31 mai 2011

Răzmeriţă la Băneşti!

Vineri, 27 mai, ora 17.00. Undeva, la marginea Băneştiului, aproximativ 50 de locuitori ai comunei şi-au dat întâlnire cu primarul localităţii, Petre Ion Costache. Revoltaţi de starea de inconfort (praf, mult zgomot) la care îi supune, sistematic, noua balastieră a firmei Cast SRL, dar şi de faptul că unii dintre ei au fost „expropriaţi” fără scrupule în urma unei hotărâri a Consiliului Local Băneşti, prin care zeci de hectare de teren au fost vândute firmei Cast, la propunerea primarului, oamenii au hotărât să-i ceară explicaţii lui Petre Ion Costache într-un mod cât se poate de vehement.
Întâlnirea a fost tensionată, iar primarul a recunoscut că în zonă sunt probleme, dar a încercat să arunce responsabilitatea în spatele societăţii Cast, împotriva căreia le-a promis cetăţenilor că va face plângeri la autorităţile statului. 
Manevra lui Petre Ion Costache nu prea a avut însă succes, iar oamenii i-au spus primarului că a avut interes să ajute firma Cast şi că numai intervenţia DNA va desluşi iţele acestei afaceri care aduce prejudicii locuitorilor din zonă.
Ziarul nostru a demarat deja o anchetă în acest caz cu implicaţii adânci în administraţia locală de la Băneşti, mai cu seamă că acelaşi primar, Petre Ion Costache, a iniţiat zilele trecute un alt proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care intenţiona să vândă alte aproximativ 25 de hectare  aceleiaşi firme, Cast SRL. Noroc că un grup de cetăţeni care, aflând despre această nouă ispravă a primarului, s-au dus peste el în Primărie şi i-au zădărnicit planul.
Deocamdată atât, până săptămâna viitoare, când sperăm să finalizăm ancheta jurnalistică şi să vă oferim mai multe detalii. 

Cuvântul care înţeapă

Despre omul cu privire vicleană

Acum câteva zile (vineri, 27 mai), pe la orele prânzului, am primit un apel telefonic de la un cetăţean din comuna Băneşti care mă invita să particip, în aceeaşi zi, la ora 17.00, la un fel de întâlnire (răzmeriţă) a oamenilor de acolo cu primarul localităţii, Petre Ion Costache. Fără să primesc prea multe explicaţii, am hotărât să accept invitaţia, mai mult din curiozitatea legată de multe alte semnale negative venite din acea zonă, care aveau un numitor comun şi anume persoana lui Petre Ion Costache.
La ora 17.00 trecute fix m-am înfiinţat la locul de întâlnire stabilit, undeva în lunca râului Prahova, în zona numită de localnici Căţin, unde a apărut aproape peste noapte un vast perimetru împrejmuit, în mijlocul căruia firma Cast SRL, din Băneşti, şi-a construit o balastieră ultramodernă. Acolo, aproximativ 50 de localnici, îi explicau, care cum se pricepea mai bine, unui om cu privirea vicleană, cum stă treaba cu zgomotul infernal produs de balastieră, cu perdeaua de praf ridicată de vânt, cu „exproprierea” abuzivă a unor terenuri folosite de ei din vremea comunismului şi cu excavările iraţionale pe care firma cu pricina le face în albia râului, ceea ce, după părerea lor va avea grave efecte în zonă în cazul unor inundaţii. 
Citeşte continuarea pe www.cuvantulcareinteapa.blogspot.com

Editorial

ORGANUL LIPSĂ

Pentru a avea un viitor, românilor le lipseşte un organ esenţial: speranţa. Seară de seară şi în proporţii de masă li se amputează această energie prospectivă fără de care nimic nu poate fi construit.  Degeaba vin istorici, politologi, economişti chiar, din străinătate, nu doar din cloaca internă, care ne spun că este cea mai bună perioadă din istoria României. Să ne înţelegem, nu este decît în foarte mică măsură  meritul unora sau altora dintre cei care ne-au condus... pur şi simplu, interesul lor  a coincis la un moment dat cu interesul ţării de a fi „de partea cea bună a istoriei”, apoi ne-a preluat valul şi am înaintat de la sine, însă fără orizont şi fără voinţă. De 20 de ani România face pluta pe valul istoriei. Asta pentru că, practic, nu au existat opţiuni. Ţările care într-adevăr au ştiut ce vor au înotat vijelios spre teritorii ferme încă de la început. Vezi terapiile de şoc aplicate in Polonia înca de la inceputul anilor 90. N-o să-i auziţi niciodată pe pseudo-liberalii noştri făcînd referire al acea opţiune decisivă, operaţie fără anestezie care a făcut ca Polonia să fie azi una dintre ţările practic neatinse de criză. Pentru că, iată, suntem într-un moment în care sunt de luat din nou cîteva decizii majore. Nu cota unică este în discuţie, ci cota de speranţă.

