05 iunie 2012

Ferindu-se să răspundă unor întrebări incomode

Horia Tiseanu a refuzat  să participe 
alături de contracandidaţi la o confruntare tv

Se ştie deja, în bătălia electorală de la 10 iunie pentru cucerirea Primăriei sunt angajaţi şapte candidaţi. În ordinea în care sunt înscrişi pe buletinul de vot (ordine stabilită prin tragere la sorţi de către Comisia Electorală de Circumscripţie Câmpina), Ciprian Murariu, candidatul organizaţiei municipale a UNPR, va ocupa prima pozitie. El va fi secondat de primarul în funcţie Horia Tiseanu (candidatul PDL). Poziţia a treia va fi ocupată de Virgil Guran, reprezentantul USL, iar următorii pe buletinul de vot sunt înscrişi Liviu Corcodel (PNG-CD), Elvis Arghir (Partidul Verde), Adrian Piţigoi (PP-DD) şi Andrei Istrate (PRM).
Până duminică, 3 iunie 2012, cei şapte candidaţi nu s-au înfruntat într-o întâlnire comună televizată, care să ofere fiecăruia dintre ei ocazia de a-şi face cunoscut mai bine programul electoral cu care se prezintă înaintea alegătorilor, de a pune întrebări critice rivalilor politici, de a-şi exprima nemulţumirile vizavi de felul în care a fost condus oraşul nostru, timp de opt ani,  de către actuala administraţie Tiseanu (ieri, portocalie, astăzi, verzulie), de modul încare sunt alcătuite platformele electorale ale contracandidaţilor etc.
Televiziunea regională Valea Prahovei TV (singura televiziune care i-a mai rămas Câmpinei), a lansat o invitaţie celor şapte candidaţi la fotoliul de primar, pentru o confruntare televizată pe scena Casei Tineretului, în după-amiaza ultimei zile a săptămânii trecute. 
Precaut şi plin de temeri, primarul în funcţie Horia Tiseanu a trimis o scrisoare conducerii televiziunii gazdă, prin care explica de ce a luat decizia de a nu participa la emisiunea electorală. Din adresa edilului, reiese că acesta nu a dorit să participe la întâlnirea cu contracandidaţii săi, deoarece, în opinia sa, realizările sale sunt bine cunoscute de către câmpineni, iar prezenţa lui la dezbaterea televizată nu ar fi făcut altceva decât să dea prilejul adversarilor săi să-l critice, ştiut fiind că este mai uşor să critici decât să construieşti.
“Trebuie să remarcăm atitudinea discutabilă a reprezentanţilor televiziunii Valea Prahovei, care, în loc să solicite, în prealabil, participarea candidaţilor, au preferat să anunţe dezbaterea în ziarul Valea Prahovei, chiar în ediţia apărută în aceeaşi zi în care am primit invitaţia”, se precizează în comunicatul trimis de Horia Tiseanu către VP TV. După cum se vede, lui Tiseanu i-a fost (şi probabil îi este încă) teamă să răspundă unor întrebări legate de costurilor exagerate ale unor investiţii publice (care au schimbat, într-adevăr, imaginea oraşului, dar cu nişte sacrificii şi preţuri prea mari), de faptul că până şi la proiectul european al modernizării Căii Daciei, din cauza unor suspiciuni de nereguli descoperite de inspectorii UE în desfăşurarea licitaţiei pentru construirea pasajului rutier de la DN1, municipalitatea a trebuit să plătească pentru realizarea lucrărilor 10 miliarde de lei vechi din bugetul local, bani pe care diriguitorii de la Bruxelles ni i-a tăiat din “porţia” financiară promisă iniţial.
