05 octombrie 2010

Primăria s-a dus cu executorul judecătoresc pentru a evacua Fundaţia „Dr. Dinu”

10 zile până la eliberarea spaţiului?!

Din anul 2007, pe rolul diverselor instanţe prahovene a existat un proces, prin care Primăria Câmpina a solicitat rezilierea contractului de închiriere şi eliberarea spaţiului pe care Fundaţia „Dr. Dinu” îl foloseşte pe B-dul Culturii. În urmă cu mai bine de o lună, acest proces s-a încheiat, instanţa dând câştig de cauză administraţiei locale. Joi, reprezentanţii Primăriei Câmpina, Iulian Anton şi Emil Stanciu, împreună cu executorul judecătoresc Mihai Frâncu, s-au dus la sediul Fundaţiei „Dr. Dinu” pentru a pune în executare hotărârea instanţei.
Pentru început, s-a făcut o inventariere a spaţiilor şi a mijloacelor fixe existente în clădirea respectivă. În aceeaşi zi, avocatul Fundaţiei „Dr. Dinu” i-a informat pe reprezentanţii Primăriei şi pe executorul judecătoresc despre existenţa unei contestaţii la această executare silită. În aceste condiţii, de comun acord, părţile au convenit să mai acorde un terem de 10 zile Fundaţiei „Dr. Dinu”, până la care aceasta să elibereze imobilul, perioadă în care să se verifice şi contestaţia la executarea silită.
Dr. Adrian Dinu, preşedintele fundaţiei, a ţinut să precizeze că „tatăl meu a folosit acest spaţiu din anul 1975, iar după moartea sa orice cerere a mea de a cumpăra spaţiul, în baza aceleiaşi legi în care au fost cumpărate toate cabinetele medicale din oraş, s-a lovit de un refuz de neînţeles din partea Primăriei Câmpina. Nici audienţa la primarul Tiseanu nu a avut nici un rezultat. Problema este că efectiv nu avem unde să ne ducem cu toată aparatura de aici, cu toate cabinetele şi cu toţi cursanţii care sunt înscrişi în prezent la Şcoala Postliceală a Fundaţiei”. Termenul de 10 zile expiră  pe 11 octombrie. 

Cuvântul care înţeapă

Ordin de împădurire

Câte mandate credeţi că i-ar fi trebuit primarului Tiseanu pentru a observa că se produc oarece alunecări de teren în zona fostei piste de motocros, dacă nu ar fi primit ordin de împădurire de mai sus? 
Propoziţia introductivă nu este doar o simplă întrebare, ea este esenţa unei viziuni critice asupra unui om care cred că începe să trăiască un profund simţ al sfârşitului existenţei sale publice.
Viziunea critică la care mă refer nu este neapărat un reproş, ci mai degrabă o caracterizare provocată de o intuiţie a firescului, care nu mai lasă loc promiscuităţii. 
Urmăresc evoluţia publică a domnului Tiseanu încă din vremea primului său mandat de viceprimar, unde destinul l-a aruncat fără prea multe justificări. Era un om fundamental singur, filiform, fragil, uneori lacom, care păstra în priviri, în gesturi şi în felul de a vorbi trăirile subalternului gata oricând să îşi aprobe şeful. Era aproape imposibil să afli ce părere are într-o anumită privinţă, pentru că făcea parte dintre aceia ale căror gânduri stau închise într-un sertar până la noi ordine. De atunci şi până în zilele noastre a stat mereu la pândă, aşteptând cuminte să i se consume toţi şefii şi să se prezinte ca o soluţie recomandată de experienţa de subaltern. Tenacitatea şi îndemânarea sa speculativă l-au aşezat în cele din urmă printre figurile locale de vârf ale vremurilor pe care le trăim. 
După aproape 16 ani de mandat, domnul Tiseanu îşi consumă destinul de paznic al cabinetului 1 din Primărie cu aceeaşi traiectorie caracteristică a subalternului, care aşteaptă ca gândul să-i fie gândit fără a avea idealuri mai înalte. După atâţia ani a înţeles doar că trebuie să-şi facă imagine cu orice preţ, că notorietatea îi aduce voturi şi pentru asta nu trebuie să supere pe nimeni. Îi reuşeşte, însă preţul pe care noi toţi îl plătim pentru asta este de multe ori prea scump. 
Revenind la întrebarea iniţială a acestei scriituri, am să vă spun că „ordinul de împădurire“ a fostei piste de motocros de pe dealul Muscel este doar un exemplu al vocaţiei de subaltern a domnului Tiseanu. Este evident faptul că nu grija lui pentru mediul înconjurător a pus în mişcare, tocmai în zona aceea, un astfel de proiect costisitor (aproximativ 2 miliarde lei vechi pentru plantarea a zeci de mii de copaci) într-o zonă destul de puţin populată, având în vedere că în Câmpina mai sunt cel puţin alte trei zone cu astfel de probleme, unde piciorul primarului n-a călcat vreodată. Gândul i-a fost gândit şi trimis în plic! El a înţeles că este musai şi a mai înţeles că va bifa o nouă realizare în acest mandat.
La drept vorbind, ce-şi poate dori mai mult un veşnic subaltern?
Partea bună a acestei poveşti este că ne vom alege şi noi cu mai mult oxigen şi cu un peisaj superb, în care să ne putem retrage când ne vine cheful de un grătar. Sau poate că nu!?
Cât despre sfârşitul existenţei sale publice, nu voi spune decât că omul politic Tiseanu a făcut prea multe compromisuri, care într-un final îl vor devora. Poate am să revin asupra acestui subiect într-o ediţie viitoare.