Elena Udrea a taiat panglica bazinului de înot

Traian Băsescu mai lipsea din delegaţia oficialilor de la Bucureşti care a sosit la Câmpina pentru a inaugura bazinul de înot didactic de la Complexul Petrol. Cu locatarul de la Cotroceni, am fi primit vizita primilor patru oameni din stat, dar aşa, am avut parte numai de ocupanţii funcţiilor cu numerele 2 (Udrea), 3 (Boc) şi 4 (Anastase) din fruntea ţării. Clasificarea de mai sus este una personală, poate chiar originală, şi nu respecta Constituţia României. Dar ce, parcă actuala putere a arătat vreodata respect faţă de “legea fundamentală”. Preşedintele Senatului nu intră în discuţie, fiind din opoziţie, deci marginalizat de puterea portocalie (mai ales de 1 Decembrie), dar în schimb, am socotit că trebuie aşezată pe podiumul potentaţilor, la loc de mare cinste, doamna Udrea, care, chiar dacă e doar ministru, se ştia că face şi desface tot în ţara asta, susţinută şi împinsă puternic din spate de şeful statului. 
După lungi aşteptări, Elena Udrea a reuşit să ajungă la Câmpina pentru a inaugura, în sfârşit, primul bazin de înot didactic realizat la nivel naţional, în cadrul unui program de investiţii în infrastructură derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Compania Naţională de Investiţii. Municipalitatea câmpineană, care şi-a inceput demersurile în 2006, a fost prima care a întocmit proiectul pentru un bazin de înot acoperit, a cărui finanţare a fost aprobată în 2009, pentru ca lucrările să înceapă în 2010 şi să dureze un an şi jumătate. Consiliul Local a contribuit în această asociere cu un teren de 3000 de metri pătraţi, pus la dispoziţia CNI. 
Bazinului de înot acoperit, construit în spatele Căminelor Petrol, i s-a tăiat panglica de către ministru Elena Udrea şi primarul Horia Tiseanu, în prezenţa premierului Emil Boc şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Premierul Boc nu a vrut să se numere printre “tăietorii de panglică”, declarând că nu are niciun merit în această investiţie. Păi, în cazul în care consideră că nu are niciun amestec în cestiune, ne putem întreba de ce a mai venit. Aha, poate doar ca să-i mulţumească Elenei Udrea pentru susţinerea pe care aceasta i-a acordat-o în campania alegerilor interne din PDL, căci şi cu sprijinul ei, Boc a fost reales preşedintele partidului. 
Au mai participat la inaugurare deputatul Florin Anghel (însoţit de fiul său, Alexandru), reprezentanţi ai Prefecturii Prahova şi ai mai multor direcţii deconcentrate, plus o mulţime de funcţionari din Primăria Câmpina şi din ministerul finanţator. Dintre absenţele notabile: viceprimarul Ion Dragomir (care a trebuit să onoreze invitaţia de a participa la o festivitate organizată de societatea Confind) şi  consilierii municipali ai opoziţiei locale. 
CNI a plătit firmei constructoare 4,8 milioane de lei. Bazinul are o arhitectură spectaculoasă, acoperişul semicilindric, în două ape, fiind susţinut de numeroase grinzi din lemn, într-un amestec de rustic şi modern. Soluţia tehnică găsită de constructor este originală, căci  bazinul (cu lungimea de 25 metri şi lăţimea de 12,5), a fost construit suspendat, deci nu direct pe pământ. 
În interiorul clădirii, la marginea bazinului, înainte de demonstraţia de înot făcută de câţva elevi, au vorbit pe rând Horia Tiseanu, Elena Udrea, Emil Boc şi Roberta Anastase. Fiecare a lăudat investiţia (bazinul arată, într-adevăr, foarte bine), primarul aducând mulţumiri speciale Elenei Udrea pentru sprijinul acordat executivului câmpinean. Edilul câmpinean a fost vizibil emoţionat, poticnându-se verbal de câteva ori. A urmat la cuvânt ministresa de la Dezvoltare, care a subliniat că judeţul nostru “chiar dacă este condus de un reprezentant PSD, va primi, pentru derularea multor investiţii în infrastructură, fonduri importante, de peste 302 milioane de lei, care vor fi folosite pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor.” Premierul a ţinut să transmită un mesaj tuturor oamenilor, “acela de a-şi trimite copiii să facă sport, pentru ca tinerii să nu fie tentaţi să se apuce de droguri şi de  alte rele, ştiut fiind că mai uşor este să previi decât să tratezi.” Premierul a mai subliniat şi că oraşul nostru este municipiul care a accesat cele mai multe proiecte europene. Tiseanu i-a înmânat lui Boc (pentru prima dată în Câmpina), cheia de onoare a municipiului, celelalte doamne politician primind plachete care să le amintească de inaugurarea aceastei importante investiţii pentru comunitatea câmpineană. Numai de s-ar păstra bazinul (la care vor avea acces nu numai elevii) în aceleaşi condiţii, chestie care implică şi o bună administrare a acestuia. 

