21 decembrie 2010

A început consultarea populară pentru alegerea soluţiei de modernizare a centrului Câmpinei

De miercuri, 15 decembrie, până în ultima zi a lunii ianuarie a anului viitor, câmpinenii sunt chemaţi să... voteze! Un vot fără campanie electorală şi fără „daruri” pentru electorat. Nu se votează... primarul sau consilierii, ci soluţia de modernizare a centrului Câmpinei. În holul de la primul etaj al Casei Tineretului sunt expuse cele şase lucrări premiate de o comisie de jurizare formată din specialişti, iar autorităţile locale au dat asigurări că lucrarea care va întruni cel mai mare număr de voturi din partea câmpinenilor va fi cea care se va realiza!

Fonduri europene, după 2013...
Cu prilejul deschiderii consultării populare a avut loc şi o conferinţă de presă, în care primarul Horia Tiseanu a vorbit şi despre posibilităţile de finanţare ale acestui vast proiect. „Lucrarea se va face într-un viitor puţin mai îndepărtat pentru că este vorba de o lucrare extrem de complexă, de mare anvergură şi foarte costisitoare. Cel mai probabil, începând cu anul 2013 vom încerca atragerea de fonduri europene pentru această investiţie. Nu cred că trebuie să ne facem griji privind durata realizării investiţiei, fiind mai important să iasă o lucrare durabilă şi de calitate. De exemplu, primăria din Haga s-a realizat în peste o sută de ani, dar rezultatul a fost unul deosebit, localnicii mândrindu-se cu ceea cei ei numesc Palatul de Gheaţă”, a spus primarul Tiseanu.

Părerile consilierilor sunt împărţite
La amintita conferinţă de presă au fost prezenţi şi trei consilieri locali – Gheorghe Tudor, Dragomir Enache şi Marian Nistor. Părerile lor au fost – cum altfel? – împărţite, chiar dacă în Consiliul Local s-a votat în unanimitate.
„Am fi bucuroşi să beneficiem de un asemenea proiect. Este bine şi să fim vizionari, dar, poate, trebuia să fim mai practici. Problemele principale ale Câmpinei sunt regularizarea traficului şi realizarea de parcări. Nu ştiu dacă un pasaj subteran rezolvă problema traficului. Oricum, sunt multe detalii tehnice pe care nu le ştim în privinţa acestui pasaj, nu ştim cum vor fi deviate reţelele, cum se va interveni în cazul unor avarii... Apoi, aceasta este o lucrare de foarte mare amploare, despre care nu ştie nimeni cât ar putea dura. Noi nu reuşim de ani întregi să refacem un parc, cum e cel de pe bulevard, d-apoi o asemenea lucrare!”, a spus Gheorghe Tudor.
„Nu trebuie adusă în discuţie problema drobului de sare. Eu consider că este un act de foarte mare curaj din partea administraţiei locale, un proiect foarte îndrăzneţ şi felicit Executivul”, a afirmat Marian Nistor.
„Este de apreciat curajul, dar trebuie să ai şi resurse. Este un proiect necesar, dar trebuie să vedem dacă avem bani să-l facem, ca toate cheltuielile de până acum să nu fie în van. Şi poate ar fi trebuit să rezolvăm înaintea acestui proiect problema căii ferate care trece prin centrul Câmpinei sau să găsim resurse pentru reabilitarea Taberei Voila”, a punctat şi Dragomir Enache.

Cât costă votul unui consilier? 50.000 euro, ar fi auzit primarul Tiseanu
Între Gheorghe Tudor şi Horia Tiseanu a existat un dialog foarte interesant, cu întrebări „pe surse” din partea celor doi, dar la care nimeni nu a răspuns... Referindu-se la prezenţa la conferinţa de lansare a proiectului a unor oameni de afaceri, care sunt şi lideri politici, Tudor l-a întrebat pe Tiseanu: „A cui a fost iniţiativa acestui proiect, a arhitecţilor din Primărie sau a unor oameni de afaceri?” Tiseanu a ocolit un răspuns ferm... Destul de iritat, Tudor a plusat: „Se aude prin oraş, pe surse, că şi întârzierea proiectului pentru aprobarea investiţiei realizată de Kaufland a fost condiţionată de acea sponsorizare de 200.000 euro pentru spital!” Replica lui Tiseanu a fost neaşteptat de virulentă: „Aşa, tot din auzite, pot să întreb şi eu dacă este adevărat că unor consilieri li s-au promis câte 50.000 euro pentru votarea acelui proiect pentru Kaufland!”
Aproape firesc, nici una dintre întrebări nu a primit răspuns...

