29 mai 2012

Crin Antonescu şi-a întărit sprijinul pentru Virgil Guran, candidatul USL la Primăria Câmpina

În popasul electoral de la Câmpina, preşedintele Partidului Naţional Liberal a fost însoţit de liderii USL Prahova: Mircea Cosma, Mircea Roşca şi Laurenţiu Rebega 

Vineri seara, viata politică a Câmpinei a trepidat puternic în timpul vizitei unor lideri marcanţi ai USL, sosiţi de la Bucureşti şi Ploieşti. Au fost prinşi în febra acestui eveniment reprezentanţii partidelor câmpinene componente ale USL (în special, liberalii), dar nici rivalii lor politici de la PDL nu au stat cu mâinile-n sân, urmărind cu atenţie mişcările de trupe (deloc puţine), pe care organizaţiile câmpinene ale PNL şi PSD le-au desfăşurat cu ocazia acestui eveniment major. 

 Este vorba despre vizita electorală a copreşedintelui naţional al USL, preşedintele PNL, Crin Antonescu (motiv pentru care liberalii locali au trăit mai intens întâlnirea), a preşedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma, a şefului filialei judeţene a PNL, Mircea Roşca, precum şi a liderului prahovean al PC, Laurenţiu Rebega.
Motivul pentru care viitorul preşedinte al României - (după toate probabilităţile şi sondajele de opinie, Crin Antonescu nu va putea pierde prezidenţialele din 2014), viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova (Mircea Cosma are, de departe, prima şansă în această bătălie) - , şi ceilalţi fruntaşi liberali şi conservatori ne-au vizitat oraşul a fost sprijinirea lansării oficiale a candidaţilor USL la Primăria Câmpina, la Consiliul Local Câmpina şi la Consiliul Judeţean Prahova (înşiruirea este, desigur, în ordinea prezentării candidaţilor, şi nu a importanţei instituţiilor respective). 
Organizaţiile municipale PNL şi PSD au pregătit cu mare grijă evenimentul. Acesta s-a desfăşurat la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina. Aici, numeroşi membri şi simpatizanţi ai liberalilor şi ai social-democraţilor câmpineni i-au întâmpinat pe liderii politici oaspeţi în mijlocul unei “mări” de drapele galbene şi roşii. 
Înainte de lansarea propriu-zisă de la Casa de Cultură, făcută cu mult fast şi cu o desfăşurare impresionabilă de forţe, la sediul PNL Câmpina a fost organizată o conferinţă de presă la care gazdă a fost liderul liberal local Virgil Guran, candidatul USL la Primăria Câmpina. La întâlnirea cu jurnaliştii a mai participat şi viceprimarul Ion Dragomir, preşedintele PSD Câmpina.
Conferinţa a deschis-o, aşa cum se cuvenea, Virgil Guran, preşedintele PNL Câmpina şi contracandidatul cel mai important al lui Horia Tiseanu în bătălia pentru câştigarea Primăriei Câmpina. După ce a mulţumit oaspeţilor politici pentru prezenţă, Guran a cedat microfonul lui Crin Antonescu. Acesta a vorbit despre importanţa votului pentru viitorii reprezentanţi ai administraţiei publice locale, pe care câmpinenii ar trebui să-l dea numai acelor candidaţi care vor putea apăra şi susţine interesul comunităţii oraşului: “Pe 10 iunie, vom alege, înainte de toate, oamenii pe care îi socotim cei mai vrednici de a reprezenta şi servi interesele. Eu sunt aici pentru a-l susţine pe Virgil Guran, un om pe care îl cunosc de mult, pe care îl admir de mult, pentru că este un om puternic, cu curaj, cu personalitate, capabil să se angajeze în bătălii greu de purtat, în care puţini se angajează. O astfel de bătălie este şi bătălia pentru Câmpina, aici fiind unul dintre fronturile cele mai dificile pentru noi toţi, în bătălia politică din apropiatele alegeri locale. Sunt absolut convins că Virgil Guran este un om nimerit să conducă această comunitate. Evident, câmpinenii sunt cei care vor decide, până la urmă, acest lucru. Eu depun doar această mărturie despre un om pe care îl cunosc foarte bine, cu mult înainte de a candida pentru această demnitate, şi în care am toată încrederea.”
Antonescu a mai criticat dur  PDL, “pentru că, după ce a pierdut puterea, este un partid care nu-şi mai asumă identitatea, schimbându-şi nu doar culoarea, dar ascunzându-şi chiar denumirea. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria României. Unde sunt astăzi portocaliii? S-au travestit în diverse nuanţe de verde şi încearcă să vă păcălească din nou. Dar nu vor reuşi!”. 
Liderul liberalilor din România a mai subliniat şi faptul că localnicii nu trebuie să uite, atunci când vor intra în cabina de vot, că primarii pedelişti se fac şi ei vinovaţi de actualul dezastru social-economic al României: “Acei primari pedelişti care vin acum şi cer votul populaţiei sunt şi ei responsabili, alături de Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase, pentru dezastrul economic, social, instituţional pe care îl trăim astăzi în România”.
Întrebat cum comentează decizia Curtii Constituţionale, de declarare în afara Constituţiei a ordonantei guvernului Ponta prin care actualii guvernanţi au decis reîntoarcerea în bugetul statului a sumelor de bani primite, de la fostul guvern Ungureanu, de către primăriile conduse de reprezentanţi PDL, UNPR şi UDMR, Antonescu a declarat că, în opinia sa, ordonanţa respectivă a actualului guvern i se pare în regulă.
În continuare a vorbit Mircea Cosma, care a ţinut să atragă atenţia audienţei despre cum îi copiază adversarii săi politici programul electoral cu care se prezintă, în faţa alegătorilor prahoveni, pentru a obţine un nou mandat în fruntea legislativului prahovean. Cosma a reamintit că “municipiul câmpinean era, cu ani în urmă, un oraş cu o viaţă economică înfloritoare, cu mai mulţi salariaţi decât locuitori, cu o producţie industrială mai mare decât cea a judeţului Sălaj. Acum mai are abia vreo 4.000 de angajaţi. După ce vom câştiga Consiliul Judeţean, vom înfiinţa patru parcuri industriale în Prahova, dintre care unul va fi la Câmpina, cel mai probabil pe o platformă ce aparţine azi SC Petroutilaj SA”.
Luând şi el cuvântul, Mircea Roşca a insistat pe faptul că actuala conducere a Câmpinei trebuie schimbată, “deoarece deţine de prea mulţi ani puterea şi nu a făcut nimic pentru câmpineni. Câmpina este cunoscută ca având cei mai mulţi intelectuali la mia de locuitori, şi sunt convins că  cetăţenii ei îşi vor da seama că este necesară o schimbare şi nu vor mai vota PDL în fruntea administraţiei locale”.
Laurenţiu Rebega a subliniat şi el necesitatea unei schimbări politice atât la nivel local, cât şi la cel naţional, USL fiind singura alternativă viabilă a României.      