Emil Boc şi Horia Tiseanu s-au “contrat” la o masă de ping-pong

În imediata vecinătate a bazinului de înot au fost amenajate o parcare generoasă şi un teren pentru tenis de câmp. Tenis de câmp nu s-a jucat la inaugurare, fiind preferat tenisul de masă. Înainte de tăierea panglicii, după ce a coborât din maşină şi a dăruit buchetul de flori primit de la gazde unei localnice, premierul l-a provocat pe primarul câmpinean la o mică partidă de tenis de masă (chiar la o masă aşezată strategic în calea autorităţilor centrale). După câteva mingi, partida a fost amânată pentru sfârşitul vizitei, dar nu ea nu a mai avut loc, până la urmă. Însă, pe tot timpul schimbului de mingi dintre cei doi, Elena Udrea, care ţinea scorul avantajându-l pe premier, a ţinut să-l tachineze pe primarul câmpinean, atunci când acesta se descurca mai bine decât primul ministru, întrebându-l dacă mai vrea să candideze pentru un nou mandat de primar. Nici Boc nu a scăpat de tirul ironiilor fostei “blonde de la Cotroceni”. Lui Boc doamna ministru i-a propus să probeze nu doar masa de ping-pong, ci şi bazinul. De fapt, pe tot parcursul evenimentului, Udrea a vrut să arate că ea este şi trebuie să fie mereu în centrul atenţiei. Nu degeaba mulţi analişti politici vorbesc despre ea ca despre adevăratul premier (din umbră) al României. Joaca celor doi demnitari la fileul mesei de ping-pong a fost pata de culoare a acestei inaugurări, toate camerele video şi foto fiind îndreptate, pentru câteva minute, pe Boc şi Tiseanu. Au fost singurele momente când Elena Udrea nu a mai fost în lumina reflectoarelor, în tot acest timp ea chicotind împreună cu Roberta Anastase despre cei doi jucători ori, cine ştie, despre lucruri numai de ele ştiute.