P.S. 1 Săptămâna trecută scriam despre aventurile lui Elvis Arghir în biroul unui director de şcoală. Fostul consilier PNL s-a arătat extrem de supărat de insinuările mele. I-am explicat că nu este normal cum procedează şi că a mai pus o cărămidă la edificiul compromiterii sale publice. Nu cred că a înţeles mare lucru! 
P.S. 2 Scandalul legat de evacuarea Fundaţiei „Dr. Dinu“ din clădirea de pe Bulevard are, din câte se pare, conotaţii strict imobiliare. Se zice că cineva important din oraş ar fi pus ochii pe vilişoara respectivă, iar administraţia Tiseanu se dă de ceasul morţii să rezolve problema. S-o fi primit ordin de evacuare?

Indicatoarele Elenei Udrea, montate fără autorizaţie la Câmpina!

A făcut multă vâlvă subiectul privind indicatoarele achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea. Bani foarte mulţi cheltuiţi pe indicatoare turistice într-o perioadă în care românilor li se cere să tot strângă cureaua. Ei bine, aceste indicatoare au ajuns şi la Câmpina, dar şi în localităţile limitrofe.
Lăsăm la o parte simbolistica folosită şi faptul că – spre exemplu – în cazul Primăriei, dacă nu ar scrie pe indicator despre ce este vorba, nu s-ar înţelege nimic, „Casa cu Grifoni” fiind simbolizată ca un... far. Problema este alta. Indicatoarele au fost montate fără ca nimeni din administraţia locală să ştie despre ce este vorba şi fără nici un fel de autorizaţie! Reprezentanţii Primăriei i-au luat la întrebări pe angajaţii firmei Vesta, care realizează această „lucrare” şi li s-a pus în vedere intrarea în legalitate. Documentaţia pentru obţinerea avizelor necesare montării unor asemenea indicatoare a fost depusă la Primăria Câmpina la câteva zile... după aprobarea acestora. 

100 lei - taxă pentru mirii care vor să se fotografieze la Castelul „Hasdeu”

