15 februarie 2011

Florin Anghel şi apropiaţii săi s-au instalat la conducerea PDL în Colegiul 2 Deputaţi

- sub atenta supraveghere a Robertei Anastase -
După ce cu o săptămâna înainte organizaseră în mare secret alegerile pentru organizaţia municipală a PDL, democrat-liberalii s-au întâlnit din nou săptămâna trecută, într-o formulă mai largă, tot la Casa Tineretului. A fost vorba de o întâlnire în care s-au ales structurile de conducere ale unui birou la nivelul Colegiului 2, reprezentat în Camera Deputaţilor de Florin Anghel. Astfel, în prezenţa Robertei Anastase, a parlamentarilor PDL din Prahova, a primarilor din zonă, s-a ales această nouă structură de conducere, impusă de ultimele modificări ale statutului acestei formaţiuni politice.

Întâmplător – sau mai degrabă nu – cu o singură excepţie, întreaga structruă de conducere a Colegiului 2 este formată doar din oameni foarte apropiaţi de Florin Anghel, nucleul dur al celor care l-au urmat pe la toate formaţiunile politice prin care a trecut actualul parlamentar, fie că a fost vorba de PC, de PNDC, de PDL sau de ce-o mai urma...
Aşa cum poate era firesc, Florin Anghel conduce biroul pentru Colegiul 2, vicepreşedinţi fiind Horia Tiseanu, Petre Ion Costache şi Alin Moldoveanu, secertar general – Marius Burtescu, iar printre secterari se numără şi un consilier local câmpinean – Gena Preda.
Reamintim că din Colegiul 2 Deputaţi fac parte municipiul Câmpina şi comunele Băneşti, Brebu, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Poiana Câmpina, Secăria, Şotrile şi Valea Doftanei. În total, 72.283 de locuitori, dintre care 62.997 cu drept de vot. Cu excepţia comunelor Poiana Câmpina şi Şotrile, unde sunt primari PSD, celelalte localităţi sunt conduse de primari PDL, în mai mult de jumătate dintre aceste cazuri fiind vorba de oameni foarte apropiaţi de Florin Anghel şi mai puţin de PDL.

Cuvântul care înţeapă

Multe şi mărunte
  • Sâmbătă, 12 februarie, dacă aveai proasta inspiraţie să ieşi din casă la cumpărături ori la o plimbare matinală prin centrul oraşului, te puteai alege cu o baie de nisip, ca într-un safari într-o zonă deşertică. Vântul puternic şi-a făcut treaba, spulberând nisipul împrăştiat în zilele de iarnă pentru deszăpezire pe carosabil. Probabil autorităţile sunt prea ocupate cu „strategia de dezvoltare locală” şi aşteaptă o rezolvare tot din partea mamei natură, adică vreo ploaie cu spume care să le spele delăsarea.
  • Consultarea populară cu privire la una dintre lucrările arhitecturale pentru modernizarea centrului oraşului s-a dovedit a fi o pierdere de vreme. Câmpinenii nu sunt interesaţi de un astfel de proiect fantezist (care, după părerea mea, am mai spus-o, nu va avea soluţii de finanţare în următorii 10 ani), din moment ce nu s-au prezentat la vot decât aproximativ 300 de cetăţeni. Din păcate şi asupra multora dintre aceştia planează suspiciunea de a fi fost trimişi la „urnă”, unii de către şefii lor din administraţia locală, iar alţii de un anumit preot dintr-o parohie apropiată, în cuget şi simţire, de edilul nostru şef. Căci altfel cum se explică „pelerinajul” unor pensionari care nu ies din casă decât duminica, la slujba bisericească, a căror opţiune de vot era notată îngrijit, pe un bileţel, ca un soi de pomelnic.
  • În interviul publicat săptămâna trecută de ziarul nostru, primarul Tiseanu a dat două răspunsuri interesante. Unul se referă la frustrarea pe care o simt pedeliştii după plecarea senatorului Severin în barca celor roşii, iar celălalt la proiectul „Calea Dacia”. În ambele situaţii, Tiseanu a dat dovadă de multă „diplomaţie”. Dacă în ceea ce îl priveşte pe Severin aş putea să înţeleg de ce îi „regretă” plecarea... (citiţi continuarea pe www.cuvantulcareinteapa.blogspot.com)

