01 martie 2011

Colaborarea administraţiei cu HidroPrahova, o ecuaţie cu multe necunoscute şi o singură certitudine

Pe cât de dificilă a fost relaţia administraţiei locale cu defuncta Companie Publică de Gospodărie Comunală, pe atât de plină de surprize este şi colaborarea cu HidroPrahova, fiecare nou element al acestei coabitări părând a da apă la moară celor care nu au privit cu ochi buni asocierea Câmpinei la HidroPrahova. Ultima năzbătie a acestei colaborări a fost că aleşii locali au constatat că nu mai au nici un cuvânt de spus în stabilirea preţului apei. Culmea, chiar ei votaseră acest lucru!!!

Strategie cu... surprize!
Totul a pornit de la consilierul Gheorghe Sandu, care a întrebat de ce în Consiliul Local nu se ştie nimic despre majorarea preţului apei şi canalizării, despre care asociaţiile de proprietari au fost deja înştiinţate prin adrese din partea HidroPrahova? Privirile tuturor s-au îndreptate spre secretarul Paul Moldoveanu, reprezentantul administraţiei câmpinene în AGA de la HidroPrahova. Simţindu-se vizat pentru răspuns, acesta a spus: „Aţi aprobat în decembrie anul trecut Strategia de aprobare a preţului pentru serviciul de apă şi canalizare. Conform acestei strategii, care se întinde pe patru ani, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova” este cea care stabileşte preţul apei şi nu mai este nevoie de aprobarea noului tarif în consiliile locale. Se doreşte o uniformitare a preţului apei, iar majorarea la 3,72 lei/mc pentru apă şi 1,50 lei pentru canalizare a intrat deja în vigoare de la 1 februarie”. „Atunci când am discutat această strategie şi am ridicat unele semne de întrebare, m-aţi contrazis”, a ţinut să reamintească Elena Albu. Şi, uite-aşa, Consiliul Local a comis-o!

Tiseanu: „Am luat-o!”Şi primarul Horia Tiseanu s-a arătat nemulţumit de această nouă găselniţă a HidroPrahova, prin care Consiliul Local a pierdut atributul de a stabili preţul apei şi canalizării. „Nu vreau să aduc nici un argument în favoarea HidroPrahova. Nici eu nu sunt de acord cu această variantă de majorare a preţului. Dar vreau să ştiţi că, în calitate de primar, mă vor chema să semnez contractul de delegare a gestiunii. Şi dacă acest contract nu va fi similar celui mai vechi, aprobat de Consiliul Local, nu voi semna nimic. Când ne-au cerut aprobarea acelei strategii, ne-au spus că este aşa, o chestiune mai mult teoretică... Ce să mai vorbim?! Am luat-o! Adică, ne-au păcalit, ăsta e adevărul!” – a spus Tiseanu.

Bondoc vrea disculparea Consiliului Local în ochii... electoratului
Atunci când toată lumea părea a fi de acord că HidroPrahova a păcălit din nou administraţia locală, iar unii chiar se întrebau ce s-ar întâmpla dacă nu se va semna un nou contract de gestiune a serviciului de apă şi canalizare cu HidroPrahova, a solicitat cuvântul democrat-liberalul Viorel Bondoc. „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a aprobat creşterea preţului la apă, iar Consiliul Local cred că ar trebui să se disculpe într-un fel, să ştie câmpinenii că nu este vina noastră pentru această majorare a preţului apei!”, a spus Bondoc.

