15 mai 2012

Administraţia Tiseanu a început campania... de asfaltăriDe câteva zile, bulevardul Carol I s-a transformat într-un adevărat şantier. Utilajele acompaniate de o armată de muncitori lucrează la înlocuirea bordurilor şi la asfaltarea trotuarelor. Totul se petrece într-un ritm ameţitor. Administraţia Tiseanu se grăbeşte acum, înainte de scrutinul din 10 iunie, să mai puncteze câte ceva la impresia artistică.

Cuvântul care înţeapă

Plicul cu bancnote mici

De câteva zile a început oficial campania electorală locală şi odată cu ea tot felul de pomeni colective ori individuale zămislite de minţile iscoditoare ale politrucilor avizi de putere. Fie că sunt în opoziţie ori la putere, candidaţii îşi amintesc subit de nevoile oamenilor şi de preocupările lor mai mult sau mai puţin intelectuale, care ar putea fi cuantificate în voturi cu un minim de efort financiar (bugetar). Aşa se face că auzim de excursii obligatorii, bonuri de masă personalizate cu emblema Câmpinei şi semnătura primarului în exerciţiu, serate muzical-distractive în cluburi de noapte, saci cu cartofi expediaţi direct la domiciliul votantului, serbări câmpeneşti în jurul unor furgonete cu alimente, cine explicative şi chiar manifestări culturale unicat dedicate scriitorilor, ultima găselinţă şi poate cea mai surprinzătoare a administraţiei Tiseanu prin intermediul căreia şi-a propus să obţină cu bani publici simpatia intelectualilor. În fapt, este vorba despre premierea scriitorilor câmpineni (concursul „Cartea anului 2011”), aceiaşi faţă de care culturnicii portocalii (acum verzi) au avut o atitudine aproape sfidătoare în toţi aceşti ani, preţuindu-i cam la acelaşi nivel cu al unui asistat social. Nu intru în detalii şi nu vreau să vorbesc despre cei care au organizat această sindrofie intelectuală (Marian Dulă, Viorel Bondoc, Liliana Ene...) şi nici despre cei care au acceptat să participe (în sensul de a primi o astfel de recompensă falsă), însă nu mă pot abţine să nu remarc esenţa întâlnirii respective, izvorâtă din singurele vorbe rostite acolo de primarul Tiseanu, prezent la „festivitatea” de premiere: „Plicul pe care îl primesc scriitorii este aşa umflat pentru că am pus acolo bancnote mici, să pară mai consistent”.
La câteva zile distanţă, unul dintre scriitorii premiaţi,  Codruţ Constantinescu, absent în momentul decernării premiilor (!!!), scria pe blogul personal:
„Despartire necesara
Dupa ce am mai aflat cate ceva din masinatiunile local-campinene, tipic provinciale (un juriu de fatada!) care au avut loc cu ocazia concursului "Cartea anului 2011" am hotarat sa incetez orice fel de colaborare cu institutiile implicate, intr-un fel sau altul. Consider ca subventia acordata anul trecut (una singura-2500 lei- si care nici macar nu a asigurat intreaga suma necesara, restul, de 1800 de lei fiind cofinantarea mea personala), pentru publicarea cartii "In labirint sunt umbre si lumini" (Editura Vremea, BUCURESTI, 2011) generoasa, a fost compensata de cele 50-60-70 (nu le-am numarat) de materiale (studii, recenzii, articole, interviuri) pe care le-am publicat gratuit in Revista Noua din 2005 incoace dar si de serviciile de transport (ruta Ploiesti-Campina) asigurate de subsemnatul, din dragostea pentru R9(!), pe care PMC nu le prea asigura, dar si de cele cateva manifestari in care m-am implicat (as adauga acum, ca prostu). Ion Balu avea perfecta dreptate in adoptarea atitudini sale de raceala si izolare fata de jocurile locale de si din culise pe care le face un singur personaj: Costicla Trandafir, inconjurat de adulatia generala a tamaierilor celor din jur, pe principiul: tu ma lauzi acu' ca te laud si io mai incolo. Trebuie sa ma multumesc cu Bucurestiul si modestele R22, Obs. Cultural si Dilema Veche.O despartire grea dar necesara.Purificatoare.Vitala. Viata culturala in Campina trebuie sa se rezume la ei, pentru ei, catre ei.Se mai intreaba cineva de ce nu mai vine naibii nimeni din urma? Cu astfel de modele , este usor de explicat”.