21 de ani de speranţă

Într-una din serile acestui decembrie friguros, fiul meu de 9 ani m-a întrebat cine a fost Ceauşescu. L-am privit mirat şi preţ de o clipă am evitat răspunsul, pentru că nu ştiam ce am dreptul să-i spun. Speram să fugă la joacă şi să uite întrebarea, însă după o vreme a revenit, parcă mai apăsat decât prima dată. Nu mai aveam loc de întors, aşa că i-am răspuns simplu că Ceauşescu a fost preşedintele României, aşa cum astăzi este Băsescu. S-a întors pe călcâie de parcă nici nu mi-ar fi ascultat explicaţia şi a aruncat peste umăr o nouă întrebare: atunci de ce spun ăştia la televizor că a fost rău? După câteva momente m-am simţit norocos, observând că nu mai aşteaptă un alt răspuns şi am dispărut din orizontul său vizual, în speranţa că mintea-i iscoditoare va inventa în curând o altă întrebare, mai puţin profundă.
Afară începuse să ningă, iar prima zăpadă a lui 2010 se aşternea parcă peste amintirile, trăirile şi nemulţumirile mele. Mă gândeam la cei 21 de ani trecuţi de la revoluţie, timp în care toate speranţele noastre s-au spulberat ca un fum, la viaţa cenuşie din epoca dictaturii ceauşiste, în care trăiam cu gândul la o soartă mai bună şi care, după 21 de ani, se dovedeşte a fi o mizerie impusă de dictatura javrelor, a impostorilor şi a hoţilor care au adus neamul ăsta românesc în pragul disperării.
Ce să-i spun copilului meu azi despre Ceauşescu, când peste 80% din populaţia ţării (conform ultimelor sondaje) regretă un sistem totalitar condus de un fost cizmar. Poate ar trebui să-i spun că Ceauşescu a fost un „patriot” în vremea căruia visam să avem o portocală şi o banană, iar azi visăm la decenţa de a avea un ban în buzunar pentru a putea cumpăra copiilor noştri câte puţin din fructele speranţelor noastre. Sau poate că ar trebui să-mi asum responsabilitatea de a da verdicte şi de a-i spune că Ceauşescu a fost într-adevăr un om rău, pentru că ne-a luat libertatea de a gândi, de a vorbi, de a mânca şi de a cunoaşte şi că azi, după 21 de ani de la moartea acestui om rău, avem toate aceste libertăţi, însă nu mai avem speranţă. Cum aş putea oare să-i explic că libertatea fără speranţă este tot atât de greu de suportat precum speranţa fără libertate?
Fără îndoială, Ceauşescu a lăsat în urmă un popor fără prea multă educaţie, vlăguit şi dezorientat, însă după 21 de ani de speranţă România a devenit o insulă absurdă, populată de oameni în derivă. Trăim într-o societate vulgară, condusă de tot felul de personaje grobiene pentru care valoarea umană a ajuns o batjocură. În trecutul apropiat arătam cu degetul înspre Ceauşescu, indicându-l drept sursă a vieţii noastre nenorocite. Azi înjurăm în faţa televizoarelor, pentru că multe alte jigodii ne-au luat libertatea de a trăi decent în propria ţară.
Şi-atunci mă întreb: care este adevărul pe care trebuie să-l spunem copiilor noştri?
P.S. 1 Senatorul Georgică Cinci Partide a ieşit din nou din sertarul PSD-ist să ne povestească ce se mai întâmplă pe la el prin partid şi să mai arunce o petardă înspre administraţia locală. Învăţat de 20 de ani să fie la butoanele politicii câmpinene, Georgică Cinci Partide (de la dreapta la stânga) a început să dea semne de nervozitate când a văzut că viceprimarul Ion Dragomir a avut curajul să îşi anunţe public candidatura pentru funcţia de primar din partea PSD la alegerile viitoare. Va fi interesant de urmărit cum vor decurge ostilităţile, în contextul în care conducerea pesedistă locală se dovedeşte a fi una bicefală.
P.S. 2 Cu ocazia sfintei sărbători a Crăciunului, le doresc tuturor cititorilor mei zile senine alături de cei dragi şi să aibă credinţa că într-o bună zi suferinţa românilor va înceta în ţara asta, care va fi casă bună pentru toţi şi nu doar pentru o mână de derbedei care o batjocoresc. Crăciun fericit!
Florin FRĂŢILĂ