După conferinţa de presă, liderii USL şi echipele lor de campanie s-au îndreptat spre Casa de Cultură, unde au fost primiţi cu aplauze şi îndelungi ovaţii de către simpatizanţi. De pe un hol lateral al sălii de spectacole, Guran, Cosma, Roşca, Rebega şi, în final, Antonescu au fost chemaţi şi prezentaţi celor aproape 1.000 de spectatori care au umplut până la refuz sala. Au urmat apoi candidaţii USL pentru Consiliului Local Câmpina, prezentaţi de Virgil Guran, după ce, în prealabil, candidatul de primar liberal a rostit o alocuţiune în care şi-a exprimat convingerea că votul câmpinenilor va fi unul just, corect şi va schimba actuala conducere portocalie a municipiului. În continuare, Mircea Cosma, şi-a prezentat echipa cu care va încerca să câştige majoritatea în Consiliul Judeţean. Primul a fost Mircea Roşca, cel pe care Cosma îl va susţine pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al legislativului prahovean. Mircea Cosma, mare iubitor de istorie, a făcut în discursul său referiri la românii din Basarabia, la marele cărturar  adoptat de oraşul nostru acum 130 de ani (“pe prispa casei lui Hasdeu, cel care a scris Etymologicum Magnum Romaniae, să îngenunchem de câte ori venim la Câmpina”), la noua sa carte ce a văzut recent lumina tiparului (Cavalerii Ordinului “Mihai Viteazu”), reînnoind promisiunea de a revigora viaţa economică a oraşului prin realizarea unui parc industrial care să atragă investitori importanţi. Crin Antonescu, un orator recunoscut, a însufleţit mulţimea de spectatori şi a îndemnat din nou câmpinenii să voteze candidaţii USL, aducând cuvinte de laudă colaborării sale cu Victor Ponta, preşedintele PSD, colaborare care a făcut posibilă realizarea alianţei politice USL, “lucru la care nici nu ne puteam gândi acum trei ani, pentru care am fost acuzat de mulţi fruntaşi liberali că, din această cauză, îi voi face pe Brătieni să se răsucească în mormânt. Astăzi, vedem că USL este singura cale pentru a învinge puterea portocalie, construcţia noastră politică dovedindu-se perfect valabilă, viabilă şi necesară. Vă asigur că şi atunci când nu vom mai fi împreună, când drumurile partidelor noastre se vor despărţi din nou, peste mai mulţi ani, vom purta pentru colegii noştri din PSD respectul pe care îl merită şi pe care îl purtăm şi în prezent”, a ţinut să sublinieze  Crin Antonescu, în finalul discursului său de pe scena Casei de Cultură.