De asemenea, nu au onorat cu prezenţa această confruntare televizată (care ar fi putut lămuri şi clarifica multe lucruri), nici candidaţii Elvis Arghir (PV) şi Andrei Istrate (PRM), din motive necunoscute la ora începerii emisiunii electorale. Prin urmare, s-au confruntat în faţa spectatorilor şi a telespectatorilor doar patru candidaţi la fotoliul de primar: Virgil Guran (USL), Adrian Ioan Piţigoi (PP-DD), Ciprian Murariu (UNPR) şi Liviu Corcodel (PNG-CD).
Cel mai bine s-a prezentat, în opinia noastră, Virgil Guran, care a răspuns prompt şi aplicat tuturor întrebărilor, a făcut chiar două-trei glume cu contracandidaţii săi, pentru a înviora atmosfera, l-a “cadorisit” pe Horia Tiseanu cu câteva ironii fine pentru “curajul” dovedit prin absenţa de la confruntare etc. Orice s-ar spune, Virgil Guran a fost pata de culoare a emisiunii. După un program alcătuit de organizatori, confruntarea a avut mai multe momente. 
La început, candidaţii au răspuns unor întrebări ale celor doi moderatori (Luiza Toboc şi Dan Dimache), legate de principalele probleme ale comunităţii, după care aceştia au tras fiecare câte două bilete cu întrebări dintr-un bol de sticlă, întrebări la care au răspuns; unii mai bine, alţii, mai puţin. În continuare, candidaţii au mai primit o invitaţie: să-şi adreseze reciproc întrebări, în mai multe serii. Întrebările, dar şi răspunsurile, nu s-au ridicat întotdeauna la înălţimea aşteptărilor celor din sală. La final, a avut loc un dialog al aspiranţilor la prima demnitate publică locală cu mai mulţi spectatori din sală, cel mai solicitat în acest sens fiind Adrian Piţigoi, candidatul PP-DD. După susţinerile candidaţilor, principalele proiecte pe care aceştia le vor promova, în varianta câştigării alegerilor, sunt: asistenţă şi sprijin social, sistemul de apă si canalizare, accesarea cât mai multor proiecte europene, în special de către firmele private, nu doar de către instituţiile publice, modernizarea infrastructurii stradale, îmbunătăţirea colectării impozitelor şi taxelor locale, crearea de noi locuri de muncă,  izolarea termică a blocurilor de locuinţe, amplasarea şi amenajarea de panouri solare generatoare de energie neconvenţională, locuinţe sociale prin mansardarea blocurilor cu patru etaje etc. Virgil Guran a insistat pe necesitatea relansării economiei, ca singura cale de creare a noi locuri de muncă, promiţând că, dacă va câştiga alegerile, executivul local se va implica în accesarea de către agenţii economici privaţi a unor fonduri europene. “Nu doar statul trebuie să atragă fonduri europene, ci şi investitorii privaţi, fapt care va genera o dezvoltare economică aducătoare de progres şi bunăstare”,  a subliniat candidatul USL, care a crescut foarte mult în ultimele sondaje locale, suflându-i în ceafă lui Horia Tiseanu.
Ultima parte a înfruntării a fost ceva mai tensionată, căci întrebările unor spectatori i-au deranjat pe candidaţii cărora le fuseseră adresate. Până la urmă, se poate spune că această confruntare electorală a fost benefică şi s-a desfăşurat în limitele decenţei şi ale regulilor jocului politic. Şi suntem convinşi că aşa s-ar fi desfăşurat şi dacă ar fi participat la emisiune liderul PDL Horia Tiseanu, care simte, probabil, că al treilea mandat de primar nu îi mai este la fel de aproape aşa cum părea în urmă cu câteva săptămâni. 