Primăria Câmpina supraevaluează un bloc de locuinţe cu chirie

- fără o explicaţie veridică -

Blocul E11-E13 de pe strada Erupţiei a fost construit, în urmă cu 10 ani, printr-un program derulat de municipalitate cu ANL, fiind închiriat tinerilor sub 35 de ani. Cel puţin apartamentele şi garsonierele de la scara E13 au fost încredinţate chiriaşilor cu pereţii strâmbi, tencuieli de mântuială şi finisări de proastă calitate, nemaivorbind că, în primii doi ani de folosinţă, locatarii nu prea au avut apă caldă. Toate îmbunătăţirile actuale din locuinţe au fost făcute pe cheltuiala chiriaşilor. În 2007, încurajaţi de prevederile legale care încurajau cumpărarea de către chiriaşi a apartamentelor din spaţiul locativ de stat, mai mulţi locatari şi-au exprimat dorinta de a cumpăra locuinţele pe care le ocupau, solicitând în acest sens Primăriei să le evalueze. Printre solicitanţi, se află şi Carmen Focşeneanu, ocupanta unui apartament cu două camere, pe care îl împarte cu cei doi copii minori ai săi. După efectuarea măsurătorilor cadastrale, conducerea executivului i-a înştiinţat pe chiriaşi de preţurile stabilite, care erau mult mai mari decât cele la care locuinţele fuseseră evaluate iniţial de către constructor, în anul 2001. Spre exemplu, apartamentul de 64 mp al lui Carmen Focşeneanu, care la măsurători a ieşit de 60 mp, a fost evaluat de Primărie la 190. 403 RON, un preţ care pare absolut exorbitant. Desigur, nici garsonierele sau apartamentele cu trei camere nu au scăpat de supraevaluările celor din Primărie. Preţul locuinţei ar urma să se achite integral de către solicitant, la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare. Chiriaşii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu preţurile mult supraevaluate, dar au primit promisiuni din partea primarului Horia Tiseanu că se va reface evaluarea. Aşa cum cuvântul dat este cuvânt dat, şi promisiunea edilului a rămas promisiune până în ziua de azi. “Domnul primar s-a supărat pe mine când, la o vizită pe care ne-a făcut-o în campania electorală din vara lui 2008, l-am întrebat cum s-a ajuns la aceste evaluări astronomice. Pentru că eu, fără a pretinde că am făcut un calcul foarte exact, aplicând toţi coeficienţii de inflaţie la suma de aproximativ 38.000 lei, pe care o ştiu din auzite, cu care iniţial, în 2001, mi-a fost evaluat apartamentul, mi-a rezultat suma de circa 70.000 de lei. O fi şi evaluarea mea aproximativă, dar nici de aproape trei ori mai mare nu poate fi evaluarea Primăriei”, ne-a mărturisit Carmen Focşeneanu. În 2010, locatarii au primit, în cutiile de scrisori, o adresă comună emisă de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL)  şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), prin care erau anunţaţi că “locuinţele ANL pentru tineri, destinate închirierii, pot fi cumpărate de actualii chiriaşi. Valoarea de înlocuire pe metru pătrat la care se vor vinde locuinţele ANL, pentru anul 2010, este de 407 euro/mp inclusiv TVA, pe suprafaţa construită.” În finalul adresei, deasupra semnăturii Elenei Udrea, solicitanţii care întâmpină probleme în demersul de a achiziţiona locuinţa erau rugaţi să se adreseze la MDRT, respectiv ANL. Ceea ce Carmen Focşeneanu, convinsă de supraevaluările executivului local, a şi făcut. Din acel moment, ea începe un adevărat război al adreselor cu Primăria Câmpina. Printr-o adresă din iunie 2010, ea înştiinţează reprezentanţii Primăriei că, la preţul de 407 euro/mp, stabilit de ANL şi MDRT, “apartamentul meu ar valora 24.420 euro (103.052 RON) – valoare de înlocuire din care se scade amortizarea, obţinându-se valoarea de vânzare. Mi se pare un preţ mai rezonabil decât cel pe care l-aţi stabilit, de 190.403 RON, de cinci ori mai mare decât valoarea sa iniţială din 2001.” La solicitarea de a i se transmite preţul de vânzare al apartamentului său, Primăria îi trimite, o lună de zile mai târziu, o adresă prin care o înştiinţează că “valoarea  de cumpărare va fi comunicată tuturor chiriaşilor după publicarea în Monitorul Oficial a unei HG promovată de MDRT.” Petiţionara noastră nu se lasă şi scrie din nou autorităţilor centrale despre aşteptările conducerii Primăriei, iar ANL îi precizează, într-o adresă de răspuns, că “trebuie refăcută HCL Câmpina prin care se trec locuinţele din proprietatea municipiului în proprietatea publică a statului. Ulterior, MDRT urmează să promoveze o HG pentru punerea în vânzare a imobilelor construite prin programul ANL.” În noiembrie 2010, rebela petiţionară primeşte şi de la MDRT o adresă prin care este informată că “guvernul a solicitat CL Câmpina ca, printr-o HCL, să treacă în proprietatea statului blocurile de locuinţe destinate închirierii, dar hotărârea adoptată de CL Câmpina nu are datele de identificare corecte. În urma corespondenţei avute cu MDRT, CL Câmpina nu a modificat hotărârea respectivă. Ministerul va putea promova un nou proiect de HG pentru vânzarea acestor locuinţe abia după modificarea HCL Câmpina.” În decembrie 2010, Carmen Focşeneanu face cunoscut conducerii Primăriei despre conţinutul adreselor primite de la Bucureşti, în speranţa că va urni lucrurile din loc. Pe 1 februarie 2011, Primăria o înştiinţeaza că “HCL Câmpina dorită de MDRT a fost corectată şi redactată corespunzător, cu toate datele solicitate.” După câteva zile de la această ultimă adresă a Primăriei, neîncrezătoare, Carmen Focşăneanu îi anunţă pe cei de la MDRT dspre corectarea HCL Câmpina, dar, stupoare, cei de la minister îi răspund că nici noua HCL Câmpina nu este corectă, “deoarece are anumite inadvertenţe”. Petiţionara, dând dovadă de o perseverenţă ieşită din comun, revine cu o nouă adresă, în data de 16 mai 2011, înştiinţându-i pe cei din Primărie că, din răspunsurile primite de la MDRT, acea hotărâre a C.L. Câmpina, considerată de edili ca fiind corec(ta)tă, nu este nici pe departe în regulă, căci “nu are modificările solicitate de minister, care aşteaptă în continuare din partea dvs noua HCL Câmpina.” Din acest război al hârtiilor şi al nervilor, s-ar putea înţelege mai multe lucruri, toate cu un iz dubios şi neplăcut. Ori primarul Horia Tiseanu nu doreşte vânzarea locuinţelor respective la preţul stabilit de MDRT (din diferite motive, pe care le lăsăm la interpretarea cititorilor noştri), adică de ministerul condus de partidul său prin influenta doamnă ministru Elena Udrea, ori cei de la ministerul respectiv joacă la două capete şi cer întruna o nouă HCL, pentru a veni în sprijinul primarului pedelist din Câmpina, cu vechi state de serviciu în partidul doamnei Udrea. 