Proiect european de peste două milioane lei pentru cursuri de calificare destinate şomerilor

La începutul săptămânii trecute a avut loc lansarea oficială a proiectului „Sprijin pentru integrare şi incluziune”, finanţat din Fondul Social European şi pus în aplicare de Primăria Câmpina, în parteneriat cu AJOFM Prahova şi firma FaxMedia Consulting. Prin intermediul acestui proiect, în valoare de peste două milioane de lei, 168 de şomeri vor avea posibilitatea să urmeze cursuri de calificare pentru meseriile de dulgher, tâmplar, parchetar, operator date, asfaltator, îngrijitor de copii şi bătrâni la domiciliu. Pentru doritori, există şi cursuri de iniţiere în limba engleză şi în competenţe informatice. Important este că, la acest proiect, contribuţia autorităţilor locale este de numai 1%. După cum a precizat Dana Hoitan, consilier în cadrul Compartimentului Programe de Finanţare din Primăria Câmpina, grupul care va fi selectat pentru includerea în proiect va fi format din 168 persoane, dintre care: 84 şomeri în căutarea unui loc de muncă, 28 şomeri tineri, 28 şomeri cu vârsta de peste 45 de ani şi 28 şomeri de lungă durată (14 femei şi 14 bărbaţi), iar perioada de implementare a proiectului este de 10 luni. Persoanele interesate pot depune deja cererile la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Câmpina. Chiar dacă, în general, la bursele destinate şomerilor, interesul din partea celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a fost destul de scăzut, autorităţile speră ca acest proiect să se bucure de succes.

Urmărirea maşinilor prin satelit şi alte proiecte îndrăzneţe pentru operatorul local de salubritate

La sediul operatorului local de salubritate - firma Floricon Salub, a avut loc o sesiune de proiecte, unele dovedindu-se extrem de interesante şi îndrăzneţe. Aceasta a fost, practic, etapa finală a unei acţiuni începute în urmă cu cinci luni. Atunci, 15 salariaţi ai Floricon Salub au efectuat un curs de training, principalul scop al acestuia fiind creşterea veniturilor şi scăderea cheltuielilor societăţii. După cursul propriu-zis, fiecare salariat a avut de realizat un proiect, toate fiind prezentate în sesiunea de proiecte de la mijlocul săptămânii trecute.


Unul dintre cele mai interesante proiecte – care a fost deja pus în practică – prevedea instalarea de GPS-uri pe maşinile firmei şi posibilitatea de urmărire a acestora prin satelit. Astfel, există un control mult mai bun al activităţii angajaţilor şi se poate justifica şi faţă de Primăria Câmpina parcurgerea oricărui traseu. Urmarea implementării acestui proiect – trei şoferi şi-au dat demisia, un altul a fost dat afară, iar consumul de motorină a scăzut substanţial!
La sesiunea de proiecte au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Primăriei, ai ANRSCE, preucm şi ai firmei de training, iar cele mai bune trei proiecte au fost recompensate cu premii consistente: locul 1 – un laptop, locul 2 – un televizor LCD, locul 3 – un aparat foto digital.

Social-democraţii câmpineni anunţă ofensiva pentru 2011

Într-o conferinţă de presă a filialei Câmpina a PSD, la care au participat senatorul Georgică Severin şi consilierii locali Gheorghe Tudor şi Horaţiu Zăgan, s-a realizat bilanţul anului 2010 şi s-a anunţat o adevărată ofensivă împotriva administraţiei locale, pentru anul care bate la uşă.

