28 decembrie 2010

Premii şi cadouri, muzică bună, lume multă şi invitaţi de seamă la banchetul CSM Câmpina

Marţi, 21 decembrie, la Casa Tineretului a avut loc o adevărată sărbătoare a CSM Câmpina, o sărbătoare la care au fost prezenţi foarte mulţi suporteri, obişnuiţii de fiecare duminică ai CSM-ului, dar şi oaspeţi de seamă – preşedintele PNL, Crin Antonescu şi soţia acestuia, Adina Vălean, precum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Semcu. Partea artistică a sărbătorii a fost asigurată de formaţia „Alesis”, iar Moş Crăciun nu a ocolit pe nimeni.

CSM Câmpina s-a întâlnit cu suporterii
Înaintea spectacolului cu formaţia Alesis, oferit gratuit de conducerea clubului CSM Câmpina, acţionarii, membrii staff-ului tehnic şi administrativ, precum şi jucătorii formaţiilor de seniori şi de juniori C s-au întâlnit cu suporterii cei mai fideli ai echipei fanion a Câmpinei. Astfel, o mare parte a celor mai fideli spectatori, prezenţi în fiecare duminică la meciurile lui Gânju & Co au umplut până la refuz sala mică a Casei Tineretului. A fost un dialog între oficialii formaţiei şi suporteri, după ce fiecare dintre cei prezenţi a primit o legitimaţie de membru al CSM, dar şi mici suveniruri cu însemnele clubului câmpinean.


În vreme ce pe un ecran au rulat imagini de la ultima victorie din campionat, 3-2 la Cornu, preşedintele Virgil Guran le-a vorbit celor prezenţi despre ceea ce a însemnat în ultima jumătate de an CSM Câmpina, dar şi despre ceea ce se intenţionează a se realiza nu numai în returul actualei ediţii de campionat, dar şi în viitoarea ediţie, în care CSM Câmpina va activa în eşalonul de elită al fotbalului judeţean. Virgil Guran le-a vorbit oamenilor nu numai despre CSM, ci şi despre necesitatea ca localitatea noastră să aibă o bază sportivă multifuncţională, deschisă tinerilor, dar şi tuturor celor care doresc să facă mişcare în aer liber.
„În Câmpina există potenţial pentru realizarea unui adevărat centru olimpic de pregătire la nivel naţional. Este vorba despre terenul din incinta Căminului Petrol, bazinul de înot care se realizează în apropiere, stadionul Rafinăriei, dar şi posibilitatea de a realiza în spatele acestuia un alt teren de antrenament. Toţi copiii Câmpinei ar trebui să aibă acces la acest bazin şi chiar să fie puse la dispoziţia lor mijloace de transport pentru ca măcar una – două ore pe lună, sub supravegherea unui cadru didactic specializat, să poată învăţa acest sport. Dacă există dorinţă şi puţină bunăvoinţă, Câmpina ar putea deveni un reper în sportul românesc, cu toate avantajele, inclusiv economice, care decurg de aici. De asemenea, mulţi dintre copiii dumneavoastră ar putea astfel avea şansa să se pregătească în condiţii deosebite şi – de ce nu? – poate să ajungă sportivi de nivel internaţional”, le-a spus Virgil Guran oamenilor prezenţi la întâlnirea cu CSM-ul.
Cu acelaşi prilej, Sergiu Negoiasă a prezentat noul tricou pentru returul actualei ediţii de campionat şi le-a vorbit oamenilor despre spiritul CSM-ului, despre dorinţa de a deveni o mare familie.
Întâlnirea nu se putea încheia fără un scurt recital de colinde şi fără ca fiecare component al formaţiilor de seniori şi juniori ale CSM-ului să primească un mic dar din partea lui… Moş Crăciun.