Consiliul Local a aprobat introducerea unei noi taxe – cea de fotografiere cu ocazii festive în parcul Muzeului Memorial „B.P. Hasdeu”. De fapt, se legiferează o practică bine cunoscută în rândul câmpinenilor. Până acum, tinerii căsătoriţi care doreau să se fotografieze în parcul castelului erau invitaţi să cumpere cărţi de la muzeu. Aşa se întâmplă şi la Muzeul „Grigorescu”, dar interesul mirilor şi nuntaşilor pentru acest muzeu este mult mai redus în comparaţie cu Castelul Hasdeu.
Au fost şi consilieri care nu au ezitat să taxeze ironic nu doar fotografierea ci şi pe... fosta colegă, directorul Muzeului „B.P.Hasdeu”, Jenica Tabacu. Alţii au trecut direct la atac. “Nu cred că e o problemă cu această taxă, pentru că tinerii căsătoriţi oricum erau puşi să cumpere cărţi de la muzeu pentru a fi lăsaţi să se fotografieze. Deci oricum plăteau, dar plăteau pentru cărţi”, a spus Gena Preda, care a fost completată de Florin Marcu: „Cu această taxă, doamna Jenica Tabacu se cam acuză singură. Până acum, tinerii căsătoriţi care se duceau să facă poze la muzeu erau nevoiţi să cumpere cărţi. Cărţile cui? Ale Jenicăi Tabacu, ale altcuiva... Ale cui şi pentru ce?”
Preşedintele de şedinţă, Elvis Arghir, a dat-o pe glume: „Eu propun ca doamna Tabacu să primească şi acceptul de a oficia căsătorii acolo...” „Ca preoteasă!”, a completat prompt şi râzând Viorel Bondoc. 
Dar au fost şi consilieri care chiar au avut ceva de spus. Este cazul lui Gheorghe Tudor, acesta readucând în discuţie un proiect mai vechi al administraţiei locale: „Mă aşteptam din partea Comisiei de Cultură  a Consiliului Local să vină cu altă propunere decât această taxă. De exemplu, o casă a căsătoriilor, să aibă şi tinerii un loc unde să-şi unească destinele. Şi să nu mai sară şampanie pe pereţii din holul Primăriei! Avem un proiect de mai mulţi ani, dar nu suntem în stare să-l demarăm”. În cele din urmă, proiectul privind noua taxă a fost votat aproape în unanimitate, Gheorghe Tudor fiind singurul care s-a abţinut de la vot. 

Cine şi de ce blochează lichidarea CPGC?

La începutul anului trecut, Consiliul Local Câmpina a aprobat lichidarea Companiei Publice de Gospodărie Comunală (CPGC). A trecut de atunci cam mult timp, mai ales pentru o lichidare... Şi mai ales pentru că părea să nu se mai întâmple nimic! Dar n-a fost aşa, s-au întâmplat multe, iar lichidarea nu s-a finalizat nici în ziua de azi. Situaţia a fost sesizată şi de unii consilieri locali (printre care şi Florin Marcu), care au solicitat prezenţa şi explicaţiile lichidatorului desemnat de Consiliul Local, Paul Tifigiu. Acesta s-a prezentat la ultima şedinţă a Consiliului Local, unde a dat unele explicaţii. Aproape toate s-au referit la blocarea lichidării.

Procese, procese, procese...
Lichidarea CPGC s-a blocat în instanţă, din cauza mai multor procese. “Avem mai multe procese pe rol. Dintre acestea, am câştigat unul, cel cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Finanţele au renunţat, astfel, la executarea silită a Companiei. Dar mai avem procesele cu foştii salariaţi, cu Ministerul de Finanţe şi cu o persoană fizică din Câmpina”, a afirmat Paul Tifigiu. În afara proceselor cu Direcţia de Finanţe (unul a fost câştigat, dar mai există unul legat de TVA aferentă investiţiilor realizate de CPGC pe domeniul public) şi cu un câmpinean – care a solicitat 20 milione RON (da, da, nu e nici o greşeală) drept garanţii pentru că CPGC nu a reparat acoperişul locuinţei sale – un alt proces important este cel cu... foştii salariaţi. Angajaţii CPGC, care şi-au pierdut locurile de muncă după ce serviciile de apă şi canal au fost preluate de HidroPrahova, au dat societatea în judecată solicitând plata a zece salarii nete pe economie, conform prevederilor contractului colectiv de muncă. Suma totală solicitată - 278.373 lei. Reprezentanţii administraţiei locale susţin că nu se pune problema achitării acestor bani deoarece nu există cadrul legal, iar contractul colectiv de muncă nu a fost aprobat de AGA de la fosta Companie Publică. Un nou termen în acest proces a fost stabilit pentru 8 octombrie 2010.
Consilierul Florin Marcu nu a fost mulţumit de răspunsurile lichidatorului şi a cerut lămuriri suplimentare, în special în ceea ce priveşte procesul cu foştii salariaţi. Iar când Paul Tifigiu era pe cale să lămurească unele lucruri, a intervenit preşedintele de şedinţă, Elvis Arghir, care a... blocat lămuririle, preferând varianta „să vă trimită dl. Tifigiu o hârtie cu răspunsurile”! Şi nimeni n-a mai avut nimic de spus. 

Inventatorul braşovean Georgică Lupchian vine la Câmpina

De ziua Educatorului, începând cu ora 10,00, la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, în Amfiteatrul CDI, se va desfăşura un simpozion geografic intitulat retoric „Se schimbă sensul de rotaţie al Terrei?”. Evenimentul prezidat de prof.dr. Nicolae Geantă, va avea ca protagonist principal pe inventatorul braşovean Georgică Lupchian, care printre cele aproximativ 20 de aparate inventate, va prezenta pe 5 octombrie la Câmpina şi un simulator ce demonstrează că Terra este susţinută în spaţiu de Steaua Polară iar inversarea polilor ar conduce automat la o blocare a mişcării de rotaţie. „Domnul Lupchian, cu care am mai participat la o Conferinţă la Universitatea din Bucureşti, este medaliat cu Aur la Salonul de Invenţii de la Geneva” ne-a declarat Nicolae Geantă, care speră ca aparatul inginerului de sub Tâmpa să poată ajunge ca material didactic în şcolile româneşti. Acesta a precizat că de ziua dăscălimii, colegii săi din Colegiu vor avea mai multe activităţi extraşcolare, dintre care cea menţionată mai sus ţine capul de afiş. 

Se reia licitaţia pentru modernizarea Căii Dacia!

„Da, se reia licitaţia pentru modernizarea Căii Dacia. Această lucrare este într-un impas, am primit şi o scrisoare de la Ministerul Dezvoltării şi nu avem altă soluţie decât să reluăm licitaţia. Sper ca lucrurile să decurgă cât mai rapid de acum încolo, iar prin decembrie – ianuarie să putem demara lucrarea, atât cât ne va permite şi vremea. Nu se pune problema să pierdem finanţarea, pentru că avem un termen de 30 de luni, care este mai mult decât suficient pentru derularea tuturor procedurilor şi a lucrării propriu-zise”, le-a spus primarul Horia Tiseanu consilierilor locali, la ultima şedinţă a Consiliului Local. 

Câinii, caii şi căruţele, din nou în... discuţie

La solicitarea mai multor consilieri, viceprimarul Ion Dragomir a vorbit din nou despre stadiul acţiunii de strângere a câinilor fără stăpân din Câmpina, dar a profitat de reluarea acestui subiect pentru a atrage atenţia asupra altor două probleme: revenirea cailor şi a căruţelor pe străzile Câmpinei!
„Anul acesta s-au strâns în Câmpina 335 de câini, din care 7 au fost adoptaţi, iar restul de 328 au fost facturaţi Primăriei şi duşi la Boldeşti. Problema este că în buget mai sunt bani doar pentru 63 de câini, iar Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari continuă să aducă din diverse localităţi câini în Câmpina. Este o problemă foarte gravă cu această fundaţie şi aş fi foarte curios să văd cum au câştigat licitaţiile pentru strângerea câinilor din alte oraşe, când ei nu mai au nici un spaţiu de depozitare. Am convingerea, în urma unor semnale clare, că ei aduc câinii din alte oraşe aici”. Primarul Horia Tiseanu a confirmat suspiciunile viceprimarului Dragomir: „Chiar astăzi (n.r. – marţi) am fost în cartierul Turnătoriei, acolo unde locuieşte Antonia Crăciun, care conduce această fundaţie, iar locuitorii din zonă mi-au spus că au apărut câini noi şi că periodic există maşini care descarcă, probabil din alte oraşe, câini aici. De altfel, şi pe noi, când am fost în acest cartier, ne-au atacat câinii şi trebuie găsită o soluţie pentru limitarea sau chiar stoparea totală a acestui fenomen”.
Viceprimarul Ion Dragomir a mai readus în discuţie şi subiectul reapariţiei cailor şi căruţelor pe străzile Câmpinei. „Diminuarea numărului de angajaţi la Poliţia Comunitară a încurajat reapariţia atelajelor hipo pe străzile Câmpinei. Reuşisem să stopăm acest fenomen, iar dacă cei responsabili nu vor reuşi să se impună, riscăm să călcăm din nou în bălegar pe străzi şi să vedem din nou în faţa cârciumilor cai legaţi de copaci”. Viceprimarul a făcut apel la consilieri să sesizeze Poliţia Comunitară atunci când văd cai sau căruţe pe domeniul public, pentru că „sigur circulaţi prin oraş, prin diverse zone şi puteţi vedea cum stau lucrurile, aşa că să sunaţi şi să anunţaţi, cum fac şi eu, de altfel, pentru că agenţi comunitari nu prea mai avem ocazia să vedem pe străzi”.