Duminică, în timpul confruntării, 

primarul Horia Tiseanu dădea... plase prin oraş 


Laşităţile unui primar care mai vrea un mandat

Confruntarea finală a candidaţilor aspiranţi la fotoliul de primar al Câmpinei, organizată de Valea Prahovei TV, duminică, 3 iunie, în sala de spectacole a Casei Tineretului, a fost un gest de normalitate al unei instituţii media care urmăreşte o cât mai bună informare a cetăţenilor. În săptămâna premergătoare acestui eveniment, care în mod normal ar fi trebuit să cristalizeze în bună măsură opţiunile electoratului câmpinean, s-au născut o serie întreagă de polemici pe scena politică locală, care au culminat cu refuzul a trei dintre candidaţi (Horia Tiseanu – PDL, Elvis Arghir – Partidul Verde şi Andrei Istrate – PRM) de a respecta una dintre regulile nescrise ale democraţiei, libera confruntare de idei, în urma căreia se naşte progresul în beneficiul cetăţeanului. Nu am să vorbesc aici despre absenţa lui Arghir sau a lui Istrate, ale căror candidaturi decorative la prima funcţie a oraşului se regăsesc cu greu pe fundalul peisajului electoral din 2012, ci despre lipsa de respect faţă de alegători a celui care avea obligaţia morală ca după 16 ani de mandat să-şi prezinte bilanţul şi să ne ceară încă o dată votul bărbăteşte, în faţa contracandidaţilor săi.
Portocaliul-verzui Horia Tiseanu s-a eschivat din nou în faţa răspunderii, aşa cum a procedat întotdeauna. Politic vorbind, acest produs social cu vocaţie de subaltern a procedat corect chiulind în faţa unui asemenea tip de răspundere electorală, pentru că pierderile de imagine, pe fondul laşităţii sale, au fost mult mai mici decât atunci când s-ar fi aflat în situaţia de a rămâne mut în faţa unor întrebări referitoare la dedesubturile bugetare inexplicabile din mandatele sale. Cine l-a sfătuit să evite confruntarea, un fel de Hrebenciuc din anturajul său politico-economic, a ştiut că va ieşi din asta tăvălit şi că un asemenea deznodământ ar putea să însemne dezastru pentru ei, adică pierdea alegerilor şi deconspirarea facturilor de zeci şi sute de miliarde plătite către băieţii deştepţi. Ăsta este motivul principal pentru care foarte multe forţe din jurul acestui edil vor să menţină sistemul actual şi nicidecum faptul că omul ar fi de neînlocuit în fruntea administraţiei locale, aşa cum încearcă să ne convingă acum, cu o plăsuţă în mână, din uşă în uşă.
Pentru că a venit vorba de plăsuţe, e bine să ne reamintim că numai disperarea eşecului în faţa unui contracandidat puternic l-a scos afară, pe străzi, din biroul din care ani la rând a ţinut cetăţenii pe la uşă, programându-i la audienţe cu cel puţin trei luni înainte. Toate acestea sunt adevăruri care îi produc frisoane primarului în exerciţiu Tiseanu. În schimb, el ştie foarte bine să fie ascultător, să stea în umbra celor puternici şi să beneficieze din plin de privilegiile vremurilor, iar de marea majoritate a celor pe care îi reprezintă îl interesează doar în măsura în care are ceva de câştigat (simpatie...). Mai ştie să-şi îndatoreze apropiaţii pentru a le câştiga loialitatea în scopul menţinerii la putere, ceea ce arată ca nu a fost niciodată un lider, ci un simplu conducător vremelnic, care pus în situaţia de a-şi demonstra bărbăţia, fie şi într-o confruntare electorală cu adversarii săi politici, a ales laşitatea de a trimite „supuşilor” (cetăţenilor) săi o scrisorică prin care le aduce la cunoştinţă că nu-i poate reprezenta în faţa unui adversar care se leagă tot timpul de el şi că ar fi mai bine ca ei, supuşii, să meargă la luptă (urnă) în numele lui şi să alunge pericolul. Tot el, în 2008, ne îndemna să votăm pentru a scăpa oraşul de Alin Moldoveanu (care ulterior a fost unul dintre aghiotantii săi de nădejde). Azi ne cere să scăpăm Câmpina de Guran. Îmi îngădui să cred că nu va mai exista o dată viitoare în care ne va cere să scăpăm oraşul de altcineva, pentru că altfel, dacă ne lăsăm în grija unui asemenea conducător, nu ne rămâne decât să ne bizuim pe noi înşine.
Florin FRĂŢILĂ

