18 octombrie 2011

Conform topului Forbes România 500 de miliardari ai anului 2011,

Anastasescu şi Tufan au averi 
de 35 şi respectiv 33 de milioane de euro

Zilele trecute a apărut pe piaţă Topul Forbes România cu primii 500 de miliardari români, în care figurează şi doi câmpineni: Mihai Anastasescu şi Mihai Tufan, cu averi de 35 şi respectiv 33 de milioane de euro.
Cu o avere de 34-35 milioane de euro, cei de la Forbes susţin că Mihai Anastasescu derulează afaceri în domenii precum industrie, construcţii, farmaceutice şi imobiliare. Mihai Anastasescu deţine, alături de Mihai Tufan, fabrica de materiale de construcţii Soceram Bucureşti, societate care în luna mai a acestui an a început construcţia unei alte fabrici de BCA la Roman, investiţie în valoare de 20 de milioane de euro. Fabrica a cărei construcţie a început cu o întârziere de un an, din lipsa surselor financiare (circa 70% din sumă reprezintă credite de la bănci) va fi finalizată în vara anului viitor, fiind programată să funcţioneze la capacitate maximă din 2013. Soceram a mai finalizat în 2008 o fabrica de cărămizi în Dâmboviţa, în urma unor investiţii de 20 de milioane de euro. Acţionarii Soceram se gândesc chiar să mai construiască o altă fabrică de BCA la Târgu-Jiu, pentru care deţin deja terenul şi autorizaţiile necesare. Decizia va fi luată însă în funcţie de evoluţia pieţei.
În acest moment, Soceram are în portofoliu două fabrici de cărămidă la Doiceşti (Dâmboviţa) şi Urziceni şi două fabrici de BCA la Doiceşti şi la Bucov. În 2010, cifra de afaceri a Soceram s-a redus la 21 de milioane eurom faţă de 28 de milioane în anul anterior.
Soceram este controlată de cei doi oameni de afaceri, Anastasescu şi Tufan, prin intermediul Metaleuroest Câmpina. Aceasta, la rândul ei, are participaţiuni la mai multe societăţi, între care se numără Elsid Titu sau Electrocarbon Slatina.
Mihai Anastasescu mai are participaţii la firmele Neptun Câmpina, Fontec, Forja Neptun, Stok Metal, Dobromin şi Medimfarm, listată pe bursă, companie care se ocupă cu comercializarea produselor farmaceutice, parafarmaceutice şi cosmetice. Medimfarm are sediul în Ploieşti şi o reţea de distribuţie care acoperă judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău şi Bucureşti. În Câmpina, Anastasescu mai deţine multe spaţii comerciale.
La rândul său, Mihai Tufan are o avere cotată între 31-33 milioane de euro şi deţine, alături de Mihai Anastasescu, aşa cum am arătat, compania Metaleuroest, cu participaţii la mai multe societăţi. Tufan este şi el unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din ţară. Despre proprietăţile deţinute de acesta nu se ştie mare lucru. În presă s-a vehiculat faptul că ar avea la Tulcea o proprietate ce se întinde pe câteva zeci de hectare, o vilă la Breaza şi una la Monte Carlo.

