă.
Vor fi acordate premii pentru cele mai bune trei soluţii arhitecturale: 70.000 lei – premiul I, 50.000 lei – premiul al II-lea, 30.000 lei – premiul al III-lea.

Muzică, talent, antren

40 de ani cu formaţia "Meteor"


La ultima ediţie a săptămânalului nostru am prezentat, pe scurt, marea sărbătoare a formaţiei "Meteor", dedicată aniversării celor 40 de ani de la primul lor spectacol. Pentru cunoaşterea evoluţiei formaţiei amintite, a contribuţiei membrilor acesteia la asigurarea succesului muzical, pentru evidenţierea pasiunii, talentului şi dăruirii lor, oferim astăzi publicului meloman, istoricul trupei, însoţit de un sondaj de opinie.Istoric
În anul 1968, la Liceul "Nicolae Grigorescu" îşi începe activitatea nucleul unui grup muzical care, prin venirea solistului Paul Dumitriu, avea să poarte numele „Meteor“. Iniţial, trupa era alcătuită din Adrian Burchiu - chitară solo, Mircea Luncaşu - chitară armonie, Ciprian Bischoff - chitară bass şi Alexandru Ştefan Saşa - baterie.
1968 - 1975, perioadă de cântări, perioadă de mari iubiri: Beatles, CCWR, Tremoloes, Led Zeppelin, Sincron, Phoenix, Mondial
1976 - 1985, perioadă marcată de festivaluri, reuniuni, spectacole, ani de maturitate, în care trupa „Meteor“ s-a întâlnit la Casa de Cultură Câmpina, Teatrul „Toma Caragiu“ Ploieşti, Sala Sporturilor Ploieşti, Amfiteatrul Olimp, Intercontinental Bucureşti, Teatru de Operetă Bucureşti, Teatrul Nottara, Sala Palatului, cu Mihaela Mihai, George Enache, „ST“, Aurelian Andreescu ş.a.
1986 - 1991, este considerată cea mai activă perioadă a trupei, plină de căutări, realizări, eşecuri, optimism. Formaţia „Meteor“ a avut şansa de a cânta cu mulţi şi adevăraţi artişti câmpineni: Cristian „Bozzo“ - saxofonist de talie naţională, Tinel Ghica, Doina Roşculeţ, Nicu Ivan, Gică Buruiană, Cristian Burghiu, George Penciu, Adrian Orăşanu.
1992 - 2005. Debutează cu o participare, în premieră românească, la Festivalul Internaţional de la Gent, Belgia, iulie 1992, urmată de un turneu de opt spectacole la Paris, moment culminant, care coincide cu împlinirea celor 35 de ani de activitate. Au urmat spectacolele: „Carnavalul Tinereţii“ - 8 martie, „Muzică şi poezie“, „Festivalul cireşelor“, „Cenaclul „Axioma“.
2006 - 2010 a fost marcat de greutăţi şi incertitudini. Unii dintre membrii trupei s-au ocupat de instruirea şi promovarea tinerelor talente, constituite în două formaţii vocal - instrumentale: una de băieţi şi alta de fete, care susţin câteva spectacole apreciate de public.

Au început lucrările la primul sens giratoriu din Câmpina

Săptămâna trecută au început lucrările la primul sens giratoriu din Câmpina, situat la intersecţia B-dului Carol I cu străzile Pictor Grigorescu şi Oituz. Lucrarea este realizată de firma locală Matero Ama, care are termen de execuţie – trei luni. Deocamdată, s-a tăiat o parte din vegetaţie, se lucrează la amenajarea trotuarelor, abia ulterior urmând a se intra şi pe partea carosabilă. Până în acest moment, traficul rutier nu a fost afectat de această lucrare, dar pietonii întâmpină unele dificultăţi, ceea ce ar trebui să ducă la o atenţie sporită şi din partea conducătorilor auto, mai ales că în zona sunt destul de aproape o şcoală şi o grădiniţă. 

Lucrările la pasajul rutier de la Poiana s-au încheiat

Din 10 august s-au instituit o serie de restricţii rutiere pentru accesul în pasajul rutier de sub podul de cale ferată, de la intrarea în comuna Poiana Câmpina. Una dintre firmele care lucrează la modernizarea infrastructurii feroviare a realizat o serie de lucrări la acest pod. Pe perioada lucrărilor, s-a circulat pe un singur fir şi au fost montate semafoare, traficul fiind îngreunat, mai ales pe perioada examenului de admitere la Şcoala de Poliţie, când aglomeraţia a înregistrat cele mai mari cote. Acum, lucrarea s-a încheiat, au fost redate circulaţiei ambele sensuri, dar maşinile de mare tonaj, care intrau la limită şi zgâriau plafonul pasajului, nu vor mai putea trece acum, pentru că au fost montate bare metalice care marchează limitele de înălţime admise prin acest pasaj. 