Alesis, show de zile mari
Spectacolul cu Alesis oferit gratuit câmpinenilor de conducerea clubului CSM Câmpina s-a bucurat de un succes deosebit, peste 600 de oameni luând loc în sala de spectacole a Casei Tineretului.
Printre refrenele foarte cunoscute ale formaţiei Alesis, s-a prezentat şi o scurtă istorie a CSM-ului de Sergiu Negoiasă şi Daniel Ioniţă, iar pe scenă au fost invitaţi cei care au dat viaţă acestui proiect fără precedent pentru Câmpina. Astfel, după prezentarea acţionarilor, a urmat prezentarea staff-ului tehnic şi administrativ al clubului, la urmă fiind lăsaţi adevăraţii actori ai fotbalului – jucătorii. Mai întâi jucătorii de la echipa de seniori, apoi şi cei mai mici dintre juniori, cei care participau chiar în acele zile la Cupa „Moş Crăciun”. Mai mult, juniorii CSM-ului au aruncat mingi de fotbal în sală, aşa cum la meciurile de pe teren propriu se aruncă în tribune câte un tricou la fiecare gol marcat, o tradiţie extrem de frumoasă, o idee inedită în peisajul fotbalistic românesc.
Virgil Guran le-a vorbit oamenilor prezenţi în sala Casei Tineretului despre ceea ce se doreşte a fi CSM Câmpina, despre sprijinul de care această echipă ar trebui să se bucure, inclusiv din partea administraţiei locale. Nu au lipsit nici „înţepăturile” către administraţia locală: „Se cheltuiesc miliarde de lei din banii dumneavoastră pentru a aduce tot felul de formaţii la Câmpina, când avem aici o trupă cum este Alesis care cântă fantastic şi care ştie să facă la modul real un adevărat show”.
Şi, într-adevăr, Alesis a făcut un show de zile mari, ridicând de multe ori sala în picioare şi încheindu-şi recitalul, nici nu se putea altfel, cu imnul CSM-ului!

Crin Antonescu, oaspetele surpriză al spectacolului oferit de CSM Câmpina
Virgil Guran a oferit o surpriză de proporţii celor prezenţi la spectacolul cu formaţia Alesis oferit de CSM Câmpina. Astfel, lângă Virgil Guran s-au aflat Crin Antonescu, preşedintele PNL, Adina Vălean, soţia preşedintelui PNL şi europarlamentar din partea aceleiaşi formaţiuni politice şi Adrian Semcu, preşedinte PNL Prahova şi vicepreşedinte a Consiliului Judeţean.
Adresându-se mulţimii, Crin Antonescu a avut decenţa de a nu se antrena într-un discurs lung, cu valenţe politice, vorbind despre faptul că a fost ministru al Tineretului şi Sporturilor şi a încheiat urând tuturor celor prezenţi „Sărbători fericite!” Adina Vălean şi Crin Antonescu au primit legitimaţii de membri de onoare ai CSM Câmpina, o minge cu autografele jucătorilor şi câte un tricou, „pentru a ne recunoaşte când vom juca în Champions League”, după cum a ţinut să spună preşedintele Virgil Guran.
La plecare, Crin Antonescu a declarat: „Am venit cu mare plăcere pentru a fi alături de Virgil Guran, la un moment de sărbătoare. Încerc să fiu mereu alături de astfel de acţiuni şi nu uitaţi că am fost ministru al Tineretului şi Sporturilor, de mandatul meu legându-se introducerea acelor rente viagere care se mai primesc şi astăzi de sportivii de frunte ai României. Mă bucur să văd că mai există oameni care iniţiază şi derulează astfel de proiecte cu tineri şi pentru tineri, vizând şi sportul de performanţă. Apoi, din punctul meu de vedere, fiecare localitate ar trebui să aibă o bază sportivă pentru buna desfăşurare a unor asemenea activităţi. Îi mulţumesc lui Virgil Guran pentru invitaţie şi ţin să urez prin intermediul dumneavoastră tuturor câmpinenilor sănătate, un An Nou mai bun şi Sărbători Fericite!”
La rândul său, Adrian Semcu a declarat că „pentru realizarea unei săli de sport cu o capacitate de 2.000 de locuri în Câmpina vom da şi noi, Consiliul Judeţean o mână de ajutor, pentru ca în localitatea dumneavoastră să apară o astfel de sală, absolut necesară pentru sportul câmpinean”.

Virgil Guran: „În 2011 vom fi mai vigilenţi faţă de modul în care se cheltuie banul public”

Ultima conferinţă de presă din acest an a filialei locale a PNL a prilejuit preşedintelui Virgil Guran o trecere în revistă a ultimelor evenimente de pe scena vieţii socio-economice din Câmpina, dar şi o promisiune pentru anul 2011. „Promit că în 2011 vom fi mai vigilenţi faţă de modul în care se cheltuie banul public”, a precizat Virgil Guran.
Liderul liberalilor câmpineni a ţinut să mai facă şi o serie de precizări legate de asocierea pe care unii o fac între CSM Câmpina şi PNL, ambele conduse de Virgil Guran. „Din întâmplare, dar şi din fericire, o mare parte dintre oamenii de suflet ai Câmpinei se află în PNL, iar o parte a acestora susţin CSM Câmpina, fără să existe nicio legătură directă între cele două entităţi. Chiar dacă am sprijini sportul în numele partidului, ce ar fi greşit că sprijinim sportul, o activitate de performanţă, dar şi una benefică pentru copiii Câmpinei?! Dacă fiecare partid ar sprijini, măcar la acelaşi nivel, cultura, copiii necăjiţi sau alte segmente ale vieţii noastre socio-economice, poate că nouă, tuturor ne-ar fi mai bine”, a mai spus Virgil Guran.

„Nu mai avem nevoie de niciun teren de la Primărie”
Continuând precizările privind delimitarea dintre CSM Câmpina şi PNL, Virgil Guran a mai adăugat: „Din păcate, pentru că sunt preşedintele PNL, partid aflat în opoziţie, atunci când am solicitat un teren pentru a amenaja o suprafaţă de joc pentru copiii Câmpinei, unii şi-au pus problema că realizarea acestei baze sportive ar putea fi percepută în beneficiul meu politic. Tocmai de aceea îi anunţ oficial pe cei din Primăria Câmpina că nu mai avem nevoie de niciun teren. În legislatura viitoare, cu siguranţă vom avea un rol important şi atunci se va realiza această bază sportivă. De asemenea, mi s-a transmis pe tot felul de căi neoficiale din partea executivului că nu vom mai fi sprijiniţi. Este o atitudine care m-a deranjat foarte mult, pentru că ei nu realizează că sumele de bani care au mai fost acordate de la bugetul local pentru CSM nu au intrat în buzunarele lui Guran, ci s-au utilizat în interesul copiilor Câmpinei. Vom fi mult mai atenţi de acum încolo în privinţa cheltuirii banilor publici şi vom veni cu preţuri comparative pentru achiziţiile publice”.

Colinde de suflet
O iniţiativă apreciabilă a organizaţiei de tineret a PNL a fost crearea unui grup de colindători, îndrumat de profesorul Marian Teodoru, care a trecut în această perioadă a sărbătorilor de iarnă pe la mai multe familii cu probleme şi le-au oferit daruri. Banii pentru aceste cadouri au provenit exclusiv din donaţii ale membrilor partidului - „şi nu din lucrări cu banul public, aşa cum procedează alte partide” (Virgil Guran).
De asemenea, membrii ai organizaţiei de tineret a PNL au donat cărţi, jucării şi rechizite, care au ajuns la copiii familiilor cu probleme care au fost colindate.

„M-au prostit...”
Preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, nu putea rata ocazia de a vorbi despre două subiecte de actualitate - modernizarea centrului Câmpinei şi sensul giratoriu. „Trebuie să recunosc că m-au prostit, atunci când cei de la putere au garantat că vor rezolva problema finanţării pentru modernizarea centrului Câmpinei. Chiar dacă am fost destul de sceptic, promisiunile lor m-au determinat să ader la această idee, dar în momentul de faţă nu văd cum vor putea rezolva problema finanţării. Mi-e teamă că se va face doar un studiu de fezabilitate de multe zeci, poate sute de mii de euro şi asta va fi tot în privinţa acestui proiect. Nu la fel s-a întâmplat cu sensul giratoriu, care de la peste 8 miliarde lei vechi în studiul de fezabilitate, a fost licitat la 3,5 miliarde, la începutul acestei luni s-au alocat 6,5 miliarde, pentru ca acum, la ultima rectificare a bugetului local să se ajungă la 5,5 miliarde lei. Este incredibil ce se întâmplă! Nu trebuie să-i mai lăsăm să-şi bată joc de bugetul oraşului. Ar trebuit creat un sistem al societăţii civile care să verifice cu adevărat pe cei ce sunt la putere şi administrează banul public. Nu este posibil ca, spre exemplu, actuala putere să recunoască că la bugetul de stat sunt aceleaşi încasări de acum doi ani, dar nu mai sunt banii. Cum să mai fie când se fac ronduri de flori de trei-patru ori mai scumpe ca acum doi ani?!” - a punctat Virgil Guran.

Daţi ordin să se interzică balcoanele, românii sunt ocupaţi cu... tăcerea

Ce fel de neam este acela care asistă fără reacţie la sinuciderea în direct a unui compatriot ajuns la capătul puterilor? Un român împins în pragul disperării pentru că nu-şi poate ajuta familia şi copilul bolnav a vrut să se sinucidă, aruncându-se din balconul Parlamentului, în semn de protest şi poate din convingere că sacrificiul său va schimba ceva în ţara asta. Aleşii neamului, la picioarele cărora românul nostru zăcea într-o baltă de sânge, l-au compătimit câteva minute, după care şi-au văzut nestingheriţi de discursurile lor mincinoase. Milioane de români au văzut şi ei, aproape în direct, pe toate canalele de televiziune, această scenă sinistră. Şi care a fost reacţia? O lungă şi apăsătoare tăcere în care oameni ai uitării şi ai căderii s-au comportat ca o armată a deznădejdii. Ce aşteptări să mai avem de la cei care de 21 de ani s-au aşezat în scaunele puterii, batjocorindu-ne prudent şi crunt, dacă nouă ne place statutul de slugă? Ne ascundem în spatele sărăciei şi a neputinţei de a reacţiona şi nu ne dăm seama că de fapt asta este calea de a ajunge tot mai rău. Marele Constantin Brâncuşi spunea la un moment dat: „Când am plecat din ţară v-am lăsat săraci şi proşti. Când m-am întors v-am găsit şi mai săraci şi mai proşti”. Mi-e greu şi îmi este ruşine să îi dau dreptate lui Brâncuşi, însă vine o vreme când astfel de vorbe îşi au rostul lor.
Peste câteva zile se încheie anul 2010 şi aş vrea să fiu optimist însă nu am deloc motive. Sunt sigur că 2011 va fi un alt an greu al vieţii noastre, aşa cum probabil vor fi şi mulţi alţii de aici înainte. Din păcate, în mare măsură noi suntem vinovaţi pentru asta.
Voi încheia prin a vă propune să citiţi câteva versuri din poezia Slugă a lui Adrian Păunescu, care ar putea fi un soi de protest la adresa celor care se cred stăpâni în ţara asta doar pentru faptul că noi i-am trimis să ne reprezinte în Parlament, Guvern ori Primărie:
„De când sunt toţi doar roluri într-un teatru
Nici mie altă şansă nu-mi rămâne.
Mi-e silă să mai muşc şi să mai latru,
Dă-mi mâna să ţi-o ling, stăpâne.

Dea Domnul ca puterea ta să ardă;
Neadevărul să plesnească-n tine,
Dar până-atunci slujindu-te din zgardă
Dă-mi mâna să ţi-o ling, cretine.
........................................................
Tu ai neantizat viaţa noastră
Pavând-o zi de zi de goale firme,
Din casa noastră fără o fereastră,
Dă-mi mâna să ţi-o ling, infirme.

Şi cum nimic nu se mai poate face,
Măcar reîntruparea de-aş râvni-o,
Dar nu mai vreau decât să mor în pace,
Dă-mi mâna să ţi-o scuip. Adio.”
P.S. Pentru că nu-mi tace gura şi-i deranjez, deontologii din Primărie mi-au trimis drept „cadou” de Moş Crăciun, portăreii de la Direcţia Economică în control la una din firmele la care sunt acţionar. Vor să-mi pună astfel zgardă, dar din păcate pentru ei, au luat o decizie greşită.
La mulţi ani, deontologilor! Ne revedem în 2011!
Florin FRĂŢILĂ

Titlul de „Cetăţean de Onoare” pentru fostul primar al Câmpinei, Romul Remus Micu

În ultima şedinţă a anului 2010, consilierii locali au aprobat în unanimitate acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Câmpina fostului primar din perioada 1996-2000, Romul Remus Micu. Acesta, care a împlinit la începutul acestei luni 77 de ani, a fost ani la rând şi director al Întreprinderii de Exploatare Forestieră. De asemenea, după mandatul de primar, Romul Remus Micu a fost în mandatul următor (2000-2004) consilier local.
Pentru a-şi justifica acordarea acestui titlu, comisia de specialitate a Consiliului Local, la iniţiativa lui Marian Dulă, a adus argumente de ordin general – dezvoltarea tehnico-edilitară a urbei, fiind punctate doar demersurile pentru începerea Şcolii Centrale, a sălii de sport de la Colegiul „Nicolae Grigorescu”, dar şi înfiinţarea unei cantine sociale sau a unui nou cimitir în cartierul Câmpiniţa. În schimb, lipseşte din argumentaţia oficialilor de astăzi menţionarea demersurilor primarului Micu pentru ca municipiul Câmpina să devină un centru universitar (obiectiv abandonat între timp de actualele autorităţi), înfiinţarea secţiei de limbă engleză a Bibliotecii Municipale, dar şi preluarea Castelului „Julia Hasdeu” de către Consiliul Local.

Tiseanu a anunţat începerea oficială a modernizării Căii Dacia

„Este lucrarea mea de suflet”, a spus ori de câte ori a avut ocazia primarul Horia Tiseanu despre modernizarea Căii Dacia, lucrare care presupune realizarea unui pasaj suprateran de acces între Câmpina şi DN 1. După îndelungi tergiversări, o corespondenţă prelungită cu autorităţile naţionale, în fine, primarul Horia Tiseanu i-a putut anunţa pe consilierii locali că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru lucrarea de modernizare a Căii Dacia. „Chiar dacă vremea se va strica, am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Calea Dacia şi aşteptăm prima factură a firmei executante, pentru că până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor trebuie să plătim cel puţin 3 miliarde lei vechi în cadrul derulării acestui proiect. Este vorba de o serie întreagă de lucrări preliminare, de organizarea de şantier, urmând ca lucrările propriu-zise să înceapă în primăvară, atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru”.

Reguli noi pentru taximetriştii de pe Republicii

Consilierul Marian Nistor a iniţiat un proiect de hotărâre, care a şi fost aprobat în unanimitate de colegii săi la ultima şedinţă a Consiliului Local, prin care sunt impuse noi reguli pentru taximetriştii de pe Strada Republicii.
Practic, este vorba de o regândire a staţiei deja existente, modificarea constând în faptul că taximetrele nu vor mai fi parcate pe ambele laturi ale străzii şi oblic faţă de axul drumului, ci numai pe partea cu biserica şi în lungul străzii. Numărul locurilor de aşteptare pentru taximetre rămâne nemodificat, iar vechile locuri pentru taximetre, de pe partea pieţei, vor fi eliberate pentru locatarii din zonă.
„Când vor veni asociaţiile de proprietari din zonă la primărie ca să facă scandal că le-am mutat taximetrele sub geam, îi trimitem la tine!”, i-a spus viceprimarul Dragomir lui Marian Nistor. Acesta şi-a asumat paternitatea proiectului, mărturisind chiar că ideea a apărut în urma discuţiilor purtate cu taximetriştii.
În plus, consilierul Daniel Telegescu a introdus un amendament, aprobat de colegii săi: „Nerespectarea locurilor de parcare duce la ridicarea autorizaţiei de taxi”. „Cine s-o ia?” a fost întrebarea lui Zăgan. Nu i-a răspuns nimeni, pentru că toţi erau ocupaţi să voteze în unanimitate proiectul...

Moş Crăciun a împărţit daruri

La Şcoala AMUS...
Moş Crăciun a poposit în localitatea noastră şi la Şcoala postliceală a Asociaţiei AMUS, dar nu pentru elevii acesteia, viitori asistenţi medicali, ci pentru copiii lor. Cei mai mulţi dintre ei, aflaţi la prima întâlnire faţă în faţă cu Moş Crăciun, s-au emoţionat extrem de puternic, alţii, mult mai dezinvolţi, şi-au spus în viteză poezia sau cântecelul pregătit cu minuţiozitate de părinţi.
Dincolo de cadourile propriu-zise, pentru cei mai mulţi dintre ei a fost un moment magic, ochii mari ai multora dintre ei trădând mirarea, dar şi bucuria de a-l avea în faţa lor pe Moş Crăciun.

...Şi la PDL
Şi la sediul PDL şi-a făcut apariţia Moş Crăciun. În prezenţa preşedintelui filialei locale a acestei formaţiuni politice, Horia Tiseanu şi a mai multor consilieri locali, Moş Crăciun a împărţit 250 de pungi cu cadouri, constând în fructe, dulciuri şi suc. Este o acţiune de tradiţie a democrat-liberalilor câmpineni, la care în acest an au fost prezenţi un număr foarte mare de copii, însoţiţi de părinţi sau bunici.

Colindătorii au asaltat Primăria

În zilele de dinaintea sărbătorii Crăciunului, Primăria Câmpina a fost asaltată de cete de colindători. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost organizaţi, provenind de la instituţiile de învăţământ din localitate (în imagine – colindătorii de la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini, profesor George Muşat), dar şi de la grupurile muzical-artistice care există în Câmpina. Aşa cum este obieciul, fiecare colindător a primit un mic cadou din partea reprezentanţilor administraţiei locale.

Jandarmii câmpineni şi-au comemorat eroii

Câmpina rămâne înscrisă în istoria României la capitolul destinat revoluţiei din decembrie 1989, cu cei 37 de eroi de la unitatea militară de jandarmi, căzuţi la Otopeni în dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989. De atunci, în fiecare an, pe 22 decembrie, la Monumentul Eroilor din faţa unităţii de jandarmi are loc un ceremonial militar şi religios de comemorare a eroilor.

La fel ca în fiecare an, şi de această dată ceremonialul s-a desfăşurat după acelaşi tipar – apelul solemn al eroilor, o ceremonie religioasă şi depunerea de coroane şi jerbe de flori.

Liberalii au făcut o donaţie către Spitalul Municipal

La Secţia de Boli Interne a Spitalului Municipal a venit luni o delegaţie a PNL Câmpina, din care au făcut parte preşedintele Virgil Guran şi vicepreşedinţii Rodica Papuc şi Daniel Ioniţă, care a donat 50 de seturi de pat, cuprinzând cearşafuri, feţe de pătură şi feţe de pernă.
Iniţiativa liberalilor s-a născut înaintea balului PNL desfăşurat la începutul acestei luni, în cadrul căruia s-a organizat un moment caritabil la care s-au strâns peste 35 milioane lei vechi, bani cu care s-au realizat aceste seturi.
Acum, la donarea propriu-zisă a acestor obiecte, medicul Leonida Piţigoi a declarat: „Mulţumim liberalilor câmpineni că s-au gândit la pacienţii secţiei noastre. Chiar aveam nevoie de aceste seturi de pat şi ne bucură sincer faptul că oamenii din Câmpina cu posibilităţi financiare mai mari ca ale noastre se gândesc şi la oamenii care ajung în secţia noastră”.
La rândul său, Virgil Guran, preşedintele PNL Câmpina, a declarat: „Este un gest care are mai degrabă o valoare de simbol, pentru că prin acest demers al nostru am vrut să atragem atenţia asupra unei probleme reale cu care se confruntă spitalul câmpinean. Dacă fiecare dintre cei care au posibilităţi materiale ar face gesturi similare, atunci poate că societatea civilă ar conta mai mult. Sper ca mesajul nostru să fie înţeles exact şi mi-aş dori ca un număr cât mai mare de oameni să ne urmeze exemplul”.

Doi jandarmi turci şi unul iordanian s-au pregătit la Sinaia

În perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, un ofiţer din cadrul Jandarmeriei iordaniene şi doi ofiţeri din Jandarmeria turcă au participat, alături de 20 de jandarmi români, la un curs de salvare-evacuare a persoanelor aflate în dificultate în mediul montan, curs care s-a desfăşurat la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani din Sinaia. La festivitate a fost prezent şi ataşatul militar al Ambasadei Turciei în România, colonelul Mehmet Tural, precum şi căpitanul Tudor Badea, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Cei trei jandarmi străini au primit certificate de absolvire, diplomele de merit şi de participare, precum şi plachete simbolice cu însemnele Jandarmeriei Române şi ale Centrului Sinaia, ca o recunoaştere formală a pregătirii din timpul stagiului montan.

Instanţa a decis: stimulentele pentru salariaţii Primăriei sunt legale!

După ce angajaţii Primăriei Ploieşti au câştigat în instanţă dreptul de a primi suplimentele salariale, a venit rândul funcţionarilor publici din Câmpina să aibă câştig de cauză în faţa Prefecturii. Instanţa de contencios administrativ a respins solicitarea prefectului Adrian Dobre de blocare a acordării acestor suplimente. Instanţa a decis că salariaţii din Primăria Câmpina şi din unele instituţii subordonate pot beneficia de acel stimul financiar de 7%, aprobat de Consiliul Local în luna iunie. Salariaţii Primăriei Câmpina beneficiază de aceste suplimente doar până la finale acestui an, pentru că de la 1 ianuarie 2011 intră în vigoare noua lege a salarizării unice, cu alte reglementări salariale.

O profesie periculoasă – muzeografia.

Trei reprize pentru Castelul Iulia Hasdeu. Secundo tempo (5)

În această situaţiune se constată, pe de altă parte, că procedura la data judecării acţiunii intentate de către secţia financiară a Sfat[ului] Pop[ular] Raion Câmpina, nu a fost îndeplinită cu moştenitorii decedatului Bogdan Petriceicu Hajdău, iar pe de altă parte din decizia civilă no. 2/945 a Curţii de Apel Bucureşti, rezultă că drept urmare a unui litigiu intervenit între cei ce pretindeau a avea calitatea de moştenitori ai numitului decedat, această instanţă a statuat ce persoane au calitatea de moştenitori ai acestuia şi cari persoane deci urmau a fi citate nominal în faţa Tribunalului popular raional Câmpina, ca pârîţi în acţiunea intentată de către Sfatul Pop[ular] al Raion[ului] Câmpina.
În această situaţiune, constatându-se că procedura de citare a părţii pârîte, nu a fost îndeplinită pentru termenul când a fost judecată acţiunea intentată de către Sfat[ul] Pop[ular] al Raion[ului] Câmpina, motivul de recurs invocat de recurent se dovedeşte fondat, în baza art. 304 pct. 4 pr. civ. şi în consecinţă urmează a se casa sentinţa recurată şi, potrivit disp. art. 312 p. 2 lit. a pr. civ., a se trimite cauza spre o nouă judecare Trib[unalului] Pop[ular al] Raion[ului] Câmpina, şi pentru când instanţa de fond va proceda la soluţionarea acţiunii, citând în proces ca pârîţi pe cei ce au calitatea de moştenitori ai decedatului Bogdan Petriceicu Hajdău, potrivit disp. deciziei no. 2/945 a Curţii de Apel Bucureşti – după ce se va verifica dacă această decizie are caracter definitiv – dat fiind că, din certificatul no. 14996/956, eliberat de Curtea de Apel Bucureşti, nu rezultă acest lucru cu preciziune, deoarece nu se arată în acest certificat la ce dată s-a făcut comunicarea deciziei de mai sus, celor ce au figurat în apelul soluţionat prin acea decizie.

Poliţia a bătut Primăria în finala Cupei Municipiului Câmpina

La sala „Grigorescu” au avut loc luni seară finalele primei ediţii a Cupei Municipiului Câmpina, o competiţie care a demonstrat că se poate face ceva extrem de plăcut şi de interesant şi cu bani puţini, chiar foarte puţini, dacă avem în vedere cheltuielile din domeniul sportului, în general.
După ce Meteor a câştigat disputa cu Anca C Poiana Câmpina în finala mică, marea finală a adus faţă în faţă echipele Primăriei şi Poliţiei, într-o partidă arbitrată de Mugurel Drăgănescu şi Nicolae Iosif.
Lovitura de începere a fost dată de însuşi primarul Horia Tiseanu, iar cele două echipe au oferit un spectacol sportiv agreabil. După 2-0 la pauză pentru Poliţie, în repriza secundă, Ciprian Vintilă (de două ori) şi Daniel Telegescu au marcat pentru echipa Primăriei, Telegescu mai trimiţând o dată şi mingea în bara transversală.
Deşi „muştruluită” la pauză de primarul Tiseanu, echipa Primăriei nu a putut să conducă în niciun moment pe tabela de marcaj şi s-a văzut învinsă cu scorul de 4-3, iar echipa Poliţiei, condusă din teren de însuşi comandantul Romeo Văsii, a câştigat trofeul pus în joc.

CSM Câmpina, locul al treilea la Cupa „Moş Crăciun”

Formaţia de juniori C a CSM Câmpina a participat săptămâna trecută la Ploieşti la a XVIII-a ediţie a tradiţionalului turneu Cupa „Moş Crăciun”.
Tinerii fotbalişti pregătiţi de Robert Stoica şi-au spulberat adversarele în grupa preliminară: 6-0 cu Astra II Ploieşti şi 1-0 cu Hagianu Mircea Junior II Câmpina. În turneul sferturilor de finală, CSM Câmpina a învins cu 3-1 pe Luceafărul Drajna şi cu 1-0 pe Chimia II Brazi. În semifinale, formaţia câmpieană avea să fie învinsă cu 5-1 de campioana en-titre a României, Petrolul ’95 Ploieşti, echipă care avea să câştige şi trofeul actualei ediţii a Cupei „Moş Crăciun”. Ca o consolare, CSM Câmpina a câştigat finala mică, 5-1 cu Rapid Sălciile, ocupând locul al treilea, o frumoasă performanţă având în vedere că jucătorii formaţiei câmpinene se află la primul lor sezon şi la prima prezenţă într-o asemenea competiţie.