Consiliul Local, la sfârşit de mandat

Consiliul Local şi-a terminat mandatul la sfârşitul săptămânii trecute, când a avut loc ultima întâlnire a celor aleşi să facă parte din legislativul câmpinean la scrutinul din 2008. Şedinţa a fost una scurtă (cea mai scurtă din ultimii patru ani), şi extrem de cordială. Proiectele mai delicate (privind prelungirea contractului de concesionare a serviciilor publice de salubritate către operatorul local Floricon Salub, sau cel referitor la aprobarea subvenţionării serviciului public de transport local de persoane pe ruta Gara-Băneşti) au fost retrase de către iniţiatori, astfel că celelalte proiecte de hotărâri, care nu au suscitat dezbateri intense, au trecut rapid prin maşina de vot a miniparlamentului municipal. Primarul Horia Tiseanu, in cuvântul său de încheiere a şedintei, în care au fost aprobate toate proiectele de hotărâri rămase pe ordinea de zi, a ţinut să sublinieze următoarele: “În ultima şedinţă a Consiliului Local, aş vrea să vă mulţumesc pentru activitatea dvs. Vreau să vă asigur că acesta este al patrulea Consiliu Local cu care am lucrat, şi consider că este cel mai valoros dintre toate cele patru. Aţi fost foarte constructivi, nu s-a ţinut cont de natura politică a celor care au iniţiat proiecte de hotărâri. Au fost, desigur, şi mici frecuşuri politice, mici accente de partizanat politic, dar eu cred că, peste toate aceste impedimente minore, putem trece liniştiţi cu convingerea că am desfăşurat o activitate în folosul comunităţii câmpinenilor. “ După terminarea şedintei, au fost desfăcute sticle de şampanie şi oferite pişcoturi tuturor consilierilor municipali, dar şi reprezentantilor presei locale, care au informat câmpinenii, in ultimii patru ani, despre cele mai importante demersuri ale aleşilor locali.

Intersecţia cu bucluc

Cea mai periculoasă dintre intersecţiile de mici dimensiuni ale Câmpinei este cea formată de străzile Constantin Stere (care duce la Turnătorie) şi Conductelor (ce porneşte din vecinătatea sediului Confind S.A. şi se termină în A.l. Cuza). Cu toate că pe aici trec multe tiruri cu marfă (înspre şi dinspre Confind), camioanele de mare tonaj nu au fost implicate niciodată în evenimente rutiere nefericite. Vineri după-amiază, pârdalnica intersecţie a fost din nou scena unui accident (în foto). Într-un an de zile, cel puţin patru-cinci evenimente rutiere se întâmplă în această locaţie, majoritatea din cauza neatenţiei şoferilor care vin dinspre Confind şi nu opresc la indicatorul Stop, poziţionat regulamentar la intrarea în strada C. Stere, arteră ce are prioritate şi face legătura cu centrul oraşului şi cu Turnătoria “Orion”.  De data aceasta, din accident nu au rezultat victime, însă, nu o dată, ciocnirile dintre maşini în această intersecţie s-au lăsat cu răniţi grav sau chiar cu morţi. Gardul familiei Popa (care are casa la câţiva metri de intersecţie), a fost dărâmat de multe ori; şi tot de atâtea ori a fost refăcut de cei vinovaţi de producerea nefericitelor evenimente rutiere petrecute în acest loc.  Diametral opus, există o locuinţă mult mai aproape de intersecţie, dar, ca un făcut, aceasta a căzut extreme de rar “victimă” accidentelor. Accidentul de vineri nu doar că nu a avut urmări nedorite (fiarele contorsionate nu se pun, întrucât, cum se zice, “fierul se repară întotdeauna, dar omul nu mereu”), dar a fost singular prin felul în care s-a produs coliziunea. Un autoturism Toyota condus de o femeie a intrat neregulamentar în intersecţie, fără ca şoferiţa să se asigure, obligând autobuzul unei cunoscute firme de transport din oraş să intre în plin în berlina japoneză şi să o împingă, târâş, până pe trotuar. Când şi-a oprit mişcarea înfrânată, autobuzul era tot lipit de maşina condusă neglijent de conducătoarea auto vinovată. Cum s-ar spune în  limbaj popular, maşinile implicate în eveniment “s-au pupat”, dar la sfârşit au rămas tot “îmbrăţişate”. Mergând spre centru, la trei sute de metri de această intersecţie, lângă depozitele Siga, se află o altă întretăiere de drumuri care a pus mereu probleme: cea formată de străzile Mihai Kogălniceanu şi B.P. Hasdeu. Şi aici se întâmplă mereu accidente, dar intersecţia fiind mai largă, gardurile locuinţelor învecinate au mai rar de suferit decât în cazul primei intersecţii amintite. Poate că ar fi mai bine ca Poliţia Rutieră Câmpina să monteze indicatoare de avertizare a şoferilor care se apropie de aceste două intersecţii. Între cele două locaţii, o altă anomalie face ca traficul rutier să se desfăşoare cu un oarecare grad de pericol. Pe partea stângă a străzii C. Stere, cum te duci spre Turnătorie, există două străduţe paralele (Al. Odobescu şi T. Vladimirescu), ambele cu unic sens, dar culmea!, amândouă având acelaşi sens de direcţionare a autovehiculelor: dinspre Cuza spre Stere. Normal ar fi ca pe una dintre ele să te duci într-un anumit sens (chiar unic să fie, nu punem la îndoială această necesitate), dar pe cealaltă stradă, şoferii să se deplaseze într-un sens contrar. Nemaivorbind că Tudor Vladimirescu a fost lărgită mult, în urmă cu doi ani, printr-o lucrare de modernizare, iar lăţimea carosabilului ei permite  acum circulaţia în ambele sensuri, în condiţii normale.