La prima vedere, supărarea scriitorului Codruţ Constantinescu nu pare a avea nicio legătură cu esenţa celor scoase de mine în evidenţă, însă cred că cele două atitudini formează întregul unei palme peste faţa unor politruci obraznici care se folosesc de slăbiciunile lumeşti ale unor oameni de cultură.

De-ale Photoshop-ului politic

De pe afişe, Jenica Tabacu ne zâmbeşte electoral, 
cu 20 de ani mai tânără

“Reprezentanţii poporului” (adică ai tuturor!?... carevasăzică şi ai mei!?... aoleu!), cum le place să se intituleze liderii PP-DD, au adaptat înţelepciunea noastră populară la nevoile pragmatice ale momentului politic dominat de campania electorală pentru alegerile locale.  Aşa că celebra vorbă “obrazul subţire cu cheltuială se ţine” a ajuns, din prisma pepedediştilor, “obrazul candidatului cu Photoshop se ţine”. Căci altfel, dacă nu s-ar fi băgat Photoshop la greu în poza electorală a Jenicăi Tabacu, nr. 2 pe lista PP-DD pentru Consiliul Judeţean, ne vine tare greu să întelegem cum de poate zâmbi aceasta alegătorilor câmpineni, de pe postere şi bannere, de parcă ar fi întoarsă în timp cu 20 de ani, distinsa doamnă fiind născută pe aceste meleaguri în anul de graţie 1968, anul Primăverii de la Praga.  Să o fi ajutat la această şocantă metamorfoză spiritul invocat al Juliei Hasdeu? Nu credem în această ipoteză câtuşi de puţin. Julia Hasdeu, o fiinţă extraordinară, era o făptură inocentă şi prea delicată pentru a crede în politică şi politicieni.  Se ştie că salutul membrilor PP-DD (oriunde s-ar întâlni), este universalul semn de O.K., de mulţumire absolută a celui ce foloseşte în gestica sa degetul mare îndreptat în sus, cu unghia spre posesor. Cum degetele mâinii, în opinia unora, sunt expresia personalitatii, evidenţiind trăsăturilor caracteristice ale unei persoane, prin inspiraţia lui Dan Diaconescu, salutul pepedediştilor a ajuns siglă de partid şi simbol electoral.  Doamna Jenica, am observat, ţine într-un fel anume degetul mare, adică într-un soi de paralelism cu restul corpului, un paralelism în care unghia nu este îndreptată spre piept, ci spre laterala dreaptă a acestuia. Deocamdată cel puţin, panotajul electoral din oraşul nostru este dominat copios de către reprezentanţii organizaţiei municipale a PP-DD. La intrarea în cartierele Păcuri  şi Broaşte, principalele fief-uri ale pepedediştilor câmpineni, sunt prezente pe stâlpii de electricitate postere şi bannere cu Jenica Tabacu şi Adrian Piţigoi, candidatul PP-DD la Primăria Câmpina. În municipiul nostru, campania electorală s-a desfăşurat, până în momentul de faţă, fără niciun incident. Am putea spune, mult mai liniştit decât la precedentele alegeri locale, când susţinătorii primarului Horia Tiseanu ajunseseră aproape să se ia la bătaie cu fanii lui Alin Moldoveanu, principalul contracandidat al primarului în funcţie, la vremea aceea. Moldoveanu era atunci reprezentant al PNDC, partid dispărut ulterior. Deocamdată, după primele zile ale campaniei electorale oficiale, pe panourile special amenajate de Primărie, şi-au lipit afişele doar patru formaţiuni politice: USL, PDL, PP-DD şi Partidul Verzilor. Şase spaţii de pe fiecare panou au rămas neocupate. 
 Tot spre deosebire de alte scrutinuri (locale sau generale), pe panourile Primăriei nu există afişe rupte sau deteriorate de către susţinătorii partidelor concurente. Excepţie face panoul de lângă Ceas, unde primarul are ochii înnegriţi, ca şi cum ar fi scoşi. Oricum, priveliştea “profanatoare” este estompată puternic de calitatea slabă a imprimării afişului electoral cu chipul actualului edil. Căci de la o recentă aversă însoţită de grindină, toate culorile s-au albit aproape total, iar chipul edilului abia se mai distinge. Afişele celorlalte partide arată însă foarte bine. Tocmai de aceea ne vine în gând o întrebare. Bustul electoral şi fantomatic al lui Tiseanu să fie oare urmarea faptului că, odată trecuţi în opoziţie, departe de pârghiile puterii prin care alocau sume uriaşe din banul public clientelei de partid (o parte din bani întorcându-se prin “parandărăt”), pedeliştii au început să se zgârcească la vopsea atunci când comandă afişe electorale? Tot ce se poate. Dacă ţinem cont de marile bannere, dominaţia panotajului electoral de către PP-DD este şi mai accentuată. Cel puţin deocamdată. Candidatul pepedediştilor la un loc în legislativul prahovean, Jenica Tabacu, fost consilier municipal şi city-manager, apare pe marile bannere (prinse între stâlpii de curent electric ai străzilor), flancată de Dan Diaconescu şi Adrian Piţigoi, candidatul PP-DD la Primăria Câmpina. Acum patru ani, directoarea Muzeului Memorial “B.P. Hasdeu” candidase la fotoliul de primar, dar şi pentru un mandat în Consiliul Local.  A venit tare din urmă, anunţându-şi candidatura din partea PIN cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale din 2008. A pierdut, cum era de aşteptat, şefia executivului municipal, dar a câştigat, nesperat, două locuri în miniparlamentul câmpinean. Şi atunci, ca şi acum, Jenica Tabacu (numărul 2 pe lista pentru Consiliul Judeţean a partidului său), a beneficiat de fonduri însemnate, ceea ce i-a permis  să ducă o campanie electorală susţinută şi bine organizată. De câteva zile, pe stâlpii Electrica din oraş, cu mici excepţii, numai bannerele şi afişele PP-DD s-au montat, semn că fondurile pepedediştilor au fost strânse din timp. Este aşteptat ca, în următoarele zile, stâlpii de curent electric să fie “populaţi” şi cu afişe electorale ale celorlalte  formaţiuni politice.