UNPR vrea sediu în Câmpina

*Primăria spune nu are spaţii libere.
Nici pentru UNPR, dar nici pentru senatorul Severin

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi-a constituit filială şi în Câmpina. Aceasta este condusă de Auraş Chivu, omul de casă al lui Alin Moldoveanu şi apropiat al lui Florin Anghel. De altfel, Auraş Chivu a făcut parte din PC şi PNDC; aflându-se chiar şi pe lista de candidaţi ( pe locul 17) a acestei din urmă formaţiuni politice pentru Consiliul Local la alegerile din anul 2008. 
UNPR a solicitat Primăriei Câmpina, în baza legii, un sediu pentru desfăşurarea activităţii. Din partea Primăriei s-a răspuns că nu există spaţii disponibile. Cel puţin deocamdată. Un răspuns similar a primit şi senatorul Georgică Severin, care doreşte un spaţiu pentru biroul parlamentar. 

O nouă licitaţie pentru LeganzaAdministraţia câmpineană are o reală dificultate în a scăpa de autoturismul Daewoo Leganza. Nici nu se mai ştie a câta licitaţie este organizată în tentativa de vânzare a acestui automobil, dar până în momentul de faţă nu s-a arătat nimeni dispus să se fălească pe străzile urbei că se plimbă cu fosta maşină a primarului. Următoarea licitaţie pentru acest autoturism este programată pe 30 septembrie, preţul de pornire fiind de 10.241,15 lei.

Ameninţare cu bombă la Hotel Muntenia

Duminică, 19 septembrie, aproape de miezul nopţii, a fost efectuat un apel la 112 prin care era anunţată amplasarea unei bombe la Hotelul Muntenia. În scurt timp, echipajele de intervenţie au sosit la faţa locului: pirotehnişti cu câini, poliţişti, pompieri, ambulanţa.  Mai bine de o oră specialiştii au controlat atât hotelul cât şi anexele, fără a descoperi însă nimic. Aşa cum este procedura în astfel de situaţii, zona a fost blocată pe tot parcursul intervenţiei. În final s-a ajuns la concluzia că a fost doar o (altă) glumă proastă, făcută de indivizi certaţi de-acum cu legea, care nu ştiu sau nu-i interesează ce riscă printr-o astfel de glumă proastă. Poliţiştii continuă cercetările. 

Un Mercedes în Lacul Paltinu

Nu mică i-a fost mirarea paznicului de la Barajul Paltinu să observe, într-una din zilele săptămânii trecute, pe suprafaţa lacului ceea ce părea a fi capota unei maşini. Au fost alertate echipajele de intervenţie ale ISU, care au sosit la faţa locului şi s-au chinuit pe parcursul mai multor ore să scoată maşina din apă. Mirarea tuturor s-a transformat în uluire în momentul în care autovehiculul a fost scos la mal şi s-a văzut că este vorba de o maşină de teren Mercedes, al cărui preţ de catalog este de multe zeci de mii de euro. 
În interior nu s-au găsit victime sau bunuri, maşina nu prezenta urme de violenţă sau accident recent şi nici numere de înmatriculare, ceea ce a îngreunat misiunea poliţiştilor, care, totuşi, au reuşit să depisteze proprietarul şi să-i restituie maşina.

Bunurile CAM scoase (din nou) la licitaţie!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice organizează o nouă licitaţie, pe 23 septembrie, pentru vânzarea unor bunuri care aparţin societăţii CAM SRL Câmpina, în încercarea de a recupera o parte din datoriile pe care societatea le are către stat. Nu este prima dată când sunt scoase la licitaţie de către Fisc bunurile care aparţin societăţii lui Mihart, dar de această dată preţurile de pornire sunt cu 2.000-3.000 lei mai mici faţă de licitaţiile anterioare. Astfel, sunt scoase din nou la vânzare o autobetonieră Roman (an de fabricaţie 1988, preţ de pornire 10.068 lei fără TVA), o autoutilitară N3 (din 1990, preţ de pornire 4.760 lei), un autogrezer (preţ pornire 15.248 lei).  