Cuvântul care înţeapă

Resemnaţi de Ziua Indignaţilor

Duminică, 15 octombrie, am aşteptat cu interes protestul oamenilor din întreaga lume, chemaţi prin intermediul reţelelor de socializare să susţină mişcarea „Occupy Wall Street” sau Ziua Indignaţilor, iniţiată în SUA şi extinsă destul de rapid la nivel global.
De la bun început, ideea de a protesta împotriva celor care au condus lumea în pragul colapsului mi s-a părut excelentă, însă trebuie să recunosc că nu mă aşteptam la o reacţie de asemenea proporţii din partea cetăţenilor lumii.
Mişcarea care a generat Ziua Indignaţilor s-a extins cu repeziciune în peste 950 de oraşe din 82 de ţări din întreaga lume: Tokio, Seul, Jakarta, Melbourne, Sidney, Paris, Moscova şi alte oraşe din Mexic, Venezuela, Kenya, Africa de Sud. Mii de oameni au ieşit în stradă să-şi apere drepturile sub devizele „A venit timpul ca ei să ne asculte” sau „Puterile lumii muncesc doar pentru propriile beneficii, ignorând dorinţele majorităţii” sau „Pe 15 octombrie ne întâlnim în stradă pentru a iniţia schimbarea globală pe care o dorim. A venit timpul să ne unim”.
Chiar dacă mulţi dintre manifestanţi au ajuns în arestul poliţiei, sub acuzaţii mai mult sau mai puţin întemeiate, cred că important rămâne faptul că lumea se mişcă şi reacţionează, ceea ce nu se poate spune şi despre românaşii noştri (adică despre noi toţi), care au rămas încă o dată în afara umbrelei de cetăţeni ai lumii. Protestul de la Bucureşti s-a dovedit a fi o simplă întâlnire a unor tineri care erau prea puţin dispuşi să-şi ceară drepturile, o „răzmeriţă” de catifea, unde câţiva cetăţeni „indignaţi” de ceea ce li se întâmplă au decorat o jumătate de trotuar în Piaţa Unirii cu zeci de cartoane inscripţionate cu citate şi expresii celebre pe care le-au înfipt într-un gard viu. Sigur că o astfel de abordare reprezintă mai mult decât nimic, însă aşa stând lucrurile, nu trebuie să ne mai surprindă ce ni se întâmplă. Resemnată de Ziua Indignaţilor, societatea românească se îneacă în propria-i neputinţă, iar călăii ei de pretutindeni îşi freacă mâinile. Indiferenţa şi lipsa de reacţie a unei societăţi naşte, printre altele, şi abuzul de putere şi exemplele în acest sens sunt nenumărate. Unul dintre ele poate fi şi acela care s-a întâmplat zilele trecute în oraşul nostru.
Liberalii au iniţiat, la nivel naţional, o campanie (care a ajuns şi în Câmpina) gratuită de verificare a glicemiei şi a tensiunii arteriale în rândurile cetăţenilor, sub deviza „PNL are grijă de sănătatea ta”.
Ajunsă la Câmpina, caravana umanitară a avut succes pe loc în rândurile a sute de cetăţeni care au vrut să-şi verifice starea de sănătate fără să scoată vreun ban din buzunar, însă politrucii care deţin puterea în administraţia locală au trimis potera să „restabilească ordinea publică serios afectată” (în parcarea de la Carrefour) de pensionari (şi nu numai), care stăteau cuminţi, în ploaie, să-şi aştepte rândul.
Gestul politrucilor înscăunaţi pe veci (zic ei!) în funcţii la primărie, de a interzice activitatea caravanei sanitare pe domeniul public, nu a avut efectul scontat, pentru că de a doua zi ea s-a mutat într-un spaţiu privat, aducând un număr dublu de solicitanţi şi multă indignare din partea celor mulţi, pentru care sănătatea înseamnă altceva decât o flecăreală politică.
Administraţia Tiseanu s-a legat de faptul că liberalii nu au cerut explicit autorizaţie pentru o astfel de acţiune, chestiune cu care aş putea să fiu de acord, dacă nu aş cunoaşte zeci de cazuri în care se ridică construcţii şi se organizează fel de fel de bâlciuri stradale în Câmpina, pentru care nimeni nu cere autorizaţie. Desigur, o încălcare a legii nu se justifică cu o alta, dar nici deciziile discreţionare ale unei autorităţi nu trebuie iertate.

Editorial

COAGULAREA
   
Dacă ne luăm după imaginea cotidianului pe care ne-o prezintă analiştii de caraulă, liderii opoziţiei ar putea pleca într-o vacanţă prelungită, incompetenţa, corupţia, ticăloşia puterii vor face ca populaţia să voteze într-o zdrobitoare majoritate cu actuala opoziţie. În realitate, lucrurile sunt mult mai complicate. Opoziţia este dezbinată, lipsită de proiecte, cantonată într-un discurs perimat şi la fel de coruptă, are în plus o percepţie publică cel puţin la fel de proastă ca şi PDL-ul. Soluţia? În nici un caz acest deprimismul general care ne face să nu vedem partea luminoasă a zilelor. Există soluţii chiar în interiorul mecanismului democratic pe care media de zi cu zi îl blamează. Eu aici văd pericolul cel mai mare, dincolo de apocaliptica mult mediatizată a crizei economice. Există pericolul unor indivizi „carismatici” care să vehiculeze soluţii non-democratice. În toată Europa discursurile naţionaliste, xenofobe, antisemite, izolaţioniste, anticapitaliste, antiamericane şi chiar făţiş antidemocratice sunt în expansiune. Exemple sunt puzderie:

Din “bunăvoinţa” primarului,

O caravană sanitară liberală 
a fost împiedicată să funcţioneze în Piaţa Centrală