Azi se aprobă bugetul Câmpinei

Chiar dacă termenul limită impus de lege pentru aprobarea bugetului local a expirat pe 12 februarie, Consiliul Local va dezbate şi aproba bugetul local într-o şedinţă extraordinară care va avea loc azi, 15 februarie.
Având în vedere majoritatea existentă în Consiliul Local, o majoritate care îşi asumă integral şi bugetul Câmpinei, este de aşteptat să nu fie nici un fel de problemă în privinţa adoptării bugetului local. Valoarea bugetului local, conform proiectului, este de 81,472 milioane lei, adică peste 814 miliarde lei vechi, cu peste o sută de mniliarde lei vechi mai mic decât bugetul local aprobat la începutul anului trecut.
Consilierii vor profita de această şedinţă extraordinară pentru a mai aproba şi indicatorii tehnico-economici pentru şase lucrări de investiţii preconizate pentru acest an. Este vorba de modernizarea străzilor Pompelor, Răsăritului, Granicului, Agriculturii, Badea Cârţan şi Cocori.

Comasarea spitalelor a născut vii polemici şi soluţii aiuritoare

După ce Ministerul Sănătăţii a anunţat lista spitalelor care vor fi comasate sau transformate în cămine pentru bătrâni, autorităţile locale din întreaga ţară, afectate de această decizie, au contraatacat, încercând să determine Ministerul Sănătăţii să revizuiască lista.
Este şi cazul Câmpinei şi al localităţilor din jur. Reamintim, la Câmpina, ministerul intenţionează comasarea Spitalului de Psihiatrie Voila cu Spitalul Municipal. După cum v-am informat în ediţie precedentă, primarul Horia Tiseanu a pregătit un memoriu către Ministerul Sănătăţii, în care solicita renunţarea la ideea comasării Spitalului Voila cu Spitalul Municipal Câmpina. Tiseanu nu a fost singurul edil prahovean nemulţumit de intenţia ministerului. Mai mult, la Floreşti, peste o sută de salariaţi ai spitalului de Pneumoftiziologie au întrerupt lucrul şi au ieşit în stradă, protestând faţă de măsura transformării acestei unităţi medicale în azil de bătrâni. În urma numeroaselor demersuri ale autorităţilor locale, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, s-a întâlnit la mijlocul săptămânii trecute cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, o astfel de întâlnire – dar strict pentru problema Câmpinei (sau a Spitalului Voila) – urmând s-o aibe cu ministerul şi deputatul democrat-liberal Florin Anghel. Cosma s-a întors cu veşti pe care le-a considerat bune de la Bucureşti. Nu vom insista asupra tuturor unităţilor medicale din judeţ, afectate de intenţia ministerului, dar surpriza cea mai mare a anunţat-o Mircea Cosma în privinţa Spitalului de Boli Pulmonare Breaza, care ar fi urmat să fie comasat cu Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna şi mutat la Drajna. Cosma a precizat că a obţinut o serie de rezultate favorabile pentru mai multe dintre unităţile medicale prahovene şi că va mai avea întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii până la 28 februarie, când se preconizează încheierea procesului de reorganizare al unităţilor spitaliceşti.

Surpriza de la Poiana
Surpriza reorganizării unităţilor spitaliceşti prahovene a venit de la Poiana Câmpina. Mircea Cosma a anunţat că a propus ministerului ca Spitalul de Boli Pulmonare Breaza să fie mutat în spaţiul fostului spital de la Poiana Câmpina şi să funcţioneze ca secţie exterioară a Spitalului de Pneumoftiziologie din Floreşti, care nu va mai fi desfiinţat, aşa cum intenţionase ministerul. Chiar dacă planul lui Cosma pare a încurca socotelile lui... Florin Anghel, surpriza şi mai mare a venit de la Primăria Poiana Câmpina, primarul Aurel Duţă declarându-ne: „Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic... Împreună cu Consiliul Local am decis la şedinţa la care am aprobat bugetul local ca la şedinţa de la finele acestei luni să adoptăm o hotărâre prin care să scotem la licitaţie pentru concesionare fosta secţie exterioară a Spitalului Municipal, urmând să-i păstrăm funcţionalitatea de spaţiu medical. Principala noastră dorinţă este de a găsi pe cineva care să investească şi să modernizeze şi cealaltă aripă a spitalului din localitatea noastră”.

Încă o strategie...