Cuvântul care înţeapă

Cine stă în spatele cortinei de tinichea?

Campania electorală se apropie de sfârşit şi barometrele sociologice arată că din ce în ce mai mulţi câmpineni îşi doresc schimbarea. Puţini dintre ei ştiu, însă, că schimbarea politico-administrativă a oraşului nu mai este de multă vreme doar  rezultanta voinţei poporului (cetăţeanului) prin votul liber consimţit, ci mai degrabă o lucrare perfidă a jocurilor de interese puse la cale de câţiva păpuşari locali a căror avidă dorinţă de a stăpâni oraşul nu am înţeles-o niciodată.
Cel puţin în ultimele două mandate, administraţia locală a fost condusă numai de oameni „validaţi” în spatele unor cortine de tinichea şi aşezaţi parcă cu mâna în toate partidele politice, pentru a le asigura păpuşarilor liniştea şi amuzamentul de a regiza şi de a urmări în direct un teatru ieftin, unde mascotele nu mişcă un deget fără să fie trase de sfori. Pentru astfel de reprezentaţie grotescă, păpuşarii au aruncat mulţi bani în anii din urmă, susţinând în funcţii cheie diverşi slugoi gata să le asculte şi să le îndeplinească ordinele la cea mai mică adiere a unui apel telefonic. Din păcate, niciun nivel al administraţiei publice locale nu a scăpat neatins de astfel de oameni. Este de prisos să vă mai spun cine sunt ei, pentru că azi au ieşit din nou la lumină, împrăştiaţi prin aproape toate partidele, să ne ceară votul pentru un nou mandat. Sunt aproximativ aceiaşi, cu feţele buhăite de obedienţă şi traista în băţ, din uşă în uşă, la cerşit de voturi. Voturi care odată strânse, ajung în acelaşi coş al păpuşarilor aflaţi la butoane.
Poate mulţi dintre dumneavoastră, cetăţenii oneşti ai acestui oraş, absorbiţi de problemele cotidiene şi mai puţin atenţi la viaţa socială din jur, vă întrebaţi cine stă la butoane, în spatele cortinei de tinichea. Priviţi atent în jur şi le veţi observa umbra cenuşie pretutindeni. Din patru în patru ani îşi trimit slugoii să ne cumpere, sub diverse forme, şi de fiecare dată reuşesc. Apoi se lasă tăcerea pentru un întreg mandat în care alegătorul trebuie să se supună necondiţionat exceselor şi abuzurilor.
Reţeta unei astfel de ciorbe stricate s-a pus la cale şi azi, numai că între timp au apărut câteva ingrediete mai piperate, care nu vor să intre într-o astfel de oală şi pentru prima dată în ultimii ani, câmpinenii au posibilitatea să încerce şi alt meniu, destul de consistent. Nimeni nu poate garanta că va fi cu mult mai gustos, însă cu siguranţă va fi unul proaspăt, fără miros de putregai.

