23 august 2011

Chiar dacă administraţia Tiseanu nici nu vrea să audă,

Opoziţia cere în continuare
diminuarea taxelor locale

5000 de semnături ale câmpinenilor, ignorate de aleşii locali
Că impozitele şi taxele locale s-au majorat cu 20%, se ştie de ceva vreme. Cei mai mulţi câmpineni au simţit-o deja pe pielea lor, atunci când au mers la Direcţia Economică şi au fost nevoiţi să scoată din buzunar mai mulţi bani decât în anii trecuţi. Ce nu se ştie, deocamdată, este că liberalii nu au de gând să renunţe la acţiunea lor prin care le cer aleşilor locali să se revină, începând cu anul viitor, la valoarea dărilor din anii trecuţi. Reamintim că PNL Câmpina a recurs la o serie de acţiuni pentru a sancţiona ideea edilului-şef, Horia Tiseanu, cel care a fost iniţatorul proiectului, în urma căruia impozitele au fost majorate. Astfel, liberalii şi-au exprimat deschis părerea legată de acest subiect, în cadrul a numeroase conferinţe de presă. Următorul pas făcut a fost redactarea unei cereri, pe care au adresat-o primarului, prin care solicitau diminuarea taxelor locale. Argumentele aduse au ţinut de situaţia economică dificilă în care se află cei mai mulţi câmpineni, grav afectaţi de criza economică. „Oamenii sunt împovăraţi de datorii, nu mai au locuri de muncă şi, în acest context, cei care ne conduc măresc impozitele. E un act iresponsabil şi, din câte ştiu, nicăieri în ţară, în niciun oraş nu s-a mai făcut asta”, a afirmat preşedintele organizaţiei locale, Virgil Guran.

Edilii caută motive pentru a nu lua în seamă semnăturile
Când cele două iniţiative ale liberalilor nu au avut sorţi de izbândă, PNL Câmpina a organizat o campanie de strângere de semnături din partea câmpinenilor, nemulţumiţi de valoarea ridicată a dărilor. Nu mai puţin de 5.000 de cetăţeni au semnat atunci, oamenii fiind mai mult decât solidari cu acţiunea liberalilor. Toate acestea au fost, însă, trecute cu vederea de primarul Tiseanu, care nu a ţinut cont de dorinţa celor mai mulţi contribuabili. Ba mai mult, liberalilor li s-a reproşat că acţiunea de strângere a semnăturilor ar fi una pur „populistă” şi că ar fi trebuit să fie făcută în nume personal, şi nu în numele partidului. „O motivaţie de-a dreptul puerilă”, crede Guran, care trage concluzia că Horia Tiseanu nu vrea să recunoască şi să accepte existenţa unui partid care a reuşit să mobilizeze şi să reprezinte 5.000 de oameni.

PNL merge mai departe:  în Consiliul Local
Conducerea PNL Câmpina intenţionează ca, prin intermediul lui Enache Dragomir, singurul consilier PNL din cadrul Consiliului Local Câmpina, să introducă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu un proiect prin care să ceară ca, de la anul, taxele şi impozitele locale să revină la valoarea anterioară majorării. Deşi este conştient de faptul că proiectul nu va fi votat de consilieri, Guran consideră că „e de datoria noastră să luptăm, să nu îi lăsăm să creadă că pot face ce vor fără ca, măcar, să fie traşi de mânecă”. Conducerea PNL Câmpina subliniază faptul că efortul financiar la care sunt supuşi câmpinenii, pentru ca în bugetul local să fie pompaţi mai mulţi bani, nu merită. „Doar vreo 30 de miliarde de lei vechi se vor strânge, în plus, la buget, prin această majorare. Asta, bineînţeles, în condiţiile în care toţi îşi vor plăti dările, lucru de care mă îndoiesc”, spune Guran. Ultimele cifre îi dau dreptate: faţă de anul trecut, procentul de încasări la bugetul local este mai mic, mai ales în cazul persoanelor juridice.

„Ne iau banii pentru a-şi face campanie electorală”
Conducerea PNL Câmpina crede că, disperaţi să păstreze puterea şi beneficiile ce decurg din funcţiile deţinute, cei din administraţia locală „trag cu dinţii” de fiecare bănuţ strâns, pentru a mai bifa câteva „realizări măreţe”. „Să nu uităm că, în 2012, sunt alegeri şi au nevoie de cât mai mulţi bani. În plus, vor să arate lumii câte fac ei pentru oraş, fără a spune, însă, cât costă. De fapt, banii se împrăştie pe diferite proiecte mai mult sau mai puţin importante. Acum, să fim serioşi, chiar aveam nevoie de acel sens giratoriu de la Fibec, care a costat enorm?”, a mai declarat Guran.