Consilierii nu sunt prea mulţumiţi de investiţiile realizate de Hidro Prahova SA

Municipalitatea nu este mulţumită de investiţiile (mai bine zis, de lipsa lor), realizate la Câmpina de către SC Hidro Prahova SA. Atunci când, în urmă cu câţiva ani, municipiul a intrat în asocierea cu operatorul judeţean de apă agreat de Consiliul Judeţean, se vorbea despre un program european de investiţii în reabilitarea reţelelor de apă-canal şi staţii de epurare, în cadrul căruia Câmpina ar urma să primească aproape 1000 de miliarde de lei vechi. Deocamdată, lucrările finanţate din fonduri  europene întârzie să apară în al doilea municipiu prahovean. Mai mult, unele lucrări aşteptate de mulţi ani (printre ele, reabilitarea canalizării pluviale de pe strada Ciocârliei), nu sunt trecute în master-planul întocmit de Hidro Prahova. Consilierii municipali au a aprobat, săptămâna trecută, lista investiţiilor pe care Hidro Prahova SA la va realiza, în acest an, din cota de dezvoltare aferentă anului 2010. Operatorul judeţean de apă trebuie să realizeze din cota de dezvoltare (ce reprezintă 8% din tarifele precticate pentru serviciile publice), lucrări de modernizare a reţelelor de distribuţie a apei şi a celor de canalizare. Au fost propuse spre aprobare legislativului local 15 investiţii: cinci pentru reabilitarea staţiei de tratare a apei  Câmpina, nouă pentru reabilitarea unor conducte de alimentare cu apă şi una pentru necesară canalizării de pe strada Erupţiei. Valoarea tuturor acestor lucrări a fost estimată la 520.000 de lei, bani care nu se găsesc, în prezent, colectaţi (şi deci, disponibili), pentru a fi alocaţi investiţiilor de pe lista prezentată consilierilor municipali. Şefa filialei Hidro Prahova Câmpina, Simona Neagu, a informat consilierii că “doar 370.000 de lei sunt disponibili, rămaşi din cota de dezvoltare corespunzătoare anului 2010, dar, până la jumătatea acestui an, poate fi colectată şi suma restantă.” În timpul dezbaterilor, au fost aprobate trei amendamente. Consilierul Dragomir Enache a propus realizarea unei canalizări menajere pentru blocurile cu locuinţe situate la poarta secundară a Şcolii de Poliţie. Un al doilea amendament, iniţiat de consilierul Gheorghe Sandu, se referea la reabilitarea canalizării menajere a Căminului Energetic, unde trebuie înlocuită conducta colectoare spartă, din subsolul căldirii, dar şi realizată o micro staţie de epurare a apelor sau măcar o fosă septică, ca soluţie de provizorat. Prin al treilea amendament, al primarului Horia Tiseanu, se solicita reabilitarea conductei de apă existente pe strada Dimitrie Bolintineanu. O parte din banii necesari pentru realizarea amendamentelor aprobate se vor lua de la lucările programate a se executa pe străzile Sălaj şi I. L. Caragiale. Reprezentanţilor Hidro Prahova, prezenţi la şedinţă, li s-au cerut situaţii cu graficul avariilor, precum şi cu investiţiile realizate în 2010 din cota de dezvoltare a anului 2009. Mai mulţi consilieri şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu activitatea operatorului Hidro Prahova şi a tarifelor practicate de acesta.