Animozităţile dintre primarul Horia Tiseanu (preşedintele PDL Câmpina) şi omul de afaceri Virgil Guran (preşedintele PNL Câmpina) se accentuează tot mai tare, cu cât se apropie mai mult campania electorală. Nu mai este un secret pentru nimeni că liderii celor două formaţiuni politice se războiesc fără menajamente în ultima vreme. Cum ar veni, se au ca fraţii, dar nu ca nişte fraţi obişnuiţi, ci chiar ca biblicii Cain şi Abel. Nu putem spune cine dintre ei este Cain şi cine este Abel, dar un lucru este cert: în varianta în care Guran va candida din partea USL pentru Primăria Câmpina la viitoarele alegeri locale (candidatura lui Tiseanu e sigură, chiar dacă nu e oficializată), unul dintre cei doi “va muri” în apropiatele bătălii electorale pentru prima dregătorie a municipiului. 
Recent, duşmănia pe care Tiseanu i-o poartă lui Guran a lovit din nou. De data aceasta, lovitura a ricoşat şi în câteva zeci de câmpineni care se găseau, într-una din zilele trecute, prin Piaţa Centrală. Actualul primar al oraşului, chiar dacă ocupă prima poziţie în toate sondajele de opinie privind intenţiile de vot ale câmpinenilor, de teamă că ar putea pierde teren cu fiecare zi care trece peste viaţa plină de privaţiuni a localnicilor, cu fiecare acţiune a opoziţiei câmpinene, este hotărât să-şi folosească (prin orice mijloace, chiar abuziv), toată puterea deţinută vremelnic pentru a-l împiedica pe liderul liberalilor câmpineni să urce în topul simpatiilor electoratului. Probabil speriat că, în competiţia pentru câştigarea Primăriei, s-ar putea întâmpla să simtă în ceafă răsuflarea lui Guran, Tiseanu a interzis, săptămâna trecută, ca o caravană sanitară liberală să funcţioneze în Piaţa Centrală. Motivul: organizatorilor le lipseşte autorizaţia de la Primărie.
Organizată la nivel naţional şi destinată susţinerii unui proiect de lege prin care PNL doreşte reintroducerea analizelor medicale anuale gratuite, acţiunea era menită a se înscrie în cadrul unei campanii ample denumite „PNL are grijă de sănătatea ta!”. Un titlu ce ar putea avea conotaţii electorale, dacă ne gândim la apropiatele alegeri locale şi parlamentare. Dar dacă nu ne gândim la aşa ceva şi îi lăsăm să se gândească la alegeri pe cei cărora le este frică mare să nu le piardă? În acest ultim caz, dacă nu ne gândim la alegeri (că lumea este sătulă până-n gât de politică şi de minciunile ei), şi ne gândim doar la cele câteva mii de diabetici şi hipertensivi trăitori pe meleagurile câmpinene, la faptul că această campanie avea ca obiect controlarea gratuită a stării de sănătate a câmpinenilor (verificarea gratuită a glicemiei şi tensiunii solicitanţilor), poate că, totuşi, acţiunea liberalilor merita mai multă înţelegere, precum şi acordarea unui scurt răgaz pentru obţinerea documentului respectiv. Mai ales că nu era vorba despre amplasarea unui cort sau a unei tonete, ci despre desfăşurarea unei acţiuni de binefacere într-un microbuz privat; parcat, ce-i drept, pe domeniul public al oraşului. Dar mai bine să vă prezentăm cum au decurs lucrurile. 
La Câmpina, liberalii au hotărât ca acţiunea să se desfăşoare într-un microbuz în care localnicii puteau intra uşor folosindu-se de o scăriţă. Microbuzul a fost pregătit şi echipat corespunzător, iar locaţia găsită a fost un loc în Parcarea Centrală, ocupat de microbuzul caravanei, loc pentru care s-a plătit taxa aferentă mai multor ore. Nici nu au început bine liberalii acţiunea, că s-au văzut nevoiţi să plece, întrucât o echipă a Poliţiei Locale le-a cerut autorizaţia pentru desfăşurarea acţiunii pe domeniul public, document pe care organizatorii nu-l obţinuseră. Liberalii, care şi-au mutat ulterior caravana în sediul IFN Vital, consideră abuzivă măsura luată de către Primăria Câmpina, la porunca edilului