18 ianuarie 2011

Se încing spiritele pesediste, pedeliste şi liberale în politica locală

Nici nu a început bine anul preelectoral 2011 şi scena politică locală pare să dea în fierbere. Iar scânteia au declanşat-o liberalii, cu scrisoarea pe care au trimis-o câmpinenilor de sărbători şi care le-a prilejuit celorlalte partide importante pe scena politică locală – PSD şi PDL – reacţii imediate, unele chiar foarte virulente, ceea ce ne arată că, oricum, ceva mocnea în politica locală. Există un mare dezavantaj al celor care fac politică în Câmpina. În ultimele zile, s-au cerut demisii, explicaţii, s-au făcut promisiuni categorice, dar s-a sărit şi calul, atunci când unii au vorbit despre felul în care îşi gestionează alţii propria viaţă sau când alţii au făcut referire la perioade mai delicate din viaţa celorlalţi.


Scrisoarea întoarsă pe toate părţile
Scânteia care pare să fi generat toată această fierbere pe plan local a fost o scrisoare expediată de PNL către câmpineni şi care a fost asumată, atât prin folosirea siglei partidului, cât şi prin semnătura preşedintelui organizaţiei locale, Virgil Guran. Din toate cele care se spun în scrisoarea respectivă, reprezentanţii PSD şi PDL au fost deranjaţi de câteva aspecte.
„Am ajuns la concluzia că, pe lângă şmecheriile făcute, există şi multă incompetenţă, pentru că altfel nu îmi explic haosul în care trăim. Cred că ne conduc şi oameni care nu au habar ce înseamnă administraţie publică, care nu ştiu ce înseamnă managementul şi care nu au fost în stare să-şi organizeze propria viaţă, darămite pe a celorlalţi”, se scrie în scrisoarea liberalilor.
Liderul PSD, Ion Dragomir, a reacţionat: „Mi-ar plăcea ca lupta politică să o purtăm cu eleganţă, fără atacuri sub centură, care nu cred că îşi au rostul. Eu cred că fondurile locale au fost bine utilizate, s-au efectuat lucrări de calitate, în unele cazuri, la preţuri mai mici decât cele stabilite de studiile de fezabilitate. Eu personal consider că ştiu ce înseamnă un management performant, am şi dovedit-o, ştiu şi ce înseamnă administraţie şi ştiu să-mi organizez şi viaţa mea şi eu cred că şi pe a altora. Oricând sunt dispus să dau un examen de management şi administraţie cu autorul scrisorii”.Şi democrat-liberalii au făcut referire la scrisoarea liberalilor, prin vocea consilierului local Elena Albu: „A apărut o scrisoarea pierdută prin cutiile câmpinenilor la început de an... Scrisoarea exprimă mai mult frustrările partidului care şi-o asumă şi conţine foarte multe lucruri neadevărate. S-a explicat de foarte multe ori de unde au apărut diferenţele de preţ în privinţa lucrării cu sensul giratoriu, care a devenit un adevărat lait-motiv de critică la adresa Executivului local. De asemenea, s-a făcut afirmaţia că oraşul este condus de oameni care nu au habar de management şi administraţie. Afirmaţia este dezonorantă pentru domnul care semnează scrisoarea şi cred că ar trebui să ştie că între managementul unei unităţi administrativ-teritoriael şi cel al unui club de fotbal este o diferenţă foarte, foarte mare. Nu am vrut să dăm prea mare importanţă acestei scrisori, dar ne-a deranjat dezinformarea evidentă a câmpinenilor”.În replică la acuzele formulate, preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran ne-a declarat: „În acea scrisoare nu m-am referit la viceprimarul Ion Dragomir, pentru că îmi dau seama că face şi el ce poate, ci la o parte a consilierilor locali, la primarul în funcţie şi cei care au mai fost primari. Din păcate, afirmaţia este valabilă şi la nivel naţional, unde exemplul Câmpinei se regăseşte la o scară, din păcate, mult mai amplă. A devenit evidentă pentru oricine modalitatea prin care se umblă la banii oamenilor – se supraapreciază nişte lucrări, se acordă unor firme prietene, care umflă consistent devizele, iar din diferenţa foarte mare între costul real al lucrării şi facturile plătite din bani publici, trăiesc şi ei bine, iar firmele respective sponsorizează diverse acţiuni sau activităţi, cu care edilii se laudă sau cotizează direct la partid. Concret, în cazul celebrei lucrări a sensului giratoriu, eu menţin ceea ce am afirmat şi le solicit public să prezinte devizele defalcate ale acestor lucrări, pentru ca aceia care se pricep la construcţii şi la citirea unui deviz să poată vedea cum au fost umflate toate preţurile şi costurile”.

Senatorul Severin a cerut public demisia coloneilor PDL care sunt şi consilieri locali
Unul dintre subiectele abordate de senatorul Georgică Severin la conferinţa de presă a PSD, a fost cel al situaţiei dramatice prin care trec mulţi pensionari militari, care s-au trezit cu pensiile înjumătăţite. „Fac un apel public la consilierii – ofiţeri în rezervă din Consiliul Local Câmpina şi mă refer la consilierii PDL Lucian Cercel, Marian Dulă şi Viorel Bondoc, să arate dacă se solidarizează sau nu cu camarazii lor afectaţi de recalcularea pensiilor. Să arate dacă îi interesează mai mult o funcţie temporară de consilier local sau solidaritatea cu camarazii lor. Ar fi un gest de onoare din partea lor să se rupă de actualul Guvern. Dacă au onoare şi jenă faţă de camarazi, atunci le aştept demisia din Consiliul Local. Dacă nu, sunt la fel ca ministrul Oprea, care şi-a dat cuvântul de onoare că, dacă o singură pensie sub 3.000 lei va fi redusă, atunci îşi dă demisia. De altfel, PSD va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Oprea, care ar trebui să aibă onoare şi să demisioneze. Mii de oameni din ţară au fost obligaţi să părăsească armata prin pensionare pentru ca România să-şi respecte obligaţiile internaţionale faţă de NATO şi UE. Li s-a promis că vor avea vechime integrală în muncă, iar Guvernul Boc îşi bate joc acum de aceşti oameni, le reduce pensiile unora chiar la mai mult de jumătate. Nu există respect faţă de haina militară, faţă de eforturile făcute de aceşti oameni pentru apărarea ţării!”În replică, cei trei consilieri locali ai PDL, care sunt şi ofiţeri în rezervă, s-au arătat surprinşi de apelul fostului lor coleg de partid.
Viorel Bondoc: „Sunt, într-adevăr, nişte măsuri mai puţin populare, dar, din punctul meu de vedere, nu e dracul chiar atât de negru. Eu am primit luna aceasta pensia cam cu o treime mai mică faţă de luna anterioară. Însă, din discuţiile purtate, am înţeles că e doar o măsură temporară până la recalcularea fiecărei pensii militare. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce îl doare treaba asta pe dl. senator Severin?! Asta e soluţia găsită de dumnealui, să ne dăm noi demisia din Consiliul Local?! Consider că nu avem de ce. În momentul în care se va încheia procesul de recalculare, se va emite o decizie şi atunci vom vedea ce e de făcut, dar în nici un caz nu-mi pun problema să demisionez din Consiliu. Am fost ales de cetăţenii municipiului Câmpina”.Lucian Cercel: „Este părerea d-lui Severin că eu ar trebui să demisionez din Consiliul Local. E adevărat că se reduc pensiile, eu încă nu am luat pensia în această lună, să văd exact cât a scăzut, dar am înţeles de la colegi că s-a cam înjumătăţit. Dar consider că nu am de ce să-mi dau demisia. Sunt alte modalităţi pentru ca noi, cadrele în rezervă, să ne recâştigăm drepturile. Poate aş fi putut lua în calcul o demisie dacă ar fi fost o chestiune pe plan local, dar o demisie a mea din Consiliu nu rezolvă problema”.Maria Dulă: „Dacă eu aş demisiona din Consiliul Local aş alina suferinţa camarazilor mei, aş rezolva astfel problema recalculării pensiilor? Aşa crede domnul Severin? Eu nu cred asta! Rămân în Consiliul Local, iar acest lucru nu înseamnă că nu sunt solidar cu camarazii mei!”

Percepţii diferite faţă de ACD
Nici social-democraţii, nici democrat-liberalii nu puteau rata subiectul Alianţei de Centru Dreapta dintre PNL şi PC şi apoi a viitoarei alianţe mari a opoziţiei, care să includă şi PSD. În esenţă, social-democraţii privesc cu optimism spre această alianţă, în vreme ce democrat-liberalii îşi freacă mâinile sperând că alianţa va avea probleme în teritoriu.
„Se vehiculează extrem de mult o alianţă a PSD cu Alianţa de Centru Dreapta dintre PNL şi PC. Discuţiile sunt avansate, iar noi privim cu optimism spre această viitoare alianţă puternică, singura care ar putea duce la înlăturea actualei puteri. Esenţială va fi ajungerea la un numitor comun pentru apărarea democraţiei şi cred că acesta ar fi chiar un nume foarte bun pentru alianţă – Alianţa pentru Democraţie, iar scopul său va fi eliminarea unui sistem care a abandonat orice viziune democratică”, a spus senatorul PSD Georgică Severin.
„Cred că alianţa va fi o mare problemă pentru reprezentanţii acestor partide la nivel local, dar şi pentru electoratele lor. PNL şi PSD vor avea o mare problemă în a-şi convinge electoratul tradiţional advers să voteze candidaţi comuni sau chiar susinerea unui candidat al celuilalt partid. Şi nu m-am referit decât la PNL şi PSD, pentru că, la Câmpina, practic, PC nu contează”, a comentat şi Horia Tiseanu, preşedintele PDL Câmpina.

Florin Anghel  i-a promis lui Tiseanu că nu pleacă din PDL
În mediile politice câmpinene şi nu numai, se vehiculează de ceva timp varianta – foarte certă, pentru mulţi – că Florin Anghel va părăsi PDL în favoarea unei reîntoarceri la PC. Dacă social-democraţii au ocolit subiectul, chiar dacă auziseră de o astfel de variantă, poate şi pentru că l-ar putea avea ca aliat cât de curând pe actualul deputat „portocaliu”, în schimb, preşedintele PDL Câmpina, Horia Tiseanu, a fost ceva mai tranşant: „Da, am auzit astfel de zvonuri şi eu şi chiar am avut o discuţie foarte serioasă cu Florin Anghel, care mi-a spus că nici nu se pune problema să plece din PDL. Nu am de ce să nu-l cred, aşa că, probabil, sunt doar nişte zvonuri aruncate pe piaţă...”

Pedeliştii l-au atacat pe Guran la... fotbal
Deranjaţi în mod evident de atacurile venite dinspre tabăra liberalilor, democrat-liberalii,  prin vocea Elenei Albu, au reacţionat, făcând referiri dure la... clubul condus de Virgil Guran, CSM Câmpina. „Este regretabil că acest club este folosit ca mijloc de propagandă politică şi de rezolvare a unor dispute politice, mai ales că a primit bani şi de la Consiliul Local, anul trecut, în baza Legii 350, fiind vorba de 25.000 lei”, a spus Elena Albu.
În replică, Virgil Guran a contraatacat: „Or fi dat ei vreo lege despre cum să foloseşti un club sportiv în politică... De 17 ani sunt în fotbal şi niciodată nu am făcut aşa ceva. Să facă şi ei ceva în oraşul acesta, dar din banii lor, nu din sponsorizări dubioase, şi atunci vor avea aprecierea mea. Până atunci, nu au ei ce să spună despre acest club!”Şeful PDL Câmpina, primarul Horia Tiseanu, l-a atacat pe Guran tot pe teme fotbalistice, de această dată fiind vorba de terenul de pe Strada Sălaj, acordat de administraţia locală CSM-ului pentru realizarea unei baze sportive. „Am primit o scrisoare la Primărie, semnată de domnul Guran, în care suntem anunţaţi că termenele acordate iniţial de Consiliul Local în atribuirea acelui teren, de un an pentru obţinerea autorizaţiie şi 10 ani pentru folosinţă, sunt prea mici. Am discutat şi am stabilit de comun acord că are dreptate, spunându-i că voi propune Consiliului Local o dublare a acestor termene. Mi-a spus apoi că nu se grăbeşte, că oricum vine iarna şi să o lăsăm pentru anul următor, dar între timp anunţă că renunţă la acest proiect. Mi se pare curios că a renunţat la acest demers şi eu voi propune chiar la şedinţa de la sfârşitul acestei luni a Consiliului Local introducerea acestui proiect. Apoi, îl aştept pe domnul Guran să-şi pună în practică promisiunile faţă de realizarea proiectului, dar şi faţă de copiii Câmpinei pe care îi aminteşte mereu atunci când este vorba de bazele sportive. Dacă nu îşi va respecta promisiunea, atunci înseamnă că nu a vrut niciodată cu adevărat să facă acolo un teren de antrenament şi a fost doar un nou pretext pentru a ataca şi critica administraţia locală”, a spus Horia Tiseanu.
La rândul său, Virgil Guran a precizat: „Nu mai avem nevoie de terenul lor. Am spus-o destul de clar şi îmi menţin afirmaţia. Este adevărat că am avut o discuţie cu Horia Tiseanu şi după ce l-am convins, mi-a spus că va face demersurile pentru a introduce proiectul la şedinţa de Consiliu care urma în câteva zile. Cum eu sunt împotriva acestei practici, de a apărea proiecte peste noapte pe masa consilierilor, i-am spus că poate să-l lase pentru luna următoare... După cum bine se ştie, nu s-a mai întâmplat nimic şi am luat decizia de a renunţa la acest teren. Nu mai am nevoie de ei, pentru că, de fapt, şi aşa ei, ca administraţie locală, ar fi trebuit să facă baze sportive în Câmpina. Dar pe ei nici nu-i interesează, dar ştiu să dea lecţii de administraţie”.

Cuvântul care înţeapă

Scrisoarea lui Guran

Din păcate, săptămâna trecută, capul de afiş al preocupărilor politrucilor locali şi al celor aleşi de noi să ne conducă în administraţia locală a fost scrisoarea lui Guran adresată câmpinenilor înaintea Anului Nou şi nu sărbătoarea zilei oraşului, care a împlinit 508 ani de la prima atestare documentară şi nici sărbătoarea celor 161 de ani de la naşterea geniului culturii române, Mihai Eminescu. Cele două evenimente s-au consumat extrem de discret, aproape în clandestinitate, fără a avea privilegiul de a fi mediatizate în conferinţe de presă precum scrisoarea lui Guran. Ba, mai mult, la festivitatea de deschidere a „simpozionului istoric” organizat (pe 10 ianuarie şi nu pe 8, cum era normal) la Casa Tineretului, de ziua oraşului, primarul Tiseanu a ţinut să aducă în discuţie (în faţa unui auditoriu total dezinteresat de acest subiect) scrisoarea lui Guran, ca pe un mijloc de propagandă electorală care atacă „marile realizări” ale administraţiei locale. Vă daţi seama ce pătruns era primarul de ziua oraşului pe care îl conduce şi în care s-a născut, dacă încă mai visa la scrisoarea lui Guran după aproape două săptămâni de la lansarea acesteia pe piaţă! Multă vreme, săptămâna trecută, m-am întrebat care este logica tărăboiului mediatic iscat de politruci în urma scrisorii lui Guran şi câte frisoane le poate provoca un petec de hârtie semnat de liderul unui partid de opoziţie, dacă au uitat aproape cu desăvârşire de cele două evenimente importante din viaţa oraşului. Răspunsul l-am aflat mai târziu. În scrisoarea lui Guran nu se făcea vorbire despre istoria de 508 ani a oraşului şi nici despre Scrisoarea a III-a a lui Eminescu. Acolo se aducea în discuţie incompetenţa, slugărnicia şi despre cum ajunge banul public în buzunarele unor şmecheri care se căpătuiesc cu largul concurs al celor care azi se simt ameninţaţi.
Scrisoarea lui Guran, din punctul meu de vedere, este reacţia normală a unui partid de opoziţie, care în orice democraţie trebuie să critice puterea, atunci când are motive. Ea a adus în prim-plan o chestiune destul de mediatizată (aşadar, nimic nou) şi anume modul în care autorităţile locale înţeleg să cheltuiască miliarde pentru lucrări edilitare care în mod normal nu ar trebui să coste atât - în cazul nostru sensul giratoriu din imediata vecinătate a Complexului Fibec.
Scrisoarea lui Guran nu a deranjat prin readucerea în discuţie a acestui subiect, ci prin faptul că informaţia a ajuns în mii de case ale câmpinenilor şi astfel Guran a încălcat o lege a tăcerii care funcţionează între politruci de cel puţin 21 de ani.
Scrisoarea lui Guran i-a speriat pe toţi cei care azi sar ca arşi nu pentru cele 5,5 miliarde lei vechi cheltuite la giratoriu pe câteva borduri şi o mână de asfalt - care nu sunt, de fapt, decât vârful icebergului -, ci pentru următoarele posibile dezvăluiri care ar aduce în discuţie alte zeci de miliarde cheltuite după ureche, ca să nu zic după înţelegeri politice bine stabilite. Dacă citiţi cu atenţie printre rânduri în ziare, veţi observa că prinţişorul pedelist Marian Nistor a şi anunţat, în conferinţă de presă, cu scopul evident de a-i minimaliza efectul, că Guran va arunca pe piaţă şi alte informaţii de acest gen.

Ministrul Laszlo Borbely vine la Câmpina

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, va fi prezent astăzi, marţi, la Câmpina, pentru a semna contractul de finanţare pentru investiţia „Reabilitare sit poluat istoric – batal depozitare reziduuri petroliere, din Strada Lacul Peştelui”. Este primul contract care va fi semnat în cadrul Axei 2.1 – Reabilitarea terenurilor poluate istoric din Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Batalul în cauză are 8.000 mp, aparţine municipalităţii şi pentru reabilitarea lui s-au obţinut fonduri europene nerambursabile în valoare de 4,88 milioane euro. Grantul acordat proiectului de investiţii este de 98%, autoritatea locală urmând să asigure cofinanţarea de 2% din totalul cheltuielilor eligibile, la care se adaugă eventuale cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.
Contractul va fi semnat de ministrul Laszlo Borbely şi de primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, iar înainte de ceremonia propriu-zisă, care va avea loc la Casa Tineretului, de la ora 11.30, ministrul Borbely va merge să vadă batalul de depozitare a reziduurilor petroliere din Strada Lacul Peştelui.

Un afacerist câmpinean a cumpărat o clădire de birouri din Bucureşti cu 6 milioane euro


Omul de afaceri Augustin Constantin Oancea din Câmpina, care deţine afaceri cu energie de aproape 100 milioane euro, a achiziţionat, la finele anului trecut, o clădire de birouri din Bucureşti, situată foarte aproape de sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.
Clădirea de birouri „Louis Blanc Offices” a aparţinut companiei Cefin Real Estate, parte a unui consorţiu italian. În această clădire, cu o suprafaţă de birouri de 1.865 mp, îşi au reprezentanţe mai multe companii importante printre care Pirelli, Herbalife, Alitalia, Volksbank sau Institutul de Management în Asigurări.
Conform mai multor surse de pe piaţa imobiliară, câmpineanul Augustin Constantin Oancea a achiziţionat imobilul (aflat la câţiva paşi de sediul Guvernului) pentru o sumă de aproximativ 6 milioane euro.

Firmele deputatului PDL Florin Anghel au încasat zeci de milioane din contracte cu primăriile „portocalii”

Portofoliul de firme controlat – sub diverse forme – de deputatul PDL Florin Anghel este absolut impresionant, acoperind multe domenii de activitate. Firma de bază rămâne, însă Fibec SA, care face parte din Fibec Holding. Florin Anghel deţine 44,2% din Fibec Holding, iar prin soţia sa deţine 33,4% din Fibec SA, firmă pe care a mai şi împrumutat-o, recent, – tot prin intermediul soţiei – cu suma de 22.475 lei, toate datele fiind publicate în declaraţia de avere a parlamentarului democrat-liberal.
Ei bine, în ultimii trei ani, FIBEC SA a derulat 11 contracte cu diverse primării, majoritatea din judeţul Prahova, pentru executarea unor lucrări pe domeniul public. Valoarea totală a acestor contracte depăşeşte 50,66 milioane de lei, după cum reiese din declaraţia de interese a deputatului Florin Anghel, publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor la sfârşitul anului trecut. Potrivit documentului, toate contractele au fost obţinute prin licitaţie publică.
Astfel, Fibec SA a realizat sistemul de alimentare cu apă în comuna Tomşani; reţeaua de apă potabilă de la Floreşti (Cap Roşu); modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă din satul Teşila, comuna Valea Doftanei; modernizarea şi extinderea reţelei de distribuţie a apei în satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei; staţia de epurare şi extinderea reţelei de canalizare în comuna Brebu; extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Secăria.
În alte judeţe, Fibec a executat sistemul de alimentare cu apă în două dintre satele comunei Corbiţa (Vrancea), staţia de epurare şi sistemul de canalizare din comuna Produleşti (Dâmboviţa), reţele de canalizare, staţii de epurare şi modernizare drumuri locale în comuna I.L. Caragiale (Dâmboviţa), sistem de canalizare şi modernizare reţele stradale în comuna Topolog (Tulcea), extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie a apei, sistemul de canalizare şi staţii de pompare a apei uzate în aglomerarea Urziceni (Călăraşi).

Taximetriştii din piaţă şi-au schimbat modul de parcare

O fi mai bine?

A intrat în vigoare o hotărâre a Consiliului Local prin care se modifică structura staţiei de taximetre din apropierea Pieţei Centrale, pe Strada Republicii. Concret, nu mai sunt şase locuri pe fiecare parte a drumului, cu maşinile parcate oblic, ci s-a stabilit ca parcarea taximetrelor să se facă doar pe partea cu biserica şi paralel cu axul drumului. În primele zile, lucrurile au fost destul de încâlcite, poate şi pentru că unii dintre locatarii din zonă îşi lăsaseră maşinile pe locul actualei staţii.
Situaţia se va reglementa, probabil, mai spre primăvară, atunci când se va realiza şi marcajul corespunzător în zonă.
În schimb, taximetriştii sunt nemulţumiţi că nu există şi locuri de aşteptare, pentru că acum nu mai pot supraaglomera staţia cu mai multe maşini decât numărul maxim de locuri prevăzute, 12.
Dacă o fi mai bun sau nu modul în care se parchează acum taximetrele, rămâne de văzut, dar nu poţi să nu constaţi că treaba merge cam pe dos. De ce? În general, cei care iau taxiuri de aici vin dinspre piaţă, astfel încât taximetriştii înşiraţi de-a lungul trotuarului sunt obligaţi să dea cu spatele, pentru a ajunge în... faţă!

Păziţi-vă geanta în Carrefour!

Un caz petrecut recent în complexul comercial Carrefour din centrul Câmpinei a (re)adus în discuţie problema agenţilor de pază care îşi cam pierd vremea prin centrele comerciale.
Concret, o câmpineancă ne-a relatat că a intrat cu geanta la cumpărături, iar după ce a achitat la casă contravaloarea produselor cumpărate, în vreme ce îşi aşeza produsele în sacoşe, cineva i-a sustras poşeta lăsată alături! Femeia a alertat imediat reprezentanţii firmei de pază, dar aceştia s-au arătat mai interesaţi de conţinutul genţii, ceea ce i-a ridicat primele semne de întrebare femeii. Apoi, într-un târziu, la solicitarea expresă a păgubitei, unul dintre agenţii firmei respective s-a dus să verifice pe sistemul de monitorizare video dacă poate fi identificat hoţul. Femeia ne-a povestit că „după o aşteptare de vreo 15-20 de minute, a venit agentul respectiv şi mi-a spus că într-adevăr se vede că intru cu geanta în magazin, iar la plecare nu o mai am!!! Păi asta ştiam şi eu! M-au îndrumat către Poliţie, să fac o plângere şi să urmez toate procedurile în astfel de cazuri. La Poliţie, altă dandana. Mi s-a recomandat să nu declar că mi-a fost furată geanta, ci că am pierdut-o! Probabil, pentru a nu se încărca ei cu o nouă plângere pe care nu ştiu sau nu pot să o rezolve... Îmi pare rău doar că era singura geantă de piele pe care am avut-o în viaţa mea, pe care mi-am cumpărat-o chiar înainte de sărbători şi aveam şi ceva bani, dar am foarte mult de alergat acum pentru toate actele pe care le aveam în geantă”.
În aceste condiţii, cel mai sigur pare a fi să vă păziţi singuri, pentru că nici agenţii firmei de pază din Complexul Carrefour şi nici cei ai Poliţiei Municipale nu se dovedesc prea vrednici atunci când vi se fură ceva.

Clipe cu dirijorul Marin Constantin (I)

Eram în Corul Filarmonicii de Stat „Ciprian Porumbescu” din Ploeşti. Cântasem, în două concerte, la 5 şi 6 Decembrie 1960, Simfonia IX-a de Beethoven (dirijor – Ion Baciu, dirijorul corului – Daniel Stăuceanu, solişti – Emilia Petrescu-Cironeanu, Elena Cernei, Mihail Ştirbei şi Petre Ştefănescu-Goangă) şi pregăteam un concert de madrigale. La una din repetiţii – concertul a avut loc tot în sala Filarmonicii, la 26 Martie 1961 – am fost anunţaţi că vom primi vizita dirijorului Marin Constantin. Acesta era atunci preşedintele onorific al Ansamblului UTM, al cărui cor îl dirijase până în 1957, după care înfiinţase, în 1958, Corul mixt „Gheorghe Cucu”  – desfiinţat după un an şi ceva, pe motiv că marele compozitor fusese cântăreţ la strană! Dar, dincolo de statul de funcţii, Maestrul Marin se bucura de o faimă şi de o stimă binemeritate printre confraţii săi. (Aveam să-mi dau seama şi după aceea, la Corul Universităţii din Bucureşti.) În plus, chiar de pe la începuturile corului UTM-ului, în care intrase ca bariton, devenindu-i apoi dirijor, Marin Constantin avusese în repertoriu un madrigal, „Matona mia cara”, de Orlando di Lasso, cum îşi aminteau trei dintre vechii săi corişti – Florian Duţu, Willi Auerbach şi Lucian Bonifaciu – la înmormîntarea de la 5 Ianuarie a Maestrului. Ceea ce Stăuceanu desigur că ştia. Poate şi Ion Baciu.

Echipierii CSM s-au reunit cu gândul la promovare

După o vacanţă de iarnă binemeritată, având în vedere că în prima parte a actualei ediţii de campionat echipierii CSM-ului au înregistrat o singură înfrângere, elevii lui Robert Opatchi au fost prezenţi, luni după-amiază, la terenul din incinta Căminului Petrol, acolo unde au participat la o primă şedinţă de antrenament, una mai mult de dezmorţire. Încă nu s-a stabilit programul pentru întreaga perioadă precompetiţională de iarnă, ştiindu-se până acum doar că se are în vedere aducerea mai multor jucători, cât mai tineri care să întărească sistemul tactic gândit de antrenor, primele mutări fiind aducerea a trei juniori de la Astra Ploieşti, care se vor afla în probe. În acelaşi timp, conducerea clubului face demersurile necesare pentru a le putea asigura lui Gânju şi coechipierilor săi un nou stagiu de pregătire centralizată, cel mai probabil tot la Valea Doftanei. Odată cu apropierea debutului oficial în anul 2011 se vor căuta tot mai mulţi parteneri, din diverse eşaloane, pentru meciuri amicale, astfel încât fluierul de start al returului să găsească formaţia câmpineană în faţa unui parcurs fără greşeală, la capătul căruia să se bucure cu toţii de promovarea în eşalonul de elită al fotbalului prahovean.

În Câmpina există Cafeneaua microbiştilor

De puţină vreme cafeneaua de pe artera principală a Câmpinei, situată chiar vis-a-vis de hotelul „Muntenia” şi-a schimbat straiele. Ea a fost pavoazată de noul său proprietar cu numeroase însemne fotbalistice, de la mingi şi fanioane sau apărători pentru tibie sau mănuşi pentru portari şi până la tricouri ale unor celebre echipe de fotbal din Europa. Iar la loc de cinste printre aceste tricouri figurează şi unul purtând însemnele CSM Câmpina.
Cafeneaua se doreşte a fi un loc de întâlnire al microbiştilor câmpineni, existând două televizoare mari pe care pot fi urmărite meciurile de fotbal cele mai interesante ale fiecărei zile.

Câmpina a găzduit întâlnirea conducerii FRF cu reprezentanţii cluburilor din sud-estul ţării

Miercuri, la sala mică a Casei Tineretului din Câmpina a avut loc întâlnirea staff-ului federal, în frunte cu însuşi Mircea Sandu, cu reprezentanţii echipelor afiliate din sud-estul ţării. Au fost convocaţi reprezentanţii a 59 de echipe, dintre care s-au prezentat 49. Cei mai mulţi dintre ei, alături de întregul staff federal – sosit la Câmpina direct de la Bacău, de la întâlnirea similară cu reprezentanţii echipelor din Moldova – au participat cu o seară înainte la o masă protocolară la restaurantul „Muntenia”, patronat de omul de fotbal şi bunul amic al preşedintelui FRF, Dan Chiţu.
Din staff-ul federal au făcut parte preşedintele FRF - Mircea Sandu, directorul general - Ionuţ Lupescu, secretarul general - Adalbert Kassai, directorul Şcolii de Antrenori - Mircea Rădulescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor - Vasile Avram, şeful Compartimentului Competiţii - Dumitru Mihalache, şeful Compartimentului de Juniori - Dan Ionescu, precum şi mai mulţi membri ai Comitetului Executiv, în mod special reprezentanţii echipelor din eşaloanele al doilea şi al treilea.
S-au discutat multe dintre problemele curente ale fotbalului la nivelul eşaloanelor al doilea şi al treilea din fotbalul românesc, iar dacă nu mai avem echipe de fotbal în eşaloanele republicane, măcar cu astfel de reuniuni Câmpina să rămână pe harta fotbalului.

Unirea Câmpina şi-a reluat pregătirile cu un nou antrenor

Ceea ce în precedenta ediţie vă prezentam ca fiind foarte probabil, iată că s-a întâmplat... Cu numai câteva zile înaintea reluării pregătirilor, Unirea Câmpina şi-a schimbat antrenorul, Mircea Hagianu fiind înlocuit chiar de predecesorul său, Marius Pălănceanu.
În cadrul unei întâlniri avute cu reprezentanţii acţionariatului clubului Unirea Câmpina, Mircea Hagianu a anunţat că renunţă la colaborarea cu această echipă. „Am văzut că se află într-o oarecare incertitudine şi am decis să-i anunţ că renunţ eu la colaborarea cu Unirea. Aşadar, oficial, nu mai sunt antrenor al echipei Unirea Câmpina, ci mă voi ocupa doar de grupele de copii de la clubul meu”.
Marius Pălănceanu ne-a confirmat că a revenit pe banca tehnică a formaţiei Unirea Câmpina. „Da, după o discuţie pe care am avut-o cu Mara şi cu Bogdan Mănescu, am fost numit antrenor principal, urmând a colabora – ca şi în precedentul meu mandat – cu secundul Daniel Corcodel. Sâmbătă, de la ora 10.30, a avut loc reunirea lotului, iar ca noutăţi au apărut şi câţiva jucători de la Astra Ploieşti, care se vor afla în probe. Apoi, vom intra într-un program normal de pregătire, cu antrenamente şi meciuri amicale”.
Sâmbătă, Marius Pălănceanu a fost instalatoficial pe banca tehnică a formaţiei câmpinene şi a condus prima şedinţă de antrenament. A fost o mişcare uşoară, de reacomodare la efort, urmând ca ritmul antrenamentelor să fie intensificat odată cu apropierea startului de sezon. „Am găsit o stare de spirit bună, dorinţa de a juca fotbal a celor prezenţi, chiar dorul de o miuţă. Trebuie să ne axăm foarte mult pe pregătirea fizică, un capitol deficitar până acum, iar la începutul lunii februarie vom intra într-un stagiu centralizat de pregătire. Până atunci, în această săptămână vom avea trei antrenamente, iar sâmbătă un prim joc amical, pentru a-i vedea la lucru pe cei trei jucători nou sosiţi, trei tineri care au terminat acum junioratul şi care sunt legitimaţi la Astra Ploieşti. După ce îi vom vedea la lucru, vom vedea dacă îi oprim sau nu şi de ce jucători vom mai avea nevoie”, au fost primele cuvinte ale antrenorului Marius Pălănceanu după antrenamentul de sâmbătă.