„Şantierul Cucu” al administraţiei Tiseanu continuă să spargă azi ce a asfaltat ieri


În aceste zile de campanie electorală, picamerul şi freza care decupează asfalt par a fi cei mai buni aliaţi ai administraţiei Tiseanu. Acolo unde te aştepţi mai puţin, se sparge asfaltul nu de mult turnat, pentru ca mai apoi să se întindă iarăşi un strat de bituum fierbinte, cu o frenezie ieşită din comun. Totul pentru alegeri, totul pentru victorie, pare a fi deviza edilului şef Tiseanu, care prin asta nu face decât să ne mai demonstreze, încă o dată, cât de speriat este în faţa scrutinului care va urma.

Balul “Nunta de Aur” a adunat aproape 260 de pensionari îndrăgostiţi


La ultima lor şedinţă ordinară din 2011, consilierii municipali au aprobat taxele şi impozitele locale ce se vor aplica în acest an, dar şi scutirea de la plata impozitului pe clădirea şi terenul deţinute în proprietate a familiilor câmpinenilor pensionari căsătoriţi de minimum 50 de ani. Pentru că 2012 este un an electoral foarte important, primarul Horia Tiseanu s-o fi gândit că n-ar strica să facă pomeni electorale şi altfel decât cu clasica sacoşă portocalie cu alimente. Mai ales că beneficiarii reprezintă un electorat foarte conştiincios, care merită să fie fidelizat, căci se prezintă la vot chiar pe vreme rea, dar şi pe vremuri de criză şi de mare lehamite faţă de clasa politică românească. Horia Tiseanu a încercat probabil să mai repare astfel din impresia generală total nefavorabilă pe care le-a lăsat-o câmpinenilor creşterea cu 20 % a impozitelor şi taxelor locale pe 2011. Până în prezent, peste 180 de cereri au fost primite la Directia Economică din partea celor care au destinele unite de o jumătate de veac, cel puţin. De câteva săptămâni, pensionarii care au sărbătorit  deja “nunta de aur” au fost invitaţi telefonic de către funcţionari ai Primăriei să participe la Balul “Nunta de Aur”, bal care s-a desfăşurat, recent, în foaierul central al Casei Tineretului. Aproape 130 de familii au răspuns invitaţiei, majoritatea “nuntaşilor de aur” fiind născuţi în Câmpina, ori adoptaţi de acest oraş cu multe decenii în urmă. Având în vedere vârsta invitaţilor (nemaivorbind de starea de sănătate a unora dintre ei), meniul nu a fost la fel de bogat ca la o nuntă clasică, dar nici sărac nu se poate spune că a fost: un aperitiv consistent, o friptură, prăjituri la desert, toate “stropite” cu un păhărel de ţuicăla început, un pahar de vin, apă minerală, sucuri. Cuplurile de pensionari îndrăgostiţi pe viaţă au socializat şi s-au simţit bine. Mulţi dintre ei au dansat, fondul sonor fiind asigurat de înregistrări cu muzică de acum câteva decenii şi de şlagăre de altădată cântate de cunoscutul poet şi epigramist local, Al. Ştefan Saşa. Primarul  Horia Tiseanu, însoţit de câţiva consilieri, i-a felicitat pe participanţi  pentru exemplu de viaţă trăită în familie şi în armonie, dăruind fiecărei familii câte o diplomă de onoare şi un album al municipiului.