Şi-a făcut un contract fals, ca să poată tăia conducte!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică l-au depistat pe Constantin N., de 41 de ani, din Câmpina, în timp ce tăia conductele de transport produse petroliere cu un aparat autogen. Respectivele conducte se află la Băneşti, în apropierea rampei ecologice şi sunt în conservare. Câmpineanul nu era pregătit doar din punct de vedere tehnic, ci şi al hârtiilor, prezentându-le poliţiştilor un contract în baza căruia desfăşura „legal” acea activitate. Interesant este că, pe baza contractului falsificat şi a unui proces-verbal de predare a tronsoanelor de conductă, tot fals, bărbatul a solicitat şi a obţinut un aviz pentru a tăia conductele respective. În momentul depistării, poliţiştii au constatat că lipsesc 300 de metri din conducte şi o parte din suporţii de susţinere. Constantin N. era ajutat de un coleg din Blejoi (Gheorghe L., de 38 ani), care conducea un buldo-escavator, cu care transporta bucăţile de conductă până la un loc de unde erau încărcate într-un mijloc de transport. Poliţiştii i-au întocmit câmpineanului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, fals şi uz de fals.  

Un elev al Şcolii de Poliţie, acuzat de trafic cu droguri!

52 de persoane sunt cercetate de poliţiştii din judeţul Bistriţa Năsăud fiind suspectate de trafic şi consum ilicit de droguri. Printre acestea se numără şi un elev al Şcolii de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina, originar din municipiul Bistriţa. Băiatul este cercetat în stare de libertate. 10 dintre cei 52 de suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Poliţiştii cred că au de-a face cu o adevărată reţea. Drogurile provin din Spania şi Ungaria, fiind distribuite pe teritoriul judeţului Bistriţa Năsăud. Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat 33 de percheziţii la locuinţele unor suspecţi, de unde au ridicat 40 de grame de mefedronă (substanţă comercializată în “magazinele de vise” sub denumirea de sare de baie), cannabis, aparate de mărunţit şi porţionat substanţe vegetale, instrumente destinate consumului de droguri, cântare digitale şi peste 100.000 lei. 

Victorie facilă

C.S.M. Câmpina – Gloria Ologeni 9 – 1 (6 - 0)


Ca şi la partidele anterioare, C.S.M. - ul a strâns în tribunele stadionului Poiana un mare număr de spectatori, dornici să asiste la un joc presărat cu multe goluri, lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Chiar din startul partidei, elevii antrenorului Opaţchi, "numit în această funcţie în urmă cu câteva zile" s-au aruncat în atac şi în trei rânduri Negreanu a trecut pe lângă deschiderea scorului. Balul însă a fost deschis de Hromei (`15), după ce mai întâi “obiectul” muncii a circulat pe traseul Vintilă – Negreanu. Opt minute mai târziu, în urma unei centrări de pe banda dreaptă a lui Adrian Vintilă, Cristache pune latul şi măreşte diferenţa pe tabelă. Practic a fost un gol care a “îngheţat” formaţia oaspete, incapabilă să mai dea replică. Pe acest fond, golurile au curs unul după altul în poarta nefericitului Constantin care pe cât posibil a încercat să limiteze proporţiile scorului. În minutul 27, Negreanu face instruţie cu apărarea adversă şi de la 15 metri şutează direct în “aţe”, pentru ca Hromei (`30) să trimită un trasor fară speranţe pentru portarul advers. După alte trei minute, Negreanu iese din nou la rampă, acesta îndeplinind o simplă formalitate la centrarea lui Adrian Vintilă. Ultimul gol al primei reprize l-a avut ca autor pe Budileanu (`37) care a făcut şah-mat întreaga apărare oaspete. Cu trei schimbări la pauză, C.S.M.-ul a avut un început nesigur şi în minutul 56 oaspeţii au redus din diferenţă prin Turcu, Marinică nereuşind să reţină o minge la marginea careului mic. A urmat un joc confuz, cu multe atacuri fără vlagă din partea câmpinenilor, totul până în minutul 75 atunci când Cristache a deschis o nouă serie de goluri. L-a imitat Budileanu în minutul 84, acesta transformând un penalty acordat la un fault asupra lui Stoica, pentru ca Grigoraş (`87) să închidă tabela. La acest scor, alte comentarii sunt de prisos, dar Gânju şi colegii săi trebuie să revină rapid cu picioarele pe pământ pentru că sâmbăta viitoare se vor deplasa pe stadionul din Nedelea, ora 17.00, unde vor întâlni formaţia locală, una dintre pretendentele la promovare. 
C.S.M.: Cosmineanu (`46 Marinică) – Bej, Gânju (cpt), Cristache, A. Burchi, Dârstaru (`46 Stoica) Stan, Budileanu, Hromei (`46 Negoiasă), Negreanu, Vintilă (`78 Grigoraş). Antrenor: Robert Opatchi
Gloria: Constantin – Manea, Radu, Georgescu, Filip, Anghel (`46 Radu), Ungureanu (`46Gam), Turcu (cpt) (`84 Popescu), Oancă, Ionică, Sava. Antrenor: Costel Savuică
Arbitri: Gabriel Cojanu (Văleni de Munte) – Romulus Sprînceană (Buşteni), Mihai Coman (Buşteni)
Observator A.J.F. Prahova: Viorel Badea (Ploieşti)