Cuvântul care înţeapă

Politicianism ieftin

În ultimele zile am avut o senzaţie puternică de neputinţă în faţa realităţii, provocată de sentimentul că demnitatea şi cinstea sunt pe cale de dispariţie. În locul lor a apărut o gaură neagră care nu ne mai dă posibilitatea să ne împotrivim în faţa celor ce ni se întâmplă. Trăim în haos, la discreţia unor nenorociţi pe care i-am ales să ne dispreţuiască, să ne facă să ne simţim străini în propria ţară şi cu mâinile legate. În cinismul lor, nenorociţii ne cer să fim raţionali, să ne obişnuim cu sărăcia şi eventual, în calitate de victime, să le mulţumim că ne jefuiesc. Aş vrea să pot să-i urăsc, însă ştiu că ura este o manifestare a neputinţei şi încă nu-mi permit să fiu neputincios, chiar dacă mă încearcă această senzaţie, într-o ţară întârziată, condusă de baroni locali, instituţii corupte, comunişti şi securişti. Cu câtă amărăciune spun asta!
Săptămâna trecută scriam despre falimentul sportului local şi despre cum vor să-şi „cumpere” imagine şi voturi, cu bani publici, pe spinarea sportului, politrucii asfaltangii care deţin puterea în consiliul local. Am făcut-o mai mult pentru a le trezi demnitatea şi poate, cine ştie, orgoliul de a demonstra ca nu sunt doar nişte maşinării care ridică mâna (votează) în funcţie de interesele altora. Deznodământul a fost, însă, cel la care mă aşteptam. În marea lor majoritate, cu două excepţii (Elena Albu - PDL şi Enache Dragomir - PNL, care s-au abţinut), consilierii locali au votat asocierea dintre administraţia locală şi clubul de fotbal Unirea Câmpina, un proiect fără formă şi fără fond. Grăbiţi să-şi parafeze înţelegerea electorală cu patronii clubului de fotbal, politrucii şi-au dat „definitivatul” incompetenţei şi al slugărniciei promovând un proiect fantomă, în care nu sunt stipulate condiţiile viitoarei colaborări, încadrările legale ori sumele care se preconizează a fi alocate din bugetul local, buget pentru care noi plătim taxe cu 20% la mari. Totul se discută pe sub masă, iar noi, contribuabilii, trebuie să ne mulţumim cu explicaţiile lor infantile şi eventual să-i aplaudăm pentru asfalt, sensuri giratorii şi bordurile pe care le înşiră an de an, fără încetare.
După cum am mai spus şi săptămâna trecută, am fost şi voi rămâne un susţinător al fenomenului sportiv şi cred cu tărie că orice ban alocat din buget pentru susţierea sportului (mai ales la nivel de copii) este o cheltuială mult mai eficientă decât o investiţie în asfalt ori în borduri, însă nu sunt de acord ca banul public să fie folosit în mod discreţionar de slugile acestui sistem politic nenorocit, pentru sprijinirea anumitor ramuri sportive (în cazul nostru fotbalul) în scopuri electorale. Dacă mai au o fărâmă de bun simţ, cei care au pus la cale trocul electoral despre care am vorbit, trebuie să renunţe la acest politicianism ieftin şi să-şi reconsidere atitudinea faţă de sportul local, oricare ar fi el.
P.S. Nu ştiu dacă aţi auzit că furnizorul serviciilor de apă şi canal în Câmpina, HidroPrahova, îşi poate majora tarifele după cum pofteşte şi asta datorită „competenţei” politrucilor din Consiliul local, care au votat, la un moment dat, un document, fără să-l citească în profunzime şi care le permite celor de la HidroPrahova orice modificare de preţ fără acordul administraţiei locale. Pus în faţa acestei crase neglijenţe, primarul Tiseanu a declarat: „Ce să mai vorbim?! Am luat-o! Adică, ne-au păcalit, ăsta e adevărul!” Fără comentarii.
Florin FRĂŢILĂ

Ce cred consilierii locali că-i lipseşte Câmpinei?

La şedinţa Consiliului Local Câmpina de la finele lunii februarie, printre altele, s-a aprobat şi o hotărâre privind alocarea fondurilor repartizate pentru activităţi culturale, educative, de tineret şi recreere. În primul rând, trebuie subliniat, că suma totală acordată acestor activităţi a scăzut de la 577.000 lei, anul trecut, la 519.000 lei.
În timpul discuţiilor, la propunerea consilierului Marian Dulă s-a aprobat alocarea sumei de 2.000 lei pentru un concurs de creaţie al cărui „obiect” să fie imnul municipiului Câmpina. Pentru muzica şi textul viitorului imn al Câmpinei, nici un consilier nu a obiectat să se aloce această sumă, propunerea venind la puţin timp după ce şi în comuna Măgureni s-a aprobat o hotărâre similară, culmea, exact cu aceeaşi sumă. S-au rezolvat, oare, toate problemele Câmpinei şi aceasta rămăsese singura nerezolvată?!
În comparaţie, aceiaşi consilieri au aprobat doar... 250 lei pentru Ziua Naţională a României, lucru remarcat de liberalul Dragomir Enache. La rândul său , Elvis Arghir a preluat ideea şi a propus alocarea sumei de 10.000 lei pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale. „Şi ce manifestare să facem cu 10.000 lei?”, a fost întrebarea venită din partea Executivului. Iar până la „gândirea” unui eveniment concret, lucrurile au rămas aşa cum se stabilise iniţial...