Confind - 20 de ani de activitate sau exemplul unei afaceri româneşti serioase

În cei 20 ani de activitate, S.C. CONFIND S.R.L. Câmpina a parcurs mai multe etape de dezvoltare, ajungând de la simpla producere a pieselor de schimb pentru diverse utilaje şi instalaţii, la fabricarea de produse şi echipamente de mare complexitate, inclusiv in concepţie proprie.
Încă de la înfiinţare, firma CONFIND şi-a propus ca scop primordial aducerea in peisajul industrial românesc a celor mai noi tendinţe din lumea de o complexitate aparte a producerii de utilaje, instalaţtii, echipamente şi piese, adecvate cerinţelor unei economii moderne. 
Profesionalismul echipei de specialişti ai firmei, gama de produse comparabilă cu preţul competitorilor, dar calitativ superioară şi cu termene de livrare prompte, impreună cu o politică de preţuri avantajoase, au asigurat societăţii CONFIND o poziţie distinctă pe piaţa autohtonă şi externa de profil.

FESTIVAL CONCURS DE TEATRU PENTRU COPII ŞI TINERI

Casa de Cultură „Geo Bogza” Biblioteca Municipală „Dr.C.I. Istrati” organizează. cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpina şi al Consiliului Local, ediţia a II-a a Concursului de Teatru, la care vor participa elevi de la şcolile şi liceele câmpinene.
Concursul este structurat astfel :
1. Secţiunea Interpretare :
- monolog – durata 5-10 min 
- sceneta – durata 10-15 min
- piesa de teatru (fragment) – durata 10-15 min

2. Secţiunea Creaţie poetică.
 Pentru această secţiune, participanţii au depus  lucrările (10 poezii) tehnoredactate, în plic sigilat. 

         Spectacolele vor fi evaluate de către un juriu format din specialişti şi oameni de cultură din Municipiul Câmpina.  Jurizarea va avea loc în data de 03 iunie 2011, începând cu orele 10.00, la Biblioteca Municipală .  Festivitatea de premiere va avea loc în data de 10 iunie 2011, la Casa de Cultură „Geo Bogza”, în sala „Constantin Radu”.

O nouă şi interesantă revistă: „Biblioteca de Câmpina”

În ediţia trecută a publicaţiei noastre aminteam de lansarea, în cadrul Cercului Literar „Geo Bogza”, a revistei „Biblioteca de Câmpina”. În acest număr revenim cu prezentarea sumarului revistei amintite, împreună cu câteva propuneri.
Sfidând recesiunea economico-financiară, care a înghiţit o serie de publicaţii câmpinene de calitate („Partener”, „Zarva”, „Dialog info-sind”), conducerea Bibliotecii „Dr. C.I. Istrati” din Câmpina, în frunte cu Liliana Ene au realizat, la începutul anului 2011, o interesantă şi utilă lucrare de profil.
Noua revistă „Biblioteca de Câmpina”, nr. 2/ 2011, rod al preocupărilor unui colectiv harnic şi inimos de bibliofili, cuprinde: un editorial incitant prin problematica abordată, „Cărţile schimbă lumea?”, în care autorul, Florin Dochia, „vorbeşte” despre: Tablele de legi ale lui Moise, Biblia - Cartea Cărţilor, Manifestul Partidului Comunist, „Suferinţele tânărului Werther” de J.W. Goethe; articolul „Marin Sorescu, poet al meditaţiei grave”, unde prof.dr. Cristina Dinu subliniază modul particular de scriere al poetului, precum şi unele momente ale liricii scriitorului, iar prof. Iulian Moreanu prezintă „Cartea Maiei” de Ştefan Al. Saşa, o surpriză plăcută cu un volum pentru copii.