Fotbal - Juniori

Petrolul ‘95 - CSM Câmpina (categoria ‘96) - 4-1
CSM Ploieşti - CSM Câmpina (categoria ‘98 - ‘99) 1-1

Sâmbătă, 18 septembrie, echipele de juniori ai CSM Câmpina, antrenate de Robert Opaţchi şi Robert Stoica, au jucat în deplasare la Ploieşti, pe terenul Petrotrans, în compania formaţiilor Petrolul ‘95 Ploieşti şi CSM Ploieşti. Dacă în primul meci, cu începere de la ora 11,00, grupa mică a lui Robert Stoica a remizat cu CSM Ploieşti (1-1, golul câmpinenilor marcat de Burchi), după o partidă destul de dificilă, elevii lui Opaţchi au pierdut cu 4-1 în faţa Petrolului ‘95, echipă mult mai bine organizată, care nu le-a lăsat prea multe şanse câmpinenilor. Campionatul este însă la început, iar juniorii CSM Câmpina au arătat, prin prestaţiile lor, că este loc şi de mai bine.
Sâmbătă, 25 septembrie, cele două echipe îşi vor primi adversarele în etapa următoare, pe teren propriu (stadionul Poiana), unde sunt aşteptaţi toţi iubitorii fotbalului juvenil.

A plecat Burchi, a venit Opaţchi

Ca şi în cazul lui Radu Burloiu, transferat la “satelitul”  Victoriei Brăneşti, un alt nume important al CSM a obţinut acordul de a pleca la altă grupare fotbalistică. Este cazul lui Ionică Burchi, cel care în calitate de antrenor - jucător a primit o ofertă de la divizionara “C”, C.S. Baloteşti. Ţinând cont că la vârsta lui, 37 de ani, cu o asemenea ocazie este greu să te mai întâlneşti, conducerea clubului nostru a considerat că această şansă nu trebuie irosită. În aceste condiţii, noul antrenor al formaţiei C.S.M. Câmpina este Robert Opatchi (foto), care deja a efectuat un prim antrenament cu noii săi elevi. Întrebat despre noua funcţie cu care a fost investit, Opatchi a declarat: “Sincer am fost luat prin surprindere de această mutare şi consider că este o provocare pentru mine. Este dificil să preiei o formaţie care are şi un obiectiv clar, acela al promovării, care deja evoluează după un sistem de joc fixat de predecesorul meu. Cu mulţi dintre jucători am mai lucrat şi sper ca cei mai tineri să capete o constanţă în joc, astfel ca obiectivul C.S.M.-ului să fie îndeplinit.”

Câmpineanul Mihnea Gall a câştigat un turneu de tenis la Sighişoara

Recent, la Sighişoara, a avut loc un turneu de tenis, sub titulatura "Ioana - 2010", desfăşurat pe terenurile de tenis „Ruxandra – Biola” din vecinătatea Sălii Polivalente din Sighişoara. Acest turneu face parte din circuitul naţional „BCR – Tenis Partener” la care participă 3.000 de jucători din întreaga ţară. La Sighişoara au luat parte la acest turneu 57 de practicanţi ai tenisului împărţiţi pe 3 categorii de valoare (5.0, 6.0 şi 7.0) şi care pe parcursul celor trei zile de competiţie au jucat meciuri în sistem eliminatoriu după un program întocmit la Bucureşti de organizatorii circuitului naţional „BCR – Tenis Partener”.
În urma rezultatelor meciurilor s-au stabilit câştigătorii turneului, printre ei figurând şi un câmpinean - Mihnea Gall: nivel 5.0 – Viorel Avramescu din Sibiu; nivel 6.0 – Mihnea Gall din Câmpina; nivel 7.0 – Alexandru Cordoş din Tg. Mureş. Finalişti au fost: la nivel 5.0 – Maximilian Gliga din Tg. Mureş, nivel 6.0 – Alexandru Şerban din Tg. Mureş; nivel 7.0 – Ioan Ormenişan din Reghin. Învingătorii au fost răsplătiţi cu diverse obiecte şi medalii din partea sponsorilor circuitului. 

Sportul pentru toţi

În perioada 4 – 10 octombrie, la sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” şi pe terenul de minifotbal din apropierea Casei Tineretului au loc mai multe competiţii în cadrul programului „Sportul pentru toţi”, un program derulat de Fundaţia „Zamolxes”, cu sprijinul administraţiei locale. Vor avea loc întreceri numai la disciplinele fotbal şi baschet, iar câştigătorii vor primi tricouri, diplome, plachete şi alte premii.
Întreaga acţiune costă 11.500 lei, din care 10.000 lei sunt contribuţia administraţiei locale, iar programul se adresează exclusiv elevilor.