La Primăria Câmpina a fost lansat oficial proiectul “Strategia de dezvoltare locală a municipiului”. Un proiect în valoare de 286.890 lei, pentru care s-a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Fondul Social European, iar contribuţia de la bugetul local este de 5.737 lei. Nu este un proiect care să însemne foarte mult pentru cetăţeanul de rând şi nu se va vedea nimic concret în Câmpina, după realizarea acestei strategii. Pare mai degrabă un document birocratic, lucru recunoscut oarecum şi de primarul Horia Tiseanu: „Pentru anumite proiecte cu fonduri europene, este obligatoriu să ai o strategie de dezvoltare locală, fără de care scad şansele de a obţine bani de la Uniunea Europeană”.

“Este necesară o astfel de strategie în care vor fi incluse proiectele noastre de dezvoltare socială şi economică pentru următorii ani. De asemenea, este un document foarte important, necesar şi pentru obţinerea unor noi fonduri europene, iar Câmpina a accesat destul de multe proiecte, fiind o localitate fruntaşă din acest punct de vedere. Derulăm deja cinci proiecte cu fonduri europene, cuprinse între 500.000 euro şi 6 milioane de euro, şi alte două proiecte cu fonduri guvernamentale”, a mai declarat primarul Horia Tiseanu.
La rândul ei, Gabriela Barbu, cea care alături de colega ei, Dana Hoitan, se va ocupa de implementarea acestui proiect, a mai adăugat: „Trebuie să realizăm acest proiect în 12 luni, dar eu am convingerea că până la finalul lunii octombrie 2011 va putea fi aprobat în Consiliul Local. De asemenea, vom realiza chiar şi un ghid al investitorului în Câmpina, dar şi dezbateri publice cu cetăţenii, cu reprezentanţii mediului de afaceri, instituţiilor culturale, unităţilor de învăţământ, organizaţiilor neguvernamentale. Noua Stregie Locală de Dezvoltare va fi valabilă entru perioada 2011-2017”.
Amintiri cu Agenda Locală 21
Primarul Horia Tiseanu s-a refreit şi la Agenda Locală 21, despre care a spus că „cea mai mare parte a obiectivelor din precedenta strategie, Agenda Locală 21, din 2004, au fost realizate sau sunt în curs de realizare. Oricum, acea strategie este valabilă până în anul 2014”.
Cum amintita Agendă Locală 21 a fost mai degrabă un eşec, asupra căruia ne vom opri într-una dintre ediţiile noastre viitoare, jurnaliştii au insistat asupra acestui subiect. La rândul său, primarul Tiseanu a... insistat că „cea mai mare parte a obiectivelor au fost realizate” şi l-a pus în încurcătură pe Marian Nistor - actualul consilier local fiind unul dintre cei responsabili de implementarea Agendei Locale 21 – atunci când l-a invitat să detalieze subiectul. Nistor s-a mărginit să spună că: „Agenda Locală 21 a fost mai degrabă un exerciţiu, un proiect pilot la acea vreme, iar cea mai mare parte a obiectivelor au fostr realizate sau sunt în curs de realizare”.

Va pune Poliţia Locală mâna pe... „caracatiţe”?

Primarul Horia Tiseanu crede că nu este momentul oportun...

La începutul acestui an, când s-a aprobat în Consiliul Local înfiinţarea Poliţiei Locală, practic, prin reorganizarea Poliţiei Comunitare, consilierul Daniel Telegescu a venit cu o propunere interesantă. „Am vorbit cu conducerea actualei Poliţii Comunitare, viitoare Poliţie Locală şi ar putea fi preluat acest serviciu de blocare a roţilor. Oricum, poliţiştii fac toată treaba, iar firma respectivă doar încasează banii Implică fonduri mici, ar fi nevoie de o maşină specială pentru ridicare şi de mai multe caracatiţe”, a spus Daniel Telegescu
În momentul de faţă, acest serviciu este asigurat de firma ploieşteană, Strand Auto Serv, care are contract cu  administraţia câmpineană din 2007, iar scopul acestuia este desfăşurarea în comun a activităţilor de blocare, ridicare, transport, depozitare, pază şi eliberare a maşinilor staţionate neregulamentar pe domeniul public. Pe scurt – blocarea roţilor, pentru că nici o maşină nu a fost până acum ridicată, transportată, depozitată, păzită şi apoi eliberată. Conform contractului cu firma ploieşteană, Primăria Câmpina primeşte 40% din cuantumul încasărilor pentru blocarea roţilor, iar Strand Auto Serv – 60%. În 2009, din blocarea roţilor s-au încasat 53.313 lei la bugetul local. În 2010, suma a scăzut considerabil, încasându-se doar 32.653 lei.