CSM Câmpina a pierdut pentru a doua oară în acest sezon

Precizia Breaza - CSM Câmpina 2-1 (1-1)


Cu două etape înainte de finalul campionatului, liderul incontestabil al Seriei Vest din Liga B Prahova, CSM Câmpina, a pierdut al doilea meci în acest sezon (după ce în tur al pierdut la Intersport Filipeşti) în deplasare, la Breaza, în meciul disputat în compania celor de la Precizia. 
CSM Câmpina, antrenată de „interimarul” Robert Stoica, până în etapa trecută secundul lui Opaţchi, a abordat meciul cu destulă lejeritate, ceea ce s-a văzut mai ales în repriza secundă, când în multe momente jocul a fost controlat de gazde. Câmpinenii au început bine partida şi încă din primele minute au expediat trei şuturi destul de periculoase spre poarta adversă.

Din vară, Ionică Burchi va antrena CSM CâmpinaÎn urma demisiei lui Roberto Opaţchi, acţionarii CSM Câmpina au fost obligaţi să caute de urgenţă un antrenor cu experienţă pentru sezonul viitor, care se anunţă a fi extrem de dificil. Fără să stea prea mult pe gânduri, conducerea administrativă l-a căutat pe Ionică Burchi şi l-a convins să revină din vară în funcţia de antrenor principal, postură în care s-a mai aflat pentru o jumătate de sezon şi anul trecut.  

Unirea pierde, Caraimanul Buşteni evită retrogradarea

Unirea Câmpina - Caraimanul Buşteni 0-1 (0-0)

Unirea Câmpina a pierdut din nou pe teren propriu în faţa a peste 150 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Rafinăriei. 
Din păcate, echipa finanţată de Primărie şi Consiliul Local nu îşi găseşte cadenţa în acest final de campionat şi pierde puncte din ce în ce mai des, fie că joacă acasă sau în deplasare. 
Sâmbătă, începând cu ora 18.00, pe o vreme superbă pentru fotbal şi un gazon bine îngrijit, Unirea a cedat cu 0-1 în faţa celor de la Caraimanul Buşteni, care aveau nevoie disperată de puncte pentru a evita retrogradarea. 
După fluierul de final, câţiva suporteri supăraţi în urma înfrângerii comentau negativ la adresa administraţiei Tiseanu care, ziceau ei, s-ar fi înţeles asupra acestui rezultat din teren cu administraţia Savin de la Buşteni. 
Noi nu credem că au avut loc astfel de jocuri de culise din simplul motiv că Unirea a pierdut multe meciuri pe teren propriu din cu totul alte motive decât cele politice, invocate de suporteri.
Sperăm ca în sezonul viitor Unirea să arate cu totul altfel, pentru că numai aşa fotbalul câmpinean va avea de câştigat. 

Cupa „Barbu Ştirbei” la fotbal

Vineri, pe terenul sintetic de lângă Casa Tineretului, a avut loc a doua ediţie a Cupei Ştirbei la minifotbal, organizată de Consiliul Municipal şi Casa Tineretului, cu sprijinul SC Ajax Team SRL (care a pus terenul gratuit la dispoziţie), între echipele de fotbal ale şcolilor generale şi liceelor din Câmpina. 
La competiţie au fost invitate şi echipe din Proviţa de Sus şi Telega.
În întrecerea echipelor din ciclul liceal, primele locuri au fost ocupate de Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, Grupul Şcolar Energetic, Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”. În întrecerea şcolilor generale, clasamentul final a arătat astfel: Şcoala Centrală, Şcoala „B.P. Hasdeu”, Şcoala „Ion Câmpineanu”.