Grădiniţă nouă pe Aleea Parcului

Grădiniţa nr. 1 din Câmpina, situată pe Strada Plevnei, în apropierea Creşei, nu mai face faţă numărului tot mai mare de copii, deşi administraţia locală a investit destul de mult în ultimii ani în repararea şi modernizarea clădirii vechi de aproximativ o sută de ani. De altfel, în august 2007, s-au produs cele mai ample lucrări de renovare şi modernizare, fiind schimbat acoperişul şi înlocuite ferestrele cu geamuri termopan (imaginea alăturată este din timpul acelor lucrări). Autorităţile locale împreună cu Inspectoratul Şolar Judeţean au decis că ar fi nevoie de o nouă grădiniţă. În sarcina administraţiei locale a revenit găsirea unui teren propice pentru o asemenea investiţie, iar acesta a fost găsit pe Aleea Parcului, chiar în spatele Şcolii Generale „Ion Câmpineanu”. Acum, rămâne de văzut cât de rapid se vor găsi fondurile necesare unei asemenea investiţii.

Şcoala Generală din cartierul Voila şi-a pierdut personalitatea juridică

În cadrul „reformei statului” promovată de la cel mai înalt nivel, printre multe altele, au fost vizate şi instituţiile de învăţământ. Deşi, în primă fază, la Câmpina se părea că nici o şcoală generală nu-şi va pierde personalitatea juridică, totuşi, în ultimul moment, în actul normativ a fost inclusă şi Şcoala Generală nr. 3 din cartierul Voila, care devine o structură componentă a Şcolii Generale „Cuza” (fosta Şcoala 8).
Efectele sunt mai degrabă la nivelul conducerii şi la nivel birocratic, pentru că elevii şi cadrele didactice de la şcoala din cartierul Voila îşi vor desfăşura în continuare orele de curs în acelaşi imobil. În schimb, vă dispărea funcţia de director al acestei şcoli, iar pentru orice act necesar – inclusiv o banală adeverinţă – cei interesaţi vor trebui să bată drumul din cartierul Voila până la Şcoala „Cuza”.

Liderii sindicaliştilor din Cartel Alfa s-au întâlnit cu senatorul Severin

La finele săptămânii trecute, la Casa Tineretului, a avut loc întâlnirea lunară a liderilor de sindicat din cadriul filialei judeţene a CNS Cartel Alfa. Preşedintele CNS Cartel Alfa Prahova, Iosif Mihăilescu, a avut iniţiativa de a invita la şedinţele lunare ale liderilor de sindicat parlamentarii prahoveni. „Prin rotaţie, de la fiecare formaţiune politică, fără nici o discriminare, oi vom invita pe rând pe toţi parlamentarii prahoveni, pentru un dialog direct cu liderii noştri de sindicat”, ne-a explicat Iosif Mihăilescu. Primul invitat a fost senatorul PSD Georgică Severin, acesta fiind însoţit de consilierul local câmpinea, Horaţiu Zăgan, din partea aceleiaşi formaţiuni politice.
Georgică Severin le-a vorbit liderilor de sindicat despre proiectul noului Cod al Muncii, „un proiect pe care nu-l vor sindicatele, nu-l vor patronatele, ci care le-a fost, practic, impus guvernanţilor de Camera de Comerţ Româno-Americană şi vine în avantajul exclusiv al marilor corporaţii prezente şi în ţara noastră”, a explicat Severin.
În cele din urmă, din partea Organizaţiei Judeţene a PSD Prahova, condusă de Mircea Cosma, senatorul Severin le-a propus liderilor din CNS Cartel Alfa o colaborare, ceea ce ar reprezenta o premieră, fiind pentru prima dată când CNS Cartel Alfa ar încheia un protocol de colaborare cu PSD. Liderii sindicali au fost de acord cu această propunere, urmând a se perfecta în perioada imediat următoare detaliile propriu-zise ale acestei colaborări.

