12 ianuarie 2012

Vor să-mi închidă gura!

PDL-istul Viorel Bondoc mi-a făcut plângere penală
pentru că spun adevărul
Oameni buni, de azi sunt cercetat penal pentru infracțiunea de calomnie. Azi, la ora 16.00, când am ajuns acasă, un polițist mă aștepta în fața porții să îmi predea o citație prin care eram anunțat că mâine, la ora 11.00, trebuie să mă prezint la poliție să dau cu subsemnatul în calitate de învinuit. În primul moment, nedumerit și neplăcut surprins, am citit înscrisul care, undeva pe finalul paginii, își desconspira misterul.
Singurul bondoc (consilierul local PDL Viorel Bondoc) din armata portocalie a lui Tiseanu a avut proasta inspirație (el sau alții) să-mi facă plângere penală pentru faptul că sunt un ziarist incomod și critic puterea locală, implicit pe el, un personaj copleșit de resentimente, rupt de realitate, a cărui unică menire în politica și administrația publică locală este aceea de a fi un soldat care votează la ordinul șefilor săi.
Așadar, omul nostru și cei din anturajul său mă vor judecat pentru că am avut curajul să le spun ce gândesc despre ei și modul lor de a face politică și administrație în Câmpina. Vor să-mi închidă gura într-un fel și au găsit această cale, care îmi amintește de practicile legionare din timpul lui Horia Sima și de perioada stalinistă și poststalinistă în care libertatea de opinie era doar un vis. Vă mărturisesc că nu mă sperie acest gen de intimidare, ba dimpotrivă, mă îndârjește și am să mă lupt cu ei așa cum au făcut-o și alții înaintea mea, pentru dreptul de a spune ce gândesc în orașul și țara mea. Recunosc că sunt scârbit de tot sistemul ăsta nenorocit, însă vreau să-i ofer copilului meu șansa la un viitor mai drept.
Mâine merg la poliție și probabil voi fi interogat. Am să vă țin la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe tot parcursul acestei mârșăvii politice. Sper să vă am alături pe toți cei care mai credeți în dreptate.

P.S. Pentru cei curioși, am rugămintea să căutați în arhiva blogului meu (http://www.cuvantulcareinteapa.blogspot.com/) și o să găsiți scrierile despre acest Bondoc și despre cei din puterea locală în general. E important să știu dacă dumneavoastră apreciați că i-am calomniat ori că le-am adresat critici corecte.
Vă mulțumesc. Aștept mesajele voastre pe facebook sau pe blog.
Florin Frăţilă