Câmpineni, vi se pregăteşte ceva!

Primarul Horia Tiseanu va trimite 15.000 de scrisori cetăţenilor
La fel ca la fiecare început de an, primarul Horia Tiseanu le scrie câmpinenilor. În acest an s-au tipărit 15.000 de scrisori, astfel încât în fiecare gospodărie din Câmpina să ajungă un răvaş de edilul-şef. Sunt prezentate cele mai importante realizări ale anului 2010, dar şi priorităţile anului în curs. Astfel, sunt prezentate atât lucrările de investiţii realizate, cât şi proiectele sociale derulate, se prezintă proiectele cu fonduri europene şi naţionale acceptate spre finanţare şi sunt amintite obiectivele prioritare ale administraţiei locale pentru anul în curs, precum şi proiectele ce se vor realiza din fonduri de la Ministerul Mediului, dar şi proiectele pentru care s-au depus solicitări de accesare a unor fonduri europene.

„Târgul Mierii - Câmpina 2011”

Asociaţia Apicolă Valea Prahovei organizează în perioada 18-20 februarie 2011, în parteneriat cu Consiliul local şi Primăria municipiului, „Târgul  Mierii - Câmpina 2011”, manifestare devenită tradiţională, care continuă o tradiţie de jumătate de mileniu.
La cea de-a şasea ediţie „modernă”, TÂRGUL MIERII-Câmpina a devenit cea mai importantă manifestare de profil,organizată de o asociaţie apicolă înfiinţată după `89.
Locul de desfăşurare: Municipiul Câmpina - Casa Tineretului interior şi exterior.
Sunt invitaţi să participe toţi producătorii apicoli sau firmele care sunt interesate de vânzarea şi promovarea produselor apicole.Vor fi deasemenea prezenţi meşteri populari cu meşteşuguri tradiţionale .
Evenimentul se adresează apicultorilor din întreaga ţară.
Programul manifestarilor:
Vineri 18  februarie 2011  între orele 11.00-17.00
Concursuri. Detalii, regulament şi mod de desfăşurare a concursurilor  pe situl aavph.weebly.com, Târgul Mierii 2011- secţiunea Concursuri.
De la ora 17.00 Mircea Vintilă -concert de muzică folk   intrarea liberă.
Sâmbătă 19 februarie 2011, între orele 8.00-17.00
Adunarea Generală a Federatiilor Apicole din Romania-ROMAPIS.
De la ora 18.00 Balul Stuparilor 2011.
Duminică 20  februarie 2011 între orele 8.00-17.00 
Conferinţă-simpozion : Apicultura azi
Tombolă cu premii.