Va rămâne liber locul lui Alin Moldoveanu în Consiliul Local?

Primarul Horia Tiseanu a surprins pe toată lumea la şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii ianuarie, atunci când i-a anunţat pe consilieri că la următoarea şedinţă va propune înlocuirea lui Alin Moldoveanu în Consiliul Local. Reamintim că Alin Moldoveanu a demisionat din Consiliul Local în luna mai a anului trecut, atunci când a preferat să devină consilier personal al primarului Horia Tiseanu.
La şedinţa din februarie, consilierul Viorica Dumitrescu i-a reamintit primarului Horia Tiseanu de promisiunea făcută cu numai o lună înainte. „N-am reuşit să rezolv problema unui nou consilier. Am crezut că voi putea propune un  nume nou în Consiliul Local în locul lui Alin Moldoveanu, dar ideile mele, bazate pe părerile unor jurişti, au fost infirmate de Prefectură. Iniţial, mi s-a spus că poate fi un nou consilier de la PDL, dar Prefectura a infirmat această variantă. În această situaţie, am trimis o scrisoare către PNDC şi nu ne rămâne decât să aşteptăm un răspuns. Dacă acesta va veni, iar propunerea lor va fi unul dintre numele aflate pe listele PNDC la momentul alegerilor locale din 2008, va trebui să acceptăm această variantă, dacă nu, atunci nu vom avea nici un impediment ca în Consiliul Local să rămână un loc liber”, a detaliat Horia Tiseanu.
Acum, mingea pare a fi în terenul PNDC, dar noua conducere a fostului partid al lui Florin Anghel nu pare a avea nici un interes să dea vreun răspuns autorităţilor locale. De ce? Foarte simplu… Toţi oamenii aflaţi pe listele PNDC pentru Consiliul Local la alegerile din iunie 2008 sunt într-un fel sau altul legaţi de Florin Anghel, iar dacă nu au plecat deja la alte formaţiuni politice, oricum, nu sunt agreaţi de noua conducere a acestui partid, astfel încât aceasta nu are nici un interes să desemneze un om al fostei conduceri într-o astfel de funcţie.

Facilităţi, dar şi… ameninţări!

Administraţia Tiseanu încearcă să rezolve problema locurilor de aşteptare pentru taximetrele din zona Pieţei
Probabil că orice variantă ar alege administraţia locală nu vor putea fi mulţumiţi toţi cei peste 80 de deţinători de licenţe pentru activitatea de taximetrie din Câmpina. După ce în urmă cu ceva timp modificase configuraţia staţiei de taximetre din zona Pieţei Centrale, realitatea a demonstrat că noile prevederi nu sunt puse în practică de taximetriştii din această zonă, care au venit în faţa administraţiei locală cu o nouă idee.
Problema a fost rediscutată în Consiliul Local fiind deschisă de Horaţiu Zăgan. Acesta l-a interpelat astfel pe primarul Horia Tiseanu: „În urmă cu trei şedinţe, am aprobat o hotărâre care reglementa activitatea de taximetrie, în special la staţia din zona pieţei. După atâta timp, acolo e o nebunie totală faţă de ce era înainte şi poate ar trebui să găsim o soluţie să rezolvăm odată această problemă”.
Primarul Horia Tiseanu a împărtăşit nemulţumirea consilierului social-democrat şi a adăugat: „În ciuda ultimei hotărâri a Consiliului Local, taximetriştii de acolo găsesc tot felul de tertipuri pentru a ocoli regulile impuse de noi. În afara celor 12 locuri din staţie parchează şi pe partea cealaltă, chiar achitând taxa de parcare de doi lei, iar aproape de biserică, taxiurile se aglomerează, existând momente în care sunt chiar 18 sau 20 de taximetre în acea staţie. Este o situaţie inacceptabilă, am discutat cu ei şi vă voi propune la viitoarea şedinţă a Consiliului Local un nou proiect pentru reglementarea acestei activităţi. Concret, vom mai înfiinţa patru locuri pentru taxiuri pe Strada Mihai Eminescu, chiar în apropiere de complexul comercial din zonă, până în blocuri, şi vom interzice parcarea taxiurilor pe partea opusă actualei staţii de pe Strada Republicii. Dacă taximetriştii nu vor respecta nici aceste reguli, voi propune să-i mutăm mai departe de centru, iar în acelaşi timp voi solicita Biroului Comercial să intensifice controalele asupra activităţii lor. Sunt convins că dacă ridicăm una – două autorizaţii, se cuminţesc!”