portocaliu, care s-a făcut roşu de mânie când a aflat despre caravana liberală din Piaţă, socotind că “acţiunea oamenilor lui Virgil Guran are un profund caracter de campanie electorală”. O avea, nu zicem nu, dar  acelaşi lucru i se poate imputa primarului în multe demersuri pe care le-a întreprins pe parcursul mandatului său: scrisori periodice de informare a câmpinenilor în legătură cu realizările administraţiei Tiseanu, editarea recentă a unui ziar al Primăriei Câmpina care să prezinte luminos activitatea edilului etc. Nemaivorbind de multe acţiuni în care PDL (dar şi alte partide), a împărţit localnicilor, cu ocazia unor sărbători naţionale, pachete cu dulciuri, dar şi cu însemnele PDL.
“Pentru că trăim într-un stat poliţienesc, imediat după ce am început acţiunea, au apărut reprezentanţii Poliţiei Locale, care ne-au luat declaraţii şi ne-au cerut să eliberăm domeniul public. Le-am explicat că este o iniţiativă cetăţenească pentru care avem acordul Direcţiei Sanitare Judeţene, că avem şi un medic acolo. Horia Tiseanu, care conduce discreţionar oraşul, se teme să nu-şi piardă scaunul. De aceea el a reacţionat imediat, ordonând evacuarea noastră abuzivă. Dacă nu mai avem voie nici să facem un bine oamenilor, nici să ne spunem părerea, mă întreb de ce ne-am mai luptat să pice regimul comunist, că nu este nici o diferenţă între cei care conduceau atunci şi cei care ne conduc acum. Noi am cerut o aprobare încă din 25 august, iar după 30 de zile în care trebuia să ni se răspundă, tăcerea autorităţilor am interpretat-o, aşa cum prevede şi legea, ca pe o aprobare tacită”, consideră Virgil Guran.
De partea cealaltă, primarul municipiului se apără invocând faptul că “orice activitate pe domeniul public trebuie să aibă aprobarea municipalităţii. Chiar dacă nu a fost vorba despre un cort montat, ci doar de un microbuz în interiorul căruia se desfăşura toată treaba, tot le trebuia aprobare pentru această acţiune desfăşurată pe domeniul public şi prin care PNL a început deja campania electorală, fără să ţină seama de prevederile legale. Închipuiţi-vă că în Piaţă ar putea să fie parcate maşini în care să se organizeze jocuri de noroc. Virgil Guran a făcut într-adevăr o cerere, căreia nu-mi dau seama de ce nu i s-a răspuns de către funcţionarii Primăriei, dar aceasta se referea la realizarea unor sondaje de opinie, locul solicitat era la Ceas, iar solicitarea se întindea pe o perioadă nepermis de lungă: 30 de zile. Nu înţeleg de ce nu a acordat doctorul Virgil Guran consultaţii câmpinenilor în toţi anii precedenţi, şi de ce a trebuit să aştepte apropierea alegerilor locale. Ca să nu vă mai spun că pe microbuz erau lipite multe afişe electorale, de propagandă liberală, iar în jurul său îşi făceau de treabă mai mulţi lideri liberali.”
Vicepreşedintele organizaţiei municipale a liberalilor, Daniel Ioniţă, ne-a declarat că, “oricum ar încerca primarul să o dreagă, tot un abuz este alungarea caravanei noastre din Piaţa Centrală. De ce nu ne-a răspuns la cererea din 25 august 2011? Fiindcă după o lună, legea îi obligă să ne răspundă. Este păcat că din cauza duşmăniei cu care ne înconjoară actualul primar trebuie să sufere şi populaţia. Într-adevăr, eram mai mulţi liberali adunaţi în jurul microbuzului, că doar era o acţiune a partidului nostru. Dacă aşa se pune problema, îi sugerez primarului să ne aresteze pe noi, liberalii, unde ne-o vedea că suntem în grupuri de două-trei persoane şi stăm de vorbă. Legea nr 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul public al acesteia, pe care ne-au invocat-o, nu face referire la astfel de acţiuni. Noi am anunţat acţiunea la DSP Prahova, pentru a putea fi eventual controlată, iar cei de acolo ne-au spus că nu trebuie nicio autorizaţie de la Primărie.” 