În week-end, Centrul Civic a găzduit spectacole dedicate “Zilei Copilului” şi “Zilei Mediului”

Sfârşitul săptămânii trecute a fost rezervat de către municipalitate pentru marcarea a două sărbători internaţionale. Este vorba despre “Ziua Copilului”, care a fost sărbătorită sâmbătă, şi “Ziua Mediului”, pentru care au fost organizate spectacole desfăşurate duminică. Sub egida “O lume minunată”, sâmbătă, pe Bulevardul Carol I (tronsonul situat între Hotelul Muntenia şi Casa Cărţii), Primăria şi Consiliul Local au organizat mai multe acţiuni şi spectacole artistice. Au avut priză la micii spectatori concursurile de desene pe asfalt, de modelaj etc. Au participat numeroşi copii de la şcolile câmpinene. Au cântat, cu această ocazie, câţiva dintre copiii pregătiţi, la Clubul Copiilor, de către profesoara Ruxandra Brezeanu. O impresie bună au lăsat şi trupele de dansatori ai profesoarei de balet Doina Spânu. Pe scena din Centrul Civic au mai cântat şi finalişti ai concursului “Câmpina are talent”, cântăreaţa de muzică populară Georgiana Lepădat, spectacolul muzical culminând cu microrecitalul interpretului Mihai Constantinescu, cu ale sale cunoscute şlagăre despre copii, despre copilărie, câinii vagabonzi, dragostea pentru animale etc. Pe parcursul zilei, numeroase concursuri de creaţie, ateliere de animaţie stradală, spectacole de teatru de păpuşi i-au animat pe micuţii participanţi, copii de toate vârstele, cei mai mici însoţiţi, desigur, de părinţi şi bunici. Duminică a fost ziua spectacolelor eco, manifestări dedicate Zilei Mediului, prin care s-a dorit promovarea unei ecoatitudini în rândurile copiilor Câmpinei. Elevi de la toate şcolile din oraş au participat la jocuri hazlii, mulţi  dintre ei purtând pancarte cu mesaje pentru protejarea mediului înconjurător.  Au avut loc scenete cu copii costumaţi în legume, o paradă a modei (cu fetiţe şi băieţi de la Şcoala Centrală, îmbrăcaţi in haine croite din materiale reciclabile: hârtie, plastic), o paradă a măştilor (confecţionate tot ecofriendly, din hârtie şi carton) etc.