Consiliul Local nu a fost de acord cu majorarea preţului biletelor pe traseul Voila

După cum vă prezentam în ediţia anterioară, societatea Eliro, operatorul de transport public local, a solicitat Consiliului Local mărirea preţului unui bilet de călătorie de la 2 la 2,5 lei. Nu vom relua argumentele invocate de firma în cauză şi susţinute de consilierul Viorica Dumitrescu.
În schimb, au fost câteva puncte de vedere interesante. Astfel, la apelul iniţiatorului de a nu fi un vot politic, Tiseanu a replicat: „Dacă ar fi vot politic, probabil că proiectul ar trebui să treacă în unanimitate!” Atât de consistent să fi fost sprijinul – în microbuze? – al acestei firme în campania electorală pentru toate partidele?!
Primarul Horia Tiseanu a mai adăugat: „După ce au câştigat licitaţia cu preţul de 0,9 lei au venit cu o solicitare de creştere a tarifului de peste 100%, ajungând la 2 lei, iar reacţiile cetăţenilor au fost extrem de dure. Acum, vin şi solicită o creştere cu încă 25%, ceea ce mi se pare prea mult. Apoi, este exagerat să ceri majorarea tarifului pentru că societatea are leasinguri de plătit. Nu este problema Consiliului Local, este a lor, care, probabil, nu şi-au făcut un plan de afaceri eficient! În fine, sunt prea multe dezavantaje pentru cetăţean, astfel încât nu consider că este oportună adoptarea unui asemenea proiect”.
În cele din urmă, în favoarea majorării acestui tarif au votat doar Viorica Dumitrescu, Adrian Piţigoi şi Elvis Arghir, insuficient, astfel că proiectul a fost respins.

Constantin Trandafir - „1990. Anul Şarpelui orb”

Profesori, critici şi istorici literari, ingineri, medici, scriitori, directori, actori, ziarişti, muzeografi, editori (personaje), politică, economie, filosofie, învăţământ, artă, cultură, sport (activităţi), şcoală, licee, universităţi, case de cultură, case memoriale, biblioteci, muzee (instituţii), teme/ subiecte, realizate cu mult talent şi realism, se întâlnesc în cărţile prof. dr. Constantin Trandafir: 1989. Jurnal din Provincie (vol. I) şi 1990. Anul şarpelui orb (vol. II).
Volumele, publicate iniţial în Revista Nouă, Jurnalul Naţional şi Axioma (secvenţional), „au iritat pe multă lume, vreo trei-patru persoane...” - spune cu evidentă ironie autorul, precizând că „jurnalul trebuie să cuprindă date exacte, aşa cum le-a perceput diaristul atunci. Improvizaţiile ulterioare n-au nici o noimă”.
Cartea 1990. Anul şarpelui orb (pe care am prezentat-o în ediţia din 11 ianuarie 2011 a ziarului nostru) a constituit subiectul seratei cu lecturi publice ţinută vineri, 25 februarie curent, în cadrul Cercului literar „Geo Bogza” al Casei municipale de Cultură.
Amfitrionul Florin Dochia, salutând prezenţa cenacliştilor (care au primit un set al ziarului Oglinda de azi, în care au fost publicate: programul acţiunii respective, un comentiariu/ paralelă Djuvara - Trandafir şi două cronici la ultimele cărţi ale criticului), a deschis seria a patra a Lecturilor publice cu un scurt istoric al acestui gen de activitate.
Dialogul liber, viu, spontan dintre parteneri (Florin Dochia: „Am văzut cu ochii mei caietele diaristului, scrise cu pixul şi stiloul... Eu am realizat tehnoredactarea... Au fost şi controverse”; C. Trandafir: „Au fost nişte obiecţii, fiindcă unora nu le convine imaginea lor, vor să fie înfrumuseţaţi”) a fost răsplătit cu ropote de aplauze.
Metodic, prof. C. Trandafir a precizat că lecturile publice sunt nişte acţiuni ale cercului în care se implică şi discutarea acestora, dacă sunt obiective, literare, autentice. În acest sens, cenacliştii Constantin Trandafir, Florin Dochia, Iulian Moreanu, Florin Severius Frăţilă şi Ştefan Al. Saşa au citit, cronologic, fragmente din cartea 1990. Anul şarpelui orb, secvenţe care au fost apreciate de asistenţă. „Lucrările sunt veritabile documente, care vor rămâne în istoria spirituală a oraşului” (F. Frăţilă); „Cartea se citeşte pe nerăsuflate. Problema raportului obiectiv - subiectiv într-o şedinţă viitoare (Al. Blanck); „Jurnalul nu este al dlui. Trandafir, ci al unui om din România, cu două fete, care cresc...” (F. Dochia).
De asemenea, asistenţa a aplaudat confirmarea finanţării Revistei Noi de către Consiliul local şi Primăria Câmpina, prin col. (r) Marian Dulă, preşedintele comisiei de cultură.
Un model de activitate, serata literară s-a încheiat cu o sesiune de autografe şi cu un bufet suedez asortat.
                     Theodor MARINESCU