Adjunctul comandantului Poliţiei, Gheorghe Vlăsceanu, şi-a cerut transferul la Cornu

Gheorghe Vlăsceanu, adjunctul şefului Poliţiei Câmpina, vrea să renunţe la funcţie. Nu cu mult timp în urmă, acesta a depus o solicitare în scris în acest sens comandantului IJP Prahova. ”Avem o cerere scrisă din partea comisarului Gheorghe Vlăsceanu în care acesta solicită transferul ca șef de secție rurală Cornu. Invocă motive personale. Deocamdată nu am decis nimic. Analizăm cererea.” a declarat Bogdan Despescu, comandantul IJP Prahova.
Întâmplător sau nu, cert este faptul că decizia lui Vlăsceanu de a părăsi poliţia municipală a venit într-o perioadă în care corpul de control al Ministerului a efectuat o serie de controale în urma cărora mai mulţi şefi din poliţia prahoveană sunt pe cale să-şi piradă funcţiile. Legat de acest subiect fierbinte de la vârful Poliţiei Câmpina a făcut următoarele declaraţii de presă: ”Plec pentru că așa vreau eu, nu din cauza anchetei Corpului de Control al Ministerului. Din contră, cererea mea a fost depusă anterior controlului. Sunt motive personale”.

Câmpina îşi comemorează veteranii de război

Asociaţia „Cultul Eroilor” - filiala Câmpina, împreună cu Parohia „Sf. Andrei”, organizează, cu prilejul Zilei Armatei României, Comemorarea veteranilor de război care au dat nume unor străzi din cartierul Veteranilor – Câmpina. Activitatea va avea loc luni, 24 octombrie , ora 11.00, în cartierul Veteranilor. 

Scurt istoric
Potrivit  Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum si unele drepturi ale invalizilor si văduvelor de război – actualizata la art. 13.  se precizează: Veteranii de război, cărora le-au fost acordate ordine si medalii pentru faptele de arme savarsite pe câmpul de lupta, beneficiază de împroprietărirea cu 500 m2 pentru loc de casa in municipiul, oraşul sau comuna in care domiciliază sau, daca acest lucru nu este posibil, cu 1 ha teren arabil in extravilan.
In municipiul Câmpina au fost repartizate 65 de loturi, la Est de cartierul Pacuri, teren devenit cartierul Veteranilor si alte 8 loturi in cartierul Muscel. 

Eco Şcoala „Ion Câmpineanu” sau un model demn de urmat

Zilele trecute, Centrul Carpato Danubian de Geocologie, membru al Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediul Înconjurător, a acordat Şcolii „Ion Câmpineanu” o diplomă de excelenţă drept recunoaştere a efortului depus de cadrele didactice şi elevi în organizarea unor manifestări naţionale în cadrul programelor de educaţie pentru mediu în anul şcolar 2010 - 2011.
Fundaţia a mai acordat şcolii câmpinene, în cadru festiv, drapelul verde „Eco” şi o diplomă internaţională care atestă că noua denumire oficială a instituţiei de învăţământ este „Eco Şcoala Ion Câmpineanu”.
Cadrele didactice le-au prezentat elevilor drapelul, diplomele primite şi le-au vorbit despre importanţa acestei recunoaşteri internaţionale.

Uniunea Europeană s-a îndurat de noi şi anul acesta

Uniunea Europeană s-a îndurat de noi şi anul acesta, şi ne-a trimis ajutoare alimentare: făină, orez, mălai, paste făinoase, lapte-praf, biscuiţi. De-ale gurii. Ce-i drept, cantităţile nu sunt de neglijat: 14 kilograme de făină, 10 de mălai, 8 de orez. Aşa că, ce să zicem, să fie primit şi acest ajutor. Bogdaproste, Coano Europa! Să fie pentru sufletul neamului românesc. Mai bine zis, pentru sufletele acelor care, de-a lungul istoriei, au părăsit această lume şi acest neam pentru ca porţile sud-estice ale bătrânului continent să fie apărate de năvălitori şi de vrăjmaşi, aşa încât vest-, central- şi nord-europenii să-şi poată ridica în mai multă linişte cetăţile şi catedralele. Dar tot drept e că prea mult nu mai puteau aştepta unele dintre alimentele trimise de mai-marii de la Bruxelles. Bunăoară, făina şi mălaiul aveau de gând să iasă din termenul de garanţie peste vreo trei-patru luni. Noroc cu sărăcia românului şi cu Sărbătorile de Iarnă, care vor face ca aceste alimente să nu se odihnească prea mult prin cămările câmpinenilor. Prin presa centrală s-a vehiculat ştirea că aceasta ar putea fi ultima tranşă de ajutoare din partea Coanei Europa. Oricum, la Cantina Socială din incinta Grupului Şcolar Construcţii de Maşini, din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene, funcţionarii Primăriei Câmpina au distribuit, până în prezent, produse alimentare unui număr de peste 1900 de persoane. Dreptul la primirea alimentelor comunitare îl au doar câmpinenii beneficiari ai ajutorului social, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi băneşti obţinute din pensie se află sub 400 de lei/lună, precum şi persoanele cu handicap grav şi accentuat. Din baza de date a Primăriei, 800 de persoane sunt aşteptate, în continuare, să-şi ridice ajutoarele alimentare europene.