Tencuiala pasajului rutier de pe DN1 a început să cadă

După nici o lună de zile de la inaugurare, pasajul rutier de la DN1 începe să arate mai mult a lucrare balcanică, decât a investiţie cu fonduri comunitare şi la standarde europene. Tencuiala laterală a unei pasarele a început să se exfolieze şi să cadă. Fenomenul a fost observat de un reporter de la Max-media.ro. De aici până la sosirea unei televiziuni centrale nu a mai fost decât un pas. Din materialul difuzat de Antena3, am putut afla de existenţa unor vecini ai pasarelelor nemulţumiţi de nivelul de poluare fonică produs de această investiţie foarte importantă pentru comunitatea noastră, în valoare de circa 6 milioane de euro. Nu credem că actualul pasaj rutier ar putea genera o poluare fonică mai intensă decât cea existentă în varianta folosirii vechiului drum de acces în ambele sale sensuri. E curios, totuşi, cum se poate ajunge de la admiraţie la acuze în doar câteva săptămâni. În legătură cu apariţia acestor fisuri în tencuială, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mariana Pătraşca, ne-a declarat: „Ştim de existenţa acelei porţiuni în care a căzut tencuiala de pe un perete lateral al podului. Betonul este încă umed şi încă mai lucrează, din acest motiv apărând exfolieri ale finisajelor de suprafată.  Conducerea Primăriei Câmpina era la curent cu această situaţie, dar faptul  că aceste fenomene se petrec pe suprafeţe mici şi se încadrează în normative, ca defecte în tolerantă, ele nu ridică probleme pentru trafic, întrucât nu afectează structura de rezistenţă a lucrării. Aş mai adăuga faptul că lucrarea are o perioadă de garanţie de 24 de ani, răstimp în care constructorul, la solicitarea beneficiarului, va remedia obligatoriu, pe cheltuiala sa, orice problemă apărută.”
E neîndoios că tencuiala căzută nu afectează structura de rezistenţă a construcţiei şi nu pune în pericol siguranţa şoferilor care traversează cele două poduri peste DN1, dar parcă prea puţin timp s-a scurs până la apariţia primelor semne că lucrările s-au executat, în unele locuri, mai uşurel, mai de mântuială. Într-un stil pompieristic, deşi timp a fost berechet, de-ar fi să ne amintim numai la câte amânări ale inaugurării investiţiei s-a recurs. Iar dacă unele lucrări s-au executat ca pe la noi, auditul trebuia să se realizeze ca pe la ei.