O dedicaţie financiară la rectificare?

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local s-a aflat şi un proiect de rectificare a bugetului local pe anul în curs, proiect iniţiat de primarul Horia Tiseanu. În afara modificărilor bugetare propuse de iniţiatorul proiectului, unii consilieri au venit cu alte propuneri de modificare a diverselor capitole bugetare. Printre aceştia şi Elvis Arghir, cel care a şi condus şedinţa de săptămâna trecută. 
Fostul liberal, acum independent, a propus mutarea sumei de 13.500 lei de la reabilitarea sistemului de încălzire pentru Grădiniţa 10 la reparaţiile de la Şcoala „Ion Câmpineanu”. Nimic ieşit din comun, s-ar putea spune. Numai că, astfel de lucruri ridică de cele mai multe ori semne de întrebare. Cine execută lucrările de reparaţii pentru care s-a alocat acum o suplimentare de fonduri şi cine e în spatele executantului? Ei bine, firma respectivă se numeşte Gebo Construct. Nu, nu-i aparţine consilierului Elvis Arghir sau familiei, aşa cum au crezut unii consilieri. Dar, coincidenţă sau nu, tocmai consilierul care a făcut această propunere în Legislativul local este cel care a adus firma la lucrări, a susţinut-o permanent, după cum spun reprezentanţi ai Primăriei şi a făcut  „lobby”-ul pentru ca firma să-şi primească şi banii – în plus faţă de sumele alocate iniţial. Astfel de practici nu sunt noi în administraţia locală. Dacă nu te susţine nimeni, nu obţii nimic. Şi dacă nu ştii unde să te adresezi, nu te susţine nimeni.

Tiseanu îl critică pe Boc!

Pare destul de greu de crezut, mai ales că primarul Horia Tiseanu este preşedintele PDL Câmpina, partid condus la nivel central – cel puţin pe hârtie – de premierul (tot pe hârtie) Emil Boc. Şi totuşi... La ultima şedinţă a Consiliului Local s-a discutat – şi aprobat – un proiect privind trecerea Serviciului Public Local de Evidenţă a Persoanei în subordinea Consiliului Local, după ce în urmă cu două luni abia fusese trecut în subordinea primarului. Totul, pentru că aşa prevede o ordonanţă a Guvernului Boc. „Cred că cel care a emis această ordonanţă nu se pricepe prea bine la administraţia publică locală. E o părere personală”, a spus Horia Tiseanu! Ei bine, cel care a emis ordonanţa este chiar primarul Emil Boc, şeful de partid al primarului Tiseanu. Că n-o fi făcut Boc ordonanţa, e posibil, dar semnătura lui apare pe actul normativ care a creat multe alte probleme în administraţiile publice locale.

Au fost Serbările Toamnei, ediţia a treia...

Am văzut şi câmpineni fericiţi!

A trecut şi cea de-a treia ediţie a „Serbărilor Toamnei” de la Câmpina. Nu a fost nici mai bună, dar nici mai rea decât alte festivaluri asemănătoare, dar sigur a fost influenţată de starea vremii – a plouat şi a fost destul de rece în week-end-ul trecut. Despre acest festival s-ar putea spunea multe... Acum, depinde din ce unghi priviţi lucrurile. Puteţi spune că ediţia din acest an nu a adus nimic nou comparativ cu anii precedenţi, că au fost cam aceleaşi standuri, aceleaşi terase, aceiaşi comercianţi şi aceleaşi produse, că pastrama a ajuns la un preţ record - 700.000 lei vechi kilogramul, că discursurile oficialităţilor au fost lungi şi plictisitoare.

 Dar, în acelaşi timp, aţi fi putut remarca vizita – în premieră la acest festival – a unei delegaţii din Kumanovo, localitate din Macedonia înfrăţită cu municipiul Câmpina, prezenţa tot pentru prima oară a unei oficialităţi judeţene, subprefectul Gabriel Hornoiu (care, parcă pentru a compensa prezenţa sa, a vorbit foarte mult şi... nu a spus nimic), că politicenii locali au reacţionat la apelul primarului Tiseanu, iar la festival au fost prezenţi consilieri de la toate formaţiunile politice reprezentate în Consiliul Local, că invitata specială a festivalului, interpreta de muzică populară Merima, din Serbia, a fost
o prezenţă agreabilă, care a încântat spectatorii zgribuliţi, că Anda Adam a încins atmsofera, iar Horia Brenciu a dovedit că este un adevărat show-man...
Pe parcursul celor două zile ale festivalului am văzut şi câmpineni fericiţi. Pentru că, din păcate, pentru mulţi este singurul prilej dintr-un an întreg de a ieşi cu familia la un mic şi a putea asculta şi vedea gratuit un spectacol cu asemenea invitaţi. Fie şi numai pentru atât şi festivalul şi-a atins scopul. 