Se clatină scaunul de viceprimar al lui Ion Dragomir?
„Nu suntem decât patru consilieri locali la Câmpina, iar din punct de vedere al votului nu putem face mare lucru. Nu ne rămâne decât să criticăm, uneori, ironic, şi să tragem semnale de alarmă atunci când considerăm că nu se ia o decizie în favoarea comunităţii. Totuşi, trebuie spus că, atunci când au fost proiecte bune, le-am votat”, a spus Horaţiu Zăgan despre starea generală a relaţiilor din Consiliul Local.
„Sunt foarte multe întrebări pe care le-am pus de-a lungul acestui an şi la care Executivul nu mi-a dat nici un răspuns. Poate tocmai din acest motiv nici nu am fost la ultima şedinţă a Consiliului, când s-au majorat taxele şi impozitele locale şi s-au alocat încă două miliarde de lei vechi pentru sensul giratoriu. M-aş fi enervat degeaba... Dar de la anul trebuie să întoarcem foaia!”, a punctat şi Gheorghe Tudor.
La rândul său, senatorul Georgică Severin a concluzionat pe marginea acestui subiect: „Din anul următor cred că va trebui să facem demersuri pe baza Legii 544, a liberului acces la informaţiile de interes public, pentru a putea afla unele lucruri din ceea ce se întâmplă în administraţia locală. Cred că anul viitor va trebui să avem o atitudine mai tranşantă, pentru că, în Câmpina, în afară de asfalt, este nevoie şi de corectitudine, moralitate şi echitate!”. Întrebat cum se va derula această luptă cu Executivul, atâta vreme cât PSD Câmpina, prin preşedintele său, Ion Dragomir, ocupă funcţia de viceprimar, Severin a dat un răspuns extrem de interesant: „Într-un timp scurt, poate câteva luni, se va întâmpla ceva, pentru că – într-adevăr – situaţia noastră este delicată din acest punct de vedere”. În ciuda insistenţelor, Severin nu a vrut să spună mai multe, astfel că fiecare îşi poate doar imagina ceea ce „coace” PSD-ul!
Şi tot în legătura cu Ion Dragomir, care nu a fost prezent la întâlnirea social-democraţilor câmpineni cu presa, Severin a ţinut să mai facă o precizare: „Am citit anunţul candidaturii lui Dragomir la funcţia de primar. A fost, poate, puţin exces de zel, pentru că nu este vorba de o candidatură oficială, ci doar de o intenţie, care ar fi trebuit manifestată doar în interiorul partidului”.

Interpelare la MAI pentru locul vacant din Consiliul Local
Social-democraţii câmpineni au abordat şi subiectul locului vacant din Consiliul Local. Reamintim că, în luna mai, Alin Moldoveanu demisiona din Consiliul Local pentru a deveni consilier personal al primarului Horia Tiseanu. De atunci, Consiliul Local funcţionează cu un consilier mai puţin... „Nu înţelegem de ce Consiliul Local nu poate intra în normalitate şi să funcţionăm cum scrie în lege, cu 19 consilieri?”, a întrebat retoric Horaţiu Zăgan. Georgică Severin a precizat că, la reluarea sesiunii parlamentare, va face o interpelare către ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în legătură cu situaţia din Consiliul Local Câmpina, „pentru că nu este normal ceea ce se întâmplă!”.

Despre buget, externe şi... biserică
Senatorul Georgică Severin a vorbit şi despre proiectul bugetului pentru anul viitor. „Proiectul de buget nu este numai unul antisocial, ci şi incompetent. Şi am să vă dau un singur exemplu – procentul alocat Ministerului Afacerilor Externe este de 0,0046%, ceea ce va duce la închiderea a 14 misiuni diplomatice ale României, iar în alte 30 de consulate va rămâne un singur angajat!”
Apoi, Severin a făcut mai multe referiri la tratamentul aparte acordat de putere bisericii şi reprezentanţilor acesteia. „Preoţii de ce nu trebuie să se supună aceloraşi reguli de fiscalitate ca întreaga ţară. O spun cu toată responsabilitatea, Biserica Ortodoxă a fost întotdeauna aliatul puterii pentru avantaje materiale!”