Consiliul Local se ia la trântă cu guvernul Ponta

Cum era de aşteptat, în ajunul alegerilor, trebuia rectificat bugetul câmpinean pentru alocarea sumelor de bani necesare finanţării organizării şi desfăşurării scrutinului de la 10 iunie 2012. Nimic rău în treaba asta, toate bune şi frumoase, numai că de la 3 mai, data când primarul Horia Tiseanu a iniţiat HCL de rectificare, şi până la desfăşurarea şedinţei extraordinare a legislativului municipal, de la mijlocul săptămânii trecute, au trecut câteva zile, răstimp în care guvernul Ponta a trecut de la vorbe la fapte. Acest lucru a însemnat că Victor Ponta, după ce a anunţat că va lua înapoi de la administraţiile locale şi judeţene banii necheltuiţi din sumele alocate ca pomană electorală de către precedentul cabinet Ungureanu, s-a şi ţinut de cuvânt. Reamintim cititorilor noştri că, din fondul de rezervă al guvernului României, ce trebuia cheltuit doar în situaţii de urgenţă, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a alocat, la începutul lunii trecute, 650 de milioane de lei aproape numai primăriilor şi consiliilor judeţene PDL, UNPR şi UDMR. Cu toate că noul premier Victor Ponta anunţase că are de gând să ia înapoi banii necheltuiţi de reprezentanţii administraţiilor din teritoriu, puţini au crezut că va trece atât de repede la fapte. Înainte cu o zi de şedinta extraordinară a Consiliului Local Câmpina, membrii guvernului Ponta aprobaseră o ordonanţă de urgenţă prin care blocau sumele respective în trezoreriile administraţiilor localeşi hotărau returnarea banilor către bugetul de stat în trei zile. În aceeaşi zi în care a fost emisă, această OUG avea să fie şi publicată în Monitorul Oficial, ceea ce însemna că îşi producea efectele din ziua respectivă. Luat prin surprindere, edilul municipiului câmpinean nu a mai avut timp să sune adunarea consilierilor, pentru a aproba cheltuirea celor 600.000 de lei “ungureni”. El nu a mai putut decât să se conformeze deciziei actualilor guvernanţi, hotărâţi să închidă toate robinetele de risipire a banului public. Primarul Horia Tiseanu, înainte de a se trece la votarea proiectului său, a anunţat în plenul miniparlamentului câmpinean că propune un amendament: să fie returnaţi actualului guvern banii primiţi de la precedentul guvern. “De la guvernele precedente, am primit multe sume de bani, care au fost investite în cofinantarea proiectelor europene, în bazinul de înot didactic, blocurile ANL pentru tineri şi în multe altele. Eu îmi fac datoria şi vă propun să scoatem din cadrul rectificării de astăzi cei 600.000 lei, dar decizia vă aparţine. E un lucru urât ce face acum guvernul Ponta, şi anume să ia un cadou primit de la guvernul Ungureanu. Nu iei niciodată înapoi un cadou făcut, dar nu avem ce face”, le-a spus edilul-şef consilierilor locali. Consilierii câmpineni pedelişti, ca să-şi arate muşchii în faţa actualilor guvernanţi, au votat împotriva amendamentului, dar au fost şi consilieri USL care s-au abţinut. Astfel, a fost aprobat proiectul de hotărâre în forma sa iniţială, elaborată pe 3 mai 2012, înainte de blocarea banilor “ungureni”. Varianta iniţială a proiectului de hotărâre prevedea includerea celor 600.000 de lei, pomană electorală, în bugetul de cheltuieli. Spiritul de frondă al consilierilor câmpineni a fost ca un teatru ieftin, ca o regie neinspirată. “Trânta” cu guvernul s-a dat doar  pentru o mai bună imagine în faţa electoratului câmpinean, căruia trebuia să i se arate că aleşii locali au grijă de banii bugetului local, indiferent dacă aceştia sunt colectaţi de la contribuabili sau cadorisiţi, pe criterii electorale ilegale, de către autorităţile centrale. O luptă pentru “impresia artistică”, fără nicio finalitate, deoarece, oricum, banii necheltuiţi puteau fi blocaţi şi, ulterior, recuperaţi uşor din Trezorerie de către Ministerul Finanţelor. Prin rectificarea bugetară, s-a aprobat alocarea a 183.000 lei pentru organizarea scrutinului din 10 iunie. Din această sumă, 113.000 lei sunt repartizaţi pentru cheltuielile de personal, iar 70.000 lei, pentru cheltuieli materiale. De asemenea, au mai fost alocaţi 35.000 de lei Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” ( în vederea achiziţionării de mobilier pentru o sală de curs şi amenajării unui grup sanitar pentru clasa pregătitoare) şi 8000 de lei Şcolii Generale „Ion Câmpineanu” ( pentru introducerea sistemului video de supraveghere la bacalaureat).