O profesie periculoasă – muzeografia.

Trei reprize pentru Castelul Iulia Hasdeu. Primo tempo (2)


Continui să citez din referatul meu, din 22 Octombrie 1979, pentru respingerea pretenţiilor inginerului Ştefan Haşdeu asupra Castelului Iulia Hasdeu, publicat nr. trecut. Amatorii de istorie vor vedea că şi în timpul răsboiului mondial justiţia a continuat să funcţioneze netulburată.
12. 1938 August 20, nr. 40.014. Ervin Haşdeu depune acţiune modificată. Semnează av. Aburel Ştefan.
16. 1938 Oct. 8, nr. 47.137. Iuliu Dragomirescu – întîmpinare la intervenţia Lt. Ştefan H.
17. 1938 Oct. 27. Procesul cu Ervin Haşdeu din Cluj – acţiune modificată. 
Jurnalul 13.130. Procedura incompletă. Amânat la 25 Ian. 1939. Interve[nie]nţii pot să-şi modifice intervenţia.
18. 1938 Oct. 27. Înfăţişare în cererea de intervenţie a Lt. Ştefan P. Haşdeu din Constanţa.
19. Prezintă scrisoarea lui Alexandru Haşdeu, al cărei original este la Ervin Haşdeu.

CSM Câmpina continuă marşul spre promovare!

CSM Câmpina – CS Băneşti II 2-0 (1-0)


În ciuda vremii mohorâte, câteva sute bune de spectatori au luat duminică la prânz calea stadionului „Poiana” pentru a asista la unul dintre derby-urile de tradiţie din fotbalul local, indiferent de numele echipelor, partidele dintre Câmpina şi Băneşti având o rivalitate recunoscută în mediile fotbalistice judeţene.
La fel s-a întâmplat şi astăzi. CSM Câmpina a reuşit să se impună în faţa unei echipe formată în marea majoritate din componenţii grupării care activează în eşalonul superior, nelipsind nici unul dintre numele importante din lotul băneştenilor.

Elevii lui Robert Opatchi s-au instalat în jumătatea adversă de teren, au avut o posesie superioară, dar le-a lipsit scânteia, pasa decisivă care să ducă la deschiderea scorului. Aceasta avea să vină abia după pauză, în minutul 54, atunci când Necula a fost bine lansat în spatele liniei de fundaşi adverşi de Budileanu şi chiar dacă a fost lovit serios de portarul Lepădatu, mingea s-a scurs cuminte în poartă. Apoi, odată cu schimbările masive efectuate de oaspeţi, băneştenii s-au apropiat tot mai periculos de buturile lui Ciprian Cosmineanu, mai ales Cristache dând ceva emoţii gazdelor. În cele din urmă, reuşita „căpitanului” Budileanu – unul dintre cei mai buni jucători de pe teren astăzi – a închis definitiv şi jocul şi tabela, consfinţind o victorie care consolidează poziţia de lider a CSM-ului şi facilitează drumul spre promovare.

Virgil Guran: „Suntem pe drumul cel bun!”
Imediat după meci, Virgil Guran a declarat: „Este un rezultat bun, iar jocul a demonstrat-o că suntem pe un drum ascendent, care sperăm să se încheie cu promovarea noastră. Jocul de astăzi, în faţa unei echipe, practic, de Liga A, ne-a arătat că mai este încă de lucrat, dar s-au văzut o pregătire fizică superioară şi o concepţie tactică utilă, din moment ce ne-au adus victoria. Urmează un meci greu, la Bărcăneşti, cu o echipă potentă financiar şi care îşi doreşte să promoveze, dar am convingerea că vom creşte de la meci la meci spre încântarea publicului şi, finalmente, în deplinirea obiectivului”.

Cristache a revenit pe „Poiana”, ca... adversar!
Florin Cristache a început acest sezon la CS Băneşti. Apoi, s-a transferat la CSM Câmpina, echipă pentru care a şi evoluat în două partide, înscriind chiar trei goluri – unul în deplasarea de la Cocorăştii Colţ şi două pe teren propriu, la acel 9-1 cu Gloria Ologeni. Ei bine, după aceste două meciuri, Cristache a plecat de la CSM revenind la CS Băneşti şi fiind duminică adversarul foştilor săi coechipieri! Întortocheatele căi ale regulamentelor judeţene!

De ziua sa de naştere, Burchi a fost alături de CSM!
Chiar dacă acum a plecat şi evoluează la gruparea CS Baloteşti din Liga a III-a, Ion Burchi vine de fiecare dată la meciurile de pe teren propriu ale echipei sale de suflet, CSM Câmpina. A făcut-o şi astăzi, chiar de ziua sa de naştere, iar în pauza meciului, de la staţia de amplificare i s-au transmis felicitări şi urări de „La mulţi ani!” Burchi nu a venit cu mâna goală la stadion, ci l-a adus cu el pe un fost echipier al formaţiei Poiana Câmpina, Ion Gheorghe. 

Juniorii CSM – o victorie în deplasare şi o înfrângere acasă

Juniori D:
Astra I Ploieşti – CSM Câmpina 2-5 (2-3)

Pe stadionul „Prahova” din Ploieşti, cea mai mică dintre grupele de juniori ale clubului CSM Câmpina a reuşit o victorie spectaculoasă în faţa unui adversar cu nume, Astra I Ploieşti. Începutul nu a fost deloc defavorabil echipei câmpinene, astfel că la jumătatea primei reprize gazdele conduceau deja cu 2-0. Este deja un truism că acesta este cel mai periculos scor din fotbal... S-a dovedit şi sâmbătă dimineaţă pe arena de lângă hipodromul ploieştean. Mai întâi a redus din diferenţă Râşnoveanu, apoi „dublele” lui Burchi şi Logojan au conturat o victorie fără echivoc a CSM-ului. Victoria elevilor lui Robert Stoica este cu atât mai meritorie cu cât au avut parte de un moment destul de greu. La un moment dat portarul Stoica s-a accidentat destul de serios, necesitând chiar transportarea sa la spital, şi pentru că CSM-ul nu avea portar de rezervă, între buturi a intrat fundaşul Banu, care s-a achitat mulţumitor de bine pentru un jucător de câmp de sarcinile de portar.
Antrenorul Robert Stoica a folosit în această partidă următoarea formulă: Stoica – Logojan, Banu, Burchi, Julan, Catrina, R. Constantin, Şoldan, Râşnoveanu, Iatan şi Ţânţăreanu.
Partida a fost arbitrată foarte bine de Cristina Maniţiu, care mâine, la meciul seniorilor, va fi una dintre asistentele lui Richită, ea fiind bine ajutată de Iulian Roşală şi Mădălina Crăciun.

Juniori C
CSM Câmpina – HM Junior Câmpina 0-2 (0-1)

Juniorii „mari” ai CSM-ului, antrenaţi de Robert Opatchi, au avut de înfruntat cealaltă echipă câmpineană care activează în campionatul judeţean juvenil, HM junior. Deşi a fost un meci echilibrat, juniorii CSM-ului s-au văzut conduşi încă dinainte de pauză cu 1-0, apoi au rămas în inferiortate numerică prin eliminarea lui Voicu, iar încă un gol al oaspeţilor a venit aproape firesc. În aceste condiţii, CSM-ul s-a văzut nevoită să părăsească terenul învinsă, după ce etapa precedentă făcuse scor cu formaţia CS Floreşti, 5-0.
În această partidă, antrenorul Robert Opatchi a folosit următorul „11”: Ispru – Apostolescu, Matache, Voicu, Roşca, Hăbeanu, Neacşu, Ţiţei, Postolache, I. Andrei, Pâslan.
Partida a fost arbitrată de Mihai Coman (Buşteni), asistat de Dragoş Ene (Băneşti) şi George Andone (Telega).

Motocrosiştii de la Britmar au participat la ultima etapă a campionatului de enduro

Trei echipieri ai formaţiei MC Britmar Câmpina, preşedinte Duşan Marianov, au participat la finalul lunii trecute, pe traseul de la Valea Cerbului din Buşteni, la ultima etapă a campionatului Naţional Enduro - cros. La clasa Open Rider au concurat şi Mircea Nedelcu, Bogdan Sterian şi Constantin Dobre, toţi trei legitimaţi al clubul câmpinean. Doar Mircea Nedelcu a reuşit să puncteze, ocupând locul 4 în clasamentul general şi locul al doilea la categoria C, în vreme cei Bogdan Sterian a abandonat, iar Constantin Dobre s-a accidentat şi nu a putut termina cursa.

Duşan Marianov ne-a declarat în legătură cu această ultima etapă că "a fost organizată foarte bine, implicându-se puternic şi Primăria Buşteni, organizându-se inclusiv un spectacol la final. Traseul a fost deosebit de greu, cu porţiuni de diferenţe mari de nivel, calitatea concursului fiind influenţată serios şi de ploaia căzută în acele zile".

Handbalistele de la Proviţa de Sus au debutat în noul sezon la Ploieşti

CSM Ploieşti - AS Erigill Proviţa de Sus 21-19 (9-13)

Astăzi, în prima etapă a Campionatului Judeţean femin de handbal pentru juniori, echipa AS Erigill Proviţa de Sus a jucat la sala "Olimpia" din Ploieşti în faţa mai cunoscutei CSM Ploieşti. A fost destul de multă lume în cea mai mare sală din Prahova, iar handbalistele pegătite de Mihai Burlacu au avut ce arăta publicului spectator. După o primă repriză entuziasmantă, în care fetele din Proviţa de Sus au condus în permanenţă intrând în avantaj la cabine, 13-9, după pauză jocul s-a schimbat total. Jocul fetelor din Proviţa de Sus nu a mai fost acelaşi, jucătoarele Denisa Toma şi Sorina Duricu având evoluţii extrem de slabe, ceea ce a şi dus la înlocuirea lor. În repriza secundă s-au ratat trei lovituri de la 7m, iar jucătoarele din Proviţa de Sus au avut alte patru situaţii clare de singur cu portarul, în care mingea a lovit bara sau goal-keeper-ul advers. În schimb, merită apreciată evoluţia portarului Teodora Groşescu şi a jucătoarelor Elena Nechifor şi Ramona Ciobotaru. Tinerele jucătoare conduse de Mihai Burlacu au acuzat sever înfrângerea, plângând în hohote minute în şir în vestiar. Se pregătiseră mult, şi-au dorit teribil de mult victoria, pe care au avut-o în mână, iar amărăciunea lor a fost cu atât mai mare...
Totuşi, AR Erigill Proviţa de Sus are şansa să se reabiliteze chiar în faţa propriilor suporteri, sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 12.00, atunci când vor întâlni în sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina echipa HC Activ Ploieşti, de departe eca mai valoroasă echipă a seriei, dovadă fiind şi victoria extrem de concludentă din prima etapă, 58-5 cu CS Ceptura! Într-un alt meci din prima etapă, Grup Şcolar "1 Mai" I Ploieşti a învins formaţia a doua a aceluiaşi grup şcolar cu scorul de 28-18.
Aşadar, nu uitaţi, iar sâmbăta viitoare, la ora 12.00, veniţi la Sala "Grigorescu" pentru un atractiv spectacol de handbal. 

Dubla amicală feminină între echipele de junioare ale României şi Moldovei

Stadionul "Poiana" a găzduit, la mijlocul săptămânii trecute, două partide amicale internaţionale ale reprezentativelor feminine de junioare sub 17 ani ale României şi Moldovei. În primul meci disputat marţi, România s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Andreea Herczeg. Prima partidă a fost arbitrată de câmpinenii Mihai Amorăriţei – Roxana Bănăseanu şi Ştefan Călăraşu.
A doua zi s-a disputat revanşa amicală dintre echipele reprezentative de junioare sub 17 ani ale României şi Moldovei. La fel ca şi în prima partidă, româncele antrenate de Mirel Albon s-au impus în faţa moldovencelor, dar de această dată la o diferenţă mai mare: 6-0. Golurile au fost marcate de Cristina Sandu (3), Alexandra Luncă (2) şi Andreea Herczeg. Al doilea joc a fost arbitrat de câmpinenii Mihai Amorăriţei – Ştefan Călăraşu şi Dragoş Pantilie. Din păcate, la ambele meciuri, tribunele au fost, practic, goale.