„Chiar nu mai avea Poliţia Locală altceva mai bun de făcut decât să distribuie un ziar de propagandă pentru Primărie?”
Este o întrebare pe care şi-au pus-o mulţi oameni, atunci când au primit din mâna unui agent al Poliţiei Locale un ziar în care asfaltările, realizarea câtorva parcări şi a unui sens giratoriu sunt ridicate la rang de mari realizări. „Poate că oamenii ar trebui să nu uite că şi ziarul şi oamenii care îl împart sunt plătiţi tot din bugetul local, deci din banii fiecăruia din noi”, atrage atenţia Virgil Guran. Acesta continuă spunând că „diferenţa dintre noi şi cei de la putere stă în faptul că noi realizăm şi distribuim un ziar prin eforturile noastre financiare, pe când ei o fac folosindu-se de banul public”. 

Aleşii locali au „treburi importante”:

Se împrumută zeci de miliarde la bănci, dau bani la fotbal şi teren gratuit pentru proiectele fanteziste ale ministresei Udrea

Peste două zile, joi, 25 august, Consiliul Local se reuneşte în şedinţă ordinară pentru a vota diverse propuneri legislative care, în marea lor majoritate se referă la concesionarea ori vânzarea (fără licitaţie) unor terenuri din domeniul public, la alocarea de bani pentru fotbal, îndatorarea bugetului local cu zeci de miliarde la bănci şi cedarea gratuită a unui teren din centrul civic (715 mp în zona clădirii Romtelecom) pentru proiectele fanteziste ale ministresei Udrea. Aici, edilii s-au gândit că ar fi bine să înfiinţeze un centru de informare şi promovare turistică, care nu ştim ce ar trebui să promoveze, în afară de cele două muzee deja celebre.
Dintre cele 15 proiecte de hotărâre propuse spre dezbatere în Consiliul Local, doar 3 dintre ele se referă la problemele reale şi bunul mers al comunităţii şi anume: concesionarea prin licitaţie publică a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, acordarea burselor de performanţă pentru anul şcolar 2011-2012 elevilor din învăţământul liceal şi diminuarea taxelor şi impozitelor locale (mărite cu 20% anul acesta) pentru anul fiscal 2012.
Dacă primele două proiecte au şanse de 99,9% de a fi votate de „parlamentul local”, cel de-al treilea, referitor la diminuarea taxelor şi impozitelor locale este ca şi respins, din câte se aude, având în vedere că iniţiativa vine din partea opozanţilor administraţiei Tiseanu.
Publicăm în continuare, integral, proiectul ordinii de zi al şedinţei ordinare a Consiliului Local de joi, 25 august.

Mix Music Evolution sau trei zile de concert în aer liber şi o mare de oameni

La sfârşitul săptămânii trecute, platoul Muscel a fost un adevărat loc de pelerinaj pentru câmpineni şi nu numai. Concertele organizate vineri, sâmbătă şi duminică sub egida Mix Music Evolution au adus la Câmpina trupe consacrate  şi artişti precum Proconsul, Keo, Andreea Bălan, dar şi pseudoartişti, care nu prea aveau ce căuta pe scenă.
Aproape în fiecare seară, la ora întâlnirii cu muzica, pe platoul Muscel a plouat torenţial în mai multe reprize, apoi a apărut curcubeul, care a dat tonul la distracţie. S-au băut butoaie cu bere şi s-a dansat până târziu în noapte. Şi cei mici s-au simţit fericiţi, participând la animaţia iscată, au primit premii, au cântat, au fost pictaţi pe faţă şi au modelat baloane.
Spectacolul de o oră şi jumătate oferit de Andreea Bălan, Petrişor şi corpul de balet al acestora a fost atracţia celei de-a doua seri oferit de cei de la Mix Music Evolution.
Una peste alta, evenimentul a fost unul de excepţie, însă au existat şi destule probleme, în sensul că în toate cele trei zile cartierul Muscel a fost aproape blocat de sutele de maşini parcate aiurea şi de haosul creat în trafic la ore târzii din noapte. Unii au fost nemulţumiţi de pauzele prea lungi dintre recitaluri şi de reclama agresivă făcută de sponsorii evenimentului, dar cei mai mulţi au aplaudat iniţiativa.