Criteriile de atribuire a locuinţelor din blocul ANL de lângă Turnătorie

Nu cu mult timp în urmă, consilierii municipali au stabilit criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea acestora pentru tineri, în blocul de locuinţe construit prin A.N.L. pe stradaEcaterina Teodoroiu, nr.35, în spatele căminelor de lângă Turnătorie. Blocul respective are 40 de apartamente, distribuite pe două scări, iar aceste apartamente vor fi închiriate tinerilor sub 35 de ani care nu au posibilitatea să-şi cumpere o casă sau care au fost evacuaţi din casele retrocedate foştilor proprietari. Valoarea totală a investiţiei este de 4,6 milioane lei, banii fiind alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Vârsta, nedeţinerea altei locuinţe şi angajarea într-un loc de muncă situat pe raza municipiului sunt principalele criterii eligibile pentru  repartizarea locuinţelor. Vor acumula mai multe puncte persoanele căsătorite şi care au copii. În prezent, la Primăria Câmpina există peste 200 de cereri pentru repartizarea unei locuinţe din fondul locativ de stat. Printre criteriile de acces la locuinţe, astfel cum au fost votate de Consiliul Local, sunt importante următoarele menţiuni. Restricţia referitoare la nedeţinerea unei locuinţe în proprietate nu are în vedere locuinţe înstrăinate în urma unei acţiuni de partaj sau locuinţe trecute în proprietatea statului în mod abuziv şi care nu au fost retrocedate în natură. De asemenea, titularul cererii de locuintă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Câmpina sau în localităţi situate pe o rază de 35 km de municipiul Câmpina. Solicitanţii care îsi desfăşoară activitatea în afara municipiului Câmpina trebuie să facă dovada că au domiciliul stabil, de cel putin un an, în municipiul Campina. În cadrul criteriilor de ierarhizare stabilite prin punctaj, cel mai mare punctaj (10 puncte), îl poate obţine chiriaşul din spaţiul unui fond locativ privat. Starea civilă a solicitantului este şi ea punctată în mod diferit (căsătorit: 10 puncte; necăsătorit: 8 puncte). După numărul de copii aflaţi în întreţinerea solicitantului, acesta poate obţine 2 puncte (pentru 1 copil), 3 puncte (2 copii), 4 puncte (3 copii), 5 puncte (4 copii) şi, în continuare, pentru cei care au mai mult de patru copii, câte un punct pentru fiecare copil. Pentru alte persoane aflate în întreţinere, indiferent de numărul acestora, solicitantul primeşte două puncte. Nivelul de studii aduce şi el un punctaj diferit, cei cu studii superioare primind 15 puncte, cel mai mare punctaj în această categorie.

Dan Diaconescu s-a întâlnit în Centrul Civic cu sute de admiratori

Într-una din zilele săptămânii trecute, pe o vreme ploioasă şi rece, Dan Diaconescu a sosit la Câmpina într-un scurt popas electoral, pentru a se întâlni cu susţinătorii PP-DD (mai mult ai săi, decât ai partidului). Pe o vreme pe care nu-ţi venea să scoţi un câine afară din casă, “domnul Dănuţ” a scos din case circa trei-patru sute de localnici şi locuitori ai comunelor limitrofe. Diaconescu şi-a fermecat alegătorii mai ceva decât Petrache Lupu de la Maglavit. Făcând o scurtă incursiune în timp, menţionăm că, în vara lui 1935, o Românie întreagă îşi aţintise privirea spre comuna Maglavit din Oltenia, unde un gângav păstor,  Petrache Lupu, pretindea că l-ar fi văzut pe Dumnezeu. Aşa cum, cu 80 de ani în urmă, Petrache Lupu promitea sutelor de mii de pelerini veniţi să îl vadă o viaţă veşnică în schimbul pocăinţei, aşa le-a promis Diaconescu susţinătorilor săi o viaţă mai bună în schimbul votului pentru PP-DD. Dar să vă prezentăm şi câteva detalii.
Marţi seara, pe platoul de la Soldat, a avut loc un spectacol artistic în scop electoral, un fel de “pâine şi circ” pe care fruntaşii PP-DD s-au gândit să-l ofere unei mulţimi de câteva sute de alegători zgribuliţi de ploaie şi vânt, în marea lor majoritate admiratori ai emisiunilor OTV. Mulţi dintre spectatori (mai măslinii, după culoarea tenului, şi mai simpli, după vorbire si îmbrăcăminte), au dovedit, la apariţia idolului lor politic, că îl idolatrizează cu adevărat pe Dan Diaconescu, “otevizarea” făcându-i automat fani pătimaşi şi necondiţionaţi ai patronului OTV. Până la sosirea lui Diaconescu, întârziată cu două ore, simpatizanţii săi s-au mai încălzit cu muzica celor din trupa Romania, precum şi cu melodiile interpretate de un taraf local. Diaconescu a poposit pentru prima dată la Câmpina, în această campanie electorală, venind direct din Ardeal, în cadrul unui turneu electoral denumit “Caravana speranţei”. Cei peste 300 de fani, majoritatea oameni simpli (după vorbă, după port – vorba poetului), aşa rebegiţi cum erau, l-au întâmpinat cu urale şi ropote de aplauze, îmbulzindu-se, mai ales femeile, să-l atingă şi să-i ofere flori. Dacă nu ar fi avut gărzi de corp, mulţimea l-ar fi înăbuşit, probabil, cu afecţiunea sa excesivă, pe fondatorul (dar nu şi actualul preşedinte), al PP-DD. După pancarte, erau prin mulţime şi reprezentanţi ai organizaţiilor PP-DD din Sotrile, Poiana Câmpina etc. Cei din stafful lui D.D. au hotărât schimbarea traseului şi sosirea lui Dan Diaconescu în piaţă printr-un gang lateral, după ce maşinile coloanei sale au parcat în spatele blocurilor din dreapta platoului. Lumea, luată puţin prin surprindere de sosirea primului otevist prin spatele scenei, a început să-l aclame în delir. Atâta patos nu am mai văzut din 1996, când o bună parte din electoratul român îşi pusese toate speranţele în principala forţă a opoziţiei de atunci, CDR. Guvernarea CDR-istă a decepţionat, în cele din urmă, precum se ştie. Decepţionaţi s-ar putea să fie, în curând, mulţi dintre susţinătorii PP-DD, dacă acest partid nu va ajunge la guvernare. Iar cel puţin după calculul hârtiei şi al sondajelor, aşa se va întâmpla. Dar în Consiliul local, PP-DD are şanse să trimită doi-trei reprezentanţi.  Este interesant cum va evolua, în următorii ani, fobia românilor simpli, otevizaţi de postul TV al “domnului Dănuţ” şi manipulaţi de discursurile sale electorale. Cel de la Câmpina nu a ieşit din tiparele manipulării cu care Diaconescu ne-a obişnuit deja. Nu au lipsit din cuvântarea acestuia referiri la “ciocoii care tremură de frică în faţa voastră, a poporului, căci ei ştiu că voi sunteţi puternici şi îi veţi pedepsi cu un pumn în bot la vot”, la “părţile din avuţia oraşului care vă vor reveni, pentru că vă aparţin deja”, la “amantele mele din fiecare noapte” (aluzie la spectatoarele care urmăresc programele nocturne ale OTV”, la “marea schimbare care se va produce la Câmpina, prin votarea candidatului nostru, Adrian Piţigoi, la Primărie”, şi multe alte promisiuni umflate ca nişte gogoşi electorale, pe care le puţeţi afla lesne din emisiunile OTV.

Prin două iniţiative parlamentare, Senatorul George Severin încearcă să micşoreze puterea excesivă a preşedintelui ţării

Zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul social-democrat George Severin a informat jurnaliştii prezenţi despre ultimele sale două iniţiative parlamentare, ambele avându-l drept coautor pe deputatul PNL Cornel Pieptea.  Prima şi cea mai importantă iniţiativă se referă la modificarea Legii referendumului, astfel încât preşedintele României să poată fi demis cu majoritatea sufragiilor celor prezenţi la vot (la referendumul organizat în urma suspendării lui de către Parlament), iar nu cu majoritatea celor înscrişi pe listele electorale, cum prevede legea amintită, în prezent. Se încearcă astfel revenirea la nişte prevederi mai vechi, care au fost schimbate de vechea guvernare portocalie pentru a-l face intangibil pe preşedintele actual Traian Băsescu (Zeus, cum îi spun cei din anturajul său). Conform principiului simetriei juridice, dacă un fapt juridic se face printr-o anumită procedură, cu aceeaşi procedură acest fapt juridic se şi desface. Aşadar, dacă majoritatea alegătorilor prezenţi la un scrutin poate face valabilă alegerea preşedintelui, acesta din urmă poate fi demis prin aceeaşi majoritate.
Potrivit proiectului de lege depus la Senat, iniţiatorii propun modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Astfel, dacă proiectul de lege va fi aprobat de Parlament, demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum. Potrivit expunerii de motive la proiectul de lege, condiţia de valabilitate a referendumului trebuie să fie aceeaşi pentru toate tipurile de referendumuri. Astfel, asupra problemelor de interes naţional, altele decât demiterea preşedintelui României, precum şi în cazul referendumurilor locale, cetăţenii decid prin majoritatea voturilor exprimate la nivelul ţării, respectiv la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Numai demiterea preşedintelui este aprobată doar dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale. “Cred că este o chestiune de bun-simţ şi sunt convins că iniţiativa noastră va trece de plenul Parlamentului, pentru a se intra în normalitate şi pentru a se reechilibra raporturile dintre puterile statului”, le-a spus Severin celor prezenţi.
Cea de-a doua iniţiativă legislativă a senatorului George Severin şi a deputatului Cornel Pieptea se referă la la modificarea Legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, în sensul în care se elimină supunerea hotărârilor Parlamentului unui control al Curţii Constituţionale. În legătură cu acest lucru, senatorul câmpinean a declarat: „O hotărâre a Parlamentului este o chestiune politică, de oportunitate, şi nu trebuie  supusă controlului Curţii Constituţionale. Parlamentul este izvorul de drept absolut, pentru că reprezintă forul legislativ suprem al ţării. El poate adopta hotărârile pe care le consideră oportune fără a fi nevoie de o validare a lor de către Curtea Constituţională. Culmea este că acest control al Curţii Constituţionale a fost promovat, acum câţiva ani, de senatorul nostru Dan Sova, un reputat jurist, care a fost animat de intenţii bune, neputându-şi închipui că se va ajunge la interpretări aberante şi abuzive ale Curţii Constituţionale, dominată de oamenii preşedintelui Băsescu.”

De 1 iunie, Teatru Proiect o aduce la Câmpina pe Rodica Popescu BitănescuDin motive obiective, piesa de teatru Blocaţi în dormitor nu se mai poate juca, aşa cum a fost anunţat, în ziua de 1 iunie. În locul ei, Teatru Proiect Câmpina a programat, comedia romantică Viaţa de cimtir, în regia îndrăgitei actriţe Rodica Popescu Bitănescu.

Lansare de film la Colegiul Constantin Istrati

"UCIDEŢI ADEVĂRUL"
 
Joi, 24 mai, în Amfiteatrul Colegiului Tehnic "Constantin Istrati", a avut loc lansarea filmului de scurt metraj "Ucideţi Adevărul". "Acţiunea filmului (de 21 de minute, n.r.), se petrece undeva în anul 2020 şi scoate în evidenţă o istorie modernă a persecuţiilor împotriva celor ce mai promovează Adevărul", a menţionat Adi Gliga, regizorul filmului. "Dacă a existat o Inchiziţie cândva, dacă a fost un sistem comunist, dacă au fost tot felul de intimidări ale celor ce promovează Adevărul, va veni din nou o perioadă când cei strâmbi vor încerca să distrugă pe cei drepţi", a mai spus Adi Gliga, unul dintre cei mai buni cântăreţi creştini din România. Artistul, a povestit tinerilor prezenţi în sală că a fost abandonat la 3 ani, a crescut într-un orfelinat, apoi la 18 ani a fost aruncat în stradă. Câţiva ani a trăit printre oamenii străzii, condamnat parcă la nefericire. Dar într-o zi, a găsit Adevărul. De atunci, Dumnezeu i-a schimbat viaţa! "Ştiţi că sunteţi cu toţii speciali? V-a spus cineva că voi, tinerii, puteţi face lucruri extraordinar de frumoase, de valoroase?", a întrebat Adi Gliga liceenii, sfătuindu-i că orice s-ar întâmpla în viaţă, trebuie să rămână în Adevăr!
"De ce Adevărul e ucis? - a întrebat la final prof. dr. Nicolae Geantă, promotorul acţiunii - Pentru că am permis să ne înăbuşe mincinoşii. Minciuna din viaţă, din familii, din politică, din şcoli, din biserici... Rămâneţi întotdeauna în Adevăr! Niciodată nu veţi fi învinşi! O singură viaţă aveţi. Trăiţi-o frumos, nu se repetă!!”
"Tinerii, în jur de 150, au fost foarte impresionaţi atât de film, cât şi de viaţa artistului", ne-a declarat Nicolae Geantă. "Mulţi dintre ei l-au rugat să revină la liceu, i-au scris chiar e-mailuri imediat după eveniment. Am ales să vină Adi Gliga la noi în liceu, pentru că tinerii sunt în căutare de modele morale. De repere. El este unul dintre cei cu impact pentru liceeni. Dacă nu credeţi, întrebaţi-i".

Gând pentru tinerii români

Păşim în fiecare zi pe treptele vieţii şi suntem amalgamaţi în această societate pe care o construim în fiecare clipă şi care, de multe ori ne dezamăgeşte. Suntem derutaţi, avem impresia unei dezamăgiri fără sfârşit, că lucrurile ne trag de la sine după ele. Nu mai avem timp să ne privim în ochi, mergem mai tot timpul cu privirea în asfalt, însă, aşteptăm să se întâmple ceva miraculos, să ne rupă din dansul acesta lunatic al vremurilor şi al condescendenţei noastre. Mai auzim arareori, un bătrânel spunând: „Voi, tinerii, puteţi face ceva…”, îl priveşti consternat, îl aprobi doar mental, continui să mergi şi te întrebi ce poţi face, că de la vârf nu picură decât tăcere şi indiferenţă, că peştele de la cap se împute, că munceşti pe bani tot timpul prea puţini, că munceşti dar nu ştii până când, că munceşti pentru un capitalism sălbatic, or pentru un patron fără scrupule. Că munceşti, până la urmă, fără să trăieşti.
    Şi totuşi, dacă privesti chipurile generaţiei tinere, vezi lumină şi simţi înlăuntrul tău, că de fapt noi, tinerii, putem schimba această realitate urâtă dar, trebuie să luăm atitudine. ATITUDINE. Mai întâi faţă de lucrurile simple. Salută-ţi vecinul chiar dacă te-a inundat, mulţumeşte vânzătoarei chiar dacă e acră sau blondă, cedează locul unei bătrâne în tramvai, nu forţa galbenul, alege calitatea, refuză mediocritatea, informează-te şi vorbeşte în cunoştinţă de cauză, respectă legea şi raportează lacunele ei, respectă valorile autentice şi… zâmbeşte. Mult. Chiar şi în momentele dificile. Asta, la nivel strict personal.

HM Junior Câmpina, campioană judeţeană la juniori

Sâmbătă, 26 mai, începând cu ora 14.00, pe Stadionul Rafinăriei a avut loc returul finalei campionatului judeţean de juniori născuţi 1995 - 1996, între HM Junior Câmpina şi CSM Ploieşti. După 0-0 în partida tur disputată la Ploieşti, tinerii fotbalişti câmpineni au remizat din nou, de această dată pe teren propriu, 1-1, după primele 90 de minute de joc. În urma loviturilor de departajare, HM Junior a obţinut titlul de campioană judeţeană, cu scorul final de 4-2, prilej de mare bucurie, atât pentru fotbalişti, cât şi pentru conducerea tehnico-administrativă a clubului.
Imediat după încheierea partidei, finanţatorul HM Junior Câmpina, Gabriel Baron, a declarat: „Sunt fericit că munca noastră a dat roade. Îi felicit pe copii şi staff-ul tehnic, în special pe profesorul Mircea Hagianu şi sper că odată cu acest rezultat, factorii de decizie din administraţia locală să-şi îndrepte atenţia şi înspre noi, cei care promovăm copiii şi tinerii Câmpinei. Avem nevoie de baze sportive şi materiale corespunzătoare, pentru că altfel ne va fi foarte greu să continuăm ceea ce am început. Am speranţa că în viitorul apropiat sportul local va fi privit altfel de autorităţi”.

CSM Câmpina s-a calificat în finala judeţeană a Cupei României

CSM Câmpina - Petrolistul Boldeşti 2-1

Săptămâna trecută, la Băicoi, a avut loc semifinala fazei judeţene a Cupei României la fotbal, între CSM Câmpina şi Petrolistul Boldeşti, două dintre cele patru echipe angrenate în lupta pentru finala competiţiei. Boldeştenii au deschis scorul în min. 20, prin Pârvu, iar CSM a egalat în min. 80, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Budileanu. În prelungiri, când toată lumea aştepta loviturile de departajare, Radu Burloiu a adus victoria şi calificarea CSM printr-un gol marcat în min. 120.
În partida cu Petrolistul Boldeşti, Ion Burchi a trimis în teren pentru CSM următorii jucători: Lepădatu - Zăpodeanu, Gânju, G. Radu, Bej - Budileanu, Ilioiu, Burloiu, Vintilă - M. Mihai, Olteanu. Au mai jucat: Chivu, Hromei.