Campioana României la baschet, CSU Asesoft Ploieşti, din nou la Câmpina

Pentru a doua oară, în ultimii doi ani, echipa de baschet masculin Asesoft Ploieşti, care a câştigat ultimul titlu de campioană a României, a poposit în oraşul nostru pentru un meci demonstrativ cu echipa Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu”. Evenimentul a avut loc vineri seara, în sala de sport de la CNNG, spectatorii umplând până la refuz balcoanele sălii. Jucătorii lui Asesoft au venit  la Câmpina la invitaţia omului de afaceri Virgil Guran, patronul firmei Apa Talea, unul unul dintre sponsorii formaţiei ploieştene. Înaintea partidei, Daniel Ioniţă, şeful secţiei de baschet a CSM Câmpina, avea să ne declare că “meciul reprezintă un mare câştig pentru promovarea sportului câmpinean, în general, şi a baschetului, în special. Nu contează scorul cu care se va termina partida, contează că băieţii de la Asesoft, nume de referinţă în baschetul românesc, se află în orăşelul nostru”. Aproape acelaşi mesaj l-a transmis  cititorilor publicaţiei noastre şi Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv CSU Asesoft: “Am venit aici pentru că iubim baschetul, dar şi acest oraş, unde ne-am simţit întotdeauna bine. Mesajul nostru către tinerii câmpineni este să joace baschet, să facă mişcare, pentru că aceasta însemnă sport, dar şi un stil  de viaţă sănătos, care să te motiveze întotdeauna să te perfecţionezi, să fii mai bun, mai sociabil.” În ediţia 2011, băieţii antrenorului sârb Vladimir Arnautovic au ratat, de puţin, adjudecarea trofeului suprem în baschetul românesc, întrerupând o serie de şapte titluri câştigate consecutiv de acest DreamTeam al baschetului autohton, în perioada 2004-2010. Asesoft, care a mai câştigat şi Cupa României în perioada 2003-2009, precum şi FIBA Europe Cup (2005), este cunoscută de toată lumea ca fiind cea mai valoroasă echipă a acestui sport, “campioana României” în materie.

 Clubul CSU Asesoft a fost infiintat in anul 1998. Fondatorii sunt mari iubitori de baschet si au dorit ca, prin aparitia acestei echipe, să revolutioneze baschetul romanesc. Asesoft reuşeste, in anul 2002, dupa prezenta la turneul de calificare pentru divizia A desfasurat la Brasov, sa-si faca aparitia pe prima scena a baschetului din România. Doi ani mai târziu, avea să vină şi primul titlu de campioană. Înaintea meciului, Cătălin Burlacu şi colegii săi de echipă au fost primiţi cu entuziasm de spectatorii prezenţi. Ei s-au pozat alături de fani şi au împărţit mingi şi autografe. Partida amicală, o bună propagandă pentru baschetul românesc, s-a desfăşurat într-un ritm alert, cu multe faze şi coşuri spectaculoase. Câţiva elevi de la CNNG s-au remarcat prin mai multe coşuri reuşite de la distanţă. Asesoft şi-a rodat în acest meci şi juniorii. Nu au lipsit nici majoretele Asesoftului, care au întreţinut atmosfera în pauza întâlnirii. Înaintea partidei, Virgil Guran a mulţumit jucătorilor clubului Asesoft, pentru că au acceptat invitaţia sa, iar la final, iniţiatorul acestui eveniment a acordat jucătorilor lui CSU Asesoft o cupă şi diplome de onoare, precizând că va  rămâne alături de echipa campioană şi în următoarele sezoane. Guran a mai declarat că intenţionează să construiască, în parteneriat cu Sport Arena, o modernă sală de sport la Câmpina. Echipa CNNG este adversara juniorilor de la Asesoft. Oaspeţii au folosit următorii jucători: Cătălin Burlacu, Levente Szijarto, Andrei Căpuşan, Angel Santana, Vlad Dogaru, Vlad Negoiţescu, Vlad Dumitrescu, Adrian Movileanu. De la CSS Ploieşti au jucat: Andrei Damian, Iosif Stoia, Mircea Neagoe, Andrei Ene, Andrei Cazan.

CSM Câmpina va juca finala Cupei Romaniei pe stadionul Petrolul din Ploieşti


CSM Campina şi CS Blejoi Vispesti se vor întâlni în ultimul act judeţean al Cupei României, în data de 16 iunie, pe stadionul petroliştilor din Ploieşti. Meciul dintre cele doua formatii din Liga A Prahova va fi precedat de un joc demonstrativ in care vor evolua multe dintre gloriile Petrolului. Programul complet al evenimentului va fi dat publicităţii în zilele următoare

Test util pentru finala Cupei României

CSM Câmpina – CS Ceptura 2-1
Penultimul meci din acest sezon pe teren propriu a început bine pentru CSM Câmpina: o prezenţă consistentă în jumătatea adversă cu situaţii importante de gol. De altfel, la una dintre aceste ocazii, în minutul 13, Hromei a fost bine lansat în adâncime, pe partea stângă, a pătruns în careu, de unde a şutat imparabil pentru portarul advers. După numai 9 minute, la o pătrundere a lui Ilioiu, defensiva oaspeţilor a fost făcută şah-mat, iar Marius Mihai a înscris lejer, cu toată opoziţia unuia dintre fundaşii adverşi.
După 2-0 jocul a intrat într-o stare de apatie, de care au profitat oaspeţii, apropiindu-se din ce în ce mai periculos de poarta CSM, singura lor reuşită fiind consemnată în minutul 55, prin Lascu, acesta reluând din plonjon centrarea foarte bună a lui Fornescu.
Marcatori: Hromei 13, M. Mihai 22 - Lascu 55.
CSM Câmpina: Boşilcă - Bej, Gânju (cpt), G. Radu, Budileanu - Burloiu, Ilioiu, Vintilă, Olteanu - Hromei (56 Chivu), M. Mihai (39 R. Stoica). Rezerve neutilizate: Lepădatu - Blanc. Antrenor: Ion Burchi.
CS Ceptura: Catană (cpt) - Grigore, Iacob, Lungu, Nedelcu - Lascu, Arnăutu, Năstase (34 Vizinţeanu), Petculescu - Fronescu (86 Naftănăilă), Pura. Rezervă neutilizată: Manea. Antrenor: Ciprian Pura.
Cartonaşe galbene: Grigore 62, Iacob 68, Fronescu 69.
Arbitri: Andrei Moroiţă - Alexandru Chivu, Alexandru Ilie (Ploieşti).
Observator: Mihai Ion (Ploieşti).
Imediat după fluierul final, preşedintele CSM Câmpina, Virgil Guran, a declarat: „Am jucat doar o repriză, după care parcă am fi intrat în vacanţă. Trebuie să ne concentrăm mai mult pe acest final de sezon, atât la meciurile de campionat, cât mai ales pentru finala judeţeană a Cupei României”.

Unirea este deja campioană!

AFC Brebu - Unirea Câmpina 1-3

În ultima etapă din Liga A Prahova, Unirea a învins în deplasarea de la Brebu, devenind astfel campioană şi din punct de vedere mathematic. Pentru Unirea au marcat Bica, minutul 2, Filip, minutul 25, şi Nichifor, minutul 77, golul de onoare al brebenilor fiind reuşit de Anghel, minutul 14. După meci, elevii lui Plăvache şi Palancianu au încins hora bucuriei cu gândul la meciul de baraj care ar putea să le asigure pentru sezonul viitor promovarea în liga a III-a naţională. Antrenorii Unirii au folosit în acest joc următoarea formulă: D. Şandru - Zecheru, Neagu, B. Şandru, Filip - A. Stoica, Lambă, Bărăgan, Cernea - Bica, Ciobanu. Au mai intrat: Ungureanu, Nichifor, Dobrescu, Fl. Stoica.

Unirea Câmpina va juca barajul pentru Liga a III-a cu o echipă din Bucureşti

FRF a hotărât că data barajului pentru promovarea în Liga a III-a este 20 iunie. Unirea Câmpina, câştigătoarea Campionatului Judeţean Prahova, se va întâlni cu câştigătoarea Campionatului Municipiului Bucureşti. Partida va fi organizată de AJF Ilfov, pe teren neutru, iar una dintre posibilele adversare ale câmpinenilor ar putea fi chiar echipa celor de la FC Dinamo Bucureşti.