Scandalul staţiilor desfiinţate s-a încheiat în favoarea călătorilor şi a transportatorilor

Cu aproximativ o lună în urmă, deciziile Consiliului Local de a desfiinţa staţia de autobuz de pe strada Orizontului şi staţiile publice pentru traseele judeţene care trec prin Câmpina au generat multe numulţumiri, atât în rândul călătorilor, cât şi în cel al transportatorilor, care au acuzat administraţia Tiseanu, la vremea respectivă, de „lipsă de responsabilitate, superficialitate şi gravă incompetenţă”, pentru faptul de a fi adoptat pe „şest” două acte normative privind serviciul de transport public local în Câmpina, eludând Constituţia, Legea administraţiei publice locale şi legile care reglementează activitatea de transport public local ca serviciu comunitar de utilitate publică. 
Transportatorii mai spuneau atunci că nici călătorii care utilizează aceste staţii şi nici ei, în calitate de prestatori de servicii, nu au fost înştiinţaţi şi consultaţi de administraţia locală în vederea promovării şi implementării celor două proiecte, ceea ce contravine, spuneau ei, interesului public general.
În urma acestei confruntări, operatorii de transport au decis atunci să sesizeze Prefectura, Consiliul Judeţean şi să conteste în instanţă cele două hotărâri nelegale ale Consiliului Local.
Zilele trecute, Consiliul Judeţean Prahova a trimis o adresă către Primăria Câmpina, a cărei concluzie, în urma sesizărilor operatorilor de transport, a fost următoarea: „Aceste staţii nu pot fi eliminate din graficul de circulaţie al programului de transport judeţean decât atunci când va avea loc o nouă actualizare a programului de transport judeţean şi numai după aprobarea acesteia de către Consiliul Judeţean Prahova”.
Aşadar, hotărârile Consiliului Local Câmpina au fost considerate nelegale, decizia fiind în deplină concordanţă cu vorbele transportatorilor, care acuzau edilii locali de incompetenţă, lipsă de responsabilitate şi superficialitate.

Centrul Stomatologic DentActiv inaugurat de societatea Confind asigură servicii la standarde europene

Ieri, pe strada Progresului din vecinătatea SC Confind SA, a fost deschis Centrul Stomatologic DentActiv, un eveniment important pentru piaţa de servicii stomatologice din zona Câmpinei. După o conferinţă de presă la care au participat reprezentanţi ai presei centrale şi locale, a avut loc lansarea propriu-zisă, însoţită de un mic ritual de sfinţire a locaţiei, oficiat de un sobor de trei preoţi. DentActiv oferă servicii stomatologice gratuite sau la preţuri de producţie celor 1200 de salariaţi Confind, dar şi locuitorilor oraşului şi ai zonei învecinate, valoarea investiţiei ridicându-se la suma 500.000 euro. Graţie acestei finanţări de excepţie, s-a reuşit echiparea celor două cabinete stomatologice şi a celui de radiologie (în care se pot face toate tipurile de radiografii dentare), cu aparatură germană de ultimă generaţie. Cei patru medici stomatologi din Bucureşti vor asigura o gamă largă de servicii medicale: terapie şi chirurgie laser, protetică, implantologie dentară, ortodonţie, estetică şi profilaxie, endodonţie, pedodonţie, chirurgie dento-alveolară şi imagistică dentară. DentActiv este brandul pe partea de stomatologie a Centrului Medical SanConfind, componentă a grupului Confind Câmpina. Centrul Medical SanConfind este un proiect îndrăzneţ la care preşedintele Confind SA, Ioan Simion, ţine foarte mult, fondatorul companiei declarând următoarele:
 “SanConfind este înfiinţat din punct de vedere juridic, iar DentActiv este doar primul pas din derularea unui proiect pe care m-am gândit să-l dedic celor 1200 de salariaţi ai companiei noastre, dar şi câmpinenilor. Fără cei 1200 de salariaţi ai noştri, eu nu valorez nimic. De aceea doresc foarte mult să le ofer – lor, dar şi concetăţenilor mei, servicii medicale de top la preţuri accesibile. În viitorul apropiat, ne vom extinde gama de servicii medicale, fiind în căutarea unei clădiri spaţioase care să poată găzdui un centru medical general, având în dotare zeci de cabinete medicale, cu toate laboratoarele şi anexele necesare.”

Amical cu FC Naţional

Vineri, 26 august, echipa de juniori 97 - 98 a CSM Câmpina, antrenată de Robert Stoica, vajuca un meci amical de pregătire pe stadionul Poiana Câmpina, în compania echipei similare a FC Naţional. Iubitorii de fotbal sunt invitaţi să-i vadă la lucru pe copiii care vor reprezenta generaţia de mâine a fotbalului câmpinean.