Experiză pentru reparaţiile de la Casa de Cultură?
Anul trecut, la aprobarea bugetului, fiind parlamentar din partea PDL, senatorul Georgică Severin a depus şi a obţinut aprobarea pentru un amendament privind unele lucrări care să fie finanţate de la bugetul de stat. Este vorba despre refacerea acoperişului Casei de Cultură, pentru care s-au alocat 800 milioane lei vechi. După ce Gheorghe Tudor a amintit de calitatea îndoielnică a acestei lucrări, Severin a declarat: „Ştiu că administraţia locală a încredinţat această lucrare unei firme controlate de consilierul Elvis Arghir., Până la urmă, este problema lor, din acest punct de vedere. Dar vreau să fie o lucrare de calitate, pentru că eu m-am zbătut pentru nişte bani de care nu are nimeni dreptul să-şi bată joc. Dacă va fi nevoie, voi aduce o expertiză pe banii mei, pentru a verifica fără echivoc calitatea lucrărilor efectuate la Casa de Cultură”.

Criza ascute săbiile între taximetrişti şi şoferii microbuzelor

Există un conflict latent, de mai multă vreme, între taximetrişti şi operatorul de transport public local, scena întregului scandal fiind Gara Câmpina.
Ce se întâmplă? În încercarea de a-şi rotunji veniturile, taximetriştii racolează călătorii care aşteaptă microbuzele în staţiile de la gară şi de la stadionul „Poiana”, cerându-le acestora preţul unui bilet de maxi-taxi. Multe persoane acceptă propunerea, călădorind mai repede şi mai comod cu aceiaşi bani. În schimb, microbuzele ajung să nu mai aibă decât foarte puţini călători.
De aici până la un conflict între cele două părţi nu a mai fost decât un pas, trecându-se la ameninţări, dar şi la... fapte mai dure. Astfel, firma de transport a reclamat Poliţiei Poiana Câmpina că într-una dintre nopţile trecute s-a aruncat cu bile de rulment asupra unuia dintre microbuze, tocmai după o discuţie mai aprinsă cu unul dintre taximetrişti.
Cercetările poliţiei nu au ajuns la nici un rezultat, dar conflictul dintre taximetrişti şi transportator a ajuns să fie pe faţă. Şi lucrurile s-ar putea să nu se oprească aici...

Retrospectiva anului 2010

Ianuarie
Ziua Câmpinei era marcată printr-un simpozion... clasic. Kaufland anunţa că nu mai investeşte la Câmpina, după refuzul autorităţilor de a asigura un acces facil la magazin din B-dul Nicolae Bălcescu. Elvis Arghir se lupta să-şi impună fratele la conducerea locală a HidroPrahova. Camera de Conturi desfăşura un amplu control de fond la Spitalul Municipal. Membrii Comisiei de Sănătate a Consiliului Local se întâlneau cu noua conducere a Spitalului Municipal. Monica Clinciu revenea la şedinţele Consiliului Local după o absenţă de aproape jumătate de an, timp în care a fost plecată din ţară. Primăria Câmpina câştiga în prima instanţă procesul cu Apasco Măneciu.

Februarie
Câmpina găzduia a V-a ediţie a Târgului Mierii. După ce Consiliul Local îi concesionase peste 85.000 mp din platoul Muscel, Soceram organiza o conferinţă de presă în care îşi anunţa intenţiile privind viitorul parc, pe care intenţionează să-l amenajeze în zonă. La Poliţia Comunitară era instalat un nou director – Carmen Gheorghe, venită de la Ploieşti. Ieşea la iveală contractul cu Romgermed, prin care Spitalul Municipal era păgubit cu peste 7 miliarde lei vechi. Printr-o hotărâre de Guvern, terenul Şcolii de Poliţie, la care visa administraţia locală, a fost repartizat pentru construirea unui cartier de locuinţe al angajaţilor din MAI.

Martie
Ziua Femeii a fost sărbătorită la Casa de Cultură cu un spectacol de revistă şi un concurs de miss. Prezenţi la aceeaşi conferinţă de presă a PDL, senatorul Georgică Severin şi consilierul local Alin Moldoveanu s-au contrat puternic pe tema Spitalului Municipal. Elvis Arghir depunea un raport stupefiant despre activitatea sa de consilier în anul precedent: „Recunosc că n-am făcut mare lucru”! Consiliul Local aproba primul buget care se apropia de 1.000 miliarde lei vechi. La Parohia Slobozia se deschidea o expoziţie privind mormintele din epoca bronzulu,i găsite în incinta acestei parohii. La sediul Primăriei Câmpina avea loc conferinţa de lansare a investiţiei „Modernizarea Căii Dacia”. O lucrare neîncepută până în zilele noastre… Florin Constantinescu demisiona din PSD.