Pictură şi lecturi publice

  • Vernisajul de pictură „Elisabeta Stănciulescu”
  • „Proză scurtă” - Serghie Bucur
 În penultima ediţie a săptămânalului nostru apreciam preocuparea Cercului Literar „Geo Bogza” al Casei Municipale de Cultură privind diversificarea formelor de activitate iniţiate - conferinţe şi lecturi -, ambele bucurându-se de o largă audiţie la public. Seria surprizelor plăcute, cu care a debutat anul cultural 2011, a continuat şi la ultima întâlnire a cenacliştilor de săptămâna trecută, cu un reuşit „cuplaj” de pictură şi lecturi publice.
Florin Dochia, amfitrionul evenimentului, a salutat prezenţa distinşilor oaspeţi: Constantin Trandafir, Christian Crăciun, Gherasim Rusu Togan, Alexandru Blank, Elisabeta Stănciulescu, Alin Ciupală, Iulian Moreanu, Serghie Bucur, Florin Frăţilă, Ştefan Al. Saşa, Emil Sud, Elena Murariu, Ion Mircea şi alţi iubitori ai culturii româneşti.
În prima parte a programului, doritorii de artă au admirat vernisajul pictoriţei Elisabeta Stănciulescu, în cadrul căruia culoarea, ca principal mijloc de expresie al artei autoarei, a fost aleasă cu grijă, asigurând valoarea estetică a lucrărilor. „Aşezarea pe pereţi a tablourilor - a apreciat Florin Dochia - a creat o altă atmosferă, a încălzit acest spaţiu. Expoziţia a impresionat prin formă şi culoare”.
În acordurile discrete ale unei simfonii clasice, activitatea a continuat cu etapa a doua a ciclului de lecturi publice, cu proza scurtă, susţinută de scriitorul Serghie Bucur, care a oferit invitaţilor câte un set de materiale („Infracţiune”, „Vedenia”, „Premiera”, „Naufragiul”, „Aer curat”, „Asfalt încins”), dintre care le-a prezentat pe primele două.
Apreciind calitatea lecturilor, literaţii au ţinut să facă unele comentarii interesante. „Serghie Bucur scrie foarte bine proză. Are capacitatea scriiturii. Scrie nuvelete. Foloseşte un sistem de referenţialitate” (Constantin Trandafir); „Serghie Bucur este un cumulard: prozator, poet, pictor, pianist. Este foarte greu să scrii o proză care să aibă impact asupra cititorilor” (Alin Ciupală); „Ultima proză citită părea de genul fantasticului, la o lume ireală, ceea ce este o calitate. Dintr-o expresie normală, banală, aura pe care o îmbracă piesa duce la ceva miraculos” (Florin Dochia); „Lectura să fie rezumativă, iar cenacliştii să primească anticipat materialele” (Alexandru Blank).
Receptiv la aprecierile şi recomandările colegilor, ziaristul Serghie Bucur şi-a exprimat bucuria revederii, satisfacţia reluării activităţii cercului literar (care însumează peste 500 de întâlniri) şi, mai ales, asupra noilor forme de manifestare.
Prezentarea calendarului activităţilor culturale pentru lunile februarie - martie 2011, de către Florin Dochia, a încheiat o reuşită serată literar-artistică. (Theodor MARINESCU)

Clipe cu dirijorul Marin Constantin (II)

Prima invitare, pentru Zilele Hasdeu din 1995, a fost respinsă de Maestrul Marin Constantin însuşi. Întâlnirea noastră pentru prezenţa Madrigalului la acel eveniment a fost şi caldă şi rece-fierbinte. Caldă, pentru că Maestrul s-a bucurat că este invitat, în sfîrşit, la el acasă. Căci, deşi născut la Urleta, în apropiere de Câmpina, şi acolo era acasa sa, totuşi şi Câmpina – cum se întâmplă cu localităţile mai mari, care polarizează o zonă şi către care tind întâi toţi locuitorii din jur – era acasa sa, casa cea mare am putea zice. În atâta timp în care străbătuse ţara în lung şi-n lat şi toate meridianele lumii, stând la loc de cinste alături de lumea bună a muzicii – iată, de pildă, la sărbătorirea a 750 de ani ai Berlinului, au mai fost Yehudi Menuhin, Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache, Ricardo Mutti, Claudio Abbadi, Bolşoi Teatr, London Symphony Orchestra, Scala din Milano, Opera de Stat din Viena, Konzertgebow Orchester etc. – nu se găsise un prilej sau cineva pentru a-i deschide şi casa cea mare. Iar acum mă aflam eu în faţa sa şi încasam pentru toţi şi pentru un timp aşa de îndelungat. Maestrul era ca şi Prea Cucernicul Părinte Petru Moga, vrednicul Iconom Stavrofor al Parohiei Sfântul Nicolae din Câmpina (Slobozia) – Doamne-ajută, Părinte! – care-şi ceartă enoriaşii prezenţi, pentru cei care nu se duc la slujbă, în loc să-i muştruluiască pe aceia (dar cum să-i prindă?). Prilejul era şi el pentru că, la 26 Februarie, se redeschidea, după ani lungi de restaurare, Muzeul Hasdeu, şi prezenţa Maestrului Marin şi a Madrigalului ar fi dat un plus de strălucire acestui moment atât de aşteptat. Dar şi Maestrul – născut pe 27 Februarie 1925 – avea programul său, urmând a fi sărbătorit pentru cele şapte decenii de viaţă. Pe de altă parte, conducerea Muzeului de Istorie avea faţă de manifestările Muzeului Hasdeu cam acelaşi comportament ca acela din 1975 şi de după aceea, faţă de Salonul „...n...o...u”, aşa că n-a fost de acord, participând şi ea, să mai facem şi Zilele Hasdeu. Chit că tot redeschideam Muzeul şi cu atât mai mult ar fi trebuit ca Zilele să se ţină. A fost îmbucurător însă că Maestrul ne-a promis că va veni la Câmpina în anul următor.

CSM Câmpina a continuat seria partidelor amicale

Chimia Brazi - CSM Câmpina 4-0 (1-0)
Marţi, la Izvorani, pe terenul din incinta Bazei Olimpice de pregătire, a avut loc un nou joc amical pentru CSM Câmpina, parteneră fiindu-i una dintre fruntaşele seriei prahovene din Liga a III-a, Chimia Brazi. Scorul final nu reflectă just realitatea din teren. Chiar dacă formaţia din Liga a III-a a avut maturitatea de a apăsa pe pedala de acceleraţie atât cât a fost nevoie, totuşi, şi câmpinenii au avut câteva ocazii importante la poarta adversă. Practic, doar prima repriză ar putea fi considerată relevantă din punct de vedere al rezultatului. Cu puţine minute înainte de pauză, la 1-0 pentru Chimia, câmpinenii au ratat o mare ocazie de a egala. La pauză, antrenorul Robert Opatchi a făcut mai multe schimbări în primul 11, iar chimiştii s-au desprins imediat, profitând de câteva greşeli individuale în defensiva câmpinenilor.

Conpet Ploieşti – CSM Câmpina 1-3 (0-3)
Într-un nou joc amical, disputat joi, echipierii CSM-ului au oferit o frumoasă surpriză, învingând o formaţie din Liga a III-a, Conpet Ploieşti, chiar în fieful ei de lângă Aerodromul Strejnic. Elevii lui Robert Opatchi au început foarte bine partida şi cu condus chiar cu 3-0 la pauză, prin golurile marcate de Necula (2) şi Grigoraş. După pauză, Opatchi a rulat întreg lotul de jucători, în vreme ce echipierii formaţiei de Liga a III-a s-au ambiţionat, au atacat mai mult, dar au reuşit un singur gol, astfel încât scorul final a oferit una dintre cele mai frumoase surprize: 3-1 pentru CSM Câmpina.

Petrolul II Ploieşti – CSM Câmpina 5-3 (1-2)
CSM Câmpina a continuat seria jocurilor amicale din perioada precompetiţională cu o nouă deplasare, sâmbătă, în faţa „satelitului” „lupilor galbeni”, Petrolul Ploieşti, formaţie care activează în Liga A Prahova şi care este pregătită de un câmpinean, Valentin Negoiţă, fost jucător la Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti. Câmpinenii au început bine şi această partidă şi au reuşit să conducă la pauză cu 2-1. Dincolo de rezultatul în sine, mulţumitoare a fost prestaţia în teren a elevilor lui Opatchi. După pauză, însă, pe fondul numeroaselor schimbări de efectiv, trei greşeli individuale în defensiva câmpineană au întors rezultatul, astfel că la capătul celor 90 de minute de joc, ploieştenii s-au impus cu scorul de 5-3. Golurile CSM-ului au fost marcate de Negreanu (2) şi Gânju, din  lovitură de pedeapsă.
Următorul meci amical al CSM-ului este programat miercuri, 16 februarie, de la ora 11.00, la Filipeşti, cu o echipă din Liga a III-a, AFC Filipeşti.

Unirea Câmpina a fost în cantonament

La numai câteva zile după CSM Câmpina, şi cealaltă formaţie de fotbal a Câmpinei, Unirea a intrat în cantonament. Ei nu au ales muntele, ci au preferat să fie foarte aproape de casă, locul devenit tradiţional pentru cantonamentele Unirii fiind hotelul de la Casa Tineretului. Pe perioada celor şapte zile ale stagiului de pregătire, eleviilui Marius Pălănceanu au fost nevoiţi să pună accent pe pregătirea fizică, momentele întâlnirii cu mingea la antrenamente fiind ceva mai rare decât ar fi fost dorinţa jucătorilor.
Echipierii de la Unirea Câmpina au susţinut şi două jocuri amicale, sâmbătă, pe teren propriu, cu Precizia Breaza, iar duminică, în deplasare, cu CS Cornu, ambele formaţii activând în Liga B Prahova.Ambele partide le-au încheiat cu victorii, 1-0 cu Precizia Breaza şi 5-1 cu CS Cornu.