După două etape, CSM Câmpina s-a instalat în fotoliul de lider al clasamentului

Chimia II Vadu Săpat - CSM Câmpina     0-2 (0-1)

După ce săptămâna trecută, în prima etapă de campionat al Ligii A Prahova, CSM a înscris 7 goluri în poarta celor de la Tinereţea Izvoarele, sâmbătă, 20 august, în deplasare la Vadu Săpat, elevii lui Ionică Burchi au obţinut o nouă victorie, de data asta cu 2-0 (autorii golurilor: Stroe şi Budileanu) în faţa unei echipe preocupate mai mult de a fragmenta jocul sub diverse forme, decât de fotbal.
CSM Câmpina a dominat partida pe tot parcusul celor 90 de minute, printr-un joc combinativ care nu le-a dat nicio speranţă adversarilor. Aşa s-a ajuns în situaţia în care câmpinenii au avut 10-15 ocazii clare de gol, dintre care 4 au fost irosite de campionul ratărilor în acest joc, Bogdan Ilioiu.
Una dintre noile achiziţii ale CSM din această vară, Bogdan Olteanu, poate fi considerat omul meciului, pentru dăruirea şi clarviziunea în joc de care a dat dovadă, mai ales în repriza secundă. Lui Adrian Burchi i se poate acorda titlul de norocosul meciului, pentru că a scăpat ieftin, cu doar două urme de crampoane în zona gernunchiului, după o intrare extrem de dură a unui adversar. Chiar dacă a fost nevoit să părăsească terenul în urma acesteui incident, Burchi va fi apt de joc în etapa viitoare.
CSM Câmpina a jucat în deplasarea de la Vadu Săpat în următoarea formulă: Boşilcă – Zăpodeanu, Gânju, A. Burchi – Olteanu, Grigoraş, Iloiu, I. Burchi, Stroe – M. Mihai, Negreanu. Au mai jucat: Budileanu, Negoiasă, Vintilă şi Safta.
Partida a fost arbitrată de Ovidiu Oprea, ajutat de Emil Bozieru şi Alexandru Chivu.  Observator din partea AJF: Mihai Ion.
După primele două etape, CSM Câmpina s-a instalat deja în fotoliul de lider al clasamentului şi se anunţă o candidată serioasă la promovarea în divizia C.

Victorie pe muchie de cuţit

Unirea Câmpina - Petrolistul Boldeşti 1-0

Unirea Câmpina a învins cu greu, sâmbătă, 20 august, pe stadionul „Rafinăria”, Petrolistul Boldeşti, după un meci în care câmpinenii şi-au creat destule ocazii de gol, dar pe final au avut multe emoţii şi puteau fi egalaţi. Cu 6 puncte acumulate după două etape, Unirea Câmpina se află pe locul doi în clasament, departajată doar de golaveraj de rivala CSM Câmpina.

Opaţchi are rezultate şi la Băneşti

Cu un lot subţire, fostul antrenor al CSM Câmpina, Roberto Opaţchi îşi face treaba foarte bine şi la Băneşti. După ce în prima etapă a creat o mare surpriză prin egalul (la un moment dat conducea cu 2-0) obţinut la Vispeşti, o echipă puternic susţinută financiar şi cu pretenţii la promovare, Opaţchi şi elevii lui au mai obţinut încă trei puncte pe teren propriu în faţa celor de la Progresul Drăgăneşti.  Cu 4 puncte în clasament, CS Băneşti Urleta se află pe locul 5.

Întâlnire amicală de şah la Sinaia

Sâmbătă, 20 august, la ora 10.00, a avut loc, în parcul din centrul oraşului Sinaia, întâlnirea amicală de şah dintre echipele Carpaţi Sinaia şi CSM Câmpina. S-au jucat 3 partide la 10 mese, scorul fiind de 2-1 pentru echipa mai experimentată şi anume Carpaţi Sinaia.
Echipa CSM Câmpina a fost formată în majoritate din copii de la grădiniţă şi până la clasa a VIII-a. Lotul de jucători a fost următorul: Nicoleta Dumitran (antrenor jucător), Ion Pripoaie, Leonard Tudose, Matei Pop, Vlad Şinca, Mihai Pripoaie, Dragoş Enechescu, Natalia Rădulescu, Carolina Davidescu, Rareş Radu. Trebuie remarcat comportamentul exemplar de care au dat dovadă copiii, atât în timpul meciului, cât mai ales după, când au vizitat Mănăstirea Sinaia. În mod disciplinat şi organizat a fost vizitat şi Castelul Peleş.
Transportul copiilor la această competiţie a fost asigurat de firma Ave Diana.
Cei mai buni cinci şahişti ai CSM Câmpina vor participa, în perioada 3 - 8 septembrie, la openul de şah „Zilele Cetăţii” organizat de clubul de şah Chindia din Târgovişte.