Aprilie
Poliţia Comunitară a aniversat 5 ani de la înfiinţare. Costel Enache, profesor la Şcoala de Poliţie, era trimis în faţa instanţei pentru fapte de corupţie. Pe 16 aprilie a murit Constantin Radu, fost director al Casei de Cultură. Expoziţie florală la Casa Tineretului. Printr-o decizie greu de explicat, Secţia de Boli Infecţioase din Câmpina era desfiinţată, iar cadrele medicale rămase erau mutate la Ploieşti. Senatorul Georgică Severin obţinea, cu sprijinul Robertei Anastase, anularea concursului pentru postul de city-manager, funcţie pregătită pentru Alin Moldoveanu.

Mai
Primăria câştiga procesul cu Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari şi (re)dobândea adăpostul. Alin Moldoveanu devenea consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. La Câmpina se inaugura un centru de recuperare medicală Beike, realizat de Răzvan Iordache şi chinezii de la firma Beike. Primarii din Câmpina şi Priolo Gargallo (Italia) semnau un protocol de colaborare. Zece câmpineni, reprezentanţi ai administraţiei locale, au participat în Elveţia, la un simpozion. Alin Moldoveanu demisiona din Consiliul Local. 300 de salariaţi ai Fabricii de Ciorapi erau disponibilizaţi.

Iunie
Elvis Arghir era exclus din PNL, după ce iniţiase un proiect costisitor privind plecarea unei delegaţii a administraţiei câmpinene în Elveţia. După doi ani de interimat, Ion Dragomir era ales preşedintele al PSD Câmpina. Într-o conferinţă de presă inedită, care reunea toţi liderii politici locali, se anunţa intenţia de a demara un proiect de realizare a unui pasaj subteran în centrul Câmpinei. CSM Câmpina termina en-fanfare, pe primul loc campionatul şi promova în Liga B Prahova. Hora Prahoveană se derula în faţa unui public puţin numeros. Blocări de maşini şi urmăriri ca-n filme, într-o nouă escaladare a războiului purtat de administraţia locală pentru strângerea câinilor comunitari. Primarul Horia Tiseanu primea vizita directorului de proiecte al Clinicii Beike, din China, şi promitea să ajute la repartizarea unui teren pentru realizarea primei clinici de transplant cu celule stem din Europa.
 
Iulie
Administraţia câmpineană semna un protocol de colaborare cu municipalitatea din Kumanovo, Macedonia, ai căror reprezentanţi s-au aflat într-o vizită la Câmpina. Admiterea la liceu aducea la Câmpina o nedorită premieră, intrându-se inclusiv cu media 3,91. După examenul de bacalaureat, în Câmpina se înregistra un procent de promovabilitate de 42,96%. Alin Moldoveanu şi Marian Nistor îşi schimbau maşinile şi achiziţionau câte un frumos Nissan Qashqai nou-nouţ. Coincidenţă? O delegaţie din Câmpina, cuprinzând şi Ansamblul Folcloric „Ghiocelul”, a participat la festivalul de la Silivri, Turcia. Poliţia Comunitară se restructura masiv după normele guvernamentale, ajungând de la 85 de salariaţi la…37! Jumătate dintre angajaţii Rafinăriei erau trimişi în şomaj, rata acestuia ajungând la 5,4% pe plan local.

August
În unităţile de învăţământ câmpinene se derulau reparaţiile, pentru care fuseseră alocate 7,5 miliarde lei vechi. Georgică Severin a demisionat din PDL. Un tânăr a ameninţat că se aruncă de pe clădirea-schelet, situată vis-a-vis de Erik. Scandal în şedinţa Consiliului Local pe tema majorării sumelor alocate pentru salubritate. O delegaţie a administraţiei câmpinene era prezentă la Kumanovo, în Macedonia.