O profesie periculoasă – muzeografia.

Trei reprize pentru Castelul Iulia Hasdeu. Ultima repriză (3)

Am însă copia scrisorii arheologului Ion Horaţiu Crişan, din „Câmpina, 25 August 1987, la a 80-a aniversare a morţii lui B.P.Hasdeu”, către Tamara Dobrin: „Mult stimată tovarăşă vicepreşedinte”. Am publicat-o în „Verva”, nr. 3, 1990, p. 3, sub acelaşi generic sub care publicasem articolul scos din „Contemporanul”. Era nu numai o susţinere a vederilor mele asupra reconstituirilor în Castelul Iulia Hasdeu dar, implicit, şi o mare protecţie. Regretatul I.H.Crişan scrisese Burebista şi epoca sa – carte care declanşase (şi ea) sărbătorirea a 2050 de ani de la făurirea Statului Dac centralizat sub domnia lui Burebista – şi credea poate că se afla la mare cinste în ochii Noului Burebista şi a Curţii Sale. Mi-a spus că este prieten cu Tamara Dobrin şi că o să văd că problemele Muzeului se vor rezolva numa-numa. Nu s-au rezolvat. Dar, cel puţin am putut încă vreo două luni să-mi trag sufletul. Partea adversă era şi ea foarte tare: arhitectul Călin Hoinărescu, şeful proectului de restaurare a Muzeului Hasdeu, devenise şi şeful proectului de demolare naţională, mascat sub titlul Studii de arhitectură tradiţională, în vederea conservării şi valorificării prin tipizare, iar Tamara Dobrin, atât de interesată de mersul acestui proect diabolic, făcea naveta la Ploeşti, la Institutul de Proectare Prahova, ca să vadă cu ochii ei progresele suportului „ştiinţific” al operaţiunii „Totul la pământ!”. Peste un timp am fost la reciclare, la Centrul pentru Perfecţionarea Cadrelor din Consiliul Culturii. Era înainte de mijlocul lui Noembrie. Fiind noi muzeografi vechi, Doamna Zenovia Niculescu, Directoarea Centrului, ne-a propus să ne prezentăm lucrările într-o sesiune ad-hoc de comunicări ştiinţifice, la Muzeul Literaturii Române. S-a ocupat chiar dânsa de sesiune şi a invitat şi presa centrală.

FOTBAL - Juniori

CSM Câmpina - CS Vadu Săpat 5-4

Duminică, 27 februarie, începând cu ora 12,00, juniorii CSM Câmpina, antrenaţi de Robert Stoica, au susţinut un meci de pregătire în faţa echipei similare de la Vadu Săpat. Pe un frig pătrunzător şi pe un teren înzăpezit şi greu practicabil, juniorii CSM au arătat un joc bun, care a dus la multe faze de poartă şi la înscrierea a nu mai puţin de cinci goluri. Printre cei care s-au evidenţiat în teren se numără Virgil Râşnoveanu (1 gol), Narcis Ţânţaru (3 goluri), Gabriel Stoica şi Mihai Iosif (1 gol). 

Sala „Grigorescu” a găzduit o competiţie handbalistică

La sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina au avut loc joi mai multe partide de handbal, contând pentru returul primei faze a Olimpiadei sportului şcolar la handbal rural pentru echipe ale şcolilor generale.
În competiţia feminină s-au înregistrat următoarele rezultate:
Şcoala Nedelea - Şcoala Filipeşti de Pădure 0-5
Şcoala Telega - Şcoala Proviţa 9-3
Şcoala Mislea - Şcoala Nedelea 5-2
Şcoala Măgureni - Şcoala Telega 1-7
Şcoala Mislea - Şcoala Filipeşti 0-2
Şcoala Măgureni - Şcoala Proviţa 8-3
S-a calificat echipele şcolilor din Telega şi Filipeşti de Pădure, care vor participa la faza judeţeană, care va avea loc tot la Câmpina, în a doua jumătate a lunii martie.
În întrecerea masculină s-au duelat doar trei formaţii, reprezentând şcolile generale din Măgureni, Mislea şi Nedelea, aceasta din urmă câştigând seria.

Fotbal la „Grigorescu”


Vineri dimineaţă, la sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc partida de fotbal Şcoala Telega - Şcoala Mislea. Întâlnirea a contat pentru Olimpiada Sportului Şcolar şi s-a încheiat cu scorul de 11-1 în favoarea Şcolii Telega. Partida a fost arbitrată de Mihai Amorăriţei.

Mircea Hagianu a preluat echipa feminină CS Brazi


Antrenorul câmpinean Mircea Hagianu a preluat echipa de fete a clubului CS Brazi, care activează în prima ligă feminină din România. Iar una dintre primele sale acţiuni la noua echipă a fost cantonamentul de la Cheia, de unde este şi imaginea, unde Hagianu a avut toate condiţiile pentru o pregătire fizică bună pentru returul actualei ediţii de campionat. În paralel, Mircea Hagianu, care a plecat de curând de la cârma formaţiei Unirea Câmpina, va continua să se ocupe şi de clubul său de juniori din Câmpina, club care îi poartă numele.

Start amânat

După cum vă informam în ediţia precedentă, sâmbătă, 26 februarie, ar fi trebuit să înceapă competiţiile fotbalistice oficiale la nivelul judeţului Prahova, cu o nouă etapă din cadrul Cupei României. În cele din urmă, din cauza condiţiilor meteorologice , AJF Prahova a decis amânarea cu o săptămâna a acestor partide. Astfel, pe 5 martie sunt programate partidele din Cupa României, care fuseseră programate iniţial pentru 26 februarie, urmând ca etapa de campionat programată pentru 5 martie să se desfăşoară la o dată care va fi stabilită ulterior, practic, urmând a se introduce o nouă etapă intermediară.

Jocurile amicale de sâmbătă
Unirea Câmpina – Petrolul II Ploieşti 2-0
AFC Brebu – CS Cornu 6-2

Concurs de şah la Casa Tineretului

La Casa Tineretului a avut loc faza judeţeană a concursului de şah între jucători din ciclul liceal. La băieţi au participat 20 de elevi de la 11 licee, iar la fete, 15 eleve de la 12 licee. Iată şi clasamentul:

Băieţi
1. Dragoş Corlătescu (Colegiul Naţional „IL Caragiale” Ploieşti) - 4,5 puncte
2. Daniel Vezeteu (Colegiul Naţional „Spiru Haret” Ploieşti) - 4 puncte
3. Florin Emanuel Matei (Grupul Şcolar Petrol Teleajen Ploieşti) - 4 puncte
... 10. Vasile Iustin Pascu (Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina)
Fete
1. Denisse Sevastian (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti) - 5 puncte
2. Ana Maria Rusu (Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti) - 4 puncte
3. Ana Maria Carabulea (Colegiul Naţional „Spiru Haret” Ploieşti) - 4 puncte
... 10. Daniela Cristea (Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina)

Campionii judeţeni la tenis de masă s-au stabilit la Câmpina

58 de fete şi 106 băieţi s-au duelat în faţa mesele de tenis în cadrul turneului final al campionatului judeţean, găzduit zilele trecute la Câmpina. La feminin, primele locuri au fost ocupate de Simona Manolache, Isabela Neagoe, Andreea Tigău, Sabina Duţă, în vreme ce în întrecerea băieţilor primii au fost: Cristinel Călin, Florea Nedelcu, Andrei Popa, Mihai Robert.