Pregătirea distribuirii ajutoarelor la încălzire se apropie de final

Nu peste mult timp, se vor distribui ajutoarele pentru încălzirea locuinţelor, atât de aşteptate de câmpinenii cu venituri mai modeste. Pregătirile sunt în toi, ba chiar se poate spune că, în curând, vor intra în linie dreaptă. Ajutoarele se acordă numai pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere. Deocamdată, sunt peste 5000 de câmpineni care au solicitat sprijinul autorităţilor în acest sens. Potrivit OG nr.70/2011 şi normelor sale de aplicare, se vor acorda ajutoare în funcţie de tipul de încălzire al locuinţei şi de venitul net lunar pe membru de familie. Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale sau lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri vor beneficia de ajutor dacă venitul net lunar pe membru de familie este de cel mult 615 lei. Familiile care utilizează pentru încălzirea locuinţei energia termică furnizată în sistem centralizat vor beneficia de ajutor dacă venitul net lunar pe membru de familie este de până la 786 lei, iar în cazul persoanelor singure, venitul este de până la 1.082 lei. Această ultimă situaţie nu se regăseşte la Câmpina, unde cele 12 centrale termice de cartier au fost închise de mulţi ani. Actele normative prevăd categorii de venituri suplimentare care se vor lua în calcul la stabilirea dreptului, precum şi lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Lista cu aceste bunuri care duc la decăderea din dreptul de a primi ajutoare la încălzire este lungă, dar din ea am aminti sintetic următoarele: clădiri, spaţii locative sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu; autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani (cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile), autoutilitare, autocamioane de orice fel etc; utilaje agricole, utilaje de prelucrare agricolă sau de prelucrat lemnul; depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei; terenuri, animale sau păsări peste limita prevăzută de lege. S-ar părea că cele mai mari ajutoare le primesc cei care îşi încălzesc locuinţele cu gaze. În această variantă, suma maximă este de 262 lei - în cazul în care venitul mediu lunar pe membru de familie (respectiv, al persoanei singure), este de până la 155 de lei. Ajutorul scade gradual, ajungând până la 19 lei pentru intervalul de venit 540,1 – 615 lei. Ajutoarele pentru încălzirea locuinţelor pe bază de lemn, cărbuni, combustibili petrolieri sunt mai reduse şi variază între maximum 54 lei şi minimum 16 lei, pentru extremele treptelor de venit amintite ceva mai devreme. Viitoarele solicitări ale câmpinenilor care îndeplinesc condiţiile legale, împreună cu toate documentele necesare întocmirii dosarelor aferente, nu se mai depun la Primărie, ci vor fi  depuse la sediul Poliţiei Locale, acolo unde va funcţiona Comandamentul pentru centralizarea solicitărilor. Conform legislaţiei în domeniu, care impune mărirea numărului de anchete sociale (pană în acest an, ele erau în reduse numeric), Primăria Câmpina va efectua anchete sociale pentru 60% dintre beneficiarii ajutorului de încălzire. Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere se transmit la Primărie până la finalul lunii octombrie, urmând ca, ulterior, până la sfârşitul lunii noiembrie, consumatorii să fie înştiinţaţi dacă beneficiază sau nu de ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Dispoziţiile primarului privind acordarea, respingerea, modificarea sau încetarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se pot ataca potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare. 
Vă prezentăm mai jos documentele necesare ptr obţinerea ajutorului de încălzire:
- cerere tip;
- declaraţie pe propria răspundere că sunt întrunite condiţiile legale;
- copii după actele de identitate ale membrilor familiei şi copii după certificatele de naştere ale copiilor minori
- copie după factura la gaze (în cazul persoanelor care folosesc gaze naturale la încălzirea locuinţei)
- adeverinţă venituri pentru toţi membrii familiei (care au venituri)
- adeverinţă de la Administraţia Financiară, în cazul în care solicitanţii nu au venituri.

Miss Highschool, un concurs de frumuseţe reuşit

Vineri seară, în sala de spectacole a Casei Tineretului, s-a desfăşurat un concurs de frumuseţe organizat de Asociaţia Protejarea Mediului Înconjurător Prahova. De fapt, aşa cum aveam să aflăm de la Cristian Brotoiu, preşedintele acestui ONG, “iniţiativa a venit din partea unor elevi de la Forestier şi Energetic, simpatizanţi ai APMÎ Prahova şi participanţi la mai multe acţiuni de ecologizare desfăşurate de noi. Ideea a fost a lor, iar noi nu am făcut decât să-i sprijinim financiar, alături de câţiva sponsori generoşi: Apa Talea (dl Virgil Guran), Ave Diana (dna. Rodica Papuc), Daspi SRL, Lemet SRL şi alţii.”
APMÎ Prahova îşi face simţită din ce în ce mai mult prezenţa în viaţa municipiului nostru, acelaşi ONG fiind organizatorul Marşului Biciliştilor, desfăşurat la începutul acestei luni. Miss Highschool a venit să evidenţieze un lucru deja cunoscut: câmpinencele sunt foarte frumoase. La acest concurs de frumuseţe au participat eleve de la patru licee câmpinene: Colegiul naţional “Nicolae Grigorescu”, GS Energetic, Colegiul Tehnic Forestier, Colegiul Tehnic Constantin Istrati. Au fost 13 participante, una mai frumoasă decât cealaltă, fapt care a făcut dificilă misiunea juriului compus din Cristian Brotoiu (preşedinte), Virgil Guran, Rodica Papuc şi şapte elevi de la liceele participante. Au fost şase probe de concurs, dintre care nu au lipsit prezentările fetelor în ţinute de zi şi de seară, proba de aptitudini (unde fetele ba au cântat, ba au dansat, ba au jucat în mici scenete puse în scenă cu ajutorul colegilor), proba de cultură generală ş.a.. Frumoasele s-au confruntat şi cu o probă surpriză (pe care toate, cel puţin la nivel declarativ, au apreciat-o), în cadrul căreia au fost nevoite să spele nişte prosoape murdare de ketchup, unele dintre ele dovedind că s-au mai intersectat cu treburile gospodăreşti din familiile proprii. Au fost acordate trei premii: premiul I (Laura Ioniţă - Colegiul Naţional „N. Grigorescu”), premiul II (Iulia Braşoveanu - Grup Şcolar Energetic), premiul III (Ioana Tocitu - Colegiul Tehnic Forestier) şi Premiul Miss Popularitate (Bianca Albu - Grup Şcolar Energetic).

Cupa „Sf. Parascheva” la şah

Cu ocazia aniversării a zece ani de la sfinţinirea bisericii cu hramul „Sf. Parascheva”, sâmbătă, 15 octombrie, a avut loc prima ediţie a Cupei „Sfânta Parascheva” la şah pentru copiii din parohiile protoieriei Câmpina. Sportul minţii a creat  adevărate pasiuni. Concurenţii au dat dovadă de inteligenţă şi intuiţie, nevoiţi fiind să se lupte şi cu timpul de joc, având la dispoziţie doar 10 minute pentru terminarea partidelor.
În urma desfăşurării celor cinci runde, Cupa „Sf. Parascheva” şi-a desemnat câştigătorii, astfel:
Locul I: Parohia Poiana II - 9 puncte (Vlad Şinca, Alexandru Horja, Ştefan Horja);
Locul II: Parohia Lac - 8 puncte (Dragoş Enăchescu, Andrei Ungureanu, Sabin Orăşanu);
Locul III: Parohia Sf. Parascheva - 7 puncte (Carolina Davidescu, Natalia Hiţicaş, Alexandru Matei);
Locul III: Parohia Brazi - 6 puncte (Matei Popp, Constantin  Hornea, Delia Chiriţă)
Locul IV: Parohia Poiana I - 6 puncte (Mihai Pripoaie, Alexandru Cristescu, Natalia Rădulescu);
Locul V: Parohia Slobozia - 3 puncte (Teodor Gavrilescu, Sofia Gavrilescu, Maria Gavrilescu).

De remarcat faptul că Parohia Slobozia a fost reprezentată în concurs de copiii doctorului Dan Gavrilescu, care au avut o prestaţie onorabilă, deşi s-au aflat pentru prima dată la o astfel de competiţie.
Părintele Grigore Melnic a dăruit copiilor cruciuliţe, iconiţe, dulciuri şi răcoritoare, iar la festivitatea de premiere a înmânat personal cupa echipei câştigătoare şi diplome tuturor echipelor participante.Organizatorul competiţiei, Ion Nicolae, le-a promis copiilor că în luna decembrie va organiza pentru ei Cupa Moş Nicolae şi Cupa Moş Crăciun şi i-a mulţumit părintelui Grigore Melnic pentru colaborare.

Cursuri de şah gratuite
Managerul general al şahului câmpinean, Ion Nicolae, invită toţi copiii iubitori ai sportului minţii, şi anume şahul, să participe la cursurile gratuite organizate de CSM Câmpina în fiecare joi, între orele 18.00 - 20.00, în sala din strada Mărăşeşti nr. 2 (instructori sportivi: Nicoleta Dumitru şi Florin Bohâlţea), iar începând de sâmbătă, 22 octombrie, orele 10.00 - 12.00, şi la cursul  gratuit organizat de Clubul Copiilor în parteneriat cu CSM Câmpina (instructori sportivi: Gheorghe Crâmpiţă şi Aurelian Iordache).