Septembrie
Deputatul Florin Anghel era prădat de hoţi. La începerea anului şcolar, Şcoala Generală nr. 8 primea numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. După examenul de admitere la Şcoala de Poliţie, un ofiţer era arestat de DNA pentru luare de mită! Spectacol-eveniment la aniversarea a 40 de ani de existenţă a formaţiei „Meteor”. Începeau lucrările la primul sens giratoriu din Câmpina, situat la intersecţia B-dului Carol cu străzile Oituz şi Pictor Grigorescu. La hotelul „Muntenia” se anunţa o… bombă, dar avea să se dovedească faptul că era doar o alarmă falsă. Senatorul Georgică Severin se înscria în PSD, dar recunoştea „Mă simt traseist politic…” Daciana Sârbu Ponta şi-a deschis cabinet europarlamentar la Câmpina. Tensiuni înainte de începerea „Serbărilor Toamnei”, după ce postul de radio Europa FM declanşase o campanie în favoarea şcolii de la Voila, iar prezentatorii matinalului s-au oferit să prezinte festivalul. Au fost refuzaţi..

Octombrie
Primul week-end al lunii prilejuia ediţia din acest an a „Serbărilor Toamnei”, încheiate cu un recital al lui Horia Brenciu şi... criticate de reprezentanţii PSD şi PNL. Ziua Şcolii Centrale era marcată printr-un marş. Evacuarea sediului Fundaţiei „Dr. Dinu” se transfera în justiţie. Ziua Armatei era sărbătorită la Câmpina prin avansări în grad. Consilierii au aprobat o bursă de 200 lei pentru mai mulţi liceeni din clasa a XII-a. S-a semnat contractul de finanţare pentru cursurile pe bani europeni destinate şomerilor. Consiliul Local aproba preluarea Taberei Voila, dar şi PUD-ul pentru demararea investiţiei Kaufland, la schimb cu o sponsorizare de 200.000 euro! Consilierii aprobau un nou împrumut de 4 milioane lei.

Noiembrie
În cadrul unei conferinţe de presă a PSD, Mihaela Neagu Petrovici lansa un adevărat rechizitoriu la adresa sistemului sanitar, inclusiv a celui de pe plan local. Câmpina a găzduit a XII-a ediţie a Galelor APLER. La Unitatea de Jandarmi se dezvelea un nou panou comemorativ al eroilor căzuţi la Otopeni pe 23 decembrie 1989. Mircea Ionescu Quintus participa la o întâlnire extrem de interesantă cu câmpinenii. Şcoala „Ion Câmpineanu” şi-a serbat ziua. La şedinţa Consiliului Local se aproba declanşarea procedurilor pentru un parteneriat public-privat pentru corpul C2 al Pieţei Centrale.

Decembrie
Ziua Naţională era aniversată pe o ploaie torenţială. Victor Bercăroiu declara război administraţiei locale şi ameninţa cu justiţia, după ce Consiliul Local refuzase adoptarea unui PUD necesar pentru realizarea, de către firma fostului deputat PSD, a unui centru de afaceri. Se finaliza concursul de arhitectură privind soluţia pentru modernizarea centrului Câmpinei. Juriul nu acorda locul I, dar valoarea totală a premiilor era de 1,5 miliarde lei vechi. Urmează votul popular… În cadrul şedinţei Consiliului Local se aprobau taxele şi impozitele locale pentru anul viitor, acestea fiind cu 20% mai mari decât cele din 2010. În decembrie au avut loc mai multe baluri şi serbări de final de an, una dintre cele mai reuşite dintre aceste manifestări fiind Balul Halatelor Albe, organizat de Fundaţia Medi’s.