Noi spaţii comerciale lângă hipermarketul Kaufland

Langă hipermarketul Kaufland, s-au deschis, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci spaţii comerciale importante, ale unor firme de renume naţional şi internaţional. Este vorba despre Takko fashion, Deichmann, Flanco şi Lem’s, la care se adaugă a cincea farmacie din lanţul Medimfarm. Takko (specializată pe confecţii) şi Deichmann (specializată pe încălţăminte) sunt firme germane, chiar dacă denumirea primei galerii comerciale are rezonanţe asiatice. Vineri, 10 mai, în ziua deschiderii, au fost multe promoţii şi mulţi clienţi vizitatori sau cumpărători. În general, toată lumea a fost mulţumită de felul în care erau expuse şi vândute produsele. Cel puţin după pliantele împărţite cu perseverenţă de lucrătorii săi, firma Deichmann are renumele de a fi nr.1 în Europa, cu 156 de milioane de perechi de încălţăminte vândute în întreaga lume, în anul 2011. Firma, înfiinţată în 1913 de către Heinrich Deichmann, este prezentă în 22 de ţări, posedând un lanţ de 3100 de magazine în care lucrează 30.000 de angajaţi. Apariţia acestor galerii comerciale, într-o combinaţie specifică înfiinţării fiecărui hipermarket Kaufland, este un câştig important pentru ridicarea nivelului de calitate al comerţului câmpinean. După ce multă lume şi-a luat adio de la sosirea celor de la Lidl la Câmpina, în aceeaşi incintă cu Kaufland, a apărut iar zvonul potrivit căruia aceste galerii comerciale nu vor împiedica apariţia, în vecinătatea lor, a unui hipermarket Lidl. Om trăi şi om vedea.

Concert aniversar la 22 de ani de la înfiinţarea Societăţii Filarmonice Câmpina

Societatea Filarmonică din Câmpina vă invită marţi, 29 mai, de la ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură „Geo Bogza”, la un concert aniversar - 22 ani de la înfiinţare.
Pe scenă se va afla Orchestra Academică a Societăţii Filarmonice din Câmpina (formată din studenţi), dirijată de conf.univ.dr. Dumitru Goia şi masteranzii clasei de dirijat orchestră pe care o conduce în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
În program: W.A. Mozart, Serenada în Sol Major KV 550 (Mica serenadă) - dirijor Răzvan Apetrei; W.A. Mozart, Divertisment pentru orchestră de coarde Fa Major KV 138 - dirijor Roman Baltag; L.v. Beethoven, Concert pentru pian nr. 3 în Do Minor - solist Viniciu Moroianu, dirijor Dumitru Goia.

Duminică, micii pianişti s-au întrecut la Festivalul-concurs de interpretare pianistică “Julia Hasdeu”

Duminică, în trei locaţii din municipiul nostru (Casa de Cultură „Geo Bogza”, Muzeul Memorial „B.P.Hasdeu” şi Sala Praznicală a Parohiei „Sf. Nicolae” din cartierul Slobozia), s-a desfăşurat Festivalul-concurs de interpretare pianistică “Julia Hasdeu”. Manifestarea, care a ajuns la a XIV-a ediţie, este dedicată în exclusivitate copiilor cu vârste cuprinse între şapte şi 14 ani. Festivalul-concurs „Julia Hasdeu” este organizat sub egida UNESCO de către Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu – 2009” Ploieşti, în parteneriat cu Consiliul Local Câmpina. Istoria acestui festival naţional pentru copii a început acum 13 ani, iar notorietatea sa a crescut an de an. Menţionăm că, la acest festival-concurs, organizat încă de la începuturile sale în Câmpina,  multe vedete ale showbiz-ului românesc şi-au adus copiii, de-ar fi să-i amintim în acest sens doar pe Ioan Gyuri Pascu şi pe Adrian Minune. Festivalul reprezintă singurul concurs din ţară care nu are taxă de participare. Singura obligaţie a participanţilor este să se înscrie cu un desen sau cu o lucrare literară. Şi bineînţeles, cu prezentarea obligatoriei a fişei de înscriere cu repertoriul pe care concurentul respectiv îl va interpreta. Organizatoarea festivalului, prof. univ. Sanda Hârlav Maistorovici (de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), ne-a mărturisit că, prin această condiţie de înscriere, s-a urmărit ca participarea micilor pianişti să nu depindă de situaţia materială a părinţilor, punându-se accent pe descoperirea şi dezvoltarea tuturor abilităţilor creative ale elevilor noştri. S-a considerat că un copil talentat la pian are înclinaţii artistice şi în alte domenii (arte plastice, literatură). Cele mai valoroase desene şi creaţii literare sunt premiate şi popularizate. Cu atât mai mult sunt premiaţi cei mai buni interpreţi ai muzicii de pian. “Încercăm să punem în valoare şi să promovăm compozitorii români, deoarece România are tradiţie în acest domeniu. Toţi concurenţii sunt obligaţi să prezinte o piesă din repertoriul românesc pentru pian. Se acordă menţiuni şi premii (în diplome, nu în bani).  Avem patru jurii, compuse din profesori care au chiar elevi în concurs. Nu suntem de acord cu ideea că din juriu trebuie să facă parte numai profesori care nu au elevi concurenţi, fiindcă noi considerăm că nu în acest fel se obţine un maxim al obiectivităţii. Şi apoi, vrând-nevrând, actul artistic generează păreri subiective în orice situaţie”, ne-a mai declarat Sanda Maistorovici. Festivalul-concurs “Julia Hsdeu” a fost şi în acest an o reuşită, la el participând aproape 250 de concurenţi din toată ţara.

„Meciul cu Unirea se va decide doar pe teren”

Mult aşteptatul derby de azi, dintre CSM şi Unirea, are o dublă semnificaţie. Pe de o parte, rivalitatea dintre cele două cluburi şi pe de alta, cele trei puncte puse în joc, care ar putea decide campioana Ligii A Prahova.
În ultima vreme, pe marginea acestui subiect s-au făcut o serie întreagă de speculaţii, despre care preşedintele CSM Câmpina, Virgil Guran, a declarat: „Urmează un meci important pentru Câmpina şi au apărut unele voci care susţin că ar fi diplomatic ca noi, CSM Câmpina, să pierdem acest meci. Eu respect echipa Unirea, le doresc să câştige campionatul, dar niciodată n-am să le cer jucătorilor mei să se dea la o parte. Vom merge să jucăm corect, aşa cum am făcut-o în toate meciurile. Dacă sunt oameni care consideră că nu merit să mă voteze pentru că nu ne dăm la o parte în acest meci, atunci eu prefer să fiu corect şi să pierd aceste alegeri, pentru că minciuna şi hoţia trebuie stopate în toate domeniile şi mai ales în sport. Promit că, din punctul meu de vedere, meciul se va decide exclusiv pe terenul de joc”.

Victorie pe final

CSM Câmpina - Dero Ploieşti 2-1

Lipsa de formă prin care trece CSM Câmpina în ultima vreme şi-a spus cuvântul şi duminică, 13 mai, când elevii lui Ionică Burchi au primit vizita pe teren propriu a ploieştenilor de la Dero. Jocul încâlcit şi absenţa câtorva titulari au făcut ca CSM să deschidă scorul abia în minutul 78, printr-un gol superb marcat de fundaşul central Octavian Gânju. Zece minute mai târziu, când toată lumea aştepta fluierul de final al centralului, oaspeţii au obţinut o lovitură de la 11 m, ca urmare a unui henţ în careu a unuia dintre apărătorii câmpineni. Lovitura a fost executată de portarul oaspeţilor, Niţu, care a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj: 1-1.
Remiza ar fi fost un rezultat echitabil după aspectul jocului, însă în min. 90, mijlocaşul Bogdan Ilioiu a înscris golul victoriei pentru CSM, în urma unei acţiuni care nu anunţa mai nimic.
Cu cele 3 puncte acumulate în extremis, CSM Câmpina rămâne pe locul trei în clasament, în aşteptarea derby-ului local de azi, cu rivalii de la Unirea.
Imediat după meci, preşedintele clubului, Virgil Guran, a declarat: „Am asistat la încă un meci slab făcut de echipa noastră şi asta mă nemulţumeşte profund. Îi felicit pe băieţi pentru rezultat, însă pentrujoc nu. Sper ca echipa să-şi revină până marţi, când avem o deplasare extrem de importantă la Unirea. Ţin foarte mult să facem o figură frumoasă în acest joc şi să demonstrăm că nu întâmplător ocupăm locul 3 în clasament”.
Marcatori: Gânju 78, Ilioiu 90 - Nițu 88-11m
CSM Câmpina: Boșilcă - G. Radu, Gânju, Zăpodean - Bej, Budileanu, Ilioiu, Burloiu (71 Negoiasă), M. Mihai (46 Stoica) - Vintilă, Hromei. Rezerve neutilizate: Lepădatu - Stroe. Antrenor: Ion Burchi.
Dero Ploiești: Nițu - Vostache, A. Mihai, I. Grigore, Fl. Ion - Dobrinoiu, Roșu, Bălan, Savu - Dumitrache (89 Enache), Dragomir (46 Iacob). Rezerve neutilizate: Neagu, Onea, Mărgărit. Antrenor: Vasile Andronache.
Cartonașe galbene: Hromei 69, Bej 87 - A. Mihai 45+1, Savu 66, Roșu 79, Dumitrache 82, Dobrinoiu 90+1.
Arbitri: Laurențiu Piciu - Andrei Bobeică, Andreea Popa (Ploiești).
Observator: Marian Deaconu (Ploiești).

Tinereţea Izvoarele - Unirea Câmpina 0-2

Înaintea derby-ului local cu CSM, Unirea s-a deplasat în acest sfârşit de săptămână la Izvoarele, pe terenul unei formaţii aproape retrogradate.
Câmpinenii s-au impus încă din prima repriză, înscriind prin Filip şi Bărăgan, pentru ca după pauză să rateze alte numeroase ocazii, scorul rămânând cel stabilit în primele 45 de minute. În jocul de la Izvoarele, antrenorul Costin Plăvache a trimis în teren pentru Unirea pe: D. Șandru - Zecheru, Neagu, B. Șandru, Filip - A. Stoica, Lambă, Bărăgan, Cernea - Bica, Ciobanu. Au mai jucat: Ungureanu, Nichifor, Dobrescu și Coman.