În aşteptarea derby-ului de duminică,

CSM şi Unirea ocupă primele două locuri în Liga A Prahova

Dero Ploieşti - CSM Câmpina 0-5
Duminică, 16 octombrie, la Băicoi, pe un frig pătrunzător, CSM Câmpina a dat replica ploieştenilor de la Dero, într-un meci care nu a creat multe probleme elevilor lui Ionică Burchi. Câmpinenii şi-au făcut jocul obişnuit de pase, cu o bună circulaţie a balonului, iar rând pe rând, Marius Mihai (de trei ori), Stroe şi Necula au marcat pentru un scor care nu mai necesită niciun fel de comentariu: 5-0 pentru CSM Câmpina.
Preocupaţi mai mult să nu se accidenteze ori să primească avertismente care i-ar putea suspenda în următoarea etapă cu Unirea, jucătorii CSM au avut parte de o utilă repetiţie înaintea marelui derby care ar putea relansa lupta pentru şefia clasamentului în Liga A Prahova.
Antrenorul Ion Burchi a utilizat la Băicoi formula: Boşilcă – Gânju, G. Radu, Safta – A. Burchi, Budileanu, Ilioiu, Stroe, Safta – M. Mihai, Olteanu. Au mai jucat: Grigoraş, Necula, Negoiasă şi Negreanu.
Imediat după joc, preşedintele CSM Câmpina, Virgil Guran, a declarat: „A fost un meci la discreţia formaţiei noastre. Trebuie să fim mulţumiţi de acest joc şi pentru că nu s-a accidentat jnici un jucător şi nu ne-am ales cu vreun jucător suspendat în perspectiva partidei de duminică. Urmează un meci greu, cu Unirea, în care îmi doresc să vină la stadion un număr cât mai mare de spectatori, să demonstrăm fair-play, indiferent de rezultat, şi este important pentru Câmpina să fie un spectacol sportiv cât mai frumos. Jucătorilor celor două echipe le-aş transmite să conştientizeze că astăzi sunt adversari, dar peste câteva luni s-ar putea să fie colegi”.

Unirea Câmpina - Tinereţea Izvoarele 4-1
În meciul de pe teren propriu cu Tinereţea Izvoarele, Unirea a dominat cu autoritate de la un cap până la celălalt al partidei, în vreme ce oaspeţii s-au baricadat pe două rânduri cu scopul de a limita proporţiile scorului. Cei de la Izvoarele au reuşit să şi înscrie în poarta gazdelor, la singurul lor şut pe poartă, o minge trimisă de la circa 40 de metri, care a trecut pe sub transversală direct în plasă. Unirea s-a desprins destul de greu, lăsând impresia că a aşteptat mai mult greşeala adversarului şi căderea sa fizică. Cele patru goluri ale câmpinenilor au fost marcate de Cernea (minutul 31 – reluare cu latul, din 8 metri, din pasa lui Nichifor), Filip (minutul 50 - şut din apropiere, după o fază prelungită de atac), Dorişor (minutul 88 – voleu din cădere, de la limita suprafeţei de poartă, după o centrare servită ca la carte de Bica) şi D. Ciobotaru (minutul 90 – după o cursă de la centrul terenului, a şutat de la 16 metri în portar , mingea a sărit tot la el şi a împins-o în plasă).
Unirea a folosit următoarea formulă de joc: D. Şandru – A. Stoica, Neagu (cpt), B. Şandru, Zecheru (68 Dorişor) – Cernea (88 Fl. Stoica), Lambă, Bărăgan, Filip – Bica (86 Burlacu), Nichifor (84 D. Ciobotaru). Rezerve neutilizate: T. Ionescu – Coman.

Derby la juniori

CSM Câmpina - HM Junior Câmpina 2-1

Sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 13.30, pe stadionul Poiana a avut loc derby-ul etapei campionatului de juniori C Prahova ‘96 - ‘97 între CSM Câmpina şi HM Junior Câmpina. După un joc spectaculos în care ambele echipe au arătat multă ambiţie şi dorinţă de victorie, CSM Câmpina s-a impus la limită cu scorul de 2-1 în faţa celor de la Hiagianu Junior prin golurile marcate de Narcis Ţânţaru şi Alexandru Lungu.