Astăzi, spectacol cu Alesis, oferit de CSM Câmpina

CSM Câmpina organizează astăzi, marţi, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, o întâlnire cu suporterii, la care vor participa, din partea clubului câmpinean, conducerea, acţionariatul, antrenorii şi jucătorii. În cadrul acestui moment, va avea loc un recital extraordinar al formaţiei Alesis, fără a lipsi premiile şi cadourile surpriză, care vor fi oferite celor prezenţi, aşa cum se întâmplă şi la meciurile de pe teren propriu ale formaţiei CSM Câmpina.
Despre momentul actual în care se află CSM Câmpina, preşedintele Virgil Guran declara: „Este foarte important că acţionarii au venit nu numai cu bani, ci şi cu sufletul. Este o provocare pentru noi şi poate vom reuşi, pentru prima dată în România, să demonstrăm că un club care porneşte de la ultimul eşalon competiţional poate deveni un simbol al sportului din zona în care îşi desfăşoară activitatea. La iniţiativa acţionarilor avem un site, o trupă de majorete, staţie de amplificare la meciurile de pe teren propriu, unde derulăm numeroase concursuri cu premii atractive pentru spectatori, mijloc de transport pus la dispoziţia suporterilor atât pentru meciurile de acasă, cât şi pentru cele din deplasare şi multe altele, aşa cum nu au multe echipe din eşaloanele naţionale. Poate am reînnodat şi o tradiţie a meciurilor de pe stadionul «Poiana», pe care astfel l-am readus în circuitul competiţional şi chiar ne-a bucurat că la unele meciuri de pe această arenă am avut chiar şi o mie de spectatori. De asemenea, intrarea este liberă la toate meciurile noastre de pe teren propriu şi încercăm să asigurăm condiţii cât mai bune pentru jucători: echipament gratuit, decontăm transportul lor, avem antrenori valoroşi, am asigurat cantonamente atât pentru echipa de seniori, cât şi pentru cea de juniori. Este foarte importantă atmosfera entuziastă care este în rândul acţionarilor şi dorinţa tuturor de performanţă. Sunt convins că vom forma o mare familie - acţionari, antrenori, jucători, spectatori - care se va numi CSM Câmpina”.

Baschet între echipele şcolilor generale, la sala „Grigorescu”

În cadrul Olimpiadei Sportive Şcolare, la sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” au avut loc partidele contând pentru manşa tur al Grupei C, masculin şi feminin, pentru baschet între echipe ale şcolilor generale.

S-au înregistrat următoarele rezultate:
Feminin
Colegiul „Grigorescu” - Şcoala „Hasdeu” 21-10
Colegiul „Grigorescu” - Şcoala Nedelea 39-0
Şcoala „Hasdeu” - Şcoala Nedelea 7-4
Masculin
Colegiul „Grigorescu” - Şcoala „Hasdeu” 38-3
Colegiul „Grigorescu” - Şcoala Nedelea 20-1
Şcoala „Hasdeu” - Şcoala Nedelea 9-3
Toate partidele au fost arbitrate de Constantin Baicu.

CSM Câmpina a câştigat grupa preliminară a Cupei „Moş Crăciun”

Ieri dimineaţă, la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, echipa de juniori „C” a clubului CSM Câmpina a participat la meciurile grupei A preliminare a actualei ediţii a Cupei „Moş Crăciun” la fotbal. Grupa antrenată de Robert Stoica a reuşit două victorii concludente, fără să primească vreun gol, în faţa formaţiilor Astra II Ploieşti (6-0) şi HM Junior II Câmpina (1-0). Prin cele două victorii, CSM Câmpina a câştigat grupa A preliminară şi s-a calificat pentru turneul sferturilor de finală ale competiţiei, care va avea loc joi, 23 decembrie, şi la care CSM Câmpina va fi cap de serie. Astfel, tinerii jucători câmpineni vor avea prima şansă să se califice în semifinalele competiţiei şi să-şi îndeplinească obiectivul fixat de conducerea clubului, acela de a juca finala competiţiei.

Cupa Municipiului Câmpina a ajuns la finală

Cupa Municipiului Câmpina a ajuns la ultimul act. Aseară, după închiderea ediţiei noastre, în sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” s-au disputat finalele competiţiei, după ce, la începutul săptămânii trecute, în semifinale s-au înregistrat următoarele rezultate:
Poliţia Municipală – Anca C Poiana Câmpina 6-1
Primăria Câmpina – Meteor Câmpina 6-4
În finala mare s-au întâlnit echipele Primăriei şi Poliţiei, iar în ediţia noastră viitoare vă vom oferi un reportaj de la această partidă.

DJTS Prahova îi premiază pe cei mai buni sportivi prahoveni

La fiecare final de an, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Prahova întocmeşte un clasamentz al celor mai buni sportivi prahoveni. În acest an, la festivitatea de premiere care va avea loc miercuri, 22 decembrie, ora 12.00, la sediul DJTS Prahova din Ploieşti, nu va fi prezent niciun sportiv câmpinean. Din păcate...
La fel ca şi anul trecut, sportivul anului a fost desemnat Alina Dumitru (judo), iar cea mai bună echipă a anului a fost desemnată formaţia de baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti.